A reformáció emléknapja és az Isten kegyelme

2021 október 31 6:19 du.32 hozzászólás

„Isten kegyelmének megnyilvánulása, hogy Magyarország élén ma keresztény, hitvalló kormány áll.” Négy évvel ezelőtt ezen a napon mondta ezt Orbán Viktor, a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen. Ezzel új szakaszba lépett a Nemzeti Együttműködés Rendszere, most már istent is hadba küldték. Voltak erre utaló jelek, hiszen a papság már korábban is bőszen tüsténkedett Orbán hatalmának kiteljesítése érdekében, de azóta, hogy helyzet van, istent is bevetették, mint csodafegyvert.

Isten kegyelme tehát megnyilvánult. Sejthettük volna, ha nem lennénk ennyire gyarlók és hitetlenek. Mert mi másnak tulajdonítsuk, ha nem isteni csodatevésnek, hogy a Nemzet Veje, az ideiglenesen Spanyolországban állomásozó Tiborcz István már krisztusi korban milliárdos lett, és felkerült a leggazdagabb magyarok 100-as listájára. Ezzel még szegény Szijjártó Pétert is megelőzte, akinek 36 éves koráig kellett várnia arra, hogy Dunakeszin 167 millió forintért egy helyes kis kulipintyót vásároljon magának, majd újabb hosszú évek teltek el, míg megengedhetett magának egy családi luxusjachtozást az Adrián. A házat persze kölcsönökből vásárolta, valamint szülői segédlettel. Utóbbiak szintén nem a zavarosban halászva keresték a pénzt, egy dolgos élet megfeszített munkájával hordták össze a ház árát.

És Orbán istenének a keze lehet abban is, hogy Mészáros Lőrinc gázszerelőből az ország leggazdagabb embere lett, és immár dollárban is milliárdosnak mondhatja magát.

Nagy utat járt be Orbán, az egykori istentagadó fiatal politikustól mostanáig. A rendszerváltozás hajnalán ő és pártja a magyar parlamentben gúnyolta a kereszténydemokratákat – nem a mostaniakat, hanem azokat az akkoriakat, akik a mostaniakhoz képest nagyságrendekkel keresztényebbek voltak.

Már a múlt sem a régi: Orbán miniszterelnökként, isten kegyelmének megnyilvánulásáról papol nekünk. A családbarát kormány senkit nem hagy az út szélén, kivéve azokat, akiknek a legnagyobb szükségük volna a segítségre. A menekülteket, a hajléktalanokat, a szegényeket. A kiszolgáltatott embereket.

Október 31 a reformáció emléknapja. Ha annak idején Luther tudta volna, hogy egyszer majd olyan prófétái lesznek, mint amilyen Orbán Viktor, talán bele sem kezd az egészbe.

32 hozzászólás

  • Az jóóó..!!
    Ha a legkeresztényebb kormányzója van a Haza hajójának !

    Mert évente kb. 10.000 (tízezer) kínai, délkóreai és vietnámi polgár özönlik ide befelé.

    Kell a kemény elhívatottság ennek az áradatnak a megfékezéséhez.

    Nomeg a Türkmém Tanács is nagyon nyúlkál mifelénk.
    Majdmég lenyúlnak minket,mint a Népköztársaságiak anno Tibetet.

    (Persze még előbb megvárják míg kitaszítanak minket az EU-ból és a NATO ból.)

  • Luther Marcinak amugy is jobb lett volna, ha befogja azt a … pofajat.
    De mivel a vallas szep dolog (tobbnyire) en inkabb a Zorban mellett lennek, mint valamelyik hazaarulo ellenzekivel.

    Kedves Tzenz Ura!
    Mikor lesz mar tzick arrol, hogy a boldog bekebeli impexes idokben, aztan a rencervaltas utani 15 evben kik szedtek meg magukat, mennyire, es azok ma melyik partokat tamogatjak?

    Fagy asz ojan tzick amugy is ki lenne tzenzuraszva?

  • Marci II
    2021 október 31
    8:03 du.

    Orbán mellett vagy ?
    Szegény Orbán…

  • A múlt egyre jobban változik mostanában a NER vezénylő tábornokának, a mijóurunk nagybányai horthy viktor kegyeméből. Sőt, az államosítás utáni baráti privatizációban is egyre jobban teljesítenek, és 22-ben talán még a 85 %-ot is elérik mint a csodált fehéroroszországi demokráciában, persze csak ha a szorosz által vezetett EU el nem csalja a választásokat (pl. Kárpátukrajnából, Erdélyből és a felvidékről, alvidékről buszoztat szavazókat, természetesen a levélszavazatok leadásával párhuzamosan valamint 3-4 órára lekapcsolja a szavazatszámlálást persze csak, hogy megfelelően jók legyenek a számok). 🙁
    A menekültek, a hajléktalanok, a szegények és a kiszolgáltatott emberek meg nyilván annyit érnek mint amennyiük van mondja a hazai kereszténydemokrácia napokban alelnöknek újraválasztott apostola (persze a kancállária minisztere szájával kimondva). Ld. Gruevszky és más terrorista esetleg kgb.- ügynök barátainkat is a hagyományosan híres vendégszeretettel látjuk, hát még a letelepedési kötvényes tízezreket!
    Ezt az isten kalapján levő bokrétát, magát a földi mennyországot vezérlő tábornokot akarjátok leváltani jövőre? Kipcsákok vagytoktik egyáltalán?
    🤪😰😭😤

  • „Orbán istenének keze lehet abban is”, hogy Mészáros ez

    alkalommal először adott el – tulképp’ az Orbán-vagyonból – az

    Orbán pereputtynak 6-7-milliárd forintért, ti.a veje, nagyságos

    Tiborcz Istvánnak .

    Hát lehetne ennél jobb biznisz, minthogy eladó és vevő ugyanaz ?

    Pláne, ha a vevő apósa előtt máris előre menekült Hispániába…

  • A magyaroknak soha nem jelentett semmitt hogy mikent cslekedett az allamhatalmuk, cask hogy minek nevezhettek.

    A maszlag es nem a lenyeg a mi szamit mindeg!

  • Egy elobbi cikkel, az egyik hozzaszollo twette a megjegyzeset, hogy az u.n. Francia Forradalom vetet veget a feudalis-agrar tarsadalmaknak.
    S hogy a Francia forradalom nelkul ma is a feudalis rendszer mukodne vilagszerte.

    A hozzaszollo allitasa aleheto legmeszebbreesett a valosagtol,s meglatasa valotlan allitas volt.

    Elsonek, a Francia Forradalom ma is vilagszerte a”Rain of terror” neven ismerve.

    A „forralom” sem gazdasagi valtozast nem okozott, csupan a verontasokat es a kiralysag helyebe a CSASZARsagot hozta letre.
    Napoleon vewrszomjas es Europa szereti tomeg verontasait.Meg Moszkovi is foldig egetve 1812-ben.

    A forradalaom oka nem tarsadalmi, hanem gazadasagi okaozoja volt az idojaras alatali rossz termes. A gabona hiany.
    Marie-Antonett szvai maig is smerve;” Ha nincsen kenyer miert nem esznek sutemenyt es tortat”.

    S a torteneszek kutatasai alapjan elismerve hgoy Varselleise tulsokban segitette az amerikaim forradalmaroklat, penzel, fegyverrel, sot Lafayett es Rochemoeu, meg a Fracia Carrabien Navy is jelentos szerepet jatszott Washington gyozelmeben.

    De az agrar-feudalis rendszert az IPARI FORRTADALOM tette a mult rendszereve.

    S azt valjojaban az angol emberi jogok es lehetosegek tettek lehetove. Kezdve a Magna Charta-lehetosegevel.
    Amelyet a Janos angol kiraly kemnyszeritett elismerese alapjan kotelezettsege veve az alattvalaio jogainak a biztositasaval.

    (Sajnos a magyaroknak az maig is felfoghatatlan es visszautasitott gondolatban is!)

    Valojaban a XIII szazadi Magna Charta let a mai modern demokracia fundatentuma, s nem a szuklsegtelen es eredmenytelen francia tomegverontasok.

    P.S.
    A parizsi forradalmarok a Bastille bortont ajtajat kinyitottak, de az adatok bizonyitja, hogy csupan nyolc (8) utccai csaragok es zsebmetszok voltak a bortonben.
    Egyettlen poliotikai bortonzott nem letezett.
    Sajnos az nem volt leheto magyarorszagon XX. SZAZADBAN!!!!

    Luis, sem mas Bourbon kiraly nem volt kegyetlen diktator, csupan elkenyesztett es ostoba „urasagok”.

    De a mindeg job volt barhol mint verszomjas diktatorok, hodito tabornokok es hoherok.

  • U.I.
    Correction;
    Az a Francia Marshal Rochemboue, aki Washington katonai „tanacsadojakent” mukodott az amerikai forradali haboruban.

  • Wauuu, valami vonzza az azsiai migransokat Magyarorszagra.
    Na az valoban valami kivanatos allapotott bizonyit, legalabb is a migransoknak.

    Tehat nem mindenki rohan ma mar magyarorszagrol mashova?!

    Az persze bizonyit valamit!!!!

  • B79!
    A dolgozni erkezo migransok importjara azert van szukseg, mert a szakemberek jelentos resze mar elmenekult Mo-rol az o1g diktatura es valsagbol!
    Mara mar tobbnyire selejtmunkasok lettek itthon a t. Szakemberek, a ny-europai fizetesek akar duplajaert is!
    Selejteset, de legalabb dragan!

    A fr.forradalom utan tudtommal nem egybol jott a csaszarsag, bar ketsegtelen, h kaotikus helyzet is volt boven! Olyasmi, mi nalunk 56-ban!
    Ott is a politikai atalakulas kitermelte a diktatort, mint nalunk.

    MARCIII!

    Igazad van!
    Erdekes lenne feleleveniteni, h o1g lukas farmerban erkezett, eladta a fideszszekhazat (sikkasztas), amibol apja felvasarolt banyakat, ….
    Kesobb, o1g csalassal jutott nagy onkormanyzati lakashoz a Mester u-ban, amit panamazassal elcserelt egy V.ker – Váci utcában levő oriasi lakasra, amit ugyeskedve megvasarolva az altala kinevezett Kéki – Párizsi konzul megvasarolt tole sokszoros aron (kenopenzkent) – abbol vette meg a Xll.kerben a maig is meglevo rezidenciat!
    Mindekozben maga nyerte el a legzsirosabb palyazatokat, tamogatasokat, csak az apjatol lehetett az utepiteshez a kovet venni, tokai frisstelepitesu szoloultetvenyukre ok nyertek el a legjobb szolominosegre jaro tamogatast…..
    Mar kezdtem ezeket elfelejteni.

    Koszonjuk a jo otletet Marci ll!
    Tenyleg kene publikalni emlekeztetokent hetente ilyen osszeallitasokat!

    Tamogassuk Marci ll. otletet!

    Szedjuk csokorba o1g torvenytelensegeit a valasztasok elott mindenkit tajekoztatva!

  • Marci II
    2021 október 31
    8:03 du.

    „”Kedves Tzenz Ura!
    Mikor lesz mar tzick arrol, hogy a boldog bekebeli impexes idokben, aztan a rencervaltas utani 15 evben kik szedtek meg magukat, mennyire, es azok ma melyik partokat tamogatjak?””

    Most komolyan; a szerkesztöi lista aktiv tagjaitól várnál el ilyen cikket, vagy esetleg a gravitácitól azt várnád el, hogy felemelje a hegyeket?

  • Zaphyr Czenzi

    Gezya,

    En alig varom a pillanatot, amikor Magyarorszag otthagyja ezt a korrupt es ongyilkos naci bandat… tudod, akiket te EU-nak hivsz.
    Ugy is jo, ha a nacik dontenek ugy, hogy Magyarorszag nem felel meg nekik.

    De lenne egy kerdesem:
    Azt meg tudom erteni, hogy valaki kommunistabol naciva valik, hiszen a ketto kozott nem sok a kulonbseg, es upgradelni mindig lehet.
    De azt nem ertem hogyan lesz valaki kommunistabol elvtelen, liberalist jatszo globalistak seggnyaloja?

    Aze’ kerdem toled, mert irta nekem maganlevelezesben az egyik regi jo baratod, hogy te regebben munkasor, es harcos kommunista voltal.

    Persze kerdezhetnem ezt itt masoktol is, mert egyre izgalmasabb ahogy Nyugat-Europa es az angolul beszelo orszagok mind lassan bevezetik a nacizmust, es ahogy elnezlek itt benneteket os-kommunistakat ti mind (egyutt) – szokasaitokhoz hiven – adtok neki egy standing O-t.

    De lehet, en vagyok a kis butuska es meg nem jottem ra, hogy ti a komcsi rendszerben is es most is a globalista nagyurakat szolgalt(j)atok, es nektek mindegy, hogy minek csufoljak a renszert, amiben eltek. 🙂

    Na jo, a czenzire vigyazni kell…

  • 666;

    rEMESEN TEVES TORTENELMI ALLITAST TETTEL ISMET!!!!

    a FRNACIA REMURALOM IDEJEN NEM VOLT SEMMI KULFOLDI FEGYVERES BEAVATKOZAS EGYETLEN MAS HATALOMALATL, MIJNT 1956-BAN MAGYArorszagon Moszkva altal!!!!!!

    Napoleon nem rogton, de naGYON HAMAROSAN SZERET JATSZOTT A FRANCIA TORTENELEMBEN ES CSASZARRA JELENTETT KI MAGAT MINDEN ELLENKEZESEK LETE NE;LKUL.

    mEG A CSASZArsag is jobbnak muatakzott a franciaknak mint a tomeg kivegzeseik.

    Napoleon europAT HARCTEREIVE TETTE, S A FIATAL paraszt fuiuk millioit meszarolta europaszerte.

    Talan Te is buszkelkedsz azzal mint a fraNCIAK?????
    dE LEGALABB IS HORTHY, KUN, RAkosi es KadaR ELVTARSAID TETTEIVEL?????

  • Zaphyr Czenzi
    2021 november 1
    8:29 du.

    Gezya,

    En alig varom a pillanatot, amikor Magyarorszag otthagyja ezt a korrupt es ongyilkos naci bandat… tudod, akiket te EU-nak hivsz.
    Ugy is jo, ha a nacik dontenek ugy, hogy Magyarorszag nem felel meg nekik.

    De lenne egy kerdesem:
    Azt meg tudom erteni, hogy valaki kommunistabol naciva valik, hiszen a ketto kozott nem sok a kulonbseg, es upgradelni mindig lehet.
    De azt nem ertem hogyan lesz valaki kommunistabol elvtelen, liberalist jatszo globalistak seggnyaloja?

    Aze’ kerdem toled, mert irta nekem maganlevelezesben az egyik regi jo baratod, hogy te regebben munkasor, es harcos kommunista voltal.

    Persze kerdezhetnem ezt itt masoktol is, mert egyre izgalmasabb ahogy Nyugat-Europa es az angolul beszelo orszagok mind lassan bevezetik a nacizmust, es ahogy elnezlek itt benneteket os-kommunistakat ti mind (egyutt) – szokasaitokhoz hiven – adtok neki egy standing O-t.

    De lehet, en vagyok a kis butuska es meg nem jottem ra, hogy ti a komcsi rendszerben is es most is a globalista nagyurakat szolgalt(j)atok, es nekt

    ek mindegy, hogy minek csufoljak a renszert, amiben eltek. 🙂

    Na jo, a czenzire vigyazni kell…

    **************************************

    Ezt még sokszor el fogod itt olvasni.

    Csak hogy ne unatkozzál.

    Mert megérdemled.

    : )))))))))

    Idióta.

  • MarciII
    31.8:03

    Olvasom, hogy gondot okoz neked, hogy >a „bekebeli impexes” időkkben és az azt követő 15 évben kik is szedték meg magukat<.

    Márpedig a C I K K a Szíjjártó familia személyében erre is megadja a böcsületes választ, amikor az áldozatvállaló és mecénás szülőkről beszél.

    Na, ők azok, akik "egy dolgos élet megfeszített munkájával hordták össze a többszáz-milliós kulipintyó és a jachtozások árát" a szegény Papagálykommandós kisfiuknak.

    Nyilván miniszterünk egyszerű és jó édes apukája és valószínűleg ugyanilyen titkárnői anyukája is valamely . i m p e x . agyonüldözött kádereiként húzták együtt az igát napestig…

    Olvasd el mégegyszer, hogy megnyugodj…

  • S.Péter
    „””A menekülteket, a hajléktalanokat, a szegényeket. A kiszolgáltatott embereket.”””
    Menekültek : nyilván a migránsokra gondoltal : 2015.-ben nem fogadtál be magad mellé egyet sem! nem dicsekedtél itt vele sosem
    ,menekülteket sem fogadtál be ,ezzel sem dicsekedtél – miért kéred másokon számon.
    Hajléktalan : ki tehet vajon arról,hogy odakerültek ? miért mindent a magyar államnak kellene megoldani,hogy áll az arányban ,hogy valaki dolgozik és bért kap , valaki hajléktalan és kapjon ugyanolyan értékű támogatást??? Azt a kevés pénzt amit kapnak azt is italra forditják és igy a süllyedés el nem kerülhető.A magyar embereknek az átlag magyar szintjére kellene emelni anyagilag őket ? munka nélkül ? és aki dolgozik ezt a többletráforditást hogyan kaphatja meg ellentételezésként ? vagy akkor nekik ez nem jár , mert ők dolgoznak?
    Szegények ::: mindig voltak és lesznek!.Vajon megtettek mindent azért,hogy kitörjenek helyzetükből.nagyon sok most „menő” vállalkozás müködik ma amelyik pincéből,garázsból , kamrából,bérelt helyről indultak.Most százmilliós nagyságú vállalkozásai vannak.Szegényként indultak , munkásemberek gyerekei voltak! a szegények mit tettek annak érdekében ,hogy megváltoztassák helyzetüket???? Honnan ered ez a szegénység? milyen messziről kellene ezt elemezni?
    A kádár rendszer , a horn-szdsz rendszer,a gyurcsány rendszer szegényei,hajléktalanjai hol vannak , hova lettek ? Akik ma élnek közülük — mind itt vannak !!! És ezek a rendszerek miért is nem szüntették meg a szegénységet, hajléktalanságot ??? itt hagyták a nyakunkra őket — és mi vagyunk a hibásak ezekért ???
    Hány kiszolgáltatott ember van az országban ??
    mindezekről egyetlen balpolitikus sem beszélt az ” előválasztásokon „,hogy megakarják szüntetni! Majd azt fogják csinálni hogy a középosztály megadóztatják és abból fogják fedezni a költségeket .de lehet hogy nem a középosztály hanem a közép méretű fizetésekkel rendelkező embereket fogják megadóztatni, mint 2010 előtt 25-30-40 stb. százalékos elvonásokkal !! és ezekből fogják juttatáshoz segíteni e csoportokat erre lehet számítani!
    „””Október 31 a reformáció emléknapja. Ha annak idején Luther tudta volna, hogy egyszer majd olyan prófétái lesznek, mint amilyen Orbán Viktor, talán bele sem kezd az egészbe.””” tudhatta volna hisz a zorbán már akkor is élt.Hisz mindenért ő a hibás.Egyesek szerint.
    üdvözletével

    üdvözletével.

  • 666;
    Pontosan dupla fizeteseket nyerhetnek nyugaton, MERT Orban Marxizmussa ottan fizeteseik felet rabolja el az adok neveben es az allamhatalom es burokracia hizlalasara kolti el.

    DEMOKRACIA es valodi KAPITALIZMUSra van szukseguk a magyaroknak, na meg mind a sinylodo elszegenyedett tarsadalmaknak, melyek a Marxista valotlansagokban hisznek es eheznek.

    A korlatlan lehetoseg ami nyujtja a termles lehetoseget es a jobb eletet!!!!!

    Vajon mi a fene oly rem nehez azt felfogni a magyaroknak??????

  • 666;

    Az „Orban diktatura” VAGY a nyuigati „dupla fizetesek” miatt?

    Melyik lehetne a valosag??????
    De ugyan akkor az azsiai migransok ozonlenek oda. Tehat a termeszetes let-lehetoseg rendszere mukodik!!!!!!

  • Ha megjegyezhetnem a ‘HALOTTAKNAPJATOL ELTEROEN, a tegnapi US tagorszagaiknak a valasztasain, aamely neheny jelentosen a Biden terveinek a referendunai is volt.

    Mint a Virginiai kormanyzoi valasztas, melynek eredmeneye a Trump altal tamogatott versenyzo lett a nyertesse.
    Virginia nem csak a US szulohelye, de Virginia mint Pest megye magyarorszagon.

    Ketseges a Trump altalanos befolyasa, de a GOP-t lenyegesen semlegesitette.

    Hasonloan Minniapolis varos lakosssai is visszautasitottak a rendorseguk megszunteteset s a’kozbiztonsagi bizotsaggal valo helyetesiteset.

    A jovo-evi Congerszusi valasztasok lesznek majd a lenyeges valtozas meghatarozoja.
    Aminek eredmneyei befolyasolja a vilag altalanos politikai es gazdasagi iranyait.

    Kozben Joe Biden elszunnyikalt a Glasgow-i vilagjelentosegu pezsgo-partin.

    Angliaban egy ujjabb-valtozatu Covid virus lett megallapitva.
    Allitolag a jelen vaccina sikeres ellene.

  • Szijjártóék a futottak még kategóriában vannak…. Bige Laci az ország leggazdagabb oligarchája, aki napi 8 órás kemény kétkezi melóval pillanatnyilag 115 milliárd forintnál tart, büszkén pénzeli a baloldali kampámyt. A műtrágyának nincs szaga… Mit is hallani itt: „lopnak, korrumpálnak azok a piszok Orbánék , börtönbe velük….” -gábor-

  • toth péter
    2021 november 3
    10:54 de.

    Az idióta már saját magát üdvözli hehehe…

    Ami..mondjuk rá is fér !

    Mert a büdös kis náciját egy két helyi elvetemült elvbarátján kívül itt már senki sem „üdvözli” .

  • Bendeguz79
    2021 november 3
    1:31 du.

    grizi, óriási vagy … mint mindig! {SIC}
    tehát ahogy te billiomossá avanzsáltál kies usácskádban a cashback credit card system -től, hadd, hogy mások meg a saját ötlettyeiktől mennyenek gazdagabbá, ne légy ojan irigy!

  • Kedves Besancon! 2021 november 2, 6:27 du.

    (Margit cikke alatti komment lezárult ezért itt próbálok reagálni a hozzászólásodra.

    Tényleg nagyon sajnálom, hogy ekkorát csalódnod kellett MZP-ben meg az előválasztásban (bennem is, ami aztán a legkevesebb). Őszintén remélem, hogy sikerül kijönnöd ebből a megkeseredett állapotból, mivel a megszokott józanságodra és éleslátásodra nagy szükség lesz.

    Szerintem az un. baloldal Mo-on egy jó darabig nem fog önállóan választásokat nyerni. MZP-nek pedig be kell bizonyítania, hogy fel tud nőni a szerepéhez.
    A legjobb esetben is egy viszonylag kiegyensúlyozott koalíció jöhet össze tavasszal, kiknek nagyon sok kényes feladatot kell megoldani nagyon rövid idő alatt. Amire persze nagyon kicsi esélyük van mivel a vezénylő tábornok mindent be fog vetni (pénzt, médiát, paripát, covidot, megbízható határon túliakat, hálózati támadásokat, TEK-et, kopaszokat, hűbéres oligarhákat stb.)

    Szóval most jön még csak a neheze, ha valakinek a NER lebontása fontos mielőtt végleg zsebreteszi viktorunk.
    Ha javasolhatnék valamit, akkor kevesebb B. Laciúr olvasást aki nemtommé, mostanában nagyon beállt a gyűlöletkeltés és lejáratás csapatába, mintha az állampárt győzelmére játszana. (Persze ez túlzás, de akkor is érthetetlen a prófétai mindentudása Floridából.)
    Ismét csak kibickedtem egy jót, (na ennyire kell is ezt komolyan venni). 🙂 Nálam mindig is te vagy a President!

  • Gabriel, igen, en a gravitaciotol is elvarnam a hegyek felemeleset, ha a gravitacio azt mondana nekem, hogy partatlan, nem elfogult, objektiv es csak az igazsagot tarja fel.

    De hat latod, hogy az izgalmas cikk helyett megprobaljak rakenni a sajat buneiket masokra, mint ahogy a mi derek Dubois baratunk is tette. (2021 november 3 1:18 de.)

    .
    A Bendeguznak uzennem, hogy hagyja mar abba ezt a bohockodast a szandekosan rossz magyarsaggal, es hogy bar fegyveresen valoban egyetlen mas orszag sem avatkozott bele a francia „foradalomba”, aze’ volt ott boven kulfoldrol jovo segitseg.
    Ez a kulfoldi segitseg persze az angolok halajat akarta kifejezni aze’ hogy korabban a francia keverte be a szart ugyanugy Anglia eszak-amerikai gyarmatan.
    A francia annyira orult az USA megalapitasanak, hogy kesobb meg kuldtek is nekik egy bazi nagy szobrot, amit ugy csufolnak, hogy Statue of Liberty.
    Mindig kiderul a vegen, hogy kik es miert kevertek a szart.

  • toth péter, 2021 november 3 10:54 de.

    Igy van. A „baloldal” csak addig erzekeny szocialisan, amig hatalomra nem kerul. Utana gyorsan elfelejtik az egeszet.
    Ha megis emlekeznenek ra a leheto legrosszabb modon probalnak „segiteni”, hogy a szerencsetlenek helyzete meg rosszabba valjon. Ugyanis a halott hajlektalan mar nem hajlektalan.

    Ugyanakkor a „fejlett” Nyugaton mar semmi kulonbseg nincs a nagy partok kozott. Akar csukott szemmel is szavazhatsz a szavazocedulan, az eredmeny ugyanaz lesz. Minden teren ugyanaz, a hajlektalanok szamara is.

    Abban aze’ nem ertek veled egyet, hogy kizarolag a deklasszalt, lezulott egyen a hibas a helyzeteert. (Nyilvan o is…)
    Eloszoris ugye nem artana kicsit embersegesebben hozzaallni az embertarsainkhoz.
    Masodszor, ott van az a szinte minden hit altal terjesztett osi igazsag, hogy „ne itelj, hogy meg nem iteltess”. Mar csak azert is mert nem tudod mi all az egyen tragediaja mogott.
    Harmadszor pedig illene felismerni, hogy mindenkinek mas es mas kepessegei vannak, es mindenkinek mas es mas az egeszsegi allapota. Mindenki maskepp reagal egy-egy kulso stimulusra, barmi is legyen az.

    Szoval… meselhetnek peldakat Kanadabol az indianok kapcsan, vagy a zambiva lett hajlektalanok szazezreirol, de a czenzi valoszinu nem engedne at, hat maradjunk ennyiben.

  • Gabriel, a naci kicsit tobbet takar, mint csak „nemzeti”. A „szocialista” is belefoglaltatik ugy, hogy „nemzeti szocialista” lesz belole. Ok nem fasisztak.

    „Igazi” fasizmus sehol sem letezett, mert nem volt ido ra, de a ket legkozelebbi kiserlet Olaszorszagban es Argentinaban volt.

    .
    Geyza, hat nem mindegy neked, hogy ki milyen, vagy hany alnevet hasznal itt? Nekem pl. a Netherworldi Proserpina nagyon tetszett, de aztan ugy dontottem, hogy keresnem kell az igazi enemet, es igy eljutottam a Zaphyr Czenzihez (a Mondolat kapcsan).
    Igazabol Zaphyr Czenczi-nek kene legyen, de a cenzura miatt kicsit valtoztattam rajta. Remelem nem baj.

    Geyza, meg nem is mondtam az oromhirt: Kb. egy honapja betertem az iszlam kebelebe! Micccosz?

  • ZaphyrCenzi
    nov.4. 1:58

    Azt írod, hogy „megpróbálják saját bűneiket másokra kenni,.. ahogy Dubois is… tette”…

    No, Zafír Cenzus figyelj! Nyugodj meg, semmi de semmi bűn nem terheli sem lelkem, és büntetőjogi lajstromomat még-úgyse…

    Kedves Cenzus’- ha nő vagy,akkor Cenzúra – diszgráfikus akcentusodból, főleg ékezethiányos könnyített vázlatolásodból következtetve, nem idehaza fogyasztod a mi Fid-SS és NER-etvas kiskirályaink gondos gyűlölettel mérgezett dezinformatikus médiakenyerét a KES-MA etetőjéből.

    Ennél fogva nem is ismerheted a hazay tájékozatlansági viszonyokat, ill. az ebből minden itteni számára kivételes egyszer előfordult „őszinte” hagyományt, mint pl. Szíjjártónk még minisztersége 😀 kezdetén, az eltöltött idejéhez képest is aránytalanul pofátlan méretű vagyonára föltett futó riporteri kérdésre adott ritka, de ugyancsak iszonytatóan hazug, foghegyről odavetett „füllentését”, melyet ez a cikk IS szó szerint citál, amikor asszogya’,hogy milliárdos vagyonát úgymond’ „szüleim egy élet megfeszített >dolgos< munkájával" szerzett pénzéből…

    A kérdés tehát az, hogy a Pubi oly dolgos szülei mi a francot dolgozhattak, abban az "ántivilágban" amikor és amiből egy ilyen . l u x u s v i l l á t . (stb.stb.) kereshettek össze, ill. ajándékozhattak az ő a pici és okosfejű kisfiuknak ?

    A kérdés másik fele, hogy mivel egyes szakértői vélemények szerint a éppen az IMPEX hálózat adósította el az országot, miközben a lakosságból a legjobb életvitelt és színvonalat tudhatták magukénak, ergo Szíj Ártóék feltehetően csak impexesek lehettek, avagy csak kamionosok…

  • Ui: Cenzus-Cenzura-nak

    Favelámon kívül maximum egy barokk acélvellával dicsekedhetek.

    Az viszont rozsdamentes, és az van beleírva á’lá cirill; hogy

    „CENÁ: 3,5 KOP.” 😀

  • Dubois:

    Itt van a hazudozós náci „Zaphyr”
    mélylélektana, amit egy hozzám írt
    mocskolódásában tanulmányozhatsz :

    ***********************************************
    Zaphyr Czenzi
    2021 november 1
    8:29 du.

    Gezya,

    En alig varom a pillanatot, amikor Magyarorszag otthagyja ezt a korrupt es ongyilkos naci bandat… tudod, akiket te EU-nak hivsz.
    Ugy is jo, ha a nacik dontenek ugy, hogy Magyarorszag nem felel meg nekik.

    De lenne egy kerdesem:
    Azt meg tudom erteni, hogy valaki kommunistabol naciva valik, hiszen a ketto kozott nem sok a kulonbseg, es upgradelni mindig lehet.
    De azt nem ertem hogyan lesz valaki kommunistabol elvtelen, liberalist jatszo globalistak seggnyaloja?

    Aze’ kerdem toled, mert irta nekem maganlevelezesben az egyik regi jo baratod, hogy te regebben munkasor, es harcos kommunista voltal.

    Persze kerdezhetnem ezt itt masoktol is, mert egyre izgalmasabb ahogy Nyugat-Europa es az angolul beszelo orszagok mind lassan bevezetik a nacizmust, es ahogy elnezlek itt benneteket os-kommunistakat ti mind (egyutt) – szokasaitokhoz hiven – adtok neki egy standing O-t.

    De lehet, en vagyok a kis butuska es meg nem jottem ra, hogy ti a komcsi rendszerben is es most is a globalista nagyurakat szolgalt(j)atok, es nektek mindegy, hogy minek csufoljak a renszert, amiben eltek. 🙂

    Na jo, a czenzire vigyazni kell…
    **************************************************

    Ennyike.
    Az írás önmagáért beszél…

  • Zaphyr Cenzi
    2021 november 5
    1:29 du.

    Ismered az a kifejezést hogy Sza…ok rád nagyívben?

    A vallásoddal meg
    a hülye neveiddel együtt,
    amiket rendere letiltanak itt.
    Nem kellemetlen neked itt üldözütt páriának lenni?
    Aki nap mint nap reszkető gyomorral azt stíröli
    hogy megjelentek e a kis mocskolódásai?
    a kis mocskolódás

  • Zaphyr Czenzi

    Dubois 2021 november 6, 3:35 de.

    Azt szeretem bennetek odaat a masik oldalon (hogy mi is az, azt most ne firtassuk) hogy mindig mindent szandekosan felreertetek.

    Tehat amikor azt irom rolad, hogy: „… izgalmas cikk helyett megprobaljak rakenni a sajat buneiket masokra, mint ahogy a mi derek Dubois baratunk is tette”, akkor ti mindannyian azzal probaltok ervelni, hogy ti szemelyesen nem vagytok bunosok.
    Termeszetesen tudjatok nagyon jol, hogy en nem ismerlek benneteket szemelyesen (es nem is vagyok kivancsi) igy mar eleve feltetelezheto, hogy nem fogom barmelyikotoket is szemelyesen vadolni barmivel. Tehat tudod nagyon jol, hogy az altalad vedett, meg nem nevezett tolvaj bandarol van szo, es nem rolad szemely szerint.
    Megis jatszod a kis butat.
    Magadat akarod felrevezetni, vagy engem?
    Habar, ugy tunik van itt legalabb egy lelkes kovetod. Buszke lehetsz ra… a legbutabb az osszes kozul. 🙂

    Ha igaz es objektiv akarsz lenni probalj meg arrol irni amire utaltam: A jelenlegi ellenzeki vezetok es az azokat tamogato milliardosok mennyit loptak, hogyan szereztek a milliardjaikat es mikor.
    Majd ha erre hajlando leszel valaszolok neked arra, hogy a Szijjarto szulok honnan szedtek a penzuket.

  • Zaphyr Czenzi

    Geyza 2021 november 6, 9:30 de.

    ” Nem kellemetlen neked itt üldözütt páriának lenni?
    Aki nap mint nap reszkető gyomorral azt stíröli
    hogy megjelentek e a kis mocskolódásai?
    a kis mocskolódás ”

    Mi van Geyza, mar annyira elkapott a hev, hogy elfelejtetted kitorolni azt a reszt, amit utolag javitottal?
    Nem kell izgulnod, jovo heten kezdem az uj munkamat es nem nagyon lesz idom a KMH-ra.
    Tudom, hogy magadbol indulsz ki minden teren, a remego gyomrokat illetoen is, de elarulok neked valamit: Hala a jo Istennek (Allahnak) mi nem vagyunk mindannyian Geyzak.