A jobboldali emberek szépek és jók, a baloldaliak pedig csúnyák és gonoszak?

2021 február 17 8:23 de.90 hozzászólás

Amilyen ronda, olyan gonosz címmel véleménycikk jelent meg a Demokrata című sajtótermék február 11-i számában. A szerző fényképe ugyan megjelent a cikk mellett, de a nevét nem tudtam kideríteni, arcról meg nem ismerek minden senkiházi méregkeverőt. Nem tartozom az orgánum rendszeres olvasói közé, erre az irományra is csak a reakciók hívták fel a figyelmemet. Amik többsége elnézően heherésző volt, a cikk-kel kapcsolatosan.

Némiképp indokolt a gúnyos vigyorgás, hiszen az írás olyasmiket állít, amin normális ember kínjában csak röhögni tud.

A szerző egyébként hosszúnevű, angol nyelvű oldalakra hivatkozik, amelyek állítólag több országban végzett felmérések tapasztalatait összegzik. Azt nem részletezi, hogy ezek a felmérések milyen széles körben készültek, milyen kérdésekkel. Ez rendkívül fontos a társadalomkutatásban. Magyarán szólva: hülye kérdésre csak hülye válasz adható. (Ennek iskolapéldái az ún „nemzeti konzultációk”.)

Maradjunk tehát a konkrét cikknél, amiben a szerző azt állítja, hogy „…mind a jobboldali politikusok, mind a követőik „hajlamosak fizikailag vonzóbbak” lenni, mint a politikai spektrum más szegmenséhez tartozók.” Azt is ténynek gondolja, hogy a jobboldaliak atletikusabb termetűek, magasabbak, hajlamosabbak sportolni. Érdekes módon csak női politikusokra céloz – ami érthető, ha a jelenlegi kormányfő nem egészen adoniszi alkatát tekintjük, amin az istennek se akar meglátszani az az elszánt fogyókúra. (Talán a jobboldali, konzervatív testedzés kevésbé hatásos, mint a libsiké.)

Szép és „jó” jobboldaliak…

Név szerint egyedül Szabó Tímeát említi meg, mint a csúnyaság és gonoszság összefüggésének példáját. Kicsit mellément: Szabó Tímea szikár alkat, nyilván nem példája a sok férfi által kedvelt „töltöttgalamb” típusnak. De hogy minden baloldali, liberális, nő férfias alkatú, markáns arcú lenne? (Amúgy a politikusnő nem férfias típus – csak karcsú)

„Minél kevésbé nőies egy nő, annál valószínűbb, hogy demokrata párti szavazó.” – írja a szerző, mert a rövid írásban folyamatosan, összefüggéstelenül csapong a magyar és az amerikai politikai élet között.

A cikk szerint (egy hosszúnevű, a vice.com oldalon megjelent felmérésre hivatkozva) a jobboldaliak, konzervatívok (stb.) elégedettebbek a szexuális teljesítményükkel, mint a baloldaliak (demokraták stb.) Nekem csak egy kérdésem van: Megkérdezte valaki az illetők szexuális társait is, mennyire elégedettek ezzel a teljesítménnyel? Mert a maradi felfogásom szerint egy jó szexuális teljestményhez azért két ember kell…

Zsidózásról szó sincs, említés se esik. Tehát immár nem egyetlen vallási közösségről, népcsoportról állítják, hogy genetikailag, fiziológiailag születetten alábbvaló, alsóbbrendű, mint a velük egyetértők, hanem a népesség kb. feléről.

Ez bizony világos náci alapvetés, amivel jobboldaliak, konzervatívok, sőt vallásosok jó része sem ért egyet.

Csakhogy az efféle gondolatkísérletek gyakran torkollnak emberirtásba. Mindazoknak torkára forrasztva a szót, akik ma még elnézően heherésznek e „tudományosnak” feltüntetett métely hallatán. Ami gyorsabban terjed és pusztítóbb, mint akármely vírus.

Rátesi Margit

90 hozzászólás

  • úgy gondolom -legelsősorban- meg kellene határozni mi is a jobboldaliság és a baloldaliság kritériumai, természetesen beleértve hajszínt, hajgöndörödést, hullámzást és bőrszínt, és hogy milyen kozmetikumokat használ és hol a testén… azután a különféle nézeteket csokorba szedni és bestrigulázni hogy ez márpedig jobboldali a másik meg bal és indokolni is mindezt valami kódexbe beleskribálni és kötelezően elolvasandóvá minősíteni

  • Margit, Margit, mielőtt e badarságodat közkinccsé tetted volna, miért nem értekeztél Kertész bácsival…?!

  • O1g se nem jobboldali, se nem konzervatív, tehát persze, h nem illik rá , h daliás adoniszi jokepu, jokiallasu nemdagadt lenne!

    A szexualis ragadozosagarol is el tudom kepzelni, h a saját teljesitmenyevel buszken elegedett, bár feleseget megkerdezve, lehet, h ezzel veletlenul sem ert egyet, de ezt a vilagert sem hangoztatna!
    Azert ismerek 1-2 nagyarcu magat jobboldalinak nevezo ferfit, akikrol a holgyek lemondoan mosolyognak, csak a penz es a hatalom tartja a kozelukben oket.
    Bar massziv kiveteleket is ismerek, mint Szajjer Jocit, vagy a sasszemű szexualis ragadozo Schmidth Mariskát (akirol regi ismerosei sok szaftos bugyimentes tortenetet ismernek!
    De hasonlo a helyzet a jobbikos pornobombazoval is!

  • A propaganada az propaganda, ill. mindeg csak befolyasolo celu, gyakran nem valosagon alapulo, celja mindeg csak egy-iranyba vezetni, inkabb befolyasolni a tomegeket.

    Sem az u.n. jobb oldal, sem az u.n. bal-oldal nem volt soha kivetel abban.

    Kollegam es baratom a Kreml-ini propaganda fonok, Dyma Vborobjev rendszeresen bizonyitja azt ma a „Quora” web-lapban tanu-vallomasaikent.

    A kalapcsos haragos-arcu melos es a csinos parasztleany a sarloval a kezeben egy igazi homo-sapien kimasgaslo peldajat mutatjak mindeg.

    Amig a kizsakmanyolo, verszopo „kapitalista” egy tulhizott, gomboc alaku ronda oreg ember egy hatalmas szivarral a szajaban.
    Persze gyakran valami oldoklo szerszammal a kezeben.

    Persze a cel volt mindeg a fiatal es konnyen befolyasolhato fiatalsagot felrevezetni, bar hol is vilagszerte.

    Persze a kereskedelmi celu hirdetesek is nmagyban a fiatalsagra celozba, akik kezeben a penz soha nem ragad, csak szorjak hiuan es meggondolatlanul.

    De nem igen hasonlithato a kereskedelmi celu hirdetesekkel, amelyek csupan egy anyagi es kozhasznalati termeket celoznak arusitani.
    De az is „propaganda” am.

    Persze a kerskedelmi hirdetesek is egyoldalu celuak, de legalabb a hirdetok vigyazatosak hogy valamit, valaki ne kifogasolhatna, mert az igen sok penzosszeg itelettel sultyhato lenne.

    A diktatoroknak soha nem jott az eszukbe .
    A diktaturas hatalmuk biztositotta azt mindeg barhol.
    Soha, senki nem vonhatta felelosegre a diktatorokat, politikusokat, hiszen korlatlan hatalmu uralkodok voltak mindeg mindenutt, akar „jobb”, akar „ball” oldalinak allitva, de celjaik es tetteik mindeg egyenlo volt.

  • Margitka4

    mielőtt leírta ezt az értelmetlen és feleslegesen uszító cikket,talán gondolkozhatott volna……
    sem a jobb sem a baloldalon nincsenek csak szép,csak csúnya emberek és egyik oldalon sem mindenki jó,de hadd jegyezzem meg,hogy mig a jobboldali politikusok általában jószándékúak,az emberek érdekében cselekszenek,addig a baloldalon csak kínjukban gyűlölködnek és nép és magyarság ellenesek!
    Amúgy Orbán fiatalon jóképű volt,mára idősebb lett,súlyfelesleggel is rendelkezik,és akkor mi van??????
    Ettől még humánus,jó vezető és politikus(aki mellesleg háronmszor legyőzte a baloldalt…és az Adonisz Gyurcsányt is….
    Az a lényeg,hogy a cikkéért megkapja a honorárimát…..a többi nem számít!

  • Amúgy Margitka,ha nem is maga írta az eredeti cikket,de
    „lelkesen”,egyetértve,örömmel leközölte……ami nem semmi!

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2021 február 17
    1:14 du.

    Mariska! Bagoly mondja verébnek! 😀 😀 😀
    Ezért a legújabb önlejáratásért kár volt pennát ragadni!

  • A köpönyegforgató Bencsik András a Demokrata újság főszerkesztője  erkölcsi, szellemi defektusos, – de az is lehet, hogy  a fia csak így  tud érvényesülni, – legutóbbi hír Bencsik fiáról, h Szijjártó Pétertől megkapta a Kiváló Külgazdasági Attasé kitüntető oklevelet, (amit egyedül a Demokrata közölt), most hétfőn  helyettes államtitkárává  nevezte ki Orbán Viktor – ilyen a NERhagyomány.-Jó az írás, többször hangosan felröhögtem. DDD

  • Eájékoztatásul:az írás ahhoz a polémiához kapcsolódik, ami a Demokrata c.lapban jelentmeg:
    https://demokrata.hu/velemeny/amilyen-ronda-olyan-gonosz-345869

  • Margitka : NEM áll jól magának a nácizás!!!

    Ez már a végkifejlet magácskánál , eddig bírta titkolni?Ez pedig a baloldaliak fogása!a nácizás! Idézet a cikkből ::::((( Ez bizony világos náci alapvetés ))) Geyza országos jóbarátom minden szava ezzel kezdődik ! de most amikor a szélsőbal és a szélsőjobb összeállt akkor a nácizmus náluk van : mindketten azok — csak amikor az érdek úgy kívánja — szétválnak és ugy tesznek mintha nem ismernék egymást ! Tehát a jobboldaliakat ezek után nem nácizhatják , hisz az is már az önök oldalán van úgy látszik ez kimaradt a számításból—- mintha nem a jobbik meg a gyuriferi csapat egyesült volna?
    És vajon ez mi : egész nyugatejrópa bal–liberális oldala kipécézte magának a magyarokat,lengyeleket , mint alsóbrendüekről beszélnek róluk.!Ki akarják írtani ezeket az országokat ,mert nem az ő véleményüket osztják ,és ráadásul még
    egy gazdag öregúr és hálózata is segít.Kik is a nácik ?Már egyszer volt ilyen nemrégen.A két országot ha kicsinálják akkor egy a jelvény egy az ejrópa –és akkor ki lesz a következő— már mikor egyesült ejrópa meglesz??? Netán az oroszok jönnek ??? mert már erősnek fogják magukat érezni!Ezt nem ajánlanám ! Ebbe egyszer már a franciáknak is és a németeknek is beletört a bicskájuk !!! Mindkettő ugyanazt a hibát követte el — nem számolt az orosz téllel és egy olyan ellenzsarnokkal mint sztálin aki összeszedte a népet és legyőzte a nyugati támadást ! De ha nem az orosz akkor ki lesz a következő? Majd lesznek netán a ” belső ellenségek ” ??? Margitka , kicsit mélyebben kellene nézni a dolgokat , mert a játszma nyugaton van és nem egy szobácskában író ujságíró fejével gondolkodnak.! üdvözletével

  • „de a nevét nem tudtam kideríteni, arcról meg nem ismerek minden senkiházi méregkeverőt.”

    Az oldalt Gazdag István jegyzi. Forrás: mag a cikk linkje jobb felső sarokban nálam jelenleg ki van írva,

  • Valóban vannak elméletek, miszerint az emberek különbségeit a biológiai származásuk okozza, és ez színvonalbeli különbséget is jelent állításuk szerint.

    Csakhogy ez a vélekedés bárkinek eszébe juthat, ezért nehéz lenne ezt „náci alapvetésnek” kinevezni. Szerintem minden embernek van ilyen futó gondolata életében, hogy a „szőke nő”=buta, a dagi=lusta, a csúnya=igénytelen, illetve a szép=kedves, gazdag=szorgalmas stb, mert ismerünk példát a környezetünkben. Meg az ellenkezőjére is.

    Miről ismerszenek meg a modern liberális jogállamok? Frusztrált emberek bizonygatják kényszeresen, hogy mennyire szeretik egymást (polkorrekt beszédmód). Eközben tombol a középszerűség minden vonalon, fantáziátlan, sótlan emberek mondják meg a tutit különböző fontos pozíciókban.
    Eközben rengeteg kisember bukdácsol az élet mindennapi útvesztőiben. Sikertelenek, mert a modern világban nem tudnak képességeiknek megfelelő munkát találni. Elveszítik a kompetencia-érzést saját életük felett. Ez azt jelenti, hogy az ember bizonytalan a jövőjét illetően, de nincs meg a hit, hogy saját képességeimmel fordítani tudok a sorsomon.
    Már kisiskolás korban azt hallják a gyerekek, hogy informatikát kell tanulni és nyelveket, ami biztos belépő a továbbtanuláshoz. Csakhogy sokan ebben kudarcosak, és soha nem fognak a modern társadalom mércéinek megfelelni. Ők egyre nagyobb számban lesznek vélhetően, akik nem tudnak majd beilleszkedni.

    Mi a különbség a liberális (+baloldal) és a jobboldal között? Mindkettő „potyadéknak” tartja a leszakadókat. Csak az egyik segéllyel, a másik munkával büntetné a lúzereket. Esetleg még rosszabbal, ha az ismert történelmi példákat tekintjük.
    Eredeti tőkefelhalmozás folyik korunkban is, csak most a szerencsés keveseknél a tudás és presztízs halmozódik, a többieknél meg a kirekesztettség és a tudatlanság.

    Szerintem a politikai pártokat nem aszerint kellene besorolni, hogy milyen irányzatúak. Egy radikális vagy egy hagyományos párt is képviselheti az emberek valódi érdekeit. Aztán vannak azok a pártok, ahol megélhetésnek tekintik a politikusok, hogy rájuk szavazzanak, és gombnyomogatóként beülnek a parlamentbe. És ezeket az arcokat látod akár több évtizeden keresztül, mint ismert politikusokat, és soha egy napig nem dolgoztak életükben, valódi állásban.

  • Boda Marcsi
    2021 február 17
    1:14 du.
    Mucika!
    Idézet a cikkből:
    „Szignifikáns genetikai kapcsolat van a testmagasság és az IQ-szint között, minél magasabb valaki, általában annál intelligensebb is.”
    Ennek alapján a zsebhokizó, arrogáns, suttyó az unintelligent service tagja. Akkor is, ha az Orbán Viktor nevű első szolgával azonos.
    Másik idézet: „A „tipikus női arcvonású” női politikusok inkább republikánusok, mint a nemileg kétes vagy férfias arcvonású nőtársaik. ”
    Ha megfordítjuk, akkor az ereszmászás bajnoka ultraliberális? Vagy ő a kivétel, aki erősíti a Fidesz-szabályt?

    ” mind a jobboldali politikusok, mind a követőik „hajlamosak fizikailag vonzóbbak” lenni, mint a politikai spektrum más szegmenséhez tartozók.”
    Ezek szerint Te mint vonzó jobbolfdali buksz a köténypocakos helló röfikre.

  • Talalom

    Mielott ilyen badarságot leirnal, valoban gondolkodni kellene!!
    Mit jelent Neked a jobb oldal, es mit jelent a baloldal??!!
    Ha neked az egyik a fasisztakat a másik pedig a komunistakat jelenti, mint ahogy itt nem hogy csak egyesek (!!!) hanem a nagy tobbseg irja, akkor persze kár minden szóért.

    Sajnos hogy nincs semmi különbség –
    Egyesek minden gondolkodas es lelki problema nelkul fasisztaznak, pedig helyette talan meg kellene gondolni, hogy mit jelent nacinak (nacionalistanak), mit jelent fasisztanak vagy kommunistanak lenni.
    Az utóbbi kettö egyöntetüen az ÁLLAM MINDENHATÓSÁGAT hirdeti a polgárok felett.
    A náci pedig etnikai felsöbbrendüségeket hirdet az állam határain belül élö polgárai között.
    Igy egyszerüen érthetö, hogy semmi különbség nem létezett Hitler és Csauseszku rendszere között.
    Utóbbinak a nemzetközi helyzet miatt nem volt módjában LÁGEREKET FELÁLLITANI, pedig szive szerint megtette volna.
    Sztalinnak volt hatalma a A GULAGOKAT LETREHOZNI, ÉLT IS VELE!

    ès bizony MILOSEVICS SE CICAZOTT, 200 EZREN PUSZTULTAK ODA A LAGEREIBEN, a XX. sz. végén, akinek van agya, még emlékezik rá!!!

    Miröl beszélsz, az Isten szerelmére???

  • gabriel
    2021 február 17
    10:20 du.

    Ne csúsztass. A náci nem a nacionalista, hanem a nemzeti szocialista rövidített verziója.
    Miközben a fasiszta alapvetően a korporatív elnyomás (Mussolini után majdnem szabadon).

    Ettől függetlenül: a jobboldali valóban nem azonos a fasisztával. Elég baj, hogy Magyarországon jelenleg a náci ideológiára hajazó orbanizmus, a jobbik által képviselt fasisztoid maszatolás, és KDNP által képviselt klerikál-hierarchikus maffionizmus képviseli a jobboldaliságot.

    Ja, és Sztálin vagy Mussolini rendszere közt egyáltalán nem volt égbeszökő különbség. Csak az utóbbinak Olaszországban sem elég hatalma, sem elég ideje nem volt kifejlődni.

  • Talalom:

    Valamit igen jól csinálsz mert erősen nyekeregnek a nácik 😀 😀

  • Szerintem, amik a kifogásolt cikkben vannak, azok inkább sztereotípiák. Olyan negatív előítéletek, amivel a kevésbé ismert csoportokról rendelkezünk. Vagy a saját csoportunkat jobbnak látjuk, mint amilyen valójában.

    Több, mint egy évtizede, a 168 óra lapban azt írta egy újságírónő, hogy a feministák „zsíros hajú leszbikusok”. Felháborodást is keltett az olvasók közt, de nácinak azért nehezen lett volna nevezhető.
    A Demokrata cikkében vélhetően amerikai közvélemény kutatások eredményeit ollózta össze a szerző (hiszen ott vannak demokraták és republikánusok). T. Margit, el tudod képzelni, hogy az USA-ban olyan kérdéseket tennének föl a kérdőívezők, amik nácinak minősíthetők?

    Félreértés ne essék, a náci vagy bármely más szélsőséges jelenségnek gátat kell szabni valahol. Ez a gát nem ott van, ahol magyar parlamenti politikusok kuncsorognak a szavazó szolidaritásáért. A megsértett képviselőnő holnap ugyanúgy bemegy a Házba, és elébe megy a pofonnak. Mert ebből él, ezért kapja a fizetését.
    Ha esetleg bojkottálná addig a parlamentet, amíg az illetők nem kérnek tőle bocsánatot, az más lenne. Egyelőre a képviselőnő, a pártja és a többi ellenzéki megelégszik a felháborodott cikkek tucatjaival, és játsszák a mártírt, de közben ugyanúgy bejárnak a munkahelyre a pofonért. Mert hogy évek óta ilyen inzultusoknak vannak kitéve a Házban.

  • gabriel
    2021 február 17
    10:20 du.

    Van igazság abban, amit írsz. A náci, fasiszta és kommunista rendszerekben az állam fennhatósága, plusz kirekesztés egyes csoportokkal szemben. A Demokrata cikke nyilván nem ezekről szól, csak az átlag szavazókról a nyugati demokráciában.

    Viszont felháborít a kommentednek az a sugallata, mintha te egy létező, ideális politikai rendszerből írogatnál. Ha lehet, ne Amerikából (USA-ból) mondják már meg, hogy egyik politikai berendezkedés jó, másik meg rossz! Ennek a levét isszuk most. Pl. Kádár Jánost te egy ugyanolyan mocskos komcsinak írnád le, mint akiket itt fölsoroltál. Pedig sokat köszönhetnek annak a rendszernek a baloldaliak. 1990 után sokáig azért volt itt szavazótábora az MSZP-nek, mert az emberek baloldali kormányzást vártak tőlük.
    De mivel nyugati mintára nagyon gyorsan bevezették nálunk a kapitalizmust, ezért rengeteg lett a földönfutó, nincstelen, tudatlan ember. Persze, hogy a különböző szélsőségnek az ilyen, magára maradt tömeg az első számú célpontja!

    Szóval nagyon könnyű azzal dobálózni, hogy a volt szocialista országokban minden sz.r, és majd minden problémát megold a nyugati típusú demokráciák bevezetése. Hát, mostanában Orbánt köszönhetjük Soros bácsinak, és a nyitott társadalom elvhű terjesztőinek.
    Persze, lehet azt mondani, hogy a magyar társadalom csökött, elmaradott, amiben biztos van némi igazság. De semmi nem indokolja az amerikai társadalom-reformerek nagyképűségét meg mártírkodását sem.

  • gabriel
    2021 február 17
    10:20 du.

    Kedves Gábriel, te ippeg egy olyan megveszekedett idealista vagy mint én, aki azt vette a buta fejébe hogy, az összes oldalnak az lenne az ideális, ha nem egy kedvezményezett párt, hanem az ország érdeke lebegne a szeme előtt! Sajnálom magunkat, mert sajnos kevesen vagyunk ilyen elvetemültek!

  • Talalom

    Meg annyit, hogy az eredeti cikket iró szemelyisegéröl pedig csodalatos keresztmetszetet fest le a saját cikke, hasonloan egy nagy felbontásu computertomografiahoz.
    A sajat leirásaval festi le saját beteg állapotát.

    Aki ilyeneket le bir irni, ehhez bizony mar nincs mit hozzatenni, mert egyenlö a beismerö vallomással

    Csakhogy, ami borzasztó és kiakasztott, miért kell ebbe a a beteg állapotba beleállni?
    Miért kell neki ingyen propagandát csinálni?
    És ami fájt, hogy magad el kezded bizonygatni az állitásainak az ellenkezöjét….
    Aki normális, annak nincs semmi szüksége erre, hogy maga is belássa.
    Bár pont ezért remekül mutataja a szélsöséges oldalak szélsöséges (non-conform) észjárását, mégpedig hogy mindent eltorzítanak, kiforgatnak, feje tetejére állitanak.
    Ezért van az hogy jobbos-balos oly édes tökmindegy – egyenlöen torz lelki és szellemi meglátással bírnak.
    Lelkileg, szellemileg elkorcsosult személyiségek.

    Nehéz elfogadni?
    Persze, nem könnyü – ki fogadja el hogy a baj belöle ered?

    Jezus Krisztusról senki sem tudja, hogy magas volt-e, alacsony, fekete-börü vagy fehér? Kopasz, vagy hosszuhaju, kékszemü, fekete, sovany vagy köpcös?

    Festök, szobrászok, filmesek persze ráöltötték az éppen legpopulárisabb kinézetet, hogy könnyebben eladhassák vele a saját müvüket.

    Jó lenne ha ebbe belegondolna minden balos/jobbos hözöngö (vagy éppen szerencsétlen beteglelkü)
    És levonná a tanulságot, hogy mit jelentenek a Mester azon szavai, hogy „szük az életrevezetö ösvény, kevesen járnak azon”

    Bizony, a széles országutat válassztják, amelyeken a sok eltévelyedett hömpölyög a populáris vezérek után – akik a halálba visznek.

    Ez a SZEMÉLYI KULTUSZ – JOBBRÓL IS, MEG BALRÓL IS!

  • Orsós Elemér

    Vögelein
    2021 február 18
    2:57 de.
    „Már csak egy(?) a kérdés, kik lehettek azok a bizonyos hunok és az avarok, akiket a környező országok krónikásai teljesen más és más nevekkel illettek a maguk kódexeiben… ?”

    Igen, igen!!! És hová a büdös bánatba tűntek el nyomtalanul? Lehet hogy, ugyanazt kapiskáljuk?! Megjegyzem, hasonlóan eretnek kérdésekért már az utóbbi 30 évben több történész, nyelvész, arheológus rendes tag is idő előtt „kényszernyugdíjazódott” a Magyar Tudományos Akadémiából!

  • 1.Andrews köszi a nevet.
    2.Többeknek: sajnálom,bizonyára rosszul fogalmaztam, de már az iromány címe, az Amilyen ronda,olyan gonosz echte náci alapvetés.Bár igaz, a nacionalista nem pontos kifejezés. Fajelméleti alapvetés? Ezzel sem vagyok elégedett.
    Talán a filozófiai irányzatok jó ismerői meg tudják nevezni, miféle alja ez a gondolkodásnak.
    Andrews többet is idéz belőle 5:55-ös hozzászólásában.
    Ráadásul nevetséges. Ha igaz, hogy: “Szignifikáns genetikai kapcsolat van a testmagasság és az IQ-szint között, minél magasabb valaki, általában annál intelligensebb is.” Akkor bizony sok jót nem remélhet a nem épp adpniszi termetű magyar kormányfő. Legalábbis a kitüntető figyelmét élvező,rokonszenvét élvező Demokrata, valamint annak tulajdonos-főszerkezstője követőitől.
    Sőt: ezek szerint Gyurcsány Ferenc intelligenciája magasan a kormányfőé felett áll…?
    Gábriel! Nem tudom, miből vetted, hogy nekem a jobboldali egyenlő a fasisztával, a baloldali meg a kommunistával?
    Talán nem kellene szót vesztegetbi egy nem nagy példányszámú lapban nyilvánosságra került irományra? Éehet – de a Demokrata a kormánypárti oldal kitüntető figyelmét és támogatását élvezi.
    Márpedig minden kőlavina egy kicsi kaviccsal kezdődik…

  • Orsós Elemér

    Vögelein
    2021 február 18
    2:57 de.

    Vagy 15 éve munkából jövet a kocsiból félrenézve véletlenül észrevettem a fenékpusztai borzalmasan lepukkant kiskastélyt. Időm volt és ha tehetem, soha nem megyek el ismeretlen csoda mellett, ezért gondoltam megnézem. Míg ott szörnyűlködtem, az egyik cselédházból kijött egy hölgy és avval vigasztalt hogy ez semmi, nézzem meg az ország másik szégyenét is, nos ez volt az általad is említett pár méterrel odébb levő erőd és benne a nekem már akkor is gyanús, egyáltalán nem rómainak látszó templom rom. Legjobban az háborított fel hogy, a szerintem ezekhez képest jelentéktelen madárgyűrűző tábort vagy állomást már kilométerekkel előbb öles táblákkal hírdették, e mutogatni illőkhöz meg csak úgy véletlenül odatévedtem!
    (És sajnos baromi sok ilyen szégyenünk van, amit nem leplezni, hanem feltárni és büszkén mutogatni kellene!)

  • Amig barmi politikai szervezet, csoport, part nem kepes megnyerni a szavazo-lakossag bizalmat, hogy kepesebbek lehetnenek jobb, boldogabb es szabadab jovot biztositani a lakosssag tobbsegenek, addig nem igen lehet lehetoseguk sikereskedni a valasztasokon.

    A ‘vissza a multba’ cel soha, sehol nem nyujt bizalmat, sem remenyt a lakossagnak sehol.

    Amodon csupan a lehetosgeik a mult remenyeiben remelni mint vesztesek.

  • KARIKAS;
    Ceicescu-nak legalabb nem kellet agodnia az ongyilkossagan, ,mint Hitlernek, a roman nep hajlando volt atsegiteni a amsik vilagba!

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 február 18
    8:18 du.

    „A ‘vissza a multba’ cel soha, sehol nem nyujt bizalmat, sem remenyt a lakossagnak sehol.”

    Ebben maximálisan igazad van, főleg a magyartipusú, legalább ezer éve szándékosan hamísított, ferdített vagy eltüntetett, esetleg valós pozitiv elemek átkormeztikázásával „népszerűsített” múlthoz való példálózás okozhat olyan generált gátlásokat, szégyenérzetet, ami a jövőbe vetett egészséges reménykedést is hátráltatja! Most nem azt mondom hogy, szépre kell festeni a múltat! Nem, csak igazra!

  • Bendeguz79
    2021 február 18
    8:18 du.

    grizi, -ha jól értem- te haza beszélsz?; csak nem? grizi a megvilágosodott, taps és örömkönnyek

  • Jichak Perlmutter

    Margit!

    Tökéletes a cikked, egyetértek vele, különösen azzal a megállapítással, hogy az a bizonyos cikk a „Demokrata” című firkásziratban jelent meg, abban a rakás WC-papírban amelyről itt valaki azt is leközölte, hogy a főszarkasztója úgy jutott az Andrássy-úti szerkesztőséghez, hogy előtte a FidSS pártközösség(partei genosse) szervezetten tönkretette az első magyar privát bankot, többekközt einstandolva a központi irodákat. 25 éve ezt bitorolja az épületet és a cikk témáját adó, az ominózus rasszizmusra uszítótó förmedvényét is itt hányta a klaviatúrájába.

    A Hungaroführerünknek ez a briganti ma is az egyik kedvence, épp a napokban köszöntotte fel őt a 70.születésnapján.

    A cikk legpontosabb megállapítása az, hogy ez a cikk egy náci alapvetés.

    Megjegyzem, én Szabó Tímeát a legrátermettebb fiatal országgyűlési képviselőnek tartom. Egyenes és kemény bírálója Orbánnak és a Volksgemeinschaftnak*, azaz a NER nevű mintafasiszta bagázsnak…
    Nem véletlen tehát, hogy épp ezt az erős lelkű szépasszonyt szemelte ki a FidSS . k a r a k t e r g y i l k o s . mesterlövész brigádja, mert a nőgyűlölő Vezér fél az őszinte szótól de különösen attól az erkölcsi fölénytől, amelyet ez a bátor és lelkes képviselőnő a magáénak vall, és minden szinten a szíve tisztaságával képvisel is.

    .

    * Volksgemeinschaft = a németnáci NER.

  • Jichak Perlmutter

    Hazai
    Lámpa
    11:22

    Tévedés!

    Gábriel nem USA-beli, hanem Brazil…

  • Hazai Lámpa
    11:00

    Sajnálatos, hogy nem ismered fel a hitleri avagy náci alapvetést, ami úgy kezdődik, hogy az emberi értékek elsősorban a testi felépítésen, alkaton, fejméreten, haj és szemszínen, stb-n alapulnak.

    Igaza van Margitnak, amikor jogos kérdésként hozza ki, hogy a Bencsik-cikk elmélete szerint például a majdnem 165 cm Vezérünk ezek szerint jelentős mértékben alacsonyabb intelligenciájú lehet, mint a nálánál két fejjel is magasabb Gyurcsány Ferenc ? ))) 😀 (((

    Egyébként már akkor ott, melegiben magában Hitlerben is kétely ébredhetett volna az egész demagóg blöff – von Mein Kampf – iránt ha a saját propganda miniszterére reá tekintett és megláthatta feltűnöen alacsony (kb orbáni) termetét, és egyik donga(és rövidebb) lábát. Goebbels volt ez az egyik ember aki a börtönben neki gépelte azt a nagy rakás sz@rt, amit a dícső übermensch nép két kanállal falt.

    Az effajta, emberek közötti megkülönböztetés főpróbája a náci hatalom első éveiben, amikor mindjárt sok-sok-ezer fogytékkal élőt semmistettek meg gázzal. Ebben is akadt egy kis bökkenő, hogy Hitler egyik szellemi fogyatékos leány unokatestvérét is akkor és így végezték ki, ami csak a háború után derült ki, pedig még a névazonosság is fennállt…

    De szilárd ellenpróba állítható föl e Bencsik-elmélettel szemben Beethoven, vagy Stewen Howking két géniusz esetével is…

    Szomorú, hogy ezek már újra fenik a késeiket.

  • ELEMER;

    A multat leckenek szukseges tartani mindeg, s NEM a valotlansagra „festeni” !

  • Korabeli – II.Világháborús mondás:

    Milyen az igazi német?

    Magas, mint Goebbels…
    Karcsú, mint Göring…
    Szőke, mint Hitler…

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 február 19
    10:22 de.

    Pontosan! Nincs köztünk vita, ugyanezt mondom! 😀
    (No persze, de olyan idő is elég kevés volt amikor a történelem könyveinket mi hamisíthattuk magunknak! :()

  • cukihara
    2021 február 19
    10:02 de.

    Köszönöm válaszod.

    Kissé pontosítanám a cikk eredetét. Valamikor tavaly télen egy tv-s interjúban Bencsik meg mások az ominózus kijelentést tették Szabó Tímeáról, a ronda és gonoszt. Egy kis kereséssel megállapítható, hogy az eset azóta gyűrűzik a baloldali médiumokban. Erre írta egy Demokratás újságíró a cikket, amit Margit fent kielemez.

    Tehát szokás szerint egy kevéssé ismert műsor, sokak által nem is hallgatott újságírói mondtak valamit egy ellenzéki szereplőről, aki az egyébként jelentéktelen baloldal egyik szereplője.
    Megjegyezném, hogy az összes szereplő, a megsértett hölgyet is beleértve, rondának és gonosznak nevezhető, mert egyik se tud kulturáltan megnyilatkozni. Bármelyik kinyitja a száját, csak úgy dől belőle a mocsok, miközben hisztérikusan rikoltoznak. Ez ma a „kulturális elit”. Bayer Zsoltot nem kell bemutatni, a képviselőnő pedig önmagát bemutatja a FB-posztjaiban.

    Úgy gondolom, nem ez a náci veszély megnyilvánulása, ami ellen most legfontosabb lenne harcolni. (Úgy összességében a kulturált közbeszéd persze fontos lenne.) Szerintem nagyon görcsös dolog ebbe a jelenségbe belelátni a nácizmust. Két politikai szomszédvár képviselői minden rosszat egymásra kiabálnak, ezt már megszokhattuk. Az ország népességének fele szerinted vagy Margit szerint veszélyben érzi magát, mert a Bayer, a Bencsik vagy a Szabó Tímea MEGINT mondott valamit? És a pártlapokban megvédték őket a bértollnokok?

    Sokkal fontosabb dolgok nem érik el a baloldali médiumok ingerküszöbét, pedig vannak dolgok, amik egész népcsoportokat vagy társadalmi osztályokat érintenek hátrányosan ebben az országban. De az valahogy nem fáj a parlamenti baloldalnak.

  • cukihara
    2021 február 19
    10:02 de.

    A Demokrata cikke amerikai típusú kérdőíves kutatásokból lett összeollózva. Tőled is megkérdezem, Amerikában elkezdenél nácizmust kiabálni ilyen kérdőíves felmérések kapcsán?

    Szerinted az volt a kérdés, hogy kit akarnak gázkamrába küldeni? Nem inkább az, hogy milyen sztereotípiáik vannak a másik oldalról?
    Szerintem Margit cikke tökéletes lejáratása a nácizmus elleni harcnak. Már a kiindulás is téves. A baloldali szavazók általánosságban, ez nem egy konkrét célcsoport, ami körülhatárolható lenne. A jelzők sértők, de vajon a sértés elegendő a gyűlöletkeltéshez?

    Én már itt a KMH oldalain legalább tíz, sokkal súlyosabb problémáról írtam, ami egész társadalmi csoportokat érint, és az meg le van sz.rva általában (nem mindenki által).

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 február 18
    8:23 du.

    „KARIKAS;
    Ceicescu-nak legalabb nem kellet agodnia az ongyilkossagan, ,mint Hitlernek, a roman nep hajlando volt atsegiteni a amsik vilagba!”

    Rosszul tudod, nem a nép segítette át a „másik világba”, a másodvonalas Iliescu elvtársa és barátai puccsolták meg és azért vigyorgott kajánul még a kivégzésén is, mert az utolsó percéig azt hitte hogy, a bolondját járatják vele azok akik eddig neki bazseváltak! 😀

  • cukihara
    2021 február 19
    10:02 de.

    Nem vagyok szakértő, de én úgy tudom, hogy az ún. fajelmélet már hamarabb kialakult, mint hogy Hitler politikai pályára lépett volna.

    Angol szerzők, akik még a gyarmatosítás korában szocializálódtak, osztották az emberiséget négy típusba, alkotó fajoktól (rasszoktól) a lustákon át a rombolókig. Ezek csak könyvben létező elméletek voltak, és leginkább megfigyelésen alapultak. Pl. a népek akkori fejlettségi szintjéből vontak le messzemenő következtetéseket.
    A testi egészség, a biológia kultusza szintén jóval Hitler előtt megjelent, pl. a népegészségügyi intézkedések kiszélesítése is ezt szolgálta. Hogy lehetne egészségesebb a népesség?, ez abban a korban időszerű kérdés volt.

    A nácik ebből sok mindent felhasználtak propagandacélokra. A német átlagember nem tudott konkrétan a végső megoldásra vonatkozó tervekről.
    Illetve a német emberek megélhetési nehézségei, a hatmilliós munkanélküliség utóhatásai sokkal súlyosabb nyomokat hagytak, mint más nyugati országokban, ahol szintén lesújtott a gazdasági világválság. A németek ezért követték Hitlert a szovjet területre irányuló háborúban, amelyben azt ígérte, hogy akkora földterületet biztosít a saját népességnek, ami hosszú időre megoldja a gondjaikat.

    Szerintem egy nagyon közönséges, egyszerűsítő magyarázat, amelyik a nácizmust a szem és hajszínekre redukálja. Van olyan népirtás, ahol pl. a sötét szeműek irtják a sötét szeműeket, akkor az nem nácizmus?!

  • cukihara
    2021 február 19
    10:02 de.

    Ez a Gyurcsány Feri különben egy igen jóképű,
    jó kiállású fickó volt.
    Legalábbis akkoriban mikor meglátogattam őt a Kossúth-téren.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    HazaiLámpa 11h
    &
    Cukihara 10:02

    Sajnos úgy látszik, hogy e vitában Cukihara mondja ki az igazságot.

    Tudniillik, ez a Kamerad Bencsik „á’lá demokrata” a Vezér az ő biztató születésnapi köszöntőjét viszonzandó elhatározta, hogy a harmincas évek ún. Lebensborn nevezetű náci intézmény(!) programjának megfelelően felújítja az kisárja-keltetők hálózatát, ahol első fázisban a legkiválóbb testalkatú SS legénykkel hivatalosan ba…ttak fel igazoltan – 17 generációra visszamenőleges – tiszta árja fajú tenyerestalpas a Hitlerjugendből futtatott hochdeutsch lányokat, akikkkel a szaporulat további és zavartalan folytatása érdekében, a vemhességük idejére, illetve elletés céljából a legkiválóbb, az e célra átalakított, korábbi menő szanatóriumokban fiadzhattak meg a Himmler [aki eredeti fogalakozása szerint baromfi tenyésztő volt] és láthatólag méltó mai utódja, Bencsik András testvér által is megfelő minőségűnek ítélt, a Führer által pedig nemcsak mennyiségi igénynek megfelelő, de el is várt csúcsminőségű csecsemő szaporulatot.
    Ezeket a gyermekeket aztán az ő germán tenyésztehenüktől persze csak szoptatás után végleg el is vették, hogy aztán az SS-nek megfelelő mennyiségű és minőségű nemzetszaporulatot produkáljanak és érjenek el a Führer számára így árvává tett kis „germán” janicsár seregből.

    Jellemző még, hogy éppen a Blitzkrieg révén egyre inkább fogyott a szabványos, echte német emberanyag, magyarul „az emberi erőforrás” 😀 . Ígyaztán a Lebensborn a harcoló katonai egységek, a Wermacht felé is igényt nyújtott be „az ellenséges”, ám mégiscsak szőke és kékszemű gyermekek vonatkozásában. Ebben kétféle megoldás kínálkozott illetve valósult meg:
    – Az egyik a már korábban megszállt Franciországban SS-ektől francia nők által szült zabigyerekek önkéntes leadása a német állam javára…
    – A másik a lengyel és a szovjet frontokon anyák kezéből erőszakkal elrabolt ilyen „típusú” gyermekek hátországba szállítása. (Utóbbiról filmfelvétel is tanúskodik, ahol az anyát le is lövik…)

    https://mult-kor.hu/cikk.php?id=19575

    https://youtube.com/watch?v=JAelSksYHUY

    Utóirat:
    Hitlerék meggyőződése szerint „az árja faj” Tibetből származott. Ezért a hatalomra jutást követően mindjárt húsz tagú expedíciót menesztettek a himalájai országba, amelyről nevetséges filmfelvételek tanúskodnak a szabványos alkat kutatásáról, mindenféle fejmérő – fajmérő – és más subler-szerű mérőeszközökkel operáló „tudósok” munkájáról. Az egyik ilyen benszülött szabvány méricskélés során a mért – már bocs, de – primitív hegyiember csiklandós lévén, éppen röhögőgörcstől fetreng… stb.
    Ő is joggal találta nevetségesnek ezt a faji tudományosságot.

  • „Kedves Gábriel, te ippeg egy olyan megveszekedett idealista vagy mint én, aki azt vette a buta fejébe hogy, az összes oldalnak az lenne az ideális, ha nem egy kedvezményezett párt, hanem az ország érdeke lebegne a szeme előtt!” – írja Orsós Elemér. De sokan gondolják így.
    Ez egy hamis szlogen, aminek az alapján legfőképp a pártokat ítélik el, mint minden rossz forrását. (Érthető, hisz mi, Magyarorszgon élők évszázadokon át szívták magunkba ez a mantrát.)
    Nézzük, mi egy ország érdeke? Nem vonom kétségbe jobboldali honfitársaim szándékát sem, hogy azt a -közelebbről meg nem határozott „érdeket” képviselik.
    Csakhogy mi emberek szerencsére nem vagyunk egyformák, különböző vágyaink vannak, és elérésükhöz vezető utat is különbözőképpen látjuk. Így azután a politikák – a politika jelentése: a társadalom irányítására tett ajánlat – is különbözőek. A pártok (jelentése: pars=rész) funkciója, hogy e különböző érdekeket megjelenítse, az irányítási módja mellett érveljen, és ezzel támogatókat szerezzen, akiknek szavazatával lehetőséget kap elképzelései megvalósítására. A kisebbségben maradt pártoknak(részeknek) meg az a dolguk, hogy az elképzelésekkel szembe állítsák a magukét, közben persze ellenőrizzék a közjószággal való gazdálkodást is.
    Ez persze csak sémája a társadalom működésének, számtalan részletkérdéssel azabdalva.
    Úgyhogy kedves Elemér! Te nem „idealista” vagy, hanem balga. Ezt nem sértésnek szántam, csak emlékeztetnélek pl. a szovjet himnusz nyitó szavaira. „Egységbe forrt szabad köztársaságok…”
    Véleményem szerint tehát nem az egység az „ideális” állapot, hanem az egyensúly.Ez persze nem merev, végleges állapot (mint a halál), hanem folyamatos munkát, sőt tanulást,tapasztalást igénylő feladat.

  • Jichak Perlmutter

    J.P.9.11 megkésett utóirat

    Helyesebb lett volna fordítva, vagyis így írni a FidSS

    k a r a k t e r g y i l k o s s á g r a . s z a k o s o d o t t

    . mesterlövész brigádját.

    Ti. náciéknál, aki Führerrel bajszot akaszt, annak valahogy, ha

    másképp nem is, akkor karakterológiailag, de vesznie kell. Azt

    a legszörnyűbb hazugságokkal árasztja el a mi pénzünkön össze-

    einstandolt összes média lapjapjain és frekvenciáin

    Évtizedek óta Gyurcsány, most éppen a Párbeszéd Magyarországért

    két liberális politikusa áll a Führerfanok célkeresztjében:

    Karácsony Gergely főpolgármester és

    Szabó Tímea országgyűlési képviselő.

    A Vezér már tavaly kiadta őrájuk a kilövési engedélyt.

    Most Bencsik testvér a soros bérkilövő vadász;ezért ez a mocskos

    cikk. Mellesleg a szövegét már a FidSS hivatalos szókimondó

    bajor főnácija, a Zsótti is, szinte szó szerint SzabóTímea

    képviselőasszony kárára egy tévé „beszélgetés” keretében

    eresztette meg,vagy ki magából valamely használatos testnyílásán

  • Jichak Perlmutter
    2021 február 20
    5:05 de.

    Bajerzsónak nincs szája
    meg az azzal át-ellenben lévő testnyílása,
    csak kettő vége van az emésztőrendszerének nekije.
    Mindkettőből híg büdösség csordogál..BROÁÁÁÁFFFFFFFFFF
    Szaknyelven szólva: csereszabatosak egymással hehe
    Mindig az használja erre vagy amarra
    amelyik éppen nincs elfoglalva
    valamely más életfunkcióval.
    Így is úgy is gusztustalan
    ami onnan jön.

  • Hazai 6’46 Lámpa/utsó’ bek.

    Bocs, hogy belepof’ok.

    Szerintem meg pont az a közönséges, aki annyira nem érti a szimbólumokat, hogy a „szőke&kékszeműből” képtelen kiolvasni az egész náci fajelmélet kígyóméreggel impregnált metaforáját anélkül, hogy a német nép katasztrófáját ne kezdené az atomjaira bontani, figyelmen kívül hagyva az ő bűn követésük – azaz nácizmusuk – a Világon 50-70 millió, zömében ártatlan polgári lakos pusztuását hozta magával…

    Gondolj bele barátom, ha azt mondom pl., Kovács szüleit és gyermekeit örökre „Auschwitzba” hurcolták, arról minden normális embernek a III. Birodalom háromezret is meghaladó bármelyik megsemmisítő helye jut az eszébe: barakostól, gázkamrástól és krematóriumostól, égett emberi hús szagának a társaságában…

    Az hogy mi váltotta ki ezt észbontó, ősprimitív kanibalizmust, azt kár is itt részletezni.

    Abban viszont van valami, hogy a nácizmus és rokona, a falánk nacionalizmus nem csupán Hitler találmánya. Ebben valóban nagyon is igazad van. Hiszen az Antanttól ajándékba kapott horthysta ellenforradalom a névadó Fővezér admirálisával az élén gyűlöletből és antiszemitizmusból már legalább 10 évvel korábban keményen véres példát mutatott az osztrák tartalékos káplárnak amellyel később még barátságot is kötött.
    Ez a háborús sérült(!), hamarosan már gonosztevő akkortájt még szegény segédmunkásnak öltözve titkosszolgálati besúgóként tengette művészi ambíciókkal dédelgetett, azaz abban csupán csak tetszelgő léha életét, mielőtt még rátalált volna igazi, exhibicionista arculatára és az agresszív nacionalista sörkocsmák militáns demagógok hangvételére és a maga bandériumára…
    E művészlélekben is csak eközben érett meg a stílusában és tartalmában különösen primitív szövegű Mein Kampf, számára hízelgő gondolata is, amelyet már börtöntöltelékként íratott meg – persze másokkal…
    És mindakkor még szó sem volt tőzsdekrachról és gazdasági világválságról, amelyre te Lámpa célozgatsz. E két gazember ezek bekövetkeztére akkoriban mégcsak várt, mert érezték hogy az hozná el az ő idejüket, ami meg is történt, amit kedves Lámpa röviden föl is vázolsz…

    Ám Horthy őfőméltósága . a k k o r r a , vagyis Hitler hatalomra jutásáig már a Budai Vár bástyái és az ún. Nemzeti Hadserege* védelmében pózolva, rendszeresen díszszemlézve már többszáz, polgári szabadságjogot csorbító, illetve rasszista és irredenta hangvételű nácizmussal átitatott . t ö r v é n y t, rendeletet és végrehajtási utasítást látott el a kormányzói kézjegyével, mely . j o g i . d ö n t é s e k . vezettek el a végső, a negyvennégy-negyvenötös nemzeti szakadékhoz…
    ˙

    .

    Nemzeti Hadsereg:
    Az ellenforradalom (a korabeli NER) hivatalos haderejének a neve. A hatalomátvételt puskalövés nélkül érte el, hisz a véres munkát az Antant seregek végezték el még a Tanácsköztársaság honvédő harcai alatt, illetve során.
    Az ellenforradalom ezzel az ölébe hullatott hatalmával visszaélve és az antanttól kapott fegyverekkel, nameg bicskákkal és akasztókötelekkel, a zsebükben leutazott vidékre hosszas és véres bosszú-hadjáratba kezdve, kb.5000 halott áldozattal a nyomában… Az előre kipécézettek a kommunisták, a szervezett munkások és parasztok, valamint „a zsidók” voltak, akiket Horthy már az első sz.fő Vezéri – führeri – Napiparancsában már a megbízhatatlanok közé sorolt.
    És ez nem a hitleri Németországban történt így…

  • Orsós Elemér

    talalom
    2021 február 20
    4:20 de.
    „Úgyhogy kedves Elemér! Te nem “idealista” vagy, hanem balga. Ezt nem sértésnek szántam…”

    Mégha bolondot írtál volna azt is elfogadom, ha hozzáteszed hogy, szánnivaló jóhiszemű! 😀 Mellesleg nem belső pártcivakodásra gondoltam, mert az természetes, hanem olyan közös mundér védésre, amikor az országot erősen megkérdőjelezhetően, hamisan vagy kettős mércét alkalmazva, sőt szuverén belügyekbe beavatkozva szankcionálni próbálkoznak! Sajnos nagyon sok gusztustalan példa van arra hogy, az országunkat saját EU-ba akreditált képviselői jelentgetik fel vagy hozzák kéjelegve kényelmetlen helyzetbe, ami egész Európában CSAK nálunk nem hazaárulás a mi pártoskodó honatyáink és honanyáink szerint, DE a szignifikáns többségben levő kisember -aki csak 4 évenként számít nekik, aki majd választáskor emlékezni fog erre- hányingert kap tőle!

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2021 február 20
    4:19 de.

    A németek a zsidók elleni végső megoldásról nagyon keveset tudtak, és konkrétumokat még kevésbé tudtak.

    A szovjetek elleni villámháború (1941) azzal az előzménnyel indult, hogy Hitler így vagy úgy bekebelezte a közbeeső részt (vagyis a kelet-európai országok többségét).
    Konkrét terveit Hitler csupán a Mein Kampf második részében tette közzé, ami a külpolitikáját tartalmazta. Ezt a közzétételt később megbánta. De mindegy is, mert alig olvasta el valaki. Hitler valójában szinte a kezdetektől háborúról álmodozott, és hogy a legnagyobb németként vonul be a történelembe.
    Hitler sokáig, még a kancellársága idején is, a külpolitikája központjába a német sérelmeket állította. Mint kancellár, az 1. vháború után németekre parancsolt békediktátumot jelölte meg a német bajok fő okozójának.

    Paradox módon, aki a német népet (és az árja fajt) akarta naggyá tenni, ő ölte meg a legtöbb szőke, fehér bőrű, nordikus típusú európait. Germánokat és szlávokat, akik a keleti fronton estek el, a hatalmas anyagcsatákban, a végtelen sztyeppén vagy a kivégzések során.
    A fenti cikk illusztrációjában is ilyen nordikus típusú család látható a képeken.

    Másik paradox, hogy a németek jogosnak érezték a szovjetek elleni csatájukat, mert ők úgy érezték, hogy nekik ahhoz a földhöz, amit most elfoglalnak a mindenféle kelet-európai népségtől, valamiképpen jussuk van. Pl. mert ők mint ipari ország, igényt tarthatnak azoknak a mezőgazdasági területeire.

    Köztudott, de kevésszer idézett tény, hogy a német társadalom, tábornoktól lefelé az egyszerű katonáig és családjaik, kényszeredett hallgatással ugyan, de tudomásul vették, hogy az ország megindul Kelet-Európa, majd a szovjetek ellen.
    A Wehrmacht tudomásul vette nemcsak az eldöntött hadjárat tényét, hanem azt a megszállói bánásmódot is, amit a keleti frontra kiadott parancsként a Führerük.

    Igazából a lelkük mélyén tudhatták, hogy nekik semmi keresnivalójuk nincs a kelet-európai népek földjén, akik jogosan tartózkodnak ott, ahol éppen vannak. De sajnos a faji felsőbbrendűség tudata (és az egzisztenciális fenyegetettség!) így írta felül az igazságérzetet, nem először (és sajnos nem utoljára) a történelemben.

    Kíváncsi lennék, hogy akár Margit, akár a többiek, akik most harcos antináci cikket írtok a fotelból, kerültetek-e már hasonló helyzetbe? (Félreértés ne essék, nem a háborúra vagy a népirtásra célzok). Hogy volt-e olyan, hogy csak másnak a kárára sikerült neked megkapni valami fontos dolgot? Pl. ha neadjisten harcolni kéne a covid elleni vakcináért, és 10 embert lelökni a lépcsőn, hogy mondjuk a gyereked megkaphassa, te mit választanál?

  • Jichak Perlmutter
    2021 február 20
    5:05 de.

    Szerintem a hazai közvélemény nagy része, ha tudja, elkerüli a politikai csatározásokat. Pont ezért, csak a szektás hívek hallgatják az általad idézett műsorokat, és a másik oldalon ők aggódnak Gyurcsány úrért.

    A nép hallgatólagosan tudomásul veszi, hogy ez a megélhetési politikusok és újságírók terepe, és hát nekik is élni kell valamiből.
    Annak idején Marx és Lenin munkáit is így próbálták népszerűsíteni vagy cáfolni, de minek, mikor a nagy többség nem is olvasta?
    Ha mondjuk Soós Imre pályafutását próbálnád elemezni, hogy hány propagandafilmben kellett szerepelnie, mire megmutathatta igazi tehetségét, akkor sokkal többet mondanál a magyar nép és a szocialista nevelés kapcsolatáról.

    Elmúlt időszakban megtudhattuk, hogy a magyar történelem több, elhivatott, sőt konzervatív szakértője, „lelepleződött”. Mint valami ürgebőrbe varrt ügynökök, valótlanságokat terjesztettek eddig a magyar nép eredetéről.
    Ezt nem más leplezte le, mint egy történelmi „kutatóintézet”, amely egy igen érdekes filmet dobott be a köztudatba. Amit már százezrek láttak állítólag a neten.

    Ez egy hollywoodi vígjáték témája lehetne, Lengyel Menyhért tollából. Az intézet, amelynek vezetője civilben onkológus, aprópénzzel támogatott egy filmet (aprópénz a filmszakmában megszokotthoz képest), amit huszad-, és harmincadrangú alkotók jegyeznek. A film technikája elavult, szakmailag meg a dáko-román kontinuitás és a Nagy-Morva Birodalom elméletek szintjén mozog, viszont előnyére elmondható a jó PR.
    A közönség meg zabálja, de legalábbis tudomásul veszi. A magyar történelem újfajta értelmezését tárta föl előttünk az alkotógárda, olyan módon, hogy nem lehet kitérni az indoktrináció elől. Mert ha cáfolod a filmet, akkor hazaáruló vagy, ha nem cáfolod, akkor meg egyetértesz.

    Sudár Balázs történész, turkológus kitűnő cikket írt arról a válaszonline-nak, hogy a film a magyar áldozatiságot erősíti.

    De már eltelt 2 hónap a film bemutatása óta, és olyan, sokkal „izgalmasabb” témák vannak porondon, mint Szabó Tímea. Mintha bárkit is érdekelne. Az, hogy több százezer magyar fiatalnak mit közvetít a film, nyilván nem ér el olyan magasságokba, ahol Szabó Tímea él.

  • Jichak Perlmutter
    2021 február 20
    5:05 de.

    Már megbocsáss, de ki kényszeríti az általad emlegetett ballib politikusokat, hogy kitegyék magukat ezeknek a támadásoknak? Ők ugyanis ezért fizetést kapnak. Szánalmas, és tragikomikus dolognak tartom, hogy Szabó Tímea vagy Karácsony Gergely már szinte eposzi magasságokban, a nácizmus állítólagos áldozataiként jelennek meg nálad.

    Nem kéne őket egy lapon említeni az igazi áldozatokkal.

    Itt küldöm a fentebb említett cikket.

    https://www.valaszonline.hu/2021/01/12/pozsonyi-csata-mitosz-valosag-sudar-balazs-elemzes/

  • Azt írja itt fentebb valamelyikőtök, hogy a III.Birodalom koncentrációs táborainak a száma meghaladta a 3000-t…

    Hát, mit is mondjak, bizony azt . i g e n c s a k . meghaladta. Egy 2000-ben kezdődött kutatás maga is az addig elismert, a lágerek hétezres számából indult ki, majd ez a szám a két kutató Geoffrey Megargee és Martin Dean alapos elemzései szerint 11500-ra duzadt, közben még tovább 20’000-re s végül, a napjainkra a végső szám már 42500-at döntögeti úgy, hogy az a megsemmisítők mellett még munkatáborokat is tartalmazza.

    Nem tudom, hogy pl. a gettók, vagyis a városi KZ-lagerek, vajh benne vannak e ebben a szörnyű számban, pedig annyi bizonyos hogy a magyarországi „Ellenforradalom Zsidótörvényei” mintásan tettek eleget minden náci elvárásnak annak ellenére, hogy megalkotói olvasták a Mein Kampfot avagy nem, vagyis náci törvények voltak.
    Hisz e magyar teljesítményre még Eichmann obersturmführer, a téma talán legnagyobb gyakorlati szakértője is bámulattal tekintett, kihangsúlyozva a horthysta hatóságok és állami alkalmazottak tömegeinek logisztikai bravúrját és tapasztalt szakértelmét a gettósítástól, a „jogszabályokban meghatározott” javak elkobzásának szervezettségén túl, egészen a bevagonírozásokig, ill. az auschwitzi transzferek, háztól házig példás, fegyveres csendőri biztosításáig.
    Lehetséges, hogy Adolf Eichmann nem tudott a Magyar Holokauszt főpróbájának tekinthető, 3 évvel már korábbi, 1941-es Kamenyec-podolszkíj-i (alias kőrösmezei) 20’000 áldozatot követelő „idegenrendészeti” tömegmészárlásról(?) ahol és amikor a magyar hatóságok mintaszerű készségre és képességre tettek szert polgári lakosság tömeges rablógyilkosságból…

    És ha már itt tartunk, napjainkban ismét fellángolt a Pokorny , ill. turulszobor vita, amely jogos mivolta mellett, sajnos ismét abba a zsákutcába terelheti el a laikus történelmi tekinteteket, ami amúgy éppen Orbán eredeti és alapvető célja, hogy ezt az egész magyarországi z s i d ó i r t á s t (1941-ben és 1944-ben) kizárólag a németek, illetve a nyilasok nyakába varrja, holott már az a bizonyos első húszezer – ’41-es – kőrösmezei áldozat is teljesen magyar „vállalás” volt, míg a második, az auschwitzi 450’000 vidéki mártír* 1944. nyarán, még nyilasok bevonása nélkül, a fenti precizitással és alapos odafigyeléssel, magyar vezetés és személyzet által békésnek látszó körülmények között lett végrehajtva. A nyilas rémuralom 5-8000 áldozata a Horthyrendszer számainak „csupán”mintegy 10 százalékát tette ki.

    * Vidéki mártírok:
    A szervezés magas foka volt az úgymond'”visszatért” területeken élő zsidó lakosság produktív magyar deportálása.
    Ugyanakkor a budapesti zsidóság fogalma 1950-ig másképp értelmezendő tekintve, hogy addig az akkor még Bp-i agglomerációba számító (Újpest, Rákospalota, Pestújhely,Lőrinc, Erzsébet stb.stb…) községek nagy része nem lett még az ún.”Nagy-Budapesthez csatolva. Ergo a Holokausztig ezekben is jelentős számú, több-tízezres létszámú zsidó lakosság élt, akiket Horthyék a saját rendeletükben meghatározottaknak megfelelően „vidéki zsidóként”, tehát „törvényesen” deportáltak. E tény is cáfolja a Horthy-fanok által, az ő úgymod’budapesti-zsidómentő akciójáról terjesztett égbekiáltó hazugságukat.(Ti.a leállítás, nem megszüntetés, különösen nem az, ha azt ellenszolgáltatás reményében teszi a „nagyhatalmú hadúr”.)

  • Jichak Perlmutter

    KORDONBLÚD 2:54

    Én ezeket a mini KZ-eket is oda sorolnám. A nagyapám ilyenben halt éhen…

    https://index.hu/kultur/2014/01/28/a_miniszterelnoki_hivatal_is_csillagos_haz_volt/

  • Jichak Perlmutter

    A magyar hatóságok a budapesti Kertész utca felezővonalára építették fel a Budapesti Gettó északkeleti kőfalát a Király utcától a Dohány utcáig…

    Már javasoltam valakinek, hogy ott, azon a vonalon mementóként a kőfal helyén a pesti aszfaltba fehér terméskő v. kerámia sávot kellene telepíteni bizonyos távolságonként benne emlékeztető vésetekkel ill. feliratokkal a hely mármár szakrális mivoltára.

  • hazai lámpa
    2021 február 20
    1:33 du.
    _______________
    Hát ez a hozzászólásod még a szokottnál is sokkal demagógabb…

    Ami pedig a „pozsonyi csata” filmet illeti, kétlem, hogy van ember, aki habzsolná, ugyanis nemcsak teljesen üres művészileg, de ráadásul dögunalmas is.

    Itt volna az ideje észrevenni, hogy valódi művészettel nem lehet hazugságokat közvetíteni…

  • Hazai l:Iskolás történelemóráidat bocsi, de csak átfurom.Az itt beszélgetők többsége ismeeri ezeket az eseményeket Két aspektus. Az egyik: az Antant akcióit Horthy lelkesen támogatta,így az itt állomásozó (megszállt ország voltunk, ne feledd, vesztesek a háborúban) Antant misszió segítségével vonulhatott parádésan (mellékesen elveszítve a magyarlakta Felvidéket). Horthy csak ezután fordult szembe az Antanttal,és kötötte az ország szekerét az ugyancsak méltatlanul megalázott Németországhoz. A háború logikája márcsak ilyen – a győztes mindent visz.Ezért sem értem dühödt EU ellenességed. Az EU-hoz önként csatlakoztunk – népszavazás is megerősítette. Az évekig tartó csatlakozási tárgyalásokon MINDEN kormány – az akkori orbáni is! – elfogadta az Unió alapelveit. Amik között az első, hogy minden nemzet egyenlő. A nemzeti érdekek egyeztetése miatt olyan nagy a parlament, a különböző testületek, bizottságok, hogy minden nemzet helyet kapjon benne, minden érv meghallgattassék, a döntések konszenzuson alapuljanak.
    A csatlakozással a nemzetek elfogadták, hogy alapvető kérdések kikerülnek a nemzeti hatáskörből, és az EU-ban dőlnek el. Emellett z EU-nak joga van arra, hogy ellenőrizze a jogállami kritériumok betartását, valamintg az onnan kapott pénzek elköltését. Na, ez fáj a jelenleg uralgó rezsim.
    Csodálkozom, hogy Neked, mint hívőnek ennyire beakadt ez a „magyarság eredete” című baromság. Erre csak annyit: Nem az a fontos ecsém, hogy holnnan jössz, hanem az, merre tartasz! (Illyés Gyula)

  • HAZZAY miért hazudozol megint?
    Nem únod?
    Látod hogy kiröhögnek!
    Te idióta.

  • Gabriel:

    Előző -lezárult tpicban- hörgöd ismét hogy idézlek :

    „Az aljas Marx szélsőséges antiszemita is volt”
    (nem szószerint de valami ilyesmit írtál)

    Miért , mitől volt „aljas”?
    Marx K Ö Z G A Z D Á SZ volt.
    És társadalom-filozófus.
    A Sztálinizmus* nem az ő bűne.

    Aztán meg hogy antiszemita.

    Ha én azt írom a Gyuritizre hogy ” hülyezsidó” az nem antiszemitizmus ,tekintve hogy ÉN ezt leírhatom mindenféle magyarázat nélkül is.
    Ugyanígy ha Marx-nak rossz véleménye volt egyes zsidókról, leírhatta hisz ő maga is zsidó volt.

    Leszokhatnál már végre az agynélküli megállapításaidról, tönkre teszed velük a jó kommentjeid által kialakuló szimpátát.

    *Sztálinizmus.
    Egy USA oldalon olvastam a következő kommentet:
    „Communism is great. Stalinism is horrible”

  • Jichak Perlmutter
    2021 február 21
    3:24 de.

    Hát azt várhatod a jelenleg regnáló látens antiszemita kurzustól.

    (Ennyi idegen szó..nem is tudom honnan vettem őket 😀 😀 )

  • KORDONBLUED
    2021 február 21
    2:54 de.

    Lelkesek voltak Horthy mocskos magyarjai,
    mert szemül ekőtt lebegett a régen áhított de nem remélt szerzés újra megcsillanó lehetősége.

    A szánalmas és kapzsi ős-magyar lélekről ITT olvashatsz évszázadokra visszamenőlegesen szemelvényeket:

    https://mtda.hu/books/a_magyar_vilagi_nagybirtok.pdf

    Milyen érdekes hogy Dániában vagy Norvégiában kuvvául nem működtek a nácik „endlőzungos” törekvései. A NÉP ellenállása miatt.

    A turulban született ősmagyar nyilasoknak,vasutasoknak, házmestereknek meg csendőröknek tök mindegy volt ki a zsidó vagy ki nem.Azt sem tudták mit jelent zsidónak lenni.

    Az számított hogy valakit a Hatalom törvényen kívül helyezett és így el lehetett foglalni a lakását-birtokát ingó javait.

    Csakúgy mint Árpád „apánk” óta, aki nekem ugyan nez apám dehát így szoktuk mondani.

  • talalom
    2021 február 21
    4:47 de.

    Ez az idióta Hazai,
    azért mert eminens módjára
    bemagolta ezeket a horthysta baromságokat,
    most azt képzeli hogy bemagoltathatja velünk is.
    Azzal hogy kilómétereken át únos-úntalan
    ismételgeti a hülyeségeit.

  • FORTIMBRAS
    2021 február 20
    12:33 du.

    Köszönöm a hozzászólásod, de megbocsáss, ha ez igaz lenne, akkor egy szőke és kék szemű zsidónak se lett volna szabad meghalni a holokausztban. Most kapásból két magyar híresség jut az eszembe, akik akkor pusztultak el: Radnóti és Rejtő Jenő. Hát nekem a (fekete-fehér) fényképek alapján mindkettő világos szemű, hajúnak tűnik.

    Köztudott, hogy a német nácik a végső megoldást a kelet-európai régióban sokkal kíméletlenebbül alkalmazták. Sőt, a keleti front megnyitása után kezdett egyáltalán körvonalazódni a terv. Nem pl. Franciaország megszállása után, ahol szintén sok zsidó élt.
    Vélhető, hogy a kelet-európai zsidók útjában voltak a német középosztálynak, amelyik zsíros állásokra pályázhatott volna az új német gyarmatokon. A kelet-európai zsidók az itteni országokban a polgári középosztály és értelmiség gerince voltak.

    Ez a locsogás a bőrszínekről csak arra jó, hogy lejárassa a szőke és kékszemű embereket, akiknek semmi közük ahhoz, hogy a nácik őket tették a plakátokra.
    Ajánlott olvasmány a mongol hódításokról: A hét mongol paripa, egy cseh szerző tollából. A mongolok a sárga bőrű, vágott szemű rokon népeket ugyanúgy irtották, ha az útjukba kerültek. Nem szöszöltek azzal, hogy bebizonyítsák, hogy a „másokat” pusztítják. Aki tőlük elvett egy falat kenyeret, egy talpalatnyi földet, annak az életét, hajlékát szó szerint a földdel tették egyelővé.

    Azt mondjátok, a nácik gyűlölik a másságot. Ellenkezőleg: a nácinak úgy kell a másság, mint a falat kenyér. Mert akkor ráfoghatja, hogy azért kell a másikat eltakarítani az útból, mert neki nem tetszik valamiért. És erre építi a propagandáját, amit állítólag a közösség érdekében folytat.
    Ráadásul a puszta létérdek hajtja a nácit, és vajon ez alól kivétel-e bármelyik ember a Földön?

  • Almási Alma
    2021 február 21
    4:44 de.

    Lehet, hogy demagóg vagyok, te meg álszent, hipokrita.

    Befogadod a jó meleg irodádba a kóbor macskát, persze szép dolog. De ha be lennél zárva az ostromkor a városba, és a macska lenne az utolsó ennivalód, akkor mit csinálnál?

    Pl. Leningrád ostrománál hasonló helyzetben voltak a lakosok, ha jól tudom. Körbezárták, és kiéheztették őket.

  • talalom
    2021 február 21
    4:47 de.

    Most boldogabb vagy attól, hogy engem leszóltál? Örülök.

    Iskolás dolgokat sem lehet itt elégszer elmondani, mint a te eseted is mutatja.

    Nem tudom, hogy jön ide az EU, Horthy meg az antant.

    Ami a magyarság eredetét illeti, lehet rajta fanyalogni az entellektüelleknek, hogy minek az? …
    A nemzethez való tartozás érzése olyan az embereknek, mintha egy nagy családhoz tartoznának. Ha nincs senkid, akkor is van országod, aminek a zászlóját kitűzheted magadra kicsiben.
    Az emberek többsége nem olyan éteri magasságokban lebeg, mint te meg Alma, akik valami tudományos-eszmei nézőpontból nézitek a nemzeti kérdést.

    Fönt a cikkedben még föl vagy háborodva azokon, akik nevetnek a Demokrata cikken. Pedig a Demokratát kevesen olvassák, és még kevesebb embert érdekel Szabó Tímea ún. politikai munkássága.

    Viszont a magyarság eredetéről bármi kijön a stúdiókból, azt az emberek zabálják! Több százezres nézettségi mutatója van, amit egyik politikai műsor se mondhat el magáról. Azért nézik az emberek, mert egyrészt nincs más, másrészt most nagyon megy egész Európában a műfaj. Bármit hiszel is az EU-ról, a nyugati stúdiók ontják a jobbnál jobb filmeket, fikciókat a skót, francia stb. középkorról. A nyugati átlagember szerinted az EU parlamenti közvetítéseket nézi, vagy a szórakoztató filmeket? Ha arról csinálnának filmet, hogy a vikingeknek joguk volt kirabolni az összes többi népet, te nem háborodnál föl?

    Természetesen a magyar baloldal szerint megint mindenki hülye, aki szembejön az autópályán, de ezen már senki nem csodálkozik. Nem kell nekem elhinned semmit, amit írtam. Én csak a fenti cikkedre reagáltam, amiben arról írsz, hogy szerinted mi okoz károkat az embereknek, és hogyan kívánsz ez ellen fellépni.
    Sajnálom, ha te ezeket az észrevételeket átpörgeted, de hát lehet, hogy én fogalmazok rosszul, és ezért nem ment át a lényeg.

  • Hazzay.

    Lezárult topichoz:
    Igazán figyelemreméltó
    hogy te kilencéveseknek készített
    kissé bárgyú rajzfilmekből tájékozódsz.
    A Horthy-imádatod és annak itteni tyúkeszű
    terjesztési kísérletei is épp oly bárgyúak.Csak szólok..

  • Almási Alma
    2021 február 19
    5:15 du.

    HEHEHEHhhheehe..

    Na akkó mégegy vicc Németországból, 1990.-es évekből:

    – Mi az osztrák?
    – ???
    – Átmenet a német meg az ember között…

  • „talalom” „Kedeves Gabriel”-hez cimzett meggyozodeseiben alapvetoen n ehany-teves felfogasokat alitt.

    Elsonek, vajon miert nem a tatsdalaom celja lenne mindenki alapveto jogainak, erdekeienk a kepviselete es annak elomozditasa????

    Miert veli allandoan, hogy a tarsdalom egyedulli kotelessege egy korlatlan hatalmat-gyakorlo kissebbeseg teljes es korlatlan hatalmanak az engedelmessege???

    Teljesen valotlan allitast tett a „Szajuz nyerusimuly Respublik cvobodnuj…” allitasaval is.

    Nemm „egyesult” , hanem fegyveres eroszakkal kenyszeritett uralmat elvezte egy csupan 6 millios tagsagu kisebbsegi part, amely tulnyomoan egy-nemzetisegu, az az orosz volt.

    De soha nem valasztva a lakossag tobbsege altal megszabott teendokre sem idoszakra.

    Csupan a propaganda szloganjaik volt a kulombseg a czarok kozakjai altali terulet hoditastol.

    Csupan a maszlag volt mas, de nem a tettek!!!

    P,S.
    A nyiltgondolkodas a valosag es oszinteseg gyakorlasat is meg-koveteli am!

  • KORDONBLUED
    2021 február 21
    2:54 de.

    Bocsánat, hogy közbeszólok, nem akarok senkit megsérteni.

    Én azokkal a történészi elemzésekkel értek egyet, amelyek a holokausztot „bűnténynek” tekintik. Világméretű és példa nélküli gyilkosság, de akkoris bűntény a szó kriminológiai értelmében. Elkövetői valamilyen módon beteg elmék, akik talán így akarták beírni nevüket a történelembe. (Természetesen ez csak egy vélemény, amit itt leírok!)
    Az elkövetők titokban működtek, mégha nem is tudták egészen titokban tartani a tervüket. Ezért nem lehet egy népnek se a nevéhez kötni az elkövetést, mert az események ködösítve zajlottak, alig volt valakinek pontos, átfogó képe az egészről. De még akinek rálátása volt is az egészre, az meg nem ment a közelébe az eseményeknek, másra bízta a „piszkos” munkát. Intellektuális gyilkosok alakították ki a tervet, akiknek a konkrét végrehajtástól felfordult volna a gyomra. Természetesen ez nem felmentés se az elkövetők, se a közönyösek számára!!, csak ténymegállapítás.

    Mivel a cikk témája a nacionalizmus, ezért írtam azokról az eseményekről, amiknek során kimutathatóan népek között zajlott a dominancia-harc, erőforrás harc. Ilyen volt pl. a németek betörése a Szovjetunióba 1941 nyarán, amit már megelőzött Kelet-Európa kvázi lerohanása 1939-től.
    Miután több százezer német katona tankon, autón és motorbiciklin megközelítette az orosz föld szívét, és nem éppen lovagias csaták során igyekezett kivívni a felsőbbséget, már nem lehettek senkinek illúziói. Itt már nehezen lehetne mondani, hogy a német (jogos) sérelmek orvoslásáról van szó. Itt már egy német felsőbbrendűség működött, az a hit, hogy nekik valamiféle magasabb szempontok miatt jussuk van a szlávok, baltiak stb. földjéhez.

    Véleményem szerint, a titokban elkövetett tömeggyilkosságot csak részben lehet a nácizmushoz kapcsolni (nemcsak azért, mert faji alapokról volt szó, hanem mert sokszor az is csak ürügyként szolgált).
    A keleti front eseményei inkább a nacionalizmus megnyilvánulása, azzal a kitétellel, hogy nyilván a németek közt is volta kivétel szép számmal, aki nem örült a fejleményeknek. És ráadásul: a németek áldozataiból sokszor ugyanúgy tettesek váltak, akik ugyanazt elkövették vagy el akarták követni másokkal, amit velük a németek. (Éppen ezért hibás a pesti megszállás emlékmű koncepciója, mégha tartalmaz is részigazságot).

    Nem akarok senkit megbántani, csak a véleményemet írom le. Nem fognak addig a zsidó áldozatok elégtételt kapni, amíg rossz helyen keresik az elkövetőket.
    Még annyit ehhez, hogy ha a kelet-európai zsidóságot külön népnek tekintenénk, akkor lenne értelme a nácizmust számon kérni a németeken és az itteni népeken!! Mert valóban volt egy masszív zsidóellenesség, annak minden káros következményével.
    De a holokausztot számonkérni (akkor is, ha itt is voltak kollaboránsok vagy akár értelmi szerzők!) nem lehet olyanokon (a népesség egészéről beszélek jelen esetben), akiknek halvány tudomásuk se volt, hogy mi történik a lengyelországi megsemmisítő-táborokban. Akkoriban nem volt internet, hogy kikerüljön 5 perc alatt bármilyen terrorcselekmény.

    Tehát még egyszer: remélem érthető, amit írtam, és hogy nem hárításról van ezesetben szó, hanem súlyos félreértésekről, amik egyébként nem teszik az eseményeket semmissé.

  • hazai lámpa
    2021 február 21
    9:39 de.

    lámpuschka, lelkem ez agnoszticizmus és a saját ánuszunk nézegetése rózsaszínű ködben!

    meg kellene találni a jelenünket (neked van olyanod?) és azt formálgatni gondosan és türelemmel, gondolom én

  • hazai lámpa
    2021 február 21
    9:39 de.

    A magyarság eredetéről természetesen ismerem azt a széljobbos elméletet, ami szerint már a késői kőkorszakban is itt éltek a magyarok, csak később úgymond visszajöttek.
    Részletkérdés. Akár vissza, akár először….
    Nagyjából tény, hogy a több lépcsős honfoglalás egyik kanyarba vett iránya a török fennsíkon át jött. Természetesen minden arra járó egy szende szűzi virágszál volt, és véletlenül sem házasodtak ki. meg be. Aztán fel lehet ébredni.

    Logisztikailag és biológiailag is igazolható, hogy
    1/ a honfoglalók nem lehettek milliós nagyságrendben. Még a százezer is erős felülbecslés. Tudod: kaja, pia, nők.
    2/ azért sem, mert pont a tömegélelmiszerek azok, amik nem passzolnak a vándorláshoz. Az útba eső falvakból is csak végesen rabolható.

    Szóvel, jöttek azok a népek, akik a kirablott falvak összes szűzlányát és asszonyát természetesen csak messziről nézték. Aztán ideértek egy medencébe, ahol itt találták az elszórt néptöredékeket, és a római légiók jóvoltából is kevert falvakat.
    Ahol nyilván csak nézték messziről a nőket, mert hadjáratban így szokás.
    Ráadásul a római légió, mint rendes idegenlégió Észak-Afrikától Észak-Európáig mindenféle népekből állt. Így a lányaik is.
    Most attól el is tekinthetünk, hogy 60-100 ezer ember, akiknek legfeljebb a harmada harcképes (tudod: nők, gyerekek, ilyesmik) leigázza és belakja az egész történelmi Magyarországot, és közben nem keverednek a mindenféle népekkel.

    Aztán bilibe lóg a fejed, és levegő után kapkodva a röhögéstől felébredsz.

    A sok decibel-, és zseb-magyar olykor leülhetne számolni, gondolkodni a nagy turulkodások szünetében. Hátha rájönnének, hogy bayerzsóti valójában bajor, hogy a nemzetiségi keresztnevek nem véletlenül vannak sokan. S talán még arra is, hogy a nemzethez tartozásnak nem az a legfőbb ismérve, hogy verik a mellüket, és a máséval a csalánt.

  • hazai lámpa 9:16

    Kedves Kandeláber!

    Kérlek, vedd már észre, hogy itt senki nem a náci terminus technikusok igazságán vitatkozik, hisz azok egytől egyig buta
    plebejus fanatazmagóriák szülte beteges sztereotípiák. Tehát az, hogy szőke, kék, v. fekete a helyes az itt a mind teljesen smafu, hisz az egyik vonatkoztatás sem igaz.

    Az egész vita kirobbantója a Demokrata(aljas:”Magyar Demokrata”) című szennylapban ismétcsak lábrakelt náci fantázia szöveg az emberi értékek külsőségek alapján történő megítélésére tett javaslat, illetve ennek, mint „módszernek” az Orbán-Párt berkeiben bevezetésre kerülő veszélyes kísérlet. A fenti vita során történelmi vitákat alapul véve, kiderül az ilyen eszmék köztudatba történő becsempészésének valódi ódiuma.

    Sajnos az utolsó mondatodban rejlik eme kommented végzetesen hamis, ám úgy tűnik valódi mondandója, amely két kurta sorba próbálja elrejteni azt a mérhetetlen és galád hazugságot, hogy szerinted úgymond'”puszta létérdek hajtja a nácit” ami egyszerűen nem igaz, mert ez az egész „gondolat” csak fikció, méghozzá a német-Führer agyalágymánya az élettérről amit állítása szerint elvettek tőlük, pedig hisz’még csak a XIX.században váltak úgymond egy nemzetté. És annak ellenére, hogy bár megszorongatta őket is a sajátmaguk által kirobbantott I.Világháború, más népek is rengeteget szenvedtek és nélkülöztek. Nem is kérem itt összehasonlítani a kenyér és fejadagok országonkénti porcióit,stb. Ezzel ők nem is törődtek amikor megtámadták azokat, vagy szövetséget kötöttek akkori ellenségeikkel.

    Nem volt tehát gazdasági indokuk, sem joguk, pláne nem erkölcsi alapjuk arra, hogy ezt a förtelmesen penetráns demagógiájuk éjjeliedényét – a nácizmust – 1939-ben már másodszor ráborítsák az egész világra… Arra meg mégúgyse, hogy ezt a bebeszélt, „mert velünk kib…sztak”, meg hogy „a győztesek írják a történelmet” mártírt alakítsák.

    ÉS Lámpa! pont ugyanez mégúgy vonatkozik a nagymagyar búbánat állandóan Trianonozó fölhánytorgatóira is, Orbánokra, Bencsikekre és Bajorokra is…

  • T.Hazai!
    1.”…a magyar baloldal szerint megint mindenki hülye, aki szembejön az autópályán,” – írod. Szerinted normális? Sok és hosszú fejtegetésedben csak az írással nem foglalkoztál. Vagyis: elfogadható, ha érvek helyett a másként gondolkodó külsején gúnyolódunk?
    2. „…mi okoz károkat az embereknek, és hogyan kívánsz ez ellen fellépni.” – írod. Na, akkor azzal vitázz! Szerinted miért nem káros?
    +1: Többször is használod az „egyszerű emberek” kifejezést. Minden ember a szerves anyag legmagasabbrendű szerveződése – akár takarít, akár lapátol, akár matematikai dilemmákra keresi a választ. Éppen azért nem „egyszerű”, mert holtáig képes megismerni, tanulni, tapasztalatokból következtetni. A takarító, meg a lapátoló is.

  • Már megint az istenverte Horthy-fan áltörténész-banyától visszhangzik az oldal.

  • Hogyan ismerjük fel az idegeneket?

    Bacher – (a billentyűzetemen nincs umlautos a) – Iván, alias intőt osztogató Gold Jenő – Nagypapa hűlt helye,Göncöl Kiadó, ISBN 978-963-9183-49-0, 51-52. oldal.

    Nos, Rátesi Margit erről ír – többek közt.

    Így kezdődött. Előbb szóval, aztán diákcsínnyel, aztán kristály-éjszakával, aztán …

    Hogy miért nem idézem? A szerző jogutódja minden jogot fenntart: „tilos a mű egészének vagy részleteinek mindenfajta másolása és reprodukálása,”. Így aztán nincs más hátra, mint kutatni, olvasni. Esetleg nyomon követni a Spektrum TV vagy a NGTV dokumentumműsorait általában hétköznap 22-24 óra között – például: Miből lesz a náci? -. Aztán lehet fanyalogni, gyurcsányozni,stb. Őcsényig már eljutottunk. Meg kellene állni! De nagyon gyorsan. Mert előbb-utóbb sublerrel kezdenek bennünket méricskélni mindenféle magyarságkutatók, „oszt jó napot!”

  • A regi romaiak logikus meglatasabol eredt az a mondas, hogy az ‘erem minket oldalat megkell nezni, hogy annak telejes erteke megallpithato legyen!!!

    Amen arra, az tagadhatatlan.

    De kerdesem lenne, hogy miert az itten hozzaszollo magyarok allandoan csak a politikai spektrum leg-szelszosegesebbseget latjak mindeg????

    Hiszen letezik am a logikus liberalis es konzervative meglatasa minden kerdesnek.
    S az ami kozelebb hozna minden problemak megoldasainak lehetoseget.

    Sajnos azt a KMH hozzaszolloi nem igen hajlandok figyelembe venni.

    Vajon miert nem?????
    Amodon kozelebb lehetnenek a valosgahoz am!

    Csupan a leg-szelszosegkesegeket latni, csak az egymastol-valo tavolodas lehetosege letezik!

    Tavolabb es tavolabb a valosgatol es a megoldasok lehetosegtol!

    Miert nem inkabb a „kozos-nevezot”, a kozos-erdekek lehetoseget kersenek??????????????????

    S miert ellenzik azt oly erossen?????

  • GEYZA;
    Szuksged Marx eletrajzat keresned es olvasnod, mielott valotlan allitasokat tennel!!!!

    Jogot tanult, kezdve Bonni egyetemen, ahol megbukott, csupan iszakoskodott,majd apja a Berlini egyetemre iratta- be.

    De mint ugyved keptelen volt megelheteset nyerni, ugy nemetben, franciaban, amig vegul Angliabol kuldte sorait New York Tribun-hez.

    Minden mas feltetelezett elkepzelesek valotlan allitasok!

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 február 22
    4:20 du.

    Bizony, bizony! Egyre jobbak a kérdéseid! Azt gyanítom hogy, az emberek nagy többsége Magyarországon a napról-napra való élés kényszere miatt nem tud ilyen kérdésekkel foglalkozni, akiket meg ezek nem érintenek és befolyásolni is tudnák ezt az anomáliát, sajnos normális szolidarítás helyett ráérnek rajtuk kajánul kárörvendezni! És mindez szerintem az itt búrjánzó szándékosan megosztó politikai irányzatok és a meghamisított, individualizmust eröltető (ál)liberalizmus következménye! (És a sok sarkított -szerintem rasszista- „gyárilag ilyenek a magyarok” ősrégi sztereotipiát erősen kétségbe vonom!)

  • Fortimbra: Csak kiegészítés. „…a német Führer agylágymánya…” Szegény nem is volt német – legalábbis „árja”, fajnémet – hiszen az anyja osztrák volt.

  • Bocs, az apja: Schickengruber.

  • Geyza! 09:11 [-na persze nem az a fekete, New-yorki 09.11…]

    Szóval nagyon klassz, és köszönöm az itt közölt mellékletedet a nagybirtok történelmi szerepéről a kipcsak történelemben, amely már Horthy Antant-államcsínye, vagyis hazaárulása előtt már 6 évvel rámutat a feudális nagybirtok iszonyatos, retrográd történelmi hatásaira, tényekkel bizonyíva a nemesi osztálynak a maga gazdasági létezéséből fakadó modhatni érthető reakcióját a ’67-es Kiegyezéssel szemben is.

    Ezen az oldalon már többször is kitárgyaltuk, hogy a mennyire is volt hazafi ez a nemzet megmentője gyanánt föllépő kacagányos díszmagyar földbirtokos nemesség. Tudjuk, hogy hazafiságuk a birtokaik határáig, nemzetiességük pedig törvényileg is csak díszmagyar hermelinpalástjuk béléséig, ill. kócsagtolluk büszke csúcsáig terjedt.

    Érdekes vonatkozás tehát, hogy a Horthy ellenforradalom és a francia [Francia Köztársaság ?] Antant magyarországi parancsnokság ugyanebben a vonatkozásban fújtak egy követ… Mégpedig a forradalomtól való páni félelmükben, ami akkoriban különösen bizony sok katonai és állami vezetők egzisztencia hátterét nyújtó földbirtok „természetes” féltéséből adódott.

    S, hogy napjaink aktualitását se felejtsük ki, bizony a FidSS oligarchia (I.Orbanisztán 89-2002 és 2010-től a napjainkig) teljes erejükből, törvénytelen eszközökkel nemcsak a tőke, de a földbirtokok koncentrációjának a saját családi birtokba történt szemérmetlen beterelésével minden idegszálával fáradozik a teljes állami apparátus bevonásával néhány új feudális dinasztia kiépítésén…

    Kedves Geyza kösz!!! a mellékletet – lementettem. 🙂

  • Miklós bá’
    2021 február 22
    3:39 du.

    Azzé azon csodá’koznék ha akár
    tizenöt „árja-magyart” találnának ma itt
    De tudod mit? Legyünk „megengedőek” :Találjanak
    csak ötöt.Mert annyit sem fognak tudni.Idióta álom az egész.

  • Blőd 5:41
    +
    Géza 9:11

    Idősebb Plinius már az első század derekán elítéli a túlsúlyban lévő latifundium (óriásbirtok) gazdálkodást, amikor azt mondja, hogy „a latifundium tette tönkre Itáliát és a provinciákat is”.

    Valóban, a hosszú Horthy uralom megszilárdulásában döntő szerepe volt az I.VH. előtti, ill. az önmagában is forradalmi Kiegyezés utáni fő és köznemesi jóvátételi igényeknek, azaz bosszúvágynak és militáns és véres leszámolási terveknek.

    A nagybirtokosok, mint CS.ésKir. hadiszállítók mindenesetre jócskán meggazdagodtak, míg a kis és a dzsentri középbirtokok ilyennel kevésbé rendelkezvén inkább a további tönkremenés szélére keveredtek, különösen a háborús események kártételei és parasztjaik sorkatonai távolléte miatt.

    Egyszóval ez a tönkremenő birtokos osztály a párizsi békék következtében aztán végleg tönkremenvén felszorult a városba, vagy jobb esetben visszahúzódott maradék kastélyaiba és kúriáiba. Majd ez a réteg szolgált 1919-től Horthy Nemzett Hadserege gerinctelen fehérkesztyűs gerinceként…

  • ELEMER; 2/23, 4;44 de.

    Nem velned hogy a leheto leg-remenytelenebb korulmnyek kozott mindeg, mindenki legalabb a remenyeit nem adna fel?

    De mi lehetne az atlag magyarok remenye azon esetben???

    Hiszen az allanado multat ragni eppen az ellenkezojet bizonyitja! Az az u.n. „fixation”-t.

    S a remenyeik alapjan a JOVO-re valaha is gondolna barki is?
    De az itteni hozzaszolok soha egy arva szot nem ejtenek a jovo remnyeiken.

    Lehetne bar-ki is, s mondhatnam mindenki teljesen remenytelen?
    Az igen sulyos problemat jelet am !

  • U/I/
    Talan majd a vagott-farku-kutya part, amely onalloan fog versenyezni, nyujthat majd remenyt!!!
    Hm?????

  • talalom
    2021 február 23
    5:28 de.

    Volt abban zsidó vér is.
    Mondják. Canarisnak, a henteskampóra
    jutott agyafúrt görögnek volt róla valami jól elrejtett
    dokumentuma.Minden eshetőségre.Csak aztán a Gestapó
    lecspott rá a Merénylet után úgy hogy előszedni
    sem maradt ideje.Nemhogy közzétenni.
    Sajnos.

  • KORDONBLUED
    2021 február 23
    5:41 de.

    Hamár a franciák felvilágosodottságánál tartunk,
    egy nem ide vágó megjegyzés:

    Ho si Min megkérdezte a franciákat:
    „Éppen csak hogy felszabadultak a hitleri csizmák tiprása alól.
    Akkor miért folytatják ugyanazt Vietnámban?”

  • GEYZA;

    Az allitolagos mondak alapjan, Adolf Schickleburger fattyu-gyerek volt, anyja teherbe-esett amig szolgaloleany volt egy zsido fogaszznal.

    Persze az nem bizonyotott teny!

  • Voronyesz 8,37
    Géza 9,11-nek

    Aláírom, az érveidet amelyben összefoglalod a nagybirtok szerepét az ezeréves Magyarország történetében 1913-ig, bár a művet datálhatnánk nyugodtan akár 1919-ig is. Mindamellett úgy érzem, hogy Géza melléklete a jogtudós tanár Ágoston Péter szerzőjének utolsó bekezdését idézve, mindezt sűrítve támasztja alá:
    „A nagybirtok története arra tanít [bennünket], hogy a gazdasági tényezők hatása lassú. A nagybirtokosok [ugyanis] nem várják meg [azt], hogy hatalmuk [csupán ön-]magától legyen a legnagyobb, hanem ezt a folyamatot a [saját] erejük felhasználásával siettetik. Amikor pedig ez [az erő] múlóban van, akkor hatalmuk minden [megmaradt] erejével megakadályozni iparkodnak azt, hogy ezt mások szerezzék meg. [Mert] A hatalomért való küzdelem állandó, csak az utána vágyók változnak.”

    Bárki, aki képes a sorok között is olvasni, mögöttük könnyen veszi észre 1919. történetét is, melynek végkifejlete, a Horthysta ellenforradalom, mozgatóereje a földbirtokos osztály nemzetmegmentő szavaival leplezett, ugyanez a folyamatgátló véres szándék húzódott meg.

    És ha már tőke, föld és hatalomkoncentráció; ami ma Magyarországon e téren zajlik, abban egy újtípusú vegyes nagytőkés, illetve erőszakos mezőgazdasági nagybirtokos osztály (felső 10000) kiépítésének vagyunk a szemtanúi, melynek a már beépült és a szűk tömbként beépülő újdonsült orbáni latifundium- tulajdonosok jelenleg is
    „hatalmuk minden erejével azt igyekeznek megakadályozni, hogy ott mások is birtokra tegyenek szert”.

    Mert, senkit ne tévesszen meg az se, hogy pl.utóbb a Vezér állítólag „személyesen” akadályozta meg az ő magyar-Goebbelsének, Rogán Antalnak egyik trükkös, többtízezer hektáros birtokszerzését. Keresztapa azt csupán arra föl tette meg, hogy az Átlátszó nyilvánosságra hozta ennek a földpanamának a trükkjét is ami, ti. mint módszer FideSS berkeben a leg-és legszigorúbb TABU. Láthatjuk, hogy ugyanakkor Führerünk propagandagépezete kevésbé dicsekszik olyanokkal, mint mondjuk az ő legfőbb strómanja,Mészáros Lőrinc szerzéseit akár csak egyszer is megakadályozta volna…

    Továbbfolyik a hatalom és a nagybirtok erőszakos koncentrációja.

  • Geyza
    11:40

    „Jó – nagyon jó !!!” (Gózon Gy: Hipolit a lakáj) 😀 😀 😀 😀

  • Geyza
    11:35

    Lehetőleg ne misztifikáljuk a világ rohadék gyilkosait, mertmég magunkat keverjük ízléstelen pletykákba.

  • Talalom 5:28

    A Schiklgruber, anyja nevét Hitler zabigyereknek született nagyapja viselte.

    A Hitler név is a megváltoztatott Hiedler-ből lett átcsinálva.

  • Gyerekkoromban volt egy kislány a szomszédban, aki így panaszkodott: Az apám sváb, az anyám tót – én vagyok egyedül magyar a családban…
    Jól összefoglalta az egész fajmagyar, fajizé kérdés képtelenségét.

  • Hazai lámpa!

    Látom, ez a „pozsonyi csata” nagyon bevette magát a tudatodba, hát itt egy kis adalék, nem mástól mint Jankovics Marcelltől, akit sem baloldalisággal sem „libernyáksággal” sem az ehhez társított további csemegékkel nem lehet vádolni – hogy ő miért látja úgy ahogy, azt majd te eldöntöd!

    https://hvg.hu/kultura/20210222_Jankovics_Marcell_a_pozsonyi_csatafilmrol_Ilyet_nem_szabad_csinalni?fbclid=IwAR08eb3X8wcMNLPHsYd7sPyEdiIBlUxjkAFqZ_KjT_Rx8jrnnrdKoUULKoI

    Egyebekben meg sajnos hiába szántod fel az oldalt a történelmi ismereteiddel. sajna úgy tűnik nem lehet veled szót érteni, mert úgy viselkedsz mint a sokszor emlegetett Bodóné, az is mindig másról beszélt ha a bor árát kérdezték! Célzatos párbeszédre te valamiért képtelen vagy, miután folyamatos késztetést érzel az épp kéznél lévő történelmi enciklopédiád valamennyi fejezetének ismertetésére, függetlenül attól, hogy az épp fedi e a szóban forgó témát.

    Ír valaki valamit, abba te belekapaszkodsz, kiragadsz egy-két szót, gondolatot, amit alaposan kicsavarsz, lovagolsz rajta egy darabig, majd válaszként írsz valamit – aminek nem sok köze van az eredeti felvetéshez, aztán ez így megy a végletekig, míg eljutsz valahova, valamerre, és már azt is elfelejted, vagy csak mellőzöd, hogy mi volt a kérdés, mit is akartál írni eredetileg! Elveszel a saját útvesztődben!

    Mert hogy az eredeti gondolat a baloldal kontra jobboldal külsődleges összehasonlítása volt – az előbbi hátrányára természetesen. R. Margit megállapította – szerintem helyesen – hogy ez tulajdonképpen nem más mint egy náci alapvetés, és bár meglepő, de a magukat jobboldaliként aposztrofáló értelmiségiek közül senki nem találta szükségesnek az elhatárolódást ettől a hajánál fogva előrángatott ostobán sötét levezetéstől, amit egy Gazdag István nevű „újságíró” elő bírt adni a kedvenc fórumán. ( ez utóbbi gondolatot már én teszem hozzá!)

    Azt, hogy innen hogy jutottál el addig a kérdésig, hogy talalom vajon lelökné e lépcsőn az előtte álló tíz embert ha mondjuk a gyereke csak így kaphatná meg a számára szüksége gyógyszert – azt végképp nem értem, vagy csak az odavezető út volt túl zavaros, de bízom benne, hogy te magad sem, pusztán a kioktatással vegyes grafomániád vett rajtad erőt megint?

    Aztán egy másik hozzászólásodban nekiszegezed a kérdést talalomnak, hogy „Most boldogabb vagy attól, hogy engem leszóltál?” – pedig nem szólt le, csak válaszában azt írta amit gondolt! Láthatóan nehezen viseled, ha valaki téged helyre tesz, kritikával illet, ám te magad gyakran teszed ezt másokkal, lehet, hogy már észre sem veszed?

    Aztán Almát minősíted „álszentnek és hipokritának” de gondolom nem ezt akartad írni, mert egyik sem fedi Almát még nyomokban sem – csak épp ez jutott eszedbe!
    Egyébként áruld már el, Alma macskája hogy jön ide? Ezt az Alma által befogadott kóbor macska ügyet egyébként sem tudod /akarod megemészteni, nem először ugrálsz rajta, mintha nem lenne neked totál mindegy! Pár hónappal ezelőtti a sztori, ha jól emlékszem a takarítónő körül kezdődött a purparlé, aki nem volt hajlandó a macsek után is takarítani, mire Alma rövidre zárta a dolgot azzal, hogy majd ő rendben tartja az irodát, és ezzel le is zárult az ügy! Ám te még hosszasan polemizáltál azon, hogy a „kiskeresetű takarítónő” érdekeit védd, akit egyébként a kutya sem bántott, amúgy meg az egész sztori nem volt lényeges, csak egy mellék történésként szerepelt az akkori cikkre reagáló Alma írásában! Láthatóan nem tudsz elengedni dolgokat, ám a végén még ugyanolyan zavaros kérdést tettél fel neki is mint találomnak fentebb, íme :

    „De ha be lennél zárva az ostromkor a városba, és a macska lenne az utolsó ennivalód, akkor mit csinálnál?
    Pl. Leningrád ostrománál hasonló helyzetben voltak a lakosok, ha jól tudom. Körbezárták, és kiéheztették őket.”

    Na ez hogy jön ide? Ennek mi köze a R.M. cikkében foglalt kifogásokhoz, megfogalmazott gondolatokhoz? És ha már – akkor visszakérdezek: te mit tennél egyik esetben és mit a másik esetben? Személyes ellenszenvből rugdalni valakiket, nagyon egyszerű – kérdés okos dolog e – de akkor légyszí nyilatkozz, te mit tennél? Csak remélni tudom ezt is, hogy talán épp Leningrád történelménél volt nyitva az Atlaszod, és ez jutott eszedbe? Komolyan nem értem a gondolkodásodat – ám ez még nem akkora gond – de miért nem tudod a benned rejlő ismereteket és írhatnékodat egy picit mederben tartani, miért kell neked a félvilágot kioktatnod folyamatosan – mert azt csak nem gondolod, hogy mindig, mindenben, mindenkinél okosabb vagy – vagy igen? Még a végén eléred, hogy egy idő után senki nem vesz komolyan, lassan átsiklanak a fárasztó okoskodásodon és így hiábavalóak lesznek Ormos Mária bölcs gondolatai!
    Kár lenne értük!

  • talalom
    2021 február 24
    5:02 de.

    Jó a példamondat hehehe..
    Egy ide nem illő riposzt rá:

    Egyszer valaki bekopogott hogy otthon van e a papa?
    A fiam (volt vagy 4-5 éves) az válaszolta az ajtó mögül:
    „Ninc itthon szenki, cak a mama, a papa,meg én, a kiszgyejek”