Térelemek

2021 szeptember 29 9:29 de.39 hozzászólás

Tegnap délután az újpesti Városkapu metrókijáratánál felállított Stop Gyurcsány, stop Karácsony feliratú táblával ellátott asztalka mögött három jobb sorsra érdemes fiatal időzött. Viszonylag távol az ülőhelyet kínáló térkövektől, amelyekre letelepedtem. Nem azért, hogy őket nézzem, hanem mert fájt a lábam és sütött a nap. Úgy hétpercenként érkeztek a térre a metrókijárat felől az utasok, s szinte egy se akadt köztük, aki a táblára (és az asztalka mögött állva diskuráló ifjakra) akárcsak ránézett volna. A metrólejárat felé folyamatosan, de ritkábban haladóknak sietősebb volt, semhogy az aktivisták bízhattak volna abban, hogy bármelyiküket érdemes az asztalhoz szólítani. Azt kell mondanom, hogy megszokták egymást. A tábla alatt-mögött egymással beszélgető fiatalok megszokták, hogy mellettük elhaladnak, a mellettük elhaladók megszokták a táblát meg őket, mint térelemet.

39 hozzászólás

  • Christopher Adam

    Tizenkét év telt el Gyurcsány Ferenc lemondása óta. Lassan egy egész generáció nő föl a poszt-Gyurcsány „korszakban.” Ha még mindig lehet uszítani és félemlíteni Gyurcsány nevével, az bizony a rettegők, illetve a gyűlölködők teljes intellektuális csődjére utal.

  • Sajnos Gyurcsány nevéhez fűződik egy dicstelen kormányzás, amiről maga beszélt. Érdemes figyelmesen meghallgatni:

    http://www.youtube.com/watch?v=7F4NmtG38Qc

  • a világ tele van agnosztikusokkal akik anyagi érdekeik érvényesítése miatt sem „felejtenek” soha, ojan jó lehet {nem nekem aki únom} eltakarni ezzel a sohasem létezett magyar kommenyizmusz és az átkos {miértis?} „kádárrencer”-t is állandóan melegen tartani és ezzel eltakarni az utána a jelenleg még regnáló „akárminek nevezett” rencer kiókumlálóit felmenteni, mert ők gyemokrácíját akartak ha mindenki beledöglik is ebbe a még létező akármibe!

  • Wauuuu.
    Acel Gabor bemutatkozo bio-ja haromszor hosszab mint a cikke.

    Persze a tomeg-magatartas vilagszerte a cikk sorai alapjan megy. A tomegek nem mutatanak erdeklodesiket a tomeg reakciokban.

    De az is vilagszerte altalanos, hogy egy szegyeneben lebukott politikus jovoje sem letezo.

    Persze az sem jelenti hogy nem lehetne kivaltsag!!!!

    Na de mit iger, s mire lenne kepes Gyrtcsany a jovoben maskent cselekedni, s fokent Magyaroszag kormanyanak vezetesen valtoztatni???????

    Ha az ottan-elok tudatosabbak azon KEREM kozoljek azt !!!

  • U.I.

    Miert nemak a hozzaszollok es a KMH a PM lemondasanak okan?????????????????????????????????????????

  • Új ellenség kerestetik…

  • Christopher Adam
    2021 szeptember 29
    9:33 de.

    Nagy tévedés. Nem telt el semmiféle 12 év, Gyurcsány azóta is, változatlanul „közszereplö”.

    Azóta is ugyanugy napi részese ennek a politikai mocsárnak, mint 12 éve.
    Hogy most éppen nem kormányon van? Merthogy épp most mint ellenzék vezére szereposztásban tisztelhetjük …. jaaaa…
    Jövö évtöl változhat a fellállás – helycserés támadás – magyar szóhasználattal élve.

    Sajnos

    Magyarország közállapotján sajnálatosan ez semmit sem fog változtatni!!

    Magyarországon jó 100 évvel ezelött volt egy esély a demokratikus átalakulásra – lérejött a Károlyi kormány.
    Károlyi Mihály mint az ország amugy leggazgadabb földbirtokosa a saját földbirtokait felparcellázta és abból általános földosztásba kezdett.

    Ezt a nyertes antant (nyugateurópa, vagyis francia/angol) nem nézte jó szemmel – a magyar liberális demokrácia megszületésének lehetöségét – a hatalom egy véres, kommunista csöcselék és elmebeteg idealisták kezébe került, akiknek jó részének más nem lebegett a szeme elött mint bosszú a háborus megpróbáltatásokért (föleg azok kiáltottak véres bosszuért, akik sohase jártak a sáncárkokba!)

    Azóta felnött 4 generáció – a müsor nem változott – mert azok akik amugy akkor is és ma is a háttérböl (otthonjaikból, állami intézmények falai mögül) könnyen kiálthatnak bosszuért – ma is azt teszik.

    100 év – váltogatta egymást a fasiszta/kommunista diktatura – ahol valamennyi letéteményes azt hitte/hiszi magáról (vagy hiteti el) hogy nála van tudás (tudomány) – de semmi mások csak selejtes bosszuszomjtól lihegö félnótások, akik sajnos ma még a lakosság nagy többségét adják.

    Ha jól körbe nézel, ugy a hirlap cikkszerzöinek a többsége vén fasz, ahogy az olvasók/hozzápofázók többsége is.
    Az iró vén faszok hogy csak szenzációhajhászásból, vagy csak téma hiányában teszik – irnak gyülöletbeszédeket, uszitásokat – osszák be maguk között.

    A hölgyektöl nem kérek elnézést, merthogy természetesen ök távol vannak ettöl, ök kivül esnek ezen a szerepkörön, gondolatban sem feltételeznék ilyesmit – HISZEN MINDEN HÖLGY IFJU, FIATAL, MINT MINDIG!
    Aki a 30 születésnapja után is számolni próbálja egy Hölgy életkorát, az vagy egy nagy tahó – (vagy a saját fia)

    Amikortól az elsö bejegyzéseimet tettem, rögtön észrevételeztem mindezt.
    A dolog azóta sulyosbodott.

    Az ország helyzete is ugyanugy sulyosabb – hiába olvasok bármi mást máshol is.
    Sajnálatos módon a fiatalok is ebben a légkörben nöttek/nönek fel, keveseknek adódik meg, hogy más perspektivákból lássák a világot.

    Történelmi léptékben a generácíó-váltás az nem egyik generációról a másikra történik meg – többezer éves távlatokból olvashatod eme igazságot – a biblia bölcsei is a „HARMADIZIGLEN” kifejezést használták, szintén ugy 3 ezer éves távlatból.

  • The my name is… the my name is… the my name is Kukorica Janos… wait a second, I am the vice-president of the … the thing… you know. My name is Joe for fuck’s sake!!!

    Itt minden cikk es minden hozzaszolas szandekosan ilyen szinten van tartva?
    Aze cenzurazzatok ki a normalis hozzaszolasokat mert Szaros Gyuri bacsi csak ezt a szintet engedi meg, vagy valoban cselendzsesek vagytok IQ-ilag?
    Koltoi kerdes, nem erdekel a valasz.

    Ennyi hulyet egy kupacban mar regen nem lattam. Tultesztek az amerikai SJW es gender szakon vegzetteken, pedig az kurvara nehez am!

  • Christopher Adam
    2021 szeptember 29
    9:33 de.

    mivel már beengedted a hozzászólásomat és azt fenntertom, e tied hatalmas ablakot nyitott amit, mint láccik nagyon sokan becsuknak és a redőnyt is lehúzzák, mert… ők tuggyák?

    a valósággal szembe kell nézni, megérteni aszt teljes szélességében, hosszúságában és méjségében és utána {kizárólag utána} szólni, hogy mi is az amit az adott delinkvens szóvá akar tenni…

    rengetegen csőlátásban szenvednek {még aszt is meg merem itt is ismételni, hogy anyagi érdekük is fűződik hozzá}

    és ordibálnak fülsértően hamis vagy fél- negyed- tized igazságokat és ezzel lefátyolozzák tudatlanságukat és ebből látható hiányzó emberi értékeiket!
    köszönettel olvastam, a csillagtalan éjben az egy szál gyertya fénye is vakító tud lenni

  • Christopher Ádám

    Természetesen tudom, és értékelem az idösebbek eröfesziteseit, respektálom mindazt a hatalmas, sokszor nem könnyü helyzetben végzett alkotást amiket a közeli és távoli multban véghezvittek

    De,

    A szemléletet mint olyant, ami jó néhány cikkben, véleményben visszaköszön, az mind ebböl a megkeseredett – /MEGKESERITETT!/ – múltból származik, mint belsö forrás
    Merthogy, Te aki irsz/alkotsz tudod jól, hogy amit lirsz az a belsö forrásból jön
    Kinek mije van ott benn, azt adja elö magából –

    Persze, kivételt képeznek az egymásra licitáló „filozófus” elvtársuraink, akik szinte mindannyian ugyanazt a „beseggelményt” adják elö, mint körítést – és ebböl ÉLTETIK egymás seggségeit /és maguk által „tudományosnak” hivott agyrémeiket
    Amikor persze valami kapcsán mélyebben megbirizgálod mindezt – persze kiderül

    1. – hogy magukban hordozott mélységeses sérelmek – /amelyek persze vitathatatlanul megtörténtek/ – az egy alap
    2. – ebböl az alapból könnyü prédákká válnak bizonyos hatalmi érdekcsoportok játszámái számára – mint annak elvakult propagandistái
    3. – a tömegek emlékezete felejt – könnyü manipulálni azokkkal a multbeli nosztalgikus pozitiv jelenségekkel, amelyek persze részét képezték az akkori életnek – „legvidámabb BARAKK” – ugy a horthy-érára mint a Kádár-érára mindez igaz volt

  • Joe Biden
    2021 szeptember 29
    10:49 du

    Nem tudom, ki és honnan vagy, de megjegyezném, hogy egy USA-beli szociális munkás órabére 11,00-12,00 USD, szemben egy magyar tanársegéd 3,00 dolláros bérével
    Mint kutató professzor elérheti a SWJ órabérét.

    Tehát szabad nekik – mármint az itteni „krémnek” hülyébbnek lenni
    És ha valamit nem tudnál – ezeknek a „modern” szociális eszméknek a forrásvilága innen, európából származik

  • Kedves Gábriel! Sajnálom, hogy ennyire lenézed a magyarokat. Főként, akik kalandvágyból itthon maradtunk. A nemzetem se nem jobb, se nem rosszabb más nációknál. Bár az eltérő körülmények, feltételek, eltérő habitust, tapasztalatot is eredményeznek.
    Úgy gondolom, hogy minket, akik itt beszélgetünk a világ minden tájáról magyarok, érdekel e Kárpát medencei haza élete. Mi, akik itt írunk, úgy véljük: a beszélgetés,a véleménycsere mindannyiunkat gazdagít.
    Vigyázz magadra Gábriel! Az öngyűlölet betegít.

  • Christopher Adam

    Felnőtt egy új generáció a gyurcsányi hazugság/igazság beszéd óta ez igaz, és ők nem törődnek a „gyurcsányozással”.
    De nem törődnek az „orbánozással” sem. Ld a momentum aluteljesítését.
    Amivel ezek a gyerekek törőnek: tanulás, bulizás, utazás, tinderezés (=szekszelés), stb. FB már sehol sincs náluk.
    És nekik van igazuk!

    Ps: „Hej! ha én is, én is köztetek mehetnék, Szép magyar vitézek…”

  • Gabriel
    2021 szeptember 30
    11:20 de.

    gabcsi emiatt elszabadúlt bennem a vad….ság

    a vásárlókosár alapján {ugye tudod miről beszélek?}
    az a $12.00 az sokkal kevesebbet ér, mint „az” a $3,00 ami nem $ hanem HUF a $12.00 pár darab mekit + egy jeges cola t lehet kapni de csak a betérőben mert a baseball meccsen ott semmit sem

    tehát keress elő más rablómesét vagy dugulj má’ el?

  • Joe Biden
    2021 szeptember 29
    10:49 du.

    Még szerencse hogy itt vagy nekünk te.
    Amint két marokkal tartod a méretes világító fáklyát itten

    Csak aztán nehogy kiderüljön
    hogy amit markolászol az nem fáklya és
    mindennek nevezhető csak méretesnek nem heheheeeheheheehh..

  • talalom
    2021 szeptember 30
    11:56 de.

    Én nagon tudom gyűlölni magamat..

    Elmondok egy példát.

    Lennt dolgozok a „bányában” és a
    jegyzetekhez kell egy géppapír.

    Feljövök hát egyért, az irodába.

    De elvonódik a figyelmem:
    Ha már fenn vok, megnézem a számítógépet,
    egy kofit csinálok hamarjában, amíg iszom telefonálok is
    egyet, aztán eszembe jut hogy hát de odale meg áll a meló.
    Lemegyek, mire eszembe jut hogy géppapírért mentem fel.
    De azt elfelejtettem…ilyenkor kicsit ordítozni is szoktam magammal…

  • ferenct
    2021 szeptember 30
    3:30 du.

    Akkó gyó.
    Akkó meg vagyunk mentődve.

  • Találom

    Margitka
    Szó sincs lenézésröl, lesajnáltról – hanem ellenkezöleg – ha halottál arról a szóról, hogy szeretve féltés!
    MAGYARÁZATOT ADOK A PROBLÉMÁKRA, FELTÁROM AZ OKAIT – hogy miért is van lehetösége az arra alkalmatlan, ocsmány személyeknek a hatalom bitorlására

    Ha neked az jelenti a „szeretet” hogy jól van az ugy ahogy van – akkor Te tévedtél!
    Most legyen egy másik a hatalmon, attól lesz jobb majd – NEM!

    Mesugom azoknak, akik ma ugy tartják hogy Szechenyi István volt a legnagyobb magyar – talán jó okkal – bizony járjanak utána – közöttük Te is kedves Margitka – hogy miért is lötte föbe magát?

    Ha a házban nagytakaritást tartasz, akkor minden ócska szemetet ki kell vágni
    A fiataloknak meg hagyni kell hogy olyan ÚJ házat épitsenek maguknak, amelyet ök kivánnak maguk számára, a jövöre, az ö fiaiknak, az unokáknak – én erröl irtam fentebb
    ha ezt tartod haza ellenesnek akkor nyilvánvaló hogy nincs értelme a haza sorsáról beszélgessünk

    Ahogy 30 évvel ezelött is igen kevesed magammal láttuk tisztán, hogy az „okos nagy többség” a jégre viszi az országot, ma is kevesed-magammal maradok a véleményemmel – sajnos
    Csak ma már annyit mondok – sajnálatos

  • Géyza

    Jó lenne már ha nem mindenben a gyülölködést keresnök, merthogy az a maroknyi kisebbség szokása, mintahogy fentebb EZT IRTAM, nem pedig azt hogy a többségé.
    Hanem hogy a többség egyáltalán nem kér a kisebbség (szélsöség) hatalommániákusságából – jöjjön az jobbról vagy jöjjön balról

    Ugyhogy kérhetném ha lehetséges – hogy ne hazudjunk már másokra rá olyanokat amit nem mondott – persze kérem, akkor mi dolga lenne a fogdmegeknek?

    Más, küldenék neked egy riportot /Kina-USA/, nagyon fasz.n osszeszedett, ugyan Rodeiot okosithatná és társait, de ök csak sokat olvasnak, de mi ragad rájuk belöle?

    https://alapblog.hu/atom-meghajtasu-szuper-tengeralattjarok-egy-igazsagosabb-vilagrendert/

  • Gabriel : ???

  • Géza

    1) Minek örülsz?
    2) Milyen tájnyelven írsz? „Akkó gyó. Akkó meg vagyunk mentődve.”
    Nem vagy magyar?

  • Kddves Gábriel! Érteni vélem, miről írsz. Velem is előfordul, ogy kimegyek a konyhába – aztán állok bambán: Na, mi a f…szért jöttél?
    Dehát nem erről beszélgetünk. Hanem arról, hogy a társadalom vezetését ambicionálók között kinek az elképzeléseivel tudunk egyetérteni.
    Az ember társas lény: egymagában nem tudna megélni. Mert lassúbb, mint a tigris, gyengébb, mint a medve és pl. a nyomkövető szaglása se olyan jó, mint számtalan állatnak. Egyesével már rég kihaltunk volna.De éppen ezért nagyobb a felelősségünk is, mint egy élőlénynek.
    Az embercssoportok életét, egymás közötti viszonyait irányítani szándékozó, egymás közötti alkukat,megegyezéseket közvetítő – na, ez a politikus.Persze nagyon nem mindegy,hogy milyen elvek, meggyőződések alapján irányítanának. Mi „gyalogos” polgárok ezek alapján választhatunk.
    Persze nem feketét vagy fehéret: ez a diktatúrák kiváltsága.
    Kedves Ferenc1! A mai fiatalok ssmmivel se rosszabbak, mint mi voltunk – a felmenőink szerint hülye beattel, meg je-je-je-vel. Ők is mantrázták: közönyösek vagyunk, önzők, nincs felelősségérzetünk.
    Én inkább úgy látom, a nyilvános politikában mgjelenő fiatalabbakkal – harmincasokkaíl -, hogy ugyaanazokat aí hiákat készülnek elkövetni, amiket mi se tudtunk kikerülni.A nyilvános politikai színtéren 30 alatt nem nagyon van esélye megjelenni – ennek számtalan oka van a mi kulturánkban. A tinik többnyire még magukat, életpályájukat kerssik, a huszasok ismerkenek az egyéni lehetőségekkel – nagyjából ebben az életkorban szembesül az ember a politikai körülményekkel. Átlagos polgárról beszélek, nem nyomorgókról, nem is „aranyifjakról”.
    Jómagam 14 éves korom óta dolgozom: az inas inkább volt munkás, mint tanuló. A fiam már főiskolás lehetett – bár a márkás cipőért, bringáért dolgoznia kellett, és az egyetemet már munka mellett, estin végezte el. Most úgy tűnik, a lánya – az unokám -, aki „elit” angol nyelven tanító általánosba jár, már nyugodtan tanulhat „főállásban”. Tudod, nagyon meghatódtam, amikor Anyukám, a hatosztályos takarítónő a könnyeit törölgette az unokája – a fiam – doktorrá avatásán.
    Ezt kívánom minden magyar családnak. Politikusainktól meg azt várom, minél több család élhessen át hasonló szituációt.

  • GABRIEL;
    1945-46-BAN IS NAGY VOLT A REMENY EGY DEMOKRatikus tarasadalmi kialakulasra, DE a szeretett Szoviet voros hadsereg lehetetlenne tette azt.

    Moszkva megszegte ugy a Teherani, Yaltai, Postdami egyezmeneyeit,s Rakosi alatali voros diktaturat kenyszeritett Mgyarokra, s mind az elfoglalt keleti nemzetekre.

    Azok szolgai ma is azon remelkedenek itten azt ujja-eleszteni.

  • Gabriel
    2021 szeptember 30
    8:35 du.

    és akkor szétlőtték és lett béke meg boldokksák fegyverrel lehet a legszebb békét csinyányi {a hosszabbik változatot a wordpress utálta még nem tudom miért}

  • Bendeguz79
    2021 október 1
    11:50 de.

    grizi lelköm bogaram mejik passzusát szekke be a sztálin cocó azoknak a zegyezményeknek?

    mekkapta a legszarabbá szétbombázott és kifosztott keleteurópát jogos a győsztesnek kijáró hadisarcként szabad rendelkésére… a kedves barátom kölcsön adott nekem egy pár ezer DM -et 1988 ban eneszkában és mikor elkű’ttem neki a bankomból 5 nappal később akkó hónapokig hiába kereste a saját pénzét a saját bankjában mert a demokratikus eneszkában ő mint hatodik senki Tódor és eccségsugarú német nem kaphat külföldről pénzet…

    namost akkó mi rossz vó’t sztálinizmusban amikor mi 1953 ban simán ki tudtuk fizetni osztrák schillingben az osztrák háztulajdonosnak a házunk 1/20-át a Magyar Nemzeti Bank seperc alatt elintészte

    hogyan is van ez szerinted? és miért nem lehet twít számlája az usa 45. elnökének? 2021 -ben.

  • Találom!!

    Margitka!

    Most találtam, hallgasd végig

    Ez a szerencsétlen ugyan egy régi butordarab, nem kedvelem – de a „nagy ellenséged”-hez vagy a NAGY SZERELMED”-hez viszonyitva sok-sok nagyságrenddel többet ér – hallgasd végig legelabb egyszer amit mond:

  • Gabriel
    2021 október 1
    10:14 du.
    csak nem; Gabcsika?

    itt a guru megaszongya a tuttit! ő még hiányzott, egy a sok közül… amit én látok innen saccperkábé 8000 km -ről és néhány év távlatából, az az, hogy a kérdések is rosszak {nincs rossz kérdés csak rossz válasz} ojan értelemben, hogy aszt kérdezik amit nem kellene illetve amire az adandó bármijen válasz a 22-es csapdája, vagy csikicsuki{SIC}

    mint már a KMH másik cikkénél említettem a történelem nem szeméjiségek története azaz nem gatyák és bugyik harca a baldachinos ágyért, hanem száraz gazdasági eredmények léte vagy hiánya {ha hiányzik a[!!!] akkó’ rossz bármijennek is neveztetik a rencer ha nem hiányzik akkó’ jó és még annak is adható bármijen név a naptárból}

    viszont ez a seggfej is meg a többi is szeméjeskednek és a másik politikai libídója a kérdésük és hiába áll fel neki vagy nedvesedik be ha nem elég illatos akkó’ ő lesz az ellenség meg a fekete seggű

    {megjegyzem ez nemcsak levédiaalsópöffetegen van így}

    és ebből már eleve az jöhet ki „eredményként” ami a gábriel nicknevű olvtársunk szeret kihozni: az a gonocc az mindennek az oka és ezzel máris csak a politikai ferdehajlamúaknak fú a térdigérő passzátszél és a gábriel elégedetten hátradől ma is jól mekkavartam felkiáltással és bezuhint egy deci caporroto-t

  • B79,
    Minket a Szovjet Vörös Hadsereg szabadított meg a magyar és a német nácik uralmától.Azért pedig külön hálával tartozunk Nekik, hogy tőled és a hozzád hasonlóktól is megszabadulhattunk.Csak azért nem szégyellek,mert egy nácikat védőn,Nekem nincs mit szégyellni.Karaitaságoddal etesd be azt aki beszegte a füled, vagy aki csípi a billentyű nyelven írt trollkodásaidat.

  • Rodeo11
    2021 október 1
    7:22 du.

    El tudom képzelni miért utálhatta …

    A lényeg nem ez belöle, merthogy azt amit akartam „közkinccsé” tenni, azt a többletet nálam is utálta, kivágta mint sicccc…

    A Macron barátod furiaként támadt, mert elkurták az üzletét.
    Nem hinném, hogy ne számitott volna maga számára belöle 1-2 milliócskára a saját contóján …
    Ettöl most elesett
    Hajaj .. elnöksége elött mintha valami bank manager lett volna …

  • Bendeguz

    Egy kigyóban inkább megbizhatsz, mint egy kommunista pribék bármilyen igéretében

  • Rodeio

    „”ami a gábriel nicknevű olvtársunk szeret kihozni: az a gonocc az mindennek az oka…”

    Nem rodeio

    az is csak egyik a „gonocckodók” közül – sem több sem kevesebb
    Szerintem maga se hitte volna – hogy valaha ennyi idióta követöje akad ugy jó 150 év távlatából

    Na ja – a produktuma nem csak olyan profán egyszerü biblia, aminek 60-70 könyvecskéjét bármely könyvkötö egybe bir kötni, hanem jóval több mint száz kötet, amelyek egy könyvtár falára sem férnek fel – és természetesen aranymetszésü kigyóbörbe csomagolva — ez ám a tudomány!

    nem mellesleg, azt a elöbbi 60-70 könyvet (néha csak egy-egy lapnyi) közel ugyanannyi számu iró követte el egymástól ezer-evnyi ev-távlatokban

    de ne busulj
    a mottó marad – „ember küzdj, és bizva-bizzál”
    és tied a terep, – ma vettem a „leckét”
    megtanultam, hogy transszilvaniaban ezer éve a magyarok a magyarokat „árulják”

    Ilyen szinttel nincs közösségem tényleg – … és vigyázz a feketeseggedre, ha olyan gondolatok törnének rád ami szavazási ingerre kényszeritene ott a kies torontóban!
    /még akkor is, ha ez egy kanadai kiadvány/

    p.s.
    pedig hogy történelem IGENIS „szeméjiségek története azaz gatyák és bugyik harca a baldachinos ágyért” – s mivel a BALDACHIN-ból ugy jó általában jóval kevesebb ágyra tellik, mint ahány ágy általában ‘sempre’ létezett, ennek egyenes okából kifolyólag a nagy többség ‘sempre’ „csak nézi”

    – E pur si muove – az a valami….

  • Rodeo11
    01.9:57
    &GyuriX.

    HŐSI EPOSZ
    a Blaháról

    1956-ban, a Donnál szétvert agresszor hungarikumok hazáig „rohanó serege”* végre megmutathatta, hogy ők ott, legalább a Dózsa György úton mily hősiesen együtt verik szét a doni ellenség a Mikus Sándor szobrászművész által bronzba öntött szimbólumát… A ledöntött Sztálin-szobrot tehát teherkocsihoz gúzsba-kötve hatalmas csörömpölés közepette végigvonszolták a Rákóczi úton, majd a nagykörútnál kalapácsokkal, hegesztő-aparátokkal stb. felszerelkezve végre apró darabokra verték és zúzták szét, természetesen a háborús menekülés, a vereség minden dühét, keserűségét beleöntve és ráverve a finommívű bronzemlékre.

    Akkor végre minden doni hérosz vihetett belőle egyet-egyet* haza a családjának, hogy megkönnyebbülve mondhassa nekik;naugye, hogy mégis legyőztük őket, ha nem is 1942-43-ban a Don-kanyarnál, meg nem is 45-ben a budapesti utcán, de most végre igazi „forradalmi” pózban büszkén vertük szét őket a jó magyar pörölyökkel a pesti flaszteron… [Ez is valami…] Azóta is megkönnyebbülve állapítják meg magukról, hogy – mi, úgymond „a szittya fergeteg”* egyszer mégiscsak bátrak&vakmerők lehettünk egy „ellenséges” bronzszoborral szemben.
    ˙

    .

    * „…győz a szittya fergeteg, a rohanó sereg.” [Erdélyi induló]
    **Az útközben összezabrált és „hazahozott”, hazavitt ezüst, v.vörösréz szamovárokról, és ősi orosz ikonokról itt és most nem beszélve…

  • Gabriel
    2021 október 3
    8:39 du.
    csak, hogy tudd, elolvastam, nem írok semmit mert a Cenz Ura nem kedveli {akármit} de manapság é pour s move sem igaz mert a lapos Föld a divat és a demokrácia meg az a nagy esemény szerte kies €-ban hogy az a gáz hogy nincs gáz sőt benzin sem és a teherhajók nem tudnak kirakodni és százával sorba állnak californya partyainál mert nincs melós aki tó’ná…

    a többit nem mondom ahogy Figaro Cherubinó nak non piú andrai farfallone

  • ferenct
    2021 október 1
    9:53 de.

    ” De ócska vagy ”

    /Idézet Falusi Marianntól, hasonló „nyelvtannáci” szituban./

  • Hm..
    Mennyi f..ságot lehet összehordani
    egy nem túl bonyolult téma kapcsán.
    Már ha valakiken rajtuk van
    a száj-dia..pardon..a kéjbord-diaré.

  • Butella
    8 : 36

    Ady Endre
    TÖRPE-FEJŰEK

    Nem dolgozni jöttem ide
    Nem dolgozni jöttem ide
    Törpe-fejű mit akarsz tőlem?

    Nehéz munka az enyém
    Nehéz munka az enyém
    Mi vagyunk az Új Undokak.

    De jött hozzám egy törpe
    De jött hozzám egy törpe
    S kérdezte, mit akarok?

    „Ti vagytok az Új Undokak
    Ti vagytok az Új Undokak
    Menjetek dolgozni ti is.”

    Felgerjedt szittya vérem
    Felgerjedt szittya vérem
    S rászóltam Törpe-fejűre:

    „Hát maga megbolondult,
    Hát maga megbolondult,
    Hogy mindent kétszer mond, kétszer mond?

    /Fricibácsi Mr Karinthy átiratában persze…/

  • ojan kellemes látni a „rendnekmárpedig lennie kell” alapon a beírások moderálása… dehát e’vvan békát nem, csak a combját rántva szeretem lenyelni

  • Almási Almának szóló válaszom lemaradt egy előző kommentről a Kanadában kimúlt utolsó patkánnyal kapcsolatosan.Kérlek,ha lehet Itt ne dobjátok beírásomat a levesbe,mert többek között történelmi tényeket is említek benne.Előre is hálás köszönettel: Gyuri.
    —————————————————————-
    gyuri10
    2021 október 4
    5:17 du.
    Almási Alma,
    nagyon sajnállak,hogy még most,néhány évtizeddel a beiruti és kairói arabnáci ideológiák tanításainak rabja vagy. Értelmes, egyetemi végzettséggel rendelkező embertől ez váratlan. Csak azért nem lepsz meg,mert már régebben is propagáltad itt anticionizmusodat.Nem teljesen gamal abdul nasszer stílusában,de vonatkoztatva rá. Az 1967-es hatnapos háborúban szónokolta, hogy “zsidók reszkessetek amer marsall seregeivel már útban vagyunk felétek”.Arra nem számított ő sem,hogy Mi sem aludtunk a fülünkön.Tőlük is rettegtünk,mint Én tőled!A végeredményt tudjuk .Te meg folytasd tovább az uszítást.Hála Istennek neked(nektek) ennél több már nem maradt.

  • butella
    2021 október 4
    8:36 de.
    Rodeo11
    01.9:57
    &GyuriX.

    HŐSI EPOSZ
    a Blaháról
    ——————————————————–
    butella,
    nem tudom mi bajod van Velem!?
    Nem tartoztam semmilyen”forradalmi”vagy”ellenforradalmi”bunkók közé.Az egyetlen amit javamra fel lehet írni,hogy ott hagytam az egész rohadt kuplerájt.Csak a Kossuth indulót nehéz elfelejteni. „Forradalom nem lett volna,
    Krombi kabát sem lett volna,(ez a tolvaj bunkók forradalmi dala)
    Éljen-éljen a nemzet.”
    Ezen kívül,csak arra kérlek,hogy a rohadeoval egy oldalra ne írd le a nevem,mert ez már neveletlenséggel határos sértés.