Kövér László: MSZMP-s házmesterből kereszténykonzervatív államfő?

2021 július 10 4:36 du.90 hozzászólás

Nem szeretne államfő lenni Kövér László, az országgyűlés jelenlegi elnöke, de lehet, hogy mégis az lesz. Ez már egy ilyen szakma Magyarországon, a regnáló államfő, Áder János sem lelkesedett azért, hogy államfő legyen, ám Orbán Viktor kérésére nem tudott – nem mert – nemet mondani. Pedig, szépen bebútorozott már odakint Brüsszelben, a családja is jól érezte magát, korabeli sajtóhírek szerint jó volt neki ott a végeken, távol a központtól, Orbán halálos ölelésétől.

Interjút adott a Mandinernek Kövér László. Sok mindenről kérdezték a szilaj tekintetű házelnököt, a többi között Áder János jövő évi utódlása is szóba került. Kövér felmondta az ilyenkor szokásos kötelező leckét, hogy neki nincsenek államfői ambíciói, majd hozzátette, ha kellő időben érkezne egy ilyen megkeresés, akkor sem lelkesedne túlságosan.

Tehát még kellő időben sem biztos, hogy érdemes Kövért megkörnyékezni, de a helyzet azért mégsem teljesen reménytelen. Kövér ugyanis fegyelmezett pártkatona, aki tudja, mivel tartozik a nemzetnek, a hazáról nem is szólva. Az a véleménye ugyanis, hogyha „szembe kell nézni valamivel, nem térhetünk ki a feladat elől”.

Feltehetőleg lesz majd mivel szembenéznie a bajszos házelnöknek. Legalábbis, ha az történik, amit Orbán és a 133 bátor fideszes képviselő akar. Vagyis, hogy az új államfőt nem az új, hanem még a régi parlament választja meg. Ebben az esetben nyilván Kövér lesz a befutó, mert Orbán benne látja a Fidesz politikájának folytatását, bármi is legyen a jövő évi választás eredménye. Ha a Fidesz győz, akkor tiszta sor, hogy Kövér jó lesz nekik államfőnek, ha az ellenzék nyer, akkor kapnak a nyakukra egy minden kákán csomót kereső, magát elvhűnek mondó és gondoló fideszes pártkatonát.

Kövér László helye a Fideszben megkérdőjelezhetetlen. Szavahihető szemtanúk szerint ő a párt élő lelkiismerete. Ebben a minőségében szokott időnként elbeszélgetni Orbán Viktorral, s a pártelnök szemére hányja, hogy ők nem ilyen országot akartak. Neki sok a Fidesz potentátjaihoz köthető botrány és korrupció. Orbán ilyenkor megértően hallgatja volt kollégiumi társát, néha ráncolja a homlokát, majd kezet fognak és minden megy tovább, mintha mi sem történt volna.

A kutya is ugatott, és a karaván is lophat tovább.

Kövér előszeretettel dicsekszik azzal, hogy – szemben más fideszesekkel – ő nem lett milliárdos, neki nincsenek vállalkozásai. És ez tényleg így van, ő csupán a házelnöki fizetésére támaszkodhat, valamint a funkcióval járó nem kevés juttatásra, de ezek a pénzek tényleg nem mérhetők a Fidesz valódi nagymenőihez köthető összegekhez. Kicsit árnyalja a képet, hogy a házelnök testvére, Kövér Szilárd annak idején alaposan benne volt a Kaya Ibrahim és Joszip Tot nevétől hangos ügyekben, neki is volt olyan cége, amely jelentős tartozást maga mögött hagyva, fantommá vált. Kövér László, a későbbi házelnök talán tényleg nem részesült az ebül szerzett javakból, de azt elég nehéz elképzelni, hogy ne tudott volna testvére és barátai ügyeiről.

Kövér tehát valószínűleg államfő lesz, mely munkakörét feltehetőleg legalább annyira utálni fogja, mint a mostanit. Ő ugyanis házelnök sem szeret lenni, rá van írva az arcára, érződik a testbeszédén, meg sem kell szólalnia, látszik rajta, hogy unja és utálja, amit csinál.

Nem túlzás azt állítani, hogy ami Kövérrel történik, az nem más, mint az ember tragédiája. Hogy jó pénzért ugyan, de azzal kell foglalkoznia, amihez nem fűlik a foga. És akkor majd jön az államfőség, öt, de lehet az is, hogy tíz évig kell majd ott keccsölnie. Ádernek legalább ott van a horgászat, amikor meg már azt is únja, akkor nagyon szépen tud beszélni a környezet védelméről. Nem a hazai környezet állapotáról, ahhoz soha egy szava nem volt, őt mindig is a nagy, globális horizontok izgatták, a messzi távolba tekintett, mert a mérhetetlen messzeség az ő igazi terepe.

Egy jó tanács Kövérnek: már most ki kell találnia valamilyen elfoglaltságot, nehogy beleőrüljön, ha az államfőség nem okoz majd neki örömet, és az idejét sem köti le teljesen.

90 hozzászólás

  • Majd kijár büntetni azokat akik nem úgy beszélnek ahogyan caz elvárható NER alatt.

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2021 július 10
    3:57 du.

    Nemcsak a „bajszos szar”(lásd Nagy Blanka), de az összes 89-től idáig regnált az MSZMP köpönyegéből bújt ki! 😀 😀 😀

  • Göllner András

    Megigazítanám a címet: MSZMP-s kutyából, nép-nemzeti kolbász? (A nép-nemzeti hipp-hopp már zenésitve hozzá. Állítólag ez ment már tegnap éjfél után az egyik bicskei kocsmában)

    Laci, Laci,
    Kö Kö Kövér Laci.
    Csonka, csonka,
    csonka magyar faszi.

    Menyó, menyó,
    Menyországba való?
    Államfőnek se jó
    Mer seggében egy faló

    Magyarországon mindenből egy viccet csinálnak. Mikor lesz itt rend végre? Táncojj Feri !! 🙂

  • https://www.youtube.com/watch?v=26MUSi5Cq5U

    Elsösorban Rodeionak, aki nem szeret semmit olvasni és talán hallgatni sem ..!?

    A cikkről ezért jött be Bogár beszéde a demokráciáról

    Népuralom:
    – A nép meddig bír magán uralkodni? –

  • Göllner András
    2021 július 10
    7:15 du.

    Caucseszku, Kádárjános meg a Pápa repülőn utazbak
    Van HÁROM ejtőernyö.

    Egyszercsak a gép motorja leáll.A pilóta felkapja az egyik ernyőt és kiugrik. Marad kettő.

    Csaucseszku szintén felkapja az egyiket és igyszól:
    -Én vagyok a Világ legnesebb fajtájának a vezére és igy a legokosabb ember is, Nekem élnem kell,Azzal kiugrik.

    Kádárjános azt mondja a Pápának:
    Háát..én már öreg vagyok, sokat éltem, sokat láttam,
    csak egy kis nép vezetője vagyok,
    Ön pedig mégiscsak a Világ legnagyobb vallásának a vezetője
    Önnek élnie kell…

    Mire a Pápa:
    -Kedves fiam..van itt mindkettőnk számára ejtőernyő:
    A Világ Esze épp az imént ugrott ki a poroltóval..

  • Tüske Zsófia

    Göllner András
    2021 július 10
    7:15 du. András, a pontos idézet úgy szól: „kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna” Kövér elvtárs azóta is ezt demonstrálja, fikarcnyi kételkedés nélkül.
    Az egy dolog, hogy már az egyetemen is párttag volt, – nem, nem KISZ, hanem mszmp. A fidesz legelején még „harcolt” a demokráciáért, de később megtért és minden évben czesztochowai zarándoklatra ment lengyel testvéreivel, és buzgón imádkozott a Fekete Madonna képe előtt. A megtérése abban nem akadályozta meg, hogy 2012-ben egy Adigzsi Tuva nevű mongol sámánt hívjon meg a parlamentbe, aki a hitgyülis Németh Sándor szerint megrontotta az ellenzéket és megáldotta a fideszt és a Szent Koronát. Kövért a nagy megtérésében az nem zavarta, hogy azok a hatalmak, akikhez dörgölőztek,ott írtották a keresztényeket, ahol csak tudták, sem Szíria, sem a legrégibb, örmény, de az üldözött kínai keresztények védelmében nem szóltak egy szót sem. Mára meg aztán végképpen türkök lettünk, Kövér elvtárs és orbán mindenképpen, hiszen Azerbajdzsánban még komoly pénz lehet. A baltás gyilkos elengedéséért befolyt összeg már biztos zsebben van.

  • Göllner és Geyza trágársága minden határt felül(alul)mul. Mint két kisnyilas…. -g-

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér
    2021 július 10
    7:10 du.

    tévedni tecc: a bajszos szar nem Nagy Blanka találmánya, hanem a CEU mellett tüntető egyetemistáké. Blanka csak átvette tőlük a szlogent. Kövér elvtárs csak tavaly kapta meg Ádertől ezt a szép díjat, így azóta megosztva használhatják.
    A többi igaz. Kis ország vagyunk csőcselékünk csak egy van, pl. Tutsek kommunista vérbíró dédunokája és egy újvidéki csendőr unokája, a magát Toroczkainak átnevező Tóth Laci, de ez csak egy a szép díszmagyar mákvirágok közül – akik mind dúskálhatnak az ideológiákban, és ki is próbálhatják mindet sorban egymás után. Mint kedvenc hírforrásod, a prostisrácok tulajdonosa a vérkomcsi Stefka.

  • Göllner András

    @ Tüske Zsofi

    Igen, jól tudod. A klasszikus változatban valóban szalonnát használtak. Az improvizációs zenei hullámhosszak, a szimbolista költészet kedvelőjeként, nem egy lábszáron szaxizom, hanem egy kolbásszal keverem a rumbát.:-)

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2021 július 11
    5:34 de.

    Fatális tévedésemért szíves elnézésed kérem, viszont abban Te hibádzol hogy, a prostisrácok a kedvencem, mert az csak a második a portfolió után, de legalább így élvezkedek a népszavával, a vadhajtásokkal, az atv-vel, az alfahírrel, az amerikai népszavával, a magyar nemzettel és a hvg-vel is egymást összevetve, mert abban reménykedek hogy, ezekből a hiteles médiumokból az igazság harmadát talán ki tudom következtetni! 😀 Ha azt hiszed hogy, ez mazochizmus, akkor megincsak tévedsz, mert hatalmasakat lehet kacarászni az egymásnak 180 fokos ellentmondásokon! 😀

  • Göllner András

    @ Bernstein

    Látom Neked tök mindegy hogy alcsut vagy felcsut ha dobozba kapod a kolbászt.

  • D.Bernstein
    2021 július 11
    5:10 de.

    Te BIZTOSAN tudod!
    Mert te meg nagynyilasnak tünsz.

    Elmesélhetnéd miért váltál meg a szélsőbalos kicsengésű
    „CHE” nickedtől és nehány év múltán miért változtattad meg?

    Meg még azt is elmesélhetnéd a Publikumnak miért vagy időnként pasi, idönként nő.

    Lehet hogy feledékenységből?..ha meg szenilis vagy és elfelejted mit írtál pár nappal korábban, nem lehet kisgyereked, amint azzal időnként kéretlenül büszkélkedni szoktál*..Szenilis idősekre csak a legritkábban jön a gyermekáldás..Javaslom szedd össze magadat és figyelj oda miket firkálsz.

    Gurltiz barátodnak is ezt javaslom mindig, de nem hajt a baráti tanácsra. Ezért vált köznevetség tárgyává. )

    *Mindannyiunknak vannak gyerekei de nem hinném hoy ez itt a megfelelő fórum a családi ügyek kitárgyalására.
    Miért nem mész valami „baba-mama-papa” fórumra gügyögni? Ott hazudozhatsz kedvedre, falni fogják,

  • Tüske Zsófia
    2021 július 11
    5:34 de.

    Nna végre..

    Már tisztára azthittem
    hogy Magácska elment Afrikába krokodil-vadásznak
    és sorra lövöldözi le azokat az oroszlánokat, amiket Livingstone meghagyott…/Karinthy F. után szabadon hehe/

  • Gabriel
    2021 július 10
    7:58 du.

    jól mondod sohasem nézem meg a link dolgaidat amiket ide betolsz!

    mit akartál mondani, mert csak az nem derül ki.

    kifejtenéd?

  • ami nekem a távoli ismereteim alapján „lejön” a kövérelvtársról, az egy dög unalmas fószer, aki lengeti a párt zászlaját és önkéntes alapokon tehát beléje van gyökeresedve (azaz már gyökérré is válhatott) az egész rendszer amit a pártya kialakított és assziszik ők a „jóbácsik” de ezzel nincsenek egyedül a világban (azaz nem kell rettegniük a magányosságtól) sok hasonszőrű elviszem pont alapon működő rendszer van… nekem nem is kellene messzi mennem, hogy közelről lássam az egyiket de helótom van tőle… inkább egy jó pofa DAB jéghidegen

  • Brenstein:

    ha már trágárkodás, ehhez mit szólsz ?

    ********************************
    gyuri10
    2017 szeptember 5
    5:02 du.

    budi,
    neked egy bajod van ami megzavar a születési hibádon kívül.Évek óta már nincs mit bekapnod.
    ********************************
    Ezt a Bodának írta hehehe..csak később kezdte el nyalni a spínét.

    Na és erről mi a véleményed kedves Brenn..stb úr / úrhölgy:

    *********************************
    gyuri10
    2016 május 28
    3:41 du.

    Barna (inges) Gergely,
    Aljas félművelt idiótákkal nem vitázok még akkor sem ha renegát zsidók.Ezennel ugyan úgy vissza zavarom a hitleráji hazájába, mint az Új Kelet izraeli magyar nyelvű újság.Ott sem bírták tovább eltűrni bohócsapkás,csorgó orrú,mindent tudó senkiségét. Egyébként én hiszek a lélekvándorlásban.Ő baromságod az előző életében lehet,hogy egy ökör volt.Azt,hogy miért kell egy ökörből csúszó-mászó önantiszemitává válni még tanulmányozni fogom. Taknyaházi kölyök,térj észhez!Vedd észre,hogy mindenki hülyének néz és lát téged. Azért nem akarják veled éreztetni, mert befogadtak”dísz-zsidónak”.Némelykor tájékoztatással tudsz szolgálni számukra.Előző bekotyogásodban “zsidó létedről” hablatyolsz.Halvány lila gőzöd nincs ennek jelentéséről. Lehet,hogy elődeid bűneként vagy a vezeklés tárgya. Ez azonban még nem bizonyíték rá,hogy tettél valamit ezért a népért.Itt az ideje,hogy kihányjunk magunk közül.
    *****************************************

    Naa..dejazzé ezsem semmi azé :

    ******************************************
    gyuri10
    2020 július 8
    11:20 de.

    Az előző írás határidejét nem értem el.Kérem az itt leírt,de oda tartozó válaszomat,ha lehet itt leközölni szíveskedjenek.Nem mintha fontos lenne,de ez is egy vélemény,az itt összeterelődött nácikról és magukat balféknek is igazoló provokátorokról,akik már nyíltan egymás védelmére kelnek.

    rothadeo,
    2020 július 8 17:49 (izraeli idő szerint.Merthogy Mi egy órával előbbre vagyunk a Duna-mentieknél)
    Na végre már a flepnis barátod védelmére jöttél,náci-különítmény pszichopatáinak első helyezettje.Rohasszátok együtt a farszíjat, “legyen érdekes életetek”együtt!Csak ne tovább,mint Én kívánom. Alja népség vagytok.Nagyon megérdemlitek egymást.
    ********************************************

    Ez se rossz ám a kis védencedtől :

    ******************************************
    gyuri10
    2016 május 28
    3:41 du.

    Barna (inges) Gergely,
    Aljas félművelt idiótákkal nem vitázok még akkor sem ha renegát zsidók.Ezennel ugyan úgy vissza zavarom a hitleráji hazájába, mint az Új Kelet izraeli magyar nyelvű újság.Ott sem bírták tovább eltűrni bohócsapkás,csorgó orrú,mindent tudó senkiségét. Egyébként én hiszek a lélekvándorlásban.Ő baromságod az előző életében lehet,hogy egy ökör volt.Azt,hogy miért kell egy ökörből csúszó-mászó önantiszemitává válni még tanulmányozni fogom. Taknyaházi kölyök,térj észhez!Vedd észre,hogy mindenki hülyének néz és lát téged. Azért nem akarják veled éreztetni, mert befogadtak”dísz-zsidónak”.Némelykor tájékoztatással tudsz szolgálni számukra.Előző bekotyogásodban “zsidó létedről” hablatyolsz.Halvány lila gőzöd nincs ennek jelentéséről. Lehet,hogy elődeid bűneként vagy a vezeklés tárgya. Ez azonban még nem bizonyíték rá,hogy tettél valamit ezért a népért.Itt az ideje,hogy kihányjunk magunk közül
    *****************************************

    egyébként meg tele van a KMH archivuma ennek a köpedelem trógernek ezeknél még sokkal ocsmányabb mocskolódásaival.

    Úriember így nem viselkedik, de ez nem úriember hanem csak egy angyalföldi dzsumbujból szalajtott csirkefogó.

    Aki az ilyen vadbarmot a helyére teszi, az nem „kisnyilas” (csakmert ez az izéke állítólag zsidó) hanem olyan ember, aki próbálja ezt a szemetet kicit összesöpörni.

  • Göllner András
    2021 július 11
    9:10 de.

    Én aszittem a rumbát nem keverni,
    hanem meginni kölletik kérem.
    Dehát..országa válogattya.

  • Magyarorszag Koztarsasagi Elnoki pozicioja teljesen jelentektelen, sot meg szerytartasosnak is alig nevezheto.
    Valojaban csak a lakossag penzenek vesztessege!!!!!

    Az egyedulli feltetelezheto kerdes lehetne, hogy Karacsony kepes lessz-e sikereskedni a jovo-evi Parlamenti valsztasok alkalmaval??????

    Minden mas „NO ISSUE”, sot mag HA sikeres is elenne, mi valtoztast lenne kepes meg javasolni is ???????

    Amig a lakosssag gondolkodasa valtozatlan, barki egyen nevenek valtozasa jelentektelenek !!!!!!!!!!!!!!

    Arra meget vehet az olvaso am !!!!!

  • Göllnerbandi:
    Jutiseszembe hirtelen:
    Ez a Che/Brennstein úr/úrhölgy
    (so’sem derül ki pontossn melyik )
    nem is a cikkhez szólt hozzá.Olvasta egyáltalán?
    Szteem nem. Aztsem tudja a hol van,csak fröcsög ész nélkül.

  • Geyza:
    „Majd kijár büntetni azokat akik nem úgy beszélnek ahogyan caz elvárható NER alatt.”

    Ugyan már, miért kellene ezt neki megtenni? Majd 133 bátor ember tíz perc alatt hoz egy törvényt, ami kimondja az államfő sérthetetlenség; tehát egyrészt, hogy az államfőt
    semmiféle felelősség nem terheli a cselekedeteiért, másfelől az államfő bármely magatartásának bírálata öt év börtönt von maga után. Volt ilyen Horthy idején (kormányzósértés) is, miért ne lenne Kövér regnálása alatt?

  • Tüske Zsófia

    Göllner András
    2021 július 11
    9:10 de.

    Akkor hallgasd ezt Kövér elvtárs helyett, küldöm szeretettel

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér
    2021 július 11
    9:26 de. túl sok energiát pazarolsz, nagy a „zaj”. Az igazság előbb utóbb megmutatkozik ezek nélkül a szellemi kútmérgező uszítók nélkül is. Magyarország túl hektikás, próbálkozz – ha csak rövid időre is határátlépéssel, azonnal más légkör fogad.

    Geyza, nem, nem mentem Afrikába, legfeljebb virtuálisan, a Viasat Nature segítségével. Az állatokat meg nem bírom látni sem lelövöldözve. Így a vadászati kiállítás nálam csak akkor jönne be, ha a Nagy Rénszarvasgyilkos Fővadász lenne a főhelyen kitömve.

  • Nem tudom, mi csodálkozni/háborogni való van azon, hogy a forgatókönyv író/rendező tologatja a SZÍNÉSZEKET.
    Emlékezzetek Shakespeare-re. Az Ő neve alatt kihozták, színház az egész világ … .
    A KISZ titkárként indult Orbival hány karaktert/szerepet játszattak már el?

  • mindeközben:
    Újabb ékes bizonyíték arra, hogy Széchenyinek van igaza

    Az Idea Intézet felmérése szerint mindkét tömb támogatottsága csökkent, de nem azonos mértékben, a Fideszé kevésbé!

    Mottó:
    „Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.”

    Mint ismert számosan rinyálnak, sőt az euronews.com írta: „A State of the Union nevű műsorunkban Shada Islam írót uniós úgy vélekedett: nem lehet az egész országot elítélni az illiberális kormánya miatt”. Kifejtette, hogy „Amit jelenleg látunk, az az, hogy kormányok sértik meg az alapvető elveket. Nem lehet egész nemzeteket elítélni, különbséget kell tenni az emberek és a szemérmetlen kormányuk között.”!

  • Tüske Zsófia
    2021 július 11
    5:10 du.

    Akkó megvok nyugodva.

  • Nagy Gyula
    2021 július 11
    6:21 du.

    „bírom” az öszeesküvés-elméleteidet.Kár hogy se fülük se farkuk.

  • Kővendég
    2021 július 11
    4:10 du.

    De tényleg !
    Csak „egyéni képviselői indítvány” kérdése az egész !

    Még ezt ideírom azzé :

    a Svejk c. örökzöldben van rá szép példa, mikor a főhős a korcsmában rája pökött egyet Ferencjóska kissé légypettyes arcképére.
    A rendőrségen azzal magyaázkodott hogy tiszteletből volt az egész, mert le akarta törülgetni Őfelsége legyek által meggyalázott képmását. Dehat a rászaradt légyszar ugye..

  • Mszmp-s ből nemzeti akármi.

    Változnak az idők és senki nem marad aki volt, még Kövér sem.

    (Valaha én is a szőke hölgyeket kedveltem, mára a vöröses barnákat-:)

  • Tüske Zsófia
    2021 július 11
    5:34 de.
    „”” … tüntető egyetemistáké…””” : azoknak maguktól nem volt annyi eszük !!! A sok „”” hergelő „”” szájukba adhatta !!!
    Bérelt tüntetők voltak
    üdvözletével

  • toth péter
    2021 július 12
    11:43 de.

    Én inkább téged nézlek helyi bértollnoknak.
    Te kis náci csíra.

  • ferenct
    2021 július 12
    10:32 de.

    Én arra tippelek ,
    vágyaid dacára bernéd te akár egy koppasz nővel is hehehehe

  • GEORGE RONA:

    Orbannal Magyarorszag „megtalalta zsak a foltjat.”

    Szecchnyinek teljesen igaz avolt mondasaval, hogy „Magyarorszag nem erte el lete-tetopontjat”!

    De tortenhetne az valaha is, amikor az adatok alapjan sajnalatosan nem csak ingadozik, hanem talan sullyed is?????????????

  • GEYZÁT tegyük meg államelnökké !!!!! Magyarország őt érdemelné meg !!!! -g-

  • Göllner András

    @ Tüske Zsófi

    Köszönettel vettem az adást – sajnos a hétvégén elszállt a hangszóróm, ígyhát még nem tudtam meghallgatni a műsort (ma fog egy beöntést kapni a műszerészemtől, remélem attól majd visszatér a hangja 🙂 Kellemes nyári időtöltést.

  • Tüske Zsófia

    toth péter
    2021 július 12
    11:43 de.

    Ha azt hiszed, hogy a semmi sokkal boldogabb,
    Merülj el a sűrűjében, ringasd el magad,
    Ha a gondok elharapják már a torkodat,
    Pihentesd a sebeket és ringasd el magad,

    Ringasd, ringasd el magad

    Ha másként nem tud védekezni elgyötört agyad,
    Ne gondolj most semmire, csak ringasd el magad.

  • Brenstein:

    A „humorod” mélyrepülésben van.
    Nem mondták még neked?

  • D.Bernstein
    2021 július 13
    3:36 de.

    Ezzel az ideával fordulj az ’56-os „hős” gyuri10.-hez,
    ő szokott ilyen tisztségegért tolakodni azért hogy vérfürdőket rendezhesen, pl. ITT :

    ****************************************
    gyuri10 2019. november 7. csütörtök – 00:24 #

    Eldrad,
    ha a korom megengedné,hogy politikusként kérjem a lehetőséget miniszterelnökké választásomra,akár csak 1 évre is,pontosan megírnám elképzeléseimet.Vállalnám utána a hágai ítélkezést is,ha még lenne utána Hága.
    ***************************************

    Engem hagyál ki én csak egy „egyszerű ipari munás vagyok, állatszámadó”…../ Idézet Fricibácsi Mr. Karinthytól/

  • Nagyon sokatmondonak bizonyul az, hogy SOHA, SENKI nem kepes bevallani hogy valojaban mit ohajtannak Magyarorszag lenni, persze nem egy Moszkovita szolgaknak.

    Az ocsarkodas es gegyenek elleni gyuloleteik csupan bunkosagaiak bizonyitja, semmi mast.

    De talan a mult bunkosagaibol elege lett volna legalabb is dolgozo nepnek.

    Az itteni rikacsolok egyyike sem velheto annak.

    Ohhhhhh.
    Tehat van „kocsma” az „aluljaro”-ban is.
    Tagadhatalan hogy kik a latogatoik annak!!!

  • Gabor Bernstein;

    Rodeo-Geyza-Gollner triumviratussa lenne az igazi totalitarian kormany!

  • Sajnos az eszmecserek gyakran a cikk lezarasa idejere valik erdekesse.

    Tobben, WOGELEIN, CUKIHARA a mar lezart cikk-vitajan irtak hosszu (Cukihara 100 soros) szloganjait.

    Ha a foszerkeszto nagyszivu hangulatban engedne a reagalasomat, halasan vennem.

    WOGELEIN;
    A „Cubai raketa crisis” adtaira ha nem emlekszik, kerem kattintsa a web-en.

    A raketak, Cubabol es Torokorszagbol symultaniusan voltak eltavolitva.
    Semmi eroszak nem tortent a US altal.
    Torokorszag a sajat vedlemnek erdekeben bekes alapon ohajtotta a Pershing raketak letet.

    A US nem alaklmazott eroszakos-fegyveres eroszakot Torokorszag teljes valtoztatasara, mint az elvtarsak Cubaban.

    De vajon miert fegyverres-eroszakkal alapitotta Castro diktarurajat????
    Hiszen a vileg elott hangosan igerete,. hogy Cuba a szollas, sajto es szabad valasztast fogja biztositani.

    Azt csupan kegyetlen eroszakkal eltorolte 62 even at!

    De ma a Cubai lakosssanak elege lett a diktatura fogyo-kurajabol.
    Amit meg eroszakkal sem kepes Canel Diaz elnyomni.

    Az emeberi szabdsag Maguknak kapitalista kizsakmanyolo elnyomas.

    SOHA NEM ELLENEZTEM azt, csupan azt hogy kegyetlen fegyveres eroszakkal kenyszeritik, ill. kenyszeritettek a nepekr felvilagszerte.

    Ha olyan nagyszeru lehetne az, vajon mkiert sehol, senki nem ohajtja azt??????

    S Maguk, MIERT nem hajlnadok sajat eletuket allitasaik alapjan elni???????
    Az am az ON-hazuttolasaik, mert onmagukat tagadjak.

    Ma szabadon mehetnenek barmi proletar paradicsomba, sot korlatlanul alakithatnak sajat Marxista Collective kolhozaikat elkulonitve magukat Magyarorszagon is, a szaz-soros „tudomanyos” allitasai alapjan.

    Elj amodon amit predikalsz. A bort iszik es vizet predikalas mondasa.

    Mieret senki nem hajlnado elni amit itten hosszu siraikban allaitanak??????????

    Nem tunik az maguknak furcsanak ????????

    P.S.
    Guantanamo 99 eves szerzodes alapjan mukodik, amiert Cuba a meg-egyezett osszeget kapja evente.
    A US betartja a szerzodes minden betujet.

    Castro megszegte a szerzodest, a viz-megtagadasaval.

    Tudna egyetlen esetet idezni ahol a Moszkovitak szavahihetosegeuket bixzonyitottak volna?

    A GLOBALIZMUS elven teljesen egyetertek magukkal.

    Sot kovetelem mindeg kepviselomet MINDEN IMPORTOK TORVENYES TILTASAT a leheto LEGmgassabb behoztali vamokkal valo tiltasait meg-szavazni, kivetel nelkul !!!

    A Kinai dolgozok, mint az amerikai fogyasztok kihasznlasait ellenzem!!!!!!

    Korlatozhatatlan szabadsagot vilagszerte minden emberi leny szmara!
    Szabad lehetoseget mindenki szamar minden allami diktatura es burokratikus korlatzosak nelkul!!!!!!

    Tuzre es a pokolba minden kegyetlen diktatorokkal, gazember politikusokkal, haborus uszitokkal, agresszorokkal, dolgozokat kizsakmanyolo, hazug-propagandakat hirdetokkel , akik csupan a sajat kegyetlen, embertelen uralamikat probaljak es remelik ismet lehetove tenni , a tomegek felrevezeteseivel a hazugshaik ismetlerseivel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Es vadolom Trump elozo-elnokot, hogy nem lett hajlando elve, igerete alapjan cselekdni.
    Amiert 2024-i elnoki versenybe lepeset ellenzem!!!!!

  • Szegény Kövér Laci! (Az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa volt ifjúkorában, majd Soros pénze sem volt büdös neki.
    Most meg itt van nekünk …; mit kezdjünk vele?

    „Csak azért futott, mert világosan látta,
    Hogy méltán haragszik oly nagyon gazdája;
    S ha ütlegre kerül a dolog, azt verje,
    Ki félig apja volt, ki őt fölnevelte?

    Futott, míg a szuszból gazdája kifogyott;
    Azután ballagott, megállt, meg ballagott
    Jobbra is, balra is; s mindevvel mit akar?
    Nem tudta, mert nagy volt fejében a zavar.”
    (Petőfi: János vitéz)
    Írhattam volna szép fogalmazást, de elődeink …

  • Miafene van ezekkel a szállodákkal?

    https://nepszava.hu/3126107_nyolcan-meghaltak-miutan-osszeomlott-egy-kinai-szalloda

    Witz:

    -Mi a különbség a veréb meg a szálloda között?
    – ??
    -Hát hogy a veréb száll ide szálloda, de a szálloda nem veréb ide veréb oda…

    (Vagy mégis ?)

  • Hm..Ezek a kínaiak..NEM TUDNAK CSALÓDÁST OKOZNI !!
    (ha az embernek csepp esze van) :

    https://nepszava.hu/3126066_csalodtak-a-kinai-vakcinakban

    (Persze akiknek nincsen ugyebár..)

  • „””Ezért, nagyon fontos azt is vizsgálni, hogy míg a Marxizmus részletes tudományossággal elemzi a világ dolgait, addig az úgynevezett Horthyzmus – mégcsak nem is elmélet – pusztán katonai direktívákkal, napiparancsokkal lép színre, majd később ugyanígy intézkedik törvényhozásában is….””

    A fenti idézetet egyik baloldali világnézetű személytől idéztem
    A mondata második fele még amúgy igaz is lehetne – ha nem párhuzamot hozná fel az első felével.
    De sajnálatos módon az első felének az igazolására hozza fel.
    Aljasul szemét (mondhatnánk ügyes) trükk.

    Ez nemcsak Magyarországon van így, hanem sajnálatos módon a nagyvilágban is.

    Nekik az összes TUDOMÁNYUK a marxizmus!

    ….a Marxizmus részletes tudományossággal elemzi a világ dolgait …. írja

    Ezek az alakok kihasználják a világban mindig is fellelhető anomáliákat, az irigységet, egyik oldalról a kapzsiságot, a harácsolási vágyat, a másik oldalról a gyávaságot, a tanulatlanságot – és ezt az örült és aljas eszmét kínálják fel mint tudományt.

    Amely eszmének a végkövetkeztetése, hogy az emberiséget totalitárius diktatúrába kell kényszeríteni

    A kérdés, kik azok a totalitárius diktátorok, akik megmondják, hogy mi a frankó?

    Talán Hitler, vagy Pol Pot?
    Sztálin vagy Hszi Csin-Ping?
    A vagabundo Castrók vagy Kim Jong Un?
    Maduro vagy a számtalan afrikai diktátorok valamelyike?

    Jól vagytok ti?
    Nem vagytok betegebbek sokkal de sokkal mint ezek az istenverte gazemberek?
    Ajnározzátok csak a muszlim muftikat, a sejkeket, a tálibokat, a csecsen verőlegényeket – akik a szovjet „hősök” védelmében halálosan fenyegetnek meg magyar fiatalokat!?
    Erről ugye mélyen hallgattok?

    Ti akik képesek vagytok még ma is simán túllépni azon hogy Sztálin a Hitlerrel karöltve gyilkolta pusztította a lengyeleket. Felégette Finnországot, a balti államokat!
    A szovjet „testvérek” a marxista világuralmi eszmék nevében?!

    Micsoda ember az aki ezt az eszmét védelmezi, terjeszti és meri azt állítani, hogy mindezt valami humanitárius indíttatásból cselekszi?!

    Egyszerűen arról van szó, hogy amíg ezt az ocsmány hitet képviselő pártok léteznek, és ezek mögé besorakoznak emberek, addig Magyarországon Orbán Viktor uralkodása megmarad, mert ügyesen ellavirozik azok támogatásával akik ugyan nem bírják tudatosan megfogalmazni, de zsigerből hiszik, hogy a marxismusnak nevezett sátáni vallásnál bármi csak jobb lehet.

    Ennek az okozóik pedig egységesen vagy mindazok a tudatos szélhámosok akik a várható hatalomhoz jutás érdekében kihasználói, vagy pedig egyszerűen csak az általuk tudatosan idióta megvezetettek.
    Az előbbiek helye a börtön, az utóbbiaknak pedig jó lenne ha magukba szállnának.

    A kasztrendszer, amit az aljas beteg Marx lemásolt, Indiában evezred óta létezik.
    Eredménye; nyomor és nyomor – 40 ezer GYEREK HAL NAPONTA ÉHEN

  • D Bernstein

    Géyzát államelnöknek?

    A Rodeio meg legyen a kormányának a főminisztere!

    Kb ugyanaz a galera, csak pepitában.
    Aki szerint ha valaki nem „tudományos” marxista, akkor fasiszta.
    Jó kormányprogramokat (vagy inkább POGROMOKAT) tudnának összehozni

    Csak azt nem tudom még hogy akkor szerinte Kína most fasiszta vagy kommunista?

    Az EU programja meg nem a népesség drasztikus lécsökkentésének a pogromja, ugye nem?

  • Bendeguz79
    2021 július 12
    9:48 du.

    Néhányszor már leírtam a fentieket, képpel is bevágtam a fenti Szechényi idézetet

    De minek és kinek?

    Láthatod, hogy kb 70-80%-a azoknak akik itt véleményt írnak nem fogják fel.
    Lefasisztáznak bárkit akik megkérdőjelezik a marxista hatalmakat, diktatúra párti tömörüléseket
    .
    Sajnos a tendencia, hogy az Európai Unióban vezető posztokhoz jutottak ennek a képviselői.
    A marxista-hit valóban pusztító betegséggé vált, az emberiség igazi rákfenéje.
    Ez az igazi vírus

    Kubában napok óta az utcán vannak az emberek, mert éheznek

    Rodeio haver meg lapit mint a tehén-sz@r a fűben

    Amikor a jelenlegi pápa meghívta audienciára a brazil börtön-töltelek Luiz Ignáció Lulát, a a Fórum São Paulo nevű dél-amerikai vörösmilitista szervezet vezetőjét, onnantól egyértelmű volt, Benedek pápa eltávolítása a hatalomból valóságosan külső puccs volt

  • Tüske Zsófia, 2021 július 11, 5:01 du. – 👍

    D.Bernstein, 2021 július 13, 3:36 de. – Végre valamiben egyet lehet veled érteni! (Százszor inkább Geyza mint a bajszos sz@r 🙂

    toth péterke, 2021 július 12, 11:43 de. – biztosan sok egyetemistát ismersz…., szerintem inkább a bértollnokokkal lehetsz bensőséges viszonyban. A legszívélyesebb üdvözletedével … 🙁

  • Geyza
    2021 július 12
    8:39 de.

    Le lehet élni az életet Orbánista, vagy Gyurcsányista hitben élve, hadakozva mindennel ami más, mint az aktuális hitünk.
    Vagy elkezdhetjük tudományos igényességgel, a modellező tudományossággal fejleszteni a világképünket.
    A konteo területen is van sok szemét és profi mód elkészített hitető műremek. És találhatók igazságok a profi hitetésekben is, mert kellenek az igazságok ahhoz, hogy elhiggyük a beleszerkesztett hamisságokat is.
    Tudományos alaptétel, hogy abban a modellben hiba van amelyben logikai ellentmondás van (Logosznak, a hibákra rávilágító tiszta fénye). Szabály, hogy mindig a modellen kell úgy igazítani, hogy megszűnjenek az ellentmondások.
    Én aszerint írok amire évtizedek munkájával jutottam.
    Kinek, kinek saját döntése, hogy utána jár-e a beírásaimban levő igazságoknak.
    Mi a véleményed arról a filmről amely bemutatja, hogy Hitler és Sztálin lényegében ugyanazt a rendszert alkalmazta szövetségesekként. Jól dokomentált, hogy az akkori felső vezetőség cionista elvtársak voltak. A háború beindítása előtt egymást nyíltan is támogatták.

  • Nagy Gyula
    2021 július 14
    6:44 de.

    Nem tudom ezt miért pont nekem írod,
    én távolról sem vagyok ” Gyurcsányista”.
    Elég sokat kritizáltam itt (is) ha nem vetted volna észre.
    Az ellen viszont fel szoktam szólalni ha Gyurcsány Ferencet nem a hibái miatt kritizálják hanem csak a lakájmédia lózungjait ismételgetik tyúkeszű makacssággal. Mert ez kell Árvalányhajland lakóinak a kb.felének.
    De attól azok még hazugságok.

  • SzundiMandi
    2021 július 13
    9:37 du.

    Na jó..ott egye a fene felvállalom a dolgot.
    Első rendelkezésem az lesz hogy minden pénteken,
    délután négytől fél hatig a Dunában Pilseni sör follyon !

  • Bendeguz79
    2021 július 13
    12:55 du.

    Teccene mi?
    Megtennénk tégedet szóvivőnek.
    A jelenlegi(ek) után már mindegy ki lenne az.

  • Gabriel
    2021 július 13
    8:33 du.

    egy fikarcnyit nem vettél le azokból
    amiket itt évek óta írok :

    Egyáltalán nem vagyok „Marxista”.
    Hogy az lehessek, előbb tisztába kellene jönnöm Marx közgazdaság-tudományával, amit TE csak egyszerűen „bűnözésnek” aposztrofálsz vissza-vissza térően,tyúkeszű makaccssággal.
    Holott láthatólag gőződ sincs az egészről.

    Nade visszatérve: Marx közgazdasági munkáiból az USA .-ban, a Háború után átvettek sok használható dolgot, amint hallottam és azóta nem sújtják túltermelési válságok a Nyugati Világot.

    A Marxista közgazdaságtudomány mint kerek egész, a háború utáni évtizedben elveszítette érvényességét.
    A Vietnámi Dolgozók Pártja például ’88 környékén kongresszuson jelentette be hogy szakít vele, mert az irányelvei szerint gazdálkodással nem nőtt az országban az életszínvonal.

    Egyébként jó lenne ha leszakadnál rólam.
    Hosszú vagy, unalmas és agresszív.
    Vagyis fárasztó..

  • Tüske Zsófia
    2021 július 13
    10:14 de.

    Mé ?
    HUNT* .-nak van agya ??
    Mindig van új a Nap alatt..

    *HUNT = HUmortalan Náci Tothpéter

  • Nagy Gyula
    2021 július 14
    6:44 de.

    Tovább olvastalak:

    Nem tudok hozzászólni Hitler és Sztálin „barátságához”.

    Mindkettőt aljas gazembernek és tömeggyilkosnak tartom.

    Sztálin tetteit még az is súlyosbítja hogy kiszolgáltatta hazáját a náci Wermacht-nak. Lefejezte a Vörös Hadsereget és nem készült fel a háborúra.*
    Ha az USA nem látja el a háború legnehezebb időszakában őket a legmodernebb had-felszereléssel, akkor lehet hogy másképpen végződött volna a Háború, legalábbis Európában.

    *Háborúra való nem-felkészülés :
    Szerintem ha másik vezetője lett volna a Szovjetúniónak, Hitler minden próbálkozását csírájában folytotta volna el.
    Ha egyáltalán mert volna Hitler bármivel is próbálkozni.

  • GABRIEL az egyedulli itten aki nyiltan hivatkozik a tagadhatatlan valosagok adataira.

    De reszben igen csodalkzom, hogy elvezi azt a rendkivulli kovaltsagot valami, vagy barmi okbol is.

    Maskent csak az evszazados propaganda hazugsagokat olvashatnank itten.

    Elismeresem Karikas Gabriel-nek batran hivatkozni soraiban a tortenelmi valosagok adtainak kozlesert.

    S elismeresemet kell kifejeznem a „cenzor”-hoz is, rendkivulli modon kozolni Gabriel hozzaszollasait!
    (Barmi okbol is elvezne Gabriel azt)

  • Orsós Elemér

    Nagy Gyula
    2021 július 14
    6:44 de.

    Kedves Gyula, egyre jobban belelátok a nyerő lapjaidba, mióta kezdesz -túl óvatos- körülírások nélkül fogalmazni!

  • Gabriel
    2021 július 13
    8:50 du.
    nagyon fárasztóan hazug vagy gabcsika!!!

    most mutatta a foxnyuszi élőben a Ted Cruz nevű cubai migráncs család szenátorrá vedlett tagját aki azzal illusztrálta a vasárnap abbamaradt ellenforradalmat ami hétfőn történt, hogy a kormány mellett tüntetők a Július 26 feliratú Vörös Fekete zászlóval ami a Fidel Forradalom és José Marti forradalma jelképe … és a Cruz kartárs csak böfögi hogy mekkora az akkora mialatt semmi más nincs mint abban a bizonyos Little Habana Bárban összejöttek a floridai mindent jobban tudók, akik le akarják bombázni Cubát… és lőni a népre mert demokráciának kell lennie ha bele is döglenek pár ezren

    usa most vonul ki lába között a farkával 20 év után Afganisztánból ahol kő kövön nem maradt a demokrácia címén és hogy most a talibánok gazdasági életet és normalitást akarnak és a hazaárulókat falhoz állítják és lelövik az most anti demokratikus mert demokrácia az kell ha bele is döglik 5000 usa katona a semmiért és számtalan afgán és a többi „nagysikerű” a colour revolution -ok kapcsán

    jobb lenne ha hallgatnál néhányan elhinnék amit röföx… Lula t a brazil legfelső bíróság felmentette minden hamis vád alól

    majd reverendissime Cenz Ura eldönti ez elég demokratikus e ide erre a fórumra Gabrielnek válaszként ha már mexólított (a többi részét a szóömlenyének nem olvasom el)

  • Gabriel
    2021 július 13
    8:18 du.

    eme bömbölményedhez törülköző is kell, mert habzik a szád! ez már a veszeccség vagy csak a gábrieli normalitás?

    történelem kancsal félszemű Küklopsz vaksi szemén át nagyon érdekes bevallom hogy elismerően csettintettem olvasván!!!

    így is lehet a történelemből szemezgetni de ha ugyanezt a systemát alkalmazzuk Geográfiára is akkor a föld lapos és annak a 4 elefántnak a fingja csinálja a térdigérő passzátszelet meg a hurrikánokat és Pistike bepisil akkor van záporeső meg ÖZÖNVÍZ

    gratulálok gabikám lelkem bogaram fejlődő képes vagy… már a bányász béka segge alatt 12 emelettel és még hol van az igazi abismo?

  • Camaradas!

    Ugy látszik a Rodeio hittestvéreteket „behívták” Cubába a Castrokat menteni. Nagyon lapít
    Csak nem Kanadába?
    Igy érthető lenne miért és kik csinálták ezt a zavargásokat és templomégetéseket az eddig békesség „szigetén”

    Bár úgy látszik, inkább Kasztilia az uticél
    Komolyan félhetnének Kanadában a szomszéd USA-ban elő sok millió kubai menekült bosszújától…

  • Géza
    (juli. 12.)

    1) Azt hittem, hogy már meggyógyultál, de nem. Oltakozzál-:)

    2) A kopasz nőket meghagyom neked. Én továbbra is kitartok a vöröses-barna csajok mellett.u

    ps: Jobbulást!

  • Bendeguz79
    2021 július 14
    11:56 de.

    grizi, come on! grizit olvasni majdnem ojan, mint gábrielt… mind a kettőtöknek van saját, különbejáratú valóságotok (mijen kábítószert szedtek?) amik a valódi valósághoz (azaz történelmi tényekhez) semmi köze!!!

    szvsz reverendissime Cenz Ura nagyon élvezi és meg akarja osztani sorstársaival ezeket az écákat mint a te hejesírási hibáidat is…

    én mindig szerettem a rébuszokat ezért szoktam végig nyámmogni a grammatical errors by grizi, mert ojankor már csak egy jó jéghideg Guiness kell az eredeti kupából

    fojtassátok grizi, ojan mókás tréfás és röhögény!!! kösz megint kellemes perceket szereztél, grizi… macskám üdvizel!

  • Geyza
    2021 július 14
    11:35 de.

    Mit szólsz ahhoz a verzióhoz, amely szerint a világháborúk is RENDEZVÉNYEK voltak. Forgatókönyv szerint, a forgatókönyvben előre rögzített végeredménnyel.
    Ha eszerint nézem, akkor jópár egyébként érthetetlen dolog érhetővé válik. Van példul egypár olyan katonai „hiba” amelyek pusztán dilettantizmusból elkövethetetlenek.
    A hiányos nyári felszereléssel elindított keleti hadsereg utánpótlási útvonala közel null ráfordítással szétrombolható (szét ágyúzható) lett volna.
    Az afrikai hadjárat is eszméletlen őrültség volt. Hatalmas kapacitás elhasználása úgy, hogy a hódított területek megtartásának nem volt esélye. És ez csak két gyöngyszem a sok közül.
    Ha esszerint is megnézzük, sok helyen megtalálható az eltervezettség és összemanipuláltság.
    Már egy ideje hivatalos forrásokban is mondanak ilyeneket. Általában a titokzatosnak mondott háttérhatalmat kárhoztatva.

  • Orsós Elemér
    2021 július 14
    12:05 du.

    Korábban erősebb volt a cenzúra (moderáció).
    Már ott tartunk a nagy programban, hogy a „partvonalról” ezeket az információkat is be szabad adagolni a köztudatba.
    Így lehet elérni, hogy amikor jön a hivatalos bejelentés akkor már az „ne üsse ki a biztosítékot” a tömegekben.
    Amúgy igaz, hivatalos forrásokból is (szépen szétdarabolva) több, mint elég információ van a jó kép meglátásához.
    Úgy könnyebb, ha az általam mutatott képet ellenőrzitek.

  • GEYZA;

    Ezen a Foldon nincsen semmi sem „ingyen”!!!!!
    Meg az ‘anyatej’ sem volt ingyen.
    Sem az „ingyen csaladi haz”, sem a „kaviar”, sem a „Redbreast Wisky”, csupan mas van kenyszerive fizetni azoknak a koltseget.

    Meg arabszolgak alatal teremelt targytak sem, hiszen a rabszolgak voltak a leg-nagyobb befektetesei koltseg.
    Szin-aranyban kellet fizetni vasarlasaikaert, s a fenntartasuk is koltseg volt am az arany befekteteseket vedeni.
    De nem volt jovedelmezo, azert szunt meg az a tarsadalmi-gazdasagi rendszer, tonkre ment, bedoglott.

    Az Amazon free-szallitasaert is fizetnek a vasarlok am.
    Szamlad , es mindenki szamlaja evente hozzaadjak azt a koltseget. Amiert mindenki fizet !!!!

    S NE vard hogy Kinabol rendelt esztergageped „ingyen” lehetne szallitva Magyaroszagra.
    De azert erdemesebb helyileg vasarolniahol az leheto.
    Azon esetekben a naukerskedok koltsegeibe megy a szallitasaik.

  • Rodeo11
    2021 július 14
    1:55 du.

    Visszaidézem magamtól (megismétlem) válaszként amit az észrevételezett hozzászólásban leírtam:

    „”Micsoda ember az aki ezt az eszmét védelmezi, terjeszti és meri azt állítani, hogy mindezt valami humanitárius indíttatásból cselekszi?!”

    Még annyit te eszement hazudozó, hogy én tisztán emlékszem hogy a Kádári időszak alatt a „Varsói Szerződésnek” elkeresztelt moszkvai hivatal ukásza alapján Magyarország feladata volt Kubát gyógyszerekkel és egészségügyi berendezésekkel folyamatosan ellátni. Más VSZ országok más dolgokkal való ellátásra voltak kényszerítve.

    Mikor kardjába dőlt ez a Geyza Ur által „csodálatosnak” nevezett marxista közgazdaság-tudomány Eurázsiában, onnantól előszór a szerencsétlen Venezuelaiak tartották ki a Cubai rezsimet, amíg nem sikerült a ladrão Lulának és válogatott maffiabandájának a hatalmat megszerezni, onnantól Brazil etette őket – amíg az erkölcstelen baloldalinak nevezett korrupt NEMZETKÖZI sajtócsöcselék által fasisztának titulált Bolsonáró végett nem vetett a fesztának. (A DOBZÓDÁSNAK)

    A hozzád hasonló habzószájú lefizetett gazemberek által megvezetett nagyközönség – akiket Te simán lenézve és lesajnálva „egységsugarunak” hívsz (itt brazilban a „povão”), Magyarországon a „plebsz” bizony beveszi, (két kézzel és habosan) a sok hazugságot.
    TE persze SOK EGYSÉGET ÉRSZ – mint azt magad kifejtetted, ugye nagykutya?

    A „Legfelsőbb Bíróság” akiket mind a Lula (és Dilma kutyuskája) delegált a Supremó Tribunal-ba, akik soha nem voltak bírók azelőtt, csak a Párt (PT – MunkásPárt) „ügyvédei”, és valamennyi korrupt milliárdossá vált, a közvagyonból való lopás révén – igen ezek felmentették a FÖNÖKÖT – A keresztapát. Kivéve egy kopasz banditát, aki nemcsak hogy biró nem volt soha, hanem egyesen a valódi a PCC nevű legnagyobb bűnöző szervezetnek
    Sajnos már régen valamennyinek rács mögött kellene örökre rohadni, de a nemzetközi „közvélemény” – a dezinformáltak tömegeit nyilván mozgósítanák a haszonleső ingyenélők – mint te és Kövendég és Tsai Kft. által, ha a hadsereg lépne, és bezárná az STF-t és Kongresszust.
    Nektek semmi sem drága a piszkos hatalomért, a demokrácia zászlaja alatt Gramchi útmutatása alapján megszerzitek a hatalmat és utána ZÁRÓRA!
    LENIN, SZTÁLIN, még forradalomért esedezett. HITLER, MUSSOLINI, RÁKOSI és sorolhatnám – már ügyesebbek voltak.

    Te aljas disznó – azért vagy itt éjjel-nappal ezen lap fórumán és ki tudja még hol – hogy DEZINFORMÁLJ! és kommunista gang-okat próbálj hatalomhoz juttatni.

    A CASTRÓK nemcsak rühes kutyák voltak, hanem ostoba fajankók is. De amit nagyon utáltak; DOLGOZNI.
    Minden kommunista aktivista rühelli a munkát mint a macska a vizet.
    Hogy lehet, hogy még ma sincs más autó Kuba egészében, mint amit az amcsik otthagytak???
    Nem képtelenek erre, hanem utálják a munkát!
    Nincs gyógyszer – vajon miért?
    Nincs kaja – vajon miért?

    AZ ORSZÁG TERÜLETE ÉS LAKOSSÁGA MEGEGYEZIK KB. MAGYARORSZÁGGAL, PORTUGÁLIÁVAL, HOLLANDIÁVAL és sorolhatnám hosszan
    Ráadásul körbe van véve tengerrel (érted te lüke hazudozó) ami tele van HALLAL!
    DILMA brazil elnök (columbiában kiképzett terrorista) a brazil nép – az egységsugaru (vagy birka) pénzéböl épitetett egy kikötöt 1 milliárd dollárért, amit a vén szenilis munkakerülö és részeges Castró rögtön eladott a kinaiknak – vajh minek, hisz ugyis ingyen viszik neki a rumot!

    Annyit nádat még ültetnek, hogy a POLITBÜRO-nak meglegyen a mindennapi pijája.
    Az összes többi fözde összeomlott. A téglát ahhoz is az USA bojkottálta?

    Egyszerüen csak NEM dolgoznak érted?
    Tajvani, vagy a Délkoreai kis sárgalábuak szorgosan dolgoznak éjjel-nappal. Tudod?
    Találj közöttük hirmondónak olyat aki eltürné, hogy egy kommunista csavargó az országban valamilyen pozicióba kerüljön?
    Akik lusták, irigyek és rühellnek dolgozni, ezekből választódnak ki az igazi marxista tanok hirdetöi.
    Nem azokról beszélek akik lusták gondolkodni, lusták az agyukat használni és felismerni a valóságot, ÉS EZÉRT VAKTYÚK MÓDJÁRA ÁLLITJÁK, HOGY MARX KÁROLY KÖZGAZDASÁGTANI TUDOMÁNYT ALKOTOTT.
    Sajnos a volt keleti blokk országai tele vannak ilyenekkel.
    Akik alkalomadtán vörös-csillagot tűznek a sapkájukra, alkalomadtán horogkeresztet tetováltatnak a mellükre

    Sajnálom Kanadát, látom, hogy ott is sikerült elpalántázni a veszedelmet. Sajnos Te is egyik kis hangya vagy – bár ki tudja – talán termesz….

  • Géyza

    Hogy ne kelljen sokat olvasnod, – és mivel hogy dicsekszel is, hogy nehezedre esik – igy csak röviden kiemelek a fenti Rodeiohoz irt hozzászólásombol egy tényt, ami megvilágítja a
    Marx-féle közgazdaságtudományt:

    „”Annyit nádat még ültetnek, hogy a POLITBÜRO-nak meglegyen a mindennapi piája.
    Az összes többi fözde összeomlott. A téglát ahhoz is az USA bojkottálta?

    Egyszerűen csak NEM dolgoznak érted?
    Tajvani, vagy a Délkoreai kis sárgalábúak szorgosan dolgoznak éjjel-nappal. Tudod?””

  • Geyza

    Még egy – aztán el is felejtlek …

    Csak hogy ne maradjon benned „tüske”, hogy nem a konkrét felvetésedre (sommás ítélkezésedre) válaszoltam:

    Irod, magadtól kinyögöd, hogy fogalmad sincs az egészről

    „”Hogy az lehessek, előbb tisztába kellene jönnöm Marx közgazdaság-tudományával,…””

    De azért ismétled, amit az MSZMP-s időkben (egyparti diktatúra – a NER megpróbálja kissé kopirozni)
    Szóval visza-szajkózod itt papagáj-módra, amit akkor a tanintézetekben hazudoztak róla.

    ÉS LEVONOD A KÖVETKEZTETÉST – MICSODA RODEIOS LOGIKÁVAL! – idézlek;

    „”Holott láthatólag gőződ sincs az egészről.””

    Haver, nem akarlak én hívőmmé tenni, de akár tetszik, akár nem, én tudom. És pont.
    És most gondolkozz a magad mondatán, amire azt szokták volt mondani, hogy ha csendben maradtál volna…

    Ha te nem tudsz róla semmit, honnan a fenéből van bátorságod egyszerűen és pofátlanul ítélkezni?
    Szeretném, ha nem azt kellene leszűrni, hogy aljasságból …
    Merthogy itt a pincében van néhány azok közül, akik anno etettek …. akik szopattak …
    Jah kérem alássan, most azoknak kell hogy megfelelj …
    Hát …

    Hogy a „liberális baloldali szűrőn átmegy-e ez válasz, nem tudom
    De remélem
    Már csak azért is, mert ez a „párbeszéd” nem személyes vita …

    Sajnos, ez pont a cikk szerinti alapvita, amelyből tisztasor hogy Kövér László államelnök lesz, vagy valaki veszettebb helyette…
    Ezek (Ti) vagytok az ellenzék. Van a szélsőjobb, meg az a baloldal, aki a marxizmust tűzi zászlajára – és így összenőtt, ami összetartozik?!

    Merthogy én itt nagyon kevés vagyok, igy szavazni se fogok, nemcsak azért, mert hogy az „ellenzék” utál, és szerintük aki nem lakik ott, ne is szavazzon, hanem azért is mert mire én megkapom itt levélben a szavazócédulát, lejár a visszajuttatási határidő.

  • Bendeguz79
    2021 július 15
    2:22 du.

    Már kezdtem azthinni , javul a szövegértelmező képességed, de nem.

    Tehát most elmagyarázom a felállást aképpen, ahogyan dedósoknak szokták:

    Az esztergagépet leszállítják valakinek Európába, egy konténerben, HORRIBILIS PÉNZÉRT

    (Eddi vágesz öreg ? )

    Aztán, mivel van valami logisztikai komputeres rendszerük, a konténert MÉG kitömik rengeteg apró csomagocskával. melyeknek útiránya megegyezik a fizetős nagy gépével..
    Mert 1 nagy tárgy mellé mindenhol be lehet pakolni rengeteg picit.
    Az eszterga mellett felett alatt stb…..Vágesz ??

    Persze ez lassú dolog. Volt olyan bigyó ami 75 napig volt úton ide hozzám Shenzenből vagy honnan a frászból.

    De volt olyan is hogy 1 hét sem kellett.

    Legutóbb meg egyáltalán nem jött meg, mire a kínai vissza adta a három USD-met.
    Pedig spec az nagyon kellett volna.Angol szabványú foglalattal szerelt, szabályozható fényerejű „Vintage” stílusú LED lámpáról volt szó. És azt irta hogy elfogyott neki, nem tud másikat küldeni, még ujabb 3 USD-ért sem.
    Emiatt ugrott egy melóm, pedig mennyit dreháltam meg csiszoltam a cuccot. Egy régimódi hangulatlámpát csináltam a fene egye meg. Az volt a kritérium hogy szabályozni lehessen a fényerőt és csak egy fajta dizájnú égő lehetett benne. CSAK a kínaianál volt olyan. Franc egye meg..

  • Gabriel
    2021 július 15
    3:10 du.

    NE provokálj, IDÉZZÉL hogy mit mondtam.
    Én ugyanis nem tanultam semmi politikai szart az iskolában csak szakmai dolgokat.

    Kezdesz úgy hazudni mint a többi troll itten.

  • Nagy Gyula
    2021 július 15
    11:37 de.

    Egy repülőgép és Starthely közötti „levelezéssel”
    válaszolok

    A vitorlázó gépekben eleinte nem voltak rádiók.Nem tellt rá az MHSz.-nek.
    Én anno gyártottam a klubomnak néhány ilyen adó-vevőt,mélyen a világpiaci ára alatt.

    Namármost egy vitorlázó gép egészen jól elvan a levegőben rádiózás nélkül is. Momentán tök felesleges a pilótával való bármilyen forgalmazás. A Vit Rgv* ül a gépben, úgy érzi szárnyai nőtek és élvezi a természet, az ég, a Föld a repülés gyönyörűségét.

    Dehát áldásos tevékenységem révén rádiók kerültek pár gépbe.

    A következő párbeszédet jegyeztem fel magamban és azóta is jót röhögök rajta ha eszembe jut:

    Starthely (föld), a repülésvezető:
    -Hotel Alfa 5328 as , jelentkezz..
    -Itt Hotel Alfa 5328…
    -Hol jársz most?
    -Gyurikám, ne RÁDIÓZTASSÁL engemet jó? Felejts el..vége..

    *Vit.Rgv = Vitorlázó Repülőgépvezető.
    …………………………………….

    Vágesz hogy mit akarok mondani ?

  • ferenct
    2021 július 15
    8:39 de.

    Köcce , de nem fogok jobbulni, még a te kedvedért sem.
    Megmaradok ilyen istenverte ballernek.
    Kérdés van?.. nincs..Akkor OKS.

  • Gabriel
    2021 július 15
    2:22 du.

    mivel a mellékelt vídejódat rajtam kívül senki sem érti a róla szóló beszólásomat reverendissime Cenz Ura törölte…

    a beteges kirohanásodra meg nincs értelme mást mondanom, mint – amit belőled én látok – számodra a Föld nevű bojgó élhetetlen és frusztrációd egy gyógyíthatatlan betegség.

  • Bendeguz79
    2021 július 15
    2:22 du.

    grizi, ojan mókás dolog benyögéseidet olvasni! Kösz!

    szóval kapitálistapistáéknál (kies floridádban desantis – szal) a bérért dolgozó egyetlen érdeke, hogy másnap is bemennyen dolgozni, az, hogy – hacsak nem akar fegyverrel betörni menni vagy kábítószer kereskedő lenni – nincs más bevételi forrása ha kirúgják vagy kilép! a dolgozó nem játszik a tőzsdén #1.: mert hüje hozzá, #2.: nincs rá tőkéje! tehát megy málenkij robotra. #3.: nem akar hajléktalan lenni (de ezutóbbi – néha – azért sikerül neki!)

    hja és nem igen vesz Redbreast -et sem (nem is ismeri)

    semmi sincsen ingyen the freedom is not free! ebben egyetértünk!

    kérdésem (mert te mindent tucc): ma korábban Mr Bidén -többek között – bejelentette, hogy állandósíttya a childe care csekkeket és az első ma meg is kellett érkezzen mindenki bankszámlájára…

    konzervatív hírcsatornáitok őrjöngenek miatta, hogy ez már a kommenyizmusz és most mi lesz?

    te mondd meg! mi is lesz?

    itt várom soraidat az összes hejessírási hibával, jó?

  • Gabriel
    2021 július 15
    2:28 du.

    most látom lelki szemeim előtt a geyzát amint csippeket esztergál a kínai gyártmányú esztergáján és hátralöki a sapkáját a fejin rágondolva, hogy a karikásgábriel aszongya neki amit íme Gagy Guru tudományos cáfolatod magva:

    ” ami megvilágítja a
    Marx-féle közgazdaságtudományt:

    “”Annyit nádat még ültetnek, hogy a POLITBÜRO-nak meglegyen a mindennapi piája.”

    …. itt hosszú szünetet képzelj (van képzeleted bőven) mert röhögésemet nem tudom megállítani…

    ezzel meg is van cáfolva, hurrá… a nádültetés trükkjei és csínnya – bínnya … és ettől retteg az usa egész jobboldali önfelkent (na jó mázolt) Cáfolati Szobatudósai akik még életükben fizikai munkát nem is láttak közelről, csak a tőzsde árfojamait figyelik és amikor a NASDAQ zuhanni kezd akkor sikítófrászt kapnak és Maaaaaaaaaaaaaaarx kiáltással klaviatúrára csapnak és cikkeket írnak… erre mondta valaki szintén kies déli szomszédombeli, hogy:

    amíg Kína 5000 szelektált képességű mérnököt képez és az usa financial expert eket akik a NASDAQ rejtelmeit análizélik, addig nem kell félnünk… lesz áru a nemzetközi piacon …

    és az usa ban eléri a FED azt is hogy a 0,0011 % -os adókulcs hejett NEGATÍV 5,017% -os ADÓKULCSOT VEZET BE és ezzel az usa felvirágzik mert a gazdaság lényege az adókulcs és nem a gazdaságos árucsere forgalom!

    és vastaps és újabb csasztuskák a marxizmus káros mivoltáról még a csörcsben is erről papolnak… te gábriel is „abban” a csörcsben hallottad te vagy a MAMMON CSÖRCS papagájkommandója!

  • Geyza
    2021 július 15
    6:07 du.

    Bocs, Geyza
    De vissza-idéztem, pontosan két állításod, és a következtetést is. Pont ezért merészeltem legyezni azt, amit ott leírtam.
    De hagyjuk a francba, kár ezen vitázni
    Én nem azért írok ide, hogy magamat mutogassam, már írtam, és nincs se szükségem, sem igényem arra, hogy bárkinek is tessek…
    Van aki veszi az adást, van aki nem …
    Mint szaki, pontosan Neked kell legjobban tudnod, hogy hiába akármekkora adó, ha nincs egy picike-picike vevő

  • Geyza
    2021 július 12
    4:21 du.
    „bagoly mondja verébnek : nagy fejű”.Megint másra akarod kenni ami te vagy ,de sajnálatodra már bele is öregedtél! Így jártál .
    üdvözletével
    D.Bernstein
    2021 július 13
    3:36 de. Ezzel meg végképp egyet lehet érteni!
    üdvözletével

  • Tüske Zsófia
    2021 július 13
    10:14 de.
    JAJ,jaj Kedves Zsófia !!! Úgy néz ki : még sem kellett volna szólnom ,mert megártott !bocsánat
    üdvözletével

  • SzundiMandi
    2021 július 13
    9:37 du.
    Igen kedvesen kedves mandika ! A tévedés nagy fájdalommal jár-úgy látom

  • Rodeio

    Na figyelj ide, te itt a tűzzel játszol.
    Most a napnál fényesebben látszik, hogy egy valóságos szemétláda „hivatalos” kubai ügynökként élsz Kanadában…

    A konzekvenciákat illik levonni….

  • ˙

    Rodejó\
    16.3:44 > ))))))))) 😀 ((((((((((
    Hüdejó/

  • Gábriél 7:43: a fenyegetés legsötétebb szelleme.

    -Amúgymeg, milyen Bolsonaró egészségi állapota?

  • Gabriel
    2021 július 16
    7:43 du.

    elvakított „a” fény!!! te vagy Buhera: önfényező-, önjáró-, útszéli-, pókhálóval lepett bogáncsbokor… röhögök! de mekkorát!

  • toth péter
    2021 július 16
    11:26 de.

    Mit akarsz már megint te kis büdős náci-csíra.

  • toth péter
    2021 július 16
    11:37 de.

    A „tévedés” te magad vagy,kis büdös náci-csíra.
    A Szocialista Családtervezés hatalmas melléfogása…

  • toth péter
    2021 július 16
    11:34 de.

    Nyugodtan megszólalhatsz,
    mert itt mindenki tudja már hogy csak egy kis büdös náci-csíra vagy.

    Még Gyuri10 barátod is tudja, de ő izraeli állampolgár létére kedveli az ilyen kis náci csírákat, mint amilyen te is vagy.

    (Direkt irtam hogy ” izraeli állampolgág” mert az nem egyenlő a „zsidó nemzethez való tartozással”)

  • Gabriel
    2021 július 16
    10:52 de.

    Figyi öreg:

    Én csak egy vagy két sort irtam neked, kb a következőket, nem pontosan idézem magamat de itt valahol megtalálható:

    „Egyre inkább agresszív vagy és gyűlölködő.Gondolkodj el ezen.”

    Ehhez képest válaszul írtál nekem egy kisregényt, több fejezetben.
    Amit persze nem olvastam el! NINCS ERRE IDŐM KÉREM !

    Más ember talán magába néz egy nem marakodó, mondhatni baráti figyelmeztetésre. De te nem. Te dolgod.Irj tovább hozzám.Ha ez lelkileg kielégít tégedet.Engem nem zavar, mégha hazudozol is rólam.

  • Toth péter
    2021 július 16
    11:37 de.

    SzundiMandi
    2021 július 13
    9:37 du.

    „Igen kedvesen kedves mandika !….”
    ——————-

    Figyelned kéne a megszólításokra, becézgetéseidre – kivált most ezekben a vérzivataros időkben – amennyiben nem óhajtod, hogy az LMBTQ-t ellenző elvtársaid rád törjék az ajtódat, mint az történt volna tegnap is a fővárosban, ha a rend őrei nem oly gyorsak és szakszerűek!
    Szerintem felesleges SzundiMandit „magácskázni” mint azt tetted nemrégiben is még SzandiMandi korában! Bizonyára megtéveszt a Szandi „előnév” melynek azonban szerény véleményem szerint ezúttal semmi köze a női névhez (Alexandra becézése) Ez valamikor egy ismert és sikeres magyar film címe volt – Ismeri a Szandi Mandit ? Schütz Ila és Sztankay István – ami viszont egy szintén ismert és népszerű szám címe volt.
    Alighanem SzM. is érezte a helyzet fonákságát, mert nemrégiben Szandiról Szundira módosított – szerinted erre mi más oka lehetett?
    Nekem az eddigi írásai, szövegei alapján SzM inkább pasi, persze nem kizárt, hogy tévedek, de nemrégiben egy félszavas utalásából egyértelműen erre következtetek + a hangyányi nick változtatás is erre utal!
    Szóval, a lényeg, hogy míg nem tudod kétséget kizáróan, hogy kivel állsz szemben, addig tartózkodj az olyan lelkes kiszólásoktól hogy” igen kedvesen kedves mandika!!” stb mert ha így virtuálisan nem is, de adott esetben egy Pub -ban ezért lehet, hogy behúzna egyet!

    Tudod! Nem akármilyen időket élünk…. – én szótam!

  • Gabriel
    2021 július 16
    7:43 du.

    egy kis marxizmus az usa- ban!
    tegnap jelentette be az usa elnöke, hogy azzal az adóhitellel amit tegnap a bankszámlájukon meg is kaptak azok a családok amejek éves jövedelme $112000 nél nem több más esetekben amejek éves jövedelme $123000 azok
    gyermekei 50% -ka a jelenleg a saját kritériájuk szerint nyomorszint alatt élő gyermekeknek akiket ezzel a marxista intézkedéssel kiemel a nyomorból!!!

    AZAZ A MÁSIK 50% MARAD A NYOMOR SZINT ALATT!
    ez J. Bidén the President of the United States of America szavai 2021 július 16 -dikán!

    erre várnék szavakat tőled ( az usa jobboldali sajtója hatalmas turhákkal köpködi) aki – ugye – mindenhez jobban ért a marxizmust is beleértve

    nem érdekel mijen ügynöknek akarsz engem lefesteni mert rólam halovány lila gőzöd sincs se kék se ződ se hupilila, tehát vedd elő (szvsz neked ojan nincs) az eszedet és nyomjál ide 3 liter gábrielt az egységsugarú olvasó boldogságára és A MÓKA MIKI HEJETT!

  • Besancon
    2021 július 17
    8:27 de.

    Hagyni kell HUNT* ot,
    a kis gyökér náci-zigótát,
    had bájologjon.A többiek nagy mulatságára.

    *HUNT = HUmortalan Náci Tóthpéter ugyismint Gurlic barátja.

  • Tegnap a Cubai allamhatalom idolegesen megszuntette a vamot a Floridai rokonk altal kuldott elelimiszer es orvossag szeretet csomagokon.
    Vajon az majd megmenti a Cubai diktaturat a dicso Szoviet hatalom pusztulasanak ismetlesetol?????