A nép, az istenadta – leírva?

2022 április 6 8:00 de.81 hozzászólás

A választások eredményének emészthetősége nem mindenkinek egyforma. Van azonban egy véleményvonulat, ami jelentősebbnek tartott szerzők, publicisták klaviatúrájából is előtör, és ami alapvetően nem más, mint az áldozathibáztatás társadalmasított formája. Annak érdekében, hogy a kedvencnek kinevezett politikus dicsfényéből minél kevesebb fakuljon, vagy olykor a saját szende lelkek önvédelme gyanánt. A különbség legfeljebb a megfogalmazásban, a nyelvezetben mutatkozik meg. A lényege: fel-felbukkanó motívum a választók leszólása, hibáztatása.

A valóság azonban az, hogy a társadalmat nem lehet leváltani. Az egy adottság. Ha a társadalom egyes tagja nem X-re vagy Y-ra szavaz, akkor alapvetően azért, mert nem érzi magát általa, mellette megszólítva. A saját szintjén, a saját világához illeszkedve. S igen, akinek az üzenete eljut, általa felfoghatóan, megérthetően, vagy egyszerűen csak kezelhetően, eljut, azt fogja figyelembe venni. A nagy kedvenc-mentegetésben itt be lehet csatlakozni azzal, hogy Orbán egzisztenciális rabszolgaságot valósított meg, és megannyi mást. Azonban ettől még marad az alaptézis. A társadalom adott. Alkalmasint persze az így, globálisan leszolganépezett társadalom tagja az a rengeteg önkéntes, akik saját idejükből, saját forrásaikból saját energiájukkal rengeteget, és eléggé meg sem köszönhetően rengeteget tettek még ezért az eredményért is. A kanapészájhősök helyett is. A terepen.

Lehet a szemétorbánrendszer paramétereit is hibáztatni? Lehet. Sok mindenért lehet. Sok mindenért okkal lehet. De! Amikor az ellenzék ezen paraméterek között, ezek ismeretében rajthoz állt, akkor hallgatólagosan, de facto, elfogadta ezeket. Elfogadta a játékszabályokat. Ha pedig elfogadta, de képtelen volt hozzájuk alkalmazkodni, akkor azért nem az a „népegység” a hibás, akihez nem mentek el akár hangszórós-autóval. Nem az a hibás, aki bőven érezhette úgy, hogy a feje felett, és a megszólítása helyett a még meg sem szerzett frakcióhelyeken veszekedtek. Olyan pártok, netán olyan emberek, amiket esetleg csak az ellen-kampányokból ismernek. Mert hallgatom ugyan, hogy a dicső politikus „felszántotta az országot”, de valahogy mégis olyanokra emlékszem, hogy hosszas viták folytak a frakciókról, háttérmutyik, bocsánat, megfontolt kölcsönös tárgyalások, történtek a jelöltséggel kapcsolatban. Ami helyett elmehettek volna az érintettek bárhova. Hangosbeszélővel, síppal, dobbal, bármivel.

Ha szerinte ismerethiányosak az emberek, akkor terjesszen ismereteket. Politikáról, programról, tervekről, vetésről, aratásról, bármiről. Bármiről, amitől valós képe képződik az emberekben. S nem csak egy távolról emlegetett hatalmas arc. Igen, tudom. A kormánymédia. Nyilván. Része volt a játékszabályoknak? Igen. Ismert helyzet volt? Igen. Alkalmazkodott ehhez az ellenzék? Nem. Kompenzálta a politikusok szájtépő sora? Helyben néhány, talán. Nyert volna akkor az ellenzék? Nem tudom. De egy vizsgán emelt fővel lehet megbukni akkor, ha mindent megtesz valaki. Készül rá. Odamegy, kiteszi a lelkét. Ha csak veszekszik a kollégiumban, és szidja a másikat az kevés.

A társadalom egyedének meg nem szólítottságáért a politikus a hibás. Amelyik, az. Ennek fényében olvasom a szolganépező műmájer hatökrészetek sorát. A társadalom, mint olyan lenézését. S elgondolkodom azon, hogy milyen köztársaság-képe van annak, aki pártszimpátia alapján tekint valakit talán egyáltalán embernek? Milyen köztársaság-képe van annak, aki a kedvenc parlamenti pénzfelvevőjének azzal gyakorol, valószínűleg kéretlen, gesztust, hogy mindenki mást lenéz, legyaláz? No meg mindenki mást is, aki nem érti meg kapásból az ő fennkölt, felhős mélabúval előadott magasztos nézeteit. Arról, hogy mindenki más szolgalelkű idióta.

S az, akinek ilyen köztársaság-képe van, az miben, mennyiben különb a társadalmat hülyének néző, alapvetően megosztó, a többségből 5 kiló krumpliért megvehető nyomorultat csináló, és ezzel alapvetően lenéző, megalázó Orbántól és híveitől? Másképpen hívják a kétlábú fétisét?

81 hozzászólás

  • A gyászmunkát el kell végezni, az ing ujat fel kell tűrni és utána – akinek van még mákszemnyi ereje – neki kell állni a következő négy évnek.

  • Göllner András

    @ Simay Endre

    ” A társadalom adott…A társadalom egyedének meg nem szólítottságáért a politikus a hibás.”

    Jó irányba keresed a válaszokat, de túl szűk a blendéd. A társadalom nem kizárólag egy politikusok által készített tabló, az annál egy sokkal komplexebb szövődmény. A társadalmak látását, gondolkodását felmenői, nevelői, és minden időben a kineveltek alakítják ‘s adják azt tovább kicsinyeiknek. Ahogy azt már Ady, Márai, Bibó vagy én is jó ideje hajtogatom, nekünk magyaroknak a neveltetésünk hiányosságaival, a magyar politikai kultúra alkotóinak, fenntartoinak hiányosságaival a gondunk, mely ennek az alúljáronak a falain is látványosan képviselteti magát.

    A magyarnak (és sokan másoknak is) az a baja, hogy urasága, annak pásztorai, irányt adó nevelői, hogy most csupán ez elmúlt évszázadot nézzem, úgy szét-kúrták közéleti fejét hogy az észre se tudja venni hogy már megin’ csak a vágóhídra vezetik őtet. Elsősorban ennek az uraságnak, sokszínű szolga bíróinak köszönhetjük azt, hogy a magyar tömegek észlelni se tudják amikor az urak kifosztják őket mindenükből, amikor szellemileg megerőszakolják, nemzeti kincseit, a felső oktatás teljes vertikumát . szétosztják kapzsi haveraik közt, hogy azzal kereskedjenek, majd ezután a nép pénzén, a Fudán egyetem budapesti kempuszán telepítik be az emberek fejébe a Kinai Kommunista Párt értékrendjét. Nekünk nem az álammal, hanem azzal a belénk nevelt titokzatos emocionális kötödéssel a gondunk mely minduntlan a fájdalom alóli kimenetelt a bódultság irányába keresi.

  • Teljesen egyetértek. Az elnyomó, uralkodni vágyó és fölényeskedők eszközeivel nem lehet demokráciát alkotni és a tömeget, a népet megérteni. Ahhoz idő, energia befektetés, empátia és együttérzés szükségeltetik, hogy végre meghallják azt, hogy mit is kér a nép. És végre azt meg is adják neki, és a közszolga a közt szolgálja minden szinten!

  • Választások utáni tanácsok:
    A manikűrös lányok a kőrúti kozmetikában gyönyörű french-nail körmöket csinálnak.Szebbek az eredetinél.Nyugodtan lehet tövig rágni.Persze csak aki érdekelt a témában.

  • ferenct
    2022 április 6
    8:09 de.

    Nyugodtan hozzá tehetsz egy nullát.Fiatalok még az örökösei.

  • Egyébként nem kell szeretni a társadalom politikai felkészültségét. Magam például teljesen nyitott lennék egy közismereti, közjogi cenzus bevezetésére.
    Mondjuk a szavazó”polgárok” 80%-a nem szavazna, de minden nem lehet tökéletes.
    Elvégre akkor, ha állampolgári vizsgához kötnék, akkor a 90% nem szavazna.

  • amit én látok, a nyugati típusú demokráciának kikiáltott rendszerek utóbbi évtizedben fojamatosan elkövetett tettei nagyon nagy részben járúltak hozzá az erőszakkal és ármánnyal be akart tolni úgynevezett ellenzék pofára eséséhez!

    az ebben az esetben másodlagos minősítésem róluk, hogy komplett politikai és gazdasági analfabuták, a begyűrűztetés puszta ténye az egységsugarú álompógárban felébresztette a gyanút, hogy a történelem ismételni akarta önmagát és 1989 et nem akart az egységsugarú soha többé

    a többi ma már a múlt, hullaszaga mint vert hadaknak…

    majd lesz valami???{azt is kétségbe vonom, ijenre kár időt és energiát pazarolni SELEJT}

  • Kedves Göllner András (2022 április 6 9:46 de.)
    Most olvastam az általam különben nem túl kedvelt Juszt egyik kevésbé fércművét. Igaz nem is ő írta. Viszont igen cinikus.
    Ez onnan jutott eszembe, hogy van egy táskányi papírom, és abban kallódik egy tanári diploma és néhány szakpedagógusi is mellé.
    Ezek alapján ezen aligha fogok Véled vitatkozni: ” A társadalom nem kizárólag egy politikusok által készített tabló, az annál egy sokkal komplexebb szövődmény. ”
    Ámde az írás nem is arról szól elsősorban, hanem azokról akik tenni ugyan nem tesznek sokat a társadalom szövetének jobbításáért, de leugatni azért leugatnak bárkit. Miközben talán észre sem veszik, hogy pont azt csinálják, mint Pannónia timsózott Géniusza. Mert amúgy eszükben sincs lemenni egy zsákfalú veríték-bagó-büdös kocsmájába és elmondani az embereknek, hogy miért vannak legyalázva by Orbán. Namármost, a kényelmes fotelből másokat a szavazatukért szidó, és a társadalmat globálisan szidó széplelkek valószínűleg elfelejtik, hogy ők is a társadalom része. Ha meg szerintük van a társadalom, és vannak ők, akkor kirekesztők, és nopláne nem jobbak Orbánnál.
    Azt is elfogadom, mert miért ne tehetném, mi a retekért mennének le abba a bizonyos zsákfaluba, ha a messiásnak kikiáltott pszeudovezérei is elől járnak a jó példával. El nem menetelben.
    S itt jön az a bizonyos politikusi tabló. Amire kitűzhetné mindegyik, aki hallgatólagosan elfogadta a játékszabályokat a média-túlsúllyal és minden egyébbel, hogy melyik nap hol hekkeli meg. Mikor tart, tőlem akár népfőiskolát is, Kukutyinban, hogy másnap Külkukutyinban folytassa 5 kilométerrel arrébb. Azért, hogy élőszóba elmondja azt, amit a népi TV-ben nem fog hallani. Azon a szinten, amit megért. S nem azzal a bájos nagyképüséggel, hogy aki nem érti, arra spongya és laza hant, mert ő akkora Nagy Levin, hogy aki nem ismeri, és nem érti az ő tízdiplomás szintjén, az ott van leszarva vastagon.
    Talán, ha a politikus elkezdené a szavazóit emberszámba venni, akkor a híveinél is kevésbé lenne trendi megértés helyett lenézni a társadalmat. Illetve azokat a szegmenseit, ami neki büdös, messze van, és nincs tíz diplomája. Talán akkor kevésbé szolganépeznék a népet, és akkor, ha ez elkezdődik megtörténni, akkor előbb utóbb kevésbé is lenne az. Mert nem kínálna univerzális felmentést az, hogy „mit vergődjek, úgyis leszarnak, mint szolgát”.
    No meg hátha a szolganépező májaer és májerina is rájaeszmélne abban a zsákfaluban, hogy „né’d mán, ez is ember”.

    Vagy be kell vezetni a cenzusos választást, mint fentebb írtam volt. Sok orrfennhordó sem menne át rajta, az tuti. Pl. aki miniszterelnöki előválasztásokra agitált, az egy közjogi cenzussal huss, menne a levesbe.
    Ha állampolgári vizsgához kötnék, akkor szerinted hány szavazó lenne? Még millió se talán. S azok is inkább a betelepültek, és ezért az említett vizsgán már átmentek. Akkor lenne csak idegbeteg a sok decibelhungarista. mert kiderülne, hogy az itt élő szír, nigériai, vietnami, kínai stb. többet tid Magyarországról, mint ő és a 3 nemzedékmyi felmenője együttvéve.

    Szerintem nem a blende szűk, a helyzet ilyen nyomi.

  • Nagyon jó és fontos kérdéseket vet itt fel Endre,
    pl: „A társadalom egyedének meg nem szólítottságáért a politikus a hibás.” – Így van. Persze azért azt is hozzá kell tenni, hogy a legnagyobb mértékben a hatalommal és előforrásokkal rendelkező politikusoké a felelősség,(kb. 80%-ban szerintem). Az alapvető emberi materiális és mentális minimum biztosítására a legkisebb falvakban is talán jobban oda kellene figyelni és költeni mint a látványos presztízs beruházásokra. Itt az alkalom a 4. 2/3-ad birtokában és miután már szinte minden „okosban” leközalapítványoztak hátha jutna azért valami a kistérségek és lakóinak megmentésére? Mennyivel inkább lehetne ez pl. egy közös konszenzusos társadalmi alap mint az aranylábú focisták TAO agyontámogatása, akik nagy része magyarul sem tud? Tudná ezt támogatni a „nemzeti” oldal is vajon vagy azért a főni hobbija az tabu?

    Nagyon jó összeállítás olvasható az azonnalin Erdélyi Katalin tollából: Az ellenzéki szavazatszámlálók elmentek vidékre, és meglepődtek, hogy az milyen…

    „Szavazatszámláló voltam egy 200 fős belső-somogyi zsákfaluban. (…) A korrupció itt nem érdekli az embereket, nagyon könnyen korrumpálhatók piciben, emiatt elnézik a lopást nagyban. A korrupcióra kampányt nem lehet építeni. Mesélték, hogy a faluház mögötti gyönyörű kemence építésekor elhordták belőle az anyagot, ezért nem lehet benne sütni, így a falunapon a rétest meg a kolbászt a közkonyhán sütik a sütőben, és a végén beleteszik mutatóba a kemencébe, hogy a falu azt lássa, ott sült. Van egy szétlopott kemencéjük, de eljátsszák, hogy működik, és még nevetnek is rajta. Kérdezem: na de ki hordta szét? Megvonják a vállukat.”

    „Én is hasonlót éltem át, mint itt sokan. Budapesten élek, egy kis faluban számoltam az ország déli részén. A falu 3000 fős, borzasztóan szegény, minden második ház összedőlt. A Fidesz nyert 70%-kal, a szavazók kb. 60%-a jött el. (…) Ahogy beszélgettem a szavazatszámláló társaimmal, akik közt több ellenzéki szavazó is volt, az rajzolódott ki előttem, hogy a világon semmilyen ellenzéki kampány nem volt helyben, az 1-2 kötelező plakátot leszámítva. Az ellenzék ajánlata a következő volt: »a Fidesz rossz, engem nem ismersz, de azért szavazz rám«.”

  • Göllner András

    @ Endre

    Úgy látom nem vetted észre, hogy én kb 30 év óta (abból az első huszat még odahaza), több száz alkotásomban, beszédeimben (hogy most az idelenn kitűzött kis feccnieimről ne beszéljek) azt hajtogatom, hogy a magyar demokráciát kizárólag a gyökerétől felfelé lehet felépíteni és nem úgy, hogy Budapesten egy féltucat haver négy évente kezébe veszi a farkát, körbe utazza az országot és azt mondja a helybélieknek, hogy gyerekek, kapjátok be, oszt jó napot. Az, hogy minden kudarc után köhögnek egyett a fiúk és a következő választási kampány közepéig csak Budapesten – immáron zaj nélkül – verik a faszukat, nem fog érdemi változást okozni.. (Kedves magyar asszonyaim idelenn, ne ijedjetek meg kemény, férfias szavaimtól. A gyerekek már lefeküdtek, a villamos is aluszik, felnőttek közt vagyunk, én elsősorban hozzátok beszélek és tudom, hogy jobban értitek mint a férfiak, miről is beszélek. Szar van odakinn, zárt ajtók közt vagyun, csak a poloskák hallják szavainkat.)

    Na hol is voltam Endrú? Figyusz. A dolog komplikáltabb, természetesen, mint ahogy azt leírtam most Neked. Az hogy kinek milyen diplomája van, azt meg ki nem szarja le? Meggyőződésem, hogy a seggfejek soraiban nagyobb a többdiplomások száma, mint abban a brigádban amelyben a Rápesi Margitka éveken át egy fúrógéppel a kezében, kereste a csapágyak menetét. Nem végzettség számít hanem a társadalmilag felelős, szolidáris jó szolgálat: Az, hogy ki tudja megállapítani honnan fúj a szél, ki mond igazat, ki hazudik, ki károsítja embertársainak tisztán látását azon az útvonalon mely az álmaink felé, az igazságosság, az alkotmányilag biztosított esélyegyenlőség, az ökológiailag fenntartható közöségi jólét irányába vezet. A gyerekeink, az emberiség jövője forog a kockán.

    Endrú, teljesen igazad van, attól még nem lessz rend a száz év óta sorozatosan szét-kúrt vidéki vagy városi magyarok fejében, ha a pesti liberális srácok négy évente le mennek vidékre, és azzal dicsekednek, hogy ők a faszukkal egy perc alatt összetudják rakni a Rubik kockát. Ebből nem lesz feltámadás. Az nem fogaj lázba hozni az agyon strapált, többgyerekes munkás/paraszt asszonyokat. A fiatalabbakat meg még kevésbé mert azok az okostelefonukkal akezükben mennek az ágyba éjjel, s azzal kellnek fel kora reggel. Azért mert MZP nem használ óvszert, nem jár bársonyszék. Magyarország nem a Vatikán. Hányszor kell elmondanom? A Fidesz a nyelvével s nem a faszával mozgatja ezt a népet. Ezt nem Budapestről, hanem lentről, és nap mint nap csinálja. Világos?

  • Kedves Simay Endre,

    Mivel a tekintélyelvű uralkodók egyre szemtelenebbek és merészebbek lesznek, nekünk, mint liberális szellemű egyéneknek sokkal nyomatékosabban és hatékonyabban kell munkálkodnunk, hogy minél több híveket tudjunk toborozzni az EU szellemi egység gondolatához. Ez az egység rendkívül fontos amelyet a világ legtöbb országa tanúsított Oroszország független nemzet elleni támadása és a nemzetközi jog megsértése ellen.
    Énszerintem az Ukrajna elleni háború nemcsak a biztonsági rendet, hanem a demokráciát is kihívás elé állítja világszerte. Ezt a kihívást, a Magyar tanulatlan, félrevezetett, politikailag tájékozotlan emberek nagy része nem képes fölfogni; így egy fasiszta, kolhozrendszerre alapozott társadalom után vágyódik, ahol az egyén szabadsága semmibe van véve.

    Kérdés: hogyan használja fel a radikális jobboldal az érzelmeket politikai haszonszerzésre azok az egyénekkel szemben, akik hajlamosak arra, hogy mindennapi életükben szégyent, megaláztatást és haragot éreznek; hogyan vonzódhat az a társadalmi réteg a radikális-jobboldali retorikájához?

    Ha nem találunk erre feleletet és hallgatunk vagy közönyösséget mutatunk ebben a kérdésben rejlő bármi apró részletében, az csakis a diltátorok javára fog szolgálni.
    Sürgős dolgunk megnyerő, liberális szellemű tanárok alkalmazására, akik érzékelik a korabeli trendeket, rendelkeznek megfelelő tudással, képesek gondolkodni, türelmesek és szívesen meggyőznek másokat, és határozottak anélkül, hogy makacskodnának; liberális szellemű pedagógusokra kik nem csak tudják de értik is a nevelés módját; kik a radikális jobboldali szavazók mélyen gyökerező frusztrációihoz és sérelmeihez tudnak nyúlni és megtanítani őket, hogyan viszonyuljanak hazájukhoz, annak történelméhez és politikájához.

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2022 április 6
    6:16 du.

    Én erre Neked csillagos ötöst adok, bár egy bársonyszékkel többre mennénk!
    (Azért viszont teljes körű közvélemény kutatást végeznék, hogy van-e olyan ország -természetesen az USA-n és Svájcon kívül- ahol a politikusok emberszámba veszik a választóikat!?)

  • Orsós Elemér
    2022 április 7
    4:35 de.

    Elemeér, nézz ennek utána, USA ban nincs választópolgár, ott elektorokat választanak és az elektor saját belátása szerint dönt kire is voksolt az egységsugarú, aki – persze – ijenformán sohasem fogja megtudni kire szavazott

    de van demokrácia, nagyméretű és jól szervezett

  • Rodeo11
    2022 április 7
    1:56 du.

    Hát nem sokkal jobb Amerikánál Kína?
    Vagy inkább É-Korea? Ottan nem is kell választani.
    Te patkány : ) ))

  • Göllner András
    2022 április 6
    11:56 du.

    Szerintem ha elolvasod,amit írtam, aztán elolvasod, amit írtál, akkor nem sok vita van köztünk. A lényeget tekintve nem.
    Pusztán leszögeztem a nézeteimet azokról is, akik akárhány papírral, vagy anélkül utólag büdös nagy ívben szólják le a társadalom azon részét, akik nem szimpik, elhordják mindennek. S ha büntetlenül-tehetnék, talán a Dunapartra is elhordanák.

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2022 április 7
    1:56 du.

    Az elektorokról tudtam! 😀

  • Pityi Palkó
    2022 április 7
    3:46 de.
    Göllner András
    2022 április 6
    11:56 du.

    ojan jó volt gyorsolvasni benneteket!
    az élet nem arról szól, hogy ki szellentett nagyobbat és hogy abból ki hányad részt szippantott be!

    a lelki turbulenciákat mindig földhözragadt koszos anyagi dolgok léte vagy hiánya vagy e kettő kombinációja okozza és
    párttaggyűlésre, különféle misékre járással ezen nem lehet segíteni és azzal sem ha valaki pityipalkó&göllner összest olvasgat!

    a bűnözést a rendőr sohasem fogja tudni mexüntetni, és az ostya magadhoz vétele sem az otthon a mindennapi betevő hiányát de demokráciáék erről harsognak meg ti ketten is de nem vagytok vele egyedül, hogy WOKE, Cancel Culture, CRT, BLM, és annak törvényi szabályozása hogy lehet e anyámat asszonynak nevezni mert valami „bölcs” kitalálta, hogy ne sértsük meg a selejtes emberszabásúakat ezentúl az anyám nem asszony, hanem egy lény aki szülni szokott, az apámról már nem is merek utánanézni

    iskolában és otthon is tudományt kell oktatni és nem a fenti agylúdtalpakat, bár lehet, hogy ezek „valakinek” hasznosak

    és akkor kitör a demokrácia csak győzzek előle félreugrani mert elsodor

    majd Mo’ Derátor dönt eme sorokról is

  • Hm.
    Ez a „városi liberálisok füstös szobákban” duma sose volt igaz. (Szerintem meg burkolt zsidózás is van benne Mély, történelmi gyökerei vannak ennek. Miután a zsidóság a XVIII. sz-ig ki volt zárva a legfőbb termelőeszköz, a föld tulajdonlásából, kénytelen volt másból megélni: kereskedelemből, önálló szellemi munkából stb.
    A választó-, illetve képviseleti jogot akár vagyoni, akár képzettségi cenzushoz kötni a demokrácia halála. Vagyis annak az elvnek a megcsúfolása, hogy minden ember egyenlő. (Nem egyforma – egyenlő!!! Azonos jogok illetik meg, és azonos kötelességeik vannak.)
    Ki dönti el, hogy elég okos vagy-e a választáshoz? Egy papír, ami alapesetben csak annyit jelent, hogy volt módod akár 30 éves korodig az iskolapadban üldögélni, mert közben valaki etetett-ruházott. De, hogy ragadt-e rád valami a koszon kívül az előadótermekben, az más kérdés.
    Az emberi tudás óriási – ma már nincsenek polihisztorok. De vajon magasabbrendű tudás-e, ha valaki kivülről fújja Vergiliust ám nem képes megkülönböztetni a szöget a csavartól? Vagy éppen „aranykeze” van, ám nem képes folyékonyan, értőn olvasni? Szerintem ezek nem MINŐSÉGI különbségek – éppen sokféleségünkből adódó lehetőségek.
    Amúgy: se a gördülőcsapágyban, se a csúszócsapágyban NINCS MENET! Merthogy az a dolguk, hogy a surlódási erő szabályozásával segítsék az erőátvitelt. (Általános iskola VI. osztály, fizika.)
    Orsós E: Nem az a kérdés, hogy a politikusok „emberszámba veszik-e a választóikat. A kérdés az: a választók emberszámba veszik-e a politikusaikat? Vagy egyfelől messiást, megváltót várnak személyükben, vagy éppen kizárólag élősködő hazugoknak tartják? Holott elméletileg közéletünk (a politika) ügyeinek vitelére adtunk nekik meghatalmazást. Lenne ennek a „lónak” háta is, nemcsak két oldala…

  • Orsós Elemér

    talalom
    2022 április 8
    5:34 de.
    „Orsós E: Nem az a kérdés, hogy a politikusok “emberszámba veszik-e a választóikat. A kérdés az: a választók emberszámba veszik-e a politikusaikat? Vagy egyfelől messiást, megváltót várnak személyükben, vagy éppen kizárólag élősködő hazugoknak tartják? Holott elméletileg közéletünk (a politika) ügyeinek vitelére adtunk nekik meghatalmazást. Lenne ennek a “lónak” háta is, nemcsak két oldala…”

    Ebben Neked maximálisan igazad lehetne, de kettőn áll a vásár és amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten! Tehát a feleknek szolidárisan egymáshoz kellene idomulniuk, képletesem mondva: a képviselőknek nem csak az elit akadémiákon kellene jópofáskodniuk, hanem néha leereszkedve meg kéne inni a szignifikáns választó plebsz-szel is egy fröccsöt vagy korsó sört a kocsmájában és az ő igényeit is meg kellene ismerni, mert ez sajnos egyáltalán nem jellemző!)

  • RODEO, April 7, 1;56

    Ismet probaltad a nagy hazugsagodat, de az remesen valotlan am, s azt mar itten vitattuk.

    Az USA-ban es minden tagaoeszagban minden oziciokba az egyeneket nevszerint a szvazolakosssag valassza.

    Az „elector” aki a valosztokeruletebeli eredmenyeket bizonyitja az orszag valasztasi szmait bizonyitani.

    Az „elecktorokat” maguk a cersenyzok, vagy a partjaik valasszak, vagy maguk a versenyzok szerzodik le.
    Az elektor NEM valaszt!!!!!!!!!
    Persze mindenkinek korlatozhatalan jpga szavazni, de minden valasztokeruletnek biZonyitani szukseges az ossz-eredmenyeket.

    A ti parlamenti endszereteket kevered a kozvetlen demokratikus valasztasokkal.

    P.S.
    Van par szavazo lapom a mult valaSZTASOKBOL, MAR AZT IGERTEM KUKLDENI A kmh-nak mar par eve.

    Figyelemenkivul vettedd hogy mindenkinek korlatozhatalan joga meg a sajat nevet is beirni a „write in” vonalon, minden pociciokba verszenyzokent a valasztasan.

  • talalom
    2022 április 8
    5:34 de.

    Há má’ hogyne lennének polihisztorok,
    itt van például a Rodeo. Ő kéremalássan
    mindent tud, sőt, mindenkinél mindent sokkal jobban tud.

    Talalom:
    Képzeld, ma különös álmom volt.
    Azóta is fel fel röhögök ha eszembe jut:
    Álmomban a NET-en megtaláltam a Kínai Népköztársaság
    rendkívül komoly, visszafogott és udvarias hangú közleményét.

    Ebben az állt hogy Kína
    mostantól a ” Kilenc X” országa.
    Vagyis, minden kilencszer jobb náluk:
    Az elektronikai ipar, a tudomány, az űrkutatás
    náluk kilencszer előrébb van mint bárhol máshol a Világban,
    a társadalmi stabilitás is kilencszer erősebb, de az emberek is
    kilencszer emberségesebbek, okosabbak, jobbak az ő országukban.
    Egyből fel is ébredtem.A röhögés miatt.

    Na..hát ez a Rodeo is egy
    ilyen kis kinai 100 napos büdöstojás.
    9 séf közül 10 csak jó gyomrúaknak ajánlaná.

  • RODEO, April 7, 1;56

    Ismet probaltad a nagy hazugsagodat, de az remesen valotlan am, s azt mar itten vitattuk.

    Az USA-ban es minden tagaoeszagban minden poziciokba az egyeneket nevszerint a szavazolakosssag valassza.

    Az „elector” aki a valosztokeruletebeli eredmenyeket bizonyitja az orszag,ill. minden eggyes valasztokerulet eredmenyeit, szamait bizonyitja esku-alatt alairasaval.

    Az „elecktorokat” maguk a versenyzok, vagy a partjaik valasszak, vagy maguk a versenyzok szerzodik le.
    Az elektor NEM valaszt!!!!!!!!!
    Persze mindenkinek korlatozhatalan joga szavazni, de minden valasztokeruletnek biZonyitani szukseges az ossz-eredmenyeket.

    A ti parlamenti endszereteket kevered a kozvetlen demokratikus valasztasokkal.

    P.S.
    Van par szavazo lapom a mult valaSZTASOKBOL, MAR AZT IGERTEM KUKLDENI A kmh-nak mar par eve.

    Figyelemenkivul vettedd hogy mindenkinek korlatozhatalan joga meg a sajat nevet is beirni a „write in” vonalon, minden pociciokba verszenyzokent a valasztasan.

  • Orsós Elemér

    Göllner András
    2022 április 6
    11:56 du.

    Ez is megérdemel egy csillagos ötöst, de főleg egy bársonyszéket, csak azt sajnos nem emberi értékeléssel osztogatják!

  • Marie le Pen,
    a magyar adófizetők pénzén
    kampányoló lyukas zsebű* francia
    náci spínkó kijelentette hogy idézem :
    -A háború után rendezni lehet kapcsolatainkat Putyinnal

    Ez kb. úgy hangzott mintha azt mondaná:

    A tömeggyilkost,
    ha átmenetileg abbahagyja a
    tömeggyilkolást, akkor akár a házába is meghívná.

    Lyukas zsebű:
    Marie le Pen már nem
    kaphat pénzt a Kreml-től a
    szankciók miatt , hogy folytathassa
    Franciaország és az Európai Únió rombolását.
    Ezért kap pénzt a magyar adófizetőktől.Egy a cél:a diktatúra !

  • Bendeguz79
    2022 április 8
    11:55 de.

    Rodeo nem ismeri a nyugati választási szabályokat.
    Amit ide rittyente..izé..rottyantott, az kb. a kínai modell
    A hülyéje.Mert ő analfabéta és nem tudja elolvasni
    hogy megy az ilyesmi a Szabad világban,
    azthiszi mások is hülyék és beveszik
    a hazudozásait.

  • Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom: T. Szerző egyetlen szavával sem értek egyet. Pl. azért sem, mert konkrét tényeket sem vesz figyelembe, ha azok nem erősítik a mondandóját.
    Amúgy a magyar közbeszédben előszeretettel nevezik „ellenzékinek” ezt a habitust. Holott csak arról van szó: eltartott kisujjal fumigálnak mindent: ez is kakás, az is kakás.Pedig ezzel igen sok kárt okoznak az egész társadalomnak.
    Félreértés ne essék: nem arról van szó, hogy nem kell bírálni, vitatni bármely oldal politikai szereplőit, cselekedeteit.
    De az olyan közhelyek – tetszetős, de hazug közhelyek- ismételgetése, mint a „sötét mutyik” – baromság. Pl. a jelöltek kiválasztásánál. Demokráciában mindenütt a világon először a kisebb közösség – párt – választja ki, hogy melyik képviselőjelölt lép fel nagyobb eséllyel a versenyen. A kiválasztás folyamatának részletei pedig igenis csak arra a közösségre tartoznak, amely megbízza a személyt a képviseletével. A választásokon aztán a társadalom – a „nép” – többsége döntheti el, jó volt-e a választás?
    Ennek a folyamatnak van elvi és TAKTIKAI jelentősége is. Én ugyan nem hallottam eddig egyetlen ellenzéki vezetőt sem a „népet” hibáztatni, de biztosan vannak a soraikban olyanok, akik ilyesmit pedzegetnek. Annyiban talán igazuk van, hogy a „nép” nagy része tájékozatlan, hiszen a tájékozódás lehetőségét szinte elsőként vette el az Orbán-komány. A szavazók nagy részét nem érdekli részleteiben a politika – sőt: nem látnak összefüggést életük körülményeinek alakulása és az uralkodó politikai erő felfogása között.
    Ez nem mentség az ellenzéki kudarcra – csak tény.

  • Orsós Elemér
    2022 április 7
    5:13 du.

    Különben csodállak
    hogy van gyomrod ilyen
    patkányokkal bájcsevegni mint a Rodeo.
    Még akkor is hazudik amikor kérdez valamit.

  • Göllner András
    2022 április 6
    11:56 du.
    „immáron zaj nélkül – verik a faszukat, nem fog érdemi változást
    okozni..”
    ————————————————————–
    Tanar úr,
    nem ver és nem bánt téged senki.Egyedül a magad választotta balsors.

  • Gyuri meddig fogsz még itt mocskolódni

  • Göllner András
    2022 április 6
    11:56 du.
    A Frangepán utcai kocsisok sokkal kulturáltabban beszéltek.Úgy látom,hogy a montreáli tanári diploma csak ennyi szellemi felkészültséget ad.Kedves magyar asszonyok nyugodtan hányhattok.

  • Kolompar Jozsi

    Itt komoly bajok vannak.

    Valaki, aki amerikainak adja ki magat hazugsaggal vadol valaki mast, amig o hazudik. (Az electorok valoban megvaltoztathatjak a tobbsegi szavazatot a kisebbsegire a demokracia csimborasszojaban.)

    Aztan a masik mindenttudo, aki szinte egyhuzamban mocskolodik mindenkivel, megkerdi kerdojel nelkul attol, aki nem mocskolodik, hogy meddig fog meg itt mocskolodni a nem mocskolodo…

    Kerdes: Hany ilyen elmebeteg firkal ide, es ha nem elmebetegek, akkor miert neznek ok masokat elmebetegeknek?

    Hany elvesztett valasztas kell elvtarsak mielott belatjatok, hogy ezzel a jo kis komcsi tempoval nem megy?

  • Geyza
    2022 április 9
    9:29 de. „Gyuri meddig fogsz még itt mocskolódni”
    ————————————————————-
    Geyza,
    a barátod kultúrált diplomáshoz méltó Kazinczy által is megirigyelhető szavai annyira meghatottak,hogy kénytelen voltam megsérteni baráti hűségről ismert gondolatvilágodat.Reméljük a magyar hölgyek is úgy fogják értékelni barátod kemény,férfias szavait,mint Te.A hölgyek legalább ennyit kaphatnak Tőletek.
    Csak ne okozzatok Nekik csalódást.Ez a nagyszerű irodalmi mű megtaníthatja a kanadaiakat is a G+G magyar irodalom szépségére.
    Így kell magyarossan odacsapni.Várjuk a hozzátok méltó további irodalmi gyöngyszemeket.Szép volt.”Jó mulatság férfimunka volt!”

  • Orsós Elemér

    Kolompar Jozsi
    2022 április 9
    10:11 du.

    Hello Tesó, remélem van humorérzéked! 😀 Ide kell! 😀

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 9
    10:11 du.

    TE olvasni is tudsz, vagy csak írni?
    (pontosabban másolgatni a brossúrákból )

    Elég szomorú hogy ilyen,
    társadalmi szempontból analfabéták,
    mint például te is, eljárhatnak szavazni.
    (Jobbik esetben.Mert a hozzád hasonlóak egy hízott
    tyúkért inkább eladni szokták a szavazataikat.)

    De ugye nem baj hogy ez a véleményem rólad ?

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 9
    10:11 du.
    az elmebetegeknek saját külön{bejáratú} világuk van! és ott nekik minden normális amit az agyficamuk termel!
    ez ugyanúgy érvényes a transgender-re is pláne a tudathasadásos elmebetegségnek számító pángenderség de ezeket is össze kellene költöztetni valami üde kis szigetre hogy ne fertőzzenek másokat és egymással versenghetnének, hogy mejikük a vezér trans agyficamos pláne a pánokat adván nekik görbe tükröt amiben a saját valóságukat szemlélhetnék és rikoltozva ugrálhatnának egyik banán fáról a másikra narancsokkal dobálózva szóval, ha az én gyerekemet „tanítaná” az a tanerő aki pangender fűzöldre festve a haja és az ajkaiba fülbevalókat bök {és hosszas szemlélése után nem tudám eldönteni, hogy ez még emberszabású, vagy valami más?}, rögtön kilépteteném abból az oskolából, a rohammentőkkel!

  • Kedves Kolompár, a nekünk kedves kontrasztot az általad leírtak mutatják, ha megszűnnének, elkezdhetnénk aggódni.
    Az elvesztett választások után – legyen az országos, önkormányzati, vagy EU-s – szoktam ide nagy örömmel bekukkantani, nem változik semmi, szerencsénkre. 🙂

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 9
    10:11 du.
    Rosszul látod, ez a mai magyar valóságos demokrácia. Mindaddig, amíg a szomszédoddal, a melletted elmenővel foglalkozol(hangnem mindegy) addig se vagy a közösség dolgaival elfoglalva. Ja, és a blogok éltetője a mindig, mindenkibe belekötés lehetősége és annak hangot adása. Még a leírt színekbe is bele lehet kötni, hát még pár betűbe… De a demokrácia a választottak diktatúrája. És itt, ezen az oldalon demokrácia lakik. És a demokrácia tolerálja az elmebetegek és mocskolódók megnyilvánulásait is. Főleg az övékét, mert attól van pluralista vita, a „demokrácia” lényege.

  • Jurásek Fábián Seberstyén

    Mindenkinek!

    Szerencsére ti mind annyira hülyék (elfogultak, Orbán-fóbiások) vagytok, hogy ha így maradtok jöhet az 5. 2/3-os Orbán Kormány… Nektek annyira másképpen jár a kicsiny agyatok és még kisebb szívetek, lelketek, hogy nem tudjátok önmagatokat kívülől látni, hogy mit is műveltetek, műveltek! Orbán lop, meg Orbán takarodj, meg O1G, meg egyéb szitokszavakkal csak önmagatokat minősítitek és azzal, hogy moslékot csináltatok az ellenzékiséből, az egész „összefogásotok” bemocskolódott. Ezzel nem lehet választást nyerni. Azzal sem lehet, hogy hülyének nézitek a választókat, merthogy nem tudja eldönteni neki mi a jó és azzal se, hogy számotokra érthetetlen miszerint az emberek egy része nem vehető meg kilóra hamis ígérgetéssel és kruplival se…, mert világnézetük van, van szívük és lelkük, szemben veletek… És itt a kör bezárult kedves Orbán-fóbiások! Jó kesergést és így tovább!!!

  • talalom
    2022 április 8
    5:34 de.
    „Hm. Ez a “városi liberálisok füstös szobákban” duma sose volt igaz. (Szerintem meg burkolt zsidózás is van benne ..”

    Akkor ne használd? Tekintve, hogy idézed, ám az oldalon egyedül a Te írásodban fordul elő (meg most itt)
    Ctrl+F ->keresés az oldalon.

    S ezek után, hogy nem létező szöveget idézel, majd minősítesz jössz konkrét tények figyelmen kívül hagyásával?

    A szolganépezás, közvetve még a Te műmájerkodó cikk-szövegedben is előfordul. A választók pártválasztás alapú lenézésének meg se szeri se száma az interneten.
    ” v.ö.: Van azonban egy véleményvonulat, ami jelentősebbnek tartott szerzők, publicisták klaviatúrájából is előtör, és ami alapvetően nem más, mint az áldozathibáztatás társadalmasított formája.”
    Majd jössz ezzel: „Én ugyan nem hallottam eddig egyetlen ellenzéki vezetőt sem a “népet” hibáztatni,” még ha egy fél mondatban tompítod is utána. Viszont a szövegben sehol nincs is emlegetve, hogy ellenzéki vezető mondta volna.

    Nem értesz egyet, értem.
    De akkor ne általad gyártott kliséket másoknak tulajdonítva, a nem létező cáfolatával, és a létező feletti csúsztatással érvelj.

    Magam mindenképpen megköszönném. De szerintem a köz is megérdemelné.

    Ja, amúgy cenzus:
    Anno a felső házban volt vagyoni cenzus. Talán abból kiindulva, hogy egy Csáky grófot elég nehéz anyagilag korrumpálni.
    De igazad van. Ez sértené az egyenlő esélyeket.

    De tedd már meg, ha nem probléma, hogy a közjogi cenzus milyen jogot vonna el? Tekintve, hogy ezen ismeretet bárki megszerezhet akár elmesélés útján is, viszont kiderülne, hogy tudja-e: egyáltalán mire szavaz.
    Na jó elvonná a hülyeséghez való demokratikus jogot. Rámesborzasztó lenne. Tényleg.

    Alkalmasint az állampolgári vizsga, mely szintén megtanulható, és a betelepülőktől el is várják, mennyiben nem bárki által megszerezhető tudás, illetve vizsga?
    Demokratikusan bárki megtanulhatná, letehetné. De valóban nem ragaszkodnék hozzá. Bár érdekes lenne, ha legalább a képviselőktől elvárnák. Volna egy kb. 50 fős parlamentünk. maximum.

  • Geyza
    2022 április

    „Gyurrkám.Olvasom éppen,”
    —————————————–
    Nos…Geyzzukkám,
    +-ilyenek a jól értesüléseid:Épp aminapinapon,olvasoma hirlapon, hogya minapicsatában elesett egy kapitány.(ha csak cirkuszi csepürágó volt a KÁR nem lehet olyan vaskos)Elsőrendű híranyag! Hasonló a soksok emlék műmesékre.(H.I.)

  • Miert sirakoztok magyarok?????

    Hiszen most volt a mindenhatolehetoseg siralmaitokat megvalositani, de az pont ellenkezopleg valosult meg.
    (Boda Marcsi megirta azt tavaly)

    Ha a szbadvalASZTas lehetoseghe nem tetszik nektek, hivjagtok oda Putin hadait, majd Budapestert is Bucha-val teszik egyenlove.

    Ketsegtelen, azt ohajtaj nehany itteni nyafogo!!!!

    De HA talkan hajl;andok lennetek, meg most is van szabad lehetosegetek, a „public referenum” lehetosege nyitvba all szamotokra.
    Csupan 100,000 regisztralt-szvazo tamogato alairast koveteli, persze azt is kepte;lenek es lustak vagytok megtenni.

    Csak az allando pofazasra vAGYTOK hajlandopk!!!!!!

  • Sajnos nagyon igaza van Mérő Lacinak!
    Mit csináltak volna, ha nyernek. Hogyan nyírták volna egymást az összefogás vezetői egy esetleges győzelem esetén, ha még pofájuk sem volt kiállni MZP mellé a vereség után? Feri nem hazudtolta meg magát az lmp, jobbik és a mszop is csak hozta a szokásos túlélősdit …

  • Kedves Orsós Elemér, Rodeo11, ptg028 es charlie

    Valóban, ide kell humorérzék. Ugyan nem vagyok cigany, a Kolompar Jozsi az altalanosban volt az osztalytarsam, es eleg jo baratok voltunk, de oszinten szolva igy is meglepodtem a blog elmebetegenek hosszaszolasaban, no meg izgatja is a fantaziamat, hogy miert van ide engedve rasszista szoveg… mert mintha azt velnem felfedezni a nagybeteg kommentjeben, hogy szerinte a ciganyok osszessege igy cuzammen hulye es becstelen. Es allitolag ez az elmebeteg itt a “liberalisok”, “haladok” es “felvilagosultak” koze tartozik.

    Lehet, hogy a Rodeo11 altal emlitett transz-mania is elerte a mi kis elmebetegunket. Vajon mar at is operaltatta magat, vagy csak tetovaltatta a zacsijat, hogy puncinak nezzen ki? Azert gondolom ezt, mert eleg idos mar, valoszinu a dako mar regota befele no, tehat nincs nagyon szukseg operaciora.

    Ugyanakkor Charlie-nak is igaza van, mindig jokat lehet szorakozni a magukat mindentudonak tartokon, ahogy mindenfele butasagot firkalnak. Azonban ez az egyed itt nem csak a butasagat es tudatlansagat paradeztatja, hanem kozben borzalmas bunkosagokat is osszehord mindenkirol, meg olyanokrol is, akikkel az ukran haboru elott meg mindenben egyetertett.

    Ptg028, en nem lennek olyan nagyon biztos abban a demokraciaban. Egy demokraciaban elvarhato lenne, hogy az alapveto szabadsagjogokkal mindenki elhessen, tobbek kozott a szolasszabadsaggal is.

  • Bendeguz79
    2022 április 11
    2:54 du.

    Ez a az „opció” per-pill
    lezáródni látszik.Hála a kitartó
    és hős Ukrán Haderőnek, a ruszki kezét
    (egyenlőre) elütötték attól hogy betegye a lábát a Hazámba.
    Mégha ez itthon (és másutt is, ahol a nácik viszik a prímet)
    bánatot és elégedetlenséget kelt.De biztos lehetsz benne:
    A nácizmus nemzetközi pénzelője , Putyin, nem adja fel.
    Ugyan őrült, de rendszer van az őrületében.
    Csakis a kemény fegyverkezés segíthet.
    A MAXIMÁLIS ELRETTENTÉS !!!!
    Mint régen.

  • gyuri10
    2022 április 11
    11:48 de.

    Ahha..értem.
    Melyik hírlapban olvasod?
    Az 1976.osban? Mert láthatólag
    nem szoktál tisztában lenni vele
    hogy melyik évben járunk most

    Lásd:
    A Lehar-blogbéli utolsó cikk.
    írod hogy az 2018 ban lett oda kitéve,
    de közben meg a TE SAJÁT UTOLSÓ ottani bejegyzésed
    ITT LÁTHATÓ :

    ***********************************
    Egy hozzászólás a “Saulusból Paulus…”

    gyuri10 2021. március 4. csütörtök – 19:18 #

    Régen tudjuk,hogy Izraelben politika nincs.Ebbe a kategóriába tartozik járvány elleni védekezés a két védőoltással vagy a védőoltás elutasítása.Hiszardut vagy hitabdut. .
    *************************************

    Kedves Gyurrka.Ha akarod küldhetek ám egy naptárat! .. : ) ))

  • Bendeguz79
    2022 április 11
    2:54 du.

    Mond, ha nem értesz valamit, akkor miért kell belebeszélni?
    Írd le, csinálj róla képernyőképet, küld el a kenyéradódnak, és ennyi. Nem kötelező beletrollkodni, ha fogalmad sincs mire fel diktálta a trolltartód.

  • Gyuri:
    Komolyra fordítva:
    Nem győzöd mantrázni
    Izrael ősellenségének,
    Oroszországnak a hazudozásait
    az Ukrán Állam lenácisodásáról, stb.

    Hiába minden szó neked:
    Nem vagy hajlandó tudomásul venni hogy
    a legutóbbi ukrajnai választásokon az ottani
    náci párt mélyen a parlamenti küszöb alatt maradt.

    Nem úgy mint itthon:
    MÁR ELSŐRE BEJUTOTT AZ ÚJ NÁCI PÁRT
    hét százalékkal a Parlamentbe.Ez most volt pár napja.

  • Rodeo11
    2022 április 10
    10:52 de.

    Szerintem a fűzöld biztodítótűnek semmi köze a genderséghez.
    Aki meleg, az a saját neméhez vonzódik, de amúgy a felnőttekhez. A Fidesz pedofiljai is heteroszexuálisok. Ahogy az alaptörvény ereszbajnokát sem kiskorúak bulijáról ugratták meg a rendőrök.

    Nekem volt olyan tanárom, akiről gyakorlatilag mindenki tudta, hogy lacinéni. Pedig a ’70-es, ’80-as években sem szerették jobban. Sőt! Viszont jó tanár volt, és soha még egy félreérthető gesztusa sem volt felénk diákokhoz. Miközben középsikolából azért rugtak ki egy tanárt,mert a szertárba szeretett volna korrepetálni két diáklányt. Se zöldhajú, se meleg nem volt.
    Szerintem van jó tanár, és pocsék. Ennyi.

    Amellett a melegek jó része tényleg genetikailag (hormonháztartás pl.) így van összerakva. Ha ez evolúciós hátrány lenne, akkor a természet pár millió év alatt megoldotta volna.
    Az, hogy erre szociológiásan mi épül rá, vagy nem épül rá, vagy túl csicsásra épül, az egy másik kérdés.
    Jelenleg kicsit soknak érzem a csicsát, és ráadásul kontraproduktív is. Nem véletlen talán, hogy az általam is tudottan meleg ismerőseim közül csak egyről tudom, hogy pride-ozik. A többség éli az életét és ugyanúgy nem megy ki felvonulni, ahogy a göndör kékszeműek sem vonulnak a kancsal barnaszemüek miatt.

  • Ajánlom mindenkinek..akinek fontos az Emberiség sorsa..

  • Előző link nem jó.Én nem értem ezt a Youtube-t..időnként eltéveszti a linkeket vagy mi..

    EZ a helyes link az előzőhöz :

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 11
    10:24 du.
    Nem kenyerem a magyarázkodás és minden leírt betűmért kiállok. Adom-veszem amit írtál, egyetértek – de az én kis esszémben a demokrácia ezen az oldalon érvényesülését próbáltam hitelesíteni egy nem idevaló, a köznyelvben csak „troll”ként emlegetett folyamatos szerepeltetésével, miközben olvasgattam pár más, nem beengedett és nem megjelentetett hsz-t is több szerzőtől, melyben trágárság, más hozzászóló pocskondiázása egyáltalán nem volt. Ezt a demokráciát emlegettem.

  • Igen ! Megvilágosodtam !

    Kiérdemesült humoristákat(v.ö; lásd) bohócokat a vezetői bársonyszékekbe !
    Ukrán módra !
    Gyerünk, elmaradott, műveletlen világ !
    Színészeké a jövő !
    Úgyis „színház az egész világ !”
    Aki tudja, honnan való az idézet, az a következő számban ismét hozzászólhat ! 😀

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 11
    10:24 du.

    „Világ nácijai, egyesüljetek”
    ( Modernizált lelkesítő jelmondat )

  • Andrew_s
    2022 április 12
    6:27 de.

    Szteem teljesen világos mit akart Bendeguz.

    Csak el kell olvasni vagy kétszer.

    Ha majd baromságot ír, jelezni fogom de ez nem az volt.

  • Köszi Geyza!
    Nagyon jó a videó és kifejező. Borzalmasan disznó dolgok történnek a szomszédban bármennyire is próbálja titkolni és relativizálni a pártállam és csatolt (ide is rendelt) részei.
    pl. :
    https://444.hu/2022/04/12/igy-jar-minden-naci-kurva-uvoltottek-mikozben-egy-16-eves-lanyt-eroszakoltak-meg-a-nyilt-utcan

    Na de eljött végre itthon is a putyin- és főni-imádók ideje!
    Putyin háborúját támogató tüntetést tartanak április 30-án Budapesten – derül ki az oroszhirek.hu Telegram-csatornájáról. Az oldal az egyik leguszítóbb Kreml-propagandaoldal magyar nyelven.
    A háborútámogató menet 30-án, szombat délután 1-kor indul a Hősök teréről, a menetelés az Andrássy úti orosz nagykövetségig tart.
    A tüntetésre hívó szöveg azzal kezdődik, hogy „Elég volt a hazug médiából! Elég az ukrán és EU, USA hazudozásból! Elég a szankciókból!”
    Elemér, Józsi, JFS és a többi retró párttag, ki ne hagyjátok! 🙂

    A többieknek pedig jöjjön Edina heti hírösszefoglalója:

  • Kolompar Jozsi

    Andrew_s
    2022 április 12
    6:45 de.

    Nem ismered a mai „tanar-tarsadalmat”. Teljesen agymosottak, es ha megis ellenallna kozuluk egy az agymosasnak, akkor par eves egyetemi kepzes utan mas szakot kell valasszon, mert az elvei nem engedik meg hogy azzal a mocsokkal mossa a gyerekek agyat, amit nekik ott az „egyetemen” be akarnak magyarazni.

    Itt Eszak-Amerikaban mar kotelezo tanitani a CRT-t es a homoszexualitast elmebajjal spekelve, mint egy teljesen termeszetes, kivanatos dolgot. De ez csak ket pelda, ha nem tudod mi megy az „iskolakban” manapsag nezz utana.

  • Geyza,
    szíves figyelmedbe ajánlom,hogy a Lehár él és virul.Egyetlen új szabálya van.Akiket egyszer leírt,továbbra nem veszi emberszámba és már írásuk beérkezése előtt személyes spamra vannak téve.A címét sem tudhatod meg.Ennyi az egész.Azt hiszem elég infótadtam.
    Mi már két nap múlva a Peszachot ünnepeljük.Neked kellemes festett tojásos húsvéti ünnepeket”mocskolódok”,innen a te HAZÁDBA Továbbra is kívánok Neked érdekes életet.Nagy-nagy tisztelettel: Gy.

  • gyuri10
    2022 április 13
    4:27 de.

    Ezt nem tudom mire írtad és mi az értelme.
    De te majd megfejted.

    Azt írod a minap hogy az utlosó cikk ott 2018 ban jelent meg

    Ehhez képest az utolsó cikk ott pont egy éve jelent meg.
    (Remélem tudod hogy az melyik év volt)

    Ehhez képest most azt írod a Leharblog él és virul.

    Ezenkívül meg akkor írhatnék levelet a Réhelnek amikor csak akarnék mert én is tag vagyok azon a szerveren ahol a KMH ill. a Lehárblog is fennt van.

    Csakhogy nem akarok neki írni mert momentán nincs neki mit írnom.

    Mintahogy neked sem írok levelet, holott megvan a mailcímed.

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 12
    7:50 du.

    Te már itt voltál párszor
    más hülye nevek alatt.Csak mindig
    ki lettél rúgva.Nincs jobb dolgod mint
    vissza-vissza pofátlankodni olyan helyre
    ahol már párszor belerugdostak a zrityódba ? .. : ) ))

  • SzundiMandi
    2022 április 12
    4:34 du.

    Ez van.
    A patkányok embervért isznak.

  • ptg028
    2022 április 12
    2:08 du.

    Mr. Ronald Reagan is csak egy színész volt.
    Aztán mégis lebontotta a Szovjetúniót
    Kalifornia kormányzója is.
    Csak szólok.
    Te visitozó moszkovita patkány

  • ptg028
    2022 április 12
    1:59 du.

    Trágárkodás?
    EZT ki írta (hozzám )
    „Menj haza és csinálj magadnak kistestvért”
    Te szarrházzy moszkovita visitozó patkány

    (Naa..csak azért kérdem mert azt hazudod te kiállsz minden betüdért)

  • Göllner András

    @ gyurka

    „Kedves magyar asszonyok nyugodtan hányhattok”

    Na mi van görényem, most már nem csak lábvízben, hanem rókalében, használt répában, retekbe utazol? Úgy látom teljesülnek álmaid, hisz már egy jó ideje, csak lerókázva látlak téged idelenn kóvájogni.

  • Kolompar Jozsi

    Geyza
    2022 április 12
    2:24 du.

    Geyza, tudjuk hogy imadod a naci, kommunista es fasiszta eszmeket, de azert ennyire nyiltan meg sem illik kifejezni ezt, foleg hogy Magyarorszagon ez buntetendo cselekmeny is.

    Nemtom hallottal-e rola, a jelenlegi Nagy Peldakeped (de majd valtozni fog ha mashonnan fuj a szel) a Schwab Miki bacsi apukaja is nazi volt, belole aztan kommunista lett, mert akkor epp mashonnan fujt a szel, es most is valtozatlanul szolgalja a globalistakat, csak mint „liberalis”.
    A te apukad mi volt?

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 14
    2:16 de.

    Az én apukám Holokauszt túlélő volt te büdös patkány

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 12
    7:50 du.

    Amit a magyar tanárokról firkáltál az csak azt tükrözi
    hogy a FIDESZ mostani propagandaanyagát használod
    az ún. „véleményed” idehányásához.
    Kell az a pár nyomorúságos
    piaszter a kis szar megélhetésedhez,
    amit a mocskolódásaidért és hazudozásaidért adnak igaz ?

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 12
    7:50 du.

    Túl sokat ugatsz „homoszexualitásről”
    csak nemhogy érdekelt vagy a kérdésben ?
    Mint tudjuk ereszcsatornán pucér valaggal szoktak
    menekülni a kangruppenból a legnagyobbak.
    TE mitől lennél ezeknél különb?

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 11
    10:24 du.

    Humorérzék? NEKED ??
    Ez valóban a hét vicce.

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 14
    2:16 de.

    Kik vagytok azok a „tudjuk”

    Csak nem a Klux Klux Klán ?

    Te patkány

  • SzundiMandi
    2022 április 12
    4:34 du.

    A link :

    https://444.hu/2022/04/12/igy-jar-minden-naci-kurva-uvoltottek-mikozben-egy-16-eves-lanyt-eroszakoltak-meg-a-nyilt-utcan

    És a véleményem :

    A lány csak egy módon tud -szerintem- ép ésszel kikeveredni ebből a szörnyűségből:
    Ha beáll az Ukrán Fegyveres Erőkhöz mesterlövésznek.
    (Mondják nagyon jók az ukrán mesterlövész lányok)

    Minden egyes agyonlőtt
    ruszki martalóccal picikét könnyebbülni fog a lelke.

  • Rátaláltam egy magyar szélső-balos oldalra.
    A narratívájuk pont olyan mint a szélső-jobbé
    Egyszerűen undorító

    A linket nem írom ide be.Nem csinálok nekik reklámot.

  • “Kedves magyar asszonyok nyugodtan hányhattok”!A tanárúr úgy sem veszi észre,hogy sleimos a lábvíztől lerészegedett orcátlan képe.

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 12
    7:50 du.

    Amióta egyszer volt „szerencsém” látni egy amerikai PC-kiadását a Bibliának,azóta inkább nem foglalkozom ezzel a CRT-s vonulattal.

  • Geyza
    2022 április 12
    2:26 du.
    Szerintem meg totál ökörség.
    Amúgy meg nem tekintelek baromságügyi államtitkárnak.

    Szabad a véleményed, hogy mit tekintesz baromságnak.
    Nekem is.

    Szerintem nem a Te tiszted eldönteni, hogy más mit tekintsen baromságnak.

    Kicsit mintha kezdenéd túldimenzionálni magad. vö. „Ha majd baromságot ír, jelezni fogom de ez nem az volt.”

  • Andrew_s
    2022 április 15
    3:27 de.

    Úgylegyen

  • Geyza
    2022 április 13
    10:24 de.
    Geyzuska,
    nem állíthatlak le levélírási ingeredben.Arra azért megkérlek, hogy(természetesen utólag)mire,kitől és milyen választ kaptál.Az is érdekelne,hogy megszerezted-e a blog címét,amely ma már teljesen más néven és máshol található.Pontosan az erőszakos, hívatlan beírókat kikerülendő!Azért megpróbálhatod…Te már az eredeti spamra tevést is egész szépen elviselted és a harci-kedved még növekedett is.Legalább is verbálisan a”ruszkik”
    ellen.Pedig nem kellene csak verbálisan harcolnod.Az ukrán bohóc mindenkit szívesen besoroz és meg ígéri a temetési költséget is a család részére elküldendő.Előre turul-hősök!

  • Andrew_s
    2022 április 15
    2:40 de.

    látod, látod? én megkímélem magam USA PC kiadványoktól… és még sok mástól is, ettől derűsek a napjaim, onnan árad a vicsor, mióta … kitört a demokrácia

  • gyuri10
    2022 április 15
    8:56 de.

    Kérlek Gyuri ne fárassz NINCS IDŐM erre..

  • Göllner András

    @ gyuri10

    Futás az utamból, taknyos. A csipa már rég kiosztotta a repetát, nem az én bajom hogy lekésted. Keresd a mosónőt, azzal beszélgess lúzer.

  • Göllner András
    2022 április 15
    11:17 du.
    @ gyuri10

    „Futás az utamból, taknyos. A csipa már rég kiosztotta a repetát, nem az én bajom hogy lekésted. Keresd a mosónőt, azzal beszélgess”
    —————————————————–Szégyentelen,halottgyalázó,Senkiházi,diplomás-Tróger úr,
    rajtad és a hazugságokat idemocskoló,háborúra és forradalomra uszító gyáva barátaidon kívül,mindenkinek kívánok:
    KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET.