Göllner András válasza a Magyar Nemzetnek

2021 június 4 11:38 de.112 hozzászólás

A Magyar Nemzet című lap karaktergyilkosság jellegű cikket közölt olyan észak-amerikai magyarokról, akik az évek folyamán felszólaltak Orbán Viktor autoriter rendszere ellen. Lapunk két munkatársa — Göllner András és Lázár György — érintett Szőcs László írásában. A narratíva egyszerű és hamis: miközben a „legitim” észak-amerikai magyar szervezetek úgy látják, hogy Orbán Viktor példanélküli egyetértést és egységet teremtett a diaszpórában, az emigráció peremein élő liberálisok és baloldaliak frusztált és jogtalan támadásokat intéznek a Nemzeti Együttműködés Rendszere ellen. A Magyar Nemzet lejárató cikke itt olvasható. Publikáció előtt a szerző felkereste Göllner Andrást, aki az alábbi választ írta Montreálból. Ezt lapunkkal is megosztotta és engedélyezte annak közlését. (A Szerk.)

***

Kedves Szőcs László.

Személyemet lejárató legújabb igyekezetüknek csupán egy két mozzanatára óhajtanék reagálni és azt is csak röviden tenném.

Először is köszönet, hogy “érdekesen” és nem “unalmasan” frusztrált tagként aposztrofálja szerénységemet. Megérintett tapintatos udvariasságával.

Ellentétben a cikkében állítottakkal, én nem 2006-ban fordultam szembe Orbán Viktorral, amikor az ellenzék keserű vizét kortyolgatta, hanem 2000 végén, amikor a hatalom csúcsán, annak teljes erejével bírt és a sátrában laktam. Ezt a lépésemet nem külföldön, vagy a háta mögött, hanem Budapesten, a nagy-nyilvánosság előtt, Magyarország legnagyobb napilapjának hasábjain tettem, és akkor, amikor volt mit veszítenem. Azt, hogy ezt hogy kell csinálni, nem a Bolsevikoktól, hanem Michel Foucault francia filozófustól, a félelemmentes bátor beszéd (Görögül: parrhesia) egyik kortárs művelőjétől tanultam el. (Lásd: Göllner András. “Titokzatos kötődések”. Népszabadság. Február 3, 2001).

Szeretném a Magyar Nemzet olvasói számára is eljuttatni a hírt: Orbán első észak-Amerikai útját Montrealba többek közt az ő kérésére, én szerveztem 1994-ben. A Kanadai- Magyar Kereskedelmi Kamara, melynek társalapítója, budapesti képviselője voltam, hozta őt össze Kanada legismertebb üzletembereivel, (többek közt Munk Péterrel is) amelyből sajnos mindmáig és népünk kárára, személyes hasznot húznak a jó cimborák. Még 1998-ban is több helyen pozitív nyilatkozatokat tettem közzé Orbán választási győzelmével kapcsolatban, olyan baloldali felülteken is, mint a Népszava.) Röviden: Magyarországi tartózkodásom első tíz éve során egyik lelkes támogatója voltam a Fidesznek. Nem akkor “rúgtam bele” Orbánba, amikor lenn volt, hanem amikor fenn volt, és nem azért mert nekem kárt okozott volna, hanem azért mert belülről szereztem tudomást arról, hogy egy közönséges csirkefogó, aki banán köztársaságot óhajt kovácsolni a hazámból többek közt az én segítségemmel az én személyes hasznomra is. Az ilyen fajta “győzelemhez” nekem, neveltetésemnek köszönhetően, nem volt bőröm, az nem engem, hanem a Bayer Zsoltikat, a Demján Sándorokat, a Mészáros Lőrinceket, a kétkezű magyar munkások testén élősködőket, a magyar felsőoktatás szétveréséből hasznot húzókat, a török és kínai egyetemek magyarországi alvállalkozóit, a Kanadai magyar szervezetek élén szorgaskodó diétás vén fiúk tarok egyesületeit fűtőtte és fűti mindmáig.

Ami az utóbbiakat, az Orbán rendszer által beetetett és hizlalt Kanadai magyar kacsák rólam alkotott képét illeti, arról röviden a következőket. A kezdeményezésemre létrehozott Kanadai Magyar Demokratikus Charta egy fillér támogatás nélkül (még bank számlánk se volt), szívós, önkéntes munkával képes volt elérni azt, hogy 2010-2020 között be nem tudta rakni Kanadába a lábát a magyar adófizetők pénzéből lebzselő Kanadai magyar szervezetek hőse. Azon voltunk, hogy a kanadai közvélemény végre tiszta képet kapjon arról hogy veri át és fosztja ki mindenükből a magyar átlagembereket Orbán Viktor rendszere, hogy próbálja átverni még a Kanadai zsidóságot is ez a “bűnszövetség”, a szeretet és összefogás látszatát keltő hamis játszmájával. A magyar népvezér nagyra becsült kanadai helytartójával, Ódor Bálinttal mostuk fel a kanadai közvélemény Magyarországról alkotott parkettáját. Célunkat elértük. E tájon ma már nincs ránk szükség, mindenki tudja mit jelent az hogy O1G.. Orbán Kanadai kirendeltségeinek szavára, beetetett kacsáinak hápogására Kanada polgárai csak legyintenek. Már bocsássanak meg, de mi unalmasan frusztráltnak tartjuk őket. Mi inkább a kanadai libákra gerjedünk..

Kérem, forduljon felém bátran máskor is László.

Üdvözlettel,

Göllner András

Kanadai magyar polgár

112 hozzászólás

  • Soha eletemben nem hizelegtem senkinek semmi celbol, s azt nem fogom kezdeni oregkoromra itten. Mindeg oszinten nyujtom meglatasaimat, velemenyeimet barmin. De ez a cikk semmi mas mint az allando es altalanos egyeni civakodasaiak a magyarul beszeloknek itten. SOHA. SEMMI konkret kritikatkat, mukodtetheto javasalatokat nem olvastam az itteni cikkeben, sem a legtobb hozzaszollasokban. Sajnalattal kell bevallanom azt is, hogyu Gollner professzor cikkei es megjegyzesei mindeg unalmasak es velotleneknek tuntek, s csupan az egyen-elleni tamadasait es raagalmait tartalmazza. Szomoruan velve mind azt, mert az Magyarorszag, ill. a magyarnep jovojere vonatkozan rem sulyto es remenytelenseg jelkepe.

  • Egészen jó és helyesírási hibáktól(kivételesen)mentes írás.A tartalomnak azért van valamelyes,aluljáróból érkezett illata. Hiába,úgy látom nem küldtem elég lábvizet az utóbbi időben. Kérésre küldhetek még,csak szombaton nem,mert a posta nem dolgozik vasárnap reggelig.

  • György Molnár

    Kell egy szennylapban leírtaknak válaszolni….?

  • mindkét cikket átfutván (számomra nagyon fárasztóak) annyit értek ebből, hogy a diaszpóra bármely ország számára hasznos lehet és azt valamilyen módon ápolni kell, hogy kölcsönös előnyök alapján működjön.

    Namost ebből a politológiai sárdobálásból semmi sem jött át számomra, viszont annyit tudok, (ez személyes tapasztalat) a diaszpóra meglehetősen bürokratikus és ezzel nem segít, voltak akik nem igen jártak ebbe a „diaszpórába” de lehetett velük normálisan társalogni és kölcsönös előnyök alapján együttműködni… a magyar nyelvű TV adások meglehetősen egy kaptafára készült unalmas akármik abba is hagytam a keresésüket is… viszont a gasztronómiai egységek jól bemutatják azt kell, és nem igen terjesztenek politikát, viszont jó odajárni a járvány ezt is tönkrevágta…

    amikor el kezdünk rasszista alapon rasszizmusról beszélni az mindig kilukad valami antiszemitizmusra ami egy lerágott csont (számomra) és elvonja a figyelmet a tényleges értékekről és a tényleges kölcsönös értékek bemutatásáról hiányolom a kanadai magyarországi jelenlétet, szinte semmit sem lehet erről tudni egyoldalúan Magyar – Kanadai kapcsolatokról van szó és nincs szó Kanadai – Magyar kapcsolatokról ami szintén a diaszpóra bűne és mindazoké akik ezen a területen – úgy képzelik – hogy tesznek valamit…

    számomra vita a vitáról szól, Orbánról nekem külön bejáratú véleményem van 1984 (SIC) óta és az azóta sem változott…

    ez az egész kérdéskör így ahogy tálalva van: a semmi körüljárásának tűnik…

    annyiszor megsértettek engem is de nem hoztam nyilvánosságra… megemésztettem és az emésztés természetes útján távozott is belőlem

  • György Molnár
    2021 június 4
    1:14 du.
    Népek Szavára gondoltál ?
    üdvözletével

  • A cikkhez !
    Végül elolvastam , de minek Egy sértett ember vergődése zajlik benne , szerintem elég sok marhaságot ír , nem is részletezem.
    Egy baja van : hogy Magyarországon nem őskomenista liberál kommunizmust építenek — ha ez lenne —- semmi baja nem lenne a mérnök úrnak. Nyilván a mai jákobbal( szélsőjobb ) megerősített sokszínű gyuriferis csapatot kedveli.ahol a képviselői kiabálnak a parlamentben , hazudoznak életükről , istenivé tett gyuriferijük maga alágyűrt pártokat kedvelnek , képviselőik is Vezetőjük öszödi jelszavainak megfelelően kezelik az igazságokat( ezt nem ismerik),magyarok ellen szavaztak a híres szavazásnál ( érdekes a 20 millió román nem jött be azóta se — amit feri igért ), a vírus elleni oltás ellen szervező társaság kell neki — aki a magyarok nagyobb pusztulását akarták — azért hogy hatalomba kerüljenek ( és azt csinálják amit most az ellenzéki önkormányzatok !).Igen ezek kellenek a cikk írójának , mert végül is mindenki ahhoz vonzódik aki tetszik elképzeléseinek. A Kedves úr a saját komenista milliárdosait nem emlegeti pedig itt vannak itt voltak és ellopták a magyar nép elől az állami vagyonokat —- de most a baloldali önkormányzatokkal kezdenek újra megjelenni ! ezt nem látja — vagy pont ez a jó?Dobálózik személyek neveivel — saját oldalukon sokat fel lehetne sorolni — nem ismeri őket ( csak egyet ! A volt mszp egyik elnökhelyettesét- akihez csak gratulálni lehet) Tehát ott vannak a másik oldalt is a nevek , rablócskák,lopósok — csak ezeket nem illik neki feleleveníteni , homályos látással nem látni őket.
    Egy mérce kell és akkor előjönnek.
    Na de egy személy nem jutott be a szocialista Kanadába — sebaj ! De mennyit tett Kanadában Magyarország ellen — Ezzel el kell számolnia — amikor a fény megjelenik az alagút végén.Mert ha az előadott nagy dicsőséget megtette , akkor sok mást is megtehetett
    üdvözletével

  • A Magyar Nemzet egy undorító, ócska szennylap. Nagy élvezettel hemperegnek benne a talpnyaló határontúli magyar disznók. Mindenki tudja, hogy eladó, kiadó a szívük, na meg az agyuk. Orbán jó pénzért fel is vásárolta őket. Csakúgy tolonganak a kanadai magyar örömlányok meg örömfiúk a székelybálokon, meg a vérgáz kanadai magyar házakban! Ha nem vigyáznak, annyit lötyögnek majd, hogy még a végén kihányják az ingyen pörköltet!

  • Bravó András!
    Tegnap éppen Szabó Tímea nyert jogerősen pert a Magyar Nemzet ellen míg februárban Krekó Péter.
    https://hang.hu/belfold/2021/06/03/szabo-timea-jogerosen-pert-nyert-szikszai-peter-es-a-magyar-nemzet-ellen/

    https://24.hu/kozelet/2021/06/03/szabo-timea-magyar-nemzet-cikk-itelet/

    https://blog.atlatszo.hu/2021/02/a-birosag-kimondta-hazudott-a-magyar-nemzet-a-kreko-peter-ellen-uszito-cikkevel/

    Na de ez nem fog mindig így egyszerűen kiderülni, már szinte befejeződött a Kuria totális NER megszállása! 🙁

  • Garai-Édler Eszter

    Kedves András!

    Gratulálok Szőcshöz intézett válaszodhoz!
    Remek reakció.

    A NER beomlott, megroskadt a handa-banda, és 2022-re remélem összedől.

  • Christopher Adam

    Hosszú, nehéz és időnként fájdalmas út volt az elmúlt 11 év. Bár ma már energiám és lelkesedésem elfogyott, sokat tanultam egy évtized alatt és nagy élmény volt együtt dolgozni, beszélgetni és harcolni olyan barátokkal és kollégákkal mint az Andrással, vagy a Lázár Gyurival, vagy éppen az előttem kommentelő Eszterrel — és természetesen még sok-sok magyarral.

  • Christopher Adam
    2021 június 4
    7:40 du.

    nehogy feladjátok!

    mint fentiekben említettem, szvsz mélyebbre „ásva” és új utakon kell ezt a munkát folytatni, a bilaterális kapcsolatok kivirágoznak és gyümölcsöt teremnek, és nehogy a globalitás fertőjébe tévedjetek, újra felfedezni a valós értékeket (emberi és anyagi) és virágba borítani… és a számszakiság nagyon sokszor – még elméletinek tűnő – de keményen gyakorlati kérdésekben mellőzhetetlen!

  • Köszönjük András! Írom a hasonlóan gondolkozók nevében. Én mindig nagy tisztelőd voltam és maradok. Szintén Lázár Gyurinak, bár őt személyesen nem ismerem.

    Chris minden sorával egyetértek és teljesen hasonló a jelenlegi helyzetem is a témával kapcsolatban. Rengeteg energiát fektettem bele ebbe a misszióba, ami számomra rengeteg hátránnyal járt, de sose bántam vagy bánom meg. Erkölcsi és értékrendi hozzáállásom nem is engedné. Nem, azért nem adtam fel és tudom, hogy minek örülnék..
    Mostmár sokkal passzívabbá váltam, mert rengeteg más és jelen pillanatban fontosabb dolgaim vannak, mint hogy ezzel a troll bandával hadakozzak. Természetesen tisztelet a kivételeknek..

  • Orsós Elemér

    Christopher Adam
    2021 június 4
    7:40 du.

    Kedves Christopher Adam!
    Nem csodálom hogy belefásult, szerintem a háttérbeli „szelid kérések” és az ide nyomuló -a szándékolt eredeti szellemiséget elterelő- mindenre rátelepülők visszautasíthatatlanságának hatására!
    (Mellesleg vagy 10 napja egyetlen kommentem sem jelenik meg, pedig a legmagasabb fokozatra van állítva a disztingvátorom! Ne is erölködjek?)

  • Hm.Kedves Tóth Péter! Kiváló illusztrációt nyújtottál Churchill ama mondásához, miszerint a demokrácia ellen a legjobb érv egy ötperces beszélgetés egy átlagszavazóval.
    2, Nem olvasok rendszeresen Magyar Nemzetet, de azért a sajtótermék nívőját ismerve, el tudom képzelni, miket mondtak Göllner Andrásról. Akinek viszont joga van megvédeni önmagát – mint mindenkinek, akit méltatlan támadás ér a nyilvánosságban.
    Ami meg a magyarországi kormányfőt illeti. Emlékeim szerint sose O1G-ztem, ami meg a „gyuriferizés” pandantja. A szidalmazás, rágalmazás a tehetetlenség beismerése. Ahogy – nem személyes ismeretségből,csak a hazai tapasztalataimból látom
    A jelenlegi kormányfő egy erősen közepes kvalitás, nagyon korlátozott belátással.Ami a politikában nem szerencsés. Ez nem szerencsés tulajdonság egy politikusnál – főképp az általa vezetett társadalom issza meg a levét e korlátoltságnak.
    Ugyanakkor kiváló érzéke van a látszatteremtéshez, ami a politikában fontos momentum. Jogi alapképzettségét főként e látszatok megerősítésére használja – készséges hívei közreműködésével. Miután személyesen nem ismerem, nem tudom, milyen ember: lehet jó családapa, hűséges barát stb. De, hogy számtalan fusztrációval küzd, az azért átjön közéleti tevékenységén. Nem vagyok jóképű – de MAGYAR vagyok! Nem vagyok erős, de FÉRFI vagyok! Nem tudok jól focizni, de SZERETEM A SPORTOT! Mintha e jellemzőknek lenne bármi közük egymáshpz.
    Ez a személyiségzavar, az önértékelés bizonytalansága aztán meghatározza egész, 1989 óta tartó politikai pályáját. Aminek első harmadában látványosan leszámolt a liberalizmussal, vagyis szabadelvűséggel. Nem csoda: az ilyen borderline személyiségek szemében a kétely, a kérdés bűn. Kizárólag a vakhit érték.
    Egyébként minden politikusban vannak ilyen hajlamok- különben nem vállalná ezt a nehéz feladatot.A kérdés az, meghagyja-e legalább a saját közegének az ellenőrzés, a figyelmeztetés jogát. A Fidesz gyors kiherélése (92-93-ban)nem erre mutat. Ez pedig az egész társadalomra – népre – veszélyes, hiszan magával ránthatja tév- és vakhitei világába.
    Miután a politika a háború folytatása más eszközökkel – megfordítva az eredeti mondást, – nincs rosszabb, mint a „küldetéses” politikus. Gyurcsány Ferencben is munkál ilyen küldetéstudat – volt dolga a DK-nak, hogy ezt megfékezze. Nem véletlenül engedte át a kormányrudat Dobrev Klárának, aki, amellett, hogy vág az esze, mint a borotva -, jóval pragmatikusabb, kompromisszumkészebb személyiség.
    Most fej-fej mellett halad a két tábor – hol ennek, hol annak van 1-2%-nyi előnye. (Bár a kormányoldal a nyílt választási csalástól se riad vissza – ahogy ezt tapasztalhattuk.)
    Van esélye az ellenzéknek jövőre – de csekély ez az esély. És még be se indult a kormányzati választási gőzhenger – aminek a táplálásához gyűjtik már a milliárdokat a ‘fijjúg”.

  • Christopher Adam

    Tisztelettel és őszinte érdeklődéssel kérdezem: Milyen okok/sérelmek érték Önt Magyarországon, amiért elment az országból?
    Térjen ismét vissza, várjuk, szükség van itt Önre.

    Válaszát köszönöm.

  • Kerekes Sándor

    Brilliáns! Bravo!

  • Találom bejegyzése (Tóth P. címezve) nagyon leegyszerűsítve az igazsághoz konvergál

    És frappáns azontúl hogy realista.

    Milyen csodálatosan is jó lenne, ha a sok magamagát intellektuelnek, műveltnek képzelő, de inkább egyszerűen csak beképzelt tudatlan is szintén el kezdene gondolkozni.

    Tudom tanúsítani, hogy nem fáj az, csak próbálkozni kellene …

    Persze elegen vannak sajnos azok még mindig, akik visszasírják az „elvesztett” pozícióikat.
    Ezek nem nyugszanak az uszítással ….

  • toth péter
    2021 június 4
    3:13 du.

    Vergődésileg szerintem vannak olyan tényadatok, hogy egy cikk mikor jelent meg. Ennek még Te is utánanézhetsz. Nem, nem néztem utána. mert elhiszem Andrásnak, hogy mikor írta. Ha szerinted nem. Igazold.
    Őskommunizmusilag fussál a kérdésnek neki mégegyszer. Különösen annak fényében, hogy kedves vezéred, az a felcsúti tapló, éppen a bolsevik hatalomgyakorlást produkálja Budapesten.

    A többit, hagyjuk. Találom megírta

  • Christopher Adam,

    Szerintem a fásulás egy természetes jelenség, ha az ember úgy érzi: szélmalmokkal van körülvéve.
    Magyarország azonban más. Annyiban, hogy inkább a kádárista reflexek indultak, indulnak be. Nem csak Orbánban, hanem másokban is. A vélemények visszaköltöznek a sorok közé, virágkorát kezdi élni a kremlinológia, stb.

  • talalom
    2021 június 5
    6:26 de.
    Idézet tőled „””Bár a kormányoldal a nyílt választási csalástól se riad vissza””””
    Minek neveznéd azt amikor a gyuriferiék — Nem csak ő ___ , hanem az akkor még erős MSZP csinált a magyarokkal ::: széthazudta a világot nekik , félrevezette őket a választások előtt, hazudtak nekik– és erre rájuk szavaztak — a hiszékenyek ?????
    És akkor amikor „””megnyerték””” a választást—- a nyakukba zúdítottak mindent : lett ájemef,személyi jövedelemadó emelés — meg a többi — nem sorolom. Ez nagyobb csalás , mint 100 embert kétszer számolni !!! És négy évig kellett minden intézkedésüket végig kínlódnunk és átélnünk ! Ez a nagy csalás!! Rettenetesen fájdalmas volt!!!.””” Nem fog fájni!!!…???-mondta az elvtárs!!!.
    De hát az milyen csalás volt : amikor a kisembert bevitték a nyereménybe a választáson ( horn gyula bácsit ) — amikor megjátszották a balesetét — ezzel népszerűvé— sajnálhatóvá tették gyula bácsit( elhallgatták mi volt, azt a látszatot keltették mintha az ellenzék lett volna „bevillantó”) — és ekkor még meg is koronázták !!! És megnyerte a választást . A mai napig nem tudni mi volt az a magyarázat hogy : bevillantottak nekik a baleset előtt és az megzavarta a sofőrt!!! Ez egy szép politikai játék volt!!!
    És mi volt az a „kék cédulás szavazás””. Biztos ismered !!!
    Hány csalás is volt , meg még amik nem kerültek felszínre ??? talán 45 után minden választás amikor a „”” baloldal „”” nyert ??? És ti itt 100-200 szavazaton rágódtok — ami meglehet , hogy ez is a baloldal műve volt . Választási csalással lehessen lejáratni a másik felet ???
    És akkor most az ÁLCIVIL SZERVEZETEK segítsége már úton van , közvetlenül finanszírozza a klárika reklámköltségeit a junió,— erre monják azt ,hogy :: „nyomják krachácsot”.
    Nem beszélve a gazdag külföldi bácsi árnyékszervezeteiről !! , nem beszélve a német televízió Magyarországra települt részlegéről ! nem beszélve az ide települt –újonnan — német újságról,mely cikkeivel be akar avatkozni a választásokba,és mi van az újólag megindított „””SZABAD EURÓPA RÁDIÓ””””????,magyar nyelvű adásával,, a junió sárg–támadásiról??? ezek mind a Választási csalás eszközei!!!…. „”” JA,hogy ezek nem „””NYÍLT CSALÁSOK „”””” csak burkoltak , fedettek — nem számít — akkor is az.!!! Vagy a junió — baloldal által beültetett bírákkal működő júnió bíróság ítéleteiről ??? Bármi oda kerül — mindent a „fősodornak” megfelelően dönt el???( A „demokrácia jegyében „) Hogy van ez ??? Annak a „demokráciának ” , mely Franciaországban a keresztényeket engedi megdobálni, megrugdosni,megverni??? Annak a demokráciának a nevében mely azt mondja az ámerikai zsidóknak : ne tegyél fel a fejedre sapkát ne tedd fel a csillagot , ( még csak az hiányozna : ne legyen szakállad) és akkor nem támadnak meg mert nem vesznek észre), amelyik a választások előtt olyan zűrzavart kreált ,hogy a világ még olyat nem látott — és a tömegekkel azt hitették el hogy ez a kormány hibája!!!Hát milyen „demokrácia” nevében beszéltek???
    Ezek már a nagy nyílt csalások!!! 100-200 fő — nem több milliót fognak klárikához ilyeszteni !!! Ez a csalás !!! gondolkodás üdvözletével

    És akkor ti beszéltek csalásról.??? Nézzetek már magatokkal szembe !!! Tudod ez akkor történhet meg ha tükörbe néztek!!!
    gondolkodás üdvözletével

  • Teljesen felborult a világrend !!!
    Mindenkit egy birodalom alá akarnak terelni!! Aki nem akar menni azt előbb utóbb rá fogják kényszeríteni!!!
    És amikor ez sikerült akkor léphetnek tovább ??? jöhetnek az oroszok ??? jöhetnek a kínaiak??? Jöhet egy világháború??? mert már régen volt??? Mit akarnak ezek a ” demokráciák ??? az emberiség végét!!!???? a föld szétrobbantását??? Várjunk még !!! nincs meg az a bolygó ahova mehetnénk! A kínaiak most kezdték az űrkutatást és már ott vannak a Marson ahol ámerika-az ötvenes évektől !!! Lehet,hogy hamarabb találnak maguknak második földet és hamarabb átköltöznek a Földről , mert a nagy ” demokráciák tönkretették!!!
    Valamit meg kellene változtatni üdvözletével

  • talalom;

    Politikusoik hajlandok barmit mondani nepszerusegeikert.

    De Churchill volt aki meg Anglia elsulyeszteset is reszkirozta a demokracia lehetosenek megmenteseert.

    Tettei alapjan iteljen barki egyent!

  • Christopher Adam

    Ferenct,

    Köszönöm. Nem mentem el Magyarországról. Kanadában születtem. Középiskolásként éltem ott néhány évig, aztán szüleim úgy döntöttek, hogy hazatérünk Kanadába.

  • a demokrácia = vita a vitáról megoldások nincsenek

  • más szóval (amúgy grizisen) a demokrácia a seggfejek diktatúrája azok felett akiknek nincs annyi lőfegyverük mint a demokratáknak

  • @talalom 2021 június 5 6:26 de.

    ‘A jelenlegi kormányfő egy erősen közepes kvalitás, nagyon korlátozott belátással.’
    ‘De, hogy számtalan fusztrációval küzd, az azért átjön közéleti tevékenységén.’

    Igen, sajnos ez így van. O1G tudja, hogy ő a Magyar társadalom szegényebb, rászorulóbb, paraszt rétegéből származik. Látja és érzi, hogy ő nem ugyanabban a ligában van, még közel sem olyan jó, mint a széles látókörü, modern, liberális nyugati kollégái. Hogy észrevegyék, ellenzi őket úton-útfélen. Rögeszmés, mániájává vált céljait megváltoztatni képtelen, mivel ő nem más, mint egy makacs, falusi tahó.

  • Pityi Palkó
    2021 június 5
    7:17 du.

    „a Magyar társadalom szegényebb, rászorulóbb, paraszt rétegéből származik.”

    Magyart kisbetűvel írjuk, egyébként meg bocsánat a belekottyért, de a vidéki nálad egyenlő azzal, hogy paraszt? Vidéki=paraszt?

    Attól, hogy valaki vidéki, még nem biztos, hogy paraszti származású. Bár valóban, a legtöbben a vidéki Magyarországon paraszti származásúak. A 2. világháború előtt a társadalom hatvan százaléka tartozott a paraszti réteghez. Más, kelet-európai országokban még nagyobb volt ez az arány. Csehországban például kisebb volt ez a réteg.
    Egyébként meg lehet, hogy szegényebbek voltak, bár tényszerűen ez sem igaz. Ugyanis volt egy módosabb paraszti réteg, akinek többje volt, mint a csóró pesti újságírónak. Viszont gazdag paraszt sohasem tartozhatott a középosztályba, míg egy újságírót úrnak kellett szólítani (a háború előtt). De az biztos, hogy parasztság NEM egyenlő a rászorultsággal! Legalábbis automatikusan biztosan nem. A rászoruló inkább az a segélyes, akinek semmije nincs, de ráadásul semmiféle szakmája nincs, semmihez nem ért. Ezt a réteget az 1990 utáni LIBERÁLIS rendszerváltás termelte ki nálunk. Ez az ún. jóléti állam, csakhogy JÓLÉT nélkül.

  • Pityi Palkó
    2021 június 5
    7:17 du.

    mai legfrissebb Pityi tréfa?

    ” még közel sem olyan jó, mint a széles látókörü, modern, liberális nyugati kollégái.”

    minimum egyet nevezzél meg!!! lécci?

  • Pityi Palkó
    2021 június 5
    7:17 du.
    Idézet tőled : „”széles látókörű, modern, liberális nyugati kollégái”””… hát én ezt nem mondanám ! akkora szűk látókörrel rendelkeznek , hogy azt el nem lehet mondani! Semmi mást nem látnak csak azt,hogy mindenkit maguk alá kell gyűrni és aki ennek ellenáll az „náci” mert csak ezt az egy szót ismerik!Az itthoniak is ! A széles látókör abban fakad ki az itthoniaknak is , hogy amikor pozícióba kerülnek ::::: lerabolnak mindent Lásd a gyuriferiéket, lásd a mostani baloldali önkormányzatokat ( már sok helyen visszakoztak,mert látták,hogy az emberek nem egészen azt akarják amit ők !!! ) Azt látják hogy a fizetéseiket rögtön fel kell emelni— ez a vérükben van !! amióta beültek a pozíciókba fél – egy éves tevékenységekért milliós jutalmakat adnak embereiknek!!!Körbeveszik magukat bedolgozóikkal –„” jutalom falatként ” tanácsadói helyeket osztogatnak ,haveri ügyvédeknek nagy pénzeket fizetnek !!! Na hát ez a „széles látókör” erre készültek , meg arra,hogy a „nyugati fals ideológiákat ” behozzák és meghonosítsák országunkban , felfordítsák életünket, a nagy tömegre akarják kényszeríteni ámerikából importált dolgaikat , afelé akarnak haladni ahonnan a rendszer változáskor kiszabadultunk!!!! Ez a széles látókör !!!????
    üdvözletével

  • Christopher Adam
    2021 június 4
    7:40 du.

    Sajnos a kiégés mindannyiunkat elér előbb-utóbb. Nálad talán az is belejátszik, hogy olyanokra is pazarlod az energiád, akik nem fogják azt visszaadni.

    Megértem, ha valakinek fájdalmas emlékei vannak, pl. a kirekesztettségről. De aki állandóan a saját sebeit nyalogatja, az vajon mennyire tud odafigyelni másokra? Belülről talán nagyon szimpatikusnak látszik, aki állandóan az „elnyomottakért” harcol, és mindenféle szép dolgot tűz a zászlajára. Csakhogy ez inkább róla szól, az illetőről, hogy „ünnepeljetek engem, mert én milyen jó ember vagyok”!

    Eközben lehet, hogy elmész száz másik, valóban rászoruló ember mellett, akinek pont rád lenne szüksége. Lehet, hogy ők kis segítséggel újra összeraknák az életüket, és százszorosan visszahoznák termésben azt, amit te munkában, energiában beléjük fektetsz. Ezért írom azt, hogy nagyon jó dolog segíteni, csak nem mindegy kinek. A balliberális ellenzék (krémje) tipikusan olyan emberekből áll, akinek a kisujjad nyújtod, és a karod kéne! Kiszivattyúzzák belőled az energiát, aztán eldobnak, mint a kiürült üdítős dobozkát.
    Ida tartozik még az is, hogy lelkileg-fizikailag leépült emberek (ilyenek a segélyesek is), soha nem fognak tudni önerőből változtatni a sorsukon. Itt, a kapitalizmus perifériáján pont az a réteg nincs támogatva, aki még meg tudna állni a lejtőn, és aztán mintául szolgálhatna a még szegényebbeknek. Az alsó-középosztályról beszélek, aki soha, egyik „jóléti” kormánytól se kapott semmiféle segítséget. Ez a segítség pedig a lakhatás és tanulás támogatása lenne, esetleg a szakszervezetek támogatásával.
    Nyilván az életszínvonal emelkedett az elmúlt 30 évben, ahogyan az a globalizált világban mindenhol megfigyelhető gazdasági felfutás idején. De ez közel se jelenti azt, hogy ez minőségi, és nem mennyiségi változás volt.

  • A cikk és a válaszlevél fő témája jól láthatóan a rasszizmus és antiszemitizmus.

    Komolyan mérhető antiszemitizmus nincs Magyarországon, a sajnálatos ismert események miatt. Ennek egyik példája, hogy a pár évvel ezelőtti Soros-plakátokon szinte alig ismerte fel valaki a „gazdag zsidó” figuráját. Inkább a „nyugati kapitalista bankár”-ként kódolta a magyar átlagember azokat a bizonyos plakátokat.
    A vidéki Magyarországon, ha helyben is élnek a túlélők leszármazottai, gyakorlatilag láthatatlanok. Nem működnek a zsinagógák rendeltetésük szerint, vagy csak nagyon ritkán. Nincsenek ma már Zsidó utcák, zsidónegyedek a vidéki nagyobb városokban sem. Ez ugye azt is jelenti, hogy a helyi társadalomban nincsenek ebből adódó konfliktusok. Megjegyzem, az a keresztény, úri középosztály-réteg, akik ellen itt a KMH-n folyamatosan szélmalomharc folyik, hasonlóképpen megszűnt folytonosságában. Szétszóródtak, kivándoroltak a képviselői, és csak mutatóban vannak a mai kormányzati elitben.

    Rasszizmus nyilván van az országban, ez pedig a cigány-magyar ellentétek formájában jelentkezik, utóbbi időben idevehetjük a migránsokat is. Kormányzati hírekkel ellentétben, van egy masszív vendégmunkás réteg a nagyobb gyárak, üzemek, gazdaságok környékén, ez a románoktól az indiaikon át mindenféle nációt magában foglal. Miközben óriási a vidéki munkanélküliség, eközben sokféle külföldi, köztük pl. turbános indiaiak dolgoznak Magyarországon (vidéken, fizikai munkában).

    A Kádár-korban inkább a kulturális rasszizmus volt meghatározó a cigány rétegek kiszorításában, pl. külön iskolák voltak a gyerekeiknek, ún. kisegítő iskola álnév alatt. Akkoriban a cigányság még sokkal jobban elkülönülő réteg volt, pl. sokkal többen beszélték valamelyik cigány nyelvet anyanyelvként.
    Manapság nem olyan jellemzőek a különbségek, sokkal nagyobb az asszimiláció, mindkét részről egyébként.
    Mégsem szűntek meg a párhuzamos társadalmak, és ez nagymértékben a „jóléti” államnak köszönhető. Kialakult a segélyes rendszer, mint fentebb írtam. A segélyből ki vannak zárva a nem cigány, alsó-középosztálybeli rétegek. Viszont a segélyeseknek gyakorlatilag az álmok világába tartozik a munkába való visszatérés. Tehát igazából gazdasági okok állnak a rasszizmus háterében, nem a régi beidegződések. De szerintem ez Európa nagy részében így van manapság.

  • Christopher Adam
    2021 június 5
    4:03 du.

    nekem nem tartott évekig a döntés ’93 – ban a helyzet… szóval szőkítették az olajat és minden gangon lakó palotát akart venni 3 nap alatt ment a seft… meg én a reptérre

  • Rodeo11
    2021 június 6
    6:55 de.

    Olajszőkítésről.

    Régebben írtam valahol, hogy törzsökös falusiak talán mai napig meg tudják mutatni, hogy hol vannak elásva a falu határában a különböző, 20. századi, magyarországi rendszerváltások áldozatai. A Tanácsköztársaságtól kezdve, amikor az „urak” (vagyis a dzsentrihez tartozó katonatisztek, románok is) agyonverték, fölakasztották a vöröskatonákat, akiket el tudtak kapni. Előtte meg a Lenin-fiúk verték agyon azokat parasztokat, akik lázadoztak.

    Ugyanez volt „44-45-ben is, attól függően, hogy éppen ki volt hatalmon, és ki volt a puska másik végén.
    Kivétel a sorban talán az 1990-es rendszerváltás, ahol nem volt jellemző a kivégzés politikai okokból. Viszont az olajszőkítések kapcsán sokat beszéltek azokról a tanyákról, ahol a tartályok a földbe voltak ásva. Aztán ki tudja, hány leszámolás volt mellettük, a gazdasági haszonért. Azokat a közeli kiserdőben ásták el, legalábbis ezt beszélik …

  • talalom
    2021 június 5
    6:26 de.

    Azt írod, Orbán „egy közepes kvalitás”.
    Szóval szerinted a nyolcvanas években azért került be a legjobb egyetem, legjobb karára, mert közepes tanuló volt (ELTE, jogi kar, Eötvös Kollégium)? Az Eötvös Kollégium a Gellért-hegyen van, ha jól tudom, és Orbán is ott lakott. Oda mindig csak a szuperdiákok kerülnek (országos középiskolai versenyeket kell hozzá nyerni), és ez szerintem a szocializmus idején se volt másként.

    Akkor ebben az országban, ha igazad van, közepes kvalitások vannak mindkét oldalon, Gyurcsányt is beleértve, ami az intellektuális teljesítményt illeti. Félreértés ne essék, a tudományos képzettség messze nem egyenlő az általános intelligenciával, sőt! Emberileg lehetnek középszerűek, de ez az elképzelésed a „buta fideszesről” eléggé önvigasztalásnak tűnik.

    Én személy szerint fontosabbnak tartom, hogy az általad felsoroltak, és a cikkíró Göllner urat is idevéve, büszkén hivatkoznak arra, hogy az „átlagembert” képviselik. Miközben az is kérdéses, hogy az életben találkoztak-e valaha „átlagemberrel”?
    És ami még idetartozik: a Kádár-rendszerben, ez bizonyított tény, az akkori „középosztály” gyerekei jutottak be az egyetemre! Nyilván akkor nem középosztálynak hívták, de az tény, hogy ezekből a családokból tanultak tovább egyetemen, és NEM a munkásosztály gyerekei. Tehát kizárhatjuk, hogy ez a korosztály, Orbántól Gyurcsánytól Göllner úron át, munkáscsaládból érkezett volna. Értelmiségi szülőktől jött mindegyik. Ez a Fidesz-vezérkar első generációja. Talán Lévai Anikónál hihető el, hogy első generációs értelmiségi, de akkor meg nagy szerencséje volt.

    Rogán, Lázár és hasonlók már egy másik korosztály, a rendszerváltás utáni diplomákkal, ha jól számolom.

  • hazai lámpa
    2021 június 6
    9:47 de.

    Bocsánat, annyit az előzőhöz, hogy Orbán nem Eötvös Kollégista volt, hanem Bibó Kollégista. A Bibó is ott van egyébként a Ménesi úton, úgyhogy nekem ne mondja senki, hogy oda „bárki” bekerülhetett.

    Amúgy a wikipédiás életrajza szerint ő is meg a többiek is a budaörsi kollégiumban laktak, ami valóban csak egy diáklakhely volt. De aztán ez a kiscsoport addig helyezkedett a Kéri úr vezetésével, hogy kaptak egy saját Szakkollégiumot.

  • toth péter
    2021 június 5
    3:58 du.

    Látszik, hogy érdeklődő típus vagy, csak az a te nagy bajod, hogy nem tiszta forrásból táplálkozol.

    Most ki mondja meg neked, hogy a két mai nagy birodalom közül melyik fog megmaradni? Lehet, hogy az egyik vagy mindkettő agyaglábú óriás, ami holnap már nem is lesz. Hányszor volt ilyen a történelemben? Ezért kell azt tanulmányozni, ami már elmúlt, mert az már biztos.
    Ez a totózás, amit a széljobb médiában olvashatsz, ez tényleg annyira megbízható, mint a szerencsejáték. Vagy bejön vagy nem.

    Másik, milyen jelekből lehet, érdemes olvasni? Mondjuk nézd meg a neveket. Göllner úr magyar királyok nevét viseli, bár ez ellen ő talán nagyon fog tiltakozni.:) Lehet, hogy valami felkelőről nevezte el az édesanyja …? Egyébként Chris neve meg Krisztus hordozót jelent, ha jól tudom.

    Talán Chris megbocsátja nekem a műfajt, amit videóban küldenék tp-nek, és mindenkinek, akit érdekel. Nyilván a konteó műfajnak is megvannak a maga hátrányai, és nagyon kevesen tudják kulturáltan művelni. Én azt javasolnám az itteni (jobbos) érdeklődőknek, hogy nézzék meg mindig, milyen forrásból merítkeznek. Nem az a fontos, hogy milyen műfaj, legyen az publicisztika, történészi tanulmány vagy akár művelődéstörténeti konteó, hanem az, hogy igényes és kulturált legyen. Ne buzdítson gyűlöletre!

    Itt egy igen érdekes videó. Megmondom őszintén, hogy Göllner úr neve ihlette, hogy éppen ezt választottam az itteni jobbos olvasóknak, és mindenkinek, akit érdekel a téma.:) Érdekes (nem történészi) fejtegetések II. András koráról.

  • hazai lámpa
    2021 június 6
    12:07 du.

    Talán megint távolinak tűnik, hogy egy ilyen politikai topikba hogy jön a történelem?

    Én már egy éve arról írtam, hogy pl. a magyar őstörténet tanulmányozása arról szól, hogy párhuzamos univerzumok vannak, amik soha nem találkoznak. Ugyanis a magyar történetírásban olyan iskolák vannak, amik alapvetően különböznek módszertanukban, és az egyiket soha nem lehet megmagyarázni a másikból.
    Konkrétan arról írtam, hogy van a hagyományos történet szemlélet, és hogy Mongóliában kéne ahhoz lakni, hogy folytonosságot tudjunk felmutatni a nomád sztyeppei birodalmakkal. Viszont a materialista-ateista történetírás, amelyik inkább a tényeken alapul, soha nem fogja megérteni azt a fajta történelemszemléletet, amin a Magyar Királyság felépült több száz éves történelme során (ún. nemesi történelemszemlélet).

    Nem tudok elég hálás lenni Chrisnek, hogy átengedte ezeket a hsz-eimet is, ahogy egyébként mindet. Azóta bebizonyosodott, hogy a Pozsonyi csata-filmmel és az azt követő vitával, halálos csapást kapott a magyar történet szemlélet, mindkét oldalról megjegyzem.
    És ez úgy jön ide, szerény véleményem szerint, hogy volt egy feudális Magyarország és egy polgári, viszont ezt a kettőt 1848 kivételével, soha nem kötötte össze egy nemzetállami érzés. A szomszédoknál, cseheknél, románoknál stb mai napig a nemzeti liberalizmus zászlója alatt borulnak össze az ottaniak.

    Itt Magyarországon párhuzamos világok vannak, és ezt nem fogja se Gyurcsány Ferenc, de Orbán Viktor se összekötni. Ezért teljesen mindegy, hogy Göllner úr a kanadai diaszpórában kit utál, illetve hogy őt ki utálja.
    Mert aki a baloldal híve, az akkor is az marad, ha feje tetejére áll Orbán, és fordítva ugyanúgy van. És ez azért van, mert a nevezett párhuzamos univerzumok soha nem fognak találkozni, a végtelenben sem.

    És ez mind arra vezethető vissza, hogy vannak Magyarországon társadalmi rétegek, akik képviselve vannak a politikában (középosztály), és vannak, akik nem jutnak a hatalom közelébe se, de még a hangjuk se igen hallatszik. Ez utóbbit hívták régen parasztságnak, ma bérből és fizetésből élő vidéki tömegeknek.

    Hangsúlyozom, és ez a lényeg egy mondatban: engem, mint „átlagembert”, nem képvisel Göllner úr, és egyik politikai párt sem. A kormány is ebbe beletartozik.

    Köszönöm, hogy leírhattam!:)

  • Welcome back Hazai Lampa!!!!
    Hasonloan felvilagosodasat es felvilagosito kozlemneyeit is.

    Ugy az „antisemitizmus” feltunes-hianyan, mint a romak-eseien nyujtott jelentesen is.

    Persze, be kell vallanom, hogy amokor barki is a „rasszizmus”, ill. a race-izmus szot emliti is, tisztan bizonyitja ,hogy tagadja az egyedulli-emberi-faj letet ezen a Foldon.

    Szerencsere nem mindanki egyenlo kulsosegeket mutat, hiszen amodon, keptelenek lennnek egymast felismerni.
    Sot meg az anyak sem ismernek fel gyeremekeiket.

    Tehat a felszinti es egyeni kulonbsegeinkert, inkabb legyunk halasak Teremetonknek!

    Sajnos az egyenlo kepesseg es viselkedes ami lehetetlen meg eroszakkal altal sem.
    De azt miert is ohajtana banrki????
    Hiszen sohasem sikerult senkinek ezen a Foldon.

    Az egyenlo jog es lehetoseg lenne az egyedulli cel es remeny mindenki szamara.

  • Mindeközben felnőtt egy új nemzedék, s dalol régi nótákat, sokak szívébe markolón. És újra éled a patriotizmus, Orbán már szervezi hozzá a haderőt (ugye olvastad?)… Hallgasd csak …
    .
    https://youtu.be/C_N_h2taJdQ

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2021 június 6
    6:16 de.

    Sajnos a „parasztnak” -főleg a felsőbb értelmiségi körökben- már CSAK a másodlagos pejorativ értelmezését ismerik!

  • Bendeguz79
    2021 június 6
    12:39 du.

    Köszönöm válaszod. Nagyon nehéz volt az elmúlt időszak, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

    Chris föntebb átengedett egy videót, amiben 1:00 óránál nagyon érdekes dolgok hangoznak el. Jelzem, ez a magyar előadó a konzervatív körökben kedvelt.

    A „Keletről globalizáló terjeszkedést” a mongolok valósítják meg a középkorban. (II. András korában) Mit jelent a mongolok jelszava, az „egy isten az égben, egy kán a földön”? Az előadó szerint ehhez a modern kori szlogenhez hasonlítható: „Világ proletárjai egyesüljetek”, és „a párttitkár lesz minden proletár vezére”. Azt is mondja, hogy „a globalizáció akkor is globalizáció, ha Keletről jön”.
    Az előadást tartó Szántai szerint, „lehet, hogy tévedek, de Kína a globalizációban érzi jól magát, nem a keleti hagyományok terjesztésében”.

    Máshol elhangzik, hogy a magyarok (tágabb) rokonságába számítható a szeldzsuk török, az ujgur, ami nagyon mást jelent, mint a mongol vagy az oszmán török.

    1:04-nél hangzik el: „akik állandóan rokonokat akarnak keresni”, azok menjenek Magna Hungáriába, és „állítsanak fel egy kopjafát”. Ugyanis a mongol hadjáratban pusztították el az ottmaradt magyarokat. Az előadó szerint IV. Béla ezért sem tartotta Batu kánt „rokonnak”, ezért sem hódolt be neki, bár talán jobban jártunk volna. És végül ezt nem mondja ki nyíltan Szántai, de valami ilyesmit sejtet, hogy akik a mostani Kelet-politikáért lelkesednek: „ez már tényleg betegség tőletek, nem tudok mást mondani”.

    Ez egy 2013-as videó, és Tóth Péternek küldtem, aki fentebb a mai „birodalmakról” írt. Ismerni kell a magyar politikai helyzetet: nyilván a mostani Orbán-hívők a nyugati globalistákról és a keletiekről azt hallják, amit a rendőrfilmekben így mondanak: egyik a rossz zsaru, a másik a jó zsaru. (A szocializmusban is pont így volt, viszont a liberális baloldal meg Nyugat-imádó.) Tehát a videó még érdekesebb, ha a mai politikai helyzet fényében nézzük.
    Még az is érdekes, ahol a magyar királyok Jeruzsálem királya címéről hallunk a videóban, valamint a keresztes hadjáratokat vezető „frankok” és arabok eltérő emlékezetéről.
    Nyilván ezek egy előadó véleményét tükrözik, de úgy gondolom, tanulságos lenne egy globalizációról szóló vitában.

    Igazából ma minden vitának a középpontjában a globalizáció áll, vagy legalábbis erről kéne szólni a vitáknak. A globalizáció mindenkinek mást jelent. Magyarországon ez egyfajta szitokszó, miközben mindenki tudja, hogy ezt el kell fogadni, hogy ilyen ma a világ.

    Globalizáció és rasszizmus egymástól el nem választható fogalmak. Amikor a középkorban az európaiak kirajzottak más földrészekre, akkor szembesült az emberiség azzal, hogy a Földön mekkora embercsoportoknak NEM volt tudomása egymás létezéséről. Akkoriban házasságot kötöttek a spanyol katonák és az indián hercegnők, még a királyi udvarban is bemutatták a gyerekeiket.

  • talalom 2021 június 5 6:26 de.

    ‘Most fej-fej mellett halad a két tábor – hol ennek, hol annak van 1-2%-nyi előnye.’

    Ma, a posztkommunista országok, a Dicső Proletár Diktatúrájuk utáni, a csőcselék és a csőcselékből kinőtt vezetők uralma alatt állnak. Köszönet a ‘balsorsunknak‘, nekünk ez az EU áruló, seggdugasz O1G jutott, ki mint volt kommunista titkár, nem más, mint egy húgyszagú, falusi tahó.

    Ma, hazánkban egy nagy dráma játszódik. Ez a dráma, a nyugati liberális demokrácia és a marxista féle, totálitárius ideológia közötti kultúrák ütközése. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy népem, a ‘bal sors akit régen tép’, melyik utat fogja választani a jövő évi választásokon. Két lehetősége van; nyugati liberális demokrácia ami az egyén szabadságán alapszik, vagy egy Mao Ce-tung változatú marxismus-leninizmus féle diktatúra ami az egyén szabadságát semmibe veszi.

  • „Hazaffyak” figyelmébe ajánlom értő olvasásra Emma Goldman – Hazafiság: a szabadság veszélyeztetése című írását.

    Amúgy meg nem érzem magam rosszabbul az önjelölt arkangyal lángpallosával kiűzetetten, hisz’ – nézeteinktől függetlenül – jó társaságba „keveredtem: Butella, Dubois, Utód, Cukihara, Orsós Elemér, Andrew_s, Kővendég és nem utolsó sorban Rodeo11 hozzám hasonlóan szintén megkapták a magukét az utóbbi időben. Ráadásul szüleim igen jó útravalóval láttak el, többek közt Arany Jánossal: „Ha egy úri lócsiszárral/ Találkoztam s bevert sárral:/ Nem pöröltem, – / Félreálltam, letöröltem.”

  • Miklós bá’
    2021 június 7
    6:12 de.

    bár mindenkinek van egy saját igaza (nekem is!) azért valóság csak egy van, de olyan jó befesteni mindenféle árnyalattal, hogy a végén már nem is látszik csak az árnyalatok keveréke ami ha kipróbálod rajzpapíron vízfestékkel és ecsettel akkor SARS színű lesz az egész…

    egyébként jó társaságba keveredtünk, akiknek nem tetszik azok meg … – ugye – nem mondom ki úgyis tudod (azt olvasom a nemzetközi paláverben, hogy a Karácsony Gergő most uygúrozik és dalai lámázik Butapesten tehát nem valószínű, hogy lesz kínai campus… majd elmennek albérletbe a’sse rossz business… magyar elhajlások ki ide ki oda majd O1G is beleszól… vagy?)

    addig sem kell Magyar Nemzetet olvasnom (már 5000 éve nem olvastam kivéve most hogy a drgöllner panasznapot tartott muszáj volt betekintenem de nem sokáig bírtam)

  • HAZAI LAMPA 6/6, 5;16 du.

    Remeleme jol van, s barmi problemajat is emliti, hogy sikereskedett.

    Remelenem, hogy SAJAT meglatasait, velemenyeit, javaslatait, stb. kozolne mindeg, s nem eltereloen ismertelen masok gondolkodasait?!

    De egyben hibas: az emberi gyarlosag teljesen egyenlo vilagszerte, mint maga az ember!!!!

    S Kina eseteben teljesen ket kulombozo, sot ellenteteket szukseges figyelembe venni.
    Kina, a lakossag , kepessegeik ,hagyomanyaik, stb, s a masik oldalon a CCP, ill. Xi elvtars egyeni part-hatalma.
    Diktatura es kapitalizmus nem egymassalszemben maradhatok.

    A magyarorszagi esemnyeken persze NE feledje, hogy mindeg a „csatlossag” volt a lehetoseguk es celjuk.

    Europa egyesulese is csupan a ‘hatalmasok’ erdekeit jelenti.
    Senki nem hajlando feladni nemzetiseget semmifele ‘kozos-erdekekert’.

    Tehat ‘Europa Egyesult Nemzete’ igen tavoli elekpzeles!

  • hazai lámpa
    2021 június 6
    9:47 de.

    talalom
    2021 június 5
    6:26 de.

    Azt írod, Orbán “egy közepes kvalitás”.
    Szóval szerinted a nyolcvanas években azért került be a legjobb egyetem, legjobb karára, mert közepes tanuló volt (ELTE, jogi kar, Eötvös Kollégium)

    ——————————

    Nem az Eötvösnek volt tagja, de erre magad is rájöttél, lejjebb javítottad. Ezt a témát, azaz, hogy Orbán miként került be az egyetemre, és milyen kvalitással bírt, ezt már többször megbeszéltük itt, legutóbb pár hónapja, és szerintem a dolgok azóta sem változtak, lehet, hogy már nem emlékszel?.
    Bár a történelmi tényekre hivatkozol folyamatosan, ám alapvető dolgokat még sem tudsz, ill. rosszul tudsz, vagy figyelmen kívül hagysz, a hazai viszonyokról, sőt – főleg ezekről írsz fals dolgokat, a saját elképzeléseid szerint beállítva dolgokat. Az általad vitatott témában egy kicsit utánaolvashatnál, hisz a hivatkozott Kádár korban ill. a szocializmusban épp és pont tömegével kerültek be az egyetemekre a munkás-paraszt származású fiatalok, ha az érettségi bizonyítványuk megfelelő volt, kitűnő érettségi esetén pedig gyakran felvételi nélkül, és pont a „káderszármazásuk” biztosította ezt nekik, miután a felvételinél plusz pont járt ezért. Azt te is gondolhatod, hogy egy vidéki város gimnáziumában elérni egy jó eredményt nem feltétlen ugyanaz mint egy fővárosi/nagyvárosi un. „elitgimiben” ahol a tehetősebb „értelmiségi szülők” még pluszt is hozzátudtak rendelni a gyermekeik tanulmányi eredményének az elősegítésére ( különórák, magántanár stb). De azok a jó jó képességű gyerekek akiket a szüleik taníttatni akartak ezt különösebb megerőltetés nélkül hozták is, függetlenül, attól hogy a szeghalmi gimibe jártak esetleg, vagy a kőbányaiba. Ám hogy az esélyeik nekik is meglegyenek a tovább tanuláshoz, az akkori rendszer lehetőséget biztosított a munkásszármazású gyerekeknek is a továbbtanuláshoz a fenti módon. Orbán, Kövér, Áder mind államilag finanszírozott képzésre jutott be a fehérvári, pápai és a csornai gimnáziumból – nem valószínű, hogy bármelyikük is a sajátos kvalitásaik okán.

    Ugyanakkor magadnak mondasz ellent, amikor úgy folytatod, hogy „Félreértés ne essék, a tudományos képzettség messze nem egyenlő az általános intelligenciával, sőt! Emberileg lehetnek középszerűek,…”
    Hát hisz épp erről van szó – bizony, hogy lehetnek, mert az, hogy valaki elér egy adott tanulmányi eredményt, attól még bőven lehet középszerű kvalitás! Vagy úgy gondolod, hogy aki az ELTE keretein belül tanul az mind kiemelkedő képességű sokra hivatott személy? Nem így van, ez a te elképzelésed egy fővárosi egyetem általános színvonaláról, ahova bizony semmiféle intelligencia szint nem szükséges a bekerüléshez, csupán az ott elvárt tanulmányi eredmény és a hozott pontok döntenek, attól függően, hogy mikor, melyik tanévben mennyinél húzza meg a határt az oktatási intézmény – ez pedig az odajelentkezők felvételi teljesítménye ill. pontszámaik határozták meg. (régen volt felvételi, ma az emelt szintű érettségik vannak) Sajnos semmiféle alkalmassági vagy egyéb intelligencia vizsgálat, beszélgetés nem előzi meg. Nyilván egy „túljelentkezéses” intézményben a legjobb eredményt produkálók, és külön pontokkal (is) rendelkező jelentkezők a nyerők ( esetleg némi kapcsolati tényező sem árt ) már ami a bekerülést illeti, de ettől még lehet abszolút átlagos és középszerű a hallgató, ha elég szorgalmas és kitartó, senki nem kéri rajta számon, hogy egyébként mennyire és mire is képes. Maradjunk a jogi képzésnél – nézd csak meg egy- egy évfolyamon hányan végeznek summa cum laude, hányan cum laude és hányan rite minősítéssel? Több mint a hallgatók fele az utóbbiba tartozik, és nincs ez másként az ELTÉ – n sem, nézd csak meg azt a sok középszerű jogászt, ügyvédet stb aki tannak idején túljutott a vizsgaidőszakokon, sikerrel teljesítette, hisz valamennyi vizsgája megvan, ( nem tudjuk, hogy hányadik nekifutásra és milyen eredménnyel) majd nekidurálta magát az államvizsgának, volt olyan záróvizsgatárgy amit második vagy harmadik alkalommal teljesített, de végül is megvan! Kézbe kapta a diplomáját és övé a világ – de a végzős hallgatók közül csak kevesen értek el olyan eredményt – jobbára azok akiknek határozott távlai céljuk volt vele – amivel tényleg kiemelkedő és nagyívű pályát futhatnak be. Orbán szerinted ez a típus? A politikai pályafutásának semmi köze ehhez! Szerintem az ő kvalitásai merőben másban eredeztetőek, messze nem a szorgalmas tanulásban, önképzésben – utal erre többek között az is, hogy a diploma után jogászoknál „kötelező” szakvizsgának sem tett eleget, enélkül meg a jogi diploma csak mutatóban jó, mert egy valamire való jogi területen szakvizsga nélkül szóba sem állnak vele, ezt a diploma után kb három évvel vagy teljesíti valaki, vagy sosem fogja, mert valamiért nem tartja fontosnak, nyilván nem az adott területen kíván dolgozni, a jogi diploma csak dísznek kellett? A Soros által támogatott oxfordi képzésének sem tett eleget, amennyiben Soros két évet finanszírozott ( az angol liberalizmus tanulmányozása + a nyelvtudás fejlesztése) de ő 10 hónap után „abbafejezte” mert jött a ’90-es választás és rohant haza, nehogy lemaradjon valamiről. Van tehát egy jogi alapképzése szakvizsga nélkül, nulla továbbképzéssel, és meglehetősen hiányos műveltséggel – kollégiumi szobatársa visszaemlékezései totál alátámasztják ezt : rendre éjszaka járt haza, ágya felett a könyvespolcon hézagosan néhány könyv ( egyik a Mein kampf) ágya alatt egy bőrönd, benne jóféle hazai kolbász szalonna, aztán hazatértekor villanyt kapcsolt, és kést ragadva nekiállt falatozni a kolbászból – valahogy nem tűnt fel neki hogy a társai már aludnának!
    Amennyiben Orbán anyja tanítónő volt, akkor talán nem ő az első diplomás a családban – Gyurcsányt illetően pedig tévedsz, az édesapja nem játszott túl nagy szerepet a nevelésében egy totál lecsúszott figura, az ital és a szerencsejáték hazavágta a családot, úsztak az adósságban, a papa mindent eladogatott, még a fia saját keresményéből vásárolt egyetlen ünneplőruháját is, és egy idő után el is hagyta őket és a szövőgyári munkás édesanyja nevelte fel Ferencet és a húgát Pápán. Számomra az ő karrierje annál becsülendőbb, miután nem selyempárnák és családi ezüst között tengette a napjait, mikor a társai, barátai élvezték a nyári szünetet, ő dolgozott a pesti csarnokban és küldte haza a keresményét az édesanyjának. Nem ártana ennek is utána olvasnod, ha már állítasz valamit – Gy. sosem csinált belőle titkot – mert „neked aztán nem mondja senki….!”

  • Orsós Elemér

    Miklós bá’
    2021 június 7
    6:12 de.

    Így, így csak szerényen! Egy igazi úriember a pokolban is úr! 😀 (Én még sosem voltam az a szar kis műszaki érettségimmel, az állandó, szerény létfenntartásért makacs robotolásommal és a majdnem elfogadható nyugdíjammal, úgyhogy tévedés ilyen ilusztris társaságba emelni! 😀 )

  • PITYI PALKO 6/6, 10;17 du.

    Vajon miert felejtette el Putin igen eros igyekezeteit?

    Igen ugyesen Beijing-hez kototte jovo-szerencsjet.
    De a volt Szoviet Unio feltamsztasan nemmcsak almodozik, hanem igen erossen szorgalmaskodik.

    Nem velne, hogy Xi mind az orosz olajert hajlando lenne volt birodalmait feleleszteni?????

    Hiszen egy huseges csatlos megedrdemelne am valamit!!!

  • Miklós bá’
    2021 június 7
    6:12 de.

    Megtisztelsz 🙂

  • Miklós bá’
    „Hazaffyak” figyelmébe ajánlom értő olvasásra Emma Goldman – Hazafiság: a szabadság veszélyeztetése című írását.”

    https://theanarchistlibrary.org/library/emma-goldman-patriotism-a-menace-to-liberty

  • gyuri10
    2021 június 4
    12:35 du.

    Te nem is „lábvízkereskedő” vagy, hanem szennyvíz-kereskedő.
    Azé a szennyvízé, ami az undorító „szádból” dől itt nap mint nap

  • Chris :

    Ennyit a Fidesz-fan Ferenct Boda-jellegű „jóltájékozottságára”.
    Szerintem ez a figura még azt sem tudja milyen nap van ma.
    de azért járatja a bagólesőjét, ha kell ha nem kell…

  • Tótpéter megint begerjedt.
    Jó alkalmat vélt felfedezni ebben az irásban arra,
    hogy megmutassa a tartó-tisztjének mennyire lelkesen megdolgozik a nyomorúságos kis szar fillérekért, amiket kapni szokott
    itteni „szerepléseiért”

  • A jelenlegi öt vagy kitudja hány párti álellenzék
    képes összeállni a Magyarnemzet c. böccegödör kitartóival is, végtelen hülyeségükben.
    (Tudomásom szerint a szélsőjobb oldalon kell keresni a gazdáikat.)

    Véleményem :
    nácikkal vagy nem közösködünk, vagy pedig egyáltalán nem közösködünk. Az embernek legyen némi önbecsülése mégha poitikussá vált is.

  • Besancon
    2021 június 7
    9:55 de.

    ránézvén elgondolkodtat a bejegyzésed: hogyan bírod cérnával? ilyen tömören és lényeglátóan, teljesen kimerítő

  • hazai lámpa
    2021 június 6
    9:31 de.

    Jó lenne ha befejeznéd a hazudozásaidat és ferdítéseidet.

    Te „történésznő” .

  • Besancon 2021 június 7 9:55 de.

    Kösz, ez a részletes és türelmes hozzászólásod.

    1950-ban, mikor a 8 általános iskolát befelyeztem, 14 éves koromban, továbbtanulásról szó sem lehetett. Ok: értelmiségi származású családból voltam, mivel apám építészmérnök volt. (ráadásul, apám nem volt hajlandó ‘békekölcsönt’ jegyezni, a tömbbizalmink többszörösen bevamzolta családunkat a párttitkárságnál, volt herce-hurca stb., stb.) Továbbtanulni, csupán a munkás/paraszt rétegekből származó gyerekeknek volt lehetséges és persze akiknek apukájuk/anyukájuk a kommunista párt benntfentesei, nyaloncai voltak. (lásd példának O1G későbbi esetét!). Szerencsémre, jött az 1956-os forradalom és sikerült megszöknöm ebből a Dicsőséges Proletár Diktatúrából – szülőföldemről. Idegen nép hazájába kerültem, hol idegen nyelven, idegen nép jó akaratúlag, kedvesen biztatva hozzájárult és segített továbbtanulni, egyáltalán nem érdekelve, hogy milyen ’rétegből’ származok.
    Az nap óta, szabadon élek és lélegzek egy nyugati szabad, liberális társadalomban, bőségben, jó egészségben és biztonságban.

  • Rodeo11 8:36

    Karácsony Gergely ezzel a Kínának cikis utcanév mementóval a

    FidSS-t és rajongó csőcselékét kívánja emlékeztetni arra, hogy

    Führerük sem mindig kedvelte azt a Kínát amelynek ma már –

    ezer-milliárdos (nekik kedvező) üzleti behódolással nyalja a

    s@gét. És teszi mindezt csak azért, hogy súlyos bukása esetén,

    ha majd olvad a vaj a füle mögött, legyen hol családostul

    meghúznia magát. Több ilyen elvtelen bázist is kiépített, mert

    kell a hely majd a lopott holminak is.

    Elvtelen, hisz’ azt senki sem gondolhatja, hogy Orbán elvi okból

    keresi ilyen országok szövetségét, mint Kína, Üzbegisztán,

    Kazahsztán, stb. Ezek tehát valójában az ő kipcsak mentsvárai.
    ˙

    Véleményem szerint Karácsony részéről végre egy humoros húzás a

    Dalai láma út, az Ujgúr köz, a Hongkong tér és a Tibeti út is,

    függetlenül attól, hogy mi a pontos politikai helyzet e

    hivatalos utcanév táblákon megjelölt zűrös ügyekben.

  • Göllner András

    Mielőtt teljesen kialudnának a hazai lámpák, szeretném megköszönni az egy két baráti hozzászólást a felüljáróban megjelentettekhez illetve válaszolni egy nagyon jogos kérdésre, amit Molnár György tett fel a hozzászólások leg elején. Kell e egyáltalán egy szennylapban leírtakra válaszolni? A válaszom erre az, hogy nem, kivéve akkor, ha a leírtak nagy-nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazást tartalmaznak és annak jogi orvoslására a sértett személynek nincs lehetősége. Sajnos a magyarok történelmének nagy része a hazugságok és különféle népmesék ismétléséből áll – köszönet „hazai lámpának”, hogy erre a bizonyítékokat nagy terjedelmben újfent idehordozta. Van, aki a történelem hamisítást szóvá teszi – mondjuk Ady, Márai, Bibó – van, aki meg lenyeli, mint azok a kacsák, akikről szó volt oda fenn, és akik idelenn is elég népesek.

    Mind ettől függetlenül: Sajnos a felüljáróban leközölt anyagnak, a szerkesztőség által adott címe kissé megtévesztő. Szőcs Lászlónak írt levelem nem a Magyar Nemzetben megjelent rágalmazásomra reagált, hanem annak egy tervezett változatára, amelyet Szőcs László előzetesen megszellőztetett velem és felkért, hogy jelezzem neki, ha netán valamivel nem értek egyet. Én ezt egy tisztességes magatartásnak véltem és röviden reagáltam a kérésére. Azt, hogy a Magyar Nemzet munkatársa mit olvasztott be, mit zárt ki az ő kérésére szállított anyagomból, az olvasók könnyen le ellenőrizhetik, ha egymás mellé teszik a Magyar Nemzet végleges szövegét az általam odafenn közzé tett anyaggal. Ezér nem érdemes a gyertyákat csonkig égetni, a kanócokat fölöslegesen füstöltetni ide lenn. Én inkább azokra a csodálatos Kanadai libáinkra terelném a figyelmünket, mint a hazai, vagy a Kanadai-magyar kacsákra.

  • ferenct
    2021 június 5
    12:08 du.

    Az a baj veletek fidesznyikekkel, hogy FIZIKAILAG vagytok képtelenek az igazmondásra*.

    Sőt, még akkor is hazudtok amikor kérdeztek !!!

    *Igazmondásra való fizikai képtelenség :
    A kifejezést egy amerikai író állapította meg a csernobili katasztrófa kapcsán írt helyszíni szemléken alapuló könyvében.
    De ami áll a ruszkikra,
    az tökéletesen áll hazai seggnyalóikra is.

  • Göllner András
    2021 június 8
    7:53 de.

    Sajnálatos dolog.
    Azzé nem jó ezekkel ÉRDEMBEN leállni társalogni aképpen ahogy embertársainkkal szokás, mert MINDEN EGYES SZÓT amit kicsikarnak kiszemeltjeikből, az „Újbeszél-nyelv*” értelmében pontosan ellenkező tartalmat fog kapni.
    Legjobb elküldeni ezeket a francba ha megszólítjákl az embert.

    *Újbeszél nyelv :
    Az utóbbi tíz-egynehány évben meghonosodott hazai politikai nyelvhasználat. Bármit mondanak vele az vagy nemigaz, vagy az ellenkezőjét kell érteni.

  • Na igen.
    Hazai Lámpa végtelen történelemhamisítási hadjáratának se vége se hossza.

    Ara pályázik ez az izéke, hogy az emberek egy idő után belefáradnak abba hogy minden egyes szar állításának utánanézzenek és megcáfolják.

    Vannak pesze valós megállapításai is. Azokkal próbálja hitelesíteni az irdatlan hazugságait a büdös horthysta nyanya.

    Legjobb MINDENT amit mond elutasítani.

    Egy vödör takonyból sem szedegetjük ki a beleesett kockacukrot hogy hát milyen finom az, jó lesz a koffiba !

  • Vögelein
    2021 június 8
    4:43 de.

    tisztelve a te véleményedet mindarról amit itt is hangsújozol elmondanád -kíváncsiságomat kielégítve – hogy ezek és még néhány más ország szerinted (nem MSM) miért fekete seggűek? Mi hiányzik ott ami nélkül nem érdemes élni sem?

    élő tv közvetítések alkalmából (F1 stb) hatalmas meglepetések érnek engem.

    lennél szives schlagwortokban? még a cikk jótállási idejéből elegendő van hátra hogy megkapjam

  • Miklós’bá

    Most röhögni illik vagy sírni?

    Sajnálatos módon (vagy nem) Besancon épp most írta le azokat a viszonyokat amelyek a hazai oktatást, képzést jellemezték az elmúlt kb 50 éves időszakban, aminek magad nemcsak terméke vagy, hanem „kiképzésed („képesítésedet”) követően magad is művelője – vagy éppen félremüvelöje lettél.
    (mint ahogy eme fenti reakciód a legjobb nyílt kitárulkozásává sikeredett részedről az utóbbi állításomnak )
    Olyan mundér becsületét igyekszel védelmezni, amelynek nemhogy csak a becsülete nem létezik, hanem maga a mundér sem létezett soha!
    A magyar diákok ma – minden nemzetközi felmérési metódus szerint – még a sereghajtók közé sem férnek be lassan ..
    Milyen jó, hogy van az Orbán mint feketeseggü, akire most mindenért rá lehet kenni az olyan felelőseget is, amiben a te és társaid a ludasok!
    Merthogy az oktatás a te feladatod volt – a rendszernek szerves részese vagy és legfőképpen voltál
    Jó hogy sikerült bűnbakot találni, (ismétlem, amit már leírtam régen – artikulációd szerint az Orbán volt a pedellus az ország minden iskolájában egyszerre, mielőtt minden magyar kormányfője lett az utolsó 10 évben. Ugye, kis kétszínű?)

    Ezért identifikálod magad „abban a kórusban” akik szintén mást sem csinálnak, csak uszítanak.

    Leszögezném, hogy az orbán ugyanannak a rezsimnek a szülötte és továbbéltetöje, aminek ma tenmagad görcsös védelmezőjeként lépsz újfent fel – tehát ugyanúgy mint ahogy az orbánt, téged sem ment fel az, hogy most összeállsz egy kórussal aki köpködi a volt „HARCOSTÁRSAIT” – csakhogy visszacsempéssze a hatalomba a neki kedvesebbeket UGYANABBÓL AZ AKOLBÓL!

    Es falusi tahózni, csúfolkodni és sárt dobálni vén f… létedre mint egy utcakölyök, tanár létedre, az igen az megy?

    Hogy mérheted magad össze Göllner Andrással, abban hogy Te tettél-e valamit a magyarságért?

    Hogy a magyar gyerekek a PISA teszteken szégyenteljes szinten szerepelnek azért viszont Te tettél sokat (illetve semmit)- ugye nincs is miért szégyellned semmit? Nem hát – az orbán a pedellus ma is, szégyellje az magát …
    Mi lenne akkor, ha nem lenne a zorbán?! milyen jól jött pedig számodra – neked inkább istenítened kellene – hisz handabandában nagyon jól összeillettek egymással
    Miklós’bá a te dolgod az lett volna, hogy oktass – merthogy bevállaltál egy hivatást – ennyi.
    Vagy valaki kényszerített?
    Há számodra ennek a számonkérése pallosként hat, akkor jó helyen járok vele – mit akarsz még?

  • Vögelein
    2021 június 8
    4:43 de.
    Speciel Karácsonyra igen orrbefogva szavaznék. Majdnem annyira, mint a Jobbikra, ha az alapja más is. Amúgy, ha ezzel a névadósdival a kutyapárt jön elő,, valószínűleg jobb lett volna. Hagyjuk.

    Viszont, ami Orbán elvhűségét illeti.. Szóra sem érdemes. Mert ami nincs, arról sci-fi beszélni.

  • Pityi Palkó
    2021 június 6
    10:17 du.

    Naja a „posztkommunista” attitűd.
    Nem mentes ettől a jelenségtől Németország sem:
    Az AFD már a volt NDK területén kezd komoly politikai tényezővé válni.

    A neonácik kinőttek magukat a (Martens)bakkancsból és bele nőtték magukat a különféle helyi törvényhozási testületekbe !

    Miközben az SPD amelyik Németországból hazdasági nagyhatalmat csinálz és ha nehezen is de nemzetközi tekintélyt szerzett Nyugatnémetországnak, gyakorlatilag haldoklik.

    Kiderült hogy a nácizmus eredeti szülő-bugyra (Keletporoszország) megmaradt annak ami volt.
    Szovjetmegszállás ide vagy oda, nekik mindegy csak
    parancsszóra menetelhessenek és lendíthessék a karjukat.

    Amint Mr. Eisenhower megjósolta, ezek a patkányok vissza fognak térni.(Hazudozássasl és erőszakkal ha kell)

  • Most látom :
    A horthysta nyanyinger teljesen megvadult.

    Írja a kilóméteres hazudozásait.

  • Veli talan a KMH szerkesztosege, hogy senki mas olvaso nem lenne kepes felfogni, hogy a mar evekota nem letezo Magyar Nemzet keptelen lett volna „carachter-assinasion”-t kovetni Gollner B.Andras es tarsai ellen, s vajon kinek is irhatta volna a fent kozolt levelet egy mar evek-ota nem letezo lapanak?

    A feltett kerdesem ismetelt torlese a bizonyitek, hogy mind a KMH csupan valotlansagokat allitott, s annak bizonyitekaval keptelen szembenezni!!!!

    Minel gyakrabban torli ezt a cenzor annal erosebben bizonyitja a valotlansagait es hazufsagait!!!!!!!!

  • Geyza
    2021 június 8
    10:19 de.
    Látod milyen vagy Országos Jó Barátom !
    Kedves vezéred ,főnököd vallott be mindent erről ::: tudod az öszödi beszédben ::: Innentől kezdve senkit ne vádolj azzal , hogy hazudik ::: Ti kisajátítottátok örökre
    üdvözlettel
    Ja : ne fáradj : nem vagyok „náci”,”horthista”,nem vagyok „fideszes” nem vagyok :: semmi , nem vagyok senki ::: pedig a nevem : Senki — a te szemedben : Tehát „”” nevem : SENKI „” !
    De akkor ki vagy te ???
    üdvözletével

  • Vögelein
    2021 június 8
    4:43 de.
    Kedves nagyon Okos barátom :
    Nézd vissza a régi felvételeket ahol gyuriferi főnököd és kedvesen kedves felesége Kínában megjelenik a fogadásra kijelölt személy előtt , a nagy épület előtt !!! Majd azt követően szélesre tárt mosollyal,mint meggyőződött komenista a tárgyaló asztalnál– amikor ő volt a miniszterelnök Magyarországon .Nyilatkozott is — ezt is meghallgathatod!! Milyen nagyon akarta a kínai kapcsolatot és kijelentette , hogy nem akar veszteni ,ott akar lenni Kínában.No meg feri barátotok által megfúrt miniszterelnököt,hogy nyilatkozott a kínai kapcsolat szükségességéről !!! a többit nem is említem.Keresd fel a régi emlékeket és rá jössz mit léptetek ez ügyben !Ja hogy a tanácsadótok nem volt jó ! Hát igen !!! a mostani pesti Főpolgármester volt !!! így bezárult a kör , mindenki benne van!!!
    Hát akkor miről beszélsz te ?????
    A tanácsadótok azt javasolta : reszelős nyelvvel menjetek oda : de az nem jött be : nem kellett volna ráhallgatni
    üdvözletével

  • Göllner András

    @ Geyza

    A hazugsággal szemben tanusított némaságból is születhet aranygaluska, de én Babitsal egyetértve azt tapasztaltam, hogy ez az út inkább olyan fajta népmeséket szűl amelyek már legalább Dózsa György ideje óta, az ilyen-olyan fajta „nemesek” valagába ültetett „kanócokat”, „virágszálakat” itatja mint amelyek idelenn is oly nagy lángon füstölögnek. (Persze vannak kivételek, mint a Gyuri10, aki saját elmondása szerint nem a nép-nemzeti gerinc farvizén hanem saját lábvizén evez ide lenn. A szerencsétlennek ez a heppje, ez nem oszt, nem szoroz mint az se, hogy szombaton viszont a csalánosban próbálja felhívni magára a figyelmet, vagy az hogy a kis Szákai, abban a videóban, mivel keni a haját.) Röviden: Én se tartom szükségesnek, hogy kössünk egy ebet minden karóhoz, de azt igen, hogy ne engedjük a gazdáknak hogy akár egy karóval is belénk hatoljanak, mert abból előbb utóbb egy nemzeti hagyomány születik. A szó elszáll, az írásnak nyoma marad.

  • Besancon
    2021 június 7
    9:55 de.
    Ezt megerősítem : ez szó szerint így történt : hazai ebben nagy tévedésben van – bár sok mindenben kifejtette „nagyokosságát”:::: „”””::::Az általad vitatott témában egy kicsit utánaolvashatnál, hisz a hivatkozott Kádár korban ill. a szocializmusban épp és pont tömegével kerültek be az egyetemekre a munkás-paraszt származású fiatalok,….””””
    Persze a sok fejtegetés után belecsapni a nullás lisztbe : gyuriferi a legjobb megoldásba !!! ezt már nemigazán értem !!
    üdvözletével.

  • Pityi Palkó
    2021 június 7
    10:55 du.
    Csodálatos világ lehet !! Mint ámerikában most ?? vagy még nem ért el a hatása ???
    üdvözletével

  • Garai-Édler Eszter
    2021 június 4
    6:15 du.

    Hiú ábránd.
    Jelen regnáló kurzusnak van még minimum 15 éve.
    De inkább több.Az orvostudámánytól függ a dolog.

  • Bár ne lenne igazam…

  • Miklós bá’
    2021 június 7
    6:12 de.

    semmi közöm hozzá(???)

    Mennyből az Angyal, lejött hozzátok, lássátok…!

    várlak bátyus!!! izgulva!!! ebbe még a jótállás lejárta előtt belefér… hollári hó!

  • Rodeo
    10:52

    Röviden: Ennek a Kína-happeningnek ott, a Fudan számára kijelölt

    fundamentumon, jelentősége a >kutyaharapást szőrivel gyógyítják<

    mechanizmusa. Vagyis itt egy tősgyökeres machivellista svindler

    tetemrehívása az Ő korábban is csak deklarált ideái hulláihoz,

    azaz szembesítése a saját, égbekiáltó hazugságaival, amelyeket

    akkor és ma is úgy nyom le, mint májra hizlalt libának a korpát,

    a bamba hungaricum közvélemény torkán…

    .

    +1
    Karinthynak van egy novellája, ahol az alany összetalálkozik a saját korábbi, ifjúkori énjével. A fiú alaposan beolvas neki… [K.Frigyes: Találkozás egy fiatalemberrel] A különbség csak az, hogy itt a lelkiismeret lázad, Orbánnak pedig olyanja nincs…

  • Christopher Adam

    Bendeguz79
    2021 június 8
    3:40 du

    Nem kötelességünk állandóan orvosolni az Ön hangos tudatlanságát. Amennyiben ezt folytatja, ki lesz zárva.

  • Vögelein
    2021 június 9
    4:20 de.

    bocs…, nem orbánról kérdeztelek, az sohasem érdekelt se főve se sűlve arra nem írtál semmit amit kérdeztem…

  • Tüske Zsófia

    tóthpéter, nem szívesen felelek neked, mert csalánkiütést kapok az émelyítő modorodtól, a neked nem tetsző személyek nevének kifacsarásától és az origó, a manem és prostisrácok mocsárszagú híreitől, amiket idehozol.
    De van néhány itt tény, amit szóvá kell tennem és neked sem ártana átgondolnod:
    1) teljesen más egy kulturális együttműködés és egy olyan, ami 166 km vasútvonalat 700+ milliárd forintból, kínai hitellel épít meg, orbán strómanja kivitelezésében.
    2) teljesen más egy, a magyar állam által építendő és a kínaiaktól felvett, 450 milliárdos hitellel, 26 hektáron, 520 ezer négyzetméternyi beépített területen a magyar egyetemisták számára létrehozandó Diákváros területén és annak rovására a Kínai Kommunista Párt ideológiájára alapított foximaxi egyetem befogadása, ami magyar hallgatóknak csak súlyos tandíjért lenne elérhető.
    3) a mai hír, hogy a hazai egyetemektől elvontak 155 milliárd ft támogatást.
    4) gyuriferizz csak bőszen és hagyd magad uszítani a vérkomcsi Stefka, a Bérborz tulajdonában lévő prostisrácok és egyéb nyaloncok oldalán, de nem kellene végül eldönteni, hogy ki a komcsi? Az, aki nem forgott, mint a szélkakas liberálistól a szélsőjobbig, hanem következetesen megmaradt baloldalinak? Valamint azt, vajon valóban akarjátok harmadíziglen nyögni az orbán és barátai által felvett kínai kölcsönöket?

  • toth péter
    2021 június 8
    4:43 du.

    „Persze a sok fejtegetés után belecsapni a nullás lisztbe : gyuriferi a legjobb megoldásba !!! ezt már nemigazán értem !!

    —————————

    Mert nem olvastad figyelmesen hazait! Ha esetleg megpróbálkoznál vele, talán értenéd – Üdvözletével !

  • Tüske Zsófia

    Bendeguz79
    2021 június 8
    3:40 du.

    A Magyar Nemzet ma is létező lap – https://magyarnemzet.hu/ és nem csak online formában létezik, hanem digitálisan és papíralapon is

  • TUSKE ZSOFIA 6/9. 9;20 de

    Kattintottam a csatolt cimet, egy Orbanista erdekeket hirdeto web-lap, minden felelos szerkeszto es kiado felismertetese nelkuli.

  • Orsós Elemér

    toth péter
    2021 június 8
    4:43 du.

    Csak a hitelesség kedvéért: a nulláslisztbe nem belecsapni, hanem belefingani szoktak! 😀 A többi mára -sajnos- tizedrangú részletkérdés! 🙁

  • Geyza
    2021 június 8
    2:36 du.

    majd a hoch demokratikuss NÁTÓCSA rendet csinál és fenntarcsa(SIC); mert demagográciának márpedig lennie kell ha bele is döglenek… levédiaalsópöffetegen most éppen ennek a persziflázsa műxik vidám napok, nemdebár? ti akartátok (én nem; hátrahagytam nektek… valamit nektek is kell élvezni?)

    próbáljanak tiltakozni… olvasom a neue deutsche zeitung ban, hogy nagy a kavarodás… nem akarnak „arra” vonulni… engedetlenség netovábbgya

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 június 9
    1:12 du.

    Bizony! És képzeld el, minden oldalnak vannak ilyen „jobbnál-jobb” saját érdekeiket hírdető web lapjai! Ennek ellenére már 32 éve az eddig előforduló, ippeg regnáló ellenzék mind az antidemokratikus és antiliberális szólás- és véleményszabadságának korlátozásáról retteg szabadon, korlátozások, retorziók nélkül! Szerinted mi lehet ennek az oka? Szerintem az hogy, együtt csinálták a „rendszerváltást” oszt kettészakadva egymást váltják „demokratikusan”, mint okos paraszt a parlagoltatást és a vetésforgót!

  • Bendeguz79
    2021 június 9
    1:12 du.

    grizi kű’ttem neked anzixokat negligáltad, mert halvány lila fogalmad sincs a témákról vagy rettex, hogy be kell vallanod a hejzet fonnyadt rózsás ott a világ eszeinél, vita van a vitáról, a főőőd meg forog (igaz engedéjük nélkül) arra amerre akar és vihog a nagy erőködésen, hogyan akarjátok visszaforgatni… pelenkátok van? Mr. Bidén leszállt Londonban és nagy beszédet mond majd lesz G7 ahol eldöntik (az igekötőben nem vagyok biztos!!! lehetfel?) mi legyen a Föld Lakóinak a Sorsa… mert ők már csak tuggyák a SARS kellős közepén ami éppen időben érkezett?

    hagyd a magyar nemzetet megvan nélküled! sőt!

  • Tüske Zsófia
    2021 június 9
    9:09 de.
    megmaradt baloldalinak? „””…. idézet vége ! A kérdés : A magyarországi legszélsőségesebb párttal a : Jobbikkal ? Tulajdonképpen egy párt csak két külön vezető van. Egész ejrópa és a „baloldal” azt akarta a zorbántól , hogy szorítsa ki a jobbikot –még a Vona idejében–amikor nagy nehezen megtörtént — no meg össze akarták mosni afideszt+jobbikot , merthogy egyformák —- akkor meg nem tetszett , mert nem áll vele össze : nem lehet ezen az oldalon támadni!És akkor jött a néppártosodás !!! ( de jákobék alapszerződése nem változott semmit !!! )
    Na nekem erről a II.világháború előtti idők jutnak eszembe ::::Sztálin elvtárs és Hitler früher szerződése a békéről :::: és mi lett a vége ??? ::: A hitler früher megtámadta a Sztálin elvtársat !!! Igy fognak összekapni a gyuriferiék-mint főparancsnok , meg Jákob jános mint magyar őstehetségü frützhli??
    A magyar nép kárára !
    üdvözletével

  • Besancon
    2021 június 9
    9:13 de.
    Zavaros a „o”-ás liszt , nem értem
    üdvözletével

  • Geyza
    2021 június 8
    4:49 du.
    Hosszú életűnek kell lenned !!! Szívemből kívánom !!!
    Egészségben .
    üdvözletével

  • Geyza:
    „Kiderült hogy a nácizmus eredeti szülő-bugyra (Keletporoszország) megmaradt annak ami volt.”

    Többé-kevésbé egyetértek azzal amit írsz, ám egészen a hozzászólásod elolvasásáig azt hittem, hogy az a terület, amit korábban Kelet-Poroszországnak neveztek, már nem létezik, pontosabban 1945 óta nem Németország: északi rész (Klaipedia és környéke) Litvánia, illetve az Orosz Föderáció része, a déli rész pedig a Lengyelország területe. Nem néztem, de ha jól sejtem, kb. 1947-48 táján az 1945 elején el nem menekült utolsó németeket is elűzték. Persze tévedhetek, hiszen mindig gyenge voltam földrajzból (is).

    Az egyetemen a hallgató filozófiából vizsgázik:
    ” A nagy orosz filozófus, Immanuel Kant – kezdi a feleletet – munkáságaban megkülönböztetjük a prekritika, a Kritikák, és a kritikák utáni korszakot.”
    Oktató: „- Orosz? miért orosz?”
    Hallgató: „- Hogy hogy miért?! Hiszen egész életében alig lépett ki Kalinyingrádból!”

  • Geyza 2021 június 8 2:36 du.

    Sajnos ez így van barátom. Igazat írtál.

    Bertolt Brecht, (német drámaíró, költő, rendező), intelme:

    „Ne örüljetek a nácismus vereségének emberek – habár a világ felállt ellene és megállította ezt a fattyút, a szuka aki szülte ismét terhes.’’

  • Nagy öröm olvasni kitűnő hozzászólásaidat Zsófi! Kösz, hogy visszajöttél megszínesíteni kicsit a blogot és a napjainkat. 🙂

  • A Katona József Színház társulata Kosztolányi Dezső Halotti beszéd c. versével emlékezik a koronavírus-járvány kb. harmincezer hazai áldozatára. Emlékükből fakadjon áldás. 🙁

    Kosztolányi: Halotti beszéd – a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére

  • Kedves Geyza!
    2021 június 8, 4:49 du.
    Attól félek, sajnos igazad lesz. 🙁

  • Tüske Zsófia

    Bendeguz79
    2021 június 9
    1:12 du.

    https://magyarnemzet.hu/impresszum/

    hogy orbáni propagandalap lett, az kétségtelen, de van impresszuma és a mediaworks a tulajdonosa, amelynek megyei lapjait Mészáros Lőrinc, orbán strómanja vásárolta fel, így ennek köszönhetően a hírei is behatárolhatók.

    Sajnos valóban ez lett a Pethő Sándor által 1938-ban alapított lapból.

  • Tüske Zsófia

    toth péter
    2021 június 9
    4:38 du.

    téged jól megpörgettek, szédülsz, így azt sem tudod, merre van bal és merre jobb.
    hogy képtelen vagy hosszú távon értékelni a komcsi káderkölykök metamorfózisát az ország pénzének minél szélesebb lerablása érdekében, az látható és világosan értékelhető.
    hogy az álcának használt nemzeti jelképek lenyúlása és a kereszténységgel való takarózás nálad bevált megtévesztésnek, az is világos. Én nem óhajtok veled ideológiai vitákba bocsátkozni, mert ezeket már jó fél évszázada rühellem, látva, miféle szándékoznak leplezni ezek.
    Tisztességes, az ország lakóiért dolgozó felelős és főleg szakértő politikusokat akarok látni az ország élén, akiknek fontos az állampolgárok kielégítő jóléte, az egészségügy és az oktatás, ami a 21. szd-nak megfelelő képzettséget képes biztosítani a fiataloknak, hogy akár a nemzetközi színtéren is megálljak a helyüket felnőve. Engem az sem izgat, ha akár a Nagy Manitouban is hisz az, aki képes szakmailag a feladatának megfelelni.
    A jákobozást jó lenne abbahagynod, mert az nem a zsidó nagyapjára utaló Jakab Péterre vet rossz fényt, hanem a te antiszemita aljasságodra. A hitlerezés és a sztálinozás is csak arra utal, hogy ott, orbán hátsójában rendesen reszkettek attól, aki kimondja az igazat. Az külön muris, hogy egyszer jákobozod Jakab Péter, a következő mondatban pedig Hitlerhez hasonlónak mondod. Akinek vannak ismeretei a sztálinizmusról és a rákosi-korról, azok elég szépen képesek beazonosítani azt, ezeket ki képviseli, és csak szólok, az se nem Gyurcsány és nem is Jakab Péter.
    Csak támogasd tovább a fideszt, benne a nemzeti vagyont tíz év alatt lenyúló makogni se nagyon tudó primitív gázszerelővel, meglesz majd a jutalmad: egész életedben fizetheted a felvett orosz és kínai kölcsönöket és az alcsúti faluvégi vályogból feltört hol kommunista, hogy liberális, hol szélsőjobbos szélkakas úri allűrjeit: Kövér elvtárs szolgálati lakásának 2,3 MILLIÁRD-ba fájó felújítását és a népes család jó nagy saját lábra állítását. Jól szolgálj, akkor talán kaphatsz egy kis krumplit is.

  • Rodeo 8.36

    Márpedig ami itt a Fudan körül történik az mind Orbánról szól.

  • Besancon
    2021 június 7
    9:55 de.

    Az oktatás már a ’80-as évektől hanyatló, és a pedagógusképzés jobbára maradványelvű volt.
    Azt, hogy mennyire pártnyomásra végezhette el Orbán egyáltalán az egyetemet, azt a szakdolgozata mutatja legjobban. Mert azzal különben a küszöbig nem jut el. Nem a diplomáig.

  • Vögelein
    2021 június 10
    6:23 de.

    ezt tőled nem vártam, ez grizii méjség a félresasszéban (Fudán???)

  • Orsós Elemér

    Vögelein
    2021 június 10
    6:23 de.

    Én viszont még arra is emlékszem hogy, Gyurcsány -még vidáman regnáló, putyinseggnyaló korában- kutya kölyökkel ajándékozta meg Putyint, de az is lehet hogy, csak vacsorázni hívta meg feleségestül egy sarki kocsmába! Ja nem, a saját -zsidóktól rekvirált- villájába!:D Ja, és még olyan fotót is láttam, ahol vigyorogva egymás kezét rázza a 89-es pártszakadás miatt ellenkező oldalakra került kisztitkár! 😀 Szóval, ne nyugodjunk meg, mert ezek ugyanazok! 😀

  • Ms.Besamcon 6/7, 9;55 de

    Vajon miert nem a tettei altal itelenek barki is, s miert az iskolaskori eloirt korulmenyeik reszleteinek alapjan????

  • ELEMER 6/9, 3;45 du.

    Vajon mifele rendszerenek a valtozasat veled, s mifele rendszerre lett volna valtoztatava???
    Megtudnad necezni azt ?????

    Csupan a rendszer neve lett valtoztatva, a „Nepkoztarsasag” a „koztrsasag”-ra, de merfopldekra a „koz-tarsasag-tol.
    Na hol a „rendszer” valtoztatsa abban ????

    Mint az igazi Jack Webb mondasa;
    „Valtoztattak a neveket, vedeni, nem nyilvanossagra hozni a bunosok neveit”!

    Illetve a csak a propaganda szloganjaikat!!!!!!

  • Tüske Zsófia
    2021 június 10
    3:48 de.
    Már megtetted!Szeretettel köszöntelek.
    …”””Tisztességes, az ország lakóiért dolgozó felelős és főleg szakértő politikusokat akarok látni az ország élén”””….
    AKKOR NE a gyuriferiékben gondolkozz!!!Megoldódik minden !
    „””hátsójában rendesen reszkettek attól, aki kimondja az igazat….””” —- hát pontosan így jártál — a te gondolkodásod úgy látom 89 előtt leragadt.Ne zsidózz.Pláne ne akard másra fogni–úgy teszel mint Országos Jóbarátom : Géza.Amit ő csinál,csinált : másnak tulajdonítja!
    Azt hiszem a többire nem is érdemes reagálni ,mert elő jött belőled a gyilkos képű komenista lelke. Olyan düh van már benned — hogy már ki is buggyant.A dobtárast előkészítetted már ?Valld be őszintén,mert van aki érte menjen!!!-gondolom.
    Ne haragudj de olyan primitív dorongoló hangnemben írsz , mint sztálinék , rákosiék tették ! hát ez a valóság nálatok ! utcára fel ! sok példát mutattak mostanában nyugaton mit kell tenned!

    NE FELEDD a mai napig MI FIZETJÜK A kádár rendszer által felvett adósságot !! A dollárokat meg odaadtátok a szovjeteknek ! — nem oroszoknak — Szovjeteknek !!
    A 20 milliárd dollár adósságból , ami itt maradt : csináltatok jólétet — mi meg nyögjük — amiből a balmilliárdosok meggazdagodtak! Még a 20 000.- ft-t se adtátok meg a népnek amit a váltáskor ígértétek : mondván : az állami vagyonból ennyi jár mindenkinek.De legalább a 20 milliárd a nyakunkon maradt!!!
    Ugyanezt akarják most csinálni gyuriferiék,meg télapóék ( karácsony): nem tudom nálunk lehet még ezt a szót használni ??? úgy hallottam nyugaton már nem)stb. felvenni az összes hitelt amit a junió adni akar — ha kell ha nem — hogy jólétet tudjatok produkálni — magatoknak—-vagy mindet lerabolni???
    A csalánkiütést átengedem neked ! Te kérted!

    Gondolkozz inkább , mint beszélsz !

    Igazán elnézést kérek ,hogy ennyire fel dühítetted magad– de az igazság ilyen : megmondja a magáét : ha fáj ,ha nem!

    Nagyon imádó , kedves :
    üdvözletével

  • toth péter
    2021 június 10
    2:35 du.

    hátha még nem jár le a szavatossága eme cikknek?

    számszaki tévedésben vagy/és információ hiányban szenvedsz… 1989 óta – ugye – eltelt 32 év… ezalatt volt mindenféle IMF hitel teljes törlesztése, más hitelről ki tud? az, hogy az ország mindenkori vezetése így gazdálkodik (elbuktak volna az óvodás játékon: „gazdálkoggy okosan”) az nem lehet egy 32 éve volt rendszer hibája amely hitelképes volt mikor átvettétek (neked is jutott belőle?)

    azóta a Dunán sok víz lefojt … na majd a Gyed Maróz az… vagy a’sse?

    gondolkoggyál, lécci hőzöngéssel és bűnbakkereséssel mások is próbálkoznak de azoknak van lőfegyverük hozzá és mégis sikertelenek… most éppen G7 van +++ nyalóka…;

    jövő hét végére már többet lehet tudni

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2021 június 10
    3:48 de.

    toth péter
    2021 június 10
    2:35 du.

    Sajnos mindkettem jól érveltek, mert amikor a 80-as évek elején elkezdődött a szabadrablás még nem lehetett tudni hogy, egy bőszen kecsegtetett rendszerváltással ez abbamarad vagy ugyanazok által inkább mégjobban felgyorsul. Sajnos -nagyon silányan leplezve- az utóbbi valósult meg, az oldalakra tagozódás -a vörös mundér kétfelé szakításával- csak a kóbor apácák megtévesztése! DE, hál’ Istennek egyre többen eszmélnek rá az átverésre, viszont most már akkora a beágyazódás hogy, sajnos ezen csak a harmadikvonalas eljárással lehetne változtatni, de az meg külső beavatkozást és újabb -másirányú- mégszorosabb leköteleződést eredményezne!! Szóval: anno inkább igenis tetszettünk volna forradalmat csinálni és akkor most elérnénk Alsó-Szlovákia szintjét!

  • Tüske Zsófia

    tóthpéter, te honnan tudod, hogy én kikben gondolkozom, akik felváltanák az alcsúti, svábok kommunista verőemberéből mszmp párttitkárrá emelt barnabőrű maffiózó fiacskáját a kormányzásban?
    Ne próbáld rámfogni azt, amit te csinálsz. Ne csavard ki a nem is olyan rejtett zsidózásra utalva Jakab Péter nevét. Nem vagy más, mint egy buta papagáj, aki a 888-on és a vérkomcsi Stefka, a Bérborz oldalán, a prostisrácokon hajtogatott betanult hazugságokat ismétli, gépiesen.
    Azt sem tudod, melyik a jobb és melyik a bal kezed.
    Ha már az államadóssággal foglalkozol, nem kell ám a kádárig visszamenned, elég, ha megnézed a számokat 2010-ben (22 milliárd) és 2020-ban (31,5 milliárd) és ebben még nincsenek benne a Kínától a közeljövőben felveendő kölcsönök. Hogy hova lett ez a sok pénz, remekül követhető a világ legtehetségesebb, bár alulképzett üzletemberének vagyongyarapodásából: 2006-ban 6,8 millió volt (többek között birkatrágyalopásból) 2020-ban tündökletes eszének köszönhetően 407 MILLIÁRDRA gyarapodott.
    Hogy az ország 40 %-a közben elnyomorodott, az téged persze egy percig sem izgat. Hogy közben Magyarország csak a Covid okozta halálozás terén vezeti a világlistát, az se, egyetlen ország sem bírt elérni egymillió lakosra számítva 3000 fő elhunytat.
    Úgyhogy próbálj hülye kádározás és gyurcsányozás helyett vagy a tényekkel foglalkozni, vagy azzal, ami veled egykorú, úgy örömtelibb eredményre jutsz talán, mint ezzel az Szabad Nép-félórára emlékeztető zsellér-módra történő törleszkedéssel.

  • Tüske Zsófia

    SzundiMandi
    2021 június 9
    9:35 du.
    örülök, hogy örülsz.

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér
    2021 június 10
    1:24 du.

    Elemér, Gyurcsány 1961-ben született. Dobrev 1972-ben. Ki rekvirált el a zsidóktól és micsodát?
    Nem kellene neked már a bérborz prostisrácainak hazugságai helyett inkább azzal foglalkozni, hogy József nádor birtoka ma kinek is a tulajdonában van?
    Vagy esetleg azzal, ki rekvirálta el a Balaton környéki kempingeket és szabadstrandokat? Hogy ki nyúlta le a Fertő-tavat, ki tervez az osztrákok tiltakozása ellenére ott giga-élményközpontot, úgy, hogy kisajátította az ott levő cölöpházakat, néhányat felgyújtott, a többit meg saját tulajdonosaikkal bontatta le?
    https://444.hu/2021/04/08/sajat-tulajdonosaikkal-bontatjak-le-a-ferto-tavi-colophazakat
    Mi a véleményed, Gyurcsány csinált valami hasonlót a 6 év alatt, míg kormányon volt?
    Nem kellene már a pudvás és hazug zsidó tulajdon kisajátítása helyett valami kurrensebbet találnod?
    No meg valami objektívebb hírekból informálódnod?

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 június 10
    2:06 du.

    Kedves Bendeguz, miért vitatkozol velem olyan kérdésekben amiben 100 %-ban egyetértünk?! Ugyanezeket mondom a „rendszerváltásról” csak másképpen, sokkal részletesebben és szemléletesebben, mert ellentétben Veled, nekem még gyakorlati hely- és helyzetismeretem is van, ugyanis átéltem és megtapasztaltam annak az ellenkezőjét amit hamisan belénk akarnak szugerálni!

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2021 június 11
    5:28 de.

    Nem tűnt még fel Neked hogy, az ÖSSZES komcsit és egyébb gazembert vagy azok hagyományainak folytatóit kritizálom és ebbe beletartonak azok is akik csak a beleszületett helyzeti előnyeiket lovagolták meg, korhatártól függetlenül? Avval meg aztán miért vagyok antiszemita hogy, a nagy moralisták mégiscsak egy először nyilasok majd később komcsik által valóban zsidó zsármazású tulajdonosoktól „államosított” rózsadombi villát örököltek Apró Antaltól, aki azt az 56-os érdemei elismerése képpen jutalmul kapta és ez a „kicsinység” sem csapja ki az erkölcsi biztosítékjaikat?

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér
    2021 június 11
    3:47 de.

    Elemér, ha pontosítanád, miféle szabadrablásra gondolsz, ami a nyolcvanas évek elején ment végbe, talán tudnék érdemben válaszolni.
    Én, ha szabadrablásról esik szó, a háromezer-milliárdos magánnyugdíjpénztári vagyon elsíbolásra gondolok, az MNB devizatartalékának a magánalapítványba-mentéséről de ezek mind 2010 után történtek.
    Ha kis léptékű piti rablás, akkor Mészáros Lőrincnek alcsúti polgármester korából Váradi Andrástól elvett legelő, majd a birkatrágya-tolvajlása, aminek következtében az igazságszerető juhász fura körülmények között vesztette életét, és amely ügyben a jól megkent bicskei rendőrség ki bírt hozni bűnösnek egy rég halott osztrák állampolgárt…
    A balaton-környéki szállók, kempingek és a Fertő tó cölöpházai csak a ráadás, de az sem kisebb volumenű.
    Hogy teszik-e majd most ezek miatt forradalmat csinálni, az még a jövő zenéje. Egy biztos: az illúziókból lassan kezdünk kifogyni.