A magyarok vére eladó

2022 május 11 5:21 du.56 hozzászólás

Tényleg csak egy pillanatra (mert az ilyen hitvány figurákra még gondolni sem szeretek), de elgondolkodtam azon, hogy vajon milyen átkokat, szitkokat, szennyet szórt volna a Bayer Zsolt nevű kormánypárti médialakáj egy ellenzéki politikusra vagy újságíróra, ha róluk derül ki, hogy feleségük, férjük politikai befolyását felhasználva, effektíve a magyar emberek vérén gazdagodott. Már pedig most ez történt. A bíróság jogerős ítéletben mondta ki, hogy Bayerné, Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat igazgatójaként, titokban, áron alul adta el a nemzeti vérkincs egy részét külföldi multiknak.

A Válasz online újságírója, igazi profiként járt utána évekkel ezelőtt, hogy mi történik a számos életmentő gyógyszer alapanyagául szolgáló vérplazmával, amelyet csóró #magyaremberektől vásárol meg a Vérellátó központ, hogy azután továbbadja gyógyászati és gyógyszerészeti alapanyagként. Az újságírónő (Élő Anita) többéves anyaggyűjtést követően derítette ki, hogy a kincset érő vérplazmát „Bayerné titokban adta el külföldi multiknak, amelyek a piaci ár alatt szállítják el a plazmát, verseny nélkül, olyan szerződés alapján, amelynek már nincs is magyar szereplője, közvetlenül két nagy multihoz kerül a magyar plazma és 2019-ben – a jogszabályok ellenére – tender nélkül ugyanaz a két cég kapta meg a vérplazma felvásárlásának jogát újabb három esztendőre”. És a hübrisz megint bukáshoz vezetett. Az ügyészség ugyanis a leleplezés ellenére nem indított vizsgálatot, szokás szerint tudomást sem vett a bizonyítékokkal alátámasztott cikkekről, viszont Bayerné pert indított az újságírónő ellen, amelyet annak rendje és módja szerint mind az első, mind másodfokon elbukott. A bíróság kimondta, hogy az írás minden állítása bizonyítást nyert, a felperes által vezetett intézmény valóban jogsértő módon, áron alul, titokban adta el a vérplazmát multiknak és még abban is igazat adott a „vádlottnak”, hogy a sértett által kifogást módon Bayernénak nevezte őt írásában.

Merthogy valóban Bayerné. És ekkor gondolkodtam el azon, hogy milyen mocsok áradat zúdult volna bármelyik nem kormánypárti szereplőre a publicista tollából, ha kiderül róla, hogy #szegényamagyaremberek vérét szívva tett szert jelentős anyagi haszonra. Sem a fantáziám, sem a szókincsem nem elég gazdag ahhoz, hogy elképzeljem, mi minden lett volna vérszívó piócán kívül, aki ezt az ellenzék oldaláról elköveti. Gondolom pl. „fehérjehalmaz”, „mocskos disznó” „nyálcsorgató libsi”, akit „jól pofán kell vágni”, „péppé kell verni” vagy „nyakig beásni az orgoványi erdőbe”. Az újságírónő számára „csak” börtönbüntetést követelt a feleségét megsértő publicista. Pedig valóban, belegondolva, elmondhatatlanul gusztustalan dolog csóró egyetemisták és más szegény emberek vérével kupeckedni. Még dúlt keblű magyarnak sem kell ahhoz lenni, hogy az ember érezze ennek az ügynek a visszataszító, aljas mivoltát. És túl a konkrét ügyön ez az eset azt is bizonyítja, hogy mit jelent a „nemzeti patriotizmus”, a „magyarság”, a „nemzethez tartozás” a „hazaszeretet” a kormányoldal busásan megfizetett médialakájai számára.

Vásárhelyi Mária

56 hozzászólás

  • Pontosan ezt jelenti a “nemzeti patriotizmus”, a “magyarság”, a “nemzethez tartozás” a “hazaszeretet” a dúlt keblűeknek amit most már másodfokon is elítélt a bíróság! (Nyilván ez lehetett az utolsó ítéletük a nyugdíj előtt.) 🙁

    Bayer és Bayerné elvtárs(nő) hazai tevékenysége régóta tipikus mai feudalista NER kórkép. Persze a hazai propagandában sosem jelenik meg ilyen hír (kizárólag ellenzéki politikusokról/nőkről jelennek meg lejárató karakterlegyilkolások és hazugságok) és az iderendelt NER hívők is csak irigykedni fognak az okosban tevékenykedő vámpírhölgyre, (vagyis bárcsak nekik jutott volna eszükbe ez a kifizetődő huncutság). 🙁

    Hatalmas köszönet Vásárhelyi Mária figyelemfelkeltő cikkéért! Jöhetne akár gyakrabban is. 👍👏👍

  • Szilardan Szilard

    Kedves Vásárhelyi Mária!

    A kozvetlen alabbit innen masoltam:

    https://hvg.hu/itthon/20220511_OVSZ_Bayerne_verplazma_per_ValaszOnline

    ” Az ügy alapját az szolgáltatta, hogy a Válasz Online munkatársa a magyarországi vérplazmaüzletről akart írni és ezzel kapcsolatban derítette ki, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat vezetője, Bayerné dr. Matusovits Andrea, az ismert jobboldali publicista, Bayer Zsolt felesége titokban árusítja multicégeknek a vérplazmát úgy, hogy a jogszabályok előírásával szembemenve sem versenyt nem hirdetett a plazmakészletre, ráadásul a világpiacinál alacsonyabb áron kínálta azt. ”

    Namost, hogy vilagos legyen, az, hogy „A bíróság jogerős ítéletben mondta ki, hogy Bayerné, Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat igazgatójaként, titokban, áron alul adta el a nemzeti vérkincs egy részét külföldi multiknak.” enyhe tulzas.

    Annyi tortent csupan, hogy elutasitottak a Bayerne feljelenteset amit ragalmazas miatt tett.
    Mondjuk, ha valaki vette a faradtsagot es megnezte a Bayer Show ama bizonyos reszet errol az ugyrol, az tudja, hogy a Bayerne-nek igaza van. Abszolut semmi torvenytelen, vagy erkolcstelen nem tortent, sot, a leheto legjobb modon lett intezve. Tehat ot megragalmazta egy … (a megfelelo szot Gezya ismeri legjobban.)

    Az igazi problema ott van, hogy meg mindig kicsit tul sok olyan biro van a magyar birosagokon, akiknek jobb lenne Eszak-Koreaba koltozni, ha mar annyira kedvelik azt a rendszert.

    Kellemes cenzurazast!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • A fenti cikk is alátámasztja, hogy érdemes hazánk második legerősebb pártjában, a Mi Hazánkban gondolkodni a változást és a becsületes megközelítést preferálóknak.
    ………..
    (persze nem mehetünk el szó nélkül a szadeszes cikkíró csőlátása mellett sem, aki kevésbé volt éber anno, amikor nem pár liter vér, hanem az egész magyar gazdaság kiárusítása folyt fillérekért Suchman Tamás vezetésével)

  • Orsós Elemér

    „És túl a konkrét ügyön ez az eset azt is bizonyítja, hogy mit jelent a “nemzeti patriotizmus”, a “magyarság”, a “nemzethez tartozás” a “hazaszeretet” a kormányoldal busásan megfizetett médialakájai számára.”

    Könnyű ilyen magasztos eszmékről idézőjelben gúnyolódni annak akiben ezekből bizonyíthatóan egy fikarcnyi sincs, mellesleg ha a fenti esszé igaz(én simán elhiszem!), akkor az valóban felháborító és számonkérően sürgősen orvosolandó! Viszontag a túl mélyen tisztelt szerző eddig csak a professzionális uszító képességeivel tűnt ki a sorozatos bukásoktól sebeiket nyalogató, buta népben csalódottak közül, úgyhogy nem egészen hiteles mondjuk magát esetleg jó hazafi példának állítani! Sőt! Bizony!

  • És az eladott vérplazmáért kapott pénznek mi lett a sorsa? Bayer házaspár számláira utalták?

  • Krisztina Katura

    Sőt a véradóbusz vásárlását az Emmi 20 millió forinttal támogatta, ezen felül további, közel 20 millió forintot adott a jármű üzemeltetésére.
    – Többek között ez az ügy is bizonyítja, h Mo.-on nincs demokrácia, nincsenek független ellenőrző intézmények, – mert az ellenőrzéseket fideszes haverok végzik… ráadásul az állami média sem független, ergo az állampolgár nem is kap információt a ilyen és ehhez hasonló „visszataszító, aljas” ügyekről.

  • Orsós Elemér

    Nem csak vére, hanem bére is, de az Kegyednek úgy érzékelem századrendű szempont! 😀

  • Krisztina Katura

    Aki nem tartja a demokrácia szabályait, az nem akarja, hogy ellenőrizzék hatalmát.

  • Orsós Elemér

    charlie
    2022 május 12
    3:28 de.

    Tamáska felmenthető, mert nem magának privatizált, viszont alig hagyott valamit az utánuk következőknek akik ezek után már csak jóformán egymástól privatizálhattak! A nagyon irigy Medgyesy is ezért orrolt meg rá, de nem merte nyiltan a szemébe mondani hogy nekem is hagyhattál volna valamit, ezért kínjában -csak hogy leplezze zavarát- az ártatlan SZDSZt vádolta totális korrupcióval, amit persze sürgősen és jogosan korrigált az élete mentése érdekében, mely sikerült is, de a sportminiszteri puccsba bele kellett egyeznie! Ekkor mondta hogy sze lá ví okos enged és inkább elment bankárnak illegalitásba!

  • charlie
    2022 május 12
    3:28 de.

    Ti, nácik, egyszer már majdnem végromlásba
    döntöttétek a hazánk..na ez azért túlzás. Nektek ez nem hazátok, csak egy lózung a hatalom utáni kapirgálásotokban.

    És mostanában megint megpróbáljátok. Mi lesz így Magyarországból?
    A Jóisten egyszercsak elfárad és leveszi a kezét erről buta népről. Akkor majd jöttök ti, hazaárulók és eladjátok mondjuk a ruSSkinak.

  • Ez a legalizalt szervkereskedelem Bayerne Vampir-Matusko Andika monopoliumaban!

    A Covidmizeria miatt mi elvesztettuk minden beveteli forrasunkat es alkalmankent 7.000,-forintert ( plusz juttatasok- igy kb. 9,500,-/ alkalom hosszutavon!)csapoltattuk a verunket.

    Ez gyakorlatban azt jelentette, h a verunkbol kivontak a hasznos anyagokat ugy, h feloran-oran keresztul folyamatosan kivezettek a verunket egy gepbe, ami gyakorlatilag folyamatosan kiszurte a szukseges fontos anyagokat, a tobbit visszajuttatva.
    Eloirtak , h sok feherjet, hust fogyasszunk ennek erdekeben.
    A 20eves rokonom szervezete tobbszor kiurult a szukseges elemektol, annyira, h plazmaadasra is keves volt, igy nem adhatott 1 hetig.
    Az immunrendszer is legyengult termeszetesen!
    Mara mar 20.000,-ot igernek, igy, ha megszorulunk, megyunk….

  • Élő Anita két évig kutakodott a témában…. Ezen idő alatt valamit dolgozhatott is volna és emellett nyolcszor adhatott volna vért, mint magyar ember! -b.d-

  • A ver-adakozo penzert adja veret,s ketsegtelnul jo-celokra.
    Habar vere tovabb adhato barkinek, annak adakozasat,ill arusitasat azon tulajdonos hataozza meg.

    A magyarorszagi kovetkezmenyeket persze a magyarorszagi torvenyek vagy eloirasok szabjak meg.

    Na ha annak kihagaSA BIZONYITHATO HAT MIERT NEM PERELTE SENKI SEM A HOLGYET VAGY INKABB SZERVEZETET.

    aRRA MIERT NEM LETEZIK VALASZ A MAGYAroktol??????

    Csuapan annak leheto az elvart kovetkezmenye, miert csak az egyeni rikacsolasok????

    Nem letezne ottan egyettlen egyen aki hajlando, kepes lenne azt kovetni?????????????????????

    Az am a hiteles es torvsenyes eljaras vilagszerete!!!!!

  • Kedves Kristina Kutura;
    Vajon mit lat Maga a „demokracia” hianyanak aver-bank mukodesen????

    Kevei Magacska „az almat a naranccsal”.

    A Ver-bankok altalabaN NEMZETKOZI modszerek mukodesi alapjan mukodnek, s persze jovedelemert.

    Mit kap az adakozo vereert?
    S mit fizetne Maga a korhazban amikor verre lenne szukseg eletet menteni????

    Maskunomben a ver-banok mukodeskeptelenek lennnek,s akkor honnan vennek a Maganak szukseges vert eletet menteni???

    Magyarok ottan mindenben csak az ordogot lassak, mielott a tlejes ertelmet felfognak.

  • Nem kutattam az adatokat, de a Nemzetkozi Ver-bank vilagszerete nyujt ver-adakozas lehetoseget, mint a sok Ukran aldozatoknak, sot meg az Orosz sorozott serult katonaknak is szukseges am a ver, s az Orosz szervezet is kaphat szukseg eseteben, ami nagyon letezo manapsag.
    S az a ver is olcso honorrium elleneben lett gyujtve az adakzoktol.

  • Rodeo11 = Szilardan Szilard = Zaphyr Czenzi = Marci II = Szava Zogepek = Harangozo Karcsika es Marcika = Tyutyszoke Tyutyukopasz = ptg028? ) = Rodeo11

    (magányos, nyomorult, sértett Rodeo11 számára a fröcsögés lelki terápia).

  • Megint megy itt a félrebeszélés, taknyolás (pl. ki hányszor adhatott volna vért vagy a fasiszta mihazánké a jövő … förtelem 🙁 az iderendelt propagandisták billentyűzetéről.
    Nyájas bérkommentelők, olvassatok már el egyszer legalább egy cikket rendesen mielőtt véleményt mondanátok róla!
    https://www.valaszonline.hu/2022/05/11/bayerne-jogerosen-elbukta-a-kollegank-ellen-inditott-pert-a-birosag-szerint-is-titokban-adta-el-a-verplazmat-a-multiknak/

  • Szilardan Szilard

    Geyza 2022 május 12 6:17 du.

    ” Ti, nácik, egyszer már majdnem végromlásba
    döntöttétek a hazánk..na ez azért túlzás. Nektek ez nem hazátok, csak egy lózung a hatalom utáni kapirgálásotokban.

    És mostanában megint megpróbáljátok. Mi lesz így Magyarországból?
    A Jóisten egyszercsak elfárad és leveszi a kezét erről buta népről. Akkor majd jöttök ti, hazaárulók és eladjátok mondjuk a ruSSkinak. ”

    Koszi Geyza ezt is! Nincs viccesebb annal, mint amikor a ho’tt buta butazza az okost. 🙂

    A Pitianer Palko onmagadnak meg szolj amikor legkozelebb a tukorbe nezel, hogy a Rodeo11-et ilyen esetben ketszer irni enyhen szolva is redundant. 🙂

    (Pityi Palkó 2022 május 13 7:19 du.

    Rodeo11 = Szilardan Szilard = Zaphyr Czenzi = Marci II = Szava Zogepek = Harangozo Karcsika es Marcika = Tyutyszoke Tyutyukopasz = ptg028? ) = Rodeo11)

    Ha nem ertened: Ez olyan, mintha azt irnad, hogy Geyza = Geyza = Geyza = Geyza

  • Orsós Elemér

    OFF!
    Visszatérve a „Kié az Erdély” kérdésre, jó válasz lehetne, hogyaszongya: az egyetértésben Egyesült Európa ékköve lehetne, ha nem lenne ennyire abnormálisan kétsebességesre deformált -ezért széthúzó- az EU!
    És megint csak egy régi latin mondás ötlik fel a jogosan fanyalgókban! (Cui prodest?)

  • Orsós Elemér

    Nem szivesen idézek tőlük, de ez most telitalálat:

    https://nepszava.us/novak-katalin-nem-lehet-uj-hatalmi-centrum-a-lengyeleknek-is-tudniuk-kell-csak-az-szamit-amit-orban-mond-es-tesz/

    Neszesemmidelegalábbártatlanprotokoll Katalin jól bemutatkozott! 😀

  • Tisztelt Christopher Á.!

    a KMH facebookhoz berakott bejegyzéshez kénytelen voltam reagálni
    és kényszeritést éreztem, hogy ide is berakjam
    Valahogy nehezen tudok elmenni afölött hogy ennyire – de ennyire – elment a józan ész – a látóhatár végtelenje mögötti meghatározhatatlan távolságokba
    Persze hogy tisztában vagyok vele, hogy a nagy világégések elött ez egy természetes állapotja az emberiség zömének, olyan kevesen maradnak józanok, hogy azok minden szava nem is csak a pusztába kiálltott szó, hanem valahol a mögöttes végtelenjébe a térnek és idönek ….
    Ez van – igy volt anno Rómában és bármely hasonló birodalom eltunyult, szellemileg elkorcsosult nemzedékénél is …
    Sajnálom, én nem diplomáztam történelemböl, csak magamba ittam mint „élö vizet”
    Köszönhetöen mindezt talán annak, hogy csakis kétszer kellett „élesben” számot adnom eme tudományból – többet nem kényszerültem arra, hogy pénzt/paripát/fegyvert ebböl kovácsoljak megélhetésem számára
    Tehát számomra élö ismereteket jelent – aminek ismeretéböl tudok a jövöre kitekinteni egy keveset
    Ezért „müveltem” fejemet e téren
    És ha csodálkozásodat (talán lebecsülésedet) fejeznéd ki e tekintetben, elmesélem, hogy mint épitésznek igenis komoly történelmi ismeretek szükségeltetnek, hiszen mi épitészek irjük, véssük köbe a történelmet ugy ma is, mint ahogy évezredekkel ezelöttiekben is vala …
    Tehát nem hobby, okés?!!
    Archeológusok hada alapvetöen a feltárt épitészeti maradványok milyenségéböl következtet egy adott kori társadalom fejlettségi szinvonalára (kultárális, technikai) és szociális berendezkedésére (szokások, családi és közösségi élet)
    Sajnos elég sokszor teljesen félrevezetö módon .. de ez máslapra tartozik
    Az adott helyen talált irásos emlékeket is az épitészet maradványok alapján helyezik be a történésekbe (ne nyissunk vitát a C13-as kormeghatározásról)
    A történészek tehát iróasztali „hozott” anyagokból dolgoznak tekintélyes részben (az archelógusok általi részböl és az irás-fejtök, értelmezök következtetéseiböl)
    Persze hivatkozhatsz a közelmult eseményeire, amelyröl AKÁR CSAK „hiteles” irományokból is lehet értekezni, CSAKHOGY MINDIG NAGY KÉRDÉS, HOGY MELY IROMÁNYOKBÓL??!!
    KI ÉS MILYEN SZÁNDÉKBÓL IRTA AZT AZ ADOTT SZÖVEGET, AMELYET AZ ADOTT „TÖRTÉNÉSZ”-PALÁNTA ÉPPEN FIGYELEMBE VESZ VESZ MINT „FORRÁSMUNKÁKAT”

    kapizsga kedves C. ÁDÁM??

    Ezt nevezik „irányitott” történetírásnak
    Ami az evezredek multjában ugyanugy létezett, mint ahogy a mai korban is keményen és kimondottan csakis igy létezik
    A mi általunk (épitészek) hozzáadott rész általában köbe, téglaba van vésve, tehát elég nehezen hamisitható (ha próbálják, az elég átlátszó – inkább hamarabb, mint késöbb kiderül)
    A TÖRTÉNELEM MINT OLYAN arra szolgál, hogy belöle, mint öseink példájából a jövöre nézve következtetéseket birjunk levonni – ha ezt nem szolgálja, akkor kidobnivaló, értéktelen törött szerszám, vagy csorba épitökö

    ennek fényében tettem az alábbi bejegyzést ottan, a hivatkozott facebookon:

    „Nagyon nagy szégyen, hogy egy keleteuropai történelemböl „doktorált” történész nem fogja fel, hogy az europai unió képviseleti testülete NEM az unió vezetö testülete
    Az EU nem egyesült államok, nem is brit koronagyarmat mint Kanada – mentségedre legyen mondva valószinü ennek a keverése neheziti az értelmezést
    Az EU egy államszövetség, aminek a döntéshozó testülete az államfök közös tanácsa
    Ez a jelenlegi állapot
    Ezt NEM megértve könnyü bevenni (benyelni) hogy az UNIÓS TANÁCS (brüsszel) a vezetö testülete …

    NEM KEDVES CHRISTOPHER – EGYELÖRE NEM!

    Amikor majd ez megtörténik, na onnantól elkezdödik a Jelenések K. 13. fejezetének a betöltése (érvénybe lép)
    A germán-római (vagy franco-román) birodalom életre kell
    Más szavakkal az uniós delegált testület MEGPUCCSOLJA A HATALMAT – A NATO FEGYVERES HÁTTERÉBEN – GOLPE MILITAR!
    Gondolom, mint történész nem kivánatos, hogy értelmezhetsd az írásokban (biblia) leirtakat, a MENTORAIDDAL EGYÜTT KÉNYTELEN VAGY MEGVETNI (legalábbis RÁ VAGY kényszerítve)
    Csak hogy akkor az értelmezhetetlen számomra, hogy mit sertepertélsz mégis a templomok körül???
    Persze ez is hozzátartozik a „gördülékeny” karrier-épitéshez?
    Egyetemi berkekben hithü kommunista (ateista) a falakon kivül meg ájtatos manó?
    Persze nem lett még senkinek hasmenése az ostyától …
    Hhhmmmmm …..”

    P.S.
    Ennyi. Szabad a gazda a döntéshez. Tudom nem könnyü …
    Mármint a közkinccsé tétel ügyben
    Ezért nem is papolok kurázsiról, és hasonló attidökröl tovább …

  • Christopher Adam

    Gabriel, a Facebook-ra feltett cikk a budapesti Népszavából származik, a KMH egyik önkéntese tette fel: https://nepszava.hu/3156920_novak-katalin-beiktatasi-beszed

    A Népszava-riportban semmi kivetnivaló nincs. A hozzászólásodban viszont annál inkább.

  • Szilardan Szilard
    2022 május 14
    5:23 de.

    Jólvan öcsi.
    Elsírtad bánatodat.
    Sakkó ?..most küldjek papírzsepit?

  • Gabriel
    2022 május 14
    10:48 du.

    Hosszasan írsz és unalmasan.
    Mindez még nem lenne baj, de a tartalom majdnem nulla.
    Ami meg nem nulla, az nettó hülyeség.
    Vagy tömény valótlanság.
    Vágesz komám ?

  • Kedves Vásárhelyi Mária! 🙂

    Remek tudósítása arról, hogy a F…SS általában is hogyan habzsolja (nem is kapirgálja) ki a gesztenyét a tűzből.
    Hiába, márcsak így épül szépül a „nemzethy burzsoázia” – a nemzet véréből.

    Ez a doktor-nőszemély az ő Bayer férjével – aki véletlenül Orbán udvari pincsije – a Budai Várban harácsoltak maguknak egy hatalmas „”szociális bérlakást”” is s most épp abban nyomorognak filléres lakbér fejében.

    Ennek egyes részleteiről is szívesen olvasna a KMH kíváncsi olvasótábora.

    Köszönet az informatív cikkért:
    Vögelein

  • Kedves Christopher!

    Sajnálom, de mivel a KMH egyszemélyes tulajdonosa tenmagad vagy, ha bármilyen publikáció a KMH égisze alatt jelenik meg az – gondolom nemcsak számomra, másoléra is – ugy értelmezhetö mint személyes véleménye a laptulajdonosnak, ha és amennyiben nincs egyértelmü elhatárolódási megjegyzés …

    A véleményemet viszont méginkább fenntartom, tekintettel az eseményröl való tájékoztatás címen már a cikk cimében foglalt tálalásra – miszerint …
    ” …. és brüsszelezett egyet”
    A felelötlen, éhenkórász ujságirócskáknak nagyon olcsó megélhetési trükk szenzációhajhász zsurnalizmust csinálni
    Ez nem ujságírás
    Ez színtiszta gyülöletre való úszítás aminek az ilyen médiák teret adnak (sorolhatnék sokat sajnos, pl kuruc-infó, origo, magyar-nemzet – de 444 és társai is)
    Ezek jornalisztáknak nevezett propagandistái a megosztásra, a vak gyülölködésre hergelnek, sárdobálózással, aljas és mocskos rágalmazásokkal – és hasonló eszközökkel
    Nyilván az elsösorban megélhetési politikusok a nap 24 órájában, az év 365 napjában adják ehhez a municíót – a parlamenti fizetésükböl, juttatásukból telik minderre – vagy ha nem képviselök, akkor kiszolgálják az adott körbe tartozókat.

    De térjünk vissza a „brüsszelezésre”
    Megismételem, az Európai Unió döntéshozó testülete a mai állás szerint egyelöre az állam/kormányfök tanácsa – nem pedig a brüsszeli bürökraták gyülekezete – akik kéjvágyó módon ezt próbálják elhitetni a világgal mindezt, és magukat ennek tettetve viselkednek

    Magyarország ujonnan megválasztott államföje kinyilvánitotta az ország kormányának álláspontját a székfoglaló beszédében, vagyis LETETTE A VOKSÁT A BÉKE MELLETT.

    Van joga hozzá?
    Nemcsak joga, hanem kötelessége ( feladata) – hogy állásfoglalást nyilvánitson a brüsszeli testület véleményéröl, mert az törvényileg egyelöre csak inditvány (az államfök há akarják elfogadják, há akarják ELVETIK az ajánlást)
    AMENNYIBEN LEHET NE KEVERJÜK A KUTYA ELEJÉT ÉS HÁTULJÁT!
    EGYELÖRE NEM A FAROK CSÓVÁLJA A KUTYÁT

    Hogy ezt egyes ide írogató képzetlen és gondolkodásra alkalmatlan, lelkileg és szellemileg slampos személyek nem értik meg és nem tudják felfogni, – és rettenetesen sajnálatos módon népek tömegei sem – az egy dolog
    De reméltem hogy gondolkodó és nyitott szemekkel járók között erröl emberi módon cserélhetünk eszmét.

    Mint ahogy éppen meg is történik és meg is tesszük.
    Köszönet ezért.

    Viszont mindezen fentiek okán nagyon, nagyon csodálkozom, hogy mint média-tulajdonos miért nem az eredeti forrásból tájékozódol, és tájékoztatsz?
    A KMH-nak nincs saját képessége arra, hogy saját maga értelmezzen hireket?
    Egy akárhányad rangu firkász véleményét teszi közzé mint tényt?
    Vagy ukászt teljesít?

    Mindezek okán megkockáztatom, hogy rákérdezzek a kivetnivalókra az én hozzászólásomat illetöen. Mert arra észrevételt nem kaptam, csak nemtetszést.
    Amugy kvittek vagyunk, nekem sem tetszett a jornaliszta véleményével való azonosulása a KMH-nak, rádásul mint egésznek – de megindokoltam

    Feltélezem talán mégsem volt világos a bejegyzésem és reakcióm – tehát én is tartozom a magyarázattal, igy emigy is kvittek vagyunk, mindez okból én pedig az én részemröl elnézést kérek.
    Feltételeztem hogy a reakciómból értelmezhetö az ok, sorry.

    Igy amennyire röviden lehet, leirnám:
    1.- a Népszava cimu sajtóorgánum nem a beiktató beszédet közölte le, hanem az adott ujságiró (zugfirkász) elöre kitervelt rágalmait alátámasztandóan szemezgetett a beszédböl
    A beiktatói beszéd eredeti és vágatlan szövege a fenti Bendeguzhoz cimzett beillesztésemböl olvasható. Mindez nyilvánvános, az elnöki hivatal saját portáljáról. (a portál a jövöben is használhato, gondolom)
    2.- Nyilván sokak számára csak politikai nézöpont kérdése, hogy kit, miért és mikor mocskolnak, rágalmaznak – ezt fentebb taglaltam – a megélhetési politikusok-éhenkórász zsurnaliszták szimbiózisát
    3.- A megélhetési politikusok hada, ugy a helyi országokban, mint a brusszeli „nagytanácsban” ordító arcátlansággal és takargatlanul megosztásra, gyüleletre úszít. Feldobva néhány kritikus problémát, mint szent tehenet, amelyekröl tudható hogy nem mindenki ért egyet vele, de mégis az érzelmekre rájátszva be- és eldható. Ezeket arra deformálja ki, hogy csakis és kizárólag ezek a „demokrácia” alapjai – egyre nagyobb háttérbe szoritva magamagát a demokráciát. Amíg véglegesen meg nem semmisiti. Merthogy demokratikusak akkor lennének a játékszabályok ha valóban KÖZÖS MEGEGYEZÉSRE TÖREKEDNÉNEK, VALAMENNYI SZEREPLÖ EGYENRANGU ÉRDEKÉNEK ÉRVENYESITÉSÉVEL

    Ez a HARMÓNIÁRA való törekvés, a békés egymásmellett éles keresése
    Hogy is mondták nem oly rég a Hippik? – peace love harmony
    Helyette pedig ezt kapjuk ujfent? – war, hate, chaos? (haború, gyülölet, káosz)

    Sajnálom – a helyzet azzá fajult a világban, hogy valóban eljött az óra – elérkezett a kora annak, hogy mindenki színt kell valljon, akár akarja, akár nem
    Odaáll arra az oldalra amely bensejében lakozik
    Mindaz aki a háborút preferálja azzal megmutatta hogy kicsoda ö valójában – nem kell hogy kimondjam, égö parazsat gyüjt vele a fejére
    Csak EGY álnok hazugság (egy utálatos álarc) a demokraciáráról való szónokolás, és csalárd megtevésztés a baloldaliság jelmezébe való öltözködés – elsösorban is akkor amikor valaki azért gyaláz egy frissen választott államföt, egy családanyát, mert az mint államfö kimondja, hogy nem ért egyet a háború szításával.
    Milyen anyák lehetnek azok ott a maguk hatalmától elszálltak ott a brüsszeli tanácsban, ha fiaikat képesek a vágóhidra küldeni, Európát pusztulásba sodorni, ugyanugy mint anno az 1930-as években?
    A valódi fasiszták azok a gyülöletre úszítók, a háborút szítók és ezekre nincs megbocsátás

    P.s.
    Kedves Christopher! Remélem a kurázsi még kitart, annál is inkább mert jó ha tudod, hogy sokan mi generációnkból itt Európában nem ilyen jövöt képzelt el számotokra …
    Igen a fiaink és unokáink számára, a Te generációd számára
    De ugy látszik a TÖRTÉNELEM KEGYETLEN, KIBUJNI TÖRVÉNYSZERÜSÉGE ALÓL NEM LEHET
    Sajnálom, hogy ez ennyire nem érthetö – bár valamennyire magyarázható hogy nyilván onnan Kanadából, mindez még kevésbé látszik, mint itt Európában, – vagyis az hogy éppen mit ismétel a történelem újra….
    Sajnálom azt is, hogy onnan töled közelebbi és fenntebbi a hangja van a W.DC. beli “honanyáknak” is, akiknek aztán csak egy valami lebeg a szemük elött, hogy az USA hatalma csorbithatatlan legyen, kerül amibe kerül. Merthogy ez nekik személy szerint semmibe se kerül de annál többet (nagyobbat) nyerészkedhetnek rajta, és …NEKIK AMUGY IS CSAK TÉRKÉP EZ A TAJ ONNAN –
    EGYELÖRE ….

  • Orsós Elemér
    22.V.14.4:23
    Ajánlom még
    Talalom olv.

    Kösz’ a remek, szellemes és még humoros (is) Amerikai Népszava testvérlapunk idézetét! 🙂

    Csak azt nehezményezem e normális közlékenységedben, hogy ugyanakkor már a legelején Pilátust játszol benne, amikor kitudja, szóval valakik kedvéért, akik számodra úgy látszik mégiscsak fontos olvtársaknak számítanak, kötelességszerűen mentegetődzöl, mikor pl. assszondod’, hogy bár

    „n e m . s z í v e s e n . i d é z e k . t ő l ü k”… de…

    De! Minek ez Kolléga ? Kinek mi köze, hogy szívesen, vagy szívtelenül.. Tudniillik itt, tényleg a Te pillanatnyi tisztes mondanivalód számít csak és nem az, hogy ugggyan ama közlés ténye önmagában kikből milyen reflexeket válthat ki majd a Te irányodban, a Te személyed felé…

    Márpedig itt, egy adott kommentben csak a mondanivalód a lényeg s nem az . é n k ö z p o n t ú . megfelelni akarás vágya, hanem a szellemi tartalom.

    Ha már vállaltad, hogy idézel bárkitől is, vagyis „bátran” felvállaltad őt, legalább akkor ne kérj mán bocsánatot az általad idézett szellem – mert ő is az – csúszómászó, ellenoldali ellenségeitől.

    Mert amikor felvállaljuk magunkénak valakinek a szellemi termékét vagyis, ha már csak azt az egy mondatát is magunkévá tettük, akkor legyen bennünk annyi betyár-böcsület, hogy legalább arra a rövid intervallumra még az ő személyiségéért is kiállunk… Ez a bátorság Elemér.

    Mostanában itt a KMH-n – hálist’ nálad ritkábban – de sajnos megtapasztalható ez a meddő, vagyis a véleményéért ki nem álló, kézmosó stílus, mintha valami szégyenlenivaló lenne egy saját, vagy egy per-pillanat nem túl népszerű egyéniség, esetleg egy másik fórum általunk éppen elfogadott nézetrendszerében.

    A jómagam idealizmusa azt súgja, hogy minden ordenáré és betolakodott „troll” ellenére a KMH egy szellemi műhely, ahol érv az érv ellen, vagy érv mellett, eszmék békés cseréjével törekszik a tökélyre, a tökéletes kifejletre, és nem holmi akaratdiktátor eluralkodása győzi le e tiszta szándékot – ahelyett, hogy lovagiasan akarná azt csak meggyőzni. Ez utóbbi akarnokok szeretik azt hallani, vagy olvasni, amikor valaki szabadkozik, mert ezt a gyengeség jeleként, „a maguk javára” és saját győzelmükként értékelik…

    Utómottó:
    „A vita nem veszekedés, a vita eszmék cseréje.”

  • Gábriel
    14.10.48

    Lehetntne e azt az ominózus Christopher (Facebook) cikket velünk is megosztani, melynek töredékein ti itt nyíltan osztoztok? (Ti. jómagam mégcsak nem is kalandozom a Facebookon…)

  • KORDON BLUED
    2022 május 17
    8:28 de.

    Természetesen:

    https://nepszava.hu/3156920_novak-katalin-beiktatasi-beszed?fbclid=IwAR3cBNgMTQXiAd_6BMp44MFNiycJ7TjBdBidXbn1LF75W4bLeiXj0XOumUs

    és ha már:
    Itt a vágatlan, teljes beszéd, ami a köztársasági-elnöki honlapon jelent meg – természetesen kommentárok nélkül (az esetleges teljesség igénye esetén)

    https://www.sandorpalota.hu/hu/beiktatasi-beszed

    A cikk nem Christopher tollából származik, hanem valakitöl a Népszava tollnokainak bugyrából – mint szerkesztöségi közzététel
    Söt, mint a Christopher fentebb értésre adta, mégcsak nem is ö maga eszközli a bejegyzéseket azon az amúgy sok mindenre, csak nem az emberiség jövöjének dicsöségére érdemesitett szociál-médián

  • Orsós Elemér

    KORDON BLUED
    2022 május 17
    5:54 de.

    „A jómagam idealizmusa azt súgja, hogy minden ordenáré és betolakodott “troll” ellenére a KMH egy szellemi műhely, ahol érv az érv ellen, vagy érv mellett, eszmék békés cseréjével törekszik a tökélyre, a tökéletes kifejletre, és nem holmi akaratdiktátor eluralkodása győzi le e tiszta szándékot – ahelyett, hogy lovagiasan akarná azt csak meggyőzni.”

    Pontosan ezért vagyok én is itt, kizáróleg ezen a Fórumon és sehol máshol! (Ja és megtiszteltetésnek veszem, ha tévedéseimet jószándékkal kijavítjátok!)

  • KORDON BLUED

    Amugy ugy NEM mellesleg az illetö sajtóorgánum szinvonaláról az ember elviccelödhetne pl. az alábbi cikk kapcsán:

    https://nepszava.hu/3157278_egyesult-allamok-ufo-eszlelesek-fenyegetes-kongresszus

    Csakhogy a dolog sajnos nagyon nem vicces, már rég nem vicces
    A „mainstrem média” nem egy ujságirási stilus
    Ezek a nyugati világban feltétlen dominanciára törekvö u.n. „liberális” „demokratikus” szócsövek egyszerüen közvetitik azt a göbbelsi/sztálini propagandánál mára már ezerszer hatékonyabbra kidolgozott/kifinomított intézkedések/történések sorozatát.
    Amely „ördögi pontosággal” a napnál is világosabban nem más mint az „apokalipszisböl” mint forgatókönyvböl vett események élö valóságba való adaptálása.
    Aki érti ‘ámen’ – aki nem ….. ??? …

  • Orsós Elemér
    2022 május 17
    1:54 du.

    Igen, ezzel magam is igy voltam – egyrészt nem irogatok sehova máshová, másrészt a magam véleményét irom, amivel természetesen lehet nem-egyetérteni – és mivel a vélemény az enyém, bármikor készen állok korrigálni azt azonmód amikor az ellenérv jobb, meggyözöbb, frappánsabb mint az enyém

    Viszont egyáltalán nincs értelme sablonokkal, „hozott” véleményekkel, tekintélyelvekkel „vitatkozni”
    Jónéhányan, nem is kevesen ezekkel operálnak
    Az ilyeneknek nem véleményük hanem doktrinájuk van (bigott hit)
    A doktrinák halmazába belefér, hogy az tele van csusztatásokkal, sokszor hamis tényekkel, vagy éppen hiányosságokkal, régesrég a történelmi léptékekben is megbukott állitásokkal és tézisekkel …
    Az ilyenekkel nincs hogyan és miröl vitázni

    Ezért jár ki a minimum 5 év hallgatásra ítélés azoknak akik a szamarakat gyözködik, hogy a fü zöld …
    legyen nekik kék, ha abban hisznek

  • Gabriel
    18.12:32

    „Az ilyenekkel, nincs hogyan és miről vitázni…”
    Kicsit később „Az ilyenek kijár minimum 5 év hallgatás…”-írod

    Az alapprobléma veled éppen az, hogy önmagadat, az egódat,
    a beképzelet Énedet helyezve arisztokratikus magasságokba, minket eközben lenézve mondasz ítéletet partnerek fölött. Ezzel tagadva az érvek és az érvelés meggyőző, illetve kölcsönösen közelítő társadalmi hasznát, illetve a közeledés lehetőségét, amit anno görögök és rómaiak is eredménnyel alkalmaztak. Mert, aki a vita jelentőségét csupáncsak tagadja is, az társadalomellenes, szociopata , mégrosszabb esetben pszichopata egyéniség.

    Éppen Te alkalmazod azt a doktrínát, amit a római anyaszent egyház „Szent Kongregációja” [alias: szt. Inkvizíció] vall és hirdet zászlajára tűzve, a dogmák >vitathatatlanságáról< nameg a pápai tévedhetetlenségről, melynek már az első vatikáni zsinat óta tartja híveit lelkiismereti nyomás alatt.

    Deklarált önteltségeddel álcázod a hiányos tudásodat, amikor előbb istent játszva hirdeted a vita értelmetlenségét és az abban résztvevő többi olvasó rangodon aluli mivoltát, ti.nehogy még kiderüljön rólad, hogy nem vagy sem mindentudó, s mégúgyse mindenható, aki veszi a bátorságot arra is, hogy itt közöttünk ítéletet hirdessen, sőt ráadásképp még 5 év (elnémítási) büntetéseket osztogasson egyenjogú polgártársak fölött…

    A vita-kultúra, az hiányzik belőled kedves Karikás.
    Inkább annak kéne utána járnod, hogy hová lett (ha volt benned egyáltalán) még mielőtt mások fölött pálcát törnél…

    "Az ilyenekkel nincs hogyan és miről vitázni."

    Aztán azzal folytatod, hogy "az ilyeneknek kijár …."

  • Christopher Ádám

    Ha kérhetem és ha megtennéd, hogy egy (talán nem csak kizárólag) fontos kérdést tisztáznál

    A KORDON BLUE nick név alatt posztolgató uriember vagy urhölgy a KMH szerkesztéségének a tagja?
    csak azért hogy tudjuk, hogy a kijelentését a testvérlapunk státuszról saját nevében, vagy esetleg mandatory minöségében tette?

    „Kösz’ a remek, szellemes és még humoros (is) Amerikai Népszava testvérlapunk idézetét! 🙂”

  • Gabriel
    2022 május 19
    7:27 de.

    Halom szépöcsém, tégedet KÜLÖNÖS gondossággal vágtak ki az Amerikai Népszaváról.

    Kb úgy mint ahogyan a macskát szokták [email protected] hehe ..

    Úgyhogy nem csoda ha ácsingózol utána. Csakhát az ilyen alja hazudozókról mint te , hamar lerántódik a lepel…

  • Dubois
    2022 május 19
    7:02 de.

    Elöször is az 5 év „itéletet” magamra értettem …. ha nem csusztatsz (nem rakod egy kicsit másként össze a szavakat, mint ahogy azok találhatók, merthogy a mondatokban (irásban) levö helyükböl fakad, hogy mire vonatkoznak és következik az értelmük
    De válaszolok, merthogy mint irtam nem személyekkel NEM vitatkozom, hanem sablonokkal, doktrinákkal
    Sem csusztatásokkal nincs miröl vitázni, mint egyszerüen kiviláglott az egyszerü fenti bejegyzésedböl.
    Sikerült összeollóznod két egymástól fizikailag is elkülönült állitásomat, amire szükséged volt ahhoz, hogy levond azt a következtetést amit szeretnél
    Elismerem, slendrián voltam mert talán egyik helyen az „ilyesmi” szót kellett volna használnom, amire tárgyakra utaló, a másik helyen pedig az „ilyenek” ami igen, valóban személyre szóló (alanyra utal)
    A hétköznapolban azonban a szokás megengedi mindkét helyen a használatát.
    És innen látod, már nincs is tovább hogyan vitázni, „eszmét cserélni” mivel a támadásnak csak alapokat keresel

    Ez pedig már nem vita innentöl, hanem ugye ha hiszed ha nem egyenes támadás

    Az sem alap, amit az én egómról cifráztál, merthogy magamról kimertem jelenteni, hogy nekem van saját véleményem
    Ha te egy vita során doktrinákat, hozott véleményeket probálsz ekadni, az nem vita hanem próbálozás a meggyözésre
    Gondolom ez „szokatlan” számodra

    Az egoizmus valami egészen más, nem kell poncius pilátusig visszamenned ehhez

    Amiröl pontosan „értekezel” hogy Te magad „társadalmi nézöpontokat” hozol az asztalra, azzal kellene nekem vitázni

    sajnálom, de leirtam, hogy erre én vevö ma sem vagyok, mint ahogy sok-sok évtizedekkel ezelött sem voltam

    Mi egymással ezért nem tudunk vitázni – mint messzire kilátszik – (azonkivül, hogy a csusztatásokat sem szeretem) mert én merek annyira lealázkodni, hogy nincsen szükségem sem sablonokra, sem ukászokra, sem egyéb doktrinákra

    Magyarul és végtelenül egyszerüen: – nem játszom cinkelt lapokkal!

    Lehet hogy nem olyan egyszerü ezt megemészteni

    Mindehhez még még hozzátennék valamit, amibe nyilván sosem gondoltál bele …

    Én többször hivatkoztam rá hogy épitész is vagyok (Te soha nem merteél magadról bármit is közlinccsé tenni – de nem ez az érdekes most)
    Mint építész én imádom a szabályokat, mert megkönnyiti a feladatot
    A szabályokból szinte magától kijön, hogy mekkora épületet csinálni
    Mindennek megvannak a szabályai – hogy mire lesz használva, hogy ki fogja használni, hogy milyen anyagokat lehet felhasználni, hogy mennyi pénz van rá – ez mind egy szabályhalmaz!
    De a statika, az estruktura is szabályok halmaza!
    Nemcsak a az épitészetnek vannak szabályai, hanem mindennek …
    csak kicsit másként
    Programozó matematikát tanultam, terveztem elektronikát, foglalkoztam keveset fizikával, épitettem kütyüket – tapasztaltam; minden szabályokra épül
    Igen a társadalom is szabályok halmazára épül
    Csakhogy a társadalomra is ugyanaz vonatkozik, mint ahogy minden másra is, a szabályok az adott dologbol magamagából következik, bensejéböl származik
    Mi emberek csak leirjuk azokat
    De mint ahogy a matematikából tudjuk hogyha a halmaz összetetételét megváltoztatjuk a szabályai is megváltoznak – ez alól nincs kibuvó
    Elég egy axióma-rendszer egy elemét megváltoztatni (párhuzamosok találkozása)

    Tudom persze hogy igen sokan azt képzelik magukról hogy ki tudnak olyan elméletet agyalni, amivel az emberi tarsadalmat a maguk rémálmai szerint átváltoztathatják
    Eddig minden ilyen próbálkozás tökéletes kudarccal, vagyis vérrel és szenvedéssel járt
    Vajon nem érdekes? Mint irtam matematikából tudjuk, hogy a halmaz tulajdonságai önönmagukból következnek .. hmmm
    Dubois én nem felejtettem el, mikor idövel ezelött – a székesfövárost (jelenleg Budapest) mint egy jó nagy falut tituláltam
    nekem estél válogatatlan szavakkal – nem magyarázkodtam, hiszen mit magyarázzak? – mint várostervezö és mint városgazdász – ne beszéljünk az épiteszettörténeti ismereteimröl – én helyesen neveztem annak
    Hiszen Budapestnek falai voltak – a magyar nyelv szerint pedig ha valaminek falai voltak arra azt mondták, hogy falus település
    A város szó is persze jogszerü volt régen is – hiszen vára is volt – tehát város – Buda pl.
    a középkorban bevezették a városi jogu települést is mint jogosultságot – árumegállitó jog, vagyis a vásárokon adót szedhettek
    De van egy kis titok is Dubois, én ennek a városnak ismerem az utcáit, tereit, átjáróházait, falait, fáit – velem nöttek fel, én meg vele
    Az emberekkel akik benne laknak, jók, gonoszak, szépek csunyák – mind részei, mind hozzátartoznak. Nekem egy szerves egység egy élö város … néha zajong, néha füstös, máskor kormos, máskor frissen mosottan csillog …ÉLÖ VÁROS
    Mert vannak halottak is, öserdö mélyén, sivatag homokjában, tenger mélyén – de ha visszautazok az idöben (lélekben) ott is tudom látni az életet

    Dubois, gondolkodjál el kérlek, mikor „a hiányos tudásról” beszélsz …
    Hivatkozol a görögökre – de valahogy oda nem jutottál el, hogy volt egy görög aki a tudást igen jól megpróbálta leképezni (tudós mivolta okán)
    Itt van:
    A tudás hasonlitható egy gömbhöz – amiben belül van mindaz amit tudunk és kivül amit nem.
    Minden áldott személynek (gondolkodónak) van egy ilyen gömbje, ami átlátszó
    Már az elözöböl is logikusan következik, hogy belül állunk ebben, és kifelé nézunk
    Innen pedig vaslogikával egyenesen következik, hogy az amit nem tudunk számunkra a gömb falán jelenik meg (mint ablak)
    Mindenki igyekszik a tudását növelni, tehát tágítja a saját gömbjét
    Látja hogy mennyi uj ismeretre tett szert, hisz az mind vele van (benne a gömbben), de …
    Látja azt is hogy mennyi ismeretlen van ott a gömbön kivül
    A tudásunk ahogy tágul egyenesen arányosan nö a gömb sugarával igen, de itt jön be mégis a komplikáció
    Akinek a gömbje kicsike az kevés dolgot lát kint mint ismeretlent
    Akinek a gömbje nagyobb, vagy jóval nagyobb az bizony egyre több ismeretlent lát – és vajon mennyivel többet?
    A gömb felülete négyzetes-arányosan növekszik a sugarával – tehát egy igazán nagy tudós számára az ismeretlen, a nem tudott dolgok nagysága hatványozottak láthatóva válik – nincs másmint hogy egy tudós egyre alázotasabbá válik az élete folyamán
    Dubois
    Keresd ki légyszives, hogy hol létezik olyan, hogy én utaltam valaha is olyasmire, hogy én mindent tudok???
    Nem hinném hogy találnál – mivel én ezzel a leckével a motyómban indultam utnak életem hajnalán

    Másokról se állitottam olyasmit, hogy nincs tudása, ellentétben jónéhány itteni „résztvevövel” akik egyesek csufolásán és gyalázkodásán kivül nem sokban nyilvánitottak m´”más” épitö véleményt
    Ha ezt ugy gondolod, hogy nincs lehetöségemben megítélni, legyen meg Neked
    De tudd, hogy a MEGÍTÉLÉS NEM EGYENLÖ AZ ELITÉLÉSSEL
    Mert megitélem amit mond, viszont nem ítélem az embert – arra ott van magamaga

    és még egy végsö megjegyzés (sokat lehetne még, de gondolom ez a felület nem erre van szánva)
    A szabályok halmazai törvényekké válnak, ha az azt megszegökre, elutasitókra büntetetési tételeket is megfogalmazunk
    Csakhogy a társadalom folyamatosan változik – a társadalom organikus (élö)
    Irtam, hogyha a társadalomra (barmilyen halmazra) kivülröl eröltetek szabályokat, az attól nem jobb, hanem ellenkezöleg problémásabb, káoszosabb lesz
    Müködése önmagával ellentétessé válik – nem taglalnám ezt most – gondolkozz el rajta
    Legvégül idéznék egy dalocskát gondolom nem mindenki tetszését nyeri el – de hát „C’est la vie”

    https://youtu.be/tbdT-4hFgd4

  • Succubus Lilith

    Dubois 2022 május 19 7:02 de.

    Vannak emberek akikkel lehet vitatkozni, es vannak, akikkel nem lehet.
    Pl. nem nagyon hinnem, hogy Hitlerrel, Trockijjal, Sztalinnal, vagy Pol Pottal lehetett volna erdemben vitatkozni, hacsak a vita targya az lett volna, hogy hany embert kell agyonverni es hanyat csak megfelemliteni.

  • Gabriel
    2022 május 19
    8:08 du.

    Nézd a hülyéje .. : ) ))
    Már megint írt egy novellát a semmiről

  • Ha vitázni szeretnél akkor érvekkel gyere, ne pedig propaganda-lózungokkal

  • Fenntit a Subbucnak …vagy Succubbnak..mindegy hehe

  • Rodeo11 = Succubus Lilith = Zaphyr Czenzi = Marci II = Szava Zogepek = Szilardan Szilard = Harangozo Karcsika es Marcika = Tyutyszoke Tyutyukopasz

    Magányos, nyomorult, sértett emberek számára a fröcsögés lelki terápia – ennek az örökösen itt lebzselő, szerencsétlen alaknak mindig van valami olyasfajta olvashatatlan mondanivalója, amibe igyekszik, csupán bosszantásból mindenkit hülyének nézni, beleértve a KMH-ot is!

  • Gabriel
    19.8:08

    Először Radnótival:
    „Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel
    egy-egy bokor, nevét is virágát is tudom”.

    Viszont tőled ez is nagyon szép;
    „Én ennek a városnak ismerem az utcáit, tereit, átjáróházait, falait fáit – velem nőttek fel, én meg vele…”
    Csak igaz legyen.

    Viszont kicsit kár – vagy inkább szomorú, hogy „ezt a várost” Te hosszú ideje elhagytad s nem benne, és nem is vele élsz.
    Persze föltéve, hogy igazak az eddigi állításaid, miszerint évtizedek óta ide légvonalban is, úgy uszkve 6-7ezer kilométer távolságban éled életedet s vele a magyarságodat is. Ahogy ez sok-évtizedes kimaradással egy óceánnyi illúzió közbejöttével bizony még nehezebb lehet számodra.

    Mit is mondjak? Honvágyad mégis oly erőt kölcsönöz egy emiatt is fölöttébb magadra kötelezett hazafiság ürügyén, hogy gyakran éppen szeretett hazai honfitársak helyezve fölé a saját egódat – finoman szólva is – kezeled le mi több, gyalázod személyüket, tudásukat, ismeretanyagukat s ami még rosszabb, gyakran az az ő hazafiságukat is, de ezt hagyjuk is, mert hisz a fenti ismérvek alapján mindezt ösztönből teszed, ami ekkora távolságból úgyis csak egyfajta távoli oroszlánüvöltés. Hozzátéve, hogy fogadása kinek-kinek a vérmérséklete és tűrőképessége szerint…

    Az elmúlt hetekben megfigyelve, mintha mondataid részben arra utalnának, hogy a jelenben mégis itthon lennél… Tán hálisten’ haza is költöztél?
    ˙

    .
    Jól kapisgálod viszont, amikor az emberi tudást átlátszó gömbhöz hasonlítod, miből következőleg szerintem egy ember képes ebből a gömbből akár jóval tovább is látni s áttörni még a saját tudása határait is.

    És valóban
    >csakis az egyéni élet rövidsége miatt< (!!!!) az
    egyetlen indivídum tudását (elméletét) mégis végesnek, avagy a te szubjektív minősítésed szerint dogmatikust és sablonost csak ráfogni, persze el nem ismerve adott elmélet tárgyának objektív és perspektívikus mivoltát.

    Ellenben az emberiség tudása, amely a Te hasonlatod szerint ugyanúgy tekinthető egy átlátszó gömbnek is, már semmiképp sem statikus üveglombik, avagy egy zárt kuktafazék, hanem egy kifelé és befelé is egyaránt elasztikus, mondhatnók, a végtelenbe tekintő, így állandóan változó, szinte végtelen ismerethalmaz, melynek sem mikró, sem pedig a makró térben nincsenek határai, tehát semmiképp sem sablon amit prof.doktor Ix megszabott.
    Itt gondoljunk csak a Hubble egyik "feketén üres" égi terepén 10' exponálással készült fotóval, mégújabb 10 milliárd csillag legutóbbi, lassan már megszokott bámulatos fölfedezésére…

    Ugyanez vonatkozik a tudományosan(!!!) már bizonyított axiómákra, elméletekre, teóriákra, vagy találmányokra, de még olyanokra is melyek bizonyításukig akár döglött aktaként is évtizedekig porosodtak egy-egy fiók, vagy a hű tanítvány szabad koponyája egy pici szegletében ficánkoltak…

    [A félreértett, vagy még rosszabb félremagyarázott elméletek további élte és bukása, az egy másik lapra tartozik és azokkal provokálni, övön aluli, mondhatni inkorrekt ütés, mert az vakvágányra viszi a vita folyását.]

    Ergo, az emberiség több-millió éves tudománya – azaz tárgyi és elméleti anyaggal tapasztalati úton is megalapozott tudásanyag s annak bizonyított részhalmaz tömegei sem vonhatók kétségbe egy makacs, sértett, önfejű és "önjelölt-zseni" szándékkal sértegető, csupán érzelmi alapú, a bizonyítottat is sablonként aposztrofáló, érvek nélkül is sértő jelzőivel.
    ˙

    Apropó építészet:
    Gabriel! Mint építésznek, mi a Te rövid véleményed Nagy Károly aacheni "karoling" palotakápolnájáról…? Ha van időd, azért megköszönném:
    Đ

  • Dubois
    2022 május 19
    7:02 de.
    izgalmas! szóval jellemezni próbálód a vitába érveket behordót {gábriel}
    [=az tömény személyeskedés], de meg sem próbálkozol vitázni vele, miért?
    és akkor még a szerencsétlen jobbravaló Ó görögöket is meg a rómaiakat is emlegeted, azután átugrassz a római katolikus szent inkvizícióra amit ma is alkalmaznak többek között te magad ebben a csodálatos oeuvre -dben

    szóval le a vitával üssük ki aki nem azt szajkózza amit „mi” és máris rend lesz??? USA ban az Igazságügyi Belbiztonsági Hazug Liba most mondott le egy héttel azután hogy odarakták, mert akkora közröhejjé vált, mint te most itt!

  • Dubois
    2022 május 21
    3:30 de.
    a Hubble és a legújabb + az összekapcsolt világrendszerű teleszkópok a múltat látják, amit azok fel képesek fogni az „ott”, „most” nem létezik tehát volt valami és minél távolabb néz annál távolibb múltat lát ami ma már bizonyosan nem létezik… egy több millió Földi Éves folyamatos megfigyelés rögzítése adhatna valamit a valóságot közelítő valamit de ezek a pár száz éve fojó leképezések még tendenciákat sem… a Qubit-ot kapom folyamatosan érdekes erre vonatkozó hírek is vannak benne de „bizonyos” következtetések „művészi” megközelítéssel és fantáziával vidám, mókás perceket csinálnak mert abból a képből amiből a művész derivál sok minden mást is lehetne
    https://qubit.hu/2022/05/12/megerkezett-a-szenzacios-elso-felvetel-a-tejutrendszer-kozponti-fekete-lyukarol

  • Dubois
    2022 május 21
    3:30 de.

    https://www.facebook.com/100000919388998/videos/992754838273847/

    Magadról, ok?
    Magadról irjál és a te véleményedröl adjál hireket …

    De majd egy év mulva keress, a fiam akkor végez
    Talán felfogad páciensnek, megpróbállak majd beajánlani

    Bár túl fiatalnak gondolom az eseted kezelésére
    Valamikor személyesen ismertem Dr. Vér András professzort, és Dr. Buda Bélát is (elöbbi tudod az bentlakásos Resort hotel igazgatója volt ott a Hüvösvölgyi úton, a másik az országos Mentalhigénia Intézeté)
    Sajnos mindketten eltávoztak az öröklétre –

    amugy természetesen, a fü hupikék ….

    P.s.
    Nem akarok megint az oroszlán elé jutni
    és beteszem google-feltöltéssel is, talán a facebook kezelése is nehézkes
    Felteszem hogy a saját szerveiddel könnyebben eljátszol, ajánlom – és kérjél csalánt is hozzá

    https://photos.app.goo.gl/5TrUr8ALjnU5jLyU7

  • Rodeio

    Rodeo11
    2022 május 21
    8:11 de.

    Megpróbálod leirni/lerajzolni a Dubois uraság/asszonyság?? számára hogy mit jelent vitázni

    Ne fáradj ilyesmivel, hiszen mint látható a válaszából – jóindulattal persze – feltételezhetö, hogy a videon mellékelt okokból kifolyólag teljesen meddö próbálkozás

    https://photos.app.goo.gl/5TrUr8ALjnU5jLyU7

    Ha azonban szembenézek az igazsággal, akkor inkább egy igazán aljas cinikus játékot igyekszik üzni – amivel az általam leirtakban már nemcsak simán csusztat, hanem abszolut elferditi azt – amiböböl aztán egész más tálalásba helyezheti minden szavamat
    és még pszicho patázik meg szocizik … rsrsrsrsr

    az álnokság magasiskolája

    hogy miböl derül a pi…patás állapotja?
    ahogy nevetségesen (számomra persze átlátszó módon) ferditi el a görög bölcs szavait, ki beszélt az emberiség tudásáról? (egyetemes tudás – ha már korrektek akarunk lenni) – az egyes egyedek tudásáról (ismereteiröl) szólt a történet …
    Pofátlanuk ferditenek és utána hazudnak – mintahogy a világ elitjéhez tartozásra törekvök általában – akiknek beakar nyalni – vagy inkább nyal ..
    aztán valahonnan kimásol ilyen primitiv téziseket:

    „Ugyanez vonatkozik a tudományosan(!!!) már bizonyított axiómákra, elméletekre, teóriákra, vagy találmányokra, de még olyanokra is melyek bizonyításukig akár döglött aktaként is évtizedekig porosodtak egy-egy fiók, vagy a hű tanítvány szabad koponyája egy pici szegletében ficánkoltak…”

    fogalma sincs mit jelent az axioma-rendszer, a halmazok, a mátrix…
    de nagyon okosnak akarja magát tenni egy ilyen fenti sületlen mondattal

    Próbáltam normálisan szólni hozzá, én öszintén irok magamról – ö meg engem elemez ….
    Hogyan!?

    Vagy bizalmat ad, de ha nem hisz bennem (bárki másikban) akkor MEGELÖLEGEZ bizalmat – amit ugyan nem kértem, de mindig megköszönök

    Ez lenne az a bizonyos „hön áhitott” vitaalap, vitapartnerség, nem pedig ilyen szurkálások, rágalmak mint ez itt:

    „“Én ennek a városnak ismerem az utcáit, tereit, átjáróházait, falait fáit – velem nőttek fel, én meg vele…”
    Csak igaz legyen.””
    az elsö mondat az enyém, a második meg az öve – amiben hazugnak nevez

    Nem is ragozom tovább – ez az a mentalitás, amely a hazugságot felkarolja az igazságot meg megveti
    Mondjuk ugy, hogy a világ ismét megérett arra ami jön?

    Ujra a 15. Szinnél tartunk …. ugye jól sejtem?

  • Rodeo11
    21.6:11

    Nem igaz, hogy én 19.7:02-es kommentemmel a társadalom számára tényleg nélkülözhetetlen vita szükségtelenségét hangsúlyoznám, vagy lezártnak tekinteném a vitát, sőt ez a párbeszéd is már a 21.3:30-cal folytatódik, mint nyílt út, a válasz lehetőségét is nyitva-hagyva, ugyanakkor figyelembe véve a Gabriel javára(!!!) írható, az elmúlt fél évben – talán hasonló figyelmeztetések hatására – megtapasztalt, valamiképp mégiscsak finomabbá vált „beszédstílusát” is.

    Az pedig, hogy vitastílusának az itt már több éve viselt és megtapasztalt tényeit puszta felsorolásként sorjázom, sajnos ez elkerülhetetlenül szükséges a felhozott tartalmi kérdések tisztázásához is. Tehát nem kritikaként, csak tükörként, hogy őmaga hadd lássa saját mentalitása túlfűtött – a korrekt és dialektikus vitát már akadályozó – é r z e l m i . g á t j a i t . és időnkénti vad kirohanásait.

    Csak például önmagában a diplomás lét ellen kimutatott s gyakran deklarált szubjektív ellenszenvét is, mely fóbiáját őbenne talán valamiféle „hiánybetegség” táplálhatja – kitudja… Tehát egyszerűen furcsa, hogy belőle, aki a KMH-n több alkalommal is építészként mutatkozik be, melyre tudása forrásaként hivatkozik. Tehát elvileg diplomásnak kell lennie, akkor mégis miféle trauma hozza ki belőle ezt az krónikus antipátiát csak úgy általában a felsőfokú szakmai végzettség irányában és ott is elsősorban az elméleti és a bölcseleti tárgyak sokévezredes, már bizonyított renoméja kárára…

    Ergo, kommentemben jómagam is csak néhány kis példát hoztam fel az őtőle megismert sajátos vita, és a mások feletti ítélkezési gyakorlat, kizárólag itt a KMH-n megismert tapasztalatból – tiszta emberi szeretettel.

    Đ

    Utóirat:
    Amúgy,számomra a diplomás, vagy diploma nélküli lét jelentősége önmagában édesmindegy. Nálam az ember, az emberség számít,és nem a hangerő… Üdv! Đ

  • Succubus Lilith
    22.május.20.4:49

    Oh igen. Egyszerűen megfogalmazva ez így van. Csakhogy az ilyen zsarnoki egyéniségek az említett „módszreikkel” kényszerítik a publikumra esetleg hamis megállapításaikat is, mely közegből főleg a kevésbé tapasztalt, vagy az kevésbé tájékozott olvasókra pályáznak, akik médiumként veszik be régbevált ámító trükkjeiket illetve a nekik így beadott fals nézeteket.

    Az effajta függőviszonyra a legjellemzőbb példabeszéd Thomas Mann: Mario és a varázsló kisregénye, ahol bár a maga módján, de végül is már csak Mario vághatja el gordiuszi csomót az erőszakos természetét egy falu moziközönségére oktrojáló zsarnok bűvésztrükkjei felett.

    Vagyis, Lilithke! Még mindig a békés vita a legenyhébb gyógyír az ilyen kinyilatkoztató,vitát nem tűrő úthenger természetekre.

    Đ

  • Dubois
    2022 május 22
    1:28 de.
    ebben az oeuvre -ben is megint formaságokról ejtesz szót és senkivel sem vitázol, mindenkinek joga van ojan módon elővezetni vitaalapjait amijen neki tetszik és az aki vitázni akar annak azt meg kell értenie és vitázni nem pedig:
    csak úgy vitázhattok ahogy „dubois” előírja

    ennyike

  • Succubus Lilith = Rodeo11 = Zaphyr Czenzi = Marci II = Szava Zogepek = Szilardan Szilard = Harangozo Karcsika es Marcika = Tyutyszoke Tyutyukopasz
    Magányos, nyomorult, sértett emberek számára a fröcsögés lelki terápia – ennek az örökösen itt lebzselő, szerencsétlen alaknak mindig van valami olyasfajta olvashatatlan mondanivalója, amibe igyekszik, csupán bosszantásból mindenkit hülyének nézni, beleértve a KMH-ot is!

  • Pityi Palkó
    2022 május 22
    6:42 du.

    neked nem teljesen mindegy, hogy mit nem értesz?

    Kóhn Klúzió – szerintem – bevétel előtt be kellene nyálaznod, hátha akkó’?

  • Rodeo11
    22.11:32

    Magam csupán a klasszikus görög-római bölcsek ajánlotta dialektika, azaz >a vita művészete< rég bevált nyomvonalába afféle utászként próbálom terelni a KMH-n is elharapózott és sajna bevetté is vált spontán szitok és átkozódás átkos szokását, melynek sajnos Gabriel és Geyza a frontharcosai. De míg pl az utászok a sereg előtt igyekeznek hidat verni, addig e két lövész sajnos a személyeskedés éles lőszerét használva törekszenek felborítani a vitának a kalsszikus lépcsőfokait is.

    Meg kell azt is jegyeznem, hogy éppen Marx és Engels volt az, akik a tudományos materializmusuk megbecsülése végett még a Hegeli gondolkodás és érintkezési módot jelzendő tűzte ki rendszerére azt a "dialektikus" feliratú kis zászlócskát, amely a maga nemében inkább egy monumentális emlékeztetés annak építő vitán alapuló, módszrebeli lényegére, a korrekt vitára.

    Hozzátéve, hogy én a KMH-n zajló vitákat, az ott "elhangzottakat" visszamenőleg is folyamatosnak tekintvén, a magam korábbi tárgybeli érveit csak akkor ismétlem meg, ha a t. vitapartner nem, vagy nem is akar emlékezni az én korábban írt, megalapozott indokomra.

    Többekközt ezért is ragaszkodom ehhez a KMH nevezetű platformhoz, mert az itteni vitáink során KMH "klubtagok" ugyancsak betekintünk az itt lezajlott vitafordulók korábbi érvsoraiba…

    Đ
    ˙

    .
    Utószó:

    Mit szólsz? Éjjel rákattintottam a Kínai Népköztársaság jubiláló, 60 éves Állami Szimfonikus Zenekarának Beethoven koncertjére, ahol éppen a zseniális Mester V.,c-moll Szimfóniája lett a néző(hallgató) s o r s a: . . . – 🙂
    Azért, ez mégiscsak nagy dolog, hogy már ez is repertoáron van.

  • Dubois
    2022 május 23
    4:53 de.

    emellett a Kínai zkr mellett nekem a kedvencem:
    BRAINDRAIN
    Los Angeles Symphony Orchestra Igazgató karmestere Gustavo Dudamel aki Venezuelában nőtt fel Hugo Chavez oktatási programjának részeként lett zenész, karmester sok minden más mellett vele van egy hatalmas felvétel Gustav Mahler Ezrek szimfóniája, ugye: szimfónikus kommunizmus!
    és mitadisten: Esz -dúr a Beethoven V-dikjének complementer dúr-ja az egyik a koromfekete végtelen éj a szupernóvákkal a másik a déli Napfény mindent elborító ragyogása

  • Rodeio

    ne foglalkozz ezzel a pitianer palival, ez is csak dudás …
    tudod olyan köcsög ….

    ez videio hozzá is pontosan stimmel

    https://photos.app.goo.gl/5TrUr8ALjnU5jLyU7