Egy amerikai nagyvállalat betiltotta Kanada egyik nemzeti jelképét

2020 november 6 11:33 de.42 hozzászólás

A Whole Foods –  az Amazon leányvállalata – betiltotta kanadai dolgozói számára a pipacs viselését egy héttel az Emlékezés Napja előtt. November 11-én emlékezünk az elesett kanadai katonákra, különösen azokra akik az I. Világháborúban haltak meg. A pipacs viselése nem csak az emlékezés és a szolidarítás szimbóluma, de mivel e kokárdákat a kanadai veterán szervezetek gyártják és árúsítják, az eladott jelvények bevételt is jelentenek számukra. A Whole Foods újonnan elfogadott, az egyenruhát érintő szabálya szerint tilos minden olyan jelvény viselése, amely bármilyen „politikai” cél vagy üzenet támogatását jelzi. Feltehetően azért tilos a pipacs, mert a Whole Foods el szeretné kerülni azt, hogy dolgozói más, ennél nagyobb vitákat generáló „cél” vagy „mozgalom” szimbólumait is hordják munkaközben. Kanadában a pipacs nem számít vitatott jelvénynek.

(Pipacs kitűzők Ottawában. Fotó: Benoit Aubry.)

A bejelentés után, mint az erdőtűz terjedt a közösségi médiában a Whole Foods szupermarketok bojkottját követelő üzenetek Kanadában. A Whole Foods azzal próbálja jóvátenni a PR katasztrófát, hogy 8 ezer dollárt adományoz a kanadai vetetán egyesületnek. Továbbá november 11-én, délelőtt 11 órakor valamennyi boltban megtartják az egy-perces csendes megemlékezést.

Doug Ford, Ontario tartomány kormányfője „undorítónak és szégyenletesnek” nevezte a pipacs betiltását. Ford felszólította az amerikai üzletláncot, hogy kérjen bocsánatot és azonnal vonja vissza a tilalmat. A progresszív-konzervatív tartományi kormányfő bejelentette: olyan törvényt fog elfogadni Ontario törvényhozása, amely lehetetlenné teszi azt, hogy a legnépesebb tartományban működő vállalatok valaha is tilossá tegyék a pipacs viselését.

Jagmeet Singh, a baloldali Új Demokrata Párt vezetője a kanadai parlamentben elmondta, hogy szerinte a Black Lives Matter és a pipacs betiltása a Whole Foods által egyaránt helytelen döntés volt. Aztán hozzátette: „Nem vehetjük el a kanadaiaktól azt a jogot, hogy emlékezzenek a veteránok által hozott áldozatokra akkor is, amikor munkába mennek. Charlie Angus, a baloldali párt egyik árnyékminisztere hazafias bojkottra szólította fel a kanadaiakat.

„Egyetlen önmagát tisztelő kanadai sem vásárolna olyan amerikaiak által vezetett boltban, amely azt mondja nekünk, hogy nem tiszteli pipacsunkat. Ne adjatok ezeknek a csúszómászóknak egyetlen centet sem!”–kéri a baloldai politikus a kanadaiakat.

Erin O’Toole, a Konzervatív Párt vezetője szerint pont a kanadai katonák történelmi áldozatai „garantálják azt a szabadságot az amerikai üzletláncnak, hogy hülye legyen.”

A szövetségi liberális kormány veterán ügyekért felelős minisztere – Lawrence MacAulay – „teljesen elfogadhatatlannak” nevezte az Amazon leányvállalat döntését. Bob Rae, Kanada ENSZ nagykövete szerint „botrány” amit a Whole Foods tett Kanadában.

Összesen 61 ezer kanadai katona halt meg az I. Világháborúban. Lapunk is arra kéri olvasóinkat, hogy bojkottálják a Whole Foods boltjait és esetleg az Amazon-t is. Információink szerint valamennyi nagy kanadai szupermarket — a Farm Boy, Sobeys, Loblaws és Metro — mind engedélyezi a pipacsot.

 

42 hozzászólás

  • bojkottra fel! Kanadának nincs szüksége a Whole Foods-ra (megjegyzem sok minden másra sem amit drágán és rossz minőségben ide akarnak eladni, mert „csak” át kell görgetni a határon), adják el máshol az akármit, magam részéről ott ahol ez látható honnan származik már régóta gyakorlom ahol meg nincs kiírva ott 7-dik érzékemre hagyatkozok és nem veszem meg

  • Gabriel Karikas

    Sajnos a bojkottot nem tudom bevallalni, bar megtennem

    Igen, idevezet az ugynevezett politikai korrektseg nevu mufaj.

    Betiltottak mar ilyen alapon Mark Twain muveit is es meg sorolhatnak az orultsegeket.

    A vilagban pedig az intoleransak dobzodnak, ugy vallasi mint ideologia vonatkozasban.

    Vagyis megfekezhetetlenul gyujtogatnak, tornek zuznak, gyilkolnak.

    Meghogy az iszlam fanatikusok europaban, es ….???

    Es Chileben a templomgyujtogatok, vagy az USA-ban az Antifasz?

    Viszajutunk oda, hogy sajnos a mediaszabadsag helyett mediaszabadossag letezik, a fuggetlen biroi itelkezok helyett ontorvenyu birak itelkeznek
    Merthogy nyilvan a ceg egy esetleges pertol valo felelmeben minden hulyesegre kepes, mintahogy ez a fenti elo pelda mutatja.

    Azt is igaz persze, hogy milyen jo, hogy barmilyen dolgot birosag ele lehet vinni, de azt igenis lehetne korlatozni, hogy a haramia-ugyvedek ne nyerhessenek mertektelenek penzeket ugynevezett kisebbsegi jogserelmi ugyeken – akkor mindjart maskepp neznenek ki az ilyen dolgok is.

    Merthogy akkor nem fekete-feher (neger-feher) ugyet csinaltak volna az allat rendorgyerek ugyebol, hanem egyszeruen a helyen kezeltek volna, mert ami tortent az siman az volt hogy valami pszichopata rendorkent elte ki a gyilkos hajlamait – ami sajnos nem ritka.
    Csak veletlenul, a tarsai mintha feketek lettek volna (kollegai)?

    A sajton keresztul valami politikus elmebeteg ugyet tudott csinalni belole – felfordulast
    Sajnos hogy a sajto munkatarsai barmire kaphatok – mondjuk igy a penz sok mindenre kepes

  • Tudni kell azt is, hogy az egy főre jutó műanyagszennyezésben az USA az első a világon, és mint most kiderült, ötször annyi szemetet termel az ország, mint eddig hitték.

  • Orsós Elemér

    Szívből drukkolok!
    A XIX. században nálunk is volt ilyen jogos passziv rezisztencia, de sajnos meg sem közelítette a Mahatma Gandhi kezdeményezte hatásosságát, nekünk csak egy Kiegyezésig(behódolásig) futotta.

  • A kedves szerzo es foszerkeszto nem jegyezte meg soraiban, hogy hany multi-millio dollaros perek vannak mar is utban a birosagok fele a dolgozok egyeni-jogaik kihagasa ellen?

    De miert nem boycott-olnanak minden elelmiszer uzleteket.Hm????

    Az egy modszer allaspontjaikat kifejezni!!!

  • KARIKAS GABRIEL;

    Well Karikas, az az elso es alapfoku regalas hasonlo esetekre persze, az tagadhatatlan. De amikor talan Neked lenne korulmenyeid alapjan valami serulesert vagy karodert jogos kovetelesed ???

    Itten, par evel ezelott, Florida lakossaga refferendum-ban megszavazta a megszabbott szazalekot amit az ugyved kaphat. Persze az ugyvedek is remelnek megelni am munkajuk a;apjan!!! Ne feledd sok evi tanulasba es penzbe kerult az nekik.

  • Sajnalom foszerkeszto-ur,

    A pipacs nem Canada jelkepe, hanem az elso Vilag Haboru vegenek, ill. a beke jelentosege, s emlekezes a haboru aldozataira. Erhetetlen hogy a volt Axis nemzetek nem kovetnek azt?!

  • Bendeguz79
    2020 november 6
    2:10 du.

    grizi kimaradt eszmefuttatásodból: ipiapacs pirospipacs az árokban…; egyre gyorsabban ismételve… emléxel? vagy már a német doktor tünetei? óvoda alsó tagozat kiscsoportos

  • USA/Kanada katonai veszteségei:

    WW1 – 116516 lélek, 61000 lélek
    WW2 – 405399 lélek, 44090 lélek

    Whole Foods alkalmazottak most már viselhetik az emlékezés szimbólumát munkájuk közben.
    Vége a vihar egy teáscsészében.

  • Gabriel Karikas

    Bendeguz

    Az ugyvedekert majd sok-sok krokodil-konnyeket fogok potyogtatni
    amugy nem arrol nehany tisztesseges ugyvedrol beszeltem, hanem azokrol a csibeszekrol akik milliokat huznak le es birokat vesztegetnek meg
    Es persze semmiert ok aztan sohase nem felolosek
    Orvos, mernok felel a szakmai tetteiert, hol halottal olyanrol, hogy ugyvedet barmiert is felolossegre lehetne vonni.
    Majd ha valahol ezt bevezetnek, akkor az ugyvedek is meggondolnak, hogy barkit is felelotlenul perbe vonjanak extrahaszon remenyeben, es belevigyenek illuziokba.
    Mert ne feledjuk hogy ilyenkor minimum 20%-40% reszesedest kernek, a „koltsegeiken” felul

  • Bendeguz79
    2020 november 6
    2:05 du.

    grizi

    te, mint Floridánszkaja meséj’ má’ valamit Trevon Martin ról és az ügyvédekről ott kies krogyéluslandon

  • Gabriel Karikas
    2020 november 6
    1:20 du.
    a helyzetet jól látod.

    a cikkhez : Ehhez vezet az ami ma ámerikában zajlik . Baloldali szélsőségesek forradalma ? lerombolnak mindent ami nem baloldali szobor , emlékmű, és még a baloldali önkormányzatok tűzet adnak alájuk , mert saját maguk, bontanak el szobrokat , tiltanak be jelvényeket, stb.— megjelenik az adok-kapok , és ez hova fog vezetni. És az ottani baloldali szélsőségesek mindent megengednek maguknak ,ellenvéleményt nem tűrve , olyan agresszívan , hogy mindenki meghátrál előttük . KI szervezi ezeket?
    Mert az átjött ejrópába is és állandó tüntetéseket szerveznek : Templomokat támadnak meg — tévedés ne essen nem a muszlimuk — hanem a szélsőbalok , pl. Lengyelországban. Vallási köntösbe bujtatott politika zajlik,ezzel akarják megdönteni az ottani kormányt — És e szélsőségeknek mindent szabad ?
    Ámerikában , ejrópában egy baloldali politikus sem állt ki ellenük — nyilván , mert azt reméli hogy az ő malmára hajtják a vizet.Sajnos ezek nyomai megtalálhatók a felszínen lévő politikában is , itt is azt tapasztalható,hogy egy baloldali politikus bármit mondhat , ezért nem szólal fel egyik baloldali ” politikus sem , De ha egy jobboldali ( kivéve a baloldali Jobbikot: ” Baljobbik” ) mond hasonlót-bár óvakodnak ezen dolgoktól,mert tudják mi következik : a bal és szövetségeseik rögtön rávetik magukat arra az emberre , mint a héják a halottra. Persze ez így jó , mert az ejrópai különféle helyeken többségben lévő baloldaliak úgy érzik ezt megtehetik,különösen „Nyugaton” .Van egyfajta Unió itt — ami régen Szovjet-unió volt , most ejrópai-unió „””((( már lassan nem sok a különbség : mindkét helyen csak azt tűrték el , kezdik eltűrni, hogy ha mindent úgy hajtunk végre ahogy ők akarják —- Az egyik fegyverrel csinálta ezt a másik ” törvényekkel”, zsarolással akarja )))”””-ahol szintén a baloldali vélemények dominálnak —- és most azt találták ki : Keletről nem szabad az ejrópai – unió területére behozni vakcinát a vírus ellen !!! Miért is ??? mert Kínai , Orosz , no meg mi hoznánk be : magyarok ??? Mert ez a kijelentés akkor jelent meg amikor a külügyminiszter bejelentette , hogy a két országból kapunk vakcinákat – bevizsgálásra–. De nem ne hozzanak be : hagy pusztuljon a magyar , hagy legyenek nagyobb problémái a mostani kormánynak és akkor majd a nép leváltja őket : mondván , hogy nem gondoskodtak rólunk !!! No de hol van a ” Nyugati Vakcina”. Na hát ez a felszíni politikára átfordított szélsőség : és mindent csak én tehetek meg- sugallják! Egész nyugatejrópa,ámerika ott van Kínában — de a magyarok nem mehetnek-szerintük — mert ugye mi kis nép vagyunk ! Ők inkább azt javasolják nekünk amit HORN GYULA volt külügyminiszter javasolt : ” Merjünk kicsik lenni „, és szolgáljuk ki a nyugatot — hisz a világon csak ők tudják mi a jó nekünk , meg mi a legjobb az emberiségnek ( rabszolgaság ??? )!
    No hát ezekhez vezetnek azok a szélsőséges indulatok — melyeket bizonyos -itt meg nem nevezhető-körök szítanak és akkor ha mindenütt győznek megvalósul a ” világ „proletárjai” egyesüljetek ” —– és akkor majd mi – nem jobboldali politikusok kézbe veszünk mindent és irányítjuk a világot , mert azt csak mi tudjuk.
    üdvözletével.

  • És arra még nem gondoltak a kanadaiak, hogy az 1. vháború vége másoknak a gyászt, szenvedést vagy megaláztatást jelentette?

    Azt ünneplik, hogy egy közösen kirobbantott háború után igencsak kétes, többször csak a szerencsén múló győzelmet arattak (másokkal szövetségben)? És a győzelem alapján olyan békét írtak elő, ami részben megágyazott a 2. világháborúnak?
    Szerintem ezen nincs mit ünnepelni, inkább sírni kéne. De ez csak egy kisember véleménye Közép-Európából. Nem vagyok se veterán-szervezet, se üzletlánc.
    Köszönöm, hogy leírhattam!

  • Talán vannak, akik nem tudnak róla, de Szerbiában emlékműve van az 1. vháborút kirobbantó incidens (Ferenc Ferdinánd trónörökös halála) elkövetőjének.

    A trónörökös halála nem váltott ki akkora felháborodást a nyugati hatalmaknál, mint az erre küldött, szerencsétlen osztrák ultimátum. Nem mintha a királyok szentek lennének, de ha egy nyugati államfőt gyilkolnának meg, akkor mi lenne ott a reakció?

    A kanadaiak olyan háborúba küldték a katonáikat (és közben talán megfertőzték a világot a spanyolnátha járvánnyal), amely nagyhatalmi érdekekért folyt. Ezt nem ünnepelni kéne, ezen sírni kéne.

  • toth péter
    2020 november 7
    2:44 de.
    a valóság még ennél is rohadtabb a nagy PHARMA izék vax -jai halálos áldozatokat szednek… és 6 jegyű számokkal leírható az ára mindegyiknek!

    de gyógyszer kell (ha nem volt egy 22 -es csapdája a krumplee betegsége… szvsz az!!!) akkor meggyógyúl a beteg vagy egyébként is halálos beteg volt és a vax csak rontana rajta
    sohasem oltatom be vele magamat, nekem nincs SARS-om és nem is veszem meg… majd ha megkapom veszek forró gőzfürdőt és aszpirint egy marékkal a magas láz minden kórokozót meggyilkol és pofánröhögöm a sok seggfejet akik vesztegzárat csinálnak és szétvernek gazdaságokat hogy a nép még jobban gazsuláljon rémületében

  • Igen KARIKAS, vannak am szarhazi ugyvedek is ,mint szarhazi minden masok!!!!

    De ugyvedek ia hasonloan perelve, megtiltva foglalokzasatol sot meg bortonbe is jut tobb.

    Mint Michel Cohan, Trump szemelyes ugyvedje a Feher Hazbol bortonbe jutott.

    S nem halottal volna mar a „Meritless” es „Malicious Procecution”-rol???

    TOTH PETER.
    Minneapolis rendorseg 3.Precint-jet foldig egette a BLM-esek. A media jelentese volt(sajto-TV) a „bekes tuntetes”!

    Portland (Oregon-ban) az Antifa tuntetok ledontettek es megrongaltal Washington szobrat, de egy 16 labas bronz Lenin szobor sertelen.

    RODEO;
    Martin-Zimmerman ugyet mar annak idejen hosszan megvittatuk itten is.

    Sot a Floyd, Taylor, Brooks, stb. ugyeket is reszletesen es hasonloan boven atestunk.

    Tegnap jeleztem hogy a Floyd ugyben a negy (4)rendor Marcius 8-an 2021 a TV minden pillanatat es esemnyeket kozvetlenul vilagszerte fogja kozvetiteni.

    HA olvasod a sorokat, probalj emlekezni azokra!
    Lehetsz majd a 13-ik Jurist itten!

    LAMPA:
    Azt a haborit Osztrak-magyar a nemet oszokolesere kezdte.
    Hogy a feneben lehetett volna „negyhatalmi erdeke” a nyugati nemzeteknek abban ????????

    A magguk, fokent Nemetorszag gazdasagi „erdeke” volt annak kezdete.

    A megtamadottak on-velemi jogairol nemak mindeg. MIERT ?
    A beke nemetorszagot tartotta felelosnek, s tovabbi haboru megelozesenek celjabol.

    Maskulomben nagyon igazsagos es humanus volt.
    Minden nemzet, mint Magyarorszag is fuggetlenseget nyerte el.
    Kiveve a szoviet beavatkozast a Kun, Rakosi, Kadar, Nagy,Lukacs, stbk. kikepzeseivel es uszitasaival.

    Miert a megallasnelkulli gyuloteik es uszitasaik maig is?
    Miert nem hajlnadok bekeben tisztessegesen elni mindenkivel es minden mas nemzetisegekkel???????????

    Mindenki kepes es hajlnado a beket nem csak „unnpelni” hanem belatni es tisztelni.
    Maguk miert csak gyulolik ????????

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2020 november 7
    4:13 de.

    Kedves Hazai Lámpa, javaslom maradjunk hazánk bírálatánál!

  • Orsós Elemér
    2020 november 7
    12:26 du.

    A bojkott kérdéséhez nem tudok hozzászólni, mert nem ismerem a részleteket. Elképzelhető, hogy az amerikai cégnek nem az 1. vháborúban vesztes országok sorsa fáj.

    Nekem az tűnt fel itt már máskor is, hogy a kanadaiakban mennyire erősen él az a képzet, hogy ők az I.vháborúban a „jó” oldalon harcoltak. Önkritika semmi, ezzel kapcsolatban. (Nyilván más győztes országok is hasonlóan vannak ezzel). Egyébként ismerve a vesztes országokat, nagy valószínűséggel állítható, hogy fordított helyzetben hasonlóan cselekedtek volna.

  • toth péter, 2020 november 7, 2:44 de

    Hatalmas szívességet tesz azzal, hogy összefoglalta a hazai nemzethy média aktuális üzeneteit azoknak a „bizonyos -itt meg nem nevezhető-körök”-nek akik nem fogyasztják és ezáltal nem is olyan naprakészek ezekben a fontos és életünket alapjaiban meghatározó igazságokban.

    „HORN GYULA volt külügyminiszter javasolt : ” Merjünk kicsik lenni “, és szolgáljuk ki a nyugatot” – tényleg ezt mondta ez a szörnyű pufajkás? (mikor is és hol?) 🙂

    Már csak az iránt érdeklődnék, hogy a világ proletárjai vajon Brüsszelben vagy ámerikában fognak hamarabb egyesülni-e. 🙁

  • Szerencsetlen tothpeternek kivanom ezutan, h orosz es kinai vakcinakkal lőjék tele!
    Sőt! Minden o1g-rajongo sorba allhat erte, csak tamogatni tudom!
    De jön már a Covid 21. Jövőre! (Nyesatek, nyercek, cibetmacskak es tobzoskak – mint koztigazdak- a hordozoi a mutans virusnak, igy vissza a startkockaba, lehet mindent ujrakezdeni, mert a vakcina csak a lefutott Covid 19-re igyekszik hatekony lenni.(amennyire sikerul…. no, meg a mellekhatasai, amelyek lehetnek durvabbak, mint a betegseg!)

  • hazai lámpa
    2020 november 7
    6:59 de.

    „A kanadaiak olyan háborúba küldték a katonáikat (és közben talán megfertőzték a világot a spanyolnátha járvánnyal), amely nagyhatalmi érdekekért folyt. Ezt nem ünnepelni kéne, ezen sírni kéne…”

    ————————————–

    Kedves Lámpa, láthatóan megihlettek saját gondolataid, miután másodszorra írod le ugyanazt – egyel feljebb pontosan ezt taglalod! Szerintem elsőre is megértettük, sőt a sok „elvetemült” kanadai is – már aki olvassa – felfogta! Egyébként amennyire én tudom, valamennyi háború végső soron nagyhatalmi érdekekért folyt/folyik!

  • hiányoltam tegnap este a pipacsokat élőben ott „a” bejáratnál az aranyos Salvation Army nem volt ott, hogy adakozzak (online ez nem megy nálam), pedig a Salvation Army az egy csodálatos kanadai képződmény amely hatalmas emberi méltósággal és óriási emberséggel teljesíti feladatát és azokat (engem is) akik elesettek azokat magukhoz ölelik és nem hagyják elveszni!
    kapitalistapistáék megteremtették azt, hogy hatalmas szükség van Salvation Army ra, tehát ha mást nem is meg kell ölelni őket és a pipacsosokat akik anno nem tudván pontosan miért de mentek áldozni és a végső áldozatot hozták, legalább egy pipacs jár nekik 1000 év után is, mert azok a háborúk … szóval… God Bless You Salvation Army

    és grizi? te meg pukkaggy meg!

  • ˙
    Tóth P.és.HL
    2:44 és 6:59

    Mindkét szózat: a RETORIKA DEMAGÓGIA POPULÁRIS totális példája.

    Gratuláris: Voronyezs

  • HL és TP

    Amúgy meg persze evidens, hogy minden háború érdekekért folyik. – Nagy megállapítás 😀 .

    S ha már valamelyik oldalt egy imperialista – világ – háborúban mégis menteni kívánjuk, akkor érvelésünkben legalább minden esetben álljunk a . m e g t á m a d o t t . és az azokkal szövetséges országok oldalára, hacsak már eleve nem állunk a területszerzés és népirtás, a gyilkosok oldalán…

    Mert ne feledjük, vannak támadó és védekező [honvédő!] háborúk, és akik ezt megpróbálják az előbbi javára magyarázni, azok sanda és demagóg érveikkel akarva, akaratlan rossz ügyet képviselnek. Ennek az érvrendszernek a legfontosabb szlogenje a minden esetre igaz: ÚGY KEZDŐDÖTT, HOGY VISSZAÜTÖTT.

    Hazám, hazám légy te a mindenem! ))) 😀 (((

    -V-

  • Hazai Lámpa
    4.13-kor,
    azt kérdi hogy, „és arra még nem gondoltak a kanadaiak, hogy az 1.Világháború vége másoknak gyászt, szenvedést és megaláztatást jelentett…?”

    De igen gondoltak, Kedves Lámpa. Mégpedig akkor amikor a háborút . k i r o b b a n t ó . akkor csak jövőbeli veszteseket már ott és akkor, előre abban az eleve gyászos, megalázó állapotukban képzelték el. ÉS hál’isten többek közt rajtuk is múlott, hogy aztán úgy is lett.

    Miféle logikán alapul ez a maga álhumán’ védőbeszéde?
    – Egy fogadatlan prókátor giccses szónoklata.
    Tudja mit? Maga inkább azokért a népekért, családokért és egyénekért reklamáljon, és hullasson krokodilkönnyeket, akiket ezek a . v e s z t e s . a g r e s s z o r o k . legalább akkora vagy annál is még nagyobb bajba szenvedésbe és árvaságba sodortak!

    Az Ön szégyenletesen zord cinizmusa egyszerűen felháborító! 🙁

  • Bendegúz79 joggal méltatja a trianoni és a párizsi békéket azzal a kitétellel, hogy „kivéve a szovjet beavatkozást…”

    Akkor Bendegúz uram, magánál nyilván az 1918-as müncheni Bajor Tanácsköztársaság is szovjet beavatkozás volt… Ez a maga joga, csak nem igaz.

    Mindezt az érvrendszert megtetézi, hogy sem ez, sem a magyar az Őszirózsás polgári Forradalom és a Magyar és a Szlovák TK.stb. nem tört volna ki, ha nincs az a fránya általunk kirobbantott, majd elvesztett háború, illetve az azt követő és abból következő zavaros politikai helyzet…

    Ezeket tehát mind a történelmi szükségszerűség és nem az óhajok világa szülte. 🙂

    Üdv: -V-

  • AuroraBorealis

    Hazai
    6:59

    Mire Ferencz Ferdinándot meggyilkóóóták, addigra már az OMM teljes hadereje harckészültségben . v á r t a . a háborút.
    Ergo, semmi felháborodás, sokkal inkább >lelkesedés a háború iránt< azaz: "Megállj, megállj kutya Szerbia!!!"
    Nem kellett ott már semmit "megfontolni és meggondolni", ahogy királyunk azt drámai csészéken, biliken és képeslapokon imádkozva előadta.
    Na, ebbő gyütt aztán az a Trijanony… Ja…

  • VORONYEZS:

    Mindenki tevedhet ezen a vilagon, kivetel nincsen.

    De velene hogy talan a Dalai Lama, vagy a Romai Papa lehetett volna aki kikepzezte es financirozta es utasitottak mind a Soviet hatalmi eroszakossag alatali nemzetek megszunteteseit, mint Magyar, Szlovak es tobb Nemetorszagban.
    Osszsen hat (6) „Szoviet” allamfiktaturakat sikereskedtek letrehozni a haboru utanni zavaros idoben.

    Na vajon Maga melyiket allitana??????

    Vagy melyiket bizonyotja a tortrentek valosagai????????

  • Nemcsakhogy az Amazontól nem vásárolok semmit, de McDonaldokat és más neonfény-áztatta* nyomor-zabáldákat is kerülök nagy ívben.

    * A jelző Rajmund Csendlertől származik.

  • Hazzay :

    „nagyhatalmi érdekek kiszolgálása..stb..”

    te most nemzetiszocialista lettél vagy mi ?
    Ez új a „palettádon” Eddig csak a Horthy-fasizmust propagáltad.

  • toth péter
    2020 november 7
    2:44 de.

    Nem vagy te gyáva ember:
    Mersz hülye lenni. Csak így tovább f&szikám 😀 😀

  • Orsós Elemér

    AuroraBorealis
    2020 november 9
    7:39 de.

    Szerintem nem ebbő gyütt az a Trijanony, hanem abbú hogy, az Antantnak furmányosan megtervezett és háttérből szponzorált szarajevói hamis zászlóval sikerült lépre csalni a túl rátardi és agyalágyult Ferenc Jóskát, amivel aztán egy kis internacionalista segítséggel örökre el lehetett lehetetleníteni kifosztás és brutális szanaszét darabolás gaztettével Európa közepén egy olyan radikális fejlődésnek induló feltörekvő monarchiát, ami a nyugat-európai gyarmattartók gazdasági hegemóniáját egy csipetnyit csorbítani tudta volna. És ha nem sikerül esetleg az a kizárólag szerb sovinisztákra fogott merénylet, akkor is lett volna még a talonban párszáz előregyártott trükk Trijanonyhoz! Na és persze az is bele tartozik a pakliba hogy, a másik -sikeres egyesítése miatt- erősődő és ezért szintén monopol érdekeket sértő Németországot is féltékenységből egy füst alatt móresre kellett tanítani hogy, tudja hol a helye, csak velük sokkal jobban elszámították magukat, mert mostanra az eltaposni szándékozói fölé nőtte magát!

  • igazad lett lejárt a szavatosság ide teszem hátha Cenz Ura beengedi

    Almási Alma
    2020 november 10
    4:45 de
    Álmaink Almája

    nyissál valami új cikket: (hatlatom ehhez: dugjunk demokráciát oda is ahová nem fér be.. ???) vagy valami huncut dolgot: „az örökké félreértett és fölösleges demokrácia rejtelmei”

    üdv.: rajta neked megy ez, legalább néhányan felborzolják a tollaikat mint a kotlóstyúk

  • Tisztelt Bendegúz79!
    10:59

    Megismétlem:

    Ha a . t ő k e . nem robbantja ki, az I. [imperialista] Világháborút, akkor a Szovjetuniónak, a tanácsköztársaságoknak a mai napig se híre, se hamva…

    A Nagyháborút pedig személy szerint sem Gavrilo Princip, sem Lenin, de mégcsak nem is Kun Béla indította el, hanem nemzettől független, az úgynevezett K. und K. Udvari Szállítók és az ahhoz hasonló nemzetközi fináncoligarchák és természetesen az állami semmitevő körök siserahada; a katonatisztek, azaz a háborúban érdekeltek pár-tízezres nemzetközi klubja…

    Nem véletlen, hogy az „ellenséges” Antant parancsnokság és a Horthyféle ellenforradalom[sic] is mennyire egyformának látta és értékelte egy csakis az általuk gerjesztett . h á b o r ú s z ü l t e . forradalmi helyzet veszélyét.

    Ui. Tisztelettel arra kérem még, hogy kommentjeiben mindig jelölje meg az észrevételezett komment időpontját is. Köszönettel:

    -V-

  • Ui a 6:21-hez

    „Ki szelet vet, vihart arat”

    Megjegyezném, hogy Horthy ellentengernagy, Ferencz József cs.és.k. szárnysegédje, azaz a . l e g f ő b b . k a t o n a i . t a n á c s a d ó j a , láthatólag nemcsak bejáratos volt nemzetközi úri és tőkés körökben (ti.Antant körökben már személyesen ismerték) de remekül játszotta el a „nemzetit”, a vergődő kacsát, aki áldozata a forradalomnak, mintha a valóságban éppen nem az egyik okozója lett volna a háború kirobbantásának, s így közvetve európai forradalmaknak is…

    -V-

  • Rodeo, majd meggondolom, de tetszik a gondolat. Csak ki fogja zsebretenni a konkluziómat? 😮

  • Almási Alma
    2020 november 11
    11:26 de.

    Álmaink Almája

    bár már azon vitázhatnánk melyik Nagy V S. Rendet a csüngőkkel, nekem van ilyen… nagyon impozáns a térdszalag rend em nem az igazi mindig lecsúszik

  • Almási Alma
    2020 november 11
    11:26 de.
    Álmaink Almája

    most olvstam egy spanyol/kínai (Shanghai) utazását a saját leírása alapján Shanghai-Madrid-Shanghai és hogy a demokratikus Spanyolok szinte semmiféle egészségi biztonsági előírást nem alkalmaznak ugyanakkor Kínába menve már a madridi kínai konzulátuson le kellett adni egy 72 óránál nem régebbi negatív teszt eredményt és attól kezdve megszünt a demokrácia, teljes szervezettség és minden személyzet „űrruhában” és minden mozgását a kötelező 2 hét karantén alatt ahol napont 2 szer ellenőrizték a hőmérsékletét és fizették a hotelját(SIC) majd hazaengedték egy zárt furgonban rendőrökkel mindent felvettek vídeóra majd kiszabadult, de otthon a lakóközösség teljesen antidemokratikusan segített egymásnak mindenben és Kínában gyakorlatilag nincs C19-B6+c74 (és SARS sem) a twitt sorozatnak ezzel vége is mindez ékes castellano ban!

  • Gabriel Karikas

    Voronyezsi

    Partizan es munkasortizedes!
    Megint megjelentel egyszerre gordon blod meg aurora alnevekkel egyetemben!

    Jo nev aki fenynek hazudja magat az ejszakaban pedig nem mas mnint egy nagy sotetseg egy korommal teli kemenyben!

    Melyik vagy magaddal?

    Persze a pornepnek minden ocsmany hazugsagot el lehet adni!
    Pedig nyugodtan huzhattatok volna a volgai partizanokkal csecsenia kies foldjere, mikor a megszallo rablo kobor nep kihuzott az orszagbol Jelcin idejen!

  • VORONYEZS:

    Hamar elfelejtette hogy mi, vagy KI volt Gavrilo Prinvep-et a gyilkossagra osztokelni, sot minden ahoz szukseges tamogatasokat megadni.

    NE feledje regi leckejet, Lenin 1902-es forradalmi probalkozasa sikertelen volt.

    Lenin megallapitotta, hogy forradalom csak HABORU alatt sikereskedhet.
    Mert oroszban az nem csak verontast, hanem nyomort es eg-inseget is jelentett.

    S jott az 1905-os Orosz-Japan haboru.
    Lenin ismet probalkozott, s ismet kudarcot vallott.

    Lenin elemzese volt, hogy a haboru tul tavol volt Europai-Oroszorszagban meg-elegedetlenseget okozni.

    Europai haborura volt szuksege a forradalma celjabol.

    Gavrilo Princep es haverjai volt a mefoldas arra.

    Gavrilo-merenyletet Szerb politikai es katonai vezetok szerveztek. Egy csomo kiskoru TBC-seket hasznalva.

    Az Orosz csaszari hatalom eskudt es alkotmanyos kotelezetsege volt Szerbia mint Orthodox nemzet katonai vedelme.

    Na mi hinyzik az egyenletbol??????

    A merenylet, s a Habsburgh fegyveres reakcio adta a lehetosget amire Lenin remenykedett evtizedek ota.

    Hasonloan Becs lorulmenyek eseteben is.

    Elhihetelen hogy Becs haboruba ugrott volna a Kaiser kormanyanak serkentesei hianyaban.

    Becs keptelen volt haborura, s a Habsburgh birodalom az evszazados motton epult:
    „Mi birodalmat epitunk hazassaggal, amig masok haboruval probaljak.”

    Nemetorszagnak szuksege volt a haborura.
    Elvesztettek gyarmtaikat az Angol-Francia-Belga-Holland sikereire, Afrikabol, Zanizibarbil, sot meg Afghanistanbol is menekulniuk kelett.

    Nemetorszag, Europa ipari hatalma, ugy mint ma is, halott elegendo piacok hianyaban.

    A nemet sokat termel, de keveset fogyaszt. Nem eleg nagy osztermekeinek a fogyasztasara!!!!!!!!

    A kozgazdasag, a termeles, a kereskedelem, az uzlet a szamot-ado, minden mas csak propaganda B.S.!!!!!!!!!!!

  • Rodeo11
    2020 november 11
    3:43 du.
    ______________
    „teljes szervezettség és minden személyzet “űrruhában” és minden mozgását a kötelező 2 hét karantén alatt ahol napont 2 szer ellenőrizték a hőmérsékletét és fizették a hotelját(SIC) majd hazaengedték egy zárt furgonban rendőrökkel mindent felvettek vídeóra majd kiszabadult”

    És ez neked tetszik? 😮

  • Almási Alma
    2020 november 12
    8:21 du.
    Álmaink Almája

    te, mint kutató tudod, hogy a kutatáshoz fegyelem, precizitás és eltökélt kitartás kell, vagy nincs eredménye

    nem szeretem, mert én egy laza vigyori vagyok de amikor tervezek (műszaki tervek) akkor olyan „kicsinyes” és minden részletre ügyelővé válok, hogy akik ultipartikon ismertek meg sörözés közben el voltak hűlve látván, de lett eredménye, meg lehetett valósítani és működött

    nekem a „pandémia” az ami nem tetszik és az ami köréje lett rittyentve rémhírek formájában és -következésképpen- az egész eredménytelen agyondumált és -mint már kiderült- olyan drága vax ami útonállással azonos (lásd Pfizer és amit csinál a profittermelésével nem a megoldással szedi az áldozatait), és nincs gyógyszer (a krumplee-t mégis kikezelték seperc alatt?)

    mivel nem akarok ebbe sem belepusztulni … a többit majd leírod mikor kész leszel a demokrácia körüljárásával

    üdv