A politika húzzon a keringésből

2021 július 19 12:35 du.44 hozzászólás

A COVID-19 kódon futó koronavírus kapcsán a kezdetektől túlpolitizáltnak tartottam az alapvetően biológiai kérdés kezelését. Ez nem jelenti azt, hogy ne lennének politikai kérdések. Bőven vannak. Az elkapkodott intézkedések, például a sebtében hazaküldött ápoltak esete, okozta következményes halálozások, a beszerzések körülményei, és hasonlók. De a vírus törzsképzési hajlama, az egyes emberek immunreakciói biztosan nem politikai kérdések.

Az a kezdetektől tudható volt, hogy a koronavírusok általában hajlamosak törzsképződésre. Nem azért, mert a politika szeretné, vagy nem szeretné, hanem mert biológiájuk ilyen. Az, hogy az egyes emeberk immunválasza ugyanarra a vakcinára sem egyforma, szintén nem úkdonság. Gyerekként emlékszem, hogy beadták a tüdővész elleni oltást. Majd időnként kaptunk a hátunkra egy tapaszt. Akinek meg nem jött be, azt újraoltották. Az orvosok. Nem a politikusok. Nem rémlik, hogy ebből, akár csak szűk családi körben, de politikai élményt generáltak volna az emberek.

Ezzel szemben mostanság mintha divat lenne, hogy nem egészen összehasonlítható adatokat összehasonlítva politikusok generálnak kampánytémát a kérdésből. Ilyen a COVID-19 elleni védettség esete is. Nem vitatom, hogy a szűréseken kapott adatok azok, amik. Azonban azt még a szűrést végzők is elismerik, hogy az adatok nem reprezentatívak. S különösen nem azok az egyes vakcinákra. Mert nem ugyanazokat oltották, ugyanakkor, és korántsem azonos egészségügyi stétuszban. Ettől függetlenül, mintegy ezen tényektől sem zavartatva magukat, azért kiállnak politikusok szájat tépni. Most éppen a kínai vakcinát fikázva. Amellyel kapcsokatban továbbra, is van olyan érzésem, hogy ha a leosztás fordított lenne, akkor ma a teljes vírust tartalmazó vakcinát hájpolná a politika. Mondjuk akkor, ha egy német gyógyszergyár egy Pasteur-típusú vakcinával, és a kínaiak egy mRNS alapúval. Biztos, hogy akkor ma nem arról szólna a politika, hogy az európai mögött százéves tapasztalat van, míg bezzeg a kínai GMO-vakcináról semmi?

Ettől függtelnelül nem kizárt, hogy vannak különbsélgek. Mármint akkor is, ha tényleges összehasonlítást végeznek a vakcinák között. Az is valószínű, hogy szükség lehet további oltásokra. Az új törzsek okán is akár. Ahogy influenza ellen is évente oltanak.Amire nincs szükség az az, hogy vezéri kegyként kezeljék a vakcinálást, és ellenzéki kampányszlogenként az összehasonlításra alkalmatlan részadatokat. A politika legyen kedves ktakarodni a vérkeringésemből.

44 hozzászólás

  • Tisztelettel kérem, nézd már meg a politika szó jelentését!

  • A cikk nagyon jó és találó.
    Csak információként írom,hogy január hetedikén kaptam az első és huszonnegyedikén a második Pfizer vakcinát.A harmadikról még nem kaptam dátum szerűen értesítést,de arról már igen,hogy megkapom. Természetesen Nálunk ezért sem borítékkal,sem csúszó pénzzel,sem egyéb módon fizetni nem kell.Az állam védi a polgárait,még akkor is ha jóval túl vagyunk a nyugdíjas kor kezdetén.

  • „A politika legyen kedves kitakarodni a vérkeringésemből”

    Igen, az enyémből is!

  • U.I.
    Nálunk a hetven éven felülieknek sem kötelező átmenni a piroson.

  • gyuri10
    2021 július 19
    3:31 du.

    Ne hazudozzál te idióta neked minek a harmadik te nem kínait kaptál

  • talalom,

    Tisztelettel kérem, nézd már meg a biológia szó jelentését.
    Ha belelépsz egy rozsdás szögbe, de nem halsz bele, az lehet egy egészségpolitikai stratégia részeredménye, de alapvetően nyugodtan füstölhetsz orbán, gyurcsány, bármi képet magad körül, mert olyan simán belepusztulsz, ha a biológiádnál betlit kiáltottak, mint a pinty.
    Értem, hogy névre mész, de azért néha talán eltekinthetnél néha attól, hogy „nem szereti az ellenzéket, tehát alanyi jogon kést rántunk”. Mert elbotlasz egyszer és mi lesz a rozsdával?

  • nekem nincsenek politikai nézeteim a vaxolásról!

    kizárólag biológiai… nézzük csak a tókiói olympia körüli tetüséget! mire jó az egész? több fertőzés és a világ élvonalának atlétái megszégyenítve, megalázva és megkínozva versenyeznek (az csinálja jól aki nem megy oda)

    a vax kb 3 hónap alatt éri el immunhatását az első lépésben! tehát ha valakit ma beoltanak az 3 hónapig bármit megkaphat alfától az omegáig és akkor a második bökésre nincs szükség! a második bökés (mai napig nem tudom mire jó?) után újfent legalább 3 hónap immunitás kialakulásához azzal teljessé kellene válnia de a nem Pasteur minta alapján készített GMO vaxok egy bizonyos korona vírusra (sohasem lehet tudni az adott szerencsétlenkének mejik is van, ha van? azaz teljesen fölösleges az egész gyagya)

    azután eljött a mutációk kora mert a vax gyártást nem akarják leállítani hatalmas profitot hoz ingyen senki nem tuggya mi van az ampullában

    ezzel én a magam részéről be is fejezem azaz ne merjen bárki megközelíteni semmijen izével mert először is nem engedek az orromban turkálni a többi ebből következik

    másrészt makk egészséges vagyok és nem hagyom magam…usa felmérés mai adat a megkérdezettek 70%-ka nemmel válaszolt arra a kérdésre hogyha a saját házi orvosa javasolná neki hogy… és a maradék 30% -ból 18 azt mondta semmiképpen soha semmit!!!

  • Na…..
    Na végre
    vannak akik kapiskálják a lényeget … tisztelt Szerző
    Csakhogy már igen késő …

  • Vonatkozna ez arra is, hogy ne tegyek kotelezove a szajkosar hasznalatat, es ne zarjak le az egesz vilagot egy nyuzuge kis infulencia virus miatt? Milyen alapon kotelezheti egy orvos erre az egesz orszagat?

    Az infulencia ellen eddig is csak eletuntak es batrak oltattak magukat, mert semmi szukseg nincs ra, ugyanakkor minden egyes oltassal gyengiti az ember a sajat immunrendszeret.

    Erdemes lenne utanaolvasni ebben a temaban az alapoknak, azaz a „germ theory versus terrain theory” vitat attanulmanyozni, es aztan nem art a virusokrol is tanulgatni mielott az ember dontest hoz a temaban.

    Ezert aztan nehez kategorikusan kijelenteni, hogy a politikus kussoljon, mert egy felelos politikai vezeto a nepe egeszsegeert/eleteert is felel.
    Nehez a dontes meg akkor is ha neha hullanak az olyan elnokok, akik nem ertenek egyet valamivel.

  • Ferenct:

    A politika nem fogja elhagyni vérkeringésedet mert már felfalt tégedet „szívestűl lelkestül”.

    Jelen kurzusnak módszere hogy bele vájja magát az emberek lelkébe, mint koronás izé a sejtekbe.

    Gyógymód per pill egyikre sincs igazából.
    A vakszerencse talán segít felépülni belőlük.

  • Geyza
    2021 július 19
    4:49 du.
    gyuri10
    2021 július 19
    3:31 du.

    Ne hazudozzál te idióta neked minek a harmadik te nem kínait kaptá

    Dr gazsi,
    hát már a vak és a süket cénában is szagértő vagy?Vagy megint csak a bor beszél belőled?Csávókám,nem veszed észre(sic),hogy itt senki nem osztott neked lapot és te mindenkibe belekötsz? Ezért Angyalföldön és a VII.kerületben is akkora taslit kapnál, hogy zuhanó-repülnél egyenesen a kültelki putridba.

  • Geyza, tyotymod mindetyikre fan. Taplettta is a zetyikre.
    A tapletta lehet akar multipol is, min ta Zinterpol.

    Influenszat nem vakk szerecsen tyotyittya, hanem mekk eloszheto mekkfelelo fitaminckal es nyomok-a-homokban elemeckel. Es ha sok penszed van resveratrol es mas polifenol szetese is alyanlot.

  • gyuri10
    2021 július 20
    11:36 de.

    Hm…Van egy garzon-lakásom a Hetedik kerületben.
    Még nem kaptam ott semmit a lakbéren kívül, tekintve hogy kiadtam.

    Folytasd idióta.

  • Gabriel,

    Elgurult a Cavinton. A szerző elég sokat írt vírus-ügyben.

  • Incubus,

    A Föld különben is lapos, csak a gyíkemberek torzítják az optikai vetületeket, és azért látszik gömbnek.
    Viszont nálad valaki a Mátrix előző verziójának bug-os alprogramját töltötte be valaki.

  • Andrews! Nem értem, mire válaszoltál – de biztos én vagyok a hülye.
    Hanem. Jól tudom, hogy sokan vélik úgy: a „politika” az oka minden bajunknak… Mintha a vizet okolnád az árvzést, vagy a vírust a járványért…
    A politika a közösségi élet dolgait – problémáit, örömei stb. jelenti (egyszerűsítve). Miután az ember közösségi lény – egymagában életképtelen – nem nélkülözheti a politikát. A közösségi élet irányításának módja viszont különböző lehet – és ez visszahat az egyének életére. Ezért nem mindegy, milyen politikai irányítás határozza meg az életet.
    A legaljasabb – és a jelek szerint erősen ható – sunyiság, ha bárki azt súlykoélja: a politika aljas dolog, te csak ne törődj vele, majd én magamra veszem ezt a keresztet…
    Aztán csodálkozhatsz, hogy miféle feltételeket szab Neked a „politika”. Minden diktatúrának kedvenc mantrájs. A Kádár kornak is ez volt. (Én pl. fegyelmit kaptam, mert „politizáltam” – egy politikai szervezetben! Micsoda hülyeség. Később pártfegyelmit is akartak adni, de akkor még nem voltam párttag.)
    Az embernek nemcsak joga, kötelessége is a közösség dolgaival törődni – politizálni. Főként „értelmiségiek” siránkoznak eltartott kisujjal finnyáskodva: Fúúúj politika! Aztán oda vannak a csodálkozástól, amikor pl a genetikai felismeréseket aljas módon használjuk föl. Vagy akár az acélgyártás tökéletesítését. Ezekkel nem az „aljas politika” él vissza, hanem mi, emberek. A különböző ismereteinkkel, hiteinkkel.
    Nincs annál nevetségesebb, mint amikor valaki rendszeresen megsólal közösségi ügyeinkben – vagyis politizál -, és közben vehemensen szidalmazza a szegény, ártatlan fogalmat.

  • talalom
    2021 július 21
    6:33 de.

    Heúúú Réka!

    mivel egy közösség ami országhatárral van körbevéve amit fegyverrel és kerítéssel is védenek sokféle, mint a kaleidoszkóp és ez lehetővé teszi, hogy a piros elátkozza a hupililát azért mert kritizálta a pasztellsárgát a zöld mellényben tűzpiros kókusz szőnyegen kék mászóbottal… és ez így érdekes… ezt sokan demokráciának nevezik (én nem, én infantilis agyficamnak nevezem, mert ennek sohasincs vége, mert mindig lesz még egy beszólás és arra a legújabb azaz az egész hangyaboj nem halad csak bojong mint a bojgózsidó a fődigérő kaftánnyában és pajeszban… mindez lehet Keynezi Ánus is meg Brzsezsin Szkizmus vagy Dakota… Dallas ból

    ezt játszák az egész – úgynevezett – nyugati világban… az átkozottak meg haladnak, mert időben és mindig rászólnak a szarkeverőre, hogy ezt otthon kisfiam a saját bilidben…

    és meg találom nem találom de megmon’tam jól az marad blogtémának normális élethez munka és nem szájtépés kell a cserebogarak halhatatlanságáról

  • Ha folytathatnam „talalom” altalanos velemenyen a politika alanyan?!

    Persze leteznek nagyon sok, sot gyakran a politikusok tobbsege erkolcstelen, gyarlo, onzo, bekepzelt es on-erdekeiket szolgallo egyenek.

    De az NEM a politikai szukseglet altal okozva, hanem az egyen-politikusok erkolcsi-szellemi hianyossagia es onzeseik miatt.

    Mint „talalom” irta; „EZERT NEM MINDEGY HOGY MILYEN POLITIKA IRANYITAS HATROZZA MEG AZ ELETET.”

    Igazan szeretenem olvasni, hogy valojaban mit velt azon a „politikai iranyitas”-on amely idegen politikai, katonai es gazdasagi hatalom erdekein alapult, s minden egyen alapvato-jogait megtagadta, csupan azt az egyettlen idegen erdeket szolgallo tetteket kenyszeritette tobb nemzetek lakossaira.

    Na oszinten !

  • A „lakbért” szárazon úsztad meg?

  • Andre_s

    Sajnos nem volt módja, mert hogy nem is kapni errefelé
    Amúgy az itteni hiv. gyógyszer-ügynökség által regisztrálva az eredeti (RG) termék
    Csak nincs – de szívesen használnám …

    Amúgy ha Cavinton mentes emlékezetem nem csal nagyon, ennyire egyértelműen még a tisztelt szerző sem fogalmazta meg ezidáig, hogy van ugyan a vírus mint tény (most az eredetét hagyjuk, e tény feszegetéséig kevesen jutottak, ami amúgy sorsdöntő kéne hogy legyen) de a Virushecckampány nem más mint aljas politikai csetepaté….

  • Találom

    Kedves Margitka, 1000%-ig igazad van abban amit az Andre_s-nak írtál
    Csakhogy nem az a lényeg, hogy a politika ártalmas vagy nem, vagyis kell-e politizálni vagy nem!

    A nézetedben erről én is 1000%-kal támogatlak, hogy igenis kellene

    Csakhogy, a probléma más!, és NEM egyszerűen annyi, hogy a politizálási szférát igen aljas és alattomos gazemberek kisajátották maguknak, akik magukat kinevezték a politika kizárólagos képviselőinek, akik majd megmondják a tutit!
    Hanem attól lett … van probléma, hogy a tömegek ezt sunyi lustaságból, vagy alamusziságból be is veszik, elfogadják …
    Aztán ha a rendszer ráadásul még diktatórikusabb is, mint a mai NER lagymatag pocsolyája, akkor bizony a politikai kisajátító aljas csibészeknek még „joguk” is VAN „megfenyíteni”
    A saját bőröd az élő példa rá
    Mit kell ennél többet mondani?

    Amúgy a dolog Magyar honban (és az egész Kelet-Európában a Szent-szövetség idején lett köbe-vésve – onnantól számíthatjuk ezt azt átkot rajtunk
    Ami a polgári fejlődést Európa ezen felén mindez sikeresen megakadályozta.

  • talalom
    2021 július 21
    6:33 de.

    Andrews! Nem értem, mire válaszoltál – de biztos én vagyok a hülye.

    Ezt a bőven kifejtő hozzászólást jegyezted a beírója szerint
    „Tisztelettel kérem, nézd már meg a politika szó jelentését!”
    Erre javasoltam, hogy mélyülj el a biológia fogalmi körébe.
    Ha Te nm tudod, hogy miért írtad, amit írtál, arról aligha tehetek 🙂


    Hanem. Jól tudom, hogy sokan vélik úgy: a “politika” az oka minden bajunknak… ”
    Majd meg is válaszolod magadnak
    „A politika a közösségi élet dolgait – problémáit, örömei stb. jelenti”
    Márpedig, ha elfogadjuk az utóbbit, és tudomásul vesszük, hogy a Jomo nemzetség alapvetően hordaállat (ezen vitázhatsz, de okvetlenül fordulj az Evolúcióhoz ebben az esetben), akkor a politika elég sok mindenért felelős

    „Mintha a vizet okolnád az árvzést, vagy a vírust a járványért…”
    Az „árvíz”, illetve a „járvány” mesterséges fogalmak, amelyek valóban politikai vonatkozásúak. Azonban víz nélkül az előbbi, kórokozó nélkül az utóbbi nehezen menne. Miközben a Himalája csúcsain emlegetheted az árvizet, a geológiai helyzet nem kedvez neki. Még akkor sem, ha a Himalája valójában egy mélytengeri törésvonal.
    A vakcinálás hatása meg nehezen írható le az immunbiológiai ismeretek, beleértve az emberi populáció biológiai heterogenitásának tudomásul vétele, valamint a vírus biológiájának emlegetése nélkül. Próbálkozhatsz persze vele, és emlegetheted a politika kizárólagosságát. De akkor részesítsd egyházi átokban a vírust. Biztos komoly hatása lesz.
    Ha tőlem tudsz ilyet idézni, akkor okvetlen

  • Az előzőben természetesen Homo nemzetségbeli állatokról van szó

  • Bendeguz79
    2021 július 21
    2:08 du.

    come on, grizi

    Ukrajna jelen hejzetét te hogyan látod? oda még csak a hejderménkü nem ment be, hogy legyen nekik demokráciájuk és most mi van? a Victoria Nuland elérte azt, hogy a 2014 es Majdan események után szétvert ukrajnát most a németek támogassák anyagilag annak ellenszolgáltatása címén, hogy Dzsó a Bidén megengedte Németországnak hogy ott vegyen földgázt ahol neki jólesik

    senki sem avatkozott be semmibe és most ojan jólét van Ukrajnában, hogy 3 polgárháború is fojik eccerre és a Kabaré Színész államfő meg állandóan sikoltozik, hogy őt és azt amit kapott az usától azt báncsák, mondanál valamit Peru ról ahol ugye Keiko Fujimori megbukott a szocialisták ellenében és most nem tud betüremkedni a demokrácia (sem?)
    tegnap este Miami ban (ott voltál a dzsemborin?) Hannity és néhány „politiquero” csinált egy cubai forradalmat Miamiban és egész este győztek azután hazavitték mind a 23 darab zászlót mind a 47 en (ojan közelről filmezte a „tömeget” a Foxnews kamerája, hogy milliós átláthatatlan tömegnek lásson pedig pedig amikor a Marco Rubio belegyalogolt a Hannity val a „tömegbe” 3 métert akkor már nem látszott más csak a sátorrudak és az ingyenvacsora)

    az egyik „tüntető” vette 2 szer 1 méter kútláncot a Home Hardware ben és a nyakára tekerte kecsöppel, hogy a Hannity hátraugrott rémültében, hogy ez még él? és csak mondta habzó szájjal, hogy ő hogyan akarja hogy a cubaiak akarják mert a 10 millió cubai mind hüje csak ez a dilinyós a trolibusz
    és nem volt Pegasus sem

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2021 július 22
    7:38 de.

    Ukrajna jövője már kezd kibontakozni, ugyanis dereng hogy, Victoria Nuland 5 milliárdja kevésnek bizonyult a kecsegtetőnek tűnő projekt bekebelezésére, ezért a lekötelezett csatlósokat is önként be kell vonni az államcsőd és a téli megfagyás elleni megelőzés finanszírozásába, ugyanis a felvirágoztatásra kiszemelt szakképzett 5 millió munkaerő éhenhalás helyett inkább csúfosan a nyugati imperialistákhoz menekült mosogatni az otthoni szakmunkás bérének háromszorosáért, a kutyának sem kellő szakképzetlen otthonmaradottakkal meg nem lehet még egyszer a holodomort eljátszatni ! Namármost arra még a kitűnő cukrász, Victoria is rájön hogy, előbb-utóbb magára kell hagyni a Kijevi Ruszt, mert az összes demokráciával megajándékozott(Irak, Afganisztán, Libia stb.) pofátlanul hálátlannak bizonyult, csak a FEDezetlen pénzt herdálják rájuk, az eddig nyájas hitelezők is kezdenek szemtelenül a nyakukra nőni miközben otthon is védekezni kell az egyre sűrűbben előforduló spontán lapostévé beszerző inváziók, a lovasszobrok ledöntése és a délről jövő illegális házicselédnek valók ellen! Végül arra az elkeserítő megállapításra jutottam hogy, ha fegyverekkel sem sikerül U Krajinát az EU-ba és a NATO-ba kényszeríteni, akkor -egyből a rokoni kapcsolatokra hivatkozva- az őshaza karjaiba fogják visszakönyörögni magukat, amitől Putyin spontán elélvez! 😀 Egyszóval szerintem ez a projekt sem fog bejönni! 😀

  • Andrews! Következetlen vagy: ha a homo nemzetség hordaállat, ahogy írod, akkor bizony nekem van igazam. A horda is közösség ugyanis – bár mások a szerveződési elvei mint a mai embercsoportoknak.
    RODEO 11! hA AZ EMBERISÉG EGYSZÍNŰ LENNE – NEM LENNÉNEK HUPILILÁK, MEG HALVÁNYSÁRGÁK, már rég kihaltunk volna. Arról nem is beszélve, milyen baromi unalmas lenne az élet…
    B79! Sajnálom, de a marxizmus – és annak változatai lényegét nem lehet egy hsz-ben még csak összefoglalni sem. Az olyan analfabétának, mint Te, akit minden dolog megítélésénél kizárólag a saját, személyes sértődöttsége vezet, még hosszabban se. Próbálj meg a saját korlátaidnál messzbbb nézni.
    Csak a kisajátítás elméletéről köteteken keresztül vitatkoztak, (Nem a személyi tulajdonod kisajátításáról van sző, hanem a munka nyomán létrejött értéktöbblet kisajátításáról.

  • talalom 7/23, 5;44 de

    Igazan meglepo lenne ha csak egyszer hajlando es kepes lenne szemlyes gyalazasai hianyval, s legalabb felig-civiliazalt hangon irni, barmit is ohajtana irni valaszaban.

    „Probalj meg a sajat korlataidnal meszebb nezni.”

    talalom, a korlatozhatalan egyeni szabadsag, lehetoseg az allam-hatalom, part, es diktatorok alatal korlatozhatalan tarsdalmi rendszer tul tessz a Maga mindenfele „korlatozsain” es valotlan allitasain ?.

    „Nem a szemelyi tulajdonod kisajitasarol van szo, hanem a munka nyoman letrejott ertektobblet kisajitasarol.”

    Pontosan !!!!!

    A sajat apjanak a kocsmajat talan lopasbol nyerte, s nem a munkatobbletenek erdemnyebol, munkaja, veriteke alapjan????

    S nem volt am az egyedulli Magyarorszagon sem egesz kelet-europaban.

    S nem lett volna „munkatobblete” amikor havi 900 Forintert segedmunkaskent dolgozott???????

    Vajon ki vagta-zsebre azt a „munkatobbletet”??????

    S mi alapon „sajatitotta” azt el Rakosi es tarsai?

    Fizettek annak az arat ?????

    Tehat az nem RABLAS volt, az apja „munkatobbletenek” eredmenyet elrabolni ?????

    Vajon hol latta a „tudomanyos Marxizmust” abban, vagy barmit „tudomanyos” es tisztesseges-nek???????????

    S hol a feneben a vilagon latta annak „valtozatai”????

    Eroszak, kegyetlenseg, diktatura, verontasok, kozgazdasagok teljes pusztitasai, alpveto szuksegletek hianyossagai es a dolgozo-lakossag kegyetlen elnyomasa barhol a vilagon ahol lehetoseguk lett.

    Talan Maga boldogsagat talalja abban embertrsait eroszak es nyomorban tartasai??????

    De ha valoban az lenne a Maga hite, vajon miert nem eli eletet amodon??????

    Miert nem hajlando egyszer arra oszinten egyeni atkozodasa hianyaval valaszolni???????

    Mindeg elfelejti Sztalin elvtarsa figyelmezteto szavait???

    „Csupan annyi tisztesseget nyujts masoknak, amit elvarsz masoktol” !!!!!!!!!!

    Szegeny Sztalin forog a sirjaban!

  • Rodeo [zárolt:
    Orbán Mo.ellen c.cikk]
    2021.július. 22. 1:59
    ˙

    Dear mr Cowboy-produktion[alias: „marhaállás” 🙂 ]O.K. sőt!

    Azonban úgy érzem, hogy kedves, jószándékú megszólításod, a „Blueberry” szerénységemet nem illeti, minthogy jómagam sajnos nem születék kékvérűnek, minthogy a nevezett nemes gyümölcs az én – Rejtő Jenőtől – kölcsönvett málnaszőri titulusom megmarad rajtam ez a sima red,avagy a raspberry „vörös tömegkaszt” keretei között, ami persze nem is akkora pech, mint azt gondolhatnánk, mert ma e kies hazában annyira drága lett, hogy csak a blueberry-k tudják azt megfizetni. Természetesen ez is a >new-blueberryekre<(ld.Msz.07.22/6:26) érvényes.

    Mégegyszer megköszönve jóindulatod, és hasznos észrevételeid hálából ajánlok neked és más idetévedő vezeklőknek is egy szenzációs kis olvasmányt az ESZTMÉLET c.amúgy is figyelemre méltó szakirodalmi folyóiratból ALBERT EINSTEIN tollából…:

    https://web.archive.org/web/20090430105740/http://eszmelet.freeweb.hu/47/einstein/47.html

    "Ha a méhek kipusztulnak, az emberiség is kipusztul": (A.Einstein [de máshol])

    Málnaszőr

  • Ha nem jönne be:

    Google: ESZMÉLET 47.szám

  • Málnaszőr
    2021 július 24
    6:30 de.

    Dear Sir Raspberry (as you see I screwed up well LOL) Einsteinnel már régóta nincs mit vitázzak… viszont Rejtő nagysága (na jó: óriás erről is Egy Nagy Magyar szavai jutnak eszembe „órás” … hejett) előtt hajlongani sem akármi

  • Málnaszőr
    2021 július 24
    6:30 de.

    itt találtam rá, kösz!

    http://www.amiidonk.hu/elemzes/albert-einstein-mi-szol-a-szocializmus-mellett/

    máris olvasom

  • Málnaszőr
    2021 július 24
    6:30 de.

    muszáj hozzátennem, hogy Einstein azon megállapítása (most olvasván ezt sok évvel élményeim létrejötte után) miszerint az ősi vagy nem modern emberi társadalom mijen is valójában (tökéletes Einstein leírása) azt Fekete Egyenlítői Afrikában évekig élvén tapasztaltam (érdekes módon természetesnek tartottam első pillanattól kezdve mivel én magam is hason SIR -ű nek születtem)
    az ottaniak a méhekhez hasonló létmódot követnek azaz ha látja, hogy jó akkor csinálja és ha nem jó akkor felejtsd el megismételni erről szóló „utasításodat”; (instruction) élete árán sem csinálja, PONT.

    és ez eredményes, a világot ki lehet forgatni sarkaiból ezáltal (meg is csináltuk … és jó vala és a végeredmény láttán ők maguk is csodálkoztak, hogy mire voltak képesek én meg mondtam nekik, ezt mind ti csináltátok tiétek és legyetek rá büszkék és úgy leve! (szvsz a keletázsiai társadalmak eredményei is ugyanezen a pragmatikus alapon érnek el a Marsra ahol már csatangolnak is… többek között… sokak sikító frászt kapnak ettől… 20+ éve kínai barátom a PC-m javítása és programja rendbetétele kapcsán mutatta meg, semmi lelki élete sincs a PC nek az egy is egy „vekker” bedugom kikapcsolom bekapcsolom és műxik ez is hangya meg méhecske az elpusztíthatatlanok egyike)

    na jó remélve Cenz Ura nem talál ebben radírra méltót és hagyja hogy elolvasd

    üdv.

  • Bendeguz79
    2021 július 23
    12:44 du.

    come on grizi!

    Margitkát nem báncsuk, OK?
    a te szűklátókörűséged már kenterbe veri a Marco Rubio és hasonszőrű tetvekéit, és az oktrojációid is a pofátlanság Csimbór Asszója… ha valami kitekert szemenszedett valóságot így csoportosítasz menthetetlenül igazad lesz (gondolod te az agylúdtalpaddal és a hozzád hasonszőrűek SIC), holott

    az egész mondandód nullánál kevesebb értékű … és hadd ne magyarázzam…

    emlékeztetlek a manapság demokráciáéknál az: infrastructure budget ről fojó vita, mej sohasem valósul meg, azért, mert pénzügyi szagemberek nem képesek az autópája építés csínnyát-bínnyát megoldani (ezért nincs egyetlen autópája sem az usa ban csak mezei autóutak … azaz sívó homokra nem lehet várat építeni… neked magyarázzak??? brühühü)

  • B79! A kocsmát a szüleim a nagybácsitól vették át, annak eltartása fejében. (A bácsi tovább tartott, mint a kocsma…) De ez mellékes.
    A marxizmus, és annak azóta többször módosított változata – elmélet. Pont úgy nem kérheted számon a gyakorlati kísérletek kudarcát, ahogy a katolicizmust se az inkvizitorok tevékenysége alapján ítéled meg.

  • Bendeguz79
    2021 július 23
    12:44 du.

    come on grizi

    Hofi Géza demokráciáékról ojan dolgokat mondana, hogy demokráciáék nem élnék túl!

    J. a Bidén USA 46. Elnök: kérdez: mondd Debella tucc hidat építeni a Niagara Falls -on keresztbe?
    Debella: Nem!

    és ha megfizetlek?

    na ez vagytok ti, Sztálin t meg hagyd…; lévén egy firnyák grúz hamar felismerte USA lényegét (de nem mondta meg neki)

  • Talalom
    24.1:00

    Hiba és kár mentegetőzéssel kezdeni. Ti.tény, hogy a kisiparos, a kiskereskedő stb. egyszóval kispolgár mindig is messze állt a nagypolgár tőkéstől, tehát egyáltalán nem kapitalista, amit B79 ezzel próbál a hasadba beszélni, hogy a tőkés a maga verejtékével keresi „a kenyerét”, ami nemcsak egy óriási hazugság, de még hülyeség is…
    Mert a kispolgár, aki átmenetet képez(het) a kapitalista gazdaság két lényeges, működtető osztálya a munkásosztály és a tőkésosztály között. Azt is mondhatnánk, hogy a kispolgári létből két kifelé vezető lehetőség kínálkozik: a fel is út, meg a le is út. A kapitalizmus legritkább gyakorlata az, ha a kispolgárból mégis nagypolgár lesz. Ettől független’ az is csak természetes, hogy a kispolgár a feltörekvő vágyainak megfelelően „szívvel lélekkel” kapitalista ideálokat kerget és nem a proletár múltat vágyja vissza. Ide tartozik, hogy a munkás pedig a kispolgári létet idealizálja, mert ebben rejlik számára a kitörés reménye.
    – Lejebb azzal „védekezel” amit mások támadásként használnak a Marxizmus ellen, hogy ti. az is csak „egy elmélet”, amit (szerinted is) folyton változtatnak… Nem igaz!!! Legföljebb az új kutatási eredmények által az is gazdagodik, mint ahogy a tudományos vívmányok is minden diszciplínát csak bővítettek. A Darwinizmus is csak tovább gazdagodott a mikrobiológia eredményeivel, mint ahogy a Newtoni fizika sem szegényebb lett pl.az általános relativitás elmélettel, hanem érvényességének hatósugara a Naprendszer keretei között maradt, de ott szigorúan tartja magát és az állásait.

    A Marxizmus tehát sem csak egy elmélet… Vannak fix premisszái, melyek megdönthetetlenek sőt, a monopolkapitalizmus globalizálódása – a globális; multinacionális ipar és kereskedelem – fejlődési szakaszában nemcsak a Marxizmus korai premisszáit igazolja vissza és erősíti meg, de nemzetközi szinten azt meg is szilárdítja.

    – A katolicizmus, tulképp’ a nevében is deklarált általánosság szerint politikai-katolicizmust jelent. Abban pedig az inkvizíció évszázadokon keresztül játszott hivatalos vezető szerepet, tehát szerves tartozéka volt a vallásnak.
    Ezzel szemben a Marxizmus nem is hirdetett olyan tanokat, amellyel a bolsevizmus részben téves és hamis hivatkozási gyakorlata során visszaélt. A személyi(!) kultusz Marxéktól abszolúte idegen visszaélési gyakorlata, tehát nem a Marxista elmélet egy „változata”.

    Hadd ajánljam neked is az Eszmélet hu. elméleti folyóiratot, Dr.Krausz Tamás professzor úr kitűnő szerkesztésében.

    Üdv’ Málnaszőr

    Ui: „A bácsi tovább tartott, mint a kocsma” megjegyzésed már annyira szellemes, amit plagizálnom is érdemes lesz. 😀

  • BrunszvikTeri

    Bendegúz79
    07.23.12:44

    A Marxizmus fő iránya a társadalom megtermelt értékeinek az igazságos elosztása a „szereplők” között, azok termelésből kivett részének arányában.

    Maga össze-vissza hablatyol és aljas mód provokál, amikor a marxisták által is elítélt Rákosival és Sztálinnal jön. Rég lejárt, néhány éves időszak volt. Mellesleg, még ezek nem halmoztak fel magánvagyont. Semmiképp sem azt amit a tőkés osztály a munkásosztály terhére harácsol össze a munkás megtermelte értéktöbblet kisajátításával kb. 95:5 arányban.

    A tőkés társadalom értékes és tartós javait a lakosság maximum 5 %-a birtokolja. Tehát 5 % kezében a 95 % által létrehozott fogyasztási javak és termelőeszközök összessége.

    A tőkés kizsákmányolás ténye matematikai bizonyítvány. Hiába is tagadja Bendegúz az ő floridai villájából, vagy kastélyából. Az értéktöbbletráta mindent elmond erről a módszeres fosztogatásról, ami tény, de annak arányáról is, ami a munkás szabályos meglopása már vagy 2-300 éve…

    Tanuljon Rodeo11 07.24/11:56-ban Málnaszőrnek küldött mellékletéből is, ill. Einsteinnek az erre vonatkozó gondolataiból. Einsteint talán még elfogadja tudományos vitapartnernek…

  • hexadodekaéder

    talalom 5:44

    Amit ebben a hsz-edben B79-nek elmondasz több, mint helyénvaló, az egy remek összefoglaló a lényegről.
    Félek, hogy érti ő, csak nem akarja érteni, mert az ő lelkiismerete sem tiszta a kizsákmányolást illetően, ki tudja, honnan ez a részéről oly „magabiztos” örök védőállás?

    Dehisz Florida maga is az értéktöbblet kisajátítás világelső kvintesszenciája a maga kacsalábon forgó palotáitól kezdve, a fejedelmi lakosztályokkal kicsicsázott márkás hotelekig…

    Egy biztos, hogy valami nagyon köti őt még az egykori gyilkos Horthy-éra világához is, amit tűzzel és vassal is védelmezne, ha megtehetné…

    hxd

  • Málnaszőr
    2021 július 25
    4:01 de.

    „A Marxizmus tehát sem csak egy elmélet… Vannak fix premisszái,…”

    Megtennéd, hogy nekünk tanulatlan barbároknak szépen sorba vennéd öket?

  • talalom 7/24, 1;00 du

    Soraival probalja sugeralni, hogy talan nagybacsikaja lopta a kocsmat???

    Orommel olvasva, hogy legalabb nagybacsikaja nem jutott Rakodsi kezebe mint a kocsma.

    De miert nem lehetett volna joga Maganak , gyermekeinek sot unokajanak is orokolni a kocsmat szeretett Rakosi diktaturajanak tettei heleyett amit elarabolt.

    A „khatolicizmus”-t es az „inquizicio”-t NEM emlitettem, mert nem keverek alanyokat!!!!!

    De ha erdekli azt is nyiltan es logikusan a valodi tenyek alapjan megvitatom.

    S az nem rovid-latasom, hiszen felvilagszetre tettek ugyan azt.

    De vajon Orban-nak ma miert nem lehtne ugyan az a joga a Maga megtakaritott penzet amit unokajanak szan, hasonloan elrabolni, az „allamositas” a nep-erdekeben neve alatt???

    Kerem NE feledje, sem allitja valotlanul, hogy felvilagszerte az „elve” egyenlo modszerek alapjan s egyenlo eredemnyeket produkal.
    Ami totalitarian eroszak, emberi jogok tiltasai, hianyossag es tomeg elegedetlensegek.

    Persze Kina es Viet Nam a Maga alatal elitelt es atkzott „kapitalista” kozgazdasagot gyakotolja korlatozasai alapjan, s az eredmnyeik eg es fold kulombseg.

  • Terike a brunksziktól!

    Hogyne, tökéletesen igaz, hogy az emlitett emberi alakot öltö monstrumok vagyonokat fel nem halmoztak …
    De irtották és kinozták az embereket (munkásokat) ahol csak érték …
    Hmmm … néhány éves idöszak … a 6 millío fagy-, és ehhalálra kényszerített ukrán gyerek, az csak ideológia „félreértés” volt
    Milyen szörnyeteg monstrum vagy te magad is, aki igy gondolkodik??!!

    De figyelj, nagy betükkel irom, hogy legalább elolvasni elbírd:

    ENGELSZ NEM HALMAZOTT FEL VAGYONT – MÁR BELESZÜLETETT – ÉS EGÉSZ ÉLETE VÉGÉIG AZ ANGOL/WELSZI MUNKÁSOK VÉRÉT SZIVTA MINT A LEGGAZDABB NÉMET, A CSALÁD ANGLIAI GYÁRAIBAN!

    Ö és IMÁDOTTJAI, nem tudni igazán, hogy a férfiszerelme okán vagy annak felesége használati okán pedig vigan irogatták hogy a „szemét tökések” kiszipolyozzák a szerencsétlen prolikat.
    A feleség ereiben persze (közös?) gazdag szász nemesi kékvér csordogált …

  • B.T.

    Kepes lenne meghatarozni hogy mi a fene lehetne a Maga „ertek-tobblet-rata”-janak meghtarozasa, vagy elgalabb is minimalis ertelme????????

    Minden anyit er amit Maga hajlando fizetni az aru-cikkert vagy szolgaltatasert, szuksegessege es fizeto-kepessege alapjan!!!!

    Mar tobbszor tettem a kerdest itten annak vitajan.

    Pl. amikor a pek, vagy hentes, vagy fogasz, vagy fodrasz termeket vagy szolgaltatasat nyujyja Maganak, vagy barkinek, KI a kizsakmanyolo ????

    A termeket vagy a szolgaltatast nyujto, VAGY annak megcasarloja es hasznaloja ?

    Hiszen mindketto jovedelmezik azon, maskent felkopik az alla!!!

    S annak a termeknek vagy szolgaltatasnak mi lehetne a maguk alatl itelt ara es mi alapon hatarozhantak azt meg????

    Az evek alatt SOHA, SENKI nem volt hajlando egy arva szot nyujtani azon.

    Ketsegtelenul „tudomanyos Muxizmus”-uk nem eri el a minmalis fokot!!!!

  • Bocsanat-helyesbitesem.

    A Julius 25, 4;09 du soraimban hibasan irtam a Floridai ossz-ado-korlatozas hatarat, ami nem „4 mill”, hanem 20 mill-re szabta meg a szavazo lakossag 20 eves hatridore.

    Ma itten a 12-14 mill ossz-adokat fizetunk.

  • Bendeguz79
    2021 július 25
    9:21 du.

    come on grizi,

    részletezzed az adó (mejik adó, mert sokféle adó van és sokféleképpen fizetitek, még Floridában is {a lakóhejed előtti járda és fasor az magántulajdon és a tulajdonos tartja fenn vagy köztulajdon és az adódból fizeti a county} és a kamatok, kamatos kamatok)

    mert az az agyficam amit ide rittyentettél, az hazugság vagy a gazdasági csőd, ha $20000 ben behatárolva az adó és abból $12-14000 fizettek évente(???) attól függetlenül hogy kinek és mekkora a jövedelme? ez nem % alapon megy?

    nagyon sötét dolgokat írsz és assziszed mindenki lapoz mikor a te grizi nickedet láttya? szerencsétlenségedre beleolvastam

    számokat írjál, ne rablómesét!