Aczél Gábor (1940 – 2021)

2021 december 2 2:38 du.20 hozzászólás

Mély szomorúsággal tudatjuk olvasóinkkal, hogy Aczél Gábor, a Kanadai Magyar Hírlap munkatársa 2021. november 27-én elhunyt. Felesége, Andrea közölte lapunkkal a gyászhírt. Az újságírás volt a hivatása és bár az évtizedek során számos lapnak írt és végzett szerkesztõi munkát, az utóbbi években elsõsorban a KMH-ban publikált.

Néhány éve volt alkalmam személyesen is találkozni Gáborral Pesten. Hangulatos pesti lakása valóságos könyvtár volt, Gábor pedig egy ebéd és pohár bor után lelkesen osztotta meg velem mély és tág tudását — filozófiáról, irodalamról, történelemrõl. Ott volt mellette mindig a kiskutyája is. Egy lassam eltûnõ európai értelmiségi világ példája volt Gábor.

Gábor is, mint valamennyi szerzõnk önkéntesként írt a KMH-nak. Az igazságérzet vezérelte és lelkesítette újságíróként.

Együttérzésünket tolmácsoltam Gábor családjának. Hiányozni fog.

Nyugodjék örök békében!

Tags:

20 hozzászólás

 • Oszinte reszvetunk.

 • Chris leközölhetnél egy ojan cikket tőle amit te kiemelkedőnek vagy jellemzőnek tartasz! író, zenész, újságíró a műveiben él addig is R.I.P.

 • Judith Kopacsi

  Mélységesen sajnálom! Eggyel kevesebben vagyunk ebben a megosztott világban. Részvétem a családnak, minden barátjának és olvasó táborának.

 • Orsós Elemér

  Nyugodjék békében!

 • Őszinte részvétem a családnak!

 • Tragikus hir
  öszinte részvétem a csaladjának

 • Göllner András

  Szomorú hír, ‘s leginkább szeretteinek, családtagjainak. Aktív, kreatív éketet élt, most már nem kell töprengenie azon hogy mi folyik idelenn. Egy tisztességes, józan gondolkodású ember volt. Nyugodjék a lelke örök békességben.

 • Sandor kerekes

  Az elhalálozásoknak ez a megszakítás nélküli folyama egyre borzalmasabb.
  Gábor és én amellett, hogy barátok voltunk, némi munkakapcsolatban is álltunk egymással. Sosem hívott meg magához, de arra nem is lett volna szükség, beszélgettünk mi mindenhol és mindenkor. Remek fickó volt csintalan humorérzékkel.
  Nagyon sajnálom, hogy elhunyt, őszinte részvétem a családjának. Ha lennének szívesek értesíteni a temetéséről, szeretnék ott lenni.

 • Mennyi szomorú hír, őszinte részvétem.
  Emlékéből fakadjon áldás!

 • Oszinte reszvetemet ohajtom kifejezni a gyaszolo csaladtagoknak.

  De egyben elmaradhatalan megjegyezni, hogy egy egyennel kevesebben velik embertarsaikat „atkozott”-aknak, s eggyel kevesebb aki „uszit” majd a zsidok ellen mert tobbseguk nem szolgalta husegesen Moszkva vilaghodito erdekeit.
  Amit a nehai Aczel Gabor bevalott buszken cikkben allitva azt.

  Remelve senki nem folytatna azon magatartasat embertarsaival szemben, soha, sehol.

  Tanulj a nehai Aczel Gabor onbevalott vetkeibol!!!!!!

 • Szukits Rezső

  Őszinte részvétem.

 • Megint eggyel kevesebb jó ember…

 • Nagy veszteség ez a Kamadai Magyar Hírlap teljes közössége számára.

 • "tisztelthölgyeimésuraim"

  ˙

  Bendegáz
  3. 12:57

  Ki, vagy mi a fenéről beszél ??!!

  1. Halottról jót, vagy semmit! Mondja az ősi magyar szólás.

  2. Ne hazudjon, hogy az elhunyt itt ilyen írást közölt volna !

  3. Maga viszont egy KEGYELETSÉRTŐ sz rkeverő !!!

 • Orsós Elemér

  Bendeguz79
  2021 december 3
  12:57 du.

  (((Kedves Bendegúz, jó nagy görény vagy, de az is lehet hogy agyalágyult, mert Aczél Gábor soha nem „zsidózott”, lévén hogy Ő is annak(vagy rokon léleknek?) vallotta magát! Szerintem összetéveszted valakivel, de ez még akkor is mellékes, ha igaz lenne az állításod, főleg így közeli gyászidőben! Mellesleg szerintem cikkei nagyon korrektek voltak, mondom én ezt úgy hogy nem mindig értettem Vele teljesen egyet! Szerintem már megint előbb beszéltél, mint végiggondoltad volna!)))

 • Gábor, miért siettél… Sit TIBI terra levis ! -Bern.hpár-

 • Chris töröld az előzőt… belegabajo’ttam, mint kismacska a gombojagba {és szótárasztam ahejett, hogy a saját nyelvismeretemet használtam volna}

  levis {latin} a kevés sújú azaz könnyű,… mialatt a könnyedén megoldható rejtvény azaz könnyű rejtvény {facile} arra nem eszt használjuk bonyi… bocs!!!

 • Furcsa dolgok történnek olykor – bár lehet, hogy nem is annyira. Valamelyik nap kerestem valamit, és egy fahéjas süti receptet dobott fel a gép, erről eszembe jutott Fahéj – Aczél Gábor kutyája – majd rögtön utána maga Gábor is, hogy tényleg milyen régen járt már itt, vajon mi lehet vele?
  Egész napos elfoglaltságom miatt aztán csak estefelé mentem a KMH oldalára, itt vajon mi újság – és ekkor olvastam a szomorú hírt.
  Kedveltem a sajátos stílusát, fricskáit és a kissé fanyar humorát – hiányozni fog, mert nagyon ide tartozott.
  Nyugodjon békében!

 • Osmét egy szomorú hír. Egymás után mennek el nagy gondolkodóinkból egyre nagyobb sűrűséggel.
  Gábor írásaiból sugárzott, amit itt olvasok azoktól, akik személyesen ismerték. Nagyon jó volt! Hiányozni fog.

  Nem értem, hogy Bendeházi írása hogy került be ide? Szégyenteljes!