Kormánymenekülés megtapsolva

2021 március 8 10:24 de.48 hozzászólás

A legfrissebb hírek szerint beindult a kommunikációs és társadalmi pótcselekvések kormányzati offenzívája. Ez világos, illetve legalább érthető. Az, ahogy fogadták, illetve befogadták a törvényesített pánikreakciókat az már nem minden esetben érthető. Nem is annyira a kormányhoz közeli szereplők esetében. Ott legfeljebb csak az nem mindig világos, hogy a politikai mazochizmusnak még mindig nem érték el az események a tűréshatárát. Mert akkor, ha feltételezem, hogy a Fidesz politikája nem mindenkit tett milliárdossá, akkor a parlamenti kétharmadot megszavazó társadalmi kisebbség nem kis része is valószínűleg szív, mint a torkos borz. Persze lehet, ők így szeretik.

Az világos, hogy a Fidesz kilépett abból az EP-frakcióból, ahol eddig előfordult. Az is elég valószínű, hogy preventív kilépés volt. Mielőtt kivágták volna őket a frakcióból, mint a macskát. Illetve nem. A hasmenéses, beteg macskát nem kivágni, hanem gondozni kell. Mert ő, mármint a macska, csak egy beteg állat, és mint ilyen, megérdemli. Szóval csak úgy kivágták volna őket. Nem a macskákat. Az is világos, hogy ez a hír önmagában alig karcol meg bármilyen ingerküszöböt. Egyszerűen azért, mert az átlagembernek, különösen, ha nem a nagyvárosi műmájer elit tagja, akkor a magyar országgyűlés is piszok messze van. Nem csak fizikailag, hanem a szónak abban az értelmében, hogy a mindennapoknak nem része. Az Európai Parlament ennél csak még messzebb. De ez persze csak egy vélelem. Így könnyedén lehet, hogy milliók kelnek, illetve fekszenek azzal a felhős mélabúval, amit az EP-n való bús merengésük okoz. Amikor tehát ezt órákig képesek elemezni, akkor azt egyszerűen a probléma túlpörgetésének érzem. Orbánt aligha érdekli, mert a hazai hatalma nem sínyli meg. Az ellenzék meg pöröghet rajta zsibbadásig. De ez is inkább pótcselekvés. Az EU alkalmasint semmit nem fog megoldani. Ameddig Orbán el tudja adni, hogy a pártja választást nyert, addig ez a párt az ország nevében tárgyaló fél. A most éppen hatfejű ellenzék nem az.

Eközben bejelentették az újabb gazdasági satufék-intézkedéseket. Erre lehetne mondani, hogy azért, mert elviszi a kommunikációt az uniós blamázs elől. De ennek, az előzőek értelmében nem túl sok realitását látom. Az sokkal valószínűbbnek látszik, hogy alapvetően egy fedősztori. Amikor ugyanis majd világossá válik, hogy a magyar gazdaságban már egy éves sem volt gazdasági tartalékok továbbra is zéróponton rezegnek, akkor a totális csődöt majd el lehet adni, mint a járvány érdekében hozott intézkedések következményét. Amit már csak azért sem fog tudni kihasználni az ellenzék, mert számosan hangos tapsviharban törtek ki a zárlati híreket hallva. Köztük Budapest fő-polgármestere is. Alkalmasint ezzel a szolgáltatói szféra kis-szereplőinek tönkretételét is megünnepelve. Amihez úgy neki, mint a különböző szakmai szervezeteknek, és emberbaráti pártoknak csak gratulálni lehet. Mármint az örömködéshez. Még akkor is, ha elkezdenek olyan ötletekkel házalni, hogy a megoldás kulcsa, ha még több inflációs pénzt öntenek a magyar gazdaságba. Hívja azt bárminek is. Igen, ismerem azokat az érveket, hogy a kormány elcsalta, ellopta, esetleg a másikat is megette. Ez, amit a törődött fórumharcosoktól elnézek, önmagában hiába lehet igaz állítás. A jelenen aligha segít bármit is. A jövőn is egészen más segíthetne, mint az ötperces ökölrázás ígérete, de az részemről már lerágott csont. A messiásváróknak meg amúgy sem tetszik.

Azért persze még igaz, hogy a kisvállalkozások, az önkormányzatok, és az egyre kisebb emberek szívatásával a Fidesz óhatatlanul eljut arra a pontra, amikor a választóit is besorolhatja a megszívatottak egyre népesebb családjába. Ráadásul egyre kevésbé lesz kiszámítható, hogy meddig tapsolnak a rájuk mászó kutya okozta megalázásnak. Így a most éppen ellenzéki örömkönnyeket is learató intézkedéssel több legyet is lecsapnak. A gazdasági csőd mellébeszélése az egyik. A másik, hogy hatalmi szóval lehet egyre erősebben leszorítani a társadalmi kukta fedelét. Miközben ellenzékinek gondolható szereplőktől is hallok olyanokat, hogy előbb kellett volna, meg ez sem elég. Mintha egy szado-mazo klubban lennének. S persze mindezt úgy, hogy a hivatkozott vírus leginkább levegővel, illetve levegőben terjed. Nem ránézéssel. Ami a maszk használatát legalább annyira indokolja, ahogy eddig is indokolta volna a legenyhébb nátha esetében is. Az oltásokat is, ha azokat orvosbiológiai és nem politikai kérésként kezeli valaki. De a további tízezrek esetleges tönkretételét csak az indokolja, ha a hatalom azzal számol, hogy úgyis tönkre mentek volna, és így alkottak hozzá egy sztorit. Előremenekültek. Mint ki a néppárti frakcióból. Miközben Karácsony is tapsol.

Mondhatnánk, ha nem a mi bőrünkre menne, hogy: Ügyes.

HungaryCameraClub

48 hozzászólás

  • Teljesen erthetetlen a cikkben jelzett „a kissebbseg szavazza meg a tonbbseget” feltetelezett allitas???

    Hasonloan mint Magyarorszag kepviseloi az Europai Parlamentben NEM Magyarorszagot hanem egy kulfoldi politikai partot kepviseltek.

    Amit mar nehanyszor kerdeztem itten, de ketsegtelenul senki nemm volt soha felvialgosito valaszt nyujtani.

    A jelen hirjelentesek ketsegtelenul Orban-Szijjarto celja alapjan a V-4 nemzeteke egysegen ugyekeznek, sot meg mas orszagokat is probalva csatlakozni.
    Ami altalanos politikai manuvering.

  • Bendeguz79
    2021 március 8
    10:51 de.

    Nem volna kedved ezt a magyar szavak összelapátolásával előállított katyvaszt egyetlen, de értelmes mondatban kifejteni? Tekintettel arra, hogy valójában nem mondtál semmit, nincs is mire reagálni.

  • Ha még valakit érdekelne a hírek megbízhatósága Mo-on:
    A Fővárosi Törvényszéktől kapott összesítés szerint összesen 57 sajtó-helyreigazítási pert vesztettek tavaly a Fidesz-közeli médiatermékek. A rekorder az Origo 20 elmarasztaló ítélettel, a második helyen pedig a Pesti Srácok áll 15 elbukott perrel.
    https://blog.atlatszo.hu/2021/02/57-helyreigazitasi-pert-vesztett-2020-ban-a-lakajmedia-az-origo-es-a-pesti-sracok-az-elen/

  • Vajon mi lessz majd a jarvany gazdasagi vrgrdrmrnye.
    Egyre tombol a jatvany terjedese es halalozasa magyarorszagon es vilagszerete is.

    Saknon semmi feny nem lathato az alagut masik vegen, mert senki nem is sejtheti hogy hil es mikor lehet vege.

    A mai jelentes, hogy Magyuarorszag ez ev Januar es Februarjaban tobb mint fel trillio Forint penzugyi hiany (vesztesseg)el zart, ill. mind azt kolcsonkent vette a bankoktol.

    Persze HA csak paprit es festeket vasarolna tobb szines papirt nyomtatni ,mint Maduro Venezielaban, szegeny Magyarok is Venezuela allapotara sulyedhetnek.

    S a korulmenyek vilagszerte hasonlok.

    Oh, aki elkepzelne hogy a kinaiak kivetelesek, az csak aKina hazugsagait kovette.

    A mai jelentesekben, hogy kulfoldi diplomaciai kuldottsgeki Kinabol lewgalabb ket (2) evvel eleobb kuldtek figye;lemezteteseiket, amik nema fulekre talatak.

    Deca szerencsetlen Wuhani orvos, aki az elso veszelt adta ki, letartoztattak es bortonben vegezte eletet.

    Bizonyara ottan is „minden hatalom a nepe” !!!

    P.S.
    Kozben a ko-olaj0arak, energia, vilany, auro-uzemanyag harom(3) es felszeresere ugrott.$20-rol $62-re.

    S mivel tegnap-elott az Irani tamogatott Hutu-k Yemen=bol, Saudi olajtolto-allomansokat pusztitottak raketakkal, ami ismet $ 10-12-al emelte az olaj-arat.

    Hat valoban ki a „kizsakmanyolo? abban????????

  • OK Andrew_s, de hat akkor mire reagaltal?????

    Nem latanad be ,hogy telejes ellentmondasodat tetted???

    De mi volt a soraimban szamodra erthetetlen????
    Kepes lennekl azt bevallani????

    S miert nem a kerdesemre valaszoltal????

    Ah, az tul magas volt a te nivodhoz. Hm????
    Csupan a szemlyes gyalazkodasdokra vagy kepes.

  • SzandiMandi,

    nem a relativizálás szándékával, csak eszembe jutott erről, hogy anno az Öböl-háború környékén mennyit lehetett sírva kacagni a CNN „hírein”. Nem tudom, hogy hányat korrigáltak utólag.

    Ami a magyar hírszolgáltatást illeti: csak részei egy rendszernek, ahol a kormány kommunikációja is olykor a közröhej kategóriája. Lenne. Ha megjelenik hetekkel, netán évekkel később egy 3 soros korrekció, azt ki fogja olvasni, és összekötni az eredetivel? Elég kevesen.

  • Egy kiszolgáltatott, gazdasági tartalékokkal nem rendelkező, a gazdasági, egészségügyi és társadalmi összeomlás útján levő országban a gazdasági satuféket nem túl sok minden indokolja. A járványtani adatok sem (ld a múltkor idehozott 2015-ös adatok). Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne indokolt a tömeges vakcinálás, vagy akár a legegyszerűbb maszk használata is
    De ettől még természetesen a kormány hozhat ilyen döntést. Ám akkor, ha ehhez Karácsony még tapsikál is, akkor elveszti minden lehetőségét a későbbi kritikáknak (ugyanis bármikor ráolvasható, hogy „te is ezt akartad”). Márpedig ez a morális felelősség a jövőért, a saját mozgásterének a beszűkítéséért, a fővárosi vállalkozásokért, az megfutó infláció, illetve munkanélküliség által érintett budapestiekért mint polgármestert igenis terheli.
    S itt bukott meg Karácsony, mint polgármester. Függetlenül ettól, hogy a messiás és csodfavárók milyen pozícióban szeretnék látni.

  • Bendeguz79
    2021 március 8
    4:52 du.

    grizi én úgy tudom, hogy a szaudiak ciróka marókát játszanak a homokban a huthikkal az sem igaz persze, hogy százezrek haltak bele szaudi bombázásokba yemenben mert az a szerelmi viszony ami a huthik és a szaudiak között van az ilyen játékos vidám és mókás és a szaudiak a gazdag nagybácsijuk a yemenieknek és cukorkát osztanak az utsarkokon yemenben

    mondjál még ilyen „bölcseket” grizi olyan izgalmas meg az is, hogy mialatt írtják az uyghurokat az uyghur lakosság száma az utóbbi két évben 25-35%-kal nőtt ügyes kis népírtás folyik… persze vannak más dolgok de azok nem comme il feaut de te bizonyosan tudod mert ott vagy és élőben nem pedig áttételesen egyik hírharangtól a másikhoz vándorló hírecskékből, ugye grizi

  • Bendeguz79
    2021 március 8
    5:16 du.

    Ha tudok válaszolok a kérdésedre. Nem a költőiekre, hanem a ténylegesekre. Ehhez kapd össze magad és a mondataidat. Az érthetetlen zagyvaság érthetetléen zagyvaság marad. Akkor is, ha odateszel kérdőjelet. Tehát röviden és tömören: mi a kérdés?

  • Sjanalatos olvasni, hogy vannak egyenek mint Rodeo, akaiknek a haboruk, a tomeges verontasok es tomeg-gyilkossagok csak „vidam” es „mokas”-nak velik.

    A Teharani ajatolahk akik a sir szelen alnak ugy is koruk altal, nem torodnek a Yemeni Shiak letevel.
    Hasznlajak oket 1400 eves elskudt ellensegeik elleni pusztirasokra.

    Persze a Saudik sem jatsznak halotatt, hanem ellentalnak Yemen bobazasaval, s nem „cukorkakat osztanak”!!!!!

  • Rossz házasságot fel kell bontani és egy jobbat kell kötni.

  • Bendeguz79
    2021 március 9
    4:15 du.
    grizi humorod és empátiád zero

    mit keres szaudi arábia yemenben?

    ayatollah csak perzsáknál van ott sincs semmi keresnivalója

  • ANDREW_S:

    A kerdes volt a cikk allitasa alapjan;

    Hogyan szavazhatja meg a „kisebbseg” a „tobbseget”???

    Es hogyan kepvislehetik a magyarorszag EP kepviseloi egy kulfodi partot, s nem magyarorszag alakossainak az erdekeit”?

    Eleg „rovid” es „tomor” a feltett kerdes?

    A cikk szerzoje azon magyar szavaka hasznalatval irta cikket, vajon miert erthetelen az a mindent-tudo Andre-nak?

    Na mi lenne az egyenes valasz csupan a kerdesre ,minden egyeni ocsarkodasok es vadalmazasok hianyaval?

  • RODEO:
    Nem voltal hajlando meg a szeretet Cubaban, Venezuelabanm, sem Eszak Koreaban sem menni ottan elni.
    Remelnem hogy fogsz menni a leanykori nevel letezett kelet Turkmeniztani Koztarsasaga.
    Ami persze ma nem letezik tobbe.
    Ket millio Ujgurokat szoges-drot mogotti gulagokban megsemmisiti Xi istened.
    Tomeg sterilizalsaik megy. Mint Ujgurok, megszunove teve, hasonloan mint Tibet is aki nem lessz kinai az nem lessz semmi.
    Igazi nope-puasztito modszert alkalmaz Kina.
    Hasonloan Hong Kong es Taiwan megszallasa is eminent.
    Azert az egesz civilizalt vilag nemzetei egysegesen ellenzik Kina tetteit.

  • A FANTOMTÖRVÉNY C.LEZÁRÁSA MIATT MOST

    Bendegúz79
    03.09.5:46 (én bezzeg oda írom a kommentár keletét is 🙂 )

    Bocsánat de én nem így látom, ahogy Ön. No nem feltétlenül az Ön előítéletének megfelelő marxista, avagy ateista megközelítéssel, viszont történeti és feltétlenül analitikus szemlélettel.

    Leírja – az eredetileg zsidónak született – Pál, zsidó nevén Saul(us) rövid történetét, e rövidség folytán remélem nem szándékosan kifelejtve belőle azt, hogy az a olvasók többsége nem tudja, a Ciliciáról, (ill. Tarsusus városáról), ahol a szent született, amikor már vagy 100 esztendeje provinciaként szolgálta a Római birodalmat.

    Ez a tény, ez a „”kedvezmény”” természetesen meghatározó jelleget erőltetett a később önjelölt apostol egész életére. Mégpedig annál fogva, hogy zsidó létére – a Pax Romana „jóvoltából”- mint adottságot rögtön római . á l l a m p o l g á r s á g o t . nyert mely „szabadság” a diaszporai ifjú számára teljesen más, szabadosabb – kevésbé kötött – viszonyt feltételezett a „Thora”(Tóra) irányában, mint bármely szentföldlakó zsidó ember Törvénytől jóval szigorúbban függő mindenkor jámbor és fegyelmezett mentalitásánál.

    Mint zsidónak évente legalább egyszer föl kellett mennie Jeruzsálembe, hogy eleget tegyen a templom iránti kötelezettségeinek. Mint minden hittársa, aki a diaszpórából feljárt a vallási központba, igyekezett részt venni a hitéletben s eközben bejárta a szentföld különösen annak Jeruzsálem-közeli szegleteit. Közben állítólag csatlakozott a farizeusokhoz is, aminek inkább az a valószínűsége, hogy a ma Qumránnak nevezett területeken ismerkedett a vallást szintúgy szigorúan gyakorló esszénusok között az Ősegyház (v. Ó-egyház) tagjaival, melynek vezetője Jakab, az utolsó élő apostol, Jézus testvére volt. Az ősegyház veztői a gazdag tarsusit megbízásokkal látták el, amit az utókor félre értelmez, miszerint „”keresztényeket”” kellett üldöznie, amikor még n e m . is létezett . a k e r e s z t é n y s é g .

    Egyik, Damaszkuszi útján (Damaszkusz nem is tartozott a zsidó Palesztinának átnevezett római provinciához) a lováról leesvén látomása volt, amikor szerinte megjelent neki Jézus. Attól kezdve Többet járt föl a Templomba, a vidéki zsinagógákba és nemhogy a Törvény örökkévalóságát hirdette volna, mindenütt az ellenkezőjét, illetve a . h a g y o m á n y t . mellőzni és megtagadni törekedett.

    Ezért hamarosan meggyűlt a baja az Ősegyházzal, konkrétan Jakab apostollal (Jézus testvérével) aki nagy valószínűséggel azonos a kereszténység első mártírjáva István vértanúval, kinek kivégzését alighanem Pál provokálta ki.
    Szóval a Templomban is súlyosan kíhúzta gyufát, mire a tömeg meg akarta őt kövezni és szorították kifelé mire ő – hivatkozva rüómai állampolgárságára – egy égbőlpottyant unokaöccsöt, mint küldöncöt szalasztott a római helytartóhoz, aki egy egész cohors-t (közel 5000 katonát) a ponyvakészítő (mert ez volt a Tarsusban tanult és becsületes mestersége) apostol kiszabadításra akik a templomba hatolván ki is mentik…stb.
    Hát nem furcsa ?

    „Ön ráadásul azzal felezi be e kommentárját, hogy
    az általa terjesztett meggyőződés évszázadokkal később megszüntette a rabszolgatartó társadalmat”, amihez szerényen hozzáfűzni kénytelen, hogy „formálisan”…

    Engedje meg még, hogy röviden ezt is cáfoljam:

    Tudniillik nemcsak, hogy a formálisan beismert rabszolgaságot nem szüntette meg, hanem éppen Pál mint vallásalapító (Jézus nem akart új, a Tórától eltérő vallást) kijelentései lásd a Bibliából részletezve: Fortimbrasz 03.08.12:36 és Málnaszőr 03.09.5:12-ben több, mint 2000 évre előre bebiztosítva a gazdagokat, mintegy 4 helyen figyelmezteti a szegényeket, a munkásokat, a cselédeket stb., hogy vakon és némán szolgálják az uraikat, bárhogy és bármiben… Miért kétezer évre ?
    1./ A Római Birodalom elbuktával nem ér véget a rabszolgaság, legföljebb más neveket kap.
    2./ A feudalizmus úgy alakul ki, hogy a gazdasáégtalannak bizonyult rabszolgatartást kiváltják ház körüli telkek adásával és uradalmi nagybirtokok kötelező megmunkálásávcal, amelyből a jobbágy – mert így nevezik – csak annyiban részesül, amely elegendő önmaga fenntartására. E Pálnak köszönhető hamis dogmák ellen Lutherig, v. Dózsáig a jobbágyok nem morognak, persze föl sem lázadnak.
    3./ Az iparosodás hatására a faluról városba feláramló jobbágyságot felváltja a munkás (osztály) kialakulása, ill. a tőke és munka súlyos ellentétéből fakadó tőkés kizsákmányolás, ami a munkásnak a megtermelt értékből csak annyit juttat, amennyi önmaga és családja fizikai és szakmai tudása fenntartására elegendő. A többi a tulajé.

    Most tehát 2020-at írunk, és a tőkés termelés általában a felső fokát produkálja. Pál apostolnak köszönhetően nem ficánkolunk, nem tombolunk, hiszen „a tőkés Isten akaratából is csak egy szeretett testvér akit jó akarattal szolgálni kell, mert ő is hívő” aki jót akar. 😀

  • Bendeguz79
    2021 március 10
    10:57 de.

    kedves Cenz Ura ezt engedd át nem tudom puhábban

    grizi te barom állat, seggfej! én 7 évet éltem Cuba ban és más általad leszólt azaz leköpködött országban is!!! csodálatos élmény volt!

  • Bendeguz79
    2021 március 10
    9:42 de.

    A Fidesz 43.2 % nominális szavazataránnyal birtokol kétharmados parlamenti 2/3 -os többséget.
    Mert az ellenzék megosztott, mert a lakosság nem ment ki akasztani, és mert a Fidesz manipultív választási törvények mentén szervezi a szavazásokat.
    Alkalmasint pont ez a klasszikus bolsevizmus.

  • Kedves Bendegúz79-Uram!

    Az 9/5:46-os „Fantom-törvény” cikkünkhöz csatolt hsz-ében mindent megpróbál megmagyarázni úgy, hogy FORTIMBRAS 12:36 és Málnaszőr 5:12-es eredeti 5-6 egyenként ismertetett bibliai i d é z e t é t egyszerűen f i g y e l m e n – k í v ü l . h a g y j a, ám a saját fantáziája minden szegletéből rögtönöz egyetlen valamiféle érzelmi válaszfelhőt ahelyett, hogy a citált bibliai idézeteket magyarázná meg nekünk, de tételenként és aprólékosan.

    Azt például, hogy azok a Szent-Páli mondatok először is miért mondanak már eleve ellent az általa oly sokszor hivatkozott, bár Pál számára személyesen ismeretlen személy, József-fia-Jézus szavainak? Tehát mi azzal a célja Pál, állítólagos apostolnak, de Szt Péter apostolnak is, hogy mint az idézetekben áll: a rabszolgákat szó szerint a hitük által vesse alá úri kénynek, kedvnek és elnyomásnak arra hivatkozva, hogy szerintük mindaz az ő előre elrendeltetett sorsuk, avagy determinációjuk oszt’ punktum. Mint ahogy e szentek állítják, a szolga ura is csak az istentől ráruházott joga alapján használja szolgája munkáját ingyen. Hisz’ erre született.

    Az olvasótársaink által idézett, állítólag szent mondatok még ma is regresszív hatást fejtenek ki konkrétan a szeretet és remény rejtett, ámde biztató szféráira.

    Ennek alapján kérem szépen, hogy éppen maga igyekezzék a ma oly divatos jobboldali refrént, a baloldalra mázolt gyűlölet vádját mellőzni, mert a gyűlölet sajnos még két évezred múltával is éppen e fenti szentkönyvi idézetekben gyökeredzik…

    Ez nem marxizmus, mint állítja hanem konkrét tényanyag és írott dokumentumok, Pál és Péter apostoli szavainak az értelmezése.

  • FORTRIMBAS. 3/11, 3;59 de.
    Elsonek; vallasi predikacioi nem erdekel.
    S mivel nem az alanyt hajlando egyenlo-hangon megbeszelni, semmi erdekem a valotlan vadalmait olvasni.

    De probaljon emlekezni, Maga iteli az u.n. Saul egyent ket-ezer-evvel ezelott letezo allapotok es esemnyeket itelni a mai korulmenyek alapjan.

    S az tisszesgtelen, mert nem az akkori korulmenyeket iteli hanem a mar 2,000 eve halott egyen 2 ezer ev-elott letezo korulmenyek alapjan irott sorait.

    GET REAL FORTRIMBAS !!!!!!!!!!

  • RODEO irta 3/10, 1;31 du.

    „..te barom allat, seggfej…”

    Igazi magyar kultura, a KMH nivojan?

  • SchumackerLady

    Bendegúz a jemeni eseményeket mogyoróhéjban ismertetve, a végén oda lyukad ki, hogy megkérdezi:

    Akkor hát igazából ki is abban a kizsákmányoló ??

    Bocsásson meg, de maga szándékosan keveri a szezont a fazonnal!
    A fejében kavargó zavart arra használja, hogy mások fejét is összezavarva hamis állítást kever a kérdésébe azzal, hogy úgy tesz, mintha egy közönséges katonai puccs valamiféle forradalmi pozitívumokat hordozna.

    A puccs: k i s e b b . c s e l s z ö v ő . összeesküvő csoportnak az államhatalom, illetve a politikai vezetés megszerzésére végrehajtott kalandos vállalkozása.”

    Viszont, „forradalomról csak ott beszélhetünk, ahol a változás új kezdetként értelmezhető egy . g y ö k e r e s e n . ú j .
    rendszer elérése és az elnyomott nagy-többség elnyomás alóli történelmi felszabadulása minimális célnak tekinthető”.

    Ergo a jemeni katonai . p u c c s . n e m . f o r r a d a l o m, így aztán azzal összefüggésben a kizsákmányolás mibenlétéről filozofálni, vagy egy gaz provokáció, vagy pedig értelmetlen szócséplés…

    Vív la revolucion: sch

    ui.
    1. Forradalom lehet békés lefolyású is…
    2. Puccsok és államcsínyek legtöbbször inkább szolgálják a
    .. kizsákmányolás, ill. az elnyomás fokozását.

  • SchumackerLady

    T.mr.Bendegúz

    Jézus Hegyibeszédében [Mt.5. 17-19] még ki is hangsúlyozza, hogy nem fog új vallást alapítani, mert ő ragaszkodik a Thora – a Törvény – minden betűjéhez, sőt már előre megfenyegeti az attól eltérőket – olyan hamis prófétákat és apostolféléket, mint a Saulusból lett Pál – hogy az ilyeneknek „nem lészen helyük a mennyek országában”.
    Erre Pál és Péter több alkalommal is a (rab)szolgák sőt a jövőbeli jobbágyok és munkások kiszipolyozására biztatja a majdani keresztény híveket, az érintetteket pedig teljes alávetettségre ösztökéli, ami ÉGBEKIÁLTÓ ELLENTMONDÁSA A SZENTÍRÁSNAK. 🙁

  • Schomacherlady;
    Mar tisztan ertesitettem, hogy demagogiaja nem erdekel, abbol elegem volt meg 75 evvel ezelott is!!!!

    Saul nem valtozott csupan mert mas nyelveken nevezik.
    De tagadhatatlanul nem fordult a Torah adai ellen sem !!!

    A Torah eloirja a szabadsag-nyujtasat, de nem a Maguk Manifestoja.
    Azt a tortewnelem bizonyitja, ugy Ramese es meg Cyrus esteiben, de nem a maguk szocialista dogmai ami soha nem hozott szabadsagot, jobb eletet senkinek, de meg a part-uralkodoik is ezreivel lettek kivegezve es meggyilkolva.

    De talan a Spartacus felkelese, vagy a Savoy-i herceg modszere Province varosaban, vagy Robspier, Lenin, stbk. kegyetlen verontasainak eredmenyeit ohajtana????

    Saul ketsegtelenul a Torah alapjan az egyen gondpolkodasa, viselkedese, magatartasa altali valtozatatas-eredmenyet hirdette es kovette meg elete vesztesevel is.

    Miert nem lathatna-be a valosagot?
    Miert a szelszosegesseget ohajtana embertarsai ellen???

    Yemen-ben NEM pucch, hanem az Irani Ayatohlak nyilt haborut folytatnak, kihasznalva a shia-Tuthu-kat a Saudi Sunik ellen. Az megy megallas-nelkul a VII. szazadtol a Shia es Suni-k kozott.

  • SchumackerLady
    2021 március 12
    4:19 de.

    „Jézus Hegyibeszédében [Mt.5. 17-19] még ki is hangsúlyozza, hogy nem fog új vallást alapítani, mert ő ragaszkodik a Thora – a Törvény – minden betűjéhez, sőt már előre megfenyegeti az attól eltérőket – olyan hamis prófétákat és apostolféléket, mint a Saulusból lett Pál – hogy az ilyeneknek “nem lészen helyük a mennyek országában”.”

    Nos, ha ez igaz -én speciel elhiszem- akkor mégis ki és miért csinált új vallást a nevének jogtalan felhasználásával és erős zsidó hitének félremagyarázásával? Ha erre kiokosítanál, akkor azt hálásan megköszönném, mert már én is elgondolkoztam ezen, de sehogy sem jutok dűlőre! Szerintem is, ez „égbekiáltó ellentmondás”!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Kedves Rodeo
    9:41 (a Fantom törvény c.cikk utolsó kommentje:)

    Egyetértek, hogy Pál nemhogy nem szűntette meg a rabszolgaságot, de az Apostolok cselekedetiből tudjuk, hogy éppen ő volt az, aki a saját szavaival buzdította a rabszolgákat, hogy mindenben(!) fogadjanak szót uraiknak tehát, hogy ő inkább, mint a végzet páriáit megtartja kizsákmányolt állapotukban. Nyilván Pál is, mint minden szent, akinek maga felé hajlik a keze, érdekelt lehetett a rabszolgatartásra épült termelési módban, hisz’ őmaga is gazdag . r ó m a i . iparos családban nőtt fel.

    A damaszkuszi úton is egy nagy sereg saját rabszolga kísérte az útján. Hogy erről ő erkölcsi, ill. emberiességi megfontolásból valaha is lemondott volna, arról nem tud a Biblia, de a történelem még úgyse.

    Jób viszont elítéli a rabszolgaságot, azon az alapon, hogy „Egyiptomban ti is rabszolgák voltatok”.

    De amit jogosan hangsúlyozol s amit én is igazán mondani akartam, a rabszolgatartó társadalom „bukását” annak elavult, lejárt rendszere okozta. Ebben a legyengülésben egyrészt az általad említett a rabszolga-munka érdektelensége, másrészt az óriásira növekedett birodalom szerte földbirtokok szétszórtsága, valamint e latifundiumok gigászi méreteiből fakadó irányíthatatlanság volt a fő okozója.

    Kellett tehát egy másik egy új rendszer amely elhiteti az írástudatlan rabszolgával, hogy amiben dolgozik az az övé is… A felszabadított rabszolgákból, kis „háztájihoz” juttatván őket, született meg a szabad >kolónusz< réteg, a későbbi jobbágy, majd osztály, akinek fizikai erejét majd a földet megszerző és birtokló patrícius nemesi osztály zsigereli ki.

    Ez a rendszer ideológiailag tökéletesen épült rá az Újszövetség szinoptikus evangéliumaira, de még erősebben kötődött, kötődik az Apostolok cselekedeteinek az Ó-szövetséget végleg megtagadó szelleméhez, az új uralkodó, földbirtokos osztály érdekeit figyelembe véve…

    Nem árt tudni mindenkinek, hogy az Apostolok cselekedeteit, azaz Pál leveleit egy Markión nevű másik vallásalapító – később eretneknek bélyegzett – isz.130-ban mutatta be Rómában.

  • Bendeguz79
    2021 március 11
    10:01 de.

    grizi mint ahogy a tényektől olyan távol vagy a sok hazug és pofátlan kitalációddal, mint Makó Jeruzsálemtől, pláne velem kapcsolatban (név szerint írtál engem!)

    valami módon értésedre akartam adni, hogy ki is vagy valóban, vitaképtelen hazug, pofátlan propagandista

  • Bendeguz79
    2021 március 11
    10:01 de.

    grizi

    mi lenne ha egyszerűen térdenállva bocsánatot kérnél tőlem a pofátlan vádjaid miatt?

  • Rodeio

    A bocsánatkérés inkább számodra érett be, már hosszú-hosszú ideje
    Nemcsak Bendeguztól és nem is elsősorban, hanem azoktól akiket életed hosszú során hülyítettél, megvezettél, elhitettél.

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 március 12
    9:48 de.
    Felhívom figyelmed hogy, nem Jemen volt a kéretlen és pofátlan beavatkozó Szaud-Arábiában, hanem fordítva és Irán is csak az amerikai fősodor vezérelte média által keveredett ebbe a kabát lopási ügybe, úgy mint Irak a vegyi és biológiai fegyverek „valóságával”! 😀 Hasonló célok lebeghetnek ott is, csak a perzsák nem arabok, érdekszövetségeseik is erősebbek, ezért egy Vietnam 2.0 fiaskót is beszerezhetnek vele, ennek ellenére láthatólag előbb-utóbb ott is szeretnének találni valami hasonló rátenyerelhetőt, mert nagyon viszket a tenyerük! 😀

  • A vallast vitazo atheistaknak.

    Saul NEM alapitott semmifele vallast!!!
    Csupan a Torah igerete alapjan, legalabb is a sajat sorai-szerint, meggyozodott, hogy a fiatal Chassidik rabbi lett volna az igert Massijah.

    S hogy a keresztenyseg, miert nagyban eltero a Torah alapjatol azt csak a „Nicea-i zsinat” (Constantinapol-i zsinat 325 C.E.) adtainak a lenyege nyujtja. (Kattintsd a keresodben!)
    De kb.2 evszazaddal kesobb lett a „kereszteny” vallas Roma allamvallasa, I Theodosus csaszar altal.

    S 5-600 ev-alatt minden sokat valtozott, nem csak a vallas theologiaja.

    A „szolgasag” barmi formakban nem hogy „megszunt”, hanem tonkre-ment, mert soha nem volt jovedelmezo.

    Sot Marxizmus, szocialaizmus, s barmi nevek alatt sem volt jovedelmezo, azert nem mukodott soha, sehol a mai napig sem.

    A dicso es mindenhato CCCP a tagadhatalan bizonyiteka!!!

    Kina, Orosz, Viet Nam, sot ma meg Maduro is kozeledik a kinai mintat remelni.

    De meg a USA-ban is, Lincoln nyilatkozata csak a formasagat tette annak. A koltsegek es sikertelenseg okozta a szolgasag veget, mint a feudalis rendszernek is.

    A volt szolga-tarto orszagok, mint a feudal-agrar tarsadalmak a kovetkezo evszazadban is gazdasagilag elmaradottsagaik letezett.

    De meg Adam Smith is a „jovedelem” elven nyujtotta magyarazatat a szabad-kozgazdasagi termelesen.
    A jovedelem-nelkulli kozgazdasag letkeptelen!!!

    U.I.
    Nem hogy Saul nem hirdetett veres felkelest a szolgasag ellen, de meg a Spartcus lazadasnak sem volt a celja sem kiserlete a szolgasagot megszuntetni.

    De sikereik ellenere amint lehetoseguk volt barhova europaban menni, visszafordultak Romaba.
    Spartacus belatva a varos katonai eroditeseit, delre menve fosztofattak a videket.

    Eredmenyuk csupan a Romai koztarsasag veget, s a csaszarsag letrejotett biztositotta a felkeles.

  • hexadodekaéder

    „tisztelthölgyeimésuraim”
    ” 2021. mácius 12. 10:25″

    Mindössze annyit tennék hozzá Rodeo és jómagad kiváló történelmi elemző visszatekintéséhez ahhoz, hogy mennyire is bizonyult hatékonynak ez a „Péter és Páli” pár szavas teológiai beavatkozás, azaz kinyilatkoztatás az újfajta, háromkomponensű [uraság+jobbágyság+papság] beton szilárdságú hűbéri szisztémára, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy a progresszív erőknek még a reformáció kitörése után 500 évvel is erősen hasonló „végvárakkal” kell értékmérő csatáikat megvívni.
    Akkor még azt is hadd tegyem hozzá Szt.Péter Pállal azonos tartalmú „hozzászólását” az úr- szolga viszonyhoz, nagy valószínűséggel a Niceai Zsinat során isz.325-ben toldhatták bele az újszövetség >összeválogatott< illetve selejtezés utáni végleges anyagába.
    Tették ezt tekintettel arra, hogy éppen a szinoptikus evangéliumok szenvedtek hiányt a bomladozó Róma/Bizánc Birodalom gazdasági alapját képező ördögi intézmény, a rabszolgaság magyarázatából…
    Tehát a niceai jegyzőkönyvhöz csapott Marcion féle "Pál-levelek" a szolgaság természetes mivoltát hirdető tartalma túlsúlyba, ill. inkább szembekerült az evangélisták által általában az emberi egyenlőséget csak sugalmazó anyagával, annak a fennálló rendet némileg szerényebben, de magasztaló hangnemével.
    Ezért az egyensúly kedvéért kellett a keresztény egyházat megalapozó és "szabályozó" Niceában Pál szavait betoldással esetünkben; Péter(alias Simon) szájába adni, mintha a fennálló tökéletes rend kellemetlenségeit nemcsak Pál, de annak pozitívumaként más is, mintha pl. PéterI.lev/2. 18. és 19-ben is ugyanazt hirdetné:

    "Ti szolgák pedig teljes félelemmel engedelmeskedjetek uraitoknak, ne csak a jóknak és méltányosaknak, hanem a kíméletlenek is."

    "Mert kegyelem az, ha valaki Istenre néző lelkiismerettel tűr el sérelmeket, amikor igazságtalanul szenved."

    Hát tényleg, mindez egy csak nevében más társadalmi formáció előkészítését két-háromezer évre előre alapozta meg egyházi eszközökkel, ami úgy tűnik, még ma is hat, sőt tarol nemcsak a gazdaságban, de az agyakban is.

    Na helló: hexa

  • Bendeguz79
    2021 március 13
    12:16 de.

    grizi

    a CNN tegnapi gazdaságelemzése alapján
    USA GDP éves fejlődés 4,48% Kína: 7,78% és abban reménykedik a CNN elemzője, hogy lehetséges e az hogy 2021 ben USA hosszú évtizedek lemaradása után megközel1tse Kínáét!

    ehhez nek kívánok mást hozzáfűzni, a kínai gazdaság fejlesztés 5 éves tervciklusokra épül amit a teljes népi demokrácia összes demokratikus szervezetei kötelezően megvitatnak és azokból épűl fel a terve amit törvényerőre emelnek

    a számok a siker binyítékai

  • Gabriel
    2021 március 12
    4:04 du.

    hát ha te mondod, drágám? te csak tudod, ki más ha te sem, meg a grizi sem akkó’ itt maradunk tudás nélkül, egyébként nem reagáltál semmiféle cáfolatomra a hüjeségeiddel kapcsolatban, azaz: hallgatás beleegyezés
    kkk

  • Bendeguz79
    2021 március 13
    12:16 de.

    Óriási tévedésben vagy.
    A Nicea-i zsinat idejére a vallás, és annak informális infra-struktútrája (kezdetleges papság, térízők, támogatók) már léteztek. Constantin (aki egyébként sosem vette fel a kereszténységet) nem tett többet, mint
    a/ állami keretet adott a már létező vallásnak;
    b/ politikai pamfletté szervezte a vallásos iratokat;
    c/ felhasználta a vallást a saját hatalmi céljaihoz.

    Jézus nem volt vallásalapító, ez tiszta sor;
    Valójában a kereszténység, mint vallás alapjait 3-an rakták le.

    Péter a bürokrata, aki tanult emberként megszervezte a kezdetleges papi és térítői rendszert, és aki rómaiként némi védelmet is élvezett kezdetben;
    Pál (Saulus), a pupulista, aki a demagógia jó értelemben vett formájában, de „alapanyagot adott a vallási kérdésekhez;
    András a demagóg, aki formális keretet adott a valláshoz, és levitte az 1 bites hívők szintjére azokat. Nem véletlenül a kereszt profétája is. Ő emelte a demagóg jelkép szintjére a lázadó rabszolgák kivégző-eszközét.

  • hexadodekaéder

    Bendegúz
    13.12:16

    A jobbágyság intézményét, az iparosodással együtt fölváltotta a bérrabszolgaság valósága, mely fogalom azt az eljárást takarja, amikor a munkás egy színlelt szerződés* keretében áruba bocsátja munka és/vagy szellemi erejét. Mert a termelőeszköz tulajdonosa viszont – figyelmen kívül hagyva a munkás alkalmazott által megtermelt hozzáadott értéket – munkájáért csak annyi ellenszolgáltatást nyújt pénzben, amennyi önmaga és a tudása fenntartására éppen hogy elegendő.

    Ennek megfelelően visszatekintve 2-3ezer évre; a bérrabszogaság foigalma nem csupán egy metafora, mert végsősoron egy hosszú folyamat során a rabszolga, a jobbágy és a munkás is, az elvégzett munka értékéhez viszonyítva mindig minimális mértékben részesül a munkája gyümölcséből, a többletmunkából, vagy értéktöbbletből. Ez alatt csupán a jövedelmük anyaga formája és módja alakul át, illetve kap más és más elnevezést. – Eközben a termelőeszköz tulajdonos neve és minősége alakul át
    – rabszolgatartóból,
    – hűbéres földesúrrá, aztán
    – gyárossá, azaz tőkéssé…

    * A színlelt szerződés bűncselekmény és semmis, mégis tudjuk, hogy ebben az estben a munkás gazdasági kényszer alatt írja alá a munkaszerződését. A tulaj jelentős gazdasági és hatalmi erőfölénye birtokában kényszeríti rá. Tehát munkás és tőkés soha nem egyenrangú felek, legföljebb amikor őt a szakszervezete képviseli, ha lehetőség van rá…

  • Az nem tevedesem, sot nagyon meglepo , hogy egy atheista-Marxista erosen vallasi erdeklodeset mutatja soaraival.

    Az valosag, hogy Constantine soha nem kovette sem a Heberek, sem a gentilok vallasat.

    Csupan Galleus saddista csaszar vallas-uldozeseit szuntette meg.
    Egy igazi szabad-vallasok-gyakorlast engedett.

    Sajat hitet, a Mitra-izmust serkentve, ami anyja-apja vallasa is volt.
    Apja Romai tabornok lettere az nem volt csoda.
    Hiszen a Mitra-izmust a Romai legiok Babilonia-i, Perzsia-i Zoroester-bol eredo hitet kovetve tettek nepszeruve.

    A „kereszt” a Babylonia termeszet istenenek Tamuz-nak a symboluma volt. Ugy kerult az kesobb a kersztenysegbe.

    De a Caino-gorog-kerszteny-uj-szovetsegben csupan a „starous” szo az egyedulli. Ami NEM a kereszt jelentese.

    Az osi heber kapital-bun buntetes vegrehajtasa, a bunos hazanak elpusztitasa, kiveve egy teto-gerendat, amit a foldbe erositve elve ra-szegeztek.

    Spartakus kb. 6 ezer utolso harcossait is a Romaiak hasonloan vegeztek ki.
    Elve az Apia-i ut szelen levo fakra elve szegeztek.
    Testuk eltavolitasa tilos volt. Ott rothadtak peldamutataskent.

    P.S.
    A Bibliaban nevezett egyenek MIND zsidok voltak, kiveve pl. mint a Canaan-ok, Amelikat-ok, es Cornelius es nehany mas kivetelek.

    Csak folytasd, keresd a valo adatokat, idovel talan valami meg ragadhat Rad.
    Nincsen semmi karos, sem reszkirozni, sem veszteni-valo abban !!!

  • Bendeguz79:
    „A vallast vitazo atheistaknak.”

    Jóuram, osztán elárulná már nekem, ugyan miért ne vitazhatnának ateisták (is) egy vallás történetén,
    történetileg kialakult kérdésein? Ön, aki nem marxista, Ön, aki állítólag soha nem volt kommunista (csak éppen per „Laci”-ként nevezi meg egykori főnökét, néhai Piros László belügyminiszter, ÁVH-vezérőrnagyot), ugyan miért ne vitatkozhatna itt Marx egyik-másik gondolatáról, a marxista hagyomány valamelyik irányzatának kérdéseiről? (Más kérdés, hogy Ön – aki ostoba emberhez méltón láthatóan nég büszke is enciklopédikus műveletlenségére – ilyen vitára, Marx valamely eszméjének – vagy éppen téveszméjének – megvitatására, a marxista filozófiai, közgazdasági, politikai, történeti hagyomány valamely iskolájának kritikájára persze nem képes, legföljebb üres gyalázkodásra. Ezért Önnel e témában sem érdemes szót váltani.)

    Én – Önnel éles ellentétben – nem gondolom, hogy például pusztán azon okból, hogy én például igen kevéssé hiszek az ókori görög istenekben, ne vitatkozhatnék a görög mitológia egyik-másik kérdéséről.

    Egyébként felhívom nagyrabecsült figyelmét, hogy sem a különböző keresztény hagyományok szerint kanonizált úgynevezett Ószövetség és az un. Újszövetség nem „A VALLÁS”, hanem csupán a sok-sok holt vagy élő vallás által szentnek tartott könyvek egyike. A kereszténység/keresztyén
    vallásokon kívül is akad azért a világon még jónéhány jelentős vallás, még ha Ön nem is tud azokról.

  • Andrew_s
    2021 március 13
    11:56 de.

    ezért kiemelten ***** osat küldök neked:

    „b/ politikai pamfletté szervezte a vallásos iratokat;”

    üdv. (és ugyanez azóta is megállás nélkül folyamatban van… a katolikusok két Nagy Miséjének textúrája betűről betűre azonos; kivéve azt a tényt, hogy a Réquiem-ből hiányzik a CREDO (sic))

    ezt ugye nem kell magyaráznom (bár szeretném mert ez az a legizgalmasabb a profán katolikus vallásban is minden másikban is nincs kivétel, talán egy(???) a természeti vallások, amelyekben (többek között) Yemayá ostorozza az Óceánt olyanná amilyenné éppen akkor akarja)

    üdv

  • Bendegúz79 12:16

    Szinte minden mondókáját azzal kezdi, hogy a saját ideológiája szerint valahogy megbélyegzi még a legbékésebb vitapartnerét is.

    Ebben a hsz-ében például „vallást vitató ateisták” címen fricskázza orron a magáétól eltérő szabad gondolkodókat, akik képesek szentnek kikiáltott iratokat is objektív történelmi szemlélettel olvasni, illetve vizsgálni azokat. Sőt bátran még föl is tárni azok nemcsak fogalmazásbeli, de a keresztény etika tartalmi ill. erkölcsi ellentmondásait is.

    Ilyenek itt például azok a kommentelők, akik részletekbe menően kimutatják egyes, kiemelt szent szövegeknek a Jézus saját szavaival, tehát magával az Újszövetséggel is ambvivalens erkölcsi útmutatásait, amelyek kimutathatóan kihatottak az elmúlt kétezer év „közéletét” átható keresztény etikájára, de még a mai globalizmus teljes társadalmi életének hazug, ám általános realitására is, amilyen hazugság pl. a munkás és a tőkés között létrejövő „egyesség” abban, hogy a dolgozó szó nélkül tűrje el, hogy profitot hozó munkájáért neki csupán „éhbért” fizessenek.

    Kedves Uram! Tehát ilyen és hasonló, 1-1 konkrét kérdésre adott konkrét választ várnánk öntől, nem pedig megbélyegző és mellébeszélő általánosításokat kérünk…

  • Hexadodeakéder
    1:38

    Az a két mondat Szentpétertől már egyenest ökölszorító gazságok

    egy szent szájából! De, mi más is az, ha nem egy következő

    társadalmi formátum,1 új államrezon,a feudalizmus előkészítése?

    Tegyük hozzá,Pál szavai is 1:1 a mai kapitalizmusra hatnak majd

    ki. Ez a néhány idézet maga a tőkés kizsákmányolás apoteózisa.

  • Bendeguz79
    2021 március 13
    4:19 du.

    Ha ezt nekem szántad, akkor ismereteid felszínessége megindító.
    Beleértve ezt is „Az nem tevedesem, sot nagyon meglepo , hogy egy atheista-Marxista erosen vallasi erdeklodeset mutatja soaraival.”

    De a emelkedjünk el a személyeskedésen.
    Sehol nem írtam, hogy Constantin akár a héber, akár reform-héber tanításokat követte volna. Az ellenkezőjét viszont igen. Vagy már megint nem olvastad el, amire válaszoltál esetleg, vagy megint nem értetted, hogy mit olvasol.
    A Mitraizmus gyökerei a védikus időkbe nyúlnak vissza, és a babilóniai fényisten is már valószínűleg Mitra Asszír megfelelője volt ld még előásziai kereskedelem az ókorban.
    Viszont a judaista vallások isten-képe, és eszmerendszere jelentősen merített a zoroestrináus fényistenség-kultuszból.
    A római birodalomban kétségtelenül elég katyvasztikus hitvilágok voltak. Pont ezért tudt az akkor már megszerveződött és hitelvű kiválasztottságot hirdető kereszténységet kijátszani Constantin politikai fegyverként.

    A kereszt-szimbolum, akár torzított formában számos vallásban, kulturkörben megjelenik.
    Kivégzőeszközként azonban a rómaiak használták, és kifejezetten a lázadó rabszolgáknak, illetve a birodalom rovására bűnt elkövetőknek dedikálva. A kiszögezés volt a ritkább. Legtöbbször kikötötték a delikvenst, eltörték a lábát, hogy ne tudjon támaszkodni, aztán a többi rábízták az időre. Ha elég kegyesek voltak, akkor egy ütéssel betörték a bordát, és a befeszülő váll hatására az átszúrta a tüdőt, és pár óra alatt meghalt. De többnyire hagyták 3-4 nap alatt kiszenvedni.

    Egyáltalán nem volt sem dicső, sem kíméletes halálnem.
    Ezért volt András nagy „‘találmánya”, hogy vallási jelképpé emelte.

  • Bendeguz79
    2021 március 13
    4:19 du.

    grizi ne akarj az új Andersen lenni vagy a Móka Miki!

    ennyi seggséget egyvégtében és ennyi helyesírási hibával csak te #1 és a gábriel #2 de ez adott esetben felcserélődik verhetetlenek vagytok hüjeségban (na jó drfauci akár harmadik helyezett is lehet)

  • KOVENDEG;

    A Maga 25 soros reagalasa megjegyzesemere, csupan szemelyes tamadasok es gyalazasok gyujtemenyei
    .
    Amodon ha vitat ohajtana, csupan rodeo szokincsvel lennek kenyszeritve reagalnom allitasaira !

    Semmi celom szemelyeskedesebe resztvennem !!!!

  • HEXA-KADER’

    Mennyi „ellenszolgaltarast nyujtott” a kenyszeritett dolgozoknak a maguk totalitarian part-allam monopolista-allam-kapitalaista part vezereik, alkalmazva nem a sajat befekteteseiket, hanem a lakossagtol eroszakkal elrabolt termeloeszkozok akalmazsaival?????

    S ,iert eheztetik ma is szeretett vertestverei Cuba, Venzuela, Eszak Korea lakossait?????????

    Adatokat, szamokat, tenyeket, s NE szemlyes gyalazasaikat okadjanak!!!!!

  • Bendegúz79 4:19 finnyáskodva kifogásolja, hogy véleménye szerint ateistáknak minősített – gondolkodó – olvasók tárgyalnak vallási kérdéseket.

    Ezek szerint a fenti kommentárokban tárgyalt emberalázó és gyalázó Péter-és Pál-i mondatok csupán „vallási kérdések”, melyekhez senki „kívülállónak” semmi köze nincs.

    Akkor halkan hadd jegyezzem meg, hogy a Magyar Katolikus Lexikon a katolikus vallástól oly távol álló ateizmust mégis több-ezer karakterben tárgyalja, boncolgatja és tesz megállapításokat. Pedig azt jórészt papok írták akik inkább számítanak megrögzött egyházfüggő, dogmatikus konzervatívnak, mint Bendegúz olvtársunk. Náluk mégse számít tabunak a tőlük távolálló, pogány ateizmus, de még Marx személye és a marxizmus sem. Persze érdekesség, hogy az állítólag szabadabb gondolkodású, „protestáns” KreszTYén bibliai lexikon mégcsak említést sem tesz ezekről a fogalmakról… Ők minden „liberalizmusuk” dacára mégis úgy gondolják, hogy „amiről nem beszélünk az nincs is”.

    Bendegúz Kortárs! A világ nagy kutatói is szülei szokásait tisztelő, ahhoz ragaszkodó vallásos ember lévén, tettek számtalan olyan felfedezést,amelyek – már bocsánat, de – egy-egy koporsószegként hatott a vallásos világnézet erősnek, és megdönthetetlennek hitt várára…

  • Kővendég
    2021 március 13
    7:11 du.

    ha Cenz Ura megengedi ezt

    neked javaslom Verdi Simon Boccanegra (egy adott felvétel 1955 ben Boris Christoff Tito Gobby felűlmúlhatatlan előadásában)

    nincs link ez választ ad olyan kérdésekre is amelyeket fel sem tettetek

    amikor az emberi fennség a téma az igazi nem a királyi hanem az emberi!!!

    ne radírozz Chris lécci

  • Bendegúz 4:19/ PS írja, hogy „a Biblában nevezett egyének MIND zsidók voltak.”

    Nem tudom kinek is írta címzés nélkül, de engedelmével reagálok rá.

    Ha arra akar kilukadni, hogy ebből kifolyólag, az ott kimutatható bűnös tettek, avagy ilyen megnyilatkozások, mint Pál és Péter vitatott botrányos kijelentései mégiscsak zsidó bűnök voltak, akkor rossz úton jár, mert Pálnak a damaszkuszí úttól számított egész pályafutása egy római polgár – a maga béklyónak vélt – zsidó mivoltától való sunyi és alattomos menekülésének a zavaros históriája. Ezt a sanda szándékot olvashatjuk ki a Leveleknek nevezett szónoklatokból, melyekben álszent, félrevezető védekezésekkel tűzdelve, többször is lecsap az akkorra több-ezeréves hagyomány egyes, a Törvényben lefektetett és feltétlenül konvencionális elemére azok kiiktatását követelve ősei bevált vallási hagyományaiból. Ám e megnyilvánulásai, azaz a provincia „bevett” vallásának a tételes tagadása és egy új vallás elemeinek hirdetése* kizárólag a Birodalom érdekét szolgálta, különös tekintettel annak aktuálisan dekadens korszakára, valami új rendszer kilátásba helyezése…

    Többekközt ezek miatt a rosszindulatú kijelentései miatt tört ki ellene a Templomban akkora botrány, hogy csak a Birodalom hadserege, a Helyőrség egyharmada(!) tudta „a római lázadót” kimenteni a megkövezés elől a hithű zsidók kezei közül…
    Mindez persze mindjárt azt is jelenti, és bizonyítja, hogy a zsidó tömegek Pált onnantól fogva már nem fogadták el, nem tekintették zsidónak, vagyis kitagadták maguk közül, a rómaiak pedig már eleve nem is vették őt zsidószámba, hanem rómainak. Mert, ha úgy lett volna, ahogy Pál önmagát a zsidók szemében próbálta beállítani, akkor a rómaiak minden további nélkül őt is keresztre húzzák, de így visszamentettek a birodalom szívébe egy zsidót ?

    Úgy, hogy kedves Bendegúz azt hiszem az, hogy ki szenved a Bibliai anyag hiátusában, hogy kire is ragadhat még tudás, az inkább a magára jellemző hiányosság. De üsse kő, abban viszont tök’ igaza van,hogy a tudásunk bővítése, a kutatás mindannyiunk teremtett kötelessége, amit ha megszereztünk(!) nem vehet el tőlünk se egyház, se földesúr, de még tőkés sem. Bár elnézve a médiák mai állapotát ill. műsorpolitikáját, már ez se biztos.

    Amit pedig a kereszt történetéről maga elmond az igaz és izgalmas történelmi sora annak a borzasztó kivégző eszköznek, melyet Róma valóban már a létezése óta előszeretettel alkalmazott „az ellenük vétkezők” végső elhallgattatására.
    És tényleg így tett Róma már jóval korábban a trák Spartacussal és egész rabszolga seregével, de az Újszövetség című könyv „tanúsága” szerint, ezt művelte még egy, a zsidóknak magát „Palesztina provincia” messiás királyaként bemutató Jézussal is, akit ezért, a vonatkozó római jogszabály alapján lázadás és annak szításának vádjával feszítettek egy keresztfára.
    ˙

    .

    * Új vallás hirdetése: még Jézusnak sem állott szándékában, akit legföljebb bigott, a Tórához ragaszkodó(!) afféle szigorú reformerként tarthatunk számon.

  • Mind a fenti vallas-ellenes predikaciok, nem csak atheista, de anti-semita , anti-kereeszteny, s lenyeheben minden vonalon anti-vallas tamadasok.
    Ami nem a vallasok alapelveit, hanem a lakossag alap-jogai elleni ‘vallas-uldozes’!

    Grantula atheistak!
    Mindenre keszek vagytok mindeg.

    De most egy elobbi alanyt, ami itt volt vitatva tavaly.

    A mult-heten kezdodott a George Gloyd halalaval kapcsolatos pere a negy rendornek Minneapolis varosban.
    Ami a leg-nagyobb vilagszerti per az OJ Simpson ugye-ota.
    Ami volt a legutolso vilagszerte kozvetitett TV-biralas.

    S a mult-het alkalmaval sikeresen het (7) Jury tagot valasztottak. Remelhetoleg a kovetkezo egy vagy ket het
    majd lehetoseget ad a vadak bejelentesere.

    Kozben a varos es a Floyd csalad kepviseloi megegyezest fogadtak el a 27 millio dollros karterites ugyen.