A gyáva vezér járványkérdései

2021 február 5 5:41 du.63 hozzászólás

Az ember olykor beleéli magát, hogy a gyávaságnak, illetve trógerizmusnak vannak határai, illetve lejjebb már nincs is. Aztán jönnek Orbán Viktor nyilatkozatai. Igazolva, hogy valószínűleg olyan vezéri magasságokban van, ahol mindig van lejjebb. Nem mintha a járvány kapcsán pont egy konzultációra lenne szüksége az országnak. Mert az élet enélkül is elég csikorogva zajlott. Sokaknak annyira, hogy a csikorgás már kisiklás kísérő zenéje volt.

Miközben az utóbbi hónapban sem volt mentes az élet a vakcinák körüli kommunikációs hullámoktól. Voltaképpen jóval több indulati véleményt lehetett olvasni, mint amennyire a szakmai megközelítések kezdtek volna dominálni. Beleértve azt is, hogy akár orvosi diplomával, de politikai szerepkörbe tévedt megmondók mondták meg az éppen aktuális zsigeri tutit. Miközben a közel tízmillió fotelvirológus országa lettünk. Ha ebben bárki bizonytalanná vált volna akkor Orbán Viktor ezt megerősíteni látszik.

Az egyébként már önmagában árulkodó, hogy egyfajta kremlinológiai rutin kell az információk összegyűjtéséhez. Mert aki azt hiszi, hogy Orbán Viktor kiáll, és miniszterelnöki sajtótájékoztatót tart, akkor téved. A pénteki Orbán-félóra, amikor az aktuális vezérgondolatait hinti az általa a cseppet sem nagyérdeműnek tekintett alatvalói kör közé, azt nem igazán lehet sajtótájékoztatónak tekinteni. De a kormányfő már sok-sok éve csak a számára gondosan megszűrt hallgatóság előtt mer nyilvánosan megszólalni. Ahogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitója sem tekinthető olyan eseménynek, ahol komoly ellenzéki kérdésekre lehetett számítania. Nem is okoztak csalódást. Ám nem is ez a lényeg. A lényeg valószínűleg a fél, és egészmondatok távoli szövedékében, illetve az alatt van.

Azt számos helyen látom kiemelve, hogy új nemzeti konzultációt akar indítani. On line formában. Rendben. Ezzel önmagában nem is lenne baj. Illetve, ez sem igaz. A nemzeti konzultációval önmagában az a baj, hogy igencsak árulkodó. Arról, hogy a minisztrelnök milyen mértékben fél egy valós népszavazástól. De ez régen lerágott csont. A hatalom nyilvánvalóan nem kockáztat semmi olyan gesztust, ahol esetleg cselekvési kényszert jelentő, közvetlen felelősséggel járó következmény lehetne a végeredmény. A konzultáció az ugyebár nem ilyen. Az egy olyan műfaj, hogy „mondtok, amit akartok, én meg csinálom azt, amit éppen merek”. Meg ugyebár azt jobbára azok teljesítik, akik hithű orbanisták. A többiek ugyanis pontosan tudják, hogy mennyi értelme van: semmi.

A járvány elleni védekezést konzultációs alapra helyezni azonban mégis egyfajta szintlépés. Valami olyasmit mondott, hogy ha „lebonyolítja a kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások alóli „nyitásról” a februári nemzeti konzultációt, akkor „döntések születhetnek március 1-jével és április 1-jével, vagy április 3-ával, ami a húsvét”. Amiből pár dolog elég nyilvánvaló. Az például, hogy a miniszterelnök egy alapvetően biológiai, immunológiai, orvosi kérdéskört gyakorlatilag kizárólag politikai kérdésként kezel. Ez, túl azon, hogy az említett szakmák művelőinek totális lenézését jelenti, azt is mutatja, hogy a döntéseinek pont semmi köze semmihez, ami nem a hatalmi poziciójának az őrzését szolgálja. Függetlenül attól, hogy az egyes emberek mennyire tekintik az aktuális járványintézkedéseket indokoltnak vagy sem. Társadalmi szinten ugyanis vagy indokoltak orvos-szakmailag, vagy nem. Az egyes emberek szerint, például szerintem, lehetnek indokolatlanok. A társdalmi szolgák elnökének azonban nem a saját ötletrohamai, hanem a társdalom szolgálati szempontjai szerint kellene dönteni. Ha mer.

Orbán nem mer. Ahogy eddig sem, most sem. Az egész konzultációsdi valószínűleg most sem szól másról, mint az eddig elcseszett politikai és gazdasági döntések összes felelősségének a szétporlasztásáról. Mert a gyávaság és trógerizmus valószínűleg mégis csak egy olyan vezéri szintmérő, ahol mindig van lejjebb. Most éppen az emberek életével játszva. Mert vagy eddig is értelmetlen volt az intézkedések jelentős része, vagy a jövőben is indokoltak lehetnek. Amikor Orbán a fotelvirológusok közé dobja a gyeplőt, akkor nem tesz mást, mint kimenekül a döntési felelősségi helyzetből. Még akkor is, ha a felhatalmazási törvénykéje kapcsán ebben partnert talált a nem kevésbé, de jobban se nagyon, felelősségtudatos ellenzékben.

63 hozzászólás

  • Jól sikerült a fenti cikk, néhány indulatoskodást leszámítva.

  • Tisztelt Endrei István Úr!
    Jól ír, de az aktuális mondanivalóját egyszerűbban is meg lehet fogalmazni: mondanivalóját
    1) Igaz,hogy a mostani nyitási tüntetések létszáma nem volt túl nagy, de a kormányfő mégis elég veszélyesnek ítéli a hatalmára nézve. Durcás gyerekként tenni akar valamit: Nemzeti konzultál.
    2) Most az egészségügyi és járványügyi kérdések egyáltalán nem érdeklik. Látja és belátja, hogy a segítség-ígéreteit nem teljesítette és a kisvállalkozások, a kultúra és sok más összedőlőben van.
    3) Tudja ő nagyon jól, hogy a gazdaság kisebb nyitása ia bajt okoz a járvány-védelemben, de a nyitás felelősségét nem vállalja, hanem a „konzultáló” népre hárítja.
    4)Mindennek az árnyékában eltereli a figyelmet arról, a nemzet még eddig megmaradt kultúrkincseinek az elherdálásáról, amit most az egyetemek „átalakításával” vagy a művészeti intézményekkel sutyiban művel. Ráadásul a „saját kérésükre” Gyalázat Pedig az egész lényege, hogy az alapítványain keresztül ismét magánpénzekké konvertálja az adófizetők keserves forintjait.

  • A korábbi „nemzeti konzultációk” soha nyilvánosságra nem hozott lényegi eredményeiből és eleve „sugallt” kérdés/válaszaiból meg jól megtanultuk már, hogy a világon semmi jelentősége nincs ezeknek. Ténylef a népszavazások elkerülésére szogálnak. NEM IGAZOLJÁK ÉS NEM MENTESÍTIK A MINISZTERELNÖKÖT és apparátusát A FELELŐSSÉGÜK ALÓL.

  • AuroraBorealis

    Kedves Margit
    februá.5.9:59
    az Omnipotens
    lezártcikkhez

    Utolsó mondatod így szól: „de engem ez a szlogen [ti.a munkaalapú társadalom] kínosan emlékeztet egy másikra, a munka felszabadít”-ra.

    Nem helyénvaló következtetés a hazug tolvaj demagógiát egy ellopott társadalmi – mármár természeti – alapigazsághoz hasonlítani. Ugyanis Te legalább annyira tudod mint én, hogy a munka már a történelem előtti időben volt a társadalom alapja.
    Munka nélkül nincs emberiség. Ebben önmagában tehát még semmi kivetnivaló nincsen. Abban viszont már lehet, hogy ki mennyiben részesül a saját munkájának a „gyümölcséből”…

    Jól tudjuk, hogy felhozott „példád” éppen a hitlerizmus, vele az orbanizmus mélységesen cinikus és gunyorosan eltorzított plágiuma, amennyiben Hitlerék a bibliai Ján.8:32-t, az igazság szabaddá tesz-e helyére tette a maga munka szabaddá tesz torzított optikai lencséje mögé az auschwitzi földipokol bejárata fölé bevallottan kettős célzattal, hogy:
    1.) Az oda hurcoltak még a gázkamra előtt pár perccel elhiggyék, hogy ők egy munkatáborba érkeztek, amitől pánikmentesen vonulhatnak befelé.
    2.) Egy bibliai idézet mégiscsak valami nemesebb, fennköltebb célt sugall az ide érkező „vendégeknek” amitől a rendező gyikosok ha röhögve is, de azokban a pillanatokban megmagasztosul.
    Tehát ez a jelszó nem a rendszer jelszava volt, hanem mindössze a pánikmentes gyilkolási technológia egyik momentuma. Nem véletlen, hogy minden KZ-Lager-ek bejáratán kívül virított, hisz belül már más eljárások várták jóhiszemű áldozatok millióit.

    A FidSS pedig 2006-os árpádsávval dúsított Astoriás nagygyülésén, mindenekelőtt az oda vezető felvonulás élén egy teljes (Rákóczi)útszélességű molinón embernagyságú betűkkel ez állt: AZ IGAZSÁG FELSZABADÍT , mely transzparenst a mai FidSS vezérkar, vagyis a maffiaállam összes pontentátja sk.röhögve hurcolta a vezérszónok Führerjük színe elé. Ezt követte a B-közép álarcos attakja a Madách, ill. Deák tér irányába és az összetört közterületek, leégett építési állványzatok követték a FidSS igazságát.

    A munka társadalma ha lopják is, nem jelszó szintű, hanem tény-és törvényszerű determinációja az emberi együttélésnek, mely tárházból még a tanulatlan Hitler is sok – felszínről lopott alkatrészt – próbált a saját találmányaként aposztrofálni. Ugyanígy Orbán vezér pedig őtőle…

    Alles Gut !!! AB

  • Presbiter
    2021 február 5
    7:28 du.

    Az embereket tartósan nem lehet következmények nélkül félelemben tartani. A következmények egyike a kitörési vágy, a másik a totális belefásulás. Ha szoros a kukta fedele, akkor az utóbbi győz, de a rabszolga termelési hatékonysága kicsi. Ld CCCP sikeres és bukása.
    De azt el lehet érni, hogy az összeomláskor ne legyen ütőképes alternatíva. Orbán az utóbbira játszik. A nemzeti konzultációs csak egy önigazoló mellékzönge. Orbánnak egy emberrel van komoly problémája: Orbán Viktorral. Meg a saját felelősségpánikjával.
    Orbán tudhatóan soha nem hozott személyes felelősséggel járó döntést. Még a saját kezdeményezéseinek a parlamenti szavazásakor is rendre távol volt. A jelenlegi problémája valószínűleg pont az, hogy nem tud enélkül kilépni a kialakult keretből. Alkalmasint nem lepne meg, ha a hatalom tényleges birtokosai (pl. Pintér) szándékosan tolták volna be ebbe a helyzetbe. Előkészítve egy belső váltást a színpadon. Mondjuk Lázár leporolását.
    A gazdasági lazítások nemhogy indokoltak, de szükségszerűek. A járványra pont semmi hatásuk nincs, és viszont. Vagy Te komolyan gondolod, hogy a vírus este 8kor éled fel fertőzni. Hogy a munkába járókat a tömött metrópótlón nem fertőzi, de egy étteremben, ahol szét lehet ültetni az embereket ott igen? Stb.
    Az egyik oldalon tehát van egy indokolatlan szigorítás, amit értelmetlen fenntartani. A másik oldalon pont az a retorika, amit Orbán örömmel felhasznált a nagyvilágból, de ami azt ígéri, hogy a lazítás utáni minden náthást rajta fognak számon kérni. A felhatalmazási törvény okán rajta, személyesen. Nincs olyan forgatókönyv jelenleg, ami a felelősség sikeres hárítását ígéri. A nemzeti konzultáció, bár maga a műfaja egy néphazugság, most pont egy harmadik utas kísérlet. Bármi lesz is: megosztani a felelősséget.

    Amúgy egy levegőben terjedő, levegővétel során is fertőzni képes vírusról és nem szemmel verésről beszélünk. Ráadásul egy olyan vírusról, aminek a tünetképzési rátája (bár a tünetei súlyosabbak) a náthával azonos (a fertőzöttek több, mint a fele azt sem tudja, hogy megkapta, és a tünetet mutatók zöme is náthaszerű tünetekkel lábal át a fertőzésen. A maradék, valóban komoly tüneteket produkálók között sem 100% a mortalitás.

    Mindezt ne higgye el senki: számoljon utána. Ez nem javaslat, önigazolás, hanem kérés a részemről.

    A járvány a világ gazdasági járványa elsősorban. A gazdasági válság nem következménye a fertőződéseknek. A válság nagyjából 2006-2007 óta létezik és 2008-ban az USA sikerrel exportálta a világba. A COVID-19 akkor még sehol sem volt.

  • franciamagyar

    Presbiter : jó összefoglalása a tényeknek!
    Simay Endre István: ragyogó írás!

  • A jelenlegi magyarországi minielnök világéletében egy beszari alak volt. Jól mutatják ezt a Fidesz történetének 1988-93 közötti eseményei.
    A nemzeti konzultációnak nevezett parasztvakításnak semmi értelme – mondjátok. Dehogy nincs! Tudjátok, mennyit lehet számlázni sokmillió papír kinyomtatásáért, borítékolásáért, kézbesítéséért?!
    És. T. Szerző egyszer elárulhatná -, szerinte mégis mit, hogyan kellene csinálnia az ellenzéknek? Figyelembe véve, hogy a kisisten ellenzői nem egyformák -, ahogy az normális társadalmakban lenni szokott.

  • Presbiter
    2021 febr.5.7:28

    3) Tudja ő nagyon jól, hogy a gazdaság kisebb nyitása ia bajt okoz a járvány-védelemben, de a nyitás felelősségét nem vállalja, hanem a “konzultáló” népre hárítja.

    ———————-

    Pontosan erről van szó – sok egyéb más mellett!

    De ha így van, akkor mire a teljes felhatalmazás, amivel
    minden döntést a maga kezébe adott? Először magához ragadja a teljes hatalmat, pedig a 2/3 enélkül is bármit megszavazhat, aztán elkezd ellenőrizhetetlenül „konzultálgatni” a néppel, miután az online „beérkező véleményeket” illetően, azt és annyit mond ami éppen eszébe jut vagy tudja valaki ellenőrizni? Pont mint a levélformában történő válaszok esetén, csak már unja hallgatni, hogy az ennyi meg ennyi millióba került, hát most egyszerűsített – a jelentősége mindkét esetben nulla!
    Nyilvánvalóan ez is csak elfedése valaminek, mert itt még más nem történt mint amit ő – az omnipotens despota – kigondolt, ám ha baj lesz, már mutogat is az állampolgárokra, „ezt akartátok, ti döntöttetek így” – mert egyszerűen nem tudja elképzelni, hogy szakértőkkel konzultálva, alaposan átgondolva minek mi lehet a folyománya, hozzon egy kormányzati döntést, amiért aztán felelősséget vállal!

    Különben is a péntek reggeli rádiós búgásában közzétette, hogy az anyukája is mondta „most már csináljon valamit „- hát ő szót fogad! Annyi hülyeséget, jó pofizó népi bölcsességet hord ilyenkor össze, hogy ha azt egy kutyának vakcina formájában beadnák, az menten kinyúlna tőle!

  • A „nemzeti konzultáció” nem szól másról, mint arról, hogy Viktorunk megtudja, hogy áll a szénája valójában így a választás előtt egy évvel. Semmi köze semmiféle egészségügyi döntéshez, csakis a következő év propagandafogásaihoz, propagandatémáihoz.

  • György Molnár

    „……a miniszterelnök egy alapvetően biológiai, immunológiai, orvosi kérdéskört gyakorlatilag kizárólag politikai kérdésként kezel. Ez, túl azon, hogy az említett szakmák művelőinek totális lenézését jelenti, azt is mutatja, hogy a döntéseinek pont semmi köze semmihez, ami nem a hatalmi poziciójának az őrzését szolgálja.”
    És ha ez tömeggyilkossághoz vezet, akkor sem történik semmi, mert senki nem tudja bebizonyítani, hogy pl. a 2 őszi 15 ezres meccsen az új Puskás Arénában hányan fertőződtek meg, és hány idős embernek adták tovább, akik közül akár százak meghaltak Covid 19-ben vagy egyszerűen, hogy ennek gyanújával bevitték őket kórházakba, ahol persze nagyon sokan rögtön kaptak egy kórházi fertőzést is, és aki beszállításkor még nem volt Covidos, megkaphatta rögtön odabent, ahol 8 intenzív (lélegeztető-gépes) betegre jutott 1 nővér, aki szegény ide-oda rohangált a 8 beteg között anélkül, hogy naponta tucatszor át tudott volna öltözni új, fertőtlenített „szkafanderbe”…..Az maradt életben, aki nem került kórházba, ezért retteg az ember…..(Bár volt egy ellenkező példám is ismeretségi körömben. amikor is egy 92 éves beteg külsérelmi nyomokkal került be (megverték, csupa véraláfutás volt az arca) és bent a kórházban Covidos is lett, de abból is kigyógyult!!! Ilyen is van néha szerencsére……Most hallottam egy német adón, hogy kb. még 2 év mire úgy-ahogy elérjük Európában a nyáj-immunitást….Akkor már csak Orbántól kell megszabadulni, nem tudom van-e már ellene is vakcina….

  • Andrew_s
    2021 február 6
    4:18 de.
    részemről neked: vastaps!

  • talalom
    2021 február 6
    5:58 de.

    Nem tudom hányszor írtam le, hogy mit várnék az ellenzéktől. Ha nem hiszed, olvasd vissza. Nincs kedvem a kedvedést századszor leírni, mert:
    a/ Továbbra sem lesz ettől közkumminikált, közös, kompromisszumos ellenzéki fellépés és program;
    b/ Téged ennek hiányáról, és főleg a hiány hibájáról az Atyaúristen és Lenin kéz a kézben sem tudna meggyőzni;

  • Almási Alma
    2021 február 6
    8:54 de.
    Igen. Legalább annak a kétmillának, akik elegek a rommá manipulált szavazásokon a győzelméhez, és akik egyáltalán kitöltik az ilyen szellemi pótcselekvéseket.

  • Kedves Amndrew febr5 d.u
    Nem hiszem, hogy a nagyvezír a nemzeti konzultációból bármi releváns információt meg akarna tudni. Akinek tele van a hócipője, az úgysem küldi vissza. Az a lényege, hogy pl. az Unióban is hivalkozhasson arra, hogy nem ő, hanem az egész magyar nép akarta…
    Azt ő is tudhatja, hogy a pártja repedezik, mert egyre több potenciális utód tudja, hogy bukásra áll, és a Fidesz, mint nem 2/3-os, de vezető koaliciós párt is lehet utód.
    Én mást gondolok, de ez tényleg csak egy konteo:
    Jól tudja, hogy 2022 után bármely vezető párt képtelen lesz megbirkózni azzal a gazdasági válsággal, amit a Vezér a rettenets kölcsönök törlesztésével rájuk hagy. Ha csődbe megyünk, akkor előrehozott választásokkal akarna újra hatalomra kerülni, mint „a nemzet megmentője”Ehhez azonban újra sok pénzzel kellene megtömnoe az őt támogató oligarchái zsebét. Vagy Putyintól várna anyagi segítséget,mert az EU-tól már nem kaphat?
    Minden választás, az egész világon pénzen, sok pénzen múlik.

  • Észrevettétek, hogy Novák Katalin, lényegében népjóléti államtitkár, szép csöndesen tárcanélküli miniszterrélépett elő?
    Jó lenne egyszer világosan látni, hogy a költségvetés mekkora hányadát költi a kormány egyre nagyobb arányban magára a kormányzati apparátusra.

  • Orbán Viktor fél … Orbán Viktor gyáva … Orbán Viktor nem mer …

    Ellenzéki vágyálmok. Az állam végrehajtó erőszakszervezete a kezében. A törvényalkotási is. Mitől és kitől félne? Szisztematikusan számolta föl az ellenzék megnyilvánulási lehetőségeit. Pár nap múlva elhallgat a Klubrádió is. A megyei napilapok kormánypártiak. Elüldözte a CEU-t. Most az autonómiájukat megszüntetve alapítványokba kényszeríti az egyetemeket, ami tette történelmi, ő előtte senki nem merte. Nem zavartatja magát, hogy az EU néppárti közössége kizárná soraiból.

    Csak a híveivel, a NER-tagokkal és a velük szimpatizálókkal hajlandó társalogni? Megteheti. Mindenki mást semmibe vesz, és őket úgy is kezeli? Mert megteheti. Ráadásul az ellenlábasait úgy semmisíti meg, hogy nem indít ellenük politikai büntetőeljárást, nem börtönzi be őket, hanem fönntartja a demokrácia látszatát. Akinek Magyarországon liberális vagy baloldali nézetei vannak, semmi jóra ne számítsanak.

  • Parács Péter

    Valaki tudna javasolni valaki más „vezért”, akibe nem lehet belekötni? Az ellenzék meg pont azzal támad, ami szerintem éppen pozitívum.
    A negatívumokat meg azért nem konkretizálják, mert lehet az ellenzéki körökben is lehetne kutakodni. Azaz, tükörbe kellene nézni.
    Utóbbiak igen elgondolkodtatóak az egész magyar politikai rendszerben. Mint, ahogy az EU is toppon lehetne már végre vagy olyan „funkcióval” ér véget, mint a SZU és Anglia vette először a „lapot”?
    PPP

  • „Nemzeti Konzultacio” ?

    Oh no, nem ismet?!

    Ez bizonyitja, hogy Orban gondolkodasa a XIX szazadban ragadt.

    Tobb tonna papirt vasarolni, nyomtatni, postazni mind az adofizetoktol zsarolt penzeken.

    Dev legutobb, amint emlekszem alik 1/5-k kuldte vissza postan a valaszaikat.
    Kik szamoltak mind azt, s mibe kerult az ????

    Ha a PM kepetlen valaszt kapni a szakertoitol?
    A TV-n, radion, a web-en felteheti a kerdeset es egy telephone szamot vagy e-cimet adva ugy az „igen” es a „nem” valaszoknak, naplemente elott a fel-nemzet reagalasat kaphatja.
    Az ugy egy arva-vasba sem kerul!

    De hat azon esetben miert van a miniszzter-elenok ???
    Mindazzal bizonyitja hatarozo-donto-keptelenseget !

  • warrior
    2021 február 6
    11:04 de.

    Úgy igaz.

    A tehetetlen, ügyefogyott semmire sem jó álellenzék őnámítása ez az „Orbán Viktor fél” szlogen. Magukat vígasztalgatják vele, ahelyett hogy nyakukba vennék az Országot és lemennének az emberek közé, ha már a tulajdonukban volt megyei lapokat mind átjátszották a FIDESZ-nek, élükon az országos legolvasottabb Népszabadsággal !!. De ehhez már nincs vér a pucájukban.

  • Csak azért tűnik úgy hogy a Főnci hezitál bizonyos kérdésekben, mert nem mindig tudja hogyan lehet egy nemzeti tragédiából kivenni a legnagyobb hasznot ez van. Félreértik ezt sokan.

  • Orsós Elemér

    Parács Péter
    2021 február 6
    11:16 de.

    „Valaki tudna javasolni valaki más “vezért”, akibe nem lehet belekötni?”

    Thürmer Gyula, mert Ő eddig még semmit nem igért!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2021 február 6
    11:48 de.

    Pontosan!!!!

  • Presbiter
    2021 február 6
    10:49 de.
    „Nem hiszem, hogy a nagyvezír a nemzeti konzultációból bármi releváns információt meg akarna tudni. Akinek tele van a hócipője, az úgysem küldi vissza.

    Alig hiszem, hogy ebben vitánk lenne. A többi is inkább kiegészítésként szolgál, ha nézed. Ráadásul ezek a jelenségek párhuzamosan is létezhetnek. A szellemi pótcselekvés még nem zár ki más egyéb okokat Orbánnál.

  • Parács Péter
    2021 február 6
    11:16 de.

    Tipikus gondolat.
    Neked és eszmetársaidnak
    egy vezérre van szükségetek.
    Míg a modern gondolkozásúaknak
    egy „adminisztrátorra” van szükségük,
    akiket időről időre megválasztanak, azért
    hogy munkatársaival intézze a közösség dolgait.
    Vezérre csak a háborúban van szükség, de most béke van.Még.

  • O1g tisztan latja, h hogy veheti ki a maximumot a kozpenzekbol, Eu-penzekbol!
    Ez a kamu-nemzeti konzultacio csak a felelosseg eloli menekules, ahogy tobben felismertek!
    Igy viszont felesleges a teljhatalma, mert hajaz egy masik iranyitasi rendszerre, amilyen Svajcban is van, ahol nepszavazasokon dontenek minden fontos kerdesben! Ezen esetben szunik meg a felelossege nagyreszt, de igy a hatalmi iranyitasara sincs szuksege a tarsadalomnak!

    Covid!
    BANGLADES AJANDEKOZOTT 5000 covidampullat Magyarorszagnak!
    Itt tartunk! (Igaz, h azt a szert a szegenyeknek hoztak letre!)
    O1g megzsarol minket!
    Ha nyugati vakcinat akarsz, akkor novemberig varj, ha elobb kell, akkor kinait kapsz!

  • A „Financial Times”-ban jelent meg tegnap egy nagyon valosgara mutato, u.n. „level Orban-nak es mas kelet-europaiknak” Andreas Stefanowszky altal.

    De meglatasa nagyon praktikusan mutat a problemaik eredetere.

    Stefanowsky meglatasa, hogy Orban, a magyarok, es mas kelet-europaiak a nyugati liberalis velemenyt es gondolkodast elitelik a regi megrogzodott Szoviet hatalom-altali elnyomas ismetlesenek velve.

    Persze a fel-evszazados, sot a melyebbremeno diktatorikus eletmod valoban meg-gyokeresedett eletukben.

    Sajnos gyanuik miatt mindenben nem csak ketelkednek, hanem az idegen elnyomas ismetleset velik.

    Az reszben ertheto is, a kutyat is nehez a regi-trukkok helyet mast tanitani, DE maskulomben soha nem lesznek kepesek a multjuktol elvalni.

    S aki az idovel nem halad, az csak el-marad !!!!

    De hogyan leheto azt azok ertelmere hozni, ha nem hajlandok a lehetosget felismerni es alkalmazni?

    Az itteni hozzaszollasok 99%-a is bizonyiteka annak !!!

  • Bendeguz79
    2021 február 6
    2:59 du.

    grizi, szokásodhoz híven eltaláltad a szarva közt a tőgyit!

    ha mindaz igaz amit rebegsz, akkor a Nagy Hatalmas Gyemorácíjában ami az EU Magyarországon sem gyemokrácíjá sem jólét nincs és mindenki hüje, de ezzel nincsenek egyedül, ezt meg én teszem hozzád (ne ugorj félre!)

    Magyarországba nem avatkoznak be mert vannak nekik anyagi érdekeik abban és ahogy vannak a dolgocskák Magyarországon!

    ugyanez nem vonatkozik Bjelorúszíjjára mert ott van anyagi jólét de még nincs nekik gyemokrácíjá és most a Német Kormány megszavazott €21 000 000 -t arra hogy Tyúkanyócskája aki kikiáltotta magát Litvániában Bjelorúsz elnöknek (és mind a 40 en a tsai) és megígérte hogy ha törik ha szakad ott már pedig lesz gyemokrácíjá a jóléttel majd csak elboldogulnak a híd alatt meg az elhagyott bjelorúsz termelő egységek helyén a hajléktalanok és a munkanélküliek nem is ez a lényeg, ez most nincs, de lesz nekik gyemokrácíjájuk ha arrúl kódúlnak is, mert az EU az demokratikusan betolja a gazdasági érdekeit mindenhová ahová Tyúkanyócskáják kérik (vagy ha rádumálják hogy kérje de ordibálva)

    ez ilyen eccerű, most nálatok a DNC mutatja meg milyen is az ha kitör a gyemokrácíjá aki ellenáll azt kirúgják a CNN től (azt úgysem nézi senki) de FOX NEWS tól is és a Képviselő Házból is, hogy arról kó’dúl, mert most ők már tudják mi is az ami nektek ott kell és aki ezzel nem ért egyet az domesztikusan terrorista és kikapcsolják az összes szociális médiából nehogy el tudja mondani az akármit

    és akkó’ ti itt O1G ről ábrándoztok? az legalább a látszatra ügyel és nem ordibálja, hogy vegyen mindenki magyar banánt, mert most az a trendi

    még bírnám de kezdek leesni a székről a röhögéstől

    hja és akkor még C-19 SARS ról nem is szóltam

  • Kedves Bendeguz 79.
    Nem könnyű a leírt szövgedből kibogozni, hogy mit is akarsz mondani. Azt hizem, hogy számonkéred rajtunk, hogy miért nem választunk végre egy messiást. Szerintem sem célravezető erre várni, de azért vigyázz a magyarokkal. Talán nincs más nép a világon, amely annyit élt elnyomásban, mint mi és valamiképp mégis mindig feltámadtunk. Ha rövid időre is. Épeszű vezér nem kezdeményezte volna pl. 56-ot (én megéltem) és lám mi lett belőle.Nagyon, de nagyon nem szeretnék egy polgárháborút, de ha más nem, hát kerül majd egy csavaros eszű székely, aki túljár O1G eszén.
    Onnan, ahonnan nem is várja.
    Legyen meg legalább ez a reményünk és SOHA NE ADJUK FEL!

  • Geyza
    2021 február 6
    11:48 de.

    A kettő nem zárja ki egymást. A probléma ott van, hogy az ellenzéki önáltatás szerint tőlük fél Orbán. A valóságban Orbán önmagától, a felelősségtől, a saját önképének való meg nem feleléstől retteg. Figyeld a reakcióit, ha nem hiszed.
    A különbség a kettő között az, hogy az egyik egy racionális félelem lenne, amivel technikailag meg lehet küzdeni. (Ettől az ellenzéktől racionálisan nincs mit tartania, mert egymással vannak elfoglalva, de ez egy másik kérdés).
    A másik alapvetően egy paranoid skizofrén irracionális rettegése. Amit viszont a valóságban próbál leküzdeni, racionalizálni. Ezért a reakció aránytalanok, önigazoláskeresők, stb. (vö. Sztálin pl.)
    Szerintem

  • Andrew-s-nél meg még sokaknál nem azt kárhoztatom, hogy bírálják az ellenzéket, hiszen arra is szükség van/lenne. De nem kritikát fogalmaznak meg: simán gyaszálnak mindent. Az is kiderül: egy sor dologról nem is tudnak – a magyar tévéből-rádióból persze ki se derül. Pl.Amíg az egészségem engedte, én is voltam ilyen kitelepüléseken. A kisebb városokban,pláne községekben azt tapasztaltuk,hogy az emberek félnek mégcsak érdeklődni is ellenzékiek iránt. Könnyen ugorhat a tanári, önkormányzati állás, szociális segély emiatt ott, ahol ismerik egymást az emberek. Sőt, volt olyan település, ahol a – mély titokban – ellenzéki érzületű szervező azt kérte: egyáltalán ne menjünk oda. Könnyen ugorhat ugyanis a helyi fejlesztési elképzelésekhez ígért kormányzati támogatás emiatt. (Ráadásul e kitelepülések saját zsebből mennek – benzinpénz, szabadnap a munkából – ha nem nyugdíjas az ember stb.)
    Az Andrew-s féle mindent fumigálók sokkal szilárdabb támaszai a despotának, mint bármelyik rajongója.

  • Parács Péter:
    „Valaki tudna javasolni valaki más “vezért”, akibe nem lehet belekötni?”

    Mackó kutyámat, a szomszéd ház udvarán bóklászó fekete macskát, a sarki kocsma egyik vendégét, a közeli parkban ükdögélő hajléktalant, egy közeli egyetem valamelyik oktatóját…
    Elég széles a választék?

    Ami a „vezér” utáni – jobb- és baloldalon egyaránt nem ritka – vágyakozást illeti, egyetértek Geyza hozzászólásával, nem „vezérre” lenne szükség, hanem síma adminisztrátorra. Akadt az életemben egy-két hölgy, akinek az volt a kifogása ellenem, hogy nem vagyok eléggé harcos vezéralkat. Igazuk volt, mondtam is nekik, hogy nem jól választottak: inkább Vak Bottyán János generális lett volna számukra az ideális partner. 🙂

    Parács Péter:
    „Az ellenzék meg pont azzal támad, ami szerintem éppen pozitívum.”

    Magyarra fordítva az csak annyit jelent, hogy Ön nem az ellenzéket (amely – szerintem sajnos – olyan amilyen), hanem a kormányt támogatja. Én ellenkezőleg. És? Ebben mi a különös? Szerintem semmi.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Talalom
    5:49

    Sajnos egyetértek az itt leírt mondataiddal.

    A Lego Napoleon erre a „gyengeségre” épít a leginkább.

  • Nos itthon rendszeres kormányinfó van(egyenes adásban!!!) és az
    kíváncsi a kormány az emberek véleményére,amit konzultáció keretében el iss mondhatnak!!!
    Ami a védekezést,oltóanyag beszerzést illetti,igyekeznek minden létező forrásból a vakcinákat beszerezni!
    Kár volt ezt a cikket megírni……

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ParaPet
    11:16

    Lehet, hogy tőletek Ukrajnából úgy látszik, hogy
    „m i . k ö t e k e d ü n k” a hun Vezérrel. Hát ez is egy nagy tévedés. Ő az aki provokál és kötekedik a magyarokkal, de az ukránokkal, és a románokkal is…

    Pontosan a te Führered az, aki 1998., majdmeg 2010. óta igenis zúdítja ránk a provokatív és alattomos, demokráciát és jogállamot végsőkig felszámoló, destruktív intézkedéseit és merényleteit, mely konkrétumokkal igenis tele van ez a cikk is de a kommentek is. Olvass csak vissza a KMH, vagy az AN archívumaiban és megtudhatod, amit eddig nem tudtál.

    Te –>kárpátalja érthető, hogy ott nálatok nehéz valódi információkhoz hozzájutni hisz háború van,pláne az ilyen amúgy is primitív alakoknak. Sajnos itt, nekünk igen sok bűne ismert a Führernek, de a destruktív lépéseivel nap-mintnap ostromolja és számolja fel a kritika minden csatornáját. Most egy-két nap és éppen az egyetlen igaz csatornát, a Klubrádiót hallgattatja el…

    Tudod mit? Inkább hass, olvass és gyarapíts ott nálatok, de ne szólj be a mi belföldi ügyeinkbe itt, amikor fogalmad nincs a magyar belügyekről te , t r o l l.

    thu.

  • Andrew_s
    2021 február 6
    7:55 du.

    A probléma ott van, hogy az ellenzéki önáltatás szerint tőlük fél Orbán. A valóságban Orbán önmagától, a felelősségtől, a saját önképének való meg nem feleléstől retteg. Figyeld a reakcióit, ha nem hiszed.

    ————————————-

    Is-is ! Azt ugyan nem hallottam, hogy bármelyik ellenzéki úgy vélné, konkrétan tőlük fél Orbán, de azt gondolom ez majdnem mellékes is – a lényeg a jól érzékelhető elbizonytalanodás, a látható, szinte kézzel fogható idegesség és kapkodás, az összevissza kommunikáció, a célját vesztett hablatyolás és az egymásnak ellentmondó, oda – vissza „intézkedések!” A kormány tagjai, kommunikátorai és megmondó emberei vajon nem beszélnek egymással? Mert mind gyakrabban látható és érzékelhető hogy nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal kéz! Általános vélekedés volt az elemzők körében a Fidesz kommunikáció, összezártság és szervezettség elismerése – már jó ideje nem látod és tudod, mitől is voltak „hasra esve” a szakértők?
    Bizony, nagy a – jobb szó híján – félelem, melyet erővel, a „majd én megmondom hogy lesz” módon kíván elintézni a vezér – de már egyáltalán nem olyan biztos benne, hogy mindig mindent ő fog megmondani, elintézni, de ha ennek jelét adná, összedőlne a NER birodalom! Míg lehet, sőt ha már nem lehet, akkor is elhiteti a környezetével, de elsősorban magával, hogy nyugi csak semmi pánik, a kormány és ő, a vezér a helyén van, teszi a dolgát, tulajdonképpen minden tőle függ – ezt kívánja sugallni, és ezt akarja hinni, de ha nézed a mozdulatait, gesztusait, az arcjátékát, a hízott virsli ujjakat amint a felpüffedt arcbőrét tapogatja, a kiszáradt , vértelen ajkait – bocs de kb úgy néz ki péntek reggelente, mint aki másnapos!A kialvatlanság és zavarosság redőit a szeme alatt, hallod a hangját, a magát – már rég nem a hallgatóságát – meggyőzni akaró uram-bátyám világból származó érveit, hasonlatait, egyszóval mindazt a zagyvaságot amit időnként összehord, rájössz, hogy már rég nem önmaga!

    Elvesztette a kontrollt a gondolatai felett és így nyilván a kommunikációja felett is! A józan mérlegelni tudásnak, összeszedett és felelős mondanivalónak már annyi! Ez a fószer bizony fél – csak szeretné megdönthetetlennek hinni magát, és mint az Óz – ból a gyáva oroszlán, egyre nagyobbakat mond, ígér – már azt sem veszi észre mikor válik abszolút nevetségessé! Mi ez ha nem félelem a hatalom elvesztésétől – hisz neki már jó ideje csak ez az élete, noha nyilván nem Szabó Tímeától vagy Tóth Bertalantól fél, talán még csak nem is Gyurcsánytól – de aki már annyira ideges mint ő, az már a saját árnyékától is tart egy idő után, mert senkiben és semmiben nem lehet biztos, a sajátjai körében sem érezheti magát biztonságban, folyamatosan maga köré pislog – innentől egy lépés, hogy az ágy alá is benéz mint az egyszeri király – vagy mint Döbrögi, nem hiába hívják így sokan! ( feltéve ha már nem teszi meg minden elalvás előtt!)

  • Kővendég
    2021 február 7
    7:29 de.

    Az első tétel az, hogy a vezetőségünk cinkelt kártyával játszik.
    Csak az általuk kiválasztottat lehet pozícióba ültetni.
    A követkző pdig az, hogy csak a közös dolgainkban kell a közös szabályozás.
    A égi alsó invesztitúrás konstrukciónkban ez így is volt.

  • talalom
    2021 február 7
    5:49 de.

    Egy olyan fórumon, ahol Tégeded nem ismernek erre egy igen rövid, és velős választ kapnál. Holott a ” hülye vagy” nem fedné a valóságot. Olyan fondorlatos alapossággal maszatolsz, illetve csúsztatsz, ami a ezt a sommás véleményt megalapozatlanná tenné.
    „De nem kritikát fogalmaznak meg: simán gyaszálnak mindent.” Ez de facto hazugság. N+1 alkalommal leírtam a tényszerű problémáimat. Az, hogy szelektíven vagy vak, az nem az én problémám.
    ” Az is kiderül: egy sor dologról nem is tudnak – a magyar tévéből-rádióból persze ki se derül.”
    Lehet, de a személyes kitelepüléseidnél közhasznúbb információd eddig sem volt. Vigasztaljon: másnak sincs. Mert egyszerűen nincs kompromisszumos, közösen képviselt ellenzéki program. Nem most nincs, már 2013-ban sem volt (kevesebb szereplővel). Mesélhetsz az eseteidről Mári-nénivel. Ami nincs, arról ez kevés.
    ” Sőt, volt olyan település, ahol a – mély titokban – ellenzéki érzületű szervező azt kérte: egyáltalán ne menjünk oda.”
    Ez leginkább arról árulkodik, hogy maguk az aktivisták sem bíznak olyanokban, hogy az ellenzéknek lenne annyi politikai jövője, ami a védelmüket legalább minimálisan megoldhatná. Mert érzi: nem tud annyi embert megszólítani a jelen ellenzéki lózung-locsogással, ami elég lenne ehhez.

    Tudom: ez az értelmezés nem felel meg a pihe-puha elképzeléseidnek az ellenzékiségről. Attól még ez van. Nem az „Andrew_s -félék” kritikájától szar az ellenzéki munka, hanem ezek a kritikák csak reflektálnak arra az ellenzéki munkára, ami szar. Tudod: a blog reflektív műfaj. Arra reflektál, ami van. Meg ami nincs.

    Ha nincs koksz a vasöntéshez, hiába beszél valaki a krumplilevesről. Attól még nem lesz koksz, és hiába dícsérik neki a szakácsot. Nem véletlenül jutott el egy idő után Kádár is odáig, hogy a krumplileves legyen krumplileves.

  • Egy kis irodalomtörténeti érdekességgel kezdeném. Azt hiszem, megtaláltam A ménesgazdát. Mármint az embert, akiről a hasonló című regénye főhősét mintázta meg Gáll István a hatvanas években. Vannak itt nálam hozzáértőbbek, talán ők tudják igazolni.

    Állattenyésztők lapja, 2019. július. Nekrológ, írta Kassanin Milán.
    Müller János szül. 1934-ben Bácsalmáson. 1953. novemberben került egy Somogy (vagy Baranya) megyei Állami Mén- és Méncsikó telepre. Itt, Békáspusztán „remek szakmai műhely alakult ki az egykori méneskari tiszteknek és az akkor odakerült agilis lótenyésztőknek köszönhetően”. Megjegyzem, a regénnyel ellentétben, ahol a tisztek végül megölik a címszereplő Busó Jánost, és maguk is elpusztulnak az illegális határátlépés közben kibontakozó tűzharcban.

    Szerintem ez a történet, a regénybeli és a valóságos is, nagyon szól a mai magyar életérzésről és a mai történésekről is. A hatalom megpróbál éket verni a kisemberek közé, akik így saját érdekeik ellen cselekednek folyamatosan.

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2021 február 6
    4:18 de.

    Lehet hogy igazad van, DE a szentenciát majd csak a „pandémia” levonulása után mondjuk ki, amikor egyértelműen megállapítható hogy, tényleg járvány volt-e a „járvány” vagy ez csak egy globális terelőkutya, mert utólag kiderühet esetleg hogy a halálozási végeredmény akkor is ennyi volt amikor azt más kategorizálásba statisztikázták!!! Nos, ez a pandémia most annyira titokzatos, hogy még nálam sokkal okosabbak is vetemedhetnek konteóra! 😀

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 február 6
    2:59 du.

    No kedves demokrácia élmunkás Bendegúzom, ezt a demokratikus győzelmet ügyesen magyarázd ki!

    https://time.com/5936036/secret-2020-election-campaign/

  • Nagy Gyula:
    „Az égi alsó invesztitúrás konstrukciónkban ez így is volt.”

    Tisztelt Nagy úr! Sajnálattal tájékoztatom, hogy kommentárjából – akárcsak a megelőző öszes hozzászólásából –
    egyetlen gondolatot sem sikerült felfognom, s gyanítom, hogy ez így lesz a következőkben is. Ne értsen félre, nem az állítom, hogy nincsenek gondolatai, hanem azt, hogy azokat én – már csak a hindu mitólógiában, a hindi és az urdu nyelvekben való jártasság teljes hiánya miatt – nem vagyok képes felfogni.

  • Orsós Elemér
    2021 február 8
    1:19 du.

    Egyáltalán nem biztos, hogy igazam van.
    Tehát érdeklődve szeretnék tudományos érveket és főleg bizonyítékokat olvasni arról, hogy egy levegővétellel terjedő járvány esetében a tömött busz kevésbé fertőzésveszélyes, mint a ritkásan ülők az étteremben. Hogy a vírus napórával közlekedik és 19_59 kor még nem fertőz, de 20:01 -kor már minimum átharapja a torkod.

    Idéznék pár adatot járványügyben:
    „A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok 2015. február 16 – 22. között 10%-kal kevesebb beteget regisztráltak, mint az előző héten. A jelentések alapján végzett becslés szerint a 8. héten. 81 900 fő fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz.”
    Forrás: ÁNTSZ
    Ezt megelőzően:
    A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2015. január 26 – február 1. között az országban 71 500 fő, az előző hetinél másfélszer több beteg fordult influenzás tünetekkel orvoshoz.
    Forrás: ÁNTSZ

    Ezt kiegészítő adatok szintén a 2015-ös influenza-járvánnyal kapcsolatban:
    Hosszabb időszakot vizsgálva a legtöbben jellemzően az év I. és IV. negyedévében halnak meg.
    Az utóbbi negyedszázadban 6 évben fordult elő, hogy a IV. negyedévben volt a legmagasabb a halálozás. A cseppfertőzéssel járó betegségek, közülük is a sok embert megbetegítő infl uenza járványszerű
    előfordulása a téli és a kora tavaszi hónapokban a leggyakoribb. Hosszú évek tapasztalata alapján az
    influenzajárvány együtt jár a krónikus betegségekben meghaltak számának emelkedésével, azaz az akut
    betegség a kiváltója egy hosszabb ideje fennálló keringési vagy légzőszervi betegség rosszabbodásának.
    2015 I. negyedévében kiugróan sokan, 38 678-an haltak meg, 17%-kal többen, mint az előző év azonos időszakában. Az év eleji időszakban ennyien az epidemiológiai krízis csúcsának számító
    1990-es évek elején és az ezt követő néhány évben haltak meg.
    Forrás: KSH

    A COVID teljes halálozási száma (tehát nem egy negyed év adata, hanem lassan másfél év:
    13155 és zömük alapvetően olyan betegségben szenvedtek, amiben egy lázroham akkor is végzetes, ha egy rozsdás szög okozza.
    Forrás Magyar járványoldal (https://koronavirus.gov.hu/elhunytak)

    a többihez a linkek:
    https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/korabbi_evek_adatai/figyeloszolgalat_2014_2015/2015w08.html
    https://www.antsz.hu/akadalymentes/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/korabbi_evek_adatai/figyeloszolgalat_2014_2015/2015w05.html
    https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/mo/mo2015.pdf

    Emlékszel gazdasági satufékre 2015-ből, kihirdetett világpánikra, hasonlókra? Netán felhatalmazási törvényre, országos bezárási kampányra? Mert én nem. Viszont az amúgy is becsődölt gazdasághoz kiváló fedősztori. S igen, világszinten az.

    Mint írtam korábban is:
    „Mindezt ne higgye el senki: számoljon utána. Ez nem javaslat, önigazolás, hanem kérés a részemről.”

  • Kővendég
    2021 február 8
    2:52 du.

    nagygyula az itt fenn legutoljára beengedett hsz-ban valami olyasmit mond, hogy csak azok versenyezhetnek akiket „a” hatalom jóváhagy (ihaz, kicsit urdu-úl van)

    engem is foglalkoztat ugyanez a kérdés, ki is indul elnökválasztásokon és hogyan szelektálódnak a „jelöltek” kik jelölték azokat és miért pont „azokat”

    ha valaki erre választ ad, még urdu-úl is hajlandó lennék megtanulni, hogy végre megértsem ( az én konteóm nem bírja el a metodikai moderáció kritériumait)

  • Andrew_s
    2021 február 6
    7:55 du.

    Fennti bejegyzésedben is sok igazság van.

  • Ma eldőlt, február 14-én vasárnap éjfél után megszűnik a kormánykritikus Klubrádió földfelszíni sugárzása. A bíróság határozatában helybenhagyta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa frekvenciamegvonását.

    Mert mi történt? Lejár februárban a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultsága. Az ismert eddigi gyakorlat szerint – mint minden más rádióadó – frekvenciamegújítási kérelemre ismét megkapta további hét évre a jogot.

    Most más helyzetbe került a Klubrádió. Tavaly nyáron a fideszes kétharmad a megújításra vonatkozó szabályokat módosította. A módosítás szerint „A Médiatanács (…) a jogosultság megújításáról vagy a jogosultság megújítására vonatkozó szándékának hiányáról a jogosultság lejárta előtt legkorábban hat hónappal, legkésőbb négy hónappal tájékoztatja a médiaszolgáltatót. A médiaszolgáltatási jogosultság megújítására a médiaszolgáltató nem alapíthat jogot, továbbá a médiaszolgáltatási jogosultság megújítása iránti kezdeményezés alapján a Médiatanácsot nem terheli szerződéskötési kötelezettség.”

    Ez az ártatlannak tűnő megfogalmazás tette lehetővé, hogy a Médiatanács a „nem megfelelően teljesített, a műsorkvótákra vonatkozó havi adatszolgáltatási kötelezettség miatt” ne hosszabbítsa a Klubrádió műsorsugárzási kérelmét, és új pályázatot írjon ki a Budapest 92,9 MHz frekvenciára.

    Mi ez a havi műsorkvóta jelentés? 2016-ban és 2017-ben nem minden esetben adták meg pontosan, hogy mennyi szöveges tartalmat, mennyi zenés tartalmat, azon belül mennyi magyar zenét sugároznak.

    Egyéni véleményem: eddig Budapesten és onnan számítva 100-120 kilométeres sugarú körben volt fogható rádiókban és autórádiókban a Klubrádió adása. Február 15-től (és jelenleg is) az interneten az egész országban, meg határainkon túl is hallgatható. Így tehát tableten, laptopon, mobilnetes okostelefonon bárhol hallgatható, autóban bluetooth kapcsolattal, de az infotainment rendszerén keresztül még egyszerűbb.

  • Geyza
    2021 február 9
    7:38 de.

    azaz geyza szerint nem az egész! hogy mik ki nem derülnek, ami nem tartozik a „sok”-ba azt cáfold vagy …. moderáld magad

  • warrior
    2021 február 9
    7:46 de.

    ” Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk a velünk egyet nem értőket ” – mondta nem is olyan régen, 2018 szeptemberében Orbán V. Strasbourgban a Sargentini jelentés kapcsán, és erősen kifogásolta, hogy többen kinevették a kijelentése miatt!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    A KLUBRÁDIÓ KIVÉGZÉSÉNEK RÖVID TÖRTÉNETE:
    Dr STOCK RICHARD v.igazgató TÁJÉKOZTATÓJA:

    https://klubradio.hu/archivum/megbeszeljuk-2021-februar-09-kedd-1600-15622

    AZ 56.’-től a 87.’-ig

    A Klubrádió jövőbeli hallgathatósága hétfőtől a Világhálón:

    Googlechrome–> Klubrádió Online hallgatás – élő adás – netrádió

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    FONTOS, MINT EGY ÉRTÉKES KÖNYVTÁR !!!

    Googlechrom –> Klubrádió Műsorok Archívum

    MINDEN(!) ADÁS VISSZAKERESHETŐ !!!

    Műsorok regisztere szerint.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    UI Külön ajánlva még PARAPÉTER PÁL 11:16-os Orbánfannak.

    .

    Stock Richárd Vezérigazgató úr rövid beszámolója egymaga is

    fölfedi az ORBÁNRENDSZER ALATTOMOS, ALJAS, FURMÁNYOS , AZAZ

    MACHIVELLISTA MIVOLTÁT ÉS TERMÉSZETÉT.

  • Kővendég
    2021 február 8
    2:52 du.

    Hehehe

  • Kővendég
    2021 február 8
    2:52 du.

    Elnézését kérem, nem égi, hanem régi.
    Az invesztitúra jelenleg valóban nem közismert. A meghatározásnak felel meg. A régi rendünkben alulról határozták meg, hogy mi és hogyan legyen.
    Élőhelyek alapú önkormányzatiságokkal és ezekben helyi szokásrendek alapon működtették.

  • Rodeo11
    2021 február 9
    9:05 de.

    Ki vagy te
    hogy azt képzeled
    nekem előírhatsz bármit is

  • Besancon
    2021 február 9
    10:21 de.

    Arra emlékszem:
    Rögött a plénum. Meg a TV nézők is

  • Rodeo11:
    „engem is foglalkoztat ugyanez a kérdés, ki is indul elnökválasztásokon és hogyan szelektálódnak a “jelöltek” kik jelölték azokat és miért pont “azokat”
    ha valaki erre választ ad, még urdu-úl is hajlandó lennék megtanulni, hogy végre megértsem”

    Ha jól értem, az Egyesült Államokbeli elnökválasztások rendjének tényleges gyakorlati megvalósulási mechanizmusénak részletei felől érdeklődik. Kérdésére (elméleti ismereteim igen-igen csekély volta és gyakorlati tapasztalataim teljes hiánya miatt) még akkor sem tudnék válaszolni, ha ellenszolgáltatásként azt ígérné, hogy engem tanit meg az urdu nyelvre. 🙂

    Legföljebb annyit tudok mondani, hogy a pártrendszer mint olyan problémáival, sőt, válságával a 20.század elejétől jónéhány politikai gondolkodó foglalkozott. Egy régi tankönyv megjelölt XI-ik fejezetében talán talál ezekre nézve egy-egy rövid, nagyon lakonikus utalást:
    https://regi.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_519_40137/ch11.html

  • ELEMER:

    Ha normalis ertheto kerdest teszel fel, boldogan valaszolok, de kerlek NE bel-purgato hirdeteset kuldjel a kerdes helyett.

    (A mimosa paduka powder az kivallo bel-purgato!)

  • Nagy Gyula:
    „Élőhelyek alapú önkormányzatiságokkal és ezekben helyi szokásrendek alapon működtették.”

    Semmi probléma nincs. Elég hülye vagyok hozzá, hogy így se értsem.

    Pontosabban nem tartom valószínűnek, hogy Ön arra akar utalni, ami nekem erről mondatról eszembe jut. Pl. a Magyarországon nem túl ismert, de egészen kitünő Róheim Géza által a „Csurunga népé”-ben leírt érdekes helyi szokásrend, ahol a törzs férfitagjai, ha nem sikerült elég húshoz jtniuk, teljes egyetértésben megették a saját gyermekeiket; vagy például az India számos vidékén – a brit gyarmatosítok által üldözött, mára valószínűleg megszünt helyi népszokás – az özveggyé vált nőknek (ha jól tudom) a férj holttestével együtt történő elégetésé (paktikus, nincs özvegyi nyugdíj, a családnak mégsem kell segítenie a magára maradt nőt); vagy a régi Japán bizonyos vidékein a már munkaképtelenné vált öregek felkísérése a közeli szent helycsúcsra, és ott magukra hagyása, stb. Ezek tulajdonképpen az helyi élőhelyi lakosság által közvetlen demokratikus módon kialakított és működő tulajdonképpen racionális – csak a mi eltorzult mai szokásrendünkben már nem működő – helyi szokásrendek voltak… 🙂 🙂

  • hexadodekaéder

    „tisztelthölgyeimésuraim”
    2021.feb.10. 3:44-4:08-ig

    ACHTUNG ! ACHTUNG ! A FASISZTA DIKTATURA TOVÁBB TOMBOL !

    https://nepszva.us/nem-uszta-meg-a-klubradio-a-bezarast-de-karorom-helyett-egyutterzesunk

    A HAMIS SAJTÓSZABADSÁGRÓL LEHULLOTT AZ UTOLSÓ LEPEL IS.

  • hexadodekaéder

    Előbbi hsz-emet nem lehet fogni ezért így keresd:

    Google – Amerikai népszava – Nem úszta meg a klubrádió

  • Kővendég
    2021 február 10
    7:15 du.

    akkó’ má’ minimum ketten vagyunk akik nem tudják és extrapolálok akkor senki sem tudja azokon kívül akik „odarakják” (mi a szemestakarmányt anno a cocák elé)

  • Geyza
    2021 február 10
    6:52 du.

    szavad alapján: azaz hüjeséget írtál, már megint!

  • hexadodekaéder

    Aurora Borealis 3:55
    És Margit

    Az Endlösungot tárgyaló náci Wannsee-i Konferencia anyagában benne volt, hogy – a siker érdekében – KZ-Lagerekbe szállított likvidálandó „utasok” között el kell kerülni a pánikhangulat kitörését. Erre az ún.”nyugtatásra” külön utasítás rendelkezett. Ennek végrehajtását a bevagonírozások során is ellenőrizték.

    Ezek közé tartoztak a lágerekapu-feliratok is, amely minden megsemmisítő tábor bejáratán egymástól eltérő külsejű és tartalmú is lehetett. Az auschwitzi kapun az Arbeit macht Frei lett híres, ill. hírhedett azt a látszatot keltve, hogy az egy munkatábor. Ám pl.Buchenwaldba érkezők már a „Jedem das seine”, azaz „mindenkinek a magáét” olvastán inkább érezhettek értetlen zavartságot.
    A lényeg, tehát hogy az arbeit macht frei nem volt a rendszer szlogenja, ahogy azt Talalom vélte.

    Amúgy meg összehasonlítva azt állítani a szocialista rendszer szlogenjaival, finoman szólva nagyon csúnya igazságtalanság.

  • Kővendég
    2021 február 11
    12:06 de.

    Ez is egy csúnya félrevivési kísérlet volt.
    Jelenleg MÉG fölülről diktáló (imperializáló) konstrukcióban élünk.