Meghalt az utolsó világháborús náci Kanadában

2021 szeptember 25 10:26 de.74 hozzászólás

Helmut Oberlander, az utolsó ismert kanadai II. világháborús náci kívánsága teljesült: elkerülte a Németországba való deportálást és békésen, családtagjaival körülvéve halt meg Kanadában. Oberlander, aki a holokauszt idején egy német gyilkos osztag tagja volt, később pedig Waterloo városban évtizedekig sikeres üzletember, 97 éves volt amikor a héten meghalt. Halála véget vet a 35 éve tartó, Kanadából való eltávolítására irányuló kísérletnek, miután 1954-ben csalárd módon bevándorolt Kanadába. Eltitkolta náci múltját.

„Oberlander kényelmet és szabadságot talált Kanadában. Áldozataitól megtagadták az élethez, a családhoz, a boldogsághoz, a gyermekekhez és az unokákhoz való jogot” – mondta Bernie Farber, aki évtizedeken át dolgozott a Kanadai Zsidó Kongresszussal együtt azért, hogy Oberlander bíróság elé kerüljön.

„Nem azért szomorú ez a nap, mert meghalt, hanem mert Kanada lelepleződött azzal, hogy megengedte az Oberlanderhez hasonló férfiaknak és nőknek, hogy ebbe az országba jöjjenek, itt éljenek békében, és soha ne kelljen szembenézniük az igazságszolgáltatással”–tette hozzá Faber.

Oberlander családja megerősítette a halálhírt az ügyvédjén keresztül küldött nyilatkozatban, aki ebben a hónapban a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal egy másik meghallgatásán Oberlander ügyében érvelt.

„Helmut Oberlander békésen elhunyt. Végső soron szerettei vették körül otthonában” – közölte a család.

„Az életében tapasztalt kihívások ellenére erős maradt a hitében. Vigasztalást talált a családjában és a közösségében sokak támogatásában. Nagylelkűen jótékonykodott, támogatta a templomát, és szerető családapa volt. Nagyon fog hiányozni”–tette hozzá a család.

A zsidó közösség tagjai, akik csalódottak voltak amiatt, hogy a kormány és a bíróságok évtizedek óta vonakodtak cselekedni az ügyben, másként értékelték halálát.

„Helmut Oberlander békés halála kanadai földön foltot ejt nemzeti lelkiismeretünkön” – mondta Michael Mostyn, a B’nai Brith Canada, egy zsidó emberi jogi szervezet vezérigazgatója. „Tény, hogy ez az ország becsapta az ajtókat a nácik elől menekülő zsidó menekültek előtt, majd néhány kínzójukat beengedte Kanadába, később pedig elmulasztotta kitoloncolni őket”

David Matas, a B’nai Brith Canada vezető jogtanácsosa szerint Oberlander ügyének előzményei szomorúak: „A késedelmek ezekben az ügyekben lelkiismeretlenek voltak. Az eredmény az volt, hogy a bűncselekmények áldozatai nem kaptak igazságot.”

Oberlandert négyszer fosztotta meg kanadai állampolgárságától a kormány, és háromszor, 2001-ben, 2007-ben és 2012-ben a bíróságok felülbírálták ezt a döntést.

2019-ben a kanadai legfelsőbb bíróság elutasította Oberlander fellebbezését az állampolgárságának legutóbbi visszavonásával kapcsolatban. Az ország legfelsőbb bírósága elfogadta, hogy Oberlander a háború után csalárd módon lépett be Kanadába.

Oberlander német nemzetiségű volt, aki a Szovjetunióban – a mai Ukrajna területén – élt a második világháború alatt, amikor azt a náci erők megszállták. Akkor még tizenéves volt. Az Einsatzkommando 10a, más néven Ek10a, a megszállt területeken tevékenykedő különleges rendőri munkacsoport egyikének tolmácsaként kapott megbízást. Egy kanadai bíró (és a legtöbb történész) úgy jellemezte őket, mint „mobil gyilkos egységeket”, amelyeket a náci SS tömeggyilkosságokra használt.

Oberlander azt állította, hogy gyermekkatona volt, akit 17 évesen erőszakkal besoroztak, hogy a náciknak dolgozzon. Azt mondta, hogy nem vett részt a halálosztagok gyilkosságaiban.

Oberlander halálának nem szabadna csak a múltról szólnia, mondta Farber.

„A kormány nem tett semmit, amíg nem volt túl késő. Egyszerűen becsuktuk a szemünket és elsétáltunk a dolog elől. Remélem, levontuk a tanulságot” – tette hozzá.

„A háborús bűnöknek sosem évülnek el és nem érnek véget. Ma is látjuk, hogy háborús bűnök történnek.És azok, akik ezeket elkövetik, mindig biztonságos menedéket keresnek. Ha odafigyelnek, akkor észreveszik, hogy ha háborús bűnöket követsz el, és eljutsz Kanadába, akkor itt élhetsz, amíg megvan hozzá a pénzed – és ez történt Helmut Oberlanderrel is. Ha ezek a háborús bűnösök megszöknek, Kanada a szabadság földje számukra, Oberlander pedig a jegyük”–mondta Faber.

Adrian Humphreys (National Post)
Fordította: KMH

74 hozzászólás

  • „A kormany nem tett semmit…”

    Dehogynem !

    Biznyitotta, hogy Canada NEM egy ‘Nemzeti Szocialista Munkas’ allam, hanem embersegesen a korulmenyeket figyelembe vevo tarsadalom.

    A 17 eves fiu, bizonyara elkerulhetelenul a Nazi propaganda fital aldozta volt, hasonloan mint kenyszeritett (sorozott)katona is.

    Nemzetkozi torvenyek, sot logikus elmelet alapjan is alig vadolhato egy kenyszeritett gyermek-katona a parancsait vegrehajtva eletenek reszkirozasa elleneben.

    De miert maradt nema a cikk szerzoje a haborukat, tomeg pusztitasokat es tomeg meszarlasokat indito, onzo politikusok tettitre mutatasa hianayban?????????

  • Nembaj,jön helyébe tíz.

  • „Oberlandert négyszer fosztotta meg kanadai állampolgárságától a kormány, és háromszor, 2001-ben, 2007-ben és 2012-ben a bíróságok felülbírálták ezt a döntést.

    2019-ben a kanadai legfelsőbb bíróság elutasította Oberlander fellebbezését az állampolgárságának legutóbbi visszavonásával kapcsolatban. Az ország legfelsőbb bírósága elfogadta, hogy Oberlander a háború után csalárd módon lépett be Kanadába.”

    Most akkor háborús bűnös vagy illegális migráns, esetleg mindkettő? Ha bármelyik variáció igaz, akkor a befogadó a legnagyobb hunyó, ha viszont esetleg európai bíróságok által bizonyíthatóan nem háborús bűnös, de mások evvel vádolják, akkor még bonyolultabb a kérdés, mert hamis vádakra hivatkozva be lehet fogadni!
    (Csak zárójelben kérdem: tolmácsként milyen háborús bűnöket tudhatott végrehajtani?)

  • B79,
    szedd össze magad,mert így nagyon szétesettnek látszol.
    Egy mocskos náci nem kell,hogy bizonyítékok legyenek ellene.Már az is megbocsájthatatlan,hogy szabadon levegőt szívhatott 93 éves koráig.Kanada saját nevét piszkolta be egy ilyen náci-rohadék istápolásával.

  • Kedves Mindenki,
    A címet javítandó:Egy nácira nem írhatjuk még 93 évesen sem,hogy
    „meghalt”,esetleg”megdöglött”,de ha jólneveltségünket akarjuk bizonyítani,legfeljebb”kimúlt”.Egy kígyóra vagy egy patkányra sem mondjuk,hogy”meghalt”.A magyar nyelvhasználatba ez a meghatározás jobban beleillik.

  • Bendegáz!

    Csak nem a sajátmaga védőbeszédét fogalmazza meg itt ’79. ?!

    Figyeljen!!! Ilyen, maga szerint ezek a „fiatal áldolzatok” [állati cinizmus] gyilkolták meg nagyszüleimet, nagynénéimet, nagybátyáimat unokaöcsémet és még az édesapámat is !!!!

    Maga egy aljas, fogadatlan prókátor…! Köpni tudnék legszívesebben!

    Abban az egyben van igaza ’79.provokátor úr, hogy hosszú időn keresztül ilyen, és a magáéhoz hasonló gyalázatosan hazugul galád „érvekkel” védőbeszédekkel mentettek, bújtattak efféle és ehhez hasonló . r a b l ó g y i l k o s o k a t . a jogos felelősségrevonásuk, az igazságszolgáltatás elől.

    E disznó játékban sajnos élen járt a Kaotikus Kegyház, az U$A, K’nada, a Mémet Követségi Őztársaság , S<ájc, de a Nemzetközi Vöröskereszt is, s érdekes mód' épp ezekben az államokban a hullákból kiszedett zsidó aranyak 1000-tonnáin virágzott ki a '45 utáni csodás nyugati prosperitás oly ragyogón vonzó virágos rétje…

    Ti. az SS-ek kis szütyőjükben féltve őrzött aranyfogakkal,és kf ékszerekkel járták az ilyen megértő jóságokat, mint '79. a fogadatlan gyilkosvédő ügyvéd is. Ezek a lesütött szemű "filantrópok" csekély 1-2 grammért szállást is biztosítottak a számukra, nem beszélve a titkos nemzetközi egérutak és csomópontok hálózatáról…

    A Magyar Nemzeti Banknál törvény által kötelezve "letétbe helyezett" zsidó arany tonnáit előbb a németek, majd a győztes amerikaiak ún. Aranyvonata vitte, szállította, tüntette el valahová…

    Helmut Oberländer akármi; Horst Tapper színész; Grosits Gyula kapus; Finta Imre Szegedi Gettóparancsnok, kanadai emrigráció tisztes doaenje, stb. UGYANAZOK A HÁBORÚ UTÁNI TISZTELETREMÉLTÓ EMIGRÁNS SORSOK… 🙁

    Hölgyeim, Uraim! Ha annyit írok, hogy háborús bűnös, az már unalmas az olvasónak… Így már le sem esik a húsz fillér az olvasónál, DE ha azt mondom, rablógyilkos, akkor már valami halvány mécs gyullad unottan egykedvű polgárunk fejében, hogy
    Hiszen múltkorjában is egy . r a b l ó g y i l k o s . kapott az usában halmazatban 200, azaz kettőszáz év börtönt… Így már valami kapisgál… Ugye ?

    NEM LEHET ELÉGGÉ HANGSÚLYOZNI E BŰNCSELEKMÉNY VALÓS JELENTÉSÉT.

    Rablógyilkos.

  • Utóhang:

    a kétszáz év halmazati után még:

    Egy megszállott gépfegyveres fiatal(!) ámokfutó pedig villamosszéket kapott…
    Bende-úr szerint csak áldozat… Vajh ez minek is az áldozata?

  • Don GOLLO es tarsai:

    A felvilag lett a maguk imadott szelszoseges almainak az aldozatai, barminek is ohjatja nevezni azt !!!!!!

    Persze mint Don tette, hasonloan ugyan azon bizonyitatlan allitasokkal Don is lehetne vadolhato a sajat tettert am!

    De ketsegtelenul a Canadai birosag minden alkalommal a burokrayak ohjai ellen itelt !!!!!!!

    Egyszeruen NEM hiszem el, hogy HA Bernie Faber vadjat kepes lett volna bizonyitani a Canadai Legfelsobb Birosag elott, hogy a Canadai Legfelsobb Birak a tenyek ellenere iteltek volna egy „bizonyitott naci gyilkos” ugyeben!!!!!

    Ketsegtelenul a Bernie Faber-jet csupan a vak-gyulolet hajtotta.

    Mifele igazsag-szolgaltatas lehetne az??????

    Na, de mit nyujt a Torah azon ????????????????????????

    Az miert soha nem szamit a reagaloknak, mondhatnam a tisztan hamis vadloknak es egyeni gyulolkezoknek???????

    Ha gyuloned a NAZI-k es minden mas tomeggyilkos-diktatorok tetteit nem hirdetned ugyan-azon szelszoseges magatartasat gyuloletet!!!!!!!!!!!!

  • P.S.

    Azxt is nagyon gyanitom, hogy HA Adrian Humphrey tudataban lett volna barmi adatnak az allitott „habosus bunn”-tetnek a fital nemet gyermek katona ellen, hogy nem kozolte volna cikkeben.

    De lassuk mind azon bizonyitekokat itten a vitaban azon!!!!

  • DonGolo,
    ezzel a saját magát idiótának tetető és „karaitának” mondó provokátorral már rég óta nem foglalkozok.Egy szót sem tud ivritül dacára hogy”karaita”.Néhány mondatot a bibliából idézget, valamiféle klaviatúra nyelven.Gyere,ne vegyünk róla tudomást. Előbb utóbb ő is kimúlik innen,mint a tömeggyilkos védencei.
    Amit a meggyilkolt szeretteidről írsz,pontosan vonatkozik az én családomra és még több millió hozzánk tartozó családjára is.

  • DonGolo
    2021 szeptember 27
    6:56 de.

    ugye ez minden gyilkosra érvényes tétel, mindenkire aki hivatlanul szuverén országokba fegyverrel bevonul és ott gyilkol bárkit akit a lövedéke elér? vagy vannak gyilkosabb gyilkosok és demokratikus gyilkosok?

    hogy is van ez?

  • Hm..Nekrológ egy büdösnáciért..

  • DonGolo
    2021 szeptember 27
    6:40 de.

    USA ban a Reagen és másik 5 arrajáró gyilkosa {nem sikerült neki} teljes szabadságot kapott a jog abszolút főggyén{SIC} eddig csak szabadon flangált de ost már érinthetetlen 66 éves azaz van neki még akárhány vidám éve… és nincs ezzel egyedül sok más rablógyilkost is kiengettek, mert tele az összes börtöny és már a szomszéd Bözsi konyhájába is betelepítenek bérrabokat mert nem bírja a rencer…

    éljen a jog és a rend nálatok nem játtszák a kis rendőrösdit telenovella majdnem ojan régi mint a Dallas

    te is nézed? {a geyza bizonyosan abból tájékozódik}

    és mi lesz a kötelező sorozással usa ban? már másképpen nem mennek? {most savaszta meg a kongjesszus}

  • Aki nem képes túllépni 70 évvel ezelőtt elkövetett bűnökön, amelyeknek a körülményeit csak a mesterségesen, politikai okokból uszító propagandából ismeri, annak úgy kell. Vicsorgó, politikailag irányított gyűlöletpacni lesz belőle.

  • Gyuri10
    25.5:29

    *
    Itt, túlságosan is finom vagy

    a””tárgyilagos”” SS-pártfogó,

    a holokauszt áldozat rokonaid

    g y i l k o s a i t .ártatlan

    >fiatal áldozatoknak<tituláló

    Bendegúz'Obergruppenführerhez

    *

    Nálad ez 1 szokatlan tolerancia.

    *
    Amúgy,az U'A is tele van velük,

    hivatalból importálta ezeket és

    kiemelt hivatalt adtak alájuk .

    2 pl. von Braun és Gehlen, stb,

    ld:25.2:24 védőbeszéd az SS-ért:

    ez a Bende79.senki is SS gyanús.

  • Vőgelein
    9.28.4:25
    ˙

    A . n á c i-p r o t e k t o r o k . egyik legsötétebb figurája John Edgar Hoower* az F ß í alapító igazgatója a háború végén külön „vadászott” az ú-sá-hoz lojális náci „szakemberekre”. Reinhard Gehlen SS Gruppenführer [= altábornagy] személyében 1956-ban alapította meg az F ß i „német” fiók-kémszervezetét, amely erről az SS gyilkosról kapta köznyelven Gehlen-nek nevezett dicső nevét…

    Az Egybesült Álmok és Niccolo Machiavelli közös szlogenje tehát:

    A . P É N Z N E K . N I N C S . h u l l a – S Z A G A… 🙁
    ˙

    .

    *. J.E.Hoower és J.F.Kennedy viszonya csak a kutya-macska vszonyhoz volt hasonlítható… A demokrata Elnök meggyilkolását Hoower elsőként, szinte kéjjel közölte a nem sokkal később hasonló, rejtélyes körülmények közt meggyilkolt Robert Kennedy igazságügy miniszterrel, az Elnök testvéröccsével…

  • Auróra Borealis

    Orsós Elemér
    szep.25.4:11

    Kérlekalássan, ne játszd itt az ártatlan kérdezőt !

    Azon túl, hogy . m i n d e n e g y e s . Sutzstafel – azaz SS – tag(!) a gyilkolásra termett, köztük leginkább az úgynevezett „népinémet”, esetleg ukrán tolmácsok is csak arra… Ők mint megszállt országok náci . k o l l a b o r á n s a i . közvetlenül vettek részt foglyok és deportáltak gátlástalan kihallgatásain, ill. kínvallatásaiban, ahol általában aztán már nem létezett kegyelem …
    Ugyebár azt nem is kék’ neked elmagyaráznom, hogy ezek, az ún. „kihallgatások” elsősorban a partizánok felkötése és előbb az értéktárgyak, aranyak „kiszedése” céljából lettek – magyar-csendőrnyelvre lefordítva – „foganaatosítva”.Jaaa! Ezt a kakastollasok még az Auschwitz-express előtt nagyon is gyakran alkalmazták a magyar foglyokon… Nem kesztyűs kézzel, de gumikesztyűjük szintén foganatosítva volt „a testüregek” átkutatása céljából…

    Szerinted, annak a velünk szövetséges villámháborús német hadseregnek az Einsatzgruppe nevezetű kivégző alakulatait különben miaf….nak hozták volna létre??? Ők voltak a HOLOKAUSZT első végrehajtó SS[!!!] alakulatai. Ott nem volt különbség tolmács, szakács, avagy hivatásos hóhér között akik, amúgy alig győzték azt a hatalmas munkát, amit a náci projekt keretében tettek SS-Kamerádjaink szívességet a . M a g y a r . K o r o n a . bajtársi közösségének is . m á r . 1 9 4 1-ben(!), amikor egy háromhetes magyar, ún. >idegenrendészeti razzia< során elfogott és a megszállt [Kőrösmező] területen nékik átadott mintegy 20-ezer civil embert ott helyben, egyenként lőttek tarkón, ill.bele a maguk által megásatott óruási gödrökbe…
    "Szegény SS-ek[sic. Bendegúz]" alig bírták azt a heroikus munkát. Biz'télleg, nem volt ottan mán semmi szükség tolmácsra. Annál inkább lövészekre…
    [Viszont történelmi tény az, hogy ez a kamenyeci magyar 20-ezer áldozatos kaland adta az ihletet Ecicmannéknak, hogy azok a szegény SS hóhérok – Bende' szerint szintén "áldozatok" – szempontjából a számukra jóval kíméletesebb elgázosítás-kontra-krematórium likvidálási módszert vezessék be e fontos übermenschliche és közös, waffenbruderschaftlice feladatuk ellátásában.]

    Ugye mostmár érted a tolmácsok megsemmisítő szerepét ? Hát sose legyen neked szükséged életedben ilyen SS tolmácsra, te oly kedves, magyar Elemér…

    🙁

  • Vögelein,
    igyekeztem nem a szívem szerinti szavakat használni ez ellen a senkiházi SS-eket védő troll ellen.Dacára,hogy 1-2 évvel ezelőtt már ráismertem hovatartozására.Kora szerint,obergruppenfűhrer talán még nem,de hitlerjugend mindenképpen lehetett.Érzelmeim által használt szavaim miatt,nem akartam indexre kerülni.Annyi beírásom lett már levesbe dobva,hogy magam sem tudom mit mondhat az idejáró EMBER és mit nem.

  • Auróra Borealis
    2021 szeptember 28
    7:27 de.

    Tömény mellébeszélés!!! Ha csak tizedannyira akarnátok végre kölcsönös megbékélést és baráti együttélés mint a most hosszú tűrtőztetése után jogosan feháborodott Almási Alma, akkor már rég nem a kétes bűnösségű 97 évesekkel foglalkoznátok! Mellesleg ha tényleg háborús bűnös lett volna -hiteles tanuk vallomásai alapján- már százszor törvényesen fel lehetett volna akasztani! Ne csodálkozzatok, ha egyesekben a holokauszt tanuk minden áron való eltakarítása tűnik ilyen megnyilvánulások után a fő szempontnak!

  • Alma!

    De jó hogy ujra irsz!

    Igen, ezekre a bünökre nincs bocsánat – de gyülöletben, busszuállásban élni magunk ellen forditott fegyver.
    A Bölcs Salamon azt mondja és a prófétákon keresztül azt üzeni az Úr (Elohim)
    – enyém a bosszuállás joga…!

  • Auróra Borealis
    2021 szeptember 28
    7:27 de.

    én eddig asszittem sem te sem Elemér nem agnosztikus, dehát tévedni emberi dolog és a sündisznócska lemászott a súroló keféről pardon madam kiáltással

    magam részéről előnyben részesítem a nyelvtanulást élőben azoktól akiket meg akarok érteni és nem szeretem a tolmácsolást, mert abban mindig van valami ami nem az igazi, ugyanúgy, mint az agnoszkálásban ha mindig mástól hallgatod meg a saját véleményedet, ami nem tudás, hanem merő tévedés azaz aki meghalt az már sohatöbbé semmiben sem bűnös… még ha ijen sok bötűt össze is hordunk miatta

    de, azért jól vagy?

  • Nem lennenekk kepesek belatni, hogy az egyeni szabadsag alapjan elve okadjatok a gyuloleteiteket, amit persze elveitekben es allitasitokoban is verbol gyulotok!

    A verbeli elveitek alapjan szabadkifejezes NEM LETEZIK!!!!

    Vezer elvtarsaitok azt halalbuntetessel sujtjak, s a hirdetett sajat hiteteitek alapjan vajon mi mast erdemelhetnetek?????????

    A „rodeo” altal allitott „DRAFT’ a Congeresszusban a „BUDGET RESOLUSION „DRAFT’-jere vonatkozoan megy, mert a honap-vegevel a US-evi budget-je lejar, s a Szovetsegi kormany lezarna.

    Rodeonak valoban szuksege lenne egy angol-magyar szotarra, nem a”sic” ismetleseire!!!!!!!!!!

  • Almási Alma
    2021 szeptember 28
    3:10 de.
    A ráérzéseim nem szoktak tévedni.A szög folytatja kibújását a zsákból.Végül is miért szégyellenéd a nézeteidet?Csak azért nem csodálkozom,mert ismerem a beiruti és a kairói iskolai tananyagot .A mai chamasz és a hizbala”szabadságharcosai”is azon nőttek fel.

  • Alma:

    Nem lehet ezeken a dolgokon „átlépni”
    Túl sok volt az áldozat és a gyilkosok szellemi
    leszármazottjai megint pofát kezdenek nyitni.
    És sajnos nincs aki a pofájukba tiporjon ezeknek.
    Egyre hangosabbak. Lásd HUNT* és tsai.
    Mindenhová befurakodnak és ártanak.
    Ahol csak tudnak.

  • Meghalt az utolsó „világháborús” náci… – Jó cím.

    Na igen, hisz már az első blikkre furcsa, hogy mi lehet a különbség a világháborús és a nem-világháborús nácik között. Ha úgy vesszük semmi, mert összeköti őket a „hitleri gondolatban” fogant, afféle nemzeti szocialista antihumanizmus, antiszemitizmus és antikommunizmus… stb.

    A különbség egyedül csak a generációs csúszás, mégpedig későbbi születésük, illetve a háború után apáik anyáik beléjük plántálta emberi gyom, amely mindent pusztítana, de különösen azt ami emberséges és humanista, különösen azt ami az emberi egyenlőségből – az egyenlőnek születtünk elvéből – kiindulva a társadalmi igazságosságot tartja a figyelme középpontjában. Ha ilyenről csak hall, dührohamot kap, és habzó szájjal átkokat szór mindenre, ami demokratikus…

    Náci, aki a vesztes I. és II. nagyháborúk után is még mindig az agresszív nacionalista, a fából vaskarika nemzeti-szocializmuson nosztalgiázik, melynek kereetében potenciális, sőt tevőleges tömeg, esetleg egyedi gyilkosok, háborús bűnösök mentségét is próbálja magyarázgatni.

    A „nemháborús”, azaz kortárs náci tehát gyakran filozofál azon is, hogy az ember a világ legrosszabb teremtménye ezzel sugallva, hogy az emberiség pusztulásra termett, hogy lassan itt az ideje egy még-újabb kataklizmának, tehát a fokozott fegyverkezés nagyon is indokolt, s hogy az kinek áll a gazdasági érdekében azt már nem taglalja…
    ˙

    .

    Irodalom:B.79: 09.25.2:24 II.bek. (A 17 éves ártatlan fiúról…)

  • A.A,
    tulajdonképpen ők a ma élő ártatlan gyilkosok.Mindössze cionista zsidókat igyekeznek gyilkolni.Amikor meghiúsítjuk ártatlan terveiket,néha elég keményen,akkor kezdődik az”emberjogi”feledni vágyók jajgenolása!Akkor kezdődik a hivatkozás a szimmetria hiányra.A náci uralom idején nem volt probléma a szimmetria! Kedves H.Á.minderre Tőled nem várok választ,mert erre normális ember csak hallgathat.Téged a körülményekhez képest normálisnak ismertelek meg. Gy10

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 28
    11:55 de.

    grizi, nem „arról” a draft ról beszélek amit 2021 jan 6 óta nem képes a kongjesszus és a szenyátus elfogadni azaz ami már volt 1.2 trillió tól 6.6 trillióig mindenféle, hanem a nők besorozási lehetőségéről szóló draft recruitment ről tehát angol értelmező szótárra neked van szüxéged ahhoz, hogy a hazug propagandádat előtold

  • Gabriel
    2021 szeptember 28
    10:34 de.

    csak, hogy t’odd! nem érdekel a bosszúállás istene sem, mert az a firnyák megfogalmazás {ami akart lenni átverve az olvasót} miszerint mi minden kákán is csomót kereső gyilkosok nem is vagyunk bűnösök, hanem a mi istenünk parancsára gyilkolunk és nekünk kizárólagos jogunk mert mi találtuk ki eszt a képmutató ájtatos pofátlanságot is pontosan ugyanezért, mert a „mi” fájdalmunk az fájdalom az összes többi fájdalom az meg smafu

  • DUBOIS;
    Legalabb oszonte tudnal lenni!

    Nem hogy a nemet gyerek katona nem lett volna bunos mint minden emberileny, de hol a bizonyitek amit ismetelten kertem az atkzodoktol, hogy a fiu „haborus bunos es Nemzeti Szocialista part-tag” lett volna ?????

    SEHOL.

    Bunenek veszitek hogy besoroztak 17 eves koraban, aki nem engedelmesakedett agyonlottek vagy felakasztottak zongora huron.

    1944 kezdeten a sorozas nemetorszagban 12 eves korig ment. Azok is mind „nazik” lettek volna?

    Igen A.B. szeretett Nemzzeti Szocialista elvtarsaid nem kevesebb mint 28 millio artalan emberilenyt gyilkoltak meg.

    S imadott Moszkovita vertestvereid meg vilagszerte nem kevesebb mint 95 millio artatlan emebert pusztitottak-el.

    Na arra am mind igazan buszkek lehettek.

    Miert maradtok mindeg nemak azon ?????????????????????

  • Orsós Elemér
    2021 szeptember 28
    9:49 de.
    Auróra Borealis
    2021 szeptember 28
    7:27 de.

    „Tömény mellébeszélés!!! Ha csak tizedannyira akarnátok végre kölcsönös megbékélést és baráti együttélés mint a most hosszú tűrtőztetése után jogosan feháborodott Almási Alma, akkor már rég nem a kétes bűnösségű 97 évesekkel foglalkoznátok! Mellesleg ha tényleg háborús bűnös lett volna -hiteles tanuk vallomásai alapján- már százszor törvényesen fel lehetett volna akasztani! Ne csodálkozzatok, ha egyesekben a holokauszt tanuk minden áron való eltakarítása tűnik ilyen megnyilvánulások után a fő szempontnak!”
    —————————————————————-
    Orsós Elemér,
    szégyenlem magamat,amiért eddig nem ismertem fel benned a hovatartozásodat.Tudod a legnehezebb tantárgyak egyike az Emberré válás.Ebből buktak meg eddig a legtöbben,te is!
    Ha nem buktál volna meg,eszedbe sem jutna a békés együttélés propagálása családjaink hóhérai és az áldozatok utódai között.
    Holba Ágnest veheted példaképednek.Ő az arabnácik iskoláiban tanult a humán tagozaton.Hogy te tanultad vagy genetikus örökséged a Holokauszt megmaradottainak”eltakarítása”az majdnem mindegy.Nálatok ez hungarikum,mint régebben a tüdőbaj.

  • GABRIEL:

    A Zsoltarok kezdetet folytathattad volna, mert nem csak az elso mondata ervado.

    Ami utasit olvasni, tanulni, kovetni allandoan (ejjel-nappal) a Torveny sorainak betartasait.

    Sot mint a Torah utasit, allandoan, amint felkeszel, lefekeszel, utazol, dolgozol, megallasnelkul a Torah ertelemen kovetni, s nem a fizetett rabbijaikat es a bunosok gyuloleteit!!!!!!!!

  • A bosszuallas minden vallasban az Isten dolga. A geyzak pedig mar elore bosszut akarnak allni a semmiert.
    Bekepzeli a beteg hogy bantani akarjak es tamad…

  • Geyza, elfelejteni nem szabad, de túllépni viszont kell. Különben az egész lelked rámegy, mint gyuri10-nek.

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 29
    10:31 de.

    grizi, ugye te csak a 95 millót számolod {hazugság!!!} a többit sohasem… ferde hajlamaid is vannak?

  • Geyza
    2021 szeptember 28
    2:38 du.

    usa védelmi minisztériuma ma már harmadik naptya magyarázza,

    hogy miért nem sikerült megvédeni saját maguktól az afganisztáni népet,

    és most miért lesz béke, { és amit usa lerombolt majd usa segíccség nélkül újjáépítik}

    még ha a saját törvényeik szerint igazságot is szolgáltatnak,…

    ugye szerinted is minden népnek szuverén joga úgy ítélkezni a saját országában ahogy az ő törvényei szólnak

    a világtörténelem háborúk és gyilkosságok meg útonállások története a két VH is csak egy a sok közül jelenleg is fojik egy csak nem nevezik {kik? SIC} fel támadunk nak hanem védekezés az állandóan jól kitalált ellenség ellen a szent világbéke meg smafu

  • gyuri10
    2021 szeptember 29
    7:29 de.

    a világ tele van gyilkosokkal {usa statisztika, hogy egy év alatt a gyilkosságok száma +30% -kal nőtt, nem találják az okát}

    és az a kurva fagyi állandóan visszanyal azután jön az össznépi ájvékolás… báncsák krahácsot, hát e’vvan és – persze – a kanyar a hibás!

  • Csak hogy tisztázzunk egy félreértést, merthogy itt sokan valóban IGYEKEZNEK FÉLREMAGYARÁZNI

    Mit félremagyarázni, MEGHAMISITANI!

    Azzal, hogy Isten a bosszúállást magára vállalja, azzal nem mentett fel senkit az elkövetett büne alól, söt!
    Kinyilvánitotta, hogy NINCS RÁ BOCSÁNAT – SOHA!

    Hanem attól „mentesit” mindössze, hogy személyesen az egész életemet ne a bosszuállásnak szenteljem, mint kötellésegemre – de nem mentesit ez sem az alól, hogy ha tudosámra jut bármi a tömeggyilkosokról, ne tegyem meg az Istentöl is elvárható tetteimet, vagyis a magam részét!!!

    Egyszerübben, Isten csak abban tud segiteni, amit magamtól is cselekszem!

  • gyuri10
    2021 szeptember 29
    10:34 de.

    Én meg a Te rosszindulatú ferdítésed miatt szégyelem magam, ugyanis természetesen nem a most Tőled idézett „Holokauszt megmaradottainak eltakarításáról” írtam!!!

  • Vögelein,
    igyekeztem nem a szívem szerinti szavakat használni ez ellen a B79-ed rendű,senkiházi SS-eket védő troll ellen.Dacára,hogy 1-2 évvel ezelőtt már ráismertem hovatartozására.Kora szerint, obergruppenfűhrer talán még nem,de hitlerjugend mindenképpen lehetett.Érzelmeim által használt szavaim miatt,nem akartam indexre kerülni.Annyi beírásom lett már levesbe dobva,hogy magam sem tudom mit mondhat az idejáró EMBER és mit nem az aljasul idepofátlankodó náci szimpatizánsokra.

  • Gyuri10
    27.11:47

    Nem ennek a 79. senkiházi nácivédőnek írom az ő égbekiáltó hazugságait leleplező valóság összefoglalóimat, hanem történelemben kevésbé jártas, fiatalabb olvasó-nemzedéknek, amely néha hajlamos a ráolvasva relativizáló, neonáci retorikának, illetve propagandának bedőlni.

    Akárcsak például >a szegény fiatal SS áldozat< m í t o s z a . is szembeállítva a gettók, a gázkamrák és a krematóriumok sok-milliós csecsemő, gyermek és aggastyán (stb) valódi . á l d o z a t á v a l .

    Véleményem szerint amit ez a 79. Gúz itt művel, az a holokauszt tagadás mellett még kimeríti a (tömeges: legalább 20millió rendbeli) halottgyalázás polgári tényállását is…

    Mert ez a meseszerű hablaty becsapott sváb gyerek(ek)ről egyenes folytatása a Heinrich Himmler gonoszul cinikus"hazugságötlete" nyomán használt görög HOLOKAUSZT kifejezésnek – vagyis a teljesen elégő önkéntes áldozatra céloz – minthogy az "áldozat" felajánlása úgymond mindig önkéntes is…

  • Gábriel
    10:34
    és Alma

    Ha így lenne – ti.,hogy a bosszúállás joga csak az Úr dolga volna – akkor ez a polgári törvénykezés fölöslegességét igazolná. Ezt pedig még a Biblia sem hirdeti. Számtalan példa szól ott is a földi ítélkezés mellett.

    Talán ebből a téves értelmezésből indult ki sok pap is, akik jól szervezett egyházi >hálózatban< foglalkoztak náci gyilkosok és más háborús bűnösök kimentésével (főleg Németo.- Ausztria – Olaszo.- Argentina és Brazilia útvonalon) aképp', hogy előbb lutheránusból katolikussá keresztelték át őket [ezek a gyilkosok az Úrnak nyilván csak így felelhettek meg], majd pedig a keresztlevéllel a zsebükben általában Genova kikötőjéből áthajózhattak az újvilágba, ahol ugyancsak katholikus szervezettek látták el őket első segéllyel. A történetben szerepet vállaló itáliai templomok keresztelő anyakönyvei könyvei ma is tanúskodnak e – mély hitből fakadó speciális – jóságról és sajátos egyházi jogfelfogásról, mely kegyben többek közt Adolf Eichmannt, Joseph Mengelét, Klaus Barbiet* és más – többezer – SS tagot részesítettek a háború végén…
    ˙

    .

    *Klaus Barbie – a lyoni rém – 40 évig egy katolikus kolostorban húzta meg magát…

  • Bendegúz

    Ha ez a MAGA VÉDENCE valóban ártatlan volt, akkor miért emigrált szeretett hazájából, Németországból? Miért nem Jelentkezett a Szövetségi Ellenőrző Bizottság valamelyik igazoló bizottságánál? – Azok az SS-eknek mindössze 10%-át kapták rajta háborús bűnön.

    Ez az „ártatlan”-könnyfakasztó- szeplőtelen tinédzser mégiscsak tudhatta, hogy amiket ő elkövetett, azok bizony nemcsak a katonai, de polgári törvénykezés előtt sem állták volna meg a helyüket, vagyis azokért neki már akkor felelnie kellett volna… Ehelyett inkább választotta Kanada Jánusz-arcú „szabad” földjét.

    Na hallaja?! Ahol boldogan éldegélhetett, mint hal a vízben még vagy 70 évig, majd „ágyban s párnák közt…”
    Hát lehet ennél hálásabb egy haza ??? – Talán csak a tőle délebbre fekvő, még toleránsabb óriás: az U$A ilyen… 🙂

  • Azt hiszem, hogy a hozzászóló nagy része tévesen értelmezi az ügyet. Az ilyen ügyek ugyanis – legalábbis az USA-ban, de gondolom,Kanadában is – nem büntető-, hanem közigazgatási ügyek, amelyekben az ügydöntő közigazgatási határozatokat az ügyfél bíróság előtt megtámadhatja.
    Ha Helmut Oberlandertől a közigazgatási hatóság többször visszavonta a kanadai állampolgárságát és kiutasítását rendelte el, akkor ezt arra – és csak arra – hivatkozva tehette, hogy a kanadai törvény akkor kötelezte a kanadai vízumot, bevándorlási engedélyt vagy állampolgárságot kérő személyt arra, hogy kérelmében bizonyos adatokat (pl. szolgált-e az SS-ben, valamelyik szovjet álllambiztonsági szervezetben, a magyar ÁVH-ÁVO-ban, stb., stb) a valóságnak megfelelően feltüntessen. Ha ezeket akkor történetesen „elfelejtette” feltüntetni, vagy hamisan tüntette fel, akkor a számára kiadott vízumot, bevándorlási engedélyt, állampolgárságot a közigazgatási hatóság határidőnélkül visszavonhatta, és kiutasításáról is rendelkezhetett. Ennyi.

    Állítólag – de csak hallomásból tudom,vagy igaz, vagy sem – hogy 1990 előtt Magyarországon az USÁ-ba szóló látogató vízum iránti kérelmeken
    még azt is fel kellett tüntetni,hogy a kérelmező tagja -e, vagy tagja volt -e az MSZMP-nek, vagy a szakszervezetnek. Ez nem azt jelentette, hogy ha beírta, hogy tagja, akkor feltétlenül elutasították volna vízum kérelmét, de azt igen, hogy ha nem írta be, és ez később odakint kiderült, akkor visszavonhatták tőle a vízumot, bevándorlási engedélyt, stb.

  • Auróra Borealis

    Orsós Elemér
    szep.28.9:49

    Köszönöm kedves többes szám második személyben tudniillik TI-nek fogalmazott végre tényleg őszinte förmedvényed, melynek utsó mondata fölér egy antiszemita programbeszéddel, miszerint:
    „ne csodálkozzatok, ha egyesekben a holokauszt tanúk minden áron való eltakarítása tűnik az ilyen megnyilvánulások után a fő szempontnak”.

    Erre én meg asszondom „”n e k t e k”” Orsók és Elemérek, bár a KMH-n ezt már tízezerszer tisztáztuk, hogy amíg a húsdarálóba általatok (ill. elődeid által) 25 év alatt betuszkolt legalább félmillió zsidó áldozat nem kap legalább akkora erkölcsi kielégítést – emlékművet – mint amennyit a frontokon elesett, szintén Horthy-áldozat, számában töredék katona – ágyútöltelék – az ország minden pontján már rég megkapott, addig nem maradhatunk csöndben, akkor se ha végül is á’lá Endlösung, „nektek” még ma is szándékotokban áll minket, mint te magad is mondod,”eltakarítanotok”.

    Jól tudtad, hogy amíg TI hamiskás, provokatív kérdésekkel – mint ez az SS tolmácsos is [25/4:11] – megkérdőjeleztek nyilvánvaló emberellenes bűnöket,azokra jóérzésű ember válaszolni kénytelen. Mert az igaz válasz kijár még a sunyi kérdésre is.
    A te „őszinte” válaszod válaszod pedig itt fenn már ennek megfelelően, jó előre megfogalmazva készült kitörni belőled…

  • Gabriel
    2021 szeptember 29
    1:15 du.

    kkk

    hát ezért lett isten kitalálva {így lehet egy bűnről jogászkodni és… sokat dumálni, mint te is}

    ha a bűnnel megvádoltra rá van bizonyítva, hogy … akkor {és csakis akkor} el lehet ítélni a bűn társadalmi súja szerint és mikor emez büntetése lejárt akkor bűntelen…{sokak szerint nem mert akkó’ ugyi???}

  • Dubois
    2021 szeptember 30
    3:51 de.

    Lásd a fenti bejegyzésemet!

    Gabriel
    2021 szeptember 29
    1:15 du.

  • Dubois

    Ja:

    Legyszi ne azonositsd és keverd össze a Rómát/Vatikánt, vagyis a Pápai Birodalmat Istennel

    Istennek /ELOHIM/ semmi köze ehhez

    Jó lenne már, ha nem ilyen infantilis alapokon kellene beszélgetnünk

    Ilyen erövel állithatnád, hogy Mekkában intéztek mindent

  • Rodeo11
    2021 szeptember 29
    1:09 du.

    Ne az USA -ról ugass szarrrházzy..arról beszélj
    Kínában évente hány ezer embert végeznek ki !

    Meg É Koreában.

    Afganisztánban, az elmúlt húsz év alatt felnőtt generáció csak most fogja megtanulni hogy minden szarságért akasztófa vagy lefejezés jár. Jobbik esetben „csak” kézlevágás.
    Már azokat a figarókat is meghurcolják ott, aki valakinek le merészeli borotválni a szakállát.
    Ezek neki smafu . Az idiótájának..De bezzeg az USA …
    Hogy mennyire szar is ott. Szerinte. De lakni azért az istennek sem takarodik már valahová a francba. A szabad világban rontja a levegőt és hazudozik.

  • Auróra Borealis
    2021 szeptember 30
    6:51 de.
    Köszönöm a kiegészítést!Természetesen ennek és a többi agyon magyarnak Mi vagyunk útban.Miután bemondták az antiszemitizmusuk kiszidolozott ultimóját és”zsidó módra”még meg is értjük,hát… persze,hogy Mi vagyunk mindenért a hibásak.Meg is érdemeljük, hogy”lelkünk megy rá”(almától idézve)legyilkolt szeretteink gyászolására egy életen át.

  • DonGolo
    2021 szeptember 30
    2:59 de.

    te, és sok más a KMH-n és leginkább e sarkalatos és idegeket repesztő témában tudatosan vagy tudat alatt a legújabb „woke”; „cancel culture”; CRT -t alkalmazzátok mindezek szvsz ignorancia assoluta kategória és nincs alóla felmentés

    elismerem mindenki szabad vélemény nyílvánítását ami azzal is jár, hogy én is véleményezek, ha teccik ez néhányatoknak avagy nem számomra egyremegy!

  • Auróra Borealis
    2021 szeptember 30
    6:51 de.

    Hatalmas tévedés, a provokálás nem általam, hanem már a fenti canadai -egészségesen önkritikus helyett gyalázatosan (ön)lejárató és ellentmondásos- cikkel kezdődött!!!

  • Rodeo11
    2021 szeptember 30
    8:56 de.

    Elbeszél mindenki egymás mellett

    Idézlek:
    „te, és sok más a KMH-n és leginkább e sarkalatos és idegeket repesztő témában tudatosan vagy tudat alatt a legújabb “woke”; “cancel culture”; CRT -t alkalmazzátok mindezek szvsz ignorancia assoluta kategória és nincs alóla felmentés…”

    Ez igaz, és tuti, hogy ez lesz a tragédiája az emberiségnek hivott humanoid gyülevészetnek – csakhogy itt egyszerüen másról van szó …

    Mintha az emberiség története Mózes óta arról szólna, hogy az izraelitikat üldözik, és vajon eléggé e? …
    Tudod onnan a piramisok „árnyékából” kezdve

    Vajh miért?
    Na de ebben te nem látsz semmi „különeset” vagy mondjuk a kecses hóbakkancsod telis-tele van vele …
    Jó legyen neked, merthogy nyilván van még néhány emberi lény Abrahám/Jákób/Izráel népén kivül is.
    Mondjuk mindjárt Abrahám szolgálótól született fiának leszármazottai, az IZMAELITÁK …
    Persze ne is beszéljünk sok-sok másokról – a szinskála elég tágas

    Ki mit tart fontosnak …
    A nagyobb baj, hogy sok marxista/kommunista tanokat hirdetö izráel népének leszármazottját amugy lezsidózod, közben meg magad is eme tanokat próbálod terjeszteni – merthogy ezek a tanok antikapitalisták … ZÜRZAVAR …. nem kicsit
    Persze náluk még inkább – merthogy ama fasiszta/nacionalista – aki szintugy hozzád hasonló tanokat vallott, bizony szintugy a marxista dogmák emlöin nevelkedett

    Ugyhogy a világot egyszerüen zurzavarba és káoszba fogjátok közösen boritani, ami már nemegyszer megesett
    Lelketek rajta –
    Viszont mily csodálatos módon anyázzátok azt a néhány racionálisan gondolkodót – akik egyszerüen csak szeretnének egy racionális világban élni

  • Orsós Elemér,
    nem vettem észre,hogy bárki is mondta volna,hogy te provokálsz. Néha korrektre beállítva,más esetekben mások szavaiként a saját véleményedet mondod.Az”eltakarítást”még nem hallottam és nem is olvastam senkitől és más senkiktől rajtad kívül.Még azt sem lehet rád mondani,hogy plagizálsz.

  • Rodeio

    És lemaradt valami kurvára fontos ami a lényeg:

    Hogy lehetséges összehasonlitani büntetteket?
    Hogy lehetséges összemérni egy lopást, rablást azzal, hogy NÉPIRTÁSBAN vesz részt?

    Eme elöbbi bizony csakis piszkos anyagi vonatkozásu, – amelyen most megfogtalak – minden marxista (baloldali) elöbb-utóbb rajta kapható – szóval hogy lehet összehasonlitható büntettnek elkönyvelni egy eszelös gyilkolási mániát?

    Igen, a hitlerek/sztálinok/maok/cheguevarák puszta élvezetböl gyilkoltak és gyilkoltattak
    A követöik elöbb-utóbb túl kivánnak tenni a Mestereiken is – lásd Kun Béla csak mint egy példát – ölték egymást, feljelentették, hamis vádakkal illették – a lényeg soha nem volt más, hogy aki többet ölhet azé a hatalom – Ily módon járt el Kun Béla is- csak mint egy példa, aki személyesen képes volt több tízezer tatárt meggyilkolni, csakhogy bizonyitsa „rátermettséget a KOMMINTERES pozicióira
    EZ NEM NÉPIRTÁS?

    Ezekre nincs felmentés – meg hogy LEÜLI A KISZABATT ÉVEKET – EZ AZ AZ AJTATOS HAMISSÁG, ALJAS EMBERTELENSÉG – AMI AZ UGYNEVEZETT „MAINSTREM HUMANITÁRIUSSÁGOT” MINÖSITI

  • Orsós Elemér
    2021 szeptember 30
    1:58 du.

    ebben a rövid pársorban nagyon sok igazságot mondtál el!
    Osztom, a cikk provokativ módon aljasul kétértelmü – mivel ugy feszegeti a multbeli „törvényességinek” nevezett eljárásokat, mintha az minden kanadai hibája is lenne – pedig mint a cikkböl is kiderül maga a kormány négyszer megfosztotta az állampolgárságától – ami feltehetöleg nem is ugyanazon kormányt jelenti

  • Gabriel
    2021 szeptember 30
    5:04 du.

    nincs szüxégem sem egyetértésedre sem szemezgetéseidre, néhány félmondatod elkaptam és abbahagytalak

    e’vvan, a fagyi visszanyalt

  • Rodeo11
    2021 szeptember 30
    10:02 du.

    csak nem megcsapott a valóság szele – és viharossá vált?

  • Auróra Borealis

    Gyuri10
    Almás20

    Almási mondja azt, hogy aki 70 év után nem tud napirendre térni a

    legyilkolt halottai felett „a z . m e g . i s . é r d e m l i”.

    Nem mondthatom azt, hogy kívánok az Ő utódainak hasonló hűséget.
    ˙
    🙁

  • rohadeo,
    ha tudnám,hogy benyalintasz egyet lehetnél nálam fagyi helyettes. Egyébként a fagylalttól(és tőled is)undorítiszem van. Nespresso kapszulás kávét iszom,ha nem akarok elaludni seggfejű hantáid olvasásától.Az viszont izgalmas,hogy nehezen eldönthető a valódi minősítésed: Smock vagy,vagy Potz esetleg Svanc?

  • Dubois kieg.
    szep.30.3:51

    Gábriel

    Az . n á c i . e g é r u t a k . közül kihagytam, a „független” Svájc rövidebb utat biztosító „Gotthard útvonalát”, amely a háború alatt német nyersanyag szállítmányok millió tonnáit engedte országán keresztül. Propagandájukban megjátszva azt, hogy ők katonai szállítmányokat nem engednek át…

    Ez az észak-déli vasútvonal az olasz front, ill. a hátország élelmiszer ellátásában játszott jelentős szerepet, vagyis a náci Németország számára volt létkérdés. Személyszállító vonataik számára továbbra is teljesen szabad utat biztosított.

    Háború után ennek megfelelően . i n k o g n i t ó s . n á c i k . számára Milánóig kitűnő menekülő útvonalnak bizonyult. Különösen, ha figyelembe vesszük a svájci bankvilág útbaeső központját Zürichet, ahol a kis szütyőjükben féltve őrizgetett halottakból „kinyert” aranyaikat a hosszú út elején mindjárt kemény-valutára válthatták át, illetve a nagyobb mennyiségeket a ma is szigorú banktitokként kezelt széfekben helyezték el. A svájci banktitok . s z e n t .

    Egyébként Svájcnak e kettős játékát a háború alatt és után az USA is gyakran kifogásolta.

  • gyuri10
    2021 október 1
    12:58 du.

    sajnálnálak, ha ráérnék… legyél schwanz… az összes többieknek akik beszóltak azoknak is minden jót kívánok legyenek mókásak és bűbájosak, mint te isch addig is kávészünetem van már napok óta… ez sokaknak sexuális örömöket generál a KMH-n legalább „az” jusson nekteknek

  • Gabriel
    2021 október 1
    11:18 de.

    errefelé szélcsend van, valami „megcsapott” valóban de ahhoz neked semmi közöd!

  • Auróra Borealis, gyuri10, és mindenki, akit illet…

    mindenkinek… MINDENKINEK a legyilkolt őseivel van tele a történelem. ha nem tudsz ezen túllépni, az a te személyiségedet rombolja. nekem mindegy, csak a ti érdeketekben szóltam.

  • Gábriel
    10:36

    Természetesen. Én is azt mondom, hogy senkinek nincs joga – még egy papnak se – Isten nevében kegyelmet gyakorolni főben járó bűnöknek még a gyanúja esetén sem. Erre még a gyónási titok sem jogosítja fel őket, hisz törvénybe ütköző – bűnös – személy segítése és kimentése az igazságszolgáltatás alól is Ptk. szerinti bűncselekmény. A gyónási titok ugyanis csupán hallgatásra kötelezi a papot, de nem cinkos- bűntársi együttműködésre egy – vagy több – gonosztevővel, ahogy a hsz-ben említett isten-szolgái ezt rendre megismételték.

    Róma és Vatikán Isten nevével együtt említése részemről hiba volt, de csak annyiban, hogy az ilyen részeket nem tettem idézőjelbe, hisz ilyenformán nemcsak ők maguk élnek vissza a bennük hívő jóhiszeműségével, de kevélykednek akkor is – ami a Kat. 2.sz főbenjáró bűne – amikor földi helytartóról, anyaszent egyházról prédikálnak, miközben gyűrűcsóknak nevezett kézcsókra kényszerítik a hívőt…

    Másrészt az együtt említés mégse véletlen, amikor a róm.kat. egyház „felségterülete” megközelítőleg lefedi az egykori Birodalom határait.

    Ergo, Igazad van abban, hogy Istent játszanak, miközben profán földi hatalmat gyakorolnak…

  • Auróra Borealis,
    lehet,hogy Te egyedül nem,de Én igen.Minden vele egyetértőnek is.

  • Auróra Borealis
    2021 október 1
    11:57 de.
    Gyuri10
    Almás20

    Almási mondja azt, hogy aki 70 év után nem tud napirendre térni a

    legyilkolt halottai felett “a z . m e g . i s . é r d e m l i”.

    Nem mondthatom azt, hogy kívánok az Ő utódainak hasonló hűséget.
    —————————————————————
    ˙Nyilvánosan hirdetett egyik hitvallása az anticionizmus.Malynek közismerten leánykori neve az antiszemitizmus.Erre még rátettek egy lapáttal kairói-beiruti tanulmányok továbbfejlesztő iskolái. Ezt még egy fizikusi diplomagógia sem takarhatja le.

  • Almási Alma
    2021 szeptember 29
    12:23 du.

    Látod?

    Már itt is van egy reprezentásuk, álnéven.

    Valami sötésbarna szardarabka.

    Ezekről beszélek.

    Jött „bevédeni” a megdöglött nácit.

  • Rodeo:

    Ugye nem gondolod hogy érdemben foglakozok a sipákolásaiddal?

    Írj komám ha az kell az összeesküvéselméletes lelkednek.

    De az már azzé el ne várd hogy el is mélyüljek a

    hülyeségeidben.

  • Dubois
    2021 október 1
    1:05 du.

    Talán az sem olyan véletlen, hogy az akkori és mai Vatikán „államvédelmét” a svajci gárda látja el.

  • ˙

    Holba Ágnes Alma

    „Náci egérutak”… írják idefönt félig joggal… Azért félig, mert a hivatásos nácivadászok ezeket az álszent fedőhálózatokra épült globális bűnszövetségeket találóbb néven,
    p a t k á n y u t a k n a k . nevezik… Ti. e patkányok felkutatása, haláluk után se állt, áll le, ahogy Pompei pusztulása után még kétezer évvel is kutatnak a maradványok és korabeli nyomok után. Hátmég mindössze 70 évvel egy tömeggyilkos összeesküvés kiagyalói és nem utolsó sorban precíz kivitelezői nyomai után… Mint a világtörténelem legnagyobb bűnügye továbbra sem fektethető el afféle döglött-aktaként… Ebben a kutatásban nem hivatásos nyomozók, hanem az amatőr antifasiszták és tanúk szívesen látott munkatársak.

    Ugyanis az Auschwitzi Haláltáborban szolgált 8’000 SS náci közül is csak mindössze nyolcszázat vontak felelősségre. A többi valahogy és valahova, mint kámfor úgy szívódott fel…

    Ilyen volt az SS Oscar Gröning is, aki azzal menti magát,hogy ő pedig” csak a láger. m e l l e t t i . laktanyában* teljesített katonai szolgálatot.”
    > Miért is kéne ezért nekem egy életen át szőrcsuhában járnom? < – mondja tipikus nácinizmuSSal. Ugyanakkor – és ma már ez is nagy dolog – annyit azért nagy-kegyesen mégis megtesz a történelemnek szemben a holokauszttagadókkal, hogy nyíltan vállalja, hogy ő igenis látta a gázkamrákat, a hullaégető-gödröket, krematóriumokat és a hullahegyeket is…
    Gröning az NSZK megbecsült állapolgáraként évtizedeken keresztül viselte és gyakorolta a választott – békéltető – bíró kitüntető címet…
    Neki is csak a kilencvenes években lepleződött le náci múltja.
    ˙

    ˙

    * Az auschwitzi halálgyár – KZ-Lager – eredetileg, 1939. előtt még lengyel katonai laktanya volt. (A Hitleráj területén már jókorán, tehát '33-tól létesítettek úgymond' átnevelő, koncentrációs(KZ) táborokat, később alakítva ember megsemmisítő centrumokká.A megsemmisítést fogyatékkal élők és használhatatlan betegeken kezdték el…)

  • BrunszvikTeri

    Utóirat
    Áginak

    Erről a Grőningről kiderült, hogy a „szomszédos laktanyában” pénzügyi tisztként ő tette, ő rendszerezte a kf.nemzetiségű likvidáltaktól, vagy likvidáltak hulláiból kiszedett kf. nemzeti valutákat svájci beválthatóságra alkalmassá… – Ti. ez az üzlet „Auschwitz” fennállása alatt már kezdettől – a mindig aktuális aranyértékesítéssel együtt – a független Svájc bankjai „jóvoltából” igen-rövid átfutási idővel részben mindig hatékonyan fedezte a Nácinémetország háborús kiadásait. Ezeket a „feladatokat” pedig csak a megbízható SS volt képes ellátni.
    Ebből kifolyólag ama letétek és aranytömb ügyletek valahol ma, 70 után is! ott működnek a svájci és a német gazdaság élénk vérkeringésében…

  • Brunszvik
    Teri12:50
    ˙

    Ehhez számold még hozzá, hogy mind efölött Svájc 1 milliárd

    [=billion] Svájci-Frank kamatmentes(!!!)hitellel is gazdagította

    Hitler náciháborús gépezetét, melyből a vereség miatt, illetve a

    fedezetként beígért és remélt keleti „nyersanyag-bevétel”

    elmaradásával 800-millió SF „tisztán” ment veszendőbe…

    Node sebaj. Ezt a titkos náci széfek tartalma sok-milliószoros

    megtérüléssel kárpótolják még ma is. Azt a légypiszoknyi

    „veszteséget”, amit a hitleri politikába vetett ártatlan hitük

    nekik okozott.

    – A véres-arany és széfek titkát pedig, mint banktitkot a

    nagyszerű svájci nép 1 referendummal hitelesített

    banktitok törvénye teszi legálissá és őrzi továbbra is s ki

    tudja meddig még…
    ˙

    1 üdvözléggyel: – V –

  • Geyza
    2021 október 1
    6:03 du.

    te fojtasd „elméjülésedet” ha még sikerül méjebbre, számomra nem vagy tényező, csak mint bolha amit két újjal elnyomok,

    e’vvan rezeda

  • Gabriel
    2021 szeptember 30
    5:04 du.
    azért aszt a baromságodat {nem vagy vele egyedül} hogy egy emberpár teremtetett és azok miután testvérgyilkossággal jánygyermek hiján mara’tak vérfertőzéssel legyártották az összes többi emberszabásút, felmásztak a fára {márpedig arra ami nem volt tiltva} és miután sokáig ott szaporo’ttak, lejöttek és kőlapokkal kesztek dobálódzni csipkebogyó szedés közben leégett a bokor… és akkor jött a Tenkes kapitánya, hogy odacsap ahol sanyargatni lát

    és ezzel kész is a Big bang gábrielesített változata