A tehetség és a tisztesség hiányzik…

2020 július 4 1:10 du.81 hozzászólás

Stadiont épp olyan érdemes dolog építeni, mint színházat felújítani, mondta Kósa Lajos az ATV-ben. Ellent kell mondanunk Kósa Lajosnak, ráadásul úgy, hogy nem a stadionokat fogjuk fikázni, nem szállunk be abba a kánonba, hogy minek ennyi stadion, amikor focinak nyoma sincs, közönségnek meg még annyira sem. Pocsékba megy minden, stadionba ölt forint, halott pénz. És arról sem kezdenénk értekezni, hogy a legmenőbb magyar csapatokban alig található magyar futballista, a milliárdokba kerülő labdarúgó-akadémiákban nevelkedett játékost pedig távcsővel kell keresni. (És még akkor sem igen találunk belőlük fellelhető példányt.)

Vagyis, valamit nagyon újra kellene gondolni a magyar futballban.

Megvannak már a stadionok, le lehetne higgadni, és építés helyett gondolkodni. Átvenni a nálunk eredményesebb futballt játszó országoktól azt, amiben jobbak nálunk, és nem szégyellni tanulni azoktól, aki többet tudnak, mint mi.

De most tényleg nem erről fogok írni. Hanem arról, hogy szemben Kósa Lajos állításával, a stadion éppúgy be tudja hozni az árát, mint a színház. Utóbbit nem kell különösebben magyarázni, a kultúra hosszú távon mindig jó befektetés. Igaz, nem harci terep, ahogyan azt a kormány illusztrisai kezelik. Ily módon a színház is behozhatja az árát, persze, csak olyan országokban, ahol értéknek tekintik a tudást, és értékesnek a tanult, kultúrált embert.

Arra is vannak példák, hogy a stadion is behozhatja az árát. Nem nálunk, Magyarországon, mert mi ebben is unorotodoxok vagyunk, hanem azokban az országokban, amelyek futballját a mi focink helyett nézzük a tévében. Ezen országok válogatottjai és klubcsapatai a nagy nemzetközi tornákon rendre bizonyítják, hogy lehet a futballt eredményesen is művelni.

Ennél fogva, innen üzennénk Kósa Lajosnak és mindenkinek, akik a stadionépítések körül maszatolnak, hogy ne legyenek kishitűek. Higgyenek abban, hogy a stadion és a futball is lehet jó befektetés, csak kellenek hozzá olyan emberek – futballisták, edzők, sportvezetők, – akik értenek ahhoz, ami a dolguk. Akik nem a lenyúlás miatt sertepertélnek a futball és a stadionépítések körül, hanem egy olyan játékot látnak ebben a sportban, ami, ha jól menedzselik, és nem lopják el a befektetett pénz egy részét, üzletnek nyerő lehet.

81 hozzászólás

  • Úgy tudom, hogy az NB-I-ből kiesett Debrecen pszichiátert keres. (Ez ugye Kósa úr csapata.) Nem volna talán hülyeség, ha Földes úr is pályázna, megmérettetné magát. Ott is eredményesen szórhatná az észt !

  • Orbán tudja kinek és mikor kell hosszú és negédes levelet írni!

    érdekei szerint hajszál pontosan!

    a tehetség??? az veleszületett és megtanulhatatlan de tovább lehet fejleszteni oktatással, nem azzal, ami manapság világszerte azon a címen gyakorlott parasztvakítás és rabszolgagyártás

    a tisztesség meg tanítható de ott ahol erre nincs szükség ott messze elkerülik és marad a kellemes langymeleg korrupció a kéz kezet mos azaz ahogy azt „ott” is használják: quid pro quo

    és ezzel vége is… Magyarországon béke van azt a pár napot leszámítva amikor fél Budapest égett már usque 60 éve

    tehát vidáman lehet csinálni a mindennapokat ilyen langymelegben kinek mit dob a kerék alapon…azok panaszkodnak akik sikertelenek (bármi okból)

    de a valós okokra nem tudnak rájönni és az ellen kiállni keményen, arra jó az oktatás VILÁGSZERTE, Magyarország ebben is kis pont és senkinek sincs útjában, 1989 ben megkapta amit be akartak adni neki és azóta …stadionok vannak meg más is de van MÜPA is+++

    lehetne más, de most éppen ilyen

  • látom a sport csatornákon amint begördűl a csapat busza MAN, MERCEDES, +++ de egyetlen egy sem IKARUS pedig a 80-as évek elején ezek a buszok már gyártmányai voltak az Ikarus nak (utaztam benne forgó- billegő fotelokkal kis konyhával és fürdőszobával)

    1989 ben a márkanév csere jött létre és megszűnt Magyarországon 300000 azaz háromszázezer jól fizetett munkahely a Járműprogram részeként

    a többi rablómese

  • Mikor a huszas években
    Mandel (Mándi) Gyulát,* vagy közismertebben
    „Mandulát” behívták katonának, úgy döntöttek
    hogy kiállítanak egy sorállományú egyénekből álló csapatot.
    Naná hogy jelentkezett Mandula is !

    Az őrmester gyanakvóan körbejárta,
    végig mérte a cingár fiút és imígyen
    szólott :
    „Na ne mondja hogy maga is tud rugdalózni a bőrgolyóval”

    *Mandel vagy Mándi Gyula = Vikipédia mert Google a jóbarátod 😀

  • T.Author
    -Természetesen a színházak tetemes állami támogatással teljesítik küldetésüket…
    – A korábban még a Horn kormány által kötött megállapodásból eredően az EU-s pénzek, felhasználása
    főleg felújításokra volt fordítható.
    – Igy sok város központ, középület, pl.színház újúlt meg…
    – Természetesen a kormány nem épített stadionokat, hanem az önkormányzatok stadion felújításaihoz adott támogatást ha a megfelelő önrésszel rendelkeztek…
    – Az orbáni stadion építő téboly hangzatos, de kontraproduktïv ökörség

  • Sok pénz belemegy a fociba, aztán nincs eredmény. Sajnos nem igazán ismerjük, hogyan toborozzák a gyerekeket az akadémiákra, kik edzik őket, és milyen módszerrel. Így igazán érdemi vita se tud kialakulni.

    Az egészségügybe nem megy túl sok pénz, de az se hasznosul megfelelően. Többször leírtam már itt, hogy keresztanyám rákban halt meg 2015-ben. Nem műtötték meg (életkorára hivatkozva, 60 éves volt), hanem kemózták és sugarazták hónapokig.
    Ismerek olyat, aki szembeszegült az orvossal, és más városba vitte a feleségét, ahol megműtötték, és mai is él. Szerintem sokszor az emberek nincsenek is tisztában a lehetőségekkel (a kórház állítólag több pénzt kap a kemóért, mint a műtétekért).

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2020 július 4
    6:31 du.

    Foci már régen nincs, ami most van az hatalmas biznisz! Engen speciel marhára nem érdekel hogy, a jópénzért alkalmazott football szakmunkás hogyan teljesíti a krőzus munkáltatója elvárásait! 😀
    Egy baráti amatőr sörmeccset vagy grundfocit szívesebben megnéznék, de az már nem trendi, helyette digitális ketyeréket kell baszkurálni! 😀 Minden nap járom a közeli erdőt Buksimmal és elszomorít hogy, alig találkozom bakancsossal, pedig 30 éve még térdnadrágosokkal is sűrűn találkoztam! Szerintem a tömegsport és természetjárás újra feltalálása sokkal többet használna mint a most szponzorált fotelsport! 😀

  • Hazai L. – A 60 éves életkor még nem zárja ki a műtétet, a keresztanyádnál alighanem más oka volt annak, hogy nem műtötték, mert az sajnos előfordul nem is ritkán, hogy a beteg valami oknál fogva nem műthető ( pl rosszul helyen van a daganat) ez esetben nem marad más csak a kemoterápia! A kemo és a sugár egyébként, a műét esetén is alkalmazott kiegészítő kezelés, a szervezetben esetleg már szétszóródott rákos sejtek elpusztítására szolgál, többnyire az áttétek megakadályozására. A műtét előtt pedig akkor kerül rá sor, ha túl nagy a daganat ahhoz, hogy műteni lehessen, és a kemo segít a „kisebbítésben” egészen addig míg valamelyest visszafejlődik, és így a beteg már műthető. Dehát, semmire sincs garancia, bár tény, hogy sok a gyógyult beteg !

  • Az a cikkel csatolt kep, igazan rem furcsa am~

    Tanyer-sapka, a masik derby-kalappal a harmadik meg mici-sapkaval.

    Mind nyak-kendot ,sot egy-pijama-nadragban fociznak?

    Vajon mi a jelentese annak???
    Inkabb ugy-neznek-ki mint nehany Csangok, vagy falausi szinjatszok????

  • 1) A „stadionok építésnek” csak egy kisebbik része a sport
    2) A stadionok (a nagy- és a vidéki kis sportlétesítmények) építése fontos mint az építőipar felfuttatása, munka helyek teremtése, stb – „természetesen a csókos építőipari vállalkozóknak:-), mint a a világ minden részén és a magyarországi korábbi szoc-lib években volt. Nincs itt semmi újdonság.

  • slapaj
    2020 július 4
    6:08 du.

    Te most ezzel sacc/kb mit akartál mondani?

  • Ferenct
    2020 július 5
    8:33 de.

    Blabla.

    Az utolsó előtti mondatod utolsó része pedig
    egy utolsó nettó hazugság.Látszik hogy te is csak azért
    bifláztad a szoc-polt anno hogy qaztán utólag azt mondhassad
    hogy belülről bomlasztottad a szoct.

    Az igazi ok pereze egészen más:
    Karrier-MSzMP káder voltál.Most meg köpködsz azokra qz időkre

  • Bendeguz79
    2020 július 5
    5:56 de.

    Nahát Bendegúz, jó helyen kapisgál a „színjátszók” szó használatával. Gondolta volna?

    Tudja a képek illusztrációk, és ez a kép pont azt illusztrálja, hogy milyen nagy színjáték a magyar foci és az abba feleslegesen ölt milliárdok. Csak a szokásos pénzmosoda egy őrült miniszterelnök kedvenc sportjára. Két légy egycsapására neki.

  • BESANCON:
    Az emlitett esete a norma, amikor a szukseges egeszsegi modszerek az allam-burokracia megszabva az allamhatalom politikusok hatarvonalai alapjan.

    FERENCT;
    Megjegyzese e,lekzteto,hogy a vilagon a leg-jelentosebb szocial-gazdasagi program volt a pharaok alatalu pyramidok epeitese.
    Minenkinek volt ehy megszabott munkaja.
    Mindenki dolgozott a kepessege alapjan es mindenki reszsult a napi szuksegleteiben.

    Persze az ma is megy amodon, pl. Cubaban. Csupan a lakossag napi „szuklsegleteik” rem alacsonyra vannak megszabva. Minty 2.8 kilo rizs egy honapra.

    A vilag nem valtozik soha,ertve az emberiseg magatartasai, csupan a technika fejlodese valtoztatja a delszintieket, a lathatokat!

    Mint a foci-stadionok es a szinhazak epitesi technikaik!

  • Bendeguz79
    2020 július 5
    5:56 de.

    grizi
    ez a beírásod: ignorancia trémens

    az egy film részlet…nagyon vidám persziflázs fociról és a napi életről

    ha kérdeztél volna kevésbé váltál volna még nevetségesebbé

  • Géza

    Nagy fantáziájú kisember vagy-:)

    Semmilyen káder nem voltam, nem volt szükségem a „káderkedésre”

    Te Kádárnak milyen kádere voltál?
    Válaszolj de ne beszélj mellé.

  • HUNCANADA;
    NEM az hogy en mit gondoltam volna, hanem amit a cikkel csatolt fenyuket mutata!!!!

    Hat mi mas lehetne mint „szinjatszok” bizonyara csupan a cikkel csatolt fenykep felvetele celjabol????

    Hat maskent ki a fene focizna kalappal, nyakkendokkel, pijama-nadragban ????
    Sot a ficko a kep jobb0oldalan ugy-nez-ki, hogy frakk-ot visel.

    Az lenne manapsah magyarorszagon a foci-egyentuha???????

  • HunCanada
    2020 július 5
    9:05 de.

    Melyik játékfilmben játszott Orbán Viktor rablót és focistát?
    A Szegény Dzsoni és Árnika című filmben

    + A GRIZI

    A KÉPEN ORBÁN VIKTOR LÁTHATÓ A VILÁGOS ZAKÓS SÖTÉT SÁLGALLÉRRAL ÉS PERSZE KALAPBAN…
    Lázár Ervin meseregényéből készült 1983-ban egy film. Ebben szerepelt egy rablóbanda, akiknek – mint később kiderült – kiváló gömbérzékük volt. Dzsoni rávette őket, hogy inkább labdarúgással, mint bűnözéssel keressék a kenyerüket. Ezzel mentve meg a saját életét.

    hahaha

  • Ferenct
    2020 július 5
    2:48 du.

    Nagyonnagy Ferenctttt
    Kisapám én rendszeridegen
    TV szerelő maszek voltam a Kádár-rendszer idején.
    De TE mintha azt írtad volna pár hónapja,hogy elvégeztél
    egy két olyan tanfolyamot, amikre szükséged volt
    a hivatali előmeneteledhez.Ezt ugyan nem
    írtad mellé, de nyilvánvaló.
    Tévedek?

  • Rodeo11
    2020 július 5
    3:01 du.

    Hahaha 😀 Gyerekkoromban kazettán hallgattuk a testvérekkel a Szegény Dzsoni és Árnikát 😀 Oda, vissza.

  • Bendeguz79
    2020 július 5
    2:48 du.

    Aha.

  • Besancon
    2020 július 5
    5:18 de.

    Bár ez a téma itt OFF, de azért megemlíteném, hogy az orvosok KONKRÉTAN az életkorára hivatkoztak. De csak a megbeszélés után, ahol a nőgyógyász ellenezte a műtétet, az onkológus meg műtétet javasolt. Mire végetért a sok „terápia”, addigra már áttétes volt a daganat.
    Nekünk hozzátartozóknak, és főleg a betegnek eszünkbe se jutott vitatkozni. Illetve nem tértek ki a műtéti kockázatokra, ha véletlen amellett döntene a beteg (idén lenne hatvanöt éves).

    Csak ahogy másokkal beszélgettem, akkor derült ki, hogy ez megy máshol is. Ezért írtam ide, hogy van ilyen tapasztalat is. Köszi Chrisnek, ha ezt megírhatom.
    A focira visszatérve, nem értek a focihoz, ahogy egy híresség mondta anno.
    Elemérnek üzenem, hogy érdemes lenne az illegális szemétlerakókkal is foglalkozni a természetjárás kapcsán! Ha arról írna cikket FöldS úr, ahhoz tudnék hozzászólni.

  • Rodeo11
    2020 július 5
    3:01 du.

    Apám unokatestvérének van egy felcsúti ismerőse, és az emlékszik, hogy a kis Viktor gyerekkorában ott szaladgált a focipálya szélén. Mondjuk ő úgy meséli a sztorit, hogy egy Orsós nevű gyerekre emlékszik.

  • Ferenct (Geyzának):
    „Te Kádárnak milyen kádere voltál?
    Válaszolj de ne beszélj mellé.”

    Én úgy emlékszem, hogy Geyza ilyen irányú vétkét már régen és töredelmesen bevallotta. Igen, valóban az uralkodó osztályhoz, annak is a felső rétegéhez tartozott! 🙂 🙂 Szakmunkás volt, elektroműszerész, vagy valami ilyesmi.

  • Kővendég
    2020 július 6
    4:20 de.

    „Munkás-ököl vasököl, oda csap hova köll”..vagy miabánat 😀

  • hazai lámpa
    2020 július 5
    7:39 du.

    összejött neki! jó helyen volt jókor… és most gyűjtögető életmódot folytat, nem tudja, hogy…sok mindent nem tud… késsel villával enni sem tud… és a büdös lábát gójzervarrottba dugja

    ez kell annak aki még nála is „olyanabb”

    a majmok bolygója… már a 60 as évektől van a ragály: egy azonos nagyon egyszerű ritmusra 3 egész hangközt ismételve ( a félhangköz már bonyi) betört a rádión át és ették, és azt hitték… mai napig

    beszivárgott… emlékeztek még az orkánkabát trilógiára??? meg a Maria Hilfer Strasse csodáira? az csak a KGST ből (megnehezítették a kijutást hogy küzdjenek érte) oda jutottak számára árult „dolgokat” amit ha fel is vetted, mire hazaértél benne már szét is foszlott és …el tudta mondani, hogy ő márpedig volt ott

    nagyon kedves dolgok ezek

    hahahaha

    a grizi B79 még mindig „ott tart”

  • hazai lámpa
    2020 július 5
    7:39 du.

    hahaha

    utaztam haza hosszabb útról, Zürich-ben át kellett szállni és a transit váró liftjében mit látnak szemeim igazi eredeti texas-i festeni sem lehetett volna eredetibbet …azután kiderült mert megszólalt igazi alföldi tájszólással magyarul… ment „haza” hogy megmutassa… hát ennyi elég is volt belőle…legalábbis nekem

  • FERENCT;

    Tudnal emliteni csak egyetlen „tarsadalmat” melyet a „sport epitett”????

    A sport gayakorlasa a tarasadlaom sokasahgai altal gyakorolva az atlag egeszseg serkentoje.

    De a SPORT, mint barmi mas magan kezdemnyezesek igen jovedelmezo lehetoseg.

    Persze ahol a normalis modjan mukodhet az. S nem ahol az allamhatalom eroltetese altal.

    A sport clubbok tulajdonoassai epeitik a stadionokat, fizetik jol a sportolakatm es minden belekapcsolatos koltsegeket.
    Pelda Rolando esete, aki evi fizetese 325 millio US dollar volt. Az kozel egy millio US dollar naponta.

    S mindenki jovedelmezik azon, a virsli arustol kezdve.
    S MIND fizetnek adot a tarsadalom javara.

    Nem nagyszeeru dolog az hogy magyarorszagon eppen az ellenekzoje tortenik????

    Az adofizetok letlehetosegeibol zsarolva a milliardok az allmhatalom alatl.

    VIVA ORBAN, VIVA a FISESZ, Hm?????

    Brilians megoldasuk, remelnem elvezik azt !!!!!!!!

    Miert ne?
    Hiszen minden mas megoldas „hulyeseg” !!!!!
    Az egesz vilkag hulye, csak a magyarok a zsenik????

  • Bendeguz79
    2020 július 6
    1:58 du.

    grizi, most így COVID-19 idején, amikor semmi sem olyan már mint némelyek szeretnék az entertainment business benne az összes hivatásos sport is leálltak! azaz nem termelnek profitot azaz a költségeiket semmi sem fedezi, de ha nem tartják életben ezeket -akár még hosszú hónapokig is- akkor a kár még nagyobb lesz! HAVARY (ennek egyik esete amikor a teherszállító hajó szőröstől bőröstől elsüllyed, csak a mostani helyzet az nem egy hajó hanem flottilák tömege süllyed el …a pénznyomtatás nem oldja meg… viszont -egyelőre- nincs gyógyszer, sem vakcina és a hullahegyek nem jó jelek…

    nem tudom ki az a Rolando(SIC) de több százezren vannak akik havi több millió $$$$ -s fizetést kapnak akkor is ha otthon passziánszoznak

    mindez világméretekben mérhetetlen profitkiesést eredményez és az, hogy a MAECENAS némely államokban az állam maga az a veszteségen nem változtat

    most már csak azt magyarázhatnád el, mit akartál mondani?

    hahahaha

  • Hát mit lehet tenni, ha nálunk a foci a kultúra csúcsa, legalább is a mi örökös nagybányai főnink szerint itt a 21. szd-ban. Lesz még bajnok a Felcsút, még ha belegebedünk is!

  • Hazai Lámpa – „a kis Viktor gyerekkorában ott szaladgált a focipálya szélén…”

    —————————–
    Lehet, jobban tette volna az a bizonyos kis Viktor ha megmarad a focipályánál ! Hogy ő boldogabb lenne – e, azt nem tudom, de szép számmal akadnak ma, akiket a fenti ábra boldogabbá tett volna! Ez sem semmi!

  • „Stadiont épp olyan érdemes dolog építeni, mint színházat felújítani, mondta Kósa Lajos az ATV-ben.”

    Így van! Nagyon igaz! Az ő szintjükön.

    Sohase várj többet az embertől, mint amire ezen állatfajta képes.

  • Remlnem hogy meg Magyaroszagon sen akadna senki aki bedolne RODEO11 fatalisztik remalmainak.

    Ketsegtelenul a Lory Vallo Daybell vilag-vegi fanatikusssai kozze tartozik.

    Meg aki a Holdon elne is belathatna hogy mifele ostopbasagokra hivatkoZik.

    Persze vannak sportolok akik milliokat keressnek, ,ketsegtelenul mert meg erik, s csupan mert sport clubjaiknak sokkal tobb jovedelmet tesznek lehetove.

    De amkor azt a Magyar-allamhatalom imitalja, az bizonyitek hogy azok a politikussaik is a Holdon elnek elekpzeleseikben.
    Sajnos a magyar dolgozo-nep kenyteln annak kovetkezmeneyeit minimalis jovedelemeikbol fedezni.

    Na de miert felvilagositani barkit is azon, amikor csupan azt veleik elfogadhatonak?

    Miert oly remesen nehez nehanyaknak felfogni azt, hogy ha az allamhatalom NEM korlatozza lakossai lehetoseget azok kepesek sikereskedni a sajat kepessegeik es szorgalmuk aapjan, s jovedelmeikbol hajlnadok nemi adot is fizetni a kozosseg erdekeit segiteni.

    A multban meloknek mind az pont az ellenokzezoen kell hogy mukodjon. Vsupan mert a valosagot es etneyeket nem hajlandok elfpgadni.

    Amodon elvezzek Orban admisztracioajanak az atkait orokke!!!

    Talan oromhir Rodeonak;
    Kinaban nem csak a Swin-flue, de belso-mongoliabol a bubanik-palq is terjed.
    Az arasaspokkal a magayrok 3/4 + 3/4 millio kobmeter szemetet kapatk Ukrajnabol es Romaniabol ugy a Tisza meg a Samos vizei altal.

    A covid-19 terjed ismet, de a kozgazdasag sikeresen halad minden vonalon.
    Persze a Julius 4-i negy-napos unnep alkalmavsal Michigentol California, Texas, Florida terngervizei lathatalanok voltak a hetvegi unnepet elvezok tomegei altal.

  • kedves Cenz Ura

    az erdősávokkal milyen problémáid voltak?… mert (próbálom dehát…) szóval ezt azután végképpen nem értettem…;

    mialatt a Geyza szerelmi üzeneteit betüváltás nélkül közre adod amint enyeleg a Slapajjal és a Gyuri10 zel meg még néhánnyal aki örül annak, hogy geyza maszek tv szerelő volt az átkosban… (és nem kellett neki adót fizetnie)

    vannak még csodák?

  • Hogy a stadion behozza az árát, azt mi sem bizonyítja jobban, mint egy másik autoriter junta-vezér, bizonyos Augusto Pinocet arany tapasztalata, aki Chilében stadionokkal oldotta meg a börtönhiányt. Mégpedig pl.úgy, hogy a santiagoi Nemzeti Stadionba, egy Népstadion méretű arénába zsúfolta a puccs alatt összefogdosott több-tízezer liberális és balodali chilei embert, ahonnan nemcsak örökre elhurcolták valahova őket, de helyben, a tömeg szeme láttára is géppuskatűzzel végeztek ki többüket is… stb.
    Na most, ha leszámítjuk azt, hogy a potenciális kivégzendők részére már eleve fölösleges börtönöket létesíteni, mert a többi akkorra már megfélemlített baloldaliak majd úgyis befogják a szájukat, így teljesen fölösleges börtönöket építeni és jobban megfelel a friss levegőjű stadion, tehát gondoljunk bele mi-pénzt spórolt meg ez a haramia az a’m-erikai vállalatoktól támogatott chilei állam számára a stadionjával ?

    Ezek után még mondja azt valaki, hogy a mi kis alkotmány-puccsoló nemzeti Pinocetünk nem egy előrelátó gazda… Ő itt már annyi stadiont épített, amely több chilei ellenforradalmi puccs fogoly és áldozatállományát is képes lenne befogadni. Mostmár joggal mormoghatja az orra alól, hogy „mi senkit nem hagyunk az út mellett”, hisz van elég satadionunk – gondolja hozzá egy pesttől-frusztrált Santiago de Orbano, a alsó-felsőmucsai stadiontulajdonos, különös tekintettel a reményteljes Trumpisztán-Orbanisztán kétoldalú kapcsolatok reményteli alakulására, figyelembe véve az 1973-as események UA támogatottságát is…

    Útóirat:
    Az Atacama kies pusztáin tallózó hozzátartozók ma, majd 50 év után lelnek néha rá az egykor . a . S t a d i o n b a n . fogvatartott, majd végleg eltünt, pontosabban nyomaveszett mintegy 1200 emberből 1-1 hevenyészve elföldelt életében szabad-gondolkodású személy földi maradványára, lukkal a koponyában, amelyet a sivatagi szél néha még úgy-ahogy ki-ki hantol…

  • Rodeo11
    2020 július 6
    12:52 du.

    Felületesen ismerem az Orbán-életrajzokat, de az biztos, hogy a foci iránti rajongása gyerekkorából ered. Másik ilyen tulajdonsága, hogy szeret az események sűrűjében lenni, lehetőleg a győztes oldalon. Szereti, ha rajongókkal van körbevéve, és nem tűri a kritikát.
    Nem tudom, mi igaz a pletykákból, de arra mindenképp vannak jelek, hogy az átlagnál jobb nevelést kaphatott. Persze kérkedni azzal szokott időnként, hogy ő a nép egyszerű gyermeke, és traktoros lett volna belőle. Mivel ezt a tömegmédiában teszi, ezek a kijelentések nagy hatással lehetnek az átlagemberre. A kisember mindig szereti azt, aki közülük való.
    Ehhez képest az az ellenzéki propaganda, amelyik mindenáron a bugrisságra épít, nemcsak a valóságtól állhat messze, de egyenes kontraproduktív lehet.

  • Bendegúz79 1:58

    😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  • Rodeo11
    05/3:01
    „Rablóbanda, amelynek kiváló gömbérzéke van”:

    És mit ad Isten, ebből nagykorára is rabló lett, méghozzá nem is akármilyen…Miután a hazáját, a népét már bőrig megkopasztotta, gömbérzékét kihasználva, hamarosan már az egész glóbusz kifosztásába kezd bele…

    Rblóvezéri mottója: (Motyogva mantrázza az ő istenadta népének)
    Magamnak lopok nem érted ! Érted? – Ez így gömbölyű… 😀

  • Cukihara
    2020 július 8
    5:14 de.

    Há nemeszt mondom évek óta?
    Csak tömörebben fogalmazva..

  • Rodeo11
    2020 július 7
    9:55 du.

    Ne sikoltozzál kisleány.
    Mennyél le zsepiért.

  • Le5I1eL
    2020 július 7
    10:17 de.

    Te most jobbról akarod „előzni” a szélsőjobbot ?
    Volt már ilyen, csak ellenkező előjellel.
    Dávid Ibolyka megfogalmazásában.

  • Besancon
    2020 július 7
    6:25 de.

    Nade jó tudod,
    hogy a Kárpát Medence
    a KONTRASZELEKCIÓ őshazája..

  • SzandiMandi
    2020 július 7
    12:32 de.

    MÁ’ most is az,
    csak még nem tudnak róla.
    Vagy legalábbis úgy tesznek mintha nem tudnának róla.

  • Az előző írás határidejét nem értem el.Kérem az itt leírt,de oda tartozó válaszomat,ha lehet itt leközölni szíveskedjenek.Nem mintha fontos lenne,de ez is egy vélemény,az itt összeterelődött nácikról és magukat balféknek is igazoló provokátorokról,akik már nyíltan egymás védelmére kelnek.

    rothadeo,
    2020 július 8 17:49 (izraeli idő szerint.Merthogy Mi egy órával előbbre vagyunk a Duna-mentieknél)
    Na végre már a flepnis barátod védelmére jöttél,náci-különítmény pszichopatáinak első helyezettje.Rohasszátok együtt a farszíjat, „legyen érdekes életetek”együtt!Csak ne tovább,mint Én kívánom. Alja népség vagytok.Nagyon megérdemlitek egymást.

  • Kövendég

    egy már lezárt cikknél megjelent egy hozzászólásom, amelyhez felvetettél néhány kétséget. (jogosan)
    Jelentősége nem sok, talán annyi számomra, hogy ezáltal az igazmondásom volt ugye … – enyhén – megkérdőjelezve.
    Nem volt lehetőségem korábban írni ide, most válaszolnék.

    Mint ahogy írtam, bő ifjúkoromban történt az eset – tehát az évszámokra nem tökéletesen emlékszem, de nem tévedtem nagyot, mindössze egy-két évet, aminek a történet szempontjából – legalábbis szerintem – nincs különösebb jelentősége.

    A pozíciójuknak pedig a hivatalos megnevezése gondolom tök-édes-mindegy volt akkor is és most is, hiszen az még demokratikus országokban is változhat időnként, (az adott hivatal aktuális elnevezése)

    Már talán a fentiekből is érzékelhető – hogy soha nem éreztem kényszert arra, hogy az illető életútja iránt bármilyen fórumon kutakodjak – tehát amit leírtam, azt mind saját magam által megélt emlékezetemből tettem.

    Viszont most a megjegyzésed miatt utána-néztem, és a fellelhető anyagok egyértelműsítik, hogy igenis a haláláig fenntartott egy helyiséget a Parlamenten belül.
    Az illető (Münnich Ferenc) nem-csakhogy Kádár „megbízható embere” volt életútjukon keresztül, hanem bizony az 56-os „piszkos-munka” nagy-részének az elvégzését Kádár rásózta.

    Amúgy köszönet ezért, mert így ennyi év távlatából még érthetőbbe vált az „öregem” kitüntetett megvetése irányában – hiszen mint említettem személyes ifjúkori közös kalandjaik kapcsán igen jól ismerhette.

  • Hazai Lámpa:
    „Felületesen ismerem az Orbán-életrajzokat, de az biztos, hogy a foci iránti rajongása gyerekkorából ered.”

    Bevallom, a legkevésbé sem érdeklődöm az Orbán életrajzok iránt, közömbös számomra, hogy rugdosta -e az apja, avagy fordítva, s az sem érdekeel különösebben, hogy sorkatonai szolgálata alatt beszervezte -e a BM, vagy sem. Érdeklődésem hiányát két okkal magyarázhatom. Az egyik ok politikai: a kialakult rendszerben – aki akarja tőlem nevezheti épp orbánizmusnak is – szerintem Orbán személye a legkevésbé érdekes. A másik ok személyes; nem vagyok humánpszichológus (ha valamit egyáltalán értek egy picit is a pszichológiához, akkor az csak a kutyapszichológia), még kevésbé pszichiáter, a legkevésbé pedig pszichoanalitikus, tehát nincs dolgom az esetleges gyerekkkori, kamasz- és serdülőkori pszichés sérüléseivel, se a mai komplexusaival. Számomra érdektelen a pofa személye.

  • Hazai Lámpa:
    „A kisember mindig szereti azt, aki közülük való.”

    Lehet. Amikor annak idején a választások előtt Horn kijelentette, hogy a bűnözés a külföldiek miatt emelkedik, nekem is az volt a benyomásom, hogy ő pontosan tudja, hogy ez baromság, s csak azért mondja, hogy valahogyan azt érzékeltesse a választókkal: „hó-hó, én is olyan ostoba bunkó vagyok ám, mint ti!” Holott ez nem is volt teljesen igaz, de hát a látszatra adni akart…

  • T.Rodeo11 !
    delikvens (főnév)

    1. Régies, jog: Tettes személy, a bűncselekmény elkövetője.

    2. Átvitt értelemben: Csintalan személy, főleg gyerek, aki figyelmetlenségből, meggondolatlanságból bajt csinál.

    3. Átvitt értelemben: Áldozat; olyan személy, akire kellemetlen, kínos dolog, esemény vár.

  • Cukihara:
    „Hogy a stadion behozza az árát, azt mi sem bizonyítja jobban, mint egy másik autoriter junta-vezér, bizonyos Augusto Pinocet arany tapasztalata, aki Chilében stadionokkal oldotta meg a börtönhiányt.”

    Valóban, bár az ötletgazda nem Pinochet (ő csak plagizátor), hanem René Bousquet, a németek által megszállt Párizs Laval által kinevezett fiatal, energikus, technokrata rendőrfőnöke, aki szilárdan hitte, hogy a biztonsági ügyeket, nem a németeknek, hanem a Francia Államnak kell irányítania, még ha ez azt is jelentette, hogy a deportálandó idegen zsidók összegyüjtésénél – Pétain utasítását, mely szerint a francia rendőrségnek köze sem lehet az ügyhöz, figyelmen kívül hagyva – túl kellett lépnie a hatáskörén. 1942.július 6-án hajnalban Bousquet parancsára 9.000 párizsi rendőr (Oberg SS-altábornagynak az emberhiány miatt mindössze 3.000 rendőr volt egész Franciaországban) összeszedett 28.000 Párizsban élő idegen zsidót, köztük 3.000 gyereket, és – lengyelországi KZ lágerekbe szállításig – az 1903-ban épült Vélodrom d’Hiver stadionban őrizték őket.

  • slapaj
    2020 július 8
    1:09 du.

    delinkvens
    hahahaha

    hülye, hallgattál volna bölcs maradtál volna

  • Bendeguz79
    2020 július 7
    1:49 du.
    „Remlnem hogy meg Magyaroszagon sen akadna senki aki bedolne RODEO11 fatalisztik remalmainak.

    Ketsegtelenul a Lory Vallo Daybell vilag-vegi fanatikusssai kozze ….”

    KEDVES CENZ URA NAGYON HÁLÁS VAGYOK AZÉRT, HOGY HALLGATTÁL RÁM ÉS BEENGEDED A GRIZIT!!!

    EZ A SZÓLÁSA IS engem igazol… bár halvány lila fogalmam sincs arról mi is az „Lory Vallo Daybell”, és hogy eszik e vagy isszák… így lehet felmutatni…
    íme az aljasság és az ignorancia, olvass grizit (van más ajánlatom is de minek… az is mind „g” betűs)

    hahaha

  • hazai lámpa
    2020 július 8
    6:21 de.

    „Felületesen ismerem az Orbán-életrajzokat, de az biztos, hogy a foci iránti rajongása gyerekkorából ered.”

    Igen, a fiatal /felnőtt korban nyilvánvaló hobbi többnyire gyermekkorból eredeztető – nincs ez másképp Orbán esetében sem, ráadásul nem valami ritka, egyedi hobbiról van szó, aminek a gyökerét különösebben kutatni kellene, hiszen 10 fiúgyerekből minimum a fele – de lehet, hogy több – nagy kedvet érzett annak idején a focihoz! Más kérdés, hogy kinek van módja később a gyermekkori hobbijának annyit áldozni a közösből, mint azt teszi a jelen miniszterelnök! Bár „felületesen ismered az Orbán életrajzokat” ennek ellenére leírsz, nagyjából mindenki által ismert általánosságokat . Majd az alábbi megállapítást teszed:

    „Nem tudom, mi igaz a pletykákból, de arra mindenképp vannak jelek, hogy az átlagnál jobb nevelést kaphatott.”

    – Na, ezek a jelek engem komolyan érdekelnek, mégis miből szűrted ezt le? Majd így folytatod:

    „Persze kérkedni azzal szokott időnként, hogy ő a nép egyszerű gyermeke, és traktoros lett volna belőle. Mivel ezt a tömegmédiában teszi, ezek a kijelentések nagy hatással lehetnek az átlagemberre. A kisember mindig szereti azt, aki közülük való…”

    Lámpa, az átlagember és a kisember nem feltétlenül ugyanaz – az átlagemberből van a legtöbb, a „kisember” a társadalmi ranglétrán inkább talán egy sajátos „lelkiállapot!” Tömegmédia meg már régen nincs – gondolom arra a köztévé csatornára gondoltál volna, melynek a feladata szerint – közpénzből – a közt kellene napi szinten hitelesen tájékoztatni közéleti/politikai/társadalmi vonatkozásban! Ehelyett ez az adó már évek óta Orbán saját igényei és kedve szerinti propaganda TV – ismétlem, közpénzből – itt aztán eljátszhatja az „egyszeri traktoros várományost” hívei bizonyára nézik és isszák a szavait, abból a kb 2-2.5 milliónyi elkötelezettből akik feltehetően őt tekintik az etalonnak. Ám itthon kb 8.3 millió szavazásra jogosult állampolgár van, akik közül kb kétszer annyian, azaz nagyjából 5.5-6.5 közötti millióan sehogy sem, vagy enyhe émelygéssel nézik mit szeretne magáról közzé tenni a „nép egyszerű gyermeke!”
    A fentiek értelmében tehát a „bugrisságra” utalásból eredő kontraproduktivitás nem igazán „valós”

    – Nekem azonban a leírt mondataidnál is zavaróbbak a kissé álnaivan megfogalmazott óvatoskodó feltevéseid – ha a kormányról ill. magáról Orbánról írsz valamit, akkor sosem állítasz határozottan semmit – kivéve ha pozitív közölni valód van – minden egyéb esetben agyon bizonytalankodod, inkább kérdezed mint mondod amit akarsz, és úgy „jársz”, mint aki hímes tojásokon lépdel! Ezzel szemben a baloldalt bármikor bármiben pillanatok alatt kiosztod, oldalba vágod, ott nem félsz, hogy beszakad alattad a jég! Nem kéne ilyen erőltetett módon alakítani a „tárgyilagos elemzőt” nyugodtan felvállalhatod, hogy neked az Orbán kormány elfogadható, nem látsz benne apróbb dolgokon kívül kivetnivalót, a te faludban vagy városodban ő a nyerő, ő a nép egyszerű gyermeke, ő kell nektek, bárki bármit mond, hiszen nem véletlenül írtad az előző, már lezárt cikk alatt, hogy :

    „…ami a kormány programjában van, az igenis vonzó a szavazóknak, de legalábbis elviselik. Nem azért, mert feltétlen elhiszik a hazugságokat, hanem mert valódi problémákra ad valódi választ (más kérdés, hogy ez mennyire lesz valóban hasznos vagy csak jelképes hosszútávon!).. ” ( 2020. juli. 8.7:01. Régóta folyik a vita..stb)

    – Amennyiben a jelen kormánynak meglátásod szerint a baloldallal ellentétben egyáltalán van programja, és az szerinted is hazugságokkal terhelt, miként adhat mégis valódi válaszokat a valódi problémákra?

    „…Még annyit az előzőhöz, hogy ha az Orbán-rendszer káros az országnak, akkor mit lehet mondani az Orbán előtti kormányokra?….'” – teszed fel a kérdést másik hsz-ban

    – Majd, egyszer csak ráébredtél az alábbiakra is:

    „Miféle jövőkép az, ahol fönntartod a munkaerődet, és ennyire van lehetőséged? Hogy egyik napról a másikra éljél? Nincs előrejutási lehetőség, tartalék a rosszabb időkre. És nem arról van szó, hogy mindenki el akarja érni a nyugat-európai középosztályi színvonalat. Sokan beérnék egy kelet-európai jóléti színvonallal. Kevesebb ruha, használt kocsi, kisebb ház, olcsóbb nyaralás stb.
    De sajnos a gazdaság csak akkor pörög, ha mindenki fogyaszt. Mivel nincs más, ezért hitelből fogyasztanak a legtöbben…..” (2020.júli.6.8:30)

    Na, látod Lámpa erről beszélek, illetve írok! Ám, nem kéne mindenre és mindenkire lőnöd, aki már élt mondjuk 60 -70 évvel ezelőtt, netán érdeklődött a társadalom működése iránt! Ha valaki azt a szocializmust amiben ő felnőtt még utólag sem hajlandó minden idők legrosszabbjának tekinteni, akkor talán van némi igazsága, és nem biztos, hogy a kritikus szemlélet teljes hiánya miatt, hiszen már van összehasonlítási alapja – neked nincs. Bár sok mindent lehet olvasni a történelemkönyvekben, de szerintem ne akard megmondani talalomnak (se), hogy ő miért és miben téved a saját megélt világát illetően! A vélemény nyilvánítása persze mindenkinek megengedett, te is mondhatod a magadét, meg én is – és ugyanígy talalom is, meg még sokan mások, de az, hogy nem egyezik valamiben az álláspontotok /pontunk, még nem jelenti hogy kéretlen töritanárként ki kell osztanod másokat, mert egyedül te tudod a tutit? Mondhatod a „magadét” (a többiek is ezt teszik) mi meg majd jól elolvassuk, és megvitatjuk, anélkül is, hogy mindenáron hülyét akarnál csinálni talalomból – mert nem az! -:))))

  • Kedves Cukihara! H
    a a moderátor engedi, egy már lezárt topicban felmerült néhány olyan kérdésére, melyekre nem volt időm válaszolni, szeretnék lehetőleg túl hosszan kitérni.
    1. Forradalom – ellenforradalom. Tisztában vagyok azzal, hogy az „ellenforradalom” kifejezés nem kommunista eredetű terminus, de ha történetesen az lenne, a legkevésbé sem zavarna, mint ahogy az sem zavar, ha egy Platontól, Aquinoi Tamástól vagy RaMBaM-tól eredőt használunk.(Van ugyan egy levelezőtársunk, aki kisebb rohamot kap, ha Marx nevét leírva látja, ő ugyanis úgy véli, hogy az osztályharc mint olyan, Marx bűne; számomra ez épp olyan, mintha az illető Robert Kochot, a tbc-baktérumának felfedezőjét hibáztatná a tbc létezése miatt. Csak hab a tortán,, hogy az osztályharc létezését persze nem Marx, hanem Adolphe Thiers és társai, a francia restauráció ideológusai fedezték föl.)
    2. Használom és fogom is használni a „forradalom jobbról” 19.sz végétől 20.szd. elejétől használatos német eredetű terminus technicust, amikor ezt helyénvalónak tartom: példaként csak utalok a mai kormányzat ideológusai (pl. Békés Márton, a Terror Háza kutatási igazgatója, vagy a nála szerintem sokkal színvonalasabb Tellér Gyula) által megkezdett Kulturkampfra.
    3. A jelenlegi magyarorszáégi rezsimre találónak érzem az általam jelenleg használt „ellenforradalom az ellenforradalomban“ kifejezést, tulajdonképpen találóbbnak, mint a TGM által korábban használt „ellenforradalom az ellenforradalom ellen“ fordulatot – http://fordulat.net/?q=masodik -, ezért maradaok az előbbinél.
    4. Franciaország mint nagyhatalom… valóban, akad néhány francia, aki azt képzeli, hogy még az.
    5. Végül, de nem utolsó sorban, társadalmi fejlődés, stb.. A KMH-forumán valaki egyszer kérdezte tőlem, hogy ateista vagyok -e? A válaszom ugyan „nem!“ (legalábbis ahogy a ateizmust én értelmezem), ám – és nem csupán azért, mert a társadalmi (s nem csak a társadalmi) fejlődés az egykori indiai pogány bálványokhoz hasonlóan útközben a megöltek koponyájából iszogatja a nektárt – nem vagyok annyira vallásos se, hogy az ilyen, meglehetősen teleologikus jellegű kategórákat különösebb megfontolás nélkül, nyakra-főre használhassam.
    6. Csak mellékesen: a rendelkezésemre álló csekély szabadidőhöz képest, ahogy az egyszer-egyszer elő is fordul, kézséggel folytatok egy-egy társadalom- és történetfilozófiai kérdésől eszmecserét. Az elmúlt 2-3 esztendőben szerzett tapasztalatom alapján azonban úgy vélem, hogy az ilyen eszmecserékre nem feltétlenül a KMH fóruma a legalkalmasabb hely.

  • Auróra Boreálisz

    Hazai Lámpa
    12:52

    KÖZÖS VONÁSOK

    Orbán Viktor nemcsak kérkedik azzal, hogy – mint írod – „ő a nép egyszerű gyermeke”, mert hát ő tényleg az. Csak rá kell nézni és az egész mentalitását megfigyelni, a folyton zsebrevágott kezére, a hanyag járására és slampeter öltözékére, stb. Bár ezzel az adottsággal gyakran kérkedik ő is csak úgy, mint nagy példaképe Hitler Adolf a másik falusi, az a branaui fickó is legalább oly gyakran élt vissza, akinek aztán – mint a „mi hősünknek” is – fölvetődvén szegény a városba, annyi frusztrációban lett/volt része, mintha a városi nép gyűlöletét intravénás infúzióval szívta volna magába, minthogy nyilván a bunkóságot már akkor se tolerálták túlságosan…

    Természetes, hogy a saját hibáit mindkét alak csak a másokban, abban közegben akarta föllelni, ahol meg kellett élniük. Így aztán mindketten már zsigerből gyűlölték a munkást és a polgárt mint társadalmi közeget.

    Ettől függetlenül, vagy ettől méginkább, a két csirkefogó – magát áldozatként beállítva – úgy csúszott-mászott fölfelé mint a mocsári csík, vagy méginkább a horgasfejű galandféreg…

    Felsőbb körökbe jutva aztán – mecénások és bűntársak társaságában – azok szájíze és beállítottságának megfelelő, jópofáskodó demagógiával húzódtak a mindenkori társaság közepe felé, mígnem azok „lentrő gyütt”, ám zseniálisnak látszó színfoltjaiként fogadták maguk közé…

    Innen már nem sok kellett, hogy mindkét sötét gazemberből a felsőbb társaság és politikai osztály kedvence váljék, hogy az, akkor már mindkét gazfickót maga előtt tolva sőt, a tenyerén hordozva, egy-egy igazi gátlástalan machivellista, afféle népvezért fabrikáljon belőlük.

    Ahonnan már csak egy lépcsőfok a néptömegek megnyerése az időnként önsajnáltató, demagóg, színváltó hazudozással és az ígérgetés trükkös beszédeivel.

    Gondoljunk csak bele, amikor Hitler a vele csatlós, fegyvergyáros Krupp* műveknél tartott „munkásgyűlést” azzal a megszólítással nyitotta meg azt, hogy „elvtársak!”…

    A történelem színpadán 80 év, időtartamát tekintve csak egy légyzümmögés. Két néptribun életútjának a felfutó szakasza e minimális kronológiai eltéréssel együtt is törvényszerű egybevágóságot mutat…

    .

    * Maga a Krupp Művek(!), illetve Alfried Krupp (a [akkor beteg] főbűnös Gustav fia) vádlottként álltak a Háborús Bűnösök Nemzetközi Bírósága előtt Nürnbergben. Nevezett 12 évet kapott.

  • gyuri10
    2020 július 8
    11:20 de.

    „Az előző írás határidejét nem értem el….Rohasszátok együtt a farszíjat….”

    *********************************

    Azt eddig is tudtuk hogy kissé „MÁS” vagy, de úgylátszik mindig van új a Nap alatt, amiket felkotyogsz magadról.

    Most pl. arra derült fény hogy kedveled a „gay” stílusú bőrcuccokat is.

    Nem érzed hogy kissé hülyén nézel ki bennük nyolcvan-valahány évesen?…bár…amint a mondás tartja:

    „öreg bizarr nem vén bizarr” heheheeehee FARSZÍJ heheheeeheh

  • Auróra Boreálisz
    2020 július 9
    4:10 de.

    Eléggé undorítónak tartom
    hogy a „KRUPP” mint cégnév, megint „tündököl” !
    Holott tudomásom szerint a Háború után részekre szedték.
    Hogy többé ne borzolhassa e háborús bűnös név a kedélyeket.

  • slapaj
    2020 július 8
    1:09 du.

    Ezt is magadtól tudod, vagy plagizáltad?
    (Mint általában mindent, amivel menőzni próbálsz itt.)

  • Besancon
    2020 július 8
    4:55 du.

    Az ilyen gyerekekbe az ún. tigris-szülők már kiskorukban belenevelik a saját tévedhetetlenségbe és nagyszerűségbe vetett hitet. A kis pajtások nem segítő tényezők, hanem azokat túl kell szárnyalni vagy akár az út szélén kell hagyni, ha akadályoznak. Tigris szülőnek egyik jól ismert mintaképe a régi angol regényben, Jane Austen Büszkeség és balítéletében szereplő Mrs. Benett.

    Nem hiszem, hogy nekem fel kellene vállalnom itt, hogy melyik oldallal szimpatizálok, mert ez nem szavazás, csupán egy klubszerű fórum. Ha az alapján van a vitapartner véleménye megítélve, hogy melyik pártra szavaz, akkor már megette a fene az egészet.
    Egyébként Magyarországon sok baloldali értékrendű ember van, aki azért nem szavaz, mert elégedetlen a baloldali értelmiség és politikusok munkájával. Ez az oldal a saját szavazóit legtöbbször egyszerűen szavazógépnek nézi. Ha emberszámba venné a választóit, és felelősséget vállalna az ígéretekért, rögtön más lenne a megítélésük a baloldali pártoknak. A szocializmusban hasonló volt a rendszert kiszolgáló értelmiség hozzáállása, ami persze nem mondható el az egész értelmiségről.

    A jobboldali politizálásról elmondható (elmúlt harminc évről beszélek), hogy bizonyos alapértékek mentén működtek ezek a pártok. Persze, ott maga a pártapparátus kicserélődött, de az értelmiségiek még megmaradtak a közéletben.
    Én senkinek a kis saját véleményét, életét soha nem kérdőjeleztem meg, ellenben az én tapasztalatom nem számít, mert „még nem éltem akkor”. Ha a ti gyerekkori emléketek számít, akkor az enyém miért nem? Azt viszont továbbra sem értem, attól, hogy Gréti vagy Margitka jól érezte magát az úttörőben, attól már le se lehet írni a rendszer tudományos kritikáját? Ez milyen gondolkodás már?

  • Gabriel:
    Viszont most a megjegyzésed miatt utána-néztem, és a fellelhető anyagok egyértelműsítik, hogy igenis a haláláig fenntartott egy helyiséget a Parlamenten belül.”

    Ez könnyen lehetséges.

    „Az illető (Münnich Ferenc) nem-csakhogy Kádár “megbízható embere” volt életútjukon keresztül, hanem bizony az 56-os “piszkos-munka” nagy-részének az elvégzését Kádár rásózta.”

    Münnichről olyan túlontúl sok jót én sem olvastam. Valahol, valamikor olvastam (de már nem tudom, mikor és hol, lehetséges, hogy csak valami pletykalap kitalációja), hogy a második szovjet intervenció előtt az oroszok ők akarták főnöknek kijelölni. Állítólag Hruscsov november 3-i belgrádi
    megbeszélésekor Titó (aki ismerte Münnichet, mert az augusztus elejétől Magyarország belgrádi nagykövete volt) javaslatára döntöttek Münnich helyett Kádár mellett. Ez igaz, vagy nem igaz, persze nem tudom.

  • Kővendég
    08. 1:14

    Huhhh! Micsoda tényadalék diktátorok stadion mániájához ! KÖSZ!!!

  • HAZAI LAMPA meglatasara;

    Barhol is hivatkozna velemenyere, az valosag, hogy sokkan nem szavaznak.
    Elsokben, mert lustak a faradasgot venni es resztvenni szavazni.

    Masodik, mert nem latnak lehetosget jelentos kulombseget szavazataik alatal elerni.

    Persze a Mgyaroszagi, sot barhol is a letezo parlamntari rendszer eseteiben, semmi valtozas lehetoseget valora hozni nem letzo , csupan valamely politikai part korlatlan mukodesenek jovahgyasaval.

    Meg ahol mindenki lehetosege nem partokra, hanem nevszerint egyenekre es tisztan leszogezett hatarozatokon donteni is, a politikai el-fasulas jelentektelennek mutatja a hatrozataik lehetoseget.

    A „Mavrik”-ek, az „ustokos”-kent politikai szinpadra lepok mindeg serkentik a tomegek kozremukodeset es reszvetelet.
    Sajnos az ma meg a US-ban sem mutatkozik.

    Csupan a zavargasok es a bizonytalansag felelme ami serkenti majd a tomegeket.
    S nem a versenyzok kimagaslasai.

    S ahol az nem csak nem letezo, de teljesen lehetetlen, hat mit varhatna a tarsadalom?

    A mult ismetlese az egyedulli lehetoseg.

  • Bendeguz79
    2020 július 9
    10:09 de.

    grizi:

    azt olvastam kies USA napisajtóban, hogy hatalmas a felháborodás és törvény készül (2568 ban) arról, hogy az elektor arra adja a voksát akire a többség szavazott neki és ne arra akiért az elektor szponzorai jól fizetik az elektort

    ezt ti ott demokráciának nevezitek!!!

  • Bendeguz79
    2020 július 9
    10:09 de.

    grizi

    az USA külkereskedelme és külpolitikája fantasztikus, a nagy hatalmas konkurrencia harcban minden áron győzni akarván ha nem tud jobbat akkor lelövi (na jó szőnyegbombázza) azt aki nála jobb, mert az mégsem lehet, hogy a világ esze egy kis ugribugri seggfej

    a királyon nincsen semmi és ez az elnökválasztási csinnbummcirkuszban nagyon jól szemlélhető

    USA cabare (Comedy Channel):

    kiáll az egységsugarúak elé a standup -os és zokogásra serkenti őket a napi tények karikírozásával azok meg röhögnek, mert assziszik ez már a tréfa meg a poén

  • „Te most jobbról akarod “előzni” a szélsőjobbot ?
    Volt már ilyen, csak ellenkező előjellel.
    Dávid Ibolyka megfogalmazásában.”
    Nos, ha ezt és csak ennyit értettél meg belőle, legyen.
    Nem az én problémám.

  • Tisztelt Kővendég 7:01 / 6.)

    Azt gondolsz amit akarsz.

    Ellenben nem osztom véleményed abban a kérdésben, hogy a KMH szerinted „nem alkalmas társadalom és történetfilozófiai kérdések megvitatására”.

    Jómagam úgy látom, hogy ezekről nem lehet elégszer és elég helyen eszmecseréket folytatni, hisz ezek mellőzése éppen a az uralmon levők érdeke. Nézd csak meg az állami médiamonopóliumok fórumait. Mind a szakácsművészettel, kiskert Magyarországgal, meg a dalos tehetségkutatás stb. maszlagjaival eteti a „nagyérdeműt”, hogy mégcsak eszébe se jusson társadalom és történetfilozófia kérdéseivel foglalkozni.

    A KMH éppenséggel az olvasótáborával együtt egy olyan fórum, mely képes felfogni, és megfelelő eszmecserék során a magáévá tenni a társadalmi felszín alatt működő és ható törvényszerűségeket is. Véleményem szerint épp ez a pluralizmus teszi erre alkalmassá így a némileg szabályozott viták lebonyolítására a „lapot”.

    Hiszen demokrata szemmel az igazság [keresés] sem néhány „kiválasztott” nagyfejű privilégiuma, hanem mindenkié. Persze nem arról van szó, hogy az olvasók közül mindenki „felfedve magát” valóban bele is szól mindezekbe. Viszont ez úton, a mások csörtéi láttán, leszűrve azokból egyes tapasztalatokat válik lehetővé számára, hogy bizonyos nézeteket, rendszereket a magáévá tehessen, ill. elfogadjon, vagy elutasítson.

    Az ókori fórumok közönsége is nagyon vegyes volt és természetesen a rabszolga abból is kimaradt, de bizonyos szabályok szerint működve mégis megadta a lehetőséget a politika, a városállam sajátos ám a jövőnek példamutató alakításában… Ezeken pedig mindössze néhány százezer ember vett részt…

    Ma a Net-en milliók hangoztatják, illetve fogadják be nézeteiket egymással néha még bután is megosztva. Természetesen mint bármiben ebben a búzában is ott van a nem is kevés ocsú, melyet csak a korrekt, de egyenesen megmondó vita képes magából kiválogatni.

    Kár lenne a politika iránt érdeklődő és okulni vágyó bármely korosztályt kihagyni erről a mi fórumunkról.

    .

    ui.
    Jómagam, ha valamit mégis, hát a személyeskedő, olvasótársát melléknévvel és ki tudja még hogyan pocskondiázó, vagy drasztikusan trágár, az adott témát már eleve mellőző kommenteket hagynám ki mindebből a KMH nyújtotta jóból. Tudniillik azok nemcsak magukkal, de már a vitázás klasszikus művészetével szemben is kontraproduktív – vagyis nem szellemi – termékeket, azaz szemetet produkálnak…

    Üdv-üdv: Cukihara Jakumó

  • Kővendég 7:01 / 4.)

    Meg kell mondjam, hogy én ott a Francia Köztársaság „nagyságát” és elért eredményeit véletlenül sem nagyhatalmi – különösképp nem neokolonialista – szereplései okán méltattam, hanem belföldi polgári-demokratikus rendjéért, amely >fejlődése mai fokán< javakban és jogokban is sokkal többet ad a népének, mint amire a forradalom vezérei akkor számítottak.
    Mert ne veszítsük szem elől, hogy 1789-ben a . t é t , hogy úgymondjam a szükségszerű polgári szabadság és alapvető emberi jogokban megtestesülő követelésekben öltött testet, amelyek utat nyithattak a szabad polgári lét és vállalkozás kibontakozásának.
    Ha mai valósága vizsgálata során kiküszöböljük kapitalizmus közismert, bár demokráciának ellentmondó ám velejáró anomáliáit, akkor a francia . r e n d s z e r . igen előrehaladott, élenjáró, progresszív – további fejlődésre képes – fejlettségéről beszélhetünk és ebben rejlik nagyságának titka.

    Üdv' neked:
    Cukihara Jakumó

  • Cukihara,
    amennyiben az utóiratodnak pozitív eredménye lenne,a magam részéről gratulálnék Neked,mert egyre unalmasabbá kezd válni a trágár mocskolódó szlenget olvasni.Egyre kevesebb a cikkre vonatkozó beírás és egyre vadabb a komentelők aljas ekézése. Főként olyanok részéről,akik meg sincsenek szólítva.Pontosan azért,mert olyanok amilyenek.

  • Gabriel Karikas

    Rodeo11
    2020 július 7
    9:55 du.

    Hogy hazugság és mások hamis megvádolása nélkül nem bírsz létezni az nem viszont nem csoda.

    #HAMIS HÍREK TERJESZTÉSE – VELEJÁR AZ ESZKÖZTÁRRAL#

    Bizony kellett adót fizetni

  • Cukiharával egyetértek. Hogy miről beszélgetünk, az csak rajtunk múlik. Ha egy hozzászólás személyeskedik, gyűlölködik, vagy összevissza hadovál szándékosan mindenféle ostobaságot, akkor ezeket ÁT KELL LÉPNI. És ennyi. Kicsit fáradságos kerülgetni a sok felesleges dumát, de hosszú távon megéri, mert akinek sose válaszolnak, az előbb-utóbb elpályázik…

  • Cukihara
    2020 július 10
    5:11 de.

    Tsuki de Hara Pós
    jóbarát! ne tiltass ki senkit!!! azt nagyon jó tudni kit olvasunk, azaz egy egy nick mit tol be vazelinnal vagy anélkül és hogy milyen kedvesen teszi…

    SOKKAL JOBB MEGISMERNI EMBERTÁRSAINKAT ÉS ASZERINT ÉLNI, A DZSUNGEL TÖRVÉNYE IS EZ

    emlékezz arra, amikor Baloo jól fölpofozta a Mawgly t mert szóba állt a majmok népével, mondván, hogy hagyja csak azokat rikoltozni és dobálózni meg ugrálni de ne vegyüljön viszont alaposan szemléljen!!!

    olyan a KMH mint az állatorvosi egyetem beteg lova: minden elképzelhető betegség meglelhető benne azaz TANANYAG

    magam részéről nagy élvezettel keresgélek a helyesírási hibák és elütések tömkelegében, mert a Ló Gika I Agyfi Cam különféle orvosi eseteiről van szó nagyba’ …;

    beteghez nem RENDŐR KELL, HANEM ORVOS DE MINIMUM ÁPOLÓ (én szeretek és tudok ápolni azért vagyok „ápolt”)

    üdv… kitartás és a Médea fonala a labirintusban ami KMH

  • Almási Alma
    2020 július 10
    2:47 du.

    Álmaink Almája

    nekem pont az a gondom, hogy a moderálás helyettem dolgozik nekem (ezt nevezem Fara Muci nak) azaz éppen azt nem teszi lehetővé, hogy „elemezzük” (igaz nem mindig vannak elemei) a drágalátosokat, te el szoktad intézni egy villanásnyi sziporkával, vagy lapozol…

    a szemlélődő ember nagyon sok mindent fel tud fedezni…

    mi komcsi csökevények el vagyunk zárva attól, hogy az éppen aktuális legújabb múlt kapcsán elmondjuk… mert a demokrácia is állandóan változik, ugyanúgy, mint a múlt és ember legyen a talpán aki el tudja „kapni” az éppen aktuálisat…

    ez ugyanaz, mint a francia tüntetők most a vadi új belügyminisztert szemelték ki maguknak, pedig még nem is csinált semmit azaz kritizálni sincs miért

    majd ha London országban a Csőrcsill szobra helyett a BOJO-t saját magát döntik a Temze hűs hullámaiba akkor majd már nem lesz tovább GASLIGHTING

    üdv és sziporkázzál tovább…az, hogy a „gabriel” nick és hordozója azonos példányok az sem nem oszt sem nem szoroz

  • Cukihara
    2020 július 10
    5:11 de.

    Meg a bulvár-jellegű sporthírekkel.
    Az Origó nevű minősíthetetlenné vált álhírlap „balkézről való” másod és harmad hírharsonáiból más sem folyik.
    Nehogymár gondolkozni kezdjen a jómagyaremer !

  • gyuri10
    2020 július 10
    12:25 du.

    Ha „mocskolódó szlengest” keresel, akkor nézzél a tükörbe.
    A te külvárosi strici ki és beszólásaiddal van tele az oldal.
    Akarod hogy idézzelek ?

    Továbbá ha valaki számonkéri a hazudozásaidat,
    az nem ” ekézés” . Meg kellen válaszolnod ezeket a kérdéseket, nem gondolod ?

  • Cukihara:
    „Ha mai valósága vizsgálata során kiküszöböljük kapitalizmus közismert, bár demokráciának ellentmondó ám velejáró anomáliáit, akkor a francia . r e n d s z e r . igen előrehaladott, élenjáró, progresszív – további fejlődésre képes – fejlettségéről beszélhetünk és ebben rejlik nagyságának titka.”

    Kedves Cukihara!
    „Ha … kiküszöböljük”, akkor természetesen igen… Ha nem küszöböljük ki, akkár viszont a legkevésbé sem.

  • T.KMH !
    – Csak félve említem, a hozzászólások [cca.75 db.] eddig a stadion mizériához kellett volna hogy szóljanak…
    – A korábban még a Horn kormány által kötött megállapodásból eredően az EU-s pénzek, felhasználása
    főleg felújításokra volt fordítható.
    – Igy sok város központ, középület,kórház, sport pálya uszoda,színház stb. újúlt meg…
    – Természetesen a kormány nem épített stadionokat, hanem az önkormányzatok stadion és egyéb felújításaihoz adott támogatást ha a megfelelő önrésszel rendelkeztek…
    – Az orbáni stadion építő téboly hangzatos kitaláció de kontraproduktív ökörség, amit mindenki a helyén kezel.
    – Az egyik mocsár troll megszólítás nélkül 13 azaz tizenhárom téma-idegen „beírást” rondított ide, nem beszélve néhány narcisztikus pszichopata sok-flekkes, olvashatatlan agymenéseiről…
    – Nem irigyellek Szerkesztő, de féltelek hogy „bedobod a törülközőt”…
    – Kezd tetszeni Margitka ötlete, hogy Ő bizony „meghúzná” a túltengéseket…

  • Almási Alma,
    tökéletesen igazad van az”átlépést”illetően.Jó ideje ezt teszem. Sajnálattal látom,hogy vannak olyan olvtársaink is,akiknek kissé alacsony az ingerküszöbük.Ez is el fog múlni.Addig is tartom Magamat az Általad és Cukihara által kijelölt lehetőségek betartásához.

  • Cukihara
    2020 július 10
    9:47 de.

    Azt azért ne felejtsük el hogy Franciaország mit művelt Vietnámban közvetlenül a háború után.

    Ho si Minh megkérdezte az akkori francia vezetést:
    „Nem találják különösnek hogy a náci elnyomás alól éppencsak felszabadult Franciaország ugyanazt csinálja Vietnámban, amit a németek csináltak Franciaországban ?”

    Állítólag még hozzátette:
    ” A Fraternité-Egalité-Liberté elv értelmében mennyivel több Franciaország mint Vietnám? „

  • slapaj
    2020 július 11
    6:03 de.

    Jól látod öcskös.
    Feltételezem hogy Gyurka.kamerádod alábbi épületes bekottyantására gondoltál:

    ****************************************
    gyuri10
    2020 július 8
    11:20 de.

    “Az előző írás határidejét nem értem el….Rohasszátok együtt a farszíjat….”
    ***************************************

    Ha ráérsz szépfiú, majd fejtsed meg mit jelent.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 július 11
    9:06 de.

    Tudtommal a farszíj az igás állatok farka alatt szokott előfordulni hogy a rükvercet jó hatásfokkal tudják alkalmazni, viszont hogy, ez a célszerű eszköz kosher-e az nem tudom! 😀 Szerintem nem, azért bíztatnak sűrűn a huzigálására! 😀 (Mellesleg a farszíjat fuvarosok szokták huzigatni, akik pedig még a goyok között sem túl népszerűek, tehát ha téged erre bíztatnak az nem túl hízelgő! 😀 )
    (Kedves Gyuri, bocsánat ha megelőztelek vagy más magyarázat is van! 😀 )

  • Slapaj,
    „Az egyik mocsár troll megszólítás nélkül 13 azaz tizenhárom téma-idegen “beírást” rondított ide, nem beszélve néhány narcisztikus pszichopata sok-flekkes, olvashatatlan agymenéseiről…”
    Nem akarlak javítgatni,de már 16-nál tart amiről írsz.
    Sebaj,lesz ez még több is!Csak úgy tudsz változtatni,ha megfogadod Te is Cukihara és Alma ajánlatát:”lépj át rajta”. Láthatod,hogy már így is a cipőtalpunkra ragadt.

  • Slapaj! Fogalmad sincs, hogy működik az EU pályázati rendszere. Kétségtelen: vannak ésszerűtlen megkötések, de hogy csak felújításokra fordítható a pénz?! Ugyan már, Felcsút mit újított föl? A libalegelőt? És nem mindenhol kell önrész. Hanem az EU-s támogatások utólagos finanszírozásra épülnek. Vagyis: elnyered a pályázatot, megcsinálod az objektumot, és a számlákat bemutatva utólag fizetik ki az elnyert pénzt. Magyarországon számlát gyártani nem nagy ügy: különösen kormányzati pozícióból. Az EU (az OLAF) csak szúrópróbaszerűen ellenőriz, ahogy a NAV is. A csalás módja egyszerű: xy (naki???) egyik cége leszámláz mondjuk egy térkövezést pl. egy németországi hasonló munkáról szóló összegre. Aztán kifizeti – ha egyáltalán kifizeti – az összeg harmadát a munkát elvégző magyarnak – a többi megy a sublótba. Ezért olyan fontos, hogy a pályázatokat csak egy bizonyos kör nyerhesse el. Az amelyik tudja, kinek a kezében van a sublótfiók kulcsa…