Könnyítések Brazíliába utazóknak

2020 december 16 6:09 de.3 hozzászólás

A Rio Convention & Visitors Bureau legfrissebb tájékoztatása szerint Brazília a tengerentúli célállomások közül azon kevesek egyike, ahova a turisták ma is korlátozás nélkül léphetnek be amennyiben légi úton érkeznek az országba. Miután a szabályok a vírushelyzetnek megfelelően bármikor változhatnak, továbbra is szükséges az utazást szervező légitársaságtól a legfrissebb tájékoztatást kérni.

Tengeri, illetve szárazföldi úton a turisták nem léphetnek Brazília területére. Az országban nincs kijárási tilalom, a szállodák és éttermek nagy része változatlanul üzemel és az idegenforgalmilag fontos helyek mind látogathatók. A brazil szövetségi államok közötti légi és szárazföldi közlekedés változatlan. Az Európából Brazíliába közlekedő légi járatok száma és gyakorisága folyamatosan nő.

Maszk viselése is csak egy-egy államban kötelező. Nincs szükség COVID tesztre, nincs kötelező karantén és az eddigi kötelező utasbiztosítással sem kell rendelkezni. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem nagy rizikó manapság bárhova is utazni COVID-ra is érvényes utasbiztosítás nélkül. Az aktuális helyzetről pontos tájékoztatás kapható a Brazil Nagykövetségtől és a HAVAS Creative Tours magyarországi képviseletétől is. ([email protected] valamint [email protected]) A brazil kormány bejelentette, hogy jövő év január 25-én megkezdik a COVID védőoltások beadását először Sao Paulóban, ahova jelenleg 18 millió adag oltóanyagot várnak. Elsőként az idősek, az őslakosok és az egészségügyben foglalkoztatottak kerülnek sorra.  Idén novemberben átadták a „WORLD TRAVEL AWARD” kitüntetést, amelynek büszke nyertese immár 6. alkalommal lett Rio de Janeiro. A címért Argentína, Peru, Kolumbia és Chile városai is versenyeztek. A szakmai és közönségszavazatok alapján a kitüntető díjat az idegenforgalmi szolgáltatásokban és sport rendezvényekben legjobban teljesítő Dél-amerikai városnak ítélik oda. A WORLD TRAVEL & TOURSIM  COUNCIL Rio de Janeirónak ítélte a „SAFE TRAVEL” logó használatának jogosultságát. A díj igazolja, hogy város idegenforgalmi szolgáltatásai megfelelnek a nemzetközi protokoll előírásainak, tehát a szigorú egészségügyi és higiéniai követelményeknek. hangsúlyozta Sárdi Rezső, a HAVAS Creative Tours DMC magyarországi marketing képviselője.

3 hozzászólás

 • Es Brasilban ahol a hirjelentes alapjan, a lakossag leg-nagyobb szazaleka (20%)visszautasitja jarvany-elleni oltasokat!!!

  Ha most Magyarorszagban nem lehetnel fertozve a Covid-jarvany altal, utazz Rio-ba.

 • Szuper!
  Végre egy ország!

  Ők fognak legjobban járni, mert az egész világról, akik utazni szeretnének, ez a potenciális cél, mert a legtobb ország gorcsosen begubózik!
  Brazilia fellendul, a tobbi pedig vergodik, vagy csodbe is megy, ahogy lathatjuk mar ma is!
  Vilaggazdasagi valsag peremen lavirozgatunk mi is, annak ellenere, hogy o1g , de a legtobb allam sem ismeri be!
  (Bár ezt mar a kozgazdaszok tavaly ota elore jeleztek!
  A Covid csak egy elfedo bűnbak-tortenet!
  Nyilvan, hogy van, mint mindig is voltak kisebb , nagyobb fertozesek, de egyikre sem reagaltak igy! Raadasul szakmailag is rosszul!)
  Akiket antibiotikummal kezelnek barmire is hivatkozva, azok nagyon megszenvedik, bele is halhatnak, mégha erős, fiatal a szervezetuk, akkor is, mert a testunk vedomechanizmusát a bennunk elo szimbionta, hasznos bakteriumok tartjak fenn!

 • A magyarorszagi adatokbol tisztan ugy tunik, hogy nem szukseges Brasilba utazni a Covid-virust elkapni.

  A napi 4 ezer fertozott es kozel 200 halott felelmetes 2021-et jelenthet! S az unnepelesek azt nem fogja am segiteni gatolni.