Börtönben az ottawai ostrom vezetője — Elkezdődött a tüntetők banktalanítása

2022 február 18 12:01 de.39 hozzászólás

Letartóztatták Tamara Lich-et, a három hete tartó ottawai ostrom vezetőjét csütörtök este. Hóviharban kapták el a vezért és bilincsben szállították el az Elgin Street-i rendőrkapitányságra. Békésen, ellenállás nélkül vitték el rendőrök a vezért. Pár órával korábban Lich jobbkezét – Chris Barber-t – szállították el a rendőrök. Ő sem tanúsított ellenállást. Közben Chrystia Freeland miniszerelnök-helyettes bejelentette: az ostrom számos vezetőjét villámgyorsan banktalanítottak. Ez annyit jelent, hogy kormányzati felszólításra a kanadai bankok minden pénzügyi szolgáltatást felmondanak az érintett személyekkel– folyószámlákat, hitelkártyák és jelzálogszerződéseket. Pénzüket pedig befagyasztják. Ez pillanatok alatt földönfutóvá teszi az érintett személyt, hiszen hírtelen lakbért, törlesztést, telefonszámlát és egy sor más havi költséget nem tud fizetni és semmilyen hitele nem marad. Freeland bejelentette, hogy pénteken folytatódik a banktalanítás. Ebben olyan személy is érintett lehet, aki ugyan nem vett részt személyesen az ostromban, de háttérből támogatta a lázadást.

Itt viszik el a rendőrök Tamara Lich-et. Éppen hóvihar van Ottawában.

Úgy tűnik, hogy a banktalanítás lett a kanadai kormány legkomolyabb ütőkártyája és ez oldhatja meg a hosszú ostromhelyzetet. Az ostrom egyik kulcsfigurája egy Crackpot Farmer néven bloggoló fiatalember akit 42 ezren követnek a Facebookon. Igazi neve Peter Stokdijk. Három hete vesz részt az ostromban kamionjával és eddig szinte mindennap egy imával összekötött sétát szervez a szövetségi kormány épületei előtt. Magabiztos, viszonylag higgadt hangvételű tudósításairól volt ismert. Csütörtök este viszont meglepetés érte. Mint, ahogy kiderült, a kamion amivel ostromolt nem is az övé, hanem szüleinek tulajdona. Ezért az ottawai rendőrség felhívta a Crackpot Farmer szüleit és jelezte, hogy banktalaníthatják a családi farmot, a szülők cégét és az aktivista fiatalembert is.  Peter Stokdijk azonnal bejelentette, hogy három hét után békésen elmozdítja a kamiont és szállodába költözik. Ezentúl gyalogosként vesz részt az ostromban — bár valószínű lesz ez még így se. Nem biztos, hogy visszaengedik a rendőrök a vörös zónába.

„Egy rettenes évünk volt a farmon. Egyszerűen nem tudjuk túlélni azt, ha elveszik tőlünk bankszámláinkat és banki szolgáltatásainkat”–magyarázta gyors visszavonulását Stokdijk. A családi farm és vállalkozás neve Stokdijk Greenhouses és az Nova Scotia tartománybeli Truro-ban található — Ottawától 1.344 kilométerre.

Peter Stokdijk — A Crackpot Farmer, az ottawai lengyel egyházközségből jelentkezik, ahol ebédet kapott.

A kanadai demokráciát próbálják megdönteni 

Freeland miniszterelnök-helyettes felszólította az ostrom támogatóit és résztvevőit:

„Különösen szeretném, ha az illegális blokádokban és illegális megszállásokban részt vevő emberek tudnák, hogy ezek az intézkedések valósak. Ezeket már alkalmazzák és hatásosak. Nem szolgál örömömre, hogy ezeket az intézkedéseket egyáltalán be kellett vezetni. Valójában nagy szomorúsággal tesszük ezt. De ne kételkedjenek elszántságunkban, hogy cselekedni fogunk, hogy megvédjük demokráciánkat, megvédjük gazdaságunkat, és hogy helyreállítjuk a békét.”

Az ellenzéki Konzervatív Párt aggasztónak tartja, hogy a Trudeau kormány „szeszélyből” befagyaszthatja az állampolgárok bankszámláit, illetve az ügyfelek banktalanítására kötelezheti a bankokat. Ugyanakkor nagyon úgy tűnik, hogy ez a stratégia vethet véget az ostromnak. A legelszántabb tüntetők is riasztónak tartják ezt a veszélyt. Van azonban egy gond: tovább radikalizálódhat a lakosság e része.

39 hozzászólás

  • annyit szeretnék {azt is nagyon halkan} megjegyezni, dús fantáziám ellenére nem tudom elképzelni a „szomorú” freelandot, viszont „másképpen” különféleképpen

  • nem ídézem, mert már egyszer törölted, tehát:
    Posa a Verdi Don Carlos-ban II Fülöp spanyol zsarnokkal beszélget egy őrűlt éjszakán sok minden szóba kerűl, és Fülöp azt mondja: Flandria -ban {mai Németalföld} a sok áldozat békét teremtett, és az emberek dolgoznak…;
    Posa: béke, béke borzalmas béke a sírok békéje, kiráj ne hagyd hogy a történelem mint Néró-t tartson számon

    számomra most Kanada felett Néró császár szelleme lebeg és Róma lángjait látom

  • Orsós Elemér

    Demokrácia

  • Orsós Elemér

    Most csak úgy józan paraszti logikával morfondírozok:
    Osztég mi van akkor, ha a kamionosok pénzbetéteinek elkobzásán okulva a haverok és azok haverjai -de általában a hőzöngő kisemberek- páni félelmükben elkezdik készpénzre váltani a bankszámláikat? Jó húzás volt ez, mert kiválthat egy készpénzt kiváltó öngerjesztő lavinát, nem beszélve a bankárok haragjáról, akik a hatalmas veszteségekért még a kormányt is képesek lennének sarokba szorítani?!

  • Orbániában az ilyen esetekben, amikor fel vannak háborodva és diktatúrát kiáltanak a tüntetők az alkalmazott procedúrán és Trudeau-t diktátornak tartják, Orbán ilyenkor azt szokta mondani: minden az alkotmánynak, illetve az alaptörvénynek, az ország törvényeit tiszteletben tartva történt a rend érdekében. Nincs itt kérem semmi látnivaló. Ha bárki bármi mást érzékelt, jelentse a hatóságoknál, ügyészségnél, rendőrségnél, …és ezennel hátra is dől a köpcös vezér akkor is, ha nem így van. Na de mondjuk Magyarországon minden hatalmi ág tetején és hatóság élén a testületekben is Orbán emberei ülnek. :))

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Rodeo

    Egyelőre még mindig nem Trudeau blokkolta le a majd’ 40-milliós kanadai lakosság békés, hétköznapjait, az utakat és a gazdaságot, hanem egy elenyésző militáris(!) és ettől már feltétlenül illegális kisebbség a maga mega-terjedelmű monstrumait váratlanul fegyverként harcba-vetve, azaz
    . e r e d e t i . r e n d e l t e t é s ü k t ő l . e l t é r ő . módon és célra használva, „f a l t ö r ő k o s k é n t” alkalmazva a többségében szuper értékes gépezeteiket.

    E felhasználási mód során keletkező esetleges károkat, a világon nincs az a biztosító, amely ezeket jogos követelésként értékelné
    Háborús esemény – tudniillik ez az – egyébként is minden biztosítási szerződésben kizáró okként szerepel.

    Tehát nemcsak méltatlan, nonszensz érvelés, de alattomos sandaság a valódi tényállást figyelmen kívül hagyva egy őrült gyújtogatóhoz, a legendás Néróhoz hasonlítani egy alapvetően demokratikus, liberális és törvényes kormányzó erőt különös tekintettel arra a körülményre,hogy a szerinted „gyújtogatást”, a békés élet megállítását éppen és pontosan bizonyos hőzöngő kamionos lázadók, fuvarosok követték el, azaz folytatják tovább a békés lakosság kárára.

    Rómát anno ugyancsak álmából riasztotta fel a minden előzetes bejelentés nélküli, Néró által gerjesztett és szított váratlan tűzvész… De a lángnyelvek legalább nem folytattak fülsiketítő dudálást Róma ártatlan lakói ellen, ahogy ezek a hőzöngő kamionhuszárok figyelmen kívül hagyva pihenő dolgozók, öregek, pici gyermekek és betegek(!) érdekét…

    „thu”

  • Kedves Kommentelők! Menjünk vissza az alap problémához. Adott cca. 120 ezer kamionos akik oda-vissza járnak Kanada és az Egyesült Államok között. Nekik írta elő a kormányzat, hogy csak oltottak tehetik meg, karantén nélkül. Az ok nagyon egyszerű, nem szeretné egyik ország sem, de főleg Kanada a vírus betegek számának növekedését. Érthető világos cél. Ebből a 120 ezer főből cca 10%, nincs beoltva, ez 12 ezer ember/kamionos. Nos emez 12 ezer ember érdekében indult a mozgalom elvileg. De csak elvileg, hiszen ezek közül nem mindenki saját kamionnal fuvaroz, és ráadásul nem mindenki ért egyet ezzel a megmozdulással. Mi is történt? Nos annyi „csak”, hogy egy csomó frusztrált és balhé kedvelő ember nem kevés politikai hátszéllel megtámogatva rácuppant erre a megmozdulásra, és ma már kormány buktatásról delirálnak, miközben egy/több város békés lakosságának életét keserítik meg. Nem is beszélve az egyéb gazdasági vesztességekről, amit az ellátási láncban a kamionok nem rendeltetésszerű fuvarozási célú felhasználása okán, -hiszen szinte fegyverként/úttorlaszként használják azokat-, okoznak. Sok kommentelő itt a demokráciát kéri számon a kormánytól. Mire fel? Amit a kamionosok és az un. szimpatizánsaik művelnek az nem éppen a demokrácia sárba tiprása? Kérem gondolkozzon el minden kommentelő, hogy mit is jelent a liberalizmus, a demokrácia. Egyet biztosan nem a polgártársainknak okozott hátrányok/károk okozását, saját vélt igazunk kierőszakolásával.

  • “tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 február 18
    8:30 de.
    Achille
    2022 február 18
    9:11 de.

    kérdésem csikiz, megkérdezem tőletek:
    mi lett volna, ha eltörli a hatalmi tébojdát és szabadon ereszti a keményen és teljes izoláltságban utazó és élő kamionosokat {is!}?

    a kanadai nép szava{többek között}:

    Also, Congratulations to Justin Trudeau for beating covid with absolutely no symptoms!

    That was the quickest recovery I have ever heard of and oddly, he hasn’t even mentioned having it other than when he ran and hid like a coward

  • Orsós
    Elemér
    18.6:51

    Szólj nekik. Hátha ők is így látják 😀

  • Rodeo11:
    Amit ír kedves Rodeo11 annak semmi köze ahhoz amit én írtam fentebb. Mindössze egy ostoba, és érthetetlen szóömleny aminek semmi köze az alapproblémához, de annál több a szélsőséges hőbörgéshez. Több hozzászólásából is ezt lehet kiolvasni, hiszen minden íráshoz szinte hozzászól hasonló stílusban. Az angolul betűzött szöveg meg éppen azt árulja el, hogy Önnek semmi köze nincs az alap problémához, azt mintha nem is lenne úgy kezeli, viszont annál több azokhoz akik zsigerből utálják Trudeau-t, és a liberális demokráciát, Kanadában éppúgy, mint a világ többi részén.

  • ˙

    Orsós E
    18.4:01

    Jópofa vagy, hogy semmi írásjelet nem teszel kommented egyetlen és magányosan álló . d e m o k r á c i a . szava után, vagy elé, vagy legalább rá – vagy mittom’én. Az legalább jelezné, hogy te itt most egyetértést, vagy tagadást, netán-tán egy gúnyos lefitymálás célzatát akarnád kifejezni. Tudniillik azt, hogy egyetértesz e a hőzöngő „maszek”* fuvarosok dühöngő, kártékony őrületével, vagy inkább a kormányzat törvényes intézkedéseit tartanád ildomosnak, illetve demokratikusnak…

    Annyiban mindenképp egyezzünk meg Mérke, hogy a demokrácia . p o l i t i k a i . rendszer, amely az abból részt . k a p ó – tehát nem kivevő, meg kiharapó 😀 – egyenjogú, vagyis a jog előtt egyenlő állampolgárok érdekeit egyenlő feltételek között osztja széjjel köztük. Mely rendszerben nem engedhető meg bármely félnek a külön, vagy egyéni hatalomra törtetése a többi X-millió érdeke fölé.

    S mint az jelen esetben előre is látható volt, egy tragikus világjárványban a maguk számára külön-státsuszt követelő
    e gy e s . türelmetlen és frusztrált fuvarosok nem úszhatják meg a társadalom jóval nagyobb hányada ellen elkövetett súlyos és . a r á n y t a l a n .kárát okozó bűnös tombolás következményeit, a kanadai 1982.52(2.)törvény, azaz ezek az Alkotmány szelleme szerint sem maradhatnak megtorlatlanok…

    Megjegyezném még, hogy ez az . o s t r o m g é p e k k e l . gyakorolt útblokád jogi helyzete abszolúte különbözik az egy vállalaton belüli munkabeszüntetés – sztrájk – jogi, munkaetikai és általános erkölcsi – megítélésétől. Az ugyanis csak egy munkaadó, illetve adott cég dolgozói közt zajló munkaügyi jogvitájára igyekszik munkavállalói oldalról jogi keretek között nyomást gyakorolni…

    Ezt a hatalmas különbséget azért és addig kell alaposan kihangsúlyoznunk, mielőtt még bárki is párhuzamot és egyenlőségjelet vonna a demokratikus munkabeszüntetés hagyományos és évszázados, jog előtt rég kivívott és apránként kicsiszolt . r e n d j e . és a törvényen-kívüli, ráadásképp erősen politikai töltetű és . f a l t ö r ő k o s o k k a l . vívott, még jelenleg is dübörgő . v á r o s t r o m . közé. 😀
    ˙

    *Maszek: magánszektor,ill. kisiparos,v.kiskereskedő (a kispolg.)
    [KellérDezső népszerű konferanszié bevett,immár köznyelvi szava]

  • Elemér 4:01

    Szerinted a demokrácia a . p a r t t a l a n
    – az egyénnek mindent szabad – szabadsággal
    lenne azonos ?

    Én emlékszem,”nemrég”még mit össze-dühöngtél
    azokon a parttalan szabadságról álmodozó vad
    egyéniségeken,akik a bácsi kertjéből,az ubor-
    kájából lopkodtak.(Tod’ kerítés+villanyáram)
    Te ott a rendőri erők fellépését hiányoltad,
    és tartottad jogosnak az önbíráskodást…

    Ezek a kamionosok más százezrek,vagy milliók
    szabad életét,szabad mozgását lopják már há-
    rom hete.Alapjogaikban akadályozzák apolgárt.
    Mit szólnál,ha csakaz ottawaiak vasdorongokat
    ragadva nekiesnének a csili-vili kamionoknak?

    Ugye,mégiscsak relevánsabb a rendőri”erőszak”

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Rodeo
    12:27

    Nem gondolnám >hatalmi tébolydának< azt a kényszer [járvány+háborús] főhadiszállást, mely bolond birodalmi- lépegetők 😀 – értsd: kamionok – támadása után több, mint két héten keresztül csendben megtűrve hagyja annak résztvevőit tobzódni randalírozni és a várost a feje tetejére állítani.

    A közrend és a közbiztonság védelme a miniszterelnök alkotmányos kötelessége, s hogy az erőszaknak sem engedve védi azokat, ami csakis a becsületét bizonyítja, és nem valamiféle tébolydát. Vagyis ez a dolga! Le a kalappal előtte…

    Mellesleg, az őt megbuktatni készülő "konzervatív" háttér- provokátorok valóban annak örülnének, ha Trudeau valóban nem tudna megbirkózni e kellemetlen, de megtisztelő feladatával és hatalmi tébolydává változtatná a kötelességét híven teljesítő kormányzatot. Ám pechükre nem így történik…

  • Achille
    2022 február 19
    2:27 de.
    „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 február 19
    5:40 de.

    Australia ban a Parlament elé vonúlt a több százezres tömeg a vesztegzár és hatalmi téboj ellen, kamionosok is részt vesznek

  • A gyalog-rém kinézetű nácivezér-spíné mostantól a női-cella lakóit rémisztgetheti illetve sokkolhatja rikácsolásaival vegyes zokogási rohamaival.

  • Rodeo el steigolhatnál már a sárgába a hazudozásaiddal meg az ócska náci dumáiddal

  • Azért nagyon szánalmas ez az egész.

    Néhányszáz esetleg ezer kispolgár, mint pl. a képen látható rozmár-képű fickó, elbukja a szabad-vállalkozósdit és nem magában keresi a hibát hanem a Kormányt meg az Alkotmányt okolja a csödjéért.

    Ezért aztán , mivel lehetősége van rá, el lehetetleníti milliók életét, momentán rájuk tolja a magánéleti sikertelenségét.

    A Rodeo meg a hozzá hasonló szar kis ügynököcskék pedig hurráoptimista hangon világforradalomról papolnak.

    Összetévesztik ezt a randalírozást a valódi megmozdulásokkal és sztrájkokkal. Amikben százezrek szoktak résztvenni, valós okok miatt.

    A legundorítóbb az az egészben, hogy ezek a kis mocskos senkik Kim Ir Szenhez meg Pinochet-hez hasonlitgatják azokat akik végre, a hoszas rábeszélés sikertelensége miatt fellépnek a huligánok ellen.

    „Feltámadt a népek tengere” mi ? Te idióta zenebohóc…hehehe „FELTÁMADT” aszongya….féleszű kis náci ügynük.

  • FORTIMBRAS
    2022 február 19
    2:49 de.
    Cukihara
    2022 február 19
    4:54 de.

    Úgy látom, Ti erősen el vagytok tévedve „valódi demokráciailag” és mintha csak a „nekem jó demokráciát” preferálnátok:
    Máshol és máskor ugyanilyen vagy hasonló kaliberű cselekmények -ahol lehet a más osztálybeli kipécézett antipatikus kárán jóízűen kárörvendezni- a szólás, vélemény és gyülekezési szabadság liberális kettős mércéjébe bőven beleférnek! Illusztris példaként had emeljem ki a példák közül az egyik legszembetűnőbbet a BLM fehérek elleni még mindig folyamatban levő mozgalmát, mely legalább ennyi emberiség, társadalom és vagyon elleni kárt okoz mint ez, de a lereagálása mégis sokkal enyhébb vagy tabu elbírálás alá esik! Namármost ha a bűntethetetlen rasszista BLM mozgalmat felmagasztalom és a kamion lázadást meg lenácizom akkor helyre áll a renomém? Erősen kilóg a ló láb! Nos ezért volt jó ez a mondat végi szándékos írásjeltelenség! Azért most már elárulom, elsőre kérdőjelre gondoltam, de így lett a legjobb! 😀 És tessék csak belegondolni mi lenne a BLM mozgalomból hasonló retorziók hatására! Egyikkel meg lehet csinálni, a másikkal nem! Hogyis híják ezt?

  • Orsós Elemér
    2022 február 19
    11:51 de.

    Sokkal izgalmasabb és akár kormányváltó is lehet, ha az emberek megrohamozzák a bankokat! 😀

  • Orsós Elemér
    2022 február 19
    12:00 du.
    Elemér, Kanadában még van törvény, és jog!
    annyit tuggy {te is és mások is!!!}
    a Kanadai Parlament és a Szenátus szabadságon van Március végéig azaz a Trudeau-Freeland duett intézkedései törvénytelenek, mert a legfelsőbb államhatalom nem hagyta azokat jóvá, ennek jogi következménye szokott lenni erről sokat tudna mesélni J.T. {IS!!!} akit mai napig fingatnak bizonyos kanadai főügyész kapcsán, meg a C-19 re elköltött Cdn 240000000000 ról amivel nem tud elszámolni az Auditor General már kezdi összeállítani a paksamétát erről, ez minimum 25 év kemény vasban!!! a JOG SZERINT!!!

    a BLM és a kamionos elégedetlenség összevetése egyrészt jól hangzik, másrészt a BLM {MINT NAGYON JÓL ÍROD} lángokban és rombolásban, gyilkolásban műxik és sok pátyolója már messze el is kerüli de a BLM nem az egyetlen ebben a témában
    azért katonai harci lovakkal eltaposni gyalogosokat {vídejók keringenek róla} nem a jog fellegvárának jellemzői!
    azok akik nem itt élnek azok olvassanak és tanuljanak és legyen véleményük az eseményekről, de aszt aki benne él és tapasztalja azt illetlenség le…zni
    üdv.

  • Orsós Elemér
    2022 február 19
    12:00 du.
    Elemér, Kanadában még van törvény, és jog!
    annyit tuggy {te is és mások is!!!}
    a Kanadai Parlament és a Szenátus szabadságon van Március végéig azaz a Trudeau-Freeland duett intézkedései törvénytelenek, mert a legfelsőbb államhatalom nem hagyta azokat jóvá, ennek jogi következménye szokott lenni erről sokat tudna mesélni J.T. {IS!!!} akit mai napig fingatnak bizonyos kanadai főügyész kapcsán, meg a C-19 re elköltött Cdn 240000000000 ról amivel nem tud elszámolni az Auditor General már kezdi összeállítani a paksamétát erről, ez minimum 25 év kemény vasban!!! a JOG SZERINT!!!

    a BLM és a kamionos elégedetlenség összevetése egyrészt jól hangzik, másrészt a BLM {MINT NAGYON JÓL ÍROD} lángokban és rombolásban, gyilkolásban műxik és sok pátyolója már messze el is kerüli de a BLM nem az egyetlen ebben a témában
    azért katonai harci lovakkal eltaposni gyalogosokat {vídejók keringenek róla} nem a jog fellegvárának jellemzői!
    azok akik nem itt élnek azok olvassanak és tanuljanak és legyen véleményük az eseményekről, de aszt aki benne él és tapasztalja azt illetlenség le…zni
    üdv…

  • Orsós Elemér
    02.19. 11:51 füllenti, hogy „a BLM fehérek elleni mozgalmát”.

    Én pedig tudom, hogy te vagy eltévelyedve, te kedves tévelygő agent provokatőr, amikor önös, pillanatnyi gazdasági érdekeikért lázadó, lényegében anarchista, magasabb anyagi helyzetükkel visszaélő fuvaros csoportocskát hasonlítasz össze az elemi életfeltételeikért küzdő, országos (US) antirasszista mozgalom, mozgalmak szerencsétlen résztvevőivel. Szerencsétlenek szó szerint, mert 250 év múltán is még mindig alapvető emberi jogaikért kénytelenek – úgy, ahogy kitelik tőlük – küzdeni történetesen éppen egy „szabad respublikában” 🙁 .

    Olyanokkal, akik mindössze és csak azért küzdenek, hogy ők, gyermekeik és unokáik a születésüknél fogva többé már ne szenvedjenek el hátrányos megkülönböztetést. Tehát nem különleges, csak normális jog előtti megítélésükért kénytelenek harcolni. Azért, hogy pl. bőrük színe miatt ne léphessen senki a torkukra, vagy ne ereszthessenek beléjük golyót csak, mert egyesek – mint te is például – már emiatt bűnözőnek akarják őket látni, illetve láttatni…

    A XXI.században már eleve nonszensz fajokban gondolkodni, hogy valaki csak azért szenvedjen el szociális és fizikai hátrányokat, szegregációt, mert Martin Luther Kingnek, Paul Robson, avagy Angela Dawis, vagy Farkas Aladár, v. Glatter Miklós névre hallgat és mert fel mert szállni a fehéreknek fenntartott villamoskocsira… stb. stb.stb…

    Vedd már észre a magad rasszista orientációját, amelyet szinte minden kommentedbe néha rejtve, máskor meg nyíltan építesz be mondanivalódba olyankor, mikor efféle alattomos konklúzióra akarod terelni a beszélgetést fonalát, ami nálad persze mindegy, hogy a BLM-re, vagy a „MAZSIHISZ-ra” is kihegyezve vonsz hasonlatot a „kamionos” huligánattak közé…

    Nálad tehát az elemi, a minimális emberi életért és jogokért, esetleg csupán az egyenlő jogi elbírálásért és elbánásért folytatott nemzetközi küzdelem azonos minőségű harc egy kevély, hőzöngő, extrém eszközeivel fenyegetve tomboló szűk politikai társasággal.Egy olyannal mely még a különleges járványhelyzetben is, az átlagnál magasabb, különleges és kivételezett elbánást követelve magának „töri össze” a város, az ország rendjét vagy berendezését…

    Szomorú vakság részedről és sajnos nem először az igazság szándékos, ismétlem, gyakran ilyetén provokatív elferdítése …
    ˙

    UI. Ugyanezt üzenem hozzád hasonló Rodeo11 kollégádnak is.

  • Utóirat:

    Orsós Méry-nek

    Glatter Miklós: Radnóti Miklós születési neve.

  • Orsós Elemér

    Cukihara
    2022 február 20
    4:14 de.

    Ugyan ne röhögtess már, ez nemhogy vérvádnak, de még szalmabáb érvelésnek is siralmasan gyenge! 😀
    Mellesleg a fuvaroskák nem lottó ötössel jutnak a kenyéradó munkaeszközeikhez, hanem kemény kamatos kamattal évtizedekig törlesztett hitelekkel, a 80 %-uk jelzáloggal terhelt kamionnal dolgozik! És méghogy a BLM nem rasszista képződmény? 😀 Kb. annyira nem mint a skinheadek! 😀 A MAZSIHISZ hogy került az asztalra!
    Egyébbként a kényszer letartóztatáskori toroktérdelés -az USA-tól lemajmolva- már a legtöbb erőszakszervezet kötelező protokolja bőrszíntől függetlenül, de arról a mulya fehérbőrű nem tehet hogy, nagyságrendekkel tehetségtelenebb a bűnözésre, ezért törik el jóval kevesebbnek a nyaka!

  • Orsós
    Elemér

    Azzal bizonyítod a zendülők igazát, hogy ők jelzáloggal is terhelt, valóban drága szállítóeszközeikből faragnak fegyvert vagyis, hogy őnáluk tárgyalások helyett a
    „kovácsoljunk kardot–>az ekevasakból” a trendi attitüd … Mondhatom, felelősségteljes egy magatartásforma a jobb célokra szánt, mármár szép termelőeszközökkel szemben.

    De mondd, mégis mire számíthat egy már sérült, esetleg stenments’ a harcokban összetört kamionnal a vállán egy vállalkozó, amikor „önként és dudálva” 😀 belemegy egy kaotikus, már előre kockázatosnak és reménytelennek látszó városi ribillióba ? Különösen, ha ráadásul a birtokában lévő böhöm vasgigász 80 %-ig mégcsak nem is az övé?

    És, hogy finoman kifejezve is, egyszerű gondolkodását még kifelé is demonstrálva tetézze, ezt a kockázatos vadbalhét elnevezi „szabadság konvojnak” 😀 , ami testvérek között is azt jelenti és üzeni a sértett városi dolgozó átlagpolgárnak, nameg persze a választott hatalomnak, hogy nekem, ostromgéppel rendelkező vidám és militáns fiúnak mindent szabad: „az erő velem van” 😀
    ˙

    folyt.köv.

  • Orsós
    Elemérnek
    20.5:07
    folytatása

    Először is az 😀 am’Erikai BLM-mel te jöttél, hogy bezzeg annak elnézzük, a durvaságait. Csakhogy Ők többségükben csontszegények összehasonlítva a zavaros-fejű fehér kamionos mozgalom ön-, vagy politikai céloktól vezérelt nem szegény, viszont mégis agresszív tagjaival. Másfelől a BLM egy abszolút hátrányos, életkortól, nemtől és foglalkozástól függetlenül súlyos megkülönböztetést viselő és elszenvedő n é p c s o p o r t tagjai, mely jogos válaszmozgalom csakis az irántuk mesterségesen fakasztott és táplált gyűlölet megszűntével fog majd egyszer felszívódni.

    Sajnos egy polgári hidegháború zajlik, ahol rasszista provokátorok tartják életben még az üldözöttek önvédelmi reflexét csak azért, hogy aztán majd rájuk foghassák, ill. mondhasd te is Elemér;
    no lám, Ők a rasszisták és ők gyűlölködnek, és nem mi…

    Tudniillik te pontosan ezt műveled itt fönt is, amikor a védekezőket támadóknak állítasz be. Mint pl. ugyanitt, ahol képes vagy gyilkos náci logikával a fehérek és a feketék „bűnügyi terheltségét” összehasonlítva, a primitív gyilkos ösztönt az üldözöttekre fogva, a fojtogatást gúnyos felhanggal jogos nyaktörésnek – igy – aposztrofálni. Hozzátehetjük, hogy az „ártatlan nyakat törők” is minden erővel ugyanerre végkövetkeztetésre törekednek, amikor szadista hajlamaikat a bűnös irányba terelik…
    Jellemző rád, hogy mint a kommentedből kitűnik, te állítólag tanulmányoztad, hogy ez nyakra térdelés mennyire fér bele a bűnüldözői jogba, mennyire comilfaud, merthát úgy érezted még te is(!), hogy azért itt valami mégse stimmel a polgári joggal…

    Rasszista éned, ösztönöd és tempód tűnik ki, szinte minden alkalommal akkor is amikor minden tiltakozásod ellenér mégis valami „zsidó” téma kerül a KMH terítékére. Ilyenkor nem győzöl dünnyögve kétértelmű, vagy direktebb rosszmájú megjegyzéseket tenni még a holokauszttal összefüggő és abszolút releváns tényekre is. Így volt ez többek között a Kárpátaljával kapcsolatos „mi is szenvedtünk” jellegű KáeMH-s Kulcsár féle szappanopera kapcsán többször is e kérdésben különösen megnyilvánuló „hiperérzékenységeddel” is, amikor a Soá kérdését elavultnak minősítő és javasolt, ad acta tételre tettél javaslatot. De így voltál mindig az antiszemitizmus egész problematikájával, hogy „hagyjuk már ezt abba gyerekek”. Meghogy „minek ez, és meddig még !??” stb.

    Az se volt kutya, amikor már régebben, „a lopott 3 uborka ügyében” ill. védelmében fantasztikus empátiát és sajátos humanizmust 🙁 tanúsítva a gyilkos iránt, a villanyárammal meggyilkoltak ellen foglaltál állást…

    Na a te szavaiddal élve, hát ezért „került az asztalra a MAZSIHISZ” csak mint szimbólum, mivel itt és most nem akartam kiírni a zsidó szót, nehogy még vigyorszmájlis nagy jópofaságodban még melléknevet csinálj abból is. A szervezet nevét az egész zsidóságra vonatkoztatva használtam jelképként, nem véve figyelembe azt, hogy te oly messze állsz a szimbolikától mint Makó Jeruzsálemtől, így nem is érthetted meg a szomorú párhuzamot az am’Erikai feketék offenzív és a hazai izraeliták demokratikus deffenzív mozgalma közötti szinte egyenes összefüggést…

  • Orsós Elemér
    2022 február 20
    9:49 de.

    Ta vagy eltévedve kedves barátom de sajnos nagyon is, vagy már elvesztetted természetes óvatosságodat – volt idöszak amikor ettöl sokkal de sokkal gyengébb érvelés okán (hamis megvádolás) „biztos szállásról” gondoskodott számodra a sokak által itt ajnározott egykori hatalom
    Hogy a szomszédos testvéri szocialista országokról már ne is beszéljünk

  • Cukihara
    2022 február 20
    5:07 du.

    majd Elemér mond valamit neked, ha akar!
    én annyit akarok mondani, hogy az ami történik {tudniillik nincs vége, messze nem, +közelednek az új választások} az a „demokrácia” mai megvalósulási formája:

    megfertőzve SARS -szal a C-19 plandemonium sikertelensége miatt újabb ruhát kapott, mint:

    Pomádé kiráj vadonatúj ruhája, vagy

    amit Patyomkin herceg épített …

    az ártatlan gyermek nem kap oktatást csak apptya van annya meg semmi …

    ez lett abból, ami Jean Chretien után megmaradt, mint amikor Okos Kata Mátyás kirájnak „vitt is valamit meg nem is”

    Dappertutto neked is adott egy rózsaszínű szemügét, mint Hoffmannak és már túl sokan vagytok!
    ma Kanadában a Család Ünnepe van és a reggeli hírekben be lett olvasva a szélvihar mellé, hogy Ottawa már csendes de a belbiztonsági zsaru aki miniszter felhívta a figyelmet, hogy dudálásról a továbbiakban sem lehet szó mert akkó’ és ő éber!

    remélem mások is!

  • Cukihara
    2022 február 20
    7:53 du.

    Ügyesen becsaltál a csapdádba! 😀 😀 😀

  • Gabriel
    2022 február 20
    8:18 du.

    Amit Te most leszűrtél rólam, az rafinált, megtévesztő sugallat, melynek TE is hívője lettél! 😀

  • Cukihara
    2022 február 20
    7:53 du.

    Az ellenem felhozottak jószerivel ügyes manipulálás, de amit az „uborkás villanypásztorról” reám utaltál azt jó lenne szó szerint idézned, mert nekem közönséges kabátlopási ügynek tűnik! 😀

  • Orsós E
    20,7:53

    Emlékezetem szerint így konkrétan az uborkák nem „hangzottak” el.
    Egy akkortájt közbeszéd tárgyát képező közismert >önbíráskodási< ügy forgott a vita terítékén, ahol egy szabolcsi(?) öregember úgy ölte meg egy uborkatolvajt, hogy áramot vezetett a kerítésébe. Tehát a "3 uborka" metaforát én csak a téma kontrasztos kiszínezése végett festettem a képbe…

  • Orsós Elemér

    Cukihara
    2022 február 22
    11:35 de.

    A „téma kontrasztos kiszinezése” brilliáns volt, de én abban a témában anno nem nyilatkoztam, maximum csak az uborka EU szabvány szerinti görbületéről, tehát sajnálatosan egy levakarhatatlan kabátlopási ügy főszereplőjévé avanzsáltál, ami nem zavar, mert most már tudom hogy, ez szándékos tévedés volt! 😀

  • Orsós Elemér
    2022 február 21
    10:09 de.

    Csak 180°-kal értetted félre amit irtam:

    „Ta vagy eltévedve kedves barátom de sajnos nagyon is, vagy már elvesztetted természetes óvatosságodat …”

    a fenti mondat elsö fele mondjuk ugy hogy „kesernyés-humor” akar lenni – merthogy nagyon is az ellenkezöjeként értendö, a második fele meg a bevezetöje az alábbi megállapitásomnak, annak kapcsán, hogy itt kórusban az ujdemokraták próbálkoznak téged besározni, támadni – vagyis a „virágelvtársak” akik akkortájt az akkori szoc.diktatura kiszolgálói, ma pedig ennek az uj szoc. demokráciának a feltétlen imádói
    Ezzel folytattam az irásomat:

    „volt idöszak amikor ettöl sokkal de sokkal gyengébb érvelés okán (hamis megvádolás) “biztos szállásról” gondoskodott számodra a sokak által itt ajnározott egykori hatalom”

    ök rafináltan, ravasz-róka módjára gondolkoznak és beszélnek
    a cselekvést akkor is és most is elsö lépcsöben az utca rendöreire bizták – a többi lépest most ne nevesitsük

    Biztos vagyok, hogy közülök aki elolvasta nagyon is világosan megértette
    Viszont Neked, aki egy egyenes gondolkodásu ember, sejtettem is, hogy nem lesz egyszerü megértened

  • Orsós Elemér

    Nem volt szándékos tévedés, legfeljebb terád emlékeztem, mint a bácsi fogadatlan prókátorára… Úgy rémlett, hogy te voltál az.

  • Achille
    2022 február 18
    9:11 de.

    Tökéletes meglátás.

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2022 február 22
    2:24 du.

    Köszönöm, de néha még a saját túl tömörre szabott gondolataimat sem értem meg, utólag!

  • Orsós Elemér

    Cukihara
    2022 február 23
    6:23 de.

    Spongyát rá! 😀

  • Orsós Elemér

    Valami érthetetlen okból a „banktalanítást” mától kezdik visszaszívni!