Többszázan halnak meg a járványban naponta, de a rezsim inkább migránsozik

2021 december 8 3:11 du.58 hozzászólás

Megszokhattuk, hogy Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója rendszeres időközönként a nyilvánosság elé tárja: a migrációs nyomás fokozódik, soha még ennyien nem akartak Európába jönni. Legutóbb az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában beszélt erről, miközben arra is felhívta a figyelmet, hogy az Afganisztánt elhagyó emberek nem feltétlenül Európa felé indulnak el, de nagyobb az esélye, ha biztatásként tekintenek az EU-s nyilatkozatokra.

Ezekből a gyakori megnyilvánulásokból jól látszik, hogy Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója nem azt tekinti feladatának, hogy a migrációs helyzetet kezelje, hanem azt, hogy e helyzetről rendszeresen tájékoztassa a lakosságot. Időnként még az EU-ba is belerúg, merthogy a jelek szerint ez is a feladatai közé tartozik. De a fősodor az, hogy hazánkat már rég elözönlötték volna a migránsok, ha a kormány nem állítaná meg őket a határon.

Feltéve, hogy mindez tényleg így van, annyit el kell mondanunk, hogy Bakondi belbiztonsági főtanácsadó kissé túltolja a biciklit, amikor a szükségesnél gyakrabban számol be a munkájáról. Képzeljük el, milyen volna, ha a tanárok is hasonlóképpen tennének, s rendre közölnék a nagyközönséggel, hogy hány gyereknek tanították meg az elmúlt héten a Pitagorasz tételt. Vagy, ha a villamosvezetők is elmondanák a közszolgálati televízióban, hogy hány kilométert vezettek a közelmúltban és mire számítanak a jövőben. Az újságírók sem számolnak be arról, hány sort írtak le az idén, s ezek közül hány mondatnak volt kérdőjel, hánynak pedig pont a végén.

Pedig ezek a fent említett beszámolók sem kevésbé fontosak, mint Bakondi főtanácsadó rendszeres helyzetértékelései. Mely utóbbiak egy idő után biztosan veszítenek hatékonyságukból, mert belefáradunk az állandó fenyegetettségbe, s ha el is olvassuk és meg is hallgatjuk ezeket a beszámolókat, csak legyintünk és megvonjuk a vállunkat.

Ez akkor is így van, ha érthető az évek óta változatlan szándék: félelmet kell kelteni az emberekben. Mert aki fél, az védelemért fordul azokhoz, akik képesek őt megvédeni. Jelen állás szerint a világ úgy van berendezve, hogy a kormányok kezében vannak azok az eszközök, amelyek megvédhetik az ország polgárait, választás előtt pedig különösen fontos, hogy az állampolgár tudja, kihez fordulhat, ha azt mondják neki, hogy bajba kerül.

Ezt a – szerencsére be nem következett, de rendszeresen belengetett – bajt vizionálja hétről-hétre Bakondi belbiztonsági főtanácsadó, aki így két legyet üt egy csapásra. Egyfelől igyekszik megfelelni a vele szemben támasztott politikai elvárásnak, miközben a saját fontosságát, megkerülhetetlenségét is hangsúlyozza. Ha ő és a hivatala nem lenne, már rég elözönlötték volna Magyarországot a migránsok, betiltanák a kereszténységet és csak titokban lehetne magyarul beszélni.

Bakondi főtanácsadónak szerencséje van, hogy a koronavírus elleni küzdelemről nem neki kell tájékoztatnia az ország lakosságát. Tegnapelőtt 224, tegnap 213 honfitársunk halt meg a járvány következtében, lakosságarányosan többen, mint az Európai Unió bármely országában. Erről is kellene valakinek beszélnie az M1 csatorna műsorában, mert jelenleg hazánkban ez az igazi katasztrófa, nem pedig az, hogy a migrációs nyomás az idén már sokadszor fokozódik.

58 hozzászólás

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Föld S. Péter!

    Aljassága csak a pártállásához mérhető!
    Az Egész Kormányzat azért könyörög, hogy böszme magyar (vélhetőleg többségében ballibsi) oltassa már be magát! Vakcina van, minden ovábbi feltétel is adott hozzá. Péterkém inkább magyarázza meg eszmetársainak, hogy inkább csak önmagukkal tolnak ki és kevéssé a „rezsimmel”! Természetesen igen sokba kerül ez a böszme magatartás Kormánynak, aki nem engedheti meg magának az erősebb fellépést különben méginkább „diktatúra”-t kiálltanak, majd éppen Föld S. Péter egy következő szenny írásában… Ami migránsokat illeti és az összes napi ügyet azzal természetesen foglalkozik a Kormány, de nem a másik ügy rovására. Képzelje ez a Kormányzat tud egszerre több dologgal és jó szinten foglalkozni, nem úgy mint a sodródó hazug Fletóka és Bűnbanda Kormányzata! Egyébként a „honfitárs” a fajtája szájából igen rosszul, igen hamisan hangzik, helyesen az „elvtárs” lenne, csak így jobban hangzik! Szóval menjen a sunyiba, ill. elégítse ki ennek az oldalnak kb. 10 főnyi hasonlóan rosszindulatú alak igényét… Ennyi.

  • Orsós Elemér

    Kedves Móritzka Úr, Bakondi úr az Ön vallását és egzisztenciáját is jogosan félti, amit álhumanista korholás helyett inkább hálásan megköszönni kellene Neki!

  • A vadaszati kiallitas es a papalatogatas tomegrendezvenyei gerjesztettek a kormañy felelotlen gyilkosvirus hullamainak elterjedeset szuperfertozo egyedeket, majd gocpontokat letrehozva a fokozodo virusveszely alatt, amikor mar elore lehetett latni a kór erosodo hullamat!
    Az volt o1g tomeggyilkossaga, hogy tomegrendezvenyekben terjesztette a kórt! Sot!oktober 23-an meg buszokkal sza,litotta az alcivil szervezeten keresztul a kulfoldi es videki cigany berdemonstraloit! Persze a sajat tamogatoit sem sajnalta megint bealdozta oket es csaladjaikat a pillanatnyi politikai kirakateredmenyeikert!
    Kozben zsarolassal a kozepiskolakban, munkahelyeken nyomastgyakorolva kenyszeritik az oltasra az embereket, miutan a ragalyt tomegesen szetszortak!
    Zsarolva kotelezik az embereket a 3. Vakcina beadatasara, mert kulonben megvonjak a szabad mozgashoz valo jogukat, a szabadsagjogaikat! Mikozben ok generaltak ezt a rossz helyzetet!
    Mult evben , de masfel eve is naponta csak 4-6 ember halt bele a covidba, mig mara o1g felelotlensegenek kovetkezteben 200-nal tobben!50-szer annyian, mint korabban az oriasi mizeria alatt!
    Tomeggyilkos o1g? Mindenki maga dontse el! En tudom!

    Undorito modon hazudva felelmet keltenek sokakban, mint utobb is Kobor Janossal kapcsolatban!
    Azt sugallta a kormanypropaganda, h azert, mert covidos es nem lett beoltva!

    A covidveszely megoldasaban is megbuktak! Inkabb csak gerjesztettek a kort, minsem megeloztek volna!
    Irtjak a nyugdijasokat.
    Alkalmatlanok a virusveszely kezelesere!

    A masik a migrans tema tematizalasa.
    O1g inportalja folyamatosan a bunozo migransokat!
    Szerinrem azok sokkal veszelyesebbek, mint a haborus verontas elol menekult tanarok, soforok, nok es gyerekek!
    A szerencsetlen menekulteķ pedig nem egy ilyen megnyomoritot orszagba akarnak menekulni, ha mar kell!
    Persze, h lesznek mindig is menekultek, ahogy eddig is voltak!
    Akar 56-ban, akar most az o1grezsim idejenMagyarorszagrol is sokan elmenekultek! Befogadtak bennunket sok helyen!
    Mi pedig jezusi elvek alapjan gyulolve kiutaljuk a menekulteket!
    Tragyalalkuek azok a habzoszaju buzgo keresztyenek, akik igy reagalnak a menekultekre! Szegyen, h en, mint ateista tisztabban kovetem a jezusi tanokat es erkolcsiseget, mint ők!

  • A cím két állítás, aminek nincs egymással összefüggése.
    Kicsit bátor állítás lenne az, hogy a migránsozásba halnak bele azok, akik mondjuk egy centrális, műthetetlen tüdődaganatra kapnak egy tüdőgyulladást.

  • Nagy szükség lenne mielőbb csináltatni egy legalább 10 vagy 100 ezer fős közvéleménykutatást feljegyezve a válaszadók iskolai végzettségét, lakóhelye és munkahelye típusát – már ha van neki állandó munkája és/vagy szakképzettsége, diplomája, de még arra is, hogy vallásosnak és/vagy keresztény hívőnek vallja-e magát és miért.
    A kérdéskör, amire válaszokat kérne a közvéleménykutatás a migránsok körére vonatkozna. Először is arra, hogy kit tekint migránsnak, mit tud róluk, színes vagy fehérbőrű emberek, honnan menekültek és miért, milyen nyelveket beszélnek milyen vallásokat vallanak, hogyan viselkednek és mit tudnak a kereszténységről és a megkérdezett mi egyebet tud róluk, miért tart tőlük és találkozott-e egyáltalán valaha migránssal. Véleménye szerint mi legyen a menekültként érkező gyerekeikkel és milyen feltételek mellett kaphatnak a befogadó országban munkát és szocciális, valamint e.ü. ellátást?
    Én nagyon kíváncsi lennék egy ilyen kutatás alapos, a tényeket sok szempontból elemző kutatás hiteles statisztikai elemzésének részletes elemzésére.
    Vajon miért nem csináltatnak ilyeneket az EU tagállamok? Vagy csak nem tudunk ezekről?

  • O1G666
    2021 december 8
    6:23 du.

    Ugye ezeket könyvböl olvasod valahonnan?
    Mert magadtól ennyire …. nem lehetsz

    Hogy ma magyarhonban egy korrupt banda van hatalmon, az nehogy már ujdonság legyen
    Mikor volt másképp???
    Mesélj már nekem, vagy dugulj ezzel ajtatos hülye dumáddal.

    Gondolod hogy érted a kisujjamat tüzbe merném tenném? Ha ismernélek személyesen annál kevesbé
    Nem hogy az enyémet, hanem a Vajk (a bajor vazullus István) ezer éve levágott kezét se.
    Gondolom az is lopott elég sokat, mi másért vágták volna le a kezét…
    Na de visszatérve az elvtársak idejében a korrupció, a megvesztegetés, intézményesitve volt – mindennek „ára” volt, te szerencsétlen.

    A korrupcióhoz kettö kell, mint a szexhez, egyedül nem megy – vagy ha egyedül csinálod (lehet hogy nálad igy mükszik) annak mi haszna?

    ne hadoválj ennyi aljasságot össze – tudatlanul, hazudozva
    Tudod te mi történik a nagyvilágban?
    Tudtál te valamit arról valaha is?
    Nossza vedd fel te is a szupermen maskarád a FSP parancsnokkal örmester – vagy tizedes, vagy valami ilyesmi – szivjad a begyedbe a virust – rajta, rajta, rajta
    Nem megy …?
    Nahát, nálad is csak az
    Umzumzum…umzumzum…umzumzum…

  • Bocs a közönségtöl, FSP-töl

    A Gabriel
    2021 december 8
    9:28 du.

    bejegyzésemben DARAZSAK helyett hangyákat irtam – talán mert itt megszoktam már a termeszeket, amelyek a darazsaknál is nagyobbak ….

  • O1G666
    2021 december 8
    6:23 du.

    hogy mik vannak? Kóbor János hány éves volt? ivott és dohányzott meg vadúl élte életét, RIP.
    csak annyit tennék hozzád, hogy a Pfizer 2096 ig titkossá tette hogy mi is van az ampullában… és aszt sem súgta meg még senki, hogy ha a járdán jön velem szemben egy vírus koronával a fején az most alfa, béta vagy omicron e és hogyan lehet felismerni… de már Kanada szerte van a 10 tartományban összesen 21 és fél Omicron nem több nem is kevesebb {nagyon ügyesen összeszámlálták nehogy egy is kimaraggyon} és már a világ retteg és dupla pelenkát hord és a seggére is álarcot húz, mert az véd… a számok nem csökkentek 2021 ben sőt 2020 hoz képest növekedtek mialatt a világ 67,485% -ka {pontosan ennyi, most csináltam eszt a legfrissebb statisztikátcsak a KMH nak} be van oltva 2 szer vagy 8 szor … és ha nem vagy beoltva ezellen akkor vakbélműtétre sem engednek be a kórházba mert rendnek kell lennie, nahát aszt a kirelejzumát nekije a többit kérdezd meg a grizi től!

  • Orsós Elemér

    „A masik a migrans tema tematizalasa.
    O1g inportalja folyamatosan a bunozo migransokat!
    Szerinrem azok sokkal veszelyesebbek, mint a haborus verontas elol menekult tanarok, soforok, nok es gyerekek!
    A szerencsetlen menekulteķ pedig nem egy ilyen megnyomoritot orszagba akarnak menekulni, ha mar kell!”

    Azok a szerencsétlen menekültek akik legális személyazonosító papirokkal érkeztek meg a magyar határig, miért nem a berlini főpályaudvaron vagy a repülőtéren érkezésük után hajigálják el a papirjaikat? Ja, hogy akkor nem kapnák meg a biztonságos ötödik országon való keresztülgázoltatásért igért prémiumjukat? Nem lenne egyszerűbb legális papirokkal repülőre rakni a hazájukban kiválogatott, lekáderezett és most lábon becsábított német nemzetgazdaság megmentőket, ha már a saját vagy európai munkanélkülieiket nem akarják munkalehetőséggel megmenteni a megalázó segélyen tespedéstől? Nem lehet hogy, valami Európa elleni összeesküvés ez a migránsoztatás?

  • J.F.S.
    „Egyébként a “honfitárs” a fajtája szájából igen rosszul, igen hamisan hangzik, helyesen az “elvtárs” lenne, csak így jobban hangzik!”
    ————————————————————–
    Magának nem vagyok”elvtárs”sem és a”fajtája”is kellemetlen időkre emlékeztet.(Lehet,hogy ez csak egy szimpla zsidózás akart lenni?)

  • Nos, két megjegyzésem lenne. Az egyik: mivel tele vagyunk oltásra váró vakcinákkal, semmi sajnálatot nem érzek se az új fertőzöttekkel, se a Covid szövődményeiben haltakkal szemben, így nem sajnálom Kóbor Jánost sem.

    A másik megjegyzésem, hogy Magyarországnak semmi szüksége nincsen illegális határsértő muszlimokra, de más vallású, okmányaik nélkül a zöldhatárunkon át támadókra. Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy amelyik Uniós tagállamnak szüksége van rájuk, azok jöhetnek dél-keleti határunkra, és azonnal vihetik őket magukhoz. Van nekünk rejtett munkaerő tartalékunk, a cigányságunk zöme.

  • Na most figyelj ide Bakondi György, te Fidesz bérenc!

    Az undorító migráncscscsozás csupán a szívtelen, hazug ‘mélymagyar’ ‘keresztények’ és O1G aljas, félelem keltő szándéka és állítja, hogy Brüsszel kényszeríteni akarja Magyarországot, hogy illegális bevándorlókat engedjünk be. Közben az igazság az, hogy az Európai Unió küzd az illegális migráció ellen, és segíti a tagországok külső határigazgatás terén végzett munkáját.

    Az EU különbséget tesz az illegális migránsok és a menedékkérők között. A valódi menedékkérők esetében az Európai Unió teljesíti a demokratikus országokra vonatkozó nemzetközi kötelezettséget,hogy védelmet nyújtson azok – férfiak, nők és gyermekek – számára, akik háború miatt kényszerültek
    elhagyni otthonukat.
    Amikor a menekülő emberek kénytelenek elhagyni az otthonaikat, akkor szinte mindent hátra kell hagyniuk. De nem számít, mit hagynak maguk mögött, hiszen mindannyian magukkal hoznak három dolgot: készségeket, tehetséget és törekvést.

    Érted miről van szó Bakondi György, te Fidesz bérenc!
    Mélyen szégyeld magad, te migggrácscscsozó vadbarom!

  • gyuri1o! (2021 december 9 9:30 de.)

    Ne csodálkozz! A „leghallgatottabb” rádióból szinte naponta hallható egyik igen népszerű zenészünktől a nótában: „az a gyerek nem az én vérem”. Évek óta megy, és ezt eddig még egyetlen „véleményvezér” nem tette szóvá kis hazánkban egyetlen egyszer sem. A bevallottan keresztény hívő ezt énekelheti naponta. (Arról már nem is szólva, hogy ezt hallva mit érezhetnek az örökbefogadók és örökbefogadottak.) Mit vársz egy Bochkor-kultúrájú országtól? Én semmi jót. Egy JFS itt csak egy kengyelfutó.

  • Ne sirankozz a jarvany haladasan!

    Sem az oltasok, sem az alarc, sem az orrkaparas a teszteles celjabol nem fogja megallitani a covid jatvanyt!!!!

    Amig a vilag lakossaga utazik naponta vilagszerte, a jarvany megallithatalanul terjed es terjedni fog.

    Az egyedulli ellenallas a jarvany terjedes ellen a QUARRANTEEN.

    De senki nem is merne kiejteni azt a szot.
    De valosagban a vilagszerti minden nemzet-quarranteen az egyedulli megallitasa a jarvanynak.

    Igen, HA Kina a hatarait lezarta volna 2019-ben, a jelen jarvany csupan Kinaban maradhatott volna.

    Hasonloan a jarvany minden mutant variacioi is keptelen lett volna terjedni.
    A jarvany terjedeset, nem Orban, sem elvtarsai, csupan vilagszerti quarranteen korlatozhatja.

    Orvostudomany az elmult 3500 evben keptelen volt semmi mas biztonsagos modszert felfedezni.

    Az oltasok, alarcok, stbk. csupan ellenallasi probalkozasok, s nem a jarvany megszuntetese.

    Tehat ne probald masra, mint a nemzetkozi vezetok gerincetelnsegere kenni a jarvany aldozatait!!!!!!!!

  • OK Pityi Palko.

    Lenne hajlando bevallani itten, hogy a magyarok miert nem „keszsegeseK”,”kepesek” e „torekvok” a sajat meglatasa alapjan??????

    S HA az Afghan menekulok azt a magatartasat es kepesseget mutatjak, miert nem fogadna boldogan a magyar lakosssag oket????

  • Orsós Elemér

    warrior
    2021 december 9
    4:19 du.

    „Van nekünk rejtett munkaerő tartalékunk, a cigányságunk zöme.”

    Pontosan és igaz hogy, 700 év alatt sem sikerült őket -főleg saját makacs ellenállásuk miatt- integrálni, viszont legalább lehet rájuk az EU felé fentiekkel hivatkozni, de az EU volt kifosztott gyarmati nemzetközösségekből az anyaországokba való jogos visszaáramlást már ne is feszegessük! Mellesleg valóban hasznos lenne mindkét fél részére a munkaerő piacra és a társadalomba való harmónikus beilleszkedésük, mert 1 millio -csak a jogait mantrázó- ember adókból való eltartása amúgy is nem kis feladat egy 31 év alatt Európa perifériájára süllyesztett országnak!

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2021 december 8
    4:58 du.
    „Az Egész Kormányzat azért könyörög, hogy böszme magyar (vélhetőleg többségében ballibsi) ”

    Nagyjából itt van értelme abbahagyni az olvasást. Mielőbb keresd fel a proszektúrát. Az éhenhalt agyrágó bogár eltávolítása érdekében.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2021 december 8
    4:58 du.

    Te minek jársz ide?
    Kis hülye p..cs

  • Bendeguz79
    2021 december 10
    3:11 du.

    grizi, má’ mögest? téged kőne vesztegzár alá hejezni, az sokat segítene {már több, mint egy éve egy gondolat bánt engemet, miért pont 2019 év végén durrant ki ez hajcihő?… kösztudott, hogy több ezer éve létezik korona és mindig van alatta legalább egy vírus, és a térdigérő passzátszél is terjeszti, nem kell hozzá semmijen repülőgépben tülekedni a félig száraz szendvicsért}

    tudod van ojan ország {te nem ott lax!} ahol gyógyszerrel kezelik ki pár nap alatt [attól függően mennyire tüsszög a delinkvens] és ripsz ropsz már nem is kell zúgatni a vészharangot és a szent teheneket sem kell félretolni, hogy a szirénázó mentőautó be tuggya vinni azután… szóval kies Floridában megbeszélhetnéd DeSantis -szal ő mindent jobban tud, hogy próbálja ki {persze kormányzói ukázzal}

    dehát én mint kezdő virológus jobb, ha… de azért eszt el akartam neked mondani

  • Andrew_s
    2021 december 10
    5:46 du.

    „Nagyjából itt van értelme abbahagyni az olvasást…”

    ———————————-
    Tévedsz, értelme annak lett volna, ha el sem kezded az olvasását! Vannak esetek, amikor nem működik az előbb megismerni és aztán véleményt mondani elve – JFS „írásai” a lehető legjobb példák erre.

  • warrior
    2021 december 9
    4:19 du.

    Az oltást illetően azonos véleményen vagyunk. Miután bármely vakcina elérhető már egy idő óta, mindenkinek egyéni lehetősége azzal élni vagy nem élni, ezért aki annak bármely oknál fogva „ellent áll” magának keresi a bajt.

    Mindenre van példa is meg ellenpélda is, és nyilván mindenki azzal példálózik, ami az ő meggyőződéséhez közelebb áll – viszont tudomásul kell venni azt a gyakorló orvosok által (is) megerősített tényt, hogy a kórházba kerülő súlyos esetek (lélegeztetett betegek) elsősorban az oltatlanok közül kerülnek ki, tehát ilyen szempontból nem pusztán csak magának okoz jóvátehetetlen bajt, aki „élve a törvényben biztosított jogával” nem oltakozik.

    Kóbort Jánost pontosan annyira sajnálom, mint bármelyik más embertársamat, aki ilyen szörnyű betegség okán hagyta el a földi világot, se jobban se kevésbé, de! Tény, hogy ő sem oltatta magát, mert „bízott az erős immunrendszerében” (78 évesen) és szükségtelennek ítélt bármiféle segítséget ami oltás formájában áll volna a szervezete rendelkezésére, így azonban esélye sem volt.

    Ám az érzelmi oldalon kívül létezik egy másfajta sokk is amely közvetlenül a társadalmi szinten csapódik le – a felismerés, hogy talán elkerülhető lett volna, ha! Nem tudom persze, mert senkinek a fejébe nem látok bele, csak remélni tudom, hogy jó néhány, oltást ellenző gondolkodik el azon, hogy ha a közismert hírességek esetén a leggondosabb ápolás mellett is bekövetkezett a visszafordíthatatlan tény, akkor milyen esélyei lehetnek másoknak, akiket a mindennapokban sokkal kisebb fény és érdeklődés övez. E tekintetben Kóbor halála talán nem volt hiábavaló.

    Végül, de nem utolsósorban létezik egy anyagi vonzata is a dolgoknak – pár hete, mikor a negyedik hullám erősödött, Lantos G. eü-i menedzser egy beszélgetés alkalmával tájékoztatta a nagyérdeműt arról, hogy egy durván két hetes lélegeztetőgépen történő ellátás kb 4 ezer euróba kerül az amúgy is kivéreztetett egészségügynek. Az orvosok, szakápolók csekély létszáma miatt a még meglévő eü-i dolgozók egyébként is reménytelen küzdelmet folytatnak napi 12-16 órában – az egyik orvos pl 24 órás műszak után nyilatkozott, mert nem volt aki leváltsa – és semmit sem tudtak sem kizárni, sem megerősíteni, szélmalomharcot vívnak a körülményekkel, és az újabb betegeket egyre csak hozzák. Eközben más tervezett és gyakran sürgősségi műtétek is elmaradnak ill. csúsznak, mert sem hely sem eszköz sem személyzet nem áll rendelkezésre, mert mindent elborít a covid. Egyszer valaki hozzáértő azt is kiszámolhatná, hogy a későn diagnosztizált, és az elmaradt kezelések miatt súlyos állapotú pl daganatos betegek között mennyi haláleset következik be idő előtt, épp a fentiek miatt? Mert valamilyen szinten ők is a covid áldozatai, még akkor is ha a kiállított bizonyítványaikon nem a koronavírus, hanem más betegség szerepel,mert közvetetten ugyan de ők is ennek az áldozatai. Ez az orvosok szájából naponta elhangzik, de valamiért nem kap megfelelő hangsúlyt és nyilvánosságot.

    De, legalább jó sok lélegeztetőgép porosodik különböző raktárakban, mert azt senki nem tudta a fürkészek és portyázók közül, hogy a gép az nem elég, ha a „maláj üzletkötő” embert nem mellékelt hozzá, aki működtesse, akkor felesleges a halomban álló egyébként is ki tudja mire jó eszköz!

    Hát nagyjából erről kellene beszélni a társadalomnak közérthetően, a valós tényeket és adatokat, a várható következményeket pontosan ecsetelve, gyakran, hangosan és hitelesen, olyan emberektől akik a szakmájukban, hivatásukban még nem járatták le magukat, és így még valamiféle figyelemre is számíthatnak – biztos, hogy vannak ilyen emberek, bármely oldalon, hisz a vírus nem jobboldali és nem is baloldali, mint ahogy az oltakozók között meg a nem oltakozók között is vannak mindenféle rendű, rangú, korú és hitvallású emberek, mert nem az győzi meg az embereket, hogy péntek reggel a minie. odaül a közrádióban a mikrofonállvány elé, és elkezd értékelhetetlen fejtegetéseket duruzsolni, a felelősséget persze ezerrel másra tolva.(pl a munkáltatókra.)

    Az emberek egy része ( kb 1/3) az oltással kapcsolatosan láthatóan bizalmatlan egyébként is, ( ebben a Sinopharm körüli bonyodalom is erősen részes) akkor a már elkövetett felelőtlen húzásokat nem kéne még tetézni újabb ködösítésekkel, mellébeszélésekkel, indokolatlan titkolózásokkal, hanem rövidre zárva a dolgokat csakis a valós tényekről nagyon világosan és folyamatosan tájékoztatni – nem lehetséges? És főleg, ha már verjük a mellünket, hogy van elég vakcina még válogatni is lehet, akkor az oltást mindenhova eljuttatni, a legkisebb, legtávolabbi településekre, tanyákra is helybe vinni, ahol tényleg kivitelezhetetlen, hogy regisztráljanak a gyakran a nevüket is nehezen leíró emberek, az oltópontokat felderíteni és oda eljutni pedig egy valóságos expedícióval ér fel a számukra – hát hogy is képzeli ezt a felelősök közül bárki? Ott a sok kiképzett önkéntes, akik a kórházakban szerettek volna segédkezni de nem engedik be őket, és ott a rengeteg busz amivel a „békeharcosokat” szállították okt. 23.-án – a kettőt nem lehetne valahogy összekapcsolni, megszervezni és az oltást ekképpen minden, amúgy reménytelen helyre eljuttatni?
    Lefogadom, hogy ennek lebonyolításában szervezésében, kivitelezésében valamennyi önkormányzat is segítene!

    Plusz az 5 -11 évesek e-mailhez kötött (?) regisztrációját nem lehetne egyszerűbben, a TB szám alapján elvégezni úgy, mint most legutoljára a felnőttkorú lakosság esetében? Házi orvos, vagy oltópont, mindegy, de előzetes regisztráció nélkül, mert ha valami, hát az növeli az oltakozási kedvet, ha szándékosan nincs külön küszöbökkel nehezítve a dolog.

    Hogy visszautaljak a cikk címére – nem tudom, csak gondolom, hogy a kettős állítás alatt valami ilyesmire utalhatott és gondolhatott a cikkíró, amikor a nagyon magas halálozási számmal szemben a migránsokkal való riogatást kifogásolja – jogosan! Megy a terelés ezerrel és a fontossági sorrend megint elcsúszott!

  • Boda Péterné

    Nos röviden csak annyit a téjékozatlan,idétlenűl feleslegesen uszító cikkírónak:(akinek az uszítás a feldata…)
    Itthon a kormány mindenkit felszólit,hogy oltassa be magát,oltóanyag van bőven és 2 hétig elójegyzés nélkül is lehetett oltást kérni több oltóponton(!!!)
    Egyébként itthon van a legkevesebb fertőzött,és halál eset!!!!!
    Ami a migráció fékezését illeti az teljesen jogos,már több környző ország is erre törekszik,pláne,hogy sok migráns nincs is beoltva és csak ujabb fertőzést hoznak be!!!!!!!!!!!!!!
    Ezt a többi „okos” ..hozzászólónak is írom!!!!!!

  • Boda Péterné

    már megint nem közölték le a hozzászólásom,amit moderálni nem
    kellett,cs ugye kellemetlen?…..

  • Besancon,

    Csollány Szilveszter (51), olimpiai bajnok tornászunk tagadta a Covid-járványt, ő emiatt nem oltatta magát. Jelenleg egy különleges lélegeztetőgép tartja életben, ami extrakorporális membránoxigenizációs műtüdőeljárás, a beteg testén kívül végzi el a vörösvértestek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását. Ez a lélegeztetőgép nem gyógyítja a koronavírus-fertőzést, csak az életfunkciókat tartja fenn.
    Tehát enélkül az 51 éves olimpiai bajnokunk már halott lenne.

  • Boda Péterné
    2021 december 11
    7:48 de.

    Marcsi ne igyon annyit, és akkor látja, hogy ott van a hozzászólása – teli hazugsággal.

  • Értetlenkedem… Annyi értékes,komoly vitát generáló pozitív
    írás jelent és jelenik meg itt a KMH felületén, – és most ismét egy agent provocateur valaki/valami kapott helyt. (Bizakodom Aczél Gábor szellemi örökségében!) Tisztelettel, B.G.

  • Miklós bá’
    hála a Teremtőnek hatvanöt éve nem hallgatom a magyar rádió egyetlen állomását sem.Ha hányni akarok ledugom az ujjamat.A népi mondás úgy tartja,hogy”kutyából nem lesz szalonna”,esetleg veszett-kutya még lehet.Énekelni akkor sem tud,legfeljebb ugatni.

  • Boda Péterné
    2021 december 11
    7:48 de.

    Csak nyertél vele hogy nem közölték le a szájfingásaidat.
    Mert így eggyel kevesebb kiröhögésben van részed.
    Te idióta.

  • D.Bernstein
    2021 december 11
    4:13 du.

    Nem kell a duma angyalka.
    Pontosan értesz te mindent.
    Csakhát a feladat. Az a nehéz.
    Hja, nem mondta senki hogy könnyű itt
    trollnak lenni. Fel ne add. Lökd a süketet.

  • Besancon
    2021 december 11
    6:48 de.
    +
    warrior
    2021 december 11
    9:50 de.

    ma reggeli statisztika Oltárylyó {ON Canada} Egészségügyi Miniszterétől: az 1124 új esetből 884 teljesen meg van vakcinázva, a fennmaradó 240 -ből legalább egy vakcinát kapott 184 a maradék „státusza” ismeretlen és ebben nincs Omicron {pedig nagyon „várják”}

  • warrior
    2021 december 11
    9:50 de.

    milyen csodálatosan jó lehet neked, hogy ilyen példákat tudsz hozni.
    Ez meghozza?? Mármint a kielégülés gyönyöreit ….
    Tudsz még rálicitálni is?

    Az én korommal simán átvészeltem mindenféle megelözö-szurkálás nélkül ezt a náthát is – oksi?
    mint már jónéhány másfélét is …
    (de amugy eleget tettem az uj világkormány egyes számu követelményének – utólag – a vakcinapassport-ot beszereztem. – kishányéves – csak hogy kielégülj)

    Nem az mutatja az immunitásodat, hogy nem kapsz el náthát, hanem az hogyha elkapod, akkor lerázod magadról, mint pulikutya a vizet.

    Sajnálom amugy hogy olimpikon létére 50 évesen ilyen trotyli volt. Talán kevesebb ajzószerrel kelletett volna magát tömnie. (tudod anabolitikus szerek)
    Te is ennyire buta vagy barátom? – sajnállak téged is

    Ajánlok neked több igazi vecsési csalamádét – a kispesti piacon még mindig kaphatsz – ugyanott vehetsz mézet is, meg diót, mogyorót, hidegen sajtolt olivaolajat …

    Ja hogy inkább „Meki”-be mész? – egészségedre, ajánlok még gyors 5 szurit desszertnek csóró barátom

    (Hogy ennyire idóták vagytok jobbról is meg balról is egy rakáson …)

    Olvasgass egy kicsit:

    „”16 És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg,
    17 és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma.””

    De a „sztori” vége – amugy csak kevesek számára:

    21 A tizenkét kapu tizenkét gyöngy volt, a kapuk mindegyike egy-egy gyöngyből, és a város utcája színarany, mint az átlátszó üveg.
    22 Nem láttam templomot a városban, mert az Úr, a mindenható Isten és a Bárány annak a temploma.
    23 Napra sincs szüksége a városnak, sem holdra, hogy világítsanak neki, mert az Isten dicsősége világosította meg, és lámpása a Bárány
    24 a népek az ő világosságában fognak járni, és a föld királyai oda viszik be dicsőségüket.
    25 Kapuit nem zárják be nappal, éjszaka pedig nem lesz.
    26 A népek odaviszik dicsőségüket és tiszteletüket,
    27 tisztátalanok pedig nem jutnak be oda, sem olyanok, akik utálatosságot vagy hazugságot cselekszenek: hanem csak azok, akik be vannak írva a Bárány életkönyvébe

    Tippelj nyugodtan melyik ez a város.

  • Gavriel,
    ha nem tévedek:ירושלים!

  • Presbiter:
    „Nagy szükség lenne mielőbb csináltatni egy legalább 10 vagy 100 ezer fős közvéleménykutatást feljegyezve a válaszadók iskolai végzettségét, lakóhelye és munkahelye típusát – már ha van neki állandó munkája és/vagy szakképzettsége, diplomája, de még arra is, hogy vallásosnak és/vagy keresztény hívőnek vallja-e magát és miért.
    A kérdéskör, amire válaszokat kérne a közvéleménykutatás a migránsok körére vonatkozna. […]
    Én nagyon kíváncsi lennék egy ilyen kutatás alapos, a tényeket sok szempontból elemző kutatás hiteles statisztikai elemzésének részletes elemzésére. […]”

    Tisztelt Presbiter!
    Szerintem ilyen felmérések nyilvánvalóan – és pedig a kormány megrendelésére -készülnek. Hogy miért szigorúan „csak szolgálati használatra?”, miért nem kerülnek a szélesebb közvélemény elé? Nem tudom, de abban sajnos bizonyos vagyok, hogy a kormány propaganda-politikáját épp ezekre alapozza, és nem is véletlenül. Ön szerint milyen propagandával sikerült a FIDESZ-KDNP-nek az 2018-as országgyűlési választáson megszereznie a leadott szavazatok majd 49%-át, és ezzel a mandátumok több mint 2/3-át? Szerintem nem utolsó sorban a magyar lakosság körében egyébként is bőven meglévő idegenellenességnek a menedékkérők ellen fordításával és jórészt irracionális félelemmé történt felpumpálásával. (Pl. „a menedékkérők egyáltalán nem hajlandók dolgozni, kizárólag a „bőkezű” szociális ellátások miatt jönnek ide”, másrészt „elveszik a magyarok elől a munkát”.) Ez olyan „jól” sikerült a magyar kormánynak, hogy még a magyar lakosság körében szinte általánosnak mondható (70-80%-os) cigányellenességet is – részben, s valószínűleg csak átmenetelig szinte háttérbe szorította.

  • Gabriel
    2021 december 12
    6:10 de.

    érdekes amiket itt összekavarsz! hetet a havval!
    a nátha körüli kirohanásod {érdekes tőled be van engedve} fedi a valóságot az egészséges életmód sokat hozzátesz az inherens immunitásomhoz {úgy tűnik a tiedhez is}

    az ezután leírtak a hamupipőke és a 40 rabló a Csipkejózsika kalangyai Agyagváron amit beföstöttek színesre és kiégették így lehetett belőle szívárványszínű köcsögöt készíteni

    {szerényen megjegyzem, ahol nincs éjszaka, ott nappal sincs mert az egyik a másiknak feltétele; ez fizika}

    remélem tudatában vagy annak, hogy nem mindenkit lehet rettegésbe kényszeríteni, van aki pofánröhögi a Mumust {a mindig aktualizált és szüxéges Mumusról beszélek}

    én nagyon élvezem, amikor elhúz tőlem a balfenéken a Mumus hosszú színes és büdös kondenzcsíkot rajzolva maga után mert az a halála, ha kiröhögik!

  • Boda Peterne;

    A Covid jarvany legutobbi mutant-variacioja a ‘beoltottakat” fertozi a legnagyobb meretekben.

    S minden maig jelenletezo oltasokat nem cask ismetelni, hanem talan allandonak is fog valni.

    A vilaglakossag egyre nagyobb meretkeben utazik, s a jarvany egyre sikeresebben terjed.

    SEMMI NEM vedelmez, sem elozi meg a jarvany terjedeset!!!!

    Mozes 3500 evvel megelozte az orvostudomanyt!!!!!!!

  • GABRIEL’
    Ketsegtelenul!
    De hol vannak a mai napok profetai?????

    Az emberiseg eletmodja valtozatlan az evezredek ota, csupan a korulmenyek modernebbek, (a mondas szerint).

    A jelen esetek ugyan azon emberi-vetkek kovetkezmenyei.
    De senki nem hangoztatja a figyelemztetseket.
    Vajon miert nem???????

    Bizonyara a mai „profetak” is a bunok elkovetoi.
    Sajnos a kovetkezmenyek ma nem csak hogy sokkal drasztikusabbak, hanem a Foldon letezo minden szerves-elet vegere vezetonek tunik.

    De mivel a „Virgin Atlantic”, „Space X”, es „Blue Horizon” altali ur-utazasok rendszeresebbe valnak, talan tehetnek fel egy kerdest azon?

    A Mars-nak maig is van nemi legkore es tengerivize, meg ha cask a sarkokon is fagyva.

    De nem csak Erick von Danneken es Arthur C. Clark, etc. hanem meg a bibliai adatok is jelzi (Ezekiel sot meg Mozes is) az emberiseg feltetelezheto erdetet mas bolyorol,s nem a a majmokrol (Darwin szerint).

    Kik lehettek volna Mozes „oriasai”???
    Az istenek fiainak megtetszettek a foldi emberek leanyai es utodaik az „oriasokat” produkalta.

    Joshua ,Caleb es kemei is jelentettek oriasokat Canaanban!

    Talan valaki hozzaszollo fog hivatkozni palestiniai testvereire???

  • Gyuri10:
    „ha nem tévedek:ירושלים!”

    Tévedsz, mégpedig nem is kicsit, de – szerintem – ennél nagyobb bajod
    soha ne legyen!
    Gabriel barátod az úgynevezett Újtestamentum „Jelenések könyvé”-ből idézett, a város pedig ugyan Jeruzsálem, de nem a valós zsidó Jeruzsálem, hanem az elképzelt un. Új Jeruzsálem, amihez semmi köze a zsidóknak. Tudod, barátod abból híres (hírhedt?) régi antijudaista szövegből idézett, ami szerint haSém a zsidóság örökletes bűne, az állitólagos „istengyilkosság” miatt elvetette a zsidó népet, érvénytelenítette a zsidó néppel kötött régi Szövetséget, új szövetséget kötött Jézus híveivel, azóta a keresztények Isten választott népe.

    (Nem kivánok semmiféle zsidó versus keresztény hitvitába elegyedni, így csak halkan jegyzem meg, hogy ehhez a szöveghez azért már a katolikusok által Szt.Pálnak, a protestánsok által Pál apostolnak nevezett úriembernek is volt egy-két cáfoló szava.)

  • Gyuri

    vigadjunk kicsit

  • Bendeguz

    Mozes által világosan el lettek küldve a szabályok.

    Zecharia ben Yehoida azt irja:

    „All who survive of all those nations that came up against Jerusalem shall make a pilgrimage year by year to bow low to the King LORD of Hosts and to observe the Feast of Booths.

    Any of the earth’s communities that does not make the pilgrimage to Jerusalem to bow low to the King LORD of Hosts shall receive no rain.”

  • Rodeo11
    2021 december 11
    1:05 de.

    Olvasd el Besancon naccságos doktornö értekezését – NA!
    Jó ideje nem igen szoktam beleolvasgatni se amiket irkál, de most valahogy végigolvastam ….
    te jó Isten – ha nem tudnád benne egy „értelmiséget” tisztelhetsz ….
    Ha ez sem okosít ki, akkor cseszheted minden virtustudományod

  • Kővendég
    2021 december 13
    12:10 du.

    Az alaptalan hazugságaid tartsd meg magadnak – ok??

    Pontosan kimutatod a karmaidat ismételten (vagy egyfolytában)

    De inkább hagyjuk a jellemedet – legalább az irásokról ne hazudj
    A katolikus vallást amelyet arra alapitottak, hogy ennek okán ezt hirdethessék pontosan Pál/Saul irásai alapján Constantinus császár közremüködésével kreálták – ami alapján aztán minden annak ellenszegülöt kivégeztek, vagy számüztek és gettókba zártak

    Ugy Jézus/Joshua, mint János zsidók voltak, akik semmiféle „megtérést” NEM-zsidóknak NEM hirdettek – hiszen honnan térhettek volna „idegenek” (gojok) vissza?
    Mint ahogy Te már megtagadtad rég a zsidóságodat – ASSZIMILÁLODTÓL! – (a Marx isteneddel egyetemben!)

    Jézus/Joshua azt hirdette 2000 éve Jerusalem utcáin, hogy AZ IRÁSOKBÓL – Tanakh (héberül: תנ״ך ) EGY IOTA, VAGY EGY VESSZÖ EL NEM VESZHET!
    Hogy aztán egy szektáns zsidót rabbinak vagy prófétának vagy a Teremtö megkisértöjének tartanak – az már a zsidóság belügye.
    Hogy NEM-zsidó zsidógyilkosok mire használták/használják fel a nevét közel kétezer éve az más ügy – persze ennek a „megvitatásától” te „távol állsz” – talán „nem ér fel” hozzád (gyalázatos gazember)

    Abban viszont tenmagadról nem hazudsz, hogy TESZERINTED (a te nézeted/állitásod szerint) az új-Jeruzsálem VALAMI MÁS.
    De amiröl a próféták beszélnek, az Uj Jeruzsálem, az nem másutt van, – mint ahogy a katolikusnak nevezett vallás és annak mindenféle hajtásai állitják egyetemben az „asszimiládott” marxista ateista és antiszemita fenevadakkal – hanem Sion hegyén – ugyhogy maradjunk abban, hogy vádold meg te azt akinek köszönhetjük hogy még egy árulóval tobb pusztitja a kenyeret
    (állitólag magad mondása szerint „vannak zsidó gyökereid”)

  • Gabriel
    2021 december 13
    1:31 du.

    számomra bezanszón „írológus”® {rengeteget literszámra}

    én, mint olvasólógus el szoktam kerülni

  • Gavriel,
    nagyon-nagyon köszönöm küldeményedet.Rosszindulatú antiszemita fél vagy negyed zsidókkal majd akkor szállok teológiai vitákba,ha félbe vagy negyedben látom őket.Esetleg megkereshetik,hogy van-e olyan magyar nóta,dal,amit valaki is hallott valaha ivritre lefordítva. ירושלים pedig,Izrael és a Zsidó nép ÖRÖK FŐVÁROSA.A muszlimok,keresztények és egyebek,megtűrt valamik.(egyenlőre)Majd a szentkorona vírus után,turistaként szívesen látott vendégek lehetnek.Akinek pedig más nézetei vannak,rázhatja őket a bilibe. Egyébként,az általad küldött dalokra hóráztam végig ifjúságom nagy részét.Még egyszer köszönöm!

  • Rodeo11
    2021 december 12
    8:26 du.

    Sehol sem irtam, hogy én valami különleges állatfajta lennék.
    Tehát „estou sciente em cem porcento” hogy mennyien kiröhögik a Mumust, mint olyat – hála istennek akiket barátaimnak nevezhetek azok beletartoznak és sokan a nagyvilágban.
    Fiaimat is belértve
    Egyik sem amiatt mert valamilyen vallást követnének – (a tied sem …. kkkkkk)

    viszont ne irigykedj ez alatt a cikk alatt nem egy bejegyzésem, amelyekben logikai érvekkel hozakodtam elö ugy a szer zö „érv.-.hiánya” tárgyában, mint a cens ura vonatozásában bizony nem nyertek tapsot

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 december 13
    10:55 de.

    „Boda Peterne;

    A Covid jarvany legutobbi mutant-variacioja a ‘beoltottakat” fertozi a legnagyobb meretekben.

    S minden maig jelenletezo oltasokat nem cask ismetelni, hanem talan allandonak is fog valni.

    A vilaglakossag egyre nagyobb meretkeben utazik, s a jarvany egyre sikeresebben terjed.”

    Csak nem azt akarod elörevetíteni hogy, hatásosabb lesz mint a kamatos kamat???

  • Gabriel
    2021 december 13
    5:08 du.

    nyugi … nekem „ojanom” sincs, de azért hiszek az emberi méltóságban és az emberi bölcsességben, én még eszt a nevelést kaptam vallásosan és pártszerűen is… és nálam ez inherens… jobb így, még akkor is, ha sokan „assziszik” és a pofámba vagy a hátam megett kuncognak eme „gyengeségemen”…

    nem részletezem mert túl hosszú lenne {és tanúlságos}

    tudod matematikában van egy érdekes szám: a ZÉRÓ azzal nem lehet kibaszni sem általa sem vele magával

    ebben maradhatunk?

  • Rodeio

    aha…
    a coordinaták kiindulópontjában maradjunk
    valahogy igy

  • Gabriel:
    „”talán “nem ér fel” hozzád (gyalázatos gazember) […] vádold meg te azt akinek köszönhetjük hogy még egy árulóval tobb pusztitja a kenyeret” […] „(állitólag magad mondása szerint “vannak zsidó gyökereid”)”

    Ön – legalábbis – téved. Ilyet soha nem írtam, mert nincsenek „zsidó gyökereim”. Zsidó vagyok (ezen belül kohén). Ez egyszerű tény, nem érdem, de ha az lenne, sem az én érdemem; zsidónak születtem, abból az egyszerű okból, hogy anyai és apai ágon minden ismert felmenőm zsidó volt. Önmagában erre nem vagyok nem vagyok büszke, de nem is szégyellem; bár ha csak e kettő között választhatok, akkor – tudja mit? – inkább büszke vagyok.

    Más. Egyrészt általában tartani szoktam magam a 16. századi jeles protestáns prédikátor, Bornemissza Péter intelmeihez („Ha a szarral harcolsz, ha megbírod is, ha megbír is – szaros lészel!”), s nem szeretnék szaros lenni, másrészt nem tartom szellemileg különösen termékenynek a dűhöngő, veszett elmebetegekkel való beszélgetéseket, ezért általában távol tartom az Önnel való értekezéstől.

    Most azonban (lévén, hogy nen egy kies budapest józsefvárosi kocsmában vagyunk, ahol igen gyorsan megkaphatná tőlem az Önhöz illő adekvát feleletet), kénytelen vagyok megkérdezni CHRISTOPHER ADÁM laptulajdonos-főszerkesztő urat, vajon ő ragaszkodik -e hozzá, hogy a KMH fórumát Ön pöcegödörré alakítsa? ? Ha igen akkor nincs mit tennem, távozom (ahogy tette az Ön rendszeres mocskolódása miatt pl. Almási Alma is), ám Ön akkor nyugodtan maradhat, méltó helyére kerül.

    Önnek végezetül: legalábbis – téved. Ilyet soha nem írtam, mert nincsenek „zsidó gyökereim”. Zsidó vagyok (ezen belül kohén). Ez egyszerű tény, nem érdem, de ha az lenne, sem az én érdemem; zsidónak születtem, abból az egyszerű okból, hogy anyai és apai ágon minden ismert felmenőm zsidó volt. Önmagában erre nem vagyok vagyok büszke, de nem is szégyellem; bár ha csak e kettő között választhatok, akkor – tudja mit?! – inkább büszke vagyok rá.

  • Kővendég!
    Maradj! Ne engedjük pöcegödörré tenni ezt a fórumot!

  • Kővendég
    2021 december 14
    8:44 de.

    Egy hazug, érvrezisztens és gondolatoktól távol levő katyvasszal kár katyvarogni. Miklós bácsinak igaza vagyon.

  • Rodeo11
    2021 december 13
    9:16 du.

    Az egyik sci-fiben, talán az Ellentmondások bolygója, de nem biztos, emlegetik, hogy a nulla a leglogikusabb szám. A körbe-kerített semmi.

  • Már én is egyre kevesebbet jövök a Kővendég által fenntebb vázolt tendenciák miatt.

  • Ez az oldal a Gabrielekről, Rodeókról, Bodamarcsikról és hasonszőrű társaikról kezd szólni.
    Érdektelen.
    A cikkeket elolvasom, a többire pedig nagyívben…

  • Kővendég

    Mint tapasztalhatta hosszu ideje nem szóltam uraságodhoz.
    Annak ellenére, hogy „megegyezésünk” ellenére névtelenül továbbra is rendszeresen a legképtelenebb vádaskodásokkal illetett.

    (Csak zárejelben jegyezném meg, hogy nem kellene Almási Alma – vagyis Ágnes – nevét ebbe belekeverni, mivel sajnálatos okokból a távolmaradásanak egészen más okai vannak. Tehát mindez szintén merö hazugság)

    Mindenesetre érdekes ez az uraságod általi kezdetektöl való mániákos hazudozás velem kapcsolatban a legelképesztöbb kitalálásokat sugallva harmadik személyek irányába.

    A kocsmákról és azoknak szellemi légköréröl is láthatóan több tapasztalattal rendelkezik.

    Mindenesetre nem hagyott más választást – minthogy ezeket a névtelenség (láthatatlanság) álarca mögé gondosan elrejtett, burkolt támadasait annak tudjam be, hogy „sérti” az önérzetét, az elfoglalt „pozicióit”

    Mit mondjak, kénytelen vagyok „megtiszteltetésnek” venni, hogy szóra méltóztatott engem egy senkit egy igazi föpap Áron nemzetségéböl – כהן גדול –

    Csak annyi hibádzik – hogy évek óta egy Cherém (kiközösitett) zsidó képével illusztrálja magát uraságod, akiben amugy igaz, hogy Descart, Hegel dialektikájának megalapozóját kereshetjük. Ennek a végállamosa az marx-féle „igazi” dialektika, ami maga-maga folytonos önellemntmondasát egyetlen megoldásban képes feloldani – a zsidóság teljes asszimilációjában.
    Erre lukadtunk ki.

    Tehát ha COHEN legyen az, akkor kénytelen vagyok fejet hajtani; tisztitsa meg önönmagát, szentelje fel.

    Egyik lábbal kint, a másikkal bent – ilyen nem létezik
    Sajnálatos módon mint látható egyelöre saját kettös létével hadakozik – amire ugy néz ki az idézett Bornemissza Péter mondása tökéletesen ráillik.

    Én már irtam, szives elkerülöm, nagyon messzire – ha ebben egyezségre juthatnánk.
    A hátam mögött bármilyen körökben nyugodtan gyalázhat – de amennyiben nem esik nagyon nehezére kerülje az itteni nyilvánosság terén – mert mások befeketitésében való kiélése belsö gyötrelmeinek – az sehol sem adott kérdésekröl szóló véleménynyilvánitás.

    Ez nem egy harmadik személy kiadványának a problémája – mint ahogy a szerkesztö/laptulajdonos felé fogalmaz meg ultimátumot – hanem pontosan egy igyekezet annak saját képére való formálására, kisajátitására

  • Kővendég
    2021 december 13
    12:10 du.
    Nem cáfolat gyanánt: „És én János látám a szent várost, az új Jeruzsálemet, a mely az Istentől szálla alá a mennyből, elkészítve, mint egy férje számára felékesített menyasszony.”
    Jel 21.1

    Egyébként a héber-keresztény-iszlám-mormon kérdéskör érdekes téma. Szerintem.

  • Kővendég,
    amennyiben igaz,hogy Ön כהן,akkor elnézést kérek előző Önhöz szólásomért.Egyúttal szeretném itt Önnek és mindenkinek tudomására hozni,hogy a P.I.H.-nél is bejegyzett születési bizonyítványom szerint én הכהן vagyok.A differencia elbírálását és értékelését vallási szinten megérdeklődheti.Bármely רב או ישיבה בוחר pontos felvilágosítást adhat.Ennek ellenére sem óhajtok sem Önnel sem másokkal teológiai vitákba keveredni,mert ismerve magamat,nem szeretnék senkit visszavonhatatlanul megsérteni.
    תשפ”ב טבת יא
    15.12.2021 00:46

  • Gabriel;
    AMEN!

    Csupan egyben tvedsz, de meg a Vatikan torteneszei is felrevezeto es valotlan allitast teszznek azon hogy I.Constantine alapitotta volna az u.n. kresztney hitet,ill.vallast.

    Constantine rem ugyes es kepes politikus volt, nem cask katona majd csaszar.
    Constantine veget vetett Gallius csaszar vallasuldozeseinek.
    Az igaZI KORLATLAN VALLASGYAKORLAS lehetoseget hozta letre.
    De egyben a sjat vallasa, hite es csladja, apja vallasa alapjan alapitotta a Mitraizmust mint egy allamvallast is.
    Attol kezdve a fital rabbi altal hirdetett hit is lehetove valt terjszteni nem cask a keleti tartomanyokban hanem meg az Italiai felszigeten is, sot meg roma-varosaban is.

    Ugy keveredett mind az sok hocus-pocus tobb mas elobbi keleti vallasokbol.
    Mint a tobb-istenseg, a „trinity”, az Isis, az anya-szentsegenek iamdasa, s persze a Nap-isten tisztelese a het elso napja, s nem a Sabath betartasa.

    Csupan ket evszazaddal kesobb allamiositotta a „kereszteny’ vallast allamvallassa I.Theodopsus csaszar, minden reformalasok hianyaban kovetve a keleti Zoroester-bol eredt Mitra szokasaival.

    No de a mai korlatozzhatalan szabad vallas lehetosege mind azt megoldotta minden problemak lete nelkul!!!!!!

    Korlatlanul kezdhetsz barmi elkepzelet vallasokat, alapithatsz barmi „egyhazakat” barmi neven, eszmen, alapon korl;atlanul.

  • KOVENDEG;

    Valhatod Magadat barminek, barkinek, korlatlanul,az senkit nem befolyasol.

    De HA Izraelitanak allitod Magadat erkolcsi kotelesseged kovetni, ill, betartani annak eredweti jelentoseget.
    mondhatnam, hogy az elodok al;atl tett eskut betartani, amit horeb es Moab mezejen tettek minden utodaik, sarajaik neveben is!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Mifele „Israelita” lehetne egy atheista, Marxista, socialista istentelen ember??????????????????????