Mindenkit börtönbe visznek, aki nem hagyja el a vörös zónát — Elkezdődött az ottawai ostrom felszámolása

2022 február 18 2:20 du.33 hozzászólás

Ma reggel én is átestem rendőri ellenőrzésen, amikor kocsival indultam a belváros felé, hogy munkába menjek. Összesen 45 perc alatt tettem meg a 3 kilométeres távolságot. Száz ellenőrző pontot hoztak létre és nem csak a belvárosban, ahogyan azt eredetileg tervezték, hanem annál távolabb is. A reggeli ellenőrzés gyors és udvarias volt. A rendőrnő kérdezte tőlem, hogy hová megyek és miért. Válaszaimat azonnal elfogadta és tovább haladtam a centrumba. Ugyanakkor a Centretown nagy része teljesen el van zárva a külvilágtól. Hosszú sornyi mentőautó más Ontario-i régiókból, rendőrök lóháton, rohamrendőrség és tucatnyi előállítás — itt tart az ostrom 22. napja. Pénteken délben a rendőrök elvitték az ostrom harmadik vezetőjét — Pat King-et. Jelenleg is előzetesben van Tamara Lich és Chris Barber — két másik vezér.

Rendőr sorfal a Rideau és Sussex-nál Ottawában. Fotó: Screenshot, live-feed. 

Péntek reggel kilenc körül elsétáltam a Rideau Centre bevásárlóközponthoz. Három héten keresztül ostromolt területnek számított. Reggelre a rendőrök itt teljesen átvették a hatalmat, ugyanakkor szürreális volt ennyire üresen látni a belváros egyik legforgalmas útját. Innen már nem lehetett tovább menni, hiszen a bevásárlóközpont keleti oldalán kezdődik a vörös zóna. A rendőrök az egyik teherautó ablakait törték be és erővel ráncigálták ki onnan az ostrom egyik résztvevőjét. Eddig ma 20 személyt vittek el.

Három sorból áll a rendőri roham. Az első, az úgynevezett „public order unit” — neonsárga mellényt hordanak az egyenruha felett. A második sor a rohamrendőrség. A harmadik sor pedig lovasrendőrségből áll. Péntek délutánra több rendőr van a helyszínen mint tüntető.

Rideau Street, február 18-án. Ottawa belvárosa. Olyan mintha a holdon járna az ember. Fotó: C. Adam.

Péntek délután a Wellington Street-re lettek visszaszorítva a ostrom résztvevői. Ez az utolsó bástya — és a legelszántabb. Ezt most úgy tervezik megvédeni, hogy az esti hóvihar után hóhegyeket alakítanak ki és így nehezítik meg a rendőrök érkezését.

Az ostrom határa a Wellingtonon. A harminc centi hó után, így védekeznek a rendőrök ellen. Fotó: Freedom Convoy

Az ostrom most már kétségbeesetten kéri a kanadaikat, hogy mindenki aki tud azonnan induljon Ottawába. De itt találkoznak a tüntetők a rideg valósággal. Rengetegen írják a Facebookon, hogy támogatják őket, meg imádkoznak értük. Csakhogy, a támogatók nagyon jelentős része nem is Kanadában él — szinte több az amerikai Facebook támogató mint a kanadai. Tehát talán szép a Facebookon történő „lájkolás” meg ima — de a rendőrök legyőzéséhez ez nem lesz elég.

Rendőri ellenőrzés, lezárt utak és határátkelők mindenhol Ottawa belvárosában február 18-án. Forrás: Önkormányzat.

33 hozzászólás

  • ami mindebből látszik {a külföld nyugati sajtója amej eddig immel ámmal „támogatta” [szó mej elszáll] a szabadságukért küzdőket, az tegnap délután óta már megtagadja önmagát}

    híranyag marad semmi más, nagy hóesés, kamionosok kavarognak Kanadában, a macskák csendesen dorombolnak…; ez mind egyenértékű „hír”

    mi lesz mindettől jobb? kérdezem én? és kinek?
    a vesztegzár marad, az álarcosbál marad, aki eddig tönkrement az tönkre marad, aki eddig rettegett az még jobban retteg és a lehúzott redőnyök mögűl fogja a SZER -t hallgatni recsegve… nem ismerős mindez?
    közben a világpolitikai események is meg vannak kavarva

  • Kim Ir Trudeau
    a legnagyszerűbb liberofasiszta diktátor
    gratula

  • Mikhail Romm: „Hétköznapi fasizmus”

  • Orsós Elemér

    D.Bernstein
    2022 február 18
    4:01 du.

    „Mikhail Romm: “Hétköznapi fasizmus””

    Ragyogó dokumentumfilm volt, még úgy is hogy, tanítás után hajtottak át megnézni bennünket az általános iskolából a moziba!

  • Sajnálatos módon egy társadalomban vannak olyan rétegek kik nem tudják vagy nem akarják elfogadni hogy a szabadság nem szabadosságot jelent. Tudniillik, hogy a szabadság azt jelenti, hogy felelősnek kell lenned minden cselekedetért, minden lélegzetvételedért, az egészségedért; bármit amit teszel vagy nem teszel, felelős vagy. A szabadosság viszont az egy kicsapongó, féktelen, rendetlen, fékezhetetlen, rakoncátlan, önfejű akarnokságot jelent. Sajnálatosan, egy összecsődült, rendetlen, tanulatlan tömeg nem tud különbözetet tenni a kettő között. Ezek az emberek valóban mélyen félnek a szabadságtól, bár a szabadságról beszélnek. De a saját tapasztalatom az, hogy ebben a társadalmi rétegben nagyon kevesen akarnak igazán szabadságot mert tudatában vannak annak, hogy a szabadság sok olyan problémát hoz magával, pl. az elérése és megörzése sok munkával jár, amelyekkel nem állnak készen szembenézni. Jobb egy hangulatos börtönben maradni, össze-vissza ordítozni mint ez az itteni szánalmas, örökösen itt lebzselő, a szabadság&felelőség után dolgozni nem akaródzó, KMH bohóc rodeo11 és társai teszik.

  • MINDENKIT BÖRTÖNBE VISZNEK= CHILE 1973. KÜLÖNBSÉG KANADÁBAN NEM KATONAI LESZ! VAGY IGEN?

  • „Ha egy emberi közösség a hazugságok olyan zsákutcájába beleszorul, ahol a dolgokat a nevükön nevezni nem lehet és nem is szabad, akkor ez előbb vagy utóbb elkerülhetetlenül elvezet a közösség erkölcsi zülléséhez.”

  • Pityi Palkó
    2022 február 18
    9:03 du.
    sajnálatos módon vannak pityipalkók szerte a világban, amejek bármi kényszert hajlandók elszenvedni, hogy beálljanak a hasonszőrű birkanyáj közepébe ahol biztonságban bégethetnek, azok az intézkedések semmiféle megoldást mai napig napig a „járvány” mexüntetésére nem sikerült hozniuk, és sohasem lesznek rá képesek, a tüntetők az eredménytelen vesztegzár és oltások ellen jöttek létre VILÁGSZERTE

    magatokra maradtatok

  • Hm..pofázik a helyi nácik érdek és dac szövetség.

    Én viszont a minap láttam egy 45 prces összeállítást a német RTL satellit-csatornán a német neonáci csoportocskákról, akiket TITKOSZOLGÁLATI ESZKÖZÖKKEL figyelnek meg és derítik fel őket.

    Szaporodnak gombamódra, hála az ilyen Rodeo meg id Kiss L. szerű „aktivistáknak”.
    (Inkább ruszki ügynököt írnék, mert genosse Putyin pár éve kijelentette hogy neki a szélsőjobb a „természetes szövetségese”)

    A film végén bemutatták e maroknyi csoportok agreszivitását is.

    De a rendőrség erősebb: egy büdös fekete-fehér piros zászlót lengető drabális sörhasú pofájábá úgy vágott bele egy zsaru ököllel, hogy öröm volt nézni. A náci meg akkorát esett az oldalára mint egy télikabát.

    Aztán a zsaru ment tovább….szaal valahogy így kell ezt csinálni. Vagy kellene. Nemám hogy van rajta szolgálati szám vagy nincs stb..

  • ID. KISS LÁSZLÓ
    2022 február 19
    3:21 de.

    Egy molylepkének több az esze mint neked…ha kérdik, mondd hogy én mondtam

  • Pityi Palkó
    2022 február 18
    9:03 du.

    a Júdás Iscariot legalább öngyilkos lett de a pityipalkók a kit eresszünk szabadon kérdésre: Barrabam {a köztörvényes gyilkos} -ot ordítottatok unisono -ban,mint itt és most is!

  • KEDVES geyza írtad nekem: Egy molylepkének több az esze mint neked…ha kérdik, mondd hogy én mondtam..” Képzeld, a mi nap egy tóparton sétáltam és a partján egy halat láttam ,még élt és vergődött – oda mentem, felvettem . megsimogattam és visszadobtam a vízbe… és ekkor eszembe jutottál te voltál az a hal! Csak semmi gyűlölet – a szeretet mindent legyőz – téged is!

  • Geyza és
    Pityi Pa

    Még az itteni náci álmodozók szövege is kifejezi mire készültek, vagy mit is szeretnének, ha az megtörténne…

  • Pestissel a patkányok és hű bolháik fertőzték a hajas fejbőrt.

    – Náci pestist fasiszták szórnak szanaszét üres fejekbe…

  • Demokratos
    2022 február 18
    3:36 du.

    D.Bernstein
    2022 február 18
    4:01 du.

    Jobb lenne ha mielőtt ekkora baromságokat hordtok össze, talán nézzetek körül a „dicsőséges” Népköztársaság viselt dolgaiban is.

    Kínában például mindennapos dolog a „banktalanítás” ha valakinek negatívba megy az idiotikus „társadalmi kreditje” .
    Vagyis rosszpontokat kaptak az ÁLLAM-tól mert nem olvasgatják a mindenható Párt Fő Titkár Efftass kiadványait a NET-en, vagy -uram bocsá’- kritizálni merészelik a RENDSZER.-t !!

    Kínában évente kb 3000 (háromezer) halálos ítéletet hajtanak végre.

    Méghogy három hétig tüncikézni ? Ottan az ilyesmi még viccnek is rossz.

    Szóval ha fasisztát kiáltotok, előbb Vadkelet felé vessétek vizenyősre butult tekinteteiteket.

    Ja még ez is..különösen Bránersteinnek aki előszeretettel használja Che Guevara nevét nick gyanánt :

    Kubában a múlt héten osztogattak ki 20 év börtönbüntetéseket olyanoknak, akik protestálni merészeltek.

  • ID. KISS LÁSZLÓ
    2022 február 19
    8:30 du.

    Miaz, te álmodban egy halat símogatsz?

    (Géjza arcán elegáns undorral lép át ezen a nemmindennapi perverz önvallomáson)

    /A kifejezések egy részét Josef Hellertől kölcsönöztem. A „22 es Csapdája” c. örökérvényű alapműből/

  • K.Rodeo11
    2.18.9:03

    Azt írod, hogy a „kit eresszünk szabadon kérdésére Barabbam ( köztörvényes gyilkos)-t ordítottátok unisono, mint itt és most is”.

    Pedig logikád csak egy több sebből vérző vádaskodás,koholmány:

    1./ Olyan név ott nincs,hogy „Barabbam”- legföljebb, Barabbas;

    2./ kinek becsületes és hivatalos neve ott és akkortájt;szintén
    . . Jézus (Jesu) bar Abbas volt, ami annyit tett, hogy Jézus .
    . . Abbas fia. Míg a legendás, megváltó Jesu, József az ács fia.

    3./ Tehát a „”történet”” kellemetlen mellékzöngéje a Jézus, mint
    . . névazonosság, amely qvára megtéveszthet olyanokat akiket a . . . heylytartó (procurator)üvöltöző tanúk gyanánt csődített oda.

    4./ Az úgymond’zsidó tömeg – max 100-200 ember, tehát nem A
    . . Zsidók- amely egy korabeli „laktanya udvaron”elférhetett nem
    . . is tudott különbséget tenni a két, a vád szerint Róma ellen
    . . lázadó = nazarénus! személye között,így az egész népre hányt . . vérvád teljes mértékben hamis, tehát irreleváns kitaláció.
    . . Ahogy Jesu bar Abbas sem volt lator, ahogy állítod, hanem
    . . lázadó volt – pl.1 gyilkos sicarius, mint Simon,szt Péter –
    . . illetve Jézus, az állítólagos krisztus…

    5./ Iskarióti Júdás „”bűne”” pontosan ugyanaz,az evangéliumokban
    . . -csak írástudatlan embereknek bemesélhető- oda becsempészett
    . . vérvád, miközben a legenda minden elemében azt bizonyítja, .
    . . hogy Jézus már előre t u d o t t Júdás küldetéséről, amire J
    . . utasította Őt, az ettől határozottan vonakodó legjobb
    . . tanítványát.

    6./ Mindennek megfelelő summája, hogy a „Pilátus akták”,akár a
    . . „Júdás legenda” is az evangéliumok egy-egy közönséges .
    . . toldaléka, azaz antijudaista koholmányok,mely vádak az ilyen
    . . egymondatos antiszemita rágalmakhoz, mint amilyen a Rodeo
    . . /18.9:03 is, adnak kellő eszmei, illetve fiktív fantázia
    . . muníciót és látszólag igaz hivatkozási alapot kétezer éve.
    .

    EGO SUM VIA VERITAS ET nincs VITA 😀

  • Utószó:
    Rodeo11-nek

    A légbőlkapott „barabam”szóval talán az egykori ifi éned

    emlékezetéből földerengő, az OROSZ –> BARABAN, = d o b . szóra

    asszociáltál… 😀

  • KORDON BLUED
    2022 február 21
    5:59 de.

    cifraszűrös műveltséged van!!!
    Barrabam az a német szöveg tárgyeset a János és Máté passiókban JS Bach műveiben…

    a többi betűidhez semmiféle megjegyzésem nincs! mivel önmagukért „beszélnek”

  • Sikertelen tuntertok, csupan mert feherek.

    A „BLM” es „DEFUND THE POLICE” tuntetesek-ellen nem merne a kormany szembeszalni?!

  • Rodeo11
    2022 február 19
    9:59 de.

    Öregszik ez vagy mi..
    Egyre zagyvábbakat firkál
    de legalább egyre sűrübben röhögteti ki magát velük : ))) : ))

  • Rodeo11
    21.8:32

    Köszönöm válaszod. Csak egy icipici adalékot mégis hadd vegyök elő az „czifra szűröm” bő ujjábóóó, miszerint a német (hímnemű) főnév tárgyeseti jele a „den” elöljáró szócska, de ez tényleg nem egy kabinetkérdés. Önmagában csak ez, tényleg egy szót sem érdemelt volna…

  • Ja! Rodeo csak így utólag:

    Júdás öngyilkosságára utaló, és gonosz hangvételű Bibliai példabeszéded és „bíztató szavaidat” nem tekintem másnak, mint erős felindultságból elkövetett öntudatlan, sértő átkozódásnak…

  • KORDON BLUED
    2022 február 22
    11:05 de.

    etimológiai doktorátusod grammatikaival keresztezve, köszönettell vettem, nade…, igazándibúl!

    és alapelveim közé sorolom, mindenki abszolút szabad abban mit gondol és hogyan, soha eszembe sem jutna gondolatrendőrséget üzemeltetni, annyi pepto bismol a világon sincs

    olvasótársi üdvözlettel és maradj Blued az így szép és üde

  • Geyza
    2022 február 21
    1:27 du.

    örültem, hogy örömet okozhattam… neked is, azért oszd meg, attól több lesz!

  • Rodeo11
    2022 február 22
    11:31 de.

    Az frankó.Ha örülsz.Csak így tovább édes fiam.
    Fel a fejjel.Mosolyogj.”A holnap roszabb lesz a mánál”./Murfi/

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2022 február 21
    1:14 du.

    Hiszen én is ezt mondtam! 😀 Reszkess Te sötétben bújkáló rasszista! 😀

  • Rodeo 11
    22.11:25

    Mottó: nem csak hozzád beszélek. 😀
    ˙

    Odáig még abszolút oké az elmélet, hogy a gondolat szabad és/ viszont a gondolat-rendőrségnek . a b c ú g !… 😀

    Azonban a beszéddel, a közléssel, a kimondott szóval már másabb a helyzet. Nem mindegy,hogy mit,miket,és milyen hamisítványokat, szó szerint–> igaztalanságot jelentünk ki azon a címen, hogy bocs’de tévedtem, hisz’ a gondolat szabad…

    Tudniillik a nyilvánosan olvasható kommentek, fogjuk rá, hogy közkincs olyanoknak is tanulságul szolgál, akiket az idő, vagy egy jó tanár még nem vezetett be a történelmi, nyelvtani, v. tudjisten’ mi mindenféle igazság berkeibe…

    Már a régi görögök párbeszédben, a zsidók Salamon templomában felovasásokon és vitákban, a retorika pástján edzették a tudásukat, ahol az ezeket csupán hallgató polgár – Rómában a homo politicus – pedig azokon, ott csiszolta és bővítette a maga tudását aképp’, hogy az elhangzó idézetek, szavak csupáncsak megragadtak a fejében.

    Ezek a megmaradt szellemi, v. ténybeli emlékek a jövő szó és kultúrkincseként építik ma is az épület további alapjait, amiért szavainkat, mondatainkat bár szabadon értelmezve, de őket ne szabadosan és elferdítve adjuk tovább…
    ˙

    Egyébként igazad van, hogy így vok’ szép és üde,
    – azonban az is igaz, hogy nem vagyok gügye … 😀

  • Orsós Elemér
    Bendegúz 79.

    Amiről ti beszéltek, a BLM és a DTP már egy szomorú folyamat következményei, mely többek közt a Lincoln gyilkosságban és a Ku-Klux-Klan-ban,a MartinLutherKing atya elleni gyilkosságban, stb-ben gyökeredzik. Nyugtalanul mondhatjuk, hogy egy-egy okozat, egy következmény…

    Így, K.Elemér a „sötétben bújkáló rasszistákra” és más politikai szélsőséges szervezetekre értendő pikírt szavaid – bár nem így akartad – de itt tökéletesen ülnek…

    Ergo, igazad van; a politikai rasszizmus, illetve a „faji”* megkülönböztetés, csak a progresszív és haladó mozgalmak megosztását célzó gigászi jéghegynek csak az egyik csúcsa: a konzervatív készröhej, úgymond’republikánus ))))) 😀 ((((( nagytőke igen-hatékonynak látszó hiperradikális** és láthatólag gyilkos eszköze, amely éppen az ellenmozgalmak radikalizálódását tartja a saját céljának…
    .

    .

    * .Faj: a természettudományos antropológia kizárólag
    . .emberi fajról szól.

    ** A rasszizmus ma is a nagytőke radikális és gyilkos eszköze a
    . .civil mozgalmak ellen csakúgy mint a nácizmus, csupán kissé
    . .szofisztikáltabb körülmények közt.
    . .Például a Floyd gyikosságban is megmagyarázza a
    . .gyilkos rendőr megindokolhatatlan motivációját és fölmenti a . .vád alól.[A mi kedves Orsónk is ezt teszi a nyaktérdeléssel]

  • Orsós Elemér

    Cukihara
    2022 február 23
    4:29 de.

    Kedves Cukihara, a kényszerbilincselés nemzetközileg leghatásosabb, de legvégső, legmegfontoltabb módja a nyakra térdelés, nálunk is, de csak azoknál jár előre nem látható kockázatokkal, akik kábítószer hatása alatt sokkal erősebbek és erőszakosabbak a megszokottnál, ezért a tragédiákat legtöbbször maguk okozzák és semmi közük ennek a rasszizmushoz, mert ma már ott tartunk hogy, a rendőrjárörök is kötelező vegyes etnikai kvóta felállásban(nálunk még sajnos nem, mert nincs rá elég kiművelhető kisebbségi), video ellenőrzés alatt, azaz túlzott kontrollban és állandó jogi és cselekvési kétségek között intézkedhetnek! A BLM szabadságharcot előidéző Floyd úr speciel nem elég hogy, többszörösen visszaeső, szívbeteg, de még erős narkó alatti örjöngő állapotban is leledzett letartóztatása alatt! Most ez persze nem azért mondom mintha irigyelném tőle a poszthumusz szobrot, amit példamutató követői állíttattak neki, valamilyen ledöntött függetlenségi hős talpazatára!

  • Orsóselem
    2.23.8:50

    Ugye viccelsz, amikor a szadista hóhérokat ilyen hülye érvekkel veszed védelmedbe.

    Pechedre én sajnos véignéztem szegény George Floyd szisztematikus kivégzését, ahol több járókelő is rászólt a pribékre, hogy azonnal hagyja abba, ám a társa elzavarta ezeket az embereket… Egyszercsak mentőt hívtak hozzá, akik hordágyra téve a letakart áldozattal távoztak onnan úgy, hogy nekem ne védd a rasszista hatóságot, inkább csak magadat szégyelld.

    Csak annyiban nem baj, hogy legalább végleg fény derült arra az igyekezetedre, mely szerint minden áron bizonyítanád, hogy ez a nem is közönséges gyilkosság szerinted megfelel az amerikai etikett szokásoknak. Igen különösképp az amerikai „vadnyugat” kubikos körökben szokásainak, akik között nincs törvény, csak ököl és nincs szeretet se – bár arrafele folyton azt szajkózzák hazudozva hogy van – ott csak az erő a mérvadó érv… Ezért a feketék joggal folytatják szabadságharcukat – mert ez az.

    Soha életemben nem fogyasztottam kábszert’, ugyanakkor sajnálok mindenkit, főleg aki alacsony szociális helyzeténél fogva, vagy lelki gyengeségből függővé válik, vált e szörnyű méreg hatása alatt… Az elesetteket segíteni kell.

    Na mindegy, legalább mostmár te magad is tök’ bizonyítod, hogy igenis rasszista s ennek megfelelően 1 anti szemít’ is vagy. Nem kell már találgatni se. 🙁

  • Cukihara
    2022 február 25
    7:58 de.

    OK nyertél, én ilyen aljas módszerekkel szégyellek vitatkozni, nem erre nevelt édesanyám! 😀

  • mert genosse Putyin pár éve kijelentette hogy neki a szélsőjobb a “természetes szövetségese”)……
    Mint a dk-nak a jobbik
    üdvözletével