Recseg az Orbán rendszer

2021 december 14 12:14 du.28 hozzászólás

Mint egy felbolydult méhkas, olyan a kormány körül a helyzet. Már a múlt héten tudni lehetett, hogy valami nagyobb fajta galiba van a végrehajtók körül, de csak a hétvégén derült ki, hogy valóban letartóztatták Schadl Györgyöt, a végrehajtók fejét.

Alig telt el egy nap, bombaként robbant a hír, hogy Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárát, Varga Judit helyettesét, – aki többek között a lehallgatási engedélyek kiadásáért is felelt – súlyos vesztegetési üggyel vádolják, Polt Péter kérte a mentelmi jogának felfüggesztését.

A súlyos vádakra Völner lemondással reagált, bár állítja, hogy ártatlan. Azóta kiderült, hogy igen nagy mennyiségű lehallgatási anyag áll a Nemzeti Védelmi Szolgálat rendelkezésére az üggyel kapcsolatban. Külön érdekesség, hogy a titkos megfigyelések engedélyezése Völner Pálhoz tartozott, az NVSZ tevékenységére azonban az államtitkárnak nem volt rálátása, így fordulhatott elő, hogy a lehallgatásért felelős személyt lehallgatták.

Egy demokráciában nem nagyon szokott előfordulni, hogy az Igazságügyi Minisztérium második emberét ilyen súlyos bűncselekménnyel vádolják. Bár Völner azonnal lemondott, de Varga Judit miniszter és Orbán hallgat, mintha nem történt volna semmi.

A kormánypárti sajtó nem túl bőbeszédű az ügyben. Ha írnak is valamit Völnerrel kapcsolatban, azonnal hozzáteszik, hogy mennyire korrekt eljárás a jobboldal részéről, hogy azonnal lemondott, bezzeg az ellenzéknél ilyet senki nem tesz meg.

Miután ez könnyedén cáfolható volt, ma a Tények és az Origo ismét nekiugrott Márky-Zay Péternek, a mostani téma, hogy: Budapest egyik legdrágább luxuséttermében találkozott a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldalt finanszírozó vörösbáróval.

Kiemelik, hogy itt bizony akár félmillió forintba is kerülhet egy üveg bor…

A magam részéről utálom amikor a politikusok egymás zsebében nyúlkálnak, hiszen ha van pénzük rá, miért ne ihatnának félmilliós bort. A megfogalmazás, a folyamatos feltételes mód miatt azonban az az érzésem támadt, hogy ez nem egy kiugróan drága luxusétterem, pusztán lehet drágább ételeket, italokat is fogyasztani.

A Tények videójából egyértelműen kiderül, hogy az Essencia Étteremről van szó. Étlapjuk nyilvános, bárki számára elérhető a honlapjukon.

Nehéz lehetett megtalálni az egyetlen kiemelkedően drága bort az itallapon, de a kormány sajtósainak sikerült. 475.000 Ft-ért (azaz közel félmillió) kapható a francia Chateaux Margaux 2014. Ezen kívül egyetlen tétel van, ami 6 számjegyű, a többi bor jellemzően 10-15ezer forint közötti árkategóriában található.

A legdrágább főétel 6800 Ft-ba kerül, de bőven található 3000-4000 Ft-os fogás is.

Egy biztos, az Essencia semmiképpen sem „Budapest egyik legdrágább luxusétterme”.

Nagyon gyenge módszerrel próbál terelni a kormányközeli sajtó, gyakorlatilag hülyének nézi a saját nézőközönségét, melynek oka talán, hogy nem érkezik súgás a kormány részéről.

Orbán szép csendben munkálkodik, naponta újabb és újabb béremeléseket jelent be, melyeknek a fedezete erősen kétséges, az infláció 14 éves csúcson, a forint rendkívül gyenge, kiderült, hogy hiába a fizetés nélküli szabadsággal való fenyegetés, a rendvédelmi szervek állományának 30 százaléka oltatlan (ha őket mind elküldik működésképtelenné válik a rendszer), gyakorlatilag rohan az ország a szakadék felé.

Kicsit az az érzése támad az embernek, hogy Orbán belátta, tavasszal vereség vár rá, viszont olyan állapotban adja át az országot, hogy képtelenség lesz talpra állítani, melynek egyenes következménye, hogy egy következő választáson már gyakorlatilag véglegesen bebetonozhatja magát a hatalomba.

Egy valóban jól működő demokráciában, ha a jogállamiság szempontjából legfontosabb minisztérium második embere ilyen súlyos ügybe keveredik, mint Völner, annak egyenes következménye kellene, hogy legyen nem csak a miniszter, de a Miniszterelnök lemondása is. Ebben az esetben viszont nem működne a fentebb vázolt forgatókönyv Orbán hatalmának hosszútávú megtartásáról.

Juan Davila

Lukácsi Kriszti

28 hozzászólás

  • A vészhelyzet meghosszabítása 2022 Nyárig, azt is jelenti, hogy a viktor diktátorka elhalaszthatja a választásokat, meghatározhatatlan időre.

  • Göllner András

    Én arra vagyok kíváncsi Kriszti, hogy Örbánék kikre füleltek Magyarország határain kíívül, kiknek a telefon-beszélgetéseikbe hallgattak bele, mongyuk Kanadában, illetve arról, hogy erről mikor lehet majd végre szabadon beszélgetni Völlmer és Varga elvtársakkal, a kis Kövér Lacikával és a TEKesekkel akiknek az emberei, besúgói errefelé sertepertéltélnek még ma is: van aki menekültet játszva, a kanadai adófizetők pénzén, vagy emigráns kutatónak álcázva magát, keveri a rumbát.

  • Mindezt köszönjük meg szépen Merkel „mamának”

  • „Orbán szép csendben munkálkodik, naponta újabb és újabb béremeléseket jelent be, melyeknek a fedezete erősen kétséges……….gyakorlatilag rohan az ország a szakadék felé.”

    O1G, volt kommunista titkár, apuka Orbán Győző kőbánya kommunista párttitkára, anyuka Sipos Erzsike néni kommunista pártbizottsági munkatárs, ez a három jómadár, karonfogva jól megtanulták, hogy hogyan kell ügyesen helyezkedni az önérdek és a személyes haszon előtérbe helyezése érdekében – a többi legalja, gerinctelen, hazug és elvtelen senki banditához hasonlóan, mint pl., Kövér, Rogán, Pintér, Varga, Dajcs stb., stb., kik véres körmökkel csak kapaszkodóként, eszközként használták Kádár dicsőséges proletár diktatúra rendszerét.

    O1G egy akasztanivaló, kitáplált csibész – ki ravasz, alattomos módon ügyeskedik az erkölcs cinikus figyelmen kívül hagyásával, egyszemélyi hatalommal, kapzsisággal és korrupcióval irányítani az országunkat.

    Nincs egy épeszű, becsületes ember hazánkban, aki ne érezné magát sértve és megbántva, mikor látja, hogy ezek a gengszterek mennyi kárt okoznak(tak) a Magyar társadalomban.

  • Ha Magyarország nem hajlandó részt venni az EU családon belüli munkában a társadalmi fejlődés magasabb, kulturáltabb fokára emelése érdekében – akkor a ‘Bal sors akit régen tép’ hazánk, szépen folytatni fogja menetelését a jól kitaposott útján az egyik katasztrófából a másikba.

  • Geyza 2021 december 14 4:16 du.

    Már megbocsájtasz, de ez egy téves meglátás. Függetlenül attól, hogy mi járt Merkel fejében O1G-körül, Orbán eltakarítása, két lábbal való kirúgása, csupán a magyar társadalom kollectív öntudatától függ. Majd meglássuk, hogy a jövő évi választások után a magyar társadalom az öntudatánál volt vagy sem.

  • Pityi Palkó,
    lehet,hogy igazad van,de a szöveged teljesen szalonképtelen. Lehet,hogy kulturáltabb megfogalmazással esetleg még hívőket is szerezhetnél nézeteidnek.Így ez kissé köztörvényesnek tűnik.Amit itt leírtál engem nem érdekel,csak a nyelvezetedet furcsállom.

  • Megnyugtató látni, hogy a gondolkodást a gyűlölet irányítja.

  • Göllner András

    @ Geyza

    Gézuka, azért ez egy kicsit sommás megfogalmazás volt a részedről Merkel asszonnyal kapcsolatban odafenn. Abban viszont teljesen igazad van. hogy a német dámvad akit én inkább “az anyádnak” szólítanék, sokat tett azért hogy a magyar dolgozók sorozatos megerőszakolásának ez az utolsó futama jó legyen a német hercegségnek is.

  • Orsós Elemér

    „Kicsit az az érzése támad az embernek, hogy Orbán belátta, tavasszal vereség vár rá, viszont olyan állapotban adja át az országot, hogy képtelenség lesz talpra állítani, melynek egyenes következménye, hogy egy következő választáson már gyakorlatilag véglegesen bebetonozhatja magát a hatalomba.”

    Elnézést a disztingválatlan kifejezésért, de ilyen balfasz ellenzék mellett szerintem ez már 22-ben előfordulhat! 😀
    (Egyébbként Gyurcsány hasonló állapotban adta át 2009-ben a kormányzást a Bajnai-kormánynak, akinek viszont a maradék 1 év már kevés volt a talpraálláshoz és a bizalom helyreállításhoz! Véleményem szerint viszont a legeredményesebb „rendszerváltó” Horn Gyula lehetett volna, az SZDSZ nélkül.)

  • Pityi Palkó,
    „Nincs egy épeszű, becsületes ember hazánkban”
    —————————————————————- Elfogadom a véleményedet.Ha ott élsz,Te biztosan tudod!

  • Nem tudom Krisztike melyik országban él? A recsegő Orbán-kormányzat éppen 12 százalékkal vezet (baloldali friss felmérés szerin…), ami akár ujabb két-harmadba torkolhat, Kabul Rózsája milliárdokkal sáros, Márkinak fogalma nincs a saját népszavazásuk témájáról, a szegény Karácsonyt pedig már mindenki sajnálja… A járvány legujabb hulláma pedig Európában először Magyarországon van már a lemenő ágon… (Ja a Völner! Aaki azonnal lemondott s ezzel példát statuált bal felé, akár Rózsának is…)

  • Rodeo

    Nesze , itt van a te „problémamentes szép világod”

    http://nepszava.hu/3140978_eszak-koreaban-betiltottak-a-nevetest-egy-idore

    Olvasgassad. Te idióta.

  • Pityi Palkó
    2021 december 14
    7:38 du.

    A jövő évi választások le vannak futva. Gyakorlatilag le vannak futva.
    A Fidesz pontosan azt a logikát követte, ami régóta ismert: Ha nem tudod meggátolni, állj az élére. Az egykor Fidesz-szimpatizáns, ma magát Fidesz-árvaként aposztrofáló MZP az ellenzék élén kiváló erre a feladatra. S ezt a feladatát, legyen bármi is a tényleges motivációja, kiválóan el is végzi.
    Az előválasztások tényleges viszonyait, pl. hogy honnan termett hirtelen annyi MZP-szimpatizáns a ködből, valószínűleg pont annyira fogjuk megismerni, mint az egykor éjszaka létráért induló juhász gázolóját.
    A rendkívüli állapottal való sakkozás során Orbán pedig bőven időzítheti a választásokat akkorra, amikorra az MZP keltette rezgések és repedések biztos ellenzéki vereséghez vezetnek.
    Az a társadalom pedig, amit nagyon régóta apakomplexusos túlélésre szocializált a történelem, nagy ívben hagyni fogja. S ezt Orbán is pontosan tudja.
    MZP-vel még gyorsan kiégetik a maradék önérzetet, ellenzékiséget, és marad a fásult beletörődés, illetve a kivándorlás. Mert a társadalomnak ebben is történelmi rutinja van.
    S tudod mit, igaza is van annak aki megy a fenébe. Vörösmarty egy kókler volt a Szózattal. Azok a hülyék, akik komolyan veszik. Köztük én is.

  • Geyza,
    A nemzeti gyászhétre tiltották be. Itt meg nem. De lassan már tiltás nélkül sincs az embernek kedve nevetni.

  • Göllner András
    2021 december 15
    2:08 du.

    Leegyszerűsítve: Magyarország az osztrák gyarmatbirodalomból egy keleti gyarmattartótól szabadulva átalakult német érdekszférává (gyakorlatilag gyarmattá).

  • Geyza
    2021 december 18
    12:38 du.

    látod, vigyori be vagy tiltva, és nekem mi közöm mindehhez?

  • D. Bernstein

    Én inkább azon gondolkodom, hogy te vajon melyik országban élsz?
    Felejtsd el a 12%-ot – ami egyébként 14 lenne, ha lenne, de nincs. Bizonyára értesültél róla, hogy ez egy kamu felmérés, egyetlen ismert kutató cég sem „vette a nevére” nem ismert a módszer, a merítés stb. A célja csak sejthető, de majdnem mindegy is!
    Az újabb 2/3 amúgy érik, Orbán meg is tesz mindent ennek érdekében, mert már a világ összes pénzét szétosztogatta / beígérte hitelből persze ( mert biztos csak akkor lesz ha már ki is fizette) aztán lesz ami lesz a visszafizetést illetően : ha nyer, majd leveri rajtad, rajtam és mindenkin, nem kell külön ötletekkel segíteni neki – ha nem, akkor meg szakadjon rá az üres kassza meg a temérdek hitel törlesztés, adósság az új kormányra! „Szép új világ” – mondaná Rákay Fülöp!
    A határon túli szavazatvásárlás meg minden eddiginél jobban burjánzik, temérdek pénz megy a testvéreknek, akik igyekeznek is szép számmal megszolgálni, és ehhez minden lehetőséget, törvényt biztosítottak nekik, csak jöjjenek, jöjjenek, jöjjenek…..! Vajon ha ezt a jelenlegi ellenzék tenné kormányon, a saját érdekében és szavaztatná meg a túlhatalmát illetéktelenekkel, ti Bernsteinék mennyire vernétek az asztalt?

    Hogy Márkinak miről van fogalma, én pl nem annyira tudom – de te biztos jobban ismered, ezért tudod. Karácsony meg bőven nem szorul senki sajnálatára, ami egy remek hír, tekintve, hogy nem sok sajnálatra számíthatna, mert miért is kellene őt sajnálni ? Őt is a helyén kell kezelni, sem többre sem kevesebbre nem számíthat – érte tehát ne zokogjatok.

    Ami a járványügyet illeti, lövésem sincs honnan veszed a biztató infóidat, de sem az új megbetegedések száma, sem az elhunytak száma nem csökkent jelentősen – amiben sajnos magasan élen jártunk, még akkor is ha vitatjátok,ám a számok tények, és tények sajnos makacs dolgok.Legfeljebb az amúgy is a béka feneke alatt lévő tesztelések, és ezzel az ismert fertőzések száma csökken – kérdés, van e még hova – ami mesze nem ugyanaz! De, ha azt nézed csak natúr, hogy ez idáig már túl vagyunk a 37 ezer halálos áldozaton az ország lakosaihoz viszonyítva, akkor ez semmiképp nem olyan szám, amire bárki bármiképp a mellét verheti, mint sikeres harcot a járvány ellen, kivált mikor a nagyjából azonos méretű és lakosságszámú európai országokban kb ez az egynegyede.Vajon miért? Hangyányit gondolkodtatok már ezen? Miért vannak /kerülnek nálunk olyan sokan lélegeztetőre, és onnan miért nem kerülnek le jóval többen élve?

    Február elején a mindenhez is értő vezér lemondott 1.7 mill. Modernáról, mert az túl drága – helyette vásároltak dupla annyiért kínait, és meg is célozták vele az épp nekik nem ajánlott idősebb korosztályt, mikor kiderült június tájt, hogy az ellenanyag szintjük ( már akinek volt) igen csekély, elkezdték az érintetteket a harmadik oltásra ösztökélni – majd kb ezzel egy időben a szakértők a többi oltott állampolgárral is igyekeztek megértetni, hogy a régebben oltott páciensek is vegyék fel a harmadik, ismétlő oltást, mert az lényegesen csökkenti a súlyosabb megbetegedést – akinek fontos, az meg is tette. Ennek ellenére nem növekedett jelentősen az először oltakozni kívánók száma, és az egyáltalán még semmivel nem oltottak száma :maradtak kb 3 millióan. Erre a minie. kijelenti, hogy „ő már nem tud mit tenni” most jöjjenek a munkáltatók, akik tegyék kötelezővé, amennyiben a munkavállaló alkalmazásban akar maradni – világos nem ? Amit ők kormányzati szinten, az eü. keretében nem tudnak elérni azzal birkózzon a munkáltató, aztán vagy több lesz valamivel az oltott, vagy több lesz a munkanélküli, de ilyen kötelezettséget ráruházni a munkáltatóra nem akármilyen duma és felelőtlenség.

    A napokban olvashattuk, tegnap az egyik kereskedelmi TV be is mutatta – ilyet a köztévében még véletlenül sem látsz – annak a kisgyereknek a történetét, akinek SMA betegségében csak az az egyetlen gyógyszer segíthetne, ami már néhány szerencsésebb kis sorstársán is segített : ez a szer 760 millióba kerül, és az elődöknek is a nagyközönség tarhálta össze annak idején a rávalót. Akkor azt nyilatkozták az eü. felelősei, hogy a jövőben minden ilyen ( elég ritka) betegségben szenvedő gyermeknek biztosítva lesz az életmentő vakcina. Ezúttal azonban a szülők kérelmét elutasították, mondván a gyermek életkora és elért testsúlya hamarosan eléri azt a határt, ami után már nem használna, és egy ilyen drága szert nem finanszíroz a TB, ha nem garantált az eredmény – magyarul, ha Tomika nem gyógyul úgy, ahogy elvárt, csak egyszerűen segít és ha lassan is de fejleszti az izmait, és az általános állapotát a szer, akkor nem igazolódott a teória, szóval a kérelem elutasított? Most ismét a nagyközönséghez fordultak tehát felhívással, hogy aki tud segítsen, mert ez olyan összeg amit egyetlen család sem képes elővarázsolni, és közben versenyt futnak az idővel – számlaszám megadva, és kezdődhet az élet-halálharc. Nem kérdezem, hogy van e gyermeketek, mert tudom, hogy van – és majdnem mellékesek az erre összehordott „érveitek” is.

    Csak a tényt magát nézve: miközben több száz milliárdért többnyire a funkciónak nem megfelelő, hasznavehetetlen „lélegeztető” gépeket vásároltak a fürkészek és portyázók, amit nem győzünk jobbra balra ajándékozni, már ha kell egyáltalán valakinek, továbbá épp most dobtunk ki 5 milliárd értékű lejárt tesztet – ahelyett hogy még időben az intézmények,óvodák, iskolák, eü, és a családok rendelkezésére bocsátottunk volna, hogy ne 20 ezerért csináltassák darabját! Mert mire is jó a teszt? Lehet,hogy ha többet és még időben és lelkiismeretesen szűrnek, akkor nem harapózott volna el nálunk ennyire a vírus? Lehet, hogy sok halálesetet is elkerülhettünk volna?Ezek kérdések részemről melyeknek aligha vitatott a relevanciája!

    Megy az eszement pénzszórás mindenfelé, minden területen – és eközben egy gyerekéért mindre kész szülőpár azon reszket, hogy mi lesz ha nem jön össze időben a pénz – tényleg végig kell nézniük tehetetlenül, hogy elveszítik az gyermeküket? Egy ötéves értelmes, semmiről nem tudó, napi szenvedéseknek és izommegtartó (?) tortúráknak kitett gyermek napi kálváriáját, mert nekik a 760 millió elképzelhetetlen összeg, míg ha jól körülnézel, ezért a több száz milliárddal zsonglőrködő vezetők és felelősök már le sem hajolnak?
    Tényleg ennyire nem értitek, hogy miért is recseg az Orbán kormány? Ez csak egy terület egy sarkított példával – de hány terület és hány példa lehet, amiről nem tudunk napi szinten, vagy ha tudjuk is már bele fáradtunk!

    Tényleg igaza van Fülöpkéteknek : ez maga a „szép új világ!”

  • ELEMER ( hozzaszollasodon az elobbi ciikkel).

    Talan Te visszanutasidod a „kamatos-kamatot” ,amit minden bank fizet a Te beteted mult-havi fizetett kataman??????

    Ne ismeteld „rodeo” ostbasagait!!!!!!!!!!

  • Az a legproblémásabb a kormányváltók számára, hogy egyetlen olyan kádert sem tudnak találni, akivel ezt a szerencsétlen csúszda-leesős Márkit gyorsan lecserélhetnék.Már másfél hónap elcsesződött… Javaslom Besancon kommentelőnknek,(1-es vagy 2-es ?), hogy az irgalmatlanul hosszu kioktatás helyett legalább egy Schiffer-véleményt olvasson el. -g-

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 december 20
    12:30 du.

    A tisztességes kamat nem zavar csak a pofátlan arány tévesztések, mert amikor én adok pénzt a banknak, azt ő ugyanúgy, sőt sokkal nagyobb haszonnal használja, mint én az övét!!!

  • Orsós Elemér

    D.Bernstein
    2021 december 20
    12:58 du.

    Figyeld meg hogy, a választások után úgy el fog tünni mint a pinty, nehogy rákérdezhessenek kinek az embere volt! Ez az ürge mindkét félnek jó, Orbánnak azért mert hiteltelen, Gyurcsánynak is azért, de főleg hogy, fappánsan előléphet majd egy szerinte hitelesebb alternatívával, a nejével! Túlságosan nagy vihar előtti csend van most a DK házatáján, dramaturgia szagot érzek! 😀

  • Bendeguz79
    2021 december 20
    12:30 du.

    grizi a zeb a számokban van elrejtve, kifejtenéd a csodálatos elméletedet számokkal

    javaslom vegyél alapul egy $1000.00 betétet ami tied?
    itt várom a számszaki elemzésedet és mivel nem szólítottalak meg nevemet szádra ne vedd!

  • D.Bernstein!

    A cikk arról szól, hogy recseg az Orbán kormány!
    Reagálásában három-négy meglehetősen leegyszerűsített, és populista kérdésbe ágyazott állítást volt szíves tenni, sajnos valótlan tartalmakkal, de gondolom, ez egyáltalán nem zavarja. Miután érdemben egyetlen gondolatomat sem cáfolta, így bízvást gondolhatom, hogy azért mert nem is igazán lehet! Egy ország sorsa, regnáló kormányának recsegése vagy nem recsegése, némileg bővebb indoklást megérdemelne, de valószínű nem mind látjuk így – Önöknek elég néhány felszínes megállapítás, amit tényként el is fogadnak.

    Olvastam Schiffert, van miben egyetértek vele, és van amiben nem – mindenesetre nem gondolom, hogy bárki, gondolkodó ellenzékinek az ő véleménye lenne a meghatározó, még akkor sem ha történetesen igaza van valamiben – én saját meglátásaimra hagyatkozom, így Sch.-t is óvatosabban kezelem. Önök pedig tárgyszerű infók hiányában támasztékokat keresnek, de jól is van ez így.

    MZP sorsa nem igazán érdekel, visszaszerzi az elveszőben lévő bizalmat, és érdemben az ellenzék oldalára áll – elvégre erre választották meg, már ha egyáltalán! – vagy előbb utóbb elfogy a türelem, és mennie kell! Önők azonban ne aggódjanak, alighanem van/lesz erre (is) megoldása az ellenzéki pártoknak!

    Mindenesetre ez a „szerencsétlen csúszda- leesős Márki” mint jelző, pontosan vissza adja azt meglehetősen primitív és gyermekes gondolkodást, ami Önöket jellemzi! További szép napot!

  • Bernstein

    Ne zörögj olvtársad bölevü „kioktatása” okán, hisz belefér.
    Inkább annak örvendj, hogy annak idején Mszmp-s párttársai kikurták az elkurtukat maguk közül – mert ha akkor nem történt volna meg, most tanuja lehetnél ahogy a fehérorosz-bajtársával azon merengenének az asztal alatt, hogy a magyar kisüsti vagy a rosszaja vodka az ütösebb virus.ellen
    (nyilván azt mondtam ezzel igen, hogy a mai napig ökelme lenne magyarország miniszterelnöke)
    Bizony az volt benne a pakliban akkor

    Mindazok véleményét pedig, akik minden érvüket az esedékes „járványkezelés” mikéntjére alapozzák nem hinném hogy egy percre komolyan kéne venni. (nyilván hogy ez nem zárja ki a korrupció létézését – söt annak pont ugyanolyan szintjét, mint amilyenben már volt szerencsétlenségünk élni az egypártrendszerben – óhhh azok a csodálatos MSZMp-s idök – micsoda nosztalgia!)
    Vissztérve, ha valakinek csak egy csepp felfogóképessége létezik, elég ha az usá-ra tekint: az elözö és a jelenlegi elnököt ugyanugy az ilyen rövidértelmü doktorális asszonyságok egyformám átkozzák félszükben rettegve – mint ahogy kies magyarhonban.
    Ami nem jön le nekik, hogy ott éppen az vezeti az egészségugyi a „csatát” a „láthatatlan” ellenség ellen aki az egész herce-hurca kitalálója és végrehajtója. Nevét nem irhatom le a Doktor phd Fa..cinak.
    Tehát hiába volt, hogy elkövettek minden elképzelhetö égbekiáltó skandalumokat a szavazólapokkal hogy a kamalajka a Bidére ülhessen – a nép, az „istenadta nép” számára most ökelme a járványmumus (de már van „megoldás”, hosszu, nem irom le)
    Ilyen ez – szóbanforgó olvtársad majd még gyujteni fog „Izaóra felszabaditására is”

  • Orsós Elemér
    2021 december 15
    6:31 du.

    Háá..t…
    Lassacskán, de csak összenö ami összetrtozik, hogy is van ez Elemér?
    A pufajka az usánkával

    gratulálok

  • Gabriel
    2021 december 21
    5:01 de.

    Izaúra megmentésére gyűjtöttek {halál komojan és nézik a Dallas-t} innen tőlem délre a kalamajka sokkal nagyobb, mint gondolnád {vagy nem mered leírni?} még az a borzalom is előfordúlhat, hogy a Times Square -i New Year’s Eve nem lesz megrendezve {=nemzeti gyász}

    és Omicron a győsztes bár még… de én sem merem leírni

  • Bendeguz79
    2021 december 20
    12:30 du.

    grizi, némi segíccség, ahol a képletben
    n> a hónapok száma
    r> a az alapkamat
    t> az évek száma
    P> a tőke
    és ugye „A” az a teljes kamatos kamat

    A=P*(1+r/n)^(n*t)

    ezek után legyen $5000 ed és legyen a kamat 5% és hagyd kamatozni 10 évig

    mesélj grizi lelkem