Orbán, Hitler és a látszatdemokrácia vége

2021 március 24 3:54 du.81 hozzászólás

Benyújtotta Varga Judit igazságügyi miniszter a törvényjavaslatot,amely feljogosítja Orbánt, hogy a veszélyhelyzetben az eddig is rendelkezésére álló hatáskörön túl, az állampolgárok élet-, egészség-, személyi-, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében rendeletével egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, és egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.

Ne legyen kétsége senkinek! A Fideszes többség meg is fogja szavazni,a megvett ellenezéki képviselőkkel kiegészítve.Varga pedig beírta magát azok sorába, akik felszámolták Európában a demokráciát.

Nincs még egy európai ország, ahol a végrehajtó hatalom vezetője arra használta vona fel a hazáját és a világot sújtó koronavírus vészhelyzetet, hogy az alkotmányos garanciákat eltörölve, korlátlan hatalmat adjon magának! Ilyen gátlástalan, gusztustalan Vezér nem uralkodik sehol a világ ezen felén.

A kérdés az, hogy miért volt erre szükség? Az alkotmány szerint a törvényeket a parlament fogadja el. Ez bizonyos garanciákat jelentene, ha a Fidesz nem számolta volna fel már így is a parlamentáris demokráciát Magyarországon, látszat renddé silányítva azt. Ennek ellenére az ellenzéki képviselőknek rendelkezésre álló, a közelmúltban jelentősen megnyirbált jogok mégis biztosítottak valamilyen fokú ellenőrző szerepet a nyilvánosságon keresztül.

Ha viszont Orbánnak joga lesz felülírni a törvényeket, félre tenni azokat és saját szájíze szerint alkotni szabályokat törvények helyett rendeleti formában, akkor választási rendszer innentől kezdve totális bohózat. Mert nincs értelme parlamenti képviselőket választani! Azt pedig, hogy a vészhelyzet meddig tart, ugyancsak a Fideszes többség határozza meg Orbánnal együtt.

A most benyújtott törvény fent idézett szövegéből következően ez teljesen korlátlan felhatalmazást ad a Főmérnök részére. Ne tévedjünk! Van ugyan arról is szó a javaslatban, hogy az Alkotmánybíróság a jövőben internetes kapcsolat útján is összeülhet, és meghozhatja döntéseit, de ez semmilyen korlátot nem jelent Orbán számára. Ezt a szervezet is telerakta saját embereivel, akik sose fognak ellene dönteni, illetve a lehetséges mozgástérben a döntések közül mindig a neki kedvezőt fogják választani.

Erre semmi szükség nem volt! Ha valaki zavargást kelt, lázít, sérti a köznyugalmat, álhírekekkel zavarja meg azt, akkor most is rendelkezésre áll a Büntető törvénykönyv, amely a háború idején vagy közveszély színhelyén történő bűncselekmény elkövetést súlyosabban bünteti,mint békében. Nem kell tehát Orbánnak új szabályt alkotni, hanem a meglévőt kellene alkalmazni!

Egy jogállamban nem a törvények uralmát függesztik fel, hanem jó törvényeket alkotnak, amik vészhelyzetben is alkalmazhatók.

A parlamentben pedig senki sem beteg, össze tudnak ülni, képesek új törvényeket alkotni. Nem ez lenne az első eset, hogy a Főmérnök csapata egyik nap benyújt egy törvényjavaslatot, aztán másnap elfogadja azt. Eddig se sült le a képükről a bőr emiatt. Bevezethetnék az internetes szavazást is, ha akarnák, a “home office-t”! De már ehhez is lusta a Vezér!

Minden más téren is megvannak azok a jogszabályok amelyek az állampolgári jogok érvényesülésének biztosítása mellett hatékony fellépést tesznek lehetővé. De ez nem elég a főmérnöknek. Korlátlan hatalmat akar. Ne zavarják őt holmi alkotmányosan elfogadott szabályok!

Egy hatalmi mámorban fetrengő, ezért a hatalom elvesztésétől hihetetlenül rettegő zsarnok gusztustalan lépései ezek. Aki immár szó szerint a törvények fölé helyezte magát!

1933. február 28-án Németországban Hitler aláíratta Hindenburg kancellárral rendeletet, amely megszüntette az állampolgári jogokat, és ott is rendeleti kormányzás lett bevezetve. A többit már tudjuk…

A Fidesz szavazók pedig nézzenek körül, hogy mit tettek ezzel az országgal! Ki előbbre jutásért, ki pénzért, hatalomért, vagy éppen farhátért stb. Remélem, van némi hányingerük saját maguktól!

Martin Zoltán

81 hozzászólás

  • Tapsikálni fognak hozzá.
    Mind a kb 2 millióan.

  • alkalom szüli a tolvajt… is!

  • M. Zoltán: Így igaz, de a szót kicserélném Staatsführer-re. A viktátornak már régóta megvan a Hitler-szindrómája. Csak azokat tartja maga körül, akik nem vitatkoznak, hanem parancsot teljesítenek. It costs what it costs. A szomorú, hogy nincs rendes ellenzék, csak kiskakasok csapata, akik nem igazán tudják megszólítani a ‘népet’. Nagyon nagy hibát kellene elkövetni a Fidesznek (Orbánnal az élén), hogy veszítsenek 22-ben.

  • Vajon nem unjak meg a magyarok a megallasnelkulli allando panszkodasaikat????

    Hiszen letezik negyevente, meg ha nem is a domokratikus modszer alapau valasztas is, de lehetoseguk szavazni meg Rakosi vagy Kadar szellemere is.

    Hat mi a feneert nem teszik azt, miert nem elnek a lehetosegeikkel ami letezo?????

    Az is tobbet erene mind ez az allando rikacsolo ocsarkodasaiak.

    S ha kerdezhetnem, miert nem eltek annak lehetosegevel az elmult 30 evben????????

    Ures pofazasnak semmi erteleme, amig lustak felkelni es elmenni szavazni!!!!!!

  • Na ez megint egy értelmetlen,tipikus ellenzéki hazug cikk!!!!
    A kormánynak joga van vészhelyzet(vírus) esetén azonnali rendkivüli intézkedéseket hozni,más országokban is így van,ha azok az emberek életét,egészségét,egzisztenciáját érinti!
    Parlamenti demokrácia „mostanság”(jó pár éve van:szavazhatnak,tiltakozhatnak,vitatkozhatnak stb)
    Amúgy a Fidesz nem vette meg az ellenzéki képviselőket,és akik normálisak azok eddig sem tagadták a vírust,sőt egyesek nagy leégés után saját magukat is megcáfolták,kénytelenek voltak helyesbíteni (pld. Fekete Gy.A,aki kritizálta a vakcinákat,meg pld.a Dr.Gödény”= GÖRÉNY!!,és a „hazaszerető” Dobrev Klárika is,akik saját maguk is megfertőződtek (őket egy percig sem sajnálom)!
    Amúgy aki Orbánt Hitlerhez hasonlítja az nem egészen komplett..,de ha már igen akkor,Rákosit,Kádárt kifelejtette…!

    Amúgy más normális országban ilyen kritikus helyzetben a pártok összefognak,és nem politizálnak,nem a választásokkal vannak elfoglalva!Ilyen sötét,mindenáron hatalomvágyó és jellemtelen ellenzék csak nálunk van!
    Részvétem!

  • „Alkalom szuli a tolvajt”.

    De csak az erkolcstelen gazember hasznlaja-ki a lehetoseget a bun-elkovwetesere!!!!

    Tehat tagadhatalanul erkolcstelen gazember volr lelekeben meg a buntett lehetoseg kihasznalasa elott is !!!!!

  • kiegészítés a „gyengébbek” kedvéért!

    Amúgy egy önkényuralmi rendszerben nem kíváncsiak az emverek véleményére,nem konzultálnak,nálunk meg ugye igen:írásban és a neten is lehet válaszolni!!!!
    Lapoztam!

  • Bendeguz79
    2021 március 25
    9:08 de.

    Ne légy már ennyire kurva okos, mert megválasztunk Orbán Viktornak!

  • Béla István
    2021 március 25
    6:04 de.

    A Hungaropharao.
    Ki piramidokat emeltet saját dicsőségére,
    más meg stadionokat. A mentalitástól függően.

  • Na végre! Megkaptuk szeretett miatyánktól a lelkesítő hét-parancsolatot.
    „Egy fémesen fénylő tábláról posztolt fényképet Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára csütörtökön.
    Magyarország hét törvénye:
    Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse.
    Minden magyar gyermek újabb őrhely.
    Az igazság erő nélkül keveset ér.
    Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni.
    Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük.
    Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs.
    Egyetlen magyar sincs egyedül.”
    Azt meg, hogy ki is számít magyarnak majd a megfelelő időben tudatja velünk a jóságos miatyánk valamelyik nyunyókája.
    https://hvg.hu/itthon/20210325_orban_magyarorszag_het_torvenye

  • Martin Zoltán
    Te a helyettese vagy ,te is segédkeztél ? ilyen jól informált vagy?
    A baloldali polgármesterek már ki is használták a helyzetet , nagy fizetéseket adtak haveroknak , az egyik , meg önmagának hat millio jutalmat !!!??? meg haverokat ültetett be posztokra, no meg összeirja az egyházakat , meg el akarja tüntetni a kerülete nevét adó emlékére állitott szobrot —- most mindent lehet csinálni !!!
    amikor a zorbán lett a miniszterelnök — akkor a baloldal volt többségben az alkotmány biróságban — nyilván a jó ember került a helyére amikor lejárt a mandátuma.
    Az nem zavar hogy a junio minden szervében egy nagyon gazdag ámerikai emberei vannak bent , vagy az ejrópai biróságban stb.

    „””…A többit már tudjuk……”””,most a jobbik ,ballik egy csapat ( mondhatjuk hitler meg sztálin) , gondolod nem ők fogják megcsinálni amit te másnak vizionálsz,mind a két szélsöséges vonal nálatok van , akkor mitől félsz( a fekete autók még nálatok vannak , majd mehettek reggelente ! )
    De már a polgármestereitek meg is valósitják szélsőséges álmaitokat– csak még most nem tudnak mindent megcsinálni , de a vészhelyzet alatt fentiek szerint sok mindenbe belekezdtek — mert ugye a jelszó : ez a harc lesz a végső …!!! már itt tartotok —- ugyhogy ne félj semmitől , ha hatalomba kerültök a törvényt is megöröklitek nem gondolod
    üdvözletével

  • Bendeguz79
    2021 március 25
    9:08 de.
    egyetértek .
    Üdvözlettel.

  • Martin Zoltán cikkét némileg erősíteni látszik a bíróságok tervszerű bedarálását célzó mai nyilván nem utolsó lépés. Természetesen mint mindenhol a jogállamiság leépítése terén is egyre jobban teljesít örökös nemzethy-miatyánk által vezetett pártunk és ormányunk:

    „Közösséget sérteni félned nem kell jó lesz…
    A szólásszabadság érvényesülésének új irányát kijelölő fontos és egyúttal szomorú ítélet született szerdán a Kúrián, abban az eljárásban, amelyben a közösséget ért jogsérelem alapján érvényesített személyiségi jogi igényt két magyar állampolgár egy hvg.hu-n megjelent publicisztikában szereplő ironikus megjegyzések miatt.
    A határozat azért szomorú, mert részben ellentmond a Kúria eddigi gyakorlatának, részben olyan jogértelmezési irányt képvisel, amely a szólásszabadság korlátozása felé tett lépésként értelmezhető. A meghozott ítélet sajnálatosan egybecseng az irányadó többségi kommunikáció elvárásaival, azonban figyelmen kívül hagyja az elmúlt 30 év alkotmányossági mércéjét, és vélhetően annak az ideológiai elvárásnak enged, amelyet a Kúria nemrég kinevezett elnöke, valamint az irányadó kurzus képvisel.”
    https://hvg.hu/itthon/20210325_Magyarsag__Kuria_itelet

  • ˙

    SZENZÁCIÓS CIKK A III.MAGYAR BIRODALOM ALAPÁLLAPOTÁRÓL:

    https://hvg.hu/itthon/20181108_Bunuldozes_hianyaban

    Tegnap a Kúria ismeretlen(!)magánfelperes javára elítélte a HVG-t

  • AuroraBorealis

    Remek ez a chilei csoportkép 1973-ból.

    Én e kórképhez még egy pár stadion fotót is mellékeltem volna.

    Irodalom: SERGIO VILLEGAS: A STADION

  • Cikihara!

    Na erről nem halottam,de rendszeresen olvasom a HVG sötét,hazug „híreit”a neten (amire egyyébként többnyire nem lehet reagálni a neten…)és telefonon sem tudtam régebben elérni őket,többszöri próbálkozásra sem…érdekes ugye?… na.nem véletlen!

  • Ugyan, ugyan ELEMER, Neked a tagadhatalan valosgra valo emlekeztetes az „kurva okossag” ????

    De nem is emlekszel hogy NEM szavahatsz senki egyenre ottan!

    Csupan valamely partra a 23 kozzul.
    Kerlek legalabb arra probalj emlekezni amikor majd lehetoseged erkezik a jovoben!!!

  • A.B.
    Ha semmi masra, de legalabb a foci-stadionokra buszkek lehetnenek !!!!

  • Egyébként a HVG napi hírlevele kb.annyira igaz,mint amit Gyurcsány Fletó mond,amikor kinyitja a száját…..
    szerencsére a többség hiteles forrásokból tájékozódik!

  • Cukihara
    2021 március 25
    2:24 du.

    Haladunk, szépecskén haladgatunk „előrefele”.
    A náci-csírák meg -mint fenntebb mondtam- tapsikálnak hozzá.

  • Aszongya OIM* hogy
    „megkérdezik” a zemberek
    véleményét.Ha tudnám hogy humora
    az nincs a hülyéjének, azthinném viccnek szánta.

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Vagy van neki.Tökmindegy .

  • Bendeguz:

    Ráfáztál.
    Az alattomosan ájtatatos
    HUNT* megdícsért téged.Valamit
    nagyon szarul csinálhatsz heheheeeheheheehe

    *HUNT = HazUdozós Náci Tóthpéter

  • Egy büdösnáci „egyetértése” felér egy szembeköpéssel.
    A jókívánságairól már nem is beszélve.
    Azok kissé trágyaszagúak.

  • Hallgatom a Klubrádiót
    (vagyis ami maradt belőle)
    és olyan érzésem van mintha a békés
    hetvenes évek végébe* kerültem volna vissza.
    Művészetek, irodalom, a Kékszakállúból részletek…
    Tiszta idill* az egész.Hányingerem van tőle.Bennem van a hiba?

    *Hetvenes évek vége:
    Az „emberarcú” szocializmus kialakulásának kezdete.

    *Nem a műsorok miatt,
    hanem a szitu anakronizmusa miatt.
    Most nincs békés hetvenes évek vége,tehát az „idill” hamis.

  • Bravó Cukihara!
    2021 március 25, 2:24 du.

    Na ez lenne az ominózus cikk amit most helyreigazításra ítélte a hvg-s Tóta W. újságírót a Varga Zsolt András jan 1-től elnökének kinevezett Kúria. Aki mellesleg eddig Polt Péterünk alvezéreként szolgálta a NER-t és még soha nem végzett bírói munkát. Persze ismét a legmegfelelőbb embert sikerült megnyerni erre a pozícióra, akinek természetesen éppen ideje volt már bizonyítania a rátermettségét – megszolgálta a bizalmat 🙂

    Amúgy a cikk nagyon jó és tanulságos, így meg pláne, hogy kicsillagozták a pervesztes szavakat…. 🙂

  • Na! Ha akarja, akkor ezzel a diktátori felhatalmazással o1g bárkit lelövethet azonnal!
    Csak azert nem teszi meg egy ideig, mert jöhet a várva várt forradalom, ami megsemmisíti!

    Éljen a diktatura! Eljen a diktator!

    Választások?

    Az internetes szavazás neki azert veszélyes, mert a behulyitett szavazói kevesse muveltek, kevesebben hasznalnak netet!
    Az ertelmesebbek inkább hasznalnak netet!
    De kulonosebben felnie nem kell, mert konnyen meghamisitja a netes szavazatokat, csak arra kell vigyaznia, h ne legyen sokkal tóbb szavazat magára, mint ahany szavazo tenylegesen van! Ne hozzon ki 15 millio sajat szavazatot!
    Illetve egy választáson ne!
    Vagy monja azt, hogy a többlet az már a kovetkezóre szavazott, ahogy a roman szavazatoknal is a halottak es a medvek szavazataival növelte szavazatai számát, no, meg a leállitott szavazatszámlalaskor, ami után a vesztésre állása hirtelen megfordult!

    Szoval ilyen nyilvánosan is tapasztalhato valasztasi csalással elert eredmény mellett még JézusNAK és a JóISTENNEK SE LENNE ESÉLYE SEMELYIK VÁLASZTÁSON!

  • Ugyan, segítsetek már egy kicsit…
    Nem tudom egyedül eldönteni melyik bölcs dakota idézetet horgoljam fel a konyhai falvédőmre:

    „- Minden magyar gyermek újabb őrhely.
    – Az igazság erő nélkül keveset ér.
    – Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni.
    – Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük.”

    Egyik jobb minta másik, no nincs is mit tagadni …Csak a szeretett mijóurunk képes ilyen kreatívságokra.

  • Orsós Elemér

    Nem az a baj hogy, e fórumon is sokak 70 %-os részigazsága ül, hanem az hogy, ezt politikai revans elégtételre és nem az ország politikától független közös érdekére akarnák érvényesíteni, magyarul kurva sikeres a több évszázada -főleg megszállók által- eröltetett alamuszi egymásnak ugrasztás. 🙁

    „Varga pedig beírta magát azok sorába, akik felszámolták Európában a demokráciát”

    Mellesled szerintem Európában soha sehol nem volt igazi demokrácia, ma sincs, legfeljebb a ló másik -túlzottan adminisztrativ- oldalára átesett Svájcban! (Túlzottam adminisztrativ alatt a minden jelentéktelen szarságért is megtartott kötelező népszavazást értem! 😀 )

    „A parlamentben pedig senki sem beteg, össze tudnak ülni, képesek új törvényeket alkotni.”

    Erre pedig majdnem egy nagy lóhimbilimbit mondtam, mert a papirrendszerváltás eredményeként jobbára átejtőernyőzött MSZMP jogutódok csak a saját fizetés emelésük megszavazására képesek ősszeülni, a törvények alkotásához meg a kedvezményes parlamenti kantinból kell összeterelni az érvényességhez szükséges létszámot!!!

  • Lópici Gáspár

    Nem kell fosni, Orbánt a magyarnál sokkal erősebb ellenzék fogja lecserélni!
    https://mandiner.hu/cikk/20210325_izrael_netanjahuek_61_59_aranyban_kikaptak_a_valasztason

  • SzandiMandi, hadd a dakotákat a fenébe! Újabban az „Oxfordi gyilkosságok” sorozatban találok remek mondatokat. ime egy, mutatóba:

    Öreg mozigépész mondja: reméltem, hogy az unokám majd átveszi tőlem a munkámat, de őt sokkal jobban érdekli az igazgatás…

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 március 25
    4:41 du.

    Na jó, lásd mennyire engedékeny vagyok, felkérlek hogy, a 23-ból javasolj nekem egy olyan önzetlen, lelkiismeretes pártot akik csak az ország érdekeit tartják szemük előtt! Talán csak egyet találnál, de azok meg nem rugnak labdába, mert ők a korszerűtlenné vált MSZMP olyan idealista őskövületei, akik még a frissen megválasztott elnöködnél is demensebbek, viszont szag alapján meg tudják állapítani hogy, mikor kell a párttársukat pelenkázni vagy szólnak neki hogy, akit csókolgat az a szutykos akarítónője és nem az unokája!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    Béla István
    már.25.6:04

    Hitler nem választással, hanem elnöki kinevezéssel elnyert státusza a kancellár (Kanzler) volt, mígnem a benne soha meg nem bízó, őt mégis kinevező. H i n d e n b u r g . marsall és . köztársasági . elnök . H i t l e r . s z e r e n c s é j é r e . m e g . n e m . h a l t.

    Addigra a botcsinálta, őrvezetőből* lett politikus már ki is agyalta azt, hogy egyesíteni fogja a kormányfői, azaz a kancellári címet az államfőivel, majd így aztán egy referendum segítségével magát egy személyben kikiáltatta ki vezér (Führer-ré) és kancellárrá – tehát nem Staatsführerré. A két rangot az „ein Volk – ein Führer”jegyében az istenadta Volkkal szavaztatta meg sajátmagát az Überalles mindenhatójává, hogy országát majd hamarosan kiléptethesse a Népszövetség keretei közül, hogy felmondhassa a köztársaság alkotmányát, aztán hamarosan egy látványos berlini olimpiával, Csehszlovákia és Ausztria bekebelezésével, majd az egész világ fölgyújtásával mutassa meg, hogy hol van a magyarok – bocs’a freudizmusért – szóval a németek istene…

    Mindezt a kancellári cilinderéből nem egészen 30%-os szavazat kisebbséggel teremtette elő…

    Hát nem kísérteties a hasonlóság a mai Orbanisztán valóságával? Csak a mi mai Vezérünk óvatosabb duhaj német példaképénél. Ő a lassan járj, tovább érsz taktikájával tette, 30 év alatt teszi magát a világ egyik leggazdagabb mágnásává és csak mostanában kezd fegyverkezni, ki tudja miben töri azt a busa fejét ? Minden esetre a horthyzmust már visszahozta a városképbe és a mindennapok világába.
    ˙

    .

    * Hindenburg marsall, Németország háborús hőse, az utolsó pillanatáig Hitlert gúnyosan őrvezetőnek nevezte, amely minden hadseregben a közkatona után a legalacsonyabb katonai rendfokozat.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Ui. 10.57-hez

    Írod, hogy Orbán a kezdetektől fogva súlyos Hitler szindrómában szenved.
    Régi „bajtársai” és nevelői nem győznek nosztalgiázva emlékezni vissza az „egykor még JÓ”, ifjú demokratát alakító hazug csirkefogóra, közben következetesen elmismásolva a saját felelősségüket abban, hogy azokban az időkben Ők e közveszélyes pszichopata hajlamát figyelmen kívül hagyva fedezték, elfedték hazug, örökké önigazoló és hataloméhes politikai pályájának a kibontakozását, majd ez által a teljes hatalma megragadását. Tehát ők is bűnösök Magyarország politikai és gazdasági állapotának a létrejöttében.

    A fenti fotómontázs tökéletesen vázolja fel az egész orbáni hungarocamorra lényegét… Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ezek és a többi Fid SS bajtársak ajánlgatták be Orbánt, pl. a mecénás Soros György figyelmébe, mint a jövő nagy reménységét. Íme itt a jövő…

    Orbán nem csak egy picit hajaz a német Führerre, hanem emberileg, jellemében és metalitásában annak a tökéletes és gátlástalan megfelelője egy hozzá hasonló, ugyanúgy alacsony sorból uborkafán felfuttatott német diktátornak. Egyetlen különbség ami kettejük között a különbség látszatát adja, az a konkrét történelmi helyzetekben keresendő, illetve mutatható ki. Azonban kijelenthetjük, hogy Orbán ugyanazon körülmények között egy tökéletes Hitler lenne…

    Irodalom: Rauschning: Hitler bizalmasa voltam (Zrinyi kiadó)

  • Geyza
    2021 március 25
    5:31 du.
    Aranyos géjzukám! igazán szeretettre méltó vagy ,ezt tudja biztos a rokonság is — ezért fogadtátok be jákobot a jobbikból , mert tudtátok , hogy sokáig lelketek nem maradhat távol tőletek ! igy erősítetted meg , azt amit korábban apránként itt elmondtál : kisnyilas voltál,átmentél ávh-s dilerbe , ezzel pincézted az embereket , majd elmentél a seregbe ott meg már az áram is a kezed ügye alatt volt .
    Bárhogy szidsz itt mindenkit egy biztosan látszik életutadból , nem tudsz kilépni a komenista múltadból elméd csak arra van berendezkedve mindent csak ezen keresztül látsz , de jött a „rendszerváltás ” és ott megdöbbentél hogy mi van és nem merted ezt tovább nyíltan vállalni, ezért elmentél liberiális módba , mert nem azt látják — gondoltad– hogy komenista vagy .No de most hogy jákobot befogadtátok a jobbikból és kiderült , hogy szélsőséges náci is vagy . ez a kettő keveredik benned , nem tudod mikor melyik van benned,ne búsúlj mind a kettő benned volt , benned van,már így fogod elhagyni e világot , mikor a marsra utazol — de ott egy nagy baj lesz — nem lesz ott a pártod : mit fogsz csinálni ? te mindig másra akarod kenni — ami te vagy —-ott majd a vénuszra kened?
    Szeretett ü d v ö z l e t é v e l

  • Martin Zoltán
    Idézet tőled „””…1933. február 28-án Németországban…”””,
    tudod a kettőnek semmi köze egymáshoz —- csak a te fejedben van valami zűrzavar.
    Ha össze tudnád hasonlítani az akkori németországi időket , meg a mostani magyar időket ,biztosan láthatnád hogy a „sejtetett ” dolog itt nem tud bekövetkezni ! De ha nézed magatokat , társaitok nyilatkozatait : mindennél világosabb , hogy minden törvényen át fogtok gázolni ( ha hatalomra kerültök ) , mert ilyenek vagytok : az ilyenek ne akarják másra kenni — előre — azt amit ti el akartok követni
    ,no meg el fogtok követni, e mellett magatok mellett tudhatjátok a német sajtót is tehát „onnan” meg lesz a segítség arra, nektek, amit másnak akarsz vizionálni … üdvözletével.

  • Szandi!

    Horgold fel mindegyiket – az lesz a legjobb-:)

  • Lópici

    Mellé nyúltál – Orbánt Orbán fogja lecserélni.

    Aki nem értené: A következő 5. parlamenti győzelme után átadja a „karmesteri pálcát” egy fideszes Orbán-2-nek”

  • SzandiMandi
    2021 március 25
    6:54 du.

    Horgold a következőt:
    (Magam találtam ki, csak most, csak itt és csak neked)

    „Huszárlegény a babaám,
    néki fő a sok bab ám”

  • ORSOS;
    „Engedekeny” lennel, kersz „javaslatot”?

    Hat miert nem a jozan godolkodast kovetned?

    Talan miert nem mindenki biztonsagat, elzalogosithatalan jogait, lehetoseget venned az elso celnak?

    S a kozosseg alatal korlatozott allamigazgatast, s mindent a demokratikus modszerek alapjan a lakossag tobbseghatarozata altal dontve?

    De legy oszinte egyszer, miert gyulolitek annak meg amliteset is, miert csak a kegyetlen dioktaturat imadjatok??????

    Na, arra legy emeber oszinte valaszt adni!!!!

  • PityiPalkó
    Az „Egyszervolt” zárolt cikk/2021.03.21/7:23-ra adott válaszom:
    ˙

    Az igaz, hogy 03.21. 12:07-es szösszenetemben Amerika

    II.vháborúban’ odaveszett 291ezer halottját tragikusnak

    minősítettem, DE ugyanott, egy kissé lejjebb a Szovjet-unió . H

    ú s z-m i l l i ó . (több polgári, mint katona!) halottját egy

    rommá vált ország és nép . k a t a s z t r ó f á j a k é n t .

    aposztrofáltam ám úgy, hogy ott az USA győzelme nem tragikus

    áldozat, de sokkal inkább egy győztes diadal és gazdasági

    konjunktúrának mondható, ami 70 év után is gazdasági profit

    ezer-milliárdokban is mérhető dicsőség.

    Gondolom a tragédia és katasztrófa közötti különbséget

    talán még te is képes lehetsz érzékelni, hogy a SzU „győzelme”

    csupán . p i r r u s z i . gy ő z e l e m . lehetett, amit a

    volt szövetséges USA, háborúban szövetségesi kardját az általa

    gerjesztett hidegháborújában sikerrel fordított ellene.

  • SchumackerLady

    Auróra Borealis
    2021.03.25.2:45

    Auróra! A cikkből hiányold a stadion képeket. Itt, az alábbiakban megláthatod a Puschkash, meg Pancho stadionok előképeit is, hogy bármely diktátor kezében mire is jó egy országos stadion hálózat.

    https://latin-amerika.hu/index.php/elemzesek-uj/tortenelem/1572-40-eve-tortent-a-chilei-puccs-1-resz

  • SchumackerLady

    Tót Péter 2:10

    Hogy megvilágosodj, olvasd inkább el „tisztelt hölgyeim és uraim” 10:57 és 11:47-es hsz-eit, ott mégis fölfedezheted a belőled hiányzó analógiát…

  • SchumackerLady

    utóirat:

    Érveket kis Tót, nem vagdalkozást… !

  • Hibás közlés !

    A puccs-vezérkar fotójáról hiányzik . P o l t . P é t e r . nemzeti főügyész mindent fedező . k u l c s f i g u r á j a !!!

  • Almási Alma
    2021 március 26
    9:04 de.

    Az Oxfordi gyilkosságok egy remek jó sorozat, messze nem a szokványos bűnügyi történet, kicsit hosszadalmas ugyan, és elvont, sőt ha nem kellő intenzitással „vagy az ügyön” nehezen is követhető, viszont a miliő amit teremt, magáért beszél. Nagyon tetszik a ’60-as évekbeli oxfordi épületek hangulata, az öltözködések, kocsik, a korabeli puritán rendőrségi irodák, élen a látszólag okoskodó, semmit nem értő rendőrfőnökkel – aki valójában mindent nagyon is ért, és adott pillanatban bőven számítani lehet rá. Egy egy ügy végén, amikor összegzésre kerül sor Thursday felügyelő és Morse között a pub-ban egy telekorsó barna sör mellett, valóban mindig elhangzik egy mély értelmű megállapítás! És közben folyamatosan szól valamelyik opera részlet, utalva Morse „hobbijára” Bámulatos Morse nyomozó kódfejtőképessége, és az összefüggések láncolatának felismerése – bevallom, nem mindig sikerül követnem lépésről lépésre, de a lényeg azért átjön. Azt hiszem ma a tigrises epizód lesz – bár én eddig összevissza láttam, hol melyiket évad hányadik epizódját sikerült elcsípni! ( Story4 szombat /vasárnap 21 óra)

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2021 március 26
    11:47 de.

    Kedvesem ! „””… Azonban kijelenthetjük, hogy Orbán ugyanazon körülmények között egy tökéletes Hitler lenne……””” ez idézet tőled .
    Nyilván akkor úgy gondolod , hogy gyuriferid , fegyőr barátod,az mszmp-es két elnökökeid,vagy a ” kiabálós kis fekete hölgy ” a parlamentben,vagy a karácsonyfátok ( bár lehet , hogy neki meg kellene változtatni a nevét , mert ez tiltott lesz a rendszeretekben !!!), stb. ezek mind alkalmasak arra , hogy SZTÁLIN legyenek és azt a módszert fogják követni , mint ő , no de ebből csak egy kell !!! KI lesz az? klárika ? Majd eldöntitek !!!
    de most jut eszembe : mi lesz a ” jákobotok”-kal ő lesz a ” kishitler ” ,mert neki is kell valami poszt ?Lesz tábor is építve borsodban — mint régen — vagy van valahol ” gulág”-gotok is ?
    Na ezekről meséljél valamit !!!???
    üdvözletével

  • Bodamarcsi,

    Tényleg ne csináltass IQ-tesztet. Kár lenne az orvosért, mert halálba röhögné magát. Lassan javasolhatnád a trolltartódnak, hogy engedjen nyugdíjba, mert kiöregedtél a szakmából.

  • Besancon, itt bármikor bármelyik rész megnézhető. Én sokszor, apránként nézem, ismételgetem, de még 8-10 ismétlés után is szoktam találni benne valami újat, amit addig nem vettem észre.

    Azt nagyon sajnálom, hogy nem tudok annyira angolul, hogy úgy is megnézhetném, mert füllel hallhatóan a figurák kiejtésével is manipulál…

    https://jobbmintatv.hu/online/Oxfordi_gyilkossagok/1_evad/

  • piritos kenyer

    Boda Marcsi egy dologban nincs igazad. Kulfoldon sem fognak ossze az egymas ellen acsarkodok a jarvany miatt, mar csak azert sem, mert tudjak nagyon jol, hogy miert van „jarvany”.

    Viszont amivel itt vadoljak az Orbant ketszeresen is bugyuta.

    1: Minden orszagban ilyen modon zajlik le a veszhelyzet.

    2: Orbannak nincs igazabol szuksege veszhelyzet kihirdetesere, ha torvenyt akar valtoztatni. 2/3-os tobbseguk van, azt csinalnak amit akarnak.
    A veszhelyzet csak arra szolgal, hogy az intezkedesek gyorsabbak legyenek, ne kelljen hetekig vitatkozni valamirol, amikor gyorsan kell cselekedni.

    Boldog Husveti Unnepeket kivanok!

  • Köszönöm mindenkinek a sok értékes javaslatot a természetesen „költői” horgoláshoz, külön köszönet ferenct-nek a remek, nem várt segítségért.

    Kedves Alma, nem is hallottam még az Oxfordi gyilkosságokról. Ez angol vagy amerikai sorozat?

    Nagy huncut vagy Geyza! 🙂
    2021 március 26, 7:05 du.

    Kár is tagadnod, hogy a remek falvédőversed nem a drága mijóurunk híres fehérvári huszárok – dala inspirálta! 🙂

  • Orsós Elemér

    Ugyan kétségeim vannak, hogy működni fog-e, de lehetne egy szép álom ….
    az ellenzéki összefogásról idéznék egy úriembertől:
    (a lapján tette közzé:)

    Gábor Bruck
    24 de março às 03:49
    ·
    Tanulom megszeretni az ellenzéket.
    Jól haladok, azért, mert az ellenzék nagyot lépett előre. A közös listára, a közös jelöltekre gondolok, az együttműködés készségére. Ez minőségi változás az elmúlt 10 évhez képest. Mondhatnék 150 évet is, csak félek a pátosztól.
    A hat párt együttműködése unikális, mert ez teljesen hiányzik a magyar kultúrából. Úgy tűnik, az ellenzéki vezetők, 25-30 ember képes szájkosarat tenni az egójára, képes túllépni az egyéni érdekein és tényleg le akarják győzni Orbánt.
    Tanulom megszeretni az ellenzéket.
    Ebben segít, ha tudom, hogy nincsenek rendkívüli emberek. Ez csak mítosz. A sikeres vezetők is esendők, sok a gyengéjük és folyamatosan hibáznak.
    Mózes nem értett az emberekhez. Az első fontosabb megbeszéléskor nem meggyőzte az egyiptomi férfit, hanem agyonütötte. Emiatt egy egész népnek mennie kellet. Nem tudott beszélni, sem tárgyalni, ahogy mondta: nehéz nyelvű vagyok. Ezért küldték mellé Áront. Az egyiptomi kivonulás után pedig nem bírt az emberekkel. Azok folyamatosan rossz irányba mentek. és kellett mellé Jetró, aki mutatta, hogyan lehet hatékonyabb.
    Churchill már több mint 40 éve gyakorolta a szakmát mire miniszterelnök lett. Ez idő alatt sok jó tett, és elkövette az összes létező hibát. Aztán megvédte Európát a pusztulástól.
    Abraham Lincoln élete első 70 százalékában csak bukott. Soha semmi sem sikerült neki. De a legvégén megnyerte a polgárháborút, megvédte az Uniót, és a rabszolgák felszabadítása miatt Amerika legnagyobb elnöke lett.
    Ha az óriások is hibát hibára halmoznak, akkor lehetünk mi is kicsit elnézőbbek a saját ellenzékünkkel szemben.
    Ha így teszek, akkor Fekete-Győr András teljesítménye nem rossz. Létre jött egy fiatalokból álló formáció, majd megszületett a Momentum. Ezt a kezdetektől képest egyben tartani és esélyes, hogy jövőre bejutnak majd a parlamentbe. Ez teljesítmény.
    Jakab Péter képes egy elfogadhatatlan pártból elfogadható pártot építeni. Ez is teljesítmény.
    Gyurcsány Ferenc felépített egy pártot. A DK 2018-ban 5-6 százalékon állt, ma háromszor akkora. Azt is mondják, hogy az ellenzéki összefogásban jelentős katalizátor szerepet játszott. Ez is teljesítmény.
    Az ellenzéki nőkről eddig is jó véleményem volt. Dobrev Klára, Donáth Anna, Szél Bernadett, Cseh Kata, Szabó Tímea vagy Kunhalmi Ágnes egyszerűen jó csapat. És itt van még Karácsony Gergely és egy tucat új polgármester.
    Szóval, megpróbálom szeretni őket és nem zavar, ha egyikőjükből sem lesz nagyformátumú vezető. A belga, dán, svéd, norvég, finn, portugál vagy svájci miniszterelnök sem az.

  • Orsós Elemér

    Ja, az itteni KMH látszat-többségi vélemény semmire sem mérvadó …
    Ugyanis az itteni többség nem reprezentálja az ellenzéket
    Amit reprezentálnak, az az átkos MSZMP időkért való nosztalgia – az u.n. „népi diktatúra” visszasirása, egyes vezérlö szó-szólóik pedig egyenesen annak az erőszakos visszaállitásért szállnak síkra.

    Azért, ami Magyarországot (és a világot) lezüllesztette, és pont azok, akik a rendszerváltásnak nevezett aljas komédia során a felhalmozott népi vagyont (a közöst) szempillantások alatt mint ócska vándorcigányok hordták szét – és ezek most cigányoznak, parasztoznak, proliznak, bunkóznak …

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    TóthPéter 7:14, Petya – ‘karom mondani Totya kedves!

    Ha végigolvastad volna 10:57és11:47-es hsz-emet, a végén még fel is fedezhetted volna Hermann Rauschning először 1939-ben(!) kiadott, magyar nyelven; >Hitler bizalmasa voltam< című memoárjaira utaló hivatkozásomat is…

    Tudniillik Rauschning Danzig szabad város akkori kormányzója, tagja NASDAP-nak(!!!) közelről ismerve az osztrák falusi kisgömböcöt, kiábrándulva az eszméből, könyvében tényszerű képekben ecseteli a városban-frusztrált falusi bunkó egyéni és társaságban viselt, ritkán még őszinte megnyilvánulásait is, aki a saját, beteges fantáziálásait monológok formájában kinyilatkoztatja az őt bámuló, tányérnyaló eszmetársainak.
    Esküszöm Totya, ezt a könyvet olvasgatva, az ott dokumentált, Hitler betegesen pszichotikus társasági – részben még "békebeli" – hazug színjáték produkcióit és egyéb megnyilvánulásait; mindig az a "fiataldemokrata", majd Liberális Internacionálé elnök, s mára már szélsőjobboldali (lásd: a fenti montázst) alkotmányos-puccs Vezér Orbán zavaros képe lebeg a szemem előtt, aki napmint-nap ma ezt, holnap azt, holnapután homlokegyenest ugyanannak az ellenkező igéreteivel áltatja a hőn szeretett kipcsak népét…

    Tény, ami tény, mint Hitler is anno, ígérgetésben csúcs amit ez a pali most is produkál, merthát a Führerek, azok mindenhez értenek. Idestova már 20'000-re rúg a nemzet halott covid-áldozatainak a száma, s a mi zseniális Führerünk 250-270-es napi(!) elhalálozás mellett szemrebbenés nélkül ígér életet, illetve konkretice, már április 14-re meghasal egy általános, úgymond' nyitást kb. aképp', hogy
    Nyugi! ti csak nyugodtan dögöljetek, én majd nyitok, oszt annyi:

    Haaajraaaaaa moooooogyorok!

    Persze csak rajta, haaaajraaa Totya is! 😀

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Utóirat:

    Totya!

    A Hableány hajókatasztrófa 30 halottjáról micsoda megemlékezések folytak itt országszerte. A Covid19 20000-réről március 15-én kellett volna legalább egy néhány keresetlen szót ledadognia, annak a Szájer Jánosnak onnan a budai fellegvárból hisz’ az ő tiszteletükre legalább már egy nemzeti gyászt illenék rendezni.

    Haaaajraaaa moooogyorok !

  • „tisztelhölgyeimésuraim”
    3:44 írja, hogy előbb

    „fiataldemokrata”, majd Liberális Internacionálé elnök, s mára már szélsőjobboldali (lásd a fenti montázst) alkotmányos-puccs- Vezér, Orbán zavaros képe…”

    Jah, „tisztelthölgyejimésurajim” *!

    az . e v o l ú c i ó . nemcsak a darwinizmusnak, de

    a . m a c h i v e l l i z m u s n a k, sőt még

    a . h i t l e r i z m u s n a k . is lehet a sajátja.

    .

    *Talán nem sértem meg,ha azt is kijelentem, hogy ezt a műelegáns és qvára kikupált, oly fölöslegesen cikornyás, akár egy echte falusi falvédő, vagyis ezt a hülye megszólítást, az Ön nicknevét; a tisztelhölgyejimésurajim-at is először a mi kipcsak Führer-Urunk hányta az ő nagyérdemű hun publikuma ölébe bele…

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Béla István

    „Csak azokat tartja maga körül akik nem vitatkoznak, hanem csak parancsot teljesítenek.”

    Én teszem hozzá, és akik a Vezérnél nem nőttek magasabbra.

  • „Tisztelhölgyeimésuraim”

    Jellemző, a Bartók nevét bitorló állami sóderláda és a maszek Klasszik „hírei” egy az egyben a Hunta-Hírközpont, az úgynevezett MTI cseles híreit mantrázza félóráról órára a műélvező hallgatósága alélt hallószerveibe…

    Most az előbb épp úgy kezdték, hogy ma ennyi, meg ennyi oltást adtunk be, és ezzel az elsők vagyunk a Világon ma beadott oltások számában. Viszont nem véletlen'”e l f e l e j t i k” azt bemondani, hogy Orbanisztán valójában . v i l á g b a j n o k . a lakosság számához viszonyított . ö s s z e s . h a l o t t, valamint az . e g y . n a p . a l a t t . e l h u n y t . kovid-betegek számában !!!!!!!!!!!!

  • Toth !

    Konkrétumokra, adatokra, dátumokra, cikkekre, könyvekre hivatkozz, ne blöffölj itt hivatkozások és dokumentumok nélkül összevissza.

  • piritos kenyer:
    „Kulfoldon sem fognak ossze az egymas ellen acsarkodok a jarvany miatt, mar csak azert sem, mert tudjak nagyon jol, hogy miert van “jarvany””

    Tudják nagyon jól, hogy miért van a járvány? Igazán elárulhatnák. Én például nemigen tudom.

    (Ami nagyon keveset talán tudtam annak idején a paramyxoviridae családba tartozó, egyszálú RNS-genommal bíró szopornyicavírusról, az ugyanebbe a családba tartozó, a veszettséget okozó, szintén egyszálú RNS-genommal bíró rabies lyssa vírusról vagy CPV vírusról, hát bizony azóta lassan azt is szinte teljesen elfelejtettem.)

    Persze, persze, a távolsági közlekedés gyakoribbá válása, meg ilyesmi is gyorsabbá teszi a járvány terjedését, ezt már Lao-cse, az „öreg gyermek” (aki 77 éves korában született) is megírta a Tao Te Kingben, hogy minden baj abból származik, hogy az emberek mozogni akarnak, ahelyett, hogy nyugodtan megülnének a fenekükön, s soha életükben nem mennének el a szomszéd falu határáig se …

    De ha már „mindenki nagyon jól tudja” miért van a járvány, csak én nem, kíváncsi volnék rá, konkrétan mi az, amit olyan jól tudnak. Ön – aki nyilván szintén nagyon jól tudja – csak így magunk között nem árulná el nekem?

    P.s.: Annyit azért megjegyeznék, hogy járványok valószínűleg mindig is voltak, hiszen a baktériumok és a vírusok minden bizonnyal régebbi lakói a Földnek, mint az emberek.

  • Andrew_s
    2021 március 27
    7:56 de.
    Boda esetében IQ-teszt?
    ugyan, kérem!
    a banyapók előrongyolt ünnepi otthonkájában, és pökött egy bűzös-ragadósat,ahogy az képességeiből telik.
    méghogy IQ-teszt! nála még a fogalom is ismeretlen!
    figyeld csak meg a válaszát!

  • Gabriel
    2021 március 27
    7:05 du.

    az már bizonyos -számomra-, hogy neked is agyficamod van, mint a grizinek…

    az a rohadt múlt csak az ne lenne meg az a sok halott amelyiknek már hamvai sem léteznek azok az okai mindennek agnoszticizmus a 12 dik hatványon és a hülyeség

    az élők -természetesen- semmiben sem hibásak ők „csak” áldozatai annak a sok gonosz halottnak… a világ tele van ezzel az agyficammal és csak úgy harsog

    hozzon neked a nyulambulam eszet kis kosárban

    nekem ferrero roché -t hoz (már kinéztem melyik csomagolású a legjobb)

  • Rodeio

    „az élők -természetesen- semmiben sem hibásak ők “csak” áldozatai annak a sok gonosz halottnak… a világ tele van ezzel az agyficammal és csak úgy harsog”

    csak nem egy önvallomás???

  • Ugy a USA, a demokracia, egyenijogok gyuloloinek mint annak remenykedoiknek a figyelmebe hozva, hogy holnap, Hetfon kezdodik, s vilagszerte TV-n kozvetitve , George Floyd halalval vadolt Minneapollisi rendor birosagi-targyalasa.

    Az elmult harom het-alatt sikeresen valasztottak a felek a Jury-tagjait.

    Persze a Hannepin megyei birosag epuletet beton-barikad, vas-kerites, szoges-drot-barikad es a Nemmzet-orseg fegyverzet egysegei keszen alanak a beke es biztonsag fenntartasara.

    Tehat nem csak a gyulolkozes lehetoseget, hanem az elzalogosithatalan emberi-jogokon alapulo igazsagszolgaltatasnak is tanulsagat nyujtja majd vilagszerte.

  • GABRIEL;

    Ellenezni barmit is, mint p.l.az allamigazgatas sikereit, vagy sikertelensegeit, az enm kovetel semmi kepesseget, tudast, gyakorlatot, ambiciot, sem erkolcsi megbizhatosagot, csupan a megnyero magatartast.

    A problema kezdodik amikor a kozosseg problemainak a megoldasaira a lakossag felelosegre veszik.

    A partvezer elso mukodeset kenytelen volt igen ugyes kofogas alcazasval biztositani a lemondasara.

    Ha nem is Magyarorszagon, de az EU Masturta-ja kepesebbnek bizonyult.

  • Jichak Perlmutter

    Gabriel 27/7:05 „…ami Magyarországot lezüllesztette..” írja.
    .

    Jó ha időben megtudja tisztelt arkangyal, hogy ezt az országot

    az Első és a Második Világháború züllesztette le, illetve az a

    földbirtokos,dzsentri & tőkés -horthysta- felső-tízezer,kiknek

    érdekük fűződött ezekhez a kataklizmákhoz, amelyekbe kétszer is

    bele lavírozták ezt „a bokrétát isten kalapjáról”*…

    .

    Jichak

    .

    * Petőfi Sándor: Magyar nemzet c.verse (7-8.sor).

  • YITZACK:

    Nem hiszem ,hogy talalna bizonyitekot, hogy valami tarsadalmi reteg, kiveve persze a Moszkovitakat a II.V.H. utan, okoztak volna a nemzet ostoba hatarozatait.

    Csupan az altalanos, onzo, terulet-hoditasi celjaik (a Trianon-ista onzo szlsoseges erdekek) kavatrta a nemzetet mindket havorukba.
    Az elsoert, talan vadolhatja a Habsburgokat, de senki mast a masdik-ba valaom onkentes reszvtelenek!!!!

    Sajnos az altalanos elmaradt, onzo, hodito gondoplkodas volt ezer-eves tortenelmuk atka.

    Mindeg „hosiesen” harcoltak minden hodito hatalom ellen, DE a kudarcuk alaklmaval azonnal huseges hatso-resz-nyaloiva valtak a hoditoknak.
    Igazi csatlos nep !!!!

    Az Ottoman, a Habsburg, Berlin, Moszkva, ma meg Brussel.

    Csupan a jozan, logikus felfogasokat mindeg gyulolik, amig a mult on-pusztito vetkeit remelik ismetelni.

    Na az am az erthetetlen, sot megbocsajthatatlan ostobasaguk!!!!!!

  • Az AP (Associated Press) mai vilagszerti jelntese, hogy Europaban Magyarorszag az elen a Covid elleni oltasokkal es a halalozasokkal is.

    Annak alapjan minel tobbeket oltasz, annal tobben halnak meg?!

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 március 29
    12:19 du.

    Kár csűrni-csavarni, mentegetőzni: a II. világháború az I. szándékosan égbekiáltó igazságtalan lezárásának az egyenes következménye!!! És ez nem csak ránk, hanem az ÖSSZES túlságosan megalázott vesztesre volt kihatással, ezért lehetett nem lokális, hanem újabb világháborút generálni belőle!!!

  • Jichak

    Köszönöm a „megtisztelő” arkangyali felfokozásomat, de szívesebben maradnék egy sima mezei Gavriel, tekintettel már ha másra nem is, legalább arra hogy valószínűsíthető hogy az Égi Királyságban szó nincs akár messziről is, hogy szóba kerüljön a Teremtő bármelyik Angyalának lecserélése.
    Pláne meg olyasmi, hogy a velem való lecserélése. Az Úr káromlását pedig mellőzzük, ha lehetne …

    Nem mellesleg viszont, nem ártana tisztelt professzor úr, ha tanulmányozná a közelmúlt történelmét, nem holmi felületes szólamok mentén, hanem attól valamivel mélyebb szinten – na nem lemerülvén az alapokig, nem kívánom ezt, csak legalább annyira belemerülve, hogy valamennyire értelmezné is a történéseket.
    Ha már a világháborúkat és a magyar feudalista társadalom képviselőit emlegetvén von le párhuzamokat.
    1., – Az I. világháborút nem a Monarchia robbantotta ki, tekintettel arra, hogy ehhez semmilyen érdeke nem fűződött.
    Tessék tanulmányozni hogy milyen események történtek 1870-ben, és milyen esemény lett ennek a vége 1871-ben.
    1914-ben sajnos a Francia Köztársaság ugrott a „lehetőségre”, amire 40 éve vártak, hogy revánsot vegyenek a Poroszországon a „megalázó” 1871-es eseményekért.
    Háborúba és vérbe borították Európát ismét, jó francia szokás szerint.
    2., – Európa iparilag és kulturálisan legfejlettebb országait (Nagy-Brittania, Porosz(német)-birodalom, Itália) monarchia (királyok és császárok) kormányozták az I. Vil. Háb. kirobbanásakor, amelynek a súlypontjában nem kis szerepe volt az uralkodó családok hatalmi vágyainak.
    3., – Nagy-brittania és jónéhány más európai országban mai napig királyság az államforma.
    Brittania mai napig alkotmányos MONARCHIA (!) ahol a törvényhozás kétszintü, csak az Alsóház tagjait választja a plebs, a Felsöház, amely végsósoron a törvényekről dönt feudális kiváltságok alapján létezik, vagyis a lordok (grófok, hercegek) alkotják örökletes alapokon. (feudális jogok)
    4., – Miután már az addigra önálló Magyarország kapitulált, Francia közreműködéssel, francia haderővel a háttérben, a román Királyság (!) megszállással fenyegette Magyarországot (Erdélyt már birtokba-vették)
    5., – Ezek-után megveszekedett kommunistákból álló kormány esztelen további vérfürdőbe sodorta a háborúból éppen kilábaló nemzetet.
    Aminek a végén a román királyi(!) hadak már Győrnél álltak, amikor a győztes hatalmaknak sikerült találni egy szaralak hazaárulót Horthy Miklós személyében, aki vállalta, hogy inkább aláír bármi újabb egyezményt, csak az ország megszabaduljon a vérengző kommunistáktól, akiknek nem más célja volt, mint hozzácsatolni egy darab középeurupai fold-területet a „”DICSÖSÉGES-SZOVJET-BIRODALOMHOZ”” – igen ahhoz az elátkozotthoz
    Kommunista diktatúra helyett kaptunk a nyakunkba fasisztákat – Horthy Miklós és a csőcselékével – akik aztán nem sokára a magyar zsidóságot találták meg mint „ellenséget” – a „keresztény-kultúra” és a „magyar” ipar

    Kedves Jichák Rabbi, nem szégyen az, ha az emberfia tévedésben él, – a fontos, hogy él, és amíg él, addig keresheti az igazságot, járhat utána!

  • Jichak

    Ha megbocsátasz, írás közben egy fontos sakkjátszmám van a fiammal az interneten át, így az utolsó előtti mondatott befejezetlenül küldtem el, – de gondolom így is megérted, mint bölcs Rabbi.
    Az ipar és technológia dominanciáját féltették a zsidóságtól, amelyhez sajnos a turulosok zöme ma sem viszonyul másképp
    De erre a mai magyar baloldali értelmiség adja az okot, az esztelen gyűlöletével Izrael államisága ellen.
    Anti-cionisták – mindenben az iszlámot pártfogolják világviszonylatban
    Bölcs Rabbi – sajnos jó lenne, ha újraértelmeznéd látásod.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2021 március 28
    3:44 de.
    Téveszméken alapuló , saját magadnak kevert gondolatok között őrlődsz,rosszak a végeredmények . Ki kell e körből kerülnöd , természetgyógyász segít , valamint tavaszi tisztítókúra !
    Problémád meg lesz oldva ! úgy látszik mindenben keresed azokat a gondolatokat amik igazolják feltevéseid , de megzavarják elmédet — ebből jönnek a zűrzavaros gondolatok! Gyógyítában az is segít : letérés erről az útról!
    Vagy netán balolédali diktatórikus ember hiányzik neked : hát rajta itt vannak : Jakob a jobbikos baloldali -kimondottan ajánlani lehet , gyuriferi : az emberek között szétcsapó szép lélek,fegyveres őr : a lehohanó és minden jpgot félretevő fiatal ” Demokratikús forradalmál” , tóth páros az mszmpből a félrevezetettek , gyengék körét vezetik,karácsony a királycsináló : önmagából ! a nyugati gazdagember egyben anyagi biztonságot ad de a zürzavar megteremtésében elől jár „a civilszerveztivel”, van bőségesen — válassz belőlük és maj meglátod melyik juttat előbb a régi kínzó pincékbe — ha nem térsz ki előlük minél előbb!!!
    üdvözletével

  • Bendeguz79
    2021 március 28
    7:27 du.

    grizi te nem változol, soha!

    a George Floyd tárgyaláson a védőügyvéd egyik argumentuma az volt (miután vídeón bemutatták amint meggyilkolta 9,5 percig térdelve a nyakán a többi rendőr meg őrizte az eseményt) hogy:

    a rendőr pontosan azt tette amire ki volt képezve!!! azaz ilyen a rendőrképzés demokráciában? az 5 (ÖT ÉVES) gyerkőcöt a rendőr lefújt paprika spray jel mert rosszalkodott hogy miért volt ott rendőr nem tudni de,

    itt Kanadában a skizofrén fiatalember a saját házának a kertjében bóklászott (MAGÁNTERÜLET!) valaki kihívta a rendőröket azok nagy erőkkel megjelentek és betörtek a házba és megkínozták a senkinek sem ártó beteget a beteghez mentő kell nem rendőr, azt aki kihívta a szomszédok egyike azt senki nem állítja bíróság elé hamis riasztásért és a rendőri erők haszontalan felhasználásáért?

    még nincs ítélet George Floyd ügyében Chauvin ártatlannak vallotta magát, fel fogják menteni mert szolgálatot teljesített és akkor mit fogsz írni te

    grizi?

  • Rodeo11
    2021 március 30
    7:22 de.

    Te haver, nagyon „ügyes” szégyentelen és szemrebbenés nélküli hazudozással hárítod félre mindig a tényeket, amikor szembesítenek a kommunista diktaturákban elkövetett mindennapos, ettöl az egyedi esettől százezerszer gyalázatosabb minden-napi „rendőri intézkedésekről”
    Mondván, hogy az a múlt – „az már történelem, téged a ma érdekel csakis kizárólag…”
    Csak az nem szarja le, hogy az USA-ban 10 – évenként egy elmebeteg rendőr ilyen túlkapásokat követ el – aki nem élte végig, Magyarország, Románia, NDK, …. stb komunista diktaturák idejét – vagy nem él a mai maradványaikban, ahol naponta fordulnak elö hasonló esetek
    Te senkiházi kubai kommunista agitátor (ügynök) aki ma is azért veszed fel a kubai Castro-diktatúrától a fizetésed, hogy az USA-ról hazudozzál – nem szégyelled magad?
    Már ezerszer elmondtam, hogy ismerlek, ismerem a fajtádat.

    Ott USA-ban igen demokrácia van – mert büntetlenül gyújtogathatták a városokat a sok megveszekedett hozzád hasonló dilinyósok – tennének csak ilyet Észak-koreaban, vagy a Kommunista kinában, a kommunista rezsim rendőrei nem spray-jel fuvogatnák le öket, hanem éles lőszerrel lőtték volna halomra mindet
    Nem szeretem az USA-t, amúgy úgy ám-blokk, nem is voltam ott pont ezért, nem is vágyom oda.
    Fiaim jártak ott, mondták, hogy a déli része már ismerős nekik, pont olyan mint Brazil, vagy Mexico
    Na de unalmas már ez a megveszekedett hazudozásod – persze jó-pénzért?!
    Már gondoltam rá, hogy magán-csatornán megkérdezlek, hogy nem ajánlhatnál-e be engem is a buliba, jó fizetésért miért ne?
    De nem, nincs az a fizetés amiért ilyen melót bevállalnék …

  • Rodeio

    Olvassál egy kicsit Kambodzsáról
    Bár tudom, hogy neked a gyerekek gátlástalan legyilkolása, kínzása semmit sem jelent, ha MARXISMUS RENDSZERÉNEK A GYAKORLATBA HELYEZÉSE A SZENT CÉL!
    Aljas gyilkosok! Kőhányók Tsai. és Rodeók egy platformon!

    „A kommunizmus Kambodzsa számára Párizsban kezdődött. A kambodzsai khmer nép úgy vált vörössé, hogy vezetői Párizsban végezték az egyetemet, volt köztük, aki doktori címet is szerzett, és közben megismerkedtek a marxizmus eszméivel. Köztük volt Pol Pot, akinek nevéhez a több millió áldozatot követelő rezsim is kötődik. A név egyébként felvett, a Politique Potentielle rövidítése, jelentése hozzávetőleg annyit tesz: lehetőséget rejtő politika. Az általuk irányított véres diktatúra évei után éppen az borzasztotta el leginkább a világ közvéleményét, hogy művelt, értelmiségi emberek követték el az elképzelhetetlen rémtetteket – ahogy annak idején a nácizmusban. Ahogy a szocialista elképzelés Magyarországot annak idején a vas és acél országává akarta tenni, a Pol Pot rezsim mindenáron a világ legnagyobb rizstermelőjévé akarta változtatni Kambodzsát. A rendszer-idegennek tekintett városi lakosságot a fővárost katonai puccsal elfoglaló Vörös Khmerek napokon belül kitelepítették, és vidéken kényszerítették munkára, mielőtt elkezdődött volna a kiirtásuk. A városok elnéptelenedtek, értelmiségiek, buddhista szerzetesek, keresztények, végül vörös khmer párttagok estek áldozatul a terrornak, az megmaradt lakosság pedig éhezett. …. Az 1975-79 között uralkodó diktátort végül felváltotta egy többségében volt Vörös Khmer vezetőkből álló bábkormány, amelyet az általuk megtámadott Vietnám helyezett oda, miután győztesen került ki a harcból. Pol Pot maga sem vonult vissza a politikától, egészen haláláig folytatta a gerilla háborút örökös ellenzékben, végül 1998-ban szívelégtelenségben halt meg, csak ekkor sikerült teljesen felszámolni a Vörös Khmer uralmát.”

  • Gabriel
    2021 március 29
    6:02 du.

    Köszönöm! Ez nagyon fair volt!

  • Nagyon sajnalom , de a Rodeo kibogozhatatlan vadalmazasaibol semmi ertelmet nem tudok kivenni.

    Persze, hogy a Minnesota-Chavin targyalasnak nincsen Jury itelete.

    Hiszen tegnap kezdte a DA a vadak bemutatasat.
    S a Jury valsztasa egyedul harom (3)het idejet vette.

    De RODEO nem kerdeseket tett fel, hanem iteletet hirdette.

    Az nemzetkozi modszer, hogy az eroszakos, fizikailag- ellenkezo letartotasa a bunozo foldre-fektetese alapjan, hassal-arccal a foldre, s miutan az eroszakos ellenalasa megszunt, bilincseli a rendor.

    Boldogan probara tehetne barki azt, barhol a vilagon.

    Abban semmi embertlenseg nem latezik, csupan a kozbiztonsag vedeleme koveteli azt meg.

    Floyd nem csak ellenkezett eroszakosan, hanem felul-milta a negy (4) rendort, s kirugta a rendor-kocsi belulrol kintiyhatalan ajtajat.

    De ket (2) korboncnoki hivatalos bizonyitek, hogy felhok-magassagaban volt a Fentanil es Metaenftamin-okon.

    Ami evente kb. 25-30 ezer kabitoszer-hasznalot ol-meg agy es sziv-trombosis okozasa altal.

    NEM JOSOLOK, de fogadni mernek, hogy az lessz bizonyitva, ami Floyd halalanak volt az okozoja.

    S NE FELEDD a masik harom (3) rendorok is hasonloan vannak vadolva.
    Akik targyalasai kesobb tortenik majd.

    Tehat minimum legalabb negy (4), vagy tobb orvosi es kabitoszer-szakertok tanu-vallomasait lathatod majd.

    De RODEO mar is a 13-ik Jury iteletet hirdeti.

    Szerencsere, ez a kegyetlen, kapitalista, ki-zsakmanyolo tarsadalom, mindenki , s meg a leg-kegyetlenebb tomeg-gyilkos jogait is egyenloen biztositja.

  • U.I.
    A Jury valasztasa idejen tortent, hogy a varos es a Floyd csalad kepviseloi megeggyezesre jutottak a 27 millio Dollaros karterites osszgen.

    Amit a biro a felek egyenlo-jogaik biztositasara, mert az befolyasolhato lehet a Jury itelossegen, ket Juris-t felmentet, akiket potolni kelett.

    De annak befolyasplasa ketsegtelenul fennall.
    S az az u.n. „hung-Jury” lehetoseget nem zarja ki.

    Ami eseteben, minden elolrol kezdodne.

    De vajon milyen Jury volt biztositva pl. Navalny-nak, bagy a Kinaban, Iranban vadolt Canadai es amerikaiaknak?

  • toth péter megtáltosodott… 🙂

  • Gabriel
    2021 március 30
    9:56 de.

    ki lettem cenzúrázva, következésképpen nem olvaslak, nincs rád isőm

  • Bendeguz79
    2021 március 30
    4:11 du.

    grizi:
    #1./: a vádlott Chauvin és nem Floyd!
    #2./: egy szó sincs arról miért támadták meg a rendőrök, mi volt a rosszalkodás?
    ( ha mezítelenül ül valaki a saját autójában az nem bűn, ha nem hord inget, az sem az autó csukott nyílásain át nem látszik, hogy kábítószerezett e vagy és ha dohányzik -az is kábítószer- az nem büntetendő tehát jogtalanul állították elő)
    #3./: te felvállalnád hogy nyilvánosan meggyilkoljanak úgy ahogy a Chauvin meggyilkolta a Floyd -ot hogy az utódaid kapjanak $27 000 000.00-t? ha igen gyorsan tedd meg

    amit korábban írtam fenntartom a te rablómeséd meg lényegtelen, a nyavajnyij az egy köztörvényes bűnöző (és egy senkiházi hazaáruló) be van bizonyítva, hogy te mit mondasz annak a valósághoz semmi köze