Válság és embargó

2022 március 18 1:12 du.97 hozzászólás

Az Ukrán-Orosz háború kapcsán időnként megjelennek a szinte örömködő megnyilvánulások egy-egy embargós intézkedés kapcsán. Majd a csalódottság hangjai a módokon és mértékeken. Ilyen volt az is, amikor a csalódottak egy része nehezményezte az energetikai zárlat gyakorlati elmaradását Oroszországgal szemben. Amelynek kialakítása egyébként itt és most valószínűleg egy sajátosan elhúzódó gazdasági öngyilkosság lett volna az EU részéről. De ehhez menjünk kicsit vissza. 2008-ig.

Akkor az USA kongresszusa elutasította azt a csomagot, amit egyfajta gazdasági mentőcsomagként lehetett volna kezelni. Az eredményét ma már ismerjük. Az USA, az ezzel útjára indított folyamatokkal valójában kísérletet tett, és ideig-óráig sikeres kísérletet tett arra, hogy a saját válságát „exportálja” szétterítse a szövetségesei és üzletfelei között. De mert a válság természete sokkal inkább egy a birodalmasodó USA szempontjából egyre kritikusabbá váló erőforrásválság volt, és maradt, a válság is maradt. De gyorsabban globalizálódott, mint azzal a világ érdemben szembe tudott volna nézni. Ami önmagában nem is jelent ennél többet. Egy valószínűleg törvényszerűen kialakult globális erőforrásválság kicsit korábban, és kicsit másként vágta orcán a világot.

Amely valószínűleg mostanság, valószínűleg az elmúlt évtizedekben, lépett egy újabb lépcsőfokot birodalmasodási ciklusok éppen aktuális periódusában. Az, hogy Európa ebben milyen szerepet játszhat, azt nem teljesen tudjuk. De az világosan látszik, hogy az emberi technológia itt és most meglehetősen a határán van az eltartóképességnek. A birodalmi centrumok instabillá váltak. Nem zárható ki természetesen, hogy vannak hatékonysági tartalékok. Ahogy jól láthatóan vannak tárgyi tartalékok is. Ilyen az orosz szénhidrogén-tartalék is. Az EU a jelenlegi, általánosnak elfogadott, technológiai szintjén nem tud róla lemondani. Akkor sem tudna, ha holnap megalakítanák az Európai Egyesült Államokat. Jelenleg nincs más lehetőség, mint fenntartani az extenzív erőforrás-egyensúlyt egy globális erőforrásválság közepette.

Az ilyen helyzetekre, az erőforrás-válságokra, eddig az emberiségnek, bármilyen embertelenül és cinikusan is hangzik, nem túl széles repertoáron mozgott az elődleges megoldás-gyűjteménye. Részben csökkentette az erőforrásokat használók körét, azaz háborúzott. Részben próbálkozott mások rovására újabb erőforrás-tartalékokat bevonni a saját érdekszférájába, azaz háborúzott. Akkor is, ha a gyarmatosítást nem mindig fegyverrel, hanem gazdasági nyomással, a másik gyengeségével való visszaéléssel hajtották végre, vagy különböző címkékkel ellátva magasztosabbá tették. Ha pedig ez a lehetőség is korlátossá vált, illetve válik, vagy egy járvány tette fenntarthatatlanná a korábbi erőforrásokra épülő technológiát, s itt nem a COVID, hanem, mondjuk, a fekete halál szintjére gondoljunk, akkor elindult a tömegesebb technológiaváltás felé. Ami drága. Annak a szemében, aki nem maga megy a frontra drágább, mint az emberek.

S persze nem árt, ha ennek a váltásnak meg van a tényleges lehetősége is. Nem a sci-fi, hanem a megvalósítási lehetőség, és az ehhez szükséges akarat szintjén is. Ráadásul közmegegyezés szerűen. Amíg ez nincs, addig ez van. A konkrét esetben, és konkrét háború esetén érdekes felmérés tárgya lehetne, hogy az interneten erősebb szankciókat követelők, mennyi időre mondanának le. A netről? Nem. Illetve nem csak. Az elektromosságról, a gépkocsi-használatról, a meleg vízről, és mindarról, amit a jelen társdalmasodott technológiája nyújt.

97 hozzászólás

  • Bandi „elődleges” az, ugye elsődleges akart lenni?

    félretéve a tréfát, most nyakonvágtad a lényeget csak úgy rezeg az az üres gömböc a nyakán!!!

    annyit szeretnék a tökéletesedhez hozzátenni, hogy mióta megnyílt a Nagy Nemzetközi Zőccséges Bó’t…

    tudod a kedvenc viccem, Pistike Anyuval a zőccséges piacon: Anyú ez micsoda?

    kékszilva kisfiam és miért piros? mert még zöld!

    szóval a zőccségességesch „nemmegoldás” legelsősorban drágább mint a fósszilises de ráadásul nincs:
    a meglévő elektromos hálózat terhelhetősége töredéke a szükségesnek {usque 70 szeresre kellene emelni}!

    másrészt a delejt is csak fóssziliákkból lehet degenerálni és csakis degeneráltak képesek elhinni, hogy ez a megoldás!

    ha a versenyszellembe alaposan belerúgnának, hogy elszálljon mint a győzelmi zászló és lenne TERVGAZDÁLKODÁS {tudod az a kib…tt kommenyista ármány} akkor a ma felhasznált anyag és energia mennyiség töredékéből még legalább 500 évig vidáman és füstmentesen élhetne az emberiség és legfőképpen békében, azalatt az 500 {lehet, hogy több, majd számolj utána} év alatt ki lehetne találni hogyan lehet az 1 -et nullával elosztani és pozitív eredményt kapni vagy feltalálni a melegvizet… szóval sokmindenféle eccerűkét, de akkó’ Nájlon deGeyzír deHüje csilliárdoskám nem tudna tejjelmézzelfojó bilibe lógatni a kacsóját és nem tudna lopni törvényesen {mindig ő írja a törvényt!!!} a tőzsdén ami önmagában egy agyficam mert a jövő hetet árúlja kamatos kamatokra és mindig a jövő héten lesz annak haszna belőle aki vesz ebből a kibocsátott „résztnemveszekbaromságban”-ból azaz lopik nagyban… lásd a klaus kartársat aki kitalálta WEF nek nevezett agylúdtalpat pedig Klaus-kám is csak zsebtolvajlásból lett gazdag és unatkozó

    szóval fel kellen híni Köbükit Fénypostával Mézga Aladár tökéletes ebben és akkor a beérkező spírális jel hókon tudná vágni a zőccségeseket és ki tudnának rügyezni és lehetne belőlük salátát csinálni kis citrommal és sóval cukorral?

  • Orsós Elemér

    Valaki kavarja, nagyon kavarja, de nem Piszkos Fred!
    Mellesleg ki találta ki ezt az embargót és kinek az érdekében? Biztos hogy, jót embargózunk, mert teszemazt ha a Minszki Szerződés nótórius meghiusítóit kezdték volna embargózni, betartásra kényszeríteni -ha kell egyszerre mindkettőt- akkor lehet hogy az ádáz háborús ellenfelek most már együtt vodkáznának és a németeknek sem kellene aggódniuk, hogy jut-e mindenkinek fűtőgyertya és energia takarékos virágcserép kandalló!

  • A 2008 .-adik évi válság nem volt igazi válság, dacára annak hogy szörnyű kihatásai keletkeztek.

    Az egy pénzügyi-bizalmi válság volt, az amerikai bankok felelőtlen hitelkihelyezési gyakorlata miatt.

    Ezt most lehet ragozni a végtelenségig, de attól nem fog változni semmi.

    A válság hazai kihatásasi:

    Gyurcsány Ferenc felállt és ideje korán (még híre-hamva sem volt semmiféle válságnak) kiadott egy figyelmeztetést a magyar devizahitel-igénylőknek hogy ez egy nagyon veszélyes „játék”. Kiszolgáltatva lenni a külföldi valuták Forinthoz viszonyított ár-ingadozásainak.

    Mindez történt akkor amikor az ellenzékben lévő FIDESZ-es Nemzetibank elnök mesterségesen magasan tartotta a jegybanki kamatot azért, hogy a szoci kormány nehéz helyzetben legyen.Miközben a gazdasági mutatók igen jók voltak, a benzin és a Dollár ára folyamatosan csökkent az élelmiszer árak pedig nem változtak.

    Ebben a helyzetben a hazai építkezők meg gépkocsivásárlók rátódultak az alacsony kamatú deviza hitelekre,mert jóval kisebbek voltak a kamat terhek a Forinténál.
    Ráadásul igen egyszerű volt a hivatalos eljárás.

    Mikor Gyurcsány figyelmeztette a hitelfelvevőket, az ellenzéki homályból előpattant Orbán Viktor és dörgedelmeket intézett Gyurcsányhoz hogy idézem ha nem is szó szerint mert már rég volt:
    -A miniszterelnők úr meg akarja akadályozni a magyar emberek lakáshoz és más javakhoz való jutását..bla–bla .

    A többit ismerjük. Aki nem ismeri annak a Google a jóbarátja.

    Úgyhogy csak ne kenjük az egész trutymót az amerikai idétlenségnek hangzó (és kuvvául nehezen kimondható meg leírható magyartalan ) „birodalmiasodás” -ra.
    Vag birodalomossásoságra…vagy..de mindegy is.
    Hülyeség és kész.

  • Geyza
    2022 március 18
    3:36 du.

    az usa bankok nem felelőtlenek, hanem rablók!
    nem hejeztek ki semmit sem, a tőzsde felűlértékelte a „valóságot” azaz a „NINCS” -et és kereskedni kezdtek a vemzetközi tőzsdén a „nincs”-csel azután kiderült, hogy a „csomagban” alsótexasifődűlő mellett a kivágott akácfa árnyékában lévő széteső kutyaól az tulajdonképpen a Buckingham Palace és aszerint forgalmazták is… ez ugyanaz mint manapság eladni a csippcsippcsókát amiből csak a „csipp” hiányzik, de van rá igény

    enyyit a te tisztánlátásodról és arról, hogy mindezt be is hitelbiztosították a hitelbiztosítók megfelelő kamatokkal

    ebből alakult ki az égig érő vasküküllő nyírfából készítve

    de azért írjál csak!!!

  • Orsós Elemér
    2022 március 18
    2:36 du.

    Elemér, lényeglátásod alapos!

    az a csodálatos magyar nyelv az előljáróival:

    szóval megembargózták magukat, percenként kiderül, hogy a kínai mosoj az ma már röhögés…, és az erőlködés is meghozta az eredményét, a pelenkagyártók már nem vesznek fel újabb rendeléseket! de teljesen szofisztikált szlogenezés fojik és a kiskátégyártó guruk már degeszre keresik magukat, és már győztek is!!! a siker teljes, csak még nem szaszerolták ki hogyan ugorjanak félre előle?

    van e ötleted erre az „ugrásra” szvsz: salto mortale

  • Rodeo11
    2022 március 18
    1:42 du.

    Lépjünk vissza. Azt, hogy a gőz szeret kiterjedni, fújni és dolgozni azt mióta tudja az emberiség? Hérón óta (legalább). Mi volt a hajtóerő évszázadokig? A rabszolga. Ha fogytán volt raboltak. Gyarmatról vitték, stb. A technológia fő erőforrása az ember meg az állat voltak. Mert volt, és mert be lehetett szerezni.
    Ni okozott marha nagy erőforrásválságot, ami ezt megváltoztatta? Amikor elfogytak az olcsón elérhető emberek és a korábbi technológia nagy része tarthatatlanná vált. A pestisjárványok, és köztük a legnagyobb, ami elvitte Európa lakosságának a jelentős részét.
    S lőn az ipari forradalom. Mi lett annak a fő „jelképe”? A gőzgép. Mit használ az emberiség a mai napig „energiaforrásként” ? Nagyrészt gőzgépet. Nem igazán a Hérón-félét, hanem inkább a watson-félét. Sokat javítottak a hatásfokán, a szeneslapáttal táplált kemence helyéra olykor atomreaktort tesznek, és a gőz erejét drótokon továbbítják, de azért alapvetően az emberiség annyira beleszeretett a gőzgépekbe, hogy csak na. A fossziliákkal tápláltak könnyen méretezhetők, elég hatékonyak, hogy drága legyen kihajítani, és elég elterjedtek ahhoz, hogy nehéz legyen lemondani róluk. Ráadásul az olyan újabb technológik, mint a robbanómotor is ezekkel megy, amiknek a kiváltása villanymotorral megint csak újabb gőzgépeket kívánna. Ha fogytán volt, akkor még Hitler is ezután az erőforrás után indított keletre háborút, és az USA is.
    Csakhogy itt is kezdett jó ideje baj lenni. Egyrészt a fossziliák égetése kissé elhasználja a légkört, az atomreaktorok, meg nem annyira veszélytelenek.
    Amivel érdemben lehetne kiváltani (s hagyjuk az energiafű és hasonló konyhakerti játékokat), ahhoz igencsak sok pénz, de leginkább igen masszívan kiterjedő hatalom is kell. Nem véletlen, hogy a sci-fikben régóta felbukkanó ötletelések legfeljebb a sufnituningig jutottak. Holott már a ’70-es években is megérte volna a Szaharát napelemekkel „bevetni”. Csak ugyebár sok kicsi törzsi homokdomb, nem túl ideális munkakörülmények, határokon átívelő vezetékrendszer, stb.
    Vannak ráutaló jelek, hogy ezeket a sci-fiket olvasták valahol?
    Véletlen lenne, hogy Kína apránként felvásárolja Afrikát?
    A jelenlegi helyzetben Európa nem engedhet meg magának komolya szankciókat az oroszokkal szemben. Mert elavultak az alaptechnológiák a jelenlegi igényekhez képest. De kénytelen lesz váltani. Legfeljebb eldöntheti, hogy Egybesült álmokként, vagy gyarmatként

  • Geyza
    2022 március 18
    3:36 du.

    Az a baj, hogy a felszínen maradsz. Az USA-ban az a kongresszusi csomag a bedőlt, tarthatatlan kintlevőségek szanálását is jelentette volna.
    De azok is inkább már következményei voltak, egy masszív belső válságnak.aminek egyik eleme egy komoly munkaerő/szociális válság. Obama jó ember volt, de az nem bizonyult elégnek.

  • Rodeo,

    A tervgazdálkodáshoz:
    Az egyáltalán nem akkora marhaság, mint amennyire az inkompetens tervtelenek szeretnék beállítani.
    A középkor európai kvázibirodalma azért tudott pápai nunciusokon, és hasonlókon keresztül elég türhetően működni, mert tervgazdálkodott. Évszázados léptékekben. A keleti birodalom is évszázadokban mér amióta egy menekült mongol törzsfőnök bezipzárazta azok száját, akik szerint nem biztosan ő volt az égi sárkány kegyeltje.
    S ezek a rendszerek elég ütésállók. Hiába voltak Borgia-pápák itt, vagy pár tulbuzgó ágyas, és legutóbb pl. Mao ott.

  • Az embargo a ha0boru alternativaja.
    Persze, h faj! A haboru megjobban fajna!

    Nemetekkel kellene egyeztetni, h a haboru miatt ideiglenesen allitsak vissza az atomeromuveiket, mert azzal csokkenteni lehet az orosz ch-importot! Egyenlore ugrasszerurn csokkenteni az orosz gazimportot minden EUs orszagban es akik meg csatlakoznanak.
    (Valamennyi gaztartalek meg van a depokban, bar tudom, h keves!)
    Lakossagi szinten is radikalis sporolast kezdeni, ahogy a cegeknel is es motivalni! Pl. Fogyasztasaranyos Lepcsos gazar!
    Mindenki tud sporolni es azzal az ukranokat tamogatja, Putyinekat gyengiti!
    A futest is lehet szabalyozni! Alacsonyabb hofok es tudatos szelloztetes, futesi orak mennyisegenek csokkentese, futott helysegek korlatozasa, racionalizalasa….
    Ha ez tajekoztatassal , tudatositassal megy, akkor egesz tarsadalmi szinten jelentos!
    Ha hirtelen csokken a gazigeny NYEuropaban, akkor a gazar is zuhan es a mennyiseg is, igy Putyin sokat veszit! Elobb lesz vege a haborunak!
    Olajjal ugyan igy!
    Racionalizalni kell, motivalni!
    Pl. 500-1000 ft kozott arulni az uzemanyagot!
    1000,- az alap es kis mennyisegben kvota szerint 500,-
    Nyilvañ ezt lehet finomitani.
    A szallitmanyozokat es tomegkozlekedest motivalni!
    Pl. Jaratritkitasok, uzemidocsokkeentes, jarmuvalasztas utasforgalom-szeruen!
    Csokken az importigeny, csokken a piaci ara is!
    Tamogatott atteres alternativ energiakra gozerovel! Csokken a fosszilis igeny!

    Barkivel beszelgetek, a haboru kapcsan a menekultekrol es Putyinrol alkotott kepuk alapjan egybol tudom, h ha fideszes!
    Hazudik o1g es a baratai, hiszen nem onzetlenul es tisztan segitenek a migrancsoknak, hanem csak o1g az Eu-s penzekert! A orbanitarius-vallasos szavazoi pedig putyinistan szinten csak max felszinesen ismerik el a putyini agressziot, sot, ot tamogatjak erkolcsileg, de meg a gaz es olajfelhasznalas , importtal is!
    Nem tobbet, hanem kevesebbet kene importalni!csokkenteni a gazmennyiseget!

    Targyalasokat folytatnipl. Venezuellaval es a tersegevel!
    Norvegiaval arstoppos szerzodest kotni hosszutavra, hiszen ok is ukrajnat tamogatjak!
    Kozelkeleti hosszutavu szerzodest kotni alacsonyabb aron, ami kompenzalva lesz kesobb, amikor lezuhan….

  • Andrew_s
    2022 március 18
    6:33 du.

    kösz, Bandi, egészen begőzöltem…

    egy igazi birodalom képes tervezni,

    a lobbyerőre alapozott tőzsdekrachos konglomeráció habzsolva zabál és túltermeléssel hiányt termel

    {hogy legyen igény botox- ra, én marha, hallván, hogy az usa ellátóláncában akadozik annak az izének a megérkezése amiből a botox-ot és, hogy az mekkora óriási gondot okoz a világ legfejlettebb társadalmában, meg hisztériát!!!}

    a tudomány szolgál, de mit és kit és hol és hogyan, és akkor leve vala az „eredmény”

    lobbyéknál most öngyilkosság fojik, mert mindenki saját autót akar

    {az elektronyos vagy fóssziliás az mindegy: 1 től 7-ig van a kapacitása azaz az utakon

    [amit elmos az eső mert óccó húsnak híg a leve alapon csak úgy leterítik az ártérbe és egész városokat építenek a méjedésbe, az a hüje víz meg ugye oda folyja magát]

    1 ember szállítása + sminkestáska és papírpohárban lötty elfoglal 25-30 métert és az SUV 8,5 literes V motorja zabálja
    az akármijen kurvadrágát}

    namost a repülés hasonszőrű de az árai hatványozottan haszontalanok

    látva a sok akármit Yuk Rajnában villamosított vonatok és a kismillió migrács seperc alatt máris Przemyzl ben van vagy Záhonyon

    az igazi birodalom 650 km/ó villamosított MAGLEV -et épít vagy 380 km/ó -s eccerűkét és NEM REPÜL csak a Marsra

    egy vonattal és az ahhoz szüxéges vonóerővel milliomod részét fogyasztja, mint lobbykám!!!

    azután a tudomány ugye delejt generálni kell van tenger meg árapáj ingyen de lobbyka nem kedveli mert ész kell hozzá sok és az neki nincs csak zsebe nagy!!!

    és a delejt lehetne WIFI-z ni is ha az ész nem arra lenne használva, hogyan lehetne elsózni még több WC papírt amihez kontinensnyi erdőt kell feldarálni és

    a deróton fel lehetne lógatni a póznára a lobbystákat, minő hatalmas profit?

    és van demokrácia tudomány hejett ennek alapja vita a vitáról az igazi birodalom meg azalatt felépíti a legújabb Kínai Nagy Falat és kutatásokat végez a Hold setét oldalán meg a Mars-on és nem használ hozzá Kokaint meg Heroint vagy a kettő kombinációját mert a luxus yachton mi mást lehetne csinálni és San Francisco utcáin akkor nem lehetne sátortábort benne az éppen ügyeletes dilinyósokkal akik szintén csak kábulatban képesek elviselni A NAGY NIHIL-t

    iskolában nem matekot tanítanak, hanem transgendert és rasszizmus elleni tablettákat szednek hozzá ezzel azután mikor felnő keresi a kábulatot mert a CNN nem elég ehhez, pedig az is küzd a nézettségéért

    szóval EGYETÉRTÜNK fel kellene újra találni a melegvizet és a RENDET MERT SZERINTEM AZ ÉSZT NEM LEHET BELELŐNI AZ AGYBA, arra vannak más és hatékonyabb mószerek is! mondjuk a videókonferenciával leordítani egymás fejéről a hajat és utána az Airforce One -nal Delawar-ba menni, mert az ojan idilli és a többieket dilizni

    üdv

  • Andrew_s
    2022 március 18
    6:51 du.

    Nembaj komám, majd ezt is túléljük.
    Csak atomtámadás ne legyen mert egyes elemzők
    szerint imádott Putyinod ezt forgatja abban a KGB-nél szocializálódott elméjében.Ha végképp nem bír az ukránokkal

  • Egy ukrán nő odament
    egy gépfegyveres ruszki martalóchoz
    és közölte vele hogy mennyen a picsába.
    Majd átnyújtott neki pár napraforgó magot
    (ami Ukrajnában a béke szimbóluma) és közölte vele
    hogy tegye zsebre,legalább kihajt ott ahol majd elföldelik.

    A teljes cikk ITT olvasható:

    https://444.hu/tldr/2022/03/19/tankok-helyett-tiktok-az-informacios-haboru-elso-csatajat-putyin-elvesztette

  • O1G
    2022 március 19
    4:54 de.

    ha megtisztelsz azzal {na persze ha Cenz Ura beengedi?} hogy elolvasod:

    eccerűbb az ügy:

    béke,
    mindenki hazamegy, és a jó édes anyukájának ad puszit, és utána gyereket csinál és

    nem lő {egyelőre verébre sem}

    Zelenszkiy elvtársat bebalzsamozzák és a mauzóleumot meg ajtó nélkülire építik ehhez!

    és megvalósíttyák Krump Lee nagy tervét: MAGA {ez nem a régi táncoskomikus kupléja: lesz maga juszt is az enyém?}
    Make America Great Again

    [én ebből azt nem értem, hogy akkó’ eddig nem volt nagy?]

    szóval ijen eccerűen látom és a németek vesznek óccó orosz gázt és a zőccséges kofáikat kinnahgyják a hetivásáron ordibálbni, hogy fejessalátából is lehet delejt fakasztani

  • Geyza
    2022 március 19
    8:58 de.

    Az a baj, hogy a felszínen maradsz. Nekem imádott Putyinom, holott sehol ilyet nem írtam. Az EU hallgatólagosan tudomásul veszi, beárazza és békén hagyja Putyint. De valahogy nem rémlik,hogy bárhol az EU által imádott Putyint emlegettél volna.
    Nekem nincs módomban szankciókat hozni, illetve technológiai tabula razat tartani. Az EU vezetőinek talán lenne. Ők nem teszik, míg magam max megérthetem az okát.
    Tehát mi is a helyzet az Eu által imádott Putyinoddal?

  • Geyza
    2022 március 19
    9:03 de.

    tehát, szavaid alapján a nő oda tudott menni élve a „martalóchoz” aki nem bántotta és még meg is ajándékozta?

    majd tovább sétált? {a tank meg a martalóccal hejből felszállt és délkeleti irányban elrepült}

    ezek a felvételek ojan szívszaggatóak, jön a tank és nem gázolja el a gyalogost, megáll…, tehát senki sem sérült meg, mindezek a képek ojan falukban készültek ahol orosz csapatok sohasem jártak

    a 444 riportere a hejszínről tudósít, vagy Kispesti alagsori irodájából állítja össze a legfrissebb anyagot?

  • Jöhetnek a fiatal ukrán menekült hölgyek.Akik a kilencvenes években érkeztek,már kiöregedtek.

  • A mai napot meghagyom egyes idejárók ünnepének!Én január 18.-át +április 4.-ét ünneplem minden évben.Magyarul ez úgy értékelhető manapság,hogy uszítok a békére.

  • Folytatva:május 8.-át kifelejtettem.(Bocsánatot kérek a világot
    a nácizmustól megmentő Szovjet-orosz néptől.)

  • Geyza
    2022 március 19
    8:58 de.

    figyelő szümtüket a világra vessed!!! hatalmas dolgok történnek, az is igaz, hogy az a valóság és nem a 444 által megálmodott képi imázs!
    nem mondok részleteket, mert neked azonnali viszketegséget okoznának és nem tudnám elviselni {röhögés nélkül} amint vakaródzol, hogy vagy bolhás?

  • Cenz Ura, továbbra sem értelek!!! mi a bánatot kifogásolsz hogy nem engeded be vagy ha akkor radírozd ki és akkor még egyszer tudni fogom, hogy mi a KMH-n az „illem” a kellem ről nem is beszélve

  • Ehhez a Kreml-ügynők patkányhoz hozzá szól valaki 1 szót,
    akkor utána le nem szállna az emberről .

    Ócska kis élete lehet hogy ilyen mohón keres magának társalgókat.

    Nem veszi észre hogy többnyire undoroodnak tőle.

  • Gyuri ne keverd össze a II Világháború akkori szövetségeseinek szellemiségét a putyinista náci eszmékkel.
    Néztél volna mai ruszki hírharsonákat* a NET-en.
    Más lenne a véleményed.

    Attól hogy valaki orosz még nem biztos hogy jó ember. Sőt…

    * Mostmár nem nézhetsz olyanokat mert leb@szták mindet a közösségi médiákról.A Világnak elege lett hirtelen a putyini hazugsággyárak rohadt propagandáiból és fake-new-jaiból.
    Sajnos maradt belőle éppen elég.
    Vegyük például ezt a patkány Rodeot, aki naponta 15 fröcsögésben terjeszti a Kreml hazug propagandáját itt (is)
    Nálam jött a satellit TV-n a Russia Today TV adó, aztán vagy két éve lelökték az Astráról.Magyar TV-csatornákat nem nézek, tehát nem tudtam hogy van magyar nyelvű adása is.

    Mindenesetre
    ajánlom figyelmedbe ( meg mindenkiébe) az alábbi írást:

    https://hvg.hu/vilag/20220228_Veszelyes_a_nyugati_tarsadalmakra_a_Russia_Today_propagandaja

  • Rodeo11
    2022 március 19
    8:02 de.

    Igen, Egy sikeres birodalom, ami társadalmi és erőforrásgazdálkodási alapon, és nem Pintyőke elvtárs szupersztár módon alakul a sarki fűszeresnél, az hosszú távra tervez, és napi szükségletben kivitelez. De azt viszont gyorsan és hatékonyan.
    Így persze a hatása is tartós lehet, akár túl is éli a birodalmat.
    Egyébként a vonatosításban is egyet értünk.
    Kínában Peking és Harbin közt nem sokan röpködnek. Mert kényelmes és piszok gyors vonat jár. Ahogy dél fele is. Viszont Pekingben egy 4-es metrónyi metrószakaszocska építése nem tizenév korrupciójának a kérdése, hanem fél év alatt megépítik.

    Amúgy tudom, ott irányítási hatékonyság is van. Mert az égi sárkány most pártvezetőnek hívott kegyeltje az űrig rúgja ki az elcseszőket. Nem is hívják demokráciának.
    Bár, legalább a gondolatkísérlet erejéig, érdekelne, hogy kétmilliárd ember esetében milyen bázisdemokratikus módszert tudna bárki működtetni. Nem elméletben, hanem a gyakorlatban. S persze úgy, hogy a forró krumpli nem megrohadjon, mire mindenki körbedobálta vagy ötször.

  • De Rodeo!

    Miert kene Zelenszkijt bebalzsamozni?
    Anelkul is hazakonvojozhatnak az elvtarsak!
    Oszt nyersanyagban fizethetnenek az okozott karert!

    Valszeg, a haboru utan meg visszazuhan a nyersañyagok ara.
    Ha nem lesz panik, akkor a kerslet is racionalizalodik.

    Burkoltan, de valojaban direkt formaban o1g Putyint tamogatja az eddigi szerzodeses asarlasainak megemelesevel is, mikozben Mo.biztonsagos gazellatasarol kamuzik!

    Sot! Azt hazudja a reklamokban, h Romanian keresztul 6 savban jonnek folyamatosan gyorsitott – konnyitett utemben a migrancs ukranok!
    Nos, en is ott jottem haza, de volt olyan sav, ami le volt zarva, a tobbi 3-4-ben orakon keresgtul varakoztak erdemi haladas nelkul!
    Mint eus -en egy ures savban johettem, miutan rajottem, h nem kell vegigalljam a veszteglo tomeget.
    Talan , ha 5 percenkent 1 auto jutott at! Nem a raman hatarorok miatt!

    Jottem Bpre az M3-on, de volt amelyik kut zarva volt, volt MOL-kut! Ahol nem volt diesel 480-ert, csak diesel+ 700,-ert litere!
    (Szerintem meg lesz ebbol demonstracio!)
    A kutasok mondtak, h az arstop miatt kb. 3xos aaz uzemanyagfogyas!
    Ki lehet szamolni, hogy mennyit nyereszkedik ezen o1g!
    Az Afa 27% + a jovedeki ado fix, csak a kereskedoknek nem lehet ervenyesiteniuk a haszonkulcsukat! Vesztesegesen aruljak, mikozben o1g 3xos hasznot zsebel be!

    – mibol finanszirozzak az oríasplakat erdőiket? A netet elonto hazug reklamaikat?

  • Geyza,
    Mivel nálunk még(egyenlőre)”demokrácia”van,amit kétségbe vonok, hogy a világ bármely pontján létezik.Szellemi készségüket és vezetői képességüket nem osztályozom azoknak a kormányunkban résztvevőknek,akik engedélyezték,hogy az izraeli parlamentben zoomszónoklatot közvetítsenek az ukrán pojácával.Pofátlanul a holokauszthoz hasonlította a mai helyzetüket.Elfelejtette megemlíteni,hogy a 6.000.000 kiirtott,fegyvertelen zsidóból egy millió ötszázezret az ukránok irtottak ki.Az 1941-es Kamenyec Podolszkij 20.000 zsidó meggyilkolása a Wehrmachttal karöltve és hadd ne soroljam fel az összes pogromjaikat,amiből az én családomnak is egy kis része még az 1800-as évek közepe táján megmenekült és az akkor még erre alkalmas Magyarországon talált menekvést.Egyszóval ez a senkiházi bohóc bírálni merészeli Izraelt,amiért”csak”humanitáris segítséget ad a náci-csürhéjének .Nem ismerem Putyin ideológiai nézeteit,meg nem is érdekel,de remélem annyit megtanult a náci fenevad legyőzőjétől,hogy „nem fogadunk el más megoldást,csak a feltétel nélküli kapitulációt.”(Sztálin)Lehet,hogy az idézetem nem pontos,de a lényeg a lényeg!
    Ha ez a zsidónak kinevezett pojáca egy szikrányi zsidó ésszel gondolkozott volna,akkor el se fogadja a nem túl-megtisztelő népvezérséget.Másrészt minden ellenséges verbális vagy tényleges kezdet előtt csak annyit kellett volna bejelentsen, hogy: Köszönjük szépen,Mi nem akarunk a NATO-hoz vagy bármilyenkatonai szövetséghez csatlakozni.Ehhez azonban nem egy bohóc eszére van szükség.

  • O1G.66
    2022 március 20
    10:31 de.

    nem teljesen kristáj tiszta az okfejtésed, de

    #1.: a nyersanyag/energia árak exponenciálisan emelkednek és ez az emelkedés nem fog megállni az elkövetkező 15 évben {nem azért találták ki a C-19 mellé a Yuk Rajnai hajcihőt}

    #2.: zelenszkiy érdemtelen arra, hogy embernek nevezze bárki is

    #3.: nekem nagyon gyanús a yuk rajná-ból zajló hatalmas emberáradat egyirányba {néhányan jó hejre találtak Maty Rasszíjá ban is} SZVSZ A 8+ ÉVE FOJÓ KORRUPCIÓ ÉS RABLÁS VALAMINT A TÖMEGES NYOMOR AMIT EZ A RENDSZER ADOTT AZ YUKIKNAK AZ SZÖKÉS ZELENSZKIY ÉS BANDÁJA ELŐL!!!

    sok sok változás jön létre és még több változás miatt a nyugat sikító frászt kap jövő csütörtökön ÖSSZNÉPI NATO HURÁL LESZ BRUXELLESBAN requiem a sohasem volt dicső múltért

    a többit… majd még írjál

  • gyuri10
    2022 március 20
    3:29 du.

    senki sem hiszi el amikor olvasván haragvó soraidat, hogy én szeretnék egy üdvözletet küldeni neked és mindezen felül az igaz zsidóságod a NAGYVILÁGBA beleordítása okán MEGEMELNI A SOHASEM LÉTEZETT KALAPOMAT!!!
    a’sszem le kell írnom neked, mai napig nem tudtam eldönteni sok mindent magamban és lehet hogy sohasem fogom tudni!!!
    imádott Ruth barátnőm mikor meghívott, tudta miért teszi, én ott tudtam meg, mikor megérkeztem: mert 25 év után még eccer beszélgetni akart velem!!!
    maraggyunk abban, hogy Sir Georg Solti Tetralogia előadása Bayreuth ban!!! egy a sok felúlmúlhatatlan előadás egyike marad… számomra hatalmas Ő IS BARENBOIM-mal együtt megértettek valamit amit politikusaitok sohasem fognak Mózest is beleértve de szüxég van rá…

    ÉLNI KELL ÉS BOLGOGAN, DERŰSEN ÉS BŐSÉGBEN ANÉLKŰL, HOGY ELVENNÉNK A MÁSÉT

    most majd mondasz bármit én elmondtam a magamét…

    légy büszke és szerény!!!

  • Orsós Elemér

    Senkinek nem tűnik fel hogy, a világ önjelölt csendőrének tucatnyi demokrácia exportjai alatt, amik semmivel sem voltak humánusabbak, mint ez a mostani atlanti kibicek nélküli „minszki rendezés”, sőt, még tized ekkora média nyilvánossága sem volt, ami mára egyoldalu globális médiashowvá szélesedett, felváltva az ellaposodó covid hisztit? Mi lesz a következő kötelező média őrület ha ez lecseng, tán az obszidiánból pattintgatott szakóca és jód, esetleg az egyeduralkodóvá tett dollár vagy jüan reklám dömpingje?

  • Gyuri10
    2022 március 20
    3:29 du.

    Ha rajtad áll, nem sokáig.
    De mindegy is.A lényeg:
    Zelenszkij beszélt a KNESZET-ben.(Videon természetesen)
    VASKUPOLA rendszereket kért.
    Hogy kap e, az kétséges, mindenesetre Finnország vásárolni akar.

    Jobb lenne Gyuri ha a Kreml propagandájának a szajkózása helyett inkább áttérnél a valóságra.

    Bár..olyan cimborákkal mint pl. Gabreiel, ez nemigen fog sikerülni neked. Kár pedig…

    Más:

    Rodeo te patkány, írogass a Gabrielnek, az a hnozzád illő partner köffikie : ))

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2022 március 19
    3:02 du.

    Csak úgy naivságot színlelve had kérdezzem meg hogy, miből szűrhet le valaki bármilyen objektiv véleményt ha csak az egyik fél részrehajló feltúrbózott hazugságait lehet hozzá felhasználni, mert a másik fél szintén felturbózott hazugságai meg -természetesen liberálisan- le vannak tíltva vagy felkutatásuk meg elég körülményes?

  • Orsós Elemér
    2022 március 21
    6:27 de.

    Elemér, vannak itt valaha volt pufajkások azoknak mindig időben megérkezik a CNN… a többi fantázia kérdése {kuncogok}

  • Geyza,
    most másodszor is leírom Neked:A”vaskupola”,még ilyen néven sem kereskedelmi tárgy!Egyébként a”kupola”csak az európai kupolda tulajdonosok kitalációja. Valódi neve:VASÖKÖL. Finnek,Észtek,Lettek,Litvánok,Ugorok,Magorok és még az ukránok sem kaphatják meg!Sem pénzért,sem humanitáris segítségként.Az általad”rongyfejűeknek”nevezettekre van fenntartva.Élesben.
    Abban tökéletesen igazad van,hogy ha”rajtam múlik nem sokáig”.A demokráciának nevezett amerikai exportárura csak olyan országok tarthatnak parasztvakítási igényt,akiket nem akarnak eltüntetni a föld színéről.Ezt a luxust Mi nem engedhetjük meg Magunknak. Ehhez képest túl sok az ellenségünk.Visszatérve az ukrán bohócra:Amit a Kneszetben merészelt behadoválni egészen elképesztő.Emlékeztet ifj. Antall József személyes Jelenésére a Kneszetben. Amikor-is a magyar nép nevében kért bocsánatot a zsidók ellen elkövetett bűneikért.Akkori miniszterelnökünk a megboldogult Menáchem Begin(emléke legyen áldott)azt ajánlotta neki,hogy menjen a haláltáborokba és kérjen bocsánatot a száraz csontoktól,a hamutól és a füsttől.Azoknak van csak joguk a megbocsájtásra. Nekünk nincs.A későbbi napokban szóba sem állt többé az id.Antall maradékával.Védencednek még ennyi esze sem volt,csak követelődzni próbált.Ennyit lehet elvárni egy antiszemiták romlott tején felcseperedett stand up bohóctól. Mindezt remélem nem gondolod komolyan,hogy a Kreml brosúráiból olvastam volna ki.

  • Nincsen sem valsag sem „embargo”, csupan veres es kegyetlen haboru Putyin altal es az oligarchiai elleni „sanction”-ok.

  • Csupan a nok es kiskoru gyeremekeiket engedik ki.
    A ferfiak 16-60 evig katonaim szolgalatra visszatartva.

    De 10 million Ukran lakos othontalla val;t.
    3+ miiliok idegenben menekultek.

    De az orosz hadsereg mar is kudarcot vallott, sehol a varosokba nem mennek ostromolni, ill.”felszabadaitani” a lalakossagot.
    Csupan a Fekete Tengeri hajohadrol a rakete tamadasokkal, pusztitja Putyin az Uklran varosokat.

    Sot meg az ororsz legiero sem mukodik bopmbazasaikkal.
    Ami azt bizonyitja hogy az Ukran legvedelem sikeresen mukodik.

    Kozel negy-hete az invazio kezdetenek, de Putyin hadserege tavolmaradt a varosoktol.

    Nagy az ellenallas meg az orosz lakosssag alatal is, sot meg Putyin TV propagandaja is ellen fordult.

    A haboruval Putyin kudarcot vallott!

  • Geyza,
    nekem nincsenek”cimboráim”és soha nem is voltak. Gabriel korrekt beírásaival és nézeteivel,ha személyesen ismerném,talán még barátom is lehetne.Veled sincs semmi problémám,csak más geográfia érdekszféra és más szemszögből nézzük a világkerekeinek forgását. De mivel feltétlen értelmes embernek tartalak biztosra veszem, hogy Nálad is lesznek még nézetváltozások.Javadra!Tévedni emberi dolog.

  • A „Vaskupola” légvédelmi rendszer nem a tiéd, nem te döntöd el kinek lesz eladva és kinek nem.

    Többiek kedvéért:

    Még jól emlékszem, amikor az Első Öbölháborúban a véreskezú (oroszok által kitartott) Szaddám Husszein potyogtatni kezdte Izraelre a ruszki gyártmányú SCUD rakétáit, Izrael ellentmondást nem tűrő hangon követelte az USA -tól
    a Martin MArietta hadiipari óriáskonszern kiváló termékét,
    a ” Patriot” légvédelmi rakétaelhárító rendszert.
    Meg is kapta azonnal.

    Ezt később továbbfejlesztették Izraelben, abból lett a „Vaskupola” rendszer. A „PATRIOT” bázisán.

    Namármost az USA mostani védelmi minisztere megmondfta :
    A NATO nem adhat Ukrajnának harcigépeket és ilyen rakétaelhárító rendszereket, de „harmadik” ország, ha ad, az ellen semmi kifogása nincs az USA -nak.

    Most Ukrajnára kb százszor annyi ruszki rakéta hullt EDDIG mint Izraelre összesen, az Első Öbölháború idején.

    Véleményem szerint Izraelnek SZENT KÖTELESSÉGE kisegíteni a szenvedő ukrán népet.

    Nekem ugyan Izrael a szívem csücske, de ha nem teszi meg akkor…le sem írom mit fogok gondolni felőle.

  • Bendeguz79
    2022 március 21
    12:29 du.

    Ezt (márminthogy nem működik Ukrajnában a harc-vezetésük)
    tudd be az USA kiváló elektronikai harci rendszereinek, amiknek a seg1tdségével az Ukrán Fegyveres Erők uralják az étert .

    Gyakorlatilag Ukrajnának nincs légiereje, mégsem tudta a ruszki kiharcolni az abszolút légi fölényt, márpedig annélkül nem lehetséges elfoglalni egy ekkora országot.

    Menekült kérdé:

    Ez így a helyes : A nőket, öregeket gyemekeket biztonságba kell helyezni, aztán lehet kiforgatni a vadállat ruszki megszállók beleit.

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2022 március 21
    12:29 du.
    Kedves Bendeguz, Neked csak a Kijevi Pravdára van előfizetésed? 😀

  • Inkább a Kijevi Prvda, mint a Moszkvai Novoszty vagy mi a fene a neve, annyi van ott mint a nyű. Mind a Kreml hazudozásait szajkózza.

    „Különleges katonai művelet”,meg „nácítlanitunk csak”…meghogy
    „segítségnyújtás s testvéri népeknek, akik alig várják már a felszabadító orosz katonákat”..

    Putyin tovaris felvette a közel ötmillió Forintba került anorákját (hogy egyszerú utca-embernek tűnjön a háborúpárti tömeg előtt), majd ilyeneket és hasonló baromságokat hordott össze amiknek következtéban a tömeg üvöltve elkezdete éljenezni őt.

    Olyan szép volt komám…annyira nem volt szép mint egy jól megkoerografált Goebbels-Hitler rendezvény, de majdnem.

  • Geyza,

    Nekem ugyan Izrael a szívem csücske, de ha nem teszi meg akkor…le sem írom mit fogok gondolni felőle.
    ————————————————————-
    Nem kell jövőidőben gondolkoznod.A Te elképzeléseid és nézeteidet elkerülendő,Izrael nem ad a másfél millió zsidót lemészárló náciutódnak és neonácinak még egy II.világháborúból maradt csehpuskát sem.Ha rajtam múlna,nem”vaskupolát”,hanem VASÖKÖLT küldenék nekik élesben,úgy mint a legutóbbi háborúnkban a HAMASZ kapta.Ahogy értékelem szavaidat,már választhatsz is valami új szívcsücsköt.Esetleg,ha neked megfelel,az ukrán tömeggyilkosokat.Remélem azért ennyire nem adod le Magadat.

  • O1G
    2022 március 19
    4:54 de.

    Németország jövöre már nem kíván orosz gázt venni.
    Katarból fogja. Kőolaj is van rengeteg, Oroszországon kívül, Európában meg mindenhol.

    Az oroszok most nagyon pofára fognak esni.
    kb két hete -csak úgy megérzésre- írtam hogy fognak még könyörögni az EU-nak hogy vegyen tőlük energiahordozókat.
    Ez most körvonalazódni látszik.

    Az EU önmagában gazdaságilag erősebb Ruszkiországnál. Jóval erősebb. És a NATO SOKKAL erősebb náluk.

    Csak Putyin beleesett a diktátor-betegségbe : ellenfelet kreált magának, majd lenézte az ellenfelét. És most pofára esik.

  • gyuri10
    2022 március 21
    6:42 du.

    Legyen úgy.
    Ha téged az kielégít.

  • Geyza
    2022 március 21
    6:48 du.
    O1G
    2022 március 19
    4:54 de.

    Németország jövöre már nem kíván orosz gázt venni.
    Katarból fogja. Kőolaj is van rengeteg, Oroszországon kívül, Európában meg mindenhol.

    pontosabban:

    #1.: Gazprom zéró mennyiségű gázt fog adni €-nak a most lejáró szerződések után.

    #2.: UAE, Qatar, Saúd zéró mennyiségű gázt és olajat ad USA+€-nak {nincs fölösleges mennyiségük a többit évekre előre leszerződték más relációban}

    #3.: Venezuela, Irán csak akkor tárgyal USA+€ -val, ha az összes szankciókat felszámolják és az eddig okozott kárt megtérítik {ragyogó szerződéseik vannak Távolkeletre}

    #4.: alkatrész és alapanyag híján a Mercedes, BMW, Audi 2 hete beszüntette €-ban működtetett gyárait

    #5.: akkora az infláció és élelmiszerhiány, hogy már most tömegek éheznek [J. Bidén + Trudeau €-ba + NATO utazik ma és holnap Bruxelles-ba a gazdasági világválságról tárgyalni]

    a többit CNN ből megtudhatod

  • Idáig több mint kétezer GYEREKET raboltak el a vadállat ruwszki martalócok az általuk megszállt területekről.

    Jól mondta ŰRony Reragen aqnno:
    „Oroszország a Sötétség Birodalma”

  • Franvba már.. döglődik a kéjbordom.
    Nem véletlen, kínai : )))

  • Geyza,
    én mindig tanulok a barátaimtól.A Tórában az van leírva,hogy „minden tanítványomtól tanultam”.A Tóra mondása csak úgy beugrott nekem.Terád az első vonatkozik.Tőled tanultam,hogy „az internet nem felejt.”
    Itt elolvashatod saját írásodat,amit ma már megcáfoltál, lehet, hogy nem itt,hanem az egyik előző cikk beírásaiban.Nézz utána és a „javításra”mindig meg van a lehetőséged.
    ————————————————————–

    Geyza
    2022 március 2
    3:29 de.
    Gyuri10:
    Nem akarok kellemetlenkedni és csak halkan mondom, nehogy az idejáró nemzetközi büdösnácik, akik végsősoron Putyin pénzén élősködnek a Társadalom nyakán nehogy rikoltozni kezdjenek:

    Nos tehát tiszteleted tárgya, a Kreml-beli töpörödött benzinkutas, 3 rakétát lövetett a kievi Holocaust központba.

    (Nem egyet, hármat.Tehát véletlenről szó sem lehet.)

    Tudod..ott ahol fel vannak (voltak) írva az áldozatok nevei.
    Közöttük Zelenszkij néhány felmenöé is, akiket elégetetettt
    az az ember,akinek a Mein Kampfja ott áll a belarusz diktátor hivatali asztala mögött található könyvespolcon.

    Jópár éve egy szemfüles fotoóelemző derítette ki egy, a Lukasenkával készített és leközölt riportfilmből. Most ez a patkány atomfegyvereket telepíttet az országába a másikkal.

  • Geyza
    2022 március 21
    6:48 du.

    Miért nem olvasol sci-fiket inkább?
    Németország lemond. Aha. Bezü,el pár kvantumfuziós erőművet? Vagy felültél a süket szövegnek, hogy LNG „‘oszt mindent megold. aha. Azzal csak egy baj van. Mármint azon kívül, hogy szar minőségű. Szállítani kell.
    Nem az a vicc, hogy a terminálok papapíron mennyit tudnak fogadni, hanem hogy a hajók a gyakorlatban mennyit tudnak odavinni a terminálokhoz.
    Olyan ez, mint a platinaparadoxon.
    Ne fáradj. Arról szól, hogy ha egy ember 40 kg tömeget tud felemelni, akkor hány embernek kell megfognia egy egy köbméteres platinatömböt. Ne számolgass. Fizikailag nem férnek hozzá annyian.
    Ha az összes terminálhoz körbejár az összes LNG-tanker, akkor sem tudja fizikailag kiszolgálni az EU-s igényeket.
    Persze, lehet építeni. Napvitorlást is.

    Lazíts és gondolkozz. Hátha menni fog.

  • Orsós Elemér
    2022 március 21
    5:40 de.

    Már hogyne tűnne fel. Írtam már, hogy Putyin lehet, hogy csirkefogó és örömmel hagyta magát provokálni, mint aggszűz a postakocsin, de attól még voltak akik táncba akarták hívni, és akarják a mai napig bármi áron.
    Mert a háború annak, aki éppen nem dobja fel a pacskert, hanem a kieső piacokon, netán az újjáépítésben és menet közben a bakancsokban érdekelt,annak oiszok jó üzlet.

  • Geyza,
    ezt Te találtad ki vagy valami náci-szimpatizáns kiskátéban olvastad?:

    „Véleményem szerint Izraelnek SZENT KÖTELESSÉGE kisegíteni a szenvedő ukrán népet.”

    Nekem ellenkező előjelű a véleményem a népemből másfél milliót legyilkoló pogromvitézek népével kapcsolatosan.De ne hagyd általam és a zsidóság pusztítása által befolyásoltatni a nézeteidet.Amiről ha eskü alatt vallod sem hiszem el,hogy a Te nézeteid!(a másfél millióhoz add hozzá az évtizedek folyamán meg sem születetteket,másod-harmad…és így tovább iziglen. Magyarra lefordítva ez NÉPIRTÁS.)Igen,nekünk vannak SZENT KÖTELESSÉGEINK, de ezek közé nem tartozik a gyilkosok népének támogatása.Sajnos már egy komoly méretű kórházat felállítottunk nekik.Nálunk is vannak főként fiataljaink között,akik nem ismerik a történelmet.

  • Geyza,
    Íme megtaláltam a tagadó beírásodat is.Persze,úgy sem hiszem el,hogy Te írtad.

    Geyza
    2022 március 18
    10:56 de.
    gyuri10
    2022 március 17
    6:45 du.

    Nem ismétlem meg amit egyszer már leírtam.
    Azt so’sem írtam hogy az emlékművet bombázátk, azt írtam hogy a támadás után ott áll sértetlenül.

    Meg ezek már nem is érdekes dolgok.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 március 21
    6:48 du.

    „Az oroszok most nagyon pofára fognak esni.
    kb két hete -csak úgy megérzésre- írtam hogy fognak még könyörögni az EU-nak hogy vegyen tőlük energiahordozókat.”

    Kedves Geyza, nagyon meg fogsz haragudni rám ha arra tippelek hogy, szerintem pont az ellenkezője fog megvalósulni? 😀

    https://www.portfolio.hu/krtk/20220322/deak-andras-az-europai-bejelentest-az-orosz-gazrol-torteno-teljes-levalasrol-egyelore-nem-lehet-komolyan-venni-534515

  • Tisztelt elvtársaim (mert ugye mindannyian azon elv társai vagyunk, hogy a mi véleményünk szent és megingathatatlanul igaz)
    Szögezzük le, hogy az indító cikknek semmi köze Izraelhez, Szíriához, sőt még az adott ukrajnai helyzethez sem. Egy dolog áll a cikk középpontjában, mégpedig a szénhidrogén”éhség” és annak kielégítettségéhez vezető út keresése. Az a vita, ami itt kiteljesedett, még csak nem is érinti ezt a valóban súlyos és a jelen inkább politika által, mintsem gazdaságilag megoldandó feladatot. Nem ezzel kellene Önöknek foglalkozni egymás leordítozása helyett ?
    Vagy ha nem tudok segíteni, legalább ártsak is szemlélet lett itt úrrá ?
    €niónak energia kell, biztosan, folyamatosan, sürgősen. Ezt nem tudja kielégíteni a tankerek által és az azokhoz kiépített/kiépítendő infrastruktúra egyik pillanatról a másikra költségmentesen, mint ahogy a vezetékek kiépítése sem megy máról-holnapra, szintén költségmentesen. Viszont van valami cső onnan, oroszhonból – nem Szíriából, Szaúdi araboktól és nem is Izraelből – hogy süsülandról ne is beszéljünk. Ezt megéri süsü észjárásra feladni egy(ráadásul iparágakat fontos alapanyagokkal ellátó) ország szövetséges rendszerbevonásával és militarizálásával, mert egy ripacs lett demokratikus (hangsúly a demokratikuson) választáson vezető ? Nevetséges az a feltételezés, hogy felnőtt a feladathoz – engedjék meg nekem, hogy inkább azt gondoljam, hogy a szerencsétlen nem érzékeli, miként a báb sem tudja, miért, merre és ki mozgatja, mi a súlya és következménye az elhangzott mondatainak.
    Szerény véleményem szerint €nak át kellene értékelnie a sokat hangoztatott €i értékeit, meg kellene szabadulnia bizonyos, nem kötelezően vállalt kötelékeitől és az azokkal járó bérlakóktól, saját eszme, vélemény és szövetségi rendszert kellene kidolgoznia, valóra kellene váltani a megálmodói elképzelését, saját lábára kellene állnia. Ameddig ezt nem teszik meg és nem szereznek érvényt a gazdasági erejüknek, és a szövetség adta lehetőségek alapján nem szakítanak az amerikai világelképzelés fantazmagóriájával, addig minden csak a rabszolgaidentitásból fakadó utáncselekvés az önálló Európa elpusztulása útján.
    Rá kellene jönni minden €i állam vezetőjének, hogy az amerikai felfogás célja a globális uralom és ameddig ez nem jön létre, addig a szövetségi és egyéb érdekrendszerein keresztül csak az instabilitásból eredő beavatkozási lehetőségek keresése és a hatalom megszerzése. Most € a sor, hogy ennek ellenálljon és ne a hódítás, hanem a béke és nyugalom oldalára álljon. Hagyja, hogy a rosszul felfogott szövetség megmutatkozzon, maradjanak meg a szerződések garantálta €i státuszok, nincs szükség süsü vezette(még ha nem is amerikai a névleges parancsnok)katonai szövetségre €nak. Szükség van viszont €ban nyugalomra, gazdasági növekedésre, jólétre, olcsó gázra és kőolajra. Márpedig egy-egy új csővezeték építése évekbe és rengeteg pénzbe kerül és addig még többe a tankereken szállítani a gázt és az olajat.

  • Andrew_s
    2022 március 22
    1:56 du.
    már írtam, de {ismétlés a tudás annya}
    USA 2021 es teljes LNG kapacitása 65,87%-ka a Nordstream 2-nek!
    ahhoz, hogy a Nordstream 2 kiváltható legyen USA nak kell építenie 450000 {négyszázötvenezer! SIC} spec tankhajót

    jelenleg Németországnak nincs LNG fogadó kikötője és annyi hajót ami ott várna sorban állva hogy kiszaszerolják belőlük a -270C° ra lefagyasztott fojékony gázt mennyi fűtőenergia kell és honnan lesz? majd hol fogja tárolni a gázt mielőtt elosztya de micsodán? van e cső? ehhez?
    az időfaktor a megvalósításhoz usque 5 év ha még akkor lesz német ipar ami ki tuggya fizetni az egészet? vagy USA beruház és előre kifizeti hitelbe?
    saccperkábé az egész: $ {mai árfojamon} 2 500 000 000 000

    a többit nem mondom, bár csináltam USA aktuális adatok alapján egy feasibility study-t… ömlöttek belőle a krokogyil könnyek

  • Orsós Elemér

    ptg028
    2022 március 22
    6:26 du.

    Micsoda eretnek gondolatok!!! Hogy merészelsz a világbéke iránt és a világcsendőr ellen korteskedni? 😀 A előbbi hülyéskedést felejtsük el, tehát maximálisan egyetértek!

  • Túl sok a szájtépéps és
    a Kreml propagandájánák a terjesztése itt.

    Andrew, Gyuri, Orsós, nézzetek magatokba.

    (Rodeoról és Gabrielről említést sem teszek, ők nyilvánvalóan a Kreml titkos fizetési listáján szerepelnek.Rodeo még a kínaiakén is.)

    Putyin tegnap kijelentette
    hogy NEM ZÁRJA KI ATOMFEGYVER BEVETÉSÉT SEM
    ha Oroszországot jelentősebb hátrány érné mostanában.

    Értsd Ha az Ukrán Fegyveres Erők véletlenségből kikergetik őket Ukrajna területéről.

    Foytassátok az aljaskodást idióták. Ma Ukrajna, holnap Európa.

  • Andrew:
    Ahogyan tellik az idő egyre nagyobb blődségeket írsz,
    mind a cikkeideben, mind pedig a kommentjeidben.

    A Sci-Fi a gyengém volt egészen a kilencvenes évekig, amikoris
    a „divat-szkifi-isták” szarrá változtatták ezt az irodalmi műfajt.
    Lásd : „Starwars” , a „Stargate” és hasonló baromságok.

    Ha nem azt mondják ezekre hogy Sci-Fi hanem azt hogy modern mesék, akkor még hagyján. De a mostani Sci-Fi a béka seggénél
    is lejjebb került ezek révén és nyomán.Momentán nem létezik.

    Különben is jövő elkezdődött.

    Amit barátaid, a Sötétség Birodalmából előtörő ruszki hordák műveltek és művelnek az utóbbi 18 valahány évben, az túltesz a legvadabb Alien-históriákon is.

    MINDENT megvalósítanak, ami a sötét jóslatokban szerepelt.

    Ami bekövetkezhet utánuk, ahhoz képest a Madmax történet csak szűzleányok karneváli felvonulásának tűnhet

  • Az emberrablások legbrutálisabb formájáról Mariupolból érkeztek hírek. A város orosz kézre került kerületéből százakat hurcoltak át Oroszországba, főleg nőket és gyerekeket. Ukrajnában maradt rokonaiknak küldött beszámolóik szerint elvették az ukrán irataikat, majd Taganrog városában vonatra rakták őket, Oroszország távoli településein kijelölve számukra lakóhelyeket, ahol állítólag legalább két évig kellene maradniuk, és a felnőtteknek az orosz állam által kijelölt munkát végezniük.

    Forrás : 444

  • A hárommillió ember pontosan tudta miért menekül a vadállat ruszki hordák elől.

    Putyin most azt kezdi „játszani” amit Sztálin:
    Népeket helyezget máshová, kénye kedve szerint.

    Az idejáró sztálinista barmok meg tapsikálnak hozzá

  • Lengyelországban lebukott 45 ruszki spion akik diplomata-útlevéllel voltak ott.
    Ruszkiország a lengyelek tudtára adta, ha ki merik őket utasítani, annak ” következményei lesznek” .

  • Zelenszkijt meghívták a NATO csúcs-értekezletre.

  • Rodeo, a fizetett Kreml ügynök, a minap itt azt írta hogy a NATO csak valamiféle gittegylet vagy ilyesmi.

    Mégis, a ruszkik úgy fosnak a NATO-tól mint ördög a szenteltvíztől

  • Geyza
    2022 március 23
    6:48 de.

    „Putyin tegnap kijelentette
    hogy NEM ZÁRJA KI ATOMFEGYVER BEVETÉSÉT SEM
    ha Oroszországot jelentősebb hátrány érné mostanában.”

    Isten ments’ hogy, meghazudtoljalak, de valójában azt mondta patás Putyin hogy, még atomfegyvertől sem riadna vissza, ha másként nem tudná megvédeni magát, ami igazándiból nem fenyegetés, hanem jóelőre való figyelmeztetés volt és nem a jelentéktelen ukránoknak, hanem a kívülről belekontárkodóknak szólt! Zelenszkij is már az első napon figyelmeztette a ruszkikat hogy, ne is próbálkozzanak, mert besózza a földjüket, oszt azóta már mennyi viz lefolyt a Dnyeperen!

  • Geyza
    2022 március 23
    8:59 de.

    a zelenszkiy kabaré fojtatódik, jól fizetett haknizó, van rá közönség a nato országokban, kötelező hallgatvány, kötelező felállva vastapsolni amikor USA szenátor elfelejtette és ülve szöszmötölt tovább a mellette már álló usa szenátor oldalba bökte, hogy nem ez a forgatókönyv!

    mivel feledékeny is vagy, emlékeztetlek a számszerű viszonyokra a FÖLD nevű bojgón! a pudding próbája meg az, hogy megeszik!

    MA ÉS HOLNAP ez nyílvánossá válik, pénteken Bidén lengyelországi hakni lesz, a több, mint két millió yuki menekült kapcsán is és a menekültekkel kapcsolatos extra költségek fedezetéről is,

    a magyar külügyminiszter most fejezte be {láttam élőben} az ENSZ EMBERI JOGI TANÁCSÁBAN Magyarország döntéseit és azok okait közölve a tanáccsal {magyarul beszélt}

    javaslatom: {úgysem fogadod el} ami nincs azt kár keresni, ez nato ra is meg usa ra is és €-ra is vonatkozik {Scholz nak ma már sokkal kevesebb haja van, kitépte…, a fagyi visszanyalt ÉS MÉG NYALNI FOG! }
    ne igyál a medve bőrére!

  • Zelenszkij beszélt a francia törvényhozás előtt.
    A végén felállva tapsolták meg.

    Zelenszkijt meghívták az Európa Tanács következő ülésére.

  • Chris:
    Köszi hogy nem engedted ki amit az ukrán állampolgárok Oroszországba történő tömeges deportálásán írtam első felháborodásomban.

    Elégé nyugodt szoktam lenni de emiatt azért elemi erejű felháborodás tört rám. Azért volt.
    Mint láthattad még a betűket is összekevertem.

    Egyébként beszélt a France-24-en egy nagyon öreg bácsi.
    Azt mondta amit az oroszok művelnek azok pont olyanok
    mint a hitleri Wehrmaqcht rémtettei anno.

  • Geyza,
    „Ma Ukrajna, holnap Európa.”
    ————————————————————-

    Most a sápadt,félszemű török kétségbeesve lekonyult.
    Azt viszont nem értem,hogy mit akarhat a NATO a stand-up komédiástól.Gondolom,az épület tisztán tartására megvan a standig személyzetük.

  • Geyza
    2022 március 23
    8:59 de.

    nato +€ + usa -ról röviden, dióhéjban:
    a kutyák ugatnak a karaván halad

    {mai hír: a német ellátásügyi miniszter kiáltványban szólt a néphez: nem kell pánikban hörcsögöket vásárolni, a gabona ellátás meg lesz oldva}

  • Geysa
    23659
    lássa
    Andre
    w_s

    Csupa-csupa mellébeszélés. Andrew_s nem ezt kérdezte,vagy mondta

    neked,amit te itt is összehalandzsázol- most éppen a sci.fi-ről.

    Az kit érdekel ??? Senkit !

    Szegény 90év körüli anyám szokott-volt figyelmeztetni, az ilyen

    és hasonló blablákra, illetve az effajta blöffölő ürgékre, hogy:

    ” T e ! . E z . a z . e m b e r . a n z á g o l !…” 🙁

    Légyszi’,ne magadról regélj folyton,adj rövid & egyenes választ.

    Mert nem Te vagy „az út, az igazság és az élet” – Geysa !

  • Tudomásom szerint a Bohóc regnálása óta,háború nélkül is már elmenekült Ukrajnából nyolc millió.Abban nem vagyok biztos,hogy ez a mostani menekülőkkel együtt vagy anélkül számítandó. Őszintén szólva:nem is érdekel!

  • A titkosszolgalat jelentese szerint Putin nagyon el a megmergezesetol.

    A haboru nagyon nepszerutlen oroszorszagban.
    Meg a Putin allami TV hiradojaban is a forendezo feltartva a tiltakozo tablajat, hogy a lokassag „ne gigyjen a hazugsagaiknak”.

    Velhetoen Zalensky lessz ennek a haborunak a hose, felelmetlen mindenutt megjelenik a ahaboru ellenere, sot a vilagszerti nemzetek vezetoit egy zold-army T-ingben teszi.
    Igazi nepszeru es felelmetlen fickonak bizonyul.

    A NATO talalkozo fo-alanya, mit tessz majd a Nato, EU es USA ha Putin sikertelenseget tomegpusztitofegyver (kemiai-biologiai vagy atom) hasznalatat alaklamazz
    na majd a hadserege sikertelensegeit potolni.

    Az orosz megszallo hadsereg messze elmarad az ukran varosoktol.
    Nagy a vesztesegeik, 5 tabornokokat is vesztettek,s az Ukran hadsereg ellentamadasa is tavol tartja Putin hadserget a nagyvarosoktol.

  • málnaszőr
    2022 március 24
    5:11 de.

    Blabla..

  • Más se hiányozna nekem mint szélsőbalos meg szélsőjobbos önjelőlt igazságtevőkkel leállni vitázni a semmin : ))

    De mindegy is. Andrew meg Málnaszőr meg a többi szemforgató hülyeségei helyett talán inkább tanulmányozzuk az alábbi térképeket:

    https://444.hu/2022/03/24/gyors-sikerek-elmaradasaval-elhuzodo-haboruban-terrorizalhatjak-tovabb-ukrajna-lakoit-az-oroszok

    Nem véletlen az sem hogy a ruszkik PARTASZÁLLÍTÓ hajóját pusztítottk el elsődlegesen, nem pedig a mellette álló egyébb hadihajókat.Szerencsére a tűz átterjedt azokra is. Állítólag az egyik el súlyedt .

    (Csak mellékesen : legutóbb az Ukrán Feketetengeri Flotta 3 hadihajót kapott az USA-tól. Feltételezem Romániából, Bulgáriából, esetleg Törökörszágból vezényelték át ezeket az USA tulajdonában álló egységeket.)

    És még itt van ez is . A riportot láttam a CNN-en. Nem semmi:

    https://444.hu/2022/03/24/ha-a-nato-provokal-minket-atomhatalom-vagyunk-miert-ne-reagalt-az-orosz-ensz-diplomata-a-kerdesre-hogy-putyin-tenyleg-bevetne-e-atomfegyvert

    És végül, de nem utolsó sorban :

    https://444.hu/2022/03/24/megszavazta-az-ep-az-oligarchakrol-szolo-jelentest

  • Orsós Elemér
    2022 március 23
    10:14 de.

    Ezt mondta volna a Putyin?

    Akkó gyó.
    Akkó minden mevvan botsájtva…Pííííísz van pajtás …

    Megjegyzem már évek óta fenyegetőzik az atomfegyvereivel, mint akinek elment az esze.Baráti körben azt feltételeztem talán súlyos betegsége van és úgy gondolja neki már úgyis mindegy, akkor meg miért ne csináljon egy jó kis világégést, nem igaz ?

    Erre pont ma olvasom az INDEX.-en (Facebook blokkolta az INDEX-et) ugyanezt, de olyan ember írta (valami Ausztrál PR szakember) aki kiképezte Putyint jó régen, hogyan kell viselkednie egy politikusnak hogyan kell gesztikulálni, nyugati vezető szemilyiségek társaságában viselkedni, hogy pozitívnak tűnjün fel.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 március 23
    10:49 de.

    Volt egy mérnök kollégám(Isten nyugosztalja!) aki a második világháborúban francia hadifogságba került, majd miután kiengedték és hazaért a ruszkik azon nyomban iziben elvitték egy kis szibériai kiruccanásra is, szerinte az orosz változat szanatórium volt a francia vendégszeretethez képest! Még az is lehet hogy pont ez a -meglehet hogy még Sidi Bel-Abbest is megjárt- öreg bácsika volt a smasszerja! Úgyhogy II. világháborút megjárt és ott tapasztalatot szerzett francia bácsikák véleményére jobb ha nem hivatkozunk, annál is inkább mert még a Horthyénál is kollaboránsabb náci kormányuk is volt! 😀

  • hát, úgy tűnik a válság begyűrűzött €-ba + brexit:
    németek €300+100 kiegészítést adnak havonta azoknak akik dolgoznak és családjuk is van, mert másképpen senki sem tudja fizetni a túlélését

    brexitéknél a hosszú sorokban ingyen kajáért sorba álló éhezők nem fogadják el a krumplit, mert túl sokba kerül a megfőzése

    és akkor még a többi szankcióról nem is szóltunk, de gyűrűznek vidáman

    mókás vidám percek lesznek a NATO Össznépi Hurál éppen Bidén elé járuló sorbaállással ér véget utána a balfenéken elrepűl magukra hagyja őket ott €-ban

  • Bár előző hozzászólásomban megpróbáltam nem személyeskedve, csak a témához szólva írni, de az azóta és pont a születésnapomon megjelent egy hozzászóló által elkövetett írásművek miatt kényszert éreztem a következőkre,….
    Geyza
    2022 március 23
    6:48 de. – 8:59 de.
    10:49 de.
    Érdekes dolog ez emberi elme… van amit befogad, van amit elfogad és van amit az összes többi ismerete ellenére elhisz.
    Ez jelenik meg néhány hsz-ben itt a KMH-n az utóbbi időkben, egy a hazámmal szomszédos országban zajló fegyveres konfliktus hatására. Tőlünk, tőlem igen távol esik Chile, Grenada, Kuba, Líbia, Irak, Afganisztán, és mivel anno még gyerek voltam, ezért akkoriban nem ismerkedtem meg Koreával, de még a Szuezi csatorna is csak alig maradt meg emlékeimben, jórészt az akkori Szabad Európa híreinek hallgatására emlékszem, …viszont már családos és katonaviselt emberként éltem meg Viet-nam amerikai szempontból vesztes háborúját.
    Szóval akkor hogy is áll ez a dolog az orosz agresszióval ?
    Az előző bekezdésben felsorolt országok közül melyik volt- van- közvetlen határszomszéd az amerikai egyesült államokkal?
    És ott a messze távolban, ahol USA segitséggel, vagy az USA közvetlen fegyveres beavatkozásával háború volt,
    azt két ország kivételével az USA elvesztette.
    Hogy miért lett/volt ott háború, arról az USA politikai/katonai vezetése fennhangon gondoskodott, hogy annyira körmönfont legyen, hogy a legjobb bűvészek se tudják megtalálni az eldugott kisnyulat!
    Tehát akkor most, amikor a szomszédos ország az USA bíztatására felrúgja a biztonságát szavatoló kétoldali és nemzetközi megállapodást, akkor az nem a másik szerződő fél megtámadása ?
    Szóval bújjunk már ki USA ánuszából, tisztelt írók és olvasók, ez itt Európa, aki nem itt él, jobban teszi, ha csendben marad, ha pedig itt él és nem tetszik neki ez a status quo, akkor keressen magának másik földrészt, Észak-Amerikában szívesen látják ezeket a kardcsörtető, egyébként az első fegyverelsütés hangjára a gatyájukba csináló szájkaratézókat.
    Végre nyugalom lehetne, elég ebben a térségben az a többezeréves együttlét és saját országaink által kitermelt ön és szomszéd szeretet és nem szeretet, nincs szükségünk még ebben is importra. Nincs szükségünk “eb ura fakó” alapú beleszólásra, pláne több ezer mérföld távolságból és másként és másra szocializálódott hatalmi vágyban élőktől.
    USA maradjon önmaga, ha van – egyáltalán identitása – abban!
    Mindig is transgender volt és az is maradt! Ha egy legfelsőbb bírósági jelölt képtelen meghatározni a “nő” fogalmát akkor hogy lenne képes dönteni életek és halálok felett?
    Mi, akik nem vagyunk az USA, legyünk a mi többezeréves identitásunk hordozói, a magunk urai, és ha úgy hozza a sors, akkor hagy rontsuk el saját magunk az életünket és körülményeit, de sohasem olyan beavatkozással, ami kéretlen és szükségtelen.
    Ha USA csak világcsendőrködni akar, anyagi előnyök jogtalan megszerzésével a zavaros ideológiáját a $ köré építve, hazug, és selejtes kultúráját másokra fegyverrel kényszerítve, akkor kinek kell az ilyesmi?
    Azért egy dolgot szeretnék pontosan megismerni, mit lépne az USA, ha mondjuk Mexikó és Kanada is katonai szövetségre lépne az oroszokkal és orosz katonai támaszpontokat építve, orosz fegyverrendszereket telepítve, orosz katonákat állomásoztatna közvetlenül a határ közelében ?
    Na, csak úgy játszásiból ezt a gondolatkísérletet vezesd végig…

  • Friss hír
    Az INDEX-en találtam.
    Én ugyan nem nagyon olvasom az INDEX-et, mert amióta a Kormány rátette a kezét,kissé „szaga” lett, de ez most érdekes :

    Leleplezték a kárpátaljai magyarokat fenyegető bűnbandát
    Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) leleplezte a kárpátaljai magyaroknak provokatív SMS-eket küldő csoportot – közölte Vanda Miljo, a szolgálat megyei osztályának szóvivője.

    A provokatív üzenetek küldését Dnyipróban, Odesszában és Vinnyicában található hálózatokon keresztül működtették, Oroszország felkérésére, gyűlöletkeltési szándékkal – írja a pershij.com.ua. Miljo hozzátette: névtelen fenyegetéseket nemcsak Ukrajna nyugati megyéiben, hanem más régióikban élők is kaptak.

    A csaknem 20 fős csoportot egy kijevi lakos vezette, aki jelenleg külföldön bujkál. A bűnszervezet ellen az odesszai házkutatáskor bizonyítékot is találtak. Az elkövetők Ukrajna területi integritásának és sérthetetlenségének megsértése miatt öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

    Az ügyben jelenleg is tart a nyomozás.

  • március 25., péntek 9:35
    Négy befolyásos orosz, aki felmondott a háború miatt
    Az AP gyűjtése szerint ha nem is sokan, de azért a befolyásos oroszok között is akadnak, akik nyíltan fel merik vállalni, hogy ellenzik Vlagyimir Putyin ukrajnai háborúját. A legnevesebb közülük Anatolij Csubajsz, a szovjetunió bukása utáni orosz gazdasági reformok atyja, aki, mint beszámoltunk róla, szerdán mondott le tisztségeiről, és el is hagyta Oroszországot. Távozott az állami Szkolkovo Alapítványban betöltött posztjáról Arkagyij Dvorkovics egykori miniszterelnök-helyettes, a Nemzetközi Sakkszövetség elnöke is, aki már március 14-én felszólalt Oroszország ukrajnai agressziója ellen, és arról is mindenkit biztosított, hogy szövetsége minden tevékenységét felfüggeszti Oroszországban. Az AP még két neves újságírót említ, Zsanna Agalakoát, akinél akkor telt be a pohár, amikor megtiltották, hogy háborúnak nevezzék a háborút, és Lilja Gilgyejevát, aki a háború kitörése napján saját bevallása szerint idegösszeomlást kapott, és úgy érezte, hogy nincs tovább, nem folytathatja a munkáját.

    Forrás : http://www.444.hu

  • elemer;
    nINCSEN TOBBE MAR A „PRAVDA”D!!!!

    a VILAGSAJTOJA JELENTI NAPONTA AZ ESEMNYEKET UKRAJNABOL IS.

    SOT A fOX KET SZEMELYET (REPORTERET ES CAMERA-SZEMELYET)AZ ORORSZOK AGYON IS LOTTEK.

    MA A VESZELY HOGY MIT FOG PUTIN TENNI A KUDARCAIT MEGELOZNI, MERT A HABIRUJA EREDMENYTELEN!!!!!!!

  • AZ IPARI FORRADALMAT A „LEHETOSEG” TETTE LEHETOVE, NEM A GOZGEP!!!!

    NEM LETEZETT SEMMIFELE ELOHALADAS SEMMI-TEREN AHOL A SZABADLEHETOSG NEM LETEZETT.

    HA GONDOLKOZZNATOK A GOZGEP ELOALLITASHOZ IGEN JELENTOS ES SIKERES FEMI-IPARRRA VOLT SZUKSEG.

    AZ EMBERI ES ALATI ERO ALAKLMAZASAT A MALMOK, ILL. A VIZIMALOM, ILL A FOLYO-VIZ TETTE LEHETOVE. A VIZI-KEREK.

    MEG AZ EGYPTOMI-FARAOK IDEJE-=ELOTT IS OROLTEK A GABONAT, ALLATI VAGY FOLYOVIZ ENERGIA ALKALMAZASAVAL.
    A KEREK VOLT AZ ELSO-FELFEDEZES AZ EMBERISEG ELOHALADASANAK KEZDETERE.
    A KO-KERKET HAJTANI OROLNI A GABLONAT.

    AZT MEGELOZOEN A HAZI-ALLATOK, GABONAK, NOVENYEK, STB. KITENYESZTESE NYUJTOTTA AZ ELOHALADAS LEHETOSEGET.
    TOBB ENNIVALO, TOBB EMBERILENY!

    AZ EMBERI-MUNKAERO A GONDOLKODAS SZUKSEGLETEVEL HALADT.

  • O1G.66
    2022 március 20
    10:31 de.

    Vedd észre hogy Rodeo HA ZU DIK !!

    Múltkor azt hazudta hogy az M7 es sztráda be van dugulva a menekülő ukránok luxus Prschejai meg Jaguárjai miatt.

    (Tudnám honnan vette biztosan a Komszomolszkaja Pravdából. Gondolom járatja magának azt a szennylapot.)

    Onnantól direkte néztem a Rákoczi úton meg más helyeken az ukrán rendszámú autókat.
    Három nap alatt láttam kb 15-öt- Ebből 1 volt luxus terepjáró, a többi normál átlag autó. És a Rákoczi utón megz Erzsébet hídon nem az ukránok miatt volt a torlódás hanem a magyar faszkalapok böhöm nagy városi terepjáróitól, amiktől alig lehet elférni a közutakon. Ráadásul bénák is. Meg nem mozdulnának mikor zöldre vált a lámpa, viszont behajtanak a kereszteződésbe akkor is amikor világosan látható hogy nem lehet kijönni belőle.
    De a rohadt újgazdagnak az nem számít. Zöld a lámpa, akkor joga van menni.
    Hogy utána beáll a fél kerület, az neki nem számít.
    A parasztjai.

  • Hullanak a ruszkitábornokok, mint ősszel a döglegyek.
    Peg még csak tavasz van.

    Megint lelőttek egyet, ezúttal Herszonnál.

    Ez már a hatodik egy hónap alatt.
    (Nomeg valami flottaparancsnokot is, a Fekete-tengeren.
    Azért az illetőért sem nagyon kár.)

    Mi lesz így veled te „dicsőséges” orosz hadsereg ?

    Ha ez így megy tovább, még a végén tábornokot is Szíriából kell hozatni…

  • Geyza
    2022 március 25
    1:57 du.
    A cikkben az van, hogy egy sérűlt rendszer irányító modult találtak eldobva

    {csapda + szét volt buherálva vagy lőve}

    és azonnal beugrottak neki, de nem értenek hozzá,

    postára adják USA ba, dolgozzanak vele ott, majd 15 év múlva megfejtik, hogy a Köbüki küldte tavaj Karácsonyra a Mézga Aladárnak de nincs hozzá csipp!
    azaz adtak a szarnak egy nagy pofont!!!

  • Ez borzasztó
    Mint egy futurisztikus rémfilmben :

    „….az utcákon bűzölgő temetetlen holttesek…”

    https://nepszava.hu/3151363_oroszorszag-ukrajna-haboru-2022-03-25-osszefoglalo

  • Orsós Elemér
    2022 március 24
    2:19 du.

    Már megint -szokásodhoz híven- alaposan benéztél valamit.

    Ki beszélt itt „francia bácsikáról” ?

    Csak mert a France24 hírtévén ment le a riport?

    Akinek csepp esze van, tudja hogy egy ukrán volot aki ezt elmondta :
    „Ilyesmiket akkor látott amikor Hitler megszállta a Szovjetúniót”

    Folytasd a ” relativizálást”.
    Ha ezt követeli meg tőled a Hungarokormányhoz
    fűződő idiótikius lojalitásod

  • Geyza
    2022 március 23
    6:59 de.
    A személyeskedésen kívül egyéb hozzáadott érveid is vannak?
    vagy végképpen úgy döntöttél, hogy ha már lesüllyedtél Gábriel szintjére, akkor ott is maradsz, mint kényelmes langyos mocsárban.

    Sci-fi: Herbert és Asimov korszaka után valóban elég halott lett a műfaj. Viszont ez nem befolyásoló tényező abban, hogy jelenleg az EU-ban nincs lehetőség technológiai váltásra.

    Oroszok: nekem ugyan nem barátaim, de le sem becsülném. Az a Te bajod, hogy keresel egy alkalmas ősszájat, és igyekszel annak rése felett átnézve értelmezni a világot.
    Így neked pillanatnyi ördögök, és tisztára nyalandó angyalokból áll a világ. Miközben a világ nem egybites. A keleti birodalmakat lebecsülni még az angoloknak sem jött be anno, viszont Biden sem akkora barom, mint látszik, mert kiválóan szolgálja a héják érdekeit.

  • Az egész háború többé-kevésbé azért indult be,mert nem gondoltak bele,hogy Putyin nem Hruscsov,Biden nem Kennedy és nem 1962-t írunk Kubában.

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ79
    2022 március 25
    12:22 du.

    „MA A VESZELY HOGY MIT FOG PUTIN TENNI A KUDARCAIT MEGELOZNI, MERT A HABIRUJA EREDMENYTELEN!!!!!!!”

    Szerinted az ukránok már Moszkva alatt vannak? 😀

  • Andrew_s
    2022 március 26
    9:22 de.

    / Géza most elolvasta fennti nick hozzá intézett írományát és közben ásít…/

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2022 március 26
    11:19 de.

    Bocsánat a fokozásért, de szerintem Gorbacsovot és Jelcint is kihagytad! (Mellesleg szerintem anno Hruscsov elég jól az asztalra ütött! 😀 )

  • gyuri10
    2022 március 26
    11:19 de.

    Ez is egy vélemény.
    Mondjuk…ez a vélemény egy ostobaság,
    dehát embert barátjáról, nicket véleményéről…

  • Rodeo11
    2022 március 26
    2:00 de.

    Patkány voltál mindig, de az is maradtál.

  • Andrew_s
    2022 március 26
    9:22 de.

    Ha már a „személyeskedéseknél” tartunk:
    Én mindig is kellő figyelemmel és kellő tisztelettel kommentáltam az írásaidat, meg a hozzászólásaidat.
    Ha nem értettem velük egyet, nem szóltam.

    Mígnem egy szép napon (nem rég) arcátlanul belém kötöttél.

    Akkor meg ne sipákolj itt nekem ! Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten…ha esetleg nem tudtad volna !

  • Előzőhöz:

    Sokan vannak itt, akiket ugyan kedvelek, de nem mindig értek velük egyet.

    Az emberek közötti kapcsolatok arra épülnek hogy elfogadjuk egymás véleményét. TE komám áthágtad ezt az íratlan törvényt.
    Emiatt még lesznek neked kellemetlen perceid,
    azt garanrálhatom : )))

  • Geyza
    2022 március 26
    2:47 du.

    1. szerintem nem kötöttem beléd, de sebaj.
    2. Nem sipákolok. Simicska óta tudjuk, hogy hülyének lenni is emberi jog. Hülyeségeket írni is az. Ki vagyok én, hogy ezt bárki esetében kétségbe vonjam?

    A lényeget persze megint nem sikerült karcolnod azzal, hogy cáfold: az EU-nak nincs technológiai tartaléka, és így vagy rá van szorulva az orosz nyersanyagokra, vagy rá van szorulva.

    Miközben persze Biden és az USA jót röhög a markába, mert piszok messze tőlük van egy konfliktus, ami eszi az erőforrásokat. Gátolva Európa egységesülését és ezzel konkurrenciává válását (is, úgy mellesleg). S persze ez a hatás is független Tőled, és tőlem is. Elég a híreket hallgatni.