Vírushiszti

2021 január 19 1:49 du.79 hozzászólás

[Figyelem! Az alábbi szövegben tizenötször fordul elő a maszk!]

Vírushiszti – ha ezt hallotta Esti Kornél, fütyölve a nyelvi jelenségeket tudományosan leíró szenvtelenség kötelmére, előrántotta 38-as Smith and Wessonját, és lelőtte az illetőt, mint egy kutyát. Olykor még meg is erőszakolta őket, de ezt ő maga is túlzásnak tartotta.

[Gyűltek az utálatos, szalonképtelen szavak; e.g. gyűlölködés – ezt, a többnyire csak címig jutó olvasó, a felháborodás, méltatlankodás, szörnyülködés, megvetés, számonkérés, felelősségre vonás helyett használja, alaptalanságot sugalló, szándékos demagóg félreértésként – de a szavak csodálatos életéből a szavakkal való csodálatra cseppet sem méltó kilátástalan küzdelem lett.]

Vírushiszti – használójának a mentősök, ápolók, orvosok elkeseredett erőfeszítése, a rokonaikat, barátaikat gyászolók fájdalma, az ismerőseik vagy saját egészségüket féltők aggodalma, a betegség okozta kín jár az eszében? Aligha. Talán a vészhelyzetet kihasználó politikusok és a kifejezést meghonosító szélhámosok, kuruzslók, kóklerek, sarlatánok, vajákosok, csalók közszereplése, és a velük egy nyelvet beszélő összeesküvés- elméletek híveinek alapigazságai. Estinek az antimaszkista pizzafutár arcára dermedő páni félelem, amikor a kerítésen átnyúlva vette át a pénz a karanténban senyvedő szomszédtól: nincssemmifélejárványcsakazemberekethülyítik-akkorjómerénkovidosvagyok.

Meg a nyolc osztályon éppen csak átbukdácsoló gyermekkori társ meglepően magabiztos természettudományos axiómái. (Sok strucc életét mentette már meg a homokba dugott feje?)

Esti alighanem többet kapott az Úrtól személyiségből, szabadságból (személyes szabadságból), mert nem félt attól, hogy a maszk korlátozná őt ilyesmiben. A szociális távolságot is ildomosnak tartotta; pandémiától függetlenül nem kívánkozott felebarátaihoz másfél méternél közelebb. (Sőt! Még kezet is gyakran mosott!)

A maszk egy jelzés, a jószándék, az együttműködés jele – gondolta Esti. Érte kellemes és kellemetlen meglepetés is; látott maszkot olyan ismerősökön, akikről az emberismerete azt jövendölte, minden körülmények között ellenállnak a maszkiviselés kötelezettségének, és fordítva.

[Ahogy a nyomorult III. Richárd-epigon és az ő minisztere naaagy födetlen arcával pöffeszkedik európai, ázsiai politikusok között – amikor viselik, álarcnak tűnik! – nyilvánvaló: szotyolát nem lehet maszkon át köpködni.]

Az antimaszkisták arckifejezése – bár elrejtené inkább egy színes, fekete, mintás vagy egyszerű, sebészi, a cseppfertőzést akadályozó szövetdarab – ellenszenves, önelégült lázadást mutat; énkülönbvagyoknemárthatnekemholmivírusarettegőkmaradjanakotthon.

De Esti érzékeli a szépséget is a maszk mögött. A női szemek [asszonyságok szeme] ragyogását – a maszk, mint sejtelmesen izgató fehérnemű! És az összpontosult figyelmet, ahogy a maszk alatt megbúvó mondanivalót fürkésszük [megint egy utálatossá vált szó!], egymás szemébe nézve; fintor, ajakbiggyesztés, grimasz, mosoly nem homályosítja el a lélek tükröződését, láthatóvá válik a maszk alatt rejtve maradó látens mondandó. Az idea reciproka is érvényes. Ha egy lelketlen benső bámul kifele a vázból, akkor a maszk roppant előnytelenné válik, hangsúlyt kap az üres vagy zavaros, kifejezéstelen vagy (agy)halott tekintet. Persze, hogy nem az orr a lélek tükre, bár a maszkot az orruk alatt viselők talán így gondolják.

Vírushiszti – jel-szó! Az empátia, az érzelmi intelligencia siralmasan alacsony szintjét jelzi [ott üvölt a szó mögött az egész … vircsaft] A maszk- jelkép; éppen az ellenkezője. De van tovább is: oltáshiszti – a tudomány, a jószándék, végső soron a valóság tagadása. Esti érzékelte a szóban (és a mozgalomban) formálódó tehetetlen dühöt, a kiszolgáltatottság, a szorongás, a normáliséletetakarás reménytelen indulatát, de visszatetszést keltett benne a provinciális, érzéketlen embertelen válasz.

A vírushiszti nem lehet az evolúció kulcsszava, kérészéletű divatszó, ebben Esti biztos volt, helyette választékosabb, értelmesebb, átgondoltabb, emberibb és erősebb! szó kellene; csodálatos élete talán nincs, de hangsúlyozza, érzékelteti az emberiséget fenyegető veszedelmet, a környezet óvó tiszteletét, az életmódváltás képességét.

79 hozzászólás

  • A Covid-19 virus az allatoktol eredt a deneverek altal hordozva az emberekbe.

    Barmi hazi-allat elkephatja , hordozhatja es tovabbithatja, sot vissza-adhatja tulajdonossanak!!!!

    Az nem „hiszti” am!!!!!

  • Nagyon jó írás!

    Annak ellenére annak tartom, hogy tudom, a kormany vírushelyzet-megoldása siralmas és szakemberek máshogy oldották volna meg!
    Ha ez lenne a helyes vírushelyzet-megopdás, akkor eddig a többi influenza-járvány alatt tömeggyilkosként viselkedett a kormány! Minden influenzajárvány idején sokezren haltak meg -hasonlók, mint most! Idősek és krónikus betegek, legyengült immunrendszerűek!
    Akkor eddig legális népirtás volt?
    Én a hasonló eljárást hiányolom! Eddig is hasonlóan kellett volna védekezni! Vagy van, akikért nem kár?
    Én a Covid előtti időkben is voltam korhazban latoGatni es lattam, hogy hogy haldokolnak bent az öregek, sokszor magukra hagyva es a kutyat sem erdekelte! Elfekvő halalgyarkent uzemeltek eddig is a korhazak, csak az orVosok, az ápolok, a rokonok és az egesz ország elfordult tőlük, szemérmesen nem vették eszre őket, szellemeknek, kényszerű rossz alomnak tekintették őket, akik idővel eltűnnek!
    Csak a társadalmunk rossz lelkiismeretének megtisztulását várjuk az eddigi embertelensegünk felmentéseként, hogy most megjátszuk a gondoskodo szamaritánusokat!
    Olyanok vagyunk, mint a középkori búcsúcédulások! Olyanok, mint ma is , akik lelkiismeretfurdalas nelkul elkovetnek bármilyen bűnt, mert 10 miatyánkot eldarálva bűnbocsánatot kapunk!
    Igen! Én álszentnek tartom az egészet, mert sokkal hatékonyabban meg lehetett volna oldani, nem ilyen teátrálisan, nem ilyen halálfélelmet keltve a társadalom nagyrészében!
    Még mindig nem tudják felfogni a zemberek, hogy ugyanolyan nagysagrendben halnak meg ma is a Covid idején a zemberek, mint más evek járványai alatt! Igen! Lehet, hogy ez kevéssel súlyosabb, mint más átlagos járvànyok, de nem ilyen a kontraszt ezek között!

    O1g legalabb ki mert állni, es megmondta, hogy a 60 ev felettieket a kinai vegyszerrel kell beoltani! Vagy 1-2 millió honfitársunkat!
    Egyből le is rendezné az eddigi nyugdíjproblémát!
    De legalább kiállt es bevallotta tömeggyilkos szándékát!
    Hitler is megtette. Most o1g előtt a törtenelmi pillanat. Ő így fog bevonulni a tortenelembe.
    Szeretnem látni, h az elvakult oránimádók hosszú tömött sorokban vonulnak az o1g végső megoldás-inyjekciójáért!
    Azert remélem, végul csak placébot kapnak valamelyik emberbarat nőverke segitsegevel!
    Hol van ilyenkor boda? Miert nem siet a kinai, vagy a putyini méregért?

  • Gratula Balázs, ez nagyon ül: 🙂
    „Ahogy a nyomorult III. Richárd-epigon és az ő minisztere naaagy födetlen arcával pöffeszkedik európai, ázsiai politikusok között – amikor viselik, álarcnak tűnik! – nyilvánvaló: szotyolát nem lehet maszkon át köpködni.”

    Köszi, és írjál gyakrabban ide nekünk! 🙂

  • A problema a latoszoggel van.

    Akik a fentiek alapján viselkednek, mindegy hogy egyik vagy masik oldal, pontosan azok azok, akik magasivbol leszarjak a másikat, csak azzal vannak elfoglalva, …jaj végyek figyelembe az erdekeimet, merthogy mi lesz velem, ha megbetegszem….
    Pontosan önzők, maniakusok – es hisztiznek.
    Azzal vannak elfoglalva hogz mit tesz a kormány értük, vagy éppen mit nem tesz.
    Arra meg szarnak, hogy honnan van a pénz rá, mert hat a napnál világosabb hogy nem a Viktorka fizet semmit a saját zsebéből hanem pontosan mi magunk.

    Hogy most meg kell tanulni a higiéniai alapjait ..
    Hat igen
    Tessék elolvasni MÓZES TORVENYKONYVET ott le írtak úgy 4-5 ezer evvel ezelőtt ezt

    Ennyi a baj_

    Hülyék, a baj nem ez, hanem az hogy valakik ezt a vírust kiszabadítottak a laboratoriumi palackokból es mar ez nem is elég – hanem továbbra is manipulálják

    Szóval leírom ismételten – az idióta, beszari népség a világ minden táján megérdemli ezt a vírust
    Majd akkor lesz meg csak jajveszékelés, ha jön majd a velejárója az általános éhség, es majd csak az lesz jogosult kajára aki előbb bő nyállal az illetékes szervet …. vagy valami hasonlo

    Most mar kész a vírus útlevél amit mar év elején mondtam, hogy majd meglesz
    A vírus útlevélben összegyűjtik majd minden egészségügyi adataitokat.
    Aztán majd jön hogy ki jogosult melozni, ki jogosult házasodni, meccsre vagy koncertre menni.
    hazát venni, vagy akar bérelni
    Aztán majd kaját venni.
    Engem vadol meg jogasz-vegzettseggel a tarsolyaban egy szerencsetlen, hogy en gyujtok adatokat!!!!
    Istenem, hogy ennyire vir eljutni a latasaban???

    Vakok nemzetsége – ahelyett hogy a felelősöket keresnetek meg, es végett vetnetek a hisztérianak, azt csináljátok, amit annak kiötlöi, es terjesztői elkpezeltek, nyirjatok egymást,
    szidjátok a kormányt, – a lenyeg a masik embertarsaitokat.

    Tegnap éppen megnéztem, a statisztikai hivatal vezeti a halálozási listát, heti összesítésben.
    Osszesegeben, semmivel sem haltak meg többen 2020-ben, mint módjuk 2010-ben.

    Szidjatok, mocskoljatok egymast csak, megerdemlitek!
    Megegyszer mondom, nem CSAK MOST kell a higieniai szabalyokat betartani, azokat be kellett volna eddig is, a vilag minden tajan.
    Most szukolt ralam valami partideologista, itt ezen kapok hasabjain, Kazinczy Ferenc miatt.
    Kazinczy igen koleraban halt meg.
    De hanyan akkor europaban? Millio szamra hullott az ajtatos kereszteny nepseg.
    Persze okelme nem volt zsido, nem vetemedett olyan alentos dolgokra, hogy kezet mosson minden eves elott, mert azt az a bizonyos Mozes parancsolta.
    Akkortajt szuletett Semmelweis Ignac, akit fennkolt bécsi katolikus orvosok kezdetben csak leneztek, de mikor azt találta hirdetni, hogy legalább két szülés közben mossanak kezet, ordoguzesbe fogtak ellene.
    Mintahogy a nagy Pestisjárvány idején a feletti nyugaton, a zsidók a gettóban nem pusztultak, de a felsőbbseges katolikusok hullottak mint ősszel a legyek. Na mindjárt ki is találtak, hogy biztos a zsidók megmérgezték a vizeket.

    Ja, ja víz mérgezés, gondolom ez a felvonás (szín) is előbb-utobb megjelenik.

  • most a hirek a Coviddel vannak tele. Eddig az elfekvő halalsoron levőket nem mutogatták naponta, MIT NAPONTA!? ÓRÁNKÉNT TÖBBSZÖR! A szánalom és sajnálat sem önzetlen, hiszen a legtöbben csak saját (esetleg szüleik) tyúksz@ros életüket féltve játszák meg a komolyan aggódókat! Valójában sáros lelkiismeretük az eddigi nyomorult haldoklók ignorálàsa miatt próbál megtisztulni!
    A most szenvedő, most haldokló emberek sem erdeklik őket, hiszen csak most is attol felnek, ők maguk, vagy a közvetlen hozzátartozójuk meg ne betegedjen. Bármi ami költség, bàrmi ami maszk, rettegés, fertőtlenìtés, az sokaknak mind csak az önzésük! Ha meghal valaki, akkor sem őt siratják, hanem a sajàt félelmükből táplálkozó önsajnálat és rettegés az oka! A hasonlóságokat keresik az áldozat és maguk között, hogy a valószínűségtől rettegve meneküljenek védekezésbe!
    Sohasem a meggyógyultakat, a gyorsan Covidon átesőket említik, hanem vészmadárként a társadalom kevesebb, mint 1 ezreléknyi áldozatát, akik többsége különben ezidő alatt valami hasonlóban meghalt volna különben is.
    Nem akarok álszent lenni! Az utcán, a piacon az öregek egy része sem a mi védelmünkben hordja a maszkot, hanem a sajátjáért! Azért méltatlankodik a sorbanàllas kozben, vagy a piacon. Nem megkérik az embert, hogy legyen szives ra valo tekintettel megigazitani a maszkjat, hanem, hogy ez kötelező!
    Kérdezzék meg a tinedzsereket, a huszoneveseket, hogy szerintuk mindenkinek kene maszkot hordani, vagy azok vigyázzanak, védekezzenek, akik félnek?!
    A nagytöbbség válaszát le sem írom!
    Az én elvem az, hogy azokat megtisztelem szivesen a maszkhordassal, akik egeszsegesen élve nem rongáljak az immunrendszerüket legális drogokkal, mint kávé, alkohol, cigaretta!
    Akik vállalják, hogy szervezetük védekezőképességét lerombolják a legális drogokkal, azok milyen alapon várják el, követelik meg , hogy bárki mas hozzon az egészségük eltékozlásá miatt bàrmilyen àldozatot? Maszkviselést, kijárási tilalmat, gyülekezési szabadságuk korlátozását!?
    Miért nem ők hoznak áldozatot, hogy lemondanak a drogokról?! Az nem mentség, hogy legálisak!
    A felelősségvállalásuk megtagadásával NE TERHELJENEK másokat! NEM JÁR A TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS AZOKNAK, AKIK MAGUKÉRT SEM VÁLLALNAK FELELŐSSÉGET!

  • Francba!
    Vírusosnak tűnik az egyik gépem.
    Lehet hogy a ruszki titkosszolgálat „oltotta” be
    suttyomban valamivel?Vagynetán a Népköztársaságiak?Kitudhassa..

  • a világtörténelemben ez nem az első és -minden valószínűség szerint- nem is az utolsó hisztéria amely valami nagyon más „dolgocskájá” -t hivatott elfüggönyözni vagya kulisszák mögé eldugni rángatván a kulisszákat ha nem látszott ki eléggé az akármi

    ugye volt a filozófia nyomora és a nyomor filozófiája nagy hatalmas vita,

    most meg van a vírushiszti és a hisztivírus nagy duett gesz mollban hárfára és bombardónra

    Óh Horáció semmi új sincs a nap alatt … vagy valami hasonló…

    van egy előnye. hogy a vax hiánycikk lett és nem kötelező bevaxolni magam egészen más kozmetikumokat használok nem a Fabulon a bőre őre lerohad a bőre tőle című össznépi hurál …

    üdvözlettel innen a kis nyugikuckómból

  • A kormáñy nem meri bevállalni, hogy azt tesztelnék, hogy ki esett át a Covidon, mert akkor azok már nem lennének fertőzhetőek, nem fertőznének, azaz nem kéne maszkot hordaniuk, nem kene a kijarasi tilalmat betartaniuk, szabadok lehetnének!
    Ezzel szemben őket bünteti leginkább a rendszer, mert annak ellenére, hogy számukra minden ilyen eloiras felesleges, csak teher, el kell szenvedniük!
    Nem a beoltottaké az erény és a szabadság joga elsődlegesen, hanem azoké, akiken átment a vírus!
    Nekik kellene a teljes, korlátozásnelkuli szabadsagot biztositani! Ráadásul ők azok, akik a társadalmi vedettséget megteremtik (nyájvédettség)!
    Persze a könnyebb vége a beoltatás, ami szinte rizikomentes a betegsegen áteséshez képest.

    Az a legelkepesztobb, hogy egyes vakcinák 50%-os védettseget adnak! Van, amelyik 80-at!
    Ez azt jelenti, hogy hiába oltanak be, mert ha az első Covidostol nem is, de a 2.-tol mar valoszinuleg elkaphatod! A 80%-osnál az 5. fertőzőtől atlagosan!
    Ennel azert jobb arány a (kb) 100%, ami a fertozesen átesettekre vonatkozik!
    A vakcina olyannak tűnik, mint az oroszrulett!
    Putyin minden második helyre rak töltényt, a jobbak csak 1-et hagynak a stukkerban! Azután jöhet a porgetes es a ravasz meghuzása a fejnél….
    Ez csak akkor múkodik nagyjabol, ha megvan a nyájvédettseg! Amiatt kell mindenkit beoltani, kulonben csak egy jo draga tömegszúrkálás lesz beláthatatlan mellekhatásokkal, amikor is lehet, hogy az veszélyesebb lesz!
    Pl. Impotenciát okozhat, pl. Meddőséget, vagy vetélést, vagy torzszülöttet, v maradando károsodást az embrioban, v akar a felnottben! Akár maradandó tudoproblemákat, tudoheggesedést, lehet, hogy az immunrendszerunket boritja fel, vagy valamelyik belsoelvalasztasu mirigyunket keszteti diszfunkciora! Keringési, vérnyomási, agyi problémat okozhat. Bármilyet, mint a történelem bizonyitotta korábbi esetekben, amikor nem ment végig rendesen a kontrollokon!
    Itt megint azok szívják meg a mellékhatást, akik kulonben potenciálisan nem lennenek veszélyeztetettek a virustol! Egy idós embernel a mellekhatás tekinteteben kevesbe aggodnak, mert ott a mellekhatas tizedleges kerdes, hiszen a pillanatnyi tuleles a fontos!
    Lehet, hogy 100 beoltottbol csak 1-nél, vagy 1000-nél lesz drasztikus mellekhaTás,! De a fiatalabb generácionak a további evtizedeit teszi tonkre, mert nekik nem is volt kerdes a pillanatnyi túléles!
    Őket nem a Covid veszelyezteti, hanem a vakcina! Hiszen lehet, hogy csak evek mulva kerul felszinre a tragikus mellekhatas, amig az időseknek meg mar nincs is potencialis lehetóseguk a mellekhatast megélni, mert a tobbi kronikus betegsegukbe, v egy egyszerű influenzaba belehalnak!

    Fenti kommentemre pontos pelda, h a Covid alatt a szokasos influenzákat hiaba vártak a szakemberek, az nem erkezett meg a Covid miatti megelőző vedekezes miatt! Ez azt jelenti, hogy az a sokezer ember járványonként, akik a korabbi években belehaltak, azok megmenthetóek lettek volna, ha a társadalmunk akarta vvolna és vigyazott volna rájuk is!
    De ők nem voltak fontosak nekunk! Őket nem mutogatták haldoklásuk közepette a korházak elhanyagolt lelketlenségében!
    Most az influenza helyett a Covid segitsegevel arat a halal!

  • valahogy megmanipulalodott a fotom, (vagy valakik altal?)
    Na mindegy, az feljebb nem en vagyok

  • Gabriel Karikas

    ezt a bejegyzest csak mint tesztet kuldom, hogy mi jelenik meg

  • Még1 adalék!
    Muller Ceciliaek a nap vegen kidobjak a megbontott tömegcsomagolasu vakcinákat!
    Ehelyett nem merik beadni az eppen akkor beoltasra kerultek csaladtagjainak, munkatarsainak sem, inkabb kidobjak, mert felnek a retorzioktol, mert nem mondtak meg nekik, mit csinaljanak ilyen esetben!
    Ez a felelem diktaturaja!
    Kozben keves a vakcina es sokat kell ra várni!

    De nembaj, mert ugyis ingyen volt, az EU ADOMÁNYA!

    Az orban csaladot a nyugati vakcinaval oltottak be, vagy majd a kinaival, orosszal fogják?

    Lehet szavazni!

  • Majdnem egyetértek T. Szerzővel! De hozzátennék ezt-azt. Mindannyian – jobbosok, balosok, hívők és ateisták megrettenünk az ismeretlentől. Bizonyosságra vágyunk. De az oly ritka az életünkben! Pótolni akarjuk hát – bizalommal. A bizalom meg kényes jószág – egyetlen hajszálrepedéstől elporladhat. Akár közös ügyeink intézésével megbízottakról (politikusokról), akár egy-egy terület (tudomány) hozzáértőiról van szó:most az orvosokról, virológusokról.
    Úgy hiszem,a legjobban tesszük, ha belenyugszunk:ők sem mindenhatók. A tapasztalat segíthet – ehhez viszont idő kell. A mai magyarországi kormányzat – különösen „vezénylő tábornoka” viszont azt követeli: ismerjem el a mindenhatóságát. Ez abszurdum, akár politikus, akár szakértő igénye.
    Magam egyelőre figyelek,és igyekszem semmilyen hisztinek nem felülni. Bár a korom, meg kórjaim is a veszélyeztetettek közé sorolnak, egyelőre nem szaladok vakcináért. Ma még nem tudni, melyik kórom reagálna hevesen az ellenanyagra.
    Azt választottam – nem mozdulok,kerülöm a társaságot, ha postás,ételfutár jön,maszkban,kesztyűben fogadom, a csomagolást hypós vízzel, feltőtlenítővel letörlöm. (Úgy tudom, a vírus +58 fokon elpusztul – az ételt tehát felforrósítom.)
    A fiam háborús készletekről gondoskodott, és kéthetente-tíznaponta pótolja, ami kell. Fölösleges hát piacon, üzletben sündörögnöm, csak azért mert nem hozott a kedvenc márkájú vajat, vagy a kedvelt kenyérfajtámat. Tudom, nem mindenki ilyen szerencsés – például távol él a gyermeke. De talán nem túl nagy áldozat betartani a vásárlásra kijelölt idősávot, betartani a személyes távolságot. Sőt, magunkért is van felelősségünk – nem háríthatunk mindent kormányra, politikusokra, orvosokra.
    Ez a felelősségvállalás feljogosít minket arra is, hogy visszautasítsuk némely „mindenhatók” illetéktelen beavatkozását, erőszakos túlerjeszkedését életünk színtereire.

  • O1g közpénzből es az EU-tól kapott vakcinákkal vásárol szavazatokat a szerbiai ès ukrajnai magyaroknál!
    Minket megelőzve szerdától ott már kapják a vakcinát, akár telefonon is kérve, sőt, megválasztva, h melyik gyártótól!
    Miért érzem magam itthon másodrangú, sőt! Mi több , harmadrangü állampolgárnak!?
    Szerbiába kell menjek, ha jóminósegu nyugati vakcinával akarom beoltani magam! Itthon félek, h o1g kinai, v putyini méreggel oltatna be!

  • O1G…

    (Függetlenül az Orbán fóbiádtól)

    Te normálisnak tartod magadat, egyébként?! Tekintettel arra, hogy annyi baromságot hordasz itt össze, hogy egy hatökörnek is sok lenne-:)
    Nyugodj le.

  • ernesto vladimír

    Korábban, az ápr, máj ksh adatai szerint nem volt novekedes a halalozasban!
    Éves szinten hasonlitsd ossze korábbi influenzajarvanyos evvel!
    Lehet minimalisan tobb most is, de leginkabb abbol adodhat, h most tobb az öreg!
    Nyilván ha tobben vannak, akkor a termeszet folyamatabol adodoan tobben is halnak meg!
    De nezd meg a lakossag szamahoz kepest a halalozasi kulonbseget!
    Nem pusztult ki a lakossag fele, tizede, de százada sem!
    Egyszerű, termeszetes folyamat, amibe most tobben halnak
    meg! 1% körüli, v alatti a fertőzöttek halálozasa, ami hasonlo lehet az influenzánal, v a virusos tudogyulladasnal!
    A legtobb oreget ezek viszik el vegul, nem a kronikus betegseguk!

    Aki fél, az legyen ovatosabb!

  • A gyilkos vírus létezik!
    Megölte az influenzát. 😉

  • további témajavaslatom a 2021 január 20 -ki USA eseményekhez, kanadát zokogtatják, mert a gonosz (máris?) új elnök azonnal törölte a Keystone XL pipe line (csővezetéket), holott szvsz semmi másról nincs szó, mint egy alig olajnak nevezhető ócska, értéktelen terméket akarnak ráerőltetni a „nagy barátra” amihez kanadai állami szubvenciót kapnak 10 év óta, mivel a selejtes albertai politikai gang nem képes minőségi termelő munkát teremteni a lakosságnak és ezzel a természetet semmiért tönkreverő kártékony project tel akarnak politikai karriert fenntartani, meg kell buktatni őket és el kell zavarni őket kapálni és adni normális munkát albartai lakosságnak és nem azt csinálni ami most folyik, ugyanakkor Kanada (tényleg vagy csak néhány korrupt politikus?) elkötelezte magát a Pfizer vax mellett amit most a gyártó leállított Kanada irányába és adómentességet követel a csillagászati árainak fenntartása mellett, van másik vax jobb is olcsóbb is dehát ha valaki korrupt és aljas az ilyen helyzetet teremt (ennek semmi köze ahhoz, hogy nekem mi a személyes véleményem és hozzáállásom a vaxoláshoz)

    namost kedves Cenz Ura remélem benn hagyod hogy hátha valaki pennát ragad és ír valami kimerítőt erről?

  • O1G666
    2021 január 20
    7:00 de.

    O1g közpénzből es az EU-tól kapott vakcinákkal vásárol szavazatokat a szerbiai ès ukrajnai
    ………..

    Szerbiába kell menjek, ha jóminósegu nyugati vakcinával akarom beoltani magam! Itthon félek, h o1g kinai, v putyini méreggel oltatna be!

    ———————————–

    Ne félj, azt ugyan nem tudom, hogy a szerbeket milyen, és honnan kapott vakcinákkal oltják, de azt tudom, hogy akaratod és beleegyezésed ellenére senki semmivel nem „oltathat” be! Ha te nem kéred mondjuk a kínai vagy orosz stb vakcinát, hanem ragaszkodsz másféle oltóanyaghoz, azt minden további nélkül megteheted – legfeljebb várnod kell esetleg. Miután ez az oltás (Covid elleni) nem kötelező jellegű védőoltás, így főleg nem!
    Eközben az „állampolgárok” már semmiben sem biztosak, leginkább abban nem hogy akarnak e egyáltalán „oltakozni” – nem beszélve arról a rengeteg emberről, aki még nem is jelentkezett mert egyelőre kivár. Gondolod, hogy ilyen helyzetben van hatalom, aki csakazért is beadatna neked valamit, amit te nem kérsz – hát ott még nem tartunk, és remélem nem is fogunk!
    Ha minden előzetes felmérést nélkülözve, ill. ennek ellenére a kormány mégis behozat X millió orosz/kínai vakcinát, akkor vagy kénytelen lesz azt a saját 133 bátor emberének családtagostól, valamint a saját híveinek beadatni, vagy úgy jár majd mint a túlárazottan vásárolt, semmire nem jó lélegeztető gépeivel – ott porosodnak kicsomagolatlanul valamelyik raktárban.
    Az ég világon minden bizalom kérdése, és sajnos az van erősen fogyóban!

  • Orsós Elemér

    Szerintem nem biztos hogy, a hermetikus elzárkózás a vírus elleni leghatásosabb általános védekezési forma. Na jó, én -nyavaják nélkül- könnyen beszélek, mert egy kis 2-3 hetenként előforduló egyhe arithmia ugyan előfordul nálam tünetmentesen, azt is csak vérnyomásmérővel vagy pulzus ellenőrzéssel veszem észre. Én speciel -70 éves korom ellenére, bízva erős szervezetemben- ha már muszáj „oltakoznom”- ki merném próbálni direkt a vírusból legyengített kínai vakcinát, mert szerintem a saját szervezetem által kipovokált védekező mechanizmus eredményesebb lehet mint egy specifikus -a mutánsokra már nem biztos hogy hatásos- szintetikus vakcina. Na persze ez csak furmányos józan paraszti -önámító- okoskodás, de akár rövidre záró lehülyézés nélkül is vita kezdeményezés lehetne! 😀

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 január 17
    7:52 du.

    „De mit talalnal “tisztesseges”-nek felvialgszerte az imadott diktatoraid tomeggyilkossagokkal es myilt rablasokkal szerzett ,mindem letezo ertekek,bagyonok rablasaiban?????”

    Kedves Bendegúz, mindenre megesküszöm hogy, nincsenek diktátoraim!
    Te összetévesztesz a Rotschildjaiddal! 😀

  • Geyza
    2021 január 20
    2:45 du.

    a dudából is bolond szél fú olyan bolond ami belement

    kínában 1 750 000 000 lakosra 250 azaz fertőzés gyanús van!!!

    az usa ban 350 000 000 lakosra 400 000 halott

    a többit dudáld el!

  • Rodeio

    Mit gondolsz, ha egy zabhegyezo gyarat nyitanek arrafele, az jol jonne?
    Gondolom mostansag meg el is lehetne adni, jo aron, latva az itten hasabokon is jelenlevo tetemes szamu rettegot. Ha feldugjak ….. ?! rsrsrsrsrsrs

    Mellesleg a lenyeget kezded tapiskolni.
    Nem az az elsodleges problema – soha nem is volt – hogy mennyi hasznot zsebel be a vallalkozo – az csak a masodlagos.
    Mindegy hogy az okorban, feudalis vilagban, vagy eppen a ma eppen tokestarsadalomnak nevezett vilagban.

    A problema elsodlegesen mindig az volt, hogy munkahoz tud-e jutni mindenki.
    A munka pedig micsoda? – Letfenntartas alapja.
    Szoval ezen kellene agyalni, hogy lehet ezt tisztessegesen osszehozni.
    Nyilvan a marxista szolamokban ezzel nem lehetett uszitani, nem lehetett a nepesseget igy osztalyokra szabdalni, uszitani harcolasra, gyilkolasra, egymas utalatara osztonozni.
    Ezert talalta ki az idiota, (imbecil) primitiv tanait.
    Amire a tomegek vevok.

    Mindegy hogy ki milyen munkat vegez. A primitiv penznemeket a primitiv tarsadalmak is alkalmaztak.
    Mindenki nem tud minden fajta tevekenyseget elvegezni, hogy magat fenntartsa – a munkajat ezert a penznek nevezett valamire valtja, amivel hozza tud jutni mondjuk sohoz is.
    Akinek van valami keves ismerete matematikabol annak a marxismusnak nevezett elmebetegseg valotlansaga elso pillanatra fell kell hogy tunjon.

    A matemátikai ismeretek jo nehany tudomanyag muvelesehez elengedethetetlenek, ezert van az, hogy van akinek semmikeppen sem tudom elnezni a tudattalansagat – mert valahol hazudik.
    Vagy nem ert az alaptudomanyahoz sem.

    Persze, akinek szakmajahoz semmi szukseg nincs matematikahoz, az lehet artatlanul inbecii, de hat mit mondjak?
    Sot megertem es respektalom.
    Peldaul Andrews baratunk, akinek mint biólogus-novenytanos szukseg van matematikai logikara, nyilvan ezert tisztaban van a marxista tanok logikatlan balfaszsagaival.
    Most mindegy hogy szamomra a tant a szerzoje milyen indulatbol krealta. (illetve inkabb a kovetoi) – vagy jobban mondta egyetlen tulelo leanykaja és annak orult ferjeura

    A kolosszalis nagy baj, hogy e miatt az idiotasag miatt a haramiak (akik a penzegysegek kizarolagos tulajdonlasanak megszerzesere torekednek) konnyuszerrel amitani tudjak a nepeket.
    Nekik fontos hogy legyenek marxista eszmek – hiszen ez a “seggfejek” igazi opiuma.
    Az irigysegre alapoznak, ami az egoizmus elott jar.
    Mostmar tudod hogy miert is finanszirozta Rothschild a csavargo Uljanov Iljics visszatereset azon a nevezetes oszon? Hisz tudta, hogy telve van bosszuvaggyal testvere halalaert, es igy nem fog hibazni. Es konnyebb szipolyozni egyetlen nagytokest – amit allamnak neveznek – mint sok kicsit!!
    Mindegy hogy az kommunistanak vagy fasisztanak aposztrofalja magat, a lenyeg ugyanaz – egy kozben van a doentes joga az allam osszes javai felett (vagy legalabbis egy nagyon szuk csoport koreben – akiket konnyu manipulalni!

    Most jo 100 evvel kesobb mi van? Ugyanaz!
    Miert a Bide-t finanszirozzak? Meg aztat amelyik a bidén kamatyal?

  • Hivatalba lepesenek elso orajaban Biden elnok halalos iteletet irt-ala a Canadai olaj-iparnak.

    Az XL pipeline nelkul a Canadai olaj nem igen folyik sehova.
    Barmit is velne valaki azon, remelve letlehetosege nem azon mulik.

    Persze az XL pipeline-t mar tobb mint egy tucat-eve a liberal politikusok elleneztek. De mindeneikeik hajtjak a gas-guzling kocsijaikat es melegitik hideg-hatsoreszeiket az olajbol-eredo energian.

    Amig ok nem szenvedik annak kovetkezmenyeit, a pokolba masokkal!
    Az olajipar-dolgozoi mehetnek majd marijuanat termelni?
    Hm??????

  • ELEMER Jan 21, 6;11

    Ketsegtelenul, a vedekezes az a leg-elso remeny a virust tavoltartani.

    DE amodon varni szukseges am amig az egesz-tarsadalom a nyaj-immuniciot eleri.

    S abban igen sok lehetseges am a reszki, mert amint latjuk egy-ket havonta e a virus mutal es minden esetben fertozobb es veszelyesebbe valik.

  • Geyza
    2021 január 20
    2:45 du.

    a dudából is bolond szél fú olyan bolond ami belement

    kínában 1 750 000 000 lakosra 250 fertőzés gyanús van!!!halottról nem tud a nyugati hírharang!

    az usa ban 350 000 000 lakosra 400 000 halott

    a többit dudáld el!

  • gabriel
    2021 január 21
    12:31 du.
    Rodeio

    Mit gondolsz, ha egy zabhegyezo gyarat nyitanek arrafele, az jol jonne?
    Gondolom mostansag meg el is lehetne adni, jo aron, latva az itten hasabokon is jelenlevo tetemes szamu rettegot. Ha feldugjak ….. ?! rsrsrsrsrsrs

    igen el lehetne adni! ha megfelelő kenőpénzed készpénzben rendelkezésedre áll, a zabhegyező mellett a ugyanannak a kihegyezett abnak lekerekítésére is!

    (állj már át valami „HU” nyelvi chrome/google ra? ez borzasztó így)

    a másik megjegyzésem, hogy ha Marx -ot akarsz kritizálni akkor sokkalta jobb matematikai fegyverzetednek kell kéznél lenni (beszólásod ezt lenullázza)

    az adott témában én Marx számításait vettem figyelembe és amellyel max egyetértettél (na jó volt rsrskr) én mint ebben szakember (hidd el vagy ne?) csináltam egy feasibility study-t és az jött ki amit mondtam, PERIOD

    saudade

  • Szerintetek szabadlábon van még ez a szegény Dr. Duda Ernő virológus, immunológus aki ellent mer mondani egy csomó lapban nem csak a vezénylő isteni tábornokunknak de a hatalmas tudású főháziorvosunknak, a praktikus háztartási tanácsokban kifogyhatatlan nyunyókának is? A bölcsességéről és rátermettségéről méltán híres külügyminiszterünkről már nem is szólva aki feledhetetlen egyben megmagyarázhatatlan érdemeket szerzett a lélegeztetőgépek és maszkgyártó gépek igazán gyors de annál olcsóbb beszerzésében, két jachtozás között.
    Kedves T. Péter, Elemér és Ferenct, várjuk a már megszokottan mélyen megalapozott beszámolótokat a kiváló kínai készítmény hatékonyságáról.

    A szegedi egyetem korszerűsítése, fidesz-privatizációja után azért nem túl valószínű, hogy sokáig lesz még professzor emeritus otthon szegény. 🙁
    https://hang.hu/belfold/2021/01/20/szegedi-virologus-egyes-kinai-vakcinakrol-ezek-a-harmadik-vilag-tomegei-szamara-keszulnek/

  • Nekünk úgy tanították, hogy a pénz az árupiacon egy olyan árucikk amelyet (széles körben) elfogadnak az árucseréknél.
    Ebből adódóan, jól megfelel csere közvetítő eszköznek (is).
    A pénz két fő típusra osztható. Fedezet és fizetési igérvény (hitel) alapúra.
    Mindkét fajta alkalmazható, ha TISZTESSÉGESEN csinálják.
    A történelemben azt látjuk, hogy az arany fémértékes pénzeket is hamisították.
    Érdekességként megjegyzem, hogy ha azóta nem szüntették meg, az USA-ban is létezik munkaidő mennyiséget megtestesítő pénz.

  • Kedves Besancon és Brunszvik Teri! Írtátok egy bezárt cikknél:

    „Nem baj, a lényeg, hogy valakit – leginkább Almát – már megint megtalálta (Gábriel), és jól kioktatta a “tudatlansága” okán – igaz ugyan, hogy Alma semmit nem állított Kazinczyról (sem) de ez láthatóan egy cseppet sem zavarja! Az, hogy közben ő maga összevissza beszél, már igazán elhanyagolható, és itt már rég nem csak Kazinczyról van szó!”

    Én ugyan mostanában egyre inkább unom ezt az itteni meddő, és egy cseppet undorító társalgást, de nektek válaszolok.

    Első fontos megjegyzésem: Gábrielt egészen nyugodtan elfelejthetjük. Aki ékes magyar nyelven összekeveri (pláne kapcsolatba hozza!)a két ismert és népszerű magyar kifejezést, a „zabhegyezést” és a „zabszempróbát”, az nyilvánvalóan nem tud magyarul. Akkor meg miről beszélünk?

    Ami viszont a magyar nyelvújításban és a magyarság „újraélesztésében” történt a XIX-dik században, arról nekem is van véleményem, mégpedig több szempontból is. Az a munka, amit Kazinczytól Jókaiig a magyar költők és írók végeztek a nyelvünk modernizálásán, azt hasznosnak – sőt életbevágóan fontosnak! – ítélem a nyelvünk megmaradása és gazdagsága szempontjából.

    Más kérdés a politika. Felhasználni a magyarságunkat és a nyelvünket a Habsburg önkényuralommal szemben, hát az hatalmas tévedés volt, aminek egyenes következménye (szerintem) Trianon. Itt ezt most nem részletezem, mert nagyon bonyolult folyamat, és a közérthető elemzéséhez most nincs egy csepp energiám sem. Majd, ha „jókedvem” lesz, talán a Biden-cikknél belevágok. Vagy nem.

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 január 21
    4:00 du.

    Igazad van, ezért szerintem is a vírus továbbfejlesztőket kéne a leghamarabb megtalálni és csírájában kiiktani! 😀 Viszont szerintem a nyájimmunitást csak lábon való sikeres kihordással lehet elérni, ezért is reszkíroznék meg -csak ha rá kényszerítenek- egy kinai covid-ból legyengített vakcinát! 😀 Oszt vagy meglátjuk vagy nem, de ha igen akkor már csak a következő vírussal kisérletezhetnek a kiírtásomra! 😀 (Nagy tisztelettel kérem hogy, a vírushívők erre most ne reagáljanak!)

  • Orsós Elemér

    SzandiMandi
    2021 január 21
    6:54 du.

    „Kedves T. Péter, Elemér és Ferenct, várjuk a már megszokottan mélyen megalapozott beszámolótokat a kiváló kínai készítmény hatékonyságáról.”

    Kedves SzandiMandi, eskü alatt megígérem Neked hogy, csak a kinai vírussal engedem beoltatni magam és ha esetleg túlélem, csak Neked mondom el a tapasztalataimat!

  • SzandiMandi
    2021 január 21
    6:54 du.

    Szerintetek szabadlábon van még ez a szegény Dr. Duda Ernő virológus, immunológus aki ellent mer mondani egy csomó lapban nem csak a vezénylő isteni tábornokunknak de a hatalmas tudású főháziorvosunknak, a praktikus háztartási tanácsokban kifogyhatatlan nyunyókának is? A bölcsességéről és rátermettségéről méltán híres külügyminiszterünkről már nem is szólva aki feledhetetlen egyben megmagyarázhatatlan érdemeket szerzett a lélegeztetőgépek és maszkgyártó gépek igazán gyors de annál olcsóbb beszerzésében, két jachtozás között.

    ——————————————-

    Tegnap még derűsen bejelentkezett az Egyenes beszéd c. műsorban – nagyobb a valószínűsége, hogy a Szegedi Egyetem átszervezése, leánynevén „korszerűsítése” okán „megfosztatik” az eddigi kutatási területétől!
    Frissítés: Duda Ernőt e percben is „beidézték” a Híradó (ATV) adásában, de permanensen leállítják a bejátszást ott és akkor amikor a tudós arról beszél, hogy az orosz vakcinákkal alapvetően nincs baja, de a kínai esetén – épp és pont arról van szó amelyet a magyar minie. vásároltat a fürkészeivel – nagy a potenciális kockázat és veszélyforrás! Ennyi, de a kutya sem kérdezi tovább ( vagy csak nem játsszák be?) hogy végül is mit ért a potenciális veszélyen? Engem konkrétan érdekelnének a miértek, noha már pár nappal ezelőtt részben nyilatkozott erről is!

    Az országos tiszti főorvos egy lelkésszé avanzsált vidéki háziorvos – helyzetéből, és „viselt hivatalából” adódóan is meglehetősen gyér tapasztalatokkal bírhat a járványügyről – az eü-ért felelős miniszter pedig egy láthatóan leépülőben lévő, valamikor jobb napokat látott onkológus, aki jelenleg Mátyás király újratemetésével van elfoglalva, feltéve ha sikerül puzzle szerűen összerakni annak megmaradt (vélt) csontjait! Bravó!

    A széllelbélelt külügyér, no meg a modora, pimasz agresszivitása, és a „hivatására” alkalmatlan fellépése alapján gyerekszobával aligha bíró államtitkára – Menczer T. – pedig rohangálnak és nyilatkozgatnak összevissza olyan kérdésekben ami nem csak hogy nem tartozik a felelősségi /hatáskörükbe, de vajmi keveset is értenek hozzá I
    Ez tehát nálunk az illetékesek köre / operatív törzse, kiegészítve néhány rendőrtiszttel, Kósa Lajossal, és magával a mindenhez is értő miniszterelnökkel!

  • Ha majd hitelt érdemlő módon látom azt, hogy Orbánt és környezetét, Szijjártót és környezetét az orosz, a kínai vakcinával beoltják/beoltották, akkor esetleg elgondolkodom. A gond: nincs hitel. Elfogyott.

  • Rodeio

    Nosza, kuldd a tanulmanyt

    ha ide nem fer
    [email protected]

  • Nagy Gyula

    ??????? … XXXXX …..???????

    Hogy kinek mit tanitottak, es ki mit tud rola, az valami egeszen mas …..

  • Rodeio

    Csak mielott tanulmanyokat kuldesz, had bocsassak elore egy kerdest: (feladat)

    Egy bank ha kihelyez egy kolcsont 5%-os eves kamatrataval 6 honapra, a sajat forrashitele pedig 1,5%os volt, akkor hany % a nyeresegrataja az adott idoszakra?

  • ALMACSKA:

    De vajon miert mindeg a hozzaszollokon ragodik????

    Miert nem inkabb nyujtana meglatasait a cikkek alanyan es a hozzaszollasok lenyegen????

    Mikor kezdi kozolni a regen igert elet-tapasztalai alapjan nyert meggyozodeseit?????

    Varjuk a regen igert cikkeit azon!!!!!!!!

    Vagy talan igen gyorsan elfelejtette igereteit????

  • Drága Elemér!
    Érdemtelenül tisztelsz meg ennyire. Itt valószínűleg mindannyian innánk a szavaidat, ha megosztanád velünk oltakozásod személyes tapasztalatait. (Ez egyébként mindenkire érvényes!) Ígérem, én is beszámolok róla, bár itt Albertában éppen bonyolódik az oltóanyag helyzet, 🙁
    Olvasom, hogy a sosem rest Szijjártó most vett éppen egy csomó legalább 100%-os hatékonyságú orosz vakcinyát a megmentésetekre – tehát egyre növekszik a kiváló választék otthon. Kívánom, hogy mindannyian hatásos szerrel legyünk beoltva és senki se betegedjen meg ettől a vírustól és mielőbb visszatérjen a normális élet mindenhol.
    Hajrá Magyarország, hajrá Kanada! 🙂

  • ORSOS;

    Virus-hivo vagy barmi hivo, de a virus terjed egyre gyorsabban es pusztitobban, sot ismetelten mutal.

    Ma a nagy-kerdes a kutatoknak, hogy az oltoszer hatekony lehet-e majd az egyre mutalo virus ellen?????

    Elkepzelesek jelentektelenek !!!!!!

    Memento morris !!!!

  • Magyarorszagon is kozismerte teve, hogy a virus jelen mutalt variacioja 50%-al fertozobb es 30%-al halalosabb.

    S egyre nagyobb aranyban fertozi es serti a fitalokat, a gyerekeket !

  • Rodeo11
    2021 január 21
    4:58 du.

    Hanyas vagy hogy még hiszel a mesékben?

  • Most olvasom, a hatezer orosz adagot meg sem vizsgálták a magyar hatóságok, hozzá sem nyúltak, pedig azt gajdolták, hogy először háromezer önkéntesen tesztelik. így akarnak vele oltani. „Oszt” ezeknek adjunk bizalmat? Frászt!

  • SzandiMandi
    2021 január 21
    6:54 du.

    köztudottan hatástalan! ha te mondod meg a duda?

    a tény: Kínában nincs halott és összesen 250+/-25 esetet tartanak számon, már hosszú hónapok óta

    GBr, USA, Fra, Ger, stb lezárva vesztegzár és hullanak mint a legyek és nem is képesek lassítani sem pedig van neki
    az összes demokratikus vax ból kiscsilliárd

    a többit a tükörrel meg tudod beszélni (már persze ha megérti amit mondasz neki: tükröm tükröm mondd meg nékem…)

  • gabriel
    2021 január 22
    2:52 du.

    nem küldök tanulmányt, sem!

    nem tudom milyen országról beszélsz a kamataiddal kapcsolatban ez észak amerikára nem igaz! hitelkamat 5,5-32%-kig változik a hitel fajtájától függően, a bank központi pénzintézet (USA FED – ez ma már néha negatív!!!) alapkamatán kap kölcsönt de általában az ilyen jellegű tranzakciókra nem él ezzel, mert a befolyó kamatai és tőkerészletei fedeznek mindent és profitot is… ha nemzetközi vállalkozásokba bocsátkozik akkor hitelbiztosítást köt és osztozik a biztosítóval vagy ő maga a tulajdonosa a biztosítónak is és néha a veszteség nagyobb profit mintha meg is csinálná az ügyletet

  • Orsós Elemér

    SzandiMandi
    2021 január 22
    3:42 du.

    Kedves SzandiMandi, én meg annak örölök a legjobban hogy, sokan tudhatnak itt ezen a letargikus fórumon a mi kultúrált évődéseinken mosolyogni, amiből a primitív személyeskedők is okulhatnának! 😀
    (Egyébbként diszkréten elárulom Neked hogy szerintem a zseléshajúsosemrest most csak azért nem bírja kivárni az EU elosztást, mert a hatalomféltés miatt nagyon előrehozott korteshadjárat álcázására aggódik ilyen álszenten értünk, de mondjuk ha a ciklusuk elején járnánk akkor, le se sza..rnának bennünket!)

  • Almasi Alma

    bizony, bizony …
    kellene asszociációs készség ….
    ugye halottal ilyesmiről?

    bar aztat tudni kell gyakorolni is …. akinek szólt, az megértette (sajnálom)
    zab-zab

    nem tudtad, hogy újabban adatokat gyűjtők – akarok egy Amazont megnyerni?!

  • Orsós Elemér

    Miklós bá’
    2021 január 23
    3:46 de.

    Kedve Miklós Bá’, egy előző kommentemben tévesen -Tóth Péternek- azt írtam, hogy az átkosban mi gyártottuk még az oroszoknak is a fertőző betegségek elleni kötelező oltóanyagokat, pedig nem, mert az összes keleti blokkbelinek a kőkorszaki Szovjetúnió gyártotta, osz mégis vidáman túléltük, de lehet hogy azok mellékhatásától lettünk mi a legvidámabb barak! 😀

  • SzandiMandi

    En nem szeretnék oltakozni semmivel, ha lehetne kihagynam – de a járvány eredménye, aminek okán szerencsénk lett benne részesedni, elkészült.

    https://edition.cnn.com/2021/01/16/tech/coronavirus-vaccine-records-microsoft-salesforce/index.html

    Úgyhogy a válasz ennyi arra, hogy melyik vakcina a jó vakcina. A többi üres locsogás …

    Azért hogy nehogy könnyelműen vegyük, meg egy-két hullámot kapunk a nyakunkba, hogy megtudjuk, hogy merre lakik – na nem a jó-Isten, hanem a mi magasságos Jó-tevőink, vagy valami ilyesmikek ….

    Persze biztosan nincs meg véletlen összefüggés sem a M.-B. Fundation (alapítvány) es a M.S. között
    Aki ilyesmire gondol az üldözési maniaban szenvedhet, de legalábbis a „Conspiration-Teory” elboritotta minden józan ítélőképességét.

  • RODEO

    Vajon miert allandoan szidod a Fed-et?
    Hiszen az egyedulli bank-rendszer a Foldon amely NEM az adofizetok nyakan az allamburokracia onkenyesege !!!!

    Nekem ingyen, igen ,nem csak 0% ,az az kamatmentesen, de meg jovedelmet is fizet (1.5%-ot, sot bizonyos fizetesekert, mint repullo-jegyek es hotelok hasznalataert meg 3 es 5%-ot fizet) a bank hasznalni penzuket.

    Azt irtam mar Szamodra tobbszor, cimet es telephone szamukat is, de a cenzor nem engedte Szamodra kapni.

    Vajon miert nem ?

    „What’s in your wallet?”

  • gabriel
    2021 január 23
    2:21 du.

    ha te „cnn” akkor már neked annyi! ugye ezt nem komolyan gondoltad idetolni?

    magam részéről azokat az adatokat figyelem, amik mérvadóak

    #1./ Izreal 10,75 ször (közel 11 szer) több lakost oltottak be mint bármelyik ország a világon (ugyanez a szám USA 0,42!!!) Pfizer-t adnak a népnek, és rémülten jelzik, hogy semmi sem csökkent, sőt exponenciálisan növexik!

    #2./ Kína Hong Kong ban talált 3 városnegyedben összesen (zumbeispiel) 200 gyanús esetet, erre felvonúltatta a hadsereget mindenkit otthonmaradásra kényszerítettek és ellenőrzik állapotukat mialatt ingyen ellátást kapnak minden személyes szüxégletükből házhozszállítva, az anyaországban összesen 250 +/- 25 esetet rögzítettek azokat izolálták és a fentihez hasonlóan ellátják, halottak ezzel kapcsolatban nincsenek

    #3./ Uygurok az utóbbi 3-4 évben az uygur lakosság száma háromszorosára növekedett, mert ugye van ott …na mi is van?

    ennyit a cnn ről és a többi MSM-ről amiket én sohasem nézek (na jó ABC, NBC mikor mutatják buffalóban a tengelicéket a madáretetőkön

  • Geyza
    2021 január 22
    7:39 du.

    nem tudtad?

    tök 7-es!

  • gabriel
    2021 január 22
    2:42 du.

    A natúr (érvek nélküli) tagadásnál nem nagyon van lejjebb.
    Egy műszaki és egy marketing diplomához tanultam gazdaságtant és később ezekhez érdeklődésből hozzá is tanultam.

  • Kedves Bendeguz!

    Általában nem szoktam hozzászólni azokhoz a témákhoz, amelyekről nincs információm, vagy pedig olyan véleményem van, amellyel túlságosan megsértenék bárkit.

    A vitastílusról azért szólok be néha, mert úgy gondolom, mindenkinek jobb lenne, ha nem gorombáskodnánk egymással. De persze abban igazad van, hogy ez úgyis reménytelen.

    Mostanában egyébként is sok bajom van, és kevés az időm ahhoz, hogy egy témát hosszabban és érthetően megfogalmazzak. Sajnálom.

  • Rodeio

    eppen a megelozo hozzaszolasomban (nem neked cimezve) ömlengtem rolad, – ugy latszik tevesen.
    Te sem ertesz elvonatkoztatasokat – a matemática puszta mezejen. Nem egy valaholi gyakorlatban alkalmazott szamokrol kerdeztelek – hanem egy logikai osszefugges megertesere invitaltalak, ahol puszta szamokra kelletett volna adnod egy eredmenyt.
    Ezek szerint feleslegesen …..

    Ugyhogy né is kuldj semmit.

    Mellesleg megjegyzem, hogy Brazilban vannak ilyen szamok. Csak nehany szam a letezo aktualis CreditCard “fatura”-n a bank altal megikuldott kamat-ratakrol:
    ITAÚ Bank
    a havi osszeg kesedelmes fizetese eseten 15,40% por mês. !!!!!! nem ev (ano) hanem honap!!!
    Eves szinten (anual) 471.26%
    Há kp-t (cash) vennel le a szamlarol – azert havi 12.09%-ot aplikal, = 300,93% anual.
    Há reszletre vasarolsz, a havi kamat 3,99%, bagatel 102,92%/ev a hatravelo parcelakert!

    Na de nem erről szólt a kérdésem, amire mint kiderult Te sem birsz válaszolni, csak vagdalkozol hülyeségekkel.
    Akkor el tudom képzelni, hogy mennyire nincs fogalmuk a fórum többi szereplőinek erről.
    mentségukre legyen mondva a közgazdász papírral felkentek 99,995% százalékának sincs fogalma róla (teszt – felmérés eredménye)

  • Bendeguz79
    2021 január 23
    4:16 du.

    téged is átvágtak a palánkon, mint azt a bizonyosat!

    csak akkor kapsz 1,5; 3; 5%-kokat ha vásárolsz azaz az általad elköltött pénz kamatos kamataiból ennyit elenged, azaz kézbe sohasem kapsz egy buznyák vasat sem

    és ne untasd az itteni egységsugarú olvasót ilyen és hasonló dolgokkal, a FED egy magáncég ami maga alá söpörte az egész USA és a világ egy részének gazdaságát, azaz azzal kezd, hogy azért is pénzt kér (manapság ez 0% vagy a közeli ) hogy hamis pénzt nyomtat FIAT Money! fedezet nélkül!

    nagy bajban lenne, ha az összes adósa egyszerre megjelenne a teljes tartozásának követelésével és aranyat kérne érte!

  • Gabriel
    2021 január 24
    8:02 de.

    „az” a gyermeteg példád nem jutott el az ingerküszöbömig…

    ezeket a számaidat amit itt mondasz ismerem, már Kies Kanadánkban is van hasonló Cdn 300,00 at ajánl 3 – 5 napra Cdn 20,00 ért (a lakbért és sok minden egyebet órára pontosan minden hó 1-én kell fizetni és aki heti bért kap (nagyon sokan ezt nem képes teljesíteni !!!) ezért az a Cdn 300 akár 900 is lehet ami 3*300 azaz Cdn 60,00 max 5 napra ami kiszámíthatóan 400%-nál magasabb éves kamat… sokan személyes csődöt kérnek maguk ellen azzal sok mindent meg lehet úszni de a tényleges jövedelmükből nem lehet megélni
    ha egy vadi új autó havi törlesztése Cdn 317,45 és a kötelezően megkötött biztosítás Cdn 275 -389 közötti vagy több(SIC) akkor kényszerítik ezzel az egységsugarú szerencsétlent hogy két autót fizessen és egyet kapjon

    ki van ez találva! sohasem kapsz annyi jövedelmet (hacsak nem lopsz) amiből hitel nélkül létezni tudnál azaz rabszolgává tesznek már a diákhitelekkel kezdik vagy korábban

    ismerek sok mindenkit akinek sohasem volt bankszámlája és semmilyen kártyája mindig cash -t használ most van a trend hogy mindent online meg wifi és akkor ezeket is maguk alá söprik

  • Rodeo11
    2021 január 23
    5:15 du.

    Kisgyerek.
    Töröld meg a nózidat.

  • Geyza
    2021 január 24
    11:47 de.
    bácsi kérem engedélyt kérek meghunyászkodni

  • Nagy Gyula

    Na, csak egy szamot kerek, valaszolj a kerdesre, amit a Rodeiohoz cimeztem. Mindjart ott, a hozzad szolo valaszom utan.
    Csak egy szam.
    Rodeioban nem volt kurazsi, hogy letesztelje magat.
    Benned van?
    Vagy te sem mered kiprobalni magad? Felsz a felsulestol?
    Nem kis szegyen, hogy az egyenes valasz helyett a diplomaid szamaval villogsz itt.
    Meg a Hayward-on sem okitjak, sot Yale-n is csak nehany beavatottnak mondjak el, ugyhogy nem lenne szegyen, ha nem talalnad el.
    Ugyhogy nosza, az askalodas helyett villants!

    Nem kell rinyalni, en nem azert tentem fel ezt az egyszeru tesztkerdest, hogy ezen elcelodjek, akarkivel is.
    A kezdeti megallapitasok amelyeket tetem es melyeket a rodeionak cimeztem, tartalmaban sokkal tulmutatott azon, amelyekkel hozzaszolasodban elohozakodtal, ezen okbol ha nem tunt volna fel, hatalmas xxxx-et raktam kerdojelek koze. Mely nem jelent mast, hogy szivesen ertekezek rola barkivel, de erdemben, és nem szarragodas okabol kifolyolag.

    Sajnos az itteni hozzaszolasok szintje meg ezen sem megy túl, a többsége meg a politikai vonalakban is csak ocsarkodas.

    Persze, amit válaszomban leírtam, ha nem értetted meg ….
    Vagy soha nem halottal róla, hogy egy diploma mire jo?
    Feljogosit arra, hogy abban a szakmaban kipallerozd magadat. Egyszerubben, hozzaferhetsz annak a gyakorlatban valo elsajatitasahoz, tapasztalotok es ismeretek megszerzesehez.
    Ennyi, ugy tomoren. Ez a felulet nem arrol szol itt, hogy ezt kifejtsem

    Szoval, valaszolj a kerdesre, amiket a kamatratarol kerdeztem a Rodeiotol. Csak egy szam ….

  • Rodeio

    Na latod …hogy mar kanadat is megfertozte a valodi virus … (mondom a valodi!) lesz meg jobb is … meg boven tobb is

    ahelyett hogy a CNN miatt askalodnal, olvasd el inkabb mi van ott irva. Mert hogy a sajat mediajuk irja le a kovetkezo lepeseiket.
    Onnan erdemes tajekozodni, mindig az eredeti forrasbol. Csak tudni kell ertelmezni, kis hany eves, mar elfelejtetted?

    Na probalj meg te is valaszolni arra a gyermeteg kerdesemre, az arany-szamok tok edes mindegyek.
    Csak a kombinaciot orizd meg – vagy mar neked se megy a matek? Azert rinyalsz?

  • `Gabriel
    2021 január 24
    6:44 du.

    Ez is csupán egy gyenge hasbara próbálkozás.
    – Szerinted mi nem stimmel abban amit írtam?
    – És a pökhendiséged után miért is kellene azzal töltenem az időmet, hogy megpróbáljam megtalálni azt a kérdést amelyre választ követelsz?

  • gabriel
    2021 január 22
    2:52 du.

    feladat:
    „Egy bank ha kihelyez egy kolcsont 5%-os eves kamatrataval 6 honapra, a sajat forrashitele pedig 1,5%os volt, akkor hany % a nyeresegrataja az adott idoszakra?”

    adott $100.00 kölcsön 5.00%> 12 hónap > 6 hónap >> $2,50;
    1,50% = $1,50 12 hónap > 6 hónap $0,75
    a tiszta nyeresége $1,75 (rátában: 1,75%)

    most felavathatsz mint Küklopsz -ot

  • A vakcina kötelező lesz!
    Nem azert mert azt mondják, hanem mert rákényszerítenek!
    Az oltasigazolas nelkul nem fognak beengedni a legtobb helyre! Kulfoldre sem!
    Kijarasi tilalmad lesz, mint most is!
    Esetleg az elkepzelhető, h aki mar atesett a viruson es tud szerezni arrol igazolast, azt plasztikkartyan (virusigazolvannyal) engedhetik!
    Ők fognak rakenyszeriteni, h oltasd be magad!
    Remelem, arra lesz mod, h a vakcinak kozul lehet valasztani!
    Reszemrol felesleges, sot kockazatokkal jar , mint minden oltas!
    Kulonben pedig nem felek, mert hetente vizsgal orvos is, mint rendszeres veradot, plazmaadot, ami az egyetlen legalis szervkereskedelem!
    Szerintem mar en is tulestem a fertozesen, amint legalabb 1,5 millio magyar tarsam is!
    Nekunk mind csak felesleges kockazat lesz az oltas (es a tokunk is tele az egesz mizeriaval), de, ha az oregek kibirjak, akkor mi is tuleljuk valahogy!

  • gabriel
    2021 január 22
    2:52 du.

    amennyiben nem egy év vagy annak a töredéke a „feladvány” akkor a mértani sorozat összegképlet -ével operálva lehet megkapni, vihar egyszerűen a kérdéses „+” vagy „-” hasznot és a fentiekben alkalmazott számolással a töredék évre ki lehet számítani, mondjuk ugyanazt neked: a saját számaiddal 3,7 év -re számold ki és küldd ide

  • O1G666
    2021 január 24
    11:27 du.

    mint már írtam ugyanitt „máshol”… Hollandiában, Belgiumban, Németországban harcok dúlnak az utcán ezügyben! és a rendőrség katonaság foglalkozik az üggyel!
    miközben:

    Andrew számtalanszor üvöltve ismételt érvei szerint a gyakorlatban is ugyanazt tapasztalják, azaz vax ide vax oda az egész cécó nem csökken,

    azaz a vax nem gyógyít!

    azaz semmiféle problémát nem old meg(SIC);

    arra gyógyszer kellene nagyon jó hatású!

    de arra Karikó művésznő és társai nincsenek Placebo ból felkészülve hogy a „Patyomkinn®”-t el tudják adni…

    magam részéről nem utazok és már le is szoktam az éttermekről az alapvető szüxégleteimtől senki sem foszthat meg azaz részemről a nyasgem…

    nem akarok nyúlfülekkel és uszonyokkal sétálni a parkban

  • gabriel
    2021 január 22
    2:52 du.

    még valami (ha Cenz Ura nem únja)

    ez a fenti számadatom az itteni bankok által használt módszer, de ha a mértani sorozat alkalmazott változatával csinálom, akkor 2,0662% jön ki mert az itteni bankok valami tapasztalati adat alapján az alapkamathoz 1,0245% -kal megfejelik, de csak ha egy évnél hosszabb a futamidő, de egy éven belül az általam alkalmazott egyszerű változatot alkalmazzák erre a hitelszámláim adatai világosítottak fel…

    ha a számításod végeredménye nem 13,57409% akkor addig számolj, amíg ez kijön!

    maradtam Küklopsz!

  • Nagy Gyula

    A diplomaid lobogtatasa utan nem is szamitottam masra, minthogy egy bekepzelt seggfej vagy.
    Valaszolni nem is csak nem mersz, hanem gyava is vagy. Van ra egy jo portugal szo:
    Covarde!

    De nyugtassad magad – sem a nagyvilágban sem ezen lapok hasábjain nem vagy egyedül
    A NER lovagok színvonalat morálisan megütötted.

  • Rodeio

    Kossz a válaszért.
    Faír volt.

    sajnos viszont a szám nem stimmel.
    Szívesen megosztanám veled a valódi levezetését, csak látva az itt megjelenok profiljait, nem szívesen tennem közkinccsé
    Mert az eb itten van elásva – a forrásom anno a bennfentes körökbe tartozott, a dolog profán egyszerű csak senki nem gondol bele.
    Mint a fenti gyuluskank se, hiszen iskolában nem teszik közkinccsé

  • Az előbb olvastam, mit is nyilatkozott az orosz vakcina fejlesztője (444.hu). Még jó, hogy szívműtöttként eddig nem kerültem sorra; lehet, most nem csépelném a billentyűzetet. „Oszt jó napot”, tothpéterek, ferencték!

  • Rodeio

    Lehet, hogy nagyon nem voltam egyértelmű?
    A kérdésem arról szólt, hogy a banknak mennyi a nyeresege szazalekban kifejezve.

    En nem azt kerdeztem, hogy milyen kamatlabak kerulnek alkalmazasra barmifele eredmeny kijovetelehez.
    Hogy meg ilyen-olyan srofokkal hogy tupirozzak tovabb az eredmenyeiket, annak ebben a bazikus (primitiv) esetben nincs jelentosege

  • Gabriel
    2021 január 25
    7:23 de.

    Biztos lebukás, ha hülyébbnek nézed a közönséget, mint amennyire az.

    Szerinted mi nem stimmel abban amit írtam?
    Az útvesztődben pedig bolyongjon az aki (még) bebolondítható oda.

  • Gabriel
    2021 január 25
    7:46 de.

    ha már ennyire titkolod hogyan számolsz, én sem árulom el mit használtam
    a te eredeti példádra: #1: 1,75% &
    #2: 2,066217%
    #3: 2,196342%

    az én példámra (3,7 év!)

    #1: 13,57409%
    #2: 14,71052%

    mindegyik elfogadott és alkalmazott módszer hitelező műintézet szerint változik melyiket alkalmazza

    maradtam Küklopsz!

  • O1G666
    2021 január 24
    11:27 du.

    figyeld az eseményeket! naponta többször változnak ki mit vesz és hogyan, Mexico; India Szputnyikot (pedig van neki sajátja is!) és néhány délamerikai ország (afrikáról nem szól a fáma legalábbis nem elég részletesen) a demokratikus vax -ok teljes csődje is látszik és a sikolyok egyre több helyen, közben a Facebook kitíltotta Netán Nyahút és az usa ban még nem tudják hogyan is lesz a Nagy Impiccs; Gbr túllépte a 100000 halottat miközben a tiltakozás a vesztegzár ellen egyre növexik (világszerte)

    Olaszországban kormány válság és lemondott… új koalíciót akar… és mi lesz még az események gyorsúlnak

    Andrews vekkerórával felszerelt vírusai nagyon tetszenek… csak azt nem írja csörgőre vannak e állítva?

  • Gabriel
    2021 január 25
    3:48 du.
    a „%” aim a bank nyeresége számokban… kamatlábat te adtál!

  • Rodeio

    Szoval, bocs, de tenyleg nem volt sacanagem de jeito nenhum, a minha pergunta. Ao contrario.
    Só apresentei pouco errado, simplifiquei lhe de mais.

    A lenyeg nagyon egyszeru – os banqueiros quem hão dominando o mundo, sabem e aplicam o formulário.

    Hogy nem akarom “kozkinccse” tenni??!! Lehet hogy kisse elitelheto vagyok ez miatt, de nem erzek magamban semmifele kenyszerito vagyat vilagba kurtolni barmi is.
    Sem a vilagmegvaltasa, sem magam fenyezese nem erdekel. De ezt mar leirtam.
    A vilagot mar oly sokan akartak megvaltani – semmi eredmeny nelkul.
    Viszont a kezenfekvo dolog előbb meghallgatni a masikat, aztan donteni arrol, hogy hasznalhato a velemeny valamire: de mindehez harom dolog kell.
    Ket ful, és egy agy. A fulek jo ha azonos modba vannak kapcsolva: mindketto BEJARATI módban.
    Itten, ezeken a lapokon, na meg úgy geral a nagyvilágban a bevalt módi az ellentétes uzemmod: – egyik be, a masik ki.
    Aztan a harmadikrol mar ne is tegyünk említést, agyat is jo ha receptor-modba kapcsolnák.

    De latod, – szigoruan csak mint pelda, – a fentebbi Gyulusunk meg mindig azon gorcsol, hogy amit sok-sok evvel az iskolaban beseggelt, azt en miert merem megkerdejelezni!!??

    Nem erti a szerencsetlen, hogy semmi jelentősége, azt meg pláne hogy mi a kulonbseg mikor egy valami teljesulesenek a szukseges vagy elégséges feltételeit vizsgáljuk.
    Nem érti meg, hogy nem számít semmit ha idehoz ezer szükséges feltételt, de hibádzik egy elégséges
    Na, hosszú duma helyett: – a bankárok alkalmaznak egy-két olyan elégséges feltételt is, amelyeket ha megveszekedett kutyakka lennének, se tennének közkinccsé. Ettől lesznek ők a bankárok.

    Nagyon jol van az így hogy az iskolazott pórnépek azzal gőgöskodnek, hogy mar mindent megtanultak valamikor, aztán utána bezárják az ajtót a további ismereteki előtt. Az iskolázatlanok meg úgysem érik fel.