Terjed a blokád és ostrom Kanadában — Trükköznek a rendőrökkel

2022 február 9 4:30 du.61 hozzászólás

Tizenhárom napja tart Ottawa ostroma és immár három napja torlaszolja el részben a tüntetés egy másik csoportja a gazdaságilag kulcsfontosságú nemzetközi határátkelőt Windsor és Detroit között, az úgynevezett Ambassador hídat. Ezen kívül a dél-albertai Coutts nevű határmenti településnél is új életre kapott a blokád, ahol a Kanada-USA határátkelést teszik lehetetlenné.  Közben a fővárosban a tüntetők egyik stratégiája a hatóságok megtévesztése és elterelése. Szerdán kora reggel az ostrom egyik szervezője — Chris Barber — azt állította a közösségi médiában, hogy: „Nem hiszem, hogy Torontónak elég szórakozása volt az elmúlt időben. Ottawa pedig egy kicsit ragacsos a bűnüldözéssel kapcsolatban, szóval igen, holnap felhúzzuk a karókat, és Torontóba megyünk.”

Szerda reggelre a torontói rendőrség lezárta a Queen’s Park, az Ontario tartomány törvényhozása körüli útakat — várva az ottawai convoj érkezését. Persze szó sem volt arról, hogy elhagyják a fővárost Barber egy későbbi videóban jelezte, hogy pusztán szórakoztak a rendőrökkel. De a trükközésnek van más formája is. Továbbra is be tudnak csempészni benzint a „vörös zónába,” annak ellenére, hogy a rendőrség elvileg letartóztat olyanokat akik benzinnel érkeznek az ostrom területére. Amikor ma délután a Rideau Street és a Sussex környékén sétáltam (a vörös zóna keleti határán),benzinpalackokból nem volt hiány. Az egyik trükk, hogy benzinpalackba vizet töltenek, vizes és egyéb palackba pedig benzint.

Sussex és Rideau sarok, Ottawa belvárosában az ostrom alatt. A jobboldalon a Rideau Centre pláza látható, ami immár másfél hete zárva tart. Február 9. Fotó: C. Adam – Kanadai Magyar Hírlap.

Rideau Street, nyugat felé nézve, a Chateau Laurier szálloda előtt. Február 9. Fotó: C. Adam – Kanadai Magyar Hírlap.

Az ottawai rendőrség szerint szerdán közel 500 kamion és egyéb jármű tartja blokád alatt a parlamenti negyedet és tucatnyi egyéb utcát a belvárosban. A Colonel By Drive, a Sussex és a Rideau mind járhatatlan a Rideau Centre bevásárlóközpont magasságában — a pláza pedig határozotlan időre zárva tart. Ugyanakkor szerda délután az ottawai rendőrség egy határozott és az eddig megszokottakhoz képest keményebb felszólítást intézett a tüntetőkhöz:

„Felhívjuk figyelmét, hogy aki utcákat zár el, vagy másoknak segít az utcák elzárásában, bűncselekményt követhet el. Azonnal fel kell hagynia a további jogellenes tevékenységgel, különben vádat emelhetnek ellene. Elfogatóparancs nélkül letartóztathatják Önt e bűncselekmény miatt, ha Ön a bűncselekményben részt vesz, vagy másoknak segítséget nyújt a bűncselekmény közvetlen vagy közvetett elkövetésében.”

Peter Sloly ottawai rendőr főkapítány és Jim Watson polgármester összesen 1.800 plusz rendőrt kért a tartománytól és a szövetségi hatóságoktól. Az önkormányzat szerint 72 órán belül megérkeznek a városonkívüli rendőrök. A tüntetők kedd óta arra készülnek, hogy hamarosan a rohamrendőrség fogja megkísérelni az ostrom felszámolását és a tüntetők eltávolítását. Ez az akció viszont jelentős veszéllyel jár — többek között azért, mert több mint száz kiskorú gyerek él a belvárosban lévő teherautókban.

A tüntetők követelései a Covid korlátozások felszámolásán messze túlmutatnak. Justin Trudeau kormányfő és a liberális kormány lemondását követelik. Továbbá arra kérik a három ellenzéki pártot (a konzervatívokat, az új demokratákat és a Bloc Québécois-t), hogy alakítsanak közös koalíciós kormányt az ostrom vezetőivel. Arra a részletre nem tér ki az ostrom, hogy mégis miképpen képviseltethetik magukat kormányzati és parlamenti koalícióban olyan személyek akik soha nem lettek választáson megválasztva. A brit parlamenti rendszer ilyet nem tesz lehetővé, tehát lényegében a Westminster-i parlamentarizmust próbálják felszámolni Kanadában. A furcsa követelés vagy lázálom, vagy a tudatlanság eredménye.

 

61 hozzászólás

  • Vagyishogy kiskorúakat tolnak magukelé védelmül a várható hatósági megtorlások miatt. Legutóbb a z Iszlám Állam folyamodott ehhez mérhető aljasságra.

    Ócska náci ez mind. Kormányra akarnak jutni ? ű
    A Covid – probléma csak ürügy volt ezeknek a patkányoknak a demokratikus jogrend elleni puccskisérlethez.

    Szteem Expresidente Trump áll ez mögött (is).

  • az eddigi évezeredes tapasztalatok azt mutattják, hogy gazdasági, egészségügyi {ha valaki bedilizik klaustrofóbiától is egészségügyi}, politikai problémákat sikertelenül próbáltak megoldani fegyveres azaz erőszakos lépésekkel.
    semmijen kórokozót nem tudnak letartóztatni, semmijen gyógymódra nem alkalmas a gumibot és a lőfegyver, viszont nagyon egészségtelen állapotokat teremt!!!

    ha a rendőrfőnökre testálja a megválasztott{azaz leválasztható} politikus a saját feladatát, abból az lesz ami van,
    egyelőre kiröhögik de akinek az életét és családjának életét teszik tönkre 26+ hónapos értelmetlen vesztegzárral {mint kiderült a kényszerintézkedések megszüntetése egészséges} attól a választott hatalom nem várhat mást, mint hogy legjobb esetben leváltják {vannak erre törvényes és gyors megoldások} rosszabb eseteket is ismer a történelem,

    az a gyalázat, amit Trudeau művel, mialatt az ország provinciái sorra bontják le és sikerrel azokat a „csodaelixirként” általa aposztrofált agyficamokat, az a kisebbségi kormány és szekértolói teljes bukásához vezet, a konzikat most verték szét a politikai fronton, szavaik hatástalanokká válnak… szégyen ami van, méghogy a rendőr?

    rettenetesen sajnálom, hogy nélkülözniök kell egy plázát? hát nem borzalmas?

    az egész nemzetközi visszhangja akkora égés Kanada reputációjának ami a korábban kiderült oktatásként alkalmazott tortúra leleplezése óta nem érte…

    nincs erre szüxég!

    tárgyalás és béke a megoldás

  • A szabadságharcos nem terrorista, mert az őt terrorizáló szabadságától megfosztott lett, és így jogosan fordul szembe az őt terrorizáló uralommal – nem arról híres, hogy sokan vannak, mert ahhoz bátorság és végső elkeseredés kell!Szervezzétek meg védelmeteket, főleg ne engedjétek levadászni vezetőiteket!


    id. Kiss László

  • Az Amerikai Kórházszövetség, (American Hospital Association) szerint, sok sok haldokló, beoltatlan beteg az utolsó pillanataiban azt mondja az ápolójának: „Bárcsak beoltattak volna”.
    A kritikus ellátási kórházakban a frontvonalbeli, keményen dolgozó ápoló személyzet, akik bátran és odaadóan ellátják a kritikus állapotú Covid-betegeket tudatában vannak annak, hogy a betegek túlnyomó többsége potenciálisan elkerülhető betegségben szenved, ha csak beoltották volna őket!
    Az is tudvalevő, hogy a kórházak túlterheltek Covid-esetekkel – emiatt a non-Covid komoly betegek száma akiknél lemondták az eljárást, akiknek a beutalóját elhalasztották vagy lemondták kapacitáshiány miatt, az egekbe szökött!
    Ez az egyik oldala, hogy mi képes történni egy liberális demokráciába.

    Följön az emberben a kérdés, hogy mind ez, hogy lehetséges egy liberális demokráciában hol a liberálista elmék szabadságot, demokráciát tanít, hirdet, képvisel. Védi minden ember jogát. Kell ennél jobb?
    Sajnálatos módon egy társadalomban vannak olyan rétegek kik nem tudják vagy nem akarják elfogadni hogy a szabadság nem szabadosságot jelent. Tudniillik, hogy a szabadság azt jelenti, hogy felelősnek kell lenned minden cselekedetért, minden lélegzetvételedért, az egészségedért; bármit amit teszel vagy nem teszel, felelős vagy. A szabadosság viszont az egy kicsapongó, féktelen, rendetlen, fékezhetetlen, rakoncátlan, önfejű akarnokságot jelent. Sajnálatosan, egy összecsődült, rendetlen, tanulatlan tömeg nem tud különbözetet tenni a kettő között. Ezek az emberek valóban mélyen félnek a szabadságtól, bár a szabadságról beszélnek. De a saját tapasztalatom az, hogy ebben a társadalmi rétegben nagyon kevesen akarnak igazán szabadságot mert tudatában vannak annak, hogy a szabadság sok olyan problémát hoz magával, pl. az elérése és megörzése sok munkával jár, amelyekkel nem állnak készen szembenézni. Jobb egy hangulatos börtönben maradni, össze-vissza ordítozni mint ez az itteni szánalmas, örökösen itt lebzselő, a szabadság&felelőség után dolgozni nem akaródzó, KMH bohóc rodeo11 és társai teszik.

    Egy civilizált társadalomban a szabadság a felelősséggel van összefonódva. Ha nem akarsz felelősséget vállalni, akkor nem lehet szabadságod sem. A kettő összetartozik, együtt mennek.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Kanada!

    Aki rosszútra téved előbb vagy utóbb megissza annak a levét… A libsizmus visszanyal! Jó liberális anarchiát! Ebből mi magyarok nem kérünk, tartsátok meg magatoknak! Szép „liberáfasiszta” Napot!

  • Id. Kis Laszlonak igaza van, h Magyarorszagon mit kell csinalni a diktatorral es a rezsimjevel!

    Kanadaban pedig kiderult, h csak hivatkozasi alap volt a demokratikus rend megdontesere valo kiserlet!

    Mo-on viszont csalassal kerult es maradt hatalmon o1g, amit barmilyen aron meg kell donteni! Mara mar torvenyen kivuliek lettek, semmi sem vedi oket!

  • A gyermekvedelem el kell vegye, eltavolitsa a kiskoruakat, a szuleiket pedig veszelyeztetesert kell buntesse!
    Igen a terroristak modszere, h gyerekeket tolnak maguk ele es kozottuk probalnak meg mogejuk bujva elbujni a szamonkeres elol!

    Elonye a jelenlegi performansznak, h a hatosagok pontosan kiszurhetik, h kik azok szemely szerint, akik a legnagyobb bunre kepesek!

  • Geyza,
    90%-ig van igazad.Azért nem több,mert az arabnácik többi viselt szokásait nem ismerheted.Az iszlám erkölcsei nem hasonlítanak az európai normatívákra.A gyerek,feleség vagy testvér gyilkosság és a 40-évig kötelező vérbosszú a legtermészetesebb vallási előírás. Amúgy minden élőlény préda,akit meg lehet ölni.Először csak a „békés”dzsihád,majd amikor erősnek érzik magukat,jönnek a kések, fegyverek,autós gázolások.A pedofil házasságok és a csikló kivágás a legtermészetesebb követelménye az „igazhitnek” Mohammed is 10 éves békeszerződést kötött Mekkával,de 1-2 évvel Hudajbíjeben kötött békeszerződése után,megerősödve érezte az új rablóbandáját,megtámadta Mekkát és 24 óra alatt el is foglalta. Tudnék erről sokat mondani,de minek?
    http://dzsihadfigyelo.com/2017/02/17/brigitte-gabriel-az-iszlam-veres-tortenelme
    Magyarul van leírva és + jou tube is tartozik hozzá.Magyarul! Ne sajnáld a 17 és fél percet erre a témára rááldozni!

  • ID. KISS LÁSZLÓ
    2022 február 9
    8:18 du.

    Sületlenségeket írsz…de már megszoktuk.

    A liberális gondolkodásmód lehetővé teszi az ilyen hülyeségek nyilvánosságrahozatalát, mint amilyenek a te gondolattörmelékeid is.

    Próbáld meg Kínában. Hamar az ujgúrok mellett találnád magadat, valamelyik haláltáborban.

  • Rodeo védelmezi a demokráciát a liberálisok ellen.

    Régi recept.
    Ezzel az ócska dumával lehet a legkönnyebben beetetni a McDodikban és diszkókban felnevelkedett „új nemzedéket”

  • Volt már példa rá a világtörténelemben, több demokráciában, hogy egy kisebbségben kormányzó kormányfő lemond. Kanadában pedig mindkét tényező fennáll. Ha nem tud ujból kormányt alakitani, és a többség sem ,- akkor meg új választás kiírása az erkölcsös eljárás… Trudeau folyamatos trükközései visszataszítóak !

  • Rodeo11
    2022 február 9
    7:59 du.

    TE mit keresel Kanadában? Minek vagy ott ?

    Hazádnak nem tekinted, a világ egyik legjobb országának a politikai berendezkedését szívedből gyűlölöd, éljenzed a párszáz huligán több millió ember ellen irányuló terrorját.

    Ezzel szemben Északkoráról azt írod itt régebben hogy az milyen egy jó és nyugodt ország, 50 éve problémamentesen fejlődnek szépen.

    Kérdés: akkor miért nem élsz ott?
    Vagy Ruszkiországban, esetleg Kínában?
    Mert utobbi kettőt is erősen preferálod
    jelenlegi tartózkodási helyeddel szemben.

    (Remélem érzed : direkt nem azt írtam hogy „HZÁDDAL” mert neked Kanada nem a hazád hanem gyűlületed egyik tárgya.”

  • Pityi
    Palkó
    2:57
    🙂
    ˙

    A KMH-bohócok közül kihagytad id.Kiss Lászlót: (ld:02.09.8:18)

  • Geyza
    2022 február 10
    6:45 de.

    kedves Cenz Ura! a geyza nevű minősíthetetlen kavargását beengeded de még csak reagálni sem lehet rá? a geyza növeli a blog értékeit? kösz, nagyon szépek lettek!

  • idegb’KISS LÁSZLÓ

    Nem azért vannak kevesen mert – mint írod – ezek bátrak lennének hanem, mert csak ők rendelkeznek olyan drága és nehézsúlyú fegyverekkel, mint az ő járműveik is amelyek e súlyfölénytől alkalmasak utcák lezárására, vagyis az egész társadalom t ú s z u l e j t é s é v e l . annak egyoldalú z s a r o l á s á r a.

    Ergo, ennélfogva igenis terroristák. Ráadásul pajzsként, már előre odatartják a gyermekeiket, hogy jogos ellenintézkedés esetén csak egy is megsérülne közülük,azt mint „véres áldozatot” ők hordoznák körbe… Ördögi sandaság…

    Senki nem terrorizálta őket! Rohadt p r i m i t í v . provokátor anarchista horda, amely ha jogos és kötelező eréllyel mégis leállítják majd őket, akkor mint a kamasz persze majd azzal mentegetőzik,hogy „úgy kezdődött, hogy a védekező visszaütött”.

    Amúgy áruld már el, hogy ki és mivel terrorizálta ezt a bandát?

  • Pityi Palkó
    2022 február 10
    2:57 de.

    kérdésem hozzád:
    a kanadai tartományi kormányzatok a hüjék amejek sorra és teljes mértékben eltörlik a kényszer intézkedéseket, {INDOK: HATÁSTALANSÁGUK ÉS KÁROS VOLTUK!} vagy a szövetségi hatalom amej fenntartja UGYANEZEKET; ÉS TÖNKRETÉVE MILLIÓK MINDENNAPI ÉLETÉT?

    az usa kórházszövetsége hazudikC-19 {2019} -es vírus megelőzésére ezeknek 2017 ben kellett volna védőoltást beadni 2020 óta csak a hüjeség ellenszerét tripla adagban!

  • O1G666
    3:19

    😀 ……………………..

  • málnaszőr
    2022 február 10
    9:23 de.

    Sir Raspberry

    most ki fog derülni, az a hír van, hogy € megtiltotta autósoknak, hogy behajtsanak ahová akarnak, sőt a francia rendőrség valami hekkeléssel is fel van készűlve, mert azt mondja a szóvivője, hogy vannak más eszközeik is arra, hogy a rendőrök ne lássák mijen hüjék és undokok a rendőrök!!!

    naccerű most majd lesz herce hurca

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2022 február 10
    3:05 de.

    Nem tudod mit takarnak ezek a fogalmak
    (Liberalizmus, anarchia, fasizmus,)
    de elképeszően végtelen primitivségedban
    használnod ezeket.
    Mert úgy érzed ezekkel most majd jóól megmondtad a frankót.

    Hülye vagy édesapám, csak nem forogsz : )))))))))))))

  • Rodeo11
    2022 február 10
    8:59 de.

    Már megint úgy jajveszékelsz mint egy nyugdíjjas mosónő,
    amikor beleáll a hátába a hexensúz.

    Szedd össze magadat.
    Hegedáljad ki szépen a Vágnerból a
    Ló Hengrin be vagy kivonulását a hattyún,
    tökmindegy. Az majd lenyugtat.

    Vagy tegyél fel arra a tök fejedre
    egy venezulezai nemzetiszínű homlokpántot
    és menj ki tüncikézni.Mert -ismétlem- az inkább a
    nekedvaló ország, hatalom és attitűd.Ha érted mire célzok..

  • Geyza
    2022 február 10
    1:20 du.

    nem értem, már voltam ott, nagyon jó volt, te mikor tapasztaltad? nem használok bandanna-t {sem}… csinálj úgy mint a Lohengrin végén Ortrúd! {szívóggy fel} végre valami nagy opera szereped lehetne!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Geyza!

    Miből gondolod, hogy benfentes semmitmondókon kívül bárkit is érdekel, amit itt irogattok… Én tömören nevén nevezem a dolgokat ti meg egymás között beszéltek a semmiről. Mivel tiltott ide bármiféle külső írást, linket beemelnem, így nem teszem, viszont hosszú esszéket sincs értelme irogatnom, mert semmi értelme… Ennél értelmesebb dolgot is tudok csinálni.

  • Geyza
    2022 február 10
    1:20 du.

    2014 Kijev Maidan tér Victoria Nuland sütiket osztogat a demokratikus tüntetőknek akik a fennálló rendszer ellen …

    2022 Ottawa Canada USA Nemzet Biztonsági Főnök felhívja kanadai megfelelőjét hogy a kanada szerte demokratikus tüntetés ellen a szövetségi hatalom teljes erejével lépjen fel mert az mégsem lehet

    van ám demokrácia szerte széjjel,te mejikben székelsz?

  • Kedves O1G666

    Szerintem senki nem tol ott gyermeket maga előtt.

    Gondolom az viszont teljesen elfogadott az Ön értékrendjében, ha egy nyamvadt Pride felvonuláson a szülő ráncigálja a gyermekét 34 fokban végig a városon, szivárványos zászlót tolva a kezébe, vagy éppen a másik nyomorúságos Békemenetnek hívott erődemonstráción.

    Magyarországtól Kanadáig, sajnos az egész világban működik a média kőkemény irányítása. Magyarországon pl. 5(!) napig meg sem említették a kanadai eseményeket. Majd – mivel a közösségi hálók miatt terjedt – beszámoltak pár száz kamionosról 🙂

  • Rodeo:

    Olvasd el ezt mégegyszer:

    ********************
    Geyza
    2022 február 10
    6:45 de.
    *******************

    Többet nem mondhatok oszt jónapot..

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2022 február 10
    7:12 du.

    Úgy tűnik tégedet mégiscsak marhára érdekel mert idejársz állandóan olyan dolgokat „tömören röviden” előhozni amikről halvány lila fingásod sincs.

    Vagy pedig ha nem érdekel téged az ami itt folyik,
    akkor talánbizonycsak nemhogy pénzért írod itt a butaságaidat?
    Amikhez hasonlóak csak a Kurucinfó elnevezésű , a leg primitívebb réteget megszólító náci szennycsatornából szivárognak?

    Ma már nem ez a módi kisbarátom.

    Lejáratod velük a megbízóidat. Majd még megvonják a kis aprópénzikét ami láthatólag kell a megélhetésedhez.

    Te szerencsétlen csóró kis troll.

  • Rodeo 11
    10.10:02

    Állítod, hogy ez egy demokratikus tüntetés.
    ˙

    Klek’áruld már el nekünk miért, vagy inkább

    . m i t ő l . d e m o k r a t i k u s .az a

    „tüntető” aki nehézfegyver arzenáljával élve

    -kamionnal, traktorral, úthengerrel,v.tankkal-

    blokkolva lezár egy,vagy több város,egy ország

    polgári mindennapjait mert Ő* így akar egyoldalú

    győzelmet kicsikarni, hatósági döntést kizsarolni

    az Ő vélt sérelme, esetleg jogos igaza számára..

    * Értsd: az ő ÉNJE, EGÓJA

  • Rodeio
    Valoszinü, hogy a communista Censura – amit nekem van szerencsétleségem a ismerni a saját börömön való megtapasztalásból – ellentétben az itt diktaturát követelö, a kanadai kapitalista nyomorban felnöttekel szemben, – amely nyilvan ezt sem engedi be, de azért leirom:

    Nem tudom hogy milyen „küldetést” teljesitesz bensö késztetésre – amint mostmár biztosan tudom, hogy teljesen voluntárisan (magánszorgalomból) – de hajrá
    Minden megbecsülésem a Tied

  • manapság kiíródott néhány kapura szerte Kanadában:
    méne méne tekel upharsin

    ki kardot ránt kard által pusztul el!!!
    mialatt Doug Ford kijelenti, hogy „hamarosan” megszünteti a C-19 megszorításokat ugyanakkor a magántulajdonban lévő Ambassador Bridge -en ő akar rendet teremteni a kanadai legfelső bíróság egyik tagjával aki döntött {már fel is borult a döntés sikeres volt}

    mennyivel egyszerűbb lenne mexüntetni a fölösleges gazdaság tönkretevő intézkedéseket ahejett, hogy az azok ellen tiltakozókat megpróbálják közellenséggé tenni?

  • málnaszőr
    2022 február 11
    12:41 du.

    kérdésed alapján számodra nincs mondanivalóm

  • Gabriel
    2022 február 11
    3:19 du.

    elsápadtam olvasatod közben!
    én anno {azok miatt akik most fenik a szömeiket nem írom ide}
    megfelelő iskolai végzettségem is van arról – excellent eredménnyel – , hogy mi is valódi többségi néphatalom és az mijen eredményt képes létrehozni, volt egy zsidó fiatalember, álmodozó, nem tanúlt hellén kultúrát, Uruk, Ur, és a nagy a Mezopotám birodalom is terra incógnita volt számára, de hatalmas szíve és hozzávaló esze volt INHERENS… ő mondta, hogy…: ISTEN ORSZÁGA OTT VAN AHOL BÉKE ÉS BOLDOGSÁG ÉS EZÉRT ÉRDEMES KARDOT RÁNTANI

    sorsa közismert, lehet, hogy ma még szörnyűbb sorsa lenne?

  • Rodeo11
    11.7:03

    Már megbocsáss, de a „Mene menene tekel ufarszi” mondat helyes fordítása nem a „Ki fegyvert fog fegyver által vész el”, hanem a „Megméretetett és könnyűnek találtatott”, egy utolsó isteni figyelmeztetés falra festett (írt) átokféléje, vagyis ítélete az Ószövetségi Dániel könyvéből.

    Esetünkben viszont, az Újszövetségbből vett – „ki fegyvert fog…” – példabeszédedet azt hiszem félre-értelmezed, vagy így magyarázod, amikor a rend fenntartására . h i v a t o t t . rendőrséget már előre kárhoztatod azért, ha az a kötelességét netán mégis teljesíteni merészelné…

    Pedig az ok és okozat kapcsolata itt éppen fordított. Ottawában . f e g y v e r t . eddig csak az acél-monstrum ostromgépeikkel, mint hadosztályokban felvonult és a kulcs kereszteződésekben letáborozott utonálló sisera had, fuvaros horda . f o g o t t . ezekkel fenyegetve többekközt a velük egyet-nemértő egy-milliós lakosságot…

    Mindebből következik,ha hiszünk arám nyelvű példamondatodnak, akkor éppen ők, a fényezett . f a l t ö r ő . k o s a i k k a l . felszerelt rendbontók azok, akik magukat pont ezzel az anarchista militarizmussal sodorhatják súlyos retorziók jogi csapdájába…

    Pácius – Gesarol !

  • Epilógus

    Ha pedig ezt a bibliai szlogent épp a „demonstrálók” írták ki oda

    a kapuk fölé, akkor – papírforma szerint 😀 – éppen ők hozták

    magukra az átkot.

  • butella
    2022 február 12
    4:42 de.

    ha nem vetted volna észre{???} két ídézetet tettem be, mind a kettőt ismervén, ennek alapján is látszik, mindent félre értelmezel

  • butella
    2022 február 12
    4:32 de.

    majd az arra illetékes eldönti, hogy feldönti e?

    addig is van kétféle dolog:
    #1: a fősodratú médiában gerjesztik a buborékos térdig érő passzát szelet, tolva ezzel a még ideig óráig fennálló hatalom roggyant szekerét

    #2: a valóságban, a világ elégedetlen azzal, amit az általuk tévesen megválasztott és most a fejükre nőtt „vezetők” le akarnak tolni MÉG AZ ELMÚLT 26 HÓNAP UTÁN IS torkukon! ELEGÜK VAN! most az Ambassador Bridge kapcsán megy a zokogás, hogy a gazdaság meg a profit és állami bevételek, de a kóbor kutya sem beszél arról, hogy 100 milliók világszerte tönkre lettek téve gazdaságilag és lelkileg, családok nyomorognak és a NAGY C-19 PROBLÉMA NINCS MEGOLDVA {hogy miért az butella feladata elzengeni a nagyérdemű olvasóközönségnek}

    magam részéről nem kívánok semmi mást sem hozzátenni, megjegyezvén a következő napok eseményei kulcsfontosságúak

  • Kanadában a tanár sztrájk idején, ízlelgettem az ottani demokráciát…
    A diákok szolidárisak voltak a tanárokkal, akik között sok, „schwindler teacher” is volt, elég putri fizetséggel.
    Most mikor rövidesen „felszámolják” a kamionosok összetartását, szolidaritást érzek, mert mégiscsak egy „szabadság joggal” próbálkoztak…
    Az itt szamárságokat pötyögő, Geyza,Göllner, O1G stb.nem hajlandó tudomásul venni, hogy az embereket ez hidegen hagyja…ha nem dudálnak, vagy füstölnek…
    A tanár sztrájk a nagy többségnek, total érdektelen volt,nekem csalódás, hogy mindenkinek saját demokráciája van és magasan tesz felebarátja „demokráciájára”

  • gratulálok Chris és a többiek, ott vonszolják a járdán a lábuknál fogva akik ellene mernek szólni… és a nagytőkések profitja nem szenvedhet kárt, a többi kit érdekel, mindez két USA miniszter telefonhívása után Windsor ban persze a statisztikák maradtak mindenki beteg… és …

  • Rodeo11
    2022 február 11
    9:21 du.

    Neked ÁLTALÁBAN nincs mondanivalód, csak propagandád.

    Kínai, É-Koreai, orosz. Vagy délamerikai kis mocskos diktatúrák.

    Mikor melyiktől kapod a megbízást.

  • Rodeo:
    És amint látom a műveltséged fitogtatásában alulmúltad önmagadat.
    Idézgetsz mindenfélét amikről fingásod sincs hehehe

    Kb. olyan vagy mint ez a Jurák-gyerek : felhoz mindenféle , általa „ütősnek” vélt kifejezést de gőze sincs róla mit jelentenek azok.

    Primkó vagy öreg. Naon sajnálom, evvan.
    Csak éppen az orcád akkora mint a budai Várban a Bécsikapu.

  • slapaj
    2022 február 12
    4:29 du.

    Mitakarsz már megint tégedet kirúgtak a torontói egyetemről plagizáció miatt.

    Ez -amint olvasom és hallom- a fajtádnak alapvető sajátossága:
    Biológiailag képtelen vagytok lopás nélkül megélni.

  • “I have recently been advised of allegations that at least three CANSOFCOM [Canadian Special Operations Forces Command] members have been, in some form or another, supporting the ongoing protests in Ottawa,” Commander Major-General Steve Boivin said.

    It’s not clear whether the personnel took to the streets of the Canadian capital, joining the truckers and their supporters in person, or have otherwise stated their approval of the protest.

  • Végre elkezdték a hídról letakarítani a szemetet…

    Valaki itt a minap megpróbálta bagatellizálni azt a tényt hogy
    ezek kisgyemekeket tolnak magukelé a várható hatósági fellépés miatt.

    Viszont elkezdtek jönni a CNN hiradójában a képriportok a helyszínekről.

    Hát bizonykérem, ott láthatóak a 8-10 áves gyerekek némelyik kézenfogva, mások rollerozgatnak miközben a rendőrsorfal parancsra vár…

    Undorító, Dehát..a nácik már csak ilyenek : mindig mások mőgül hősködnek addig, amig nem vergődnek abszolút hatalomra.

    Akkor viszont elkezdik a tömegmészárlást.

  • Rodeo11
    2022 február 13
    4:02 du.

    Te idióta.
    Ha fikarcnyit is tudnál arról az országról amelyik befogadott tégedet (eléggé könnyelműen), amelynek a szociális hálóján élősködsz és amelyiket ezért engeszthetetlenül gyűlőlsz, akkor tudhatnád hogy az egész világon Kanadában a legmagasabb az átoltottsági arány.
    Csak minden második ember nincs még beoltva.

    A kamionosok 90 % -a is be van oltva.
    Tehát nyilvánvaló hogy őket nem lehetett ilyen hülyeséggel balhéba ráncigálni. Ha mégis páran eljöttek közülük, akkor azért tették mert kimondva ugyan nem volt de mégis tudták hogy ez egy demokrácia ellenes megmozdulás.Párszáz náci vagy félnáci terrorja milliók ellen.

    Azu ilyen emberi hulladékokat le kell kotorni a közutakról.Hogy a többi pár millió ember végezhesse a dolgát.

    Tégedet is ki kellene kotorni Kanadából, dehát ott demokrácia van. Még az ilyen gennytócsákat is eltűrik mint amilyen te is vagy.

  • Geyza
    2022 február 14
    9:40 de.

    nem olvasok geyza-t!

  • D.Bernstein;
    A „demokracia” a lakosssag tobbseghatarozatat jelenti!

    Amikor a „kisebbseg” a korlatlan urlakopdo az diktatura, barminek is nevezne azt!

  • Az Ambasador hidon levo forgalom helyreallitva,tehat megy a kerskedelmi forgalom a ket (Canada-US) nemzet kozott.

  • Orsós Elemér

    Az Ukrajna és az Oroszország körüli blokádról is értekezhetnénk egy kicsit, mert azoknak nagyságrendekkel nagyobb globális tétje van, mint ennek a lokális, már levert piti műbalhénak!

  • butella
    2022 február 12
    4:42 de.

    tegnap megalakult Izrael Freedom Convoy-ja a francia, belga és holland, Austral, New Zeeland-i, canada-i, USA-beli mellett

    mindenki átkozott és persze mesélj butella, mi van benned ???

  • HAPPENING NOW IN ISRAEL: 30,000 vehicles and 40 convoys from 40 cities across Israel converge into one united Israeli Freedom Convoy in Jerusalem to protest the undemocratic #Covid restrictions. Inspired by the great #CanadianFreedomConvoy
    #IsraeliFreedomConvoy #FreedomConvoy

  • Orsós Elemér

    Mellesleg had kérdezzem meg az itteni szakértőktől hogy, ezek a szabadságharcosok miből finanszírozták az előkészületekkel immár 2 hete tartó jamboreejukat, mert hétsz…ség hogy, az országúti erődjeik meglehetős kamatos hiteleinek törlesztése mellett erre a vidám profitmentes szórakozási időre kibobni való pénzük nem letetett?! Rosszul tudom, hogy a kanadai kamionosok is saját tulajdonu vagy jelzáloggal terhelt, esetleg bérelt járműveikkel fuvaroznak? Ja, és mivel akadályozzák őket és kik, ha állítólag 80 %-uk alaposan bevakcinázott? Szívesen várom még a tudatlan hülyézésig fajuló cáfolatokat is! 😀

  • Orsós Elemér
    2022 február 15
    6:06 de.

    Elemér, kapkodsz!
    van speckó biztosítás a kieső bevételek és a munkaeszköz hitelek törlesztésére és annak is ára van, most a dicső Christia Freeland ennek törvénytelen megvonásán is ólálkodik, meg hekkelget is a kormányzat bankszámlákat és zárolja azokat, győzni akar

    közben Oltárylyóban holnap éjfélkor mexünik menden vesztegzár azaz Ottawa ban is mivel az is Oltárylyó ban van!
    a provinciák sorra mexünteték a vesztegzárat így múlt időben!

    ez az egész a blue collar azaz dolgozó középréteg elleni támadás és java részük nem a kamionosok akik dudálnak is hanem gyalogosok akik kurvára élvezik a csinbummcirkuszt… és nem mennek haza most a hatóságok tilosban parkolásért és közterületen sátrazásért tudnak bírságot kiszabni és nincs munkaerő arra sem pláne a lebontásra és a kitakarításra RCMP lovon nem fogy barbecue -ket összeszedni és rakodni a SWAT ba öltözött rendőr meg a vaskesztyűben nem tud mást fogni mint gumibotot

    namost ez a 3 hét {nem kettő} a gazdaságnak nagyobb kár mint a sok pándémikus akármi általi bevétel, azaz jobb lenne azt teljesíteni amit követelnek és nem haggyák abba, mint herce hurcát és csinnbummcirkuszt csinálni a kormányzat nemcsak nevetségessé tette magát a nemzetközben {Izraelben kanadai zászlókkal vonúl 30000 Fredom Convoy Jeruzsálembe} hanem megbukott le lesznek váltva ha kóbor kutyára akkor arra de ezekre senki sem

    a többit deriváld ki az állam ellopott $12000000 -t a közadakozást amit a nép zsebpénzéből adakozott nekik, meghekkelte a kormány a számlát

    ijen a hejzet és hamarosan rendkívüli választások is várhatóak nekem is van egy voksom

  • Orsós Elemér
    2022 február 14
    6:37 du.

    Hogy tenmagad nem tulajdonitasz tul nagy jelentöséget ennek „piti mübalhénak” az érthetö, hiszen nem sok tényszerü ismerettel rendelkezel a hátteréröl

    Megnyugtatésként csak annyit az orosz-ukrán balhéról, hogy bizony ez maga is részét képezi a fösodornak
    Csak annyit elgondolkodásként, hogy vajon miért rögtön a Bide n éra elsö témája lett?

    A többiekkel felesleges szót is váltanom erröl, hiszen a 99% hülyére vett közé nyugodt szivvel-lélekkel belefér valamennyi hozzászóló (1-2 kivétellel) – a csalánosztogató fögurut elsö helyen számolva
    Ennek a számnak a fényében (99%), itt bizony elég sok felvilágosult jelenik meg. (100-ból 1 helyett 20-ból néhány)

    Hogy léteznek olyanok akik elkötelezik magukat „szabadságharcra” saját áldozataik árán is gyerekeik jövöje érdekében bizony kivénhedt marxista opportunisták számára (akik bármit csakis saját azonnali gyereségük érdekében tesznek) érthetetlen és felfoghatatlan

  • Orsós Elemér
    2022 február 15
    6:06 de.

    Feltételezhetőleg a ruszki titkosszolgálat van ebben (is) benne.

    Felettébb gyanús hogy amikor éppen ki akarják ők robbantani a harmadik világháborút, ilyen hűlyeségekre toboroznak olyan balfékeket akik hajlamosak mindenre egypár idiótikus ámde hangzatos jelszó révén.

    Pl. ” Le A COVID DIKTATÚRÁVAL ”
    Itt is mindenfelé láthatóak ezek az ún. „Mihazánk” plakátok de érdekes módon csak ott kerekednek ekkora balhék ahol megbukott a szélsőjobb.

    Parteingenosse Putyin jópár évvel ezelőtt kijelentette hogy neki Magyarországon a természetes szövetségese a Jobbik.

    (Azóta kicsit konszolidálódott ugyan a Jobbik de van helyette más szélsőjobbos gyülevész had.)

  • Rodeo11
    2022 február 11
    9:48 du.

    Bocs, hogy a kérdésedet válasz nélkül hagytam, hiszen tulon-tul is nyitott (költöi)

    a válasz:

    MINDEN KÉTSÉG NÉLKÜL

    tekints nyugodtan a nagy hirtelenjében elkövetett rágalmazó cikkek sokaságára, a valódi respekt hiányára, az intoleranciára ami a nagy többség bejegyzéséböl korlátlanul kiömlik ..
    Akik a demokráciát mint a korlátlan és megfellebezhetetlen hatalmaskodás eszközét éltetik – és ennek kapcsán a pofádba tolják

    inkább ezt nem sorolom, hanem visszaidézem a szavaid:

    „álmodozó, nem tanúlt hellén kultúrát, Uruk, Ur, és a nagy a Mezopotám birodalom is terra incógnita volt számára, de hatalmas szíve és hozzávaló esze volt INHERENS…

    …nem tanult hellén kulturát ..

  • Hm..Érdekes.

    Jópár napja Rodeo a felettébb gyanús akárki azt találta itt beírni hogy idézem :

    „Feltámadott a népek tengere”

    Írta ezt akkor, amikor még csak párszáz semmirekellő blokkolta a forgalmat Ottawában.

    Szó sem volt arról hogy más országokra is kiterjed ez a szélsőjobbos megmozdulás.

    Következésképpen valamit tudhatott ez a szemétláda.

    MEgkozkáztatom azt is hogy valamiféleképpen benne van ezeknek a mocsokságoknak a megszervezésében.

    Innentől nem tudja letagadni hogy nem a ruszkik és kínaiak fizetesi listáján van és az ő érdekeiket képviseli mindig és mindenhol.

    Egy pöttöm kis szerencsétlen kettős (vagy hármas) ügynököcske
    ő, aki megdöglik azért hogy valakik egypár jó szót szoáljanak hozzá.

  • Geyza
    2022 február 15
    12:31 du.

    CNN hejett javaslom a Haaretz -et én annak a Schabes -i különkiadásában olvastam érdekességeket

  • Elemér

    Remélem az EuroNews riportját a censura maguk közé tartozónak tekinti

    ime az Eu parlamentben baloldali demokrata képviselök véleménye a konfliktusról:

  • Orsós Elemér

    Geyza, Rodeo, szorgalmasan olvasgassátok az amerikai háborús veteránok lapját is, mely saját megtapasztalásaik jóvoltából roppant tárgyilagos és önmérsékelt, annak ellenére vagy azért, mert ők már megjárták azt a poklot amit előbb az őket „igazságos” -és profitábilis- háborúkba uszítóknak kötelezően ki kellett volna próbálni!
    https://www.veteranstoday.com/

  • Orsós Elemér
    2022 február 16
    5:41 de.
    Elemér kösz, de a veteránok annak az államnak a hősi halottai vagy nyomorúltjai amej oda küldte őket és önként zsoldért mentek a bérben benne van a fejük elvesztése is, nem ment volna oda most lenne feje

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 február 15
    12:21 du.

    https://neokohn.hu/2022/02/16/az-europai-unio-is-megfenyegette-oroszorszagot/

    Szerinted mitől fosik a NATO által is zsarolt EU és kitől KELL fegyvert vásárolniuk?
    Mellesleg szerinted a -valóban provokativ- Varsói Szerződés megszünésével van-e létjogosultsága a védelmi célokból létrehozott -még a Varsó Szerződés előtt megalakult- NATO-nak? És mára mitől védelmi szervezet a NATO, amikor jobbára nem kért, sőt hamis zászlós háborús beavatkozásokat végez hatáskörén kívül?!