Durva állapotok, feszült hangulat: Ostrom és ellentüntetés Ottawában (Képriport)

2022 február 5 4:39 du.49 hozzászólás

„Ez a zsidó azt akarja, hogy a nácik tűnjenek el az utcákról!”–hírdette az egyik ellentüntető táblája Ottawa Városháza előtt szombat délután. Közel ezer belvárosi lakos gyűlt össze a városháza előtti téren, hogy frusztrációjuknak adjanak hangot amiatt, hogy több mint egy hete ostrom alatt áll a centrum az úgynevezett Freedom Convoy akciója miatt. Volt számos olyan ellentüntető aki Peter Sloly ottawai rendőr főkapítánya eltávolítását követelte amiatt, hogy magukra lettek hagyva a fővárosiak. Mások azt hírdették táblán, hogy az ottawai rendőrség a szélsőjobboldal mellett áll, ezért nem számolta fel a belváros és különösen a parlamenti negyed ostromát. A megszállás fokozódott szombaton, amikor többezer városon kívüli tüntető és többszáz teherautó, illetve farmer traktor vonult be Kanada fővárosába. És volt egy újdonság is: ezúttal legalább tucatnyian lóháton érkeztek a belvárosba.


Nácik haza! Ellentüntetők a városháza előtt. Fotó: C. Adam – Kanadai Magyar Hírlap

Lehetetlen pontos számot adni arról, hogy hányan lehetnek. Ellentüntetőből körülbelül ezer volt amikor megérkeztem a városháza elő délután kettőkor. Az többnyire precíz szám. Freedom Convoy tüntetőből pedig 2 ezer, esetleg 3 ezer lehetett a Wellingtonon, a parlament előtt. De ez így nem teljes kép, ugyanis az ostrom jellege olyan, hogy a belvárosban szinte mindenhol — eléggé szétszórva — masíroztak zászlókkal, álltak kisebb csoportkban, utakat torlaszoltak el és sok helyen főztek, sütöttek és ettek az utcán. A Bank Street egészen a Wellington-tól a Somerset-ig tüntetőkkel és kamionokkal volt tele. A Sparks sétálóutcán pedig folyamatosan jöttek-mentek tüntetők, úgy szintén az Elgin Streeten. A Confederation Parkban pedig több mint ötszázan lehettek. Itt állított fel az ostrom törvénytelenül egy faépületet, amely konyhaként szolgál. Éppen forró levest szolgáltak fel a kegyetlenül szeles mínusz 15 fokban.

A militáns kanadai francia Patriota zászlóval masírozott számos tüntető. Fotó: C. Adam – Kanadai Magyar Hírlap

Úgy tűnik, a rendőrségnek nincs reális stratégiája a helyzet kezelésére. Vagy talán egyszerűen arról van szó, hogy a vérontástól félnek, ha esetleg keményebb fellépéshez folyamodnának. Az ostrom másik hetéhez érkeztünk. Ime a Kanadai Magyar Hírlap képriportja.


„Szabadságharcos” a Confederation Parkban — egy igazi jelképsalátával. Van itt minden — beleértve őslakossági zászló is. A háttérben a Honvédelmi Minisztérium. Fotó: C. Adam – Kanadai Magyar Hírlap


Tüntető jármű a Confederation Parkban — québeci és patriota zászlókkal. Fotó: C. Adam – Kanadai Magyar Hírlap


Farmer traktorok érkeztek kelet-Ontarióból. A Laurier Avenue East-et blokkolják el részben. Fotó: C. Adam – Kanadai Magyar Hírlap


Lovaskocsival is érkeztek vidékről tüntetők a fővárosba. Elgin és Laurier sarok. Fotó: C. Adam – Kanadai Magyar Hírlap


Lóháton közlekedik egy tüntető a belvárosban. Bank és Slater sarok. Fotó: C. Adam – Kanadai Magyar Hírlap


Sütnek és főznek a belváros egyik forgalmas kereszteződésében a tüntetők. Fotó: C. Adam – Kanadai Magyar Hírlap


Igy indul egy tüntető a belváros felé a Laurier Streeten. Fotó: C. Adam – Kanadai Magyar Hírlap


Ellentüntetők a városháza előtt. Fotó: C. Adam – Kanadai Magyar Hírlap


Az ostrom végét várják az ottawaiak. Ellentüntetők a városházánál. Fotó: C. Adam – Kanadai Magyar Hírlap


Ostrom a parlament előtt- Fotó: C. Adam – Kanadai Magyar Hírlap


Kamionok blokkolják az Albert Streetet.


Végül, még ostrom alatt is van egy kis normalitás. Ottawai családok korcsolyáznak a Rideau Canalon — a világ leghosszabb korcsolyapályáján. A brutális hidegtől és a felfordulástól sem tartanak.

***
Korábbi cikkek a KMH-ban az ottawai ostromról:

Képriport Ottawából — A belváros ostroma

Ottawai ostrom: Keményebb rendőri fellépés jön a kamionos tüntetés ellen

Veszélyes, tűrhetetlen helyzet Ottawa megszállása — Bevonulhat a kanadai hadsereg

Konzervatív lázadás Kanadában — Eltávolították az ellenzék vezetőjét

49 hozzászólás

 • kösz, klassz riport, és milyen a kaja? tejfölös uborkasaláta van e? mert ha az sincs akkó olyan schnass!
  vidám percek odamentek zajjal a zaj ellen zászlóval a zászló ellen és tacepaókkal a tacepaók ellen…
  igazi kanadai … ebből lesz majd nemzeti ünnep a Grand Hog Day mellett a Schwatzkypahohdoss nevű Grandhog is résztvett? és kutyák sem voltak? meg háromfejű macskák?
  na majd lesz herce hurca
  Chris ezzel már kezdhecc egy új Époszt, ha kész vagy majd megveszem a Szellemeid után azt is az amazon ról

 • Rodeo11
  2022 február 5
  4:53 du.
  rohadeo,
  Tudtuk,hogy egy mocskos kommunista-náci vagy,de azt azért nehéz elfogadni,hogy Chris miért nem vág ki téged,mint szaró macskát az úriszobából.

 • Rodeo olyan a „humorod” hogy nemhogy a nevetéstől de még a sírástól is elmegy az ember kedve tőle.
  Mondhatnám undorító mint te magad.

 • gyuri10
  2022 február 5
  5:42 du.

  mijen viszonyban vagy Kanadával? hogy úgy érzed, a kanadaiak hangja lettél? én sem avatkozok bele abba, hogy a disznósajt miért nem kósher, hátrább az agarakkal … egyébként itt demokrácia van {még mindig}

 • Úgytűnik a neonáciknak szokásává vált hogy össze szarják és hugyozzák a nagyvárosok legfrekventáltabb tereit, utjait.
  Már láttunk ilyet a budapesti Parlament előtt.
  Az úgynevezett „Húgyos Forradalom” idején, 2006-ban

  A gyengekezű Gyurcsány-kormány csak nagysokára takarította le onnan azokat az emberi mocskokat. Meg a bűdös szart ami a Kossúth-téren emelt kutricáikban maradt utánuk.

 • Gyuri 10:

  A félkegyelmű brácsa-szakmunkás kb annyira kommunista mint amennyire Sztálin volt anno.

  Vagy pl. a sapkájukon ötágú vörös csillag alatt tömeggyilkoló vörös khmerek voltak Kambodzsában, addig amig a Vietnámi Néphadsereg szanaszéjjel nem kergette az egész kínaiak által kitartott rohadt bűnbandát.

 • Rodeo11
  2022 február 5
  7:02 du.

  TE édesapám csak Kanada által eléggé felelőtlenül számodra kiadott papírok alapján vagy ” kanadai” , egyébként pedig egy mocskos ruszki-kínai-venezuelai meg még kitudja miféle ócska kis ügynököcske vagy.

  Nincs nekes semmid nemhogy hazád !

 • Amazing Footage -The Canadian Cavalry Joins The Truckers As Cowboys On Horseback Join The Protest

  https://www.facebook.com/judy.dyck.125/videos/315413913978712/

 • Geyza
  2022 február 5
  7:08 du.

  tudod {dehogy} az, hogy rólam mit mondasz, az hidegen hagy, sohasem találkoztunk és remélhetőleg ez így is marad

  nézd meg a mellékelt vídeót!!! az mind fasiszta szerinted a könnyeközött a -20+C° ban lovagló 50 es hölgy a 43 percen keresztül mutatott és végét nem látni tömeges autós felvonulás Alberta prérijén és akkor jönnek a büszke lovasok százak által aláírt kanadai juharleveles zászlóval és a hölgy aki filmezte Indonéziából is kapott hívást a facebook -on velük vannak

  a többit majd te eldöntöd

  rablómesédet meg jobb lenne ha megtartanád magadnak

 • Geyza
  2022 február 5
  7:08 du.

  mivel úgysem érted, annyit csak neked ebből:

  a rndőrök legfőbb vezetője a tanácselnök azt is megkérdőjelezi, hogy van e a rendőröknek törvényadta joguk bármit is csinálni a közben világméretűvé duzzadt kanadai tiltakozás ellen???

  Ottawa police chief Peter Sloly agreed with her portrayal of the situation, saying that local law enforcement “were never intended to deal with a city under siege,” and decried the lack of resources – and legal authority – to disperse the protest.
  Deans asked Solly what kind of resources and help he needs to put an end to the demonstration “right now,” and whether he wants the city to request the assistance from the federal government or even the military. Solly said there is “no quick answer” as the situation is constantly evolving, and reiterated that “we do not have sufficient resources to adequately and effectively address this situation.”

 • Kedves Christopher Adam!

  Könyörgünk, hogy tartsd szemeid elött azokat a sötét barmokat, akik idejárnak és megjátszák, hogy őszintén szeretnének a szóban forgó csoport tagja lenni, de valódi szándékuk az, hogy zavart okozzanak és/vagy konfliktust váltsanak ki saját beteg szórakoztatásuk céljából.
  Ezek a beteg, zavaros elméjű lények csak a káosz és a polgári rend felbomlásán drukkolnak/álmodoznak, komoly emberekkel teli fórumokra csapnak le csupán egy célból: – ostoba, gonosz kérdéseikkel, hozzászólásaikkal teljes zavart kelteni és kisiklatni a normális beszélgetéseket.

 • gyuri10
  2022 február 5
  5:42 du.

  mivel gyalázkodsz, jogtalanúl és hazugúl szeméjeskedsz, nem érdemelsz csak megvetést

  ez ami most látszik ez{SIC} Kanada,

  a mosojogva, sírva, apró gyerekekkel és kutyával az országút mentén és

  a legkülönfélébb motorizált járműből kiszállva

  kombájntól… vándorbuszig minden van és

  nem látni a sornak sem kezdetét sem végét 43 percen át, és

  csak azért annyi, mert újra kell töltenie az aksiját a telefonban

  és kajával, itallal kínálják a lovasokat a prérin -20 C° vagy alacsonyabb hőmérsékleten, a viharos szélben,

  büszkén lovagolnak és egy fél atrocitás sincs, mint

  egy hatalmas család összeölelkezve és sorban aláírva a hölgy lován a nyerget, „freedom saddle”

  könnyes mosoj mert még ijen nem volt, de…???

  neked ehhez semmi közöd, és ne szóljál bele nem vagy méltó arra sem, hogy a lovasok után felszedhesd a lószart
  At one point, Deans wondered whether the city had legal grounds to declare an unlawful assembly and then a riot, in order to conduct mass arrests, instead of pursuing “one criminal charge at a time.”

 • Rodeio

  tudod a sok varosi csirkefogót zavarja a csödület, akik szerint a tej a tejgyárból van, a hamburger meg a Maqui-ben terem. Zavarja öket a „shoppingolásban” mert szerintuk a Capitál csakis az övék.
  Azokat legföképpen akik abból élnek hogy a szófosásukat papirra vetik – és lenézik, (leszarjak) azokat akiknek a munkájából a hasukat megtömhetik – merthogy két fej salátát életükben el nem palántáltak…
  Leszarják, lenézik azokat akik mindezt megteremtik, akik elviszik a rohadt shoppingjukba
  Ugy ott abban az országban, ugy itt, és ugy ott magyarországban
  Ezért fogok röhögni, amikor majd a szemem elött mindezekben mennek a levesbe – mert az éhinségben a népfogyatkozás nagy lesz ….

 • Csodálkoztam milyen sok helyesírási hiba van a cikkben és a képek alatt. C. Adam nem szokott ilyeneket írni, az Ő helysírásával eddig nem volt baj. (tudom, a magyar helyesírás nem könnyű)

 • Kedves C. Adam!
  A cikkben és a képaláírásokban nagyon sok a helyesírási hiba. Tudom, a magyar helyesírás nem könnyű, de azért furcsa ez Öntől látni!

 • "tisztelthölgyeimésuraim"

  ˙

  Ezek támadók – nem tüntetők – de is nem szegényemberek sőt,

  krőzusi vagyonokat érő masináik egyedi méreteivel és fizikai

  túlerejével . v i s s z a é l ő . aljas . s v i n d l e r e k.
  ˙

  Szóval rohadt felforgató nacionalista(lásd:a zászlóikat)csürhe

  Megjátsszák,hogy ők az egyszerű nép olyan behemót eszközökkel,

  melyről mások még álmodni sem mernének. Ráadásul rossz ügyben.

  1973-banSanthiago-t,2006-banBpestet.is ugyanezek bénították meg
  ˙

  Most a hatóságok amikor hagyják ezt a randalírozást,akkor a szó

  demokratikus szabadságát tévesztik össze, a mások – a többség –

  szabad mozgásának önkényes korlátozásának a jogszabályi

  tiltásával.

  – Ahelyett, hogy lecsapnának a gépeikre, meditálnak.

  Mert csak a jogtalanul felvonultatott gépeiket kell megbénítani

  a városok védelmében! (Módszerekről érdeklődjenek a NATO-nál!!)
  ˙
  Van rá eszközük. – Láttuk már a világ egy pár helyén… 🙁

 • Geyza,
  Ez az ökör még brácsás sem lehet.Ha szerepelt volna a Mágnás Miskában, akkor már Gobbi Hilda mondása szerint is csak kleptomániás lehetne.Amúgy a humora olyan,mint Ráthvég Istvántól „Az emberi butaság története”.Gyere,ne foglalkozzunk ezzel a nagyon okos hülyével!
  Persze az is lehet,hogy elődei a patkánymentő vonalon érkeztek Kanadába.Akkor viszont ő csak genetikai alapon folytatja a nyilas elméletek tirádáit.Remélem,pusztuló félben lévő állatfaj.

 • Rodeo11
  2022 február 5
  7:02 du.
  Kérdésedre:Annyi közöm van Kanadához,hogy nekem ott is élnek rokonaim.Neked is éltek rokonaid a disznósajt alapanyagaiból.Már ezért sem lehet kósher.

 • Kár egymás csepülésére fodítani ezt a helyet is.
  Érdemes inkább (a nagy tüntetés apropóján) azt elmondani, hogy ki miben hisz.
  Így lehet az olvasók számára is megfontolásra érdemes gondolatokat közzé tenni. Akár csupán annyit,hogy élvezi a nagy hepajt, vagy épp bosszankodik miatta. Az alkalmi jégpályát használók is megnyilvánították a véleményüket.

 • Bevaltmodszer, ha a rendorseg kitetet kozlekedesi tablakat!
  – traktorral-, 3,5 t feletti teherautoval-, lovasszekerrel-, lohaton behajtani tilos!
  Ezzel egyutt lezarhatjak a forgalomtol a terulet nagyreszet, akar kordonnal is ugy, hogy meghagynak bizonyos teruleteket , amelyeken lehet gyalogosan tuntetni!
  Az utak szelere ki kell tenni varakozni tilos tablakat, amely elszallitassal veszelyezteti a szabalytalanokat!
  Ki lehet rakni sebessegszabalyozo tablakat! Pl. Min.30km/h !
  A tuntetok kozul buntethetoek, akik pl. Kozteruleten wc-znek, szemetelnek, fűre- ,vagy kerteszeti teruletre lepnek, vagy parkolnak!
  Muveleti teruletnek kinevezni kozbiztonsagi, egeszsegugyi okbol reszeket (de ugy, h maradjanak teruletek tuntetni!)
  2 m-es egeszsegugyi tavolsagot tartatni tomegeknel, a jarvanyugyi okok miatt!
  Az uttestekrol az egyik oldali jardara iranyitani a tuntetok kitelepuleseit!

 • a meregfogat es lehetseges demonstraciot meg lehet szuntetni megosztasukkal, ha pl. A kotelezo vakcinazast ajanlotta teszik, v korlatozo intezkedeseket hoznak amely szerint bizonyos helyekre csak vakcinazva, vagy 24 oras negativ teszttel lehet menni maszkban! Akkor motivalva lesznek.
  Magam reszerol en sem ertek egyet a kotelezo vakcinazassal, mar csak azert sem, mert nem lettek rendesen bevizsgalva a szukseges protokollok szerint, a fiataloknal nagyobb a kockazatuk, mint az eredmenyuk, vakcinazva is fertozodhetnek es fertozo kepesek! Es szabadsagjognak tekintem, h valaki melyik kockazatot vallalja fel!
  Nyajimmunitas ezeknel nem letezik, mert a mutaciojuk tul gyors ahhoz! 3-4 havonta kene mindenkit leoltani bizonytalan eredmenyesseg mellett!

  A katonasag a rendorseggel is letakarithatja az utakat biztonsagi es balesetvedelmi okok miatt, hiszen a rendorsegnek, katonasagnak, mentoknek adott esetben szabad kozlekedest kell biztositsanak a tomeg miatt!

 • Te magadban beszélsz idióta?
  Inkább menj ki a sufniba és pöngessed a szárazfát.
  Konyharuhát vigyél magaddal, még lehegedálod a kopottas zakód hajtókáját.

 • Gabriel
  2022 február 5
  10:56 du.

  pedig apró gyermekkorban megtanultam az egyelést {nem mondom meg mit kell egyelni} és salátát palántázni miután ugye magról volt palánta, szőlőt nyesni, metszeni és közötözni..,
  sok mindent el tudtam mondani a témában még többet nem de nem kívánom azokat zavarni akik sohasem fogják megérteni Holba Ági {@AlmásiAlma} mondását:

  a szabaccság a demokráciákban halálos bűn

 • Nekem is van pár távoli rokonom akik Torontóban élnek.
  A családom egyharmadát ezeknek a görényeknek az elődei kirtották, másik harmada az USA-ba, Kanadába és Izraelbe távozott, a harmadik harmada meg itthon maradt.

  Witz…Witz…Witz…(A hetvenes évekből ) :

  -Hogyan hívja fel Pesten az okos zsidó a hülyezsidót?
  -Na ??
  -Hát interubán. New Yorkból..

 • Gyuri 10

  Valami ember jött ide, (szteem lehet ő maga volt) a neve emlékeim szerint „DrDr” volt vagy valami hasonló sületlenség.

  Az mondta hogy idézem ha nem is szószerint :
  „A doktor úr (Márminthogy a Rodeo) egy igen nagy tehetségű zenei előadóművész, több előadásán is ott voltam”

  Aztán lehet az egészből egy szó sem igaz, de amíg nem tudom megcáfolni addig elfogadom : ő egy zenei fenomén, nagytudású zenei professzor vagy mifene..PHD ..ezt sajátmaga állította magáról. Zenei tudós.

  De aztán az is meglehet, csak az orkeszter karnagya szokta nekije megengedni hogy cipelje a hangműszereket.Amint egy hasonló esetben Rejtő felvázolta a tényállást.

 • Voronyezs
  2022 február 6
  3:12 de.

  tartalmas beszólásod mindent elmond, megértettem, és köszönöm, ijen méj értelmű hozzászólást már régen nem olvastam, minden benne van!!!

 • Gabriel
  2022 február 5
  10:56 du.

  valamejik csodálatos CTV hírben láttam interjúvot egy toronto-i nővel aki a Nofrillsben vett cseresznyét, mart a kertjében lévő hatalmas cseresznyefa friss ropogósát ott hagyja rohadni mert{na?} nem tudja hogyan kell leszedni

  akkor átkapcsoltam a meteurológiára, ott tündibündi pandamacik bukfenceznek a nagy hóban

 • Rodeo11
  2022 február 6
  9:02 de.

  Pandamacik?
  Ne a kínai TV-t nézd idióta

 • O1G666
  2022 február 6
  7:39 de.

  Na igen.
  Valahol azt olvastam hogy ez a Covid tisztára olyan mint egy harci biológiai fegyver.

  Talán nem lehet véletlen, hogy a kínai Vuhan tartományban, ahol először jelent meg, az orvost aki felhívta rá a figyelmet azonnal börtönbe hurcolták ahol meg is halt.

  Köszönjük Népköztársaságiak ezt a pompás „ajándékot” amit minden bizonnyal azért kaptunk mert leálltunk veletek üzletelni amin mértéktelenül meg tudtátok magatokat szedni de nektek láthatólag semmi nem elég.

  Talán az elnéptelenedő országok területére fáj a foguk ezeknek. Szapora egy fajta ez, az már bizonyos.

 • T. Cristopher Adam figyelmébe
  &
  T.Rodeó11
  02.6.8:57

  Ennek az üres „kommentemnek” megvan a maga oka és története:

  Ti. már régi problémám, hogy egy-egy adott cikkhez általában nem jelennek meg a hozzá tartozó színes fotók. Hiába hivatkozik rájuk a cikkíró is…

  Eddig én azt gondoltam, hogy talán az én készülékemben lehet a hiba, hogy az nem veszi le a színeket a kibertérből. 😀

  Egy alkalommal, a Submit Comment után a tárgybeli cikkben megjelentek a mindig is eltűnt, illetve az addig hiányzó színes fényképek, amik így szöget ütöttek a fejembe:[áááááááááááááááá]

  Gondoltam, megpróbálok itt sose látott illusztrációkat visszavarázsolni a cikkhez úgy, hogy elküldök egy . k v á z i . k o m m e n t e t . Na! Ezt tettem a fenti cikk estében is, amikor az általad reklamált „nullás kommentár” (6.3:12) hatására minden fotó rögtön megjelent ami már eleve járt is hozzá s ami itt a KMH-n mindeddig egy csomó cikkben nem történt meg. Még olyan cikk estén sem, mint amilyen egy a képriport is, ahol ez a lényeg.

  Márcsak azt nem értem, hogy a szoftver rendszergazdája miből gondolta, hogy kép csak azoknak jár, akik előbb lekommentálnak?

  Üdv! 😀

 • Elképesztő, mennyi büdösgyökér van világszerte…

  „Szóval rohadt felforgató nacionalista(lásd:a zászlóikat)csürhe. Megjátsszák,hogy ők az egyszerű nép olyan behemót eszközökkel,melyről mások még álmodni sem mernének.”

  ubazz, akkor a taxisnak is kurvaannyát, mert van autója? ezeknek az embereknek a kamion a MUNKAESZKÖZÜK, jesszus, uramatyám… 🙁

  legalább hallgassátok meg elsőkézből, tőlük, miért vannak az utcákon, van magyar sofőr is köztük, magyarul is elmondja a folytonrettegőknek szeretettel:
  https://www.facebook.com/groups/3134471576808317/permalink/3139144843007657/
  oszt értelmezni tudjátok-e? vagy azt is el kell magyarázni? hátjó, a legfőbb: az idióta Kovid törvények miatt megszűnik a munkájuk!

  semmi náci nincs ebben a történetben, azt csak a kretén liberális csürhe akarja ebbe is belemagyarázni, de ez most nem fog menni, az egész világ elindult, Új-Zéland-tól Finnországig! elég volt ebből az elmebajból!

  5 éveseket oltogatnak kísérleti szarokkal, hihetetlen!!!
  🙁

 • Rodeo11
  2022 február 5
  8:54 du.
  Tökfej összeestél az ottavai lovak mögött?Nem tudok és nem is akarlak összeszedni.Hozzád hasonló lócitromokkal nem foglalkozok.

 • gyuri10
  2022 február 7
  2:22 du.

  Ottawa -ban nem a lovak voltak szolgálatban, hanem az öszvérek, az új transgender {nemtelen senkiháziak} és szolgálták a „szentséges” demokráciát…

  a paripák Alberta -ban – onnan 4000 km-re – az országút mentén 500 km hosszan követelik a szabadságot és nem érdekli őket a demokrácia

  csak nem lettél náthás? hordjál bundaalsót meg dupla mamuszt és igyál planta teát mézzel az mindenre jó, még a SARS náthára is

 • Szab
  2022 február 7
  11:57 de.

  el kellene oszlatni egy tévhitet!

  az védőoltás -nak nevezett izé az nem gyógyszer, semmit sem gyógyít meg!!!

  arra lenne hivatva, hogyha valakinek még nincs az oltóanyag által megelőzendő fertőzése akkor lehetősége van arra, hogy az oltás hatására -esetleg – kialakul benne egy védelem

  azaz megelőz valamit ami még nem hagyta le

 • Auróra Boreális

  Szab7.
  11:57
  írja: „Ezeknek az embereknek a kamion a munkaeszközük.”

  Márpedig a munkaeszköz nem arra való, hogy annak különleges adottságainál, nagyságánűl, fizikai súlyánál, óriási dudájánál 😀 és stb-jénél fogva visszaéljenek a mások – az ilyen előnyökkel nem rendelkezők – biztonságával, egészségével sőt a testi épségével szemben sem…

  E társadlmi réteg tipikusan magán hordozza a kispolgáriság virtigli jellemzőit, amikor gépeivel erőszakot, tehát közlekedési blokádot alkalmaz a gépekkel nem rendelkező közlekedő és csak nyugodtan lakni akaró állampolgárokkal szemben.

  Fizikai tömegfölényéből adódó erőszakos befolyása a valóságos társadlmi számarányához képest az egész nemzetre nézve – és ezt tudva tudván – jóval nagyobb mértékű gazdasági és biztonsági kárt okoz mindenkinek, a hazának. Még akkor is, ha demagóg mozgolódásaiban a mártír szerepét és álarcát hordozza…

  Tehát a „saját” masinájával kérkedve, magának utat törő útonálló, az őnző, h a r á c s o l ó . k i s p o l g á r, akit csak önmagával törődő életvitele, a komplex közösség, a nemzet tök’ lebecsülése, a közügyek és törvények semmibe vétele s persze az eltompult apolitikussága jellemez.

  Mert, termelőeszköz birtoklása senkit sem jogosít fel mások szimbolikus „eltaposására” sem! Mert az itt látható randalírozásnak semmi köze sem a szabdsághoz, sem a nemzethez, mert az csak a többi nemzettársat fosztja meg azok szabad mozgásától, és az áruik (és eszméik!) szabad áramlásától…

  Ugyebár? 🙂
  ˙

  Utóirat:
  A jelzőidet pedig alkalmazd önmagadra, mert pont rád illenek.

 • "tisztelthölgyeimésuraim"

  11:57-kor minden durva szitokszavát nagy gonddal összeszedve azt Szab-ja ide elénk egy ordenáré, drága olvtársunk, hogy a „liberálizmus az egy kretén csürhe” műve…

  Ebből persze csak arra következtethetünk, hogy kollégánknál biztos az verte ki a biztosítékot, hogy hát „ezek a libsik” napok óta(!) még mindig nem Szabtak széjjel egyetlen kamiont, vagy traktort sem… Merthát „ezek” az idealista szabadgondolkodók a nép tombolását is bekalkulálják a szabad véleménynyilvánítás kategóriájába. Ők ugyanis úgy gondolják, hogy a parttalan dühöngés is minden állampolgár veleszületett joga, akik ott örjönghetnek ahol kedvük szottyanik nekijük… Pedig ebben mekkorát tévednek. De hát ez a politika…

  Kedves Szab ó ! Lássad mán be, ennek a már valóban agyament liberális engedékenységnek köszönhetitek ti, az anarchisták, hogy a kamion blokádtól sújtott Ottawa egyelőre, a legvadabb provokációitok dacára, még mindig nem áll lángokban…

  Viszont az általatok hétszer elátkozott, hideg liberális türelem teszi próbára a hozzád hasonlóan tajtékzó, a patáikkal toporzékoló vezérbikák idegeit a madridi Plaza de toros véres füvezetén is, amikor a liberális torreádor az orrukat csiklandozza a vörös posztó oly lágy szövetével ahelyett, hogy egyből döfne… Jajjj! De hát ‘stenem, a liberalisták a legvadabb bestiákkal is márcsak ily gyengéden megengedők, ahelyett hogy …
  ˙

  Türelem rózsát terem: thu

 • Mind az „ezt en nem engednem”-ek csupan az osi elavult meglatasokat bizonyitjak.

  Talan inkabb azon hozzaszollasokat kelett volna korlatozni, de hogyan vette volna maga a hozzaszollo azt ?

  Amikor a tomegek alapveto emberijogait ohajtjak korlatozni, hat miert nem korlatozhato a hozzaszollo velemenye????

 • Ha a tuntetoknek nem lehetne joguk tuntetni, a „rodeok-nak” nem lehetne joguk semmifele hozzaszollasra !!!!

  Csupan az atkozott „demokracia” tette azt lehetove es valosagga!

  Indulj ki abbol ,s ne feledd azt el!!!!!!!!!!!!!!!!

 • T.Bendegúz79

  A hozzászólás joga bárki számára nyitott lehetőség, DE csakis a levelezési és az emberi érintkezési etikett szabályainak megfelelő módon és stílusban.

  A dühöngve szitkozódó őrjöngés nem lehet egy megengedett beszédmód…

 • B79

  Igaza van.

  Az „az atkozott demokracia” 😀

  éppen a liberálisok találmánya,

  tulképp’ maga a liberalizmus…

 • Utóirat:

  A hozzászólás joga viszont nem azonos az egyoldalú

  erődemonstrációval és véleménynyilvánítás tilalmával.

 • Szab
  2022 február 7
  11:57 de.

  Hm..Egy újabb idejáró barom..na mindegy majd csak túléljük ezt az idiótát is.

 • MA:LNASZOR;’

  Persze Maga elfelejtette hogy vajon kinek lehetne a joga azt megahtarozni?????

  Illetve eldonteni hogy ki korlatozhatna embertarsa jogait !!!!!

  Amikor Maga joganak velei masok jogait korlAtozni, hat mi alapon nem lehetne barklimasnak joga korlatozni a Maga jogait???

  Persze az ellen tudom hogy hangosan tiltakozna.
  De miert nem tiltakozik a sajat allitas ellen, amikor joganak velei barki mas jogait korlatozni?

  De oszinten Malnaszor, az talan nem lenne Gestapo modszer?????

  Remesen teved, nem a „liberalisopk talalmanya”, hanem minden szerves elet alpveto es termeszetes let-alapja!!!!!

 • Bendeguiz79

  „… a tömeg alapvető emberi jogait korlátozzák”- írja Ön…

  Hát kedves Bende úr! Tévedésben van ha emberi jog alatt Ön a fenti nehézgépi zendülést érti úgy, mint veleszületett emberi jogot.

  Mert bár mindannyian szabadnak és egyenlőnek születtünk, azonban amikor meztelenül megláttuk az isten-egét akkor nem volt rajtunk ruha, ékszer, nem születtünk bele semmiféle luxusautóba és státusszimbólumba, de még bikavadító kamionba se, mely h o l t a n y a g . csak a nagyságánál és az erejénél fogva ad egyoldalú előnyt másokkal szemben büszke tulajdonosának a kicsikart érvényszerzés pályáján saját gyarló akarata kivívására egy városi utca, v. sikátor relációjában.

  Emberi jogok nem illetik a születésük után, évtizedek alatt szerencsésen rájuk „ragadt és szerzett” vagyontárgyaikból adódó nyers fizikai erő előnyei.

  Nemtom’ ön kedves Bende79 úr ismeri e azt a magyar szót, hogy boxer. Ez egy inkorekt kocsmai, hétköznapi verekedőeszköz, amit a jog tilt, mert azt fegyvernek minősíti. Használata ökölharc során aBüntető Törvénykönyv szerint fegyverhasználatnak számít sőt, súlyosbító körülmény…
  Ugyanez érvényes szerintem a városi utcán „harckocsiként” keresztbefordított kamionra is, mert annak vezetője a mások kiszolgáltatott helyzetét kihasználva fegyverként alkalmazva, akadályozza ugyanezen mások szabad mozgását és normális napi tevékenységét, egyszóval a mások szabadsághoz való emberi jogát, ami viszont már súlyos bűncselekmény !

  Tehát az ilyen, másokat súlyos hátrányba sodró, úgymond’tüntetés . n e m . e g y . e m b e r i . j o g , merthisz’ egyikünk se de még ők se születtek kamionosnak. Ez a magyar jogban garázdaság, illetve súlyosságától,ill. a körülményektől függően terrorizmus … 😀

 • butella
  2022 február 11
  5:50 de.

  Ne hazudozz összevissza a szokásos aljas és álnok modorodban, itt politikai censura müködik – ha etikai lenne, elöször is a „geci” szót tartalamazó nicknévvel meg sem lehetne jelenni
  Persze, ehhez az etika alapszabályait figyelembevevö szerkesztöség is kellene.
  Továbbá nem jelenhetnének meg a folyamatosan mocskolodó, fasisztázó, antiszemita fröcsögések
  Továbbá nem jelenhetnének meg társadalomellenes, diktatura pártoló, a társadalom megosztására és gyülölködésre buzditó cikkek

  A censor indulatára bizom
  ps. (na nem a jóra, arról már rég nincs szó)

 • Gábriel
  11.3:29

  Ne tegezzen, legyen szíves!

  A válogatás nélküli szavaiban szétmázolt,épp saját tükörképén

  díszelgő fériúi nemi váladék absztrakt képét vélem felismerni.

  Amit pedig a KMH etikai szintjéről méltóztatik ránk okádni,

  abban annyi igaza van, hogy maga dühkitöréseinek tényleg nem

  itt, hanem a Kurucinfó című mosogatórongy redőiben volna a

  megfelelő és odaillő helye. Ennélfogva, minthogy ön azt

  láthatólag és találóan vette magára így a maga itteni ordenáré

  reakcióját, vagy talán inkább szokásos pszichés vulkánkitörését

  pont a 22.február 11.5:50-es vélemény-jegyzetem megerősítésének

  tartom, tekintem és fenntartom.

  Megjegyzem még, hogy én életemben sose zsidóztam le senkit, így

  ezt az aljas koholmányát egyenesen visszautasítom.

  Javaslom viszont, hogy az Ön nyugalma és a KMH lelki békéje

  érdekében viszont ott, valahol az Amazonas őserdejének rengeteg

  idegcsillapító gyógynövény valamelyikét szedje tovább,ne hagyja

  abba a megnyugvásához szükséges porciót…

 • Butella

  Most sirjak vagy röhögjek?

  „A válogatás nélküli szavaiban szétmázolt,épp saját tükörképén

  díszelgő fériúi nemi váladék absztrakt képét vélem felismerni.”

  érdekes asszociációk, ki mire gondol …

  Jó volt rá gondolni nem?
  Ezt folytatod? – hiszen ez már igazi perverzitás

  Nem méltattam idézni a következö részleteiben kitaglalt kirohanásodat emberi jogi kérdésekben – a sok-sok hazugságot a kocsmai verekedést és hasonlókat vizionáló fejtegetéseidben, aminek a lényege egyetlenegy:

  „az igazság nálad van, csakis, és az egoista, saját érdekeit mindennél elöbbre helyezö társaidnál leledzik”
  A többiek pedig – akárkik is légyenek azok, ha mindezzel egyet nem értenek, azokra a törvényi eröszak teljes tárházával lecsapni!
  Az állami „népi” diktatura minden erejével (kommunista?fasiszta?szocialista?)

  Rácsapni – a sittre vele, a koszos poronyaival egyutt akik merészeltek vele együtt menni!!!
  Ugye nem ezt hivják egyesek diktaturájának – hogy ki milyennek – azt meg kend a hajadra, a többit meg dugd fel a butelládba