Leopárd-adu Putyinnak?

2023 január 25 12:15 du.110 hozzászólás

A Spiegel-re hivatkozve több helyen is hozták a nap Ukrajnát érintő híreként hogy Németország a tankszállítások mellett döntött. Azt nyilván majd hosszan és sokan fogják elemezni, hogy az egyértelműen támadóbb jellegű fegyverek beígért mennyisége mire elég, illetve azt is, hogy mennyire forró ez a kása. Remélem, hogy nem ez lesz az a tőrdöfés, ahonnan a következő világháború kezdetét számítják majd az értelemre talált kutyák régészei. Azonban a kommunikációs értéke sem okvetlenül semmi Putyin számára.

Nem vitatva azt, hogy Putyinnak megvan a maga véreskezű különítménye, a háborús kommunikációban nem egyszer Ukrajna fasiszta-menetsítését emlegették. Amellyel kapcsolatban nehéz nem figyelembe venni, hogy az Azovi szabadcsapatot úgy kooptálták az ukrán reguláris erőbe, hogy annak jelvénye egy SS-jelvény. A „2. SS-Panzerdivision ‘Das Reich’ ” jelvénye.

Ahhoz sem kell szerintem különösebb ismeretbőség, hogy a Szovjetúnió hatalmas áldozatokkal járó háborúban győzte le a náci német csapatokat. Amivel kapcsolatban lehet Sztálin kétes érdemein történészkedni, de gyanítom, hogy az ilyen történészi értékelgetésekre az orosz utca embere pont úgy magasról tesz, ahogy tenne sok más nemzet fia hasonló helyzetben. Miközben az egykori győzelem nimbuszával valószínűleg megszólítható, és nem különöseben lepne meg, ha sokak szemében a németek még most is inkább a fasizmus hordozói.

A akkor Németország mit tesz? Páncélosokat szállít oda, ahol egy egykori páncélos SS-egység jelvényét használó szervezet államilag támogatott. Persze, persze. A hazai közösségi média sokat (nagyjából semmit) számító egyes vitaköreiben lehet elpötymölögni azon, hogy ez a Németország nem az a Németország. Ahogy azon is, hogy ez a Leopárd nem az a Tigris. Azért az, hogy németek miért adtak át egy valószínűleg kommunikációs aduként is használható lapot Putyinnak, nem kevésbé lehet érdekes kérdés. Különösen, ha Putyin kijátssza ezt a lapot.

110 hozzászólás

  • Chris

    Kérlek ne vedd szószegésnek, de a Neten találtam ezt a kis egykori részletet egy klasszikus filmböl – klasszikus (felejthetetlen szereplökkel)
    Eszembe jutott a KMH kis társulata, támadt a gondolatom, hogy ezt egy kis vidámság kedvéért meg kell hogy osszam!
    Erre itt van Andrew_s cikke – mily igaz, hogy nincsenek véletlenek!!
    jó szórakozást mindenkinek

  • PUTIN elvtarad a fascizmus gyakorloja.
    Betirol-beture, tettrol-tettre Hitlert utanozza es ismeteli!!!

    Senki mas csak Putin es a Kremlini haverjai, habar tobbjeik ellenefordulva alnak.

    Nemetorszag ipara igen kepes ma is kivallo tanlkokat produkalni, s miert-ne segitenek a szerencsetlen Ukran nepet onallosagukat es szabadsagukat biztositani.

    Hogy mit hatarozna az Ukran lakosssag a tobbseghatartozat (democracia) alapjan az NEM a szerzo sem az itteni hozzaszollok joga!!!!

    De miert maradt nema a szerzo azon hogy a Kremlin garantalata nemzetkzoi kijelenteseben, Ukrajna nemzeti onallosagat???

    Ukrajna semmi-modon , SOHA NEM FENYEGETTE Moszkvat, amig Putin tomegesen es ismetelten gyilkolja Kyev artatlan lakosssagat.

    Magam nem ohajtnam, de Ukrajna jogosan bombazhatna Moszkvat sot a Kremlin-t is, amint Putin ismetelten bombazza az Ukran varosokat, amig hadserege teljes kudarcokat bizonyit Ukrajnaban.

    De a KERDESEM a szerzohoz es mind a vitazokhoz, hogy MIERT NEM a fegyverszunet, megszallas es a kegyetlen verontasokat kovetelene, legalabb is miert nem ohajtana a szerzo????

    Lenne oszinte valasza arra????

    Nem csak a valotlansagok es propaganda ragalmak ismetleseit okadna?!

  • Orsós Elemér

    A németek szokás szerint nem moralizálnak és felejteni is szégyentelenül kiválóan tudnak, igazi egybítes, nótórius világháború generátorok! Putyinnak meg van annyi józan paraszti esze, hogy az első elkapot Leopárdot majd odaadja a kici szárga báciknak, akik egy hónapon belül tömeggyártásra alkalmas jobb és olcsóbb Harci Sárkányt hoznak ki belőle nekije bartelben átszámítva fossziliákért! Lehet hogy egy koppintásra alkalmas Abramsra is vágynak, ki tudja, de az is lehet hogy már az áfium ellen való orvosságot is legyártották ezalatt a nagy adjam-neadjam téblábolás alatt?!

  • Már épp ideje volt.
    Nem most, de 11 hónappal ezelőtt
    kellett volna meghozni ezt a döntést.

    Most nem itt tartana a Világ !

    Az a katonai segítség, amit Anglia és az USA ad Ukrajnának, a nullánál is kevesebb ahhoz képest amit ígértek neki anno cserébe azért hogy leszerelte Ukrajna az akkori világ HARMADIK LEGNAGYOBB ATOM-ARZENÁLJÁT !!!!!

    Azt ígérték neki a Budapesti Egyezmény keretében, hogy biztosítják Ukrajna területi integritását.

    Ezt nem tartották be !!

    Most kutya kötelességük mindent megadni nekik és még azon felül is, amit lehet !!

    Utó Irás: A hülye marhái..elcserélték a világhatalmi státuszukat holmi ócska papírrongyra, amit a ruszkik is aláírtak. Akikről már akkor tudható volt semmibe fogják venni, mint ahogyan azóta is minden nemzetközi szerződést egy idő után semmibe vesznek.

  • Egyébként pedig nem Ukrajna, de nem is az azovi regiment elnevezésű társaság rendelkezik azokkal az ismérvekkel, melyek a náci gondolkodást jellemzik.

    Azokkal bizony a jelenlegi
    Oroszország „büszkélkedhet”, nevezetesen:

    Fajelmélet
    Élettér elmélet
    Szociális demagógia.

    Evvan kedves kartársak.

  • Succubus Lilith

    Endre, lathatod, hogy mi megy Brusszelben. Europa „urai” egymas utan buknak le, pedig milyen kibaszott ertekeik vannak!!!
    (Persze lehet, hogy ertek alatt penz-erteket ertettek.)

    Az az egesz bagazs, ugy ahogy van nemetestol, franciastol, angolostol… stb… mind az amerikai markaban van. Meg csak nem is kell megvesztegetni oket, csak emlekeztetni oket, hogy 10-20 ev borton varja oket, ha nem ugy tancolnak, ahogy a CIA futyul.

    A tobbi gondolom magatol ertetodo.

  • Orsós Elemér

    Miről is szólt ez az ukrajnai süteményes amerikai puccs óta eltelt 8 év? A kétkulacsos Merkel melldöngetve büszkén kibökte, pedig szemlesütve szégyenkeznie kellett volna! A hülye Putyin meg a hiszékeny birodalomveszejtő Gorbacsov gerinctelen átverésén sem okult amikor benyalta Minszkben az euroatlani „békeóhajtó” istenbizonyt, pedig az csak időhúzás volt a sunyi erőgyűjtéshez! És ezek hivatkoznak képmutató önigazolásként felsőbbrendű nyugati kultúrára, szavahihetőségre, feddhetetlen erkölcsökre és sportszerűségre! És ezeket az egykor rohadt kapitalistának, imperialistának, kolonialistának, erénycsősznek és globalistának csúfoltakat irigyeltük mi -igaz titkon, naivan és sóváran- 45-89-ig??? Lehet hogy én vagyok túl buta és korszerűtlen, de még a 44 év valóban „átkostól” sem volt ekkora hányingerem!

  • Orsós Elemér
    2023 január 25
    4:05 du.

    A népek szokás szerint bedőlnek a saját önhittségüknek. Az amerikaiak azt hiszik, hogy ipari kémeik csak nekik vannak. Alkalmasint tudható, hogy anno a t-sorozat esedékes példányát a Tigrisek, és gyenge pontjaik megismerését követően alakították ki.
    A Leopárd és az Abrams tervei valószínűleg megérnek pár önkéntest. Bár az Abramsből a közel-keleten is szerezhettek párat. Ahol többek között grill-koporsónak is beváltak.

  • Kedves Christopher!

    Igéretemet betartom, igen,
    de elhangzottak itt az aluljáróban egy személytöl olyan megjegyzések, amelyekre azért muszáj reagálnom, olyan ami nem az én személyes véleményemet érintö, vagy akárki más személyét érintö vélemény kritikája, e dolog kapcsán kivánok a türelemeddel élni.
    Mert azon sokkal de sokkal tulmegy, és tulmutat bármiféle rendszer-kritikákon is.

    Nem vagyok én senki a rendszerekben – én egy egyszerü szürke állampolgár, egy humanoid lény lennék, legalább is a Teremtö akarata szerint. Sem több, (de szeretnék hinni benne, hogy a Teremtö szavai szerint is) sem kevesebb jogokkal mint a többi egyszerü teremtett lény – (vagy egyesek hiedelme szerint valahogy véletlenszerüen összeállt biológia tüneteket felmutató kémiai összetett vegyület – millió egységböl szimbiózisban egyesült fomáció

    Semmilyen szín alatt sem akarnék többnek látszani – nem akarnék idegen tollakkal sem ékeskedni.
    Igy sokszor elmondtam, hogy engem lehet nyugodtan csufolni, mocskolni – akár rám is hazudni, meg is verrni (leginkább ha ott sem vagyok) mert ha ott vagyok, akkor megeshet, hogy visszaütök.
    Bár egész életemben komolyan vettem a tanítást,: – “nem az a legény aki adja, hanem aki állja”
    Népünknek sokszor nem is volt más sok választása.
    Tehát lehet gyalázkodni – de: MAGÁNEMBERKÉNT!
    MERT HÁ VALAKI KÖZSZEREPLÖKÉNT GYALÁZKODIK, az MÁR tulmutat egy magánszemély általi gyalázkodáson!
    Ha a gyalázkodó illetö KÖZSZEREPLÖ – politikus, ujságiró, hivatalnok tanár vagy ehhez hasonló akkor az nem a saját személyében gyalázkodik, hanem annak az intézményben a nevében cselekszik amelyet képvisel!
    Szóval, ismétlem: lehet engem bármilyen jelzökkel illetni, az nem rólam állit ki bizonyitványt, hanem arról magáról aki használja.
    Há pedig mindezt közszerepelöként teszi, akkor az intézményröl – annak a képesitéséröl.
    De túl lehet mindezt is lépni, mégpedig ha a gyalázkodás, a primitiv (neveletlen óvodás-kölyök szintü) csufoládás egy másik magánszemélyt illet.
    Az utóbbi egy-két bejegyzésében viszont egy olyan illetö, aki (áldatlan tevékenységét) közszereplöként folytatja – mint tanár – megeresztett egy két olyan megjegyzést, amely mellett a fentiek tükrében nem lehet csak úgy elmenni. Igaz a cimzett ugyan én voltam, de sajnos személyemen messze tulmutatóan egy egész népcsoportot sértö gyalázat hangzott el.
    A sok, már a megszokotton túl elhangzott a “judeó-fasiszta” kifejezés – ugyan rajtam keresztül de ugy általában a hazafias zsidóságnak (vagy talán valamennyi ortodox-zsidósásagnak) cimezve. (az eddigi klf. kifjezéseket vélhettem egyszerüen csak a primitivség különféle fokméröinek)
    Értve a fent elhangzott kifejezés alatt, hogy olyan zsidó, aki nem kiván asszimilálódni,
    Ez mára már egész észak-amerika szerte bizony folyamatos zsidóattrocitásokban nyilvánul meg (beidéztem erre reagálva a Zsidó-világszövetség szomorú statisztákáját 2022-es évre tekintve)

    De aztán erre reakcióként (nyilván) elhangzott egy olyan, amit még én sem vártam:
    Amit sajnos minden zsidó nagyon is megért: BÜDÖS ZSIDÓ
    A Büd.Zsid után egykor felkellett varrni az emlékezetes jelképet, a sárgacsillagot.

    Mindössze figyelmet szeretném ezzel felhivni. Ezzel tényleg befejeztem. Köszönettel.
    Ha gondolod közzéteszed.

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2023 január 25 4:05 du.

    Az orosz is tudna eppen gyartani. De ez sok mindentol fugg. Pl. az izraeli Merkava tankok mintajara lehetne a motort elore tenni, ami ad egy kis extra vedelmet elolrol, valamint ad kello helyet 6-8 katonanak hatul, mintha egy kisebb pancelozott jarmu is lenne egyben.
    De a legnagyobb problema inkabb az elektronika lehet ezekben es az ara. Azt az elektronikat meg kell tanulni hasznalni, es nem lehet 1-2 het alatt. Gyakorolni is kene par honapig, amikor mar eleg jol megtanultak a gyerekek.
    Ezek a tankok szerintem tul komplikaltak ahhoz kepest hogy egy jol iranyzott loveg kilovi 30-40 kilometer tavolsagbol ugyanugy, ahogy kilo egy sokkal olcsobb es egyszerubb acelkoporsot is.

    Bar az igaz, hogy a sajat ellenzek fekentartasara kivalok a tankok is, ha esetleg odahaza valakiknek nem tetszik a szep uj rendszer, de ma mar a haboruk a levegoben es az „urben” dolnek el. Aki a levegot uralja megnyerte a haborut.

    .
    Geyza 2023 január 25 7:54 du.

    ” Most nem itt tartana a Világ ! ”

    Az igaz. Mar honapokkal ezelott kipusztult volna az emberiseg egy jopofa kis atomhaboruban.

    ” Az a katonai segítség, amit Anglia és az USA ad Ukrajnának, a nullánál is kevesebb …”

    Ugyanmar Geyza, a Napnal is vilagosabb, hogy a kovetkezo kurszki csatat Ukrajna fogja megnyerni azzal az 50-60 tankkal, amit hasznalni sem tudnak. 🙂

    ” Azt ígérték neki a Budapesti Egyezmény keretében, hogy biztosítják Ukrajna területi integritását. ”

    Csak nem azt veled felfedezni, hogy a kedves barataid, az amerikaiak megint atbasztak egy rahedli nacit? Most eppen az ukran nacikat. Hasznalhato idiotakent lovettek magukat agyon a semmiert.
    Ugyanakkor, legalabb fogynak a nacik, tehat az eredmeny nem rossz.

    Geyza 2023 január 25 7:59 du.

    „Egyébként pedig nem Ukrajna, de nem is az azovi regiment elnevezésű társaság rendelkezik azokkal az ismérvekkel, melyek a náci gondolkodást jellemzik.”

    Bizony! En is biztos vagyok benne, hogy nem azert hordanak 2. vilaghaborus naci jelvenyeket a katonaruhaikon az ukran katonak, mert nacik lennenek! Aki ezt allitja az buta!!!

  • Lári-fári, ahogy a nemzet Ferije mondaná:
    Az oroszok még mindig „annyian vannak mint az oroszok”

  • Orsós Elemér
    2023 január 25
    4:05 du.
    Elemér én akkor már semmi mást
    nincs lószer a párducokhoz és szállítás {hogyan, mivel, hová?}
    csak 2023 április után lesz megfontolva
    a német zöldeket már 15 -dször akarták megpuccsolni csak idén,

    az abramsokat csak 2025 után tudja a gyártó elkezdeni

    de lesz nagy móka kacagás az olaszok nem akarják hallani a zselét a San Remo-i dalfesztiválon énekelni de a Dinnyési Leonóra a minielnöknőci az még… süsü

    béke poraira az €-nak

  • Succubus Lilith
    2023 január 27
    3:11 de.

    Figyi Rodeo, vagy akárki:
    Nem szívesen állok le veled bájologni, mert nem vagy partner a vitában. A trollok nem partnerek hanem csak hasbadumáló propagandisták.

    De most mégis…

    Nos tehát :
    A jelek ara utalnak hogy Ukrajna is rendelkezik bizonyos mennyiségű atomfegyverrel.

    2014 után, amikor is a Budapesti Egyezmény érvényét veszítette mert egyik fél sem tartotta be az Ukrajnával szembeni kötelezettségét, FELTÉTELEZHETŐLEG Ukrajna némileg vissza építette legalább egy részét az atomarzenáljának.
    Merthogy már nem volt
    a Budapesti Egyezménynek „visszatartó” ereje .

    Erre az alábbiakból következtetek :
    A háború elején, mikor kezdtek meghiusulni az Orosz Hadsereg stratégiai célkitűzései, elkezdték ezt az „atomfenyegetést” .

    Aztán egy szép napon Zelenszkij egyik helyettese a következőket mondta:

    ” Amennyiben Putyin harctéri atomfegyvereket vetne be,
    A HÁBORÚ ABBAN A PILLANATBAN ÁT TEVŐDIK OROSZ TERÜLETRE és akkor már az Ukrán haderő nem tud majd különbséget tenni Putyin hívei és az ártatlan orosz emberek között.”

    Azt hiszem, ez világos beszéd volt.

    Utána egyből meg is szűnt a ruszki atom-kardcsörtetés.
    Csak mostanában kezdik újra, mert presszionálni akarják a Nyugat közönségét. A különféle hírszerző szolgálatok szerint nyoma sem mutatható ki annak, hogy emelnék az atomfegyvereik harckészültségi szintjét.

    Ne feledjük el kérem,
    hogy Ukrajna 14 atomerőművel rendelkezik.
    2014 óta sok év eltelt, ez idő alatt pontosan annyi atomfegyvert lehet a keletkező plutóniumból előállítani, hogy Oroszország európai részének nyoma se maradjon.
    Ha megpróbálkoznának ezzel az esztelenséggel.

    Egyébként pedig, az USA meg a többiek momentán „fittyet hánynak” a putyini atomzsarolásra.
    Csak fel kell nézni az égre, innen ahol én lakok :
    Az ég gyakorlatilag be van vonalkázva a NATO nehéz szállítógépeinek a kondenz csíkjaival Kelet-Nyugati irányban és vissza…szép csendben és szorgalmasan viszik amit kell.

    Ezért kellesz TE RODEO , meg a többi troll a KREML-nek, hogy gerjesszétek a rémületet azok körében akiket a sűrű dumával hasba lehet akasztani.

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 január 25
    1:03 du.

    „Lenne oszinte valasza arra????”

    Senki nem lehet gyárilag ennyire érthetetlen! Csak pénzért vagy értelmes hobbi híján másokat bosszantó -ezáltal erekciót okozó- unalom űzésért! 😀

  • GEYZA:

    BRAVO !!!!!!!

    Mas;

    Nem tudom a Leopold minoseget, de emlekszem a szegeny Iraqi tankosok siralmas vegere.

    A szoviet tankjaik sokai robbant mielott kepesek voltyak meg latni is hogy honnan jott a halaluk.
    Mert meg mielott lathattak volna azt ,.vegukj lett.

    Az Abram-ok 3-4 kilometrre pusztitottak oket.
    De nem lattak 3-4 kilometerre.

    Biden hatarozott nemi Abram-okat nyujtani az Ukran szabadsagharcosoknak.

    Vajon kiknek a „szabadsagaert” harcolnanak a szegeny Orosz sorozott katonak?

    Putin vilaghodito almaiert??????

    Putin napjai szamolva vannak !!!!!!!!!!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2023 január 25
    7:54 du.

    „Azt ígérték neki a Budapesti Egyezmény keretében, hogy biztosítják Ukrajna területi integritását.Ezt nem tartották be !!”

    Nem a Budapesti Egyezménnyel van a legnagyobb probléma, hanem azzal, hogy a Varsói Szerződés egyoldalú megszüntettetésével a NATOnak abszolut nincs létjogosultsága, főleg hogy az alapokmányaiban nem támadó, mégcsak nem is amerikai magánhadseregnek, hanem védelmi szövetségnek van definiálva! És a kis huncutok még azt a szivre tett kezű megállapodásukat is nagy ívben leszarják, hogy a Varsói szerződésből nem kecsegtetnek vagy zsarolnak magukhoz csicskának valókat! Naszóval a világmegváltó, igazságosztó haverjaid sem teljesen ártatlanok!

  • Kezd tényleg nagyon szennycsatornává válni a sokkal jobb sorsra érdemes KHM!
    Micsoda érzéketlen, antiszolidáris náci csőcselék hangoskodik itt már megint egyre nagyobb orcával?

    Nyilvánvalóan karba tett kézzel kellene néznie minden államnak, hogy putyin porig rombolja egy szuverén állam szomszédját, lakóházakat, gyerekeket, nőket, öregeket, polgári lakosokat erőszakol és gyilkol. Szégyeljétek magatokat náci, oroszbérencek!

    Az Ukrajnában zajló népirtásra figyelmeztetett a holokauszt mai emléknapján Mateusz Morawiecki.
    A holokauszt áldozatai iránti tisztelet okán szembe kell szállni az Európa keleti részén, Ukrajnában ma zajló népirtással – hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő pénteken a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából.

    „A totalitarizmus fennállásába, az imperializmus előretörésébe való beleegyezés mindig ugyanoda torkoll: emberek millióinak drámájába” – fogalmazott. A holokauszt áldozatai iránti tiszteletből, és a tragédiájukból levont bölcsességgel ma „keményen és közösen szembe kell szállnunk a gonosz démonokkal, akik népirtást követnek el Európa keleti részén”
    https://nepszava.hu/3183307_mateusz-morawiecki-andrzej-duda-holokauszt-emleknap

  • Gabriel
    2023 január 26
    10:13 du.

    https://www.youtube.com/watch?v=QpXLYG00T3c&list=RDQpXLYG00T3c&start_radio=1&rv=QpXLYG00T3c&t=44

    élő adás mind fiatalok és Bernstein a szokásos égbe visz, de

    amiért ezt ide teszem, ez ugye a gyászmise de Verdi!
    és a rengeteg hangos és haragos hangzat közben elhangzik az, amiért Verdi megírta a művet!!!
    az Agnus Dei tételben megszólal az abszolút csend, az a csend ami akkor szól amikor megállunk a szerettünk koporsója mellett a koporsó még fedetlen és olyan élethű??? és akkor -ha igazán szerettük megszólal bennünk a „pie jesú” könyörűlj Uram Kyrie azaz a mindenek URA

    itt a többit rátok bízom

    a felvétel kicsit zajos de minden benne van

  • szakembereknek akik partitúrából kísérik
    nem az Agnus Dei Lacrimosa

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2023 január 26 3:50 du.

    „” Lehet hogy én vagyok túl buta és korszerűtlen, de még a 44 év valóban “átkostól” sem volt ekkora hányingerem! „”

    Egyetertunk. A mar emlitett aszodi nevelointezetbol megszokott ciganygyerek tortenetebol csak ismetelni tudom, hogy egyre inkabb az a gyanum, hogy annak idejen a Szu-ba kellett volna szokni.
    Oroszorszag se jo, de ehhez kepest a Paradicsom.

    .
    Andrew_s 2023 január 26 6:08 du.

    ” Alkalmasint tudható, hogy anno a t-sorozat esedékes példányát a Tigrisek, és gyenge pontjaik megismerését követően alakították ki. ”

    Mindnek sok a gyenge pontja. Minel erosebb a pancelja, annal lassabb es annal tobb uzemanyag kell hozza.
    A teteje es alja mindnek gyatra. Az izraeliek is a „nehez modon” tanultak, amikor egy utszeli beasott bomba szetkurt egy Merkavat, pedig nem is kozvetlen alatta robbant.
    Ma meg mar gyartanak olyan szeretetcsomagot, ami bekuszik a tank ala es ott robban fel.

    Szerintem ez mind csupan acelkoporso egy olyan haboru eseten, amikor a masik fel is vissza tud loni.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2023 január 26 10:13 du.

    „” A sok, már a megszokotton túl elhangzott a “judeó-fasiszta” kifejezés – ugyan rajtam keresztül de ugy általában a hazafias zsidóságnak (vagy talán valamennyi ortodox-zsidósásagnak) cimezve. „”

    „… Amit sajnos minden zsidó nagyon is megért: BÜDÖS ZSIDÓ ”

    Nemtom, csak sejtem, hogy kirol lehet szo. Nemtom, mert attol a bizonyostol csak akkor olvasok, ha valaki van olyan mazochista, hogy elolvassa a bunkosagait es valaszol is neki. (Illetve, elnezest, van aki nem mazochista, hanem hasonszoru es elvezi a bugyuta bunkosagokat.)

    De nem ertelek Gabriel, milyafrancnak olvasod el amit ir?
    Ki kell kerulni, es kesz.

  • BrunszvikTeri

    Kedves Kommenttársak !

    Olvasva az itt sorakozó „szakvélemenyeket”, erősen kitűnik, hogy sok műszaki-szaki „szerző” (tiszelet.a kiv.: pl.Endre, v. Elemérnek-nek) mennyire el tud mélyülni a FELSZÍN, a . l a k k, illetve a . p r o p a g a n d a . diktálta semmi VAKARGATÁSÁBAN. Abban tudniillik, hogy melyik tank mire képes, meg mit hogyan és hová, vagy kit is lő ki pontosabban…
    Aheelyett, hogy azt vizsgálgatnák, hogy ki gyárt több kritikus tömeget az arzenál feltöltéséhez.

    Holott az egész átláthatatlannak tűnő gabaj mögött nem is oly mélyen a „CUI PRODEST” valósága sző elsötétítő függönyt: vagyis az amerikai (- stb)

    . H A D I I P A R I-G A Z D A S Á G I-K O M P L E X U M .

    szövevényes hálója. Az a hivatalosan soha(!) meg nem alakult szervezet, amelynek láthatatlan tisztségviselőit – érdekelt fegyver és kf.hadikellék stb. gyártókat és állami potentátokat – megnevezve még senki sem látta, tehát e . K U L C S P O Z Í C I Ó R A . őket meg sem választotta, ám . H A T Á S U K A T . az emberiség (különösen a II.VH. lezárta óta) immár 70 éve csak érzi, de rá mutatni nem senki sem tud, mert láthatatlan, mint egy kozmikus FEKETE LYUK…

    Gigászi mérete által csupán gravitációs erőterénél fogva kihat az U S A gazdaság legapróbb szegletére is. Nemcsak az iparra, vagy a kereskedelemre, de e fantom hatalmas „tömegétől” meghajlított – eltorzított – téren* keresztül az egész államapparátus, benne a Külügy működésére is, s ezen keresztül a külföldi kapcsolatokra és az ott folytatott permanens politikai propagandára is visszavonhatatlan’, torzítólag hat.

    Tudniillik, a . H I D E G H Á B O R Ú . megszűntével az U S A gazdaság elvesztette a világ . L E G N A G Y O B B . G A Z D A S Á G I . forrását, a >l’art pour l’art fegyverüzletet< a kifejlett amerikai tőkés militarizmus alapértelmét a szovjet-ellenes ideológia színterét.

    Ma sincs az a szektor (pl.a médiától a filmiparig) és távoli táj amely mentesülne az amerikai Hadipari-Gazdasági-Komplexum hazafias hangzatú és főleg fiktív, az Államot, a költségvetést . p u m p o l ó . igényblöffjeitől, és az általa gerjesztett és terjesztett hazug és hamis propaganda-áradatától.

    Az Ukrajnának szánt Abramsokat, a német Leopárdokat, de a brit Challenger 2-ők is, végsősoron annak a goebbelsi sandaságnak lesznek köszönhetők, amely a hidegháború összeomlásától kezdve, a szovjet-veszély hazugságát lassan átkonvertálta egy nacionalista orosz-veszély hazug ideológiájává. (A mai filmeekben filmekben már minden gonosztevő orosz akcentussal beszél).

    Mert inden tőkés nagyhatalom abban érdekelt, hogy – mostmár – ezen túl Oroszország szolgáltasson neki bármiféle OKOT a gyorsított fegyvergyártásra, illetve a Military-Complex** hidegháborús felvirágoztatására… Ez így lett kitalálva, hisz' a rendszerváltás után, amikor Oroszország hiába ajánlotta belépését a NATO-ba, amire az illetékesek mégcsak nem is reagáltak… Ennek gyümölcse az orosz-ukrán háború is. Többekközt az "uszítás rohadt narancsa"… 🙁

    Üdvözve legyetek!
    BrunszvikTeri
    `

    `

    * metaphor: von Einstein általános relativitás elmélete 😀
    ** Military Complex meghatározás: von USA-president Eisenhower

  • t. Tercsi!
    .

    Minden esetre , jelenleg

    A MILITARY K O M P L E X

    DÖRZSÖLHETI MOCSKOS KEZÉT

    Nekik X tank is jó üzlet.

  • BrunsvickTeréz

    Hiába, ezek az államnak már eladott ! [rásózott] fegyverek a leg- és leg-és legtisztább profitot szülték meg pláne, ha azt 10ezer kilóméterrel odébb, még . s z é t . i s . l ö v e t i k. Legalább jöhet az újabb megrendelés ! – ÉS CSÖKKEN A MUNKANÉLKÜLISÉG IS… DE MECCSODA MÉRLEG EGYENSÚLY!

    Ha én fegyvergyáros lennék, én is csak távoli háborús exportra gyártanék gyilkológépeket. Akkor Floridában akarnék egy palotát venni. Hány tank, vagy hány gépkarabély, vagy légibomba vagy micsoda szükséges egy ilyen megszerzéséhez…

    Jah kérem a nagyven százalék nemzeti vagyont tulajdonló 1%-nak is meg kell valamiből élnie… 😀 – Vagy talán polgári, kézi, maroklőfegyver gyártása biztosabb biznisz lenne ?!

    Azt sem tudjuk, hogy az USA belföldi fegyverlobbi talán bele tartozik a hadipari-gazdasági-komplxumba, mert az is óriási militarista propagandát folytat az >amerikaiak elemi jogáért<, miközben iskolákban, parkokban, bevásárlóközpontokban ezekkel halomra lövik az ország színe-javát… Én évi átlag, 3-4000 áldozatról tudok. Lehet, hogy ez a . t á r a . lenne a nemes ügy érdekében ??? Vagy, hadd hulljon a férgese…? Nemmondom…

  • Geyza
    2023 január 27
    12:27 du.

    érintve érzem magam, tehát:

    #1. kérdésem neked: melyik szám nagyobb?
    786 543 293 avagy
    5 871 654 912

    #2.: a Föld lakossága 8 000 000 000 +/-100 000 000

    #3.: meg lehet e enni a sok hadiipari terméket, és ha igen
    milyen salátát és köretet javasolsz hozzá?

    #4.: az € mikor mingyua be az unalmast amivel a NATO is mexünik és a kis barátod aki bidén pisil fizetheti egyedül a cehhet, ráadásul senki sem vesz madárijesztőket, kidobott pénz

    #5.: akkor honnan fognak lopni amiből eddig ingyen éltek kivéve azt a néhány százezer nemzeti hőst aki fej és láb meg karvesztve csúszmász haza ahol elfelejtik mert pénzéfrt volt nemzeti hős

    mindez egy dilemma része

  • BENDEGUZ
    2023 január 27
    1:32 du.

    Élve és remélve…

  • Orsós Elemér
    2023 január 27
    1:40 du.

    Jobb lenne barátom,
    ha inkább megmaradnál a flex-kézicsiszológépek
    szakértésénel.Abban jónak láttalak.Ne cseszd el a renomét hehe

  • SzundiMandi
    2023 január 27
    2:05 du.

    Népirtás? Uggyan..
    Az ilyesmi sohasem zavarta
    sem a szélsőjobbot, sem pedig a szélsőbalt.

    Az egyik fröcsög a világ normálisabb felére,
    a másik meg csak a katonai-ipari-komplexusáról tud sírdogálni

  • Orsós Elemér
    2023 január 27
    1:40 du.

    Naaa jóffan öreg, mégis meg hányom-vetem veled ezt a Varsói-szerződés kontra NATO kérdést.
    Egy mondat erejéig és azt is csak azért mert jómultkorjában olyan jól eltársalogtunk a flex-gépek mélylélektanáról.

    Tehát kérem:

    Oroszországnak nincsen szüksége -a jelek szerint- Marxista világnézetre ahhoz, hogy folytassa a kisebb nemzetek ellenében a világhatalmi törekvéseit, akár erőszakkal is.

    Na még egy mondat ott egye a fene…

    Csak most már nem nevezik a „szomszéd nép munkásosztályának elvtársi-baráti megsegítésének” .

    Még egy harmadik, de télleg az uccsó mert nagyon únlak :

    Mikor régen Roni Régen szanálta a Szovjetúniót, egy párt-főmufti azt találta nyilatkozni (magyarrádióban hallottam anno)
    hogy idézem : ” minket mindig megpróbálnak tönkretenni és mindig szorult helyzetbe kerülünk, de OROSZ FÖLDANYÁCSKA EDDIG IS MINDIG ÖSSSZESZDTE MAGÁT és végül mindig győztesen kerültünk ki a bajból és most sem lesz ez másképp” ….. no comment.

  • BrunszvikTeri
    2023 január 28
    4:23 de.
    https://www.youtube.com/watch?v=qi32XDKkEdw

    a világ csodálatos és???
    de az emberi élet véges ha mindenki bele is pistul

    és Dudamel a mai nagy világsztár elvezényli
    én

    a partiturám ból követem másfél liter vörös bor után
    ez a mai világhelyzet!!!

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2023 január 27
    2:05 du.

    És szerinted e két felettébb lelkes ukránseggnyalonc most miért feletkezett meg a néhai banderista náci ukrán köztársaság galiciai zsidók és lengyelek ellen elkövetett -még a német nácikat is túllihegő- lelkes és kegyetlen népírtásairól és arról, hogy .elenszkij elitalakulatai sztyepan bandera jelképei alatt újra legálisan harcolhatnak és legtöbb ölni megtagadó baka tőlük kapja az öngyilkos hátba lövéseket?! Tán nem csak valami nagyhatalmak által kecsegtetett zsíros határ revizió reményében néznek el ezen „kicsinységek” felett?

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 január 27 1:08 du.

    “ múltkor azt írtad, hogy a Trockij az a CIA fizetett bérence volt és a Lenin is “

    És? (De nem a CIA, hanem a Wall Street elvtarsai.)

    .
    Ródeo11 2023 január 27 12:46 du.

    “mindenki annak arányában részesül a közösből amennyit oda betett! ez a szocializmus alaptörvénye Marx!”

    Tehat, aki nem tett be semmit a kozosbe (a kozosen termelt profitba) az semmit sem kap. Mas szavakkal szolva a kommunista parlament taps-bajnokai, akik tapsikalason kivul semmit sem csinalnak, az orvosok, apolonok, tanarok, rendorok, katonak … stb… a marxi teologia szerint egy vasat sem kapnak. Nem rossz! Koldulniuk szabad? Vagy lopniuk kell, amig agyon nem verik oket? 😊
    Hogy tudsz ennyi butasagot osszehordani?

    “a többi az elemi iskolai számtan, amiben nem vagy otthonos!
    méghogy direkt hagytad benne? Bruha”

    Igen, azert hagytam benne, mert a szellemi mattot kapottak helyesirasi es egyeb hibakba kotnek bele, ahelyett, hogy a vita targyaval foglalkoznanak. Te is ilyen tipusu vagy, ami eleg sokat elarul rolad.

    “ tehát overhead számaid szerint HUF {vagy Fakauri} 2550 re neked kell kiszámolnod, hogy az aktuális és a jövőbeli piaci viszonyok alapján és a konkurenciát is kilőni mennyi profitot teszel rá? ”

    Masrol beszelsz, mert nem tudod megmondani, hogy mikent van kizsakmanyolva a munkas, ha nem a munkaberet tartom vissza, hanem az alapanyagok arara teszek extrat a profit erdekeben. Az extra profit erteket annak figyelembevetelevel hatarozom meg, ami szerintem jok, teljesen mindegy mik azok.

    Megegyszer: A kerdes az volt, hogy mikent van “kizsakmanyolva” a munkas, ha a “kapitalista” nem a munkabere egy reszet tartja vissza, hanem az alapanyagok arara tesz extrat es ugy adja el a termeket a profit erdekeben? Tudsz erre is valaszolni, vagy mattot kaptal?

    De ha mar itt tartunk, talan meg tudod mondani azt is, hogy pontosan mennyi is a munka erteke.
    Azt is erdekes lenne tudni, hogy szerinted minden munka egyenlo erteku-e, es ha igen, ha nem, miert?

    “ egyébként Fekete János akkor is nagy ember volt ha te le akarod rángatni a porba az összes többivel együtt ”

    Megnott 2 meteresre? Mert en csak annyit tudok rola, hogy o intezte el Magyarorszag teljes eladositasat. No es mellesleg abbol volt “gulyas-kommunizmus” Magyarorszagon, amig ossze nem omlott a kartyavar.

    “ szóval a profitshare az nem olyan óvodás homokozós számtan mint amit te friss óvodásként ide betoltál hanem integrál meg egy 8 ismeretlenes egyenletrendszer folyamatos megoldása egy jó kis alfanumerikus komputer programmal {az enyémet otthon felejtettem, de ha kéred elküldöm én csináltam mátrix rendszerben} ”

    En szivesen hinnek neked, de egyreszt nem tamasztottad ezt ala semmivel, igy tehat csak bemutattad igazabol ki vagy es mihez ertesz.
    Masreszt pedig adnek neked egy ujabb peldat: Megint csunya-ronda-gonosz “kapitalista” vagyok, es a gyaramban eloallitott profit egy honapban 11 millio dollar. Ebbol kiveszek magamnak penzehes “kapitalista” modjara 1 milliot, majd a maradek 10 milliot a 2000 munkasomnak szetosztom, amivel atlagban 5000 dollart fizetek nekik fizeteskent es egyeb juttatasokkent.
    Szamtanilag: (11 000 000 – 1 000 000) / 2000 = 5 000. (Most is van szamtani hiba, vagy tudsz valaszolni a kovetkezo kerdesre?)
    Mutasd mar meg nekem kis butanak hol van ebben [ (11 000 000 – 1 000 000) / 2000 = 5 000. ] integral es 8 ismeretlenes egyenlet? Nem is beszelve alfanumerikus programokrol… 😊
    Ha meg nem tudod bemutatni, akkor inkabb igyal kevesebbet, hatha akkor kevesebbet fogsz abrandozni arrol, hogy neked milyen jo sorod volt a rabszolgatarto Magyarorszagon, es hanyszaz orszagban eltel evtizedekig.

  • Succubus Lilith

    Geyza 2023 január 27 12:27 du.

    ” Nem szívesen állok le veled bájologni, mert nem vagy partner a vitában. ”

    Ne izgulj, nekem meg hanyingerem van a koponyegforgatoktol. Azt meg hogy „vita” nem tudod mi.

    ” A jelek ara utalnak hogy Ukrajna is rendelkezik bizonyos mennyiségű atomfegyverrel. ”

    Ha igaz is lenne, semmire sem mennek vele.

    Zelenszkij es a hulyesegei nem mervadoak. O is csak egy ocska propagandista, de legalabb ot meg lehet erteni.

    Ha pedig kicsit odafigyeltel volna arra, amit az orosz hadvezetes tett idaig, lathattad volna, hogy az orosz nem akarja nagy mertekben megritkitani az ukran lakossagot, foleg nem ha az egeszet el akarjak foglalni.

    Amikor Putyin Atyuska atomhaborut emlit nem Ukrajnara gondol, hanem a megbizoidra a CIA-tol.

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2023 január 27 12:31 du.

    ” Senki nem lehet gyárilag ennyire érthetetlen! ”

    Nana! Mikor Aszodrol a szuleim (velem egyutt) elkoltoztek egy fejer-megyei kis faluba az ev szeptembereben a 4 osztalyt kezdtem ott. Az egyik osztalytarsam egy 15 eves lany volt, es szokas szerint az ev vegen megint megbukott. Viszont onnantol mar nem kellett tovabb iskolaba jarnia.
    Bar meg kell hagyni, hogy Bendeguz testver neha belead apait-anyait, hogy tultegyen azon a szinten is… lefele. 🙂

    .
    Orsós Elemér 2023 január 27 1:40 du.

    ” Nem a Budapesti Egyezménnyel van a legnagyobb probléma, hanem azzal, hogy a Varsói Szerződés egyoldalú megszüntettetésével a NATOnak abszolut nincs létjogosultsága …”

    Ez igaz, de a masik nagy huncutsag a Minszki Egyezmeny figyelmen kivul hagyasa volt. Azt sem az oroszok szegtek meg.

  • Succubus Lilith

    SzundiMandi 2023 január 27 2:05 du.

    ” Nyilvánvalóan karba tett kézzel kellene néznie minden államnak, hogy putyin porig rombolja egy szuverén állam szomszédját, lakóházakat, gyerekeket, nőket, öregeket, polgári lakosokat erőszakol és gyilkol. ”

    Nem kene mindent elhinni, amit az amerikai es ukran naci propganda mond.

    ” Szégyeljétek magatokat náci, oroszbérencek! ”

    Ezt pont te irod, aki az ukran nacik propagandajat tolod itt?

  • Ródeo11
    2023 január 27
    12:21 du.
    Ehhez tedd hozzá, hogy a spanyol Leopardokat előbb össze kell rakni, hogy egyáltalán lábra tudjanak állni.

  • BENDEGUZ
    2023 január 27
    1:32 du.

    Kár, hogy nem olvastad anno a másik oldal híreit is. Abból kiderül, hogy az Abrams ugyan jó tank, öszkomforttal, légkondival, és mp3 lejátszóval. Csak mindez villanyt eszik. Ami viszont addig van, amíg üzemanyag is van.
    Ergo, miután az Abrams-okat mozgásképtelenné tették (lánctalp-rombolás, homokcsapda, bármi), pár óra elteltével a legénység vagy kimászott belőlük maguktól, vagy belepusztultak (szó szerint). Lévén a fémkaszniban elég gyorsan eljutott a 40+ C-ig a hőmérséklet a napon.

  • BrunszvikTeri
    2023 január 28
    4:23 de.

    A háború kitörésekor (2022/02/24) írtak
    „a háborúkat, noha eszmék nevében indítják sokszor, a gazdasági előnyök sem kicsit szokták befolyásolni. Valamint az ezek érvényesítéséért folyó politikát, az ezt képviselő politikusok.”
    https://endresy.blogspot.com/2022/02/oroszorszag-nyugatnak-indult-cui.html
    Meggyőződésem, hogy nincs itt szó semmi másról, mint csilliárdos üzletről.
    Feltéve, ha sikerül megúszni a 3. vh.-t.

  • BENDEGUZ
    2023 január 25
    1:03 du.

    A fegyverszünet kérdésben okvetlenül kérdezd meg Biden-t, hogy egy éve januárban miért fegyvereket küldött a krími helyzet megoldását jelentő béketárgyalók helyett.

  • Succubus Lilith
    2023 január 28
    10:18 du.

    Lilike, nagy nehézségek árán elolvastam, az égadta világon semmi értelmes nincs benne, de assziszed, maraggy ezzel a hiteddel, mert ha nem az megárthat

    vitára méltatlan szennyirodalom amit ide toltál, és még véletlenül sem igaz!!!

    megjegyzésem: a munkabér az az önköltség {overhead} szerves része, és égadta világon semmi köze sincs a profithoz, pláne nem az extra profithoz, amit a profittulajdonos nem oszt el, hanem hazahorgya {mindez közgazdasági kiscsoportos óvodai tananyag}

    azért ugye nem kell aggódnom miattad? ennyi izé már ártalmas?

  • Andrew_s
    2023 január 29
    7:12 de.

    kösz, még sok tréfa van ezzel kapcsolatban, most olvastam egy nagyon hosszú elemzést amit a RAND készített legfelső szintű felhasználásra, röviden:
    gondoljuk meg elvtársak? mi kell nekünk? a teljes államcsőd a teljes gazdaság exponenciális gyorsulással való tolatásával zamatosítva, vagy elénekelni a kis régi magyar kuplét:
    pá kis aranyom pá, most elhagyom pá és masnit kötni rá és elküldeni zselének és társainak, 20 év agganyisztány sem volt akármi de ott legalább voltak mákföldek és vámmentes szállítás, de mi van „ott” ahová borogattyuk a nekünk magunknak is hiányzót
    a többit te jobban tudod

    üdv.:

  • Orsós Elemér

    Succubus Lilith
    2023 január 28
    10:38 du.

    Bájos kis osztálytársad valószínű sem buta, csak rettentő lusta lehetett, mert a mi időnkben a nagyon butákat a gyógypedagógiai osztályokba járatták, viszont Bendi meg nagyon okos lehet, mert megingathatatlan következetességgel tudja játszani a hülyét, ami dicséretes! 😀

  • Orsós Elemér, 2023 január 28, 5:27 du.

    Ti pedig putyin- és bayerseggnyaloncok vajon mégis miért felejtkeztek el Kamenyec-podolszkijról, a 1944-es zsidó származású magyar állampolgárok haláltáborokba deportálásáról és a nyilas elvbarátaid mindennapos dunaparti lövöldözéseiről, vagy csak úgy általában arról a tengernyi jóról amit kaptunk szovjet-orosz megbonthatatlan barátainktól 1849 és 1989 között?
    Az érveid alapján teljesen jogosan jöhetnének koncolgatni, erőszakolgatni ide tündérországba is orosz testvéreid.
    Egy jóideje a hozzászólásaid alapján sokkal jobban állna neked valamilyen mihazánkos, torockais nick, rasszista kommenteiddel szegény O. Elemér emlékét taposod.

    Kizárólag putyinista (nerfaros) féknyúzon élő Lilike talán oroszul már bizonyára jobban menne a szövegértés.

    Szóval Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából elmondott nyilvános beszéde lenne szerinted „az ukran nacik propagandaja”??? Aki amúgy nem is olyan rég még imádott viktorod legjobb elvbarátja volt (természetesen vlagyimir vlagyimirovics után)!

  • Succubus Lilith
    2023 január 28
    10:42 du.

    Látom széntablettákon élsz,
    csak nem alul hanem felül folyik ki belőled a matéria

  • Andrew_s
    2023 január 29
    7:12 de.

    mindig arra a hírre kell figyelni amit el akarnak hallgatni! a gyertya alatt mindig tök sötét van!

    ott a Donbasz -ban és környékén „Titani” harc folyik, mert ha miután brazil és argentina és a dél és középamerikai államok sem adnak nem csak lőszert nem de az ottani Titán-t sem aggyák , € nak és a süsünek nincs! kell nekik vagy az egész rongybicikli belepedálozik a történelem szemétládájába és magára csapja a fedelét?
    tehát a titán lehánykori neve demokrácia és rule based order {ezutóbbit az sem tudja mit jelent aki kitalálta, azért találta ki}

    közben Pfizer leleplezte saját magát új marketing stratégiája van vax eladásra: mutánsokat gyárt laborban ez: mainstream media news

  • Geyza
    2023 január 28
    4:51 du.

    hogy vagy?

    Valószínűleg a legnagyobb kenyér, amit 2023-ban sütnek, az a hatalmas NATO mítoszának lebontása. Bármely komoly katonai elemző, köztük sokan az Egyesült Államokban, tudják, hogy az orosz hadsereg és hadiipari komplexum manapság sokkal jobb rendszert képvisel, mint a holtfegyverzett Szovjetunió, az Egyesült Államok és a mai NATO többi tagja. A végső csapás egy esetleges Németország-EU-Oroszország-Kína szövetségre – az USA ukrajnai proxyháborújának valódi oka – nem a nyugati tervezők nedves álmai szerint alakul.

  • Andrew_s
    2023 január 29
    7:12 de.

    az jutott eszembe, hogy a 80 + éve „megesett” fagyi most megint visszanyal? és a németek sohasem fognak felébredni abból, hogy anno kizárólagosan csakis ők lehettek bűnösök és ez ma hatványozottan mutatkozik a mindennapjaikban! ez a doktrínér nevelés és államberendezkedés eredményeképpen öngerjesztővé vált ami önmegsemmisítés…
    mi lenne ha írnál egy erről szóló nekrológot a valaha volt nagy német kultúráról a Niebelung Tetralógia alapján ami tökéletesen lefesti az egészet és hogy a nagy filmipar képes volt egy gyermeteg Lord of the Rings-et kreálni belőle sok hamis könnyel és anélkül a végeredmény nélkül ami a Tetralógiában befejezi „az ügyet” kiönt a Rajna és elmossa a hamvakat
    mindez tizenhat és fél óra csodálatos zene és borotvaéles szövegek amik megértése Homéroszi mélységekbe mutat…,
    megteszed e?

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    T.B.Terézia
    2023.I.28.4:23
    és T.Andrew_s

    Jól írja a lényeget, ami véletlenül sem a >jótékony tankok< harcképessége, pontossága és állóképessége, hanem az, azok a szervezetek, amelyek ezek szállítását nemcsak lehetővé teszik, de a létrejöttükben is kulcsszerepet játszanak és játszottak 70 éven át.

    Az önjáró K a t o n a i-G a z d a s á g i-K o m p l e x u m,
    mint utal is rá, a II.Világháború óta USA – Pearl Harbor – hadiszerencséje* folytán extrém mód' megszázszorozódott amerikai GDP-jén alapozott, azaz az akkor valóban indokolt fegyvergyártás hozadékára alapozott öngerjesztő, főnix szervezet lényege ez, hogy a fegyverarzenál ne terheljék a raktárakat, a puskapor ne töltse ki fölöslegesen a hordókat, hanem az erre fenn-és e-célból kitartott abszolúte fölösleges bakafántok, és az állami, bel és külügyi bürokraták és médiakapcsolataik csináljanak okot a gyilkológépezet mozgásba-hozásához, az avuló készletek mind gyakoribb háborús "selejtezéséhez", illetve még újabb (állami) készletek legyártásához.

    Mindez logikusan csak a termelőeszközök magántulajdonán alapuló gyilok-gyártókapacitás kizárólagos érdeke, melynek termékeire az állam olyan biztos vevő, amely ennek deficit ódiumát hazafias jelszavakkal alátámasztva, persze nem utolsósorban költségvetési és könyvelési trükkökkel bármikor, és bárhol magára képes venni. úgy, hogy ennek a fikciónak, mint indoknak senki nem képes – v. nem is akar – a nyomára bukkanni.

    Márpedig a militarista deficit forrása csak a fegyverek útjának a végén, a harcokban elhasznált, szétlőtt, vagy tönkretett pl. tankok és az általuk fasírthússá pépesítet ellenség éságyűtöltelék saját harcos ""emberanyagon"" kérhető számon. Annak pedig lehetetlen utánajárni.

    E gazdasági, katonai és politikai komplexum mára már pókháló, v. méginkább polipszerűen szövi át az egész U S A gazdaságot és állam szövedékét aképp', hogy szerkezetét és működését, csak a bennfentes képes, az is csak részben átlátni. Mely működésen függ az egész éves gazdasági "eredmény"…
    .

    .

    * Pearl Harbor nélkül USA nem lép be a h-ba, és elesik ettől gigászi hadigyártói bevételtől, amire a következő 70 év is épül és a továbbiakat is megalapozza. – Millió élet árán.

  • ANDY;
    Kik a „beketargyaloid”????

    Hjalando Putin a fegyverszunetre?

    Tgadhatalanul, csuopan az Ukran varosok lakonegyedeit es az eromeveket bombazza!

    De miert tamogatjatok az agreszijat????

    Putin a sajat veget dontotte haborujaval.

    Vajon miert keptelen vagy meg Marx atyad szavaira sem emlekezni?

    S mit velnel, mi fog jonni Putin vertestvered utan????

    A regi stalinizmusod, vagy valami demokratikus kialakuklas majd?

    Melyiket ohajtja az Orosz lakossag, sot meg a hadserege es tabornokai is????

    A MULT elmult orokke Andy, a ti multatok soha tobbe nem fog eletre kelni. Meg a Moszkvaiak sem ohajtjak, nem is emlitve az Orosz hadsereget.

    Fujhatjatok a regi ostba marha propagandaitokat onmagatoknak, senki mas nem vesszi komolyan azt ma!!!!!!!

    SZATMARI;

    Mifele „fegyvergyara”ra hivatkozol?

    A Tula-i fegyvergyar egy billio AK 47-t arult vilagszerte.

    A legi-ipar az barmifele repuloket es rocketakat, urhakjokjat keszit.

    A nehez-fegyvereket az autoipari uzem kesziti. Mint ottan a „tractor-gyarak keszitettek a T-34 es mind a Stalineceket.

    A kezifegyverek, amiket a lakosssag szabadon vasarol a legtobbje Kinabol szallitva.
    Miert nem vadolod a kinai Kommunista Partot azert?
    Csupan mert a USA-ban van szbad fegyvertartasi joga a lkossagnak?
    Vajon miert nem letezik semmi alapvato joga a lakossagnak a szeretett szocialiast hazatokban?

    Ha elhiszed a PROFIT-ot a fegyvergyartason , miert nem kattintod azok business adatait?

    Miert exportaljak elvtarsaid a fegyvereket az amerikai lokossag szmara?

    Igen gyanitom, hogy Te is mint a tobbi pufalykasok , nem csupan az ostbasaig alapjan, hanem gazembersegeikbol eredoen okadjak gyulokodo vadaikat.

    Gyuloleteiknek az alpja csupan a gazemberseg az indito alapja.

    Miert soha, semmire nem adtok valaszt, ertve adatokat es tenyeket, a gyalazasok es hazugsagok hianyaban?????

    Egyszeruen mert az nem letezik.

    Eladtatok lelketeket a satan-nak, ha volt valah is lelketek.
    Maskent soha nem lettek volna a Kremlin janicsatjai, besugok, pufalykasok es nemzetetek aruloi!!!!!!

    Gollner professor fejen utotte a szeget, hogy „szegyenfolt vagytok Abraham utodainak”, de meg a Hagar es Keturah altal szulottek koztt is !!!!!!

    MAS;
    Valosag a mondas, hogy a gazdasagi elorehaladas a szellemi elorehaladast is hozza.

    Kina, ma, eloszor tortenelmukben, hogy a lakossag szma csokkent, az 1500 milliorol az 1400 milliora.
    Meg a tobb evtizedes kenyszeritett elo-abordalasok ellenere is novekedett.
    De ma a part KB-je engedi csladoknak a 2, sot a 3 gyermek szuleset is.
    S mibd annak dacara a lakossag szama csokkent!

    Remleve a szellemi elorehaladasuk is folytatodik, s demokratozalodas lessz a kovetkezo lepesuk.

    Minden survey-k alpajan , minden Kinai fital a USA-ba rmel ha nem elni is, de latogatni oda.
    Mit velennek mind a pufalykasok MIERT ?

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2023 január 29
    4:57 du.

    „Szóval Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából elmondott nyilvános beszéde lenne szerinted “az ukran nacik propagandaja???”

    Nem, nem „az ukrán nácik propagandája”, hanem a lengyelek alattomos kettősmércés ukránfelmentő védőbeszéde ez a számítóan kihagyásos, hogy ne legyen feltűnő a sunyi seggnyalásuk, mert már megint azt hiszik -mint a II. világháború előtt is- hogy egy kis angolsszászoknak tett behódolásért- majd egy szerintük jogos és zsíros területi revizió üti a becsületes markukat! (Pedig ugyanúgy pofára fognak esni!)
    Persze az is egy oltári nagy külömbség a seggnyaloncok között, hogy míg a lengyelek háborúért, addig a magyarok békéért acsarkodnak, egyik hős golyófogónak szánja a fiait, míg a másik az imádott unokái édesapjának! És elég szomorú, hogy a „civilizált” nyugat kapzsi atlanti érdekekért simán csak kálónak veszi ennek az Európának abszolut értelmetlen proxi háborúnak az elherdált, jobb sorsra érdemes ukrán és orosz életeit!
    Ja és jobb érvek híján -még ha nehezedre is esik- jó szokásod szerint ne forgasd ki a szavaimat, ne kenj fel hamis jelzőkkel vagy ne fogj rám olyanokat, amiket nem is mondtam, mert a hamis putyin- és báyerseggnyaloncozásodért esetleg teljesen véletlenül ledemensbájdenseggnyaloncozlak!

  • BENDEGUZ
    2023 január 30
    1:59 du.
    grizi, a bugyutaságod égig ér!
    a XIX. század legnagyobb olasz zeneszerzője Giuseppe Verdi {többek között}
    megírta az Aida operát…
    bizonyos vagyok benne, számodra a terra incógnita!!!
    viszont az operában a megtámadott ország királylánya végzetes szerelembe zuhan a megtámadott parancsnokkal!
    és elárúlja hazáját mikor megsúgja Radames nek, hogy az egyiptomi seregek Del Nilo de Nápata -nál sorakoznak és várnak végső csapásra…
    minta történelemben mindig!!! kivétel nincs!!! {ha még jobban bele is dilizel} legyőzik az ellent és rabláncon viszik a hadvezért a papok elé akik sziklasírba temetve élve ítélik mert a hazaárulásnak ez a törvényes büntetése!
    Aida beoson a sziklasírba és együtt halnak meg

    ez az emberiség tragédiája
    és akkor Bellini Norma pontosan ugyanaz a migrácsos helyzet, hazaárulás emberi érzelmekből kifolyólag stb
    itt álljon emlékül ÖRÖK EMLÉKÜL MONTSERRAT CABALLE ÉS JON VICKERS {A KANADAI GRIZZLI MEDVE BÉCS SZUPERSZTÁRJA}
    1974 l’Orange élő felvétel és azóta senkinek sem sikerült túlhaladni
    embernek kell meradni és nem grizinek a griziknek meg vannak számlálva a napjaik mert fölöslegesek!!!
    íme a mű:
    csak egy részlet, ima!!!

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 január 29 12:44 du.

    ” vitára méltatlan szennyirodalom amit ide toltál, és még véletlenül sem igaz!!! ”

    Ez igy szokott lenni, amikor valaki mattot kapott. 🙂
    Majd ha valami tenyszerut is tudsz mondani, akkor esetleg vitakepes leszel.

    ” megjegyzésem: a munkabér az az önköltség {overhead} szerves része, és égadta világon semmi köze sincs a profithoz …”

    Tehat aszondod, hogy Marx egy idiota volt, amikor azt allitotta, hogy az eleve elrendelten gonosz burzsujok az eleve elrendelten jo munkasokat a valodi munkaberuk reszleges visszatartasa utjan „zsakmanyoljak” ki. Mik is azok a „termelo erok?” 🙂

    Szoval szerinted is hulye volt Marx es Engels.
    Na vegre van valami, amiben egyetertunk. 🙂

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 január 29 12:59 du.

    „… 20 év agganyisztány sem volt akármi de ott legalább voltak mákföldek…”

    Na meg Kabul alatt vizben oldva kozel (magyarul ertve) 1 billio dollar erteku litium, amit 20 alatt volt is idejuk kitermelni.
    Nekem gyanus is, hogy azert hagytak ott az amerikai allampolgarokat a roppant gyors be’lelhuzas kozben.

    .
    Orsós Elemér 2023 január 29 4:37 du.

    ” Bájos kis osztálytársad valószínű sem buta, csak rettentő lusta lehetett, mert a mi időnkben a nagyon butákat a gyógypedagógiai osztályokba járatták, viszont Bendi meg nagyon okos lehet, mert megingathatatlan következetességgel tudja játszani a hülyét, ami dicséretes! 😀 ”

    Bendeguz testverunk diagnozisat tekintve egyetertunk.
    Abban is igazad van, hogy voltak gyogypedagogiai iskolak is, sot, Aszodon a Szonntag Lepcso Zenei Altalanos Iskola udvaranak a masik feleben allt egy sokkal kisebb epulet, es abba jartak az aszodi es a kornyekrol a fogyatekos gyerekek.
    En magam is meglepodtem, hogy abbol a fejer-megyei falubol nem kuldtek be Fehervarra a fogyatekos gyerekeket, de ez volt.
    A szoban forgo lany a masodik gyermeke volt a szuleinek, akik kozul az anyuka volt fogyatekos, az apuka egeszseges. Az elso lanyuk egeszseges volt, aztan az elso fiuk is fogyatekosan szuletett, mig a masodik fiu egeszsegesnek. Statisztikailag osszejott.
    Ez a fiatalabb fiu a baratom volt, bar a batyjaval is sokat rugtuk a bo”rt.

  • Succubus Lilith

    SzundiMandi 2023 január 29 4:57 du.

    ” Ti pedig putyin- és bayerseggnyaloncok vajon mégis miért felejtkeztek el Kamenyec-podolszkijról…”

    Nem akarlak elkeseriteni, de nem felejtettuk el azokat az esemenyeket sem. Csak tudod, ami square az fair. (Kitekerve az angol mondas.) 🙂
    Azt akarja jelenteni, hogy becsuletes es fair modon allunk hozza a kerdeshez.

    Ez nem jelenti azt, hogy imadjuk Putyin Atyuskat es az orosz vezetest, de ebben az esetben igen nehez lenne az oroszokat hibaztatni a haboruert.
    Ahhoz teljesen elfogultnak, vagy kizarolag az amerikai haborus es egyeb propagandan kupalodottnak kene lennunk.

    Olvasgass a temaban, hatha te is eszreveszed mirol van szo.

  • Bendegúz
    30.1:59
    /2.bekez.

    Szedd össze magad és vigyázz a ruhádra, mert még azt is összeokádod…

    Mert, hogy ki is gyűlölködik, azt csakis a te dühöngő borzadályodból lehet megtapasztalni. Tudniillik jómagam egyetlenegy szitokszót, átkot, vagy mocskolódást nem használtam és nem használok [ha mégis tudsz ilyet; kérlek idézd tőlem.] Dehát, „az kiabál, akinek a háza ég”…

    Én nem állítom, és nem is állítottam, hogy az oroszországi gazdasági rendszer ne lenne kapitalizmus, pontosabban oligacchikus kapitalizmus sőt, nagyon is az… És annak megfelelően működik. Nekik is van hadipari-gazdasági-komplexumuk, bár lehet, hogy nem annyira titkos háttérintézmény
    mint az U S A-beli polip…

    Azonban a világ >legfejlettebb< tőkés gazdasága és államrendszere – mert én ezt a jelzőt használtam – példának márcsak azért is megfelelőbb, mert a fejlődés útját e példa így mutatja meg az ezt a megfontolandó utat választott más olgári "demokráciák" számára is.

    Tudniillik, írják szaklapok, hogy ott nálatok egyre fokozódik a tőke koncentrációja, azaz egyre kevesebb kézben összpontosul hatalmas országotok vagyona. A lakosság 1%-a kezében vagyon 40%-a. Na, és mi ez, ha nem az oligarchikus kapitalizmus.

    Nem én, nem is Mi siklunk át kérdéseken, hanem éppen te, amikor a Dwight D.Eisenhower USA-elnök feltárta(!!!) HADIPARI-GAZDASÁGI-KOMPLEX gazdasági aduász, egy ma is fungáló, azaz a döntő szerepet játszó fantomon, hanem éppen Bendegúz nem akar, vagy képes választ adni ennek létére. – "Hallgatás beleegyezés"
    Az a helyzet Kedves Bendegúz, hogy épp maga az, aki nem képes választ adni a gazdaságtudomány feladta . e g z a k t . és . s z ü k s é g s z e r ű . kérdésekre, melyeket az élet akkor is felvet, amikor a világ már 30 éve ismét egypólusúvá lett, mert maguk usákok a világot ma is kétpólusúként kezelik, pedig már 3 évtizede rég messze jár a szocializmus…

    Tudod mit? Inkább odahaza vedd fel régi barna-inged ott Florida kies mocsarain, keresd föl a sátánt – a Pinocet-követő Bol'sonaro-t – túrista vízummal véletlenül épp ott nyaral nálatok. Az elnöki palota lerohanását épp most kiheverve, az U S Á-ban – és öleld meg őt. Ti ugyanis pont összeilletek…

    Szeretettel: szatmári

    Ui:
    K.Bende.még arra kérnélek, hogy kifogásaidat konkrétan, egyes témáimra kitérve – nem másokra kalandozva – és érzelemmentesen, finoman fogalmazd meg. Előre is köszönöm.

  • BENDEGUZ
    2023 január 30
    1:59 du.
    grizi, a bugyutaságod égig ér!
    a XIX. század legnagyobb olasz zeneszerzője Giuseppe Verdi {többek között}
    megírta az Aida operát…
    bizonyos vagyok benne, számodra a terra incógnita!!!
    viszont az operában a megtámadott ország királylánya végzetes szerelembe zuhan a megtámadó parancsnokkal!
    és elárúlja hazáját mikor megsúgja Radames nek, hogy az egyiptomi seregek Del Nilo de Nápata -nál sorakoznak és várnak végső csapásra…
    mint a történelemben mindig!!! kivétel nincs!!! {ha még jobban bele is dilizel} legyőzik az ellent és rabláncon viszik a hadvezért a papok elé akik sziklasírba élve eltemetésre ítélik mert a támadónak ez a törvényes büntetése!
    Aida beoson a sziklasírba és együtt halnak meg
    ez az emberiség tragédiája
    és akkor Bellini Norma pontosan ugyanaz a migrácsos helyzet, hazaárulás emberi érzelmekből kifolyólag stb
    itt álljon emlékül ÖRÖK EMLÉKÜL MONTSERRAT CABALLE ÉS JON VICKERS {A KANADAI GRIZZLI MEDVE BÉCS SZUPERSZTÁRJA}
    1974 l’Orange élő felvétel és azóta senkinek sem sikerült túlhaladni
    embernek kell meradni és nem grizinek a griziknek meg vannak számlálva a napjaik mert fölöslegesek!!!
    íme a mű:
    https://www.youtube.com/watch?v=wvBuCLjByaE

    csak egy részlet, ima!!!

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 január 30
    1:59 du.

    „ANDY;
    Kik a “beketargyaloid”????

    Hjalando Putin a fegyverszunetre?”

    Kedvenc patásod már a 2014. szeptember 5-i Minszki Megállapodások aláírásával is arra törekedett és azóta is folyamatosan, ám a másik három látens csatlósotok 8 éven keresztül „rafináltan” mindig kibújt előle! Ha nem hiszed, kérdezd meg a másik -most már őszinteségi rohamban szenvedő- jóságos Angela Merkel nevű nyugdíjas ügynökötöket! 😀
    Te itt egy nagyon hatásos pszihológiai fegyvernek bizonyulsz azzal, hogy képes vagy halálra röhögtetni hülyének beállított Fórumtársaidat, amivel kedvenc Kanadai Magyar Hirlapunk létét is fenyegeted! 😀 😀 😀

  • Orsós Elemér

    https://444.hu/2023/01/31/magyarorszag-mar-tok-utolso-az-eu-s-allamok-kozott-a-korrupcio-erzekelesi-indexen

    Rendben, fentieket sajnálattal és szégyenkezve elfogadom, D E az Eupópát félreirányító EU korrupciós botrányai a listában hol szerepelnek?! Azért az is érdekelne, hogy a Transparency International kinek a független civilszervezete?!

  • SzundiMandi
    2023 január 29
    4:57 du.
    Úgytűnik, máshol is vannak
    „politikai fenegyerekek”

    https://444.hu/2023/01/28/dnyipro-polgarmestere-hosszan-es-szenvedelyesen-kuldte-el-a-faszba-orbant-es-a-kormanyat

  • Kicsit erős a link, de megtalálható „ehyhítetteb” változatban is.

  • Nagyon erdekes, hogy csupan egyetlen egy hozzaszollonak jut eszebe az u.n.Budapesti Szerzodes, melynek alapjan ugy Moszkva mint Washington az alairoi Ukrajna semlegessegenek mes teruleti onalolossaganak a biztositasara.

    Moszkva azt MEGSZEGTE. HAZUG, csavargo, agressorok es verontok ,Slav vertestvereunknek es szomszedaiknak.

    De mind azok akikm azerert a USA-t vadoljak a „militAry industriAl complex” hazugsagaval, ha az valosag lenne is, hat nem PUTIN vertestveretek annak a szolgajava valt ugynoke?????

    Miert nem allitjatok hogy azon allitasaitok alApjan Putin jo szazalek jovedelmet szed zsebebe az altalatok alliottott fegyverkereskedoktol.

    Ami a WARSOI Szerzodes emlitoi allitanak az is HAZUGSAGOTOK.

    A szerzodest senki nem erintette, csupan a szerzodes tagajai es fo-inditoja TOBBE NEM LETEZIK.

    Amig a NATO JOGOSAN es gyakorlatilag szukseges Moszkva ismeteltagressioja miatt es ismetelt ATOM FENYEGETESEI MIATT.

    EMLEKEZZ szeretett Nikita vertestveretek szvaira, ha tudnatok persze, mint mondas volt; ” aki az ajtoja mogott toltott fegyvert tarat hazat vedeni az NEM AGRESSOR”!!!!!!

    Jogos onvedelem az ismetelt agressiok es fenyegetesekkel szemben JOGOS ONVEDELEM.
    Hasonloan segiteni embertarsaidat a kegyetlen veres katonai agressi eseteben is HUMANIS EMBERTARSI TETT!!!!

    Segitettek ti is valaha valakit ezen a Foldon????

    Mindeg csak raboltatok mint a piocak meg a sajat honfi-testvereiteket is.
    Az am az igazi szegyen es gyalazat!!!!

    P.S.
    A ti imadott Szoviet Uniotok a GDP-jenek 60%-t koltotte agressive hadi-celokra.
    Amig a USA a 10% alatt allandoan.

  • ANDY;

    A QUORA lapon talalhatsz MINDEN adatokat az ABRAM M1A1 tankon.

    Az mint a computer az abagus-hoz hasonlitva.
    Mind a Soviet tankok elpusztitasanak celjabol volt tervezve, s azt bizonyitotta az Obol-haboru eseteben.

    Mit gondolsz lehetne majd az eredmeny Ukrajnaban is????

    Miert irtam „szegeny Iraqi tankosok”???????

    Sjanald majd Ruszki testvereidet is Putin tankjaiban.

    Latsz 4-5 kilometerre????

    Az Abram 4-5 km. tavolsagbol pusztitja mind azokat, mielott meg legenysegeuk lathatna is hogy honnan jon pusztulasuk.

    Miert nem inkabb osztokelned Putin elvtarsadat a bekere??????

    Mind a KIZSAKMANYOLAS-t vitatoinak a mar lezert cikkekel.

    Ismetelt allitasaitok tisztan BIZONYITJA hogy SOHA eletetekben NEM produkaltatok semmi szuksegleti targyakat sem szolgaltatasokat a tarsadalaitok szmara!!!!!!

    Csuoan mint fizetett propagandistak, s azon alapon „ertelmisegeknek” veltetek magatokat.De a dolgozo magyar nep munkainak eredmenyeibol voltatok hizlalva a paretotok altal.

    Valojaban mint a piocak, szivtatok a dolgozo, termelo nepst.
    Teljes KIZSAKMANYOLOK voltatok mindeg a dolgozo nepnek, igazi verszivo piocak!!!!!

    Nem is emlitve mind a marhasagaitokat amiket itten meg ma is ismeteltek.

    Figyelemenkivul hagytatok, mind, minden allitasaitokban a LEG szuksegesebbet a termeles alapvaeto szuksegleteshez, s az ALAP-BEFEKTETESEK osszegeit.
    Mert Ti csak raboltatok azt a magyar neptol.

    Meg a szegeny falusi kovacs mester muhelyet is, meg orokolt kocsmajat is, fizetve SEMMIT azert.
    Tehat semmi BEFEKTETEST SOHA NEM TETTEK.

    Igen, hivatkozom „talalom” itten irott soraira, mert ti engem minden tenyek emlitesert HAZUG-nak es HULYE-nek neveztek.

    Nem hinnem ,hogy part-titkarnotoket le hazudoznatok es lehulyeznetek?!

    De MIT nyujtott Rakositok mind a lopott vagyonokbol termeltekkel?
    Nem jo letet , mert az „arany csirke” NEM tojta az „arany tojast” soha!!!!

    Es szgeny kirabolt kovacsmestert es kocsmarost havi 900 Forintert kenyszerittek dolgozni, amikor egy par gayatr magyar gyartmanyu cipo ezer Frint volt. Egy par jobb minosegu Csehszlovak cipo meg 3 ezer Forint.

    De akkor Rakosi MNB-je a US dollart 11 Forintb vette.
    Ami azt jelentei hogy egy par magyar vacak cipo 90 dollarbA kerult, a Hecs cipo meg 270 dollarba.

    Ma en vasarolok egy par csinos es kenyelmes ferfi cipot 9u.n „dress shoe” $ 16-30 -ig.
    De meg a sokszinu villogo es csillogo NIKI tornacipot is vasrolhatsz a MALL-ok ban 70-80 dolartol.
    A „MALL’ok a LEGdragabb berletu uzlethelysegek.

    Na de aki a KADAR gulyast magasztalja, a weben M.orszag GDP-je 1967-ben alig 4.65 billio dollar volt.
    2021-ben meg 157 billio dollar.

    Nem csoda hogy ma 4 millioknak van a sajat kocsijuk.
    S az elelmiszerek 30%-a (ismet „talalom” adata) megy a szemetbe.

    Vajon mennyi ment a szemetbe Rakosi jegyerendszderenek az idejen, 1950-51-ben, vagy ma Cubaban, Venezuelaban?????

    Az am a tagadhatalan es LE-hazudhatalan valosag !!!!!!

    Azert mifele „jotekony egylet” fizetne??????

    Hey LILITH geologus elvtars:

    Emlekezne az u.n. Humprey’s pimmple”-re??????
    (a 60–as es 70-es evekben felvilagga elkepzelt „teny” hogy 2020-ra a VILAG osszes olaj-lerekat a foldmelyeben mkind elegetve lett volna.

    Venezuela egyedul (estimated) 300 billio hordo ko-olajat tartalmaz.
    Csupan a dicso szocialista kozgazdasag keptelen ma alig 3/4 milliot sem produkalni, a volt 3-4 millio hordo amit a magan cegek kepesek voltak, s azzal a lakosssag eletszinvonalat szolgatak, s NEM a KIZSAKMANYOLASAT !!!!!!!

    Ki ehezik es menekul Venezuelabol MADURO elvtarsatok feltetelezett marhasagai okabol????????

  • Andrew_s
    2023 január 29
    7:12 de.
    ilyen időkben egy kis mennybemenetel

  • Ródeo11
    2023 január 30
    4:47 de.

    AZ haggyán, hogy a gyertya alatt setét van. De micsoda hangzavar! Sikítvakönnyesen mosolygok, amikor X ukrán, vagy Y. orosz, forrásra hivatkoznak két Z. amerikai forrás közt. Miközben, teljesen érthetően, az összes érdekelt fél nyomja a dezinformáciját.
    Aztán, amikor ki akarja valaki rakni a puzzle-t, sehogy se jön össze. Ha pedig kiszedi a véletlenül nem önellentmondó morzsákat, abból olyan kép is összerakható, hogy inkább földhöz vágja az ember az egészet.
    Még emlékszem, amikor az iraki bevonuláskor bemutattak egy állítólag első körös atomtemetőt, a vágóképen egy kiskatona szaladgált kézi GM-ketyerével. Mert nem vette észre, hogy ropira sült, és atomfáklyává sugárzódott a kis figyelmetlen.
    Most is volt olyan, hogy állítólag Z-re vadásztak, és a hős micsoda csoda. Aztán a veszélyeztetett hős mit csinált? Elment Washingtonba. Nyilván teleporttal. Mert a repülő kényes jószág, és főleg 10 ezer méteren már alulról, felülről is leszedhető. Erre mi a hír ? Repülővel ment.
    Na most. Z. tehát vagy a kutyát sem érdekli, vagy előre lejátszott pávatánc zajlik a világgal.
    Szabadon választott.

  • Ródeo11
    2023 január 30
    5:23 de.

    Abban is lehet hinni, hogy CCCP végén a természetesen csak humánus és orvosbiológiai célokat szolgáló mikrobiológiai génbankot felszámolták. Ki miben hisz, abban üdvözül. Nagyon erősen kell benne hinni.
    Persze a szél megfordulhat, a sejtek mutálódhatnak. De mindig van egy pont, amikor akármilyen okból, de ilyen csacskaságokkal nem szoktak törődni.

  • BENDEGUZ
    2023 január 30
    1:59 du.

    Látom még mindig nem adtad fel azt az álláspontodat, hogfy egy szöveg értelmezése rád nem érvényes uri huncutság. És amikor nem tudod mit mondj, akkor személyes bevonással próbálkozol.

    Nos, Putyin se kutyám, se macskám. Kutyám nincs, a macskát Mínának hívják. Namost, Ezután a mondatod után” Putin vertestvered ” végigolvasni sem voltam hajlandó. Unalmasan, pocsékul írsz. De ha még személyeskedsz is, az sok.

  • Andrew_s
    2023 január 31
    6:09 du.
    én, mint hitetlen gyaúr kutya {most emiatt nem nézem tovább T.C. ismétlését} azt látom, hogy a cui prodest és a ceterum censeo: Karthaginem esse delendam [hogy rövidre vegyem] most a nyakunkba szakadt…
    (tudd, mint előzményt: 1968 ban nem disszidáltam Bécsben mert amit ott kaptam az undorka volt, és a 70-es években a SZU-t látogatva sokkal tréfásabbnak és emberibbnek tünt, különösen amikor betévedtem Moszkvában egy zenei antikváriumba és az eladó látva hogy érdekel Musszorgszkij eredetik és hasonszőrű dolgok ki kezdte pakolni a kincseit és én meg kopejkákban térítettem amit hazavittem és őriztem, pedig bizonyos helyeken tátott szemmel milliókat kaphattam volna érte, majd ugyanott Melogyíja lemezeken amiket szintén kopekekért adott olyan felvételeket vettem, amit máshol talán soha és a kaja isteni volt)

    szóval nekem a CCCP kapcsán Homérosz jut eszembe, amikor Agamemnon és rablóbandája akkor már tizenvalahányadik alkalommal akarta megszerezni Trója hatalmát {ugye Trója a vámszedésből is nagyon jól élt} de ő is belebukott véres fejjel távozott a trójai faló sikere után azaz végülis Cassandrának igaza lett, és ez ismétlődik CCCP kapcsán is Szergej fasza gyerek nem fagy meg és a Furfangos Nyesztyerka mindig időben megmongya a tuttit

    mostanában is

    az egész „ügy” piszkos anyagiakról szól (sohasem volt ez másképpen) és ezért a filozófiát mellőzve

    újra Cecilia Bartolit fogok nézni és hallgatni amint a Farinelli csak általa felülmúlt énektechnikáját mutatja be {Farinelli gyermekkorában lett kasztrálva de hatalmas 2 méteres nagy férfi testté nőtt azaz olyan volt, mint amikor a nagybőgő testére hegedű húrokat raknak… film is készült róla Bartoli volt az énekes hozzá}

    már rozsdásodnak a húrjaim de némi kenőanyag után még műxenek Bartoli 3 1/2 oktávja mellett nekem bizonyítottan 4 és 1/2 van

    most a tőzsde el fogja dönteni eme háború sorsát is és már nagyon inog… „zselé eszméi” és sikolyai meg … na jó nem mondom ki!

    üdv és nagy köszönet, hogy reagáltál

  • Andrew_s
    2023 január 31
    6:09 du.

    valami ilyen lehetett Farinelli csak? egy kicsit csodálatosabb ezt az áriát neki írta a szerző

  • BENDY
    31.1:25

    Először is hadd világosítsalak föl, hogy első végzettségem szerint, egy igen kvalifikált szakma szakmunkása, magyarul melós vagyok, mely ipari munkakör ellátása mellett esti-iskolán voltszerencsém, többekközt középfokú, majd felsőfokú gazdasági diplomákra is szert tenni. Ergo, a szokásos vagdalkozásod, miszerint „itt, nem tudjuk mi is az a kétkezi munka”: SMAFU !

    Szóval, éppen az a lényeg, hogy mi itt KMH-n ne bizonyos harci gépezetek gyilkolástudományán, vagy „cipő árakon” 😀 😀 😀 tépjük egymás haját, hanem megfontolt, nyugodt vitában a dolgok, a politika lényegén, origóján a gazdaság mibenlétén keressük a . j e l e n s é g e k . o k a i t. Pedig bizony mondom néked,a őkés a gazdaság eredője a bérmunka önkényes elvétele annak tulajdonosától a munkástól,v. ahogy tetszik, a dolgozó embertől.

    De a lényegre térve, egészen friss dokumentum élményem egy kaliforniai riportfilm (BBC), ahol – a világ legfejlettebb gazdaságában – ezrek-és ezrekélnek szabad-ég, illetve (a felvételen például) egy beton vasúti felüljáró (híd) üregeiben „laknak” folyamatosan. ott rendezkedtek be… Még diplomás hölgy is van köztük… Ezek egészségügyi ellátását egy önkéntes orvos-házaspár próbálja jótékonyságból elvégezni… Abban az országban, ahol 1 százalék birtokolja a nemzeti vagyon 40 százalékát… HHHHMMMM

    Aztán ott van (BBC) egy másik szegénységi gócpont UK spiccén – szintén mintaállam – Londontól pár-száz kilométerre Cornwoll nevű vidék, ahol most 70 százalékos a munkanélküliség és telistele van többszáz bezárt bányával, valamint magát ellátni alig képes, vagy képtelen idős munkásemberrel. Szintén a kapitalizmus másik bástyáján… Elgondolkodtató, hogy ugyan éppen nem e a globális
    filléres bérre települő távol-keleti foglalkoztatás miatt.

    A Te úgymond gazdasági példáid, kizárólag a lakozott felszín vakargatásában merül ki, mert – vsz.gazdasági műveltséged hiánya miatt – képtelen vagy mélyebben, a tulajdonosok portáján – az egész tőkés rendszer fundamentumán kapargatni az okokat. Az az érved, pl., hogy a BEFEKTETÉST miért nem számítjuk bele a tőkés kiadásába, ez a kérdésföltevés egyszerűen bornírt, hisz’te feltételezed, hogy a minden réteget kutató sőt, felszántó marxi politikai gazdaságtan, ilyen pitiáner lett volna, hogy ezt a fontos tényezőt kifelejtette volna…

    Mi több, a marxi értékelmélet a tőkével, mint befektető beruházással kezdi a sort… s csak aztán folytatja az állandó (a termelőeszközök) és változó . t ő k e (a munkabér) tényezők matematikai egybevetésével illetve ezek „hányados” viszonyszámok összehasonlításával: az egyes termelési ráták – mint pl.a kizsákmányolási – ráta szerepével egy-egy cég, vagy egy egész nemzetgazdaság vonatkozásában. Ez utóbbi adathalmaz a kutató Marx számára is a teljes gazdaság . á l t a l á n o s í t ó .* és politikai gazdaságtani, tudományos következtetések levonására adott módot.
    Amúgy meg írod hogy a szu 60%-ot költött, légy észnél!
    Ma Oroszország nincs benne a 10 elsőben a maga 42MD $-jával, az USa évi 700MD-jával szemben. (6% RU) Nem csodálom hogy Amerika így a fegyverek arzenálja mielőbbi és mindenekfeletti (über Alles) elpasszolásában érdekelt. 🙁

    *Csak sok egyediből összeálló általános visz közel az igazsághoz.(Arisztotelész: Az általánost keresd, ne az egyedit)

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2023 január 31
    6:03 du.

    „Most is volt olyan, hogy állítólag Z-re vadásztak, és a hős micsoda csoda.”

    Oszt mégis ki vadászna rá, mert a ruszkiknak egy élve elkapott vidáman csicsergő „micsoda” lenne a legnagyobb főnyeremény, kritikus esetben mártirt csinálni belőle csak a megbizóinak lenne érdeke, nehogy kompromitáló hálószoba titkokat tudjon „hazudozni” róluk!? De ezt már szerintem ő is nagyon jól tudja, ezért néz ki egyre lestrapáltabbnak! Naszóval: szerintem már neki is ki van utalva egy trockijihoz hasonló „made in Russia” feliratú jégcsákány vagy egy nyomtalanul eltüntető -szintén orosz eredetre utaló- Houdini-láda!

  • Geyza, 2023 január 31,10:26 de.

    Asszem lépek én is, amig valami tisztességes társaság nem verődik ismét össze itt. Már eddig is nehezen viseltem ezt a nyilasbűzt!
    Sikerült a KMH-t is egy rothadó kanálissá tenniük a nernáci-putyin propagandaembereknek. Ahogy szinte minden kanadai blogot/szervezetet, talán ugyanazok (?). A „jól végzett munka örömével” vonulhatnak ismét a pénztárhoz.
    A további legjobbakat mindenkinek (rajtuk kivül persze 🙂 ).

  • Andrew_s
    2023 január 31
    6:14 du.

    Credit Suisse elemzése a napokban: pá kis aranyom pá ma elhagyom pá mongya a $-cito nak a világ nagy bankjaival karöltve, mert nincs miért bízni a nyomtatójával és nem röhög

    majd a geyza megaszongya? és a grizi?

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 január 31
    12:45 du.

    „Nagyon erdekes, hogy csupan egyetlen egy hozzaszollonak jut eszebe az u.n.Budapesti Szerzodes, melynek alapjan ugy Moszkva mint Washington az alairoi Ukrajna semlegessegenek mes teruleti onalolossaganak a biztositasara.”

    Kedves jó Bendeguz, olvasd figyelmesen, mert akkor talán nem kozmetikázod át kizárólagosa nektek megfelelőre:

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_memorandum

    Külön kiemelnék Neked egy nagyon fontos részt, amit természetesen Ti is figyelmen kívül szoktatok hagyni minden egyezményetekből, viszont kötelezvényként hivatkoztok rá, ha nektek utólag nem smakkol, mint jelen esetben is: „Az egyezmény NEM KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰ biztonságpolitikai IGÉRVÉNYEKET fogalmaz meg”! Tehát pontosan olyan betartatlan igérvény mint a NATO-tok által ruszkiknak adott mézesmadzag, miszerint a keleti blokkal való bővítés a NATO részéről tabu lesz! Ráadásul a ti szintén betartatlan igérvényetek 2 évvel megelőzte a budapestit! Naszóval, szerintem már megint a hazug ember esete forog fenn a sánta kutyával mindkét oldalon! No, akkor evvel így kiegyezel vagy továbbra is kötöd az ebet a karótokhoz?

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2023 február 1
    7:39 de.

    Nem lenne itt ilyen nagy kommcsi- és „nyilasbűz”, ha megpóbálna mindenki elvakultság nélkül, csupán tárgyilagosan, azaz őszintén saját véleményt nyilvánítani!

  • Andrew_s
    2023 január 31
    6:09 du.

    Pleitgen elvtárs CNN keleti front élőben, interjújj ukrán katona british english délglassgow-i kiejtéssel magyarázza, hogy már megint borzasztó de aznap már harmadszor győztek és betölti a géppuskát és csak lő… hogy hová? hát nem mindegy? lényeg a napi háromszori győzelem, hogy győzik nem is értem és lövészárok is van meg hó, GPS koordináták hiányoznak tehát Hólivudiban is lehet egyébként Bulgáriába akkreditált ukrán nagykövet wooddoo szertartással akar győzni, van róla képem, ne röhögj!

  • Ródeo11
    2023 február 1
    1:56 de.

    Ha van kedved elolvasni. A dátumot is ajánlom nézni. Igen, aznapi. Az első háborúkitöréses reakció.
    https://endresy.blogspot.com/2022/02/oroszorszag-nyugatnak-indult-cui.html

    Az alapvető véleményem mit sem változott: ez a háború piszok jó, piszkos, de baromi jó üzlet. Anyagilag, politikailag, mindenhogy. Nem a halottaknak persze. De az sosem érdekelte a Dagobert-osztályú nyerészkedőket

  • Orsós Elemér
    2023 február 1
    6:53 de.

    A hírekről beszéltem 🙂 Meg arról a dezinformációcunamiról, ami az ilyen helyzetekben szokásos gyakorlat szerint ömlik. Z. perszehogy nem érdekel senkit. Előtte a meszesgödör, mögötte az oligarchái, akik szerintem alig várják az újjáépítési pénzeket. Mert ugyebár a nagy tisztakezűségben csak az Ukrajnában konkurrens orosz oligarchákat takarítgatják ki.
    https://privatbankar.hu/cikkek/makro/az-ukran-oligarchak-is-kihalofelben-vannak–zelenszkij-fegyvert-kapott-a-kezebe-a-haboruval-es-nem-felt-hasznalni.html
    Miközben a magasabb névértékű lapokat a humanizmusukról közismert azoviakra cserélik.
    Szerintem ebben a cirkuszban ugyanaz az emberi hordalék türemkedik felfele az összes oldalon. Miközben százezrek halnak és milliók menekülnek.

  • BENDI

    Nektek azok a szovjet tankok már ott, a Don-kanyarban alaposan agyhugykő [celebrum urina calculus] formájában berögződtek abba abba a horthysta agyatokba onnantól datálva, mikor ezek a gépek Sztálingrádtól egészen hazáig, sőt onnan is tovább, Berlinig futva zavartak benneteket…

    Érthető mánia, de ennélfogva, persze te szegény „Bendegúznak vére” nem bocsátod meg nekik soha e diadalt, s ezért hányod még ma is a szemükre azt, hogy akkor ott, az egykori oly dicső Etelköz, a Volga-Don térségében, majd a Szibériai hómezőn pár hónap alatt szenzációs szervezéssel(!) a békés.célú Sztalinyec Mezőgazdasági Traktorgyárat . á t á l l í t v a, legyártották azt a 6-700, majd-pedig folyamatosan több-ezer T-34-es akkor világbajnok harckocsit.

    Ezek éppen a Don-kanyari áttörésen át vezettek a győzedelmes Kurszki erőpróbához is, mely ugyancsak bámulatos logisztikájával bemutathatta a szovjet rendszer előnyeit is, míg a „dicső” német-magyar-tengely szervezett hadtáp, logisztika, valamint légi segítség híján sz…rá verten, rémes vereséget szenvedett el.

    Sajnos e poszttraumás rögzülésed nem gyógyítható ámde kitartó pszichiátriai kezeléssel enyhíthető. Javaslom megpróbálni, és javulást kívánok…

  • szatmari;

    OK, MI A KERDESE?????

    Maga hanyodik Eisenhower elnok tavozo beszedeben figyelemztett az akkori „defense industry” elonyos helyzeterol az akkori Szoviet Unio vilagszerti hatalmi terjedesenek fenyegetesivel szembeni allapotokban.

    Ma a vilag teljesen mas.
    Nincsen mar a Szoviet Unio, de Putin eskudott feleleszteni azt, s azt kovbeti kozel egy evtizede.
    Creamat 2014-ben szalta meg, s ne feleedje Csecsnia, Osatia,Grizia, na es tavaly Februartol Ukrajnat pusztitja,il.. az Ukran civil lakossagot.

    De volt az Alquaida, es tovabba letezik az arabok gyuloletei ugy Izrael mint a nyugat ellen. S Iran atomfegyveres mukodesi is.
    Kina is vilaghatalmi cel0okat kovet a nyugat es minden demokratikus lehetosegek ellen.

    Eszak Korea megallasnelkulli atom fenyegetesei es Japan tengerbve valo raketa agressios tettei.

    De mint elobb irtam Nikita szvaira is
    , az ONVEDELEM az NEM AGRESSIO!!!!!

    De miert nem hajlandok bekeben elni vilagszerte embertarsaikkal mind a vilaghodito celokat kovetok?????

    S ki a hodito, agressor, bekebelezo dilktatura????

    Miert fenyeget Putin elvtarsa ismetelten az atom fehgyver hasznalataval Ukrahjnaban ?
    Csupan mert hadserege keptelen, inkabb nem hajlando hodito celjait kovetni szomszedos es testveri nep ellen.

    A szkaertelere vonatkozoan, felettelezesem volt sorai alapjan, nem az allitolagos „qvalificaciojan” ,hanem hogy valoban MIT cselekedett hazaja kozgazdasaganak elomozditasa cerljabol.

    Az adatok alapjan, akik allandoan ismetelik a Kadar gulyas eletet, magyarorszag 1967-es GDP-je csak $4.56 volt.
    2021-ben meg $157.
    Az am a nagy kulombseg.
    Nem is emlitve hogy az milyen rem a alcsony meg ma is.S mi oriasi osszegeket rabol az allamuk a dolgozoktol adok neveben.
    Oriasi osszget kolt a burokracia hizlalasara, s nem a lakossag joletenek elomozditasara, mert rem elmaradottak, fokent szellemileg!

    Adhatnek hasonnlatokat?
    Florida, a maga altali pocsoja aranyaval.

    Magyarorszag 35 ezer merfold, Florida 53 ezer
    Lakossa 8 es fel millio, Fla. 22.5 millio
    Mo. GDP je 157 Billio, Florida ezer billio (trillio)

    Florida allam koltsegei 115 billio.
    Magyar orszag 65 billio.

    De vitaztuk pl. a hasonlatoto Ir-orszag esetevel is.
    4.5 millio Ir , GDP-je negyszeresse a Mgayrnak.
    S allamkoltsege alig 20%

    De a tagadhatalan hogy soha , sehol az maga kozgazdasagi elevei (Marxista) keptelen volt mukodni, mert az alapjaban mukodhetetlen, meg eroszakkal sem ment semmire, sehol, soha.

    Hat nem mondana az valamit Maganak , minden kepzettsege ellenere kerem?

  • Andrew_s
    2023 február 1
    6:49 du.

    kedves Cassandra te sem és Putyin sem tudta vagy nem merte feltételezni, hogy Merkel aki a STASI ban vele együtt most átbassza!
    Merkel a többi bűntársával időben bevallotta, „hogy” …
    igenám de ők az átbaszók nem olvasták Homéroszt, vagy sohasem ültek egy Csajkovszkij koncerten ahol Gergyev egy liter vodka bevétele után levezényelte az 1812 nyitányt!!!
    nekünk is volt Gergyevünk Ferencsik Jánosnak hívták és az ÁHZ mint a varázslót követte minden mozdulatát és akkor lett egy Beethoven V. c-moll szimfónia felvétel ami ma aranyáron sem kapható Hungaroton!!!

    szóval most is lesz kapható egy Beethoven Ötödik ami az istenek hangnemében Esz dúrban és c-mollban {az Esz dúr komplementer molljában} a második lassú tétel a végső gyász és utána ??? igen van utána és Ukrajna után is van élet és van ember aki ami nem az eltűnik

  • Andrew_s
    2023 február 1
    6:49 du.
    ez a teljes az ágyúkkal és Gergyev

  • Rodeo 11/ illetve:

    SzubkubbusLillith
    23.január 28.10:18

    „Bomba” kérdésed 😀 Rodeóhoz, hogy ti. „mennyi is a munka értéke(?)”, ERRE A KÉRDÉSRE DAVID RICARDO angol klasszikus közgazdász, politikus . M Á R . KÉTSZÁZ ÉVVEL EZ ELŐTT MEGADTA A VÁLASZT. Tehát Ricardo nem lehetett marxista, de ízig vérig polgár volt, az angol parlament tagja. 🙂

    EGY ÁRU ÉRTÉKÉT már szerinte is, mint Marxnál később AZ ABBAN TESTET ÖLTÖTT ÖSSZES EMBERI MUNKA ADJA. A nyersanyag előteremtésétől annak feldolgozásán keresztül a készáru eladásáig, azaz értékesítéséig – vagyis értékesüléséig abban megvalósul.

    A TULAJDONOS – már akkor is – CSUPÁN A MUNKÁS LÉTFENNTARTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES MUNKABÉRT FIZETI KI NEKI, DE NEM A MUNKÁJA VALÓBAN MEGTERMELT ÉRTÉKÉT. Tehát az afeletti, vagyis a maga fentartásához elegendő – SZÜKSÉGES – rész feletti munkájával HOZZÁADOTT ÉRTÉKET – az értéktöbbletet – KISAJÁTÍTJA, azaz PROFIT formájában teszi magáévá. Ez a profitra irányuló termelés lényege.

    Például: a piacon megforduló kétfajta, egymástól technológiailag is különböző áru . é r t é k e . csak a bennük rejlő össztársadalmi . m u n k a . mennyisége alapján vethető egybe. Csak ennél fogva képviselnek egyenlő (a másikkal azonos) piaci értéket. Fordítva vizsgálva, két elkülönült „cikkcsoporthoz” tartozó, egyenlő értéket képviselő árucikk ugyanannyi emberi munkát – pl. MUNKAÓRÁBAN kifejezve – hordoz magában, mint a másik.

    Azért mérjük az abban kifejtett munkaórával, mert különös tekintettel a különböző tájak, országok óriási munka-bérkülönbségeire (vagyis a globális kapitalizmus lényege) a vegyes számítás zavarhoz vezetne, mert lehet, hogy a tulaj (tőkés) távol-keleti filléres órabér ÁRON(!) gyártatja, de otthon már a hazai piac extra-magas FOGYASZTÓI, v. TERMELŐI ÁRÁN értékesíti. Egyébként ez már a kizsákmányolás extrém formája. De hát ezért csinálják a tőke-exportot…

    Azonban pl., a márványbányász és a kőcsiszoló is órabérben kapja meg szerződött munkabérét, de eltérő piaci kvalitású munkájukat a „mukaerő-piac”, más és más időbérben (ár/idő) ismeri el azt az általuk megtermelt készáru árában. Nem lenne méltányos az egyik köbméter elszámolását,a másik felületi minőségével összevetni…

  • Lilicke
    folytatás

    A 10.bekhez. ami a „”mégegyszer”” szóval kezdődik.

    Az effajta, kérdés csak a cég komplex – legalább éves – gazadasági adatai alapján dolgozható fel, ahol külön vannak kimutatva a kiadások és bevételek gazdálkodási főtételei alatt a
    anyagok, berendezések, a munkabérek és értékesítés számai, azért, hogy ezek számszaki műveleti összevetése megoldható legyen.

    Ugyanúgy, ahogy a makro gazdaság végső eredmény számai is csak a az egész nemzetgazdaság tételes gazdálkodási számaiból vonhatók le ugyanúgy egy vállalat „kizsákmányolási rátáját” és más következtetéseket is csak az egész cég időszakos, pl. éves tételes gazasági számaiból lehet levonni, ill. kiszámítani.

    Íme az oka annak is, hogy a kizsákmányolási ráta nemcsak nem kerül kimutatásra, de az amúgy a kulisszák mögött rejtett LÉTEZŐ ADAT a HÉTPECSÉTES VÁLLALATI TITKOK megtestesülése, még annál is jobban, hogy esetleg – csupán piaci előnyét érvényesítve – a cég az alapanyag árára rátesz „valami extrát”[sic] (vagyis, hogy miképp drágítja az áruját, amit a piac vagy méltányol vagy elvet…) Ezzel szemben A MUNKÁSNAK NINCS VÁLASZTÁSA. Véleményem szerint az ilyen úgymond „extrák” NEM is A KIZSÁKMÁNYOLÁS, hanem vagy a PIAC, avagy §-függőn az adócsalás bűnügyi KATEGÓRIÁJÁBA tartoznak…

    A KIZSÁKMÁNYOLÁSNAK NINCS IS JOGI KATEGÓRIÁJA, AZT LEGFÖLJEBB HOMÁLYOS KÖD TAKARJA AZ ÉRINTETT DOLGOZó SZEME ELŐL. E homályos ködben búvik meg a tőkés államrendszer lényege.

  • Orsós Elemé

    Andrew_s
    2023 február 1
    6:59 du.

    „A hírekről beszéltem 🙂 ”

    Tudom! Nem Veled akartam kekeckedni! 😀

    Ha egyszer vége lesz ennek a NATO-ruszki proxiháborúnak, szerintem akkor sem az addigra belső maffiaharcoktól meggyérült ukrán oligarchák fognak újjáépítési pénzeket kapni, hanem a nyertesek kiválasztottjai, azaz ha a ruszkik nyernek, akkor az ő -főleg ázsiai és BRICS- kedvenceik, ha az ukrán-NATO koalició, akkor meg a nemlétező DS-EU nagylelkű háború eszkaláció finanszírozói, a maradék őslakók meg talán ottmaradhatnak szülőföldjükön földnélküli zsellérnek, házicselédnek!
    Csak azt tudnám mitől Eldorádó ez a szerencsétlen Ukrajna?! (Persze sejtem, csak játszok egy kicsit Bendeguzt! 😀 )

  • szatmari;

    Magatartasodban a hatsoreszednel is alcsonyabbra sulyedtel.

    Onmagad szellemi alapotayt venned inkabb figyelembe ,mielott engemet, vagy barki mast is azzal gyunyolnal!!!!!

    De az elobbi allitasodra, HOGY A usa-ban a lakossag 1%-a tulajdonoz mindent.

    Jvaslom kattintsad az adatokat:

    1., How many americans own real estate (Hany amerikai tulajdonoz ingatlanokat)adat; a lakossag 64 %-a

    2.,how many americans own stocks, bonds, iRAs, mutual funds, etc.
    (Hany amerikai tul;ajdonoz reszvenyeket, kolcsonvasarlasokat, magan nyugdijakaikat, kozossegi befekteteseiket, stb.
    adat 150 ,millio.

    3.,wwhat % of americans pay most of the taxes ( mi szazaleka az amerikai lakossagnak fizeti a legtobb adokat)
    A legmagasabb 1% jovedelmezok fizetik az ossz adok 42.3%-t.

    Az am Marx elveinak az igazi yakorlasa!!!!!!

  • GEYZA;
    Ukrajnanak NINCSEN SEMMI ATOM FEGYVERZETE!!!
    Ukrajna es Khazaksztan feladtak azt mind Moszkvanak a hazug igereteikert.

    Nemi regi Szoviet atom-eromuvek, de ma azok tobbsege rongalva Putin roketai altal.

    LILTH.

    Nemzetkozi szerzodes nem ertve kotelezonek, amig valaki nem kenyszeritene annak betartasat.

    De mifelde tarsadalom kepviseloje, vagy barki egyen aki ala-irja sajat kotelezettseget es azt nem hajlando betartani?

    Valasz; gazember, csavargo, svihak , hazug!!!!!!!!!!!!!

    ELEMER es LILITH hasonlo megjegyzesaeire a US munkas jovedelmezesen;

    Tavaly osszel a vasuti mumnkasok szerzodese lejart.
    A sajto felelmet gerjesztve adta hogy TALAN sztrajk lehet, ha nem eggyeznenek meg idejeben a karacsonyi szallitasok elott.

    Mert a vasutak munkassai meghatarozott fizetet beteg-napokat koveteltek, tobbet mint a vasutak hajlandok lettek volna nyujtani.

    De a szerzodest megszavaztak a vasutak munkasai.

    Ma itten a vASUTI MUNKASOK FIZETESEI; $ 160,000 EVI.

    ALTALABAN A JOVEDELMEK ITTEN MA;

    vAROSOKBAN A KUTYA-SETALTATOK JOL JOVEDELMEZNEK, DE MA AZ atlag jovedelmeik az evi 100 ezer dollar.
    Persze felelosnek, megbizhatonak kell lenniuk, s a kutyak potyogtatasait felszedni zacskokban.
    De evi szaz-ezer dollaros jovelmekert ki nem lenne hajlando?

    Az „IAN” nevu hurrikan letorte a TV antenam egyreszet.
    A hurrrikan utan mindenki nagyon elfoglalt volt, de vegre kaptam egy egyent aki jott es felszerelte nekem azt.

    Mondotta hogy par utcara lakik tollem, tehat percekbe kerult neki ide jonni.

    Az antena felszerelese alig telt 10 percbe.
    Kerdezve MIBE KERUL, fizetni munkajaert.

    Valasz; ‘az en minimal-berem $ 250 ‘.

    (Persze a z u.n. „bucket-truck-ja, hasznaltan is kb. $ 20 ezerbe kerul. Tehat a „befektetese” is visszafizetos!!!!!

    Na elvtarsak, ki volt a KIZSAKMANYILO, vagy ki volt KIZSAKMANYOLVA???????

    Akik a munkanelkullisget ismetelik :

    Ma a USA-ban minden munkavallalora ket munka-varakozik, s az minden vonalokon.

    Pl. Floridaban 2300 pedagogus hiany van.
    Tavaly a kormanyzo kezdett egy gyors pedagogus toborzo jovedlem osztogatast.

    Mit velnek, hany pedagogust szerzodtek????

    Oszesen HET-et (7).

    Most Flaglar County School Board a nemzetkozi pedagogus toborzaSAT KEZDI.

    Oriasi a hiany a RENDOR, Sherriff deputik, Tuzoltok, mentok, es rems hianyossag az apolok es mas egeszsegi foglakozasaokban.
    Ma a USA-ban az orvosok 40%-a kulfoldi,

    Floridaban az u.n. hospitality industry (vendegklato ipar) 50%-os munkas hianyossagu.
    Van munka lehetoseg, de nincsen dolgozni hajlando egyen.

    2022-ben 21 millio amerikai hagyta el munkahelyet, valtoztatni.
    81%-uk boldogabb es sikeresebb, az adtasik bevallasa alapjan.

    Nem talalnal ,persze torvenytelen bevandorlot munka-nelkul am !

    SZATMARI:

    Ki nyujtotta a T-34 rendkivulli acel-keszitesenek az alapjat???

    Ki epitette/ alapitotta azt ba „traktorgyarat”. Hanry Ford US penzen. S kinek a tevezese volt a T-34????
    55 ezer T-34-est keszitett de kenyszermunkaval am !!!!

    De kenyszeritett munkasokat dolgoztatott am!!!!
    Nem a szabad lehetoseg es versenyzes alapjan , az tette rabszolgasagga!!!!

    Miert nem hivatkoZott a Romai rabszolgatarsadalom ereddmenyeire???
    Roma legalabb sikeres hodito lett, a maga elvtarsai bedoglottek, KAPUTNYOKOK!!!!!!!

    S miert sehol, senki nem ohajtja azt a „nagyszeru es sikeres” rendszeret??????

    De maga miert nem el abban, legal;abbn szervezhetne egy kolhozt ottan ahol ma el , es elhetne elvei, allitasai alapjan.

    Miert hazuttolja meg onmagat letevel??????

    Lenne valassza arra ??????

    S nem csak utalatos ocsarkodasa es gyuloleteinek mismetlese ????

  • Bendeguz kollega „katonai ipari komplexum” véleményéhez:

    A hülye és naív USA felsegítette a padlóról az ázsiai fenevadat, minekutána az agyagba döngölte.
    Momentán technológiát adott neki .Kár volt.

    Most területi követelései vannak az egész Világgal szemben, beleértve az USA-t is.

    Mert azt hitték a marhák, ha megszűnik az SzKBP uralma ott,
    akkor egyből haver lesz az egész rohadt ruszki bagázs.
    De tévedtek.

    Hirtelen Volgográdot átkeresztélték Sztálingrádnak,
    SZOBORTAK* oda egy Sztálin-torzót és hirtelen a Különleges Katonai Műveletükből Nagy Honvédő Háború** lett.

    Mindezt USA technológiából, mert náluk ám NICS katonai ipari izé..ottan még mindig a Vörös zászló uralkodik,(mindent a népért), ötágú csillaggal …ezzel az erővel, amit művelnek ezek világszerte, lehetne az ötágú csillag helyén akár horogkereszt is.

    *Szoborta :
    Karinthy Frigyes bácsi szóvicce, idézem :
    „Plútó e torzót márványból szoborta, ó torzók torza, bőrző Dunakorzó..”

    *Nagy Honvédő Stb :
    Ezzel csak az a baj, hogyha ez az újabb putyini baromság meghonosodik az emberek fejében, akkor az elkövetkező generációk, ha meghallják azt a kifejezést
    hogy „Nagy Honvédő Háború” , akkor köpni fognak egyet.

    Putyin legyalulja a Szovjet Imázs utolsó morzsáit is:
    A kutyát nem fogja érdekelni mit csináltak ezelőtt hetven évvel, az fog mindenkit érdekelni mit csináltak ezelőtt hét hónappal.Vagy hét évvel.

  • Orsós Elemér

    Hár itt tartunk, Biden Putyinnal alkudozik a felvásárolt gyarmatára! Ez nem beismerés?

    https://www.veteranstoday.com/2023/02/02/joe-biden-offered-vladimir-putin-20-percent-of-ukraine-to-end-war-report/

  • BENDEGUZ
    2023 február 2
    10:51 de.

    grizi erre szellemi toprongyra amit ebben is összebrekex akartam néhány tényt beadni, de meggondoltam…
    egy dolog
    1967 és 2022 között 55 év telt el! a normális {líneáris} inflációval számolva is nulla növekedést hozott létre {SZERINTED} Magyarország is és Florida is.

    ez seggség!
    a GDP egyébként nem megfelelő mérőszám {pedig hazudnak benne nagyon sokat} hanem a PPP ami nálatok nem kedvező

    mert a FOREX napi váltást veszem figyelembe
    1 $ {USD} = HUF 359 tehát az usa mai 8% körüli inflációjával számolva a magyar PPP kedvezőbb

    te magad írod ebben a förmedvényedben, hogy a kóbor kutyát sem érdeklik a felajánlott állások:

    az amivel ma MSNBC Ari Melber -ke dicsekedett, hogy „csak” 3.4% a munkanélküliség azaz 1969 Nixon óta sohasem volt ennyire alacsony mégis a munkaképes lakosság 25-38% -ka nem munkával szerzi a jövedelmét

    erre kössél masnit
    a többi vitára alkalmatlan száraz teveszar az út szélén ahol a kutyák ugatnak és a karaván halad

    majd a geyza -val írjatok egy enciklikát a main stream media hazugságairól, mint az aznapra rendelt szent evangyéljom

    mondd, mit szedsz? nagyon erős lehet

    de azzal az egész kapitalizmust leleplezted amikor az antennád javításának ellentételezését kinyögted $250 +ÁFA+kiszállási kölcség!!!

    ennyiért a kábeltv vállalat adott volna 6 havi műsort és ingyen vadiúj antennát ez nem cash back

  • Succubus Lilith

    Szatmári 2023 február 3 4:26 de.

    ““ “Bomba” kérdésed 😀 Rodeóhoz, hogy ti. “mennyi is a munka értéke(?)”, ERRE A KÉRDÉSRE DAVID RICARDO angol klasszikus közgazdász, politikus . M Á R . KÉTSZÁZ ÉVVEL EZ ELŐTT MEGADTA A VÁLASZT. ””

    Egy elmelet formajaban, ugye? 😊
    Hozzatennem, hogy egy muciologiai elmelet formajaban, mert igy “meg ertekesebb”.

    Ez a “munka erteke” amugy is egy izgalmas kerdes, mert vannak termekek, amelyek nagy haszonnal eladhatok, aztan vannak termekek, amik eladhatatlanok, es sok mas e ketto kozott. Ha igy vesszuk az eladhatatlan termeket termelo munkasokat hagyni kell ehenhalni. Es akkor meg nem is beszeltunk mas tipusu munkakrol, mint pl. a kozvetlen hasznot-nem-hozo munkakrol.
    Tehat a munka erteke meghatarozhatatlan meg akkor is ha figyelembe vesszuk a termek forgalmat.

    De amugy koszonom a reszletes “magyarazatot”, kar, hogy a kerdesre nem tudtal valaszolni.
    A masik kerdesre sem, hogy ha a “burzsuj” kifizeti a munkas munkajanak teljes erteket, es az alapanyagok arara tesz valamennyi %-ot, akkor hogyan “zsakmanyolja” ki a melost?
    Nem elmeleteket kene megemliteni es aztan egesz masrol irni, hanem a kerdesre valaszolni.

  • Geiza
    3.11:26

    Nehány éve mennyire igaza volt annak a kommenttársnak, aki felismerve súlyos jellemhibáidat, pontosabban a jelenséget, hogy amint kicsit is beiszol:

    1. Miként kaparsz hamis babérokért USA’ Floriday Bendhegúz …emigráns Horthyfasiszta fosszilis kövületénél…

    2. A KMH láttára hogy vedlesz át szélsőbalból náci lumpenprolivá
    ˙

    Tod’-mit? Primitív, oktrojált kocsmabölcseleteid terjesztése helyett inkább olvasd el Elemér olvtársunk 02.23.5:01-es velős gondolatatit, az USA által . f e l v á s á r o l t . u k r á n . t e r m ő f ö l d e k r ő l – mindjárt utánad következik egy linkkel is megspékelve, és linkség tőled igazán nem álltávol.

  • Orsós Elemér

    Mesélje már el valaki, hogy ki ugrasztotta össze már megint a németeket a ruszkikkal és ki fosta legjobban össze a bokáját attól a lázálomtól, hogy mi lehetne a német tudás, precizség és a hatalmas orosz nyersanyag esetleges békülékkeny kooperációjából?! Szerintem most is ugyanazok! És ki húzza szokás szerint a legrövidebbet: már megint a világ leghülyébb(legkorrumpálhatóbb, legantipatriótább) vízfejével megáldott Európa!

  • Nem lebecsülve a szövetségesek szállításait a SzU már két éve állt háborúban, amikor az US és UK szállítások ténylegesen fölerősödtek. A kölcsönbérleti szerződés értelmében 1944-ben a szovjetek 44,5 T O N N A aranyban fizettek, amit egy brit cirkáló konvojba rejtőzködve Murmanszkból szállított (vett át) míg egy német cirkáló a Balti-tengeren meg nem torpedózta. Az aranyat angol cégek a nyolcvanas években halászták elő, a további sorsa nem ismert.

    KATONAI U S A . . ANGLIA SzU belső A TÁMOGATÁS a belső
    TERMÉK szállítás szállítás gyártása gyártás arányában
    1941-45

    repgép.. 11400 …. 7000 . 157261 …….. 11,7 % …

    páncélos
    technika 12000 …. 6564 . 105251 …….. 17,6 % …

    gépjár-
    művek . 427284 …. 5232 …. 265600 …. 163,- % …

    moz-
    donyok .. 1977 ……. 4 ……. 825 …. 240,- % …

    motor-
    k’párok. 35170 …. 1721 ….. 27216 …. 136,- % …

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 február 3
    11:07 de.
    Geyza
    2023 február 3
    11:26 de.

    Drága Kollégák, ezt a „náci” okoskodást főleg Nektek szánom:

    https://youtu.be/2rOzFg3PLFs

    Kár, hogy ilyen elfogultságot nélkülöző, tárgyilagosságra törekvő véleményeket még okos, mértékadó emberektől is csak szökőévenként lehet tapasztalni!

  • Orsós Elemér
    2023 február 3
    5:01 du.

    Igen. Ezt olvastam már különböző interpretációkban. A %-okon nem érdemes rugózni. Ha Biden egy gumimacira is ajánlatot tesz Putyinnak tűzszünet-ügyben az is beismerése annak, hogy alapvetőn ő provokálta ki a háború jelen szakaszát (ami ettől függetlenül is áll szerintem).
    Egyébként:
    a raktárkészlet kilőve,
    az éleshelyzeti lőtéri gyakorlat adatai begyűjtve ;
    az oroszok meggyengítve;
    az EU meggyengítve;
    Ukrajna adósságspirálban készen az uzsora-kaszálásra;

    Biden gyakorlatilag kimaxolta a helyzetet. Akár meg is egyezhet innentől

  • Andrew_s
    2023 február 4
    5:52 du.
    „Biden gyakorlatilag kimaxolta a helyzetet. Akár meg is egyezhet innentől”
    nem!!! olvass Medvegyevet!

  • Succubus Lilith
    2023 február 4
    1:21 de.

    erre vártam… nagyon régóta!!!
    most leleplezted magad!

    már a barlangrajzok készítőjének munkáját is beárazta a közösség, hajszál pontosan {mivel kurvasok rajz maradt fenn kurvára értékelték}
    az összes többi szotyola amit ide beborítottál az semmi más szégyen és gyalázat azaz tudatlanság!!!

    de érvényes rád is: addig jár a köcsög a kútra amíg szétverik…
    moste le vagy taglózva, azaz a te szavaiddal mattot kaptál!!!

  • Andrew_s
    2023 február 4
    5:52 du.

    olvass Medvegyev összest és € ursula meg a zöld szerelmének hattyúdalát… a kulcs nem csocsóbácsinál van!!! csocsóbácsi egészen más dolgokat szorongat és M. Milley sokcsillagos sem ért vele egyet, mert nincs nekik hadseregük… LGBTQ+buzivanbőven tűsarok dobog és a drogok meg az aktuális DJ.
    gondolj léggömbökre!!!

  • Orsós Elemér
    2023 február 4
    5:03 de.

    Elemér maradok csodálód!

    de 1989 ben amikor a nyugat szétverte a berlini falat és lett H. Kohl a seggfej a zendéka középafrikai sivatagi gyarmattá vált és mindazt amit eneszkához hozzá tudott volna tenni azt azonnal szétb…molták igaz, mai napig nem sikerült mert még élnek azok!!! ott endékában azaz divide et impera alapon létrejött egy kurvára selejtes eneszka!!! de kurva sok pénzt tudott csinálni, mert mindent exportált hazaira nem jutott ló…sem!
    és lett rendőrállam fasiszta és a 2000 esektől bezöldült ami egy szexuális perverzió
    a többit majd deriváld ki… vagy integráld? de egy mátrix sohasem árt

    üdv. nagyon jók a niagara falls i vörös borok bár nem kék frankosak

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2023 február 4
    5:52 du.

    „Biden gyakorlatilag kimaxolta a helyzetet. Akár meg is egyezhet innentől”

    Valóban, DE egy nagylelkű 80 %-os területi átengedés újabb minszki pofára ejtés lenne -amit szerintem már a szűzlány hiszékenységű Putyin is tud- ezért -ha mégis van kedve akludozni- én helyében megfordítanám a revans ajánlat nagyságát, éspedig úgy, hogy az USA-nak csak egy enklávé juthasson valahol Novajaukrajna közepén! 😀
    De félre a tréfával, nekem úgy tűnik, hogy végre kezdenek rájönni a proxiháború kiterjesztői, hogy mintha a szankciós csomagok csak az óceánon túli nagyhatalmaknak kedveznének és az európai árú-, fegyver- és migránsfelvevő piacokat és katonai „szövetségeseket” devalválnák, nomeg a feltörekvő országoknak a FEDezetlen referencia pénzben levő bizodalmát kedvetlenítenék, a századrendű szláv káló viszont sajnos továbbra sem szempont!

  • Orsós Elemér
    2023 február 5
    12:41 du.

    Elemér, olyan jó soraidat olvasni, józan azaz sem nem sobrio sem nem ebrio amire a világban kevesen képesek!!! meglepődtem Lula legutóbbi nyilatkozatán miután korábban kibökte a léggömböt a scholzy nyakán, miszerint ő békét akar és semmi köze sincs mások idiótizmusához mindezt persze a DW vagy a ZDF egyik csatornáján…

    € el van altatva??? ursula meg be van kábítózva a hatalmi tébolyában… egyre többen szállnak ki a $ bűvköréből mert ugye Patyomkin avagy a Pomádé király legújabb gönce

    szeretném látni élőben hogy röhögnek Kínában a Nagy Hatalmas Léggömb Ügyi hekmekükütyűn… már erre a trükkre van szüxége déli szomszédom mediájának mert a többiről jobb hallgatni miközben a Stüszi Vadász van kalapja nincs kalapja csócsálás még ideig óráig, de olvasva hozzászólásokat innen délről hát az emberek ébredeznek és 8+%-kos infláció esetén nem elégíti ki a normálisakat {csak a grizit} a max. 5%-is cashback sem!

    vidám percek mialatt Mozart -ot éppen átkeresztelik meg hamisan használta a fúvóshangszereit és nem fújta, hanem szívta…, mialatt Wagner -től be vannak… pelenkázva {hogy ne mongyak mást}

    üdv.

  • Havasi Kürt
    2023 február 4
    2:45 de.

    Elemér olvtársadat olvasgassad csak te magad.
    És közben össze is kakikálhatod magadat hehehehehehehe

  • Orsós Elemér
    2023 február 5
    12:41 du.

    A holtak sosem számítottak a milliárdokat kereső élőknek.

  • Ródeo11
    2023 február 4
    8:52 du.

    Erre gondoltál?
    https://www.portfolio.hu/global/20230204/medvegyev-erkolcsi-torzszulottek-vezetik-amerikat-egesz-ukrajna-egni-fog-594930

    Valójában, ha Putyinnak van hozzá kapacitása, akkor a k-ukrajnai szállítási útvonalak használhatatlanná tétele is opció lehet.
    Az amerikai csapásmérő eszközök szállítása úgy, hogy előre bejelentik: orosz területek a célpont valójában a proxi-háború proxi-jellegét szüntetik meg.
    Amellett olyan körülmények között, hogy középszibériából könnyedén ténylegesen az angyalok városává tehetik az angyalok városát, …..

  • Andrew_s
    2023 február 4
    5:52 du.

    mindennel egyetértek, egyet kivéve: „az oroszok meggyengítve;”
    még az IMF sem ért ezzel egyet, 2023-ra 0.3+% GDP növekedést ami mellett egy ennél sokkal jobb PPP van és 2024-re 2.3+%-os növekedést mutat,

    a G7+ alig 14%-ka a világ lakosságának és ebből 50%+ az elsüllyedés előtti hajókürtöket hallgattya;

    a brexiték még Fareed Zaccaria szerint is {mai műsora} a végsőket lihegik és képtelenek ebből kikászálódni!

    ha csocsóbácsiék célja ez volt, akkor nemcsak az egész intelligencia ügyi hatalmas államapparátusuk a magánzókat nem számolva –enyhén szólva– téved!

    délamerikai közös valutacsomag készül Argentína és Brazil vezetésével,

    {a NAFTA utódja egy csődtömeg, mert AMLO nem vette be a…-t}

    a délázsiaiak nemzeti valuták alkalmazásával bilaterális és multilaterális gazdasági kapcsolatukat…
    és

    az € agytrösztjeinek agysérve a szankciók X. csomag ellenére
    csak ma a hajózási nemzetközi térképen 600+ olajszállító tanquer viszi az orosz olajat keresztbe kasul

    ugyanakkor az € belül is rothad hatalmas a széthúzás és a jogos önzés azaz € létjogosultsága {szvsz kezdetektől} nem létezik!!! és a sohasem volt közös valuta a hírhedt € sem kellett mindenkinek és azoknak volt és marad igazuk akik nem!

    haggyuk meg kisded játékaikat a déli szomszédomnak most lufi vadászat van és szakemberek lesújtó véleménnyel vannak Abrams 1 ről: csak a harctérre nem alkalmas!

    óvodába gyermekjátéknak túl drága és

    a sivatagban a légszűrő nem bírja a homokot ami viszont gázturbinának azonnali halála a többit te tudod jobban mint én… a hideg és a sár sem kedvez egy „Cadillac”-nek

    az, hogy a Rheinmetal hatalmasat kaszál az utóbbi években az nem menti meg őket!

  • Orsós Elemér
    2023 február 5
    12:41 du.

    Elemér, a németek revansvágya? ismerős?
    14 db Leopárd 2 és 88 darab Leopárd 1 ebből: 1488 egy kódszám: a 14 a fehérember supremacy ja a 88 az ábc 8. betűjének kétszerezése: HH azaz Heil Hitler
    de van más számkombináció is és mind háborús!
    és ezek matricákon, tetoválásokon szerte a világban itt déli szomszédomnál is de ott RF től keletre tobzódik igazán

    a többit -ha érdekel- keresd ki a neten

  • Havasi Kürt
    2023 február 4
    2:45 de.

    Utána néztem a dolgoknak.
    Az a „régi kommentes” te voltál,
    csak akkor még más néven tejesztetted itt a hazugságaidat.

    Tudod kisöreg nicket könnyű váltani, de stílust nem.
    Vigyázz jobban miket írogatsz le.
    Ide nem falusi tahók járnak,
    akiket könnyű becsapni
    pár hamis szóval.

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 február 4 8:57 du.

    ” erre vártam… nagyon régóta!!!
    most leleplezted magad! ”

    Na igy mar mas. Ha ilyen komoly ervekkel allsz elo, en mint gondolatolvaso termeszetesen tudom mire gondoltal a 3. es a 4. liter bor kozott.

    ” már a barlangrajzok készítőjének munkáját is beárazta a közösség, hajszál pontosan {mivel kurvasok rajz maradt fenn kurvára értékelték} ”

    Tenyleg? Es mi volt az ara annak a munkanak?

    ” az összes többi szotyola amit ide beborítottál az semmi más szégyen és gyalázat azaz tudatlanság!!! ”

    Hat igen, ez is reszletesen elmagyarazza, hogy miben tevedek. Minel tobbet iszol annal okosabb leszel. Nehogy abbahagyd!!!

    ” de érvényes rád is: addig jár a köcsög a kútra amíg szétverik…
    moste le vagy taglózva, azaz a te szavaiddal mattot kaptál!!! ”

    Aha… ertem. Ittal whiskey-t is tegnap?

  • Andrew_s
    2023 február 5
    3:04 du.

    nem tudom elolvasni mert adblokkolóm van…,
    de a címből adódóan pontosan erről van szó!
    most a csájnából belebegett lufi útvonala pontosan megmutatta,
    hogy hová kell lőni…,

    az angyalok városa érdektelen hacsak hóly vudi ahol a woodoo-t csinálják, nem?

    miután szakemberek bemutatták a legújabb madárijesztőket amiket még le is kell gyártani és tesztelni meg kiképezni a személyzetet azaz 2024 utáni tervek tudod: füstbement tervek…
    kies kanadánk is küldött cirmos cicákat, semmiből ami mókás nem maradhatunk ki alapon…

    de most a G7+ megmutathattya hogy milyen hatalmas:

    7.8 erősségű földrengés nato országban és szomszéggyában ami meg a véd és dac szöveccség miatt…, ugye?

    várom erről a híreket, Moszkva már elküldte a repülőket

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2023 február 5
    2:55 du.

    „A holtak sosem számítottak a milliárdokat kereső élőknek.”

    Elég nagy szégyen ez a föld gyámoltalan 8 milliárdjára nézve, hogy még holtukban is üzletelhet velük párszáz gerinctelen csicsikov és csöpögő nyálú lekenyerezett segédeik!