A Főkolompos és az osztogatás

2022 május 12 1:44 du.69 hozzászólás

A Főkolompos és tettestársainak áprilisi győzelme vészes következményekkel fenyeget az egész magyarságra nézve.

Gazdálkodjunk! Pl. energiával, közülük is a gázzal. A lehető legrosszabb megoldás a központi ártámogatás: igazságtalan és pazarló. Egyrészt elszívja a forrásokat a fejlesztések elől, másrészt a legigazságtalanabb módszer. Ugyanis egy tehetősebb ember, aki nagy házat, netán úszómedencét fűt gázzal, a havi 80 ezres számlájához 8 ezer állami támogatást kap közös pénzeinkből, míg pl. egy átlagos, kétgyerekes család a gáztűzhelye, meg a két konvektora 30 ezres számlája után 3ezer jár. (10%-os támogatást számolva, bár most a gáznál magasabb az arány.)

A legolcsóbb energia a fel nem használt energia! Ezt a régi igazságot a kelleténél kevesebbszer használja az ellenzék, bár utoljára 2010 előtt adott a kormányzat támogatást energiatakarékossági programra. Ennek egyik formája volt a lakástakarék rendszere. Ebben négy évi megtakarítás után az állam megduplázta a megtakarított összeget. Panellakások ezreit szigetelték, fűtésrendszerek százait korszerűsítették a társasház közösségek, lakásszövetkezetek. (Persze családi házakhoz is járt a támogatás.)

A Főkolompos és tettestársai az elsők között szüntették meg a lakástakarékot 2010 után. Naná, hiszen a kedvezményes kölcsön objektív feltételek alapján járt. Függetlenül attól, kire szavazott a megtakarító. Így azután feleslegessé váltak a kijáró emberek – meg persze a kenőpénzek. A központi költségvetés a takarékoskodót támogatta, hogy megduplázta a megtakarított összeget. A lakástakarékokat meg a piaci és a kedvezményes kamat közötti különbséggel. Naná, hogy azzal a dumával etették a népeket, hogy a bankokat pénzelik. Holott a lakástakarékok külön gazdasági szervezetek voltak – bár igaz, hogy a bankok infrastruktúrájára épültek. Hiszen a bankoknak volt adatbázisuk, ügyfélkörük, és a kedvezményes kölcsönt is a bankok folyósították. Egy ilyen korszerűsítés – a paneleknél – havi 25-30%-os megtakarítással járt: ennyivel kevesebb gázt, olajat stb. használtak fel fűtésre, melegvízre.

Ez az igazi rezsicsökkentés! Ráadásul a környezetvédelmi hatásai se elhanyagolhatóak.

Ez a példa élesen rávilágít arra az ELVI különbségre, ami a mai magyar kormányzat és az ellenzék jó része között van. Hiszen az öngondoskodás működésbe lépéséhez évek kellenek, komplett rendszerek kiépítése, amiket 2010 után a Főkolompos és tettestársai szétvertek. Nemcsak lakástakarékokat, hanem a nyugdíj- és az egészségbiztosítókat is. És hát a társadalom gazdasági-szociális rendszereinek jellemzőiről nemcsak a magyar átlagszavazó tud keveset. Évtizedek óta vita, hogy a kötelező alapszintű oktatásban tanítani kéne az állampolgári, makrogazdasági ismereteket, de eddig még mindig az egyházak győztek. Holott a vallási alapismeretek beférnének a történelem-tanításba, a különféle hitelvek oktatásáról meg gondoskodjanak az egyházak – Magyarországon elég szép summát kapnak oktatásra a büdzséből.

Ez az elvi különbég nagyon is gyakorlati következményekkel jár. Egy jogait, lehetőségeit ismerő szavazóra kevésbé hat, hogy mit kaphat „ajándéka” egy politikai erőtől.

Tisztában kellene lennünk azzal: egyetlen kormánynak sincs saját pénze. Egyetlen fillérje sincs. (Az USA-ban sem, Kanadában sem.) A választáson arra kap felhatalmazást, hogy közösen összeadott pénzeink elköltéséről döntsön. Mindenki fizet adót: a nyugdíjas is. Minden pár cipőért, tubus fogpasztáért az Európa bajnok magyar általános fogyasztási adót, az áfát. Fontos termékek után meg még jövedéki adót is. A dohányért, szeszért fizetendő különadó még csak-csak indokolható. Node az olajon, benzinen lévő tetemes jövedéki adó?! Hiszen a szállítás miatt minden termékben (az élelmiszerekben is!) megjelenik. Akkor jön a jóságos, gondoskodó kormány, és kedvezményekkel eldönti helyetted, hogy a csirkemellet, vagy a csirkecombot szereted-e jobban…

Vagy: miközben milliókat kaphatsz (ha van elég saját pénzed) magánház, magánlakás építéséhez, addig bérlakás tulajdonosként még a lakásállomány felújításához sincs állami segítség. Holott jelentősen befolyásolja a munkaerő mozgását ez a tény. Hiszen pl. miskolci ház ára Győrben egy kis lakáshoz se elég, hiába lenne munkahelyed. Ez nemcsak az egyénnek hátrányos: prosperáló gazdasági egységek fejlődését akasztja meg a munkaerőhiány.

Ez is abból az elvi különbségből következik, hogy a központi kormányzatnak mi a dolga? Az-e, hogy minden embert, folyamatot a legapróbb részletekig kézben tartson? Vagy az, hogy segítse a társadalmi alrendszerek (önkormányzat, oktatás, egészségügy stb.) együttműködését? Törvényekkel szabályozva a viszonyokat.  A törvényekben pedig meg kell jelennie a társadalmi szolidaritásnak, a hátrányos helyzetű csoportok közös támogatásának, az esélyek kiegyenlítésének.

Magyarországon pl. a családi pótlék évek óta nem emelkedett. A gyermeknevelés támogatását adóvisszatérítés formájában kapják a családok. Ez azt jelenti, hogy a tehetősebbek gyermekei a többszörösét kapják, mint pl. egy minimálbéren foglalkoztatotté. Márpedig ez valódi nemzetárulás. Hiába üvöltözi valaki lépten-nyomon, tokától-bokáig piros-fehér-zöldben a Himnuszt, ha eltűri, hogy magyar gyermekek ezrei ne jussanak tápláló ételhez, ruhához, iskolai oktatáshoz.

Az adu-ász azonban a jelenlegi kormánypárt kezében a „nemzeti kérdés”. Ennek érdekében maga a kormányfő se átall szemérmetlenül hazudni sem, mint legutóbb, amikor azt állította, hogy Magyarországtól elvették a tengerpartjait, emiatt nem tudja kiváltani a szárazföldön érkező orosz olaj- és gázimportot, ezért nem csatlakozik az EU bojkottjához.

Tényleg nem tudom eldönteni: a kormányfő ennyire ostoba, és nem tudja, hogy Magyarországnak sose voltak tengerpartjai? Egy se, nemhogy „három tenger mosta”. Bár ez kevéssé valószínű, hiszen jogi egyetemre járt: anno a jogi felvételinél nagyon kemény volt a történelem téma. Jószerivel azt is tudni kellett, hogy pl. a karlócai béke kedden vagy szerdán köttetett-e.

Marad a másik feltételezés: a kormányfő tudatosan és keményen hazudik. (Nem az egyetlen eset.) Ráadásul joggal bízik abban, hogy a többség elhiszi ezt a hazugságot: a történelemoktatás nem ragaszkodik túlságosan a tényekhez…

Szóval: Magyarországnak soha, semmilyen formájában nem voltak tengerpartjai. Ez nem szégyen vagy büszkeség kérdése – csak tény. Maradjunk a XIX-XX.század idejében, hiszen a kormányfő is vélhetőleg erre az időszakra utalt – nem gondolom, hogy a felfedezések XV. századi kora járt a fejében, amikor a tengerparti európai országok tettek szert tetemes előnyre tengeren túli területek gyarmatosításával. A múlt századelő emlékezete viszont még el a magyarok fejében. Hiszen az én generációm nagyszülei, szülei akár még mesélhettek is adriai nyaralásokról (Persze, ha elég módosak voltak ilyesmihez.)

Csakhogy az adriai tengerpart sose volt Magyarország része. Még az 1914 előtti „boldog békeidőkben” sem. Az Osztrák-Magyar Monarchia fennhatósága alatt állt, méghozzá a horvát bánság részeként, nem a magyar királyság alárendeltségében.

Társadalomtudósok szerint az első világháború győztesei nagy hibát követtek el, amikor szétverték a soknemzetiségű birodalmakat, megalapozva ezzel a nemzeti idea gyilkos változatát, a nacionalizmust. Ami alig 20 év elteltével újabb, még pusztítóbb háborút zúdított – nemcsak Európára: az egész Földre.

Szocialistaként, szabadelvűként magyar vagyok. Nem gondolom, hogy a magyar „rút szibarita váz”, de azt sem, hogy valamennyien kiváló elméjű, uralomra termett zsenik vagyunk. Szerintem ilyenek is, olyanok is – akár a többi nép. Nem vagyok büszke a magyarságomra – ez olyasmi lenne, mintha azzal büszkélkednék, hogy barna a szemem. De otthonom a magyar táj, a magyar nyelv, amit elfogultan a legszebbnek tartok a világon. Tudom, hogy elfogultság -, de szerintem ennyi megengedhető, ahogy egy szülőtől sem veszik zokon, ha a saját gyerekét tartja a legszebbnek, legokosabbnak.

69 hozzászólás

  • Bravo Margitka!

  • hehe..”osztogatás”..lemaratt az elejéről egy „F” hang.

  • franciamagyar

    Kituno iras, j’ai adoré.

  • Margit, Orbánt többször is „leostobáztad”. Őszintén felelj, akkor mivé teszed önmagadat….? Hány IQ-val vagy felette ! -b.dia-

  • „….Csakhogy az adriai tengerpart sose volt Magyarország része. Még az 1914 előtti „boldog békeidőkben” sem. Az Osztrák-Magyar Monarchia fennhatósága alatt állt, méghozzá a horvát bánság részeként, nem a magyar királyság alárendeltségében….”
    Amit kijelentett pont az jelentené , hogy az USA pl. Colorádó vagy Kansas –  stb. középen levő államoknak nincs tengerpartja – ami igaz is – de ugyan ezt nem mondhatjuk el az összesített névvel szemben az united states of america névre- magyarul: AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK… MERT ANNAK VAN NEM TENGER DE ÓCEÁNPARTJA IS KETTŐ IS… SZÓVAL TÉNY, HOGY AZ OSZTRÁK – MAGYAR MONARCHIÁNAK IS MINT ÁLLAM VOLT TENGERPARTJA DE VOLT KÜLÖN MAGYAR KIRÁLYSÁG  ÁLLAMÁNAK IS TENGERPARTJA -ezek a tények … MEG AZ, HOGY A KÁRPÁT-HAZA  MAGYARORSZÁG NÉVEN EGY FÖLDRAJZI EGYSÉG, ÚGY MINT PL  AMERIKA VAGY AUSZTRÁLIA …  azzal a különbséggel, hogy nagyobb részt hegyek ölelik és nem óceánok…
    Különben én is foglalkoztam vele – mert bántott a nagy fokú tudatlanság e téren – természetesen  – tisztelem véleményét amikor azt írja, hogy – idézem:”…..Nem vagyok büszke a magyarságomra – ez olyasmi lenne, mintha azzal büszkélkednék, hogy barna a szemem….”   és választ is ad rá – miért: idézem: „… Szocialistaként, szabadelvűként magyar vagyok. …”  „…De otthonom a magyar táj, a magyar nyelv, amit elfogultan a legszebbnek tartok a világon. …”  na látja ez a bajom önökkel… beszélik a magyart és mindjárt sajátjukként gondolnak rá – sőt  kezelik  uralják……-  elárulok önnek egy titkot kérem ne adja tovább – ……a magyar örökké él a nyelvében…..  azt tudom, hogy nem érti az üzenetét – pedig már vízözön előtt ránk hagyták Bölcsek Kövének nevezték 12600 ÉVE . ÉS AKKOR MÉG HOL VOLT KONFUCIUSZ Tao – vagy akár Jézus bölcsek…. próféták..akik utána jöttek…….- ma mi  A TUDÁS LOGIKA –   NYELVÉNEK — ÉS EZÉRT SZERETI A NYELVET A MAGYART, MERT ATTÓL KAPTA A TUDÁS EGY KIS MINIMUMÁT, MERT A BÖLCSEK KÖVÉT AZ ISMERHETI  AKI A MAGYAR NYELV TITKÁT MEGFEJTI! Érti Margitka! id. Kiss László
    és idézem ami én reagáltam a van vagy nincs tengerünk kérdésére:
    „…. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában elfogadhatatlannak nevezte az Oroszország ellen bevezetni kívánt uniós olajembargót, kijelentve: az felér a magyar gazdaságra ledobott atombombával.
    innen idéztem:
    https://index.hu/gazdasag/2022/05/10/diplomacia-botrany-nagykovet-horvatorszag/
    stb. a linkben!
    A minap a balrad megdicsérte orbánt, írva, hogy bekövetkezett amitől féltek – ma én dicséretem mellett, írom soha nem gondoltam volna, hogy annyira kedvezőt tudna mondani, mint most orbán mondott a Kossuth rádióba – nem hazudott a valóságot mondta ki és ez sokaknak fájt – hát hogy ne fájna az igazság annak aki bűnös vétkes és a szemébe mondják!
    Troskot magyarul tette hozzá: „Horvátország soha nem lesz magyar ország”.
    teljes cikk:
    Kedves Troskot úr, nagy örömömre szolgált, hogy tud magyarul, ami nem azt jelenti, hogy aki beszéli nyelvünket, hogy magyar lenne – legyen , esetleg csak része! – mint ahogy azt mindketten tudjuk – de azt is tudnia kell, hogy soha nem volt az eredeti térképen sem Horvátország része Magyarország néven írva – mert RÉSZE érti uram horvát, mint más nép része a magyar együttes közösség részének! Mely majd egy ERŐS EURÓPÁBAN . EURÓPAI NÉPEK NEMZETEK EGYÜTTES KÖZÖSSÉGÉBEN CSÚCSOSODIK KI —UGYE érti !
    Ha érti, akkor többet nem terjeszt és közöl viszályokat szító és előidéző reagálásokat nyilvánosan Köszönöm – Hogy tudja, ne csak higgye – Zrínyi, aki horvát nemzet fia, mondta vala, horvát, tehát magyar része vagyok! Még ma is de örökké büszkék vagyunk rá mi magyarok!
    id. Kiss László
    ui: üzenet – tudom, hogy törölni fogja ezt az írásom is! – mind addig, amíg rá nem döbben a már rég megírt sárga folt titkára – szóval nem ellened érted írtam!

  • D.Bernstein
    2022 május 15
    4:16 du.

    inkább tégedet néznélek ostobának, hogy átlag három évente új névre van szükséged ahhoz hogy a NER propagandádat terjesszed.
    (Az ostoba „gender”-változtatgatásodról már nem is beszélve)

    Miért nem volt jó neked itt
    a legutóbbi kisbetűs „eveline” nicked ?
    Taláncsak nem a beírt bődületes ostobaságaid miatt ?

  • Kitűnően megfogalmazott populista dolgozatot olvashattunk.
    (a „Magyarországtól elvették a tengerpartjait” szövegre nem érdemes ráizgulni, ez csak szurkapiszka Trianonra célozva, hogy mai is kényszerítenék a magyarokat, méghozzá iszonyú gazdasági következményekkel járóval)

  • Édesapám szerint a szocializmusban ez a Rátesi-iromány egy középszerű üzem faliújságjára sem kerülhetett volna fel… Nagyképű, kioktató… majd a végén átmegy gejlbe! Nejem finoman írt, én kicsit nyersebben: a szerző képességei alapján Orbán sarusziját sem oldhatja meg… Példaértékű, hogy kik tapsikoltak a legelején!
    Kedves Chris ! Aczél Gábor sajnálatos eltávoztával keletkezett ürt valahogyan másként kellene megoldani. Köszönöm, ha…. Üdvözlettel, B.G.

  • Tisztelt id.Kiss László Úr! A történelem egzakt tudomány – nem mondákon, hiteken alapuló homályos katyvasz. Más kérdés, hogy politikai erők mire használják?! Itt van ez az „ősmagyarság”. Semmi, se régészeti leletek, se nyelvemlékek. nem támasztják alá. Arról nem is beszélve, hogy kb. a XVII. század előtt nem is voltak nemzetek. Feudumok voltak, amiken Isten (vagy Allah, Mózes stb.) kegyelméből uralkodtak a királyok, császárok, nemesek, az erőviszonyoktól függően. A „népnek” ehhez nem sok köze volt, a nem létezett nemzeteknek meg még annyi se.
    A Főkolompos és tettestársai bűne, hogy hamis illúziókba taszítva a „népet” viszik romlásba a nemzetet. Itt van ez az orosz-ukrán háború, amiben a legfájóbb, hogy az orosz népet degradálja le. Holott a putyini rezsim az agresszor, a háborús bűnös. Amit a Főkolompos mintának tekint.
    Hirtelen nem jut eszembe, ki mondta, de nagyon igaz: Aki nem ismeri a történelmét, arra van ítélve, hogy megismételje azt…

  • Bocs, Dia! Emlékezetem szerint nem ostobáztam a Főkolompost. Ha valamit így lehetett érteni, akkor nem fogalmaztam pontosan. Ostobaságokat beszél – de nem tartom ostobának. Pont ezért bűnös: mert tudja, hogy mit tesz a népével.
    Hogy minek tartom magamat? Rátesi Margitnak – se többnek, se kevesebbnek. Kb. 20 évvel ezelőtt megmérték az IQ-mat: 92 volt. Persze szerintem az ember 3 éves kora után már csak felejt. Nekem meg, így 75-höz közeledve volt miből felejtenem.
    Amúgy az IQ mellett legalább olyan fontos az EQ, vagyis az érzelmi intelligencia. Az határozza meg ugyanis, hogy végülis mire használod azt a nagy eszedet.

  • Remek a cikk Rátesi !

    És ami a legjobb benne, hogy csak a vége felé keveri bele az

    Öntől eddig megszokott ÉN-központú megközelítést, mely

    objektívitás még hihetőbbé teszi a cikk által képviselt, amúgy

    fájdalmasan szükségszerű történelmi igazságot…

    Amúgy ez a Főkolompos jelző – így nagybetűvel – egy zabolátlan

    marhacsorda vezérbikájára enged asszociálni.

    -Itt ez nagyon is találó jelzője a zsebhokis bajnokunknak! 😀

  • Talalom
    16.9:26

    Nem kell folyton mentegetőzni! [Diához írt keresetlen…]

    „Vagyok, aki vagyok”, döntsd el a cikkemből, hogy ki, de semmi

    közöd az énemhez! És kész!

    Mit gondolsz Rátesi, kik azok akik ilyen és hasonló kérdésekkel

    húznának csőbe? Remélem nem hiszed, hogy ezek barátok lennének.

    Üdvözlégy
    Margitka!

  • Orsós Elemér

    Apropo Főkolompos, én ezekkel az ógörög állandó jelzőkkel óvatosabban bánnék, mert ha speciel valaki Gyurcsányra a Fővesztes állandó jelzőt ragasztaná az elég félreérthető, netán morbidan vágyvezéreltnek tűnhetne! 😀

  • Találom

    május 16.9:02
    Kiss Lászlónak:

    Ez a válasz az esze-vesztett irredenta nacionalizmusra.KLASSZ!

    Ezek a „loncsos, lompos és Kolompos” vezérbikák mán csak így bődülnek. Jaaaaaaaaaaaaaaaaa……. 😀

    Egyébként!
    A magyar nemességnél elnyomóbb „nemzetség” a világon kevés volt.

    1848-ból is úgy ahogy, csak a Habsburg-ellenességre reagáltak és reagálnak ma is. A jobbágy-felszabadítás és polgári szabadságjogok vivmányait még mindig eliminálják.

    A nemesek a „nemzet” jelzőből szándékosan kihagyták a nép 95 %-át jelentő, a rendszer „feudum” alapját megdolgozó, vagyis földet-túró parasztságot, a jobbágyságot.

    Hatalmuknál fogva csak magukat sorolták >nemzetes uraméknak< titulálva egymást, mely fikcióhoz az istenre hivatkozva, segedelmükül maguk mellé az egyház(ak)at rendelték örökös támaszul.

    Dózsa György is csak egyetlen pici történelmi pillanatra nyitotta fel a nemzetségből és vagyonból kizárt jobbágyság analfabéta – vakká tett – szemeit.

    Ma pedig az önjelölt újnemesek – volt praszt fidSS-ek – újra rátörnek a latifundiumra és a nép által fölépített kész iparszerkezetre. A Főkolompos birtokolja az egész földbirtokszerkezetet Mészáros Lőrinc (lásd ott!), Dózsa jobbkeze álnevén strómanolva azt a parasztot…

  • D.Bernstein 2022 május 16 7:43 de.

    Ami volt a szocializmus név alatt hazánkban az egy diktatúra volt kifinomult névvel, ördögi gazemberek, csirkefogók által szervezett, mások jogait, érdekeit semmibe vevő, csupán a saját kénye-kedve szerinti nyílt gengszterizmus. Nyílt gengszterizmus! Érted? Sajnálom, de úgy látszik, hogy te is egy lélekölő fertőben nőttél föl, ahol gyenge karakterű, gyáva és jellemtelen, kétszínű, gondolkozni képtelen, elbutított embereket fabrikáltak össze, akik még ma is egy fasiszta, kolhozrendszerre alapozott társadalom után vágyódnak.
    Mélyen szégyeld magad!

  • tisztelt URAM! talalom
    2022 május 16
    9:02 de.
    ..MÉG VÉLETLENÜL SEM ÓHAJTÓK – AKAROK ÖNNEL VITATKOZNI – EMLÉKEZTETEM AMIT LEÍROK BÁRHOVA TÉNYEK BIZONYOSSÁG NEM SZORUL BIZONYÍTÁSRA …
    Az is tény, hogy kezdetektől a mai napig tűzzel vassal vízzel irtották ma úgy nevezzük magyarok EMLÉKEIT TÁRGYAIT – SŐT MAGÁT A MAGYAR NEMZETET IS NÉPET – DE ÍRHATOM EGYSZERŰEN AZ EMBERT IS!ÉS LÁSSON CSODÁT MÉG MINDIG ITT VAGYUNK – SZEMBEN AZOKKAL A NÉPEKKEL NEMZETEKKEL AKI ELMÚLTAK MEGSZŰNTEK A nagy támadásaik SORÁN . A MAGOT NEM LEHET KIIRTANI .. ÉS AHOGY A KÖLTŐ ÍRTA – VALÓBAN OTT FOGUNK LENNI AZOKNÁL A NEMZET SÍROKNÁL AKIK MA A MAGYAR HALÁLÁT AKARJÁK!

  • Találom

    Kedves Margitka
    Nem tudom az IQ méröszámok mit jelentenek, de ugy értelmezem, hogy nem adott rossz eredményt számodra, ami felöl amugy sohase volt kétségem
    Csak egyet szeretnék kérni
    Ha lehet, ne tévesszük össze Gizikét a Gözekével
    Én nem IQ tanultam, hanem matematikát és abból tudom, hogy elöbb KELETKEZIK AZ OK, AZTÁN AZ OKOZAT
    Vagy ragozzuk: az okozat valaminek okán történik
    Ha Á-ból B-be megyünk, akkor B-ben leszünk és nem forditva.

    HA A BÉKÉRE VOKSOLUNK AKKOR AZ SZERINTED MEG AZÉRT VAN MERT VALAMELYIK HÁBORUS FELET PÁRTOLJUK?

    EZ MINÖSITHETETLEN GYALÁZKODÁS – AZ ÉLET SEMMIBE VÉTELE – ELÖSZÖR CSAK A MÁSIKÉ .. AZTÁN MAJD VISSZASZÁLL ANNAK A FEJÉRE AKI A FEGYVERT A KÉZBE ADTA

    A nagyapámnak volt egy mondása – ERIGY BOLOND, ÉG A SZAMOS, SZALMÁVAL OLTJÁK

    èrtelmezhetö ennek a jelentése?

    ÉRTHETÖ HOGY MI MINDENT FOGLAL ÖSSZE EZ AZ EGYETLEN BÖLCS MONDAT?
    ILYET NEM SZÜKSÉGES TUDNI AZ EGYETEMI DOKTORI VIZSGÁN, HISZEN A SZOBATUDÓS EBBÖL UGYSEM SEM ÉRT MEG EGY ÁRVA KUKKOT SEM

    Addig nyikván még megérti, hogy a folyóviz nyilván nem éghet, tehát nyilván bolond aki elhiszi
    Azt is megérti hogy a tüzet szalmával amugy sem lehet oltani, hiszen az a tüz további fellobantásra való – gyújtós
    Na de ami ebben foglaltatik az éppen arról szól, hogy az embereket hülyésegre mennyire könnyü feltüzelni

    Kérdezem tehát, hogyan következik abból a tényböl hogy békét akarok, az hogy bármelyik háborús felet pártolom?
    Abból tényböl hogy nem dobok a tüzre szalmát, vagyis azt a dolgot ami a tüzet gerjeszti?
    Ki akarja a háborút?
    Ki örvend az ukránok pusztitásának?
    Vajh, nem-e véletlenül a csalánnal verö … nem-e?
    Aki ott üvölt a PÁLYA SZÉLÉN meg azon kivül is – buzdít, szurkol az utolsó leheletig

    A Halál angyala meg táncot jár …

    Nyilvánvalóbb a napvilágnál, hogy az oroszok a Doni-medencét elcsatolják, de az is ugyanilyen nyilvánvaló, hogy az ukrán nacionalisták is tisztában vannak vele (Nazi-k) – igy nyilván elöbb szétlövetik, földig romboltatnak mindent, legyilkoltatnak minden lakost magukkal az oroszokkal, nem sajnálják a saját népüket, szemükben a Don-medenciek már elpusztitani való ellenség

    Viszont milyen kapóra jön, hogy magukkal az oroszokkal lövetik halomra az oroszokat, az elcsatolt országrész majdani lakóit
    Hogy embertelen gyalázat lenne? – nem hát, a világsajtó akkor min csemegézhetne?
    A Washington DC-beli paraziták min gazdagodhatnának meg? Hogy adhatnák másképp számolatlanul a pénzt a fegyverekre?

    Aki fegyvereket szállit az utolsó ukránig nem-e az a tüz-gerjesztö?!

    Margitka!

    Tudva levö, hogy anno amikor Hitler már varsóban masirozott, és kezet rázott Sztálin vöröshadseregével, Washingtonban annak örültek, hogy a most jó áron el lehet adni minden fegyvert
    Meg is tették …
    mint ahogy most is …
    A többit ne ragozzuk …
    Aki nö és anya létére szalmát hord a tüzre – arra nincs mentség …
    èrted aggódok egy keveset
    A többi úszító, öszintén, viszont egyáltalán NEM érdekel. Sem az itteniek, sem a másutt tobzódók
    A XXI. századi Jany Gusztávok utódai ugyanugy nem érdekelnek, mint az antant mai utódai – valamennyi vérszagra gyül, kiéhezett vámpírok

  • Ezen az oldalon szemléletbeli, de nézetbeli gondok vannak. A leghangosabb szószóló szerint ez a helyzet:
    http://www.youtube.com/watch?v=LQ8XjtRov9w

    A viszontválasz sem maradt el, a mellékelt ábra szerint:
    http://www.youtube.com/watch?v=eTnHrUCQYWU

    A kedélyek nem nyugszanak, miközben a szomszédunkban valódi háború zajlik, egekben a kőolaj és földgáz ára, s az EU embargót alkalmazna. Ez Magyarországra nézve katasztrofális következményekkel járna.

  • SchumackerLady

    Warrior
    16.5:37

    Azt, hogy mi az a demagógia, azt csak az olyan hiányos kommentek, mint a tiéd is mutatják meg, egy-egy szó „véletlenszerű” elhagyásának a trükkjével.

    Azt írod pl.,hogy
    ” Trianonra célozva, hogy ma is kényszerítenék a magyarokat, méghozzá iszonyú gazdasági következményekkel…”

    S hogy m i t f e l e j t e t t é l . k i . hozzáírni a végére ?

    Hát, csak azt, hogy

    >Persze csak abban az esetben, ha megint egy oly borzalmas háborút zúdítanánk az emberiségre,mint amilyet sikerült az Első Világháborúval az Osztrák-Magyar Monarchiának kirobbantania.<

    S ha nem ugrana be neked, hogy a kirobbantáshoz mi közünk is lehetett, akkor gondolj csak F.J. császár és magyar(!) király személyi (magyar)szárnysegédjére*, az akkor még nem is vitéz, ám hamarosan flottaparancsnok nagybányai Horthy Miklós ottani mitikus szerepére. Öt év múlva már ugyanez a haramia egy személyben trianon-okozó és kamusértett vezér**. Majd ennélfogva hamarost az ország botcsinálta, s csak ettől-vitéz kormányzója 25 évig.A kb.1-millió ember haláláért felelős vitéz
    ˙

    * Szárnysegéd=adjutáns az elöljáró [a cs.és kir.] segédtisztje.

    ** Ok és okozat megtestesítője – ő az egész csaló irredentizmus egyszemélyi jelképe 😀 .

  • Pityi Palkó
    2022 május 16
    7:21 du.
    a gengszterek nem engedték begyűrűzni a demokráciát ki is tört a gulyáskommunizmus és a derűsen abból élünk amit megtermelünk mert nem engednek lopni a demokráciáék onnan a vasfüggöny túloldaláról de sok mindenünk kíváló minőségben kellett neki, vették is aranyáron

    a kolhozrendszer kapitalista csökevény a centralizált munkaerő hatványozott hatékonysága és később a háztájik az offshore -ba lettek beplagizálva

    nem kell sikoltoznod a Genius loci úgyis kitörli

  • SchumackerLady
    2022 május 17
    9:37 de.

    A „vicc” csaz benne,
    hogy Magyarországnak ABSZOLUTE
    semmi érdeke nem volt az I Vilhábban való részvételben,
    illetve semmi haszna nem származott volna ha véletlenül
    gyöznek a németekkel együtt. Akkor már volt annyira erős
    Magyarország hogy akár ki is maradhatott volna belőle.
    Akkor talán most kissé nagyobb lenne a Tejjel-mézzel folyó izé.

    De nem! Az akkori hülyék belementek,
    a mostaniak meg istenítik őket és másoknak
    tulajdonítják Trianon okát.

    Mert mint tudjuk a régi kabaréból : „Nyomják Krahácsot..”

  • Orsós Elemér

    SchumackerLady
    2022 május 17
    9:37 de.

    Sokkal szemléletesebb lett volna, ha Horthy Ferenc Jóskához való viszonyát Josef Svejkéhez hasonlítod, mert kb. ugyanolyan puccer volt, csak kissé nagyobb rendfokozatban, viszont Ő -alalcsony származása ellenére- gáláns úriember volt! 😀 Mellesleg akkor még nem volt belekódolva az Antant seggnyalás -csak a Jóskáé- és a fehér lovon magyar alkonyatba való belelovaglás, az irredentizmus meg főleg nem, inkább a károlyi-féle kizárólag felsőbbrendűségi érzésből (észből nem!) gerjedő karrierizmus, amit mindkettőnél ügyesen ki is használtak! És mellesleg a világháborút sem a duális monarchia robbantotta ki, ő csak balga módon felvette a hamis kesztyűt, amit már évtizedekkel előtte dobáltak „szeplőtlen” orcájába! Azon kívül pedig csak egyetlen Tisza Pista volt a parlementben, aki határozottan visszautasította a háborúba való belelépést, az a Tisza Pista akit utólag hálából háborús uszítással vádoltak és ezért ólom mérgezésre ítéltek Károlyi hatalomra juttatott megpuccsolói! Bocsánat hogy, már megint túllihegem Horthy állítólagos kizárólag egyéni felelőségének megkérdőjelezését! Namármost ha valaki azt hiszi hogy, Horthyt védelmezem, az fatális tévedés áldozata, mert éppen a háttérben vigyorgó hatalomra juttatóit kárhoztatom!

  • Gábriel és a többiek! Nem értem, többször is világosan leszögeztem az álláspontomat az orosz-ukrán háborúval kapcsolatosan. Még egyszer: a háborút elindító, Ukrajnát reguláris hadsereggel letámadó agresszor a puuyini Oroszország. Ennek, és a civil hátországot bombázó sereg számára következményekkel kell járni a tárgyalóasztalnál.(Gondolom, remélem nem az a Ti álláspontotok, hogy Oroszországot meg kell semmisíteni?!)
    Ukrajnában minden hatodik ember(18,87%) orosz nemzetiségű. A keleti országrészben (Donbasz) ennél magasabb az oroszok aránya. A Szu felbomlása óta folyamatosak ezen a területen a fegyveres összecsapások. Donyeck és Luhanszk tartomány pár éve – tán 18-ban kikiáltották a népköztársaságot, és bejelentették elszakadási szándékukat Ukrajnától. Felerősödtek a fegyveres harcok: az egyik faluból az oroszokat űzték el az ukránok, a másik faluban fordítva. Erre hivatkozik Putyin, amikor azt mondja, hogy az oroszok védelmére vonult be Ukrajna területére.
    Szerintem ez nem az agresszor mentegetése. De. Ha a remélhetőleg sorrakerülő tárgyalásokon tartós fegyvernyugvást szeretnénk elérni, egyik nemzetet sem lehet kifosztani. Ahogyan tették ezt a győzők anno a trianoni kiskastélyban Magyarországgal.

  • id. Kiss László máj 15.8.09
    Problémáira csak képzett pszichiáter tudna választ adni. De nagyon jó gyógyszerek léteznek már az üldözési mánia és a kényszerképzetek ellen.

  • Mi a baj a nézetekkel és szemlélettel? Pl. Karácsony Gergely főpolgármester még tavaly júliusban kezdeményezett népszavazást öt kérdésben, amik közül a Nemzeti Választási Bizottság csak az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb ideje, és a Fudan egyetem ügyében engedélyezte a kiírást. Ám ezeket minden fórumon megtámadták, végül a Kúria mégis engedélyezte.

    Ám ekkor, névtelenségükhöz ragaszkodó két állampolgár az Alkotmánybírósághoz fordult a Kúria döntései ellen.

    Az AB megállapította, hogy a népszavazási kérdéssel hatályon kívül helyezni kért törvény a Kínai Népköztársasággal kötött nemzetközi szerződés végrehajtását célozza, ez pedig tiltott tárgykörbe tartozik.

    A másik kérdésben pedig az AB Varga Judit igazságügyi miniszterrel értett egyet, aki szerint az álláskeresési járadék érdemben és számszakilag változtatna a központi költségvetésen, ami szintén tiltott tárgykör a népszavazások esetében.

    A hírt ismertető cikk alá érkezett kommentek egyike így szól: „A másik kérdésben pedig az AB Varga Judit igazságügyi miniszterrel értett egyet, aki szerint az álláskeresési járadék érdemben és számszakilag változtatna a központi költségvetésen, ami szintén tiltott tárgykör a népszavazások esetében.”

    Így telnek napjaink, miközben szomszédunkban dúl a háború. Viszont az országban mindenhol befejezték a tavaszi vetést és permetezést.

  • *
    A hírt ismertető cikk alá érkezett kommentek egyike így szól: „Remélem a 30 ezüst ki van már készítve az össze taláros patkánynak, aki ehhez asszisztált.”

    No, így.

  • A reakció természetes, már vártam.

    Karácsony szerint: „Az Alkotmánybíróság zugügyvédi mentalitású pártkatonák gyülekezőhelye.”

    Közben tényleg tiltott népszavazást kezdeményezni államok közti szerződéseket érintő kérdésekben, és amik befolyásolnák a költségvetést.

  • talalom
    2022 május 17
    6:58 du.
    Margitka,

    Koszovó ról, Dél Albániáról, Montenegró -ról és Transnistriáról hallottál e már?
    a Donbasz relációban?

  • talalom
    2022 május 17
    6:58 du.

    Hát tényleg nem érted ??!

    Gabrielnek, Rodeonak és a többieknek
    az a központilag meghatározott feladatuk hogy
    BÁRMI ÁRON védjék itt a védhetetlent.Még akkor is ha
    ezzel saját magukat járatják le. Ők a KREML propagandistái.
    Nézzed csak meg ezt a hülyegyerek-frizurás Peskovot*,
    mekkora baromságokat hordott idáig össze ura parancsára.Nevetséges minden szava.
    Mert ő is pont egy ilyen idióta.
    Csak éppen magasabb szinten.

    *Peskov:
    A KREML szóvivője.Az utóbbi
    időben mintha kezdene felszívódni
    a képernyőről. Lehet kivonták a forgalomból
    mert már nagyon lejárathatta magát a baromságaival.

  • talalom
    2022 május 17
    6:58 du.

    Margitka az első bekezdésed nem „teljesen” pontos!!!
    2022 február 24-et megelőzte egy 20+ évig tartó ukrán fegyveres népírtás a Donbasz -ban, amelyben nem csak orosz nemzetiségűek hanem azokkal bármijen szimpátiában lévő ukránok is céltábla voltak a náci ukrán csapatoknak

    és ugyanez alatt a 20+ év alatt a nyugati demokráciák milliárdos értékben küldtek fegyvereket ugyanennek a katonai csoportosulásnak amejet Zelenszkiy mikor hatalomra került azonnal legalizált és partizánból ukrán hadsereg szerves részévé tette, és, hogy Zelenszkiy még a jelképeiket is hivatalossá tette

    Közben Hong Kong és Tibet meg az uygurok lettek a függöny Hong Kong nagyon jól megvan {szeméjes ismereteim vannak erről is} a többi maszlag{SIC}, 25 évvel ezelőtt usába emigrált uygurnak nevezettek adtak erről élő és „valós” tájékoztatást a CNN-nek, mialatt J.B. tegnap nagy beszédet mondott, hogy az mégsem mehet tovább, hogy ekkora rasszizmus legyen az usában, mint amekkora van, és állandó lövöldözés

    olvasgass Margitka híreket

  • Találom

    Margitka
    Én az én álláspontomat tudom csakis képviselni, fogalmam sincs hogy kiket értesz azokon, akik a többiek!

    Az én álláspontom a BÉKE – Ok?
    Az azonnali tárgyalóasztal
    Az volt a haboru kitörése elött és az maradt most is

    Akik ebbe a táborba tartozóknak érzik magukat, csatlakozhatnak, semmi kifogásom ellene

    Erröl szólt az irásom ugy itt a te cikkednél mint másutt

    Akik fegyvereket szállitanak, és felfegyvereznek pehelyszakallas ifjoncokat is – a végén nöket gyerekeket, na azok AZOK AKIK A HÁBORUT IGAZÁN AKARJÁK

    ÉS A TÖRTÉNET BIZONY ERRÖL SZÓL

    a MOCSKOS HÁBORUS HÉJÁK, UGY AZ USABAN UGY EURÓPÁBAN ERRE VÁRTAK

    Ugy mint 1914-ben

    Mint ahogy leirtam már másutt is – ne keresd, történelemkonyvekben nem olvasod – csak áttételesen – azt hogy kik voltak akkor is azok akik addig ügyeskedtek, hogy egy nagy háborut kirobbanthassanak

    Miböl gondolod, hogy most nem ez történik éppen a saját szemeid elött?

    Elöször az USA-beli haborus héjákat kell Guantanamóra jol bezárni és mélyen elföldeni – utána lehetne békéröl tárgyalni
    De mostmár késö Margitka
    Amiröl Te beszélsz azt már a háború valódi kirobbantói nem akarják – a tárgyalást
    Ha azt akarták volna, akkor a haboru elött tárgyalhattak volna, de egy percig se akarták

  • Orsós Elemér

    ID. KISS LÁSZLÓ
    2022 május 16
    8:03 du.

    „. ÉS AHOGY A KÖLTŐ ÍRTA – VALÓBAN OTT FOGUNK LENNI AZOKNÁL A NEMZET SÍROKNÁL AKIK MA A MAGYAR HALÁLÁT AKARJÁK!”

    Ezt valójában nem „A KÖLTŐ” írta és nem teljesen így, hanem gróf Apponyi Albert, de ez mellékes, mert a már megtapasztalható jelek szerint a legnagyobb magyar jóslata kezd valóra válni! (Elnézést kérek kedves Laci bácsi a jószándékú kiigazításért!)

    Az eredeti trianoni jövendölés -melyet most ki tudja miért néhányan cáfolnak- így handzott:
    „Önök most megásták Magyarország sírját, de Magyarország ott lesz a temetésén mindazon országoknak, amelyek itt most megásták Magyarország sírját”
    (Nekem mondjuk a szóismétlés gyanus, mert a híresen művelt és kiváló szónok Apponyi stílusa sokkal kifinomultabb volt, de az is lehet, hogy jogos elkeseredése és zavara miatt nem tudta magát kontrolálni!)

  • Orsós Elemér

    https://twitter.com/i/status/1522214968355016704

    Node, ez még mind semmi, a (magyarországi) margitszigeti szabadtéri szinpadon betiltották egy ukrán zongoraművésznő vendégszereplését, mert május 9-én az oroszok megszállta Mariupolban koncertezett!

  • Rodeo11
    2022 május 18
    11:30 de.

    A te álhíreid, amiket itt megpróbálsz „hírek”gyanánt elsütni, csupán a nemzetközi szélsőjobb és szélsőbal (mostanra már kiderült egy csecsbimbóból szívornyázzák a mocskot) ócska propagandái.

    Folytasd a szar hazudozásaidat. Te patkány.

  • Fennti halk megjegyzésem vonatkozik a Gabriel nevű senkire is.

  • Rodeo11 – Orsós – Gabriel

    Magányos, nyomorult, sértett emberek számára a fröcsögés lelki terápia !

    KOFANYELVŰ Rodeo11 – Orsós – Gabriel !
    Én csak azt szeretném tudni, hogy nektek miért muszály mindenbe, kivétel nélkül belepofázni ?
    Kétszínűség, hamisság jellemez benneteket amelyet számos tényező okozhat, beleértve a korai gyermekkori súlyos traumákat amelyek általában a szélsőséges, ismétlődő fizikai, szexuális vagy érzelmi bántalmazás eredménye lehet !

    Hong-Kongi tartózkodásom ideje alatt megismerkedtem egy kínai mondással: ‘huocongkouchu’, (“huo cóng kou chū”), ami azt jelenti, hogy az ember minden baját a saját nyelve okozza. (vagy a szerencsétlenségét a saját szája okozza, valahogy így ). Két szemünk, két fülünk, két kezünk van, de csak egy szánk, ami azt súgja, hogy többet figyeljünk, hallgassunk, tegyünk többet és kevesebbet beszéljünk.
    Kivánom nektek kofanyelvű Rodeo11, Orsós, és Gabriel, hogy egyszerre kapjatok tüsszögési rohamot és hasmenést, ami talán meggyógyíthat benneteket.

    Addig is, usgyi, graffitit pucolni a környékeiteken!

  • Succubus Lilith

    talalom 2022 május 16 9:02 de.

    ” Tisztelt id.Kiss László Úr! A történelem egzakt tudomány… ”

    Margitka kedves, a hivatasos ujsagiro es kozgazdasz vegzetteseggel illene tudni, hogy a tortenelem nem egzakt tudomany. Soha nem volt az. Vannak tortenelmi tenyek, ez igaz, de a tortenesznek nagyon surun a sorok kozott kell olvasnia, csakugy ahogy az atlagembernek is.
    Itt van pl. ez az ukran-orosz haboru. Mindket fel osszehord a masikrol mindenfelet, mikozben a nyugati sajto is hazudik, illetve elhallgat dolgokat errol a haborurol.
    Na jo, megertem hogy vannak emberek akik erzelmi alapon, vagy mert fizetik oket, vakon elfogadjak az egyik fel propagandajat, de legalabb olyan butasagot ne mondjunk mar, hogy a tortenelem egzakt tudomany.

    Az iromanyod is siralmas, foleg a vege. Nem kellett volna beleallnod ebbe a magyar kikoto kerdesbe, mert az speciel az egyik tortenelmi teny, hogy Magyarorszagnak volt kikotoje a tengeren.
    Nezz utana!

  • Pityi Palkó
    2022 május 18
    9:55 du.
    kevesebbet fröcsögnél, kevesebb nyálat kellene magad után lemosni a falról és bútorzatról, engem nem zavarsz, nyugodtan hörögjél {vagy felizgulva, mint a kifőtt véreshurka} de ha kérhetnélek …, ne hazuggy többet?

  • Geyza
    2022 május 18
    7:41 du.
    mint már máshol közöltem veled: a patkány egy szuper intelligens lény sokkal intelligensebb, mint a geysa és hasonló pikkelyű krokogyélus madarak itt a KMH-n

    de nehogy abbahagyd! most éppen befejeztem a reggebédemet a gyomorrezgés röhögés kapcsán nagyon előnyös az egészséges emésztéshez, köszike

  • Succubus Lilith
    2022 május 18
    11:11 du.

    A történelem-hamisítóknak biztosan nem egzakt tudomány.
    Te is közéjük tartozol ?

  • Orsós Elemér

    Pityi Palkó
    2022 május 18
    9:55 du.

    „KOFANYELVŰ Rodeo11 – Orsós – Gabriel !
    Én csak azt szeretném tudni, hogy nektek miért muszály mindenbe, kivétel nélkül belepofázni ?”

    Mármint a nagyok dolgába? Szerénységed is nagy? Szerintem is, na persze nem széltében vagy hosszában! 😀 😀 😀
    Mellesleg csapnivaló pszichológusnak tűnsz, leginkább szó szerint! 😀
    (Gratulálok, élvezetes veled beszélgetni ilyen cenzúrát kijátszó újbeszél virágnyelven, mellyel még a személyeskedés látszatát is elkendőzzük! 😀 )

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2022 május 18 5:45 du.

    Az a twitter link szenzacios.
    Szerinted mitol van az, hogy mindig az ilyenek a leghangosabbak es ha valaki ellentmond nekik, azonnal nekiallnak a szemelyt tamadni, es nem az erveit?
    Mintha itt is tapasztalnek ilyet. 🙂

    .
    Pityi Palkó 2022 május 18 9:55 du.

    ” Én csak azt szeretném tudni, hogy nektek miért muszály mindenbe, kivétel nélkül belepofázni ? ”

    Két szemünk, két fülünk, két kezünk van, de csak egy szánk, ami azt súgja, hogy többet figyeljünk, hallgassunk, tegyünk többet és kevesebbet beszéljünk. ”

    Tehat, te a szo-zuhatag rohamod kozben ova intesz itt harom embert, hogy ne beszeljenek sokat. 🙂

  • Succubus Lilith
    2022 május 20
    5:04 de.

    Szteed van értelme annak amiket összehordasz ?

  • Rodeo11
    2022 május 19
    8:37 de.

    Helyes a bőgés oroszlán : ))

  • Én pityipalkót állandóan aktív státuszban tartanám, nagyon sokunkban megerősíti az eddigi helyes világképünket.
    Csak ne hagyjuk elgézásodni, mert az roppant uncsi lenne.

  • Rodeo11 = Succubus Lilith = Zaphyr Czenzi = Marci II = Szava Zogepek = Szilardan Szilard = Harangozo Karcsika es Marcika = Tyutyszoke Tyutyukopasz = ptg028 ?

    Magányos, nyomorult, sértett emberek számára a fröcsögés lelki terápia – ennek az örökösen itt lebzselő, szerencsétlen alaknak mindig van valami olyasfajta olvashatatlan mondanivalója, amibe igyekszik, csupán bosszantásból, mindenkit hülyének nézni, beleértve a KMH-ot is!

  • Rend a szabadság alapja, hirdette már évekkel ezelőtt Orbán Viktor. Újdonság, hogy most a miniszterei is megemlítették a rend szükségességét. Várható volt a választás előtti minisztériumok „elemeire bontásától”, és az újak hatásköreitől. Szinte mindegyik miniszter érzékeltette, hogy rend és fegyelem lesz tárcájánál, köztük a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodához rendelt polgári titkosszolgálatok esetében.

    Mit jelent majd ez a hétköznapokban? Erre leghamarabb Kövér Lászlótól kaphattuk meg a választ, íme:
    .

  • Geyza
    2022 május 20
    12:21 du.

    csak hogy tudd! Succubus Lilith az egy rémálom és nem tudod elhessegetni

  • Rodeo11
    2022 május 21
    7:49 de.

    Végy be rája kanál terpentint.
    Attól megszűnnek a rémálmaid.

  • charlie
    2022 május 20
    1:39 du.

    A ti „helyes világképetek” Auschwitzban manifesztálódott.
    Meg mostanában Mariupolban.

  • Pityi Palkó
    2022 május 21
    4:11 de.

    Ezek a nácik itt olyanok mint az amőbák :
    Osztódással szaporodnak hehehe

  • Succubus Lilith
    2022 május 20
    5:04 de.

    Na ja.
    Neked ugyan van 1 szád, de a csatorna másik vége nálad hiányzik.
    Kínos lehet…föleg társaságban : )))))))))))))))))

  • Úgy tűnik újfent kellemetlenségek fogják érni Putyin náci hordáit Ukrajnában.

    Megint tele van az ég a kelet-nyugati irányban oda-vissza tartó nehéz négyhajtóműves USA szállítógépek kondenzcsíkjaival.

    Hja az a fránya negyvenmilliárd Dollárocska..
    Abból azért nem csirkeszart visznek oda.

  • Succubus Lilith

    Geyza 2022 május 19 4:07 du.

    „A történelem-hamisítóknak biztosan nem egzakt tudomány.
    Te is közéjük tartozol ?”

    Kedves Geyza, most megleptel. Nem emlexem miota ismerjuk egymast igy a KMH-n keresztul… Talan 20 eve?
    Ez az elso olyan hozzaszolasod, amivel nem lehet vitatkozni; igazad van.

    Valoban, a tortenelem-hamisitoknak (sem) egzakt tudomany a tortenelem. Mar csak azert is, mert a ma elo tudorok akik az Uj Tortenelem Kft nevu vallalkozasnal dolgoznak olyan tortenelmet ferditenek, amit korabbi generaciok tudorai mar tobbezer alkalommal elferditettek.

    Koszonom kerdesedet, de mivel nem vagyok tortenesz, se hazudozo ujsagiro, es semmi mas olyat nem teszek amivel a mar eleve ossze-vissza hazudott tortenelmet en megvaltoztathatnam, en nem tartozom kozejuk.

    A masodik kerdesedre: „Szteed van értelme annak amiket összehordasz ?”
    A valasz: Igen, most tobbszor is atolvastam, hogy volt-e benne valami hiba, kiveve az ekezetek hianyat, es nincs.
    Teged zavar az ekezetek hianya es azert nem tudod megerteni a legegyszerubb dolgokat se? Akkor probaljunk meg affele heber modon irni, ahol a q, x es w jelol valamifele maganhangzot, de nem tudjuk melyiket:
    Gxyzw, mqst xrtxd wmqt qrqk?
    Ha igy folytatnank talan hozzaszoknal az ekezetek nelkuli szoveg olvasasahoz is. Micccccosz hozza?

  • Succubus Lilith

    charlie 2022 május 20 1:39 du.

    ” Én pityipalkót állandóan aktív státuszban tartanám, nagyon sokunkban megerősíti az eddigi helyes világképünket.
    Csak ne hagyjuk elgézásodni, mert az roppant uncsi lenne. ”

    Jo hogy irsz! Kivancsi lennek, hogy meg mindig a Jobbikot, vagy most mar a Mi Hazankat erosited? Esetleg egyiket se?

    A Pityi Palkot nehez lesz nem elgezasitani, mert a Geyza dontott ugy, hogy ket szemelyben fogja ide irni a bolcsessegeit.

    .
    Pityi Palkó 2022 május 21 4:11 de.

    ” Rodeo11 = Succubus Lilith = Zaphyr Czenzi = Marci II = Szava Zogepek = Szilardan Szilard = Harangozo Karcsika es Marcika = Tyutyszoke Tyutyukopasz = ptg028 ?

    … mindig van valami olyasfajta olvashatatlan mondanivalója, amibe igyekszik, csupán bosszantásból, mindenkit hülyének nézni, beleértve a KMH-ot is! ”

    Latod Charlie? O sem erti az ekezet nelkuli szoveget, akarcsak a Geza, ugyanazt allitja, hogy olvashatatlan es ertelmetlen amit irok es hogy nyomorult vagyok. Ez nem tipikus Geyza?
    Nekem az. Tehat eloszor a Geyzat kellene elgeyzatlanitani, ami a korat nezve szerintem lehetetlen feladat.

    Udv;
    Miki

  • Geyza
    2022 május 21
    11:17 de.
    azt mondja a CNN, hogy nem tudni mennyi és hová megy; mijen kezeken át; és mit lehet érte kapni?
    a $40 000 000 000-ból! ebben már monkeypox és C-19 is benne van!

    azt is mondta a CNN ugyanabban a hírben, hogy mindig megvárják amíg kirakodnak {hadd melózzanak vele} és,

    csak utána semmisítik meg a kirakottat,

    te tudod mit raktak be?

    és a kondenz csíkokat is látod ott Kőbánya kűlsőn? ojan schnass, nem teleportálnak hanem csak úgy repkednek zajosan?

  • Halihó Miki, örülök hogy még képben vagy velem kapcsolatban. Sajnos a jobbik az elkurvulás olyan szintjére zuhant, hogy sokan el se hittük, azt gondoltuk ez valamiféle kétlépéses kombinált szopatás a baloldal részére, és nemsokára kiderül az igazi stratégia. Passzivitásba vonult az összes általam ismert alapszervezet, a Mi Hazánk hiába kuncsorog, nehéz az eredeti hőfokot velünk már újra csiholni, de a támogatható kategóriába tartoznak felénk.
    Próbálok többet benézni ide, hátha lesz egy kis pezsgés. 🙂

  • Succubus Lilith

    Geyza 2022 május 21 10:59 de.

    „Neked ugyan van 1 szád, de a csatorna másik vége nálad hiányzik.”

    Geyza kedves, honnan veszed, hogy nekem van szám? Van ra bizonyitekod?
    Na ugye!?

    Nem, sajnos en szaj nelkul szulettem, mert protostomia vagyok, de sajnos a fejlodesem soran nem a blasztoporus oldalon kepzodott a luk, es kesobb begyogyult.

    Na jo, tudom, hogy ez neked ertelmetlen, de hat amit te irtal meg rosszabb.

    .
    Geyza 2022 május 21 11:17 de.

    „Megint tele van az ég a kelet-nyugati irányban oda-vissza tartó nehéz négyhajtóműves USA szállítógépek kondenzcsíkjaival.

    Hja az a fránya negyvenmilliárd Dollárocska..
    Abból azért nem csirkeszart visznek oda. ”

    Le a kalappal elotted! Annak idejen en ugyan legalabb arra kepes voltam a radar hasznalata kozben, hogy egy tolem delre tarto repulogepet kovessek 300-350 kilometeren at, es lassam, hogy egesz utjan delre megy-e vagy iranyt valtoztat.
    Te viszont Budapestrol nezve puszta szemmel meg tudod allapitani, hogy a keletre tarto gep az egesz utja soran keletre fog menni.

    Be kell valljam nemtom manapsag hogy megy, de amikor kotona voltam a magyar nephadseregnek csufolt leanybalett intezetben, akkor meg 6 kulonfele legicsatornarol kovergaltak a gepek Budapest folott, es aztan vagy leszallt a gep, vagy ment egyik csatornarol a masikra. Pl. az 5-os csatornarol (Becs felol) mehetett a gep az 1-es (Moszkva) csatornara, vagy a 2-es (roman) csatornara, vagy a 3-as (Jugo) csatornara.
    De orvendek, hogy neked sikerul radar nelkul is latnod merre tartanak a gepek. Gratulalok!!!

    Raadasul en meg a radarral sem tudtam megmondani milyen tipusu repulogepek szalldogalnak, es foleg nem azt, hogy mi van bennuk.
    Neked ez is megy es en csak bamulok!

    Aztan az a „Hja az a fránya negyvenmilliárd Dollárocska.. Abból azért nem csirkeszart visznek oda. ”

    Eloszor is, a csirkeszarban igazad van, mert semmit sem visznek oda.

    Masodszor; ehhez tudni illik, hogy mielott a 40 milliard celbaer az amerikai tabornokok ugy kb 1/3-at elsikkasztjak… ez a norm naluk.
    A maradekbol legalabb 50% jar kickback formajaban azoknak a politikusoknak akik alairtak a „segelyt”. Es maris lenn vagyunk 13,3 milliard dollaron.
    Mivel fegyvereket egyszeruen nem lehet kezbesiteni az ukranoknak manapsag, a maradek kb. 13,3 milliardot Z. baratod es sleppje lopja el.

    Te meg orulsz ennek ujjongsz. Gratulalok megint!

  • Orsós Elemér

    Succubus Lilith
    2022 május 22
    5:53 du.

    Minden darab segély a leendő gyarmat (Novaja Krajina vagy East USA)megszerzési árát csökkenti és ahogy egyből elherdálódik, még az is lehet hogy, majd könyörögni kell a fél nap alatt ukránná lett -mindhiába mártiromságra vágyó- helytartónak az ingyen felajánlás elfogadásért, hacsak a ruszkik egy -már Nyugat-Európában jól bevált- marshall-szerű putyini-kinai segéllyel vagy németország-szerű teljesen analog, tehát demokratikus újraegyesítéssel helyre nem rakják Hruszcsov deliriumban elkövetett ajándékát! Másrészről viszont annak sincs semmi jelentősége hogy, az „árút” gondosan csak a papiron való elismerés, visszaigazolás után semmisítik meg a ruszkik, sőt, mert szigorúan törlesztendő hitel formájában tovább él és a jó hitelező soha nem felejt! 😀 Még az is lehet hogy a hitelezők direkt örülnek a természetben történő, tehát értékálló kiegyenlítésnek! 😀 Szóval nyugi, nem kell aggodni Ukrajnáért, csak az egyszeri ukránokért, akik azt hiszik azok az ellenségeik, akik a szemtelenül követelőző főnökeiknek nem adnak fegyvert! 😀

  • Orsós Elemér
    2022 május 23
    11:17 de.
    Succubus Lilith
    2022 május 22
    5:53 du.
    1 perces hír

    A „rokonok” különleges jogai: A lengyelek hamarosan fontos hivatalokat tölthetnek be Ukrajnában
    2022. május 23. 20:22
    Ukrajna a jövőben „különleges jogokat” akar biztosítani a lengyel állampolgároknak, és de facto eltörölni a két ország közötti határt. Mindkét állam elnöke esküszik, hogy a két nép egyesült: „Együtt 80 millióan vagyunk.”

  • Orsós Elemér
    2022 május 23
    11:17 de.
    Succubus Lilith
    2022 május 22
    5:53 du.

    tudomásúl kell vennünk, hogy a Föld nem tágúl! azaz a jelenlegi források és piacok nem lesznek többek hanem fojamatosan fogynak és a „szabad világnak” a jelenlegi elosztás nem megfelelő, mindent maguk alá akarnak kaparni a mai WEF Davos-i Zelenszkiy Klaus Schwab rablómese pontosan erre való utalás
    az index ben is jelent meg legalább 3 cikk erről a témáról teljesen lemásolva az ellenfél vagy versenytárs kívánság tételeit mint javaslatot
    az országok felébredtek {imígyen múlt időben} de van akinek ereje van akinek még a lehetősége sincs mert meg van szállva demokratikusan és nem ereszti

    a többit deriváljátok

  • Succubus Lilith

    charlie 2022 május 22 2:44 du.

    En is elhulve lattam a dolgokat, de a sullyedes kezdetetol gondoltam, hogy nem csak jatszak a hulyet.
    Ezeket valoszinu masok kuldtek oda belulrol szetverni. Az ilyesmi szokasos.

    .
    Orsós Elemér 2022 május 23 11:17 de.

    Sajnos itt nem lehet elkuldeni azt a terkepet, amit Novaja Ukrajnarol keszitettem, de az a lenyege, hogy a maradek, kb magyarorszagnyi terulet kizarolag Oroszorszaggal hataros. 🙂
    Fekete tengeri kikotoje se lesz.

    Ezt is csak azert tartom fontosnak, hogy legyen orokose a hatalmas ukran adossagnak, mert bar nem fogom latni a pofajukat a kedves kolcsonzoknek, de el tudom kepzelni milyen lesz az amikor az ukran vezer szetteszi a kezet es aszongya: „Mibol fizessek? Inkabb adjatok meg tobb kolcsont!”

    Viszont ha az ukranok szabad akaratukbol csatlakoznanak Oroszorszaghoz, akkor nemtom mi lesz ebbol. Valami nemzetkozi jogi csurcsavaras csak lehet ez ugyben, azaz ha Putyin atyuska atveszi U.-t, akkor vele egyutt az adossagot is atveszi.
    De ebben nem vagyok biztos.

    Persze mindez csak illuzio, mert tudjuk a Geyzatol, hogy az ukran hosi hadsereg most eppen Szahalin szigeten harcol az utolso orosz alakulatokkal. 🙂

  • Rodeo11 = Succubus Lilith = Zaphyr Czenzi = Marci II = Szava Zogepek = Szilardan Szilard = Harangozo Karcsika es Marcika = Tyutyszoke Tyutyukopasz = ptg028 ?

    Rodeo11 – Remélem egyszerre kapsz tüsszögési rohamot és hasmenést mikor mindnyájan, az összes alszemélyeiddel együtt vagytok az ágyban!

  • SchumackerLady

    Orsós Elemér
    22.5.17.1:24

    A relatívizálás, már rég a legjobb eszköz egy bűnösség elejtéséhez. Mint ahogy a női ártatlanság is , r e n d e l t e t é s e . szerint csak addig funkcionál alanya úgymod’ „jóhírét” illetően, amig valami ismeretlen szerencse, vagy prózai szerencsétlenség folytán el nem veszíti annak beépített biofizikai eszközét… 🙂 Onnan már senkit nem érdekel…

    Valahogy így van ez Horthy Ferencz-Jóskához képest – szerinted – relatíve alacsony származását illetően is, ami csak annyiban igaz, hogy földbirtokainak mérete a Habsburgokéhez képest talán ezrelékben mérhető, azonban ama kevésnek csupán a tudata is arra ösztökéli törzsökös tulajdonosát, hogy tűzzel és vassal – ha kell, akár még izzó vastrónnal is – védelmezze az ősi jussot,esetünkben a kenderesi „föld termette mindenhatóságot”.

    A történelem istene szerintük a fent ecsetelt hatalmi gőggel – más néven . o s z t á l y . ö n t u d a t t a l – jogosította föl ezeket a – szerinted – „gáláns” uriembereket, akik persze bírói ítélet nélkül, elegant glasszékesztyűben személyesen bicskáztak meg többekközt fára-kikötött áldozatokat, vagy tapostak agyon lóval nyakig betemetett szerintük bűnös embereket. E Horthy vezette Nemzeti Hadsereg tagjai, nagyrészt a földesúri osztály önkéntes ivadéka volt…

    Horthy irredetizmusa nyilvánvalóan akkor, Trianon előtt még nem kristályosodott ki, bár jól megfontolt felajánlkozása (nem seggnyalás[sic Te]) a vezéri szerepre egyértelműen a jövőjét már egyértelműen meghatározó hatalmi, tehát stratégiai lépés volt, ahol az Antant túlerőnek köszönhető és várható biztos győzelem esetére számára megelőző politikai taktikai kibúvót helyezett a maga számára kilátásba a magyar közvélemény előtt, mely – add vissza a babruhát – propagandájában trükkösen, 25 éven át egyfolytában megszakítás nélkül alkalmazott.

    Keves Elemér! Horthy az első világháború, annak első másodpercétől a Második VH. utolsó percéig a tűz közvetlen közelében aktívan benne volt a Monarchia, majd Ellenforradalmi rendszer viselt dolgaiban, de lényegét tekintve ezt a róla elnevezett rendszert a maga diktálta személyikultusza is fémjelezte a direkt szerepet. Most erről azt állítani, hogy nem felelős, gáláns megjegyzéssel szólva is nem logikus állítás.

    Utószó

    Az egy háború kirobbantásához szükséges gazdasági feltételeket a K.u.K gazdasága (IS) megteremtette és természetesen snájdig tisztjeivel az élen, a hadsereggel együtt arra ösztönözte a politikát, hogy robbantsa ki… Nehogy már Horthy a Cs.Kir. főtiszt, személyi adjutáns intakton került volna ki abból az uszító játszmából…
    Egyébként kituggya, hogy egyes érdekelt Cs.Kir. beszállítók mi mindennel kedveskedhettek a Adjutant Horthy tanácsadó úr megnyerésére… 🙂
    Ergo hatásfokát illetően az a Gavrilo Princip Őhozzá képest egy ártatlan bárányka vótt…

  • Succubus Lilith
    2022 május 22
    5:53 du.

    Megértettelek, akárki is legyél.

    Nincs (már) szád.
    Mert rég segget csináltál belőle : ) )))

  • SchumackerLady
    2022 május 24
    6:40 de.

    Szteed van értelme egy „összeesküvés-elméletesel” vitázni ?

    Amúgy a náci eszmék melegágyát képezik az „összeesküvés-elméletek” és sajnos Elemér barátunk egyre mélyebbre sűlyed ebbe a szellemi zagyvába.

    Pedig értelmes srác amúgy….kár érte.

  • charlie
    2022 május 22
    2:44 du.

    Valóban.
    A Jobbik -szerintetek, pártházbéli kamerádok szerint- „elkurvgult” mert megpróbálta a szélsőséges, Hitleri eszmék felől kissé középre
    pozicionálni magát. Mire ti, neonácik ott is hagytátok. Így most kidrült kb 7 % a Hungaristák aránya a szavazók össz táborához képest.

    Bennetek az a legundorítóbb (töbek között) hogy egy liberális oldalon gügyögtök egymásnak.

    Mint a hernyók:
    mindenhová bemásztok és magatok után hagyjátok a gusztustalan nyálkáitokat

  • Pityi Palkó
    2022 május 18
    9:55 du.

    Figyeld csak meg:

    Ez a szófosó Gabriel , aki idáig kétnaponta mocskolta a Nemzetközi Munkásmozgalom piros ötágú csillagát, hirtelen mekkora barátja lett neki, miután a vadkeleti nácik ismételten kisajátították maguknak ezt a jelképet és az alatt faji alapon irtják-erőszakolják más nemzetek fiait-leányait :

    -Afgánokat régebben
    -Grúzokat csecseneket szíriaiakat nem olyan régen
    -ukránokat most

    Zsidókat is szerettek volna irtani,
    csak az nem jött ösze nekik. Hiába szabadították rá Izraelre többször is a vérgőzös arab hordákat, ellátva őket a kor legmodernebb ruSSki haditechnikájával, mit sem ért az USA és Izrael technikája ill. az izraeli emberek hősiessége ellen.

    Most Ukrajnában vágnak bele a pofájukba vasököllel.
    Amihez Gabriel, Rodeo meg még jópár
    elborultagyúnak az imádottjai nincsenek hozzászokva.

    Most elítéltek életfogytiglanra egy ruSSki nyikhajt Kiiwben, aki lelőtt egy fegyvertelen nyugdijast, csak úgy tréfából.

    Ez világos üzeneteket tartalmaz :

    1:
    Megtalálunk benneteket, tudjuk kik vagytok

    2:
    Még EGYETLEN ÁRTATLAN ÉLET kioltása sem maradhat megtorlatlanul.

    3:
    Nincs menekvés. Az Interpol révén lesztek keresve.Ha kiteszitek a szaros lábaitokat a Sötétség Birodalmából, számíthattok az elfogatásotokra és Ukrajnába toloncoltatásotokra.
    Vár benneteket fiúk a Bíróság és az életfogytiglan.

    (Gondolom az ukrán sittek helyi ukrán nehézfiúkból álló „közönsége” örülni fog a gyilkos kis „husikáknak”.Majd megtanulják hogyan kell viselkedni ha külföldön járnak hehehe)

  • Orsós Elemér

    SchumackerLady
    2022 május 24
    6:40 de.

    Elnézést a szándékosan erős túlzásokért, de speciel Svejk esetében olyan rejtői úriemberre gondoltam, aki kézrátétes vitakezelés után szintén leporolja vele nem nézetazonos embertársát, ami azt jelenti hogy, ő legalább az együttérzésig eljutott! 😀 (A másik meg hogy, én Svejk alacsony származásához relativizáltam Horthy jellemét és Őt tartottam nagyobb úriembernek, már csak azért is mert, az Ő szintjén kevesebb kárt tudott volna okozni, ha létező személy lett volna! 😀 ) A többivel maximálisan egyetértek, de azt határozottan merem állítani hogy, Horthy saját tehetségéből -szemfüles, ambicióit számítón kihasználó kibicek nélkül- a történelem könyvekbe még epizód szereplőként sem került volna bele! 😀

    „Ergo hatásfokát illetően az a Gavrilo Princip Őhozzá képest egy ártatlan bárányka vótt…”

    Ez is igaz, de egy karrierista tizenhétszilvafást, nem lehet egy köztörvényes, felbérelt, fanatizált anarchistával összevetni! 😀 (Na jó, Horthyt meg Svejket sem! 😀 )