Conteo — Avagy az embargó alulnézetben

2022 június 3 6:45 de.53 hozzászólás

Orbán Viktor, ha már elment meccset nézni, útba ejtette az EU-t is. Ahonnan azzal a győzelmi jelentéssel jött meg, hogy megnyerte a rezsicsatát. Amennyiben az embargós politika mégsem annyira embargós. Mert Magyarországra például jöhet, ami a csövön kifér. Illetve befér. Miközben egyre több kérdőjel sorakozik. Meg néhány felkiáltójel. Meg talán kettős pont, vesszőcske, és hasonlók. Az utóbbiak a nagy népi homokozóban, amit egyesek politikának, míg mások úri huncutságnak tartanak. Vagy akár huncut politikának.

Az egyik kérdőjelcsokor továbbra is az, amiről nem igazán szólnak, illetve szóltak a hírek. Tulajdonképpen a kezdetektől. Mert, például, nem igazán szóltak a hírek már kezdetben sem az energetikai pánikról. Mármint állami szinten. Mármint Nyugat-Európában sem. Ami felértékeli azt a conteo-csomagot, amiben olyan kérdések vannak, hogy vajon miről is beszélgethetett Macron Putyinnal? Akár csak telefonon. Vagy a német vezetés miben is maradhatott? Részben Putyinnal, részben Macronnal. Mert az világos, hogy égbe kiáltó technológiai fordulatokról sem szólnak a hírek. S akkor most püff! Meg bele! Meg plüss. Az embargó. Amiben a magyarok folyamatosan keresztbe csámpáztak a decibelekben mindenképpen elvhű nyugatnak.

Kis szépséghibája ennek a folyamatnak az embargó, valamint az elvhűség evolúciója. Mert felületesen nézve nagyon úgy festett a folyamat, hogy kezdetben nyugaton sem akarták annyira ezt az embargót. Itt, a Nyugat-Balkánon, meg nagyon nem. Aztán, miközben a Putyinnal annak idején szintén beszélgető Orbán Viktor láthatóan megmakacsolta magát, hirtelen kezdett erősödni az elvhűség ott Nyugat-Európában. Ám ezzel szinte párhuzamosan születtek a gesztus-ötletek arra nézve, hogy miként lehet plüss-nyuszit tenni Orbán kalapjába. A végeredményt ismerjük. Egy szellős embargó, és kommunikációs elvhűség együtt. Csak aztán ki ne derüljön olyan turpisság, hogy az ide csővezetéken továbbra is nyugodtan bebugyogó olaj, akár csak feldolgozva is, de továbbbugyog. Elvégre az olajnak ugyan van szaga, de EU-belföldön mégis csak dezodorált egy kicsit. Dezodoráltan tovabugyogva ugyanis még az is kiderülhet, hogy az engedékeny embargó mögötti fene nagy elvhűség oka éppen ez. A bugyogás. Ide be, és innen tova. Még akkor is, ha természetesen nem feledkezhetünk meg az arab világ kőolajáról sem. De arrafele inkább csak a kitermelés növelése irányába ható győzködési fázisban van a történet. A drágábbá vált olaj ugyanis jó üzlet arrafele, amit a kitermelés növelésével nem biztosan akarnak önmaguknak elrontani. De ezt majd meglátjuk.

Addig is. A helyzet Orbán győzelmi jelentését is árnyalhatja. Esetleg annyiban, hogy könnyű szívvel hagyták győzni az EU-ban, mert így elviszi a morális balhét. Miközben a kezek tisztábbak maradnak egy kicsit. Kis szépséghiba, hogy az egész magyar lakosság viszi el a balhét. Már akkor, ha van. Illetve lesz. Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy egy ilyen felállásban egy monomán diktátor megbízhatóbb tárgyalópartner, mint bárki más. Otthon az van, amilyen eszmére cseréli a híveiét. Nem kell komolyan tartani attól, hogy hazatérve a képviselői csoportja esetleg keresztbe-fekszik a történetnek. Ha tehát lezajlottak esetleg némi háttérbeszélgetés, akkor Orbán erősítése is jó üzlet lehet. Amiért szintén hagyhatták a kommunikáció győzteseként távozni. De ez csak a lehetséges politikai olvasatok egyike. Aki viszont a politikában szenteket keres, az rossz anyagon van.

A lehetséges olvasatok egy másik fejezete az, hogy egy totális embargó esetén Putyin nem biztos, hogy elveszti a háborút, viszont az EU könnyedén elvesztheti a békét. Mondhatni azt is, hogy Asimov örök. Minden külön magyarázat helyett a híres Alapítvány-trilógia első kötetéből a Korelli Köztársaság történetét javasolnám átolvasni. Mert az EU könnyedén korellizálódhat. Amennyiben a tömegek esetleg úgy döntenek, hogy a háború ugyan csúnya dolog, de ha elég messze zajlik, akkor a kondícionált légterű szoba mégis kényelmesebb, mint az, amiben nyáron rárohad valakire az alsónemű, míg télen ráfagy ugyanaz. Azok a kvantumfúziós erőművek meg csak nem akarnak jönni. A szénhidrogéneket nagyban fogyasztó iparágakról még nem is beszélve. Amelyek kiesése nem csak munkanélkülieket jelent, hanem további kényelmetlenségeket is a termékek kiesésével. Bár a munkanélküliség növekedésével keletkező politikai feszültség sem lehet lebecsülendő. De az államnak biztosított bevétel-hányad sem. Nyilvánvaló, hogy Oroszország korellizálódása sem zárható ki. De Asimov mindenképpen örök. Szintén tőle tudjuk, hogy bár egy fegyver mindkét oldalra ráfogható, fabatkát sem ér az olyan fegyver, ami nem fogható senkire.

A totális embargóra visszatérve. A totális embargót, tekintettel a tranzitdíjakra, esetleg az ukrán vezetés sem annyira szeretné, mint amennyire beszél róla. De lehet, hogy nem is annyira beszél róla. Mert, nem is olyan régen, még igencsak számolni szeretett volna az Ukrajnán keresztül pumpálódott gáz okozta ebbéli folyószámla-növekménnyel. S kár lenne megfeledkezni arról is, hogy ha egy totális embargó meggyengíti az európai államok egy részét, akkor Ukrajna vezetése is kisebb eséllyel mehetne kalapozni. Bocsánat, segélyt kérni.

Zárszóként? Egyrészt csak ismételni tudnám, hogy a politikában keresni az önzetlen szenteket lehet, hogy meddőbb vállalkozás, mint az örökmozgó-projekt beindítása. Másrészt nyugodtan lehet Putyin-bérencezni. Mert igaznak ugyan nem igaz, de biztos sokak kognitív disszonanciáját csökkentheti. Ebben viszont az járjon elől a jó példával, aki előbb, az energetikai szolidaritás jegyében, kikapcsolja a netet, aztán a számítógépét, nem gyújtja fel a lámpát, és a legrekkenőbb hőségben sem fogja betenni a lábát egy légkondicionált üzlethelyiségbe, de annak még az előterébe sem. Viszont haragosan megszakít minden kapcsolatot azzal, aki lámpát gyújt, netet használ, és hűtött üdítőt szürcsölve szemléli a hőségben szédelgő, melegben kissé szagossá vált húst majszoló, de nagyon elvhű, embertársait.

Akik között inkább keresnék szenteket, azok továbbra is inkább az áldozatok köre, mint az országok politikai, vagy akár katonai vezetése.

53 hozzászólás

  • genius loci ez most miért nem teccett, drágám?

  • Rodeonak, is 🙂

  • Ivan Rebroff / Иван Ребров – Concert Sydney-Australia (Full Live)

    P.s.
    Rodeionak is

    https://youtu.be/hzAGb4w6YJg

  • Mifele „embargo”-rol beszel a szerzo????

    Az energia arak mint minden mas gyorsan es erossen emelkedik.
    Putin keptelen europat „embargo-„zni mert akkor keptelen lenne fedezni aggressziojat Ukrajna ellen.
    Oroszorszag egyettlen jovedelme az olaj-exportjaibol eredo.

    Magyarorszag SEMMIT nem korlatoz sem import sem exportot.
    Tehat a szerzo csupan Putin elvtarsa eseteben beszel.

    Europa az orosz olajon fugg,a tengeri szallitas az arat emelne az Obol-orszagokbol.
    Habar az OPEC jelentette tegnap az olajtermeles emeleset.
    Tehat, remelve az uzemanyagarak csokkennek majd, meg ha nem is jelentosen.
    A KET DOLLAROS olajanak, es a 19 centes auto-uzemanyagnak reg vege!!!!!!De tobb mas regi es megszokott „jo dolgok”-nak is.
    Az energia-ipar, ill. a ko-olaj a modern eletmod hajtoereje.

    A mai inflacio mindenkit a takarekossagra kenyszerit, aminek nem lehet termeszetes vege, csupan a gazdasagi problemak novekedese es az emberiseg novekvo problemianak novekedese.

    Novekvo vilagszerti emberiseg, novekvo anyagi-fogyasztasok a csokkeno termeszetes szuksegletekkkel szemben.

    A nuclearis-energia alkalmazasa nem valt elonyosnek, sem elerheto koltsegunek, sot a hasznalt energia-forras tarolasa megoldhatatlan maradt.

    PM Merkel a meghatarozott idon-belul teljesen megszunteti a nuclearis-energia alkalmazasat Nemetorszagban.
    Vajon mi lessz majd annak eredmenye????

    Magyarorszag, sem Orban Viktor azokban teljesen jelentektelen szerepet jatszik, meg ha probalkozna is.

    A cikk nem „szemelyes” de nagyon „osszekeveredett”!!!!

  • Orsós Elemér

    Hííínye, de jó kis ok-okozat feszegetés, hát még milyen lehetne, ha Szerző nem fogná vissza túl diplomatikusan Magát!!!

  • Bendeguz,

    Szálazd szét, ha szerinted minden összekeveredett.
    Ha viszont fogalmad sincs mi az embargó, az nagy baj.

  • Ha már szóba kerülta Conteo-kérdés.

    Tessenek eztet elolvasni.
    Van itt kérem minden. Az ember nem győz hüledezni

    https://atlatszo.hu/kozpenz/2020/04/28/a-rendorseg-bohocokat-kerget-a-konteocsatornak-zavartalanul-nyomjak-a-koronas-hulyeseget/

    Nincs is szebb dolog az összeesküvéselméletesdinél.

    Csakhát..a dolgok mégis oly egyszerűek, éppenhogy ki nem veri a sok hülye szemét:

    Ma minden mögött a KREML áll. Ami rossz az emberiségnek.

  • Geyza
    2022 június 4
    5:17 du.
    hát? miután USA elnököt is kinevezett, még mi mást akarsz?

  • Geyza
    2022 június 4
    5:17 du.

    „Ma minden mögött a KREML áll. Ami rossz az emberiségnek.”
    Nem.

  • Oh come on Andy, ebredj fel ,ma mar embargo, (sot blockad sem letezik 1962-ota a Cubai Szoviet fenyegetesek ota) nem letezik meg eszak Korea eseteben sem.

    Minden nemzet ill./trsadalom szabadon kereskedik barmi termeke lenne, vagy terkekeket kepes vasarolni a vilagpiacon.

    De mit, vagy kit, ill. ki ellen „blockadolhatana Magyaroprszag” ?

    S talan mi magyar termekek lennnek „blockadolva” barhol is a vilagon ?????

    Vajon mit iszol allandoan??????

  • GEYZA;
    Nem „minden mogott” csupan az Ukrajna pusztitasa eseteben.

    Senki mas nem tamadott meg eggyetlen szabad tarsdalmat sem, kiveve Putin a szomszedos es bekes Ukrajnat.
    Ami teljesen ertelmetlen ,kegyetlen es Putin bukasara fog vezetni!!!!

    A vilag es az ororsz lakosssag is csak beket ohajt vilagszerte es jobb eletlehetoseget mindenkinek. Kiveve Putin!

  • bendeguz
    2022 június 3
    1:17 du.
    grizi, azt írád: infláció mindenkit takarékosságra késztet?

    azaz éhezni, fázni, megsűlni a nyári hőségben, nem fizetni a hiteleket,

    de akinél az inflálódott pénz van a zsebükben azok vidáman lesznek egészen addig, amíg a kiszolgáló személyzet nem hal éhen…

    utána ??? kavarodás???

  • Andrew_s! (2022 június 5 12:11 du.)

    De igen. Itt van például a Putyin-pincsi, a falusi kocsmavitéz. A Litvinyenkok meg nem szólnak már vissza, és ez bizony rossz. Nagyon rossz.

  • Orsós Elemér

    Tegyük fel hogy, 2015-ben senkinek nem jut eszébe egy majdani nuland-féle 5 milliárdos sütipuccs és annak gyógyhatására az ukrajnai nyelvi és etnikai érzékenyítő eu komform(mert ez tetszett nekik) törvények: akkor milyen igazi kiba..ás lenne ha most meg az átadott Északi áramlat és egyébb extra bővítések miatt azóta felére csökkentek volna a gaz ruszkik fosszilis energia árai és azon kellene szörnyülködnie a kinyalt seggű nyugatnak hogy, nem tudnak még saját kárukon sem borsot törni a muszkák orra alá! Viszont a Gréta- és hajógyár lobbi most legalább akkorát szakítanak, mint a már sikeresen lecsengett covid vakcina gyártói és már sündörögnek a majompestisre esküdözők is! Naszóval valami bűzlik Dániában!

  • Succubus Lilith

    Bendeguz 2022 június 3 1:17 du.

    ““ Mifele “embargo”-rol beszel a szerzo???? ””

    A nyugat-europai nyuszikak embargojarol, miszerint nem kell neki az orosz olaj es gaz. Legalabbis nem direktbe. Ha az orosz olaj finn, sved, vagy torok olajja valik szallitas kozben, akkor azonnal koser az az olaj. 😊

    ““ Putin keptelen europat “embargo-“zni mert akkor keptelen lenne fedezni aggressziojat Ukrajna ellen.
    Oroszorszag egyettlen jovedelme az olaj-exportjaibol eredo. ””

    Biztos vagy te ezekben? Vagy csak a CNN mondta?

    “ A mai inflacio mindenkit a takarekossagra kenyszerit, aminek nem lehet termeszetes vege, csupan a gazdasagi problemak novekedese es az emberiseg novekvo problemianak novekedese. ”

    Na ja, de valahogy tonkre kell tenni Europat es meghaboruztatni oket egy kicsit megint.

    “ A nuclearis-energia alkalmazasa nem valt elonyosnek, sem elerheto koltsegunek, sot a hasznalt energia-forras tarolasa megoldhatatlan maradt. ”

    Ezt az MSNBC mondta?

    “ PM Merkel a meghatarozott idon-belul teljesen megszunteti a nuclearis-energia alkalmazasat Nemetorszagban.
    Vajon mi lessz majd annak eredmenye???? ”

    Mar meglett az eredmenye. Veszik az aramot a franciaktol, akik atomeromuvekben termelik az aramot.

  • Miklós bá’,

    Ismered gondolom két szó jelentését.
    1. minden;
    2. emberiség

    Van egy harmadik is: paranoia

  • BENDEGUZ
    2022 június 6
    12:50 du.

    grizi ez pofátlan hazugság {másolod valahonnan?}
    kihagytad az €+USA+AUKUS+NATO ezek +45 országot bombáztak porig de demokratikusan ez el is hangzott egy elemző…-ből MSNBC-n és azok a romhalmazok, most „boldogok”!

    mi lesz ma az amerikai csúcs összeröfenettel? Trudeau és J.B. kettesben marad? mert a kóbor kutya sem érdeklődik, van nekik banánjuk!

  • BENDEGUZ
    2022 június 6
    12:44 du.

    természetesen, grizi!
    nincs blokád

    átkeresztelték 7. Ecloga hejett SZANKCIÓ CSOMAGNAK a lengyel javaslat szerint az oroszokat körbe kell falazni magas vaskerítéssel mint USA déli határán Mexico-val{migrácsok átjárnak rajta} és madárijesztőket felállítani a kerítés kűlső oldalán

  • LILITH;
    Putin az egyedulli akik kepes EMBARGO-t alaklmazni, ami egyszeruen lezrhatja az olajvezetek csapjat, s europa klenyszerulne majdnem visszaterni a mecseshez.
    Na de meg a US is vasarol Orosz olajat, meg ha nem is tulsokat, csupan 7% a napi szuksegletenek, ami, persze napi 20 millio-hordo koolaj.
    Persze nemi Storlcsnija Vodkat is arulnak itten,de az egy csopp a v odorben jovedelem Putin elvtarsanak.
    Ukrajna a nagy-gabonatermelo nemzet, az volt „Oroszorszag kenyer-kosara” mindeg. Na meg a z erc-banyak es a vasipar a Donecban!

    A rablo0gazdalkodast nem kepes az ororsz elhagyni?

  • U.I.
    NEM, az nem az MSNBC mondata volt, hanem Merkel PM hatarozata, talan nem emlekezne?????

    Europat csak Putin kepes tonkre tenni az olaj-szuksegleteik megtagadasaval.
    A Northstream olaj tul keves europa ipar-szuksegletet megfeleloen ellatni energiaval.

    Javaslom az adatokat vegye figyelembe kerem!!!!

  • Andrew_s
    2022 június 5
    12:11 du.
    egy kis krampusz panaszai:
    demokratikus centralizmus {sokak által leköpködött
    izé, mert nem értik}
    a legjobb példa erre:
    elmenni a Zeneakadémiára amikor az előadók többen vannak,
    mint a közönség azaz BWV 244 a műsor {JSB ST MÁTÉ PASSIÓ}
    ott mindenki a közös kottából adja elő és mégis szüxég van
    egy karmesterre, akkor nem válik az első 20 perc után teljes kako
    fóniává, hanem a harmóniák kiteljesednek, zengenek
    és mindenki boldog, az előadók is {ők az MSZMP}
    meg a közönség is ezt nem lehet demokratikusan
    mert akkor 3 perc múlva lesz teljes kakofónia, a
    közönség nyugtalanná válik ebben és egyesek lőni
    kezdenek pláne ha van 2nd amendment szerint joguk
    fegyvertartásra és a bilire menve is magukon tartják,
    valamint a teljes előadógárda több pártra szakad
    lesznek demokraták, konzervatívok, balfaszok, jobbfaszok
    és élősködők valamint pofátlanok de a mű nem szólal meg
    azaz a sikertelenség teljes bár a nagyon túlárazott
    jegyek árát a pénztáros {Janet Yellen} hazaviszi
    és otthonról lebassza a közönséget is meg az előadókat
    hogy nem értenek a kottaolvasáshoz és a 3b előjegyzés
    nem c-moll és nem is Esz-dúr hanem zizilabor és már aznap
    felmegy a kottapapír ára meg a tintáé és könyvkötésé,
    könyvkiadásé, azaz senki sem tud partitúrát venni
    következésképpen analfabutákká vedlenek és ha szerencséjük
    van a karmestert már valaki korábban lelőtte…és felszedik
    a padlót mert nincs olaj sem gáz a fűtési szezonra és az
    elektronyos autókba nem kerül delej mert azt gáztüzelésű
    elektronyos generátorral gerjesztenék de már annyira fel
    vannak gerjedve hogy szikrázik a szemük az éhségtől
    erről ír Marx, Lenin, Aristótelés, Phytágorás, Voltaire,
    Hegel, és Gustav Mahler az 1000-ek szimfóniájában

    ezt én a Robinson Cruseau ban és a Kincses Szigetben, valamint a Piszkos Frédiből – olvasván – tanúltam meg.

  • Orsós Elemér
    2022 június 6
    5:50 du.
    Elemér: BINGO

    nézem a CNN-t már megint győztek… de nekem eszembe jutott a régi magyar csasztuska:
    gyűjtsd a vasat és a fémet, ezzel is a békét véded!

    ezt most hatalmas tace pao-kra ki kell írni illusztrálva, hogy

    a népnek legyen betevő falatja és be lehessen indítani a Nagy Ötéves Tervet az acélgyártáshoz, kispajtások nyakkendőben gyűjtik… ha minden igaz amit a CNN mutat, akkor a következő 20 évre van alapanyag már csak alá kell fűteni kox-szal…
    és még néhány apróság… ha a szankciókat is be lehetne váltani aprófára és kox-ra akkor nagy nemzetközi helyzet fokozódhatna?

    te mit mondasz erre? a TTIP TÜKER -ében

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2022 június 6 5:50 du.

    ” Viszont a Gréta- és hajógyár lobbi most legalább akkorát szakítanak, mint a már sikeresen lecsengett covid vakcina gyártói és már sündörögnek a majompestisre esküdözők is! ”

    Haaaat a hajokazas fellendult, szo se legyen rola. Es a szoke orosz olajbol fekete haju torok olaj lett. 🙂

    Tetszik tovabba, hogy az elixirrel leteteszteltek hany embert lehet beszaratni. Ugyan nem ismerem a helyzetet vilagszerte, de nalunk meg mindig akad sok olyan aki meg biciklizes, vagy kocogas kozben is felveszi a szajkosarat… nem is keves.
    Viszont asszem, hogy szazalekos aranyban meg itt is, ahol allitolag a tobbseg „intelligens” meg mindig erolkodni kell az emberekkel, hogy fogadjak el az elixirt.
    (Volt egy kedves ismerosom itt az egyik mecsetben, aki azzal viccelodott, hogy a lanyok koze ult be ferfi letere, mert azok hordtak a szajkosarat, mi meg nem. Azt mondta, hogy o az „intelligensek” koze ul. Megkapta az elixirt, 3 honapra ra eltemettek.)
    Na, szoval szerintem nemsokara lesz egy igazi, es valoban halalos jarvany, de most mar szinte senki sem fog se hinni, se bizni bennuk, es nem fogjak felvenni az oltast.
    Ez nem a majomhimlo lesz.

  • Succubus Lilith

    Rodeo11 2022 június 7 11:44 de.

    ” nincs blokád
    átkeresztelték 7. Ecloga hejett SZANKCIÓ CSOMAGNAK …”

    Ja… mi tortent a regi szep bojkott szoval?

    .
    Bendeguz 2022 június 7 12:31 du.

    ” Putin az egyedulli akik kepes EMBARGO-t alaklmazni, ami egyszeruen lezrhatja az olajvezetek csapjat, s europa klenyszerulne majdnem visszaterni a mecseshez. ”

    Haaaat… az embargo lehet olyan is, hogy nem adok, meg olyan is, hogy nem veszek.

    „” Ukrajna a nagy-gabonatermelo nemzet, az volt “Oroszorszag kenyer-kosara” mindeg.”

    Neha nem artana utananezned dolgoknak, mielott butasagokat irsz:
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_wheat_exports

    ” A rablo0gazdalkodast nem kepes az ororsz elhagyni? ”

    Amint szeretett uj hazad abbahagyja, ok is abbahagyjak. 🙂

  • Rodeo11
    2022 június 7
    11:44 de.

    Mexikói kerítésügyben, és erősen kívülről, nagyin úgy tűnt, hogy az Obama-csomag szétszedésével párhuzamosan a helyi nyóckerek lakosságát szerette volna republikánusok kedveskéje valahogy munkára biztatni. Csak nem jött össze. Mert a kukoricacímerezés időhöz kötött, míg a segélyelvárás időtlen.
    S az afgán menekülés egyik folyományaként a frontok húsdarálóiba is kisebb a kereslet biohomokzsákokra.
    Talán ezért is szeretne Biden úgy bevonulni a történelembe, mint aki nagy lépésekkel indult el a világháború felé.

  • BENDEGUZ
    2022 június 6
    12:44 du.

    Ha a fejedre borítják, barna és csurog, miközben a szaga alapján jelentős mennyiségű szkatolt tartalmaz, akkor hívhatják csokiszirupnak. attól még a latrinából jött.
    Mindamellett, és csak neked, akinek nincs 3 perce sem utánanézni a szómágia rúnáit tanulmányozva.
    Ha szerinted nem embargós politikát szeretnének olaj-ügyben, akkor ezt a problémádat okvetlenül beszéld meg mondjuk a BBC-vel is. Mert ők még nem tudják, hogy te új szótárat írtál.
    https://www.bbc.com/news/business-61040424

  • Orsós Elemér

    Az „embargó” és az őt hathatósan(valójában öngyilkosan) megerősítő humánus nyugati fegyver támogatás kapcsán had kérdezzem már meg a törvénytelen süteményes ukrán puccs és az általuk kiprovokált háború lelkes támogatóit hogy, szerintük hol tartana ma a „honvédő háború” a folyamatos, szamaritánus fegyver felajánlások, sőt tukmálások és kamatos segélyek nélkül, bele lehetett volna kezdeni egy ilyen reménytelenül kilátástalan háborúba előre leegyeztetett, előre lepaktált álságos bíztatás és tenyérbe csapás nélkül, ki fogja vissza fizetni majd ezeket az 3 háború előtti Ukrajna felvirágoztatására is elegendő hadi hiteleket, tán a most kezüket dörzsölő, már nyugaton dőzsölő ukrajnai oligarchák vagy a még menekülésre is esélytelen és ezért még kódisabbá, rabszolgává silányított, de ágyútölteléknek kiváló káló muzsikok, melósok vagy a helyükre behozottak? A nagy civilizált nyugat ezzel a melldöngető jóságával most is kiválóan leszerepelt amit már a saját csodálatosan beetetett állampolgárai is kezdenek -igaz beszarian- kritizálni, viszont az elégedetlenséget esetleg kiváltó polgárháborúk generálása is csak azok malmára hajtja a vizet akik a dicstelem hegemóniájuk látható hanyatlását szeretnék kompenzálni Európa és minden más lekenyerezhető vízfejű föld darab anyagi értékeinek(a kultúrális nem jövedelmező) behabzsolásával!
    Előre szólok, a nácizás, pszihopatázás, gazemberségre való hivatkozás nem ellenérv!!!

  • Orsós Elemér
    2022 június 9
    6:26 de.

    TTIP>embargo>bojkott>szankció Σ marketing stratégia:

    eleddig a sikertelenség teljes

    [bár hatalmas $ {Ł,€} profitot kaszálnak, amiért már semmit sem lehet kapni]

    a különféle fegyverek árainak és hatékonyságának próbája is folyik miközben a lejárt szavatosságúak leselejtezése… érdekes az ami láccik: a szabad világ valahogy le van maradva?

  • Andrew_s
    2022 június 9
    1:27 de.
    Bandi, eszméletlen a kultúra – szinte – teljes hiánya a mai emberből, nevelés nélkül nem megy!
    alap irodalmi művek hiányoznak az olvasottakból {ugye több ezer évvel ezelőtt is már nem a fán éltek elődeink és tévedéseik boldogságuk is hasonszőrű volta és marad???

    de mit mondjak ojankor, amikor nem értik a zenét legyen példa Gustav Mahler két sarokkő műve:
    Das Lied von der Erde {Dal Földről ősi kínai bölcselmekre}
    és az Ezrek szimfóniája latin szöveggel Gőthe Faust a leglényegesebb gondolatok

    és akkor a zenét magát befogadni…
    a hiány óriási, nemcsak ritka földfémekben amik nélkül a nyócker nem képes…{az akármire} és kínai import volt amíg meg nem embargózta a nyócker…

    és mindez ma látszik, remélem nem fog vér folyni {legalábbis nem több, de az éneklő zsoldos foglyok sokat segíthetnek ebben}

    most mi lesz azzal az izével ami Tejút közepén van?

  • Succubus Lilith

    Andrew_s 2022 június 9 1:27 de.

    ” Talán ezért is szeretne Biden úgy bevonulni a történelembe, mint aki nagy lépésekkel indult el a világháború felé. ”

    Es talan a feledes homalyaba merul mit muvelt es muvel a StusziVadasz. Mar ha beszelhetunk feledesrol a 3. vilaghaboru soran. Ahhoz ugyanis kellenek emberek is.

    .
    Andrew_s 2022 június 9 1:33 de.

    ” Ha szerinted nem embargós politikát szeretnének olaj-ügyben, akkor ezt a problémádat okvetlenül beszéld meg mondjuk a BBC-vel is. ”

    Aze’ mar van eredmenye a bojkottnak. Tegnap Becsben baj lett a vilagitassal. 🙂

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2022 június 9 6:26 de.

    ” A nagy civilizált nyugat ezzel a melldöngető jóságával most is kiválóan leszerepelt ”

    Csak a szokasos. Alszent, aljas banda. Mar a sajat feszkuket sem banjak gyeprevagni.

    ” azok malmára hajtja a vizet akik a dicstelem hegemóniájuk látható hanyatlását szeretnék kompenzálni Európa és minden más lekenyerezhető vízfejű föld darab anyagi értékeinek(a kultúrális nem jövedelmező) behabzsolásával! ”

    Ez az a tipusu gyilkossag, amikor azert olok, mert tudom, hogy hamarosan meghalok, es ugy vagyok vele, hogy akkor mar vigyek magammal mindenki mast is.

    ” Előre szólok, a nácizás, pszihopatázás, gazemberségre való hivatkozás nem ellenérv!!! ”

    Mivel a Geyza szabadsagon van most a Pityi Palko sincs itt, ugyhogy egy darabig nem lesz nacizas es patkanyozas. 🙂

  • Orsós Elemér

    Kedves Béláim gondolkodjunk józanul:
    Szerintem AZ EMBARGÓ NEM AZ OROSZOK ELLEN LETT KITALÁLVA!!! 😀
    (Nézzük csak -szerintem- kik a nyertesei profit arányban:
    1. Orszország
    2. USA
    3. Kína
    Nem fejtem ki hogy miért, mert annyira logikus hogy, csak egy hülye nem láthatja! Azért annyit megsúgok hogy, az EU messze nincs a nyertesek között! Sőt! 🙁 )

  • Andrew_s! (2022 június 7 11:35 de.)

    Pszichiáter is vagy? (Tudod, az egyik unokahúgomnak egyetemi végzettsége is van az ilyesmiről; sok-sok – szinte mindegyik – eddigi kommentemet elolvastattam vele, és nem minősítette egyiket sem paranoiás tünetnek.)

    A novicsok pedig rossz. Navalnij megtöretése is rossz. A muszkavezetők uralkodása (terrorja?) is rossz.
    „Oszt jó napot!”

  • Orsós Elemér
    2022 június 10
    11:10 de.
    #1 Orosz
    #2 Kína
    #3 BRICS
    #4 Délamerika
    #5 USA
    üdvizel Bélád
    #5 ról, ha helycserét akarsz, indokold
    #∞^0 €

  • (2022 június 11 12:44 du.)
    Ajajjjjjjjj! Öregszem!

    A plutóniumot kihagytam. Az is rossz. Piszkosul rossz. … – és nem tudható, mi jön még Moszkva felől …

  • Orsós Elemér
    2022 június 10
    11:10 de.

    ehhez tegyél hozzá néhány szót!!!

  • Geyza
    2022 június 4
    5:17 du. „Tessenek eztet elolvasni.”
    ————————————————————-
    Elolvasnám”aztat”,de nem tudom milyen nyelven írta a tachríchem tolvaj”eztet”.Különben már nem kell visszavinni az imaasztal bársony leplét a Dohányutcai Zsinagógába.Évi adóm 1%-ából visszavásárolták.A réginek már a faterod miatt úgy is hullaszaga van.D…..meg cipőben „szép magyar levente”.

  • Miklós bá’
    2022 június 11
    1:34 du.

    that’s all the truth „highly likely” & bigly

    London Brexit kilincset kihagytad az is be volt kenyve, azután sokáig beszéltek róla és azt is megúnták,és neked mi teccik a nyavajnyij-on annyira, meg van szankciózva ami jogos és embargózva is ami szintén jogosmert €+USA aszongya, hogy, nahát! és még mit akarsz?

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2022 június 11
    1:19 du

    „#5 ról, ha helycserét akarsz, indokold”

    Szerintem nekik azért volt létfontosságú az embargó, mert az ilyenkor már legalább 150 éve hatásosan bevált extraprofit és demokrácia növelő áfiumaikat csalafintán újra be tudták vetni, ezért én öket engedelmeddel vissza tippelem közvetlenül a ruszkik mögé!
    (De vagyok még annyira elvetemült is hogy, én még olyan nekem gyanus háttér pacsizásokat is el tudok képzelni, amik speciel a XIX. századi nyílegyenes határokat okozták a világtérképeken! 😀 )

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2022 június 11
    3:07 du.

    Nagyon tetszett, de hogy miért, azt az én abszolut zenei előképzetlenségem és sznobtalanságom miatt nem tudom szakszerűen elmagyarázni! Azért remélem tetszhet! 😀 (Most őszinte voltam!!!)
    De úgy láttam ehhez a nagy műhöz nemcsak Berstein hatalmas zenei tudása hanem időnként irigylésre méltó fizikai erőnléte is kellett! 😀 )

  • Miklós bá’
    2022 június 11
    12:44 du.

    Sajnálattal olvasom, hogy szövegértési problémád van. Ugyanis szavak jelentését emlegettem, és nem írtam, hogy paranoid lennél. Az unkohúgodnak minden gratulációm a türelméért!
    Egyébként sehol nem írtam, hogy pszichiáter lennék. Bár pszichológiából szigorlatoztam anno 🙂

    Ami a novicsokot illeti nem ismerem. Navalnijt sem. De mert még a forgalmazott növényvédőszerek között is van olyan, amiből 1-3 mg/kg az LD50 értéke, nekem erős a gyanúm, hogy ha Navalnij még él, akkor nem is akarták megmérgezni, hanem gondosan kimért subletális dózist kapott. (ami különben nem csökkenti, hanem éppen hogy növeli a megoldás kegyetlenségét)

  • Miklós bá’
    2022 június 11
    1:34 du.

    Tényleg öregszel. A plutónium sem jó, de emlékeim szerint nem azzal, hanem poloniummal mérgeztek.
    Anno különben voltak ötletek a plutoniumal kapcsolatban is, de a szimpla mérgezésnél aljasabbak (nem fogom leírni — s szeretném remélni, hogy nem valósultak meg)

  • Rodeo11!
    Mindent még én sem tudhatok.

  • Orsós Elemér
    2022 június 12
    3:48 du.
    Elemér
    igyál 1 L fehérbort a jobbfajtából Tokajból… és utána tedd ezt a fejedre
    egy megfelelő Sennheiser -rel
    isten éltessen!!!
    ha kalamajka akkor?

  • Orsós Elemér
    2022 június 12
    3:48 du.
    Elemér

    sajnos Gottlob Frick nem Székely Mihály, de azért van neki is „D”-je

  • Orsós Elemér
    2022 június 12
    3:48 du.
    Elemér

    és Anneliese Rothenberger nem Ágay Karola, Nicolai Gedda nem Réti József és sorolhatnám… ott voltam a földszinti zsöllyében mikor felújították Bódy József volt Ozmin mert Székely már az örök vadászmezőkön… de Székelyt nem lehet helyettesíteni…

    Domahidi volt hasonszőrű de mégsem ugyanaz, Ozmint tudni kell!!!

  • Andrew_s
    2022 június 13
    1:31 du.

    és még csak nyár van!

    A lettek sorokat alkotnak, hogy állami engedélyt kapjanak tűzifa begyűjtésére, miközben Riga energiaválsággal küzd, miután felhagyott az orosz energiaforrásokkal.

    A tendenciát hétfőn tárta fel az AS Latvijas valsts meži (Lett Állami Erdők), amely kiadja azokat az engedélyeket, amelyek lehetővé teszik a fakitermelésből visszamaradt bozót begyűjtését.

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2022 június 13
    10:24 du.
    Had igyak inkább csak egy fél liter minőségi -ezért nem is olcsó- somlói juhfarkot! 😀 (Ugyanis az a kedvencem!)

  • Orsós Elemér
    2022 június 14
    12:45 du.
    egészégedre Elemér!

    Johannes Brahms igazi bécsi polgárként rendszeresen kvaterkázott és a pincetulajdonos gondolván jót mond és tesz aszongya Brahms nak; a kancsót és a poharat letéve eléje:

    ez az én Brahms -om erre Brahms semmiféle „lőrét” hozd ide a Bach-odat

  • Orsós Elemér
    2022 június 14
    12:45 du.
    egészégedre Elemér!
    ha még Genius Loci beengedi
    Bernstein és Gould Brahms d-moll-t ad elő ahogy még soha korábban
    erre a birkafarkakat töltsd ki előre!!!
    sajnos nem láthatóak de amkor istenek jelen???

  • Orsós Elemér
    2022 június 14
    12:45 du.
    Elemér

    amikor az élet végére ér???
    és emlékezünk?
    https://www.youtube.com/watch?v=qi32XDKkEdw
    most mit mongyak Dudamel vezényel

  • „Novák Katalin köztársasági elnök a klinikai pszichológia területén végzett munkája, valamint az alkotói szabadság megvédése és az ifjúság nevelése miatt magyar állami kitüntetést adományoz Jordan B. Peterson kanadai pszichológusnak.
    A Torontói Egyetem professor emeritusa a Magyar Érdemrend tisztikeresztjének polgári tagozatát kapja meg.Jordan Peterson 2016-ban szerzett ismertséget a szélesebb nyilvános előtt, mikor a szólásszabadságra hivatkozva szembeszállt egy sokat vitatott kanadai törvénnyel, amely a genderidentitás és genderkifejezés kategóriákat az alapvető emberi jogok közé sorolta volna, és a preferált személyes névmások használatára kötelezte volna a hivatalos intézmények dolgozóit.”

  • Succubus Lilith

    Nahat! Ilyet se vartunk asszem. Legtobben aszontak, ha a magyar csapat szerez egy pontot, az mar jo lesz. Oszt Angliat Angliaban 4:0-ra, otthon 1:0-ra… meg volt meg egy dontetlenjuk is.
    7 pont 4 meccs utan.

    De arra sem emlexem, hogy az olasz valogatott kapott volna egy meleg otost valaha is…

    Ehhez micccotok?