Az Orbán rezsim nagyon aggódik Budapestért

2020 november 28 8:29 de.77 hozzászólás

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára óvja Budapestet attól, hogy hitelt vegyen fel. A főváros ugyanis normális működésének biztosítására mintegy 200 millió euró (mintegy 70 milliárd forint) hitel felvételéről tárgyal az Európai Beruházási Bankkal, ám Fürjes államtitkár szerint Budapest normális működése más módon is megoldható, nincs szükség a főváros eladósítására.

Amúgy, normális üzemmenetben, valóban nem volna rá szükség. Ha a kormány nem gyámkodna Budapest és a többi nagyváros felett, nem vonná el a fejlesztéshez szükséges forrásokat az önkormányzatoktól, és nem nehezítené az ott élők vírus miatt amúgy sem könnyű életét. Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormányzati intézkedések az elmúlt időszakban 88 milliárd forint bevételkiesést jelentettek Budapestnek, a kormányzati megszorítások és elvonások miatt ennyivel kevesebb jut a város működtetésére, fejlesztésre, a tömegközlekedés, a színházak, a múzeumok, iskolák, óvodák, bölcsődék támogatására.

Fürjes államtitkár egyre gyakrabban szólal meg a médiában a fővárost érintő ügyekről, van olyan csatorna, ahol visszatérő vendégnek számít. A kormány alig titkolt célja Fürjes államtitkár helyzetbe hozása és felépítése Karácsony Gergely ellenében. Utóbbi, Orbán Viktor szíves közlése szerint ugyanis, alkalmatlan a főváros vezetésére, szemüveges, vagyis, olyan ember, aki még egy IKEA bútort sem képes a szomszéd segítsége nélkül összeszerelni és disznóöléskor is csak a torra ér oda, ami egyébként nem is baj, mert az igazi férfimunkában csak láb alatt lenne.

Orbán és Budapest sajátos viszonyáról számtalanszor írtunk már, most legyen elég annyi, hogy a miniszterelnök – finoman fogalmazva – nem kedveli a fővárost. Fontosnak tartja és megkerülhetetlennek, ám úgy van vele, mint az alföldet preferáló Petőfi a hegyekkel: „tán csodállak, ámde nem szeretlek”.-

Már az előző, a Fidesz bizalmát és támogatását élvező főpolgármester, Tarlós István is rövid pórázon volt tartva, azaz, mindig csak annyi pénzt kapott az általa vezetett város működtetésére, ami ahhoz volt elég, hogy legközelebb is abban a helyzetben legyen, hogy kérhessen megint. És ha kapott valamennyit, azt a saját diadalaként, valamint a Fidesz és Orbán Viktor nagyvonalúságaként állította be. Úgy is mondhatnánk, hogy Tarlós István regnálása a főváros élén permanens diadalmenet volt, magukra vessenek a budapestiek, amiért nem őt, Orbán Viktor emberét választották.

Most, azzal az indokkal, hogy a járvány elleni védekezésből mindenkinek ki kell vennie a részét, elvonják a főváros (és más önkormányzatok) forrásainak egy részét. Az ingyenes parkolás – a közlekedési káosz okozta kellemetlenségek mellett – sok pénztől fosztja meg a budapesti büdzsét, a Parragh László által belengetett iparűzési adó-felfüggesztés pedig újabb sarcot róna ki az önkormányzatokra. Arról nem is szólva, hogy a járvány okozta gazdasági nehézségek a fővárost érintették a legsúlyosabban, hiszen az idegenforgalom általános visszaesése a döntően külföldi vendégekre épülő budapesti turizmust vetette vissza leginkább. Erre mondta cinikusan Orbán, hogy tessék egy másmilyen üzleti modellt kidolgozni. Mintha a miniszterelnök nem tudná, hogy Budapest esetében (csakúgy, mint a világ más nagyvárosainál) ez nem üzleti modell, hanem adottság.

Fürjes Balázs most tehát aggódik Budapestért, ám az aggodalom leple alól nemcsak a lóláb, de az egész ló is kilóg. A kormányt a fővárosi önkormányzat ellehetetlenítésével nemcsak a bosszú vezérli, hanem olyan helyzetbe akarja hozni Budapestet, hogy kiderüljön: Karácsony Gergely és az általa irányított önkormányzat alkalmatlan a város vezetésére. Orbánnak már van is jelöltje a posztra: Fürjes Balázsnak hívják azt a személyt, aki – a Fidesz szándékai szerint – a következő választást követően Karácsony helyére léphetne.

77 hozzászólás

  • Tessék mondani, ez a Fürjes annak a Fürjesnek a leszármazottja, aki anno megpróbálta Eger várát átjátszani a töröknek? 😀

  • Vagy Hegedűs? De akkor meg kijaza Fürjes? Bocs… 😮

  • Nem! A ló még nem lóg ki, sőt a lába sem, csak a véres feje kerül napvilágra, ha felhajtják a paplant!
    A nagyvezír – mint nagy disznó- aszongyák, már vágósúlyba ért!
    Én ehhez nem értek, de egy pápua szakács menekült ismerősöm szeme fel-felcsillan, amikor a tv-ben mutogatják és izgatott gagyovába tör ki valami bozótnyelven, ami mégiscsak jelenthet valami pozitívat.
    Szerintem már a hazai fűszerezésen lamentálhat, sopánkodva, hogy a krokodilherezacskóba csomagolt pótolhatatlan pápua Podravkát hagyta elázni a Dardanelláknál átúszva….
    (Azóta szaporodtak el a cápatámadások a Márvány-tenger régiójában.)

    Én különben tudom a megoldást karácsonyi meglepetéskent!

    Bp függessze fel, ideiglenesen tegye 0-vá az iparűzési adó összegét, de helyette hozzon létre egy szolidaritási adót, ami azzal egyenértékű!
    Sőt, ideiglenesen hirdesse ki a budapestiek számára, hogy a vészhelyzet es a vírusmizéria alatt javasolja Budapesten az 5%-os ÁFA bevezetését és minden olyan adónem megfelezését, amit o1g bitorló kormánya elvonna a budapesti adózóktól!
    Ezzel együtt mindenki bérét, az átlagbér duplája felett- akik az államigazgatásban vannak- az a feletti részt adóztassák meg 90%-ban a munkahelyének önkormányzati környéke szerinti önkormányzat szolidaritási számlája javára, és biztassák a magáncégeket is, hogy a bérkifizetèseket e szerint állítsák be, a többletet szintén azon számlára utalja a cég!
    Igy nem személyi jövedelemadóként működik, hanem alacsonyabb fizetésként jelentkezve a felette levő összeg az adóalapot csökkenti adományként fizetve!
    Így a nyereségadója is hasonlóan más címszóval befizethető!
    Sok magáncég így a saját településénél tudja tartani a befizetési kötelezettségüket, nemúgy, mint jelen pillanatban, hogy napi 80milliárd áramlik Bp-ről az o1g közös kasszájába!
    Ha ennek csak egy része is maradna, akkor megoldódna Bp minden problémája!

  • Drága Alma! Nem-nem!
    Az a hegedűs a ház tetején brácsázott a kuviknak! És nem is a fürjnek!
    Különben is! A fürj vigyázzon a tojásaira, nehogy Karácsonykor alaposan rálépjen a bazsevás a tarlós nemzeti pusztában, vagy settenkedve a háztetőn!

  • Nem brácsa volt az, hanem a szárcsa! A kuvik haverja. Nem a fürjesé, hanem a tarlós récéé!
    Bőgőzött! Amikor elbukta a választásokat, mert nem csalt elégé. Az orsós. A korsós. Amelyik addig jár a 7lukú hídhoz Horthy bágyadt módjára, amíg mégis megbotlik és maga esik bele!
    Mondtam én árnyékom, hogy Te vagy a sötét noir-para Skizof lrén!

  • Almási Alma
    2020 november 28
    10:22 de.

    Vagy Hegedűs? De akkor meg kijaza Fürjes? Bocs… 😀

    ————————–
    A „várátjátszó” valóban Hegedűs volt – de a piros pont jár, mert jó helyen kapiskáltál !😀 Fürjes is „innen való” ha jól emlékszem Ádám, és a Bornemissza /Mekcsey brancsba tartozott – vagy nem!
    Ám a Fürjes – mármint nem a Bornemissza Gergő Fürjese, hanem a Karácsony Gergő Fürjese egy ritka taszító okostojás, pontosan az a típus, akit kilométerekről is meglehet utálni, olyan atyáskodó igyekezettel alakítja a jót akaró nagy testvért – tenyérbe mászó képén megbocsátó mosollyal – aki bölcsen, ámde elnéző lekezeléssel rántja le a leplet újra és újra a „szegény megtévedt Karácsony” aktuális baklövéseiről!
    Föld S.-nek igaza van, nem lehet nem észrevenni a nyilvánvaló szándékot, ahogy párhuzamosan dolgoznak 1. Karácsony totál alkalmatlan, kétbalkezes, és megbízhatatlan voltának bizonyításán – mit is akar egy ilyen ember kezdeni a fővárossal ? 2. az egyébként büntetni kívánt fővárost ráébreszteni arra, hogy egyetlen esélye a túlélésre, ha a jövőben tudja, hogy hova tegye az a rohadt X-et, melyet legutóbb megvontak tőlük ! Mert nekik a minden mellett Budapest is kell, sőt az kell csak igazán, és épp azért mert a „nagyvalagrend” korlátlan ura ugyan végképp nem tudja mit kezdjen vele, mert magas ez neki de azt mégsem engedheti, hogy holmii libernyákok vezetés címén garázdálkodjanak abban a városban, ami legjobb tudomása szerint neki jár! Ezért tehát „Karthágót le kellett rombolni, Budapestet meg meg kell törni!” Kész! Lesz itt rend – vagy nem!😮

  • Na, közben eszembe jutott (hiába, öregszem, túl nagy a „spétem”. Fürjes volt az, akihez a Királynő hozzá akarta adni a Cecei Vicát. Na, az a Fürjes pórul járt!

  • A fenti cikk ugyan már nem az USA elnökválasztásról szól, de talán nem veszi zokon Föld S. Péter sem ha az alábbi, szerintem érdekes és tanulságos írást idemellékelem – sok újat ugyan nem mond azoknak akik némi emberismerettel rendelkeznek, esetleg gondolkodnak is néha, mégis érdemes elolvasni! Nem volt még olyan régen az aktualitása – sőt!

    https://444.hu/2020/11/08/viszlat-szexturista?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

  • – Nem irigylem Karácsony Gergelyt, mert a lúzer oldal jobban vegzálja, a maga meosztottságával mint az irgum-burgum Orbán rezsim…
    – Karácsony a szavazatok 50.7 % -ával nyert, nyilván van egy normális Budapest is a (másik 50 %), akik guggolva is kibekkelik ezt a rosszemlékű lúzer korszakot…
    – Fürjes Balázs még miniszterelnök jelölt is lehet, ugyanúgy mint Karácsony Gergely, aki soha nem gondolta komolyan ezt főpogármesteresdit…

  • Parács Péter

    Nekem, meg az a feltűnő, ha annyira nem lenne kvázi saját forrás, akkor miből futja az önkormányzati képviselők „járandóságának” drasztikus emelésére. Megkegyezném továbbá és lehet ugyan más elbírálás alá esik, de például egy nemzetiségi önkormányzati képviselőnek nem is lehet tiszteletdíjat stb, megállapítani, ha ez veszélyeztetné az önkormányzat működését, programjait anyagiakban.

    Üdvözlettel

    Parács Péter&P.

  • Alpári Dániel

    Almási Alma! Fürjes, Szenes , Meszes, Seres, Földes…..nem mindegy?

  • slapaj
    2020 november 29
    8:06 de.

    Naésakkormost ezzel mitakartál mondani

  • Nem, egyáltalán nem mindegy, kedves Alpári Dániel… Olyik okos és tud írni is, másik meg csak úgy nyal… Rólad meg már nem is kell semmit kérdeznem… 🙂

  • Sokunkkal együtt Karácsony aláírta, Fűrjes elvtárs még nem, szerintetek alá fogja? (vagy az ide rendelt trollbrigád? 🙂
    https://www.facebook.com/karacsonygergely/

    Nyílt levél Magyarország, Európa
    és a világ valamennyi demokrata polgárához!
    Alulírottak, mint Magyarország és az Európai Unió állampolgárai, a leghatározottabban visszautasítjuk Demeter Szilárd kormánybiztosnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának, a magyar kormány hivatalos képviselőjének, 2020. 11. 28-án megjelent írását, amelyben Soros Györgyöt Hitlerhez, a liberális, azaz szabadelvű embereket pedig a nácikhoz hasonlítja.
    A holokauszt áldozatainak emlékével és a túlélők fájdalmaival visszaélve európa- és nemzetellenes szövegével, tudatosan provokál, békétlenséget és gyűlöletet szít. A legaljasabb módon tetszeleg egy nemlétező áldozati szerepben, miközben ő a bántalmazó, kiszolgálva a pillanatnyi kormány szégyenletes propagandáját.
    A magyarokra hivatkozik, akiktől nem kapott felhatalmazást!
    Zavaros írásával minden jóérzésű honfitársát, emberi méltóságában mélységesen megsértette. Alkalmatlannak és méltatlannak bizonyult, hogy a magyar kultúra, a közélet bármilyen területét irányítsa, azt képviselje.
    Most, amikor Magyarország, Európa és az egész világ rémületben, bizonytalanságban él, amikor szolidaritásra és figyelemre lenne szükség, amikor milliók kerülnek pillanatok alatt kiszolgáltatott és kitaszított helyzetbe, akkor különösen aljas és embertelen ez a propaganda.
    Tudva azt is, hogy ez egy odahajított gumicsont a demokratikusan gondolkodó embereknek, mégis fel kell emelnünk hangunkat a mérgező, beteg provokációkkal szemben!
    Az alapvető emberi és isteni törvények, parancsolatok, a jogállamiság és a Magyarország által is elfogadott európai és nemzetközi rendelkezések alapján követeljük, hogy azonnal mondjon le minden közéleti funkciójáról, vonuljon ki a magyar közéletből! Ezt elvárjuk minden olyan politikustól és képviselőtől is, aki ezzel az életellenes és embertelen szöveggel azonosulni tud.
    Bízunk abban, hogy az ország többségének megmaradt a józan esze, embersége, hallgat a szívére. Vállaljuk, hogy fizikai, szellemi és anyagi lehetőségeink szerint valamennyien tenni fogunk a kirekesztés, a gyűlölködés, a cinizmus és a gonoszság ellen!
    Segítséget kérünk, támogatást, egy emberi, normális és jogállami Magyarország visszaépítéséhez, hogy lemossuk a szégyent, a gyalázatot! Hazánknak most összefogásra és békére van szüksége, hogy minden járványt legyőzzön!
    Kérjük, aki csak teheti, terjessze saját körében, hazai és nemzetközi kapcsolatain keresztül.

  • Amennyiben esetleg más is alá szeretné írni, netán slapaj vagy tóth péter fel szeretné jelenteni 🙂
    https://szabad.ahang.hu/petitions/demeter-szilard-mondjon-le

  • Új hír a kormány militarizálódásáról. A kórházakat az egészségügyért felelős minisztérium helyett a belügyminisztérium felügyeli.Mi ez, ha nem a lopakodó diktatúra?

  • A szerzőn kivül szinte mindenki tudja, hogy a (jobb sorsra érdemes) Karácsony G. Szilvesztert nem Fürjes Balázzsal kívánják leváltani Orbánék ,(de még az okos Geyzával sem), hanem Szentkirályi Alexandrával. A hölgy korábban Tarlós helyettese volt, (s ő volt az, aki szót tudott érteni az akkori fővárosi ellenzékkel).

  • Parács Péter
    2020 november 29
    8:13 de.

    „Nekem, meg az a feltűnő, ha annyira nem lenne kvázi saját forrás, akkor miből futja az önkormányzati képviselők “járandóságának” drasztikus emelésére. Megkegyezném továbbá és lehet ugyan más elbírálás alá esik, de például egy nemzetiségi önkormányzati képviselőnek nem is lehet tiszteletdíjat stb, megállapítani, ha ez veszélyeztetné az önkormányzat működését, programjait anyagiakban.”

    —————————-

    Kedves Parács P.

    Úgy tűnik, Önnek sikerült „szarva közt a tőgyét” újfent megtalálni!

    1. Valóban megemelték az önk. képviselők tiszteletdíját, méghozzá „drasztikusan?” Tud erre példát /kat is mondani?

    2. Hány olyan önk.-i nemzetiségi képviselőről tud, akinek javadalmazása (tiszteletdíja) veszélyezteti az önk. anyagi működését, programjait?

    Szerintem Ön valamit nagyon benézett!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    F ü r j e s . helyzetbe hozása:

    Ő testesíti meg az Ordason a jelenleg aktuális báránybőrt…

    A gida – v. kisbárány – szerepét K.Gergőre szabták…

    .

    La Fontaine: A farkas és a kecskegida
    https://youtube.com/vatch?v=nigXjSPJ_-A

  • Besancon
    2020 november 29
    5:43 de.
    a 444 már megint mindenkinél okosabb és jobban informált akar lenni de legalábbis látszani… a Krumplee (lánykori nevén D.J Trump) egy a sok selejtes usa elnök közül és szépen sorban következett egy retorikusan hazug köztörvényes után aki ráadásul néger is Chicago ból(???) négersége is ki lett választva, mert éppen arra volt szüxég, akik kiválasztották mai napig ezen röhögnek… semmi újdonság sincs a krumplee ban sem bár bohócnak jobban bevált, mint a többi, nagyobb gyakorlata van ebben a többi jelentéktelen dolog, az usa „ilyen” és egyre ilyenebb lesz az új Prezident Elek aki máris kutyasimogatás közben a nyakát szegte de megmentették és már nem is emléxik rá mert dementia tremens -sze is van… vidám napok lesznek (illetve vannak)

    van még ilyen cikked?

  • O1G666
    2020 november 28
    5:08 du.

    hát ezért nagy köszönet jár… ilyet brillírozni… hát nemakármi: méghogy pápua podravka…

  • Nyugalom Magyarok, ne reszkirozzak egeszseguket, az urge mar is bocsanatakzott ostobasagaert nyilvanosan!!!
    End of story!

  • SzandiMandi
    2020 november 30
    12:56 de.

    Kedves SzandiMandi, kíméletesen tudatom Veled hogy, nem elég csak a canadai hungarofóbiás szélsőbaloldali álliberális médiából leszűrni Magyarország általánosra hazudott elmeállapotát, hanem az itthoniakat is először -irányított elfogulság nélkül- pro és kontra meg kellene hallgatni és akkor rájöhetnél, hogy ez az univerzumnak szóló segítségkérő túldramatizált sikoly, sőt külső beavatkozást is burkoltan követelő tragikus körlevél egy konkrétumok és előzmények alattomos elhallgatásával megalkotott csodálatosan mellébeszélő, elferdített áltanosításokkal túlfűszerezett hazaáruló remekmű, mely alaposan illuszrálja a tehetetlenségükben minden aljasságot kipróbáló, újra hatalomra áhítozók makacs erőlködését, amiről viszont tudható hogy, túlzásba vitel esetén milyen szagokat és alsónadrág elszineződéseket okozhat! 😀
    Másrészről pedig had kérdezzem meg ezektől a nagyon liberális demokratáktól, hogy miért rettegnek az általuk is népfelségnek elfogadott népszavazástól hogy, már 1,5 évre előre ilyen aljas, az egész világot ellenünk uszító eszközökhöz folyamodnak? Megrendelt Majdan nélkül már nem megy a lecserélendő korszerűtlenül gondolkodó nép szelid meggyőzése? 😀

  • Mivel a „Lorlevel..” cimu cikk mar lezarult, de tobbek altal szamomra cimzett hozzaszollasaira remelhetoen a foszerkeszto engedne a reagalasomat?

    Ms.Almasi:
    NEM, SOHA NEM lattam jovahagyhatonak sem tamogathatonak senki emberi kegyetlensegeit, brutalis diktaturait, hanyingert okozo hazugsagait, csupanm embertarsai elleni erdekeikben !!!!
    Lenne vegre hajlando bevallani hogy Magacska mi okbol vagy celbol tette azt ?????

    Csupan elszenvedtem, mint sok millio masok is,soha semmi elonyt, erdeket, jovedelmet nem reszesultem abbol. Sot oriasian az ellenkezoit, mint sok millio masok is.

    S allandoan halamt fejezem-ki a valamikor elkepzelhetetlen szerncsemert szabadnak lenni minden felelmek, korlatozasok es kovetelesek nelkul.

    Orsoso;
    S mit gondolsz, a mai u.n.EU nem annak a Saar-Ruhr szen-acel conglamoretnek, ill. a Maastrich egyezmenynek
    a szelesitese???
    S vajon miert nem lehetne egy szovetsegi/federal kozerdekeket biztosito, vedo es intezo szerve az egyesult europai nemzeteknek???

    Persze a Chehek reg belattak, hogy egy keleti, volt socialista orszagok szovetesegenek, ma ok lennenek az leso es leg-sikeresebb hajto-ereje.

    Persze Orban, vagy barki magyar hatalmat elvezo nem utasitana vissza a Brusszeli penzeket.
    S amig az folyik semmi V-4, or Hun-exit elekpzelhetetlen.

    Masoknak:
    Vajon miert erdekeli magukat az elzalogosithatalan emberi jogok, demokratikus tarsadaslmi modszerek, stb. hiszen MINDENKI itten azt allandoan minden hozzaszollasaikkal csak gyulolnek?!

  • Parács Péter

    Besancon

    Igen, konkrétan tudok!!!!!

  • találom:
    „Mi ez, ha nem a lopakodó diktatúra?”

    Lopakodó? Nekem jóideje nem tűnik fel, hogy lopakodna; ami rég itt van, az nem „lopakodik”. Szerintem a diktatura nem tévesztendő össze, a (még) valóban nem létező tömegterrorral. Utóbbi bevezetésére (egyelőre) semmi szüksége nincs az Orbán és tsai. korlátlan felelőtlenségű társaságnak.

  • SzandiMandi:
    „Amennyiben esetleg más is alá szeretné írni, netán slapaj vagy tóth péter fel szeretné jelenteni 🙂
    https://szabad.ahang.hu/petitions/demeter-szilard-mondjon-le

    Szerintem Slapaj az ilyesmit feltétlenül aláírja, ha majd valamikor azt érzi, hogy a jelenlegi rezsim összeomlóban van. Tóth Péter öntudatosabb, ő akkor sem. 🙂

    Feljelentésre viszont semmi ok, amit Demeter Szlárd, Orbán új kultúrpápája írt, az Magyarországon nem közvádas bűncselekmény. Legföljebb Soros György tehetne ellen magánvádas feljelentést rágalmazás és becsületsértés miatt, de ő nem fog.

  • Sajnos sokan kell, hogy aggódjunk Budapestért és pont az orbán rezsim miatt!

  • Igazan csilapodhatnak mar a magyarok.

    Angela Merkel is Macron meglatasat koveti.
    Bekes egyettertes kersese a cel, nincsen szuksegeuk semmifele ertelmetlen civakodasokra.

  • D.Bernstein
    2020 november 30
    7:02 de.

    Én?
    Okos??
    Uggyan kérem !
    Hisz írni-olvasni alig tudok..

  • B79! Nem civakodunk! A gyerekek szoktak civakodni a játékon vagy sütin. Mi emberi, európai, magyar állampolgári jogainkat követeljük ettől a sunyi hatalomtól.
    Persze, többségük van. Van erre egy történet.
    A lócitrom a legfinomabb kaja! -????- Milliárdnyi légy nem tévedhet…

  • Kővendég
    2020 november 30
    2:49 du.

    „Feljelentésre viszont semmi ok, amit Demeter Szlárd, Orbán új kultúrpápája írt, az Magyarországon nem közvádas bűncselekmény. Legföljebb Soros György tehetne ellen magánvádas feljelentést rágalmazás és becsületsértés miatt, de ő nem fog.”

    —————————-

    Szerintem a „feljelentést” nem egészen Demeterre vonatkoztatta Szandi !😮

  • Bendeguz79
    2020 november 30
    11:15 de.

    „Nyugalom Magyarok, ne reszkirozzak egeszseguket, az urge mar is bocsanatakzott ostobasagaert nyilvanosan!!!”

    —————————–

    Tényleg? Ön olvasott ilyen, nyilvános bocsánatkérő szöveget az ürgétől? Mi erről lemaradtunk!

    Nem kért sem bocsánatot, sem egyebet, mindössze levette a fb-ról a cikket, és még az oldalát is törölte – micsoda különbség! Ha ez az írás nem online hanem nyomtatásban jelenik meg akkor vajon mit tenne?
    Ám, miután a munkatársai elhatárolódtak a fogalmazványától, rendesen elkezdte a magyarázkodást – remélem, nem ezt tekinti Ön bocsánatkérésnek?

  • Kővendég
    2020 november 30
    2:37 du.

    „Szerintem a diktatura nem tévesztendő össze, a (még) valóban nem létező tömegterrorral”

    ————————-
    Ebben nagyon igazad van, de szerintem ezt talalom sem téveszti össze, annál is inkább mert emlékszem egy hozzászólására kb 1-2 éve ( esetleg régebben) amelyben épp ő hívta fel a figyelmet arra, mi a különbség e két fogalom között, melyet a mindennapi életben hajlamosak vagyunk összemosni!
    Szűk a mezsgye de valóban nem ugyanaz, valószínű ezért tetted te is zárójelbe, hogy „még” nem létező tömegterror!

    talalom szerintem olyasmire gondolhatott, hogy bár nagy az igyekezet a „jogállamiság és a felelősen gondoskodó állam láttatására” ( nekünk minden élet számít! ) nem lehet nem észrevenni a nyilvánvalót!

  • T.Kővendég, Kedves Szandi Mandi!
    – Persze mint rezsim kritikus, – már aláírtam, nem ezt a kamuportál felhívást hanem egy másikat ami kritizálja a „nemzeti ökörséget”… lehet aláírogatni több is kering ebből…
    – Ha mint ” gumicsontot” nézzük, zseniális,- mert ezen ejakulál az egész tróger-sajtó, – és villoghatnak percemberkék, pl.a főpolgármester is, és több haladó megmodóember…
    – Boldog az az ország, amelyiknek, ilyen gondjai vannak, amikor abszolút életidegen válság rendezi át az eddig megszokott világunkat…

  • talalom,;

    A megjegyzesem az Orban EU veto-jan volt.
    Amire Macron es Merkel mindjart billentetek szemoldokeiket.
    S mar is a jelentes, hogy Warsaw es Budapest hajlando targyalni az ugyon.
    Tehat ki sikereskedett rakoncatlankodasaval.
    Ami csupan egy alapveto politikai modszer.

    A megjegyezese, hogy „jogaikat kovetelik” az oriasi ellentmondasa!!!

    Hogy a feneben beszelhetnenek „jogaik”-rol amikor meg annak emliteset is gyulolettel veszik ?!

    Mert amikor meg a legenyhebb megjegyzest is teszem az elzalogosithatalan jogokon, az allamhatalom korlatozhatosagan es a demokratilus modszerek alaklamazasan, itten mindannyian csak ocsarkodnak.

    Hiszen viszautasitjak elni meg a jelen letezo lehetosegeikkel is.
    Hat ki erdemelne-meg amit csak gunyol es semmibe vesz???

  • Orsós Elemér

    SzandiMandi
    2020 november 30
    3:41 du.

    Kedves SzandiMandi, ha ilyenek aggodnak, akkor én mint genetikusan csak 5 %-os, de állampolgárian teljesen echte turmixmagyar, örömmel megnyugodtam! 😀

  • Orsós Elemér

    slapaj
    2020 december 1
    7:22 de.

    „– Boldog az az ország, amelyiknek, ilyen gondjai vannak, amikor abszolút életidegen válság rendezi át az eddig megszokott világunkat…”

    Kurvára egyetértek!!!

  • „Matyis” gondolkodásmóddal csak ennyi jött elő a cikkben , ami fent látható.
    Hogy a turizmus… :
    Évtizedeken keresztül Jól működtek a turizmusból élő szervezetek ! Hova tették a tartalékokat , elélték mindet , akár egy évet is ki kellene bírni minden segítség nélkül ! De biztos az volt a szemlélet : mindent kiszedni a cégből azonnal és elélni , eltüntetni.! Az effajta gondolkodás nem lát messzire !
    Mi is — átlagemberek — nehezebben élünk a vírusos helyzetben , de az élet nehézségei ellen nem mindig a proletár-liberál forradalom a megoldás,__ bár ti mindig ezt szeretnétek.Múltból jött az író, múlt béli gondolatai vannak , ezzel tud dolgozni, megváltozni már nemigen tud.
    Pedig ti voltatok a nagy reformerek 89-ben , ” reformkommunisták”, de hát nem gondoltátok komolyan. csak a hatalmat akartátok átmenteni,és ennek érdekében nagy szólamokat mondtatok — a nép azt hitte igaz– de később rájött , hogy nem ! üdvözletével
    Még azis meglehet,hogy a zöldpárt,forradalmi szdsz ifjusági párt , a baloldali szövetség ” baljobbikos” jelöltje fog nyerni legközelebb , mert ti ezeket építetétek fel ! : Összefogás a ” szélsőjobbal” — a
    baloldalnak???!!! Meglehet majd kisnyilas főpolgármester lesz.
    üdvözletével

  • Drága jó Elemér! 2020 november 30, 11:42 de.
    „..canadai hungarofóbiás szélsőbaloldali álliberális médiából leszűrni Magyarország általánosra hazudott elmeállapotát… előzmények alattomos elhallgatásával megalkotott csodálatosan mellébeszélő, elferdített áltanosításokkal túlfűszerezett hazaáruló remekmű…”

    El is szoktad olvasni ezeket a szörnyűségeket amiket itt leírsz, vagy csak kikopizod őket valamelyik NER médiából?

    Nem igazán értem, hogyan kényszerültél bele ebbe a szerepbe de valahogy, (akár kódolva, vagy a sorok között) jelezd ha esetleg segítségre van szükséged. 🙁

  • Kővendég!
    Természetesen egyetértek, nem lopakodik itt már régóta senki 🙂 meg hát persze megkapjuk a minden napra való bulvár-csontot (PIM-es Szilárd „izléses” nyavajgása, a libernyákok elleni munkában megfáradt Szájer pókember izgalmas kalandjai és még csak a hét elején tartunk 🙂 amin petíciózhatunk mialatt a haza megmentői már megint elhozzák nekünk meseországot, szóval ismét kár volt kicsomagolni a bőröndből.
    Na mindegy, időnként ez előfordul … akkor együnk … 🙂

  • Drága Besancon!
    2020 december 1, 5:48 de.
    Már régóta mondom: Besancon for president!
    Már csak meg kéne fogadni (jönnék is haza izibe ..:)

  • toth péter
    2020 december 1
    1:45 du.
    nedves tótpéter!

    hülyeségeket terjesztesz, ez illetlenség!

  • Bendeguz79
    2020 december 1
    11:11 de.
    már megint betette a lábát az időfaktor!

    a fekete luk az egy kitaláció! olyan nincs! senki sohasem látta!

    és!!! az, hogy egy galaxis (tejút?) közepén mi van azt senki sem tudja!!! lehet, hogy semmi sincs „ott” a világ nem úgy műxik ahogy Dr Dwertightly Afgatoszthy elképzeli, a világnak erre vannak megoldásai amit nem közöl Dr Dwertightly Afgatoszthy-val sem! soha!

    de Dr Dwertightly Afgatoszthyjól akar élni ebből és ezért van fekete luk

    ez eddig világosch?

  • Kedves Elemér!
    Kicsit meglep, hogy megnyugtat téged a legjobb magyar színésznők őszinte aggodalma a „játék” szabadságáért, valamint a cinikus náci beszéddel mint negligálandó semmiséggel való „kurvára egyetértésed”. Lelked rajta.
    Arra kérlek azért, hogy (így ismeretlenül is) add át őszinte együttérzésemet nejed őnagyságának 🙁

  • toth péter
    2020 december 1
    1:45 du.

    ÍRJ !!
    ABBA NE HAGYD !!
    Bár nehezen érthető, de mégiscsak
    egy korrajz vagy: „Egy őrült naplója” napjainkban.

  • A jelenlegi konstrukcióban „fölső” eszközökkel szinte bármit meg lehet csinálni az erőforrások elosztásban is.
    Ebből adódóan a kérdés az, épp mit miért (minek érdekében) csinál a vezetőségünk.
    Miután az „egyenes” lap bezárt és maradt nyitott téma, itt folytatom.
    A vezetőségünk hamisságokkal elfedte a megtörtént múltat. Úgy, hogy azoknak akiknek „van szemük a látásra”, sokmindent meglássanak.
    Földanyánk belsejével és a mágneses pólusváltásról olyan gagyi hamisságokat tanítanak amelyek egy része általános iskolai tananyaggal is cáfolható.
    A pólusváltásról is azt mondják, hogy megtörtént. Ugyan nem ismerik a fizikáját, de mert megtörtént, valahogy „természetes” módon létrejött. A jobb hihetőség érdekében még azt is állítják, időnként megtörténik (már többször megtörtént).
    Földanyánk egy forgó induktív rendszer (is). A forgó induktív rendszerekről sokmindent tudunk. Azt is, hogy ÖNSTABILIZÁLÓ működésűek. Ebből adódóan, nagyon durván bele kellett nyúlni, hogy megboruljon. A pólus váltáshoz szükséges elegendően nagy induktív visszarúgáshoz pedig az összeomláskor túlgerjesztettnek kellett lennie Földanyánk elektromágneseses mezejének.
    Az atlantiszi legendákban az van, hogy a gépeiket egyedi energianyerőkről működtették. Tesla nevéhez kötötten ismert egy olyan rendszer amelyben a Föld elektromágneses mezejét gerjesztik és ebből energiát csatolnak ki. Ez egy instabil konstrukció, mert a gerjesztéssel nem lehet pontosan követni a számtalan változó kicsatolást. Ahogy bővítették a rendszert, úgy vált egyre kaotikusabbá az elektromágneses mező, míg a végén összeomlott. Ez időjárási anomáliákat, földrengéseket és egyéb tüneteket tudott okozni. Mint, ahogyan röviden a Bibliában is benne van. Ehhez kapcsolódik a Haarp, mint geológiai és időjárási fegyver.
    Tessék, most lehet agyamentezni.

  • Orsós Elemér:
    Egy másik topicban írta, ahol már bezárt a bazár, ezért itt próbálok válaszolni:
    „Makkai László
    Magyar-román közös múlt
    (Hét torony könykiadó 1989, második kiadás) 120 Ft
    Erről a méltatlanul elfeledett, sőt -úgy vélem- elfeledtetett tudós Emberről keveset tudunk, ezért szíves figyelmetekbe ajánlom:
    http://www.matud.iif.hu/2014/10/12.htm
    (Ha valaki esetleg olvasta, szívesen várom véleményét!)

    Nem, ezt (az azt hiszem, az 1940-es évek vége felé megjelent) könyvét nem olvastam. Viszont természetesen olvastam az Akadémiai Kiadónál 1986-ban Köpeczi Béla (1982-1988 között oktatásügyi miniszter) főszerkesztésében három vaskos kötetben megjelent „Erdély története” c. opuszt, amelynek egyik szerkesztője és szerzője Makkai László volt. Semmiképpen nem mondanám őt elfeledettnek, és még sokkal kevésbé elfeledtetettnek, a rendszerváltásig semmiképpen – de szerintem ma sem az, a témával foglalkozó szakemberek mindenesetre ismerik.

  • TOTH PETER:

    Valojaban, nagyon ugy nez-ki,s nem csak europaban, hogy a politikai helyzet az egy-evszazaddal elotti esmeneyek ismetlodese lenne.
    A szelso-bal, meg a szeleso-jobb kozotti kuzdelem a teljes hatalomert az egyedulli cel.

    A ketb szelszoseges oldal meg szivetsegesek is lettek Lengyelorszag elpusztitasanak erdekeben.
    De azzal egymas kozvetlen ellensegeive is valatak, mert mindket oldalnak a cleja volt a masik oldal elpusztitasa.
    A „szovetseg” (Molotov-Ribbentropp)szovetseg-celja az egymas elleni tamadas lehetoseget celozta.

    A normalisabb, u.n. kozep-ut, az manapsag az ab-normalisnak itelve.

    De valoban mi lett am annak az eredmeney egy evszazada, ami ma is golytatodik.

    Saknos, a tomegek soha nem gondolnak a realista valosag lehetosegere.

    Sem ma, sem egy ev-szazaddal ezelot.

    S mimlett a kovetkezmenye annak?
    Hany milliok elete volt kegyetlenul pusztottva mielott a verontasnak legalabb idolegesen vege lett!!!

  • mivel a „zegyenes gondolatok…” cikk szavatossági ideje lejárt, itt szeretném látni Álmaink Almája kemény és rideg beszólását arról, hogy az ott sohasemvoltfizikusok miért nem értik, hogy… na mit is? én sem értem de én vidáman röhögök is rajta… mert olyan mókás… vax ról meg egy árva szót se’ mert a világ 50+%-ka nem akarja, bár jó lenne ha KMH megeresztene egy cikket vax témában, hadd kuncogjak vidáman

  • BrunszvikTeri

    Talalom 3:38

    „A LÓCITROM A LEGFINOMABB KAJA:
    MILLIÁRDNYI LÉGY NEM TÉVEDHET!”

    Nóbelcsont! A FidSS 2/3 legfontosabb arcpoetica-ja…

    E hasonlat kitűnően klappol a több mint kétmilliós FidSS szavazótáborra, Orbánfanra és szimpatizánsra 😀 😀 😀 😀 😀

  • BrunszvikTeri

    UI

    A . N E R . legfőbb érve a FidSS-hatalom alátámasztására 🙁

  • Bocsánat! Főszerkesztő Úr!

    Esetleg nem lenne már időszerű egy cikk a brüsszeli ominózus

    – Szájer* féle – bugyibuliról, illetve a kalandos, esőcsatornás

    szökési kísérletéről a Bugyibárból ?

    .

    *Szájer volt Orbán legfőbb segítője a konszenzusos alkotmány eltörlésében és az Alaptörvénynek titulált tákolmány létrehozásában. Ő épp az olyan családapa, akit a saját pártja (Semlyén stb.) titkolt nemi identitása miatt nem tartana apának … 😀

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2020 december 1
    6:01 du.
    Hálásan köszönöm a helytálló kiegészítését! Én minden esetre mint kiváncsian kutakodó laikus kisember csak most fedeztem fel és ez után a könnyen érthető, szerintem abszolut egyik irányba sem elfogult könyvét csak kezdetnek veszem és csak ajánlani tudom minden alapos korrekcióra szoruló sovinisztának és irredentának, de legfőképpen a túlzott megfelelési kényszerben szenvedő tudatlan magyarkodóknak.

  • Szandi Mandi

    KÖSZÖNET a 3:41-ért !

    Cukihara Jakumo

  • A bezárt cikkhez:
    „Makkai László”

    Makkaitól olvastam kamaszkoromban, már nem nagyon emlékszem, talán a Hunyadiakról szólt? Ha lesz erőm, megkeresem a könyvtáramban, és talán újra elolvasom. De semmit sem ígérek, mert úgy emlékszem, annak idején nem tett rám mély benyomást…

  • SzandiMandi:

    „a libernyákok elleni munkában megfáradt Szájer pókember izgalmas kalandjai”

    https://hvg.hu/360/20201202_Jozsef_es_a_szines_szelesvasznu_bungabunga

    SzandiMandi:
    „ismét kár volt kicsomagolni a bőröndből.”

    Kicsomagolni? Ugyan miért? Itt százegynéhány év múltán is legföljebb a technológia változott, semmi más.

    Ady Endre: Üzenet amerikai véreimhöz

    „Én véreim, akiket közös átkunk
    Vett el tőlünk s szakított messze-messze,
    Tán túl-sokszor jutunk az eszetekbe.

    Hajh, pedig a magyar élet rohan már
    S özönvizéből csak az, ki kilábol,
    Kit rút Közeltől messze-csal a Távol.

    Messzi-magyarok, jaj, be irigyellek:
    Itthon már minden elvesztve előre
    S boldogok vagytok: messze vagytok tőle.”

  • AuroraBorealis

    „A rezsim nagyon aggódik Budapestért.”

    Erről a szellemes címről bennem, zsigereimben az erőviszonyok és esélyek ismeretében az alábbi friss, látványában megélt állattörténet példázata ötlik fel de rögtön.

    Néhány napja, hogy valamely ismeretterjesztő csatornán láttam egy megható, kétszereplős jelenetet a hatalmas óriási hímoroszlán és egy igen aprócska kis gazellagida első pillantásra lovagiasnak tűnő, egyoldalú „harcát” az életért…

    A gazellácska éppen akkor jöhetett a világra, amikor a félelmetes fenevad szegény anyján rajtaütött. Míg az anya sikeresen mégis elinalt, a picurka kis lény egyedül hopponmaradva és inogadozva lábadozott az embernyi pampafű hűs árnyékában. Ekkor a hatalmas sörényes szinte már mosolyogva vett tudomást újdonsült és nem éppen az égből pottyant, a számára újszerű prédáról…

    Miközben a meglepettsége szinte leolvasható volt kiscicát idéző termetes képéről, afféle szerető atyai mosoly ült ki vadállati pofájára, elsimítva annak a már sok furcsaságot látott vadállati ráncait: ekkor aggodalom és valami szerető csodálkozás foglalta el a terjedelmes királyi ábrázat nagyobb részét, miközben jobbmellső emberfejnyi, sőt gidával azonos méretű félelmetes mancsával, a karmok kimeresztése nélkül pofozgatva, paskolva igazítotva meg a felállni próbáló és bukdácsoló újszülött csecsemő kérődző legelső lépéseit. Ezt a jótékony és aggódó gesztust és mozdulatot felborzolt és mosolygó bajusszal jelezve folytatta, hol jobbról, hol meg balról ígazítva helyre a kicsi suta mozdulatait olyannyira, hogy amikor a kis állat el-elesett ő atyásan és gyöngéden mindig föl is segítette…

    Eztán a kis szerencsétlen apróság, visszafordult és mostmár jótékonyan aggódó gyámja felé véve az irányt – azt hivén, hogy az anyját látja maga előtt – tejecskét sejtve, csetelve és botolva kissé gyorsabban elindult a gigászi tömeg, számára megnyugtatónak látszó biztonsága felé, hogy ott már majd egy kis menedékre és az első tejre rálelve indulhasson tovább az élet rögös ösvényein…

    Ehelyett akár az anyja, egy irdatlan nyelv kezdte róla mosdatva, élveztettel lenyaldosni az anyaméh különböző maradványait, hogy aztán, mostmár türelmetlenül a monumetális fogak végső martalékává tegye őt, majd pedig a grandiózus száj egy falás, annyi se, időtartamára elnyelje az egész piciny testet a predátor gyomor és a sötét örökkévalóság számára…

    Üdvözlés: AB

  • figyelő szümtük UK-re vessétek, ott most már lesz vax és mindenki boldog kivéve aki mellékhatással kapja és belehal és azonnal listázzák azt aki bekapja és a vax nem egy dózis hanem több tehát ki tudja mikor hat és mire? és -75C°-on fogják beadni? mert azon a hőmérsékleten kell szállítani … ha nem annyi akkor mi van?

  • Ejnye-ejnye Szájer …. 😂😂😂

  • Nagy Gyula
    2020 december 1
    5:49 du.

    Ahh.egy újabb önjelőlt tudós…

  • Azért jó hogy ennyi geodéta meg kozmoló..kozmogó..koszmosz izé futurológus verődött itt össze. Hogy az áltörténészekről már ne is beszéljek…

  • Na itt van egy zamatos hirjelentes Belgiumbol ma reggel.

    Egy ottani homosexual-bar,italozo feletti helysegeben, nem kevesebb mint 20 meztelen ferfiak pariztak.

    S a razzia alkalmaval egy ismert magyar diplomata az ablakon at kiugrott az emeleti-helysehbol.

    Az Mr. Szajer volt.

    S a rendorok kabitoszert talaltak a hatozsakjaban.
    Persze semmi szemely-azonossagi igazolvanya nem volt, de diplomaciaia immuny-t kovetelt.

    Mind ez tortent a jelen jarvanyt megelozo-tomeg-korlatozasi rendeletek ellenere.

    Az urge szegyeneben lemondasra kesz.

    De pont ez amit gyakran felhozok hozzaszollasaimban.
    Az emberi erkolcsok hianya, kulonosen azok eseteben akik masok-felettiknek kepzelik es tarjak magukat.
    Az ELIT-ek.

    Amikor a valosag valami rend-ellenes modokon felbukkan, tisztan lathato ,hogy csak jogtalan es erkolcstelen kivaltsagaikat elvezik, semmi mas.

    Az persze nem a nemzeti-szarmazas, vagy politikai nev-ragasztok, hanem a lehetosegeik kihasznalasai.
    S azt teszik am minden vonalokon es formakban amint csak a lehetosget talaljak.

    Az alapveto emberi gyarlosag, az erkolcsi magatartas hianyaval a kihasznalo lehetosaegei!!!

  • Bendeguz79 2020 december 1 11:01 du.
    A történetnek van másik olvasata is.
    Ebben az alattvalók megtaposása a cél, az uralom további fenntartása érdekében. Ehhez partnerek a VEZETŐSÉG.
    A II. világháborúként jegyzett RENDEZVÉNYnél mindkét oldal vezetői jól dokumentáltan, CIONISTA elvtársak voltak.
    A háború elején közösen szépen kiiktatták a játékból észak európát. Valójában ez van az általad említett paktum mögött.
    Ezután jött a látványos egymásnak esés úgy játszadozva az erőkkel, hogy létre jöjjön a megtervezett mértékű pusztítás a megtervezett végfelállással a kétpólusú világrendhez.
    Az ellenőrzéshez érdemes megnézni a háttér támogatásokat és a katonai nonszenszeket (eget rengető katonai „hibák”) is.
    Nagyon árulkodó a megnyerhetetlen téli orosz hadjárat. Ugyanez igaz a csak kivéreztetésre jó afrikai részre is. Vannak egyéb „nyalánkságok” is.

  • az itteni „beszólások” geometria és fizika, asztronómia (majdnem asztrológiát írtam) ügyben arra adnak meglehetősen világos jelzést, hogy az emberek (az egységsugarú) nem ülnek fel nagyon sok mindennek amiről „azok” assziszik, hogy már megetették a népet vele és az mint bürge követi a rémhíreket és a SARS ügyeket, most majd kiéleződik a vax téma is amint el kezdik beadni és kiderülnek dolgok szépen sorban érdekes módon grizi az ő helyesírási hibáival és mellécsapásaival tök világosan megkérdezte ugyan a bona fide mondjon már valamit azon túl, hogy minden kérdező hülye, mert ugye nincs olyan hogy rossz kérdés, van kérdés és lehet rá nem válaszolni de azt mondani hogy a kérdés hülye azzal együtt aki kérdezte az már nem egy művelt vita része!

  • Rodeo11
    2020 december 1
    5:11 du.
    Geyza
    2020 december 1
    5:27 du.
    Hasonló helyzetből jőve nemigen tudjátok megérteni amit írtam -úgy látom.üdvözletével

  • Bendeguz79
    2020 december 1
    11:01 du.
    igazad van — de nemigen érti meg itt más .Üdvözlettel .

  • TOTH PETER:

    HA Lenin es Hitler fel-zsido-szarmazasaira jelezne, az allitolag teny volt, DE az altalanos meglatasa a „cionizmus” elkepzelesen 180 fokra az ellenkezo iranyba lat.

    A paranoid psychopat-ok hatalmi es kegyetlenseginek a valosagra-valasa volt Europa XX. szazadi szerencsetlensege.

    Egyetlen ragadozo-allati leny nem pusztitja sajat fajainak tagjait. Sot az emberileny eseteben sem normalis az !!!!

    A kegyetlenseg es felelem-keltes volt mindeg a modszereik.
    Mint ma is a terror a legsikeresebb fegyver, s a propaganda csak az ut-mutato ahoz !!!

  • Kedves Geyza, 2020 december 1, 5:27 du.
    „ÍRJ !!ABBA NE HAGYD !!”
    – Már meg is kapta a vérszemet 🙂 üdvözletével sógor.
    Csak a baráti biztatásodra várt! – Méghogy nemtucc írni? 🙂

  • toth péter
    2020 december 2
    12:15 du.

    örömmel venném, ha kisegítenél és „kihoznád” a quintesszenciáját nekijje?

    addig (ha ez nem csípi a szemedet?)… szvsz és régi megjegyzésem ismétlése:

    én már 1985 ben mondtam, hogy az az egész izé ami készűl az egy átb….s, és azok akik készítik azok szélhámos anyagilag tolvajlásban érdekelt ferdehajlamú egyedek

    várom tudományos esszédet (van neked olyanod?)

  • SzandiMandi
    2020 december 2
    4:49 du.

    -És mondja kérem..milyen írása van ?
    -Folyó. Csak a nagybetűt nem mindet ismerem…

    /Rejtő/

  • Rodeo11
    2020 december 2
    7:59 de.

    Jóffan gazduram.
    Majd vetünk oda is szemet.
    Az UKÁ-ba. Csak még nem tuggyuk milyet:
    Zabszemet? Esetleg vérszemet? (Mindegy..)

  • Kedves Bendeguz79!
    2020 december 2, 10:33 de.
    A kabaréjelenetbe illő bulvár eset még péntek éjszaka történt Brüsszelben, és hétfőn írták meg az újságok, (természetesen a NER média kivételével).
    Dr. Szájer még vasárnap lemondott az EU-ban betöltött tagságáról, igaz akkor még kicsit más okokra hivatkozva 🙂 és ma a fidesz tagságáról is lemondatták (vajon ki? 🙂
    Mivel az már nem fér bele az értékrendjükbe, mármint, hogy lebukott ez az idióta, mint az előző másik kettő jómadár Borkai és Kaleta Gábor, hasonlóan nagyon konzervatív és keresztényi körülmények között.
    A valódi botrány pont az amit Kővendég találóan megfogalmazott az újabb cikk alatt:
    „Amiért Szájer József doktor úr erkölcsileg súlyosan elítélendő (és szerintem jogilag is az lenne), nem az, amit MOST gatya nélkül cselekedett, hanem az, amit 2010-től rendesen felöltözve tett.”
    Tóta W. Árpád szemléletesen elmagyarázza az esetet, ha tényleg tudni akarod, – ami akár nyelvgyakorlásnak is kitűnő! Szintén köszönet érte Kővendégnek!
    https://hvg.hu/360/20201202_Jozsef_es_a_szines_szelesvasznu_bungabunga

  • Köszi szépen Kővendég a szép Ady verset meg a vidám Tóta W. cikket. Tényleg nem sok minden változott az utóbbi száz-egynéhány évben kis hazánk társadalmában, (ismét sikerült remek pozícióba navigálni az országot egy lehetséges konfliktus esetén) de legalább van internet meg örülhetünk az egyedülállóan szép irodalmunknak (amíg még van).

  • SZANDI MANDI:

    Emlekezne meg arra az osi biblia mondasra, amikor a foldre esel mindenki beledrugdos???

    Mint onmagad is, „Szajer doktor ur” volt, de most hogy nemi-elvezeteit a Belga rendorseg feltarta, mindenki rohog rajta es vadolja.

    Nem velened magadat szerencsesnek ,hogy a redorseg nem kapott el azon elvezeteid kozbe???

    Vajon Szandi Mandinak mirol kellene lemondani akkor???

    A poont az Szandi, hogy a sex, s manapsag a bisexualaity sem itelce rendellenesnek.
    Sot meg a kabitoszer hasznalata is nepszerusodik torvenyesen!!!!!

    Az az u.n. progressive liberalizmus, s open mindedness!

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 december 2
    8:03 du.

    „Nem velened magadat szerencsesnek ,hogy a redorseg nem kapott el azon elvezeteid kozbe???”

    Kedves Bendeguz, a kellően érzékenyített belga rendőrség nem „azon élvezetek” miatt, hanem a pandémia szigorítások megszegéséért kapta el Szájer doktor urat! 😀 Negyven éve még „azon élvezetekért” alaposan megkóstoltatták volna vele a Kádár kolbászt, no ennyit javult azóta a világ! D:

  • Drága Bendeguz79!
    2020 december 2, 8:03 du.

    Sikerült ismét megértened miről is beszéltünk! 🙁
    OK, tudjuk nem az anyanyelved a magyar.
    Itt már rengetegen javasolták előzőleg is: olvass többet (legalább a kötelezőt amíg képbe kerülsz a témában) és csak ezután bölcselkedj, hidd el mindenkinek jobb lesz.