Kavicsokkal dobták meg a miniszterelnököt — Egyre durvul a választási kampány

2021 szeptember 8 12:44 du.43 hozzászólás

Oltásellenes tüntetők kavicsokkal dobták meg Justin Trudeau miniszterelnököt a délnyugat Ontario-i London városában és körbevették kampánybuszát. A kavicsok nem csak a kormányfőt érték el, hanem a lovasrendőrség tagjait is, akik a liberális vezetőt védték. Sérülést nem szenvedtek. A londoni rendőrség nyomozást indított ismeretlen elkövetők ellen. „Hadd legyek nagyon világos és mondjam ki a nyilvánvalót: mindenekelőtt, teljesen elfogadhatatlan, hogy az emberek tárgyakat dobálnak és veszélyeztetnek másokat egy politikai gyűlésen”–mondta Trudeau. Egyre több atrocitás éri a liberális kampányt. Például a héten Calgary-Center választókerületben leköpték Sabrina Grover liberális jelölt önkénteseit és brosúrákkal verték őket.

Justin Trudeau

Erin O’Toole konzervatív miniszterelnök-jelölt „undorítónak” nevezte a liberális kampány elleni atrocitásokat.

„Ez undorító, és a lehető leghatározottabban elítélem ezeket a cselekedeteket. A politikai erőszak soha nem igazolható, és a médiánknak mentesnek kell lennie a megfélemlítéstől, zaklatástól és erőszaktól”–nyilatkozta a jobboldali politikus.

Jagmeet Singh, a baloldali Új Demokrata Párt (NDP) vezetője „borzalmasnak” nevezte azt, hogy megdobták Kanada kormányfőjét. Maxime Bernier, a populista-jobboldali Néppárt (PPC) vezetője szintén elítélte a támadást. „Néhány idióta tegnap kavicsokat dobált Trudeau úrra. Elítélem. A szavak a fegyvereink. De a fizikai erőszak mindig helytelen”–mondta a politikus. Ugyanakkor Bernier hozzátette, hogy nem csak a liberális kormányfőt támadták meg az elmúlt napokban. Múlt héten Saskatoonban valaki nyers tojást tört a Néppárt vezetőjé fején. Bernier elvonult hotelszobájába, megmosta a haját, aztán folytatta kampányrendezvényét. Nem tettek rendőrségi bejelentést.

Egyébként lehet, hogy Justin Trudeau édesapjára, a néhai Pierre Trudeau miniszterelnökre gondolt, akit szintén kavicsokkal dobálták meg a kanadai politikai történelem egyik legismertebb napján. Pierre Trudeau az 1968-as montreáli Saint Jean Baptiste rendezvényen vett részt — Québec tartomány ünnepén. Szeparatista randalírózók kövekkel és üvegekkel dobálták folyamatosan a tribünön lévő díszvendégeket és politikusokat. A Trudeau körüli politikusok és díszvendégek menekültek, miközben a kormányfő a helyén marad és mosolyogva farkasszemet nézett a tüntetőkkel.

Az idei kampány megosztó kampánytémájává vált a kötelező oltás kérdése. Trudeau azt állítja, hogy a konzervatívok kevésbé veszik komolyan az oltás fontosságát. O’Toole viszont jelezte, hogy célja, hogy Kanada elérje a 90 százalékos oltási szintet. Ugyanakkor nem teszi kötelezővé az oltást parlamenti képviselői számára. Eddig a teljes lakosság 68 százaléka kapta meg mindkét oltást, a 12 éven felüliek között ez az arány 77 százalék. Egyre több tartomány rendeli el az oltási „útlevelek” bevezetését. Québecben már hatályban is van az új intézkedés. Étterembe, bárba, moziba vagy tornaterembe csak egy ilyen digitális vagy nyomtatott QR-kóddal ellátott „útlevéllel” lehet belépni. Ontarioban pedig szeptember 22-től kell majd bemutatni ugyanilyen helyeken a két oltást igazoló szelvényt, illetve egy képes személyazonossági igazolványt is. A liberális szövetségi kormány pedig kötelezővé teszi az oltást mindenki számára aki repülőn vagy vonaton utazik Kanadában, illetve az összes szövetségi közalkalmazott számára is. Québecben azok az egészségügyi dolgozók akik októberig nem kapják meg mindkét oltást ki lesznek rúgva állásukból.

A legújabb felmérések szerint fej-fej mellett van a két nagy párt. A Nanos szerint szeptember 8-án az erőviszonyok a következőek:

  • Konzervatív: 32,6%
  • Liberális: 31,6%
  • Új Demokrata: 21,1%
  • Bloc Québécois: 5,0%
  • Zöldpárt: 4,4%
  • Néppárt: 4,3%

A jelenlegi állás szerint — és a szavazatok választókerületekre való elosztása miatt — a liberálisok alakíthatnának kisebbségi kormányt — de csak éppenhogy.

 

43 hozzászólás

  • benne élve és látva naponta, mi is történik, érdekes a politika szongya a szó a fegyvere ugyanakkor a fegyverek védelmében elrabolja az emberek törvényadta szabaccságjogait és senki sem döntheti el önmaga{SIC???} mit tegyen a saját testébe

    {én tudom mi az eset meghatározása pdf ben lehívtam és őrzöm a kanadai központi állami definíciót enyhén szólva is dodonai de a valóság megette az, hogy sohasem tuggyuk meg hányan haltak meg a SARS ba és mejik variánsába hanem esetek és halálesetek vannak amik közlekedési halálesetek is lehetnek vagy idűlt veselötyögés májhápogás}

    NEM CSÖKKENNEK ÉS MINDIG AMIKOR VAN VALAMI – ESETLEGES – CSÖKKENÉS, MÁSNAP AZONNAL NŐNI KEZDENEK AZ ESETEK

    {kies Floridában egészen jól álltak a számszerűségek SARS ügyben de amint Desantis bejelentette semmi sem kötelező és a gyermek felett a saját szülője dönthet kizárólag MÁR MÁSNAP HATALMAS TÁMADÁS ÉRTE AZ INTENZÍV OSZTÁJOKAT AMIK ADDIG ÜRESEN TÁTONGTAK ÉS MINDEN STATISZTIKA SARS LETT}

    GBR egészségügyi dolgozók en masse kiléptek a munkahejükről

    {kanadai adat amit titkolnak, az egészségügyi dolgozók között a legkevesebb a vaxoltak száma ők tudnak valamit}

    usa ban sok államban a tűzoltók és a rendőrök meg a katonák kesztek sztrájkolni és erőteljesen tiltakozni

    a tényleg betegeket ki kell kezelni gyógyszerrel

    és, mint látható a vesztegzár sem oldott meg semmi mást, mint azt, hogy tömegek mentek tönkre anyagilag és lelkileg és OPNI sincs… ott ordibál mellettem a buszon a szabadon flangáló bolond mindenféle recsegő seggséget és le sem merik szállítani hanem mindenki kussol és tűri az meg élvezi neki már mindegy alapon

    hát nem mindegy és ha ilyen akkor bukjon meg a Trudeau {is} a ON Ford sokáig ellenállt de most a MSM belezavarta a süket dumával…és ez nem minden!

    van oktatás? és mit oktatnak? szegény Lecce meg hápog bele a kamerába BT -ben

  • Én balga eddig azt hittem hogy, a canadai szavazók sokkal normálisabbak nálunk! 🙁 Borzalmas hogy, a politika így elfajult, de meg kellene vizsgálni hogy, ez miért lett világjelenség!!! 🙁

  • Az, h kötelező lesz beoltani magat minden közalkalmazaotatnak es egeszsegügyi dolgozonak szerintem is necces, de inkabb emberjogi, önrendelkezési kérdés, ami erősen aggályos, h elfogadható-e!
    Leginkabb azert, mert a halalozasi statisztikak szerint szerintem nem éri el azt az ingerküszöböt, amelynel ilyen kötelezéseket és szakciokat elő lehetne irni!
    Másfél éve ott tartunk, h a halalozasi statisztikaja nem nagyobb, mint egy komolyabb influenzanak, vagy más vírusos fertozesnek!
    Nekem tovabbra is meggyozodesem, h masfel eve a gazdasagi valsag elfedesere talaltak ki a meghatarozo orszagok vezetoi, h ilyen szinten misztifikaltak!
    B verzio, h tudjak a vezetoink, h varhato egy kemeny globalis fertozeshullam, sokkal hatekonyabb , mint a Covid, es az arra valo vedekezes eloprobaja most ez, h az allampolgarok mennyire egyuttmukodoek ilyen esetben!
    Az mas kerdes, h pl. O1g is sajat gazdagodasara es hatalmanak erositesere hasznalja, a demokracia korlatozasara!

  • Orsós Elemér
    2021 szeptember 8
    1:28 du.

    Borzalmas … borzalmas ….
    De hogy azoknak, akiknek elegük van a járványból …?
    Azok nem számitanak ugye?
    Csak a politikus urak/elvtársak öfelséges szentjei … azok … azigen
    Akik a választók, a plebs, az csak fogja a be a pofáját, örüljön hogy befizetheti az adóját annak aki ugy rángatja öket összevissza hazugságokkal ahogy ökegyelmeinek tetszik
    Ott is Kanadában, Magyarországon is, itt Brazilban is …
    Irod, hogy ….”óhh édes isztyenkém azok a csunya válsztók, az egész világon milyen modortalanok lettek …

    Orsós, látom bevetted vac.cinát, kezd hatni —– nálad is
    Meg kellene vizsgálni, hogy az utca népe miért nem tiszteli a hazug gazember politikusait ??!!
    Nem azt ugye, hogy a politikusaik miért gazemberek?

    Tudod nekem betelt pohár az utolsó magyar-angollal

    A focit ugyan már rég rühelltem – még a bösz kádár-érában elbukott a korrupció örvényeiben …
    De ami most történt – ugye senki – senki nem fogta fel?
    Föleg az agymosott baloldali tábor …

    Az angol füves – a Boris – lesujtó véleménynyilvánitása már a lefujás alatt megjelent szalagcimben

    A magyar rasszista szurkolókról
    Angol miniszterelnöknek ez a legfontosabb témája

    Nem látod, hogy mennyire vagy palira véve?
    Nem ugye?
    Te se birsz összekapcsolni egyszerre kettönél t6obb eseményt, ha már 5 percnél több idöeltoládás van közöttük?
    Nem emlékszel már ugye (sicc!) hogy mi történt az angol francia meccsen?
    Hogy hogyan viselkedtek azok a „hüvös, elegáns” drukkeireik?

    Nem verték szét semmit se, ugye, még a frnciák fejét se…?

    Az angolgyarmatbirodalomból behonositott fekete-gyerek miért a magyar stadionban herrgeli a szurkolókat – milyen preposiciós okból jött ide térdepelni?
    Ami dollármilliókat (száz-milliókat) keres otthon, az nem elég neki?
    Vajon mennyit kap iyen térdelös akciókért a rotchildoktól?
    Ugye nem ezt kérdezed Te sem meg?
    Ezek babám egy gomb begombolásáért a gatyájukon sulyos milliókat számitanak fel – gondolod hogy érdekli öket valami is?

    Valakik kihasználják öket provokációra
    A magyarok meg még tovább gyalázzák egymást – védik a „nyugati értékeket”
    Azokat, akik gyarmatositották, és gyarmatositva tartják ezeket a majmokat – bocs a szóért, de most ez nem rasszistázás, hanem a magyar értelembeli majom szó.

    A nép (rodeio egységsugaruja) az bazári majmok módjára egymást fikázza és a politikusokat sajnáltatja

    Hogy a virus azért jött (hozták) a világba, hogy hamarosan a népek az éhezésbe egymást falják fel, ugye az meg sem fordul a fejedbe?

    Még nem fogtad fel …tudom
    De szegény (hüpp..hüpp) politikusra kavicsot szórtak …
    A feladatuk az lenne hogy elökeressék a felösöket a virus elszabaditásáért, és müanyaglakattal lezárt olyan cella mélyére zárnák, amelynek ablaka sincs,
    a kulcsot meg a tengely mélyére dobnák ….

  • Gabriel
    2021 szeptember 8
    6:22 du.

    kkk

    kanada egységsugarúálompó’gárai{SIC} hamarabb fognak felébredni, mint a többi a demokráciába temetett egyedek! {ne bántsd a majmokat} itt kampány van és a különféle geniálisabbnál geniálisabb pártocskáink {én a ző’deket kedvelem nyersen kis citrommal és fokhagymával kevéske cukorral és apróra szecskázva kis tálkámban}

    kénytelenek bevallani mit is terveznek {azokhoz képest a DNC kies déli szomszédunkban labdába sem rúg pedig őket már rúgdalják az egységsugarújaik}

    és mitadisten kiderülnek dolgok úgy képesek az egyik társadalmi csoportnak adni valamit ha elveszik a másiktól

    gazdaságot, társadalmi életet megújítani és közösen dolgozni a közös célokért az egyik kedves tündi-bündi-bájos pártocskának sem programja… fiskálizélnek és rakják 7-9 nullás számokat mindenféle rubrikába az egységsugarú meg nem érti mert szóban akarja hallani: hogy „ez most neked jó ha {haha} lesz rám szavazol?”

    mert írásban itt a legegyszerűbb adóbevallást is szagemberre bízza aki kifosztya és ki is röhögi {utóbbi x+1 évben a sajátomat mindig én csináltam és az jó volt, a kincstár elfogadta és barátaim a másik csoportból tágramerett szemmel merettek rám amikor az ÁLLAMKINCSTÁR CSEKKJEIT MEGMUTATTAM NEKIK}

    de nagy hatalmas ébredés van a világban szvsz NEM AZ EMBER SOK, HANEM AZ ALJASOK ÉS A HÜJÉK

  • Rodeo11 2021 szeptember 8 1:20 du.

    „ott ordibál mellettem a buszon a szabadon flangáló bolond mindenféle recsegő seggséget és le sem merik szállítani hanem mindenki kussol és tűri az meg élvezi neki már mindegy alapon”

    Érdekes, hogy te ezt észreveszed Rodeo11. Te pont ugyanezt csinánálod itt a KMH oldalain naponta – ezerszer! Nagyon furcsa vagy!

  • Választások előtti politikai kép: Mint Magyarországon.

  • Gabriel
    2021 szeptember 8
    6:22 du.

    Bocsi, de nem a vakcinamizériáról, hanem a politika által -a trendi izmusok gátlástalan kihasználásával- gerjesztett, gyűlölet és ellentét szítás eredményein voltam kiakadva, amit persze a jámborságot színlelő politikusok -általában lekötelezetten, szándékosan- okoznak, de amikor ezt a szemükre vetik, halálosan felháborodnak! Na, erre akartam kilyukadni!

  • Pityi Palkó
    2021 szeptember 9
    1:57 de.

    csak nem te voltál ott a buszon?

  • Orsós Elemér
    2021 szeptember 9
    4:47 de.

    Elemér most mit mentegetődzöl? gábrielnek szüxége volt és van valamire {mindegy mire} hogy a soronkövetkező őrjöngését klaviatúra csapkodással levezesse {ijenkor napokra lenyuxik} Gábriel leheccséges nagyon faramuci rendeléseket kapott leendő csodapaloták tulajdonosaitól és belecsavarodott egy csigalépcsőbe

  • Rodeo11
    2021 szeptember 8
    1:20 du.

    Nem te voltál ?

  • Orsós Elemér
    2021 szeptember 9
    4:47 de.
    Nagyon jól neveltnek akarsz mutatkozni, csak nem tudom kik elött …
    De boritsunk rá fátylat

    Mond ki amit ki akarsz mondani elsönek, nem kell mismásolni – ezek közé a magukat demokrácia örangyalainak kikáltott senkiháziak közé ugyse férsz be – nekik arra vagy jó hogy mosott aggyal fujjad a marxista nagykátéjukat – csak ugye ne hibázz…

    Egyébként meg ne tarts tölük – az idejük már lejárt – olyan új világrend jön, ahol ezek még a futottak még kategóriába se fognak beférni – bár hiszik magukról, hogy valakik lehetnek még
    Ugyan a marxismus alap lesz – de sokkal inkább kiforgatva mint eddig valaha
    Csak Engelszi rész marad belöle – a multimilliárdosok marxismusa

  • Rodeio

    Hát igen arra az utolsó mondatodra varrjál valami gombot, mert hogy öszinte legyek –
    számomra nagyon kétséges hogy van-e (lesz-e) valami kiút
    Talvez …itt már Madách-utolso sem játszik

    – hogy ne értsed félre, az elözö mondataiddal azonositom magam, beleértve, hogy még a cégeim adóbevallásait is (még anno magyarhonban is) hasononlóképp mindig magam raktam össze

  • Valtozhatalan fizikai torveny hogy minden akcio-okoz reak-ciot.

    Minel elesebben es brutalisabban mukodnek a politikusok annal erosebben es hasonloan reagal a valszto-tomeg.

    De mi ertelme van a szabad-valsztasnak, amokor a kisebbseg, a szavazok alatal meg-NEM -valsztottak a megjutalamzott kormanyhatalom lehetosegevel??????????????????

    Lenne valaki Parlamenti rendszert koveto kepes arra logikus valaszt nyujtani.

    A DEMOKRACIA a lakosssag tobbseg hatarozanak lehetoseget jelenti. NEM???????

    A kisebbseg uralma a tobbseg felett az DIKTATURA, meg ha nem is kegyetlen, de mondhatoan FASCIZMUS es COMMUNIZMUS.

  • A foszerkeszto, a cikk szerzoje sotai alapjan nem a valsztasi kampeny, hanem a szavazo-lakosssag reakcioja a politikusok kampany-jara durvult.

    A politikusok, phyzikailag nem dobalatak meg senkit sem tojassal, sem kavicsokkal, de bizonyara politikai tevekenysegeiket nem igen kedveli a valaszto lakossag.

    Jeln az hogy a politikusoknak mvaltoztani szukseges meglatasaikat es tevekenusegeiket, mielott minden durvabra forfdulna.

    A reakcio a politikusok, s nem a valaszto lakosssag annak okozoja!!!!!!

  • Biztosan nem fogja kicenzurázni Chris bejegyzésemet: A kanadai kődobálással egyidőben Magyarországon egy u.n. NEK Kongresszus van, ahol pont a „kődobálás” ellen prédikálnak. A holnapi műsor sokunk számára különösen érdekes lehet. 14.30-kor: ZSIDÓ LITURGIA ÉS IZRAEL MISZTÉRIUMA. (BUNUM TV-EWTN csatornán fogható.) -dia-

  • Geyza

    rodeionak is és másoknak is ajánlanám de a rodeio nem szereti a dalokat, a többiek közül meg csak kevesen értékelik ma is

  • Gabriel
    2021 szeptember 9
    10:27 de.

    abban egyetértek, hogy minden változik és mostanság érdekesen

    de ajánlanám neked {is} revideáld a definíciódat arról, mi alakul {nekem van egy sejtésem, de ijen még nem volt, sót semminek ami jelenleg van nem a kombinációja erre fogadni is mernék nagy üveg ágyútalpas Ballentines -ban hogy ne vágjon földhöz a vesztés}

  • Kedves Dia Bernstein!

    Köszönet a kedves invitálásért a kődobálás elleni prédikációra de azért talán előfordulhat, hogy némelyek mint pl. szerénységem sem igazán érdeklődik a számunkra kissé rossz emlékű NEK valamint az egyébként tiszteletreméltó szándékúnak tűnő előadás iránt:
    „Etienne Vető atya, a Chemin Neuf közösség tagja, teológiai professzor, a Zsidó-Keresztény Kapcsolatok Központjának tanácsadója – Eucharisztia, zsidó liturgia és Izrael misztériuma
    A magyar származású professzor tagja a fiatalokat megszólító Chemin Neuf (Új út) Közösségnek, amely többek között annak megjelenítését tűzte ki célul, hogy kereszténynek lenni „menő”. Etienne Vető Rómában él, ahol dogmatikus teológiát és ökumenizmust tanít a Pápai Gergely Egyetemen. Ugyanitt a „Bea bíboros” nevét viselő héber tanulmányi központ igazgatója, valamint a Zsidó-Keresztény Kapcsolatok Központjának tanácsadója. Munkájának sarokköve a mai katolikusok és zsidók közötti barátság és megbecsülés előmozdítása. Etienne Vető elkötelezett a fiatalok és házaspárok szolgálata iránt, tagja a Chemin Neuf Közösségnek, amely 1973-ban alakult meg Lyonban egy jezsuita imacsoportból. A közösség családosoknak, egyedülállóknak, fiatal egyetemistáknak és gimnazistáknak kínál imaalkalmakat, lelkigyakorlatot, elsődleges küldetésüknek a feltámadás örömhírének hirdetését tekintik; tanúságtételt arról, hogy a vidámságban, a bulizásban, a jókedvvel együtt töltött közösségi időben éppúgy ott van velünk Isten, mint amikor a templomban imádkozunk.”
    https://www.miskolc-mindszent.hu/nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-programja/

  • Sajnos mi nyertük a dobáló versenyt, pedig a -nem Karácsonyért, hanem a megélhetésükért és bizonytalan munkahelyükért- gürizők semmiről sem tehetnek! Mellesleg igencsak ráfért a Blahára egy kis renoválás!

    https://budapestkornyeke.hu/megdobaltak-a-blahan-dolgozo-munkasokat-es-kiabaltak-veluk-mondta-karacsony-gergely-aki-szemelyesen-ment-ki-az-epitkezesre/

  • A választási gyűléseken kő- vagy akárcsak kavicsdobálással történő általános- vagy szakpolitikai véleménynyilvánítást – viszonylag normális politikai körülmények esetén – nem helyeslem. A választói véleménynek rohadt paradicsom dobálással, esetleg a politikusnak egy puha tortával való megdobásával való kinyilvánításával szemben különösebb ellenérvem nincs. A nyers záptojások felfogásom szerint határesetet képeznek, a politikusok ezekkel történő fejbe dobását semmiképp nem tudom helyeselni, mért ez – pl a szemük eltalálása esetén – akár sérülést is okozhat; a ruhájukra történő záptojás dobálás ellen viszont szintén nem emelnék kifogást, ennek elviselése és a ruhatisztítás költsége szerintem benne van a fizetésükben. 🙂 🙂

  • KOVENDEG nem ellenzi a zaptojasok dobalasat, sem a hazug es korrupt politukosokat sem!!!!

  • Kővendég
    2021 szeptember 10
    5:38 de.

    Egyetértek, de én a záptojást kifejezetten javasolnám a kavics ellenében, persze nem szemkilövetés céljából, mert sokkal humánusabb, csak lelki és szaglószervi sérüléseket tud okozni, de csak annak aki nem figyelmeztetésnek, hanem durva, oknélküli szemtelenkedésnek véli! 😀
    Ha jogos és jó helyen landolt a jogos kritika, akkor egy normális politikusnak ezt el kell fogadni, a pártjának meg kiváló lehetőség a nyilvános önkritika gyakorlásra és a mártírja patyolat számlájának kiegyenlítésre! Pardon, közben felébredtem, mert bilibe lógott a kezem, tehát ez utóbbi álombéli ideált -mert illuzórikus- sajnálattal visszavonom! 😀

  • Gabriel
    2021 szeptember 8
    6:22 du.

    „Orsós, látom bevetted vac.cinát, kezd hatni —– nálad is”

    A látszat kedvéért és egy kicsivel nagyobb mozgásszabadságért valóban, kétszeri is bevettem a minden szakértő szerint silány placebó kinai löttyöt és ha nagyon macerálnak, a biztoság kedvéért harmadszorra is csak azt fogom választani hogy, Mórickának avval a válaszával kontrázhassam meg a kétkedőket, amivel a szexis tanító nénijének hízelgett, amikor duplán túlteljesítette a trágár igazmondásáért kiszabott büntetését! 😀
    (Ha nem ismered a viccet, akkor kérd meg Geyzát az elmondására, mert én nagyon szégyenlős vagyok! 😀 )

  • Vajon mit ellenez a foszerkaszto-cenzor a KOZVETLEN DEMOKRACIA gyakorlasanak elmlitesen???????

    Huseges korona-subject, az rendben, hiszen a kiralyno egy igen kedves es jo-indulato nagy-mama, de az ezer-esztendos feudalis allamrendszert hogy a feneben velheti nem csak egyenlonek, de meg megkozelithetoneki is a kozvetlen demokracia teljes gyakorlasaval?????

    Lenne velemenye, vagy barmi meglatasa a kedves liberalis eszmeju foszerkesztonek azon????

  • Gabriel
    2021 szeptember 8
    6:22 du.

    volt egy lélektan kutató professzor anno az ELTE -n szeretett kutatni… egy alkalommal „előadás előtt” {ez volt az előadás} felment a katedrára és aszon’ta az egységsugarú hallgatóknak, hogy nem tud előadást tartani mert elvesztek a jegyzetei és valakinek meg kellene találnia, hogy fojtatni tuggya{SIC}
    és a nebulók keresni kesz’ték…

    {a professzornak sohasem voltak jegyzetei a zakózsebében hordott 3 db tenyérnyi kartonpapírt amin az éga’tta világon semmi sem volt írva de ha megérintette a zsebében…}

    lényeg:

    az aznapi előadás hatalmas siker lett, mert nem találtak semmit sem a kutatók

    {lehetetlen volt}
    és utána előadta a „lopott holmit” a diákok lesújtva és oktatva a lehető legmagasabb szinten, mehettek vizsgára

    te hogyan vagy ezzel?

  • Gabriel
    2021 szeptember 8
    6:22 du.

    ((Sokkal több KONKRÉT kérdést tettem már fel itt, mint amennyit Te körülírva, szemérmetesen feszedetsz! 😀 Úgyhogy ne nagyon példálózz itt tudatlan álszentségemet illusztrálandóan! 😀 (Mellesleg én soha nem ragaszkodtam tévedéseim vagy rosszul informáltságom acsarnoki dafke elfogadtatására, soha nem esett le a gyűrű a kezemről egyetlen töredelmes eszkuzálástól sem, sőt még ártatlan, hatásfokozó túlzásaimat is képpes voltam -itt nem jellemzően- bevallani! 😀 ))

    Egyébbként meg igaza van Rodeonak a bárki felé való meghunyászkodásomat illetően, mert soha nem nyílvánultam meg ex catedra a véleményeimmel, melyek csak egy tanulatlan laikus sejtései, amik esetleg vitára, okos helyreigazításra, de nem gúnyos kiröhögésre alkalmasak! 😀

  • Orsós Elemér
    2021 szeptember 12
    6:07 de.

    Ezerszer is bocsánatot kérek a megfogalmazásért, amellyel akár hiszed, akár nem, egy pillanatig sem kivántalak megsérteni – személyedben még kevésbé kritizálni azon módon, ahogyan azt levezeted – „tudatlanságod” irányában

    A megfogalmazott mondattal röviden és viccesen mindössze arra akartam rávilágitani hosszád-szólósomban, hogy aszerint pontosan amit itt leirsz, hogy bizony Te ezidáig nem igazán érdemesitted ilyen védelemre az álszent poltikusokat, akik kéretlenül, kelletlenül saját portékájukat, vagyis saját magukat kinálgatják eladásra – és amikor az utca népe, a választók már teljesen megelégelik – jogosan – az álszent demokrácia-játékot, amelyekben csakis a politikus lehet a nyertes – akkor azok rinyálnak mint a fürdösök

    Merthogy már máskor is leirtam – a Te magad által megfogalmazott
    „tanulatlan laikus sejtései” az én szótáramban IMPLICIT TUDÁSTÁR SOKASÁGA néven fut, amelyeket ugyan az EXPLICIT TUDÁST FELHALMOZOTTAK lenéznek a katedra magas fokairól – mivel akármennyit és akármeddig is osztják az észt egymásközt ott és onnan, sajnos ök ettöl egy fikarcnyival sem fognak rendelkezni ilyesmivel – IMPLICIT TUDÁSTÁR
    Ez a végtelen nagy bánatuk és irigységük alapvetö oka.
    Irigységük amely nem ismer határOKAT gyalázkodásban a náluknál sokszor sikeresebb laikusok irányában, akikröl azt feltételezik „hogy azok minden eröfeszitések nélkül lettek sokkal sikeresebbek az életben mint ök”, pedig ÖK maguk mennyi hatalmas akadémikus cimekkel, cimerekkel és fel vannak tüzdelve!

    És mivel én tökéletesen tisztában vagyok látásmódjukkal – minden uton-módon, bármilyen eszközt fel- és kihasználva gyaláznak.
    Az ilyen „akadémikusok” nem fogadják el, nem ismerik el – hogy ök nem egyenlöek mondjuk egy Lovász László matematikussal aki nem azért lett akademikus, hogy a poziciójából kifolyólag lehessen a legnagyobb „észosztó” matematikus …

    Tehát mint irtam, aki nem tiszteli az implicit tudást – annak az explicit tudása se ér többet egy hajitófánál – ugyhogy ismételten kérlek, egy percig se, – pláne ne felém cimezve vessél fel ilyen marhaságokat a „te laikus tudásoddal” kapcsolatosan
    (csak egymásközt és zárójelben jegyzem meg – ha azok tudását összeömlesztjük egy szatyorba akik felé itt Te – bocsánat a szóért:pipiskedsz – azok össztudományát és tied egy részét mérlegre tesszük, a tied bármelyik egy része simán kiveri náluk a mérleg nyelvét)

    Csak egy példa, messze nem magam kapcsán, emlékszel még „Kenny” néven szereplö „talpig uriember” olvasótársunkra??
    Egy idö után elege lett és többet nem irt, aztán jött a virus – és a meggyözte a feleségét, aki ma Irország egyik legbecsültebb orvosszakértöje – mint szakmabeli specialista – szóval felkerte, hogy tákoztasson és lásson már bennünket el néhány jótanáccsal.

    Milyen reakciók voltak?
    Kioktatták a hölgyet akadémikusnál akadémikusabb NEVTELEN SZEMÉLYEK, álarc mögé bujva ….
    Az „i”-re az tette fel a pontot, amikor – milyen kicsi a világ – a doktornö édesapja meghalt, és épp itt a KMH hasábján „memorandum” jelent meg személyéröl. Nem szeretnem felelveniti a témát, bennem bizony fájdalmas nyomokat hagyott – az a jónéhány lelketlen reagálás, amellyel jónéhányan ugyenezen „akadémikus” bajtársak és elvtársak lerohanták ugyanezen doktornöt – Orsós Elemér vond le magad a következtetéseket

    Más … viszont én kaptam egy tanácsot viszont – amit megfogadok (hisz lassan már sokszor a munkamban atraplahar már ez az egész nagy semmi)

  • Rodeo11
    2021 szeptember 9
    6:20 du.

    na fogadjunk ….

  • Gabriel
    2021 szeptember 12
    12:23 du.

    A zárójelekből és a sok kirakott idétlen szmájliból azért remélem sejtetted mennyire halálos a sértettségem?! 😀
    (Egyébbként már rég rájöttem hogy, nem mi fogjuk itt e forumon halálmegvető bátorsággal kiprovokálni az unalmas világbékét! Pedig micsoda dicsőség -egyeseknek kib…ás- lehetne!)

  • Gabriel
    2021 szeptember 12
    12:39 du.

    jó!
    nyertem!
    tegnap G.W.B. beszéde hajszálpontosan leírta és vastaps volt miatta a politikai szféra mindkét oldalán exponenciálisan gyorsulnak az események

    majd küldd a díjamat

  • ORSOS ELEMER 7/8, 1;28 du

    OK ELEMER< nem kell "balga"-nak lenned, csak kovesd a vilagszerti kozhangulatookat, s mint irtam, mert a lakossag zomei mindenfele melegedewtlenek a "vezetoik" mukodesevel.

    A politikusok hangoztatjak a sajat bemagolt szloganaikat, DE a lakosssag ohajait figyelmen-kivul hagyjak.

    They are simply out of touch with the average voters!

    S ahol az leheto szabadon, a lakosssag igy a politikusok tudatar hozza mind azt.

    Eliteled a lakossag reakciojat, de figyemen-kivul hagytad annak okozojat.

    Boldog, megelegedett lakosok NEM dobalnak semmit a zosseg vezetoire, csupan amikor megelegedetlenek , sot haragosak!

  • Orsós Elemér,

    persze 🙂

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 12
    4:55 du.

    Igazad van, de egy későbbi -Gábrielnek 2021 szeptember 8.
    6:22 du. adott- válaszomban erre is reagáltam, rámutatva az ok-okozati összefüggésekre, az oda-vissza bunkóságok okaira, sőt arra is hogy, a politikusnak nem illene ezeket kiváltani, mert elvileg mindig az őt kegyesen megválasztó „bunkónak” kellene a kedvében járnia!

  • BERNSTEIN 9/9,3;49 du

    Lehetseges hogy „erdekes” volt, de sajnos az emberiseg gyarlo, onzo ,bekepzelt es kegyetlen termeszete meg a vallasok, es ertve semmi vallas, nem volt kepes meg egy-kicsit sem megszeliditani.

    Sem az eroszak, sem a tudomany alkalmazasai sem.

    Vedd a Torah barmely szabalyait, ami minden leheto emberi korulmenyek reszleteit meszabta, de amig az emberiseg sajat gyarlosaga altal el, semmi mas nem leheto!

  • ORSOS ELEMER Szept 13, 9;09 de;

    ELEMER oriasian tevedtel, mert a 2021 Szept.8, 6;22 du. „valaszod” valojaban GABRIEL valasza volt soraidra, s Gabriel mutatott pont azon okokra.

    De az emberiseg minden problemajanak az oka: a sajat ONZO, BEKPEZELT es KEGYETLEN-tetteinek a hajlandosagai!!!!

    SEMMI ezen a Foldon azt NEM valtoztatta!!!!

    Semmi vallas, ideologia, tudomany, sot meg eroszak sem!!!!

    En a BROMIUM vilagszerti alkalmazasat predikalom ugy az ivovizekben mint minden mas italokban alaklmazva, remelve hogy az enyhitene az emberi agressziokat a testosterone csokkentesevel, DE az nem igen nyer nepszeruseget, mert felnek a sex-tevekenysegeik csokkenesen.

    Pedig az meg az emberiseg szamanak csokkeneset is elomozditana am.

    Tehat megolghatna minden gazdasagi, tarsadalmi, sot eccologiai problemakat is.

  • Rodeo11
    2021 szeptember 12
    4:02 du.

    Csakis ujra tudom idézni a másik cikkhez beillesztett képet

    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=957G_W_Bush.jpg

    A nyeremények eljuttatására meg majd kitalálunk valami megoldást
    Sanos tudtam, hogy vesztek – de ennyire hamar?
    Az események valóban nagyon felpörögtek meghallgattam a beszédét – felolvasta

    Ugy vagyok vele, mint 89-ben, akkor is tudtam jóval elötte, hogy hamarosan bekövetkezik az ami lett, de ahogy egyik napról a másikra megtörtént – …. – bizony csak a bennfentesek lettek elöre tájékoztatva

  • Rodeio

    ja, kifelejtettem…. kössz a tanácsot

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 13
    1:29 du.

    grizi, mindez igeragozás kérdése és nyelvtani előljárók alkalmazásáé!

    szerinted „meg” szabta

    szerintem „el” szabta

    Tórah ide Tórah oda az eredménye jól ki is láccik és nem is szégyelli {pedig lengeti is}

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 13
    1:46 du.

    Bendeguz tetszik!
    Ez egy jó gondolat – a ma világszerte mindennapivá vált akadémiák (trening-termek) alapvetö árucikke ma a TESTOREN.
    Ami az alkalmazott dózisokban már nem a férfiasságot növeli, hanem az agressziv hajlamot fokozza

    Ellenben a „högyeknél” bizony alaposan leccsökenti a libidót, söt nyilvan (gondolom) a nemzöképességet is.

    Valamikor, állitólag régebben a sorkatonák kávéjába brómot kevertek – bár nem tudom, hogy ma mi módon vehetnék rá az ifju titánokat bróm fogyasztására.

  • KARIKADS 9/14, 4;43 du

    Amikor 1988-ban a Part KB-je a KGB legelso tettenek szabta meg a Szoviet allami-tulajdonok felosztasai tervet a part-vezetok kozott, a veg tagadhatalan es vilagszerti koztudatta valt.

  • U.I.

    Sot elobb is, amikor Gorbacsov „perestrojka”-ja teljesen eredmenytelen es megvalosithatalannak bizonyosodott es a napi koz-szugleti cikkek szelekoru hianyossaga tisztan bizonyitotta a megelozhetelen kovetkezmenyeket.

  • Nagyszeru Magyarok!!!!!

    Vadoljatok on-magatokat , vedelmezni mind a korrupt ,hazug es rablo-politikusaitokat!!!!!!

    Talan majd meghalaljak azt nektek a 14-ik havi zsiros nyugdij fizetesevel.

    Hmmmm????????