Magyar fény Európának

2021 március 2 11:10 de.39 hozzászólás

„Nem engedjük meg sem Brüsszelnek, sem a magyar baloldalnak, hogy elvitassák a magyar szakemberektől azt a képességet és jogosultságot, hogy eldönthessék, a vészhelyzetben Magyarországon milyen oltóanyagot lehet használni”, idézte szó szerint az MTI külgazdasági és külügyminiszterünknek a szlovéniai Brdo pri Kranjuban ma ehangzott beszédéből ezt a mondatot. A tudósítás szerint Szijjártó Péter az oltóanyagok biztonságáról szólva kifejtette, hogy „a vészhelyzetre való tekintettel” e tárgyban „a nemzeti hatóságok is hozhatnak döntéseket”, mert „erre világos európai szabályok vannak”, amiért is ezt „elvitatni európaiatlan, az európai szabályokkal szembemenő álláspont”.

Mindez olyan világos, mint a Nap, szinte sugározza a magyar baloldalnak, hogy legalább vészhelyzetben fogják be a hazug pofájukat, megvilágítja továbbá a magyar szakemberek elméjét, hogy érvekkel tudják alátámasztani nemzeti hatóságunk döntéseit, főként azonban Brüsszelt ragyogja be, hogy ottani rosszakaróink elkápráztatottan nekünk engedelmeskedjenek.

Aczél Gábor

Fotó: Marcos Paulo Prado (Toronto)

39 hozzászólás

  • szijjgyártónak igaza van! jogos a makk ulti! Argentinával addig packázott a Pfizer, amíg Argentina vett és meg is kapta Szputnyikot (az is igaz most kergeti a pénzét amit a Pfizer ellopott!)

    a vax -okról kiadott tanulmányok szemen szedett hazugságok semmiféle számadatuk sincs arra, mennyivel kevesebb eset lesz és mennyivel csökken a halottak száma erre példa kies usa ahol a Fauci aszongya maszkoljatok szorgalmasan és bökdössetek még szorgalmasabban és akkor a haza fényre derűl! de a halottak száma sem meg az esetek száma sem mutat csökkenést csak mondják mondják mert van bagólesőjük és el kell sózni a vaxot ha már legyártották

  • Mivel az érvényben lévő kormányhatározat alapján, a gyógyszerek forgalombahozatalához elegendő az alábbi feltételek valamelyikének megléte, így OÉGY ellenőrzésre már nem feltétlenül van szükség, valamint hogy a legutolsó feltétel igazolására a (gyógyszerügyekben igen képzett) külgazdasági és külügyminiszter jogosult, a kör bezárult: mindenki hülye csak én vagyok helikopter (na jó, még esetleg a rogántóni is).

    – Az Európai Gazdasági Térség országaiban,
    vagy az Egyesült Királyságban engedélyezett,
    – Esetleg legalább három országban alkalmazzák, és ebből a háromból legalább az egyik európai uniós tagállam vagy tagjelölt,
    -A szert már legalább egymillió emberen használták már.

  • Gábor gondolom , hogy te és környezeted nem jár magyar orvoshoz,mert ezeknek nincs tudásuk , kijártok nyugatra— mert van rá pénzetek.
    de ugy látom téged sem zavar hogy nem jönnek onnan a vakcinák , — mert a zorbán elrontotta— később rendelte meg azuniónak _hogy kitudják osztani az országoknak.téged az sem érdekel ,hogy az embereket nem tudják csak azzal a kevéssel beoltani amit méltóztatnak küldeni — hagy pusztuljon a magyar — nincs rájuk szükségetek.Mert ugye ti már nyugaton megkaptátok az oltást , mikor mentetek ki orvoshoz. egészségetekre
    üdvözletével

  • györgy molnár

    „…..elvitatni európaiatlan, az európai szabályokkal szembemenő álláspont”…..”
    Mondja egy határszéli (Győr-Sopron megyei) tahó…….

  • toth péter
    2021 március 2
    2:26 du.

    HUNT* = Nomen est omen.

  • Rodeo11
    2021 március 2
    12:08 du.

    Szegény Argentina.
    Ez a ruszki lötty jobb lesz nekik mint a halálkommandók.
    Csak figyeld meg.

  • toth péter
    2021 március 2
    2:26 du.

    „Gábor gondolom , hogy te és…”

    Na jó jó, de túlzásokra ne ragadtassad magad.
    Ez a „gondolom” kiszólás azért tőled kissé erős volt.
    Az ilyesmihez nincs meg neked odabe’ a felszerelkezésed.

  • Geyza
    4:50

    Nagyon válogatós vagy.

    Neked”ruszki lötty”,ha az SZTÁLÍCSNÁJÁ VODKA, akkor se felel meg?

    😀

    Mottó: „Ne sírj hát ó Argentina…!”

  • A jelenlegi magyar kormányoldal legaljasabb hazugsága, hogy a baloldal „oltásellenes”. Csupán felhívja a figyelmet a vakcinák ellenőrzésének szükségességére.
    Ugyanakkor tudomásul kell venni: egyszerűen nem telt el elég idő ahhoz, hogy a vakcinák lehetséges hatásait- mellékhatásait felmérjék. Se a kínai, se az orosz, se a Pfizer oltóanyag esetében.Annyi tapasztalat összegyyűlt már, hogy egyik sem ad 100%-os védettséget: eddig mindkét gyógyszernél 70-80 %-os hatásfokot mértek
    A lényeg:csodaszer nincs! Szükség van tehát az övatossgra, a tömegrendezvények kerülésére,a személyes találkozásoknál az elővigyázatosságra (maszk, kesztyű st.)
    De nem árt a kormányoldal kezét figyelni: a járvány takarásában ugyanis ezerrel építi ki a ner anyagi és poltikai uralmát. Ugyan, mit árt a vírusnak a választási törvény további buherálása?

  • talalom
    2021 március 3
    3:29 de.
    A jelenlegi magyar kormányoldal legaljasabb hazugsága, hogy a baloldal “oltásellenes” ::::: ez nem hazugság ez az igazság, bár ha ők lennének hatalmon — most csak a nyugati vakcinák lennének és akkor decemberig zárlatok lennének , pusztulna a magyar — de ez nem számit !— van honnan potolni — vannak „menekülő ” ” gazdagembermigránsok” , azokkal meg lehet oldani a hiányt , no meg ugye egy üzem elég jól dolgozhat , meg a fát visszaforgatja a természetbe.
    No de akkor mond már meg hogy a legyalázott egészségügyiesekkel hogy akar dolgozni ha hatalomra kerülne ? Miért tart saját orvost— nem mindegy milyen betegsége van — oldja meg ahogy tudja — ne használjon külön orvost , mert ezek olyan buták hogy képtelenek gyógyítani!a nyugatiak meggyógyítják.
    És akkor a néhány baloldali polgármester miért oltatta magát ,családját-előbb-miért nem ment nyugatra!és akkor hogy bizott a háziorvosában ?
    üdvözletével

  • Gondolom! nem bírtad a lényeget felfogni? ezért egyszerűbb engem csipkedni ? pedig Országos Jóbarátom vagy? De egy fajtiszta gondolkodásútól mit is várhat az ember?üdvözletével?
    harmadik oltást hol veszed fel és mikor?aggódom érted?üdvözletével

  • Geyza
    2021 március 2
    5:24 du.ez kimaradt
    üdvözletével

  • Én már csak arra vagyok kíváncsi, mennyi az alkotmányos költsége az orosz meg a kínai vakcinának. Igaz, életkoromnál fogva nem sok reményem van rá, hogy esélyem is legyen ezt megtudni…

  • toth péter
    2021 március 3
    12:34 du.

    Tisztában vagy vele mekkora böszmeségeket állítasz?
    Mégha „kérdéseknek” is álcázod ezeket a hülyeségeket.

  • toth péter! (2021 március 3 12:34 du.)

    Ne hazudj! Senki sem „gyalázza le az egészségügyieseket”! Orbánnal és mocskos rendszerével van bajunk. Azzal van bajunk, hogy ez a féreg lerántotta a maga fociöltözős, B-középes „kultúrszintjére” az országot akadémiástól, egyetemestől, oktatásügyestől, egészségügyestől, stb. Hogy értsd: Én sok éve az általad „legyalázott egészségügyieseknek” nevezetteknek köszönhetem az életemet, nem pedig Orbán rendszerének. „Oszt jó napot!”

  • Gorgonzola
    2021 március 3
    2:19 de.

    A Sztalicsnayát szívesen beveszem, mert az „kis mennyiségben
    gyógyszer, de nagy mennyiségben orvosság”.

    /Meghatározás Kazal művészúrtól, bár ő másféle égetett szeszre értette./

    Még egyébként jó a Moszkovszkaya Vodka is.Pont ugyanolyan, csak az egyiknek zöld, a másiknak piros a címkéje.

    A Vosztokot semmi szín alatt sem fogyasztanám,
    pláne ha V .Ki tudja mit tettek abba bele.

    (Már ahogy elnézem Herr Putyin méregkeverési akcióit.Lukrécia Borgia csak iparitanuló volt hozzá képest.)

  • Besancon:

    Figyeled hogy kattog a kis hülye náci-zigóta ?

  • toth péter!

    Mi az, hogy „fajtiszta gondolkodású”? Csak nem nácinak tetszik lenni?!

  • Miklós bá’
    2021 március 3
    2:31 du.

    Mindig mondom hogy ez a HUNT* egy echte náci !

    *HUNT = HazUdós Náci Tóthpéter

  • Geyza
    2021 március 3
    2:19 du.

    Mőrfi törvényeinek egyike: aki nálam hüjébb annál én okosabb vagyok

    namost: javaslom elolvasásra neked: Anthony Blinken (magyarul: Kacsintós Tóni) USA külügyér tegnapi 8 pontját: amelyekben kifejti, mit is kellene a világnak tennie, hogy az USA nak most jobb legyen, mint ami ma van! (csak ellenségekről beszél egyetlen barátot, sorstársat, szövetségest sem említ! viszont találkozott Juan Guaido val akin a világ normális része harsányan röhög, mint a tyúkanyócskáján aki ugyanaz nőihölgyben és ő bjelorúsz nem venezuelai menekült, mert egyiknek sincs otthon támogatója)

  • Aczél Gábor

    Miklós bá’
    2021 március 3
    2:31 du.
    Ezt akartam kérdezni én is. De egy ilyennel nem állok szóba.

  • Tóth Péter,

    Sajnos már összevissza beszélsz, minden önkontroll nélkül! Vedd már észre miket irkálsz, azt kérdezed, hogy a „legyalázott egészségüggyel ” hogyan akar dolgozni, majd az ellenzék? Tehát magad is elismered, hogy az eü. -et bizony alaposan legyalázta a regnáló kormányod, és valóban kérdés, hogy egy esetleges váltás esetén miként boldogul majd az új kormány és a lakosság, az üres kasszával, a letarolt eü-el, oktatással, tönkre ment vállalkozásokkal és munkanélküliséggel stb

    Akkora öngólokat rúgsz mint ide Lacháza mikor azt állítod, hogy a hiányzó ( „elpusztult”) embereket a jövőben majd pótolhatják a „menekülő gazdagembermigránsok” – hát persze, hisz épp elég ellenőrizetlen „gazdagembermigránst” engedett be a kormányod letelepedési kötvénnyel, hatalmas összegekért, csak ők épp nem a határon jöttek, hanem repülővel, öltönyben, aktatáskákkal, a rogántónik és Szíjártók nagy megelégedésére és vagyonának növelésére! Vedd már észre mi folyik itt, te szerencsétlen, azzal, hogy te és eszme társaid kijelentitek, hogy a baloldal „oltásellenes” attól még nem lesz senki az, max. magatokból csináltok napi szinten hülyét, az infantilis, piti, ide-oda repdesésetekkel, oldalvágásaitokkal, hisz értelmes érveket már nem is tudtok megfogalmazni, kimerültök abban, hogy az ellenzék „oltásellenes”, meg különben is gyurcsány, ha meg nem, akkor gyurcsány ! Apropó, Soros hova lett?

    Van itt néhány baloldali és ellenzéki beállítottságú ember – mert a kettő nem feltétlenül ugyanaz – de egyikük sem írt /beszélt oltásellenzésről, miként az ellenzéki vezetőktől sem hallottunk ilyet, ez a Kocsis Máté és társai szerű agyhalott figurák kedvenc szlogenje, mert amíg ezt gajdolják, nem kell másra válaszolniuk, főleg nem kell gondolkodniuk, és a magadfajta – téged idézlek – fajtiszta(?) gondolkodású egyéneknek ez be is jön!
    Már rég nem (csak) az a gond, hogy elejid rendre félrebeszélnek, hazudoznak, lopnak, csalnak és pont azzal vádolják a nem a „táborhoz” tartozó embereket amit maguk napi szinten elkövetnek, hanem az, hogy jól láthatóan egyre csökken az amúgy sem túl erős erkölcsi szint, gondolkodáskészség, nélkülözve a minimálisan elvárható belátást és józanságot – az a helyzet Tóth Péter, hogy idiótákká váltak, még azok is akiben ez idáig mozgott valamiféle, maga sem tudja honnan, kitől örökölt gátlás, némi jóérzés!
    A baloldali polgármesterek meg valószínű azért oltatták be magukat, amiért a jobboldali polgármesterek, látod ez ilyen egyszerű! Azaz pontosan tudják, hogy kell az oltás, pillanatnyilag ez az egyetlen megoldás, és bíznak benne, túl azon, hogy a közpénzből vásárolt vakcina nekik éppúgy jár mint bárkinek – most meglepődtél? Miért is mennének nyugatra beoltatni magukat? Te tudsz ilyenről? Mondd, te tényleg ilyen sötét vagy, vagy murvára megfizetnek azért, hogy ezeket itt előadd?

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2021 március 4
    6:47 de.

    Valamilyen pénzfeldobással vagy gyufa húzással eldönhetnétek hogy, melyiktek a szélsőbbségesen elfogultabb! 😀

  • Miklós bá’
    2021 március 3
    2:11 du.
    a FELSZÍNEN LÉVŐ BALOLDALI POLITIKUSOK ÖSSZESSÉGE ?
    Érvelésed kimondottan a baloldali „fogásolás ” taktikája évezredek óta : mond azt amit te csinálsz , fogd rá az ellenfeledre –és a választók ezt elhiszik , így téged választanak.Ebbe az utba nem megyek bele , nem olvasod a hireket , nem annak látod ami ténylegesen,hogy a másikra fogdhasd a hibákat .Ennyi.
    No meg a kisnyilas-náciskomenista Géza barátommal ne foglalkozz , mert mindig valami hatás alatt van mikor ide ír,de már most valamelyik vakcinától meg is zavarodott egy kicsit
    üdvözletével

  • Besancon
    2021 március 4
    6:47 de.
    Bármit írsz úgyis mindeg? akik nem tetszenek úgyis likvidálni akarjátok -megoldjátok majd — jön a kommenista terror a gazdag ember és nyugati forradalmárai !? segítségével ?,de az ő nevét itt nem lehet leírni.( már az is meglehet , hogy keresgélitek a hegyi táborokat is ). Nézd meg mit csinálnak pesten a baloldali gyuriferis forradalmár polgármesterek ?de lehet nem jutott el hozzád?
    üdvözletével

  • Nos mind Brüsszel(a kinti ballibsik és az itthoni lecsúszott baloldal levizsgázott a járvány kezelésével kapcsolatban(de sok másban is!!!).
    Tájékoztatásul közlöm a fanatikus balosoknak,hogy itthon már 5 oltóanyag létezik,és széles tájékoztatást adnak,hogy melyik kinek jó és milyen a hatásfoka,ezek alapján választhat mindenki,főleg kor szerint!
    Szerencsére már a Pfitzerből is több érkezett,és igyekeznek az idősebbeket mielőbb beoltani,de a fiataloknak is vab lehetőségük!
    Moöst hétvégén szombat.vasárnap rendkívűli oltásnap van több oltóponton!!!!!
    na ez az igazság,nem kell a süket,uszító és hazug duma…….
    Én a korom miatt holnap kapom meg a számomra ideális Pfitzert,mert a kínait nem fogadtam el!

  • Boda Marcsi
    2021 március 4
    12:52 du.

    Az ötből kettő esetében nem a szakemberek hanem Szijjártó állapította meg a szer tulajdonságait. Te idióta 😀

  • toth péter
    2021 március 4
    8:58 de.

    Ideges vagy?
    Csitulj te fajtiszta gondolkodású náci senki

  • toth péter
    2021 március 4
    9:04 de.

    Olvassad magadat vissza te idióta :

    „….Bármit írsz úgyis mindeg? akik nem tetszenek úgyis likvidálni akarjátok -megoldjátok majd — jön a kommenista terror a gazdag ember és nyugati forradalmárai !? segítségével ?,de az ő nevét itt nem lehet leírni.( már az is meglehet , hogy keresgélitek a hegyi táborokat is ). Nézd meg mit csinálnak pesten a baloldali gyuriferis forradalmár polgármesterek ?de lehet nem jutott el hozzád?
    üdvözletével”

  • Boda Marcsi
    2021 március 4
    12:52 du.

    Kik a „kinnti ballibsik ” te félkegyelmű, irni olvasni szöveget érteni képtelen idióta ?

    Brüsszel pillanatnyilag az Európai Néppárt irányitása alatt áll!

    Tudod kik azok ? Ők azok a jobboldali „pártcsalád” akik kitaszították maguk közül Orbánt és párttársait, mert a jobboldali Európai Néppártnak is sok volt már amit művelnek !

    te idióta félanalfabéta . Felfogtad amit írtam?

  • A náci-csíra idegbajos HUNT* elmagyarázhatná nekünk, tudatlanoknak azt, hogy most, amikor kitették a FIDESZ-t az Európai Néppárt frakciójából, akkor miért kezdtek el lelkesedni az Európai Neonácik, hogy Orbán és pártja
    csatlakozzon hozzájuk ?

    Szóval kis „fajtiszta gondolkozású” csíra ? Hogy is van ez ??

    *HUNT = HazUdós Náci Tóthpéter

  • toth péter! (2021 március 4 8:58 de.): Miért hazudsz? Beírásodban olyan kifejezést, amire hivatkozol, én nem írtam. Hogy kivel foglalkozom, az meg az én dolgom. „Oszt jó napot!”

  • Aczél Gábor

    Boda Marcsi
    2021 március 4
    12:52 du.

    Irigylem, Boda, nem gondoltam volna, hogy ez bekövetkezhet.

    VÉDŐOLTÁST KÉREK!

    Nyílt levél
    a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő
    Adatvédelmi és Koordinációs Főosztály
    főosztályvezetői feladatait ellátó főosztályvezetőjének

    Kedves Borbála!

    Ma nulla órakor kezdődött levelezésünk második hete, amit ön egyetlen, öt napja postázott válaszlevelével a maga részéről már korábban befejezett. Bocsássa meg nekem, hogy dokumentumként csatolva mindkettőnk eddigi sorait, azokat e nyílt levéllel folytatni merészelem.
    Védőoltást kérek, mert rászorulok.
    Üdvözlettel: Aczél Gábor

    KORÁBBI LEVELEINK:

    kérés

    2021. febr. 19. 12:53 (8 nappal ezelőtt)

    címzett: adatvedelem

    Jó napot kívánok. Aczél Gábor a nevem, Budapesten születtem, 1940. január 16-án. Anyám neve xxxxx xxxxxxx.Társadalombiztosítási azonositási számom xxx xxx xxx.
    Legelőbb arról kérek információt, hogy sikeresen regisztráltam-e.
    Mert mindeddig erről se kaptam tájékoztatást.
    És írásbeli ígéretük szerint a regisztráltak a vakcinálással összefüggő információkat is megkapják.
    Tegnap megkapta az első oltást egy 81 éves ismerősöm is, akinek szívműtétje volt és a vakcina beadását egészségi állapota indokolta. Mivel magam is a 81. életévemet taposom, és 11 évvel korábbi szívműtétem óta naponta életmentő gyógyszerek sorának szedésére szorulok (véralvadásgátló, vérnyomáscsökkentő, nitroglicerint tartalmazó pirula és tapasz, stb,) és jelenleg a Honvéd kórházban a 80 éven felüli egészségügyileg rászorultakat oltják, ezek listája pedig önöktől származik, azt is szeretném megtudni, hogy én mikor kerülök sorra.
    Üdvözlettel: Aczél Gábor

    2021. febr. 20. 9:14 (7 nappal ezelőtt)
    címzett: adatvedelem
    Várom a választ!
    2021. febr. 21. 18:34 (6 nappal ezelőtt)
    címzett: adatvedelem
    Várom a választ!

    2021. febr. 22. 21:52 (5 nappal ezelőtt)

    címzett: én

    Tisztelt Aczél Gábor Úr!
     
    Tájékoztatom, hogy az Ön elektronikus regisztrációja sikeres volt, adatait a háziorvosa, Dr. xxxx xxxxxx részére továbbítottuk.
     
    Tájékoztatom tovább, hogy az országba beérkező vakcina szállítmányok függvénye, hogy mikor kerülhetnek sorra az oltási tervben szereplő csoportok. Jelenleg a legidősebb, valamint a 60 év alatti kockázati megbetegedésben szenvedő honfitársaink jogosultak a vakcinára.
     
    Végezetül tájékoztatom, hogy a kormány célja, hogy a lehető legrövidebb idő alatt minél többen megkapják a védőoltást.
     
     Tisztelettel:
     

    Dr. Szomolányi Borbála
    az adatvédelmi és koordinációs főosztály főosztályvezetői
    feladatait ellátó főosztályvezető
     
    1139 Budapest, Váci út 73/a
    Telefon: 06-1-298-24-24; fax: 06-1-298-24-23
    e-mail: [email protected]

    2021. febr. 23. 18:48 (4 nappal ezelőtt)
    címzett: Szomolányi

    Tisztelt Dr. Szomolányi Borbála Úrhölgy!

    Köszönöm a tájékoztatását!
    Legelőbb azt az információt köszönöm, amit nem kértem, s amiről ön végezetül volt szíves tájékoztatni, igen nagy örömömre: hiszen fontosabb cél nem is lehet annál, mint hogy a védőoltást minél többen a lehető legrövidebb idő alatt kapják meg. Ezért is kérdeztem, hogy én (aki az oltási terv ugyanabba a csoportjába tartozó, azonos korú, egészség-állapotát tekintve talán rászorulóbb vagyok annál, akit a minap a Honvéd-kórházban az önök listája alapján már beoltottak) mikor kerülök sorra. Megköszönöm azt a közlését is, ami szerint az adataimat a háziorvosomhoz továbbították. Mert a házorvosomtól legutóbb arról értesültem, hogy az önöktől kapott első listán tizenhat nyolcvan évnél idősebb betegének neve szerepelt, közülük tízet neki volt dolga beoltani, hatukat pedig a Honvéd kórházba irányítani. Az én nevem nem volt köztük, pedig engem – az egészség-állapotomnak megfelelő – Pfizer-vakcinával szándékozik beoltani. Bízom benne, hogy a sikeresen regisztrált 80 évesnél idősebb betegek adatait tartalmazó második listán, amit a háziorvosomhoz eljuttattak, az én nevem is szerepel, igazán nagy kár, hogy erről nem tájékoztatott. És igazán érdekelne, hogy a sikeres regisztráció ténye mellett mely olyan adatomról tájékoztatták a háziorvosomat, ami ő nem ismer. A listákon szerepeltettek kiválasztásához szükséges adatok zömét pedig csakis ő ismeri, ezért számomra érthetetlen, hogy a listákat miért önök készítik.
    Üdvözlettel: Aczél Gábor

    2021. febr. 25. 14:56 (2 nappal ezelőtt)
    címzett: Szomolányi

    Tisztelt Hölgyem!
     
    Csaknem két napja írtam önnek egy levelet, amiben három kérdés rejlett. Feltételezem, hogy a válaszát nem a kérdések tartalmi felderíthetetlensége késlelteti, hanem az, hogy a hiteles válaszhoz nincs elegendő információja. A biztonság kedvéért azonban első kérdésként némileg bővítve megismétlem az életem megőrizhetősége érdekében megfogalmazott kérésemet, jelesül, hogy legalább saccolja meg nekem a fertőzésveszély elhárítását-minimalizálását szolgáló oltakoztatásom tervezett napját vagy hetét. Ezt a kérésemet azonban minden erre irányuló szándéka ellenére vélhetően azért nem tudja teljesíteni, mert nem öntől függ az oltási listára felveendő személyek nevének sorrendje. És nem is főnökétől. És biztos vagyok benne, hogy nem is a hivatalától. Hiszen a listák továbbításával megbízott Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Adatvédelmi és Koordinációs Főosztályon nem lehetnek annyian, hogy a 2 millió 460 ezer regisztrált (ez a február 25-ei, 10 óra 56 perckor rögzített hivalos adat) közül az oltandó idős emberek krónikus betegségeit is megismerjék. A személyes TAJ-számok nyilván alkalmasak arra, hogy efelől az interneten tájékozódjanak, de mivel az idős emberek egészségügyi adattára (ezt a sajátom ismeretében gyanítom) kötetekre rúg, ezer orvos is kevés ezek értékelése alapján a beoltandók heti sorrendjét kialakítani. Márpedig február első hete óta, amikortól a regisztrált legidősebbeket oltják, amikortól a háziorvosok mindegyike önöktől kapja meg a praxisában regisztrált legidősebbek listáját, kormányzati követelmény, hogy „a lista egyben egy prioritást rend” szerint figyelembe vegye „az oltandó idős ember dokumentált krónikus betegségeit is”, hogy „tehát az életkoruk és egészségi állapotuk alapján legveszélyeztetettebbek” legyenek a lista elején.
    Ezért zártam legutóbbi levelemet a második és harmadik kérdésemnek is tekinthető alábbi sorokkal: … igazán érdekelne, hogy a sikeres regisztráció ténye mellett mely olyan adatomról tájékoztatták a háziorvosomat, ami ő nem ismer. A listákon szerepeltettek kiválasztásához szükséges adatok zömét pedig csakis ő ismeri, ezért számomra érthetetlen, hogy a listákat miért önök készítik.
    Február utolsó hetében vagyunk, ezért valószínűleg a háziorvosom önöktől kapott negyedik listáján se szerepel a nevem, mivel ha szerepelt volna, az ő dolga lenne engem erről értesíteni. Nem szándékozom hiába pazarolni az ő rendelési idejét, mert legutóbb, amikor a három órás telefonálás után hívásom időtartamát is megjegyeztem neki, azt válaszolta, hogy képzeljem el, mostanában három órán át ő maga is a hívások fogadására kényszerül. És ha elérném, nyilván most se mondhatna nekem semmi biztatót.
    De ön talán igen. Kérem, legalább nézzen rá a háziorvosom által betöltött igen terjedelmes recept-felhőmre, hogy a nevemet a következő heti listára felvetettetni, avagy erre javaslatot tenni jó oka lehessen.
    Üdvözlettel: Aczél Gábor

  • Geyza
    2021 március 4
    5:39 du.
    Országos Jóbarátom ?! a „fajtiszta gondolkodású ” nyílvan te te vagy !! örülök , hogy elismerted , örülök,hogy néha tiszta a fejed ?! lehet putyinka vakcinát vettél be ?! az tett ennyire helyre kisnyilas-komenista,munkásőrös,nácista gondolkodásodban?!
    Nem tudtad mit teszel magaddal?! hátha a sok mocskolódást a putyinka kiveri a fejedből , ! ? megtisztult elme lesz benne —? ! — de hát a piálást is abba kell hagyni !? , mert az is olyan zavaró,ahogy irásaidon látszik?!
    szeretettnek üdvözletével ?!,.

  • Geyza
    2021 március 4
    5:39 du.
    Oda is befészkelted magad ,!Elhagytad a baloldali néppártot , jobb neked a náciknál — hát jól gratulálok neked ,? Barátossági üdvözletével csak neked?!

  • Kedves Aczél Gábor!

    Amiről itt ír a hozzászólásaiban, az sajnos úgy tűnik egy általános jelenség Magyarhonban! Számtalan emberrel beszéltem, olvastam és hallottam a nyilatkozataikat, hogy ennyi meg ennyi idősek, felsorolva a betegségeiket, és még csak egy semmit mondó értesítést, választ, megnyugtatást sem kaptak pl hogy vettük a lapot (regisztrációt) várjon türelmesen, hamarosan értesítjük stb amiből legalább következtetni lehetne, hogy a nyilvántartásban szerepelnek!
    Mi a férjemmel december közepe körül regisztráltunk, igaz, csak az első kockát pipáltuk ki, a másodikat, miszerint a „kormánnyal kapcsolatot tartanánk” azt nem, de így is megjelent a lap alján, hogy sikeres volt a regisztrációnk, ám bizonyítani semmivel nem tudjuk, mert még egy szokványos automata e-mail választ sem kaptunk – úgy tűnik a „rencer”ezt már nem tudja kezelni, miközben ha rendelek két csomag mirelit sóskát valahonnan, már az igény elküldését követően ott az e-mail hogy köszönik a megrendelést… stb aztán jön a zöldség amikor jön!

    Ismerőseim között van jó néhány 40-50, sőt 30 év körüli is aki mindenféle krónikus betegség nélkül már megkapta az értesítést, és vele együtt az oltást is – sőt olyan is van aki nem is regisztrált, de a bűvös listán valamiért mégis szerepelt, így behívta a háziorvos, vagy az oltópontra küldte. Aki tehát nem eü-s, nem otthonban él, nem olimpikon nem sportoló, és még csak nem is 60 alatti krónikus, az várhat, kérdés mire? Sőt, az egészségügyi dolgozók közül sem mindenki kapta meg, Müller a napokban odanyilatkozott, hogy folytatják(?) az ő oltásukat is, azzal a vakcinával ami épp a rendelkezésre áll, miközben a tájékoztatások szerint – nagyon helyesen -ők kapták meg elsőnek! Apropó, ha valamelyik eü. dolgozó nem kéri a kínait, az nem dolgozhat tovább? Eddig, hogy a fenébe dolgozhatott egyáltalán emberek/betegek között bármifajta oltás nélkül? Idős házaspárok (koruknál fogva szinte mindnek van valamilyen alapbetegsége) panaszkodnak, hogy fogalmuk sincs mikor kerülnek sorra, vagy az egyikük pl a férj megkapta, a feleség hetek óta vár, a házi orvos meg hümmög, hogy várjanak tovább – eközben a járványterjedés szempontjából különösen kívánatos lenne, hogy az egy háztartásban – családközösségben- – élők mindegyike megkapja egyszerre, mert úgy ér valamit a védekezés.

    Tudom, ez az Ön életkorát és betegségeit tekintve nem vigasz, és bár nagyon megértem az idegességét és elkeseredését, jelzem, hogy több százezer ember reménykedik per pillanat kilátástalanul, aki vagy nem elég fiatal már, nem 60 alatti krónikus ( ők az Astrára vannak besorolva) de még nem is olyan öreg, akikből viszonylag kevesebben vannak már, ezért egy hatalmas csoport vár valamire – de hát ezt biztos Ön is tudja, az itt felsorolt esetekkel együtt! Ha az informatikai rendszeren alapuló központi regisztrációt nézzük, akkor még jó ideig nem tudjuk merre meddig! Nem tudom ilyenformán van e valami jelentősége az oltási tervnek nevezett ( tudjuk hogy nem az) 7 csoportba sorolásnak, mert az már jócskán felborult, ha tényleg úgy van, hogy nem is regisztrált pácienseket hívnak, 20-30 éveseket oltanak és az is előfordult, hogy valakit úgy hívnak be a második oltásra, hogy közben az elsőt sem kapta meg, vagy már mind a kettőn túl van!

    Teljes a káosz, amin csakis az segíthetne, ha a mindenért is felelős kormányzat nem üres levelezéseket folytatna a hozzájuk panasszal vagy kérdéssel forduló állampolgárokkal ( mint az Ön esetében) hanem végre levetné a tehetetlenségen alapuló gúnyáját és elfogadná, a folyamatosan felkínált segítséget az önkormányzatoktól, fővárostól, számtalan tettre kész önkéntestől, és a tapasztaltabb, ilyen eseteket már többször kezelő /végrehajtó volt ÁNTSZ szerveitől és munkatársaitól! (Ócsai L. és munkatársai) vagy a bárkitől, csak végre történne valami!
    Ők ugyanis Karácsonnyal (főpm.) az élen már többször kérték, és ugrásra készen várják, mikor lesz rájuk szükség – nem kéne folyamatosan az „oltásellenes” ellenzékre hivatkozva terelni, hanem összedolgozva velük visszamenni ha kell a kályháig ( úgy tűnik abban a stádiumban vagyunk ) szétszálazni gyorsan ami összegubancolódott és végre haladni! A tegnapi nap folyamán pl 31.904 embert sikerült beoltani ( !) a múlt hét vasárnapján 9.764 -et, miközben 800 ezer vakcina van készleten!

  • Kedves A. Gábor!

    Bár feljebb már rendesen lefárasztottam egy válaszommal, kérem olvassa el az alábbi telex cikket, mely a jelen hétvégére (03.06-07 ) tervezett 74 ezer ember lemondott /meghiúsult oltásával kapcsolatos – mindannyiunk okulására!

    https://telex.hu/koronavirus/2021/03/07/oltas-vakcina-oltopont-regisztracio-koronavirus-covid

  • Besancon
    2021 március 7
    5:57 de.
    Még össze kellett volna szedni vagy százezer nem tetsző dolgot jobb lett volna a hozzászólás . Figyelni kellene a hireket és sok mindent tudnál ,nem mindig a levelet várni ,hogy be tudjál gyujtani a kályhába.A főmufti biztosan jobban tudná a fővárosban–hisz semmi mást nem tud csak a kormányt szidja,,itt meg a helyébe akarod nyomni őket ,csuda egy szöveget tettél ide üdvözletével

  • Geyza!

    Ha nem okoz problémát, a HUNT megnevezést a jövőben használnám minden „erre érdemesre”. Kérlek, engedélyezd, ha még nem védetted le. Kösz’!

    Miklós bá’
    (Egyébként itt állítottam neki egy csapdát – (2021 március 5 4:28 de.) -; kíváncsi vagyok, észreveszi-e.)