Amikor ellentüntetők átveszik a hatalmat Ottawában — Blokád és nemzeti vészhelyzet Kanadában

2022 február 15 12:19 du.40 hozzászólás

A rendvédelmi szervek tehetetlenségére válaszoltak ottawaiak a hétvégén, amikor ezer ellentüntető blokádot alakított ki a centrumba vezető Billings Bridge-nél. Vasárnap az ezer fős tömeg 9 órán keresztül állta el a hídat, illetve a Bank és Riverside kereszteződést. Ezzel 35 pick-up teherautónak tette lehetetlenné, hogy a belvárosi tüntetéshez csatlakozzon. De nem csak arról volt szó, hogy a kisteherautók nem indulhattak a centrumba. A tömeg úgy körbeállta a járműveket, hogy távozni sem tudtak a vezetők. Az ellentüntetők leszedték a teherautókról a zászlókat és egyéb táblákat, illetve elkobózták a hordozható benzintartályaikat és csak órákkal később engedték meg, hogy távozannak a kifelé vezető úton. „Az arcukon, amikor levettük a zászlóikat, a vereség, nem pedig a büszkeség látszott”–mondta Andrea Harden, az egyik ellentüntető. A rendőrség többször kérte az ellentüntetőktől, hogy engedjék ki a kisteherautókat, de a helyiek nem hitték el a rendőrségnek, hogy a sofőrök nem próbálnak más úton a belvárosba jutni.

Az ellenblokádot Sean Burges szervezte a Facebookon keresztül szomba este tíz óra után. Vasárnap reggel pár tucatnyian csatlakoztak hozzá a belvárostól délre fekvő Billings Bridge déli hídfőjénél. Pár órán belül erdőtűzként terjedt a hír és „Billings bridge-i csataként” említették a helyiek a blokádot. A tömeg ezer főre nőtt. A helyi önkormányzati képviselő — Shawn Menard — is jelen volt az ellentüntetésen, úgy szintén Joel Harden, a választókerület tartományi képviselője. Harden komoly aggodalommal figyelte az egész akciót.

„A polgárokat nem szabadna belekényszeríteni abba a helyzetbe, hogy ők legyenek a bűnüldöző szervek” – mondta Harden. „Csak azt szeretném, ha az emberek a saját biztonságukra is gondolnának”–tette hozzá. A szürreális helyzethez az is hozzájárul, hogy a helyszínen lévő rendőrök többnyire passzívan nézték az egészet, mivel semmire nem kaptak felhatalmazást.

Ellentüntetők a Bank Streeten az elmúlt hétvégén. Fotó: James Hutt

Mivel, úgy tűnik, hogy a helyi rendőrség lényegében lemondott kötelességéről és nem tudja helyreállítani a rendet, a mindennapi polgárok vették at a rendvédelmi feladatokat — legalábbis vasárnap. De elképzelhető, hogy lesz ennek folytatása. A Community Solidarity Ottawa szándékozik hasonló polgári fellépéseket szervezni. Továbbá felmerült az az ötlet, hogy ellentüntetők körbezárhatják az ostrom résztvevőit a belvárosban — amennyiben a rendőrség továbbra is tehetetlen marad. Igy se élelem, se benzin nem jut be oda.

A rendvédelem csődje Ottawában, illetve az a hír, hogy az albertai Coutts nevű határátkelőnél történő blokádnál lőszereket talált a lovasrendőrség hozzájárult ahhoz, hogy hétfő délután Justin Trudeau miniszterelnök bejelentette, hogy a szövetségi vészhelyzeti törvény adta rendkívüli hatalmakat fogja felhasználni a kormány arra, hogy véget vessen az ottawai ostromnak, illetve az egyéb blokádoknak. A rendkívüli hatalmak közé tartozik az, hogy a kormány magánvállalotokat kötelezhet arra, hogy szolgáltatásokat nyújtsanak a hatóságoknak — független attól, hogy a tulajdonos mit gondol erről. Ebben a helyzetben ez elsősorban a vontató cégekre vonatkozik, amelyek eddig nem voltak hajlandóak segítséget nyújtani a hatóságoknak az ottawai ostrom felszámolása érdekében. Továbbá a vészhelyzeti törvény lehetővé teszi a gyülekezési jog felfüggesztését, illetve az ostromban résztvevők személyes bankszámláinak befagyasztását.

Kanada történelmében először folyamodik kormány az 1988-as Emergencies Act-hoz. De korábban éppen Justin Trudeau édesapja — Pierre Trudeau — folyamodott a jelenlegi törvény korábbi verziójához 1970-ben — a War Measures Act-hoz — amikor québeci szeparatista terroristák elrabolták Pierre Laporte tartományi minisztert, illetve az Egyesült Királyság egyik diplomatáját — James Cross-t. Laporte-ot meg is ölték és a tartományi liberális kormány az összeomlás szélén volt, amikor végül bevonult a hadsereg.

Fegyverekkel, lőszerrel voltak felszerelve Albertában

Indokolt volt-e Justin Trudeau drámai döntése hétfő délután? Valószínű igen, már csak azért is, mert a Couttsból érkező hírek egy rakás fegyverről arra utalhatnak, hogy lőszerek az ottawai ostromban is lehetnek. Pontosan mit is talált a rendőrség, amikor 13 tüntetőt letartóztatott Albertában?

  • 13 hosszú pisztolyt
  • kézifegyvereket
  • többféle testpáncélt
  • egy bozótvágó kést
  • nagy mennyiségű lőszert

Lemondott Ottawa rendőr főkapitánya

Ottawában hétfő reggel lemondott Peter Sloly, a helyi rendőrség főkapitánya. 2024-ben ért volna véget Sloly szerződése. De a több mint két hete tartó káosz és az ottawai rendőrség teljes csődje lehetetlenné tette a folytatást. Bár néhány kamion hétfő estére elhagyta a belvárost — elsősorban a sűrűn lakott utcákat — a parlamenti negyed immár 18 napja ostrom alatt van.

 

 

40 hozzászólás

  • Egyébként nem lehet hiteles infókat szerezni a NET-ről.

    Két vagy három helyről lehet ma tájékozódni.

    Egyik a Kanadai Magyar Hírlap, (Legalábis ami Kanadát illeti)

    a másik az amerikai CNN televízió

    és kissé szűkszavubban ugyan de a német NTV ill N24 állami hírtelevíziókból.

    A neten a nácik (vagyis a szentpétervári Fake-news gyár) dezinformációi terjengenek,
    mint sertésneveldében a disznó-fing.)

    Még megfogom nézni a Francia satellit hírcsatornákat is.
    Eddig kihagytam ezeket. Van kettő is : egy francia és egy angol nyelvű. Más és más szerkesztőséggel.

    Csak éppen a harmadik világháború esetleges kitörése háttérbe szorítja a nácik „világforradalmát”.

    Genosse Putyin, minekután mondhatni könyörög neki az egész NATO hogy hagyjon fel a rohadt terveivel, megjegyezte hogy idézem :
    „Únja már a hisztériát” ….ennyike. Az orosz cár. Únja.

  • Chris:

    Egyébként a „rendőrség” Budapesten is tehetetlen volt 2006-ban.

    A balhé alatt, de utána is.

    Páldául nagyobb kárt okoztak egyszer, amikor valami kis utótüncikézésbe fogtak a nácik az Erzsébet-hídon, mert a hülye zsaruk az úttesten sorfalat állva próbáltak rendet tartani.
    Emiatt bedugult a fél Város.

    Nekik csak az úttest volt a jó.Ahelyett hogy elzavarták volna a jó f..szba a huligánoket, akik kevesebben voltak mint a zsaruk.

    Ráadásul a félkegyelmű balos kormány azokat a rendőröket hurcolta meg akik kissé kiosztottak egy pár rohadékot.

  • ez egy nagyon érdekes hejzet, köszönet az objektív hangnemű cikkért!
    magánvéleményem!!!{SIC}
    a rendőrség nagyon hejesen „nem járt el” sem a kállai kettőst, sem a Wiener Waltzer-t!
    a Rendőrség és a rendőr feladata ki is van nagy betűkkel festve minden erőszak autójukra: Serve & Protect!!!

    és a két csoport mind a kettő kanadai állampolgár és egymással ellentétes véleményen vannak, nem a rendőr, hanem a bíróság feladata eldönteni mejik van többen azaz a többség dönt!

    kérész életű és kétes értelmű az ellentüntetők érdeke!
    tulajdonképpen én nem is értem mit akarnak?

    a csalódottságot a furgonok sofőrjeinek arcán megértem: árulók mindig voltak és mindig lesznek még ha nem is tudják miért teszik, mert szeretném tudni ki is a szervezőjük?
    nézzük csak?
    Sean Burges: {facebook alapján}
    Senior Instructor Senior Instructor
    Carleton University — Global and International Studies · Full-time Carleton University — Global and International Studies · Full-time
    Jul 2020 – Present · 1 yr 8 mos Jul 2020 – Present · 1 yr 8 mos
    Ottawa, Ontario, CanadaOttawa, Ontario, Canada
    Primary responsibilities include teaching undergraduate course in the Bachelor of Global and International Studies as well as academic direction of the university-wide international internship program at Carleton University.

    FB ígér többet is de nem lapozok, fárasztó de Australian eredetű az onnani hejzet ismeretében semmi jóra nem utal vele kapcsolatban, a képviselőkém meg hát próbál tövig benyalni a hatalomnak, hátha nem a veszett fejsze nyele?

    ismerve a tényeket {sohasem a CNN ből mert az csak hazudik} AU jelenleg több százezres tömegben a Burges félék ellen tüntet és azok sem akarják abbahagyni

    másrészt a Burges félék international study{a bruhaha} korát nem találom de a dátumokból egy feltörekvő a hatalomhoz dörgölődző aljas szemétládát látok mint anno a pufajkásokat akik munkásabbak voltak a melósnál és Rajk Lászlót produkáltak de nem lőttek!!! hiába volt dobtárazva a kézifegyverük!!! {és ismertem ojat is aki majdnem nyomorból nyomorba került a IIVH után és asszitte majd ha beáll oda akkor de nem kapott az pufajkánál többet azután 1965 ben felébredt

    és persze vannak akik elhiszik a burgeséknek, hogy namostazutánmiismegmutattyukkikvagyunk ha eddig senkik sem voltunk de azok is maradnánk ha nem ordibálnánk mint az ordító egér egy nagy filozófus mondta: „a hangya mej a fűszál tetejéről Istent káromolja”

    na ez hosszabb lett mint akartam, bocs! de…:

  • Christopher Adam

    Geyza,

    Nekem is pont 2006 jutott eszembe az egész kapcsán. Pont ezt írtam a múlt héten egyik barátomnak. Ahogyan Trudeau, illetve az önkormányzat és tartomány ezt eddig kezelte, az is kb. olyan, mint ahogyan az akkori magyar kormányzat próbált rendet teremteni 2006-ban. Hiba volt, hogy Trudeau az első két hét alatt lényegében el volt tünve, illetve az is, hogy az egészet azzal intézte el, hogy itt csak néhány szélsőséges kis csoport masiroz zászlóval. Nyilvánvaló, hogy már az elejétől fogva, itt súlyosabb válságról volt szó.

  • Christopher Adam
    2022 február 15
    3:26 du.

    tárgyilagos és dodonai maradtál az uccsó mondatodban, {de én érteni vélem, és ha… akkó’ egyetértünk}

    várjunk egy pár napot, amint a vesztegzárak országszerte lejárnak mint egy vekker, akkó’ lesz csak :

    „Óh az lesz kéjes óra, majd ha áll az akasztófa, jaj be jó lesz jaj be szép lesz Ozmin ojan üdvöt érez…”

    Mozart: Szöktetés a szerájból {ha a szerájt behejettesítem: vesztegzárral?}

    Freeland megkapja és ugyanazzal a lendülettel a Sanjay fejéről is lila turbánok repkednek JT meg majd les ki a fejiből

  • Rodeio

    látod-látod

    már készülnek a demokratikus haditervek a rendkivüli állapot alatti tisztogatásokról
    Bár lehet, hogy egyelöre lekéstek róla …??!!
    A helyi hatóságok jóvoltából kénytelenek elnapolni a diktatura rögtöni bevezetését?

    Nem hinném, inkább kivárják a „jobb alakalmat” az elözetes tervek szerint.
    valami ujabb bicho majd ami kukoricaz, és ráadásul megfejelve inflációival, éhséggel és hasonló nyalánkságokkal

    A demokratikus „erök” szinrelépéséhez nagyobb demokracia szószólók (azaz butella (besancon) féle sikitozok) szukségeltetene)

  • Gabriel! Te egy echte náci vagy!

  • Rodeio

    Latod, hogy most naci lettem, rádasul echte,
    remélem ennek tudatában a censura beengedi a videot – hisz kifejezetten „demokratikus” csatorna termék

    ATV helyszini riport
    semleges igyekszik maradni –

  • Göllner András

    @ szikra

    Pontosítanék. Gabriel egy karikás szemű, echte, Izraelita szinekben gusztustalankodó, náci segéd-hernyó. A karikás szemű segédhernyókra nem kell odafigyelni, de tisztába kell lenni hollétükkel,és idönként jól nyakon kell önteni őket azzal a lével amiben utaznak.

    A mi karikásszeműnknek a mondanivalója, azon felül hogy rendszeresen terjedelmes helyet foglal el idelenn (mint a levegőt szennyező teherautók Ottawa belvárosában), semmi jelentősége. A cikknek viszont lényeges a mondanivalója, és köszönet jár érte. Bemutatja, hogy a társadalmilag felelős polgárnak lehetősége van szembefordulni a szélsőjobb, a kapitlizmus szerencselovagjainak sötét pénzén meghúlyített lumpennel, amely mint a 20-as, 30-as években, most is a fasizmus ékeként hasítja szét a társadalmi szolidaritást. Hajrá ottawai polgárok, hajrá !!! Ne hagyjátok magatokat és közösségeteket megerőszakolni a szeretet-látszatával seftelő erőszakoskodók és azok segédhernyói által. Még többen, még nagyobb erővel menjetek ki az utcákra és vegyétek vissza a hatalmat azoktól akik már egyszer a szakadék széléig tolták az emberiséget.

  • Gabriel:

    Az is az egyik baj teveled, hogy úgy bux rája minden szarra
    (jelen esetben Rodeora) mint gyöngytyúk a takonyra.
    Nem kellene pedig …

  • Gabriel:

    Tégedet nem zavar az az aprócska tény hogy az ATV tulaja, bizonyos pádre Németh Sándor a Nagyjómurunk kebelbeli barátja ?

    Vagypedig ostobaságodban ezzel a baromsággal akarod borzolni az idegeket ?

  • Gabriel
    2022 február 15
    6:51 du.
    kösz, én amit akartam elmon’tam, hagyjuk a többieket is szóhoz jutni, elvégre demokrácia lenne, vagy mi a frász?
    azért elolvastam a többieket is, nincs rá mondanivalóm.

  • Auróra Borealis

    Göllner 6:56 & szikra 5:25

    C S A T L A K O Z O M . a megállapításaitokhoz.

  • Dicséret és köszönet szentjóbi olivér keresztfiának,az állandó objektív beírásaiért.
    „Uszítsuk egymást gyerekek,
    Hisz minden percért kár!”

  • 02.15.6:51

    Az a.t.v összeállítás csak annyiban „tárgyilagos” – de nem objektív – hogy bemutat egy primitív . l u m p e n . h a p p e n i n g e t . Ottawa belvárosában, ill. ennek két, ugyancsak primitív, velünk csak nyelvrokon résztvevőjét, persze kihagyva az anyagból a kanadai hivatalosságok,de különösen az úgynevezett „Convoy” által biztosan . m e g k á r o s í t o t t . több-százezer(?) ottawai . l a k o s . hangját.

    A riporternő primitív mondata, miszerint úgymond a lakosság ” j o g o s n a k ” tartja a kamionosok ” f r u s z t r á c i ó j á t „,egy botcsinálta riporter buta fecsegése… Tudniillik többekközt a frusztráció pszichológiai és nem jogi kategória, mely legjobb esetben is egy indokolt lelkiállapotot feltételezhet, ami . j o g i l a g . n e m . bizonyítja az úgynevezett demonstráció indokoltságát… = Hamis és fals a.t.v tájékoztatás

  • SchumackerLady

    Sokan hiszik azt – az atv okoskái is – ha bárki bárhol tüntet, azzal már eleve szolidárisnak kell, legalábbis illik lenni.
    Pedig nem minden megmozdulás képvisel és érdemel jogos, és arányaiban indokolt társadalmi elismerést, illetve szolidaritást. Különösen nem a gazdaságon belüli – létszámát tekintve – elenyésző erőszakos kisebbség, amely ezt a tényt saját egyedi termelőeszközeinek kolosszális méreteivel akarja a többségből drasztikus módszerekkel – pl. blokádokkal – kicsikarni. Teszi ezt ahelyett hogy vélt jogtalanság panaszával bírósághoz, vagy más népképviseleti szervekhez fordulna. Ehelyett leállítja az ország érhálózatát, anarchiába taszítva azt, hogy az aktuális és demokratikusan megválasztott hatalmat emiatt bukni lássa.
    Megjegyzem, emögött az anarchizmus mögött semmi szükségszerű, azaz jogos, pl munkás- osztályérdek nem húzódik meg.

  • Göllner András
    2022 február 15
    6:56 du.
    @ szikra

    „Pontosítanék. Gabriel egy karikás szemű, echte, Izraelita színekben gusztustalankodó, náci segéd-hernyó.”
    —————————————————————–

    Ez egy echte filoszemita jótétlélek megállapítása!!!
    „Zöldre van a zöldre van a
    Hűségháza festve…”

  • a lényeg ebben van, Kanadába kitántorgott ávós elvtársak, a katonák IS követelik a hazugságok és a népirtó löttyök befejezését:
    https://www.facebook.com/100001221679606/videos/361847839116213/

  • az eredeti:

  • Az ellentüntetők bankszámláit is be kell fagyasztani és akkor majd rend lesz!

  • A kommenteket olvasva, itt több a náci, mint az SS-ben. De még Stalin is sírva könyörögne a receptért amit Geyza, Gabriel leművel.
    Kibújik a szög a zsákból, a „demokratikus” liberálisok már akasztanák a másként gondolkodókat.

  • gyuri10
    2022 február 16
    5:37 de.

    idézek:

    „„Mikor a zsidóság bizonyos rétegeit elszédítette az emancipáció, amelyben a zsidókérdés végleges megoldását látták, úgy vélték, hogy az asszimiláció érdekében teljesen szakítani kell a zsidó kultúra minden maradványával. A zsidó történeti tudat elhalványítása, a héber nyelv kiküszöbölése, vagy legalábbis templomba szorítása, a zsidó vallás nemzeti elemeinek eltagadása és elhomályosítása, az ősi Cijonnal való szakítása és a jövendő Cijon újjászületési hitének megtagadása az asszimiláns zsidóságnak szinte dogmája lett. […] A zsidó tudást egyszerűen »felekezetiségnek« degradálták. Így nőtt fel egy zsidó nemzedék nálunk, amelynek idegen volt a héber betű, a Szentírást csak a bibliázó Ady-idézetekből ismerte, és a zsidó történelem adatait antiszemita pamfletekből merítette….”

    Talán tudod is hogy honnan idéztem (milyen alkalomból 1938-ból)…
    És azt is tudjuk ami rövidesen utána be is következett …

  • Auróra Borealis
    2022 február 16
    3:46 de.

    Idézek Tőled :

    „Göllner 6:56 & szikra 5:25
    C S A T L A K O Z O M . a megállapításaitokhoz.”

    **********************************

    És természetesen én is !!

  • HIM :

    Irány a Kurucinfó. Mars kicsi huszár.

  • Orsós Elemér
    2022 február 16
    12:58 du.

    Továbbá a kőművesekét meg a balettáncosokét is.

    Elvégre ahol fűrészelnek, ott hullik a forgács, nemigaz ?

  • SchumackerLady

    Gábriél
    15.6:51

    „Látod . m o s t . náci lettem, méghozzá echte…”

    írod Rodeonak – szövetségest remélve – a benne remélt ideológiai színvonalhoz igazodva, illetve simulva, pedig

    . t e . n e m . is . m o s t . l e t t é l . n á c i …

  • Gabriel 16.2:34

    Érdekes egy fószer vagy te, hallod…

    Hol nácikhoz,míg ugyanazon a lapon pl

    itt is már a cionistákhoz dörgölődzöl

    pár óra, sőt akár pár perc eltéréssel.

    Másutt,hónapokkal ez előtt pedig Jézus

    hűséges követőjének vallod magad,pedig

    te tudod a legjobban, hogy e kétezer év

    zsidó üldözése épp e vélelem folyománya
    ˙

    A régi pesti leszólással mondhatnám, ügyes ha nem tudnám, hogy

    részedről pontosan ez a fajta cinikus kétszínű alkalmazkodás a

    KMH vegyes hangvételéhez a legcéltudatosabb, mondhatnók vajmi

    küldetéstudattal párosuló szarkeverő magatartás a’célból, hogy a

    kincsetérő liberális K M H olvasóit minél jobban megosszad,

    illetve eltávolítsad és eltaszítsd egymástól…

    Igaza van Göllner Tanár Úrnak, amikor joggal vágja kaméleon

    képedbe ,hogy te hol zsidó-gúnyát öltesz, hol meg barna, v. zöld

    ingben nagy titkok tudóját játszod,attól függően,h éppen kinek

    formálod aktuális, egymással homlokegyenest ellenkező szereped.

    Más, korabeli nácitól olvastam pont ilyen koncepciózus

    részleteket,mint a te Gyuri10-nek címzett Herzl idézeted,ahol az

    echte barnainges is zsidó irodalmi szövegkörnyezetből kiemelt

    egyes részleteken csámcsogva és hivatkozva bontogatta a saját

    antiszemita zsöngéit …

    Úgy mellesleg Herzl Tivadar, akitől idézel és unokaöccse Heltai

    Jenő nagy magyar költő nézetei is mennyire távol álltak

    egymástól, mely feszültség oka éppen a kétezer éves üldözöttség

    – a zsidó lét – korbeli állapota semmiképp sem a génekben hanem

    mindenképp a társadalmi viszonyokban keresendők.
    ˙

    1Szóval sötét . J A G O . vagy te, méghozzá annak is a „javából”

    … 🙁

  • Forinbras 8;30&
    Schúméker 10;23

    Érdekes kapcsolatot fedezek föl a Karikásról szóló eszmefuttatástok és egy rovartani analógia között:

    „Á l c a : a petéből kikelt utód, főként rovaroknál és más átalakulással fejlődő gerincteleneknél. Az álca bebábozódik a következő alakváltozáshoz, majd lárva lesz belőle…”

    Ugyanez a kifejezés az értelmező szótárban:

    „Á l c a : átvitt értelemben megtévesztő képmutatás; a valódi szándékot eltitkoló szenteskedés.”
    [pl:Gábris itt fönt,Gyurinak szánt pszeudózsidó szó-montázsa…]

    Mindezt még kiegészíteném, a . m i m i k r i . szóval, ahol az álcázás gyanánt a célját is rejtő lény, például a polip a környezetnek nemcsak színét, de gyakran a formáját is képes tökéletesen magára öltve azt leutánozni, méghozzá a másodperc töredéke alatt, sőt ha mégis zavarba hozzák akkor hatalmas, sötét álcafelhőt, azaz blöffök áradatát zúdítja kiszemelt, v. vélt áldozata képébe, hamis és bosszantóan rossz,nem is releváns idézetekkel agyonfűszerezve azt, hadd csípje ellenfelének még a szemét is 😀 .

  • Schumacker, FORTIMBRAS, málnaször, göllner …. és mások

    Ti nemhogy hatalmas tévedésben éltek, hanem egy gögös tudatlanságban – de mindenki abban a közegben röpköd, ami számára kedves, akár a legyek, akár a méhek

    köszönet amugy a szóhasználatért, belölem lehet még lepke is

    Ugy van ahogy mondjátok, én valóban nazionalista vagyok, felvállalom ahonnan jöttem – népem multját, jelenét, jövöjét

    Hontalan sehonnai bitangoknak problémás mindez csak (Petöfi szavaival élve) – akik multjukat, jelenüket valamihez – DE ÁLTALÁBAN VALIKIKHEZ – folyvást igazitani akarják megveszekedett erövel

    Hogy ki ölt ilyen-olyan gunyákat?
    Nincs róla veletek és társaitokkal mit beszélnem – csak is vak gyülölet és irigység szólatja veletek ezt, mert nekem nem kell küszködnöm magammal – tudom ki vagyok, honnan jövök és hová tartok
    Hála a Teremtönek a fiaim is…
    Nem én-nálam vannak problémák, nem az én identitástudatommal vannak zavarok, kettösségek – hármasságok ….

    Ha már Jézust is szóba hoztátok, töle is idézek:
    23 Jézus azonban nem válaszolt neki egy szót sem. Erre odamentek hozzá tanítványai, és kérték: „Bocsásd el, mert utánunk kiáltozik.” 24 De ő így felelt: „Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz.” 25 Az asszony pedig odaérve leborult előtte, és ezt mondta: „Uram, segíts rajtam!” 26 Jézus erre így válaszolt: „Nem jó elvenni a gyermekek kenyerét, és odadobni a kutyáknak.” 27 Az asszony azonban így felelt: „Úgy van, Uram! De hiszen a kutyák is esznek a morzsákból, amelyek uruk asztaláról hullanak.” Mateus 15:23-27 (Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliája)

    Jézus is NÁZI volt igy leegyszerüsetve a TI értelmezésetek alapján, jobb ha megtudjátok, jobb késön mint soha
    Marx viszont nemhogy Nazi, hanem egy igazi fasiszta, aki az egész életet a zsidó tudat, létezés, kultura – vagyis a zsidó nép kiirtására szentelte; töle is idézek …
    „Mi a zsidók földi vallása? A harácsolás. És mi a zsidók földi istene? A pénz”.

    Hát erröl szól a gyülöletetek, mint azé a Levi-törzséböl leszármazó valakié, aki itteni beirásáiban ugyan arra hivatkozot hogy Cohenita, de arcképének egy olyan zsidó képét használta, akit kitagadtak és kiátkoztak, a zsidó-gyülelet okán
    Arról áradozott gyönyörrel hogy milyen drága börkötésben jelennek az ujabb és és ujabb marx-kötetetek

    Tehát mindegy mint mondtok, számomra minden támadó szavatok gyönyör, merthogy bizonyitja alávaló szándékotokat

  • Gabriel,
    akikkel Te itt vitába szállsz,nekem már régen csak lábvíztől részegedő vevőim lehetnek.Amikor fogyóban van a szent italuk, akkor elő-elő kotorják a”címemet”.Ha nem küldünk nekik újabb szállítmányt előveszik és feszítenek nagy büszkén a barna és a zöld ingeikben.Nagy leffel hirdetik és bejósolják Izrael országa pusztulását,mert Salamon és Dávid királyok idején is Salamon királysága 80 év után bukott.Arról nem szeretnek említést tenni, hogy Dávid és utódainak uralma nemzetként 400 évig tartott.Népe (az én népem)pedig napjainkban és a minél később bekövetkező „világ végéig”élni és virulni fog.
    Köszönjük szépen,jól vagyunk!Az idejáró és a világ minden táját fertőző antiszemiták bosszantására.

  • Gabriel
    2022 február 17
    9:51 de.

    „Ha mindenki negatívumokat mond rólad,ideje hogy tükörbe nézz”

  • Gabriel
    17.9:51

    Amit itt is összehordozol az pontosan a rólad 02.16.10:23-i

    alapos jellemzésem tartalmát fedi le, de szinte szó szerint.

    Mi több,elismered benne kaméleoni attitűdöd sőt, az egy testben

    lakozó többszörös személyiségű énedet is. Pl. itt a KMH-n négy

    különböző egyént tartasz álarcként is magad elé, miközben a jó

    reputációd érdekében folyvást azt bizonygatod, ismered magadat

    és te egy és ugyanaz a személy vagy önmagaddal…

    Sőt itt ebben a kommentedben a saját megnyugtatásodra még a

    fiadat is tanúként idézed meg, hogy ugye „még ő is tudja, hogy

    te vagy te…” Persze, szerintem itt már többen sem vagyunk

    erről meggyőződve, azonban a KMH egy kultúr-közösség, amelyben

    az összetartás létkérdés és nem a széthúzás, ahol az „egy

    testben négy-lélek” típusú személyiség csak megosztást és a

    kollektíva bomlását idézi elő. Bizony már többen elpártoltak

    éppen te miattad. Erre pedig a KMH-nak semmi szüksége…

    UI
    Ez a komment a 10.23-as kommentemmel képez egy egységet.

  • T.MÁLNASZŐR 17.3:26

    Köszönöm a kiváló természettudományos kiegészítést és a témához szóló tök’odaillő hozzájárulást. 🙂

  • Geyza
    2022 február 17
    12:14 du.
    az nem lehet, hogy mindenki a legújabb „fekete lukba” nézve szemlél, egészen közelről?

  • Geyza

    Ébredj fel kispöcs, térj magadhoz és vedd ki a kezed a biliböl!

    Kik azok a mindenkik??

    mesélj már egy kicsit — hitegesd és ámitsad magad tovább – hogy micsoda „nagy” mindenkik körébe tartozónak tudhatod magadat
    Meg is simogatják a kis buksidat:
    „Jól van kicsike Gézukám – jól fel tudod mondani a leckét…” (ugyan eléggé stupid módon, de annál nyeröbb)

    Ugyan neked se Istened, se hazád – csak bálványaid (marx és minden bálvonyozója) így azért mégis ujra a Jézustól idézek, talán az mégis nektek értelmezhetöbb, mintha az Írásokra hivatkoznék….

    13 „Menjetek be a szoros kapun! Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a kárhozatba visz, és sokan vannak, akik azon járnak. 14 Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják.” Mateus 7:13-14 (Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliája)

    Mi közöm van veletek, akik a kárhozatra mentek, s magatokkal rángatjátok a sokaságot?
    Azt képzeled, hogy én is szükségét érzem annak, hogy akármiféle felfuvalkodott, gögös – de alapjában csak taknyos kölykök simogassák a buksimat?

    Felnött vagyok nem muleque – ahogy itt brazilban mondják..

    Az ilyen „demokratikus vezetök” akik amikor probléma merült fel az elsö reakciójukban elbujdokoltak, aztán amikor rájöttek, hogy azok akik ugyan felháborodtak, elegük abból, hogy majmot és hülyegyereket csináljanak belölük, de ennek ellenére tudják a mértéket a tisztességet, akkor nagy bátran elöbujtak a rókalyukból, felbátorodva már azonnal a karhatalmi eröket úszitották – na ilyenek azok, akiket kiképeztek a „jóléti nyugat” magyarhonból elmenekült fasisztoid professzorai – akik még kispöcsösebbek mint te.

    a jóleti nyugat „jóléte” az elmult évtizedekben a harmadik világbeliek kifosztásából ömlött ezekbe az országokba, amely judáspénzekböl ezek a „jólétben” fetrengve, a makonyától mármorosan részegitették a nyugati ifjuságot marx tanaival

    Ime az eredmény …
    Nyertetek persze, hogyne – látszatra ti vagytok sokan – a sokaság aki a kárhozatra megy

    isten veled…..

    a mennyiség igen minöséggé válik – a sok értéktelen semmi nagy nullává lészen – szorozhatod akárhánnyal

    Én nem kivánok keveredni ezzel – nagy bánatodra

    Nekem a fontos az a kevés ÉRTÉKES SZEMÉLY – akik ugyan számszerint sokkal kevesebben vannak, de egységben valódi értéket jelentenek – nem a nullák szorzódnak össze

    Van multjuk – van jelenük – és ami még fontosabb – VAN JÖVÖJÜK!!
    SOKEZERÉVES

    öntsd a fejedre a bilit – hátha még van esély felébredni

    egy idézet:
    „Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt.“

  • FORTIMBRAS
    2022 február 18
    10:18 de.

    …”Sőt itt ebben a kommentedben a saját megnyugtatásodra még a

    fiadat is tanúként idézed meg, hogy ugye “még ő is tudja, hogy

    te vagy te…” Persze, szerintem itt már többen sem vagyunk

    erről meggyőződve, azonban a KMH egy kultúr-közösség, amelyben

    az összetartás létkérdés…”

    Hogy mennyi gög, aljasság társul a magadávé tett eszmerendszeredben, és az azokban hivökben nem is kellett jobb, mint hogy az általad leirtakat csak párositsam az általam leirtakkal
    ugye, kis Virág ….

    az általam leirtak:
    …”tudom ki vagyok, honnan jövök és hová tartok
    Hála a Teremtönek a fiaim is…”

    igen senkiházi, szókiforgató, hontalan bitang, az én fiaim is tudják, honnan jöttek és hová tartanak…
    ès én erre büszke vagyok

    Vannak itt olyanok, akik vénségükre se birják értelmezni, honnan jöttek, és azt még ugyse, hogy hol is tartanak nemhogy hová tartanának

    A szókiforgatás, az intrikák, a hamis vádaskodások, az alaplétük – és legföképp az irigység mindenre és mindenkire, „aki kilóg a sorból”

  • Göllner András

    Hú de gusztustalan egy féreg vagy te karikás. Vissza tudnád fogni egy kicsit magadat? Muszály ilyen hosszas, és gusztustalan eresztésekkel szennyezned a levegőt ide lenn?

  • Göllner András, 2022 február 24, 11:11 de.

    Bravo Andras! 👍👍👍👏👏👏👍👍👍

  • Göllner András
    2022 február 24
    11:11 de.

    te mint társadalom tudós elmesélhetnéd azoknak akik csak hallottak ugyanerről, hogy mi miért jó és mi miért rossz, mert az utóbbi idők eseményei meglehetősen nagy zavart hagytak különféle egységsugarú olvasókban, bennem is!

    {én megpróbálom magamnak megmagyarázni, [nem publikálva], de azután olvasom, hogy az hüjeség}

  • Göllner András
    2022 február 24
    11:11 de.

    Régebben normálisabb volt.
    Biztosan öregszik vagy mi.