Magyarország megmentése és a sötétség legyőzése

2021 október 8 11:19 de.29 hozzászólás

Folytatódik az előválasztási verseny, a kampányolás, a politikai elemzők elmondják a véleményüket, vagyis, mindenki teszi a dolgát. Feladatból pedig van elég, és még ennél is több lesz hamarosan. Még bárki nyerhet, ám tudni kell, hogy a második forduló után már csak egyiküknek kell győzni. Nem most, hanem 2022 áprilisában, Orbán Viktor és a Fidesz ellen.
Ez az, ami minden más szempontot felülír. Nagy feladat lesz, és a felelősség is óriási: a ma még egymással vetélkedő ellenzéki pártok vezetőinek meg kell győzniük a saját szavazóikat, hogy bárki is legyen az előválasztás végső győztese, a MI győztesünk lesz, ezért mindenkinek be kell állni mögé. Nem lesz könnyű, az utóbbi napok fejleményei után különösen nem. De nem történt semmi jóvátehetetlen, egy normális demokráciában az volna normális, amit láttunk. Vagyis, hogy a jelöltek vitáznak, néhol veszekednek egymással.

Egy normális demokráciában, amit nem butított le az elmúlt 11 év illiberális ámokfutása, az ellenzéki választók nem ellenségeskedésként, hanem vetélkedésként élnék meg a jelöltek egymásnak feszülését. Az igazi feladat tehát minden felelősen gondolkodó pártvezető és politikus számára a második forduló után következik. Meg kell győznie önmagát, párttársait és a megtépett lelkületű szimpatizánsokat, hogy tényleg nincs más lehetőség, be kell állni a győztes mögé. Október 16 után egy jelölt marad a porondon, őt kell támogatnia mindenkinek, akinek fontos Magyarország megmentése.

Magyarországot meg kell menteni, mert Magyarország veszélyben van. Orbán és csókosai megmásítják a múltját, elhazudják a jelenét, ellopják a jövőjét. Ezt kell megakadályozni, s ehhez minden demokratára szükség van. Főleg, hogy a 2022-es választás a korábbiaknál is nehezebb pályán zajlik majd, a 2018-as szerverleállás, a szervezett utaztatás, a rágalomhadjárat, a kormány sajtójából ömlő hazugságcunami csak szerény ujjgyakorlat volt a hatalom jelenlegi urai részéről. Most még inkább lejteni fog a pálya, nem hiába aggódik az Európai Parlament delegációja a jövő évi magyar választás tisztaságáért.

Klasszikussal szólva: a helyzet reménytelen, de nem komoly. Nehéz terepen, ellenséges jogszabályi és kommunikációs környezetben, de győzni kell.

Október 16. után új időszámítás kezdődik. „Valakinek holnap le kell győzni a sötétséget.” Bárki is legyen az a három jelenlegi jelölt közül, segítenünk kell őt ebben. Nem miatta, hanem magunk miatt. Nekünk érdekünk, hogy Magyarország modern, európai ország maradjon.

(Illusztráció: Austin Neill)

29 hozzászólás

  • Röviden: a helyzet komolyan reménytelen.
    Az előválasztási történetnek pszichikailag vége, mint a botnak. akkor is ha technikailag még görcsölnek egy kicsit körülötte. S ezzel gyakorlatilag a magyar tényleges ellenzéknek is.
    Lehet, hogy Orbán átengedi 1-2 hónapra a terepet, de az első kormányválsággal visszaveszi. Addig meg az ellenzékre rároskad a gazdasági és inflációs válság. Többek között azért, mert megint egymással vannak elfoglalva, melyben MZP-nek és KG -nek elévülhetetlenek az érdemei.

    Még időben is a 2013-14 -es választás köszön vissza. Két önjelölt vezér, aki a saját retorikájában gyönyörködve, de az prszágra, illetve választókra nagy ívben tojva szinte tervszerűen bukta a választásokat.

  • Tökéletesen így van, erre lesz szükségünk.

    Ha ehhez nincs elég fegyelme az ellenzéknek, ha az egok összecsapnak, akkor veszteni fog.
    De minden reményem ahhoz fűződik, hogy áprilisban kitegye a kolostor lakójának szűrét.

    Ez egy reális lehetőség.

  • „..hogy Magyarorszag modern europai morszag maradjon…”

    Vajon a jovo meik evszazadarol almodozik a szerzo?????

  • Az előválasztási kampány egy kész röhej,szerencsére egymást i írtják,eredményesen,a véka feneke alatt vannak,,
    Róluk az igazságot majd az öszödi beszd film mutatja be…!
    Sehol sincsenek a Fidesszel szemben.
    „Elk..rták” máe régen,most meg rátesznek még egy lapáttal!
    Hazug,csaló,bűnözó,sötét népség!

  • F S P,
    A sötétséget meg lehet menteni,mert az olyasmi hungarikum,mint azelőtt a tüdővész volt.

  • Nem nekem és nem neked kell kitalálni a megoldást e valóban tarthatatlan helyzetre, de legalább hinnünk kell abban, hogy mégis csak VAN MEGOLDÁS

  • Parács Péter

    Magyarország, már kapott „anno” 1956-ban segítséget, buzdítást? Igen! De, de tettekben magunkra maradtunk és egyesek elhagyták a süllyedő hajót. Akkor, most miről beszélünk? Egyenlőre van egy legitím Kormányunk, akivel szemben az „öszzefogott” ellenzék avcsarkodik egymással szemben. Ez, így olyan ellenzéki blabla-lala, ami nem igazán motivál komolyságot egy Ország irányítására! Főleg nem abban, ami a szuverén jogaink melletti kiállást motiválja.

  • Andrews! Miért „önjelölt”? Több mint 633 ezer szavazó nyilvánította ki, hogy melyik ellenzéki miniszterelnök-jelöltben bízik. Gyakran felkapsz valami hamis, ám népszerű fogalmat és hajtogatod – akár illik az adott helyzetre, akár nem.Mindhárom jelöltre több, mint százezren szavaztak – ez miért lenne önjelölt?
    Jöhet a következő ostoba sztereotípia a „civilről, meg a függetlenről”. Független ember egyfajta létezik: a tényektl független. Mindesnkit befolyásolnak a döntéseiben az elvei, meggyőződése – akár tagja formálisan egy pártnak, akár nem.A „civilt” általában a „nem politikus”-ra használják. Mitől lenne Márky Zay „Civil””,amikor évek óta aktív politikus, és nagyon kemény politikai csatában sikerült legyőznie a Főkolompos egyik fontos emberét Hódmezővásárhelyen.
    Az viszont valóddi politikai dilemma,hogy a két állva maradt jelölt közül melyiknek van nagyobb esélye legyőzni a Fkolompost és tettestársait.Sajnálom, hogy Karácsony visszalépett, azt még jobban, hogy szavazőit Márky Zay támogatására biztatja. nyilván az ő fejében is az volt, hogy MZP-nk nagyobb az esélye a bizonytalanok megszólítására. Ez is lehet reális megfontolás: csakhogy MZP már nem annyira a Főkolompos ellen beszél, mint Dobrev Klára ellen – aki egyébként magasan a legtöbb szavazatot kapta az előválasztáson. Amúgy elég nemtelen eszközökkel – gyurcsányzoik, meg olyanokat mond, hogy „ahhoz képest, hogy nő”. Holott egyik ellenzéki pártnak sm jutott eszébe MZP szemére vetni azt a tragédiát, ami a feleségével történt, és amit a fidesz keményen bevetett polgármesteri kampánya idején.
    Az előválasztás egy tényt megmutatott: megrendült a fidesz eddig masszív többsége – ma nagyon kiegyenlített a kormányzók és az ellenzék támogatottsága. Ezért a bizonytalanok szavazataira is szükség lesz.

  • Még egy dolog. Dobrev győzelmét sokan azért fumigálják, hogy könnyű neki: erős párt, a Demokratikus Kolaíciő áll mögötte.
    ÉÉÉS?! A DK önerőből lett 10 év alatt az ellenzék legerősebb pártja. Lehet utánuk csinálni.
    Egyelőre nem tilos. EGYELŐRE! Mert Kövér házelnök már pedzegeti, hogy BÜNTETŐJOGILAG kell felelősségre vonni, aki csúnyát mond a nerre. (Ner= nemzeti együttműködés rendszere, amit a Főkolompos és tettestársai a polgári demokratikus rendszer helyére építettek föl, felszámolva a jogállamot.)
    Nem zárható ki,hogy a Főkolompos és tettestársai karhatalmi eeszközökkel is fölszámolják az ellenzéket. Akár a járvány okozta vészhelyzetet ürügyül használva. A tettestársak már megsszavazták a kormánynak a RENDKÍVÜLI FEELHATALMAZÁST – határidő nélkül, akár a végtelenségig kormányozhatnak az rszággyűlés nélkül.

  • FSP,
    A cím egymástól két teljesen független és lehetetlen elméleti ajánlat.Mintha azt mondanám,hogy:Állítsuk le az esőt,mert sáros lesz a szántóföld.

  • talalom
    2021 október 9
    4:08 de.

    idézem pontosan: „önjelölt vezér”
    Okvetlen jelezd, hogy vezérnek ki kérte fel bármelyiküket.
    Még vezetőnek is vannak fenntartásaim. De vezérnek ott van Orbán, ha valaki cár-atyuskát szeretne.

  • Parács Péter
    2021 október 8
    4:30 du.

    „legitim” kormány ?
    A hét vicce. Ha.Haha.

  • talalom
    2021 október 9
    4:08 de.

    Megrendült a FIDESZU masszív többsége ?
    (Ami csak egyszer volt neki ugyan de ebbe most ne menjünk bele.)

    Nem bay, mayd megolgyák okosba’.

    „Elvégre azért vannak az ügyvédeink”
    /Idézet a nemmondom kitől/

  • Kedves Margit !
    – Reálisan nézve a közel 630 ezer szavazatból a DK jelöltje 214.379 voksot kapott ami 34.76 százalék.- Ez azt jelenti,ahogy Ti szoktatok számolni, hogy többen szavaztak ellene mint mellette…Ha ezt a 8 millió választásra jogosult honfitársunkra vetítjük jelntéktelen…
    – De ha a DK Kiszel Tündét, vagy Rubint Rékát
    indítja vagy egy régi rendőrségi takarítónőt akkor is ennyi lenne a DK eredménye, mert ennyi a biztos szavazójuk…
    – A „Főkolomposnak” eminens érdeke, hogy egy decens ellenzék álljon fel a válaztásokig…mert ha nem tud kiállni az ellentábor, – megkapja hogy despota, hogy diktátor, és ellehetetleníti a demokratikus erőket stb …
    -Ha már most a vereségre, keresi a kifogásokat az ” ellenzék” ez nem hiba, hanem bűn!

    – Gondolj bele, hogy Dobrev akit az ellenzék romjain harcba küldenek, mit érezhet, még akkor is ha DK-s kemény mag cca.200 ezer ember rá voksol…

  • Nem kene tovabb fokozni a megmerettetest, hanem kiegyezve 2 evenkent valtva egymast kormanyozni!
    Mindenki nyerne vele!
    M Z P azert lenne jobb, biztonsagosabb, mert o1g D.klarat meg fogja zsarolni , h Gyurcsany Ferencet is vigyek birosagra, hurcoljak meg!
    Megha nem is ilyen bunozo, mint o1g, az orbani jogászok elhuznak a bunugyi vizsgalatait, ahogy eddig mas ellenzekiekkel is megtettek, igy zsarolhatova valt Dobrev Klara, es o1g reszben meguszhatna, a nepnek kene kezukbe venni o1g-t, es sajatkezuleg megoldani….
    Emiatt a hatarozott MZP jelenleg alkalmasabb az elszamoltatasra!

  • O1G666

    MZP már megjárta ungot berket. Szerintem a Fidesz pont azért áll mellé, mert a kezükben tartják, és így alkalmas a piszkos munka elvégzésre az ellenzéki szalámival

  • valaki meg tudná mondani, hogy hogyan lesz eredmény majd akkó’ amikor szüxég lesz rá és mijen lesz? vagy cseréljetek véleményt és tudást addig bele nem fáradtok, de té’lleg, nem éreztek valami furcsa nyomást ott a nyakatok feletti gömbállományú csontszerkezetben? ojan izgis az egész és akkó’ még a Klárika is … szóval pont ez hiányzott vasárnap hajnalban

    üdv

  • Amúgy Magyarországot legfeljebb a sötét ellenzéktől kellene megmenteni,de szerencsére nem jelentenek veszélyt,nem osztanak nem szoroznak,lassan egymást is kiirtják szerencsére!!!!!!

  • Orsós Elemér

    O1G666
    2021 október 9
    6:24 du.

    A valaha ugyanabban az akolban parolázó fair genglemanok soha nem fogják egymást bíróságra vinni, maximum csak a verbális kibelezésig bátorkodnak, a megzsarolás-visszahunyászkodás viszont már 32 éve jól bevett gyakorlat, azért laposodik el itt minden! A pofánk is!

  • slapaj
    2021 október 9
    5:30 du.

    És akkor még nem említettük
    az ugyan magyarul írni-olvasni tudo (vagy még azt sem)
    idegen országbeli állampolgárok FIDESZ.-re leadott -szerintem érvénytelen- szavazatait.

    Értsd ahogy akarod. Nyamvadt bértollnok.

  • O1G666
    2021 október 9
    6:24 du.

    Szteem ez nem következhetne be.

    Gyurcsány már annyi pert
    megnyert ezek ellen,hogy nem hinném
    sok esélye lenne egy általad vázolt variációnak

    Nemrég Gyurcsány azon tréfálkozott hogy
    a pártját a FIDESZ tartja el a különféle
    bírósági perekből származó pénzek révén .

  • Talalom
    9/4:08&4:30

    HATALMAS és CSILLAGOS Ö T Ö S !!!

    Pontosan úgy van, ahogy mondod. 🙂

    KÖSZÖNJÜK !!!

  • na mit ad a Sors keze? balsors akit régen tép… levelet kaptam Orbán Viktor aláírásával amejben közli, hogy – sok minden más mellett – hogy a minimál bért HUF 200000 re növelik Ontario miniszterelnöke egy hasonszőrű levélben büszkén kormányintészkedésként elrendelte hogy a minimum órabért Cdn 0.15 -tel megemelik

    az ellenzék mit szól mindehhez, miután össznépi konzultáció eredményére hivatkozva tette a bejelentést

    teljesen fasiszta alapon és a demokrácijá teljes hiányaként tolvaj módon, borzasztó, meg rettenetes, szörnyű és hallatlan

  • Szundi Mandi!

    Az alábbi írást elsősorban neked küldöm, légyszi tedd meg, hogy elolvasod – túl azon, hogy tanulságos, még megszívlelendő is!

    https://nyugatifeny.hu/2021/10/12/barna-zsuzsa-marki-zay-profi-ragadozokent-vegezte-ki-karacsonyt

  • A cikk cime inkabb lehetne, hogy ‘Ki menti majd meg a sotetseget Magyaroszag-tol’?

  • Kedves Besancon! 2021 október 12, 7:52 de.
    A kedvedért (tényleg) elolvastam az ajánlott cikket a „DK öklében” a nyugati fényben. 🙂 Azt észrevetted, hogy kezd fegyverbarátság ízű véleményegyezés kialakulni a mostani állam-párt ökleivel a MZP fikázásában és a konszolidált EU alelnöknő (nem ám az eddigi Gyurcsányné), visszafogott felmagasztalásában. Persze tudjuk lesz ő még Apró unoka és szemkilövető Gyurcsányné ismét legkésőbb 1 hét múlva). (Ugye kedves ferenct, tóthpéter, jurasek? Remélem már megtettétek azt amit megkövetel a haza és rendben leszavaztatok már. ) 🙂

    Naszóval Barna Zsuzsa (számomra sajnos erősen propagandaízű) véleményével nehezen tudok egyetérteni, de hát én tudod egy nagyon megátalkodott Gyurcsány fóbiás vagyok. A kreatív kék keretes kiemelések szájbarágóan előzik meg a nyájas olvasót az esetleges saját vélemény kialakításában. Mint pl. az egyik kedvencem: „a Fidesz azért tud gyurcsányozni, mert az ellenzék is gyurcsányozik.” ??? 🙁 Végre ezt is tudom! 🙂

    Drága Besancon, egyáltalán nem akarlak megbántani, nálam mindig is te leszel a President, – csupán én vagyok ilyen szélsőségesen előítéletes, hogy Gyurcsányt pontosan ugyanolyan hataloméhes KISZ titkárnak látom mint a kipcsák utcai harcost. 🙁 (A mai napig kiver a veríték, ha álmomban előjön egy főállású párt vagy KISZ titkár, jaj … 🙁
    Jó, azt is tudom, hogy szegény Klárának semmi köze a Ferinkhez, (kizárólag csak a felesége, amiről meg ugye alig tehet az ember lánya).
    Kicsit azonban elszomorított az a sok gyilkos indulat amit előhozott a hatalom szelének még ilyen kicsiny lehetősége is amit a még tartó miniszterelnöki előválasztásban.
    Mindenesetre nagyon drukkolok, hogy Dobrev nyerjen 16.-án és végre lenyugodjanak a kedélyek. Már csak Márki-Zay és családja nyugalma és egészsége kedvéért is, hogy bele ne rokkanjanak a stresszbe. (Nem egy 7 gyermekes egyszerű és legalább a Hódmezővásárhelyiek szerint ráadásul tisztességgel megvert embernek való műfaj ez a hazai politikai pálya 🙁
    Abban is bízom, hogy a koalíciós kényszer hosszabb távú tervezésre kényszeríti a DK vezette ellenzéket (természetesen, ha élni tudnak azzal a szerintem kb. 5-10%-nyi esélyjel amit talán a főméltóságos táltosunk meghagy neki). Szóval bízom abban, hogy 16.-a után eltevődnek a bicskák és baseball ütők és szilveszterre talán kibékülnek a halálos ellenségek is és végre elkezdődhet a felkészülés a valódi választásra!

  • Andrew_s
    2021 október 9
    8:51 du.

    a másik cikk közben bezárúlt {ami kézenfekvő…} oda írtam egy sor dolgot de úgy tűnik sohasem tudod már elolvasni

    nem teszem ide bár téma szerint beleférne…ha Chris akar segít és ideteszi ha nem akkó’ annyi

  • Erdekesse valik a valasztas, ill. a szavazas celja, amikor nem hogy „KIRE”, hanem „KI ellen” szavazzanak a magyarok.

    Ketsegtelenul mert egyik sem megfelelo, vagy nem tunik kieligitonek a valasztok szamara!

    S az nyujtja leheto leg-tisztabb kepet!!!!

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 október 14
    11:06 de.

    Szerinted normális az hogy, ilyen választási kampánnyal bárki is kisérletezzen? Nem lenne sokkal hatásosabb inkább az ellenkezők -reális perspektívával- magukhoz való átcsábítása? Persze lehet olyan stratégia is hogy, ha esetleg nem tudnak nyerni, akkor legalább egy kis káoszt és mélyebb árkot ássanak a nyertesnek, a vesztes és egymásnak ugrasztott, megvezetett szavazókórúst meg ki nem szarja le!!!