Ki kell húzni a széket Magyarország tekintélyelvű uralkodója alól

2022 április 2 12:58 du.53 hozzászólás

Ma reggel a ragyogó ottawai napsütésben leadtam voksomat Magyarország kanadai nagykövetségén. Egy mosolygós, öltönyös fiatal diplomata fogadott. Felkísért a félemeltre, ott bedobtam az átlátszó plasztik urnába levélszavazatomat, aztán pár utcával odébb beültem egy helyi angol pub-ba reggelizni.

Birkett Castle — Magyarország ottawai nagyküvetsége. Fotó: C. Adam.

Az óceán túlsó partjain — egy fából készült kis széken állva, rajongókkal körülvéve — ez a kép Orbán Viktor miniszterelnökről hatásosan foglalja össze az országot 12 éve irányító rezsim kamu, alap nélküli jellegét.

A Fidesz ugyanis az a párt, amely azt vallja beképzelten és álszenten, hogy ő az egyetlen legitim képviselője mindannak, ami keresztény és hazafias. Ugyanakkor a Fidesz elsősorban a korrupt oligarchák pártja. A Fidesz Mészáros Lőrinc pártja, az ibizai kokainos bulizók pártja, a brüsszeli melegorgiák magyar résztvevőinek pártja, illetve a kínai kommunista párt növekvő befolyásának pártja — különösen Budapesten, a tervezett Fudan Egyetem révén. A Fidesz az a párt, amelyik szorosan kötődik Vlagyimir Putyin orosz diktátorhoz – lehetővé téve, hogy a gyilkos egykori KGB-ügynök egy olyan országot használjon Európa kapujaként, amely egykor a szovjetellenes ellenállás védjegye volt. A Fidesz az a párt, amely 2015-ben felháborító gyűlöletkampányt folytatott a szíriai menekültek és migránsok ellen – óriásplakátok sűrű erdejével győzködve a magyarokat, hogy a szírek azért jönnek, hogy tönkretegyék a magyar kultúrát és ellopják a magyar munkahelyeket. A Fidesz az a párt, amely törvénybe foglalta a hajléktalanok hatósági zaklatását. A Fidesz az a párt és Szijjártó Péter az a szociopatának tűnő külügyminiszter, aki szemet hunyt az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálathoz köthető orosz hackerek felett — hackerek akik feltörték a minisztérium számítógépes rendszereit. Az orosz biztonsági ügynökök tíz éven keresztül bizalmas belső információt szereztek a magyar külügy terveiről, valamint Magyarország NATO-kapcsolatairól.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éles kritikát fogalmazott meg Orbán Viktorral szemben — illetve, a magyar fél orosz hintapolitikája ellen. Diplomatikusan fogalmazva, Orbán nyilván nem mutat olyan bátorságot, mint a lengyel politikai vezetők – Budapest hagyományosan szoros szövetségesei. Zelenszky úr megjegyezte: „Európában nem lehetnek olyan orosz kirendeltségek, amelyek belülről megosztják az EU-t, amelyek most is igyekeznek segíteni Oroszországot, hogy minél több pénzt keressen. Mindenki nagyon jól tudja, hogy az Európai Unióban ki az, aki az emberiesség és a józan ész ellen van, és ki az, aki egyáltalán nem tesz semmit az ukrajnai béke megteremtéséért. Ennek véget kell vetni, és Európának nem szabad tovább hallgatnia a budapesti kifogásokra”.

Zelenszkij úrnak itt majdnem igaza van – kivéve, hogy Orbán Viktor nem kínál kifogásokat, amikor arról van szó, hogy nem hajlandó támogatni Ukrajnát a gyilkos orosz agresszióval szemben. Ugyanis a Fidesz teljesen amorális. Még a legcinikusabb pártok és politikusok is rendelkeznek valamiféle erkölcsi iránytűvel, legyen az bármilyen mélyen eltemetve. A Fidesznek egyszerűen nincs ilyen iránytűje. Zelenszkij úr úgy próbál Orbán Viktor lelkiismeretére apellálni, hogy a Duna-parti cipők, a Budapest szívében álló holokauszt-emlékmű irányába mutat. Sajnos, ez nem fog változtatni semmin. Orbánra nem hat az ilyesmi. Akkor sem, amikor az étert elárasztják az ukrajnai halál és pusztítás képei.

Nincs értelme rúzsozni a disznót. Nincs remény arra, hogy Orbán Viktor lelkiismeretére – vagy bárki máséra a Fidesz pályáján – apelláljunk. Már csak egy dolgot lehet tenni. 2022. április 3-án ki kell húzni a széket Magyarország tekintélyelvű uralkodója alól, Márki-Zay Péter Együtt Magyarországért listájára szavazva.

53 hozzászólás

  • franciamagyar

    Remek írás.

  • Chris,
    Tőled is elfogadom,hogy”a fű kék”.

  • HEHEHE..Chris… : ) ))
    Amit írsz az képzettársításokra ad alapokat hehehe

  • hehehehe…Nincs értelme rúzsozni a disznót…HEHEHEehehehe

  • Chris vitatom eme mondatod történelmi hejességét!!! te mint a Concordia illetékese nézz eme állításod valóságtartalma után és tegyél korrektúrát nem tudom szereted e a Bourbon-t én nem! Egészségedre!

    …”A Fidesz az a párt, amelyik szorosan kötődik Vlagyimir Putyin orosz diktátorhoz – lehetővé téve, hogy a gyilkos egykori KGB-ügynök egy olyan országot használjon Európa kapujaként, amely egykor a szovjetellenes ellenállás védjegye volt.”…

    írád szintén:
    …”Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éles kritikát fogalmazott meg Orbán Viktorral szemben — illetve, a magyar fél orosz hintapolitikája ellen. Diplomatikusan fogalmazva, Orbán nyilván nem mutat olyan bátorságot, mint a lengyel politikai vezetők – Budapest hagyományosan szoros szövetségesei.”…

    Moravieczky 2022/04/02 -n tartott sajtó tájákoztatóján azt mondta, többek között, hogy:

    az oroszok ellen bevezetett szankciók semmiféle hatást nem gyakorolnak az oroszokra a mai Rubel nemzetközi coeficiencia magasabb mint a katonai műveletek előtti, és az orosz gazdaság bele sem rendült mialatt € és a NATO itt hápognak, hogy mit is kellene megoldani?

    ez Moravieczky akinél russzofób abb €-st el sem lehet képzelni a német zőccséges kofákat is beleértve!

    üdvözlettel, maradnék a Red Breast -em mellett, megszoktam!

  • Rodeo11
    2022 április 2
    3:05 du.

    „….mondatod történelmi hejességét!!! te mint…”

    Te analfabéta patkány.
    Inkább a szovjet gyártmányú
    barna bakelitból készült damil-húros
    brácsádon nyírettyűzzél. Mert a
    gondolataid szart se’ érnek.

  • Rodeo11 2022 április 2 3:05 du.

    te kofanyelvű takony – lépjél már ki abból a mindentudó, görcsösen feleselő szerepeitből és menjél graffitit pucolni a környékeden vagy egy egy temetőt rendezni és vidd magaddal a rémálmaidat – ell innen KMH oldaliról!

    Mondd! – te neked nincs szavad otthon?? Csak kérdezem.

  • Pityi Palkó
    2022 április 2
    4:08 du.

    genius loci#2!
    itthon az én szavam dönt, kétségben az egység

  • Ma ezekben az „e” migráns oldalakban ott a hiba, hogy nem következetesen tartanak ébren dolgokat, kampány üzemmódból/ban nem lehet egy rossz kormányt, rendszert leváltani/megbuktatni. Ezt csak hosszú idő alatt és sok aprólékos munkával, vagy egy forradalommal lehet. Orbán (nagyságát) hozzáértését az a 2002 és 2010 közötti 8 évi aknamunkája mutatja, ami alatt gyakorlatilag az akkori kormányon lévők minden kis-nagy hibáját és a törvények adta, sőt az azon túlmenő, de nem szankcionált lehetőségeket kihasználva megkaparintotta az állami média, a belföldi gazdaság és ipar mellett a mezőgazdaság támogatását és felettük irányítást. Sőt, még egy puccskísérletet is büntetlenül megúszott, miközben maga mellé állította az akkori egyetemi hallgatóktól kezdve a tanárokon át majdnem a teljes értelmiséget egy sokszorosan refrénként hangoztatott, környezetéből kiragadott igekötős szóval, miközben ezek a mostani „lelkes” rendszerváltók tegnap kerültek elő a cilinderből. Azóta a mindig jóidőben megválasztott demagóg intézkedéseivel és az €i únió vezetőségének lelkes hozzáértetlen/értelmetlen támogatásával pár év alatt vette át az uralmat mára a teljes magyar jelen felett. Ebbe még annyi „áldozat” is belefért, hogy a NATO nevű, mára elavult és értelmét vesztett katonai szövetséggel és az általa uralt €i únió Ukrajnáról alkotott felfogásával/álláspontjával is szembe menjen. Azt nem is szabad/kell/lehet elvárni az egylövetű szavazópolgártól, hogy a jelenleg mindent uraló és mindenben erőfölényben lévő vezető párt és képviselői ellen megfelelő szinten és létszámban fel tudjon lépni. Ahhoz ezeket az egylövetű, éppen csak megélni tudókat módszeres szervezéssel, tájékoztatással – és természetesen kis korrupciós áldozatokkal – kell elállítani a narancsszínűektől. Ez pénz, idő, ember és lehetőség igényes folyamat, nem lehet 6 hónap alatt elvégezni, a fidesz példáján okulva és más módok bevetésével is kell legalább egy választásnyi ciklusidő. Itt most nem a helyi polgármesteri és faluképviselői helyekről lévén szó, olyan embereket kell országos ismertté tenni, akikről a „táti Kis Józsi bácsi 72 évesen” nem is hallott/hallhatott/láthatott ilyen típusú érdeklődése hiányában. Sajnálatos, hogy amikor ilyesmit írtam az akkori Bartus féle újságba még 13-ban, tehát alig az első 2/3 után, akkor ott simán leugattak az akkori moderátor vezetésével ott posztolók. Mert szép dolog a távolból, vagy a kőkerítés mögül ugatni a sétálókat, ez nem ijeszti el őket. Nem kellene állást foglalni egyik beíró ellen sem, ez jó most is, csak a cikkek tartalmát és minőségét kellene jobban megszűrni/óvni.
    Sajnos csak arra jók, hogy a tenni gyávák kiírják magukból az adrenalint és a tesztoszteront a klaviatúra verésével(más kiverése helyett) alakítják át megnyugvássá – miközben milyen jól odamondogatnak a másik hasonlónak, ezt minden jó/rossz szándék nélkül, tehetetlenségük be nem ismerése érdekében/helyett.
    Úgy gondolom/tudom és a világon mindenhol tudják, a mai magyar ellenzék módszereivel nem lehet semmilyen eredményt – egy-két parlamenti jólfizetett székben ülés kivételével – elérni. És ezt 12 éve gyakorolják és ameddig ez nem változik, hiába minden szájtépés.

  • Nem hiszem hogy a cikk írója beengedi e cikket ,mivel ez a másként gondolkodás nemigen fér bele !!!???

    Ez amiket itt leírok : nem szélsőséges,reálisan , az itteni veszélyeket érzékelve próbálom leírni , mit is látni innen!!!

    De megpróbáltam , legalább elmondtam , hogy azért nem minden úgy van ahogy nyugaton „látják ” az ellenzék szája által elmondottak szerint!!!

    Ez a cikk a hazai ” bal-jobbikos” és egyebek ellenzékének szavait adja vissza !
    Azon hangoktól még durvábban.Mint aki nem ismeri a magyarországi helyzetet.
    A cikk vissza akarja hozni a magyar emberek nyakára a „””létező szocializmust „”” — ami ellen küzdött a magyar nép!
    A szocializmusok ellen küzdött az egész világ 89-ig!!Most meg újráztatni akarja őket !! Ugyanazok az emberek , ugyanaz a szellem gyurcsány képében megfogalmazva,egy kanadai -amerikai kiképzésen részt vevő porszívó ügynököt nyugati segédlettel előtérbe tolva!
    Bár lehet ,hogy a nyugat hekkelte meg a szocialista előválasztást,mert már ők sem merik a gyuriferit felvállalni ! De egy kiképzett összevissza hadobáló ügynök az jobb lenne ,mert az újra kiszolgálná a nyugatot , újra eladna nekik mindent és nem győznénk a közmű költségeket fizetni.
    Nyilván arról nem tud , hogy az esővíz után is fizettetni akart egy francia tulajdonban lévő cég közmű díjat – négyzetméter lett volna a számítási alap –Pécsen !!!DE kiebrudalták őket!!!
    Ezek azok akik vissza fogják szerezni az elvesztett bevételeiket.-ha a ” messiás ” ás társai lennének kormányon.
    Kíváncsi lennék akkor lenne -e valami ilyen jellegű hozzászólás a dolgokhoz.
    Nem veszi figyelembe a többi embert akik a „szocialista-liberalista-jobbik” mellett vannak , mintha nem is lennének.
    Aki a régieket vissza akarja tenni a magyarok nyakára az nem jót akar a magyar népnek.
    Az hogy a Magyarország ilyen függésben van az olaj és gázban az oroszoktól — nem ennek a kormánynak az „””érdeme”””—-Ezt így kaptuk a Kádár rendszertől!!! ezeket egyik pillanatról a másikra megváltoztatni nem lehet !!! A 89 utáni szocialista-szdsz jellegű kormányok is elfogadták ,,, senki ellene nem tett semmit!!! Az Unió sem emelt kifogást ellene a belépéskor ! sem utána,,ez a függés 85 %-os minimum, a Német függés kb.40 % , hasonló sok ejrópai ország is!!!
    Az hogy az ország vezetői intézik,hogy legyen gáz , olaj — ez miért bűn ??? A többi csak mellé tett maszlag!!!
    Most ez az egész Ámerikának nem tetszik!!!
    Innen nézve ámerika ugrasztotta össze Ukrajnát az oroszokkal ,érdekei mentén!!!Ebben nagy érdeme van az amerikai elnöknek és fiának !!! Ámerika látta,hogy az ejrópai országok viszonylag jól megvannak az oroszokkal ( nyugati cégek tömegei rohant az oroszokhoz és üzleteltek ,jó pénzt kerestek …stb.) és ez a kapcsolat nem tetszett az usa-nak !! szét rombolta csődbe , viszi ejrópát —Az afganisztáni megfutamodást valahogy feledtetni kellett a világgal !!!
    Ámerika miért kereskedett a oroszokkal , a mai napig atomerőműveibe onnan szállítja a reaktoraihoz szükséges energiát ???
    Mit akar tulajdonképpen ámerika???
    Összeugrasztotta ejrópát az oroszokkal ezek lekötik majd egymást egy kevés amerikai katona itt létével , csendesség után majd ő odébb áll és akkor lesz ereje Kinával foglalkozni !!! mert olyan gazdasági hatalom lett , hogy túlszárnyalja hamarosan a USA-t– Ez nem tetszik neki ( adóssága java része a kínaiak kezében van!!!)!! Ehhez jól jön neki a palagáz üzlet ejrópával , akik most nem tudják honnan szerezzék be a szükséges gázt , kőolajat!!!
    Milyen „”” demokrata világ „” ez ami az egész világot bajba sodorja, háborúba taszítja??? De USA nem mer az orosszal kikezdeni csak másokat tol maga elé – mert tele volt a gatyája!!! És az egésznek az európai emberek isszák a levét !!
    A nagyoknak lehet az orosszal kereskedni — a kicsiknek nem!!!??? Ez a kettős mérce ,ez ugyanígy van a Kinai kapcsolatban is.
    Ha az lenne amit a cikk által is támogatott „””bal „”” oldal akkor Magyarország egy hónapon belül seggre ülne ,mert nem tudná a gazdaságot ellátni kőolajjal és gázzal,árammal—gázzal fűt a magyar lakosság 85 %-a.
    A cikk ezt akarja nekünk,???
    Egyáltalán hogy lehet az ellenzéket „””baloldalnak””” nevezni ???Hogy lehet az amerikai demokrata baloldalt is így nevezni — amikor ilyen háborút kényszerítenek rá másokra ??? Semmi közük a régi baloldali értékekhez !!! Nincs semmi olyan programjuk amit az emberek elfogadnának !!!
    Itt csak egy dolog mozgatja őket ::: a Zorbán ellenesség,gyűlölet.!! én nem bánom –gyűlöljék!! de a magyaroknak hagyjanak békét!!!
    Ez onnan táplálkozik amióta a gyuriferi elvesztette a választásokat azzal a választási szisztémával amit ők csináltak— még szovjet fegyverekkel a hátuk mögött !!! mert a népnek elegük volt belőlük!!!
    A cikk ezeket nem látja , nem tárta fel.!
    A gyuriferi saját őrjöngését régi elvtársaira is át tudta tenni és ezzel szította a gyűlöletet,ketté osztva az országot!! Félre tájékoztatva a világot!!
    Rengeteg külső beavatkozás van a mostani választási időszakban!!!A nyugatnak nem tetszik , hogy nem szó szerint azt csinálják amit a nyugat mond !!! Nyakunkba akarják zúdítani megint az IMF-t nagy cégeket velük kirabolni az országot színes csapat segédletével!!!
    Ukrajna .
    Kb. 150 000.- fő magyar él Kárpátalján !!!A cikk mintha erről nem is tudna !!! Ezeket az embereket valahogy védeni kell !!! De nem úgy , hogy fegyvereket adunk , akár katonákat is — önmagunkat is , a kárpátaljaiakat is belesodorva háborúba !!!
    Az ukrán elnök ugyanúgy dobálózik ,mint a mi messiásunk az emberek felé– csak ő az országok vezetői felé !!
    ÁLLJUNK MEG EGY PILLANATRA !!!
    Amerika hergelte fel ,őket az oroszok és minden egyéb kisebbség ellen !!! Követeljen tőlük ,adjanak ők fegyvereket meg önkénteseket , hisz ők uszították az oroszra !!!
    A cikk nem ír azokról az atrocitásokról amit a kárpátaljai magyarok elszenvedtek !! Mintha nem is lett volna ilyen !!!??? Szervezetük tételesen , dátum szerint felsorolta,hogy mik történtek !!! Többek között robbantás csináltak a szervezet irodájánál !!!
    És ezek után mi szolgáljuk ki őket — akkor amikor azok akik hergelték őket a háttérben sunnyognak???
    Az ukrán elnök a világgal akarja megfojtatni az oroszokat !! Nem bírja felfogni,ha ejrópa belép a háborújukba — az a III. világháborút jelentené !!! Ezt akarja a nyugat is ??? a nyugati emberek is??? Ez atomháború lenne !!! A légkör Kanadába , Ámerikába is elviszi a szennyeződést,sugárzást !!! Netán még ámerikára is jutna egy-egy ledobott hírosimai emlék !!! és akkor kóstolhatnák ott is a sugárzás ízét !!!
    Hát egy kicsit másképp látszik a világ innen MAGYARORSZÁGRÓL –és nem „”baloldali-jobbikos-színes” ellenzék szájából mondottakkal !!!
    Nyilván nem fogja engedni megjelenni e hozzászólást a cikk szerzője , de nem csodálkoznék rajta.
    Hisz látjuk azt is ::: egész nyugateurópa félre tájékoztatott , hazug sajtói mit művelnek hazánkkal!!!
    S.bácsi tevékenységéről még akkor nem is beszéltünk.
    Felvilágosulást mindenkinek!!!

  • Pontosan!
    Mielőtt totálisan Lukasenkósodna a kárpátok isteni mágusa. Mielőtt végképp kialakul itt is a putyini fasiszta kurzus, ahol a veszélyes ellenzékieket börtönben tartják, és az ismét a dicső Magyarország feltámadása a mézesmadzag szinte mindenre, ahol a hazugság, gátlástalanság és a főnihez való lojalitás az érvényesülés egyetlen útja.
    Ismét eladjuk a hazánkat és a jövőt 5 kiló krumpliért? 🙁

  • Kicsi vagyok székre állok onnan nagyot kiáltok

  • ….majom nem öl majmot….Tegnap sokadjára újra meghallgatott filmben hallottam és az előbeszéd  benne  számomra: tiszta sor – a kristály látáshoz, Persze Tudom , hogy Gezya újból leidiómázta és lesznek követő is majd törlik ezt is a cenzúra – de még is rögzítem itt is! Főszerkesztő úr írása történelmi jelentőségű – még akkor is ha tudom, hogy a nyugaton élő gondolatai amelyek nagyobb szabadságot élveznek, mint a keleti, ahol nincs…
    Vannak akik pl,dr. Bene Gábor és sok hasonló a mi hazánkért teszi le a voksot – míg mások : Márki-Zay Péter Együtt Magyarországért listájára szavazva.- míg én dr. orbán mihály viktorra… még akkor is amikor tudom, hogy rendszerében ellopott nyugdíjamat soha nem adja meg… és itt jön be Geyza igazsága – idióta – szindróma – stb. hasonló miért? Leírtam – a „…képek beszéltek hozzám c. írásomban…” itt csak röviden mert most orbán az életéért küzd… (és mint olvastad a címet…”..a majom nem öl majmot…”
    az E.M.P.I. NEVÉBEN  a közvetítő id, Kiss László közölte itt megismétli:
    …mindneki menjen el : László Kiss
    ápr. 2., Szo 15:45 (10 órával ezelőtt)Menjetek el választani ahol szavazni lehet és menjetek szavazni ahol választani lehet én úgysem tudok! — id. Kiss László

  • bocsánat a link lemaradt – itt nézheted meg és értékeld újra magad – ha nem helyesen értetted eddig:
    https://filminvazio.hu/videa-film/a-majmok-bolygoja-haboru/

  • Pityi Palkó
    2022 április 2
    4:08 du.

    röviden:
    te egy rothadt hazaáruló vagy azon seggfejek tömörülvényeinek része akik szétverték szeméjes anyagi haszonszerzés céljából a magyar gazdaságot és tovább akarjátok rombolni mert demokrácia kell ha mindenki bele is döglik de USA vidáman röhög € megint bekapta… de €-ban már régen nem mindenki € és ez utóbbiak élni akarnak és megdögleni egy rohadt rablóbanda érdekeiért

  • Ez az aljas, gonosz Fidesz propaganda, hogy „Védjük meg a gyerekeket”, meg hogy a gyermekek szexuális nevelésének joga kizárólag a szülőké, hányingert kelt bennem. Ez a pofátlan, gátlástalan O1G képes még a Magyar gyerekek biztonságát is veszélyeztetni ilyen rafinált dumával mivel minden áron meg akarja tartani a hatalmát. Igen a gyerekeket meg kell védeni – igen, de ettől a sötét homofób Fidesz propagandától. A Magyar szülőknek nincs ennél sürgősebb dolga!! O1G jól tudja, hogy ilyen érzékeny témák bedobása a tanulatlan, rosszul informált választók közé választások elött csak is az ő malmára fogja hajtani a vizet.
    A gender tanulmányozza a heteroszexualitást és a homoszexualitást, ezért őrjöngve támadja minden fasiszta homofób társadalom. Akár a ruszkik. Az arabok. Afrika. Egész Keleten, Kínáig. A kisfiú legyen csibész, a kislány szelíd, a kisfiú bunyózzon, a kislány babázzon. Ha a gyerek más természetű (a fiú csöndes, a kislány vagány), máris hamis szerepbe kényszerítik az elvárások, ami szerepzavarral, identitászavarral jár.
    Ezt vizsgálja a gender tantárgy de ez magyarországon úgymint az egész Keleten be van tiltva! Egy tantárgy akár mint a kémia, rajzóra, biológia vagy pl. földrajz.
    A genderfilozófiát teljesen félremagyarázzák a gonosz homofób fideszesek és azt terjesztik, hogy a liberálisok mesterségesen akarnák eltüntetni a férfiak és a nők közötti különbségeket, s mintha a genderelmélet a nemek és a hagyományos nemi szerepek eltörléséről és felcseréléséről szólna. Ezzel az galád hazugsággal szemben kizárólag arról van szó, hogy az identitás szabad megválasztásával az egyébként is transznemű vagy meleg emberek ne identitászavarban, a megvetéstől félve, öngyilkosságba menekülve éljék az életüket.

  • O1G nem fogja föl, hogy ez a mai Ukrajnai dráma a liberális demokrácia és a totálitárius, sötét zsarnoki ideológiák közötti kultúrák ütközése. Magyarországnak, nincs sürgősebb dolga, mint az, hogy minden lehetséges katonai segítséget adjon Ukrajnának.
    Nagyon kiváncsi vagyok, hogy népem, a „bal sors akit régen” tép, melyik utat fogja választani a vasárnapi választásokon. Két lehetősége van; nyugati liberális demokrácia ami az egyén szabadságán alapszik, vagy egy marxismus-leninizmus-putyinizmus-xijinpinfudánizmus-lukasjankó-izmus féle diktatúra ami az egyén szabadságát semmibe veszi.
    Ha nem rúgjuk ki ezt a szélhámos O1G-it ma Vasárnap, a veszély fönt fog állni, hogy egy disznótori lakoma-pálinkával fűtött orgiája után még képes lesz kiléptetni hazánkat az EU/NATO-ból és hadat üzenni az USA-nak – hiszen volt már ilyesmi a történelmünkben.

  • Jelenleg Magyarország egy 27 tagú család tagja, (450 millió családtag), viszont O1G, volt KISZ titkár, az Unió érdekeivel ellentétes külpolitikát folytat, a diktatórikus Kelet felé húz és gyalázza a formálódó európai liberális demokráciát. Ezért tartom én O1G-it egy EU/hazaáruló mocskos gengszternek.
    Ha O1G Magyarországa nem hajlandó beadni a derekát, hogy egy liberális, demokratikus EU-család őszinte családtagja legyen, és őszintén részt venni az ottani közös munkában a közös problémák leküzdése érdekében – akkor a „Bal sors akit régen tép” hazánk, szépen folytatni fogja menetelését a jól kitaposott útján az egyik katasztrófából a másikba.

  • Jó keresztény módra ömlik a hazugság a hírekben, miszerint tegnap háborúpárti tüntetés volt. Most meg azt mondja, hogy a kommunisták (sic.) mind elmennek szavazni; csak nem a saját szüleire gondolt ez a gagyi-Hitler? „Oszt jó napot!”

  • ptg028
    2022 április 2
    4:54 du.

    Idiótikus sűrű
    hablatyolás amit firkálsz.
    NATO-ról és hasonlókról.Szar kis
    hazaáruló vagy. Azt képzeled te idióta,csak
    mert elrebegsz bevezetőül egypár kritikus szót Orbánről,
    még létjogosultsága van a rohadt dumádnak?Takarodj a 3.14-csába

  • Visitozó patkány aki
    láthatólag a Kormányszart okádja ide,
    ellenzékinek álcázva magát. Ez vagy PTH-akárhány.
    Jöhetsz ide akármiféle idiótikus nevekkel, mindenki rádismer.

  • Több mint negyvenöt évnyi házasélet után eszembe jutott, hogy nemet kellene cserélnem. Szóltam is a feleségemnek, hogy őt szemeltem ki erre a cserére; – hát nem igent mondott?! Így aztán népszavazni is elmentünk. Együtt.

  • Orsós Elemér

    toth péter
    2022 április 2
    5:44 du.

    Teljesen korrekt! Gratulálok!

  • Orsós Elemér

    ID. KISS LÁSZLÓ
    2022 április 2
    8:00 du.

    Ez és Orwell 1984-e mindenre rávilágítanak! Aggodok hogy, a fősodor mikor fogja betíltani az őket kompromitáló bevált jövendöléseket!

  • franciamagyar

    Pityi Palkó: minden szavaddal egyetértek.

    Rodeó 11 : kulturálatlan senki.

  • „””a formálódó európai liberális demokrácia.”””,gyakorlatilag egy újfajta kommunista diktatúra nem kell Magyarországnak !!!
    Ez nem más mint az ejrópai népek kommunista fajta leigázása,munkásőr gondolkodás ez.

  • A gender elmélet gyakorlati nyomása van nyugaton.Több helyen már engedik a nemváltoztatást.
    Egy kisebbség —és nagyhangú védői ___ akarják tömegekre rákényszeríteni gondolataikat.
    Vannak akik nem képesek ezt észrevenni — az előrelátásra nem mindenki képes!!! A megelőzés az egyik módszere ,hogy fals elméletek ne kerüljenek az emberek , gyerekek elé!!
    Hiába tagadják ezt ,de már itt van hazánkban is !! Pride van a nagy „”””Székes fővárosunkban „” Budapesten , készülnek Pécsen is létrehozni felvonulást !! Terjed mint a pestis !! és azt mondani , hogy csak kitalációk ezek ???!!! Szűk látókörre vall!!!
    Iskolákban megjelentek Budapesten a genderesek !!!
    Mi a céljuk ??? Az hogy egyre több gyereket , embert vigyenek el ebbe az irányba !!!
    Ez egyszerűen saját maguk utánpótlását akarják megoldani , megszervezni!!!
    Aki olyan — az legyen olyan !!! de ne akarja más gyerekeire rákényszeríteni — egy színes világ bemutatásával az ami Ő !!!
    Hány kisebbség fogja még ránk kényszeríteni akaratát???
    Majd jönnek a reggel már részegek szövetsége ,, a másodikként a csak este és éjszaka részegek kapocsa párt , a kerekesek szövetsége , a nem kerekesek szövetsége , a mentősök , csapata , a nem mentősök csapata, a lámpánál rendesen megállók egyesülete , a lámpánál nem megállók egyesülete ,A nevetők szövetsége ,,a szomorúak szövetsége , a kaput bezárók ,a csak az ajtót bezárók egyesülete és…. stb.stb. stb. számtalan kisebbség van ,mind ki fogja harcolni a saját pride-t és akkor mi lesz a ” normális emberekkel „” ???
    Hova fog fejlődni ez a világ????
    Hogy lehet majd itt államot irányítani???
    Az ami ma nyugaton van az nekünk nem kell , tartsák meg maguknak , de az Egyesült Európai Államok gondolatát is !! Ez nem más mint a népek leigázása lenne egy ” hülyévé” alakult liberalista gondolkodás eredményeként!! Keményebb lenne,mint bármely volt kommunizmus-szocializmus !!! Közelit a gondolkodás és a csapkodás a Pol-pot rendszerhez !!!
    A most keletre nyomuló nyugati gondolkodásmód egy elfajzott módszer , elfajzottak a politikusnak beállt politikát nemigen ismerő „nagyra törők,minden véleményt lesöpörve csak az ő és háttér embereik gondolatait előtérbe helyezve és elfogadva , minden állami intézménybe berakva képviselőiket —így érvényesíteni kívánják akaratukat !!! Van egy Gy.bácsi aki a háttérből keményen irányítja a dolgokat , bejáratos az EU-ba , képviselői ott ülnek — megjelenése után az Eju azt kezdi nyomatni az országok felé amit ő mondott!!
    A gendereket Ámerika is beültette a kormányába !! Azt mondani , hogy nem nyomulnak ? , törvényeket hoznak rájuk !! az emberek most kezdenek ott feléledni , hogy mi történik !!! Már vannak államok akik ellenállnak e törekvéseknek!!!
    Ez húzódik át alattomosan Európába és Magyarországra is.
    Aki akarja adja oda a gyerekét ,unokáját !!! Tudni lehet — ha utána néz — ,hogy a városokban kik és hol vannak ezek az emberek !!! Majd azt követően nyilatkozzon erről !!!
    üdvözlettel

  • Orsós Elemér

    Volt már olyan kormányzó párt is, aki 23 millió románnal fenyegetett a kívülre szakított magyarok hátrányára és olyan párt is aki önkényesen megmásította a népszavazás érvényességét meghatározó küszöböt, hogy az ő akarata érvényesülhessen, de olyan is volt aki népszavazás kezdeményezést söpört le az asztalról, sőt a demokráciát diktáló cerberus EU még eredményesen megtartott peticióval is megcsinálta ugyanezt! Naszóval jól meg vagyunk mi áldva az érettünk csak a kampányidőszak alatt önfeláldozó politikusokkal! Oszt akkor még ők vannak felháborodva az érdeklődés drasztikus fogyatkozása és megérdemelt sikertelenségük miatt!

  • Orsós Elemér

    Miklós bá’
    2022 április 3
    4:58 de.

    Én 1 évvel megelőztelek, de azért szívből gratulálok és jó egészséget és sok vidámságot kívánok!!!

  • Göllner András

    @ Tóth Péter

    “””a formálódó európai liberális demokrácia.”””,gyakorlatilag egy újfajta kommunista diktatúra”

    A Tóth Péter pedig gyakorlatilag egy régimódi eszelős
    egy

  • És mégis működik a turáni átok. Lásd föntieket.

  • Geyza
    2022 április 3
    2:54 de.;2:57 de.
    Kisfiam, gésa biztos ismered a stílus és az ember összefüggését. Minden jelződ és mondatod már 2013-ban is szerepelt a másik emigráns újság szájhőseinek megnyílvánulásaiban, Orbán érdekes módon azóta is szívja a vérünket és viszi javainkat.
    Fel kellene ébrednetek, a fóbia és a szájkarate nem elég a kormányváltáshoz és ha a fejedet néha kihúznád a süsü seggekből, akkor a friss levegő szívása mellett még láthatnál is.
    Szólj tóni barátodnak, hogy a következőkben a neked kiadott írási feladatokhoz irodalmibb vénájuakat alkalmazzon, mert ezeken a felületeken még az angyalföldi srác is tud viselkedni, csak a pasaparki irányítású szája mosdatlan.

  • Gábor György mai posztja:
    „Jó hír, hogy Hieronymus Bosch Bolondok hajója című festménye hamarosan látható lesz a Szépművészeti Múzeumban. Kevésbé jó hír, hogy már hosszú ideje ezen a hajón utazik a magyar népesség jelentős része.
    Választani fog az ország. Választani úgy, hogy egyetlen vita vagy párbeszéd sem tette nyilvánvalóvá, „mi” mit akarunk, s „ti” mit akartok. Ohne párbeszéd, ohne tévés vita, ohne szakpolitikusok polémiája, ohne racionális érvelés, csak nehogy véletlenül az igazán lényeges és fontos dolgokról szó essék!
    Tessék választani!
    Vannak viszont tettlegességig felkorbácsolt indulatok, zsigeri reakciók, árad és ömlik a megválaszolhatatlanná tett, arcpirító hazugság, minden agyonmanipulálva, agyonhazudva és már a választások előtt szétcsalva, a Birodalmi Média másfél percenként ad teret az egyik, de csak az egyik félnek, ő löki a maszlagot, blöff és koholmány, a másiknak még válaszra sincs lehetősége, s a Bolondok hajójának utasai pont erre vágyódnak, mert erre van igény, semmi egyébre. Ők az utasok, visszhangjai az abszurd valótlanságoknak, repetitív boldogság, s az utcai plakátokon a Bolondok hajójának vezérkara nem önmagát hirdeti (persze nincs is mit), hanem az ellenfelet torzítja nevetséges véglényekké, gonosz törpékké csúfítva mindet, undok, egyúttal elviselhetetlen és komikus torzszülötteknek láttatva a kisnövésű embertársakat, s naná, hogy mindezt elementáris gonoszságból, gyűlölködésből, hisz az egykori Stürmer grafikusainak boszorkányos kézügyességét megörökölve törpévé csúfítják és szégyenítik a gyűlölt vetélytársakat. Szóval a törpeség az ő tudatukban a gonoszság szinonímája és az aljasság indítéka, s mindez roppant mód tetszik a Bolondok hajóján utazóknak.
    Még a gátlástalan reklámvilág is tiltja, hogy az egekbe dicsért saját termék mellett a másikét pocskondiázzák. Látott már valaki olyan Mercedes-reklámot, ahol a Mercedest széteső, úton-útfélen lerobbanó, kanyarban kicsúszó, pillanatok alatt rozsdásodó, túlfogyasztásos, hibás fékekkel és kényelmetlen ülésekkel felszerelt Audikkal reklámoznák?
    Engem például roppant mód érdekelt volna egy disputa arról, mit gondol az egyik és mit a másik fél a XXI. században bandukolva az oktatásról. Két fiam még gimnazista, én felsőoktatásban dolgozom, a családomban akad rajtam kívül még tanár, szóval személyes érintettség okán is fontos lett volna egy efféle beszélgetés. No meg azért, mert egészen egyszerűen ezen múlik az ország jövője, s akinek nincs vagy akinek hibás elképzelése van az oktatásról, az egyszerűen az ország lebontásán, tönkretételén, szétverésén fáradozik, hiába minden nemzeti-keresztény hanta és szószaporítás. Azt gondolnánk, hogy egy ilyen vita az egész országot érdekelte volna, hisz majd’ minden családban akadnak tanulók, s a szülőknek, nagyszülőknek, nagybácsiknak és nagynéniknek korántsem mindegy a gyermek helyzete és kilátása. De a Bolondok hajójának utasait ez sem érdekli, így aztán erre a párbeszédre sem került sor. Helyette a nagyérdemű publikum kicsattanó örömére Orbán állt egy széken, hogy a Bolondok hajójának önfeledt utazóközönségével tudassa, az ellenzék háborúpárti, s ha ők nyernének, hétfőn már nem lenne fűtés.
    A Bolondok hajója pedig komótosan siklik tova az egyre zavarosabb vizeken, szépen, lassan, sejtelmesen, nyugi-nyugi, nincs ok a sebesség növelésére, az utazási időt itt évszázadokban mérik.
    Navigare necesse est, vivere non est necesse!”

  • Remek iras, Chris.

    Normalis orszagban ezek nem is lennenek kerdesek. Ha barhol, egy normalis orszagban a vezer leepiti a demokraciat, szetlopja az orszagot, milliardossa teszi (overnight) az apjat, a feleseget,a lanyat, es minden haverjat ugy, hogy a nemzet gazszereloje 4 ev alatt semmibol gazdagabb lesz mint a kiralyno, – ott ez nem is lenne kerdes. Ha valaki nem all ki vitara, ha valaki 5 percet ad az ellenzeknek a kozmediaban, ha valaki folyekonyan hazudik (hogy pl katonakat kuldenek MZP meg ilyenek), szoval az olyen gazemberekre senki nem szavazna.

    Itt most is, (pontosan az urnak zarasakor) csodanak tartanank, ha az ellnezek gyozni tudna. Ilyen korulmenyek kozott nem is csoda, raadasul ok is osszebenaztak amit lehetett.

    Remenykedunk.

    En egyebkent nem szavaztam. Nem mintha nem akartam volna. Kitoltottem minden regszitraciot, cimvaltoztatast, amit kellett, de – mint eddig minden alkalommal – most sem kaptam papirokat, hogy levelben szavazhattam volna. Nem vagyok konspiracios, nyilvan veletlen. Remelem enelkul is gyoz az ellenzek, gyoz Europa. Kulonben az orszag megint a tortenelem rossz oladalan fogja megszenvedni az egeszet.

  • ptg028
    2022 április 3
    10:41 de.

    Ne visítozzál még megijed anyád és ugrik az éjszakád

  • toth péter
    2022 április 3
    6:51 de.

    Nem tudod mit beszélsz.
    A korod miatt lehet…

  • Miklós bá’
    2022 április 3
    4:58 de.

    Én nemet cseréltem.Igenre.
    Még az anyakönyvvezető előtt.Hiba volt : )))))

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2022 április 3
    12:56 du.

    Még semmit nem lehet tudni, de már előre „savanyú a szőlő”!!!
    A sok nyavajgás és ellenfélre terelő hibáztatás helyett, sokkal gerincesebb lenne egy önkritikus hiba beismerés, mert még az esélyt adó szigorú összefogást erősítő önfegyelem sem sikerült a korán elhamarkodott öntelt(kapzsi?) osztozkodás miatt, ami pedig bőven ráért volna Április 4-ig is!

  • Göllner András
    2022 április 3
    10:04 de.
    Önnem élte meg a „””” létező szocializmust””2 Magyarországon és a létező szocialista diktatúrát Magyarországon !!! Külső szemlélőként Önök csak a „” kommunizmus”” ellen harcoltak ,amit a szocialista tábor testesített meg a Szovjetunió vezényletével.
    De nem harcoltak azért sem ,hogy a szovjet hadsereg elhagyja Magyarországot –amikor az Ausztriát elhagyta! Pedig csak az ausztriai seregek védelmére voltak hazánkban.
    56 után 235 főt gyilkoltak meg a kádár rendszer kezdetén — ennyi nevet olvastak fel 89.junius 16.-án a halottak újratemetésén , és megöltek egy miniszterelnököt aki ugyanabba a pártba tartozott!
    10-20 000.- embert kilakoltattak , számtalan elvesztette munkahelyét.56-ban 2346 halálos áldozat volt.kb. 13 000.- embert internáltak.
    A népbe belefojtották a szót.
    A tsz-ek szervezésekor –szinte-mindenkit bekényszerítettek a kolhozba,elvették az emberektől a földjeiket,munkaeszközeiket ,lovaikat,teheneiket.Sokan elbujdokoltak,hogy ne keljen beadni a földet.
    Pártirányítás alatti munkásőrséget hoztak létre a hatalmuk megvédésére!.Közben itt volt a szovjet hadsereg is.
    Majd lassan elkezdődött a mosolygós szocializmus építése , mely a végére csak külföldi hitelekből tudta finanszírozni a „””jólétet””” És egyszer csak vége lett.
    Ezek a párt emberek és utódaik vitték tovább a szocializmus szellemiségét a mai napig , ezek az utódok akarnak,akartak visszatérni mostani választás során!!!Ez a szellemiség él ma is ezek között!
    Ezek akarnak most csatlakozni a mai „””nyugati demokráciához””,mely ugyanazokat a gondolkozásmódokat hordozza , mint amit ezek a mai fiuk örököltek.
    Mindenben megértik egymást ,,, ezért támogatta az európai és amerikai „”baloldal”” mindenféle formában!Mert ugyanaz a liberál-komunista elmélet ,eszme táplálja a nyugatiakat ,és a hazai „”baloldalt””.
    Ebből az irányból úgy néz ki , hogy azokat akik ezen eszméket hordozzák magukban — azokat elfogadják , a többi pedig :: náci.,mint ahogy itt is sok ilyen jelzőt használnak.A mai nyugati gondolkodás szinte ugyanazt akarja most felépíteni mint a szocializmus volt mert rájöttek ,hogy így kézben tudják tartani az embereket , gondolatrabszolgák lesznek és kiszolgálják a nyugati érdekeket , ismét kiárusítanának mindent itthon,persze a rabló kapitalizmus megmarad csak a fejeket tudják irányítani,az emberek helyett „ők” gondolkodnak,némi jólétet biztosítanak,ennek elhomályosító leple alatt pedig mindent visznek amit tudnak.Felhasználják a szocialista -kommunizmus eszközeit!!A nyugati országok többségében ál””baloldal”” van hatalmon és amint látszik az EU-ban sem tűrnek el másként gondolkodást ,csak csak a liberál-balt.
    Németországban olyannyira leutánozták a szocializmust , hogy az ellenzéki sajtó lassan nem is létezik ,azokat pedig akik a „” nyugati”” gondolkodást bírálja , ellene mond — ellehetetlenítik , nem mernek szólni ,mert elvesztik állásukat.
    Lemásolták a szocializmus intézkedései!
    Az hogy valaki a távolból nem látja hogy mi történik európában az nagy baj , ezért nyilván a másik az „”” eszelős”””!!!
    Önök most hosszú ideje a magyarországi baloldalt támogatják :::ezek a kádár rendszerből hordozzák a gondolkodás módjukat , elméleteiket — tehát gyakorlatilag Önök is magukévá tették a „”” szocializmus””” elméletét , gondolkodásmódját ,hisz a az ál”””baloldalt”” támogatják és mindenki más náci !Tehát Önök a szocialisták , kommunisták — csak nem tudják még.
    Ez a nyugati „demokrácia le akarja igázni a kelet-európaiakat,gondolkodásukat— gazdaságilag már megtették , aki ebből valamelyest próbál kimenekülni—- az náci bitang.
    Innen másként látni a dolgokat mint a távolból,kényelmes irodából , hálószobából.
    Ezeken kellene testközelből megismerve elgondolkodni –másként látná ezt a világot . De nem a „”baloldalt”” kell meghallgatni,mert akkor csak a meglévő gondolatait fogja megerősíteni!!
    üdvözletével

  • Geyza
    2022 április 3
    1:54 du.
    Gézukám! Egyetlen országos jóbarátom !!!
    Azért nem érted mert gondolkodásod leragadt a munkásőrség szintjén!
    üdvözletével

  • Orsós Elemér
    2022 április 3
    2:57 du.
    Kikaptak , elvesztették a választást !!!
    Üdvözlettel!

  • Orsós Elemér

    toth péter
    2022 április 4
    2:55 du.

    Ha valóban lett volna rendszerváltás, akkor most ilyen valaha egy akolban politizálok közötti „add vissza a babaruhámat” tipusú sivalkodás elképzelhetetlen lenne! De nem volt, ezért nem tudják MÉG egymást jóízűen lerohadtkommunistázni, csak lenácizni, mert azt simán le tudják tagadni! 😀

  • toth péter
    2022 április 4
    2:53 du.

    Azthittem egy picivel több eszed lett az utóbbi időben.

    De persze nem. Idióta voltál, viszont az is maradtál : ) ))

  • toth péter
    2022 április 4
    2:50 du.

    Amikor KISZ titkár voltál, akkor is ezt ugattad?

  • Előzőhöz_
    Az ilyenek legtöbbje úgy kezdte.
    Kezdve a „Föncivel”, befejezve ezzel a senkivel itt.

  • toth péter
    2022 április 4
    2:53 du.

    a Moravieczky lengyel apostol az összes lehetséges szankciókat akarja oroszok ellen és ordibál a németekkel, hogy miért nem hagyják abba a gázvásárlást {pláne rubelért}

    nem vszi észre, ha a német gazdaság bebicsaklik akkor lengyelországnak is lőttek, meg úgy általában az €-nak a gallok is ordibálnak és lengetik a véres lepedőket meg lesik a véres lábnyomokat a levegőben mialatt a spanyolok már le is ültek de még nem érték el a rötyipapírt…

    a magyar ellenzék meg análizélje meg amit tett, tanuljon
    mint Madách mondja: Vígy új utakra Lucifer

  • Geyza
    2022 április 4
    5:51 du.
    Országos egyetlen Jóbarátom !!!
    Ahogy szoktad volt mondani :: én „””náci”” vagyok ,így KISZ titkár nem lehettem !!!
    Bár te voltál „kisnyilas” is ,no meg munkásőr ! Utólag is gratulálok !
    Minden szellemi megnyilvánulásod ezekből táplálkozik ,no meg az mszmp-ből!

    Egy csodálatos benned ::: úgy írsz , nyilatkozol mindig mint egyéb helyen is az ál”baloldaliak”,mert baloldal nincs is hazánkban!,minden értéket elveszítettek !! A Kádár rendszerben több értéket lehetett látni , ma ez „”””NULLÁVÁ””” apadt.
    Nem találjátok a kapcsolatot az emberekkel , csak a régi ” elvtársi” szinten,egymás közt !
    Bár ez sem teljesen igaz :: emlékszel , mondtad : bejelentkeztél a gyuriferibácsinál –nem kellettél neki! Ő egy fiatal ember , lehet te már nem bírtál úgy inni ,mint ő ! Meg ha te nekiesnél a kirakatüvegnek te be is törnéd,összevagdalnád magad !! Bizonyára a gondolkodásod sem tetszett már neki — mivel maradi— leragadtál a munkásőri gondolatoknál !!! amikor itt már legalább a 2006-os szintű rendőri szinten kellene lenni! Igyekezzél valamit fejlődni a hátra lévő időben
    üdvözletével , szeretettel országos Jóbarátomnak

  • Orsós Elemér
    2022 április 4
    3:40 du.
    Igazad van !

    A „”” rendszerváltást „” az elvtársak akadályozták meg , a mai napig is működő ” hálózatukkal ” együtt , hogy hatalmukat minél hosszabb ideig meg tudják őrizni ,no meg védeni kellett az elő privatizációs rablásokat , a rendszerben az impex-ek által elcsent vagyonokat …stb.
    Üdvözlettel.

  • Rodeo11
    2022 április 4
    7:02 du.
    Ezek most egy kicsit olyan vakon viselkednek ,mint a mai magyar ellenzék –nem látják ::: a másik féllel szemben meglévő dühükben , gyűlöletükben a helyes irányt,amit tesznek, tenni akarnak — bumerángként ütnek vissza !!!
    Üdvözlettel.

  • Geyza
    2022 április 4
    3:54 du.
    Megfogadtad gyuriferibácsi egyik pontját : mond másokról ami te vagy , minél többször teszed– annál hamarabb elhiszik !!!
    csak egy baj van : rólad tudják , hogy milyen vagy!
    üdvözletével

  • Tóthpéter:

    Nyugi öreg.
    Béke van ! Egyenlőre !!
    Pattogni ráérsz majd akkor,
    amikor a ruszkik gauleitert csinálnak belőled.

  • Orsós Elemér

    toth péter
    2022 április 5
    3:15 du.

    Hejszen én is ezt mantrázom rogyásig, pedig már rettenetesen únom! 😀

  • Várja már nagyon a sok náci a mégnagyobb Főncit.
    A mostanit már láthatólag kinőtték vagy mi..
    Eddig csak a markukat tartották nála,
    most már a hátsójukat is hehehehe
    FÉRRFI kell nekik vagy miabánat.