Orbán, a nagy varázsló: hazudni bolondulásig

2020 december 21 11:58 de.113 hozzászólás

A miniszterelnök tegnap meggyújtotta a negyedik adventi gyertyát. Emelkedett hangulat, a képen áldás és békesség. Meg persze szeretet, ameddig a szem ellát. És egy nyakkendő. Ami a felvétel elején még nincs, aztán valahogy mégiscsak lett. Orbán, a Nagy Mutatványos, ezúttal nyakkendővel varázsol.

Az Ember, Aki Még Soha Nem Hazudott, nem fogy ki a mutatványokból. A kalapjában mindig akad egy újabb nyúl, amit előhúzhat. Ha meg már nyúlra sem futja, vagy volt nyúl, de lenyúlták, akkor még mindig ott vannak az ígéretek – azokkal teli a padlás.

Nyugodjon meg mindenki, aki megbetegszik, azt meggyógyítjuk!

Különben is, mi, balga nép tehetünk arról, amiért még inkább hiszünk a szemünknek, és a tapasztalatainknak, mint annak, amit a mutatványos mond nekünk.

A Nagy Mutatványos már régen feladta a tényekkel való hasztalan hadakozást, visszavonulót fújt a csatatéren. Ő már csak előre tekint. Nem néz a lába elé, emiatt időnként hasra esik, és akkorát tanyázik, mint az ólajtó. Nem szánjuk, de már röhögni sincs kedvünk rajta. Sajtója, frekvenciája, hullámhossza dögivel, hogy elhitessen bármit. Hogy a fekete fehér, a kicsi nagy, a kevés pedig sok.

A nulláról nem lesz könnyű bebizonyítani, hogy végtelen, de a legjobb koponyák már dolgoznak a megoldáson. Mikorra kell, meglesz az is.

Van feladat, több is, mint elég. A forint gyenge, az infláció magas, az oktatás elavult, az egészségügy romokban.

Marad az, ami eddig volt: hazudni bolondulásig. Nyakkendőt például a nyakkendőtlen miniszterelnökre.

A valóság illúzió, egyedül a remény a realitás.

113 hozzászólás

  • Szellemes, jó cikk.

  • Nos „kedves” Föld.S.Péter !

    megint írt egy szánalmas uszító cikket,mint máskor is….

    Orbán meggyújtotta a negyedik gyertyát,mint a keresztények(az ország lakosságának!) többsége,van valami kifogása ellene?
    Ami a nyakkendőt illeti ,hát kissé röhejes……
    Mellesleg az infláció ellensúlyozására a nyugdíjasok kompenzciót kapnak(!!!) és több ágazat jelentős könnyítést,támogatást,ami pedig a a gazdasági növekedést illeti,ne aggódjon
    meglesz(!!!)
    Próbáljon értelemes cikket írni,és tárgyilagos lenni,persze főleg az utőbbi sem magának,sem a lecsúszott ellenzéknek nem megy…..!
    Maga a fórum tiszteletdijából él,a többség meg munkából és sokan a kiérdemelt megdolgozott nyugdíjukból él!ú
    Na részvéteem!!!!!!!

  • Elküldtem néhány perce legelső hozzászólásomat (most, néhány napja fedeztem fel a Kanadai Magyar Hírlapot, ami színvonalas publikáció).
    Remélem nem probléma hogy NEM vagyok Kanadában elő magyar, Európában vagyok.

  • Egy kis kiegészítés:

    Föld.S.Péter!

    Az, hogy maga nem keresztény az biztos, de nem gond..az sem ha netán zsidó…az sem,ha nem hívő,de fogadja el,hogy a hittől,felekezettől függetlenűl a Karácsony az emberek többségének bizony ÜNNEP itt Európában!!!!!!.

    Az idegen mohamedán vallásúak nem érdekelnek,főleg a terrorista migránsok!!!!!!!!!!!!
    Na részemről ennyi!

  • ugye nem kell meg is hallgatnom???!!!

    a hangjától idegzsábát kapok az ilyen kappanhangon elsikoltott hörgések a zeneileg művelt hallásrendszeremben mindenfélét generál harmóniát kivéve immár 30+ éve én akkor amikor először meghallottam akkó’ má’ tudtam, ez egy hamis rühes rókafi

    és mitaggyisten (1984-ben!!!) ma is igazam van … sőt

    mindenkinek kellemeset és boldogat ott és úgy ahogy ő saját magának kívánja mert én nem akarok beavatkozni senki magánszférájába de szeretném tudatni:

    veled vagyok Cinkotai Nagyicce!

  • Az Orban „nyak-kendoje” talan vicces, de nyer az majd szavazatokat az ellenzeki partoknak ????

    Hiszen az ellenzekek vegre megeggyezeset ertek-el, hogy mindannyiuk csupan egy nev alatt fognak szerepelni a kovetkezo part-valasztasokon.

    De az mindjart mutat igen jelentos felre-magyarazataikat az „eggyesileseiken”.

    Mert barki szavazo nem kedvelne csupan egyetlen egyet sem abban a koalicioban, az csupan az ellenkezo part-listara szavaz, s az a Fidesz-re.

    Azonnali meglatas, akinek lehetne nemi politikai gyakorlata az eletben, hogy az „egyesules” nem jo otlet am.

    A legjobb lehetoseg a legjobb kandidatust tamogatni es a szavazok elforgacsolasat ugy lehet megelozni.
    A valasztasok mindeg ket-bersenyzok kozotti politikai kizdelem.

    De mint a mondas az eletben mindenre vonatkozoan, mindeg a leheto leg-jobb kanditas sikereskedik.

    Kiveve persze HA el-nem-szurja valami ostabasagaval!!!!

    Az itten bizonyitott poiltikai modszer nem azt bizonyitja am !!!!!

    Egy jobb, fital, energikus, kepes , megbizhato, szavahiheto politikusra lenne szukseguk, ill. a kozosseg-erdeke azt kivanna, nem a mult elcsepelt, kiavult vesztessei-szamara lenne szukseg a sikerekhez.

    A kerdes, belatna majd azt a Fidesz, vagy az „ellenzekek”,s a part-lista elere kepes egy megnyero, szavahiheto, megbizhato, megoldasokat lato kandidatust allitani???

  • György Molnár

    Már a tömegközlekedési járműveken is arról beszélnek, hogy egy tömeggyilkos rablóbanda van hatalmon…………Elértük, hogy a világon a legtöbb Covid halott lakosság arányában Magyarországon van……De Orbán azt nyilatkozta pár hete, hogy „minden embert megmentünk”……A haverjaikat és a rokonaikat. Egyelőre….

  • Most már itt is arra a rohadt fasssszzzbukkra kell először átevickélnem, hogy elolvashassak egy cikket teljes egészében egy oldalon? Nem vagyok „fenn”, és nem is leszek: az egész egy istenverte sunyi adatgyűjtés. Már bocsánat …

  • György Molnár
    2020 december 21
    3:08 du.

    „MINDEN ÉLET SZÁMÍT”
    EZ most a legujabb szlogen ami mindenfelől dől.

  • OIM* – ra megint rájött az agyzsába hehe
    Nyikorog-nyekereg mint egy bepállott FIDESZ ima-malom

    *OIM = Oldal Idióta Marcsája

  • Miklós bá’
    2020 december 21
    4:09 du.

    Sokaknak
    szarrá válik az
    egész napjuk ha nem tudnak
    „felmenni” a facéra és nem tudják
    megosztani pl azt a fontos dolgot hogy megint
    milyen szép fél kiló túrót bíííírtak venni a piacon.

  • ÉN HÜLYE NAÍV BAROM…évekig csak
    négy ismerősöm volt azon az istenverte oldalon,
    most meg rámtalált a fél repülőklub.
    Persze hogy bejelöltem mindet !
    Már nem repül egyikse családapák és anyák.
    Namármost van egy-két tag, akik még azt is megosszák ha az átlagnál kissé büdösebbett sikerült fingani.
    És elérasztanak ezek a hülye értesítések. Kész idegbaj az egész.

  • Köszönöm!
    És még egyszer: bocs’ a kifakadásért!

  • Ha a mesteren ennyire utolérhető a folyamatos hazugság – már pedig igen – akkor mi a fenét kezdjenek magukkal a kis halak, akik egyébként óriásoknak képzeli magukat?
    Tegnap este, egy rosszkor beiktatott „lábpihentetés” céljából ott ragadtam az ATV Csatt. című politikai /közérdekű műsoránál, és már meg sem lepődtem, csak néztem ki a fejemből, mi is folyik itt? A kormány oldalt képviselő szóvivő (?) aki úgy egyébként a Fidesz kommunikációs igazgatója Hollik István, valami olyan szégyenteljes és nulla produkciót vágott le, hogy komolyan ledöbbentem, pedig jól ismerem Hollik „teljesítményét” személyi alkalmatlanságát bármire is – ennek ellenére mégis meglepett az a sötét ostobaság és butaság ami belőle áradt! Korlátoltságánál csak a murva nagy önérzete volt nagyobb, midőn a tényszerű tudás és adatok ismeretének hiányát megpróbálta valami hamis erkölcsiséggel pótolni, és a vele szemben ülő „baloldali” képviselőt Hadházyt piti eszközökkel kioktatni! Ez a fajta merev tudatlanság és vélt „magaslati pozíció” azért néhány éve még elképzelhetetlen volt a fidesz részéről, hiszen mindig arról próbáltak meggyőzni minket a szakértők (is) hogy „ez igen, ahogy a Fidesz kommunikál….stb” ott aztán van rend, fegyelem, és csípőből vágnak vissza, ez a belső összezártság és kommunikáció az erősségük!
    Hát aki tegnap látta azt a szánalmas vergődést amit ez a tökfej levágott, nyilvánosan égett, az nem lepődik meg, hogy a vezér folyamatosan belefut a pofonokba, mert vagy a hasától vagy a vakító önfényétől, de valamitől már nem lát jól – sőt, sehogy sem!
    Komolyan mondom Hollik mellett a másik jobboldaliként részvevő Kiszely Zoltán szinte felüdülésként hatott – ő csak natúron ostoba, gyermekien naiv buta kis ábrázatán valósággal kikristályosodott a szervilitás, de őt már ezer éve ismerjük – nem változik! Ám azt hittem lesz annyi esze a kormánypártnak, hogy mielőtt ilyesféle nyilvános vitaműsorba engedi az egyik szárnysegédjét, legalább felkészíti, belever egy két dolgot a fejébe, ha már neki magának nincs annyi esze, hogy valamelyest tájékozódjon utána nézzen bizonyos információknak, adatoknak, mielőtt nyilvános szereplést vállal, hiszen a téma adott, pontosan tudta mi mindenről lesz/lehet szó.

  • Miklós bá’!Nekem simán bejön a kanadaihirlap.com, face nélkül!
    Az ellenzéki összefogásról: nincs más út. Miután Ovi ’90 óta mást se csinál, mint felszámolja a magyarországi polgári, konzervatív oldalt. Elsőként a rendszerváltásban kulcsszerepet játszott MDF-et, aztán a kisgazdákat, majd diszkreditálta a MIÉP-et. Egyedül a Jobbikkal nem boldogult, de az a 9-10%, amit a szélsőséges eszmékkel el lehet érni, nem veszélyeztette a hatalmát. Eddig. Most viszont minden egyes százalékra szüksége lesz.Így azután becsatornázta a pártjába az antiszemmita, (antimigráncsista), soviniszta eszméket.
    Ezt ismerhette föl a Jakab vezette Jobbik, amikor az ellenzékhez csatlakozott: vagy együttműködik, vagy megszűnik, miután az „életterüket” elszipkázta a minielnök pártja.
    Nem lesz egyszerű a dolga az ellenzéknek, ha többséget szerez. Hiszen az ellenzékiek között sok az eltérő nézet, nehéz lesz megtalálni a hidat, ami összekötheti a jobb- és baloldali hazaszerető demokratákat.

  • Boda nagysasasszony hsz-eit olvasva, felrémlik bennem Winston Churcill egy közismert mondása: A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval…

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2020 december 21
    1:06 du.

    De, bizony kedves Marcsi, keresztény mégpedig református, legalábbis egy régi, még átkosi Karácsony előtt -kezében egy hatalmas fenyőfával- az őt kérdőre vonó, vele egy házban lakó anyósomnak a szemébe rátardian ezt állította! 😀 😀 😀 (Nade, ez mellékes, ahhoz képest hogy, a mostani már a harmadik vallása, mert most már nyíltan is meri vállalni a 8 napos korában kapottat! 😀 ) Most pedig fölköpök és aláállok, mert legalább olyan magánügybe aljasan belepofázó voltam, mint a valaha még Orbánt is túllicitáló Koszorús Szerző! 🙁 )
    Sajnos ezt a revansot most el kellett acsarkodnom, pediglen Vízkeresztig már nem akartam ünneprontón ide merészkedni! 🙁

  • Miklós bá’
    2020 december 22
    2:45 de.

    Miki erre kattints rá

    https://kanadaihirlap.com/

  • Boda Marcsi
    2020 december 21
    12:29 du.

    marcsi, neked is ugyanazt! meg 2021 et is!
    infláció nem kell kompenzálni filléres ajándékokkal, hanem megszüntetni vagy mértéken belül tartani 2-5% még normálisnak mondható, és a HUF erősítése a gyengítés helyett, amiből ugye „egyeseknek” hatalmas anyagi hasznuk van mégpedig a rossz forint árfolyamból, ugye nem kell újjal mutogatnom rájuk?

    egyáltalán kellene néhány igazi gazdasági szakember az ország élére nem ezek a kókler zseb- és tyúktolvajok

    azért majd keféld ki a mamuszodat és vasald ki a pongyoládat az ünnepekre és vegyél fel tiszta bugyit… már itt érezni a….t van mosógéped?

    na jó majd OVI vesz neked két infláció között

    addig is légy vidám és ne tépd a kontyodat bontsd le és fésülködj meg majd fond be újra a kendőd alá

  • egyedül a remény a realitás.
    Szerző elv.-..UR. Reménykedj.Mi is ezt tettük 89 előtt,mikor tejben , vajban fürödtetek ! Ez hiányzik!
    Látszik, mert ahol az ” ellenzék” nyert , ott megy a dőzsölés : pl. : 6.5 milliós jutalmat ad a polgármester önmagának ? gratula üdvözletével.
    Ja! meg mindenütt a fidasz embereit neveztétek ki , mert kellett a zsiros állás üdvözletével

  • Geyza
    2020 december 21
    5:49 du.
    a tied is .Mert Országos jóbarát vagy ! beajánlottalak,vigyázzanak rád ( bár kinyujtott karu kisnyilas vagy )
    üdvözletével

  • Mi a meglepő ebben?
    A világunk vezetősége pár ezer évnyi következetes tudat manipulációval csalfa álomba, mint valóságba vitte az emberiséget.
    Hogy viccesebb legyen, már egy ideje azt is elkezdték nyomatni, hogy ezt is csinálják.
    https://szabadgondolat.wordpress.com/2013/05/25/a-human-operacios-rendszer-hor-es-a-mustarmag/

  • György Molnár!
    Érdekes én és még a normális baloldali ismerőseim sem hallották,amit írr4
    Geyza!

    Ne strapáld magad…te régóta terhelt vagy……!
    talalom!
    maga szintén nem érdekel…
    Orsós!

    Föld.S.P úgy keresztény ahogy én mohanmedán!

    Amúgy mind Föld.S,mind a lecsúszott,jellemtelen ballibsik nem érdekelnek,megvetem és szánom őket!

    mellesleg én itthon élek tapasztalok,látok,hallok…és több forrásból is tájékozódom!
    Lapoztam….Jó filmet nézek!
    Pá!

  • Amúgy György Molnár!

    ne járassa le magát még jobban: a legtöbb fertőzött és halott nem Magyarországban van….ezt még egy óvodás is tudja,meg ugye a független fórumok is igazolják!!!!!4
    na őszinte részvétem a leépült,gyúlölködőknek!!!!!!!!!

  • Rodeo! (2020 december 22 2:45 de.)

    Látom, érted a gondomat. Mit gondolsz, eddig hogy találtam ide? Né nézzéééé mán hülyének!

  • MOLNAR GYORGY:

    „…a tomegkozlekedesei jarmiveken a beszl”-ok. terjesztik am a Covid jarvanyt minden szavaikkal es belelegzeseikkel!

  • Kedves ‘talalom’! (2020 december 22 5:51 de.)

    Természetesen nekem is bejön simán a kanadaihirlap.com már évek óta minden nehézség nélkül. A gondom a cikkeken belüli [f] betűvel van: olyan mintha a bal fülemet a jobb kezemmel a jobb combom alatt átnyúlva kellene megvakarnom; – vagy: miért kell nekem megkérnem valakit, hogy nyissa ki a házam kapuját, mikor ott állok a kapu előtt kezemben a kapukulccsal?

    (december 22 6:06 de.):

    Sir Winston igen sok gondolatát kellene még megismernie ezen kívül is az ellenzéknek; ebbe Gyurcsányt és körét is beleértem.

  • Boda! (2020 december 22 2:02 du.)

    10 millió 10 %-a 1 millió, 100 millió 10 %-a 10 millió; – a többit Magára bízom.
    Az viszont igaz, hogy ezt az óvodában még nem tanítják.

  • „gazdasagi szakemberek…” Hmmmm?

    Mint ma Cubaban vagy Venezuelaban????

    Lasd mivel alnak szemben a szegeny Cubaiak.
    Januar 1-tol Castro,az u.n. Currency Unification-modszeret kenyszeriti a nyomorgo lakossaira.

    Ami magasabb arakat es magasabb fizeteseket is hoz majd.

    De a havi minimal ber 2,100 Paso lessz.
    S elelmiszer es energia, stb.arak tobbszorossen emelkedik.
    Ma Cubaban ezer KW villanyaram 459 Peso ($60) de annak ara 7,256 Pesora ($302)lessz.

    En itten $ 0.1106 -ot fizetek KW-onkent. Ezer KW $110.60.

    Elelemiszer szabadon, korlatlanul lessz vasrolhato a jegy-rendszernelkul, de csak az u.n. Dollar-uzletekben, ahol csak US dollart fogadnak el.

    Az ordognek sem kellenne olyan „gazdasagi szakemberek” !

  • Laggoló sámán, arcbénulásos harcosok, Leninné változó Árpád: emlékezetesre sikerült a Magyarságkutató filmje a pozsonyi csatáról
    https://444.hu/2020/12/22/laggolo-saman-arcbenulasos-harcosok-leninne-valtozo-arpad-emlekezetesre-sikerult-a-magyarsagkutato-filmje-a-pozsonyi-csatarol

    A Magyarságkutató Intézet kb. egymilliárdból nettó hazudik.
    Ezek vagyunk ma, feleim, magyarok.
    Csak erős idegzetűeknek és minimális humorérzékűeknek ajánlott:

  • talalom:
    „Boda nagysasasszony hsz-eit olvasva, felrémlik bennem Winston Churcill egy közismert mondása: A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval.”

    Lehet, lehet. De miért kell Boda Mária évek óta ugyanazzal az ötvenszavas „szókinccsel” bepötyögött, értelmetlen írományait elolvasni? Úgy kell annak, aki elolvassa, megérdemli!
    A tíz legfrisebb hozzászólás alrovtban pillanatnyilag öt szerző neve szerepel. Ebből három szerző kommentjeit szinte soha nem olvasom, elég volt egyszer-kétszer (ha az utcán hever egy darab kutyaszar, azt se szagolom meg újra és újra, anélkül is tudom, hogy büdös), egy szerző kommentjeibe alkalommszerűen, egy másikéba pedig nagyon ritkán nézek bele (akkor is minek?).

  • toth péter
    2020 december 22
    10:47 de.

    Magadról beszélsz náci-csíra.

  • Boda Marcsi
    2020 december 22
    1:31 du.

    Nem látsz te semmit.
    Azt látod amit vetítenek neked.
    Te szerencsétlen borsónyi agyú OIM*

  • HUNT*

    Barátod neked a..

    * HUNT = HUmortalan Náci Tótpéter

  • Boda Marcsi
    2020 december 22
    1:31 du.

    Tégedet még a
    jobboldali ismerőseid
    is annyira útálnak hogy nem állnak
    le veled társalogni.Hát még a baloldaliak..
    nem elég hogy idióta vagy még hazudsz is.Na de ekkorákat ??!

  • Rodeo11
    2020 december 22
    10:36 de.

    OIM*,aki azt hazudja hogy számviteli végzettsége van, képtelen észrevenni hogy az elmúlt 10 évben, ha átlag nyugdíjja van, minima kalkula 1 millió forintot vettek ki a zsbéből.(ha nem költ benzinre vagy gázolajra. Mert ha igen, akkor jóval többet.)
    Ha pedig átlagnál nagyobb a nyugdíjja, akkor a dupláját vagy inkább a háromszorosát.

    Dehát..láttunk mi már itt olyan hülye vénaszonyt a TV-ben, aki élete megtakarítását ( 8 millió Forintot) odaadta Orbán Viktornak, aztán egy rendezvényen térdre borulva sírva csókolgatta a kezét.
    Miviktorunk ugyan eléggé kelletlen arccal tűrte a nyanya performanszát, de azért akkoriban eléggé nagy port vert fel a dolog hazai körökben.

  • Nagy Gyula
    2020 december 22
    11:11 de.

    a független kanadai vállalkozások szervezete a tv nyilvánossága előtt tett panaszt arra, hogy a közel 15000 (SIC) kanadai kisvállalkozás amiket köteleztek bezárásra a nagy halak hasznát növelik mert azokat senki sohasem utasított bezárásra sem de még mozgás szigorításra sem
    ennek számszerű végeredménye csak ez ügyben 60000 + munkanélküli, + hitel és adó befizetés elmaradása a többi munka nélkül maradó százezrek azaz fölöslegessé váló állampolgárok mennyisége!

    ugyanakkor semmi más nem történik, mint tőkeátcsoportosítás azaz újabb és – talán – végső tőkekoncentráció azaz monopolizáció mindez a vesztegzárral és a teljesen eredménytelen hozzácsapódó intézkedésekkel

    erre majd a grizi nem tud mondani semmit de te meg a világ meg nem nevezett vezetőivel operálva még annyira sem…

    csak a tőzsde híreit nem szabad meghallgatni mert az meg elterelő hadművelet, az extraprofit készítésre létrehozott tőzsde semmi másra nem is jó!

    erre mondjál valami számszakit!

  • Szóba került a közel sem rózsás helyzetünk is. Úgy gondolom, érdemes a facéból ide másolnom egy ezzel kapcsolatos szösszenetemet.
    Ez közel sem teljes (sokkal jobban kimunkáltam) és Hazánk vezetősége sokkal jobban tudja nálam, hogy a jelenlegiből kiindulva hogyan lehetne gyorsan meredeken emelkedő pályára állítani Hazánkat.
    Régóta tűnődök azon is, mit tennék ha nálam lenne a karmesteri pálca. Egy ideje már nem írtam a finanszírozás átalakításáról.
    Az adórendszert átalakítanám pénzben (is) megváltható munka (idő) mennyiség adózásúra. Úgy, hogy munkamennyiségért pénz mennyiséget (jövedelmet) is lehessen vásárolni.
    Ezzel az adó sokkal könnyebben behajthatóvá válik, mint a jelenlegi konstrukcióban. Emellett kiszélesedik az adózók rétege. Csökken az adó behajtás költsége és az egy főre jutó adóterhelés.
    A munkaadó mennyiséget hasonlóan használnám fel a lehető legrugalmasabban, mint ahogy a bolsevik rendszerben csinálták.
    A gazdaság többi részét ezzel felszabadítanám az adózás, adó behajtás címszóval rátett terhelésektől. Feleslegessé válik az adóbehajtási rendszer jelentős része is. Ez utóbbinak egy része felhasználható az új rendszer működtetéséhez.
    A konstrukciót úgy állítanám be, hogy a pénzbeni adózás (megváltás) egy kicsit gazdaságosabb legyen, mint a közvetlen munka adózás. Ez jó késztetés arra, hogy az emberek ha tehetik, inkább a szabad gazdasági részben dolgozzanak.
    Ugyanakkor, akik úgy akarják, a teljes jövedelmüket is megszerezhetik központi szervezésű munka végzésével.
    A bemásolt írás itt olvasható (a hozzászólások részben) részletesebben kifejtve.
    https://www.facebook.com/groups/emberiseg

  • Kedves Föld S. Péter.  Újból egy kitünő cikk. Köszönjük. 

    talalom…..2020 december 22 5:51 de. ‘Miután Ovi ’90 óta mást se csinál, mint felszámolja a magyarországi polgári, konzervatív oldalt. Elsőként a rendszerváltásban kulcsszerepet játszott MDF-et, aztán a kisgazdákat, stb.,…..’A ‘Mi az a jogállam?’ korábbi cikkedbe a hozzászólásombam megjegyeztem, hogy merrefelé igyekezzünk a jogállam megteremtéséhez, egy olyan eszmerendszer felé, amibe az egyén szabadsága a legfontosabb politikai cél. Ha mindnyájunknak ez a célunk és sikerül, akkor egy ilyen O1G alak erőlködhet addig míg bele nem zöldül, hogy megváltoztasson, nem is említve hogy fel tudna számolni törvényileg egy polgári oldalt. Amit írtál a ‘Mi az a jogállam?’ ‘talalom 2020 december 21 8:55 de.’feleletedben, lehetetlenné válik.Megismétlem: Legyen a CÉLUNK a ‘liberalizmus,’ más néven szabadelvűség, ami a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt.’ (Wikipédiából)’…az egyén szabadsága a legfontosabb politikai cél.’ Ez a magja egy demokratikus jogállamnak.  

  • Egy kis történelem.

    Mivel futott be Orbán Viktor, hol kezdődött a politikai karrierje? Nagy Imre újratemetésén mondta az egyik beszédet, ő volt az egyik felszólaló, más, részben már ismertebb emberek között.

    Sokak szerint az egy nagyon jó beszéd volt, és leginkább azt emelték ki, hogy követelte benne az orosz csapatok kivonulását. Maga a beszéd a pártállam igazságtalanságairól szólt (Nagy Imréről kevésbé). A fiatal Orbán Viktor addigra már túl volt egyetemi tanulmányain (szocialista rendszerben), és kisebb ismertsége volt politikai körökben. A beszédre is így kapott lehetőséget.

    Azután is ez jellemezte politikai pályafutását, hogy szeret beszélni, és megragad minden kis lehetőséget arra, hogy beszédeivel megjelenjen az emberek előtt. Azt hiszem, egy politikusnál ez nem túl meglepő tulajdonság.
    A cikk arról szól, hogy van-e beszédeinek veleje, mélyebb mondanivalója? Szerintem ezt nem egy újságírónak kéne eldöntenie. A média hajlamos arra, hogy embereket fölkapjon, és aztán elejtsen méltatlanul. Szerintem a jó újságíró feladata az (lenne), hogy a tényeket tárja az olvasók elé. Az értékelés a fogyasztók, illetve majd a történelem dolga.

  • Nagy Gyula
    2020 december 22
    11:11 de.

    Van egy olyan ismerősöm, mint te. Szerinte pl. a pszichiátriai betegségeket az orvosok találták ki. Az nem zavarja az illetőt, hogy rámutattam, kétezer évig „vidáman” megbetegedtek az emberek elmebetegségekben, orvosok nélkül is!

    Rákérdeztem, hogy aki öngyilkos lett úgy, hogy egy elmeorvos se látta életében, az miért lett öngyilkos? Vajon bebeszélte neki valaki a betegséget? Vagy talán azért, mert megoldhatatlannak érezte a problémáit?
    Erre azt bírta mondani, hogy azok az emberek gyengék voltak. Ez is mekkora tévedés. Az öngyilkossághoz bátorság kell. Természetesen nem lehet életcél, lebeszélnék róla bárkit, aki ezt tenné!

  • HAZAI LAMPA:

    „Egy kis tortenelem” soraiban a valosagra ramutat, DE azzal erossen a szocialista ideologiajaval ellentetben!

  • Rodeo11 2020 december 22 6:39 du.

    Sokat foglalkoztam azzal is, hogyan rogyasztották meg Hazánkat PUSZTÁN CSAK HITETÉSSEL, SZABÁLY VÁLTOZTATÁSOKKAL ÉS EGYÉB „FURMÁNYOSSÁGOKKAL. Ugyanis, nem volt sem komoly természeti katasztrófa, sem háború ami komoly pusztulást eredményezett volna.
    A kapitalizmust imperálásra tervezték és alkalmazzák. Már az alap képlete (értéktöbblet képlet) szerint működtetve erőforrások koncentrálást végez. Et kiegészítve az egyéb hivatalos (és rejtett) eszközökkel, személyekre bontottan is precízen beállítható a munka és a megélhetés mennyiség.
    Azt már párszor megírtam, hogy az emberiséget egy újabb eget rengető katasztrófa (mint, a tűzözön) elkerülése érdekében vették kényszerirányítás alá.
    Azt is, hogy most járunk a Sátán tombol és megköttetik időszakban.
    A Hindi verzióban most járunk a Síva dominanciájának megszűnése időszakban.
    A nagy program első felében felső irányítással a sátáni erőket hozták domináns helyzetbe. Most már jól érezhetően fordítanak a köztudaton, ezzel az irányon.

    hazai lámpa 2020 december 23 5:21 de.

    Nem olyan, mint én.
    Én úgy gondolom, még a közvetlen fizikai sérüléseknél is van valamekkora mentális (pszichés, tudati) komponens.
    És azt, hogy intézményesítetten betegítik (gyengítik) az alattvalókat pszichésen is.
    Ez is egy hatalmas témakör.

  • Nagy Gyula
    2020 december 22
    7:36 du.

    néhány számszerű példa nem ártana, mert a meghatározásaid eléggé zavarosak, hogy melyik megnevezés mit is „takar”?

    volt egy olyan megoldás, amelyben senki sem kapta meg az adóját azaz automatikusan elvonták, központi kasszát képeztek és újra elosztották még az adózási év lejárta előtt (azaz azonnal) így a költségvetés állandó képben volt mivel gazdálkodhat kell e és mire éri meg hitelezni, és a hitelkamatok nem gyilkolták meg a hitelfelvevőt hanem a hitel megoldotta a problémát azaz az egyén is tudott tervezni mindenféle távra

  • Geyza!

    Engem senki nem utál,se a jobb se a baloldali oldalról(főleg aki számít…!!!)miért is utálna? A VÉLEMÉNYEMÉRT,a tényekért?….

    Aztán nekem valóban van felsófokú számviteli képesítésem,és tudom mit is beszélek,(meg ugye megérdemelt és tisztességes nyugdíjam van amit a jelenlegi kormány rendszeresen emel!!) neked maximum 8 általános.,és mint ellenzéki (persze csak „küldős terhelt”) én nem gyűlölködésből.hazugságokból élek!!!!!
    Na pá,kapd be a gyógyszered!!!!!!!!!!!!

  • Amúgy mindenkinek kívánok Kellemes Ünnepeket,a hívőknek Boldog,Békés karácsonyt!!!!!!!!!!

    Remélhetőleg az ellenzékiek,mind ezen a fórumon,mind ítthon felfüggesztik az értelmetlen gyűlőlködést?!!!!!!
    Amúgy minden Ádámnak boldog névnapot kívánok,köztük Chistopher Ádámnak is,minden vitánk, vélemény különbségünk ellenére!

  • PITYI PALKO:

    De elfelejtette, vagy talan celzatosan kihagyta, hogy az ittenni KMH hozzaszolloi miert oly vehmesen ellenzik a maga altal,a Wikipediabol idezett meghatarozasat az egyeni szbadsagnak ???
    Vajon mit gondolna miert????

  • Nagy Gyula
    2020 december 23
    10:01 de.
    arra is válaszoltál amit még nem olvastál tőlem!!! kösz

    erre kell a Nagy Francia Forradalom Robespierre és a guillotine -ok

    a többit leírtad

    békés karácsonyt és békés 2021 et meg ami utána lesz

    látni azt, hogy risorgimento van!!! ahhoz meg Bellini Norma
    eme részlete az igazi:
    https://www.opera-arias.com/bellini/norma/guerra-guerra/

  • HAZAI LAMPA:

    „Egy kis tortenelem.”-re!

    Annak idejen.Olah Ildiko nem nyilvanosan hencegett , hogy ok, ertve boyfriend-jet, s talan erthette a kommunista ifjakat is, lettek kivalasztva a jovo vezetoinek,az akkori hatalmonlevok altal?????

  • Rodeo11 2020 december 23 11:47 de.

    Ha gondolod, kérdezz rá arra ami nem tiszta számodra.
    Az az írásom arról szólt, hogyan lehet központi vezérlésűből visszaadni az irányítást az emberek kezébe úgy, hogy közben megteremtődjön mindenki lehetősége és létbiztonsága.
    A pontos számok sokadrangú kérdés számomra.
    A monetáris eszköz valuta parítások célcszerű állításával már önmagában is sokmindent meg lehet csinálni.
    Fölértékrléssel piaci hátrányba lehet hozni az adott területen a termelést és olcsóvá tenni a hitelt.
    Utána következett a leértékelés és ezzel a hitel bedöntések. Ezzel a csiki csukival sokakat a lakásukból is kiforgattak.
    A bolsevizmus konszolidált szakasza után megcsinálták, hogy évente egy kisvárosnyi ember hal Hazánkban fagyhalált.

  • Földes nyakkendős leleplezése után át kellene már térni az emberi és a szent értékekre is: Hanuka – Karácsony- Újesztendő
    Báruh áta Ádonáj elohénu meleh háolám sehehjánu vekimánu vehigiánu lázmán háze…
    Áldott békés Karácsonyt!
    Békés boldog(abb) Újesztendőt…..MINDENKINEK !
    Szeretettel, Bernsteinék

  • Bendeguz79
    2020 december 23
    2:59 du.
    grizi így ünnepek táján -talán- el kellene olvasnod mielőtt elküldöd???

    „hozzaszolloi miert oly vehmesen”
    a „szollo” az milyen nyelven van? szőlő az egy „l” a szóló is egy „l”
    a vehmes az valami (!)marco rúbio fohász hogy nehogy béke legyen?

    de azért neked is mindenfélét így SARS idején ha már rátok borult…

  • Bendeguz79
    2020 december 23
    2:59 du.

    grizi ez teljesen „ünnepi” Prezident Elek és a vicéje már gyűjtik a fekete pontokat pedig még be sem költöztek…

    nem fogja eltörölni a diákok magas kamatra felvett diákhiteleit amik fejenként usque $50000-et tesznek ki és életre tönkreteszik az álmaikat is, hogy ebben az oktatási rendszerben szerzett bármivel is majd jólétet tudnak maguknak teremteni a twíteket el kellene olvasnod erről

  • Nagy Gyula
    2020 december 23
    10:18 du.

    „Az adórendszert átalakítanám pénzben (is) megváltható munka (idő) mennyiség adózásúra. Úgy, hogy munkamennyiségért pénz mennyiséget (jövedelmet) is lehessen vásárolni.
    Ezzel az adó sokkal könnyebben behajthatóvá válik, mint a jelenlegi konstrukcióban. Emellett kiszélesedik az adózók rétege.”

    a munkaidő ára -tudtommal- vállalkozásonként változik ez az egyik fő faktora a konkurencia harcnak! hogyan akarod ezt kifizetni? ha valaki fejleszt azaz gépesít az munkaidőt takarít meg de ugyanaz a művelet egyúttal drágább is lesz amit a beruházás összege okoz ugyanakkor minőséget növel de a ráfordított „munkaidő” is kevesebb (???)

    ezt magyarázd meg, lécci!

    azt már említettem, hogy a folyamatos és elvont adózást tartom megoldásnak és az egyéni és az állami (ágazati) költségvetés előreláthatósága azaz tervezhetősége a hozadék!

  • Rodeo11 2020 december 24 12:43 du.
    Amit írsz, az még a kapitali paradigma rendszerben sem teljesen stimmel.
    A természetes rendben az esszenciális érték az élet (és ennek időben is mérhető darabkái).
    Azért fordítunk valamennyit az életünkből munka tevékenységre, hogy élhessünk. Ki tudjuk elégíteni a fizikai és egyéb szükségleteinket, igényeinket.
    Anno gazdaságtanból azt tanították, hogy a valóban szabad piac az árakat az árúkban megtestesült élet mennyiségek aránya szerint állítja be. Úgy is, hogy a termék előállítás a kereslet irányába mozdul, mert amaddig hiány van addig itt lehet nagyobb bevételi eredményességet elérni. Arra is törekednek a termék előállítók, hogy jó eszközök használatával tegyék hatékonyabbá a munkájukat.
    Idő értékesség alapú pénzt is csináltak már.
    Az idő-pénz átváltáshoz is vannak jó módszerek. Ezeket használják többek között a normázáshoz és a költségvetések készítésekor.
    Az a szlogen is hamis amely szerint a pénzem dolgozik helyettem. Az igazság az, hogy rendszer szinten is kényszer helyzeteket állítanak elő és rútul visszaélnek a kényszerhelyzetekkel.

    Boldog fény feltámadás ünnepet kívánok mindnyájatoknak.
    Kinek-kinek az általa tartott rituálé szerint.

  • Gabriel
    2020 december 23
    9:44 du.
    rodeio

    bent felejtettem a portugal korrekciot
    n~lam csak al~h=z de ha PT brazil on hagytad az trçf~s

  • NAGY GYULA dobott be egy nem-csak erthetelken, de teljesen valotlansagot allito kijelentest, ami egyben teljesen ellentmondo is.
    De meg RODEO is rem furcsnak latja.

    Ami volt:
    „Az adorendszert atalakitanam penzben (is)megvalthato munka (ido) mennyiseg adozasura.
    Ugy, hogy munkamennyisegert penz mennyiseget (jovedelmet) is lehessen vasarolni.
    Ezzel az ado sokkal konnyebben behajthatova valik….emelett kiszelesedik az adozok retege.”

    Nem hiszem ,hogy letezne a vilagon egyetlen tarsadalom is , ahol az allamhatalom az adokat nem penzben kovetelne a lakossaitol, hanem talan kagylok es mas elekpzeltsegekben!!!

    S hol a feneben, es ki dolgozna ha nem jovedelmezve penzben????
    S nem azzal a penzzel kepes a dolgozo vasarolni let-szuksegleteit????

    A szeretett magyar-allamhatalma nem csak munkajat es letlehetoseget, de meg csaladjanak is a napi-betevo-falatait is megadoztatja oriasian!!!!
    A Muffiak ,sem a Cosa Nostra nem tesszi azt sehol!!!!

    Az „adozok reteget kiszelesiti” az allamhatalma, mindeni es minden gazdasafo lehetosegek adoztatasaval, ami a kozgazdasag novekedset korlatozza!

    De ne feledd, minden ado a termelest adoztatasaval, csupan a termelest es szorgalmat bunteti az allamhatalom.

    Azert letezik az elmaradotsag, s annak kovetkezmenye a szegnyseg es hianyossagok.

    Csupan a sikeres es novekvo kozgazdasag a gazdasagi elorehaladas es a jobb let lehetosege.

    A Marxistak alatali osszes-magantulajdonok elkobzasa NEM a jobb eletet, hanemm az oriasi hianyossagokat okozta vilagszerte ahol azt probaltak, maig is.

    Minel tobb adot szed az allam-burokracia, annal kevesebb penz, lehetoseg marad a lakossag kezeben, s annal gyatrabb es lassubb a kozgazdasagsaik.

    A szabad-lehetoseg az egyetlen motivalo-ero ami serkenti a termelest, munka es jovedelem lehetoseget a lakossag jobb eletet es tarsadalmi elorehaldasat!

    A profit, vagyon es orokles adoztatasan-kivul minden mas ado csupan az allamburokraciat hizlalja es a lakossagot szegenyiti!!!!

    Vajon mi oly-rem bonyolult azt felfogni????

    A barlang-lako osember belatta es alkalmazta azt amikor mammouth sonkat cserelt a masik barlanglako kofejszet-keszitovel ?????!!!!

  • Oh come on falks, politikusok nem hazudnak, azt mindenki tudja, csak a szajjuk minket-oldalan at beszelnek.

    Az az allitanak es igernek mindent amit tisztan tudjak hogy keptelenseg betartani es teljesiteni.

    De maskent ki a fene is figyene rajuk???

  • A Bernstein csladnak es mind azon szellemi meggyozodesek alapjan hajlandok elni eletuket; Baruch ha Shem!!!

    Nem lene egy igazi aldasnak velheto korulmeny, hogy az emberiseg ezen a Foldon bekeben, ellensegskedesek, haboruk, kegyetlensegek, gazembersegek, szenevedesek, sot diktatorikus allamhatalmak, fegyveres kuzdelmek,de meg rendorsegek, bortonok, itelekezesek-nelkul lehetnenek elni eletuket?????

    Valojaban igen egyszeru!!!
    Ha csak mindenki hajlando lenne figyelembe-venni es kovetne azt a nehany igen egyszeru utasitasokat Moses vesett-kobe;

    Ne hazudj,
    Ne lopj,
    Ne gyilkolj,
    Ne paraznalkodj,
    Ne onzoskodj,

    Sot meg mind amit vesett a masik kotablara sem oly remesen lehetetlen sem szelszoseges (nem ertheto hogy mit velnenek az atheistak szelszosegessnek abban) hogy:

    Tiszteld Teremtodet,
    Tisztled Teremtod Nevet,
    Tiszteld a Szombatjat,
    Tiszteld szuleidet,

    Allitana barki is hogy azok betartasa lehetne mind az emberi szenvedesek, kegyetlensegek okozoi???????

    Ki nem lathatna-be, hogy az mindenki jobb, boldogabb eletenek a lehetosegeit tenne lehetove ??????

    De hat akkor mi erdekeket szolgal az Istentelenseg???
    Mi eredmenyt vagy elonyt talalhatna barki is Istentagadasaval es a fenti sorok ellenkezoje alapjan elni ???

    U.I.
    Az NEM vallas am, ne kezd a vallasok vadolasaval!!!!!

  • Bendeguz79 2020 december 24 3:08 du.

    Az adók (elvileg) a közszolgáltatások fedezésére szolgálnak.
    Jól dokumentált, hogy nem csupán lehetséges a naturálékban való adózás, hanem a gyakorlatban is alkalmazták.
    A pénz a reál gazdaságban (a piacon is) érték mérő és csere könnyítő árucikk.

  • Bendeguz79
    2020 december 24
    8:07 du.
    grizi ez tömény ájtatosság… de olyan jó kommunista propaganda? hogy ihaj!

    idézlek Nagy Sámán: „De hat akkor mi erdekeket szolgal az Istentelenseg???
    Mi eredmenyt vagy elonyt talalhatna barki is Istentagadasaval es a fenti sorok ellenkezoje alapjan elni ???”

    hááát kéhlek alássan Arisztid őrgróf én mint Tasziló báró úgy gondolom, megoldottad Arisztid Őnagyméltóságod: …”mi erdekeket szolgal az Istentelenseg???” érdekeket kedves Arisztid, az neki érdeke, ami az ővé az nem a tiéd Arisztid, azt Ő Hókusz Pók elviszi zsebben tőled is meg az összes hüjétől ha hagyjátok, és nem csapjátok szét a fejit egy kőbaltával? mikor ellopja

    tudod, mint Alberich a Tetralógiában ha nem kaphatta meg a rajnai sellők kerek domborulatait (elúsztak előle kiröhögve) akkor amíg azok ott viháncoltak úsztukban, ellopta az aranyat és magáévá tette… ebből rengeteg kalamajka származott és hiába változott hatalmas sárkánnyá Alberich eltalálta a Végzet (más néven Siegfried) és… a kalamajka folytatódott amíg le nem égett az egész zubehőr és lett belőle hamu (tudod:isa por és hamu vogmuk… a halotti beszédből)

    és mindig ez lesz a vége Robespierre is tudna neked erről mondani eztazt…de addig is kellene egy forradalom…

    de sem te sem sokan mások nem… mert egyszerűbb a tv-t bámúlni a SARS hírekkel

    van még ilyened grizi? így BUÉK táján?

  • AuroraBorealis

    Hazai Lámpa
    5:10

    O1G politikai karrierje nem a „temetési beszéddel” kezdődött egyfelől.

    Másfelől erre nem ő jelentkezett, tehát nem egy felszólaló volt, hanem vak liberálisok tolták maguk előtt, mint megmondó faltörő kost, csak mondjon amit akar. Tették ezt ugyanúgy már akkor is amikor a dúvad legényt hülye fejjel beajánlották az amerikai mecénás, Soros György anyagi és elvi támogató szárnyai alá, aki felkarolta ezt a frusztrált csúti kanászt…

    Harmadrészt, a szovjet kivonulást ő, csak mint tűzközeli terelőpuli (egyetemi, atyai és apósi infó körökből ) szimatolta ki, hogy Németh Miklós miniszterelnök Horn Gyula külügyminiszterrel karöltve a csapatkivonást már jó fél évvel korábban letárgyalták Gorbacsovval, O1G pedig tömegek előtt hazudta, hazudja el azt, mintha ő követelte volna, illetve ő zavarta volna ki a szovjeteket… Már akkor is volt az ilyen manipulációkhoz bőr a pofáján a suttyójának…

    Ami pedig az újságíró feladatát illeti, abban sincs igaza. Tudniillik demokráciában a sajtó, az újságírás feladata sőt, hivatása elsősorban a politikai élet ütőerén tartani a média és nyomtatoptt sajtó kezét, hogy időben jelezze, főleg a kóros jelenségeket, sőt bűntetteket, mint példul a mai magyar politikai rendszer égbekiáltóan vétkes bűnösségét. Ha pedig nem írja meg amit érzékel, akkor fontos információktól fosztja meg az olvasókat, azaz a polgárokat és fölöslegesen veszi föl a gázsiját…

    Másfelől Hitler Adolf is eszeveszett harcot folytatott a sajtóval, egészen az egyes szerkesztőségek fizikai szétveréséig, később újságírók meggyilkolásáig… Őmaga eleinte civilben* mutatkozott- vótt, hogy cilinderben 😀 – hogy a polgári rajongói számára is elfogadható civilnek lássák.
    Orbán a mai viszonyokhoz alkalmazkodva, egyelőre még csak a .
    K E S M A . sajtómonopóliumának fegyverével szorítja ki a demokratikus sajtót a . N E R . porondjáról. Persze ez is csak addig ilyen „finom” amíg a német nagytőke pixisében, kohéziós alapok címén busásan fedezi neki a münchener oktoberfest Angela és Ursula nevű Bierfreulen-jei…

    .

    *Történelmi tény, hogy Hitler az I.VH.után titkos katonai állományban maradt és többekközt jelentéseket küldött a baloldali munkásszövetség taggyűléseiről, stb.
    – O1G moszkvai raportjai is Putyinnál arra mutatnak, hogy ő is a zsebében van cáratyuskának, aki komoly terhelő adatok birtokában ma is keményen uralkodik a mi miniszterelnökünkön. Angeláékat ez sem zavarja, amíg a kohéziós/€ és adóforint/$ keretekből fegyvert tőlük is vásárol…

  • AuroraBorealis

    Bendegúz69
    12.25/8:07

    Mi a hit ?
    Ha az egyén(!)igaznak tekint egy gondolatot, vagy állítást.

    Mi a vallás ?
    Az intézményesített, vagyis organizált . h i t, amely magánügyet vallás a mindenkori hatalom szolgálatába állította. Eddig a vallást nem sikerült maradéktalanul az egyén, és a hívők valódi érdekében szervezni…

    Pl.:

    – Politikai katolicizmus – ami már bőven túlmegy a hit fogalmán.

    – Más hitek,vallások porba tiprása,üldözése pl.SztBertalan éj.

    – Szent Inkvizíció az összes isteni parancs megszegése jegyében.

    – A háborús fegyverek mindkét oldali fölszentelése és megáldása.

    – Háborús bűnösök megkeresztelése, bújtatása és megszöktetése.

    – Felkesküvés gyilkos hatalomra:NémetLutheránus Egyház Hitlerre.

    – Merev reakció válaszul a népi felkelésekre és forradalmakra.

    – Közreműködés Magyar Jakobinus fölkelés véres megbosszulásában.

    – Ausztria oldalán az 1848-49-es Forradalom & Szabadságharcban.

    – Kétszínű hallgatás aHolokauszt és más gyalázatok megítélésében

    – A történelmi katolicizmus majd’mindig szemben a haladással…

    – Megfigyelhető, hogy amikor egy egyházfő csak kicsit is progresszív, azt belülről kezdik ki, vagy tépik szét…

    .

    Ui: Engedje már meg,hogy a magam tapasztalatai szerint érveljek!

    Üdv: A.B.

  • AuroraBorealis

    Érdekes gyakorlat az is amikor a vallást a nemzet szolgálatába állítják.

    Természetesen, minthogy a vallás valahol mégiscsak a hiten nyugszik, pl úgy látszik azon hiten is, hogy „hát persze,hogy jót akarnak”, tehát úgy néz ki, hogy a hit győzedelmeskedett.

    Pedig éppen a nevéhez tartozó „katholikus” jelző mond ennek a gyakorlatnak kerek-perec ellent, hisz ez a melléknév épp azt jelenti, hogy . e g y e t e m e s , hogy . n e m . n e m z e t i , amiből az következik, hogy az egész egyházi organizmus hazugságra épül különösen akkor, amikor nemzeti színekben tetszeleg, hogy a hívő tömegnek még a nagy hiténél is fontosabbnak tűnő nemzeti érzelmeire apellál. Na de hát tudjuk, hogy az egyház már a kezdeti szakaszaiban a pogányság egyes szokásait, a „nemzeti” sajátosságokat türelemmel fogadta és építette be, de persze a saját fönnmaradása – mi több, hatalma – és nem az Újszövetség, vagy a Jézusban való önzetlen hit érdekében.

    A.B.

  • AuroraBorealis

    Kedves Bendegúz!

    Az állam beavatkozása egyre inkább történelmi szükségszerűség. A kapitalizmus – a nemzeti kereteket már rég kinövő – bolygóméretű gigantikus növekedése megkövetel egyfajta ugyancsak világméretű állami beavatkozást, még mielőtt minden összekeveredne.

    Ugyanígy szükséges, vagy inkább szükségszerű a vállalatok együttműködésének a harmonikus összehangolása. Az A320-ast többezer vállalkozás percre pontos egybehangolásával és állami közreműködéssel építik egyetlen csodálatos emberi alkotássá.

    Az államnak, ha minden rendben megy csak a koordináció a történelmi hivatása. Nem kell tőle félni, csak a határait kell kordában tartani. A fák sem nőnek az égig – kivéve az A320* óriásgépet, amely mégiscsak példamutató csíkokat húzogat, odafönn az égen. 🙂

    .

    * A B747 Jumbo se semmi, és azt is példamutató kooperáció hozza létre. Kérdés: volt e, van e benne állami közreműködés is ???

  • AuroraBorealis
    2020 december 25
    6:27 de.

    agyon komplikáljátok ezt is sok minden mást

    az egyházak (mind kivétel nélkül!) egy egy KFT entrepreneur (azaz fővállalkozás) a péterfillérek hitből csúsznak a perselyekbe és a birtokok is hitből csúsznak egyházi tulajdonba (még a szent tehenek is termékek) a hívek meg a nyáj, (Jézus ki is mondta jesszasszmáriaszentyozsef) és milyen ájtatosan isten nyájának nevezik őket (és közben fuldokolnak a röhögéstől és sok füstölt sonkától és tokaji bortól)

    és az egyházak voltak az első offshore, meg globális, és amit ma a Bő Ing ről és a Tesla ról el lehet mondani

    vége! mondat végi pont!

  • NAGY GYULA. 12/24,10;43 du. soraira.

    Bevallana kerem, hogy Maga miert lenne meggyozodott, hogy az allamhatalom, az allam korlatozatlan burokratai talan kepesebbek mind a szukseges „kozszolgaltatasi” szuksegleteket jobban, sikeresebben, gyorsabban es olcsobban lehetove tenni mint maga a lakossag kepes es hajlnado es vallalkozo tagjai??????

    A tagadhatatlan teny vilagszerte bizonyitva, hogy barmit amit az allam-burokracia intez, azt az egyenek mindeg, mindenutt, sikeresebben, jobban, gyorsabban es olcsobban teszik lehetove!.
    S azt a lakossag szabadon valaszthatja, lenne az barmi vonalon is.
    Nem is emelitve, hogy amodon fizet adokat a tarsadalom szamra valoban szukseges ugyeire.

    Az allamhatalaom, csupan a lakossag-zsebebol kenyszeriti ki mind annak a koltsegeit.
    S talan a lakossag zsebeibol enyszeritett „kozszolgaltasok” ingyen alkalmazasat tenne lehetove ???
    Miert ne???
    Hiszen a lakossag penzebol alapitva, mukodtetve azokat az allamhatalom. Tehat ingyenesnek kellene lenni!!!

    S a lokossagnak semmi lehetosege a valasztasra abban. Tehat diktaturas alapokon minden intezmenyei.

    Milyen sikeres volt mind a maguk allamihatalom alatal a lakossagtol elrabolt valalatok es minden allami- gazdasagi intezmenyek?????
    Mind vesztessegekkel mukodtek, azert doglott-be a magasztalt allam-kapitalizmusuk vilagszerte!!!

    Lassa Kinat ma!
    Communista part-hatalom,a magan-kapitalizmust igen sikeres gyakorloja.
    Hasonlitsa azt Cuba, Venezuela allapotaihoz!!!!!

    A legjobb pelda, s az vilagszerte valosag, az allamburokraciak altali Posta Hivatalok.
    Mind keptelenek on-mukodeskent letezni.

    Fed-Ex, UPS, stbh. mind sokkal kivalaobban,sikeresebben mukodnek. S tobb mas cegek vilagszerte!!!

    Maguk lenyeltek azt hogy az allamhatalom szent es mindenhato!
    De a valosag, hogy az allamburokratak es politikusok rohognek azon a bankokba!!!!!

    Egy hasonlo pelda ahol elek, az energia szolgaltatas.
    1937-ben ot (5) farmer ment a birosagra es regisztraltak az ” S……electric Co-Operativ”-ot.

    Aztan mentek hazrol-hazra $5 (ot dollart) kerni minden haztol, amodon mentek a bankba es vettek fel $62,000 kolcsont, s abbol kezdtek a Co-Op mukopdeset.

    Ma, itteni 11 megyeknek szolgaltat villanyt.
    Sot sok masfele is, es orszagokban is nepszeru a Co-Op-ok minden teren.

    Nincsen eromyve, de azon aron jutattaja a villamosagot amit fizet az eromunek. ($ 0.1106/KW.) Cubaban az haromszoross!!!!

    A lakossag onmaga a tulajdonos, senkit NEM is nevezhet „kapitalistanak”!!!!
    A fogyaszto-lakossag ot-dollaros befektetesi hozzajarulassal a tulajdonos maig is.
    Aki elkoltozik, az az ot dollart visszakapja kamattal.

    Mi, a fogyasztok szabadhatarozatai alatal dontve minden!!!!
    Na hat miert nyujtanank mind azt a lehetoseget az allam-burokratainak????

  • Érdekes a vallás kérdése is. Ez eredetileg a hitvallás rövidített alakja. Az amikor valaki a hitéről beszél.
    Az államvallások tömegvezérlésre gyártottak és KÖZPONTILAG KÉNYSZERÍTETTEK.
    Nem kivétel ez alól a materializmus sem, amit a bolsevik rendszerben tudományos materializmus néven hivatalosan is államvallásként kezeltek és kényszerítettek.
    Ezt eredetileg a kapitalizmushoz tervezték és vezették be.
    Érdemes tudni, hogy a koncepciót kidolgozó Isac Newton és tudós társai maguk nem abban gondolkoztak, mint amit tanítottak.
    Ezt már önmagában az is bizonyítja, hogy üstökös pályákat évekre előre számoltak, üstökös megjelenéseket jelentettek be.
    Ezt azzal amit maguk tanítottak, nem lehet megtenni.
    Érdemes azt is tudni, hogy a világunk vezetősége a materializmus tanainak tovább formálásával tervezte létrehozni és bevezetni a Prométheusz vallást. Ehhez vezették be a sötét anyag és energia definíciót is. Ezekből már tovább definiálható mindaz amit a materializmussal töröltek (a transzcendens és a tartalma).

  • SzandiMandi
    2020 december 22
    5:06 du.

    Ki ez a Youtube-nyitóképen ?
    Csak talán nemhogy személyesen maga a nagy Csákk Norisz?

  • AuroraBorealis

    Rodeo11
    26/9:27

    Nem komplikált, csak következetes. De egyébként igazad van. 😀

    Ami az egyházak offshore-ságát illeti jellemző, hogy anno, abban „ántivilágban”, amikor az agyonüldözött mezei állampolgár csak hébe-hóba, 3 évente utazhatott, a papok – „vatikáni állampolgárként” 😀 – bármikor (legalábbis sokkal könnyebben) átléphették a határokat és vitték-hozták az információkat és szállították az offshorolni-valókat is, ami Nagy Töhötöm jezsuita szerzetes könyvéből is kiolvasható, de VI.JánosPál életéről egy minap látott dokufilmben is látható volt.

    Jajjj! Apropos’ történelem. Az egyház szerepe a kódex és más dokumentumgyártásban, az már utánozhatatlan, kezdve az Újszövetség nevezetű iratköteg összeválogatásától, késői betoldásokig a kolostori scriptoriumoknak nemcsak-hogy előállító, de megsemmisítő tevékenysége is olyan hamisítási monopolhelyzetet teremtett a számukra ami az egyetemes [lásd:katholikus] történelemben jelent kijavíthatatlan torzulásokat,s melyeket tényként kínálnak a világ számára.

    Törvényszerű együttműködésük pedig a világi uraságokkal majd’kétezer éves hatalmat ad ma is a kezükbe. Bár mára már ez a kapcsolati tőke kissé megkopott, hisz összeegyeztethetetlen demokráciáról és istentől kapott hatalomról egyszerre papolni. Időnként és helyenként világszerte mégis egy >újfajta pygmalion arisztokrácia< üti fel a fejét ugyanolyan alürökkel és szokásokkal, mint a 2000 éves előminta. Ilyen alür náluk a, bár megjátszott mégiscsak érdekfüggő, azaz látszathithez kötött vallásosság, mert a rendszerük ugyanaz a kétlábú – világi és egyházi – hatalomra épül, mint ahogy Magyarországon manapság ez történik. Az egyház kezdi ismét magára ölteni hatalmi köntösét.

  • hazai lámpa
    2020 december 23
    5:10 de

    .”Azután is ez jellemezte politikai pályafutását, hogy szeret beszélni, és megragad minden kis lehetőséget arra, hogy beszédeivel megjelenjen az emberek előtt. Azt hiszem, egy politikusnál ez nem túl meglepő tulajdonság.
    A cikk arról szól, hogy van-e beszédeinek veleje, mélyebb mondanivalója? Szerintem ezt nem egy újságírónak kéne eldöntenie….”

    ——————————-

    Nem először állapítom meg – lehet, hogy már írtam is – hogy időnként olyan vagy mint egy érintőleges és felületes brosúra: egy nagyjából vázlatpontosan összeállított ismertető!
    Úgy írsz, mintha mindannyian, de legalábbis az itt előfordulók jó része most érkezett volna egy másik bolygóról, netán a hosszú Csipkerózsika álmából ébredve nagy csodálkozva nézne körül a világban, és minden új nekik, hát el kell magyarázni, mi az, hogy O.V. vagy mi az, hogy újságírás! Kihúztad a tételt, sokat nem tudsz róla, hát megpróbálod azt a kevéset ragozni, hátha kisül belőle valami, és kissé „félszegen” értelmezgeted! Nem tudom mi váltja ki nálad időnként ezt a stílust és hangnemet, de abszolút természetellenes amit és ahogyan írsz, ráadásul pont tőled furcsa mindazoknak, akik a alapból ismerik a gondolatmenetedet, és nagyjából a történelmi tényeket is, mert, hogy mégsem aludták át az elmúlt 100 évet!

    Orbán V. nem Nagy I. temetési beszédével tűnt fel, akkor már ismert volt, nem is véletlenül mondta ő a beszédet – ám nem hallottam senkitől ez idáig, hogy ez egy „nagyon jó beszéd lett volna” – de hát mindenki maga megítélheti. Tele volt álságos, hamis állításokkal, erőszakos követelésekkel, önfényezésekkel vegyes fenyegetőzéssel. Az „oroszok kizavarása” kb egyenlő volt azzal, mint amikor az acsarkodó házőrző ugyan már messzire kergette a lopni kívánó házalókat, de azért a házigazda – biztos ami biztos, kockázata már nincs alapon – sűrű ökölrázások közepette még utánuk hajítja a söprűt!

    Néhai Ranschburg Jenő pszichológus mondta róla : „..És a máz alatt ott húzódik egy sértett, hatalmat és győzelmet rettenetesen akaró másik személy, aki egészen addig harcolni fog benne, ameddig visszafordíthatatlanná nem válik a mélybe zuhanása…”- Sőt, a temetési beszédet hallgatva, Ranschburg is valami hasonlót állapított meg róla mint V. Havel kicsit később – kevés a valószínűsége, hogy összebeszéltek volna, miután R. már a temetésen elhangzott beszéde után elmondta a véleményét, Havel pedig Orbán első kormányzása után! (” ha ez az ember még egyszer hatalomra kerül, Isten óvja Magyarországot…stb”) Mindezek furcsa ellentmondásban vannak az általad megfogalmazott, és fentebb beidézett iskolás lány szerű jellemzéseddel – de végül is azt gondolsz, és úgy látsz te is mindent, ahogy jónak látod!

    „Maga a beszéd a pártállam igazságtalanságairól szólt (Nagy Imréről kevésbé). A fiatal Orbán Viktor addigra már túl volt egyetemi tanulmányain (szocialista rendszerben), és kisebb ismertsége volt politikai körökben. ” – írod.

    Kár, hogy nem tetted hozzá a szocialista rendszer
    mellett, hogy a tanulmányai egyetlen fillérjébe sem kerültek, az akkori aktív keresőknek annál inkább – ha már a „pártállami igazságtalanságokat” ragozta a néhai párttitkár fiacskája, akkor talán ezt a tényt sem kellett volna figyelmen kívül hagyni!

    Ami pedig az újságírást illeti, különbséget kell tenni az un. hírszerkesztés – ahol valóban a tények dominálnak csak és kizárólag hűen leközölve, továbbadva, semmit hozzá nem téve, változtatás nélkül – és a publicisztika, esszéírás stb között!
    Az újságírásnak több válfaja is van ami kifejezetten az újságíró által megfogalmazott véleményről is szól, amivel a saját álláspontját közvetítve hívja fel az olvasót a gondolkodásra, de nem kizárólagosan, hanem mintegy több alternatívát is megjelölve, tovább lehet azt gondolni!
    Miért hiszed, hogy egy újságírónak ott meg kell állni, hogy leközli a szűk tényeket – ez mitől újságírás? Egyébként, ez a cikk -szerintem messze nem arról szól mint amit te kiolvastál belőle ( van e a beszédeinek mélyebb mondanivalója, veleje stb) így aztán bármiről is szól, miért ne lehetne következtetni az újságíró véleményére, elképzeléseire, látásmódjára – főleg ha még le is írja azokat, némi iróniával? Senkinek nem kötelező aszerint megítélni valamit, kvázi egyetérteni vagy nem egyetérteni ahogy az adott cikkíró azt sugallja – erről szól a vita: a cikkben megfogalmazott, felvetett szempontok mennyire helyt állóak, kiből mit vált ki, a magánvélemények amikor te, én, mások megnyilatkoznak, hogy szerintünk hol tévedett a szerző, vagy miben van igaza stb netán csak tovább lapozunk olvasás után, mert különösebben nem váltott ki belőlünk semmit az írás!

  • Bendeguz79
    2020 december 22
    4:11 du.
    “gazdasagi szakemberek…” Hmmmm?

    Lasd mivel alnak szemben a szegeny Cubaiak.

    De a havi minimal ber 2,100 Paso lessz.
    S elelmiszer es energia, stb.arak tobbszorossen emelkedik.
    Ma Cubaban ezer KW villanyaram 459 Peso ($60) de annak ara 7,256 Pesora ($302)lessz.

    az, hogy te Floridában mennyit vagy kénytelen fogyasztani az azt eredményezi, hogy azon a nagyon magas áron amit te fizetsz abszolút értékben a cubai többszörösét fizeted tehát ha egy cubai fogyaszt 250kW-ot fizet CP114.75 azaz
    $15,00 (töredéke annak amit te fizetsz havonta a fogyasztásod után!)

    „En itten $ 0.1106 -ot fizetek KW-onkent. Ezer KW $110.60.” amit te havonta fogyasztasz az saccperkábé 1500kW

    azaz a te havi számlád:$165,90 azaz több mint a 10 szerese amit egy cubai költ (igaz nincs annyi elektromos kütyüje és palackos gázzal főz)

    mondjál ilyen bölcseket grizi, ugye neked nincs 11 szer magasabb havi jövedelmed mint egy cubainak?

  • RODEO”

    Konyorgom, probald ertelmezni a szoveg ertelmet, mielott ostobasagodat bizonyitod itten.

    Az ezer KW az egyszeru-ertelmezes kedveert adva.
    En a teljes elektromos hazamban (hutes,futes, fozes, viz-pumpa, minden ossz haszznalat havi. kb. 300 KW-ot hasznalok havonta.

    De ha ezer KW 302 dollatrba fog-kerulni Cubaban Januar 1-tol es ugyan az az ezer KW kerul nekem csupan 110.60 -ba, hat melyik a magasabb, vagy meltik az olcsobb???

    Ha keptelen lennel kiszamitani, probalj egy kalkulatort, ha az sem menne,dobd-el a kalkulkatorodat es inkabb halgass!!!

    Soraimban jeleztem azt is, hogy „SeCo” nem-fejleszt elektromos energiat, az sok-billio dollaros befektetest kovetelne.
    Minden fogyaszto ot-dollaros befewktetese nem fedezne egy tobb billio dollaros atom-eromucet.
    SeCo vasarolja az atom-eromutol es minden fel-ar-nelkul fizetunk azert, amit SeCo fizet.

    „SeCo” fenntartasaert minden szolgaltatast haszznalo fizet napi egy dollart es az adot.
    Tehat havi szamlam havonta otven dollar alatti.

    Na vajon hol elvezhet a lakossag vilanyerot $ 0.1106-os KW-aron barhol ???????
    Mibe kerul az Budapesten, vagy Canadaban ???
    Lasd a mult-havi villany-szamladon!!!!!

  • BESANCON:

    Az ujsagiro foglalkozasanak LEGalapvetobb meghatarozasa az esemenyek, tenyek jelentese, mind a feltarhato alapkotulmenyeivel. (Journalism 101).
    Sajnos azt nem talatam egyetlen magyarorszagi (ertve magyar-nyelvu)hirjelentesekkel sem!!

    Ha velemnyet, meglatasat fuzne-bele a jelentesebe azert rogton a felelosegrevonas alatt eltavolitasa szukseges.

    Mert az csupan az u.n. „Editorial” ala tartozik, s az a szerkesztoseg, s nem a riporter feladata sem lehetosege!

    Magyarul propaganda, s az nem a reporter (hir-jelento) joga!!!!!

  • Bendeguz79
    2020 december 25
    11:23 de.

    Valamit nagyon „benéztél”.
    Én arról írtam, hogy a jelenlegi helyzetből hogyan lehetne nagy biztonsággal visszaadni a nép kezébe az irányítást (alsó invsztitúrásítani).
    Amúgy az, hogy szemdüllesztő sarcolás mellett két évtized alatt újra építettük Hazánkat, egy túldimenzionált gazdaságot is létrehozva, bizonyítja, hogy a (háborús viszonyokhoz tervezett) direkt tervgazdasági rendszer ha valamennyire is jól működtetik, bőven elégséges termelési hatékonyságot biztosít.
    Ezen még javított volna az új gazdasági mechanizmusban meghirdetett döntéshozási decentralizálás. Persze csak akkor, ha a vezetőségünk a háttérben nem csinált volna nagyon mást.
    Az átcsatolásunkat ennek örve alatt indították el.
    Erről is sok jó igazság van a háború a nemzet ellen című (sokmindenben demagóg) produkcióban.

  • NAGY GYULA, 12/25-10;43 du soraiban irottakra vonatkozoan.

    Nagyon sajnalom Gyula, de keptelen vagyok ertelmezni kifejezeseidet.
    Lennel jo nemi ertelmet mutatni, hogy valosgaban mit jelent a kovetkezo soraid:

    „Jol dokumentalt, hogy nem csupan lehetseges a naturaleban valo adozas, hanem gyakorlatilag is alkalmazzak.”

    Adoztatas sajnos valosag, s nem egy esztetikai, gondoplatbeliseg!

    Mi a „naturaleban” es a „gyakorlatilag alkalmaz”-ott adoztatas kulombsege????

    Vilagszerte „gyakorolatilag” is kotelezve, s elkerulhetetlenul alkalmazva minden adoztatasi joggal felruhazott koz-szervezetek altal.

    Mi a „NATURALEBAN” valo adozas???
    S mi az hogy „gyakorlatilag is alkalmazzak”????

    Hasonloan; ” A penz a real gazdasagban (a piacon) ertekmero es csere konnyito arucikk.”

    De amit az allamhatalom eroszakkal vesz-ki a kozgazdasagbol, az lehetetlen a dolgozo, termelo adofizetok altal barmi „aricikk”-re koltenie !!!!!

    Azt az osszeget a burokracia fenntartasara es a burokrataik hizlalasara kolti nagyban.

    S azt az osszgeket a tarsadalom tagjai keptelenek a kozgazdasagban elkolteni, befektetni,a kozgazdasag novekedesere, tobb munkalehetosegeket, jobb letlehetosget teremteni a tarsadalom tobbi tagjainak!

    Mind azon osszegek csupan az allamhatalom hatalmat a lakossag felett es a burokracia tagjainak jovedelmeit noveli!

    Mi abban erthetetlen belatni, hogy az az elkepzeles csupan on-pusztito a lakossag es az egesz tarsadalom szamara?!

    Elvezed az ottani magas es tobbszoros adoztatasokat????

    Nem inkabb a sajat es csaladod-javara ohjatanad kolteni penzedet, az allamburokracia helyett????

    Ne, csak ertelmezhetetlennek, hanem remesen ketesnek es elhihetelennek tunik allitasod !!!!

  • „Érdemes tudni, hogy a koncepciót kidolgozó Isac Newton és tudós társai maguk nem abban gondolkoztak, mint amit tanítottak.
    Ezt már önmagában az is bizonyítja, hogy üstökös pályákat évekre előre számoltak, üstökös megjelenéseket jelentettek be.
    Ezt azzal amit maguk tanítottak, nem lehet megtenni.”

    Na tessék, még egy fizikus… Nagy Gyula, ha a többi meséd is ENNYIRE igaz, hát…

  • Bendegúz!

    RODEO”

    Konyorgom, probald ertelmezni a szoveg ertelmet, mielott ostobasagodat bizonyitod itten.

    —————————————

    Jaj Istenem, ez most komoly???

  • Bendeguz79
    2020 december 26
    11:34 de.

    grizi ne könyörögj, számolj! egy sorozat más kedvező intézkedés is született beismerve, hogy ezek nem a világ legjobb árai!

    grizi ez egy a sok fajta ON Canada Toronto Hydro ebből $-ra átszámításhoz 33%-ot le kell vonnod
    Winter pricing periods effective November 1, 2020
    TOU period Hours Price
    On-peak Weekdays from 7 a.m. to 11 a.m. and 5 p.m. to 7 p.m. 21.7¢ per kWh
    Mid-peak Weekdays from 11 a.m. to 5 p.m. 15.0¢ per kWh
    Off-peak Weekdays from 7 p.m. to 7 a.m. and all day weekends and holidays 10.5¢ per kWh
    The rates quoted above cover the cost of electricity purchased on your behalf. Toronto Hydro passes this cost through to you, without mark-up, and pays it directly to our suppliers.

  • Bendeguz79
    2020 december 26
    11:34 de.

    grizi angolul tudsz? mert magyar nem megy mint látható!

    December 22, 2020 – To support Ontarians staying home during the rapidly evolving COVID-19 situation, the Government of Ontario has taken steps to hold the price of electricity at 8.5 ¢/kWh for electricity used from January 1, 2021 until the end of the day on January 28, 2021. The fixed 8.5 ¢/kWh price is equal to the off-peak price set by the OEB for January 1, 2021. This fixed price will apply to residential, small business and farm customers who buy their electricity from their utility and applies to customers on Time-of-Use (TOU) or Tiered pricing. So, no matter what time of day you use your electricity, or how much you use, the fixed price will apply. The price change will happen automatically. No customer action is required.

  • NAGY GYULA. 12/26, 12:13 du soraira;

    Az adorendszerrol irtal, na de HA valoban mast celoztal, a jelen allitasodra az egyetlen lehetoseg ami a sikert lehetove teheti:

    1., Az allamhatalomnak EL A KEZEKKEL A KOZGAZDASAGTOL !

    2., Bistositani a teljes es garantalt fuggetlenseget a kozgazdasag ugyein!!!!

    3., A kozgazdasag jovedelmet (GDP)nem az allamhatalom pazarlasaira, hanem a dolgozo, termelo lakossag kezeben hagyni. Hiszen a lakossag munkajanak az eredmenye az!!!

    A problemak alapja, hogy a mult sikertelensegeben neveltek nem kepesek, sem hajlandok a lakossag minden tagjat szabadon a sajat erdekeiben mukodni.

    S persze, a hatalmat es mind a lopott vagyonokat elengedni nagyon nehez akik azon modon eltek.

    Persze az megkovetelne a lakossag korlatrozatlan egyeni jogaiank a biztositasat!!!
    Ami lehetoseget adna a lakossag alatali korlatozasat az allamhatalomnak.
    Persze az utolso ket szukseglet politikai-szabadsagok alapja is.
    S a demokratikus modszerek alaklamazasainak a szuksegkletet is magaval hizza.

    Sajnos az allitott „terv-gazdasag” soha nem mukodott sehol sem sikeresen.
    Azert ment csodbe a hatalmas vilaghodito USSR (CCCP) es mind szocialista nepkoztarsasagaik.

    Sot meg Kadar hatalmas nyugati kolcsonei sem volt kepes a tervet, ill. remnyeit megvalositani.

    S mind a mai Marxista tarsadalmak (Cuba,Venezuela, Eszak Korea) lakossai elelmiszer es minden mas kozszuksegkleti cikkek hianyaban elnek.

    Nem ertem mifele „haboru”-ra hivakozol?
    Hiszen a haborunak vege lett 3/4 evszazada.

    S a jelen korulmenyek is 30 eve minden szoviet begolyas-nelkuliek.

    Letezik sok problema persze, amit „roggyasztot”-nak veltel, de 30 ev alatt valamivel jobbanm elenek ma a lakosok mint a multban.

    Persze Kina 40 ev alatt a vizi-bivaj hatso-reszetol egy vilagviszonulati fejlett ipar-allama valt, persze nyugato befekteteskkel.

    S a „nepkezebe a nagy iranyitast” csupan a fent jelzettekkel valosithato meg.
    A teljes szabad-lehetoseget a lakossag kepessege es szorgalmara bizni, s NEM az allami-burokracia altali korlatozasok!!!!!

    De a problema, hogy a mai „vezetoitek” a mult termekei.
    Hat hogyan mukodhetnenek maskent ma ????

  • Almási Alma
    2020 december 26
    2:40 du.

    Én biztosan tudom hogy a Föld lapos és egy elefánt tartja a hátán.
    Az elefánt négy lába pedig egy hatalmas teknősbéka hátán talál támaszt.
    Ez az igazság.
    Aki mást mond az gaz bolsevikista.

  • Nagy Gyulus:
    Lehet hogy Newton egy E.T. volt ?

  • Kedves Geyza!
    2020 december 25, 5:30 du.

    Személyesen itt a Csákk Norisz-nál jóval népszerűbb és világhíresebb Waszlavik Sámán(Gazember Velorex) László fiatalabb kori kinézete adhatta az ihletet a Magyarságkutató Intézet remek filmjében szereplő és éppen a csata kimenetelét okosba korrumpálandó, lovat áldozó sámánnak, természetesen szigorúan „egy az Isten” jegyében 🙂

  • Nagy Gyula
    2020 december 23
    10:01 de.

    Mennyiben betegebb a mai ember, mint mondjuk a négyszáz vagy négyezer évvel ezelőtti? Persze, a modern életforma önmagában betegítő, erről érdemes lenne vitázni.

    De itt arról van szó, hogy önjelölt sámánok és táplálkozási szakértők közlik, hogy a világot irányító multik, autógyártól kezdve bugyivarró vállalkozáson át, egy maroknyi gonosz tudós vezetésével a világ, az emberiség rombadöntésén munkálkodnak. És hogy ezek uralkodnak az emberek tudatán, pontosabban a 20. században „kitenyésztett” konzumidióta emberek tudata fölött.

    Ebből annyi igaz, hogy a 20. században, pontosabban az 1. vháború után kialakult a tömegkultúra a mozi, majd a rádió segítségével. Kezdetben voltak a színésznőcskék fekete-fehér képeken, majd a bokszolók, híres művészek stb. Ők lettek az új példaképek milliók számára.
    Nekem ebből annyi jön le, hogy a technika változott, nem a tartalom.

  • AuroraBorealis
    2020 december 25
    4:14 de.

    A sajtó feladata a tájékoztatás (lenne). Szerintem egy újságíró nem tudja eldönteni, hogy most korszakos beszédet vagy politikust lát, mikor egy éppen aktuális beszédről (vagy beszédek sorozatáról) ír.

    Egyáltalán, ki az aki meg tudja mondani, hogy ez vagy az a személy majd ötven év múlva milyen minősítésben részesül?

    Nem gondolom, hogy az itteni olvasók többsége ne lenne tisztában Orbán karrierjének indulásával. Csupán felhívtam rá a figyelmet, hogy a sajtó az induláskor a politika új üdvöskéje-ként mutatta be Orbánt. Most azért kell szenteltvizet szétlocsolni az olvasónak Orbán neve olvastán, mert Föld. S. Péter azt mondja? Ez lenne a sajtó dolga?

    Tehát ha nekem az olvasó fontos, akkor én igyekszem az olvasóval kommunikálni (ha újságíró vagyok). Tisztában vagyok vele, hogy ezer olvasóm közül mindegyik más rezdülésemre figyel. Orbánnak tök mindegy, hogy mit írnak róla a lapok, főleg amelyiket már bezárták.

  • Bendeguz79 2020 december 26 1:44 du.

    A naturáléban természetbenit jelent.
    Emlékezz a tized és robot adózásra. Később kezdték az adót pénzben követelni. Még külön adó pénzt is csináltak hozzá.
    Ahhoz is kell forrás amit központilag csinálnak.
    A feudalizmusban beszedett adó és robot adó (elvileg) a közigazgatás és az infrastruktúra fenntartására szolgált.
    Az egyházi tized is tekinthető köz (ideológia) szolgáltatásnak.
    „Természetesen” gyalázatosságok is voltak és vannak jelenleg is, de ezek más kategóriába tartoznak.
    A vezetőség létrehozott egy olyan konstrukciót amelyben a nép az összfogyasztásában valahol 80 % fölötti adótartalmat fizet.
    Abban is van valamekkora csalási lehetőség amit én javasoltam, de közel sem akkora, mint amekkorát a jelenlegi konstrukcióba automatikus működéssel is bele építettek.

    Kedves Alma!
    Önmagadat járatod le a natúr (érvek nélküli) tagadással, majd az ez után következő gyalázkodási kísérlettel.
    Könnyen lehet, valaki még emlékszik arra, pár évvel ezelőtt valami hasonlóval hogyan égetted be magadat.

  • Bendeguz

    Irod besanconnak hogy az ujsagiro feladata a tenyek kozlese tenyszeruen, és minden hamisitas, ferdites nelkul.

    Sajnos ez mar tobb mint 150 evvel (másfél évszázaddal) ezelőtt se volt érvényes
    Akkor nem 10 évet, hanem tíz napot se töltött volna el egy olyan lapnál mint New York Tribune Londoni kiadványa egy Karl Marxnak nevezett újság író söpredék

  • Bendeguz79
    2020 december 26
    6:56 du.

    grizi, imádlak drágám!!! EZ CARLOS MARX A TE #3.,-d!!! igaz, floridai felütéssel, mint ahogy az nálatok igen sok van: teljesen homokos!!! mint a playa!

    NAGY GYULA. 12/26, 12:13 du soraira;

    3., A kozgazdasag jovedelmet (GDP)nem az allamhatalom pazarlasaira, hanem a dolgozo, termelo lakossag kezeben hagyni. Hiszen a lakossag munkajanak az eredmenye az!!!

    kérdésem, csak nagyon halkan zümmögve, de neked célozva: hogyan is műxik a Lockheed Martin, Boeing, … és a többiek a hadiiparban! ki is a megrendelőjük?

    de lécci ne kímélj részletezzed, drágám, így 2020 végén ez már a szokásos ma már meghalt szilveszteri kabaré legfőbb attrakciója lenne

    de beléd is BÚÉK

  • hazai lámpa
    2020 december 26
    7:57 du.

    lámpuska hagyd a Gyulust… neki már mindegy ő csinált egy fil o Zófiát és nem enged belőle

    de neked

    én mint nagybanilag elismert idióta meghallgattam, megvettem és használtam 60 napig: ZÖLD TEA aszon’ta hogy mindenfélét fog okozni (háziorvosom mondta ne idd a csapvíz olcsóbb) nem okozott,

    most látom az usa latínó lakosságának címzett hirdetést (legújabb BS) Dr Ming Tea!!! hogy lefogyaszt meg akármi… de kinyitottam a web oldalát nekijje (hogy áldja meg az én ….)

    és ott kiderült: 1 doboz 60 zacsekot tartalmaz azaz 60 csésze tea! ára : $ 59,47 + S/H (szállítás és kezelés) azaz saccperkábé kapsz egy csésze teát usque $2,00 -ért és ha nem fogysz le tőle akkor a fejedet a falba verdesheted

    ennyit erről és a hírekről meg hogy ki ír és mit…

  • „Kedves Alma!
    Önmagadat járatod le a natúr (érvek nélküli) tagadással, majd az ez után következő gyalázkodási kísérlettel.”

    Kedves Nagy Gyula!
    A fizika érveit csak annak érdemes előadni, aki mondjuk ismeri a felső szintű matematikát, a tényleges kisérleteket és méréseket, és NEM UTOLSÓ SORBAN azt, hogyan függ össze ez a két dolog.

    Egyébként pedig te, aki „ex has” mesélgetsz itt MINDEN BIZONYÍTÁS NÉLKÜL különféle elképzelt történeteket és konteókat, milyen alapon kérsz számon mástól bármiféle bizonyítékot? Először lássuk a te bizonyítékaidat!

    Én egyébként néha nagyon jól szórakozom a marhaságaidon, és eszemben sincs haragudni rád. Mindig is élveztem a meséket, legendákat és mitológiai történeteket…

  • Összefoglalva: Kedves Nagy Gyula, az égadta világon nincs semmi kifogásom az elméleteiddel szemben, ahogyan a „Csilicsala csodái” című mesekönyvvel szemben sincs. Jó szórakozás mindkettő.

  • Rodeonak. A minőséget meg kell fizetni, de a többségnek erre nincs pénze. Persze, hogy a multik igyekeznek a műkajákat is hangzatos címekkel eladni.
    Tömegtermelés eredetileg azért volt az élelmiszeriparban, mert kellett a katonaságnak az ellátmány. Az 1. vháború idején kísérletezték ki a konzervkaját, levesport, fagyasztott dolgokat. A magyar embernek az 1950-es, 60-as évekig ismeretlen kaja volt pl. a szardínia (konzerv). Ez nemcsak onnan tudható, hogy a magyar katonák a fronton „kígyóhúsnak” nevezték a német ellátmányból kapott halkonzervet. Faluhelyen ezek nem voltak kaphatók a falusi vegyesboltban.

    Kérdés, hogy ezmögött valóban világméretű összeesküvés áll? Etessük az embereket halhússal, a háttérhatalom gonosz terve? És majd Orbán Viktor megvéd minket a háttérhatalomtól? Itt valaki írta régebben, hogy Orbán feleségének házhoz viszi a tejet egy termelő, mert ők megbecsülik a hazai dolgokat. Multiban ők nem vásárolnak, kivéve ha az magyar tulajdonú. Tehát most azt nézzük, hogy jó-e a termék vagy hogy ki gyártotta?

  • Még a sajtóról annyit, hogy a náci és a kommunista sajtóban is kiválasztottak egy bűnbakot, és azt támadták mindenfélével. Vagy éppen egy sztár köré mesterséges propagandával mindenféle dicsőséges tettet hozzáköltöttek.

    Tehát a személy volt a fontos, vagy egy-egy típus, pl. egy híres politikus vagy úgy általában a kulák, az imperialista, a bolsevik stb. Kevésbé volt fontos a történeti hűség, hogy az adott személy valóban elkövette-e azt, amivel vádolják? A megfelelő körítéssel el lehet adni azt, hogy ma egy személy jó forradalmár, holnap a jugoszlávok kémje stb.

    Szerintem Orbán Viktor személyénél sokkal fontosabb az, hogy mit takar az Orbán-jelenség? Komoly lapokban megemlítik azt, hogy az illiberális demokráciák miért terjednek? Orbán Viktor az ilyen cikkekben csak lábjegyzet, felsorolják a példák közt. Ha egy újságíró minden személyes gyűlöletét ráfröcsögve, hosszú cikkeket Orbán minden mozdulatának elemzésére szán, az még kontraproduktív is. A rajongókat csak megerősíti a hitükben.

  • Almási Alma
    2020 december 27
    1:00 de.

    Álmaink Almája

    ez -egyúttal- azt is jelenti, hogy neked sikerült (én hiába próbálkoztam vele) „kihoznod” naggyulából a quintessenciáját? nem Chartreuse? vagy házifőzésű narancslikőr? tudod ugye a Közért ben lehetett kapni essenciákat; a krumpliból meg jó kis szesz lett a háziasszonyok pletykához meghívták egymást a saját receptjeik alapján készült piskótára és a stampedlikre?

    a gyula egy gyertyafény a setét éjben, hogy nehogy orraessünk keresve az essenciát dió aroma?

  • Almási Alma
    2020 december 27
    12:55 de.

    Álmaink Almája

    lehet, hogy a gyulus feltalálta a kőkorszakot amikor őzbordcsontért lehetett kapni medvebőrt ami nyílhegy vagy lándzsahegy értékű nemzetközi adózási kihágás a folyón túli vagy a tavon át lakókkal folytatott óvatos árucsere…; mert még a kacagányon nem volt csontgomb tehát nem tudtak kagylógombért csontgombot cserélni az volt a váltópénz mai nevén a fillérek… és nem ismerték a Π rejtelmeit sem

  • Rodeonak! Még annyit az előző témához, tehát multi vagy bármely egyéb gyártású termék.

    Apám mindig felfigyel azokra a hírekre, ahol a biogazdaságok vs. nagyüzemi gazdálkodás termékeit hasonlítják össze. Ehhez tudni kell, hogy ő tsz-ben dolgozott, de közben háztájiztak is, amikor lehetett. Neki a nagyüzemi inkább a tsz-t jelenti, és nem a multik polcain található árut, ahova egyébként se jár vásárolni. Neki ez a biomarketing egy szemfényvesztés. Ő még emlékszik azokra az időkre, mikor a tsz-ben ehető, egészséges élelmiszer termesztése folyt. Pl. volt olyan szakember gárda, amelyik értett a növénynemesítéshez.
    Persze, olyan is volt, amit múltkor írtam, hogy az 5%-os tejet összeöntötték a többivel, mikor a papa bevitte a tejcsarnokba. Meg például apu kisgyerek volt, mikor a tsz-esítés folyt, és erről neki a szülei nem is beszéltek soha. De legalább nem ez töltötte ki a fél életét, hogy gyűlölködjön a kommunistákra.

  • Kedves Rodeo!
    Köszönöm az álértetlenkedő beírásaidat. Ezekkel hozzásegítettél ahhoz, hogy a téma iránt valóban érdeklődők számára párbeszédes formában részletesebben is kifejtsem a nézeteimet.

    Kedves Alma!
    Hiba olyanokat emlegetned amikkel korábban már már megbuktál (a velem való értekezésben).

  • KARIKAS GABRIEL;

    De-hogy-nem!!!

    Mar alig letezik nehany napilap a 340 millios US-ban.

    Hasonloan az electromosok is (radiok, tv-k,sot a sok web-en levok) megszunnek, mert a kozonseg nem megelegedett a szolgaltatasaikkal amit nyujtanak.

    Persze Eszak Koraban, Vubana, s Magyarorszagon is, ahol valasztek nem letezhet, hat csak b….ik a lakossag rajuk.

    Karl Marx NEM volt a NYT reportere, ujsagiroja!!!!!
    Csupan postan , hajoval kuldte NY-ba propagandait.

    Az bizonyara nagyon lehetseges hogy calamely szerkeszto szympatuzalta elveit es fizetet erte.
    De legalabb Marx cxsladja elosszor kepes lett tisztesseges eletmodon elni Londonban.

    Ne feledd, Lev Bernstein-t (Trockij)is Wall Street-i bankarok kuldtek Oroszba penzel es US passport-al.

    Armand Hammer, Lenin egyedulli amerikai szemelyes jobaratja mindeg kozbejart hogy a kezdettol folyt a US anyagi tamogatas a CCCP-be.

    De a szabad tarsadalom amodon mukodik !!!!!

  • ALMASI ALMA;

    A technologiai elohaladasnak persze ,mint minden masnak az eletben , van am hatranyai is.

    De azt a robbanoan novelvo emberiseg szamai koveteli meg.

    Uk-nagy-szulei nem mentek az Aldiba vasarolni a manufactured elelmiszereiket.

    Durtak a doldet, krumplijukat, kaposztajukat, stb.stb. teremelni, es tapalaltak onmahukat.

    De a kerdesem Magahoz ismet, hogy a magyar mezogazdasag miert nem termel egeszseges, ertve organic elelmiszereket????
    Amig sirankoznak itten, hogy a videki lakossag munka-nelkul, az allam-altal nyujtott alamizsnakon tengodik.

    Hiszen minden lehetosegeik letezik, kiveve a szorgalmaik es hozzaerteseik. Hm?????

    Miert fogyasztanak amit mult-eveben a vilag-masik-oldalan gyarakban allitottak elo, s tobb a vegyszer mint az elelmiszer benne???????

    Igen Alamcska, a lustasag sokba kerul!!!!
    A lakossag egeszsegebe es eletebe !!!!

    De az mindenki sajat bune, s NEM a techniakai elohaladase!!!!!

  • NAGY GYULA;
    Sajnalom uram, ha Maga a kozepkori jobbagysag-korulmenyeit veszi alanyanak, kenytelen vagyok kijelenteni, hogy „missed the boat”!!!!!

    Csupan a jovo ami szamit valamit barkinek is !!!!!!
    Talan az ertelmesebb lehetne az itteni eszme-cserekben.

    Habar azt utaljak a KMH olvasoi, csak a multjaikat kedvelik hirdetni, remelve ,hogy a multjuk majd fel-elesztheto es talan letkepes is lenne.

  • RODEO;

    Latod, latod, amikor a Toronto Hydro Electric Co. kepes es hajlando vilany-erot szolgaltatni 8.5 centert is, hiszen a folyovize semibe sem kerul, hat minek velened a 21.5 centes vilanayero arat ????

    En boldogan elfogadom a 11.06 centes arat a Cristal-River-i atomeromutol. Hiszen annak epitese is 60 billio dollarba kerult. Nem is emlitbe az operation es biztonsagi koltsegeit.

    De mi alapon lenne jovahagyhato Raul elvtars alatli 32 centes ar az igert 60 dollaros havifizetesek melett?????

  • Mind a vallasi vitakon !

    Mint mar tobbszor jeleztem, nem vagyok vallasos egyen, de van hitem, a sajat meggyozodesem alapjan, s az nem vallas!!

    De kiallok a vitak-ellen itten, mind a „Szent Peter garasok”, „Inqwiziciok”, „kereszteshadjaratok”,, stb.stb. ragalmak ismetlesei ellenere is a vallasi szervezetek vilagszerti jotekony-tetteil melett.

    Bar-hol a vilagon, bar-mi tomeg katasztrofa, foldrenges, arvizek es minden nagymereto segely-szuksegletek eseteiben MINDEG a vallasi szervezetek amelyek a leg-elsok a helyszinen onfelaldozo segelyeikkel azonnal szolgalni a raszorul emberi tomegeket.

    Az allami es nemzetkozi szervek csak napokkal a katasztrofak-utan kuldik fenseges burokrata-kepviselteteiket egy oriasi burokracia alaklmazasaval.

    Elso tetteik a segitseg heleyett a tomeges kerdo-lapok kiallitasa, s aztan a varakozasok ha talan valami szukseges segely erkezne is.

    Manapsag is, a jarvany altal okozott szuksegleteket mind az onkentes vallasi es mas magan-szervezetek nyujtjak.

    Amig Congress es Trump politikai vitakat folytat a szemleyes $600-os vagy a Trump alatal kovetelt $2 ezer jatvany-altal okzott tamogatasert.

    A „Rebounce Tampa-bay” szervezet mar masodik honapja napi ket-millio napi etel-ellatast nyujt barkinek aki ohajtana azt, minden kerdesek nelkul.

    S az mindeg hasonloan tortenik vilagszerte is, minden tomeg-katasztrojak eseteben.

    Inkabb segiteni lennetek hajlandok emebretarsaitakat, mielott durvan kritizalasaitok zomeivel vadolnatok a segitokeszsegeseket, amik mindeg a kulombozo vallasi szervezetek!!!!!!!!!!!

  • Karl Marx mint söpredék … – No, ilyen összefüggésben még vérbeli náciktól sem olvastam/hallottam effajta minősítést. – Még ha az 5. számú párttagkönyv tulajdonosát illetné ez a kifejezés …;

  • A nemzet Ferije „reggel, éjjel, meg este” hazudott és azt is csak öt évig-:)
    (Ez nem jogosítja fel Orbánt is hazugságokra-:)

  • Aurora Borealis

    Egyik kommentedben, amit az egyházak kódexeiről írsz, ugyanaz elmondható a kommunista pártról is.

    Valaki itt említette föntebb ezt az új kisfilmet a pozsonyi csatáról. Az az érdekesség, hogy erről a csatáról a magyarok (szerzetesek) 600 éven keresztül semmit, egy sort le sem írtak a krónikákban. Tudtak persze harcokról a magyar királyok krónikásai, amik a honfoglaló magyarság és a nyugati szomszédok között zajlottak, de semmi konkrétumot nem, hiszen ők már évszázadokkal a szemtanúk után jegyezték le az eseményeket. 1600-ban egy bajor, humanista történetíró megírta ennek a csatának a történetét. Honnan dolgozott? Sokáig azt hitték, hogy csak kitalálta. 1921-ben jelent meg, hogy megtaláltak egy bajor kódexet abból az időből, mikor a csata zajlott, és az igazolta Aventinus történetírót (ennek emlékére állították a tatabányai, 15 méteres turulszobrot). Ebből az időből, érthető módon, nem maradtak fönn írásbeli dokumentumok magyar részről.

    folyt. köv.

  • folyt.köv.

    Vegyük az előző mellé pl. a Téli Palota ostromának történetét. Az 1980-as években a Kisdobos újságból, vagy talán a Dörmögő Dömötörből megtudhattuk, hogy a forradalmárok megostromolták a szentpétervári cári palotát. Még a lőporfüstöt is odarajzolták a képekre. „Tűz a Téli Palotára” volt a jelszó, és ha jól emlékszem, az Aurora ágyúival lőtték az épületet (vagy az azt védő katonákat?).
    Na most ehhez képest, ha valaki fellapozza a korabeli újságokat, ha nem is orosz újságokat, de angolt, németet, vajon mit találna benne? Nem tudom, a történészek milyen forrásból dolgoznak, de én valamelyik újságban azt olvastam múltkor, hogy eltévedtek a forradalmárok a Téli Palota labirintusszerű folyosórendszerében. Ahova egyébként úgy jutottak be, hogy a palotát védő, tapasztalatlan kadét- és sebtében fölállított női ezred: hazament. És ezt kivárták a forradalmárok, akik aztán behatoltak az épületbe. Na most ki hazudik, és miért?

    Lehet, hogy most jön Margit vagy Besancon, és közlik, hogy ők már az oviban tisztában voltak az 1917-es nagy orosz forradalommal. Tőlük elnézést kérek a sok ismétlésért.:)

  • Még a pozsonyi csata utóéletéhez. A fideszes (fotel)forradalmárok, nemzeti radikális romantikusok, szívvel-lélekkel vallják, hogy a gonosz Nyugat nemcsak kiirtani akarta a magyarokat. Hanem még az emlékünket is ki akarják irtani. Mennyire kell tudathasadásosnak lenni, hogy ezt valaki a tények alapján állítsa? Ha valakinek az emlékét ki akarjuk törölni, akkor kiradírozzuk a festményekből, és mindenféle írott vagy képi, tárgyi forrásból. Ehhez képest nyugati és bizánci forrásokból tájékozódunk a magyarok korai történelméről (amit urambocsá’ szerzetesek írtak, mert az akkoriban nem volt főbűn).

    Úgy tudom, az orosz forradalmárokat aszerint retusálták ki a képekből, hogy éppen kik voltak fő ellenségnek kikiáltva a pártban. Ha nincs a nyugati (humanista alapokon nyugvó) történetírás, ki emlékezne ma már a kisatírozott Trockijra meg a többire? És ugyanezt számtalan történelmi eseményről, kis és nagy emberről el lehetne mondani egyébként.
    Gondolom, hogy Föld S úr nem feltétlen a halhatatlanságra pályázik itteni munkáival, de vajon ötven év múlva mi jön át ebből az olvasónak?
    Az biztos nem, hogy Orbán annak köszönheti a hatalmát, hogy volt itt egy olyan liberális, baloldali értelmiség, amelyik még nagyobbakat hazudott vagy csak egyszerűen nem volt semmi mondanivalója.

  • Nagy Gyula 11:49

    A maga hite pedig úgy tűnik a butaság és a hazugság elegye.

    „Newtonról és társairól” állítja azt, hogyaszongya többekközt, hogy; nevezett tudósok „maguk nem abban gondolkoztak, mint amit tanítottak”, amit pont azzal próbál bizonyítani, hogy „évekre előre üstökös megjelenéseket jelentettek be.”

    Maga tehát úgy gondolja, hogy a mikor Halley finom matematikai módszerekkel kiszámította, hogy a később őróla elnevezett üstökös 76 év elteltével – hajszálnyi pontossággal – melyik napon tér vissza a Föld közelébe, akkor Ő „nem abban”, hanem valami egészen más dimenzióban gondolkodott…

    Már megbocsásson, de ne hülyéskedjék nagyuram.

    Mert ha pedig arra gondol „ó-Nagyságod”, hogy Halley, de Newton is vallási dogmák kutatása során jutott azokra a megállapításokra, amelyek azóta már szigorúan a materializmus körébe soroltattak és tartanak számon, akkor meg ki kell mondjam, hogy akkoriban egy tudós kutató számára nem létezett más út, mint a konzervatív megközelítési mód kerülőútja.

    Hiába, a materialista valóság és világkép – mint eleve létező valóság, nem kis munkával – objektíve tárja fel magát az iránta fogékony felfedező számára még akkor is ha útja és célja korábban még a transzcendencia felé irányult volna.

    Materializmus tehát csupán van és létezik anélkül, hogy hisszük, vagy nem hisszük.

  • Bendeguz79
    2020 december 27
    12:17 du.

    grizi, ezt a képességedet miszerint minden neked címzett válaszból ki tudod szemezgetni azt ami neked konveniál és a többi tényt meg elferdíteni…nagyon utálatosnak tartom!

  • hazai lámpa
    2020 december 27
    11:15 de.
    abban a rendszerben nem volt túltermelés (az az „undorító” tervgazdálkodás az a bűnös) azaz minden elfogyott még azzal a rettenettel együtt, hogy a környéki maszek pék(SIC) 1953 ban délután 200 után már aznap nem sütött többet, mert inkább legyen aki holnap -emiatt- korábban megy vásárolni, minthogy kenyérmorzsát vagy zsemlemorzsát termeljen! ez igaz az egész mezőgazdaságra nem dobtunk ki semmit és a gyümölcs zöldség megmaradt héját meg egyebeket komposztáltuk (mi kertes házban laktunk és termeltünk is) vagy a hzáiállatok vidáman elfogyasztották, sohasem használtunk „pétisót” sem, csak a tewrmészetes trágyát és nem tudtam halízű diót leverni a diófánkról mint ahogy rémülten vettem észre tegnapelőtt az itteni dión, a tojást nem lehet lágytojásként megenni mert halíze van a csirkének is mert rothadt döglött azaz fölöslegesen kihalászott halat használnak tápnak meg trágyának…

    a profittermelés mindennek a meggyilkolója… nagyon nehéz kiválogatni az ízletest és ehetőt a nagyon szép küllemű árukból… néha inkább vitamintablettát szedek

    a megtermelt árú és a szolgáltatások nagyon nagy része 50+% fölösleges és eleve szemétté válik még újkorában

    kevesebb több lenne

    mint most a SARS idején a vax termelés mert kellett egy SARS hogy el lehessen adni ezt a terméket is értéken felül árazva (a szorzószámot rád bízom) közben milliók mennek tönkre és válnak társadalmilag fölöslegessé mielőtt beadják neki a vax ot utána bármi…

    kellene egy kis undok kommunizmus

  • Nagy Gyula

    Tudtommal az első amerikai űrhajós Shepard 1923-1998. – az Apollo14-es parancsnokaként – a kilövést megelőzően – úgy látszik . h í v ő . lévén – még . i m á d k o z o t t . is egyet. Aztán pedig mégis keményen alávetette magát a newtoni fizika, mechanika, (a Holdon 1/3-nyi) gravitáció és a szabadesés, na meg természetesen(!) a tehetetlenség törvényének, tudomásul véve és betartva a hajtóművek kémiai energiáját fizikaivá alkító,(hatás-ellenhatás) reá ható nyomást szabályozó földi és fedélzeti irányító rendszer szigorúan kemény ámde összességében bigottan . m a t e r i a l i s t a . szabályait. 😀

    Esze ágába sem jutott istenre bízni az életét, a pedig közismert vallási dogmák szerint valahol arrafelé az égbe vitte az útja, na és a rakétái tűzcsóvája…

  • Kedves Nagy Gyula, a hozzám intézett szösszenetedre engedd meg, hogy egy példabeszéddel válaszoljak, egyszer-s-mindenkorra…

    Medika vizsgázik anatómiából. Pechére a férfi nemzőszerv tételt húzza ki. Persze zavarban van, mindenesetre felrajzol a táblára egy méretes, felálló szervet, de aztán csak bambán dadog.
    – mi a baj? – kérdi a professzor.
    – semmi, csak azt nézem, hol van benne a csont?
    – kisasszony – így a prof – azt maga csak úgy érezte!