Az Európai Uniót továbbra is utáljuk, de más hangnemben, mint eddig

2021 szeptember 7 1:31 du.71 hozzászólás

Visszafogja csahosait Orbán Viktor. Legalábbis megpróbálja őket cizelláltabb gondolkodásra bírni – ez derül ki a kötcsei piknikről kiszivárgott információkból és értékelésekből. Az Európai Uniót ugyan továbbra is utáljuk, de más hangnemben, mint eddig. Akik eddig túllihegték a Brüsszel-ellenességet és artikulátlanul üvöltötték, hogy nem leszünk gyarmat, stop Brüsszel, meg a többi ostobaságot, azok most a vezér parancsára, kénytelenek lesznek visszavenni az arcukból és finomítani a mondandójukon.
Arról van szó, hogy jelen állás szerint, Orbán Viktornak esze ágában sincs kivezetni Magyarországot az Európai Unióból. Ez a kötcsei pikniken elhangzott Orbán-beszéd üzenete, ezt kommunikálja most a miniszterelnök a magyaroknak. Közöttük is elsősorban a hevesebb vérmérsékletű fideszeseknek. Orbán ugyanis felismerte, hogy a magyar társadalom többsége – Európában szinte egyedülálló mértékben – pártolja az uniós tagságot, ezzel szembemenni, különösen a választás közeledtével, politikai öngyilkosság. Még a fideszes szimpatizánsok körében is többségben vannak azok, akik szerint Magyarországnak előnye származik abból, hogy az Európai Unió tagja. S bár az elmúlt évek milliárdokat felemésztő kormányzati propagandájával a Fidesz igyekezett ezen a képen változtatni, a kísérlet nem sikerült.

Most tehát itt van a legújabb: Magyarországnak nem érdeke elhagyni az Európai Uniót, amely egyébként úgyis összeomlik, de mi leszünk azok, akik tartjuk majd az utolsó gerendát. Maradunk, ameddig csak lehet, cserébe azt szeretnénk, ha az unió olyan volna, mint amilyennek mi látni szeretnénk. Mi, azaz a Fidesz. Mi, azaz Orbán Viktor. Mi, azaz Magyarország.

Deák Dániel, a kormányhoz közeli XXI. Század Intézet vezető elemzője, aki ott volt a kötcsei pikniken, viszonylag gyorsan felfogta, hogy Orbániában új szelek fújnak, és így interpretálta a miniszterelnök által elmondottakat. „A brüsszeli vezetés kritizálása, támadása nem egyenlő az Európai Unió-ellenességgel, a kettőt külön kell választani. Értelemszerűen a baloldal – mivel az EU támogatottsága magas Magyarországon – igyekszik úgy beállítani a kormányzati kommunikációt, mintha EU-ellenes lenne, de ez csupán tudatos félreértelmezése mindannak, amit a kormányoldalon hallhatunk”.

A Fidesz kiengedte a szellemet a palackból és most sehogyan sem tudja visszaszuszakolni oda. Ezért, mint mint mindig, ezúttal is a baloldal a hibás, ők vádolják a szegény, ártatlan kormányt azzal, hogy ellensége az EU-nak. Ezt kell a jövőben kommunikálnia minden fideszesnek, azoknak is, akik – mint például Fricz Tamás a Magyar Nemzetben – arról álmodoznak, hogy most már valóban ideje lenni elgondolkodni az unióból való kilépésünkön.

Nincs itt az ideje, mert a Fideszben mindig annak van itt az ideje, amit Orbán Viktor mond. Márpedig ő azt mondja, és másokkal is azt akarja kimondatni, hogy Magyarországnak az unióban van a helye. A Fidesz nem akarja otthagyni az Európai Uniót, csak megreformálná. Olyanná alakítaná, hogy az nekünk is tetsszen. A „nekünk” alatt Orbán Viktort kell érteni, aki azt szeretné, ha az Európai Unió olyan lenne, mint Magyarország.

Pedig, ha az Európai Unió olyan lenne, mint a mai Magyarország, az nem volna jó senkinek. Legkevésbé Orbánnak és a Fidesznek lenne jó, mert ebben az esetben az EU épp olyan elzárkózó és kirekesztő lenne, mint amilyen a mai Magyarország. Hiányozna belőle a szolidaritás, és ebből kifolyólag nagyon megnézné, mire ad pénzt. Nem szórná számolatlanul, ahogyan eddig tette és – talán valamivel visszafogottabban – teszi most is. Ugyanolyan elutasító lenne a lemaradókkal, mint amilyenek mi vagyunk az üldözöttekkel, valamint minden rendű és rangú elesettekkel.

A Fidesz által baloldalnak nevezett, ám ennél jóval sokszínűbb ellenzéknek éppen ezt kellene kommunikálnia. Hogy a Fidesz szokása szerint hazudik, szembemegy az unió eredeti értékeivel, és a számolatlanul érkező (és ellopható) pénz mellett, csupán azért akar a szövetség tagja maradni, mert számít a szövetséggel szimpatizáló választók szavazataira.

71 hozzászólás

  • Tökéletes írás.

  • EEeegen..hallom innen-onnan hogy már nyávognak…

  • HUXIT: O1g es talpnyaloi, a fasiszta oldal eddigi szándéka!

    Hu-go! Az ellenzék és a demokratikus Európa támogatói részéről!

    Nem ertek egyet, hogy most megint o1g jatéka szerint az ellenzéki oldal is szemethunyva az eddigiek felett csak tudomasul venne, h o1g-ek matol hatra arcot csinalva a HUXIT helyett hirtelen nagy EU-pártiak lettek!

    NEM!

    Szembesiteni kell mindenkit azzal, h o1g es a fidesz szava sertestragyát sem er, mert gerinctelenul valtozik velemenyuk a pillanatnyi erdekuk szerint!
    Semmilyen elkotelezettseg, hithuseg nincs, csak a vezer kaotikus elmebeteg csapongasai!
    Egyetlen egy dolog fix csak, hogy semmi sem fix!

    Pl: eddig a pápát gyuloltek, tamadtak, mert jézisi szemlelettel az elesetteket, a hajlektalanokat, a menekulteket, de még az elitelteket is tisztelte, segitette, sőt, az egyik elítelt labat meg meg is mosta!
    Most pedig a politikai haszonleses erdekeben hirtelen melyseges papaimádat lett urra rajtuk!
    Ott hajbokolnak, nem tudjak, hogy hogy torjek ossze magukat, csak hogy szelfizhessenek a Papaval!
    O1g meg egy feloras kulonjaratot is kiharcolt maganak.
    (De szerintem meg az sem lesz eleg az osszes bunet meggyónni!)

    O1g veszelyes az EU-ra és Magyarorszagra is, mert barmelyik pillanatban az eddigiekhez hasonloan habzo szajjal EU-ellenes lesz, hive, provokatora a HUXIT-nak!
    O1g = HUXIT

    ELLENZÉK= HUGO!

    ELAKARJATOK FELEJTENI O1G ORIASPLAKATJAIT A BRUSSZELUTALATROL? AZ EU-GYALAZASROL?

    Miert haggyátok, h o1g lecserelje a kártyáit a jatszma kozben?

    Miert haggyatok, h ganyé modon gerinctelenul ujabb es ujabb jatekszabalyokba vigyen bele benneteket az az őrült megalomán maffiózó?!

  • ‘Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak….’ (SZENT ISTVÁN KIRÁLY)

  • Kedves Szerző, meg merne kockáztatni egy magyarországi ügydöntő népszavazást az EU tagságunkról? Én nem! A fidesz és Orbán az EU leghűségesebb, legprofitálisabb csicskái, tessen csak alaposabban megvizsgálni a „magyarországi” gazdaság tulajdonosi állapotát(kb. csak 20 % magyar!) és észre fogja venni, hogy az EU-nak és Orbánnak is csak a szája nagy, harapni nem mernek, mert mindketten ugyanannak a lobbynak a szorosan fogott pórázán acsarkodnak! 😀

  • Nincs mit hozzátenni FSP ismét remek írásához, örökös mijóurunk pillanatnyi érdekei szerint finomhangolja az EU-s pávatáncot.

    A KMH közösség azon részének akit érint nagyon boldog új évet kívánok (שנה טובה – Shanah Tovah)!

    Továbbá még a tisztelt nagyérdemű figyelmébe szeretném ajánlani Gábor György mai bejegyzését:

    „Semjén Zsolt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódó Ars Sacra Fesztivál keretében megnyitott egy kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeumban, amelynek anyaga napjaink keresztényüldözését dolgozza fel.
    Semjén szóba hozta az európai keresztényüldözéseket is, s ezt nagyon helyesen tette. A kiállítás bizonyára bemutatta azt az esetet, amikor egy európai főváros kellős közepén egy azeri muszlim katona előre megfontolt szándékkal, aljas indokból és különös kegyetlenséggel lemészárolt egy erre a célra beszerzett baltával, annak vallása és nemzeti hovatartozása okán egy örmény keresztény katonát. S bizonyára a kiállítás élményszerűen törekszik közel hozni a látogatókhoz azt, amikor ennek az európai országnak az állami vezetése, a legfőbb helyről érkezett utasításnak megfelelően kiadta a keresztény katonát szabályosan feldaraboló kegyetlen gyilkost saját hazájának, ahol azonmód előléptették és muszlim nemzeti hősként magasztalják azóta is.
    És az alapos dokumentációra építő kiállítás bizonyára beszámol arról a pénzmozgásról is, amely a szadista gyilkos kiadatását követte.”
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100002038264412

  • Szerencsére jó hírek is érkeztek otthonról:
    „Budapest díszpolgára lett Iványi Gábor. A főpolgármester ezt az Evangéliumi Testvérközösségért meghirdetett szolidaritási eseményen jelentette be. Az istentiszteleten ezúttal több százan vettek részt, hogy támogatásukról biztosítsák az állami támogatásuk visszaszerzéséért évek óta küzdő szervezetet, amely a hátrányos helyzetűeknek segít.”
    https://rtl.hu/rtlklub/hirek/kialltak-ivanyi-gaborek-mellett

  • Igaz, jó összefoglaló – de egy ilyen összaolalóban -már a terjedelem miatt sincs mód az árnyalatok érzékeltetésére. A Fkolompos ugyan olysmit mndott, hogy Európában a helyünk – de hozzátette: Addig,amíg jön a lé. Aaz EU-ban most folynak a következő, hétévi költségvetési táryalások, és egyre erősebben vetődik föl: érdemes-e autark rendszerekbe önteni a pénzt, aminek zömét elnyeli a korrupió, miközben az eredeti cél – vagyis az ország felzárkóztatásának alig van jele. Ezért meg kellváltoztatni a támogatások rendszerét.És konkrétan Magyarországot hozták föl példának.
    Na, erre hörgött fl az egész komppánia.
    Ráadásul a néppártben (az EU konzervatív pártcsaládja)felvetődött az is: ki kellene zárni a pártcsaládból a magyar fideszt – hiszen a konzervatimizmus nem a jogállam felszámolását jelenti Na,erre rágott be igazán a Főkolompos, aki az utóbbi években már valamiféle európai vezető szerepre kacsingatott.
    Valóban, a magyarok többsége Európa-párti – MÉG. De gyorsan megváltozhat a helyzet,ha ezerrel nyomatják a „szegény, elnyomott magyarok” fílinget.
    Sokakban él a nosztalgia, amikor Magyrország volt a „béketábor legvidámabb barakkja”. Persze: vakok között félsszemű a király…

  • DR.Csekk Katalin és a „számolatlanul érkező pénz” Szirákra…. Zuhan is a Momentum népszerűsége keményen lefelé, alig jött össze a 20.000 támogatás is ! -gábor-

  • az EU egy sóhivatalnak álcázott gittegylet és a „legegyenlőbbek” elefántcsonttornyos klubbja nagy römipartikkal és szájkaratéval, nem kell vele semmit sem csinálni, így lehet a papagájkommandót ott Bruxellesban fenntartani és derűsen röhögni rajtuk egyre sújtalanabbak lesznek a világban már lassan Csádban sem lesznek az igazian fejlődők között

  • Vajon ki hatalmazta fel a cikk szerzojet, hogy ismet a kozosseg-neveben beszel??????

    A szerzo tagadhatalanul „utalja” az Europai Uniot, de nem kepes belatni, hogy Magyaroszag az EU nelkul Cuba, Venezuela, vagy Eszak Korea nivojara, ill. a lakosssag eletszinvonala oda esne eggyik-naprol a masikra.

    A nyugati asuto-ipar befektetesei nelkul legalabb egy millio magyar munkaneljkuli lenne.

    S akkor kinek a zsebeibol kapnak az itteni olvasok a zsiros 13 es 14 havi fizeteseiket??????

    De miert MINDENKI nema az EU sikeresebb, tokeletesebb es demokratikussa fejlesztesenek erdekein??????

  • Lezárult topichoz:
    Tisztelt Hölgyem satöbbi:

    Vietnám azért kapta az öt hadihajót az USA -tól mert tart a féktelen kínai tengeri tejeszkedéstől.

    És megépítette első szupermodern saját cirkálóját is pár éve.
    Úgy néz ki mint a legfejlettebb amerikai hadihajók, Nyilván USA segítséggel volt ez lehetséges.

    De te és a többi szélsőbalos elvbarátod, csak magyarázzgassátok ezeket a dolgokat a régi lejárt lemezeitek szerint.

    Senkit nem érdekelmek az avíttos brossúráitok.

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 8
    10:02 de.

    grizi agyficamod is van?

    a magyar gazdaság önálló volt és saját termékeit terítette exportálva a világ mind a négy nagy kontinensére (ne merészelj tagadni benne éltem külkeresként) és sikerrel!
    mára avvan amit a német autógyárak és a holland meg francia mezőgazdasági túltermelés beenged

    geyza meg pukkaggy meg a süket dumáddal madárijesztőket rozsdállódó pléhből összeeszkábálni kidobott pénz usa mexállta és nem akarja elhagyni az egész távol keletet de most valami kavarog és erről nézz usa teve csatornákat csak a zokogás és a lavórnyi könnyek

  • Geyza
    2021 szeptember 8
    12:16 du.

    „Vietnám azért kapta az öt hadihajót az USA -tól mert tart a féktelen kínai tengeri tejeszkedéstől.”

    Kedves Geyza és mi van akkor, ha már esetleg van erősebb kutya a térségben az USA-nál? Az erősebb kutya elve nemesi előjogokkal öröklődik vagy az erő(leginkább kurva sok pénz és adóság csapda) dominálja? És mi van akkor, ha a szolgalelkű nemzetbirodalmat berkeken belül pofátlanul bepalizta a kapzsi világpénzbirodalom? Konteó?

  • Orsós Elemér
    2021 szeptember 8
    2:01 du.

    Elemér a geyza politikailag analfabuta és szemellenzős:

    az ami 50+ évvel ezelőtt is csak álom volt a 850+ „tökdemokratikus” katonai támaszpont és a hozzájuk vezető államcsőd nélkül amej az általad hajszál pontosan leírt bepalizás; valamint az ahhoz elengedhetetlenül hozzátartozó dodonai retorika nélkül életkeptelen …

    de a konteó sikerrel megosztotta a világ eszeit és mint Paff a Bűvös Sárkány bámulnak az események láttán, mint Rozi a moziban

  • FSP, ez most nálad tényleg fóbia. Ha kilépne Magyarország, ami hosszan tartó folyamat, a gazdaság motorját jelentő világpiaci pozíciókat elfoglaló külföldi cégek megkezdenék a kivonulásukat. Ez katasztrofális következményekkel járna, mi nem vagyunk Egyesült Királyság.

  • Orsós Elemér
    2021 szeptember 8
    2:01 du.

    Elcsi.
    Ráfaragtál.
    Gyön a szeminárium.
    Szóda kofi, aprósütemény.

    A Délkínai Tengert karéjban sok állam határolja .
    Északnak van Kína.

    Namármost Kínát a Jóisten nem áldotta meg kőolajjal, ellenben az összes térségbeli ország PARTMENTI FELSÉGVIZI ALATT jelentős a kőolaj-kincs.

    Nagyjából középen helyezkedik el egy zátonyokból álló szigetcsoport, amit egyik térségbeli ország sem tett magáévá, egészen a legutóbbi időkig.

    Namármost kéremszépen.
    Amióta Kína anyagilag „kicombosodott” a Nyugati Világra rásózott végtelen mennyiségű gagyi-áru eladása révén, megengedhette magának a flottájának a fejlesztését is.

    (Ez a hadiflotta meg szárazföldi haderő azért eltörpül az USA hadereje mellett még akkor is ha az USA csak hadiflottájának kis részét szokta odavezényelni az éves ” nem támadójellegű nemzetközi hadgyakorlatokra” a Fülöpszigetekkel, Vietnámmal stb..)

    Bár amint hallom a félbűnöző Trump engedett a kínai követelésnek hogy ne legyenek ilyen hadgyakorlatok, Trump egy idióta volt és az is maradt. Az agresszort csak erő felmutatásával lehet fékentartani.

    Miért agresszor Kína a térségben (is) ?

    Azért, mert EGYSZERÚEN KIJELENTETTE HOGY A DÉLKÍNAI TENGER AZ MÁR CSAK A NEVÉBŐL FAKADÓAN IS KÍNAI BELTENGER és azt is kijelentették hogy NEM ISMERIK EL A KÖRNYEZŐ ÁLLAMOKNAK A TENGERJOGI EGYEZMÉNYEK ÁLTAL MEGHATÁROZOTT KITERJEDÉSŰ FELSÉGVIZEIT !!!!!!!

    Ezzel egyidejűleg ELFOGLATÁK a

  • PARACEL szigeteket és katonai támaszponttá alakították minden nemzetközi tiltakozás dacára.

    Ekkor az összes térségbeli ország MIND AZ USA-hoz fordult segítségért !

    Vietnám is !!!

    Hát ezért van ott -teljesen jogosan- az USA és úgytűnik katonai összecsapás lesz a térségben K1na és a többi ország között, amibe beleértendő az USA is.

    Nem kétséges hogy ki fogja húzni a rövidebbet.

    Kínűáak iszonyatosan sok a vesztenivalója.

    Azért annyira nem állnak jól mint amennyire híresztelik magukról, továbbá -amint hallom- elég nagyok a belpolitikai feszültségek is az undorító „társdalmi kredit” renszerük miatt meg a nyolcszázmillió felszerelt és rendszerbe kapcsolt megfigyelőkamera miatt, amelyek mögött arcvelismerő szoftwer ellenőriz mindenkit abban a kuvvva országban

  • Geyza
    2021 szeptember 8
    12:16 du.

    szombaton 2021 szeptember 11 -én {911} hatalmas nagy nemzeti ünnep lesz usában!

    megemlékeznek két felejthetetlen professzionális házbontásról, ami teljes siker lett, usa története sikerek története, nem akarsz valamit elkövetni eme szent napon mint egy új bejegyzés a KMH-n? nálad jobban senki {hacsak nem Cicero a Lorem ipsum -mal} sem tud cizelláltabb dicsőítést írni eme históriáról?

  • Rodeo11
    2021 szeptember 8
    5:06 du.

    Édesfiam.

    Kettő fajta ember van a te kategóriádban:
    Van egyszer a sötét,meg van a hülye.
    Te egyik sem vagy!Te aranyapám
    a harmadik fajta vagy.Ha
    összevonjuk a kettőt.

  • Kővendég
    2021 szeptember 9
    3:42 de.

    LEZÁRT TOPIKHOZ

    Irtam ugyan elöbb még ottan, hogy nem kivántam magam ismételni, de megragadván az alkalmat mégis adódik, hogy tisztázzak egy-két dolgot

    Most had tekintsek el a hsz.-odban burkoltan elhangzott fenyegetéstöl is – de sajnálatos módon pontosan valamennyi Geyzának leirt soraid pontról pontra igazolják azt a poziciót, amit képviselsz – azt a mindent felüliró belsö gyülölködést, aminek ugyan az ellenkezöjét hangoztatod, de ugy hogy mindig valaminek az ellenében.
    A Cukihara valakihez cimzett bejegyzésemben az erre szóló utalásokat te magad vagy az aki pontról pontra megtestesited.
    Tenmagad.

    Nyilván nem adod ki magadat – hogy hány oka van, nyilván nem egy – de nem menve itt pszichológia elemzésbe – egy pszichopatának a legalapvetöbb erössöge a valódi énjének titkolása.
    Gyönyörü megnyerö beszéd, viselkedés, a legkritikusabb pillanatokban is. (merthogy amugy pedig gyáva)
    A kipécézett ellenfélre fogja azt, azokkal vádolja meg azt, amit maga cselekszik (igy halad a ranglétrán is)

    Nyilván szerettél volna az O’Brien poziciójába eljutni, vagy legalábbis benne álmodod magad – de sajnálatosan erre még várni kell.

    Had említsek meg azért valamit – jó hogy mondod – bizony ugy százévvel ezelött a Rotchild név emlegetése felért az antiszemitázással, hiszen ugy Hitler, mint Sztálin a retorikájában ö volt az a tökés aki az osztályellénseget szimbolizálta. Most ne is beszéljünk marxról mivelhogy a korabeli angliájában ennél sokkal egyértelmübb osztályellenséget keresni sem kellett.

    Csakhogy hogy mást ne emlitsek Jézus ugyanugy zsidó, és ráadásnak Dávid király vérvonalából.

    Eltekintve egyéb nevek hosszas citálásától – mi más ez fenti is mint a pszichopaták jellegzetes taktikája, amely taktika azon alapszik csak egy picit kell korrigálni a gyülölt személy szavain és máris ellene tudjuk felhasználni.

    Mint ahogy a multkor képes voltál a pszichopata norvég társadat citálni – személyes, minden szintet meghaladó természetes gyülöleted, unszimpátiád okából – velem párhuzamba állitani. Merthogy nagy kínodban már más érved nincs.
    ès ahogy irod sajnálatodra (szerencsémre) messze vagyok, mert nem hinném hogy nem lennél képes akár a kubatov fiuakat megkörnyékezni egy kis „tekintélytisztelet” belémverésére.

    Tehát mégis a Rotchild – mintha ma nem a Rotchildok lennének azok, akik a világ pénzügyienek vérkeringésén rajta tartják a kezüket? Persze ök csak a leggazdabbak, a Rockefellerék csak ezután számitanak. De rajtuk kivül bizony van jó néhány milliárdos akik igyekeznek valamiféle globális kormányt valóságosn összehozni – ezt nemzetállamokkal nem lehet – a marxismus az egyetlen felhasználható eszköz, aminek kettös haszna van:
    1 . a buta plebszel ugyanugy ellehet hitetni, mint az arrogáns intellektüel inbecilekkel, hogy mindez érdekükben történik, igy ezek közösön fognak harcba szállni érte, a nemzetállamok védelmezöivel szemben, akiket könnyedén lehet fasisztának minösiteni, igy ellenük véres harcra hergellni
    2. ezen harc után feltélezhetöen nem sokkal fognak többen maradni mint a szükséges 500 millióan, a többieket a kegyetlen harc, éhség, betégség (virus) exterminálja (lásd a Georgia Guidestones)

    Nem volt olyan rég, amikor azzal próbáltad a közhangulatot (gyülöletet) fokozni irányomban, hogy én biztosan az öserdöben adatokat gyüjtök rólad ott magyarorszgon (ha ott vagy) rólad és minden ugymond becsületes személyröl.
    Nem szinte, hanem tökéletesen képes voltál elhitetni még olyan körmönfont jogászt is mint Besancon-t (munkákörében követelmény volt a körmönfontság)- ujabb adalék a pszichopatákra
    Bár nem kell ezt taglalni – egy bizonyos szint felett a pártállami diktaturák (totalitárius diktaturák) figuráinál alapkövetelmény hogy pszichopaták legyenek, hiszen másképp sohasem jutnának poziciókba (legföképp nem tartanák meg) – fejüket hajthatnák is a Guilhotene alá rövidesen.
    Itt a nyilt szinen irtam Besanconnak hozzászólást, amelyben leirtam neki hogy és mi módon csekkolhat le, persze há csak a kedve tartja – merthogy nekem megvannak azok az élö referenciam, amely kettönket össze is köthet – persze nyilván nem voltam hülye hogy ugy irjam hogy azt te megértsd – ömaga viszont annál inkább igen
    Almási Alma (Holba Ágnes) állapotáról nem tudom mit tudsz, de biztositalak, hogy én beszéltem vele. Az Ágnes személyének a “támadásába” is leginkább a te ocsmány belehazudozásod jelentette a gyalázkodást kedves Virág elvtársank álcázott O’Brien
    Merthogy tisztán és világosan kifejtettem, hogy szeretem és kedvelem a személyét – a valódi személyét – hogy néha hevesen hoztam fel a pártállami szimpatáinak kritikáját? – Istenem, én ezzel csak azt demonstráltam , és tartom ma is, hogy egy erös nö, akinek van véleménye és nyilván vitaképes, és magam kértem bocsánatot töle nagyon sokszor.

    De tudom, hogy a pszichotáknak ez nem jelent semmit, a pszichopaták nem ismerik a bocsánatot, a pszichopaták tudják magukat angyalnak tenni és mézes-mázos szavakkal bárkit akik a közelükbe kerülnek behálózni… és utána lenyelni
    Hát ezért is örülök hogy magad elkerülsz engem (persze ha nem hazudsz – merthogy a fenyegetésedböl bizony a komolyság kihangzott)
    Pszichopatának a hazugság, a ferdités, a gyülölet oly természetes mint napfelkelte.

  • Rodeo11
    2021 szeptember 9
    11:47 de.

    Törpenácinak neveznélek ha nem tudnám hogy csak egy kis fikarcnyi egérszardarabka vagy

  • Gabriel:

    Egy időben (1998 -ról van szó , amióta a Geyza nevet használom a csettek világában) felvettem egy éjszakára a „Sobri Rócsild” nicket a TTC ATOMCHAT nevű oldalon, ahol „rászocializálódtam”
    a soha véget nem érő monstre balhékra.

    Persze a többiek három mondatom után tudták hogy a barom Géjza megint egy új idétlen nevet talált magának : ))))

  • Érdekes oldal volt ez a TTC Atomchat* .
    Nem lehetett rajta neveket levédeni jelszóval, mégsem volt divatban a név-ellopás.
    Néha előfordult de nem volt jellemző.

    *TTC = Tétova Tevék Clubja. Amint hallottam, a BME Diákszállóján alapították a hallgatók, de aztán hamar kinőtte magát.
    Volt több chat-szoba is, például a Boros Lajoséknak is, a nevét elfelejtettem, de a legnépszerűbb az Atomchat volt, bizonyos „Napfolt KFT” tulajdonában.
    Gyakorlatilag digitális anarchia volt ott : ))

    Aztán egy szép napon leállították, eladták, a banda szétszéledt és mikor újra indult egy gügyőgős gyerek-oldalként született újjá.
    Valami virtuális tevéket lehet rajta nevelgetni.

    Google : Teveclub

  • Geyza
    2021 szeptember 9
    9:59 de.

    mekkaptam, elector vagyok, és élek eme jogommal, nem kell hozzá sem hadihajó, sem hollárijó, csak oda kell mennem, hja és nem is kell szeretnem senkit akit nem akarok…

  • Kedves Gabriel!
    Csak kapdosom a fejem, hogy miket lehet olvasni mostanában tőled. Nagyon keserűnek tűnsz mostanában főleg azért mert rendkívül elhamarkodottan nyilatkozol bántóan szinte mindenkiről akiket nyilvánvalóan nem is ismerhetsz. Persze ez a te dolgod de azért próbállak emlékeztetni egy jól ismert zsidó ember mondására (persze néhány hazai ember szerint természetesen pártus az illető)aki szerint ki milyen mértékkel ítél ugyanolyan mértékkel lesz megítélve. Ez különösen ezekben a mostani napokban fontos, hogy akiket megsértettünk azoktól őszintén bocsánatot kell érnünk, még akkor is ha nem szándékosan történt akkor is. Szívből kívánom, hogy legyél beíratva az élet könyvébe!

    Kedves Tóth Péter, ferenct, Jurasek úr, Rodeo11 és Berstein család!
    Amennyiben Önöket vagy bárki mást itt a KMH oldalon bármikor is megsértettem bejegyzésemmel, ezennel bocsánatot kérek és őszintén megkövetem.

  • ˙

    .Gábriel a
    Semmelweis
    …cikkhez
    9.11:31kor
    szülte hsz

    Szóval és magyarul, sajnálattal . k é p t e l e n . v a g y . az általad kivont karddal, mániákus elánnal és eddig csupán általános lózungokkal támadott, egy valódi tudományos rendszert egyes r é s z l e t e i alapján ostromolni.
    Teszed ezt akárcsak az a braunaui pszichopata Schickelgruber, aki magát zseninek képzelvén képtelen volt megbékülni a normális többséggel s ezen az alapon őket okolta a maga szerencsétlenségéért is, ti.,hogy ő nem lehetett „festőművész”.

    Aztán egy könyv viharfelhőiben meg is megörökítette sérelmi képzelgéseit többek közt azt, hogy ő a háborús hősiessége közepette – ti. az szimpla futár volt a lövészárkok között – miként veszítette el a látását, ámde akaratereje és a fensőbb hatalom őt mégis kisegítették ebből a bajából is…

    Csak azt . f e l e j t e t t e . k i . „memoárjában” megemlíteni, hogy a katonaorvosi diagnózisa szerint az időszakos vakságát . h i s z t é r i á r a . hajlamos skizofréniájának, ill. poszttraumás stresszének” köszönhette, amit dr.Ernst Weiss zsidó származású pszichiáter (nem szemorvos) hozott nála helyre, mégpedig hipnózissal. Viszont a hipnózis során az időlegesen vak őrvezetőt többek közt úgy és arra vezette rá, azt szuggerálta belé többek közt, hogy:
    ” … tegyen csodát, Jézus megtette, Mohamed megtette. A szentek is megtették. Ön tudja, Németországnak és a világnak olyan energikus emberekre van szüksége, akik vakon bíznak önmagukban. Az ön állapotában közönséges ember egész életére vak maradna. A rendkívüli erővel, akarattal és szellemi energiával rendelkező ember azonban nem ismer határokat…”

    Doktor Weiss, látván a világra rászabadított páciens megdöbbentő politikai krrierjét, rádöbbenve akkori „orvosi műhibájára”, ezt a diagnózist, ill. a nála alkalmazott gyógymódot ’33-ban a sajtó útján szerette volna nyilvánosságra hozni.., a Gestapo „szökés közben öngyilkosságon” érte.

    Kihagynám ezt a világra veszélyes gyógymódot ezért csak javasltam, hogy a megadott anyag áttanulmányozásával egy részletes cáfolat kidolgozását részedről. Ám lehetséges, hogy talán valami lustaság, vagy beteges konokság folytán igazi, a dialektikus vita helyett te továbbra is inkább választod az iszapbirkózást, mely harcmodor nekem egyáltalán nem sajátom…

    Így továbbra is tételes cáfolatot, cáfolatokat kérek szépen…

  • Kővendég

    Szerintem Gabriel ezeket a végtelen litániákat a

    EGY TÜKÖR ELŐTT ÁLLVA MAGÁNAK, Ö N M A G Á R Ó L

    zsolozsmázza.

  • Szerintetek hogy nézne ki ez a cikk az általam igaznak gondolt keretrendszerben megírva?
    (Forgatókönyv szerint létrehozott színdarab világ.)

  • GEYZA;
    Ma Kinanak van a vilag LEGnagyobb haditengereszete, legalabb is a hadi-hajoik szama-alapjan.

    Nem letezzik sok rep.anyajakoik, de hadtengereszetuk celja mas feldatra alapitva.

    De Kina nem csak hogy nem igen aggad a nuclearis haborutol, hanem talan celoza is.

    Hiszen 1,500 millio lakosssal meg ha ezer-milliot is vesztene az 500 millioval is mindeg tul-nepesedet lenne.

    Na de ott van Kim Jon Un a piszkos munkalatokat vegezni.

  • Csak utaljatok az Europai Uniot!!!!

    Valadimir boldogan latja azt, s kecsegtet Vlad Federaciojahoz csatlakozni ismet.

    Talan Afghanistan jo pelda lett volna ??????

  • warrior
    2021 szeptember 9
    9:25 de.

    „SP, ez most nálad tényleg fóbia. Ha kilépne Magyarország, ami hosszan tartó folyamat, a gazdaság motorját jelentő világpiaci pozíciókat elfoglaló külföldi cégek megkezdenék a kivonulásukat. Ez katasztrofális következményekkel járna, mi nem vagyunk Egyesült Királyság.”

    Ez a büdös nagy igazság! A saját farkába harapó kígyó tipikus példázata!

  • Geyza
    2021 szeptember 9
    10:06 de.

    Ezek mind száraz tények, DE az USAt mi jogosítja fel kizárólagos világdiktatúrára, nincs emögött valami beteges felsőbbrendűségi szindróma?

  • SzundiMandi
    2021 szeptember 9
    10:10 du.

    Gyönyörű, akármiről is szóljon!!! (Azért kiváncsi lennék rá!)

  • Rodeo11
    2021 szeptember 9
    9:48 du.

    De tégedet sem nagyon szeretnek.
    Sőt..

  • SzundiMandi,
    ezek nagyon kemény napok.Jövő hét csütörtökön lesz 48 éve,hogy azon a bizonyos szombati napon elmentem itthonról és csak három hónap múlva jöttem haza.De hála a Teremtőnek hazajöttem(épségben és jó hangulatban).

  • SzundiMandi
    2021 szeptember 9
    10:10 du.

    a vita szent hevében sok minden előfordulhat és ezért nem szüxéges, de magam részéről szeretem az általam kutatott valósággal illusztrálni mondandómat és ha bárkinek aszt sikerül cáfolni {minimum} hallgatok utána

    usa ban a fox nyuszin van egy alak aki marxizmust kritizál úgy, hogy egy árva sort sem olvasott belőle pusztán azért a selejtes politikai célért, hogy az egységsugarú foxnyuszi rajongóknak a kapitalizmus csodáit felmutassa {mialatt ugyanott ugyanaz éppen átalakulóban van mert nem akar eltűnni a történelem sűjjesztőjében szvsz már ott van de még kiláccik}

    üdv. fel vitára hadd zizegjenek az agyak {ahol vannak}

  • Orsós Elemér
    2021 szeptember 10
    10:05 de.

    Elemér

    én a szövegedben ragozási hibákat fedeztem fel{SIC}

    nem az usa nak hanem az usa -ban úgy, hogy a többség csak egységsugarúálompó’gár és – jórészt – nem is láttya mi történik {példának okájért a 911 holnapi izéje} néhányan jó pénzért és mert máshoz nem is értenek felveszik a mundért és utána kezüket lábukat veszejtve menekülnének de egy részüket zsákba varrják {nem zsákba futásra} és Arlingtonba’ tesznek rájuk nagy köveket

    az a néhány útonálló akik csinálják azok már usque 100 éve ott vannak de könnyedén mennének bárhová máshová de a hadiipart nem tuggyák zsebre vágni és elhordani tehát van hozzá retorika, az eprészet meg nem produkál akkora profitot és Stock Exchang -en sem jegyzik annyiért {ezutóbbi még egy nagy bepalizás} tehát még egy darabig… de már recseg

    holnap én a női tennis döntőt nézem NYNY -ból füst és porfelhő nélkül…, te mit?

  • Nagy Gyula
    2021 szeptember 10
    9:09 de.

    Ami neked „igaz” az másoknak hazugság.
    Élj ezzel együtt. Csak körberöhögnek
    téged a vélt igazad sujkolása miatt.

  • Bendeguz:

    Hát ha beleszámítjúk a dzsunkákat is..

    Az atomháború mindenkinek végleges katasztrófa lenne.
    De az önálló, csak lopkodásra blazírozó népeket jobban megviselné mint az innovatívakat.

    Kína ez utóbbiak mintapéldánya.

    Mert utána nem lenne mit ellopni
    és a lassú „kilábolás” után lóf..szt kapnának nem technológiát

    Már eddig is túl sokat ajándékozott neki a fejlett világ.

  • SzundiMandi

    Köszönet ezért a csodálatos dalért
    és a csodálatos üzenetért
    én is tiszta szivböl kivánom számodra is

    Nem hezitálok bocsánot kérni azoktól akiket személyükben, vagy emberségükben megbántottam, ismeretlenül is, akarva, nem akarva
    Nálunk is elkezdödött a Shabbat

  • Orsós Elemér
    2021 szeptember 10
    10:05 de.

    Apuskám hagyjuk..
    „szoc-reál” brossúra-idézetekkel
    nem kívánok vitázni. Eléggé világosan
    elmondtam mit kerestek Afganisztánban,
    miért voltak Irakban, mért kellett
    Milosevicset megbombázni, stb.

    De mintha nem is mondtam volna,
    mindig ugyanaz a válasz : ” Na de mijjjéééérttt ?? ”

    Van határa mindennek.
    Kisiskolás stílusban most valahogy
    nincs kedvem társalogni, nem vok én pedagóg vagy mi..

  • Kedves Elemér! 2021 szeptember 10, 10:23 de.

    „Gyönyörű, akármiről is szóljon!!!” – Nekem is ez a feldolgozás az egyik kedvencem. (Mostanában énekeljük a szent napokon, High Holy Days). Amúgy minden megtalálható a neten, a legtöbbször még magyarul is, íme:
    https://www.magyar-dalszoveg.hu/lyrics/barbara-streisand-avinu-malkeinu-avinu-malkeinu

  • Kedves gyuri10! 2021 szeptember 10, 10:56 de.

    Bizony nagyon kemény napok lehettek, és nem sokon múlt, hogy megmaradt Izrael. Komoly veszteségeink voltak, így tényleg nagy szerencse vagy a gondviselés jele, hogy épségben hazakerültél. Örök hála ezért neked és mindenkinek aki megvédte és azóta is védi Haárec-t!

    Tavasszal még a covid alatt néztem a Creve-n a Valley of Tears – sorozatot. Nagyon jó volt, nagyon tetszett, mint általában az izraeli filmek.
    Minden jót, békét és egészséget Gyuri egész családodnak, légy beírva az Élet Könyvébe és nagyon szép, mézédes új évben legyen részed!

  • Vögelein

    respektálom a próbálkozásodat – válaszolok hamarosan. Remélem nem csak egy cinikus megjátszás – mint ahogy eddig mindig ….

    SzundiMundi egy bibliai személyiségre hivatkozott … csakhogy megmaradt a szöveg (egy gondolatsor bevezetö frázisánál – amit elöszeretettel használnak a mai farizeusok mindazok ellen akik hasonlóan az akkori idökben merészelték megkérdöjelezni az akkori farizeusok mindenekfelettiségét) – én beidézem az ott elhangzottakat bövebben:

    „Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.
    2 Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.
    3 Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?
    4 Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedből; holott ímé, a te szemedben gerenda van?
    5 Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!
    6 Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket.
    7 Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.
    8 Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.
    9 Avagy ki az az ember közületek, a ki, ha az ő fia kenyeret kér tőle, követ ád néki?
    10 És ha halat kér, vajjon kígyót ád-e néki?
    11 Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, a kik kérnek tőle?!
    12 A mit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták.
    13 Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak.
    14 Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.
    15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.
    16 Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?
    17 Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.
    18 Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt.
    19 Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.
    20 Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket”

    Ajánlom figyelmedbe a 15 verstöl egyre érdekesebbé válik …
    És mint ahogy megesett akkor is, hogy a farizeusok között volt olyan mester, Simon, aki öszintén eszmecserébe lépett – elfogadható hogy a mai irástudók, farizeusok között is akadhat aki hajlandó lehet párbeszédre….
    De jelzem elöre nem hitetsz el – hiszen ahogy maga az Úr Jézus nem bizott meg az álnok népségben – ki vagyok én, hogy egy pillanatra is megbízhatnék a mai álnokok seregében?

    Ti prédikáltok tézisekröl amelyet tudománynak neveztek és törvényre kivántok emelni – holott már többször megtették a veletek egy követ fujók a világ nem kevés részén és csak nagyobb nyomuráság lett a helyen. A követöket írástudóknak (tudosoknak) nevezitek – a mai kor FARIZEUSAI vagytok.
    Mert azok az eszmék ugyan millenáris vágyai az emberiségnek – de szerintetek egy „tudományos új tézisek” –
    Halljátok a jézus szavait:

    39 Az Úr azonban ezt mondta neki: „Ti farizeusok a pohár és a tál külsejét megtisztítjátok, de belül telve vagytok rablásvággyal és gonoszsággal.
    40 Esztelenek! Aki megalkotta a külsőt, nem az alkotta-e meg a belsőt is?
    41 Azt adjátok oda alamizsnául, ami belül van, és minden tiszta lesz nektek.”
    42 „De jaj nektek, farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és minden veteményből, de elhanyagoljátok az igazságos ítéletet és az Isten szeretetét, pedig ezeket kellene cselekedni, és amazokat sem elhanyagolni!
    43 Jaj nektek, farizeusok, mert szeretitek a főhelyet a zsinagógában, és a köszöntéseket a tereken!
    44 Jaj nektek, mert olyanok vagytok, mint a jeltelen sírok: az emberek mit sem sejtve járnak felettük!”
    45 Ekkor megszólalt egy törvénytudó, és ezt mondta neki: „Mester, amikor ezt mondod, minket is megbántasz.”
    46 De ő így válaszolt: „Jaj nektek is, törvénytudók, mert megterhelitek az embereket elhordozhatatlan terhekkel, de magatok egyetlen ujjal sem érintitek azokat…..””

    Nyugodtan behelyettesitheted az akkori cimekbe, intézményekbe a mai inetellektuális politikai elitre és követöire vonatkozó megjelöléseket

  • Geyza
    2021 szeptember 10
    10:38 de.

    honnan t’odd? nekem még senki sem mon’ta!

    egyébként jelentősége sincs, csak nem képzeli bárki, hogy pont az ő bemondására majd masnit kötök a hajamba

    te már csak ijen maracc a BME akármijen tanszékének bedolgozójaként bemutatkozva… a nagy tervező és a sikeres businessman VILÁGSIKER

    közben egy értelmes cáfolatot sem tucc produkálni semmire sem {nemcsakazéndó’gaimra} de acsarkocc, mint valami bolond láncos eb

  • Rodeo11
    2021 szeptember 10
    4:41 du.

    „…holnap én a női tennis döntőt nézem NYNY -ból füst és porfelhő nélkül…, …”

    Marcsi B. Rodeo HÖ.HÖhö..

  • ORSOS 9/1-. 10;05 de

    ” az USA-t mi jogositja fel a kizarolagos vilagdiktaturara”

    Lennel jo megnevezni csak egyettlen helyet a Foldon ahol a USA barmi-forma es meretu diktaturat gyakorlna??????

    Mi jog alapjan elhetnek az allitolagos magyarok a Karpat-medenceben, amit fegytveres eroszakkal foglaltak el letiporva es megsemmisitve az ottan elo lakosokat ????

    Miert nem fizettek arannyal mint a USA, pl. a Luiosiana terulketert, ami egesz Eszak Amerika volt nyugatra a Mississip-tol.

    Majd 10 milliot aranyban az u.n. Gadsen teruletert, a mai Arizona es New Mexico.
    Tehat masodszor is fizetet azert.

    Majd ismet 10 milliot aranyban Californiaert Mexiconak amikor Mexico filler-nelkulli volt.

    Nem is emlitve 10 milliot aranyban Alskaert az oroszoknak, akiknek semmi joguk nem letezett Alska-ert.

    S hol, mikor kezdett a US aggresszive haborut barki ellen is ????

    Az Anglia elleni 1812-es haboru haduzenetet mar kerdore tettem itten, DE SENKI nem volt kepes azt „aggresszio”-nak nevezni a haboru oka miatt persze.

    Talan a teljes szabad-lehetoseg es korlatozhatalan egyeni-szabadsag elvenek es gyakorlasanak adoptalasat a Japanok, Del-Koreaaiak, stbk. es a Nyugat Europaiak alatal veled „diktatura”-nak es aggresszzionak ?

    S vajon miert nem reszkirozza eletet SENKI az altalad imadott rendszer nemzeteibe bejutni??????

    Annak alapjan kenytelen lennek kivanni es remelni Szamodra a volt nemzeti-szocialaista es a Szoviet nemzetkozi diktataura lehetoseget Szamodra ismet es hamarosan!!!!!!!!

    Remlve hogy az boldpgdagodat es remenyeid megvalosulasat jelentene.

  • Kővendég és
    Gábriel 2:04
    polémiájához :

    Bocs, hogy bekapcsolódom, de olvasva Gabriel dörgedelmét – most eltekintve a zavart kókler egyéb tévedéseitől – csak egy témát emelnék ki képzelgésekben és üldözési mániában bővelkedő irományából, amikor azt hangsúlyozza, hogy
    >Jézus ugyanúgy zsidó, mint Rotschild, ráadásul hozzáteszi még azt is, hogy méghozzá Dávid vérvonalából<.
    Vagyis egy erősen ingatag lábakon álló, hitbéli állítást vonultat fel füllentései bizonyítására, mely pszichés elmeturbulencia fő céltáblája itt is, mint nála mindig, természetesen csakis Marx lehet…
    Holott Karl Marx A zsidó kérdésről című munkájában egyértelműen a tőkés termelési viszonyokat, tehát a történelmi körülményeket o k o l j a, hibáztatja abban, hogy a társadalom előítéleti listáján ez a közönséges sztereotípia forogjon a közszájon [lásd: Gábriel 9.2:04, 5.bek.] azaz, hogy MK. szerint "a zsidó archetípusa" így, ilyennek formálódott ki az érdekek történelmis fazekaskorongján. Ott MK azt is kilátásba helyezi, hogy azonban amint ezek a társadalmi viszonyok kopnak illetve, ha majd megszűnnek azzal együtt szűnnek meg majd ""A Zsidó"" és az ehhez hasonló tradicionális beidegződések is…
    Mert e Rotschildosdi alapon például Radnóti Miklós költő, Telcs Ede szobrászművész, v. Yehudi Menuchin hegedűművész, Schwarz Izidor gyári-munkás, de pl. – akár itt közülünk is – Geyza, Jichak, v.Gyuri10 is lehetne Rotschild, a Gábrieli fantáziavilág ura és parancsolója. Ugyan hát, akkor . m i é r t . is . n e m . őbennük testesül meg ez a Rotschildi archetípus hatalma ? Na miért nem?
    Mert emlékezetem szerint közülük egyik sem dicsekedett azzal, hogy tekintve, hogy ő zsidónak teremtetett, tehát ettől állítólag ő máris gazdagnak kell lennie, ergo őt illetné meg joggal a világ ura cím is, aki "a pénzügyek vérkeringésén tartja a kezét" kontráz rá még később is… És akkor még ő nem az antiszemita archetípusa ?
    Nade a "gazdag zsidó" figurája, ez a kép csak üldözési-mániás gyűlöletben izzadó, bűnbak kereső rögeszmés agyakban tapad meg így egyetlen merev sablon formájában. Pedig csak meg kéne nézniük pl. a Fortepan régi magyar fotótár; "zsidóság" című kulcsszavára kattintva azokat a fotókat, ahol a magyar, pl. a kárpátaljai képek többsége olyan nyomorról tanúskodik, amiről mai ember mégcsak "álmodni" sem merne… Lehet viszont irigykedni.
    ˙

    .

    Utóirat: Ez a téma amúgy már a KMH-n óriási részletességgel többször is meg-és ki lett tárgyalva s lám, Gábrielék számára még így is emészthetetlen falatnak bizonyul…

  • Sokan a brexit után huxit-et (polxit-et, stb) vizionálnak.
    Hülyeség.
    Helyesen: exit of Brussels
    Nagy különbség-:)
    Érti aki érti, aki nem azt sajnálom.

  • Gábriel
    10.10:51

    LÉGYSZIVES: HIVATKOZZ AZ IDÉZETT FORDÍTÁSRA, DE KÜLÖNÖSEN AZ >IGEHELYRE< FELTÉTLENÜL, AMIKOR NAGYOKAT AKARSZ MONDANI,
    KÜLÖNBEN AZ IDÉZET HITELTELENNÉ,és használhatatlanná lesz. Vagyis ha valaki reagálna rá nem lesz mire hivatkoznia. Persze elképzelhető, hogy pont ez a célod az adatok visszatartásával…

    Ti.én hajlanadó volnék konkrét igehelyek alapján és azonos fordítótol, idézeteidet esetleg a jelenre aktualizálva – persze ha ezek tényleg aktuálisak – alkalmazva mondanivalódat esetleg még meg is érteni. Nem úgy mint ahogy azt itt nyers felsorolásban ránk okrojálod. A munkát te sem spórolhatod meg.

    Egyébként is megfigyelhető, hogy gyűlölöd a konkrétumokat. Ahhoz már eleve utána kéne nézned a dolgoknak. Inkább vagdalkozol a hit és a legenda világából vett valahonnan hirtelenjében összekapkodott idézetekkel, sőt köztük még fikciókkal is. A nekem szóló megszólítás mellett sem jelölöd meg pl.a hivatkozott kommentem időpontjait, ellenben ontod és zúdítod a szavakat és mondatokat valami olyasmiről, amit az olvasó nem ismer, mert pl nem is olvasta. Azt pedig tudomásul kell vennünk, hogy a KMH bárki számára nyilvános portál lévén, az itt leírtak mindenkire tartoznak aki belép…

    A korrekt e s z m e! c s e r e szerves része a hivatkozás, a kérdéses adatok effektív megjelölése, ill. ezek felsorolása. Ellenkező esetben szegény olvasó legföljebb csak handabandázással áll szemben.

    Meg kell mondjam azt is, hogy ezt a módszert azért követed, hogy "égbekiáltott", ettől néha fenyegető szavaid ködös valósága ellenőrizhetetlen misztikummá magasztosuljon, persze csak a laikus olvasó szemében. Vagyis, hogy még az ártatlan kezdő se tudjon utánanézni annak, hogy ugyan már mire is válaszol itt ez a magát prófétai magaslatokba képzelő dühödt alak…

    Máskülönben, aki Jézust "az Úrnak" nevezi, az nem az ész, hanem kizárólag a hit útján jár, ami viszont már egy privát ügy… Márpedig a KMH-n évekkel ez előtt egyszer-kétszer megegyeztünk abban, hogy . h i t t é t e l e k e n, azok hitbéli állításain egyáltalán nem vitázunk, legföljebb azok – ha vannak ilyenek – a történelmi összefüggéseit vizsgálhatjuk, ill. vitathatjuk meg. Miért is ? Mert hit tételeken vitatkozni értelmetlen szó fecsérlés, ugyanis károsan hat a közösségi szellemre.

    Példának okért zsidó olvasótársaink biztosan nem vallják, nem mondanák azt, mint te állítod, hogy az""Úr Jézus"", mert náluk tényleg csak EGY AZ ISTEN. Számukra itt, az ilyen kinyilatkoztatásokkal kezdődik a blaszfémia kategóriába soroltatnak.

    És sajnos kedves Gábor, te ezzel is átlépted a KMH Rubicont…

  • Vögelein
    2021 szeptember 11
    1:18 du.

    Visszább az agarakkal

    Sajnálom hogy igazam lett – felesleges a vitatkozást megnyitnunk
    Sajnálatos módon Te nem vagy hajlandó belemenni a Te hitalapitód téziseirröl szóló vitába
    Azelött hogy vitanyilt volna – te kijelented hogy számodra csakis az elfogadható – hogyha én elfogadom a te hited téziseit

    Megmérettél és könnyünek találtattál …

  • Vögelein:
    „Számukra itt, az ilyen kinyilatkoztatásokkal kezdődik a blaszfémia kategóriába soroltatnak. …zsidó olvasótársaink biztosan nem vallják, nem mondanák azt, mint te állítod, hogy az””Úr Jézus””

    Legyünk pontosak. „Zsidó” olvasótársaink számára nem feltétlenül, de „vallásos zsidó” olvasótársaink nem annyira blaszfémia, mint inkább bálványimádás.
    Persze, hogy mi a bálványimádás vagy mi nem az, és egyáltalán, hogy a bálványimádás mint olyan, helytelen dolog -e, avagy sem, ez tisztán hitbéli kérdés, és mint ilyen, csak és kizárólag azok szemében érv, akik az állítást kijelentővel ha nem is feltétlenül azonos, de legalábbis nagyon hasonló hitet vallanak.

  • Vögelein
    2021 szeptember 11
    1:18 du.

    Ja, az idézetemben a mondatok elött versszámok voltak, tehát biztosan tudhattad, hogy honnan idézek, és amennyiben felkeresed az idézett könyvböl – egyszerüen beazonosithatóak
    Meg vagyok gyözödve, hogy tökéletesen tisztában vagy mindezzel, és meg is tetted.
    De mint megelölegeztem – hasonlóan az akkori farizeusokhoz – a célod nem más mint támadás a lehetö legcinikusabb módon …

    Igen én Úrnak neveztem Jézust akit követek – mert ha akceptálnánk és a tanitása alapján szerveznénk társadalmat – az ember nem egymást gyalázná és öldökölné

    Te viszont akit követsz, aki a Te istened, bár „csak” ugy hivatkozol rá, hogy a tudósok Tudósa – a „TUDOMÁNY megalapítója”, amely szerint a társadalmat akár eröszak árán át kell változtatni a tanaiban leirt totalitárius diktaturára – ahol néhány „KIVÁLASZTOT” ABSZOLUT hatalommal (diktátumokkal) irányitja a világot

    (Ugyan az idök folyamán „tudós” követöi finomhangolták a koncepciót – kitalálták a „gyözelemhez” vezetö út mégtévesztésen alapuló teoriáját,
    a tömegeket el kell hitetni, be kell adni számukra, hogy a demokrácia egyetlen „valódi” védelmezöi vagytok.)

    Ha mégis, valami véletlen folytán KÉPES LENNÉL kiállni vitára – akkor én kész vagyok rá – valódi VITÁRA

    Mintahogy Jézus is kész volt a vitára az akkori farizeusokkal –

    A vitának nem lehet az a feltétele, hogy nekem ELÖZETESEN el kelljen ismerni (fogadni) a te – HITEDET (háááát…. VILÁGNÉZETED)

  • Gabriel
    2021 szeptember 11
    3:32 du.

    az nem lehet{SIC} hogy azután a ház után amit sajátmagad terveztél és meg is építetted ijen kalamajkába bonyolócc{mi értelme van?}

    mivel én egy nagyon hasonló alkotó elme vagyok aki képes meg is valósítani sziporkáit és azok hatalmas sikerélményeket adnak, nem értem miért kell neked valami fixa ídeát beletoszakolni a KMH-ba?

    az a bajom azzal amit politika esernyő alatt betolsz, hogy egyetlen rendszer van benne és az a rendetlenség!

    annyit én leszűrtem magamnak, hogy hatalmas csalódások és átbaszások sorozata ért az életben amiket túléltél és a traumáikat nem tudod feldolgozni

    {nekem magamnak a téged bántókhoz hasonló emberi egyedeknek nevezett senkiháziak által okozott akármik után sikerült megragadnom a saját hajamat és kirángatnom magamat a kátyúkból de a sebek örökké valók, ma sok sok évtized távolából másképpen látom önmagamat de értékeimet egyre jobban felértékeli az, hogy mennyit kellett ármánykodniku aljasúl ellenem, hogy megingassanak abban a pozícióbban amit éppen irigyeltek tőlem}

    az élet mást mutat és a gyengék fegyvere az agnoszkálás, ne tedd!

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 11
    10:18 de.

    grizi abban igazad van, hogy Elemér definíciója téves és nem diktatúra{SIC}

    hanem Ali baba és a negyven rabló náluk van a „sesame open” {szézám tárúlj}
    apptya amit $ jel hejettesít… ennek kezd vége lenni, a többi amit te írsz tonnaszám AU 99.9999 tömbök forgalmáról az az én szavaim igazolása

    és hüje vagy!

  • Vögelein

    Mivel közben megjelentek ujabb észrevételek hozzászólasink vonatkozásában – ugy a Te mint a mások megjegyzeséi folytán akár még értelme is kezd lenni a dolognak, a vitának
    Másszavakkal teritékre is kerülhet az a nem-egyszrü – de viszont alapvetö kérdéskör, amely sajnos ujra egyre erösöbben polarizálja a világot – merthogy az egymásnak feszülö kérdések – és a fentebb leírt „VILÁGNÉZET” eltántorithatatlan menetelése a hatalom megkérdöjelezhetetlen birtokba-vételére, egyszer és mindenkorra – bizony elörevetiti a közeli zürzavart

    Erdemes lenne helyére tenni az észrevételekben elhangzott nem egy „kétséges” zavarosan értelmezett berögzödést

  • chris kösz!!!

  • Kővendég,
    válaszod Vögeleinnek egészen pontos.Rám és még jónéhányunkra itt és világszerte mindkét meghatározás BINGÓ.גמר חתימה טובה!

  • Gyuri10:
    „Jövő hét csütörtökön lesz 48 éve,hogy azon a bizonyos szombati napon elmentem itthonról és csak három hónap múlva jöttem haza.De hála a Teremtőnek hazajöttem(épségben és jó hangulatban).”

    מלחמת יום כיפור – hát, ha akkor már abban az életkorban lettem volna, amikor az ember kritikai ítélőképessége kialakult, akkor egyáltalán nem biztos,hogy annyira jó hangulatban lettem volna, sőt… Gondolom, nem kell felsorolnom, hogy miért nem. Az izraeli politikai vezetés tanácstalansága, bizonytalansága, a hírszerzés teljes csődje, az óriási veszteségek… Győzelem? Igen, de – határozottabb, gyorsabb és bátrabb döntések esetén talán jelentős részben elkerülhető – áron.

    Tudod, egyebek mellett ezért sem szeretem, amikor egyik (egyébként szintén zsidó) fórum-társunk a potenciális ellenségeket rendszeresen „rongyfejűeknek” aposztrofálja. Ha valaki, te tudhatod, hogy már 42 esztendeje sem holmi lebecsülhető „rongyfejűek” voltak, s ma sem azok. „A gőg a bukás előhirnoke” – tartja a Mishlé, és ebben igaza van. Kevés veszedelmesebb dogot ismerek,mint az ellenfél,ellenség lebecsülése.

    Lösáná tová tikátév vötéchátém!

  • Vögelein
    2021 szeptember 11
    1:18 du.

    Kivánságod szerint beteszem (visszakeresési könnyitésként – ha már ily hamar felejtesz) a bejegyzés dátumát
    és egyben utalok az általam tett bejegyzésre

    Gabriel
    2021 szeptember 11
    4:53 du.

    a fentiek alapján kivánom megjegyezni, hogy a hivatkozott bejegyzésedben elutasitod a „HITVITÁT”

    Most értsem ugy, hogy a te által képviselt hitröl is ennek alapján nem vagy hajlandó „vitázni” ?

    Idézlek:
    …”Márpedig a KMH-n évekkel ez előtt egyszer-kétszer megegyeztünk abban, hogy . h i t t é t e l e k e n, azok hitbéli állításain egyáltalán nem vitázunk, legföljebb azok – ha vannak ilyenek – a történelmi összefüggéseit vizsgálhatjuk, ill. vitathatjuk meg. Miért is ? Mert hit tételeken vitatkozni értelmetlen szó fecsérlés, ugyanis károsan hat a közösségi szellemre….”

    Vagyis egyszerüen csak kijelentés általi elfogadásra deklarálod, amelynek belsö tézisein önmagában belüli vitái valóban sima szófecsérlés….

    Vagy talán mégis hajlandó vagy vitára más, más személy által lefektett VILÁGNÉZETTEL összevetni a Te „bálványodat”
    A Te általad követett téziseket VITÁRA VINNI?

    Amelynek kereteiben belül nyilvánvalóan „ugymond zavaros” kérdések nyilvánvalóan a napvilágra hozhatóak lennének

    Bár elöre bocsájtanom, hogy ellentétben a Te és köreidbe tartozó „intellektuális elittel” (értelmiségiek vagy farizeusok/irástudok) az én tudásom mára nagyobb részben az IMPLICIT tudáson alapszik – bár nyilvánvalóan föleg ifjukorban az ENYÉMET is sokkal inkább meghatározta az EXPLICIT alapu tudás.
    Nevettem néhány kollégád nevetséges rugdalózásán, amiben képesek voltak ugy ámblokk felhozni eme elit szokásos vádaskodást, mely szerint aki nem tekinti kizárólagosan csakis az explicit tudást tudományosnak, (mint én) az „TÁMADJA AZ AKADÉMIKUSOKAT”
    Mindez bizony a legegyszerübben demonstrálja az ilyen személyek kisebbségi komplexusát – hogy más tényezöket most ne emlitsek –

    Tehát ha eme elörebocsátások után kész vagy rá, vágjunk bele – lehetséges hogy ez átivel cikkekk sorozatán – biztos vagyok benne, hogy a vita kapcsolható is lészen az adott cikkekhez – hisz amiröl szó van az a mindennapjaink és az erre adott váloszokból következö jövönk.

    Neked szakmád a szóvetés – én sajnos meg kell feleljek más mindennapi tevékenységemböl fakadó kötelezettségemnek is – ezért nem szeretném kiterjeszteni ezt a vitát, bevonva másokat is.
    Hogyha valaki kommentálja legyen az ö dolga, talán még akkor sem fogok ha folytatólagosan személyeskedik, mintahogy már hónapok óta nem reagaltam a Kovendégnek nevezett valaki áskálódásaira sem – pedig nem voltak piskóták.
    Az ügyes szofoklészi csavarjaival valahogy mindig az áldozat szerepkörében tetszelegve – azok áldozataként akik meg sem szólitják….

  • Gyuri10-nek.
    Elgépeltem,javítom.
    „Ha valaki, te tudhatod, hogy már 48 esztendeje sem holmi lebecsülhető “rongyfejűek” voltak, s ma sem azok.”

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 11
    10:18 de.

    Terelgető Bodri, Te alvajáró is vagy?!

  • Kővendég,
    soha nem hívtam az ellenségeinket”rongyfejűnek”.Le nem becsülöm őket.Ellenkezőleg,ha acél fejükként kezeljük őket,edzett acéllal kell megtanítani őket móresre vagy annál sokkal többel.Egyébként vannak hibák a beírásodban.Főként a hírszerzéssel nem egészen vagy tisztában. Gamal Abdul Nasszer veje volt az egyik leghitelesebb hírszerzőnk a sok többi mellet.Szombaton délután hat órára jelezte az egyiptomiak támadását,melynek lényegére már hónapokkal előbb fel voltunk készülve.Mindössze négy óra tévedés volt,mert a háborút hat helyett délután kettőkor indították el.Nem akarok mélyen elmerülni a témában,különösen nem a nyilvánosság előtt.Ha érdekel kizárólag magánlevélben megírhatom Neked,hogy árulás is közrejátszott az ellenség kezdeti sikereiben.Sőt az sem biztos, hogy árulás volt,mert olyan magas szintről jött,hogy taktikai dezinformáció is lehetett.Nem biztos,hogy az unokáim megtudják majd az igazságot.Mi,akik közel voltunk a történésekhez tudunk, de lehet,hogy csak sejtünk egy keveset.Ami még kiderülhet,hogy sok is,de Mi már addigra csak szép emlékei leszünk utódainknak.

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 11
    10:18 de.

    Hát igen.

    Nagyjából ez a helyzet.

    De a szélsőségek* az Amerikai Egyesült Államok elpusztításában érdekeltek.
    Ammint azt Kisbush megmondta naprakészen 20 évvel ezelőtt,
    idézem :

    „Ezeknek az embereknek az útjában állunk…..de le fogjuk vadászni őket.”

    Persze ehhez nem hazaáruló és bűnöző ál-elnökök kellenek, mint például Mr. Trump akit Tovaris Putyin tett meg az USA elnökének.

    *Szélsőségesek:
    a nácik, a sztálinista álkomcsik, a muszlim-hitűek jelentős része, a Rodeo féle egérpiszok szerű kisemberek, stb..

  • Idézet Rodeótól:

    „…honnan t’odd? nekem még senki sem mon’ta!….
    {nemcsakazéndó’gaimra} de acsarkocc, mint valami bolond láncos eb…”

    Orrot befogni !
    Rodeo feltátotta emésztőcsatornájának felső nyílását.

  • Gábriel
    11.6:14

    Fogalmazásaidban többek közt az a fő probléma, hogy az ÉÉÉÉN túl nagy szerepet kap bennük. Jómagam pl. igyekszem még kerülni is a egyesszám első személy névmását, mert az én gyakori használata ahhoz az áldatlan vita-modorhoz vezet, amit a szakirodalom is
    e g o c e n t r i z m u s n a k . nevez. Vagyis egyfajta betegesen túlhajszolt énközpontúságba torkollik, mely mentalitás képtelen utat adni bármely szabad gondolatnak, hisz ő mindent az érzelmi egón átszűrve bocsát „vitára”. Ez pedig igen-gyakran nem engedi meg egy állásfoglalás objektív kialakítását a maga számára sem tekintve, hogy az alany minden más vélemény mögött valami ellenséget sejtve, bennső öncenzúrát működtet. Ettől aztán megnyilvánulásait, levelezését gyakran frusztrációk, illetve, az ezzel járó dühkitörések is tarkíthatják, ami éppenséggel nem tartozik a pozitív meggyőzési technikák világába.

    A hittel kapcsolatban csak megjegyezném, hogy
    A . h i t . elképzelés olyasmiről, amit tapasztalati úton, vagy tudományosan nem tudunk igazolni…

  • Vögelein
    2021 szeptember 12
    11:19 de.

    Nem barátom, viták során nem kendözünk

    Pontosan nyilt szinre hozzuk, hogy mi az amit ÉN gondolok, mi az ami csakis az ÉN MEGLÁTÁSOM témában, mi az amit MÁSOKTÓL idézek, mi az amit ÉN HISZEK, VAGY NETÁN ÁLLÍTOK.

    Ez az általad máris „nyilt szinen” a SÜRÜ ERDÖBE való becsalogató és onnan való kikiabálas módszere, a NÉVTELENÜL HIVATKOZVA most erre, most arra, folyamatosan fenntartva a megfutamodás és a vélemények csürésének, csavarásának a lehetöségét – apukám – nem az én világom.
    Hamar megismertem sajnálatos módon az INTRIKÁK VILÁGÁT – különféle müintézmenyeken belül, a hamisitások, „CSAK KICSIT FERDITÜNK” világát
    – köszönettel, de ebböl a sürü erdöböl nem kérek.

    A hitedet nem mered nyilt szini megméretettésnek kitenni – nyilvánvaló – mert pontosan igaz, hogy csakis EXPLICIT ISMERETEK birtokában vagy, IMPLICIT ISMERETEKKEL alátámasztani azt – a saját bensöböl, kutföböl nem vagy kész rá.

    Nem baj – erröl beszéltem

    Zárjuk is le itt – a megmérettetés igy is megtörtént

    Én (látod kihangsulyozom – hogy nem imaginált valami tárgyában és valakik nevében beszélek) szóval én tisztában vagyok vele azzal, hogy a tisztán explicit tudás is fontos, mindenki azzal kezdi az életét – bármilyen tudományos pályát csakis azon keresztül lehet kezdeni – aztán van aki feltölti azt IMPLICIT tudástárral, van aki nem.

    Tanulni természetéböl fogva viszont csakis másoktól tudunk – merthogy az alapszó: a TAN
    Tudni (tudáshoz jutni) viszont széles skála által vagyunk képesek, akár saját magunk megtapasztalásai által (most nem elemezném ennek a széles spektrumát)

    Sajnos az „akadémiai” skálákon e kettö fogalom és fatum értelmét elöszerettel kevergették már régtöl fogva – egyesek „jó okkal” egyesek csak szamár mivoltukból fogva

    Na ezen pontra érve had definiáljam az általad felvázolt „HIT” koncepciót:
    amely jó arra, – hogy amig nem „JÖSSZ KI AZ ERDÖBÖL” – le lehessen söpörni az asztalról bármely nem tetszö véleményt, tényt – de nem áll meg semmilyen szinten;
    irod:
    „A . h i t . elképzelés olyasmiről, amit tapasztalati úton, vagy tudományosan nem tudunk igazolni…”

    A HIT elfogadott jelentése, – amit bizony definiáltak ezer évekkel ezelött – ekképen szól:
    Olyan állitások, vagy felvetések összesége, amelyeket „MÉG” MEGNEM TAPASZTALTUNK, DE MEGVAGYUNK RÓLA GYÖZÖDVE, HOGY IGAZAK.

    Tehát pontosan az AZ EXPLICIT TUDÁSTÁR tökéletes leirása.
    Csak „kicsit formáltad át ezt is, hogy a szó jelentésétöl eltérö módon, vagyis másképpen lehessen értelmezni.

    Bocs, de tényleg nincs értelme a felajánlott vitának, én csak a drága idömet pocsékolnám, te pedig eme félrebeszélö világban éled ki magad, rádásul annak is a „mi mindent csak kicsit másitunk meg” kategóriájájában. …

    ( Csak zárójelben, és csak magunk szólva, még nem is lenne sportszerü – feltételezve a szabályok betartasát – nem csalunk, nem hazudunk – onnantól olyan lenne mintha a vadnyugaton pisztorbályra állnék ki olyannal aki kalandregényekböl ismeri a pisztolyt)

  • Gábriel
    12.6:52

    Világos:

    Tehát képtelen vagy belemenni a marxi elmélet egyes részleteinek egzakt-mód’ több irányból igazolt – ergo bizonyított – tanulmányozásába és elemzésébe,sőt ennek még vitatásába se (ld:Vögelein 07.7:09/Semmelweiss)… Ehelyett azt, amit nem értesz, te azt nevezed ki implicit állításnak, és harci eszközül választod a . h i t e t . mint fegyver tömegbefolyásolásra – mondhatnók, félrevezetésére – hosszú évezredeken át oly jól bevált szólamokból és blöff-arzenálból álló – ettől oly hatásos – fegyvertárát, amit sokkal . i n k á b b . nevezhettél volna félrebeszélő világnak, mint egy, a dialektika szabályait követő korrekt, tételes és kollegális vita elfogadását.

    Erre pedig jómagam joggal válaszolom mostmár azt, hogy bizony „kár lenne az én drága időmet pocsékolni”(SIC), mely esetben te „”megdicsőülten”” üvöltve tovább hirdethetnéd megalapozatlan s ettől különösen idült, kaotikusan ultrakonzervatív és haladás ellenes nézeteidet, úgymond’az igét, minek helymegjelölését mindig szereted elfelejteni, nehogy bárki is beleszólhasson a te sajátos rituálédba.

    Szóval tennéd gyakorlattá e visszakozásod azzal a felkiáltással, hogy bocsánat de én már kiszálltam a játékból, mint tette ezt egykor gyerekkori játszópajtásom, ha épp ő állt vesztésre például a bújócskázásban…

    Tehát, ha e fönti visszavonulásod ellenére – mert ez sajnos az – tovább . f o l y t a t n á d . az eddigi, légből kapott irreleváns elemekkel teletűzdelt propaganda hadjáratodat, így aztán én sem lehetek majd kíméletes az ezekben foglalt etikátlan mesebeszédekkel, a ténylegesen >implicit mágiáiddal< és csúsztatásokkal telespékelt szózataiddal szemben…

    Magyarul; ebben az esetben továbbra is, bár kénytelen-kelletlen, de továbbra is explicit módon kell viszonyulnom az ilyenekhez, hisz a KMH mégiscsak egy nyilvános és emberléptékű vitaklub nem pedig egy mágusgyülekezet… 🙂

  • Vögelein
    2021 szeptember 13
    6:01 de.

    Kedves kismadár!

    Az én hátam továbbra sem tollas

    Kijelented a „Vögelein
    2021 szeptember 12
    11:19 de.”
    bejegyzésedben, hogy hittel nincs helye vitatkozni, amit már elözöleg is leszögeztél
    Ezek után konstatálom.
    ès mindez után nem is te lennél, ha nem azt állitanád, hogy visszakoztam a vitától
    Aljas hazudozó, igazán bemutattad hogy ki vagy és mit képviselsz

  • Yeah, yeah, utaljatok az Europai Uniot, de nem a penz adomanyait.

    De azt kellene am utalniatok, mert az a penzeket tobbszorosen visszakapjak portekaik arusitasaval Magyarorszagon.

    Miert nem inkabb szorgalmaskodtok, termeltek es arusitjatok arucikkeiteket nugat-europaban?????

    Egyszeruen mert az alamizsnajukert semmit nem szukseges tenni, csak elmaradottnak maradni.

    Hmmmmmmmm?????????