Menekülés az újságíró elől

2021 november 11 4:06 du.62 hozzászólás

Nem történt semmi rendkívüli, csak az, amit már számtalanszor láttunk az utóbbi években: az újságíró kérdezné a fontos embert, aki azonban elmenekül a válaszadás elől. Látszik rajta, hogy kellemetlen neki a szituáció, és azt sem rejti véka alá, hogy lenézi és a háta közepére sem kívánja ezt a sajtós népséget. Ezúttal Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a történet egyik szereplője, akit a Pegasus-ügyről kérdezett volna a Telex munkatársa, ám az államtitkár nem tartotta fontosnak, hogy válaszoljon a kérdésekre.

A kérdés amúgy az lett volna, hogy adott-e olyan utasítást az államtitkár, hogy újságírókat figyeljenek meg a Pegasus nevű kémszoftverrel. Varga Judit igazságügyi miniszter ugyanis korábban arról beszélt, hogy az általa törvényesnek mondott megfigyelésekre nem ő, hanem helyettese adhatott utasítást. Ez a helyettes pedig Völner Pál, aki – amint az a videón is látszik – szemmel láthatóan ingerülten hárította el az újságíró érdeklődését.

Pedig a kérdés nem volt nehéz, könnyen lehetett volna válaszolni rá. „Igen, adtam olyan utasítást, hogy megfigyeljenek újságírókat.” „Nem adtam olyan utasítást, hogy újságírókat megfigyeljenek.” E két válaszlehetőség egyikével sem élt Völner államtitkár. Ezzel szemben elszólta magát, „Önök azt hazudják, hogy nincs szabad sajtó, ehhez képest itt vannak. Önökkel én nem állok szóba”. Árulkodó mondatok, jóval kínosabbak, mint első olvasásra gondolnánk. Ezek szerint Völner államtitkár úgy gondolja, hogy a Telex – és a hozzá hasonlók, vagyis a kormánytól független sajtótermékek – képezik a sajtó szabad részét, míg a többi, amely az ő befolyásuk alatt áll, nem szabad és nem független.

A második mondat legalább ennyire ciki. Önökkel én nem állok szóba.

Normális országban Völner államtitkár nem tehetné meg, hogy ne álljon szóba az általa is szabadnak mondott sajtóval. Legföljebb egyszer vetemedhetne ilyesmire, de utána már nem volna rá alkalma, mert elsöpörné a népharag, és távoznia kellene hivatalából.

Az újságíró ugyanis nem azért kérdez, mert a saját érdeklődését kívánja kielégíteni. Nem neki fontos, hogy megtudja a választ, hanem a közvéleményt szeretné tájékoztatni. A magyar embereket, ha úgy tetszik, akiknek az adójából Völner államtikár és a többi magas beosztású hivatalnok az átlagot jóval meghaladó jövedelmi viszonyok között él. Azt kellene a völnerpálokban tudatosítani, hátha képesek felfogni, hogy a nyilvánosságot fontos, közérdekű ügyekről tájékoztatni nem kegy, hanem kötelesség.

62 hozzászólás

  • Hazaárulóknak természetesen nem nyilatkozik örökös mijóatyánk kormányának egyik tagja sem kizárólag a megbízható, saját brancshoz tartozó mikrofonállványokat részesítenek ebben a hatalmas kegyben.

    Igaz is, mégis mi közük hozzá ezeknek a pofátlan, idegenszívű alattvalóknak a magasságosak dolgaihoz?

    Más, a héten sikerült megnéznem Szabó István nagyszerű filmjét a Zárójelentést, rettentően éles szemű látlelet kis hazánkról (Európai filmnapok vannak errefelénk 🙂
    Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki még nem látta volna!

  • A sajtószabadság ennél picit bonyolultab kérdés – tudja jól ezt t. Szerző is. Dehát nem tanulmányt írt – csak egy kicsi, jellemző szeletet emelt ki Amúgy tanulságos megfigyelni, hogy vált a valahai fiatal demokraták lendületes, friss kommunikációjából fejnehéz, unalmas sablonszöveg.
    Az eset arra is rávilágít: fáradnak a Főkolompos káderei. Valamirevaló államtitkár ilyenkor olyan szózuhatagba fullasztja bele a kérdezőt, hogy annak eláll a szava. Végül megköszöni az érdeklődést és elviharzik fontos teendői irányába. A lényeg, hogy a felkérdezett témáról egy szót se ejtsen. Ennek a technikának volt nagymestere Rogán pl., de maga a Főkolompos is.
    De a kontrollálatlan hatalom elkényelmesít. Még a legrátermettebb is veszít a szavakésségéből, ha éveken át csak az általa megválasztott állványnak diktálja a szavait.

  • talalom;

    Egyaltalan semmi kerdes nem letezhet magyarorszagon az alkotmanyos jogok, kozottuk a „sajto-szabadsag”, alanyan!!!!!

    Az csupan „elismerve” es igerve letezik, de teljesen korlatozott az u.n. „sarkalatos torvenyek” altal.

    Tehat nemcsak korlatozott, de csupan az uralkodo allamhatalom kenye-kedve alaPJAN EMLITHETO!!!!!
    Es nem biztosditott elzalogosithatlan!!!!!!!
    Ne almodozzon kerem, ismerje el a valosagot!!!!

    De az allamtitkar, barmi megszolitasok alapjan is, ketsegtelenul bel-rekedess aldozatkent szenved.
    Legalabb is arckepe azt bizonyitja.

    Miert nem segitenek nemi hashajtokkal?????

  • Pontos írás.
    Normális országban így nem lehetne viselkedni.

  • Bendeguz79
    2021 november 12
    12:42 du.

    grizi, te még béljós is vagy? tenyérből is tucc? legyen neked elegendő a kibaszottnagy sajtószabaccság ami nálatok kies USA -ban van meg a demokrácia, majd a magyarok megó’ggyák seccpecc, ahogy az szokásuk, én nem hallottam egyik hazaitól sem a demokrácia hiányáról panaszkodni inkább a nyugdíja kevés de aszt meg éppen most emelte meg az a rohatt antidemokratikus €-ból kilógó kormányzat

  • Orsós Elemér

    Csak egy viszketőporos kérdésem lenne: ha tudvalevő hogy, a világ számos -még nagyon demokratikus- országában is szigorúan titkosszolgálati eszköz a Pegazus nevű kémprogram, akkor nem büntetendő indiszkréció-e annak használatára szarbanturkáló újságírónak nyílvánosan rákérdezni? Szerintem DE, ezért inkább örvendezzenek hogy megúszták félrenézéssel, seggberugások nélkül!

  • Nekem az a meglepo ebben a tortenetben, hogy az a baloldal reklamal most, amelyik arrol hires, hogy mindenkit megfigyel, spiclik ezreit alkalmazza, es csak ugy altalaban velejeig korrupt.
    De majd ha lesz idom hullajtok nehany keseru konnycseppet.
    Elemernek igaza van. Miert csak Magyaroszagon problema ez?
    Lesz cikk arrol, hogy a kanadai allami szervek se hasznaljak? Persze hogy nem lesz.

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér
    2021 november 12
    3:25 du.

    elfeledkezel arról, hogy a Pegazus izraeli forgalmazója feltételként szabta, hogy ezt csak a terroristák ellen alkalmazzák.
    Ahogy gondolom, Kövér elvtárs is a terroristák ellen kívánja bevetni a parlamenti hadsereg számára mostanában vásárolt aknavetőt is.
    Ami a hír kiszivárgását illeti. két lehetőség van. Valakinek a fidesz köreiben már csípi a szemét a fegyver- és kémprogram-arzenál, és jónak látta tudatni azt a lehetséges áldozatokkal, mert felmérte, hogy ennek bárki – akár ő is – áldozatul eshet. De az is lehet, hogy a szivárgást maga a karmelitában pöffeszkedő kipcsak bullfrog rendelte el, megelőzendő a zavargásokat.
    Hogy a gazságügyi miniszterasszonynak, akinek legfőbb tudománya kimerül a hosszas dekázásban a focilabdával, ehhez egy fikarcnyi ellenvetése sem lesz, abban a legfőbb (had)úr biztos lehetett.
    De hát persze te remekül formázod a magyarok jó alattvaló jellemvonását, miszerint a Hatalom bármit megtehet, mert fő, hogy a (nyelv)csapás irányában ne legyen bizonytalankodás. Érthető, hogy viszketsz, ha nem is holmi portól.
    A többi kárvallott, akinek ehhez nem fűlik a foga, az meg így járt.

  • Orsós E
    12.3:25

    Először is, az nem titkos, hogy Orbanisztán birtokolja e ezt a programot. Merthogy az nem titkos! Azt a hazugságot pedig, hogy ez mégis titkos lenne közülük csak az egyik legsötétebb keresztapa – a belügyér Pintér s’ – vágta oda méghozzá
    f e n y e g e t ő l e g . az RTL-Klub újságírójának, aki elsőként kérdezett rá erre a marhanagy titokra.

    Ma már viszont, csak azt titkolja a Fid-SS p o l i p . a Magyar Nemzet elől, hogy használták, vagy napi sűrűséggel használják e ezt az adatleszívót az amúgy is oly ritka hazai szabadsajtó újságírói és más civil szószólók elleni kémkedésre is a kizárólag kémek és terroristák és más bűnözők ellen szerződött, drága adópénzen beszerzett kémprogramot…

    Utóbbira – ominózus mobilok vizsgálata alapján – az a válasz, hogy Orbánék eddig és egyelőre az összes napvilágra került 500 megfigyelt ügy közül kb.100 (20%) konkrét újságíró és közéleti szereplő mobilszámára telepedtek rá, ami a sértettek privát életének minden részletre kiterjedő megfigyelését jelenidőben is fedi, holott ezek az újságírók se nem terroristák, de nem is bűnözők,esetleg az ellenzékhez lelkükben közelebb álló szabadgondolkodású zsurnaliszták.

    T e s z i k . ezt a sötét naplopók annak ellenére, hogy egy a külföldi szállítóval kötött szigorú nemzetközi szerződés köti őket lehallgatható személyek korlátozottan meghatározott körének a megfigyelésére. Vagyis pillanatnyilag azzal a beszállítóval szemben nemzetközi garanciális szerződésszegés állapotában van ez a szégyenletes, Orbán típusú Fid-SS kabinet.

    Védekezésük több szempontból is vérzik, ezért hazudoznak és vetnek oda foghegyről kapkodó és fenyegető összevisszaságokat kötelességét teljesítő maradvány fehérholló, szabad-sajtó még meglévő képviselőinek…

    Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét.

    D

  • Utóirat: Elemérnek
    13.8:36

    Egy dologban egyet kell, hogy értsek Önnel, hogy az bizony aki a FidSS dolgaiban keresgél, az tényleg „szarban turkál”…

    Ezt alaposan eltalálta. 😀

    D

  • Utóirat II.

    A Magyar Nemzet alatt még véletlenül sem az e címet bitorló és

    magát napilapként aposztrofáló legsötétebb Orbán-orgánumot értem.

  • Az első pillanatban – a cimet látva – azt hittem, hogy Karácsony Gergelyről fog értekezni a szerző. De aztán megnyugodtam… -g-

  • Tüske
    „…a Pegazus izraeli forgalmazója feltételként szabta, hogy ezt csak a terroristák ellen alkalmazzák…”

    A Pegasus ügyben bizonytékok nélküli feltételezéseket és csak bulváros találgatások sokaságát lehet hallani, olvasni.

    Bánáti Jánosnak (Magyar Ügyvédi Kamara elnökének adok igazat akit szintén megfigyeltek (ha egyáltalán): A titkos szolgálati akciók nem a célszemélyre vonatkoznak általában hanem azok kapcsolatai hálójára. Na már most: Az egyesek kapcsolati rendszerében igen is lehet állambiztonsági kockázat amit csak így lehet igazolni, v. elvetni. Ez így volt, van és lesz is mindig.

    (Milyen szoftver cég az, aki termékeinek „nyomait” ilyen könnyen lehet felderíteni? Én spec. azt hiszem: tudom-:)

  • talalom
    2021 november 12
    2:45 de.
    Ezért inkább jobb az amit pl. a legújabb baloldali -jobboldali miniszterelnök jelölt csinál! Úgy összekeveri a mondandóját korábbi kijelentéseivel,hogy rövid idő alatt elvesztette hitelességét ! És igyekszik mindenkit félrevezetni , megzavarni.
    üdvözletével

  • Menekülés az újságíró elől :::::
    a cikk szerzője rendkivül nagy képzelőerővel rendelkezik. Valahogy át kellene menteni az utódokra.
    üdvözletével

  • Orsós Elemér
    2021 november 12
    3:25 du.
    Kimondottan , akarom mondani ” leírtan ” helyes.
    Üdvözlettel.

  • Tüske Zsófia
    2021 november 13
    2:24 de.
    A kiszivárogtatás öszödben kezdődött !!! az akkori baloldali fidesznél . De netalán az az ember most is ott ül ahol ilyeneket megtud és hogy kiszivárogtassa? Ez élteti?
    üdvözlettel

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2021 november 13
    2:24 de.
    Dubois
    2021 november 13
    8:36 de.

    Köszönöm a felvilágosítást, miszerint a licens adó határozza meg szigorúan a lehallgathatók körét, de ha ezek a delikvensek is a kiválogatottak között maradhattak, akkor ez valami együttműködést feltételezhet a szerződő felek között, mert nem vonták meg a kipcsakoktól a felhasználói jogokat, tehát ne is bonyolódjuk bele ilyen logikai úton is könnyen megfejthető részlet kérdésekbe! 😀

  • Zaphyr Czenzi
    2021 november 12
    11:23 du.

    Olvasgasd magadat.
    Meg az ócska hazugságaidat. Te senki.

    **********************************

    Zaphyr Czenzi
    2021 november 1
    8:29 du.

    Gezya,

    En alig varom a pillanatot, amikor Magyarorszag otthagyja ezt a korrupt es ongyilkos naci bandat… tudod, akiket te EU-nak hivsz.
    Ugy is jo, ha a nacik dontenek ugy, hogy Magyarorszag nem felel meg nekik.

    De lenne egy kerdesem:
    Azt meg tudom erteni, hogy valaki kommunistabol naciva valik, hiszen a ketto kozott nem sok a kulonbseg, es upgradelni mindig lehet.
    De azt nem ertem hogyan lesz valaki kommunistabol elvtelen, liberalist jatszo globalistak seggnyaloja?

    Aze’ kerdem toled, mert irta nekem maganlevelezesben az egyik regi jo baratod, hogy te regebben munkasor, es harcos kommunista voltal.

    Persze kerdezhetnem ezt itt masoktol is, mert egyre izgalmasabb ahogy Nyugat-Europa es az angolul beszelo orszagok mind lassan bevezetik a nacizmust, es ahogy elnezlek itt benneteket os-kommunistakat ti mind (egyutt) – szokasaitokhoz hiven – adtok neki egy standing O-t.

    De lehet, en vagyok a kis butuska es meg nem jottem ra, hogy ti a komcsi rendszerben is es most is a globalista nagyurakat szolgalt(j)atok, es nektek mindegy, hogy minek csufoljak a renszert, amiben eltek. 🙂

    Na jo, a czenzire vigyazni kell…

    **************************************

    Ennyi vagy. Egy névtelen hazudozó senki.

  • A cikkhez:

    Egy kulturált országban fontos a politikusoknak a publicitás.
    Diktatúrákban le sem szarják. Úgyis hatalmon maradnak,
    mit nekik a publikum véleménye.

  • SchumackerLady

    TAKARGATNIVALÓK
    ˙

    Még szerencse,hogy ott mögötte -a falon – deklarált ágyéktakaró

    kifejezi azt is, hogy az államtitkár polgártárs jogász

    végzetsége és mgas ebbéli tisztsége ellenére,a relatív igazság:

    az igaz is,meg a nem is;az egyszerre a van is meg nincs is híve

    tehát hiszi; neki az ő „egy a Vezér”által ráruházott mnőségében

    akár jogában áll még hazudnia akkor is, ha a katolikusok 10

    parancsolata VIII.§ a közszolgák számára is sőt, az ő számára

    meg különösen, és kerekperec ezt megtiltja:

    Valami, legitim válasz, ill. az igazság elhallgatása pedig

    legalább akkora hazugság mint a letagadása.

    Völner esetében lehet választani: mert két rendbeli ez az eset.

    Az evangélikus 8.így hangzik:”..Ne tégy hamis tanúbizonyságot!”

  • Schumacker
    nov14.3:20

    Sőt Völneréknél a hiszekegyben,az Egy az Isten helyett
    Egy a Vezér-ként hangzik.
    Ez ugyanolyan,mint FidSS körökben az Alkotmányt is egy felvett: „Alaptörvény” névvel körözik.
    Erről a cikkbeli mélyhívő államtitkár tudna csak igazán sokat regélni…

    üdv. DG

  • Schumacker
    nov14.3:20

    Sőt Völneréknél a hiszekegyben,az Egy az Isten helyett
    Egy a Vezér-ként hangzik.
    Ez ugyanolyan,mint FidSS körökben az Alkotmányt is egy felvett: „Alaptörvény” névvel körözik.
    Erről a cikkbeli mélyhívő államtitkár tudna csak igazán sokat regélni…

    üdv. DG

  • Miután a Pegasus szemétdombra került Magyarország is vásárolt abból az új kémszoftverből, amely a Windows egyik sérülékenységét kihasználva tudhat kémkedni. A program a Pegasushoz hasonlóan célzott megfigyelésre alkalmas, de attól eltérően nemcsak telefonok lehallgatására, hanem számítógépek, hálózati eszközök és az internetre kötött egyéb eszközök megfigyelésére is. Az izraeli Candiru cég programját használták politikusok, emberi jogi aktivisták megfigyelésére is, de a megfigyeltek nevét nem hozták nyilvánosságra.

    Maga a program 16 millió euróba került (5,7 milliárd forint), bármennyi eszközre fel lehetett telepíteni, de egyszerre csak tíz eszközt lehetett vele megfigyelni. Plusz 1,5 millióért (540 millió forint) azonban még 15 ember kommunikációját is monitorozni lehetett. Azért a múlt idő, mert a kémprogramot felfedező kutatók értesítették a Microsoftot, az pedig befoltozta a megfigyelést lehetővé tevő hibát.
    – Az újságíró minősített esetre vonatkozó kérdése olyan mintha azt kérdezné, riportalanyától hogy szokott e maszturbálni…
    – Vagy csak önmutogatás, szimpátia keresés a lúzer oldalon, hogy irgum-burgum igy bánnak a sajtósokkal egy diktatúrában…

  • slapaj
    2021 november 14
    8:39 de.

    Nahát mit nem mondasz…és tessék mondani :
    A Maci !…Az VALÓBAN az erdőben kullant?

    Amit feljebb el lelkendezel, azt ügyesebb hekkerek már húsz éve óta csinálják nem millió Dollárokért hanem ingyen.

    Te nagyokos.

    Bírom mikor egy egyetemről elcsapott „örökdiák” okoskodik.

  • slapaj
    2021 november 14
    8:39 de.

    „Miután a Pegasus szemétdombra került(ide egy , kellett volna!) Magyarország is vásárolt abból az új kémszoftverből, amely a Windows egyik sérülékenységét kihasználva tudhat kémkedni.”

    Hál’ Istennek! Már kezdtem elszontyolodni!
    Oszt akkor mi van, ha valaki -ezt megneszelve- direkt linux-szal pofátlankodik vagy ha a huncut Microsoft kibaszásból betömi a léket? Bár ez utóbbitól azért nem tartok, mert szerintem az a kis rés előre lezsírozott direkt megrendelésre készülhetett, nem pedig trehányságból! 😀

  • slapaj
    2021 november 14
    8:39 de.

    Bocsánat Slapaj hogy, elkerülte a figyelmemet a befoltozás, de azért felháborító szemétségnek tartok egy ilyen fenomenális üzletbe belerondítani! 😀

  • SzundiMandi

    ( A már lezárt Bástya elvtárs….c. cikkhez reagálás)
    „Sajnos nem Gubás művésznő az egyedüli aki orbániában pénzért akár bármit ….”

    ————————————-
    Igen, tudom / tudjuk, én ugyanis itt élek és naponta tapasztalom meg a dolgokat, de ez engem legkevésbé sem érdekel, évek óta nem foglalkozom vele, hogy ki, mely közszereplő, celeb stb hogy és miként viszonyul a mindenkori hatalomhoz, így Gubás művésznőnél sem ez a vélt/valós tény a figyelemre méltő. Az (sem) menti fel, hogy e tekintetben nincs egyedül, ha pénzről van szó.

    Gubás most nem a kormányhűsége /pénzéhsége okán lett napokra főszereplője a vezető híreknek – mint te magad is mellékelted az erről szóló videót egy olyan fokú jellemtelen húzást eszközölt, amelynek nem igazán van köze az alapmeggyőződéséhez! Konkrétan arra a gyáva eliszkolására gondolok, amikor találkozhatott /volna az általa „alakított” gyalázatos szereplőeredetijével!

    Amint megpillantotta, fülbe húzva, lapítva iszkolt el mellette, pedig talán nem kellett volna – ha oda lép, és néhány kétségtelenül béna, de szabvány mondattal üdvözölni próbálja ( ha már így esett) némileg menthető lett volna a helyzet – már ha! Hogy mennyire azonosult a „figurával” az egy dolog, de a személyes kontakt kicsit tompította volna a dolgok élét, legfeljebb Dobrev hátat fordít neki, sajnos ez is benne van a pakliban – de szerintem nem. Bár nem ismerem csak annyira mint bárki a szereplései és nyilatkozatai alapján, de úgy gondolom, ennél intelligensebb és olyan erkölcsi fölényt birtokol, ami által lazán nézett volna le a dolgokra.

    Szóval Gubás esetében nem az esetleges Fidesz fansága a meghatározó, hanem a gyenge emberi minősége! – és ez bizony oldalfüggetlen!

  • Elemér! (2021 november 12 3:25 du.)

    Ha veszel egy kenyérvágó kést, és azt kenyérvágásra használod, rendben van. De ha elkezded bökdösni vele az asszonyt, az már nincs rendben. Ennyi.

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2021 november 14
    1:32 du.
    és SzundiMandi

    „Szóval Gubás esetében nem az esetleges Fidesz fansága a meghatározó, hanem a gyenge emberi minősége! – és ez bizony oldalfüggetlen!”

    Mégis mi a bánatot mondhatott volna neki, amikor mindketten csak a szerepüket játszák: -Bocsásson meg drága miniszterelnök aspiráns asszony, de egy ilyen zsíros és visszautasíthatatlan szerepet nem mertem nem elvállalni? Vagy esetleg vissza kellett volna farolnia és le kellett volna késnie a repülőgépet hogy, elkerülje ezt a kényelmetlen helyzetet?
    Méghogy én vagyok -kéretlen és messze rászorulás mentesen- nyugdíjprémiumtól elvakult!!! 😀 😀 😀

  • Tüske Zsófia

    ferenct
    2021 november 13
    12:10 du.

    bizonyám, a kapcsolati háló veszélyes, ezt már azóta tudhassuk (!) hogy az ötvenes években lerántották a leplet a rothadó Nyugat mocskos mancsáról, amely nem átallotta a mi virágzó Népköztársaságunkba is betenni a szaros lábát. Erről a Hatalomnak tunni kell, és ezért nem sajnál(t)unk sem pénzt, sem eszközt. Akkoriban minden csatornafedél alatt lapult egy Igaz Elhárító, a telefonon egy Figyelő. Le is sújtott a diverzánsokra a Munkáshatalom. Igaz, néha hibák is estek, de ahol vágják a fát, ott a forgácsi is hullik.
    „Nincs oly igazságszolgáltatás, hol a bírák olykor-olykor ne tévednének. Tévedni emberi dolog – magyarázta [Havas Endre] kissé tanáros, oktató hangon. – Még a kommunista társadalom sem biztosíték minden emberi gyengeség ellen. Kivált a kommunizmus első évtizedeiben, amíg az osztályharc kiéleződik. Jagodák és Jezsovok mindig voltak, ahogy imperialista ügynökök is mindig lesznek, akik befurakodnak államvédelmi szerveinkbe, hogy ott a lehető legnagyobb kárt okozzák. Magától értetődik, hogy az ilyen bitangok hálójukat a legjobb elvtársakra vetik ki, és mindent megpróbálnak, hamis bizonyítékokat gyártanak, hamis tanúkat bujtanak fel, hogy elpusztítsák őket. ” [Faludy: Pokolbéli víg napjaim]
    Mára a technika fejlődésével már nem kell ilyen nehézségekkel megküzdeni, van Pegazus, meg még csudás mikrokütyük, akik leleplezhetik a Kapcsolati Hálót.
    És ebből mi a tanulság?
    1) Rákosi nem vész el, csak reinkarnálódik, átalakul és más színű köpönyeget vált
    2) nálunk a vamzer, a tégla és a feljelentős házmester nem hal ki, a géneken át atavisztikus módon újratermelődik és heves érdeklődést mutat a Kapcsolati Háló iránt.
    3) Kedves Ferenc, ha ügyes lesz, még kaphat magas beosztást a Nemzethy Államvédelmi Hivatalnál és a felderített Kapcsolati Hálókban kérdőre vonhatja azokat, akik nem átallanak kormányváltásra áhítozni és kifogásolják Nemzetünk Nagyja, az fel- és alcsúti Főkipcsák Kormányzó Úr örök hatalmát.

  • Tüske Zsófia

    toth péter
    2021 november 13
    12:30 du.

    ugyan tóthpéter… a kiszivárogtatás egészen ősi szokás, lehet, hogy a te öszödben újkeletű, de már a szociban is sok-sok infót nem a Magyar Nemzetból tudhattuk meg, hanem a suttogó propagandán keresztül. Némelyik ilyen hír dezinformáció volt, amit ügyesen felhasznált a politika, és mostanában ezek rendszerint az oroszok mesterművei, de néhány – igen kínos -viszont a történtekből kizárhatatlan környezetnek köszönhető. Így tudhattam meg a munkahelyemen a fideszes fiúk egyetemista korukban történt kollégiumi kicsapongásait, később például azt, hogy a te drága nemzetmentő orbánod rendszeresen puhára veri a nála szakmai szempontból jobban képzett és tehetségesebb, konyhába száműzött feleségét, akinek már küzdöttek az orvosok a szeme világáért is. Nem maradtak titokban a grazi túrák a pszichiátriára, és nagyot szólt a győri polgármester, Borkai szex- és drog happeningje is. Szóval, ha már a kiszivárogtatásokon rugózol, nézz csak körül. A legtöbb kiböki a szemedet.

  • Kedves Besancon! 2021 november 14, 1:32 du.

    „….a gyenge emberi minősége! – és ez bizony oldalfüggetlen!”
    Persze, hogy oldalfüggetlen – főleg, hogy a kiszolgáltatott, megvezetett, gyűlölködéssel egymásra uszított, naponta megalázott és megosztott emberek is természetesen (túl) szeretnének élni valahogy.
    Személyesen nem ismerem sem D. Klárát sem az őt alakító színésznőt. Annyit tudok róluk amennyi a média szűrőjén átjön róluk, és ezért egy apró talán csak sután elsült incidensből leszűrni emberi minőséget talán kicsit elhamarkodottnak tűnik számomra. Mindenesetre szeretném, hogy ez vagy ilyen legyen a legnagyobb problémánk a jövőben …

  • Háménem ezzel kezdted Elemér, hogy NER – kedvezményezett vagy (igaz már bőven kitalálhattuk volna) … 🙂

    Amúgy meg honnan veszed a körülmetélési szertartást Iványi Gábor esetében? Tudtommal csak héber névadó szertartás lesz a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség istentiszteletén. Nem betérés lesz hanem csak a zsidó származásának a nyilvános felvállalása ezáltal a sajnálatosan hazánkban is egyre növekvő antiszemitizmussal szembeni szolidaritás kifejezése.
    https://telex.hu/tudomany/2021/11/13/a-magyar-antiszemitizmus-a-masodik-legnagyobb-europaban-olyan-eros-mint-a-nyugat-europai-muszlimoke

  • Tüske Zsófia – gratula! 👍👍👍

  • TóthPéter elvtárs írja a bástyaelvtárs (lezárt) topikban:
    „A befizetett nyugdíjalapot a gyuriferi társaság lopta ki az állam ill.nyugdíjkasszából ! A Magyarországon Nyugati nagy cégek által létrehozott Magánnyugdíj pénztárakba kényszerítette ki a nyugdíjalapba szánt pénzeket , évek alatt 100 százalékig ! És ott ” busás” jövedelmek keletkezhettek — no nem az embereknek — hanem a magánpénztáraknak !!
    – Mi lenne, ha véletlenül, (legalább csak egyszer!) megpróbálnál tisztességesen tájékozódni mielőtt ekkora böszmeségeket írnál le?

  • SzundiMandi
    2021 november 14
    9:58 du.

    „Annyit tudok róluk amennyi a média szűrőjén átjön róluk, és ezért egy apró talán csak sután elsült incidensből leszűrni emberi minőséget talán kicsit elhamarkodottnak tűnik számomra…..”

    ————————

    Úgy érzékelem, hogy nem igazán érted amit fejtegetek, ám nem gondolom, hogy szándékosan teszed, inkább talán én nem írom azt és úgy amit és ahogyan szeretném. Dobrevet személyesen talán pár hete /hónapja láttam a Skála csarnokban : nagy csoportosulás volt egy szabad placcon, közelebb mentem, hogy mi történik ott, hát Dobrev tartott sajtótájékoztatót. Megállapítottam, hogy csinos, pár méterről is látszott, hogy irigylésre méltóan szép és hibátlan az arcbőre ( nálam ez mindent visz egy nőnél) valamint vékonyabb, törékenyebb mint a TV-n keresztül látszik – ott valamiért „nagyobb darabnak” tűnik.

    Gubást meg még kedveltem is, bár nem sok mindenben láttam, de alapból szimpi volt – talán az a néhány interjú, beszélgetés nyert meg amiben a párkapcsolatáról, gyerekeiről az anyaságról stb beszélt különböző magazin műsorokban.
    Amikor szembesültem vele, hogy ő „adja” Dobrevet az elhíresült filmben, kissé elhűltem, pedig akkor még nem is tudtam, hogy milyen figurát kerekítettek a személyéből. Később olvastam, hogy őt nevezték ki a dolgok értelmi szerzőjének, a szemkilövető, ártatlan embereket megverető főgonosznak.
    Ez így már kicsit sok volt az én idealizmusra hajlamos lelkivilágomnak, kivált mikor több helyen olvastam, hogy a taksa napi 400 ezer volt, amit jelen pillanatig sehol, senki nem cáfolt.

    Arra gondoltam, hogy vajon eszébe jutott – e menet közben, hogy D. is anya, hogy vajon az ő gyerekei mit érezhetnek ekkora hazugság tálalásának láttán? Nem pusztán a reptéri „sután elsült incidens” volt tehát ami számomra az emberi minőségét megkérdőjelezte mert az utóbbi tulajdonképpen még csak incidens sem volt.

    Aztán pár napja a köztévé vallotta be nyilvánosan, hogy valótlan dolgokat tett közzé Dobrevről a filmet illetően, és az nem felel meg a valóságnak, miután Dobrevnek nem volt szerepe és semmilyen döntést nem hozott a 2006-os eseményeket illetően.

    Így aztán azt is gondolom, hogy Gubásnak – ha minden részletre kiterjedően nem is – a film és az abban neki szánt „szerep” lényegét tekintve tudnia kellett, hogy az valótlanság és egy szándékos és minősíthetetlen hecckampány részese lesz, ha részt vesz benne : kérdés, hogy a pénz győzte e meg, vagy saját meggyőződés is közrejátszott? Melyik jobb vagy rosszabb?
    Na, ezt a témát szerintem alaposan kiveséztük, ehhez már nekem nincs mit hozzátennem – köszi, ha elolvastad!

  • Tüske Zsófi!

    Nem tudom idézgettél e, vagy saját fogalmazás amit ferenct- nek meg Tóth Péternek írtál, de jól összehoztad – nyomorunkban egy kis humor, üdítő volt olvasni! 😀

  • Miklós bá’
    2021 november 14
    2:54 du.

    Miklós bá’ – remek a hasonlatod ! Oldalakat felölelő példabeszéd sem adta volna vissza ilyen frappánsan a dolgok lényegét!

  • Ms./Tiske;
    A „viragzo Nepkoztarsasagg”-uk bedoglott, ill. anyagilag tonkre ment mind az allami valalatok vesztessegeit fedezni.
    S nem a „nyugat” hanem maguk sirankozasaival csatl;aloztak az EU-hoz.
    Am,i ketsegtelenul tevedes volt, inkabb mind a volt „Npekoztarsasagok” a sajat szovetsegeik es eroikbol kilabbadva a mulot vetkeibol, mielott csatlakoztak a keptelensegeikkel egy fejletebb tarsadaolmhoz valo csatlakpozasaikkal.

    Persze are sem voltak kepesek a sajat kepessegeikbol.
    Tehat a mai panaszaik azon alaptalan es jelentektelen!

    Elorelatasaikra lenne szuksegeuk,de azt visszautasitjak.

    De vajon mifele csodakban remenykednenek ma ??????

    A vilag nem fog valtozni a magyarok kepetelneseihez, a magyaroknak SZUKSEGES VALTOZNI A VILAGhoz!!!!!!!!

    Minel tovabb ellenizk azt, annal tovabb tart sikertelen vergodeseik, sajnos!!!!!

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2021 november 14
    10:22 du.

    „Háménem ezzel kezdted Elemér, hogy NER – kedvezményezett vagy (igaz már bőven kitalálhattuk volna) … 🙂 ”

    Mint fentebb írám -egész életemben tartó szívós gürizésem eredményeként- marhára nem szorulok rá és nem is igénylem a nyugdij kompenzációt és prémiumot, de ha már kéretlenül megkaptam ,engedtessék meg nekem hogy, ne küldjem vissza, hanem szétosszam a lányaim és unokáim között! 😀

    A körülmetélés és a vitatott betérés tényét meg innem szoptam:
    https://neokohn.hu/2021/11/11/ivanyi-gabor-korulmeteltette-magat/
    https://24.hu/belfold/2021/10/31/ivanyi-gabor-zsido-kereszteny-egyhaz-evangeliumi-testverkozosseg-beteres-mazsihisz/

    Az általad belinkelt „tudományos” felmérésnek meg kb. akkora lehet az igazság tartalma itt Európa most már legnagyobb békében élő zsidó galutjában, hogy ettől még Churchill is röhögögörcsöt kapna! Csak tudnám kinek az érdeke és miért ilyen aljas és hamis vádakat terjeszteni és újra ellentéteket gerjeszteni!!!

  • Geyza, 2021 november 13, 3:03 du.

    Te kis huncphut Geyza, ha van valami amivel meg tudod cafolni, vagy megmagyarazni az ellenkezojet annak amit irtam, vagy maskepp tudod, akkor uccu neki ki vele.

    Minek olvasgatnam azt amit en irtam?

  • Bendeguz79
    2021 november 15
    3:16 du.
    Ms./Tiske;
    A “viragzo Nepkoztarsasagg”-uk bedoglott, ill. anyagilag tonkre ment mind az allami valalatok vesztessegeit fedezni.

    ez a mondatod nem fedi teljesen a valóságot {SIC}

    hatalmas demokrácia betolás eredményeképpen a megfelelő hazaárulók kiválogatásával {lásd Antall Pepe} és mivel a KGST nagyon bökte a KÖZÖSPIAC szömit és Thatcher látogatás után {aki sikítófrászt kapott a budapesti Nagycsarnokban tett látogatása alatt látván aszt ami nekik nem volt és ma sincs} meg kellett roggyantani IMF segíccséggel és belső ellenség {manapság demokratikus ellenzéknek nevezik tévedésből} megtalálásával a KGST elég sokáig kitartott addig amig az a seggfej Gorbacsov nem került elő a hulladéktárolóból attól kezdve a demokrácia sikere majdnem teljes lett mai napig élvezi Magyarország annak gyümölcseit amit te nagyon jól le is sírtál eme böszmedvényedben

    de ez volt a nyugat célja elérte az offshore közelebb került kevesebb a logisztikai probléma és a S/H és a taxok az infláció meg nagyban kiböki az eccségsugarú álompó’gár szömit assziszi, hogy most asztán kapott ám valamit {haggyuk meg ebben a hitében}

    kidobtad a seprűdet? otthon nagy szüxéged lenne rá!

  • Tüske Zsófia
    2021 november 14
    3:48 du.

    lehet , hogy a szálkát kellene keresgélni ? erről elfelejtkezett !
    üdvözletével.

  • SzundiMandi
    2021 november 14
    10:49 du.
    nézz utána és rájössz !
    addig ne írdogálj.
    üdvözletével

  • Tüske Zsófia
    2021 november 14
    3:29 du.
    vigyázat ! a betegség néha fájni is tud !
    üdvözletével

  • Orsós Elemér

    A régiek szerint a széllel szembepisálni …. ugyan lehet, csak te leszel töle lepisálva …
    Hát ahogy elnézem az itt fujdogáló szeleket – nem sok jóval biztathatlak

    Pedig irtózatosan fontos volt ez a SzundiM féle link:
    A cikk ezzel indít:

    „”Nagy-Britanniában már a baloldali antiszemitizmus erősebb, mint a „hagyományos” jobboldali, az Izrael-ellenesség pedig Nyugat-Európában máshol is széles körű, de a zsidóellenességnek összességében a volt szocialista országokban van a legnagyobb táptalaja. „”

    Amit egyfojtában ugatok – csakhát itt pont a „BALOLDALIAK(sicc!!)” dominálnak, akik maga a „tanulmány” szerint a VALÓSÁGOS ANTISZEMITÁK

    Ne felejtsd: a A MARXISMUS AZ ANTISZEMITIZMUS LEGALJASABB, ALATTOMOS FAJTÁJA

    Marx a Töke cimü förmedvényét azért szenvedte össze, hogy saját szavaival élve:

    Exterminálja a zsidó mentalitást a világból.
    A „VÉGSÖ MEGOLDÁS”

    De a sok inbecil, logikus gondolkodásra képtelen „BALOLDALI” nem látja át, hogy mit jelent – nem véletlen, többségében soha sem olvasták, azon kevesek akik elolvasták azok meg NEM értették meg marxnak a tanait.

    Akik értik, azok pedig az aljas vezéreik, akiknek ezek bárgyu a tömegek csókolják a talpanyomát is.

    Tegnap nov. 15-én az EU-ülésen történt egy olyan esemény, ami kapcsán minden, érted minden halvány reménysugár is odaveszett. (amim ugyan sosem volt ezeknek a gazember parazita bürökratáknak kapcsán)

    Fellva tapsolták meg egy személyt az EU-ülésteremben elhangzott kortesbeszédét követöen.
    A dolog „szépséghibája” csak annyi, hogy az illetö nem EU állampolgár, a kortesbeszéd egy 2022-ben esedékes választásra vonatkozik:
    Az hogy az illetö ország törvéneyei tiltják a kampány-idöszak elötti korteskedést az semmiség, és az sem, hogy 3. (harmadik, idegen) ország parlamentjében tenni mindezt direkt külsö beavatkozásnak számit, az is csak további hab a tortán.

    Az illetö ex-elnök a kortesbeszédében a jelenlegi elnököt nemcsak hogy fasisztázta, hanem egyenesen genocidnak nevezte (egy faj, népcsoport tömeges kiirtója) – felszólitotta az Europai-Uniót (!)- érted az Uniót – az ország teljes bojkottjára!

    Igen, ezt a személyt állva tapsolták meg…

    A valódi szépséghiba az, hogy az illetöt a hazájában jogerösen (másodfokon) eddig két különbözö vádeljárásban 29 év börtönre itélték, és még folyamatban van 7 eljárás birósági szakaszban, és ismeretlen számu vádeljárás – valamennyi korrupció, pénzmosás, csalás és … és gyilkosságra való felbujtások.

    Ha tippeltél és a brazil BALOLDAL VEZÉRÉRE gondoltál, nyertél.

    Aki 16 éven keresztül volt hatalmon, kifosztotta az országot, hatalomra segitette Hugo Chavezt, és a tobbi terroristát, latin-amerikát a drogbárók hatalmába szolgáltatta, az ugynevezett „FORUM SÃO PAULO” szervezeten keresztül
    Ma latinamerika-szerte évente 5-szor annyian esnek fegyveres gyilkosság áldozatául mint amennyiem a háborus övezetekben. (jól olvasod, csak brazilban évente 60 000 (hatvanezer) fegyveres gyilkos történik
    Mexiko, Venezuela, Bolivia és egyéb országokról ne beszéljünk. Veszélyesség tekintetében néhány Mexikói és Venezuelai város megelözi Kabult és hasonlo városokat…..
    Van viszont egy legfelsöbb biróság, amelynek tagjait a 16 éves hatalom alatt maga nevezte ki, innentöl … nincs mit mondani.
    A nemzetközi baloldal és globalista pértfogoltjaik jelöltjeként ez a személy szerepel a jövö évi választáson.
    Akit a amugy a pápa is személyesen fogadott ugy a Vatikánban mint Brazilban jártában (nemegyszer találkoztak)

    Szóval, ennyit az Unióról …

  • Csak hogy el ne mulassz egyetlenegy magashorderejű áligazságot sem a mocskolódásaidból

    ********************************************

    Zaphyr Czenzi
    2021 november 1
    8:29 du.

    Gezya,

    En alig varom a pillanatot, amikor Magyarorszag otthagyja ezt a korrupt es ongyilkos naci bandat… tudod, akiket te EU-nak hivsz.
    Ugy is jo, ha a nacik dontenek ugy, hogy Magyarorszag nem felel meg nekik.

    De lenne egy kerdesem:
    Azt meg tudom erteni, hogy valaki kommunistabol naciva valik, hiszen a ketto kozott nem sok a kulonbseg, es upgradelni mindig lehet.
    De azt nem ertem hogyan lesz valaki kommunistabol elvtelen, liberalist jatszo globalistak seggnyaloja?

    Aze’ kerdem toled, mert irta nekem maganlevelezesben az egyik regi jo baratod, hogy te regebben munkasor, es harcos kommunista voltal.

    Persze kerdezhetnem ezt itt masoktol is, mert egyre izgalmasabb ahogy Nyugat-Europa es az angolul beszelo orszagok mind lassan bevezetik a nacizmust, es ahogy elnezlek itt benneteket os-kommunistakat ti mind (egyutt) – szokasaitokhoz hiven – adtok neki egy standing O-t.

    De lehet, en vagyok a kis butuska es meg nem jottem ra, hogy ti a komcsi rendszerben is es most is a globalista nagyurakat szolgalt(j)atok, es nektek mindegy, hogy minek csufoljak a renszert, amiben eltek. 🙂

    Na jo, a czenzire vigyazni kell…

  • Besancon
    2021 november 15
    10:42 de.

    ott a forrás, beraktam: Faludy, a Pokolbéliből. Hogy meglepő analógia van a jelen és a rákosi-kor között, már régen feltűnt nekem.
    Az EU miatt ÁVO most nincs – MÉG. De igény az lenne ám rá.
    És nem csak Faludy mester műveiből lehet analógiákra bukkanni, hanem előbbről is, Ady 1905-ben írt publikáció is kétségbeejtően érvényesek a mai történetre.
    Utoljára talán gyuri rakott be róla linket.
    Aztán ott van a migráncs forradalmár költőnk, Petőfi, aki príma, mostanáig is élő jellemzést bírt adni a magyarokról
    Pató Pál c. versében.
    Tipródunk, körbe-körbe, mint a nyomtató ló a malomban. Semmi vágta, semmi legelés a réten. Nyakunkban az abrakostarisznya, amiért a bodafélék eladják magukat, és várjuk, várjuk a következő – ugyanolyan napot a felborulásig.

  • Orsós Elemér
    2021 november 15
    5:21 du.
    tudod, Elemér, ha már farkánál ragadod meg, na nem a bikát, hanem a – szerinted – szektás – Iványi Gábort, ajánlanám, talán egy kicsit nézz feljebb is a derékvonala alól.
    Iványi már a szociban kiharcolta maguknak az egyházi státuszt, amit úgy 15 éve a te titkolt bálványod, a sértődött főkipcsák orbán vett el tőlük, mivel Iványi bírálni merészelte álszent és szemforgató keresztyén mentalitását.
    És nem csak az állami támogatást (amit a Hitgyülinek bőven osztott, mivel a fősámán rabló Németh Sándor bepucsított neki) az adózók neki szánt 1 % támogatását is letiltotta. Elvette az országban szinte egyedül az ő gyülekezete által művelt hajléktalanokat támogató programoktól a működési költséget. El a hajléktalanolk gyermekei számára fenntartott óvodáktól a támogatást, a csak általa üzemeltetett cigánygyerekek iskoláitól is. Egy ilyenben önkénteskedtem néhány hónapig, lelkes kis cigánygyerekek segítségável, a roncstelepre való szűmítógéppel vért izzadva, egészen odáig, míg a földön szortírozott könyveket el nem áztatta a feltörő szennyvíz. Akkor nem bírtam tovább, bedobtam a törülközőt, ők meg ki a trágyalé-áztatta könyveket. A gyerekekről csak jót tudok mondani. Lelkesen segítettek, kértek olvasnivalót. A tanáraikat nem is értettem, miért kínlódnak a talán a két vh közötti tanyasi iskolák színvonalán tengődő körülmények között.
    Hogy a magyar történelmi egyházak a legteljesebb közönnyel nézték keresztény testvérük ellenszélben való kínlódását, azon senki nem lepődött meg.Erdő Péter volt szíves közölni, hogy a katolikus egyház nem jótékonysági szervezet. Hogy a krisztusi utat ez az ember járja be, töviskoronával a fején, megkorbácsolva, az senkinek nem tűnik fel, hiszen az Evangéliumi Testvérközösség neked meg a többinek, aki orbánt tette a megváltó helyére, csak egy szekta és semmi érdekeset nincs rajtuk, azon túl, hogy összes érdeklődésed a vezető lelkész nemiszervére irányul.

  • Vajon miert ellenzik az itten hozzaszollo magyarok a „globalizmust”??????

    Ha az nem tetszik miert nem zarjaTOK L;E ISMET A HATAROKAT, A Vasfuggony a globalizmus elleni modszer.

    De elfelejtettek hogy meg a Kinai nagy fal sem mukodott?!

    Szigeteld el onmagadat a veka alatt egy ures sotet szobaban, s akkor nem rikacsolhatsz a „globalizmus” ellen.

    Inkabb minden hatarok megsemmisiteset ohajtantok, az eberiseg egyenlo es egyforma, meg ha nem is viselkedne egyenloen.

    Egy a vilag, egy az emberiseg!!!!!!!!!

    Ben Frankilin mondasa valosag volt;
    „Ha az emberek angyalok lennnek, nem lenne allamhatalom, hatarok, rendorsegek, hadseregek, haboruk,mindenki bekesen kepes lehetne elni minden embertaRSAIVAL.”

    VAJON MIT LATNAK A MAGYAROK ABBAN ELLENEZHETOT?????????????????

  • Zaphyr Czenzi

    Lehet hogy a Geyza barátod azért másolgatja be sokadszorra az általad irtakat, hogy bemutassa a tévedésed, rossz meglátásod a leirtakban

    azt irtad:
    „hogy valaki kommunistabol naciva valik, hiszen a ketto kozott nem sok a kulonbseg…”

    teljesen hibás! ezek szerint nem érted hogy mit jelent a „názi” szó.

    Már többször leirtam, hogy a „NÁZI=Nazionalista”
    Názi kommunista-führerért nem kellett messzire menni, elég volt a szomszédba, ott volt nekünk a Kárpátok géniusza.
    Vagy tegnap kétoldali ONLINE CONFERENCIÁN Xi Jinping (Chi Jin Ping) simán fenyegette meg a CPP (kinai komunista Párt) elnöke az USA-t, a pofájába direkt bele a vén hülye Biden-nek, a következö szavakkal:
    Biden-elnök, ön a tüzzel játszik, ha Taiwant továbbra is támogatja, azt ugy értékeljük HOGY PROVOKÁL – AKKOR TÁMADUNK, és anexáljuk a rebellis, szeparatista tartományt!

    Ez a tiszta názismus!
    A kommunista performansz a FASISZTA!

    Mintahogy egy uj führer támadt; kommunistából fasiszta – csak most kinában.

    Ahogy az „EUROPAI NAGYTANÁCS” performensze a szemed elött zajlik, fentebb Orsós E.-nek utaltam rá.
    Egy parazita, (élösködö) banda, telve beképzelt felsöbbrendüségi tudattal, amugy gyári idióták – vagyis senkiházi, semmirekellö népesség.

    Akik „KÜLDETÉSTUDATBAN” szenvedö KAVIÁR-SZOCIALISTÁK, az IPHONE-jukkal, a kevlár biciklijükkel, aminek a tolásához ASZFALTOZOTT RÖPPÁLYÁKAT épitenek, egy fél erdöt kivágatnak egy-egy „ökonómikus” csodaházukhoz, az utakat fényárban usztatják, fütést szerelnek alá – és most hüpi van, zokogás, mert a csunya putyin elzárja gázcsapokat.
    Bohóckodnak hetekig, hogy MOST „környezetvédÖsdit játszanak” MINT INBESZIL ÓVODÁSOK – ahová persze az összes kis és nagykakas a saját szemétdombjáról saját jatoval (repülövel) erkezett – égetve a kerozint ami a csövön kifér

    Ilyen semmirekellö banda jutott hatalomhoz, a világ igazi imperialista vagányai meg háborura készülnek.

    Az itteni vénséges hozzápofázók meg azon jajongnak – hogy „jajajaj .. óhhohó – hát a Klárika is kisérgethette volna ott brüsszeleben a Péterkét – mégis csak jobban otthon van – brühühühü….

    Közben a valóságosan provokálják, támadják az unió határait – a fenti sok brüsszeli semmirekellö meg egymás bugyijában, meg gatyában turkál – és tapsikolnak a valóságos tolvaj gazembereknek –

    A DEGENERÁLTSÁG UGYANAZON FOKA, MINT RÓMA UTOLSÓ NAPJAIBAN

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2021 november 16
    7:05 du.

    Szerintem az EU a jól megálmodott Európai Szén- és Acélközösség túl nagyra nőt szélsőbaloldali elkorcsosulása, melyet -rosszul álcázott-külső befolyásolással irányított mamelukok alaposan félre vittek.

  • Orsós Elemér
    2021 november 14
    12:40 du.

    Slapajtól bocsánatot kérni kb annyi,
    mint egy darab sz@r előtt kalapot emelni

  • toth péter
    2021 november 16
    12:42 du.

    Fáj neki az igazság.
    A kis bezápult náci-tojásnak.

  • Orsós Elemér
    2021 november 17
    2:15 du.

    Elemér, majdnem pontos! de külső: Kissinger názi elnöki tanácsadó ötlete volt és mara’tt, az EU +€ egy póráz a SWIFT -en át és a nemzetközi bank rencer összekavarodása amej tény lehetővé teszi a rángatást „egy bizonyos” érdek szerint… gábriel önmagának mond ellent ebben a böszmedvényében!

  • Geyza és Zsófia! 😁👍👍👍😉

  • Gábor György mai fészén olvasható, sajnos nagyon is megszívlelendő:

    „Jancsó Miklós, Konrád György, Heller Ágnes, Bitó László. A sors kegyeltjének tartom magam, hogy személyesen ismerhettem valamennyiüket, s megadatott, hogy közülük kettővel egészen közeli barátságba kerülhettem.
    Négy korszakos zseni, akikben közös az a teljesítmény, ami világhírűvé tette őket. Ahol filmeket készítenek, s ahol filmeket néznek, ott Jancsó Miklós neve filmtörténeti fogalommá vált, s az is marad. Ahol olvasnak, magyarul és angolul, dánul és finnül, csehül és héberül, németül és hollandul, franciául és oroszul, szerbül és olaszul, spanyolul és norvégül, ott ismerik Konrád György regényeit és esszéit. Ahol van még hitele és szerepe a gondolkodásnak, ahol még nem hülyültek bele teljesen az értelmiség- és értelemellenesség frusztrált és dühödt populizmusába, ott a világ több tucat nyelvén olvassák Heller Ágnest és hivatkoznak rá. És ahol van még szerepe és becsülete az autonóm tudománynak, a kánonokkal szembefordulni bátor szabad kutatásnak, s ahol az emberi méltóság nem üres lózung, hanem továbbra is értelmet adó fogalom, ott tudják, ki Bitó László, aki a Columbia Egyetemen kifejlesztett korszakos találmányával sok millió embernek adta és adja vissza a szeme világát.
    A világ minden pontján tudják róluk, hogy magyarok: művészek, tudósok, gondolkodók, akik az egész világot tették szebbé, jobbá, értelmesebbé, lakhatóvá.
    Elviselhetőbbé.
    Idehaza azonban ezt nem tudja, s nem is akarja tudni az úgynevezett „magyar miniszterelnök.” Aki nem pusztán a rá szavazók, a neki udvarlók, s a hozzá hízelgők miniszterelnöke (kellene, hogy legyen), hanem az egész országé. Függetlenül attól, hogy ki kedveli személyét, s ki nem. A fent említettek – valóban – nem voltak a hűbéresei, vazallusai, sokkal inkább kritikusai, ám amit létrehoztak, megalkottak, azzal Magyarországot gazdagították (a hazát, a nemzetet – ha ezek a szavak még képesek annál többet mondani, mint amit a miniszterelnök minden beszédében kötelező és ócska panelként elsüt, miközben a fenti fogalmak legalapvetőbb értelmével nincs tisztában, hiszen a vonatkozó szavakat leginkább saját és rokonai zsebének szinonimájaként használja), s gazdagították az egész emberiséget. Közülük bármelyikük körme alatt több volt, mint amit a Fidesznek nevezett állampárt valamennyi hatalmasa, kitartottja, kegyeltje, kedvezményezettje és elvakult rajongója tízezer év alatt együttesen képes volna létrehozni, előállítani, megalkotni.
    Orbán egyikük esetében sem tudta rászánni magát arra, hogy a legalapvetőbb civilizált emberi normáknak és tisztességnek megfelelve és egy valamirevaló miniszterelnök legelemibb kötelességéhez méltóan kondoleáljon, ugyanis az őt és hatalmi környezetét motiváló és betegesen feszítő kisebbségi érzés és frusztráltság egyszerűen ellehetetlenítette benne azt – jóllehet szereti magát európainak, a züllött, immorális, kereszténységét vesztett nyugati világnál sokkalta európaibbnak gondolni –, ami egy szváziföldi, lesothoi, tuvalui vagy szamoai vezető politikusnak már magától értetődő volna: a közös értékek, eredmények megbecsülését, s az alkotók, a létrehozók emlékezete előtti fejhajtást.
    Nem a fentiek hozzátartozói, tisztelői miatt kellett volna Orbánnak kondoleálnia, ők valamennyien megvannak e nélkül, s nekem sem az fáj, hogy Orbán méltatlanul és jellemtelenül, barbárként és civilizálatlanként hallgat. Ha olvasta volna, s ha eljutott volna tudatáig az elsős gimnáziumi kötelező olvasmány, az Antigoné értelme, az, hogy az istenek törvénye szerinti végtisztesség kivétel nélkül mindenkinek, még a bűnösnek is kijár, tán másként tett volna. De nem, ő ennyire képes.
    Orbánnak az egész ország, az egész nemzet miatt kellett volna kondoleálnia. Az ország jelenét és jövőjét lövészárkok mentén felsorakozott gyűlölködő hordák lehetetlenítik el. Hozzájuk kellet volna szólnia Orbánnak, ha a demokrácia parányi érzülete meglenne benne. Világossá tenni, hogy ha ez demokrácia lenne és nem az, ami valójában: sötét és rothadt zsarnokság, akkor politikáról, közös dolgainkról lehet így is, meg úgy is, meg amúgy is gondolkodni, ez a demokrácia lényege. De az igazán tartós emberi értéket és nagyszerűséget nem az efemer politikai vélekedések, a hatalmat élvezők és a hatalomhoz dörgölőző mindenkori ócska karrieristák szólamai határozzák meg, hanem valami egészen más: sokkal mélyebb, ami nem kötődik a napi politikához, s ami akkor is érték lesz, maradandó és értelmet adó, amikor a mostani konjunktúralovagok nevét már felidézni sem leszünk képesek.
    Számomra ez az, ami a legtöbbet árulja el erről a velejéig bűnös, rohadt és elmondhatatlanul kártékony rendszerről: az ellopott nemzeti értékeket, a lenyúlt közös pénzeket, a saját zsebbe vándoroltatott lehetőségeket évtizedek múlva, egy-két generáció nagy munkájával lehetséges lesz pótolni. De a mentális pusztítás barbár romhalmazai, mint annyiszor a magyar történelemben, hosszú-hosszú évtizedekre eltakaríthatatlanul megmaradnak, újra maguk alá temetve több generációt.”

  • Gabriel
    2021 november 17
    1:01 du.

    TE csak ne „mossál” engemet össze ezzel a
    klitoriszkicsípő mohamedán disznóval jó ?…köffike..

  • Kedves Besancon! 2021 november 15, 10:28 de.

    Én köszönöm, mindig nagy örömmel olvasom a kommentjeidet.

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2021 november 17
    11:08 de.
    Az az átalakított nemiszerv erős identitás zavarra utal, mert most dötenie kell hogy, melyik lovat üli meg a kettő közül, ámbátor a bőrt már visszacsinálni nem tudja, ezért egyértelmű a lehetősége! Naszóval egyezzünk meg abban hogy nem a valláscsinálókája érdekel, hanem a labilis lelkivilága! 😀 Viszont a többi keresztény egyház közömbösségéről vagy üzleti hozzáállásáról maximálisan igazad van!

  • Geyza
    2021 november 18
    5:38 de.
    Te vagy a legjobb Barát: ?mindig magadról beszélsz !
    Barráti
    üdvözletével