Tömeges ellátatlanság a magyar egészségügyben

2020 július 11 8:06 de.145 hozzászólás

Tömegessé válik az egészségügyi ellátatlanság a koronavírus-járvány első hullámának lecsengése után. Krónikus betegek hónapokon keresztül kényszerülnek várakozni a szakorvosokra. Továbbra is mindennapos jelenség, hogy a rendeléseken fel sem veszik a telefont, hogy a beteg időpontot kérhessen orvosához – értesült a Magyar Szociális Fórum orvosoktól és pácienseiktől.

Egy dél-kelet magyarországi háziorvos az alábbi gondolatait osztotta meg velünk:

„Az alapellátás gondjai az utóbbi években egyre szembetűnőbbé váltak. Jelenleg 540 körzetnek nincs háziorvosa, ami főleg a falvakban és peremkörzetekben élők helyzetét nehezíti. A probléma több százezer beteget érintő. Tíz éven belül, még rosszabbá válhat a helyzet, mivel az orvosok kétharmada betölti az öregségi nyugdíjkorhatárt. A háziorvosi szakma nem vonzó, az orvos,- és nővér utánpótlás kétségbeejtően alacsony. A háziorvosi praxisok finanszírozási gondja, valamint a háziorvosok hatáskörének szűkítése is további betegellátási problémákat generál. Gyakran bombáznak minket a felettes szervek kérdőívekkel is, hogy például milyen a rendelőnk felszereltsége, stb.? A legelképesztőbb kérdés az volt legutóbb, hogy például van-e a rendelőben CT berendezés, vagy, hogy milyen helyrajzi számon van nyilvántartva a háziorvosi praxis a földhivatalnál? Sajtóhírek szerint, háziorvosi praxis-közösségeket hoznának létre, de az ügyeleti rendszer megszüntetése is szóba került. Sőt, a magánrendelők betegforgalmának feltérképezésével felmérnék azt is, hogy a betegforgalom milyen arányban terheli le az állami,- és a magán orvosi rendelőket. Félő, hogy a betegellátás jövőjét úgy fogják megreformálni, hogy a betegek egyre rosszabb feltételekkel tudják majd igénybe venni az állami egészségügyi szolgáltatásokat.

Sajnálatos tény, hogy a betegellátás a veszélyhelyzet feloldása után is akadozik.

A betegeink naponta panaszkodnak arról, hogy többszöri kísérletezés után is képtelenség igénybe venni a telefonon történő bejelentkezést egy-egy szakorvosi rendelésre. Főleg az idősebb, vagy krónikus betegek nem bírják már idegileg, hogy gyakran 2-3 hétig sem sikerül kapcsolatba lépniük a rendelőintézetekkel, klinikákkal. Nincs rendes betegtájékoztatás sem. Sokan panaszkodnak arra is, hogy vérvételre, labor,- és diagnosztikai vizsgálatokra hónapok óta nem jutnak be. A veszélyhelyzet feloldása után továbbra is, csak csökkentett betegforgalom figyelembevételével vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat. Az egyre türelmetlenebb betegek a háziorvosnak panaszkodnak, hogy a veszélyhelyzet feloldása után miért nem vehetik igénybe még hónapokig a járó-beteg szakorvosi ellátásokat és klinikai vizsgálatokat” – nyilatkozta a háziorvos.

Egy másik háziorvos – aki már betöltötte a nyugdíjkorhatárt – röviden ezt nyilatkozta: „A betegeimnek elege van a kifárasztásos egészségügyi ellátórendszerből, hogy nem kaphatnak megfelelő ellátást. Jogosan mondanak kritikát, hogy: „járvány ide, járvány oda, a korlátozások ellenére miért nincs párhuzamosan megszervezve az általános egészségügyi ellátás is? Mi lesz, ha jön a járvány második hulláma? Meddig maradunk még ellátatlanok? Akár egy évig is, ha újra leáll az élet és nem lesz még vakcina? – kérdik tőlem a betegeim”.

Nekem, pedig orvosként lett elegem abból, hogy nem tudok a Hippokratészi eskümnek eleget tenni, a rajtam kívülálló körülmények miatt. A döntéshozók szerint a betegeknek tudomásul kell venni, hogy akadozik az ellátás. Sőt, ha jön a járvány második hulláma, akkor a 65 év feletti orvosokat újra kivonják a forgalomból? Én ezt nem várom meg, inkább nyugdíjba vonulok a nyáron, mert nehéz lenne elfogadni erkölcsileg azt, hogy nem tehetek szinte semmit a betegeim mihamarabbi gyógyulása érdekében” – közölte a hivatását feladó háziorvos.

Hogyan élik meg a betegek a kialakult állapotot?

Egy tiszántúli férfi hétfőn este, munka után rosszul lett. Az ügyeletre telefonált, kérve, hogy fogadják ott, mert lázas és nagyon szédül. Az alábbiakat mondta el nekünk: „Az ügyeleten nem akartak fogadni, de mivel 38,7 volt a lázam és rosszul voltam, a kerítésen kívül „meghőmérőztek”. Fura módon az ő hőmérőjük, csupán 36,8 fokot mutatott, így azt állították, hogy lehet, hogy az én hőmérőm elromlott. Meg se vizsgáltak. Hazaküldtek azzal, hogy otthonomban pihenjek. Ha melegem van, akkor hideg vizes borogatást tegyek a homlokomra, csuklómra, bokámra. Otthon újra lázat mértem és a hőmérő nálam 38,4 fokot mutatott. Mivel rosszul voltam, szédültem másnap már nem bírtam munkába menni. A háziorvos megállapította, hogy azért vagyok lázas, mert napszúrást kaptam a szabadtérben végzett munka során. Hát, ennyit az ügyeletről, és az egészségügyi ellátásról” – mondta a panaszos beteg.

Egy Komárom – Esztergom megyei asszonyt hentesbolti alkalmazottként – egy véletlen rossz mozdulat miatt – munka közben ért baleset, amikor a hússzeletelő kés a kezébe állt. Mivel már péntek délután volt, így sebészeti ügyeletre telefonált, ahol azt mondták neki, hogy fogadják a panaszával. Az alábbiakat mondta el nekünk: „Amikor odaértem a nővér rám mordult, hogy ilyen „kis panasszal” miért jöttem ide. Ennek ellenére behívtak, elláttak, de tetanuszt sem adtak. Hétfőn, a háziorvos vett gondozásba a további kezelés céljából” – mesélte a beteg.

Egy közgyógy igazolványos dél-dunántúli beteg panasza: A közgyógy igazolványom 2020. július 3.-án járt le. A koronavírus járvány miatt nem láttak el a szakrendeléseken – ahová voltak előjegyzési időpontjaim – de megnyugtattak, hogy a 22 féle gyógyszert, amit szedek, azt elektronikusan kiírják, illetve a veszélyhelyzet lejárta után még 90 napom van intézni a lejáró közgyógy igazolványom meghosszabbítását. A meglepetés akkor ért, amikor ki akartam váltani július elején gyógyszereket. Közölték, hogy „nincs feltöltve a kártyám”, nem juthatok hozzá kedvezményesen a gyógyszereimhez. Gyorsan bejelentkeztem a háziorvoshoz, vittem az igazolást a Kormányhivatalba, ahol közölték, hogy leghamarabb 3 hét múlva lehet érvényes a közgyógy igazolványom. Így júliusban el kell döntenem, hogy a kevés pénzemből eszek, rezsit fizetek, vagy a gyógyszereimre költök, mivel a közgyógy kártyámon jelenleg nincs egy fillér keret sem. Nekem már elegem van ebből a kifárasztásos egészségügyi ellátórendszerből” – sírta el magát a nagy beteg özvegy.

Az EMMI egészségügyért is felelős minisztere a veszélyhelyzet feloldását követően nyilatkozta: „Hosszú heteknek kell eltelnie, mire a teljes rend visszaáll a magyar egészségügyben. Legoptimálisabb helyzetben ez két hónap lehet”. Arról is beszámolt, hogy: „A járvány és a veszélyérzet hatására az emberek egészségtudatosabban élnek”.

A betegek viszont azt állítják, hogy sohasem volt még ilyen pocsék az egészségügyi ellátás, mint mostanság, amikor egyre nehezebb az orvos-beteg találkozót kiharcolniuk.

A Magyar Szociális Fórum arra kéri a kormányt, hogy a magyar egészségügy kiválóságáról szóló propagandánál többet törődjön a betegek életével és egészségével! Fölöslegesnek tartjuk a hitegetést, hogy itt minden a legnagyobb rendben volt és van. A koronavírus járvány idején sem biztosították az általános egészségügyi ellátást, most pedig félő, hogy egy esetleges második hullám esetén is betegek tömegei maradnak ellátatlanul – írja az MSZF.

Magyar Szociális Fórum

145 hozzászólás

  • Sem a Magyar Szociális Fórum, sem alapítója, Simó Endre neve nem szerepel a civil szervezetek jegyzékében – a Bíróság.hu hivatalos adatbázisában!
    – Mindez azért figyelemre méltó, mert fantomszervezete nevében Simó hosszú évek óta tendeciózusan bírálja a kormány intézkedéseit, egyúttal szakszerütlen javaslatokat tesz szakpolitikai kérdésekben, minderről pedig úgy számol be előszeretettel a balliberális média, mintha egy mérvadó, valós támogatottsággal bíró civil közösségről és vezetőjéről lenne szó,holott ez, csak a kalóz kamuportálok egyike….
    – Ez nem zárja ki, hogy hiteles szervezetek jogos kritikákat fogalmazzanak meg, vagy elégedetlenkedőket
    megszólaltassanak…

  • Úgy látom, itt az ideje, hogy hosszú tömött sorban zarándokoljanak mindazok Molnár Lajos sírjához, akik anno lehetetlenné tették, hogy a magyar „állami” egészségügy feudális rendszerét átalakítsák. Annak első lépése lett volna a háziorvosi szolgálat és a szakrendelések megújítása. Ennek finanszírozásához be kellett vonni az ellátást igénybe vevők hozzájárulását. (Nem voltak még eu-s milliárdok.) A 300 forintos vizitdíj (0,7 USA cent) a nagy többségnek viselhető volt – de számtalan felmentés is csatlakozott ehhez. Nem kellett fizetni gyerekeknek, tanulóknak, krónikus betegeknek (cukrosoknak, rákosoknak), segélyen élőknek, stb. A háziorvosok több helyen összefogtak: nálunk pl. a hat orvos a rendelőben ezekből a 300 forintokból alakított ki egy egyszerű labort, hogy a rendszeres vizsgálatra szorulóknak ne kelljen a zsúfolt szakrendelőkben várakozniuk. Ma már csak négy orvos rendel ugyanott, közülük is kettő hatvanon felüli. Fővárosi körzetek – sok ezer lakossal, elméletileg viszonylag magas „kártyapénzzel”.
    A cél az volt: mindenütt legyen háziorvos, és 50 kilométeres körzetben elérhető legyen mindenki számára a szakrendelő.
    Ugyanakkor a kórházi ellátást is meg kellett (volna) újítani. Mégpedig úgy, hogy az ápolásra, gondozásra szorulók ne az aktív, gyógyításhoz felszerelt ágyakat foglalják el, lefoglalva ezzel a gyógyításra képes személyzetet is. Számukra a kevésbé felszerelt ispotályokban jutott volna hely. Ezt a járványkormány „megoldotta”: egyszerűen az utcára tette a krónikus betegeket. Még a szám is stimmel: Molnárék anno 30 ezer körüli ápolási ágyat vettek számításba.
    A vizitdíjnak és ápolási díjnak volt még egy nag előnye: nem kerül a nagy, közös kalapba – ottmaradt az orvosnál, kórháznál, ahol befizették.

  • Az SZTK-ban és a rendelőkben is felveszik a telefont,sőt egyeztetett időpobtban fogadnak is az orvosok!
    Mellesleg nincs ellátattlanság, indokolt esetben kórházi ágy is rendellezésre áll! nem kéne ilyen szánalmasan irogatni hazugságokat,a többség tudja mi az igazság,meg ugye még nincs itt a választás ideje……
    Na pá!

  • Fennhangon rikácsolták – sajnálom, de orvosok, egészségügyisek is -, hogy az ingyenes egészségügy jár! Ja, járni jár – csak nem jut. Legalábbis nem mindenkinek egyformán.
    A másik mocskos, aljas jelmondat: az egészség nem üzlet! Csak tudnám, mitől virágoznak akkor a mindenféle vajákosok, meg csodaszer árulók?! De akár maga, e hazugság legfőbb tolmácsolója, Mikola doktor tán szívjóságból üzemelteti a magánkezébe kaparintott műveseállomásokat?
    Eltelt tíz év – és sorra beigazolódott, amit akkor az egészségügy átformálásáért küzdők jövendöltek. Lerobbant, fertőzésveszélyes ispotályok, elmenekült/elzavart orvosok, ápolók.
    Ez bizony kemény, politikai, elvi ügy. Milyen egészségügyet akartok? Olyat, ahol százmilliárdokat költenek csili-vili kórházra, ahol legfeljebb évente pár tízezer beteg kaphat ellátást? Vagy olyat, ahol a szegényebbnek se kell belehalnia egy átfúródott vakbélbe, mert a háziorvos felismeri a kólika okát, és azonnali műtétre utalhatja?
    Épeszű magyar ma kerüli az egészségügyi intézményeket, kórházba meg csak akkor vihetik, ha eszméletlen.
    Ezen sajnos nem segít a több pénz se – mert nem mindegy, mire költik. Legyen intő példa a foci: oda aztán ömlik pénz – a gólöröm meg ritka, mint a fehér holló.

  • Ez a szocialis-medicine am!
    Amikor az allam-burokratak kezelik a tomegek egeszsegi allapotait es azok minden reszleteit.
    Amikor nem letezik indito oka a fitalsagnak az orvostudomanyt valasztani tanulni, s akik kepzett egeszsegi szakertok hat nagyon esztelenek lehetnenek Magyarorszagon dolgozni bagokert.

    A kenyszer soha sem motivalo, indito ok semmire!!!!
    De vajon miert oly remesen nehez egyszeru kovetkezmenyek leteit felfogni????

    Hajra tovabb Magyarok!!!!
    A logika az ellensegetek, azt gyulolitek !!!!!
    Hat mi mas kovetkezmenyeket kepzeltetek volna ????

  • Christopher Adam

    Bendeguz,
    Azt hiszem amerikaiként — az Egyesült Államok jelenlegi állapotára való tekintettel — lehetne akár szerényebb is.

  • Ha megjegyezhetnem, a cikkel csatolt kep, az ottani epiteszek, az epito-iparuk es azon szak-dolgozoinak a keptelensegeit is tisztan bizonyitja, nem csak az altalanos egeszsegi szolgaltatas allapotat.

    Tehat nem csak tarsadalmuk egyettlen ‘lanc-szemet; mutatja!

  • Orsós Elemér,
    egész röviden csak annyit,hogy köszönöm a”farszíjjal”kapcsolatos magyarázatodat.Lekéstem az előző oldalt,de ennél jobban nem tudtam volna megmagyarázni én sem.Akinek Te megmagyaráztad a magam részéről amúgy sem adnék annyi hitelt,hogy szóba álljak vele,mert az új alkalmat adna a cipőtalpamra ragadására.

  • Amúgy az sem mellékes,hogy az egészségügyi dolgozók juliusban plusz egyszeri 500.000 Ft -os bérkiegészítést kaptak a helytállásukért!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Bendegúz79!

    ne aggódj,itthon jól működik az egészségügy!

    talalom!

    A szánalmas vizitdij már rég megszünt…manapság rendesen megfizetik az orvosokat!
    Az tény,hogy most is van különbség orvos és orvos kötött,de választási lehetőség is…..

    Egyébként aki az átlagnál (a kötelezőnél)jobban,lelkiismeretesebben kezel,azt a többség (én is)önként honorálja!

  • Christopher Adam
    2020 július 11
    11:44 de.

    grizi szerint a megoldás: St Jude charity a betegek

    (beteg az aki elhiszi, hogy a charity nem ugyanaz a zsebtolvajlás, mint az Ali baba és a 40 rabló)

    előre befizetnek, és miután túlárazva befizettek utána nem kap számlát…

    a BEIN sportñ USA naponta minima calcula 30 szor adja le a könnyeket fakasztó álszent St. Jude hirdetéseit,

    érdekes módon csak a latinokra bazíroznak, ugyanaz a hirdetés ugyanannak a csatornának angol nyelvű adásában ez nincs !!!

    PROGRESS AMERICA naponta többször küzd mindez ellen meg a hamis hírek igaznak beállítása ellen, nem egyedül és nem eredményesen.

  • Orsós:
    A „farszíjjal” kapcsolatban:
    Még mondja valaki hogy nem trágár ez a Gyuri!
    Nálánál gusztustalanabb és trágárabb nimandot ritkán látni.
    És aljasabbat sem nagyon. Hazudik és mikor számonkérik rajta, mocskolódni kezd. Pedig MINDEN fennt van a NET-en. De ez az
    idióta símán letagadja, még neki áll feljebb.Olyan mint
    lelki barátnője és évek óta levelező partnere, bizonyos Boda Marcsi. Csak éppen valamivel több magyar szót ismer .

  • Christopher Adam
    2020 július 11
    11:44 de.

    Amerikában valami roppantul félrecsúszott.
    Éppen ma olvasom hogy valami kínai cég az USA.-ban
    létesített autóipari beszállító céget.Egy olyan helyen
    ahol sok a munkanélküli.Ez már a finánc-tőke megnyilvánulása.

  • slapaj, 2020 július 11, 9:05 de.
    Csak úgy sima állampolgárként vagy akármilyen fórumként, – ha nem szerepel a civil szervezetek jegyzékében -, mégis hogy mer megszólalni (sőt bírálni!) ez a hazátlan.
    Hogy mégis egyesek mit képzelnek? 🙂
    Majd, ha a CÖF vagy Cser Ágnes kritikát fogalmaz meg, na azzal majd talán foglalkozik Kásler emberminiszter főelvtárs addig viszont ennél fontosabb dolgok kötik le főméltóságú drága idejét, mint pl.az ilyen világszenzációval felérő bejelentések:
    „..az Árpád-házi királyok dinasztiája a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt – közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken, Budapesten.”
    https://hvg.hu/kultura/20200710_kasler_miklos_arpad_haz_dinasztia_afganisztan

  • Göllner András

    @ Gyuri10

    Figyejj, lábvízkereskedő. A Geyza a fény itt a sötétségben. Tudom, ez megélhetési zavarokat okoz neked ide lenn, de talán ha a cikekkel foglalkoznál, és nem a lábvized terjesztésével, mindnyájunknak kellemesebb lenne ez az alúljáró. Bonts már formát. Csinájj valamit a szájaddal, mert nagyon Bibis. Ciki amit idelenn művelsz te szerencsétlen.

  • Göllner András

    @ Geyzuka

    Kérlek hagyd a fenébe a neveletlen lábvízkereskedőt. Képtelen civilizált hangon beszélni. Ábrahám népének szégyene. Ez a gyík nem azér jár ide mert társalogni akar, hanem azér, mer a farkát keresi.

  • Margitka!

    Mindennel egyetértve az EÜ-s témában mondottjaira. Viszont gondolva a nem hazai, azaz külhoni, vagy óh ‘stenadja fiatal olvasókra is, arra kérném, hogy mindig közölje a megnevezett politikai szereplő pártállását is, tekintettel a szintén elhalasztott Ludasmatyi szlogenjére, hogy „egy csecsemőnek minden vicc új”. Végülis ezért is írunk ide… Nemde?

    Előre is kösz’: -V-

  • Azért egy abszolúte félrevezető . c s e r n o b i l i . képet megosztani illusztrációként…! Erre nem is találok szavakat.
    Így nem csodálom, hogy Bende79. nevű ellendrukkerünk ezt is kihasználva 1:50-kor még ezen poénkodik, hisz ő nem tudhatja, hogy Csernobil, vagy a Pripjáty nevű helységek nem is Magyarországon vannak.

    Javaslom a kép levételét… Enélkül is találni még elég ócska épületet, de magyart.

  • Tüske Zsófia

    talalom
    2020 július 11
    9:10 de.

    tömegesen zarándokolni Molnár Lajos sírjához? ne viccelj, Margit. Molnár úr pont odáig jutott el, hpgy tömegesen szüntetett meg kórházi ágyakat, amit aztán a boldog emlékű Horváth Ágnes fejezett be. Így lett a Rókus kórház nagy múltú, legendás sebészetéből fizetős elfekvő… pardon, krónikus osztály. Két éve felújított és korszerűsített műtőjét az ablakon át hordták szét az akkori csókosok. Azóta áll üresen omladozva az OPNI, ellátatlan pszichiátriai betegeket lökve ki a hóra. A háziorvosi szolgálatot szerencsére nem tudta megbolygatni, az is elég volt, hogy a Kapás utcai rendelőintézet élén remek szerződéseket kötött a saját cégével… ha valami elindította az társadalombiztosítást a meredek lejtőn, az kettejük gyalázatos tevékenységük volt.

    https://mfor.hu/cikkek/makro/kunetz-zsombor-aki-nem-tudja-a-surgossegi-ellatast-kifizetni-jon-a-nav-es-arverez.html?fbclid=IwAR07B3UP-ZKJl4eGrgCL94XB8-T4T2Gj4BhCRqSRI1ECIecQHFartbToxJI

  • Tüske Zsófia

    Boda a hurráoptimista propagandádban nem említed meg, hogy a koronavírus-járvány kezdetekor 440 háziorvosi körzet volt tartósan üresen, a többiben 65+ korú háziorvosok dolgoztak, akiket az operatív csoport kivont az ellátásból, mert a fokozottan veszélyeztetett korosztályhoz tartoztak. Ezek nagy része a járvány alábbhagyásával sem tértek vissza a rendelőikbe, mert úgy döntöttek, inkább szeretnének még néhány nyugodt évet egészségesen eltölteni.
    Mára nem tudjuk, ténylegesen hány körzetben nincs egészségügyi alkalmazott. Az alapellátás még most sem tért vissza a maga megszokott medrébe, a rendelők bezárva, a telefon-ügyelet vagy elérhető, vagy nem. Aki alapos vizsgálatot szeretne. vagy arra szorulna az vagy a zsebébe nyúl és megfizeti a magánorvost, vagy megpróbál maga felépülni. A gyógyszerellátás szerencsés esetben megvalósul, mert az e-receptek kiválthatók, de ha valami extra egészségügyi problémája van a delikvensnek, komoly eséllyel marad alul vészhelyzetben. A július elsejei változások, ami több százezer embert helyez törvényen és egészségügyi ellátáson kívül, sokak sorsát fogja megpecsételni.
    Ha valakinek van pénze, a magánorvosi rendelők szép summa vizitdíjért ellátják, akinek nincs, az így járt.

  • Tüske Zsófia

    Talalom: konkrétumok Molnár Lajosról (Demszkytől) forrás: index

    „A kórházi átalakítás újabb politikai feszültséget szült. A szocialisták már a hét elején bejelentették, hogy nem értenek egyet az SZDSZ-es egészségügyi tárca ajánlásával a kórházi ágyszámok elosztásáról.

    Most kiderült, hogy a fővárosi szabaddemokratáknak sem tetszik Molnár Lajos javaslata a Közép-Magyarországi régió kórházainak átszervezéséről. Demszky Gábor szerint a budapestiek biztonságos betegellátása kerülne veszélybe, ha három hónap alatt mintegy kétezerrel csökkentenék a fővárosi önkormányzat közel 8 ezer aktív kórházi ágyának számát.

    Ez csak öt év alatt, feszített ütem esetén pedig három év alatt valósítható meg – mondta a főpolgármester. Demszky Gábor emlékeztetett arra, hogy a főváros az elmúlt években már kórházakat zárt be, vont össze, mintegy 1500 ággyal csökkentette az ágyak számát. A főváros három hónap alatt csak 836 ágyat tud leépíteni a főváros a betegellátás zavarai nélkül.”

    https://index.hu/belfold/retek1802/

    A cikk további részében listázva vannak a megszűnő kórházak.

  • Tüske Zsófia

    slapaj
    2020 július 11
    9:05 de.

    ja, hogy te azt szajkózod, amit a komcsi Ifjú Gárdistából orbánista Magyar Idők főszerkesztőjévé átalakult Gajdics Ottó és bandája által elrabolt Magyar Nemzetben olvasol?
    Na az aztán maximálisan hiteles!

  • DonGolo
    2020 július 12
    5:11 de.

    Azért egy abszolúte félrevezető . c s e r n o b i l i . képet megosztani illusztrációként…! Erre nem is találok szavakat.

    ——————————–
    A kérdéses kép Magyarország fővárosában található, ha jól tudom a valamikor jobb sorsara érdemes Kútvölgyi kórházat ábrázolja! Elég elhíresült fotó, láthattad több alkalommal amint a fb.-on párhuzamba állítják egymás mellett a kórház „torzóját” és a topolyai focistadiont melyet Orbán építtetett a határon túliak „megsegítése” jegyében – utóbbi pontosan 3 milliárdba került a magyar adófizetőknek, miközben az általuk befizetett adóforintokból a lepusztult hazai kórház rendbetételére épp nem futja – még szándék szinten sem!

  • Orsós Elemér

    Christopher és DonGolo! Szíves figyelmetekbe ajánlom még a pesti -eredetileg huszár laktanyának épült!- Merényi Gusztáv korházat is, bár arról csak 6 évvel ezelőtti tapasztalatom van, ezért azt már lehet hogy csinosan bedúcolták vagy le is bontották!

  • Kedves Tüske Zs! Sajnálom, de a mintapéldája vagy annak, aki csak akkor veszi be az orvosságot, ha valami ótvaros nagy hazugsággal van leöntve. Abban egyetértés volt, hogy Mo-n sokkal több a kórházi ágy, mint szükséges lenne. A szélsebesen fejlődő (és dráguló) egészségügyi beruházásokat koncentráltan érdemes fejleszteni úgy, hogy a műszerekhez jusson hozzáértő szakembergárda, és minél többen elérhessék. Sokkal olcsóbb pl. a CT-hez akár közpénzen utaztatni a beutaltakat, mint minden ispotálynak berendezést venni, ahol az az özemideje felében áll, mert nincs hozzá személyzet.
    Ugyanígy: nem lehet minden kórházban a legújabb technikát megvenni, ha ott az ágyak harmadán krónikus betegek fekszenek, akiknek nem steril műtőre és brilliáns opeerátorra van szükségük, hanem arra, hogy állapotuk fenntartásához támogatást kapjanak.
    A Rókus kórház esete mintaértgékű: a XIX. sz-ban emelt épület nem felel meg a mai egészségügyi tehnikák befogadásához. Mivel a város zsúfolt szívében van, fejlesztésére sincs mód. Viszont könnyen elérhető, nagyon megfelelő lenne utógondozáshoz, krónikus betegek ápolásához, amihez így a hozzátartozók is hozzá-járulhatnának.
    Ezzel szemben mi történt? A járvány ürügyén sebtében – 4 MUNKANAP ALATT! – kiszórták az ágyak mintegy harmadáról az utógondozásra, rehabilitációra szorultakat. Vagyis végrehajtották a Molnárék programjában szereplő kórházi ágyszámcsökkentést. Csak éppen válogatás nélkül, nem törődve azzal, mi lesz a kiszórtakkal. Folyt.köv.

  • Mi lesz a kiszórtakkal? Lehet álságosan a család felelősségére mutogatni. Csakhogy: próbáljon meg ma valaki – akár sok pénzért is beszerezni egy infúziós felszerelést, ha a családtagja csak ezen az úton táplálható.
    Egyszerűbb – és személyesen megélt példa: próbáljon meg valaki egy 20×20-as steríl mullapnál nagyobbat vásárolni, ha a családtagját nagyobb területű, nem behegedt műtéti sebbel küldik haza.
    És akkor nem is beszéltünk a magyar egészségügyet évtizedek óta (nem tíz éve) rohasztó korrupciós hálózatról, a „hálapénz” rendszerről. Ami nemcsak a szegényebb betegeket hozza méltatlan helyzetbe, hanem az orvosok jó részét – a hálapénzből sose részesülő radiológusok, diagnoszták stb. – hozza megalázó helyzetbe. Egyébként az eltávozott egészségügyisek mintegy harmada a hálapénz-rendszert jelölte meg távozása fontos okaként.
    Persze egyszerűbb hangosan felháborodni kedves Zsófi, mint végiggondolni – minek mi az oka és következménye. Állítom, hogy a magyar egészségügy (meg gazdaság, de ez kicsit más tészta) és a magyar betegek esélyét vették el az elmúlt tíz évben a korábbinál jóval kedvezőbb pénzügyi helyzetben attól, hogy működőképes, minél többekhez eljutó társadaalmi szolgáltatássá váljon.

  • TUSKE ZSOFIA;

    Tehat amint ertelmezheto a Maga jelentesebol, letzik ottan igyen allami egeszsegi ellatas, de letezo a magan-orvosok alatali is. Amiert a paciens kotelezve fizetni.

    De ha lenne azon adatai ,tudna kozolni annak koltsegeit?

    S hogy mi alapon az allami vagy a magan?
    Mi a hatarvonala annak ?

  • Vajon megkerhetnenk valaki Budapesti lakost ,a fent megnevezett (a cikkel csatrolt epulet kepenek) szemtanu-kenti felismertetesen????

  • Kedves Alma,
    megnyugtatásodra írom,hogy ezt a kettőt is „ÁTLÉPEM”!

  • Göllner András
    2020 július 11
    10:59 du.

    Wázzz..tudod mi ugrott erről a beírásodból be nekem?

    A fej nélküli lovas a setét éjszakában !
    Amint kezében a fáklyával vágtat Pendragon várának omladozó bástyája iránt.

  • Tüske Zsófia
    2020 július 12
    10:01 de.

    Ez a SOB*
    arra van idomítva
    hogy idehurcolja a hazai
    informális pöcegödrök bűzös tartalmát.
    Bizonyos Brennstájnnal karöltve aki hol nő holpedig férfiú.
    Régebben Che (Guevara ?) volt, de akkor még balkézre próbált
    a FIDESZ jellemtelen híveket szerezni.Ígyhát Bánerstejn most szennyvizet idézget,nehogy annélkül maradjunk.De láthatólag nem elég hatékonyan,ezért van őkegyelme megerősítve SOB*-al

    *SOB = Ő a saját itteni meghatározása szerint Gyíkpöcs.

  • Besancon
    2020 július 12
    10:13 de.

    Hol itt a problem,nem látom a problemt,nincsen semmi problem
    A határon túliknak (is) jár a stadinyon, hisz jómagyarmunkásembörök vagy mijf..sz nem?
    Kórházat meg kapnak
    az országuktól.
    Hátakkóómeg?

  • Tegye fel a kezét aki megtapasztalta az egészségügyi közellátást(!) Magyarországon kívül.

    Én megtapasztaltam és a véleményem az, hogy a magyar eü-közellátás az átlagnál jobb.

    Természetesen a magán eü-szolgáltatás más kategória Magyarországon és máshol, erről most ne essék szó.

  • Bendeguz79
    2020 július 12
    11:37 de.

    grizi a határvonal??? az a kondenzcsík amit a lopott pénz hagy az égen mikor elszáll …szóval „oda”; nagyon hasonló a St. Jude -hoz, ott is előbb be kell csaritizni az egészet utána lehet kilopni belőle a lopott holmit…

    anno az átkosban, tudod ugye az az átkos kommenyizmusz(SIC) nem volt „sickkids hospital” volt Gyermekkórház ahová az egészséges gyerekeket is berendelték ha az iskola -vagy- óvoda orvos rendszeres vizsgálatai (évente kétszer kötelező, mert kommenyizmusz) alapján úgy utasította a szülőt, hogy további vizsgálatra van szükség és akkor kapott lúdtalpbetétet, szemüveget, meg egyebeket ingyen (mert az kommenyizmusz) és -érdekes módon- nem volt annyi sikkids sem… egyre sem emléxek, olyan jó volt játszani mikor kirándultunk a patakpartra és az óvó néni elmagyarázta a békák evolúcióját megmutatva az ebihalakat is meg a békákat is meg a siklókat meg sok sok csíbort amint ott úszott… és növénytan órán is kertészkedtünk a sárgarépa és a hagyma rejtelmeit tanúltuk játékosan

    és nem is ismertük szent júdást sem, nem volt rá szüxég, otthon várt a Nagyi aki esti mesét brummogott a fülembe az ágyam mellett ülve míg elnyomott a fáradtság a sok játéktól… az is igaz nem is tudtuk mi is az a farmernadrág az volt életünk tragédiája

    hahahaha

  • györgy molnár

    Sajnos kár minden szóért, falra hányt borsó, primitív tömeggyilkosokkal nem lehet mit kezdeni…..

  • Göllner András

    @ SzandiMandi

    Én azt is megkérdezném a Kázlertól, hogy mongya már,az mos mér jó nekünk Magyaroknak, hogy valóban Afgánok vagyunk? Ennyi a Szumér rokonságnak? És ki fog Góg és Magóg fiaival törődni? Az a fájdalomcsillapító, a Bayer? Ennek a miniszternek egy ta-libán a helye. Inkább azt kellene jól megtömnie. Csakrája, Miklós, csakrája !!

  • Tüske Zsófia

    jaj, Margit, hagyjuk már ezt az ótvaras hazugsággal leöntött gyógyszer dumát. 🙁
    egyrészt Demszky véleményét hoztam ide a saját pártja által delegált Molnár Lajos egészségügyi programjáról, ezt ne írd az én rovásomra. Molnár Lajost nem egy egészségügyi intézmény éléről seprűzték ki szakmai alkalmatlanság miatt. Ugyanúgy bánt el az akkor még valahogyan működő egészségüggyel, mint ma a sebészek az érszűkületes betegekkel: kezelés helyett amputálnak.
    A Rókust azért említettem, mert ott dolgoztam azon rövid idő alatt, amíg az egészségügy foglalkoztatott. Sebészete legendás volt, Czeida-Pommersheim Emillel az élen, a nőgyógyászata is kiváló. Ezen osztályok berendezkedésénél nem számított az épület kora (nézz utána, Londonban hány kórház működik öreg épületben) a sebészeti műtője frissen fel volt újítva és a legkorszerűbb műszerekkel volt felszerelve, míg Horváth Ágnes ügyfelei és barátai szét nem hordták anyagáron.
    Az SZDSZ egészségpolitikájánál pusztítóbb csak ez a mai fideszes, a cél mindkettőnél közös: a széleskörű egészségügyi ellátás helyett a fizetős magán-egészségügy bevezetése. Valamit nem értek: ha kárhoztatod (joggal) ezt a Kásler-félét, miért lelkesedsz a Molnár Lajos-féle rombolásért? Még abban is tévedsz, hogy a háziorvosi szolgálatot átszervezte: hozzá sem nyúlt – szerencsére, mert az, ami mára bekövetkezett, hogy széles társadalmi réteg nem jut hozzá egészségügyi ellátáshoz, már akkor megvalósult volna. Én nem vagyok egészségpolitikus – ahogy gyanítom, te sem. Amiről tudok, arról gyakorló háziorvos nővérem révén értesülök. Az alapvető probléma nem is a korszerű műszerek hiánya, hanem a személyzeté, akik teljesen érthetően nem akarnak napi 12 órás műszakokat teljesíteni az átlagkeresetnél kevesebbért. Az orvosnak sincs szándékában 6 év egyetem és + 4-5 év rezidens szolgálat után kb annyit keresni, mint amennyit egy eladó kap az Aldiban. De végül is mire alapozod azt, hogy én egyetértek az utóbbi tíz év egészségpolitikájával? Annyit állítottam, hogy az semmivel sem kevésbé gyalázatos, mint amit Molnár Lajos és Horváth Ágnes akart az országra ráverni. Jól működő kórházak szűntek meg, összeomlott a pszichiátriai ellátás. Mi meg zarándokoljunk Molnár Lajos sírjához engesztelésül – szerinted.

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz: nincs ingyen egészségügyi ellátás:
    – a dolgozóktól a bruttó munkabérből
    10 % nyugdíjjárulékot és 8,5 % százalékos egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulékot vonnak le (ezt júl 1-től összevonva)

    -aki nem áll munkaviszonyban (aki nem biztosított, és egészségügyi szolgáltatásra más jogcímen sem jogosult) – a kockázatközösség elve alapján – köteles egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni ennek összege havi 7500 ft (júl 1. után emeltek rajta valamennyit) Ez visszamenőleg is fizetendő és be is hajtható.
    https://nepszava.hu/3058529_szigoritanak-a-tb-szabalyokat-aki-nem-fizeti-rendesen-az-egeszsegugyi-szolgaltatasi-jarulekat-elvesziti-a-teritesmentes-orvosi-ellatasat

    Magán egészségbiztosítók vannak,különböző csomagokkal és biztosítással, itt a link, okoskodja ki belőle amit érdekesnek tart: https://www.medihelp.hu/egeszsegbiztositas/ A fizetendő díj függ a biztosított korától, egészségi állapotától, de a napi 850.-Ft összegen kívül nem írnak konkrétumot benne.

  • A „Stahanovistak”-ra tett megjegyzesem vissza vonom !!!!!

    A korhazat 1942-ben Horthy avatta fel.Akkoriban egy elokelo korhaz volt.Havar bizonyos reszei soha nem befejezve.

    De azota ,mint minden mas is hasonloan ment ottan.

    Az epulet elhanyagolva, s a felujitasa tervei egy teljes nemzeti szegyen.
    A tervek mukodtethetlenek es kivitelezhetelenek voltak a kezdettol. Olvasd:

    medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/a_kutvolgyi_felujitasanak_tortenete

  • A legnagyobb beismerese a magyar egeszsegugy romokban vergodesenek, ha az o1g-imádok a budai korhazat csernobilinek nezik!
    Sajnos tenyleg térdre csuklott az egeszsegugyunk! Benne a lelkiismeretes es az unottan seggvakarokkal egyutt!
    A ketto egyszerre letezik, ami a káoszt is mutatja!
    Bodanak pedig kivanom, hogy a jelenleginel jobb egeszsegugyi ellatasi korulmenyek soha se sujtsak!

  • Geyza
    2020 július 11
    5:51 du.

    te mint a fény az éjszakában (by göllner) el vagy tévedve,

    csak olyan terméket vesznek (még ha az szolgáltatás is gyártással kombinálva(?)…SIC) amelyet saját maguk képtelenek megvalósítani azon az „overhead” -en ami akkora profitot hoz, mint amit el akarnak venni adózás nélkül!!!

    a 75 éve folytatott világháborújuk a dugájába kezd dőlni, 1000 támaszpontot csak akkor képes bárki fenntartani, ha azt mások fizetik (példának okáért a kirablottak és leigázottak), de már ennek a világháborúnak a marketing főosztálya a NATO nem hozza a kívánt profitot (bár még jelentős amit Ali baba és 40 rabló összehord)… ezért… most hatalmas gonddá vált, hogy világ egyensúlya megbillenőben van EURÁZSIA javára… Délamerika országai mint kirablott vazallusok nem képesek aktívan résztvenni semmi olyanban mint amire szüxég lenne egyébként sem „olyan óccók” mint a kis sárgák ott a távolban ott a HÁTASZTÁN országokon túl de még az Óperenciás tengeren innen…Kies Kanadánk kapkod és állandóan valami másba tentyerel, mint amire vágyik és megfelelő stabil felvevő piac nélkül Kies Kanadánk fejlődésre képtelen, felvenni meg már többet nem képes a lakosság jelentős fejlesztésére lenne szükség ahhoz, hogy létrejöjjön qa szükséges fogyasztó mennyiség de annak meg különféle „lelki” okai vannak a még mindig dúló rasszizmus és xenofóbia, pedig Kies Kanadánk világelső befogadásban minden vonalon de a bevándorlók még nem töltik be azt a gazdasági űrt amire importálva lettek mert a befogadó „hülye” vagy kapzsi és nem lát az orránál tovább

    WE THE NORTH büszkék vagyunk mert mi még tudunk jóízűt röhögni nem úgy mint a déli szomszédunk amely hosszú ideje a mosolyát vicsorgásba forgatja és az nem jó

    nem finánctőke, hülyeség és kapzsiság és a most legyünk a leggazdagabbak és legerősebbek meg a legszebbek de valahogy nem igen jön össze BRAINDRAIN NÉLKÜL!!! ÉS MÉG 50 ÉVIG SEM, MERT AZ OKTATÁS OLYAN AMILYEN!

    a többit te a fény hordozója jobban tudod de ha egyszer majd végigsétálsz a NAGY SELYEMÚTON akkor meg fogsz lepődni még sokkal jobban

    sziporkázzál, az jól áll neked

    az archivumom befogadta ezt is

  • Ferenct
    2020 július 12
    1:27 du.

    Akkómeg mérnem kórházat ad nekik (amipénzünkből)
    AmijónagyIstenkegyelmébőlvalónk?
    Máris készítem a nagy táblát a tüncikézésre:
    „KÓRHÁZAT A NORVÉGOKNAK SVÉDEKNEK ANGOLOKNAK !!!!”

  • Tüske Zsófia
    2020 július 12
    4:36 du.

    Horribilis pénzeket fizetünk az ún. „egészségügyért”
    és alig kapunk érte valamit.
    Például mikor a flexgépből egy izzó fémforgács
    pattant a szemembe (én barom nem tettem fel a védőszemüveget, de akkor már 20 éve úgy használtam.Aztán egyszercsak megtörtént a baj) na szóval akkor nagy nehezen motorral elmentem a kórházba hogy szedjék ki.

    Tapasztalataim:

    1
    FIZETŐS A PARKOLÓ AZ ELŐTTE LÉVŐ NAGY MEZŐN !!!
    Honnan a fenéből tudjam előre,mennyit kell bedobni az automatába? És különben is.EZEN (is) KERESNEK ???
    Még jó hogy motorral mentem és nem kocsival.Így nem kellett parkolót fizetni.

    2
    Irdatlan tömeg odabent ! 1 (egy) szakorvos szolgál ki 150 embert, kettő asszisztenssel.A Délpesti Kórházról van szó, nagyon nagy terület egészségéért „felel”

    3
    A várakozási idő több óra. A parkoló meg kb 120 méterre van a rendelőtől. Ha pont akkor hívnak amikor kimegyek a parkolóórához pénzt bedobni, akkor buktam a várakozási időt.
    Valószínúleg akkor aznap már nem is kerül rám a sor.

    4
    Azért elég jól emlékszem még:
    az ” átkos Kádárrenszer” idején ha elmentem egy rendelőbe, átlag fél óra után rám került a sor.

  • Göllner András
    2020 július 12
    3:29 du.

    Egy másik félkegyelmű szerint mi jappánok vagyunk,
    a jappán újszülöttek hátsóján látható piros pötty miatt.(??)
    Az illető most Mo. „farzsebén” tartja a kezét, de nem ám a
    piros pötty miatt henem mert a pénztárca a magyaroknál általában a farzsebben helyezkedik el.

    A harmadik (már nem is mondom kiflé-miféle-keféle) szerint mi türkmének vagy valami hasonlók vagyunk.

    De jár ide egy barom, az szerint mongolok vagyunk.

    Holott mindenki tudja hogy pirézek vagyunk 😀 😀 😀 😀

  • Szörnyű a kialakult helyzet. A rákospalotai sztk urológiáján és a recepción sem veszik fel a telefont egyáltalán.

  • Ha ez az állítólag „magyar”? fórum „demokratikus” lenne és nem a baloldalnak lekötelezettje,akkor leközölné az ellenvéleményt is….!!!!!!!!!!!
    Azon egyébként nem csodálkozom,hogy a „Magyar(?) Szociális(?) Fórum(?) =szocialista egylet…. nem válaszol…Ugye képtelenek cáfolni,vitatkozni……csupán az uszításra,csalásra képesek
    kínjukban!!!!
    Hát megint levontam a konzekvenciát!

  • ferenct!

    Írtam neked,de sajnos nemjelent meg!
    Hozzád hasonlóan nekem is jó Tapasztalataim vannak,mind a SZTK-ban,mind a körzeti orvosnál,foglalkoznak velem és próbálnak gyógyítani!
    Nekem még nem volt szükségem magánorvosra!

  • Christopher Adam
    2020 július 12
    9:04 de.
    Szerintem ez nem magyarországi fénykép.Ilyen építőanyagok amit ott látni Magyarországon nincsenek,ilyen szerkezeti megoldások nem ismertek!Az ablakokon látszik,hogy legalább 50-100 éve egyediként gyártották őket .
    Még a Kádár rendszerben sem végeztek ilyen munkát Magyarországon!!!
    Ez félrevezető dolog! Kár bedőlni neki.Szerintem alsó hangon romániában készült , vagy Szlovákiában és a kissebbséghez tartozók lakják.(onnan láttam ilyen képeket.
    De meglehet , hogy valóban prityi-pratyi környékén készült képet akart magyarként eladni valaki.
    Nem kellene minden ilyen képhírnöknek elhinni minden
    ” képszavát „.
    Üdvözlettel !

  • talalom
    2020 július 11
    9:10 de.
    Ezt önkéntes alapon ma is lehetne fizetni ! Akik kitalálták azok sem gondolták komolyan és önkéntessé sem váltak-pedig nagyon szociálisan érzékenyek.
    Mindenki odáig van az orvosok és egyéb egészségügyi pénzeivel : olyan Mercédeszeket (legújabbak) vezetnek ma orvosok Magyarországon amelyek a legnagyobb vállalkozóknak van ! Miből? Lehet,hogy ők mégis kapják a 300 ft-okat?
    Túl sok a ” károgás ” egyes dolgokon, egy picike rosszat találnak és azt olyan óriásra turbózzák fel nagy sopánkodás közepette mint a legmagasabb hegy a földön.
    Ez a sopánkodás egyre rosszabb hangulatot kelt mindenkiben ,holott amiről sopánkodnak nem igazak !
    Ez a cél !
    Kár az ilyenért -mert ha netán hatalomra kerülnének akkor ezeket a nem létező dolgokat nem tudnák megjavítani( ha egyáltalán vannak ilyenek ) mert amikor ott voltak akkor sem oldották meg
    üdvözletével

  • Kedves Tuske Zsofia;
    Kosoznom a nyujtott ertesiteseit es a csatolt adakokat.

    Semmi NEM valtoztatta ,eglatasomat a magyarorszagi allapotokon, sot inkabb megerositette.

    Sajnos, nemzetuk a vilagtol valojaban elszigeteleten letezo, sok vonalokon. S azert minden a sajat elszurt modjan megy mindeg.

    Persze, hogy NEM „igyen”-t ertettem, de az allam-hatalom alatali ellatast, amiert mindenki fizet, s ugy az rendszerint aleheto leg-dragabb, s mindenki elegedetlen.

    Ertettem az „ingyen” alatt ,hogy nem kap szamlat amivel tartozik.

    Sajnos, mint a mondas; Olcso husnak hig a leve!!!!

    S a lakossag „tokekepessege”, ertve hogy szegny, mert az allamhatalom amely lakossai zsebebol 45%-os adot rabol-el ,ami csak az allam-burokraciat hizlalja, lehetelen mas eredmenyeket elerni.

    Orvosaik, s minden mas egeszsegi es mas szak-kepzett-gyakorlott egyenek bolondok lennek ottan bagokert gurcolni.
    Az eletben mindennekl van okozoja !!!!
    De mindenre is van am megoldas !
    Sajnos azt az ottaniak nem lathatjak es visszzautasitjak elismerni a valosagot.

    Sajnos, a jelen korulmenyek kozott, a kovetkezmenyek NEM letezhetnek maskent!
    „Ki mint veti agyat, ugy alussza almat” !

  • Ferenct , 2020 július 12, 1:27 du.
    Kedves invitálására szerényen feltenném a kezemet.
    Bár azt sajnos nem tudom, hogy milyen lehet az átlag a nem magyar eü. közellátásban (ami igazából talán még most is csak a nyugdíjasoknak és a diákoknak ingyenes) és valószínűleg csak túlzás lehet az a közszájon forgó régi mondás is, hogy a TB-re csak meghalni lehet.
    Szóval itt Albertában tényleg ingyenes az eü ellátás (azt nem tudni meddig, mert hatalmas és egyre csak nő a deficit) – és bár egyáltalán nem tökéletes, de az otthoninál nagyságrendekkel jobb. (Sajnos volt szerencsém kipróbálni mindkettőt jó néhány alkalommal).

  • Boda Marcsi
    2020 július 13
    9:46 de.

    Demokratikusnak kell lennie mert még mindig röföghecc itt.

    Egyébbiránt meg ne a következtetéseket „vond” le, hanem magadat.
    Állítólag -elmondásod szerint- megvagy vagy egy-nyolcvan.
    Tehát ha lekuporodsz a fajanszban, még mindig elérheted a lehúzót 😀 😀 😀

  • Nem tudtam,hogy ennyire cikis az egészségügy a dunamenti Mongóliában.H.I-nek nem kell élveznem a kiérdemelt előnyöket és jobban teljesítést.Csak még azt nem tudja senki,hogy mikor jön a „víg esztendő”.Megkérdezném a két senkit,akik biztos tudják,de nem akarom a disznókat etetni.E-helyett elmegyek felvenni a havi járadékomat a központtól.Így utólag virtuálisan,megint bocsánatot kérek a mongoloktól a degradálásért.

  • Ki gyalazza megallas-nelkul az jotekomy intezmenyeteket, bizonyyara az aki talan soha eletben semmit nem tett raszorulo embertarsait segiteni.

    A Szent Jude Hospital mind a rakos, leukemias kisgyermekeket segiti minden lehetoseggel.

    S anyukajuk allandoan veluk leve utolso perceikig, amiert SOHA SENKI nem fizet egy arva vasat sem.

    Persze hirdetnek adomanyozsaokert azon a TV adokon amiket kepesek anyagilag fizetni, vagy nyujt nekik ingyen hirdetesi idot.

    Hasonlo a „Shiners” tevekenysegei is vilahszerte.
    Minden nyomorek, szulesi elkorcsulasokkal szuletettek, akiket mas nem segit.

    Ugyan amodon a „Smile”. Amnely vilagszerte a cut-lips-ekkel szuletett gyeremekeket segit.

    Tobb vilagreszeken azon gyermekek teljesen elkulonitve mint leprasokat velenek sokfele. Van ahol meg a szokas az ‘albino’ gyerkek megolse is.

    Senki mas nem segiti oket, pedig korrektalasaik egyszeru plasztic-operaciaval helyrehozhatok.
    Igazi eletlehetoseget nyujt szegeny artatlan kisgyerekeknek. Csupan 20 dollaros havi adomanyozasok.

    Mind onkentes plasztik-orvosok mennek vilagszerte operalni azokat a szerencsetlen kis-gyermekeket.

    Altalanosagban a „Save the children” is egy vilagszerti mikodo szervezet.
    Kisgyermekek szenvednik a legtobbet az elet minden kegyetlensegei altal.

    Nem csak embertelenseg, de teljes kegyetlenseg nebvetseg es gyulolet celjanak tenni azok segirsegeit!!!

  • gyuri10
    2020 július 13
    6:27 du.

    De azért ti,
    Izraelben dagonyázó kettős állampolgárok
    Tudtátok kire kellett leadni a voksaitokat 2008-ban.
    És Bibi sem véletlenül gratulált akkor Orbán Viktornak igaz?

    (ezek a TE szavaid pajtás, most akár le is tagadhatod.)

  • Fenntihez: 2018-at akartam írni..

  • toth péter
    2020 július 13
    12:43 du.

    Christopher Adam
    2020 július 12
    9:04 de.
    „Szerintem ez nem magyarországi fénykép.

    Ez félrevezető dolog! Kár bedőlni neki.Szerintem alsó hangon romániában készült , vagy Szlovákiában és a kissebbséghez tartozók lakják.(onnan láttam ilyen képeket.
    De meglehet , hogy valóban prityi-pratyi környékén készült képet akart magyarként eladni valaki.
    Nem kellene minden ilyen képhírnöknek elhinni minden
    ” képszavát “.

    ————————————-

    Hát, tetszik vagy nem, ime a vitatott kép, másféle szögből másik felvételen! Ez bizony a Kútvölgyi úti kőrház Budapesten!

    https://index.hu/belfold/budapest/2018/09/17/ezert_allhatott_le_a_kutvolgyi_korhaz_felujitasa/

  • Senki nem gondolhatja komolyan, [tisztelet a kivételnek] hogy az itt összeverődőtt, néhány a tahó-kollaboráns időkből itt rekedt kisértet, és a beteges orbán-fikázók, együtt maszturbálása valamilyen demokratikus „siker”…
    – Az, hogy duóban recskázik Göllner tanár úr, Ganay Guánóval, annál lejjeb már nincs…
    – Ellenben minden tiszteletem az itt brillirozó kommunista „hölgyeké” – elvhűségük okán..

  • Szandi

    „…Albertában tényleg ingyenes az eü ellátás (azt nem tudni meddig, mert hatalmas és egyre csak nő a deficit) – és bár egyáltalán nem tökéletes, de az otthoninál nagyságrendekkel jobb”

    1) Nem gondolom, hogy Ön tudja, hogy az egy nagyságrend egyenlő 10 szeres viszonnyal. 2 nagyságrend egyenlő 100 szoros viszonnyal. Ergo: Az albertai eü-ről sem tételezem fel hogy 10x-en, v. 100x-an jobb mint a magyar, amin nyilvánvalóan lenne javítani való
    2) Magyarországon az eü köz-ellátásért a havi 7100,- forintot(!) – kb 30 USD-t – kell ma fizetni. Albertában ez mennyi CAD-ban?

  • Bendeguz79
    2020 július 13
    9:24 du.

    grizi

    ájtatos, pofátlan képmutatás

    millió gyereket lebombáznak és utána néhány (nem mind!!!) rákosat kezelnek adakozásból amiért egyetlen pharma vagy fegyvergyártó sem szponzorál hahahaha

  • Besancon
    2020 július 14
    6:02 de.

    Nomen est omen*

    *HUNT

  • slapaj
    2020 július 14
    6:17 de.

    EZ PAJTÁS !
    TOVÁBB..TOVÁBB..
    Brillírozzál még.
    Ha már az egyetemről kirúgattad magadat 😀 😀

  • SOB* te idióta,
    olvasgassad magadat 😀 😀
    Eddig ennyi voltál ebben a számunkra
    lényeges kérdésben.Te büdös kis troll .

    *********************************

    Sem a Magyar Szociális Fórum, sem alapítója, Simó Endre neve nem szerepel a civil szervezetek jegyzékében – a Bíróság.hu hivatalos adatbázisában!
    – Mindez azért figyelemre méltó, mert fantomszervezete nevében Simó hosszú évek óta tendeciózusan bírálja a kormány intézkedéseit, egyúttal szakszerütlen javaslatokat tesz szakpolitikai kérdésekben, minderről pedig úgy számol be előszeretettel a balliberális média, mintha egy mérvadó, valós támogatottsággal bíró civil közösségről és vezetőjéről lenne szó,holott ez, csak a kalóz kamuportálok egyike….
    – Ez nem zárja ki, hogy hiteles szervezetek jogos kritikákat fogalmazzanak meg, vagy elégedetlenkedőket
    megszólaltassanak…

    ***************************************

    Senki nem gondolhatja komolyan, [tisztelet a kivételnek] hogy az itt összeverődőtt, néhány a tahó-kollaboráns időkből itt rekedt kisértet, és a beteges orbán-fikázók, együtt maszturbálása valamilyen demokratikus “siker”…
    – Az, hogy duóban recskázik Göllner tanár úr, Ganay Guánóval, annál lejjeb már nincs…
    – Ellenben minden tiszteletem az itt brillirozó kommunista “hölgyeké” – elvhűségük okán..

  • toth péter
    2020 július 13
    12:43 du.
    Besancon
    2020 július 14
    6:02 de.
    Én sosem láttam ezt a kórház épületet! De ha igaz amit az index írt akkor nekem is igazam van , mert ez jócskán a kádár rendszer előtt épült 1941-42ben , ami azt jelenti, hogy a 20-as,30-as évek építőipari szaktudása és anyagai látszanak rajta— de amint kiderült csak azért ,mert beruházási vita miatt a kivitelező nem folytatta a munkát, de előtte már az épületről leszedtek minden kőburkolatot , így csak az látszik ami alatta volt.
    az pedig az 1940-es évek elején épült,az akkori szakmai tudásszinten és anyagokkal( még nem is a szocializmus kezdetén , hanem előtte). Így ezen akkor nem csodálkoznék. Amennyiben meg tudják oldani a jogi problémákat biztosan széppé fogják varázsolni a homlokzatát.De a belseje attól még lehet jó ,nagyobb a fűtési számla–bár a kőburkolat önmaga szinte semmit nem szigetel, hiába lenne rajta -az csak esztétikai kérdés.
    Bár hibát követtek el abban hogy az egész burkolatot egyszerre leszedték-ezt sosem szabad így csinálni !
    A homlokzatot szakaszosan kellett volna lebontani és szakaszosan az új homlokzatburkolást elkészíteni a nyílászárók cseréjével együtt.
    De ha igaz amit írnak az indexen akkor ez nem politikai ügy,hanem szakmai— de lehet belőle politikait is csinálni.De ha a politikusok beleavatkoznak akkor meg pláne.
    Egyébként bármilyen modern és 25. századbeli kórház előtt megáll valaki és kinéz magának egy jó ” falusi ” , ” ” városszéli ” embert egy pillanat alatt fog közöttük olyat találni , aki az akkori ellátást le fogja hordani,mert ilyenek az emberek,mert ilyenek a beteg emberek,mert ilyenek azok akiknek nem akar a betegségük megszűnni , mert ezen keresztül látják a világot.Próbálj egy utolsó stádiumban lévő rákos beteggel beszélni , majd meglátod milyen lelkiekkel látja a körülötte lévő világot.
    Egyébként ha valami rosszul indul el az építőiparban a kivitelezésben — ott minden rossz összejön, sorra egymás után és ezt a kívülállók nem értik .
    Bár az épület mostani külső megjelenése nem a mai magyar építőipart mutatja.De mutatja azt,hogy ha lapokból álló kőburkolat van a homlokzaton,ha azt leszedik hasonlók látszanak , mert a burkolat alatt általában csak a szerkezeti anyagok láthatók.
    De ennek okán az egész magyar egészségügyet lejáratni tisztességtelen dolog ,pláne ha egy ilyen SZF-m teszi amiről sok mindent nem lehet hallani . lehet hogy csak politikai tőkét akar önmagának kovácsolni belőle.
    Üdvüzlettel.

  • toth péter
    2020 július 13
    12:43 du.

    Szerintem pedig tűpontos kép arról, hogy ez a kútvölgyi kórház Magyarország fővárosában, De említhetnénk a Dél Pestit, a János kórházat mint állagot, illetve felszereltséget és szakképzett munkaerőt, illetve azok hiányát. A vidéki kórházakra ne is legyen kíváncsi, mert már majdnem így is elhitte, hogy Romániában él, de úgy azt fogja hinni, hogy Tádzsikisztánban.

    https://m.atv.hu/thumbnail/600×315/9/55/13000.jpg

  • gyuri10
    2020 július 13
    6:27 du.

    „Nem tudtam,hogy ennyire cikis az egészségügy a dunamenti Mongóliában…”

    ************************************

    Nem tudta !!
    Hát akkor minek jár ide az ilyen ??? NEM TUDTA !!
    Erről és hasonló dolgokról írunk itt évek óta, de ő
    ————–N E M T U D T A !! —————-

    NA persze.
    Másokat buzizni meg farszíj viselésére ösztökélni
    azt tudta.
    Meg hazudozni másokról mindenfélét,
    azt is tudta.
    De hogy mi van a volt hazájában,
    azt nem tudta.

    Azért nem tudta mert mikor itthon jár (ki tudja milyen sötét ügyek kapcsán) akkor jól leszarja hogy mi van itthon,
    mikor meg idejár a KMH-ra akkor nem a cikkeket olvassa,
    nem a hozzászólásokat olvassa, hanem csak azokkal mocskolódik akikre valakik valahol felhívták a figyelmét.

    Egyébként pedig Gyur10 a
    SZÜLŐFÖLDJÉT aposztrofálja vissza-visszatérőeni
    lyen degradáló módon, aminek mind a mai napig állampolgára sajnos.

    Hogy miért ragaszkodik az állampolgárságához,az nem világos.Biztosan valami anyagi haszna lehet belőle.
    Az ilyen típusú ember, mint Gyuri10 semmit nem csinál haszon nélkül.Hiszen látható: még a mostani hazájának az értékeit is képes megtagadni holmi politikai érdekek mentén.
    Lásd mértéktelen barátkozása a nácikkal, félnácikkal, fasisztákkal és fasisztoidokkal.
    Mikozben azokra próbálja ráhúzni ezeknek az aljas eszméit akiket demokratikus vagy liberális nézeteik miatt kiszemelt magának. Vagy rájuk állították azok a valakik,

  • T.Slapaj,
    a magam részéről nem adok több zabálni valót a kocáknak.Próbáld meg ezt a módszert Te is.Élvezettel fogjuk végignézni ahogyan felfordulnak.Ezek nem kultúr szinten elbírálható partnerek. Láthatod,hogy válasz nélkül is felrobbannak a gyűlölködéstől.”Ne zavarjuk köreiket.”

  • A két gyengeelméjű továbbra is próbálkozik a tegeződéssel.
    Kénytelen leszek újabb lábvíz szállítmányt küldeni nekik.Az előző szállítmányomat már megitták.Nem tudtam,hogy a lábvizem ennyire helyettesítheti az alkoholt.

  • Bendeguz79
    2020 július 13
    9:24 du.
    grizi ne légy ájtatos sem hazug sem aljas ezzel a rablómeséddel (sem)

    a gyermekkori rák oka a mezőgazdaság kemikalizálása + génkezelés, és az okozói a kisújjukat sem mozdítják a kezelésért vagy megszüntetéséért,

    mialatt a hadikomplexum világszerte millió gyermeket bombáz le a halálba és a pokol legalsó bugyrába
    e

  • TOTH PETER;

    Minden ketelkedesei ellenere javaslom olvassa a „Kutvolgyi korhaz tortenetet”.

    Ketsegtelen, mind amire hivatkozik az remes!!!!
    Dec1942-ben az volt a lehetoseg jatara.

    1942-ben fejeztek be epiteset, illetve egy reszenek epiteset. Soha nem volt az epulet befejezve.

    2015-veli felujjuyasainak probalkozsai lehetetlen volt azt koregalni.
    Elsokben, az epeulet tul-meretu.
    Nem megfelelo korhaznak!.
    Sajnos a regi XVIII szaaxi elvek alapjan vettek a korhazakat NEM az egeszsege helyreallitas, hanem a betegek raktarhazanak tervezve.
    De az volt a regi modszer.
    Soha nem az elore latas!

  • Slapaj drádafiam! Ha mi mindannyian kommunisták lettünk volna, Te még mindig az ifipark előtt toporognál, nyakkendőt vadászva.
    Bár néha sajnálom,hogy nem voltunk keményebbek – túl gyakran tör elő a kloáka – ahogy most belőled is.

  • talalom
    2020 július 14
    3:23 du.

    Nálad az öt pont 😀 😀

  • toth péter
    2020 július 14
    9:20 de.

    Minden világos szépapám:
    A Kádár-rencer a hibás.
    Miért hagyta hogy ilyeneket építsenek őelőtte.

    Egyébként meg a Kútvölgyi nagyon jó állapotban volt . legalábbis a rendszerváltásig. Arrafelé laktam, előtte autóztam el szinte hetente. Nem volt vele semmi baj.

    De te csak gyárcsad a rohatt kis elméleteidet.

  • talalom
    2020 július 14
    3:23 du.

    ez mind azért van, mert 1986 ban a Soros nem engem vett fel Európai igazgatónak (de senki mást sem, meggondolta magát) és akkor már volt szamizdat (tudod a hülyék és zsebtolvajok gyülevész hada) és akkor jobbnak láttam felkészülni és minél messzebb menni, a sok ajánlatból az első ami beugrott bevált… most innen kies Kanada lankáiról tudok lenézni délre bár a trópus amitől helótom lett most idetolta a bütykeit…

    engem a KISZ KB (Fehérház felső szint) be nem akart beengedni a kormányőr mondván, hogy nyakkendő, azután mondtam neki fehér garbóhoz és galambszínű öltönyhöz az nem való van viszont díszzsebkendőm, elröhögte magát… az Ifipark sem akármi emlék ott kezdett betörni a demokrácia két Kőbányai világos között ropit rágcsálva

    hahahaha
    ha „g”…k megtudják?

  • talalom:
    „Slapaj drádafiam! Ha mi mindannyian kommunisták lettünk volna, Te még mindig az ifipark előtt toporognál, nyakkendőt vadászva.”

    Ezt nem tartom valószínűnek. Én ugyan már csak az idősebbektől tudom, hogy a Kádár-rendszer utolsó 10-15 évében a legtöbb szórakozóhelyen már nem ragaszkodtak a nyakkendőhöz, nem kötöttek bele a hosszú hajba és a farmerbe, de nem arről van szó.

    Figyeljenek csak erre az egyre mocskolódóbb Slapajra; ő maga nem meggyőződéses fasiszta, hanem jelenleg csak a fasiszta tolvajkormány tipikus – jól vagy rosszabbul dotált – egyszerű köz-zsoldosa. Zsoldosokra pedig minden rezsimnek szüksége van, szuksége volt a Kádár-rezsimnek, az 1990-2010 között regnáló rezsimnek, és szüksége lesz az Orbán-rendszert követő rezsimnek is. Mivel pedig Slapaj kommentelőtársunk nekem tipikus zsoldos-alkatnak tűnik (ahogy a rezsim mind nyíltabban fasiszta, úgy durvul, mocskolódóbb Slapaj is), neki helye lett volna a korábbi rezsimekben, és helye találna az Orbán-rezsimet követő rendszerben is – ha nem lenne ennyire üresfejű. Ám ő most mindinkább túltólja a biciklit, föltehetően azért, hogy minél magasabb polcra jusson.
    Két dolgot nem vesz számításba; az egyik, hogy nem csak a forradalom falja idővel föl a túl magasra kapaszkodott gyermekeinek egy részét, hanem az ellenforradalom is. A másik; fiatal ember, előreláthatóan még aktív korában megéli a jelenlegi rezsim végét. Üresfejű, mert ha nem kompromitálná magát túlontúl, egyre hangosabban és durvábban, akkor a következő rezsim is igényt tarthatna – akár az Orbán-rezsim végén elértnél magasabb poszton is – zsoldosi szolgálataira.

  • Ferenct , 2020 július 14,8:27 de.

    Albertában CAD a fizetőeszköz és nem USD. Az ingyenesség az eü. ellátásban itt azt jelenti, hogy ingyenes (mindenki számára).
    „az egy nagyságrend egyenlő 10 szeres viszonnyal” – ez a hatalmas rejtvény a tízes számrendszerben érvényes. Úgy általában pedig azt gondolhat amit akar …

  • HunCanada
    2020 július 14
    10:34 de.
    Én Magyarországon élek.
    Különösen nem érdekel,hogy hogyan marakodnak a pesti kórházakon : ez visszanyúlik hosszú időre,de önök mindent a mostaniak nyakába akarnak varrni.Önök bemutattak egy 1941-42-ben épült épület lecsupaszított homlokzatát—-azt a látszatot keltve,mintha ilyen lenne az összes kórház Magyarországon és mintha a Zorbán építette volna ezeket !!!( ebből is látva,hogy egy szakmai vitát akarnak politikai szintre emelni és rágni mint a gumicsontot–és persze mindenért a Zorbán a hibás
    Tudta,hogy a Zorbán terjesztette el a legújabb vírust a világon??? Hát igen ő ilyen.Ő mozgatja a leggazdagabb embert is ,aki azt teszi amit ő mond neki , aki egyébként Magyarországon született : világpolgár ! ,de meghajol a Zorbán akarata előtt.Ő a világ Császára,minden az övé ) . NEM ILYEN minden kórház – aminek Ön beállítja ! a környékünkön minden kórház fel lett újítva,vagy folyamatban van , nagyon sok új épület épült magyar építők által.
    Ön pedig ne higgye,hogy minden vidéki kórház rosszabb állapotban van mint a pestiek.Aki csak a rosszat látja meg csak az gondolkodik így!
    Ugyan megmondaná,hogy 89 előtt miért nem volt nyugat európai bér a gazdaság minden ágazatában ? A váltáskor azt mondtátok 4-5 év múlva elérjük az európai bérszintet ( ez akkor is tudott volt , hogy nem megvalósítható,de jó volt hülyíteni az embereket!)! 30 év telt el -és hol állunk ? Persze ezért is a Zorbán a hibás ! Ezért is mentek ki az emberek nyugatra dolgozni ( ekkor lettek a határok megnyitva a munkaerő előtt ),mert ott „kisebbek” a pénzek.De akkor mehettek először nyugatra amikor a Zorbán volt hatalmon ,tehát ezért is ő a felelős !
    Századokra visszamenőleg is a Zorbán a hibás , mivel a magyar ipar csak ezen a szinten van ahol áll ! És a mai is ::: tulajdonképpen mennyi ebből a tényleges magyar
    ipar?
    Nekünk lett volna ennyi pénzünk megvalósítani a mai ipari bázist?
    Persze ezért is a Zorbán a hibás.No meg azért is , hogy a környező volt „szocialista” országokból
    is nagyon sokan nyugaton dolgoznak,no meg ő hívta be nyugatra a török vendégmunkásokat is!
    Azt hogy én mit hiszek , hogy hol élek , azt ne akarja belém szuggerálni —-én tudom hol élek,és reálisan próbálom nézni a dolgokat eseményeket—ami nem mondható el Önökről.És mit tett Budapest ezen kórházak felújításáért? Évszázadok óta a legtöbb bevétele volt e városnak ,mert itt és a környékén koncentrálódtak az ipari üzemek,stb.amik jó bevételeket adtak neki.
    Tehát van min „rágódni Önöknek ” —csak néha a jó falatot kellene elővenni és azt rágni — ami az Önöké!
    üdvözletével

  • HunCanada
    2020 július 14
    10:34 de.
    utóirat : Most vetem észre : az ATV-ből mutogat nekem képet —persze ők komoly egy hírgyár !
    Van itt egy Országos Jóbarátom ! Gazdag ember ! Miért megy állami kórházba a szemét gyógyítani, miért nem viteti limuzinjával magát magánklinikára,vagy éppen a saját klinikájába?Megtehetné.Egyébként a parkoló pénzeket a szocialista kormányok , városi kormányzatok idején vezették be— ezt is a pestiek javasolták nekik,–és így külsőkre hivatkozva vezeték be a városokban . Barátunknak ezt tudni kellett volna , hisz akkor is ezek voltak a irányadói,szeretett politikusai.
    Nem akartam új hozzászólást írni, mert némileg kapcsolódik előző témákhoz
    üdvözletével.

  • T.Tóth
    Péter
    9:20

    KŐLEVES *

    Az még csak hagyján, hogy „valamit leszedtek” ami mindannyiunké,csak még nem rakták vissza. Nem volt rá idejük. Viszont a precízen formára . m e t s z e t t . t e r m é s k ő . l a p o k . sokasága, aminek pótlása egy ekkora épületen milliárdos nagyságrend… Hová lett ez a drága díszburkolat? Vajh kinek az újonnan avatott szállodáján pillanthatjuk majd meg, mint a dicső „magyar kőgyártás” 😀 új termékét? Hová lett a drága terméskő ??? – Csak nem mint újat, a Gánti Dolomit Bányák ZRT. számlázza majd le a magyar egészségügy kontójára?

    A Nyugati-téri autós felüljáró oldalát évtizedeken át díszítették kb 2 x1,5m-es, kb 40mm vastag – belga – barnás füstszínű . e d z e t t . ü v e g t á b l á k , ugyanolyanok mint amelyek a szomszédos Skála áruházat borítják. Valkik alighanem ezt is ellopták, mert mára ugyanolyan nyers és szörnyűséges durva beton felületet lát a pesti autós és gyalogos szemlélődő, mint a mellékelt képen látható Kútvölgyi maradékkórházra feltekintő beteg vándor. Hová lettek, hol vannak(!) az anno még drága valutáért importált „nyugati” dísz-üveglapok a nyugati-téri felüljáróról?

    És akkor értékében egy kisebb volumenű ám fizikai súlyában, tömegében mégis jelentős kérdés a . h i v a t a l o s a n .
    m e g i n d o k o l t . f a l o p á s . ügye. itt ugyanis száz-és százezer köbméterekről, illetve millió tonnákról van szó. Szokásuk szerint az éj leple alatt a minap vágtak ki csak a Szetendrei úton úgy vagy legalább 100 öreg fát azzal, hogy betegek** – hogy a . t é r k ő . l o b b i . kényelmesen felvonulhasson. De tegyük föl, rendben… Most készül a Magyarorszaaaaag-Kormaaaaanya úgy cca. 1000 fa kivágására a Hajógyári szigeten. De hová lettek a Kossuth, a József-nádor tér, a Városliget, és a többi mániákusan letarolt városi park kivágott fái ???? Ha tüzelő lett belőlük, melyik tűz-közeli kollégiumi kolléga érdekeltségi körének a fatelepén kötöttek ki, avagy a fid SS árvák megsegítésére osztották ki „ingyért” a „rászorultak” között ??? Hol és kinél készülnek már most értékesíteni az Óbudai-szigeten kivágandó 1000 fát …? 🙁

    Üdvözléssel: Gorgonzola
    ˙

    .

    * Kőleves: egy közismert magyar népmese címe.

    ** Ugyan a szent koronajárvány alatt, hány öreg biztosítottól – úgymond „krónikus beteg fától” – szabadult meg ugyanezzel az ürüggyel Magyarorszaaaaaag Emberügyi Minisztériuma ??? Mennyi lehet az a nyugdíj ősszeg, amennyitől a járvány megszabadította nyugdíjpénztár számláját az azelőttihez képest ???

  • Ui.
    A Szentendrei úti fa tarolást megelőzte egy óriási tiltakozás, minek okán az önkormányzat visszavonulót fújt, ám úgy tűnik a falobbi és a térkőlobbi összefogott, s ez együtt mégis tarolt.

  • Ha SOB* élt volna anno,
    akkor amolyan igazi elborult agyú
    KISZ-titkárrá is válhatott volna akár.
    Sok ilyet „tényezőt” ismerünk mostanság,
    azt próbálja mind bemagyarázni a híveknek hogy
    ők „belülről rombolták akkoriban a Kádár-rendszert”.
    És a narancs-mámorban fetrengő hazai 33 % issza szavaikat.

    *SOB = Gyikpöcs.Ez kétségtelen.
    Tekintve hogy saját magát így definiálta itt
    pár hete.Udvarias emberek elfogadják amit magáról állít.
    Hát hogy jövünk mi ahhoz hogy ilyen mélyről jövő
    önvallomást kétségbe vonjunk, nemiga ?.. : )
    Nomeg nincs is ellentétben az
    itteni tevékenysége ezzel a
    hasonlattal hehehe

  • Te, Geyza!

    Sokszor idézel trolloktól, stb., csak elfelejted az idézetet idézőjelbe tenni. [tod’, a shift-gomb együtt a kettes fölötti macskaköröm billentyűvel 😀 ]. Ettől pedig egy zöldfülű olvasó – mint én is – nem tudja megkülönböztetni a Te szavaidat, az idézett trollétól…

    Klek’ ne feledd, nem csak magunknak írunk. 🙂

    Szeretettel: Gorgonzola

  • Ferenct
    2020 július 14
    8:27 de.

    Szandi

    “…Albertában tényleg ingyenes az eü ellátás (azt nem tudni meddig, mert hatalmas és egyre csak nő a deficit) – és bár egyáltalán nem tökéletes, de az otthoninál nagyságrendekkel jobb”
    —————————————-
    2) Magyarországon az eü köz-ellátásért a havi 7100,- forintot(!) – kb 30 USD-t – kell ma fizetni. Albertában ez mennyi CAD-ban?”

    *****************************

    Kedves Ferenct – túl azon, hogy az első pontban meghatározott gondolatát erősen túlragozta, a tetejében még sehova nem is jut vele!

    1. Mert tök mindegy, hogy ki mit gondol „mértékegységileg” a nagyságrendek c. meghatározás alatt, köznapi értelemben semmit nem jelent azon kívül, mint ahogy használjuk, azaz hogy jóval nagyobb stb. Itt tehát a szakszerű meghatározásokon alapuló fejtegetéseinek nincs jelentősége.

    2. Miként az sem értelmezhető önmagában, hogy hány forint itt, vagy hány kanadai dollár ott az eü. ellátás /hó, mert az a lényeg, hogy mit kap érte! A 7100 forint /hó-t ugyan le lehet „fordítani” 30 dollárra, mert akkor lám, milyen kevés, az Albertában élőknek meg lehet, hogy a duplája vagy a háromszorosa, de ezt nyilván a jövedelmi viszonyok határozzák meg, plusz az, hogy mit is kap érte?
    A minimálbéresnek, közmunkásnak, de akár az átlagkeresetűnek semmivel sem kevesebb az ő eü.-i járulékuk, mint esetleg a kanadai átlagkeresőnek az övé!

    Mivel még nem jártam Albertában, így beteg sem lehettem ott, de bőven elhiszem annak aki megtapasztalta ( esetleg ott is él) hogy lényegesen jobbak a feltételek, és önmagában az eü. ellátás, mint nálunk, egyszerűen annál az oknál fogva, hogy nem elképzelhetetlen, és van alapja a feltételezésnek! Vagy mindaz amit írnak, mondanak, nyilatkoznak, személyes tapasztalataikban összefoglalnak betegek, hozzátartozók, de velük egyetértve orvosok, ápolók, és a legkülönbözőbb eü. szakemberek is, az mind kitaláció lenne? Ezzel együtt is bizonyára vannak területek, és intézmények – miként orvosok és ápolók is – ahol kevesebb a probléma, de legalábbis nem olyan látványos mint más területeken, de bőven van olyan is, ahol viszont hangsúlyozottan jön elő minden!

    Talán emlékszik még Ön is a néhai Figyelő fórumtársunkra – személyében óriási elismerésre tett szert Kanada egészségügyi és szociális ellátórendszere, minden idők legjobbikának leírva azt, és bár én személy szerint értékelhetőbbnek tartom Szandi nyilatkozatát az ügyben, miszerint ott is sokasodnak a problémák – azért nem lehet nem észrevenni, hogy Kanadából sem ide jönnek csapatostól az ottani egészségüggyel elégedetlen munkatársak, orvosok, ápolók, technikai személyzet stb miként a hazaiak sem igazán maradnak, ha tele a hócipőjük egy idő után bizony elhúznak – a rossz, elégtelen díjazás, a túlmunka, a feszített tempó, az eszközhiányok és a folyamatos pénztelenség, adósság – a kórházak rendelők egyéb állapotáról nem is beszélve!

  • toth péter
    2020 július 15
    1:21 de.

    „…..utóirat : Most vetem észre : az ATV-ből mutogat nekem képet —persze ők komoly egy hírgyár !”

    ****************************************

    Ebben igazad lehet.
    Az ATV a jelen Hatalom titkos fegyvere a Kormány kezében arra, hogy lecsendesítsék a morgolódókat.

    De ezt nem tudhatod mert neked nincs kiadva az Amerikai Népszava olvasgatása.

    Csak szólok.

    Amint mondani szokták:”Vak tyúk is talál szemet”

    Apropó szem:
    Ha engemet kóstólgatsz a hülyeségeddel
    akkor rossz helyen próbálkozol. Átlag ember
    vagyok átlag jövedelemmel.Apanázst sem kapok holmi sajtóirodának álcázott bajkeverőktől mint pl. te és helyi barátaid. Így hát ecsém marad a TB. ellátás.

    Remélem neked azé tellik magán lélek-kovácsra
    ha be kell feküdnöd pár nap agy-felturbózásra : ))…: )))

  • Gorgonzola
    2020 július 15
    3:24 de.

    Nemértekénacomputerhez ‘lekalássan,
    „ipari szakmunkás vagyok, állatszámadó” *

    *Idézet Mr. Karinthytól.

  • tóth péter!

    Az index köztudottan sok valótlanságot ír….ezt az épületet én sem láttam…én is itthon élek!

  • TOTH PETER soraibnol kenytelen vagyok ki-emelni egyetlen mondatat.

    „Nekunk lett volna ennyi penzunkl megvalositani az ipari bazist”.

    Megjegyzesevel ramutat, hogy ma Magyarorszagon a nyugati cegek, fokent a nemet-auto-ipar foglalkoztatja a munka-ero nagyreszet.

    Az nagyszeru, DE HA a dolgozoknak a kormanyuk nem ad lehetosget anyagi onallosgaikat letrehozni, amit en a lakossag „toke-kepessege” neven emlitem, SOHA nem lesznek kepesek „megvalositani” sajat nemzetuk „ipari bazisat”.
    Mindeg csak az idgen cegeknek lesznek alkalmazottai.

    DE HA a kukfoldi cegek valahol mashol jobb lehetosegeiket talalnak, azonnal oda mennek termelni.
    S azzal egy-millio magyar dolgozo munkanelkulive valahat am.

    Amig a magyar allamhatalom egy ORIASI es rem koltseges burokraciajat hizlalja a termelok joivedelmenek min. 45%-os adokkal, az a lehetoseguk soha nem lesz valosag.

    Az oriasi,a szoviet-stylusu allam-burokracia hagyomanya ami tartsa a lakossagot szegenyen.

    Azert nincsen penz a szuksges szolgaltatasok megfelelo fentartasara. Sem a nemzet gazdasagimfejlesztesere a sjat (lakossag) nefekteteseibol.

    Csupan az allam-burokracia es benfentes haverjaik jovedelmeznek, nem a lakossag!!!

  • Orsós Elemér

    talalom
    2020 július 14
    3:23 du.

    „Bár néha sajnálom,hogy nem voltunk keményebbek”

    Hát igen, kétségtelen hogy, az a kizsákmányolás sokkal sportszerűbb volt mint a mostani, de ezt a mai fiatal titánoknak hiába magyarázod, legnagyobb sorstragédiájuk, ha lemerül az okostelefonjuk és nincsenek sürgősen áramforrás közelében! 😀

    (Egyébként most már 30 év után igazat adok Neked, ezt a mai káoszt kamu rendszerváltás nélkül is simán el lehetett volna érni egy kis egészséges tisztújítással, mert akkor a ruszkik épen akkora szarban voltak hogy, nem értek volna rá nagyon diktálni, pont úgy ahogy az osztrákok az elvesztett solferinoi és königtetzi csata után 1867-ben. Az okos, ambiciózus Németh Miklós ehhez jó lett volna…. ha a nagy öregek hagyják! Még Horn Gyula is, sőt még Medgyessy is, ha nekik meg nem kényszerítik a nyakukba a szamizdatosokat. DE legeslegjobb lett volna, ha a balek MDF nem látványra, hanem eredményre törekszik! Tovább nem szaladok, mert még azt fogják itt egyesek rámkenni hogy, ha így haladok legközelebb DK-t(Dobrev Klárát) reklámozom! 😀 )

  • Slapajról azt gondolom, sikerült neki bekerülnie valamelyik ner körbe gyakornoknak (slapajnak), és ott azt tapaztalta, ez a módi. Az a „kemény” újságíró, aki képes „odamondogatni”. Pedig ez csak annyit jelent, hogy nem tud fogalmazni, ezért kénytelen trágárkodni. Bayerről is ez a véleményem. Kár, met meg is tanulhatna írni.
    Besancon: már nem 7100, hanem 7880 ft az egyszeri egészségügy hozzárárulás, amit midenkinek (nyugdíjasok, tanulók kivételével) fizetnie kell, akár járt orvosnál, akár nem. Ha nem fizeti érvénytelen leesz a tb-kártyája, és se orvoi ellátás,se gyógyszertámogatás nem jár. Nemrég megszigorították. Ha pl.hirtelen vakbélgyulladásod lesz, és kiderül, hogy a munkáltatód nem fizette az eho-t, nem fizetheted be utólag, hogy tb-alapon műtsenek: csak magánszámlát kaphatsz.

  • Tóth Péter! Azt írtam: évtizedEK óta gond van az eü-vel, és a helyzet romlik. A Zorbánod csak abban hibás, hogy elmulasztott ebben a 10 évben bármit is tenni.Amúgy közepes kis hepciás bugris, aki omnipotensnek képzeli magát. Holott a mániájában, a fociban se sikerül elérnie, hogy a – jórészt vásárolt vendégjátékosokkal teli – magyar válogatott képes legyen legyőzni egy halászfalu amatőr csapatát.
    Amúgy: NINCSENEK PESTI KÓRHÁZAK! Kb.7 éve ugyanis azokat is államosította a ner, ahogy a teljes közoktatást. Tehát minden kórház állapotáért a kormányhatalom felel.

  • Köszi Besancon!
    2020 július 15, 4:58 de.
    Igazi tündér vagy!
    Biztosan tanárnő lehettél, akit nagyon szerettek a diákjai – ekkora hatalmas empátiával és türelemmel. 🙂

  • Geyza
    2020 július 14
    3:55 du.
    A kőburkolat mindent eltakar,gondold oda és minden rögtön szép lesz !
    De itt egy hozzászólásból tudtam meg,hogy a burkolatot azért szedték le mert kellett a zorbánnak!Azért szedette le , hogy legyen miért borsót hányni a zorbán kormányra.
    és így lesz egy szakmai kérdéssorozatból politikai ügy ,mer t így ezekért is lehet a zorbánt döngölni.
    Döngi,döngi,döngi
    üdvözletével,üdvözletével.

  • Göllner András

    @ gyuri10

    „Nem tudtam,hogy a lábvizem ennyire helyettesítheti az alkoholt.” Mér, kipróbáltad?
    Gondolom azt se tudtad,hogy Bibis a szájad te féleszű…

  • Kedves hozzászólók : Egyszerűbb lenne azt mondani : Magyarországon nincs is egészségügyi ellátás !!!
    Innentől kezdve nem lehetne mit szidni,mer mindenki előszed valamit a körömház alól ami ugye újra termelődik a ledobott kenyérmorzsák felszedése közben és ez biztosítja a folytonos körforgást az állvitákhoz,pocskondiázásokhoz . Aki egyetért vele nyújtsa fel a kezét ! ( Ja !! Nem azt mondtam : fel a kezekkel ! csak hogy félreértés ne essék )
    üdvözletével

  • talalom
    2020 július 11
    9:48 de.

    „Fennhangon rikácsolták – sajnálom, de orvosok, egészségügyisek is -, hogy az ingyenes egészségügy jár! Ja, járni jár – csak nem jut. Legalábbis nem mindenkinek egyformán.”

    ——————
    talalom – Kicsit hosszú leszek, de ezeket a dolgokat már sokszor végiggondoltam, hát most megpróbálom leírni! Amit a vizitdíjról írtál szó szerint igaz, és az idézett mondatodat is azért emeltem ki, mert nálunk dettó ugyanez ment! A mi háziorvosunk – idősebb doki volt már akkor is, mikor a vd. vita ment, ma már jóval a 70-en túl kell lennie ! Szóval teljes mellbedobással lázította a népet a vizitdíj ellen, mondván „az ország tönkre van menve”- így szó szerint! – „hát a ti zsebetekből húzzák ki azokat a 300 forintokat, a nép meg nem tud fizetni” – mondta a férjemnek. Mellesleg a borítékokat rendre eltette, nem szabadkozott amikor házhoz hívták sürgős esetekhez, akkor valahogy nem aggódott a nép miatt – pontosan tudom, mert a húgom gyakran hívta a férjéhez, és minden alkalommal szívfájdalom nélkül elrakta a borítékot! Aztán múltak a hetek, hónapok, a mi doktorunk „rákapott a vizitdíj ízére” és mikor végül leszavazták, ő volt a legjobban felháborodva!

    Naná, hát rájött micsoda kiegészítő jövedelem az neki, abból fejleszthetett, esetleg jobban megfizethette az asszisztensét és egy sor addig megvalósíthatatlan dolgot fedezett ebből, miután az valóban nem került bele a nagykalapba! Aztán az volt a baja, hogy miért azonnal, a szavazás megtörténte után ( április) év közben szüntették meg, miért nem várták meg vele legalább az év végét!(Gyurcsány ugyanis egyértelművé tette, hogy a szavazás eredményét kötelező érvényűnek tekinti a kormány, és amennyiben a lakosság elutasítja azt, azonnal eltörlik!
    Annyi észszerű ok szólt a vizitdíj mellett – a számtalan kedvezmény ellenére is – az alatt a néhány érvényben lévő hónap alatt, hogy nem volt véletlen az általános elképedés az eü-dolgozók részéről a visszavonást illetően! Menet közben is bővítették a mentességet élvezők listáját, így a férjem, mint sokszoros véradó egyik nap csekken visszakapott néhány ezer ft-ot, az addig befizetett vizitdíjait – kicsit hülyén néztünk, mert nem is kérelmezte!

    A tetejében csak egy bizonyos összegig kellett fizetni – (6 ezer /év) azontúl „szabadonfutóba” ment át a dolog!
    De, hát a magyar embertől megkérdezni, hogy akar e fizetni valamiért amit addig „ingyér” kapott – halott ügy, ez esetben még a jól felfogott saját érdeke sem számított! Most, a fizetős eü.-ben a sokszorosát kénytelen fizetni bárki, aki nem akar /tud hónapokat várni valamilyen vizsgálatra, ill. ha az állami szakrendelők, kórházak szolgáltatásait veszi is igénybe (műtét, szülés, egyéb beavatkozás stb) rendesen a zsebébe nyúl, akár kisnyugdíjas, akár aktívkereső, mert a hálapénz ma már megszokott és valamilyen formában legalizált!

    A vizitdíjak ill. a kórházi napidíjak nyilván nem pótoltak volna mindent, de nagyon sok 300 ft. vagy nagyon sok 600 ft. ( kórházi nd.) jelentősen hozzájárult volna az eü. költségvetéséhez, arról nem beszélve, hogy az elvi indíttatás is érhető volt, amennyiben a nagyközönség erkölcsi felelősségtudata, jelképes hozzájárulása is tét volt! Tavaly augusztusban, nem tervezetten, 10 napot az egyik fővárosi kórház sebészetén töltöttem, és a benyomásaim igen vegyesek voltak – pontosan láttam mi mért és hogyan történik, és bár személy szerint nagy panaszom nem volt, nagyon naivnak kellett volna lennem ahhoz, ha nem tudnám, hogy ennek mihez lehet köze!

    Molnár Lajost lehet szidni, de ha végig gondolja valaki, hogy mit is akart és hogyan, lépésről lépésre, akkor rá kell jönni, hogy az elképzeléseiben volt ráció, de ha maguk a döntéshozók, sőt eü. szakemberek sem akarták érteni az elképzelést, mert csak a „liberalis SZDSZ” sanda szándékait látták benne + fel kellett volna adni az addig megszokott és nem ritkán jól bejáratott rendszert, tehát nem is csodálkozom, hogy kihátráltak a reform mögül. Az már csak hab a tortán, hogy végül is senki nem magyarázta el részleteiben és türelemmel a sokat hivatkozott „népnek” kvázi az ellátottaknak, és biztosítottaknak, hogy miről van szó, mit veszíthet és mit nyerhet vele hosszú távon, így aztán nem meglepő, hogy olyan vélemények hangoztak el, személyes jó ismerősömtől, hogy „miért fizessek én azért 300 ft.-ot ha ugyanazzal a hallgatóval hallgat meg az XY doktor amivel azelőtt?” Azért, hogy NE ugyanazzal a hallgatóval vizsgáljon egy idő után, hanem gondolhasson cserére, amire eddig nem volt forrása, ez valamilyen szinten a te érdeked is! Úgy nézett rám, mint egy ufóra!

    Még ugyanabban az évben sürgős műtétre szorult, egy nyaki ér elzáródása okán, majdnem ráment . Amikor a zárójelentése mellett egy számla is volt, részletezve 376 ezer ft-ról, hüledezve kérdezte, hogy ő ezzel most mit csináljon – Semmit, mondta neki az orvosa, ezt mintegy tájékoztatásként azért adjuk, hogy Ön meg a többi ellátott is lássa, hogy mennyibe kerülne neki ez a műtét, ha nem lenne biztosítása – ez akkor a Gy. kormány alatt eü-i. min.-i. rendelet volt, egy darabig működött – talán kicsit éreztetve, hogy valójában mit is jelentett volna ehhez viszonyítva az esetleges kórházi napidíj hozzájárulás!
    De, a jó magyart nem lehet csak úgy „bepalizni” – a válasz az volt, hogy „tudja doktor úr, hányszorosát fizettem én ki ennek pénznek akkor amikor még dolgoztam?” Én pl nem tudom, de nem bánnám, ha az ilyen mindent „okosba megoldó” szakik egyszer leülnének és egy kockás papíron kiszámolnák – mellesleg 1992-ben, 54 évesen ment nyugdíjba jelentős korkedvezménnyel, miután a cége megszűnt, és hogy ne kelljen nekik a munkaügyi kp. – ba vonulniuk álláskeresőként, a cége átvállalta a nyugdíjuk fizetését, míg ténylegesen be nem töltik a korhatárt!

    Viszont érdekes mód, a dicstelen véget érő vizitdíjat azóta több fórumon és formában igen sokan és sokszor „visszasírják” – nyilvánvalóvá téve, hogy most vajon hányszorosát fizetik a minek is?

  • A Szentjóby Olivért is felrántották a háború után.Utódja mégis töretlen OPTIMIZMUSSAL oktatja ITT a primitívebb,kevesebb történelmi ismerettel rendelkezőket.A delíriumos haverjával meg egymást fényezgetik,a”szebb jövő”érdekében.Egyenlőre sikeren,de sikertelenül.

  • gyuri10
    2020 július 15
    3:34 du.

    A „Szebb Jövő” a TE reszortod pajtás.

    Például amikor
    náciknak, náciszimpatizánsoknak,
    Fasisztáknak és fasisztoidoknak
    nyalsz .

    Kigyűjtöttem ide vagy nyolc ilyen megnyilvánulásodat az elmúlt két évből de utóbb töröltem.Felesleges, mindenki tudja már ki is vagy te barátocskám.

  • talalom
    2020 július 15
    10:38 de.

    Ezt „lehúzásnak” nevezi a népnyelv.
    Mit vártál egy szotyistól ?

  • Figyelitek ez a HUNT* hogy megélénkült..
    ezek szerint valahol valakinek érzékeny ez a téma…

  • Göllner András

    @ Lábvizes

    Mi van ??? Úgy kommentálunk a cikkekre, hogy ártatlan embereket, akiknek méghozzá semmi közük a fenti témához,illetve akik már nem is élnek és nem tudnak válaszolni, gyalázunk, rágalmazunk bibis szájjal idelenn Gyuri10 ?????

    Mond, hová rántották volna fel Szentjóby Olivért, édesanyám testvérét 75 évvel ezelőtt, és hogyan lehet, hogy a mi családunkban mind erről ami a te eszement fejedben él mi semmit sem tudunk ???? Én például azt tudom hogy 1956-ig- tehát mind addíg amíg a szüleim el nem vittek Magyarországról, minden nyarat Oli Bácsival és több unokatestvéremmel együtt töltöttem Csömörön a nagyapám házában. Oli bácsi Cinkotán dolgozott, együtt nyaralt a család, Oli Bácsi tanított meg engem sakkozni. Ő volt az aki el vitt Csömörön 6 éves koromban egy látnokhoz, aki megállapította, hogy egy sámán vagyok. Oké? Most már érted, hogy mért nem fogod többre vinni a lábvízkereskedésnél, te szerencsétlen ???

    A valóság a következő. Szentjóby Olivért ’56 November negyedike után, „ellenforradalmi tevékenységei” miatt ültették le Kádár pribékjei. Miután már Biszku Béláéknak nem kellett, kidobták, hogy a lakásában, rákban pusztuljon el. Élete végéig Budapesten volt állandó lakcíme, a Ferenc krt 23 alatt nyomorgott egy kis lakásba préselve nagyszüleimmel, két gyerekével, feleségével. A fiát, Szentjóby Tamást 1974-ben rúgták ki az országból a Bolsevikok, mert Szelényi Iván szociológussal egyetemben, ő is kellemetlenné vált a Bolsevikok számára. (Tavaly tüntették ki egy Baumgartner díjjal)

    Figyusz, Gyurka. Azon kívűl hogy néha hagyok neked egy pár szál csalánt hogy azzal elégítsd ki magad idelenn, nem foglalkozom olyanokkal akik Ábrahám népének jóhírnevét rongálják a nagyvilágban. A fenti és korábbi rágalmaidat Szentjóby Olivérrel kapcsolatban, a gyerekeinek továbbítottam. Majd ők felveszik veled a kapcsolatot az e-mail címeden, velük rendezd majd le a tartozásaidat.

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 július 15
    10:12 de.

    A diagnózis sajnos kitűnő, ha hasonló kilábalást is tudsz, akkor szentté avatlak! Kezdjük azon hogy, szerinted hogyan lehetne visszaszerezni azt a hatalmas állami vagyont, aminek nagyobbik része „törvényesen bejegyzett” nyugati magánvagyon lett rendszerkorszerűsítés és spontán privatizáció (magyarul: busás baksisért való hazakiárusító átjátszás!) fedőnév alatt! Nehogy azt mond hogy, miért hagytátok, mert akkor még mindig éreztük a Kádár-kolbász szagát, csak most merünk már ilyen nagy pofával ellenszegülni, azt is már főleg fotelből, fogatlanul! A Huavejüket és Ájfonjaikat nyomkodó, neoliberalizmuson sikeresen szocializált ifjú hazafiak még gyermekcsinálásra sem érnek rá, nemhogy jövőtervezésre, a „vedd meg magadnak, mert megérdemled” című globalista világszlogen leghívebb követői! Node, azért Te csak tálald fel nekünk a legfappánsabb megoldásokat! Fogadjunk hogy, előbb leszel világszépe, mint megvalósítható ötlet adó! 😀 Nekünk már annyi, kezdek már én is ráeszmélni hogy, ezeken a törvényesített, megtépázott nemzeti tulajdon viszonyokon csak nagyon csúnya radikalizmussal lehet változtatni! 🙁

  • Göllner András
    2020 július 15
    9:50 du.

    Gurltiz, a különös identitású farszíj-tulajdonos,
    azért lett fontos jelen Hatalom valamelyik „tényezőjének”
    mert -mivel jól ismeri a magyar nyelvet- nagy meggyőző erővel tud hazudozni másokról.
    Csakhogy itt már kiismertük őkelmét.
    De láthatólag nem adja fel !
    Olyan mint barátnéja és évek ótai levelező társa ,
    bizonyos Ostoba Marcsa .

  • Talalom,

    Besancon: már nem 7100, hanem 7880 ft az egyszeri egészségügy hozzárárulás, amit midenkinek (nyugdíjasok, tanulók kivételével) fizetnie kell, akár járt orvosnál, akár nem.

    ——————————–
    Igen, bőven lehet, de Ferenct -nek válaszoltam, aki 7100 ft-ról írt, ezért nem pontosítottam az összeget! „Hivatalból” tudom, hogy működik a dolog, bár voltak emberek akik erről meggyőzhetetlenek voltak!

  • Orsós! Meg kéne írni a rendszerváltás történetét – alulnézetből. Nem kilencvenben kezdődött: sokkal korábban. Kb. a második olajválság (79) idején láthatóvá váltak a törésvonalak az MSZMP-n belül. (Meg a nemzetközi politikában is.) Ezért is léptem be az MSZMP-be a nyolcvanas években, mert rémísztő távlatokat vetett föl a Pozsgay-Szűrös féle „népi” vonal. Azt azért nem gondoltam volna, hogy ekkora büdösvirág nő ki ebből. Dehát okos ember a más kárán tanul – a buta meg a magáén se.
    A nyolcvanas években – az akkor már lejtmenetet vett életszínvonaltól függetlenül – keleten is, nyugaton is jó volt magyarnak lenni. Egyszer talán megírom.

  • gyuri10
    2020 július 15
    3:34 du.

    Olvasgassad magadat.
    Normális ember az ilyesféle írásoktól okádik.
    Okádék egy nimand vagy. Egy kültelki gazember.

  • Ez az egyszemélyes csőcselék cca.25 téma-idegen beteges zaklatást, verbális környezet-szennyzést, nyelvünk meggyalázását, személyeskedést, stb rondított ide, ehhez az egy anyaghoz…
    – Kérdezem, kinek jó ez …?

  • Tüske Zsófia

    Bendeguz79
    2020 július 13
    1:17 du.

    Bendegúz, dehogyisnem vagyunk képben.de harminc év alatt itt a politikusoknak az első számú elfoglaltsága a saját- és barátaik pecsenyéjének sütögetése volt. A közért végzett munka erősen háttérbe szorult.

  • Tüske Zsófia

    Bendeguz79
    2020 július 12
    11:43 de.
    Vajon megkerhetnenk valaki Budapesti lakost ,a fent megnevezett…

    Bendegúz, tanúsítom, hogy a Kútvölgyi út 2. sz alatti kórház évek óta ilyen. Valamikor állami kórház volt, kiemelt jelentőséggel, talán ezért is hagyták lepusztulni ma ennyire.
    Itt van néhány cikk róla:
    https://24.hu/kozelet/2019/06/06/kutvolgyi-korhaz-epulet/
    https://444.hu/2019/05/31/jozsefvarosba-es-ferencvarosba-koltoztetnek-a-kutvolgyi-klinikat

    ez a hegyvidéki önkormányzat portálja – a fideszes Pokorny itt a polgármester, talán őt ne vádolják az itteni fidesz-imádók információ-hamisítással:
    https://12.kerulet.ittlakunk.hu/holmi/egeszseg/kutvolgyi-korhaz

  • ORSOS;

    Konyorgom NE probalj senkit szente avatani !!!!!

    De HA hajlando lennel egy par-percre figyelmet forditani az ottan megtortent tenyekre, hat minden tisztan lathato!!!

    Rakosiek eleraboltak mindent mindenkitol.
    Persze azt a szebben-hangazas celjabol „allamositasnak” eveztek.

    Arra meg „talalom” is tanubizonysagat nyujtotta az apja kocsmajanak elkobzasat.

    S azert hogy fizetet volna az allamhatalom hat valahol egy masik „allami-kocsmaban” segedmunkaskent alkalmaztak havi 900 Forintert.
    Amikor egy par cipo ezer Forint-korul kerult.

    45 ev utani kizsakmanyolasait mindent a hatalmon levo part-vezerek, minden allami-es-part-tulajdonban levo vagyonokat es termelo-eszkozoket elosztottak egymaskozott.

    Amibol nem lattak megfelelo jovedelmet azt mind eladtak nyugati vallalatoknak, s a penzeket zsebrevagtak onmaguk.

    Az elmult 30 evben mindent ujra-probalanak kezdeni, DE keptelenek meg-megallapodni sem, hogy mi modon, mi formaban kezdhetnek azt.

    Kozben vannak akik tovabba gazdagodnak ,de a sokasag csak nyuzva az allamhatalom korlatlan hatalma altal.

    Persze minden penzbe kerul, s csak a dolgozo-termelo egyenek zsebeit kepesek eroszakkal (az ado-neveben) korlatlanul kirabolni.

    Gazdasagilag egyetlen rendszer kepes mindenki lehetoseget biztositva a szabad, korlatlan gazdasagi termelest biztosditva mukodni.

    S az allamhatalom leheto LEG-kisebb es leheto LEG-minimalisabb koltsegen engedni mukodni.

    Az Altokmanyos Koz-tarsasag, a lakossag korlatozhatatlan jogainak a biztosditasa, a korlatozott allamhatalom es a teljes demokratikus modszerek alaklmazasai az elmaradhatatlan.

    Ami az hogy NEM a politikusok, hanem a lakossag tobbseg hatarozatai altal, minden felelosegrevonhato koz-tisztviselok, egyenileg, nervszerint valasztva.

    Igen egyszeru am az, de akik nem hajlandok a korrupt politikusok-hatalmatol elvalni, hat miert is emelitsem?

  • Tüske Zsófia

    Boda Marcsi
    2020 július 15
    10:07 de.
    tóth péter!

    Az index köztudottan sok valótlanságot ír….ezt az épületet én sem láttam….
    talán azért, mert nincs a közelben sem fidesz-székház, sem pártiroda és pesti vagy, nem budai.
    Ülj fel a 61 villamosra, vagy a 22 vagy 156. buszra, amelyik a Szilágyi Erzsébet fasoron közlekedik, szállj le a János kórháznál és máris megcsodálhatod.

  • Orsós Elemér

    talalom
    2020 július 16
    6:20 de.

    Az első dedikált példányra vevő vagyok! 😀
    (Nagyon jó lenne, ha Te írnád meg, mert a nagyon benfentesek becsúsztatott önmentegetőzéseire, bizonyítvány magyarázkodásaira én sem vagyok kíváncsi! 😀 )

  • Bendeguz79
    2020 július 15
    10:12 de.

    grizi amit te kifogásolsz az egy faramuci plagizált változata az USA rendszerének, csak bizonyos dolgok nevei mások

    van valami megoldásod is vagy csak köpködsz? az meg neveletlenség

  • talalom irta;
    „Ha mindannyian kommunistak lettunk volna.”

    Mivel eltem en is ottan a leg-erosebb es veresebb Leninismus, Stalinizmus es Rakosi uralam alatt, sot bizonyos eloirt beosztasban is szolgaltam, DE SOHA NEM talalkoztam, NEM tapasztaltam egyetlen-egy szivbeli, meggyozodott „kommunistaval”.

    Mind akikel volt egyeni tapasztalatom csak erdek-kommunistak voltak.

    Vajon allitana „talalom” magat az eggyedulli kivetelnek?

  • Tüske Zsófia
    2020 július 16
    10:45 de.

    A Kútvölgyi Párt-kórház volt, vagyis benne elsőbbséget élveztek a felső-vezetők. Legalábbis tudomásom szerint.

  • slapaj
    2020 július 11
    9:05 de.

    Olvasgasd magadat !

    „Sem a Magyar Szociális Fórum, sem alapítója, Simó Endre neve nem szerepel a civil szervezetek jegyzékében – a Bíróság.hu hivatalos adatbázisában!
    – Mindez azért figyelemre méltó, mert fantomszervezete nevében Simó hosszú évek óta tendeciózusan bírálja a kormány intézkedéseit, egyúttal szakszerütlen javaslatokat tesz szakpolitikai kérdésekben, minderről pedig úgy számol be előszeretettel a balliberális média, mintha egy mérvadó, valós támogatottsággal bíró civil közösségről és vezetőjéről lenne szó,holott ez, csak a kalóz kamuportálok egyike….
    – Ez nem zárja ki, hogy hiteles szervezetek jogos kritikákat fogalmazzanak meg, vagy elégedetlenkedőket
    megszólaltassanak…”

  • Slapaj :
    Olvasgassad magadat :

    slapaj
    2020 július 14
    6:17 de.

    Senki nem gondolhatja komolyan, [tisztelet a kivételnek] hogy az itt összeverődőtt, néhány a tahó-kollaboráns időkből itt rekedt kisértet, és a beteges orbán-fikázók, együtt maszturbálása valamilyen demokratikus “siker”…
    – Az, hogy duóban recskázik Göllner tanár úr, Ganay Guánóval, annál lejjeb már nincs…
    – Ellenben minden tiszteletem az itt brillirozó kommunista “hölgyeké” – elvhűségük okán..”

  • Orsós Elemér
    2020 július 16
    11:41 de.

    nem szeretném vitatni a Margitka állítását az 1979 es olajválságról, de azt a mondását, hogy a 80-as években azért jó volt Magyarországon lenni aláhúznám! személyes tapasztalat

    pontosan ez volt az oka a berlini fal körüli herce hurcának (kik is építették és kik is őrizték amúgy istenigazából?) és a különféle KGST-n belüli nagyhírtelen kialakult helyzeteknek mik voltak az okai ha nem pontosan az, hogy túl jól éltünk ahhoz képest mint amit nekünk „azok” szántak onnan demokráciáékból

    hahahaha
    erre kössél masnit
    őrzöm…hátha?

  • MALNASZOR:

    Hasonloan mint Marx NEM volt tarsadalom tidos, sot meg a tnnak tanuloja sem, mint Earwin NEM volt GEOLOGUS, sem biologus, sem termeszet0tudomanyok dikaja sem, hanem csak egy felszntelet Anglikan papp.

    Ekso0szulott lenaynak halala Athistava valt. S LaMarch tanainak kiadasat elsove tette, lenyeheben a sjat neveben.

  • Geyza
    2020 július 16
    2:24 du.
    Országos Jóbarát !
    Mindegy TE mit mondasz az MINDIG jó.!
    Te már régen tudod : aki a tűz közelében van …(az melegszik)… Annak mindig igaza van és azt le is írhatja!
    üdvözletével,üdvözletével ….üdvözletével
    Az egyetlen Országos Jóbarátnak.

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2020 július 16
    2:26 du.

    Igen, azokhoz a többi keleti blokkos szerencsétlenekhez képest akikhez összehasonlíthattuk magunkat, jól éltünk, de az nem volt véletlen hogy, a gaz, kizsákmányoló kapitalistákhoz 3 évenként is csak szigorúan lekáderezve, fejenként 50 dollár fejpénzzel -meg olcsó magyar konzervekkel bespájzolva- mehettünk, ezért kellett egy-egy járókeretes, kisétkü nagymama és nagypapa is egy tetőcsomagtartóra csinosan felgurtnizott Gorenjéhez! 😀 Valójában azért kellett nagyon sietni vissza hogy, minél kevesebbet lássunk abból az itthon róluk mesélt nyomorból, nem azért mert a második napra már sem szállásra, sem WC-re nem jutott volna az apanázsból! 😀 Szerintem nem azért voltunk mi a legvidámabb barak, mert mi éltünk a legjobban, hanem azért, mert nekünk volt a legjobb humorérzékünk! 😀

  • Orsós Elemér
    2020 július 16
    6:22 du.
    sajnállak, de ez hazugság, tömény! másképpen a legújabb múlt ami a mai „füleknek” van szánva

    én meg nem vagyok süket… hahaha majd a geyza megcáfolja gisz mollban

  • Geyza
    2020 július 16
    2:21 du.

    Tüske Zsófia
    2020 július 16
    10:45 de.

    A Kútvölgyi Párt-kórház volt, vagyis benne elsőbbséget élveztek a felső-vezetők. Legalábbis tudomásom szerint.

    ——————————————-
    Igen, én is így tudom, de esetenként más földi halandó is élvezte a vendégszeretetüket, a tetejében egy nagyon színvonalas kórház volt, nem volt könnyű „bejutni” oda! Huszonéves koromban egy darabig a Szarvas Gábor utcában laktam, tehát napi szinten közlekedtem arra, ez egy jól megépített, jól felszerelt, kiemelt kórház volt akkoriban!

    Most sem az a gond, hogy felújításra szorul, mert hát Istenem, bárhogy megépítették is valamikor, egy idő után mindent „tatarozni kell” – hanem ahogy csinálják, ill. nem csinálják! Neki kezdtek, félbehagyták, a pénzeket amit előirányoztak, már rég elszórták, nem tudni mi lesz a sorsa, miközben a híveik anélkül, hogy tudnák miről beszélnek, osztják az észt és mentegetik a menthetetlent!

  • B79! Ezredszer, hiszen nem titok: szabadelvű szocialista vagyok. Nem volt mindig így: fiatalon voltak bizonyos illúzióim a kommunisztikus eszményekkel -, de elég hamar orromra koppintott a valóság. Elég furcsán hangzik: de a kiábrándulásban nagy szerepet játszottak az ml-kurzusok, majd a Politikai Főiskolán szerzett ismeretek. Azt viszont sejtettem, hogy Önnek fogalma sincs a legutóbbi 60 évben a magyarországi viszonyokról, se az európaiakról. Csak ül magában és hülyeségeket pöfög.

  • toth péter
    2020 július 13
    12:43 du.
    Besancon
    2020 július 14
    6:02 de.
    Én sosem láttam ezt a kórház épületet! De ha igaz amit az index írt akkor nekem is igazam van , mert ez jócskán a kádár rendszer előtt épült 1941-42ben , ami azt jelenti, hogy a 20-as,30-as évek építőipari szaktudása és anyagai látszanak rajta— de amint kiderült csak azért ,mert beruházási vita miatt a kivitelező nem folytatta a munkát, de előtte már az épületről leszedtek minden kőburkolatot , így csak az látszik ami alatta volt.

    ————————————-

    Hát persze, hogy igazad volt – már, hogy a fenébe ne lenne! Igaz ugyan, hogy pár hsz-al előbb még azt ragoztad, hogy ez az épület nem is Magyaro.-on van, alaphangon Romániába vagy Szlovákiába tetted amit a „kisebbségiek laknak”, de most már tisztán látod, hogy ezt még a 20-30-as korabeli építészeti technikák alapján építették… stb

    Tudod, kedves Tóth Péter nem az a gond, hogy mikor építették és milyen anyagokból – mellesleg 1944-ben adták át, ám már előtte 1942-ben avatta fel H.M. mint kiemelkedően korszerű, gyógyító intézményt, Központi Állami Kórház címén! Hanem az a gond, hogy ha felújításra szorul márpedig nyilvánvalóan arra szorul, bármennyit újítottak és fejlesztettek is rajta az elmúlt évtizedek alatt akkor azt meg kell tenni, nem csak belekapni és hagyni ebek harmincadjára, mert annak az lesz az eredménye, hogy egy csomó hitetlen még abban is kételkedik, hogy ez az épület egyáltalán Magyarországon van, abban meg főleg hogy ez bizony egy kórházi kórház!

    Mint azt az Index fentebb mellékelt cikkében is olvashattad 2015-ben állt neki a felújításnak a Fidesz kormány, egészen addig el is jutott, hogy leverje a jó állapotú és szép kivitelezésű burkolatot azaz a kőlapokat – majd a munka megállt kivitelezői és egyéb viták miatt! De, a burkolatától megfosztott épület azóta is sorsára hagyva áll, folyamatosan amortizálódik, és nincs ember aki per pillanat megtudná mondani hogy mi lesz vele! Jól látod te magad is hogy hol rontották el, hiszen leírod, hogy nem lett volna szabad egyszerre leszedni a burkolatokat, más megoldásról írsz, alátámasztva mi minden indokolta volna az észszerűbb és elfogadottabb megoldást. Majd hirtelen átcsapsz a beteg emberek lelkivilágának elemzésébe, akik a saját betegségük okán másként látják és ítélik meg a világot, még az utolsó stádiumban lévő rákos betegek fontossági kérdéseire is kitérsz:

    „mert ilyenek az emberek,mert ilyenek a beteg emberek,mert ilyenek azok akiknek nem akar a betegségük megszűnni , mert ezen keresztül látják a világot.Próbálj egy utolsó stádiumban lévő rákos beteggel beszélni , majd meglátod milyen lelkiekkel látja a körülötte lévő világot….”

    Bár ez nem tartozik a szorosan vett témához, jelentem, én megtettem, amennyiben röpke másfél év alatt két közeli hozzátartozómat veszítettem el az említett betegség okán, és az „utolsó stádiumban” nagy valószínűséggel egyiküknek sem az volt a gondja, hogy van burkolat, és ha igen milyen a kórház falán, ettől függetlenül sajnos testközelből láttam és érzékeltem a „betegemberek” lelkivilágát! Erre hivatkozni egy vétkesen nagy felelőtlenség okán több mint naivság, ez terelés kedves Tóth úr!

    De, őszintén nem is értem, ez hogy jön ez ide, egy minőségi színvonalú kórház megkezdett, de be nem fejezett felújításához? Ha bárki kifogásolja a feleslegesnek tűnő, és indokolatlan pénzszórást, az miért pusztán politikai síkra terelés? Ki csinál belőle politikát? Nem az, aki felelőtlenül félbehagyja az elkezdett munkát, anyagi okokra és egyébakadályokra hivatkozva, miközben külföldön kórházakat /templomokat építünk, újítunk fel, sport egyesületeket és foci pályákat adunk át, milliárdokkal támogatjuk azokat a beruházásokat amik valószínű a mi áldásos tevékenységünk és ráhatásunk nélkül is meglennének valahogy, miközben itthon a magyar adófizetők pénzéből semmire nem futja? Ön szerint az rendben van, hogy Kínában 500 fős onkológiai kórházat építünk, miközben a haza betegek nem kaphatják meg a betegségüknek legmegfelelőbb kezelést – 75 éven felül jobbára semmilyent – hanem mindent egyéni elbírálás alapján kérelmezni kell ( vagy – vagy) és a lelkiismeretesebb orvosok Topolyán

  • Folyt: Tóth Péter – szóval a kezelő orvosnak sokszor manipulálni kell egy egy kezelés engedélyezése miatt!
    Ugyanakkor a topolyai foci stadion, meg mint már írtam, 3 milliárdba került a magyar adófizetőknek! Mindezek miért is?
    Szavazatokért, és támogatásokért a határon túlról – szóval ekkor ki csinál belőle politikát? Nem lenne sokkal becsületesebb és elfogadhatóbb ha itthon legalább nagyjából rendben mennének a dolgok, odafigyelve a szükséges és halászhatatlan dolgokra, nem csuklóztatva a nekik nem tetsző oldalt csak azért is – akkor hidd el, a kutya sem foglalkozna annyit a kipcsak vezér magán akcióival!

  • gyuri10
    2020 július 15
    3:34 du.

    „A Szentjóby Olivért is felrántották a háború után.Utódja mégis töretlen OPTIMIZMUSSAL oktatja ITT a primitívebb,kevesebb történelmi ismerettel rendelkezőket.A delíriumos haverjával meg egymást fényezgetik,a”szebb jövő”érdekében.Egyenlőre sikeren,de sikertelenül.”

    *******************************

    Fennti idézet Gyuri10-től van !
    De miért pont a fennti állítása lenne igaz,
    mikor ezidáig még csak mindig hazudott nekünk
    és másoknak is? Legutóbb Lehárnak hazudott a KMH-ról
    és az itteni kommentekről. Nem veszi észre hogy állandóan
    ellentmondásba keveredik saját magával.Azt képzeli
    -Slapaj barátjával együtt- hogy itt minékünk csak
    kettő hét a visszamenőleges emlékezetünk.
    Holott pontosan tudjuk miket hazudott
    (hazudtak) évekkel ezelőtt is.

    Olvasgassad magadat Gyuri, te hazudós nimand és várjad náci haverjaiddal együtt a „szebb jövőt” .

  • Többeknek: nem azt írtam, hogy jól éltünk a nyolcvanas-kilencvenes években. Hanem azt: JÓ VOLT MAGYARNAK LENNI. Ez kicsit más. Sőt, megkockáztatom: ez a jó érzés kompenzálta még az anyagi hiányosságokat is.
    Orsós – köszönöm a bizalmat. De tudnod kell: az „alulnézetből” azt is jelenti, nem tudok mindent az akkori viszonyokról. A Kádár-rendszer ugyanúgy nem volt barátja a széleskörű nyilvánosságnak, ahogy a ner-diktatúra sem. Anno leginkább a KB határozatokból lehetett kihüvelyezni, mi várható. Most a főkolompos beszédeiből, amiket mindig elolvasok – nem bírom meghallgatni, az intonációja fizikai fájdalmat okoz. Amúgy is: az elhangzottakat könnyű letagadni – a leírtakat nehezebb.
    Hanem: az én akkori környezetemben (közép-közép: technikusok, szakmunkások, szaktanárok, hivatalnokok) körében nem is futotta volna három évnél gyakrabban nyugati útra. A forint konvertibilitásával ez a három év a nagy többbségnek huszonháromra – vagy épp sohanapján-ra – nőtt.
    Bár nekem személy szerint a korom miatt se nem oszt, se nem szoroz, a magyarság szempontjából mégis óriási jelentőségű a szabad munkavállalási lehetőség. Megismerni egy másfajta kultúrát, alakítani azon a magam magyarságával (nem az idióta „magyar génnel”) óriási esély a magyarság fennmaradásához. Ezt elpénecolni egy harácsoló, hepciás bugris kukorékolására a nemzetem ellen való vétek.

  • Besancon
    2020 július 17
    7:36 de.

    Annál szörnyűbb kevés dolog van,
    mint amikor az ember a saját apját látja
    egy korházi ágyon eszméletlenül zihálva,megkékülve,
    a halála előtti utolsó perceiben

  • talalom;

    ketsegtelenul ismet duhbe gurult es tette vadajait B-79 ellen. De nem oszinte valaszat a kerdesre!

    Ha ma „szabadelevu szocialista”, hat vajon milyen szocialista volt pufajkas koraban???

    S HA ma SZABADELVU, akkor ma, mi alapon vagy mi okbol ellensege (a)mindenki elzalogosithatalan emberi jogainak,
    (b)a tarsadalom alatal korlatozott allamhatalom es
    (c)a demokratikus modszerek alapjan a lakossag tobbsegszavazata alapjan egyenileg, nevszerint valsztott minden kozigazgatasi tisztviseloknek ????

    Miert az idgen tankoszlopok, kinzokamrak es akasztasok nelkulli tarsadalom lehetetlen?????

    Annak volt lelkes tamogatoja, miben valtozhatott volna meggyozodese azota????

  • talalom
    2020 július 17
    8:43 de.

    Én azért megkozkáztatnám
    hogy a nyolcvanas-kilencvenes években
    határozottan jobban éltünk.Nem emlékszem
    pl. olyasmire hogy tömegesen kapcsolták volna
    ki az embereknél a gázt meg a villanyt.Ma sem kéne
    ilyen drágának lenniük, dehát a „Reszicsökk”
    Az mindent visz ahogy mondani szokták.
    Pedig akkoriban azért már picról
    éltünk, nem dotációkból.

  • slapaj
    2020 július 16
    8:17 de.

    ” Ez az egyszemélyes csőcselék cca.25 téma-idegen beteges zaklatást, verbális környezet-szennyzést, nyelvünk meggyalázását, személyeskedést, stb rondított ide, ehhez az egy anyaghoz…
    – Kérdezem, kinek jó ez …? ”

    ************************************

    Veletek, büdös nácikkal és félfasisztákkal
    csak ezen a hangon lehet -na nem „beszélgetni” –
    hanem helyretenni benneteket.
    Nektek a sarokban a helyetek itt világos ?
    És most mehetsz rinyálni a tartódhoz.
    Te kis mocsok.

  • Müller Cecília tisztifőorvosnak a Főpolgármesteri Hivatalnak írott leveléből derült ki, hogy a fertőzöttek mintegy negyede kórházi fertőzésként kapta el a koronavírust, és a halálesetek csaknem fele is ilyen intézményi fertőzés nyomán következett be. Ez azt jelenti, hogy a magyarországi kórházak nemcsak jelentős terjesztői voltak a vírusfertőzésnek, hanem a vírus okozta elhalálozások majdnem fele is a kórházi fertőzések következményei.
    Szegény jó Bálint gazda is így esett el nemrég.
    https://nepszava.us/a-korhazakban-fertozodott-meg-az-elhunytak-fele-ami-az-orban-kormany-felelossege/

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 július 16
    10:55 de.

    Kedves Bendeguz, megint kurvára igazad volt, de hogy, Hofi feledhetetlen szavaival éljek: „nesze semmi, fogd meg jól! „

  • Orsós Elemér

    talalom
    2020 július 17
    8:43 de.

    Kedves Margitka, én is köszönöm a bizalmat és ha segítség kell a „legeslegalulnézetből”(mert én ott voltam) akkor szívesen a rendelkezésedre állok! Azonban figyelmeztetlek, ha le tudnád írni a kendőzetlen valóságot, vagy Te vagy a könyved nem jelenhetne meg! 😀

  • OK talalom, mivel a foszerkeszto valaszomat maganak tartja titoknak, hat bevallom; en semmit nem tudok, de Maga tud am mindent!!!
    Na hajlando lenne azt velunk itten elosztani????
    Vagy legalabb is felvilagositani mind az itteni tudatlanokat??

  • SzandiMandi
    2020 július 17
    11:49 de.

    Nincs ebben semmi meglepő:
    Manapság a „kórház” szó is Újbeszél* nyelven van kimondva.

    *Újbeszél nyelv nagyon hasonlít a magyarra.Látszólag az,
    de mégsem.
    Újbeszél nyelvben mindennek az ellenkezője értendő.
    Pl ha azt mondják Újbeszélül hogy ” megvédjük” az annyi
    tesz hogy „ellopjuk” stb.

  • Bendeguz79 (talalomnak):
    „Ha ma “szabadelevu szocialista”, hat vajon milyen szocialista volt pufajkas koraban???”

    Mr Bendeguz79! Ugye, ezt a Talalomhoz intézett arcátlan kérdést a túlvilágról, pontosabban a pokolból sugalmazta Önnek az Ön egykori főnöke, Piros László ÁVH vezérőrnagy?!

  • Orsós Elemér, 2020 július 15, 10:37 de.
    Tök röhejes de tényleg igazad lehet ebben. Amennyiben nem lett volna gengszter-váltás talán akkor is a mostani naccságok lennének a legfelső politikai porondon. Talán több internacionalista Putyinozás lenne és kevesebb Horthy szobor és ajnár de ezt a mostani állapotot simán el lehetett volna érni a szocializmus lankadatlan továbbépítésével is. (csakviccetem, ha kerekünk lenne akkomeg mi lennénk a 4-es villamos :()

    Mondjuk abban viszont Geyzának igaza van, hogy a 80-90 es években még nem voltak ekkorák a különbségek az emberek életkörülményei között (Mészáros elvtársnak kb. negyed ennyi repülője meg jahtja lehetne, a portfóliójáról már nem is beszélve) és ennyire talán még az eü és oktatás sem lenne padlón.

  • A hülyék dáridója igen hasznos !
    – Az egyszemélyes csőcselékünk mostmár cca.30
    téma-idegen beteges zaklatást, verbális környezet-szennyzést, nyelvünk meggyalázását, személyeskedést, stb rondított ide, ehhez az egy anyaghoz…
    – Kérdezem, kinek jó ez …?
    Rájöttem Nekem is jó, mert kis vacak beírásaimat- igaz idézőjel nélkül – reklámozza…

  • Besancon
    2020 július 17
    7:36 de.
    A fénykép ami itt megjelent olyan szintű épületet mutat , mely a román , ukrán , helyenként szlovák építőipar( bár itt a használók tették olyanná -amit láttam) produkál , bár egyesek meglehet ott sem mai épületek , ezt nem kutattam , csak láttam ott képeket.(De nem is fogom továbbkutatni). De ez a fajta kivitelezés is ami ennél az épületnél van –olyan szintű ,mint az említett országokban található.
    DE ott valami miatt –nem is érdekel mélységében mifenéért-kialakult egy jogi vita,amit-ha jól érzékelem bíróságra is vittek.Na már most , ha ez így van akkor ennek az ítéletnek a végét meg kell várni.
    Ha beavatkozik a kormány , vagy valaki illetékes –akkor jön az ,hogy : beleavatkozik a független bíróságba.Na most akkor mit lehet tenni?
    Felmerültek még -ha igazak a cikkek –többletmunkák ,melyeket nem lehetett érzékelni a pályázás során , de a nyerő pályázó azok mértékének láttán inkább nem csinálta tovább ,mert annak nagy költségeit nem tudja vállalni,de egyébként a szokás szerint azt a nyakába varrták volna – de akkor csődbe mehet –és akkor jön a következő leállás.
    Tehát egy ilyen csűr-csavaros ügyért rögtön egy kormányt hibáztatni–ez marhaság.Ezen az alapon akkor azért is a kormányt kell hibáztatni ha Piricsejegén a falu egy buszmegállóját 10 cm-rel nem jó helyre tették és Kocsmás Jocó Bácsi neki ment fejével !!!
    Biztosan közé lehetne ” csapni ” a lovaknak , de akkor sok sok oldalról fog jönni,hogy miért tette , miért így , miért úgy,a ” haverok „-ért tette a haverok javára döntött .
    Tehát az ilyen esetekben legjobb ha a szakmai oldal tisztázódik -kívánatos lenne,hogy minél előbb-de hát a jogászoknak nem ez az érdekük ,és amikor ez meg van akkor külön felügyelettel–mivel az látszik ide kellett volna egy ” erős kezű” beruházó aki kézben tartotta volna a dolgokat és nem engedte volna zsákutcába a feladatot.
    Ezért szokták az ilyen nagy feladatokat igazán nagy nevű kivitelezőknek adni és nem ismeretlen nevűeknek, mert az képes az ilyen helyzeteket kezelni , no meg képes a saját érdekeit is megvédeni ,meg olyan megoldásokat talál , ami előrébb viszi a dolgokat.Bár ez a cég biztos 1.5-2-szeresbe kerül , mert ezek az előre nem látható dolgokat is bekalkulálja.
    Azt marhaságnak tartom,hogy bizonyos beruházásokat : miért nem az egészségügyre fordították inkább -megoldásokkal rukkolnak itt sokszor elő!
    Ezen az alapon akkor amikor a lánchidat csinálták,vagy az olasz Colosseumot – ezek árából is csinálhattak volna kórházakat— de akkor e létesítmények nem maradtak volna ránk.
    No meg , hogy miért nem az egészségügyre fordítja ezt,meg azt stb….Az egészségügy egy olyan nagy feneketlen kút,amibe az össz nemzeti terméket rá lehetne fordítani–akkor sem lenne elég-egyesek szerint.
    Egy asszisztens nő ha 100 millió forintot keresne havonta , mennyivel jobban végezné munkáját ? És vajon elég lenne ez a pénz neki ? nem többet kellene adni.
    Tehát az egészségügy egy olyan téma amit bármikor , bármiért ki lehet kezdeni és kifogásolni az ott történteket.
    ennyit az elmélkedésből
    üdvözletével.

  • Tüske Zsófia
    2020 július 12
    4:16 du.

    „…. ma a sebészek az érszűkületes betegekkel: kezelés helyett amputálnak….”

    Sajnos ez így van !!!
    Ezzel volt tele pár éve a kevéske megmaradt hazai VALÓS HÍREKET közlő sajtó . De változás nem történt.

    Hallottam a baráti körből ilyen esetről:
    az illetőnek levágták a lábát érszűkület miatt mert nem volt érsebész. Magánklinikára meg nem volt pénze.

  • B79! Nehezen lehet feldühíteni. Feleltem egy ezredszer feltett kérdésére – mire ocsmány szidalmazásomba kezdett, nem először. Bár nem voltam soha fegyveres erő tagja – se pufajkában, se bocskaiban -, de a hólapátot elég jól forgatom, úgyhogy ajánlom, maradjon a hátsóján, ahol van, és fogja be a bagólesőjét, ha nem tud a témához szólni.
    És még mindig nem vagyok dühös…
    (Kővendég, köszi.)

  • Saját tapasztalatom, hogy mikor férjem súlyos betegen került kórházba egy évvel ezelőtt, én nem adtam senkinek semmi pénzt. De azért segítőkészek voltak, és szerintem szakmailag is megtettek minden lehetőt. Ettől még nem titok, hogy vannak olyan jellegű szakágak, ahol előre megmondják az árakat.
    Összességében érdekesek a hozzászólások, és látszik, hogy a legtöbben érzékelik a modern egészségügy problémáit. Kivéve itt néhány szekértáborost, akik csak a másik oldal hibáit veszik észre.

    Szerintem az egyik legfőbb, hogy kevés a dolgozó az egészségügyben, és nemcsak az orvos. Azért szemtelenek a beteggel, és azért zavarják el esetenként. Mert leterheltek, és emberileg sokan kiégnek.
    Nemcsak az ellátásnak a számláját kéne ám bemutatni! Hanem azt is, hogy ha a beteg elhanyagoltnak érzi magát, akkor súlyosbodik az állapota, és ez mennyibe kerül az államnak? Mindenhol ez történik, ahol a szent kapitalizmus jegyében leépítik a jóléti államot, és az emberek a perifériára kerülnek, és onnantól bizonytalanságban telik az életük minden napja.
    Már a szociális ellátás reformjánál megmutatkozik, hogy a betegségek kialakulása megelőzhető vagy legalábbis csökkenthető. A szociális rendszer leépítése az ellenkezőt váltja ki. Illetve, ha a dolgozót állandó létbizonytalanságban tartják a munkaadók. És a megélhetési gondok, ezek is mind rizikófaktorok.

  • Orsós Elemér

    SzandiMandi
    2020 július 17
    9:22 du.

    Szerintem az az igazság hogy, Gorbacsovnak sem így kellett volna rendszert váltania, meg lehetett volna oldani sokkal kevesebb veszteséggel is! Például a szövetségi és gazdasági rendszerét is(ami ugyan kényszerített volt) csak átszervezni, a kötöttségeket lazítani kellett volna, nem mindent átengedni a számító, bekebelezésre kész, a bomlást nagyban elősegítő fejlett, kultúrált, civilizált(főleg hadsereggel és dugidollárral) humanitárius nyugatnak! Akkor viszont most lehet hogy, erőskezű putyinok nélkül is boldogulhatnának, még az is lehet hogy sokkal jobban.