Az USA lelőtt egy „nagy magasságú légi objektumot” a kanadai Yukon felett

2023 február 11 6:24 du.64 hozzászólás

Az Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnokság (NORAD) lelőtt egy azonosítatlan tárgyat Kanada légterében – közölte Justin Trudeau miniszterelnök szombaton.

„Elrendeltem egy azonosítatlan tárgy lelövését, amely megsértette Kanada légterét. [A NORAD] lelőtte a tárgyat a Yukon felett. Kanadai és amerikai repülőgépeket küldtek fel, és egy amerikai F-22-es sikeresen lőtte le az objektumot” – írta Trudeau a Twitteren közzétett közleményében.

„Beszéltem Biden elnökkel ma délután. A kanadai erők most begyűjtik és elemzik a tárgy roncsait” – tette hozzá.

A NORAD korábban délután megerősítette, hogy Kanada északi része felett egy légi tárgyat azonosított, de további részletekkel nem kívánt szolgálni.

A helyzetet közvetlenül ismerő magas rangú kormányzati forrás a CBC Newsnak elmondta, hogy a kanadai kormányt először péntek este riasztották az objektumról, amikor az még Alaszka felett haladt.

A forrás hozzátette, hogy az objektum szombat reggel lépte át Kanada területét, és Trudeau elrendelte a lelövését, amelyik ország először érkezett oda.

A szombati lezuhanás a harmadik ilyen incidens az észak-amerikai égbolt felett az elmúlt héten.

Múlt szombaton az amerikai hadsereg megsemmisített egy állítása szerint a kontinens felett áthaladó kínai megfigyelő ballont. Kína azt állítja, hogy egy időjárási ballon volt, amely letért az útvonaláról.

Az amerikai kormány pénteken szankciókat vezetett be hat kínai szervezet ellen, amelyek szerinte a pekingi repülőgépiparhoz kapcsolódnak, megtorlásul a léggömb megjelenése miatt. Anthony Blinken külügyminiszter lemondta tervezett kínai útját is.

Az Egyesült Államok pénteken lelőtte a nagyjából egy kisautó méretűnek nevezett tárgyat, amely mintegy 40 ezer láb magasságban repült Alaszka partjainál. A tisztviselők azt mondták, hogy a tárgy a polgári repülésekre veszélyt jelentett, nem pedig azt, hogy hírszerzési célokat szolgált volna.

Christian Paas-Lang / CBC (Fordította: KMH)

64 hozzászólás

  • Succubus Lilith

    Nagy a titkolozas. Meg kell orizni a Nagy Semmi titkat.

    Meg mindig hulyenek neznek mindenkit, es mint ahogy ez minimum a 60-as evektol fogva allando, talalnak valamit amivel lehet rettegtetni a birkacsordat.

    De aze’ az a resze teccik a hirnek, hogy az amerikai pilota lotte ki. Vajon a kanadai pilota celzokaja ugyanolyan mint odahaza a WC-n? Mar erre se jok?

    Vagy tevedek ez egy kvota-pilota akit azert tanitottak meg legalabb repulni, mert kellett egy transz is a legierobe?

  • „Trudeau elrendelte a lelövését, amelyik ország először érkezett oda.”
    Eljátszottam a gondolattal, hogy ha egy orosz műholdról lőtték volna le…..

    Aztán azzal, hogy mi van, ha Däniken elméletei a jók, és most égi városokban tanakodnak azon, hogy nem lenne-e ideje egy kicsit dezinificiálni ezt a katyvasz-bolygót.

  • azóta volt negyedik UFO is és előtte Montana és Missouri radarjai felmondták a szolgálatot azaz teljes légtérzárlatot kellett elrendelni… ha ezek az UFO-k 48 óránként repkednek az meglehetősen megterheli az usa „honvédelmi” költségvetését, mert F-22 óránkét $70 000 és egy benne utazó rakéta $481 500
    valamint a földi és szatellites IT, az reakció időkből ki lehet számítani, {egy már fennforgó szatellit végzi} hogy mekkora az F-22 és vezérkara reakció ideje, a védelmi radar rendszer hatékonysága és precizitása, az adott információk alapján egyik esetben sem közölték mi is az amit lelőttek de nagyon idegesek miatta, de azóta volt LVII. Superbowl és a szünetben hatalmas show és az egyik csapat győzni fog, a Pentagon egyáltalán nem biztos, hogy győzi az egész herce hurcát és a nem publikus információk miatt mindenki arra gondol ami neki legjobban teccik, nekem ez a konteó-m állt össze, de ha a konteó-mat folytatva eccerre 6 különféle irányból érkezik különféle UFO akkor mit fog a CNN mondani? és a J.T. Kanada Miniszterelnöke mire felriasztyák kisded álmából és a hadügyminisztere aki egy női hölgy és halovány lila gőze nem volt mikor nyilatkozott nagyon érdekes dolgok lehetnek a NATO -ban?
    és valahol valakik nagyon vihognak?

  • kieg.:
    Montana és Missouri usa ICBM központjai {icbm> intercontinentális ballisztikus rakéta a silókban és a járulékos nukleáris fegyverzet raktárban} és a konteóm szerint nem véletlen, hogy nem New Orleans és Texas felett kellett lelőni az akármit

  • Nem csak hogy lelottek, de ugy megsemmisitettek !!!
    S az volt am a nagymostobasag, legelso celjuknak lett volna elfogni megsemmisitese hianyaban.
    Ugy legalabb tudatara johettek volna a Kinaiak kem-kepessegeinek es modszereinek.

    De az elobbit kihalasztak az Atlantic oceanbol,s talan azt kepesek lesznek teljesen kivizsgalni mazon celbol.

    De a jelentos esemeny ma, hogy a State Department erossen figyelemztetett minden Oroszban levo US polgarokat azonnal tavozni!!!!

    Kozben Yevgenyi Nuzhin a webben koZolte Dimitry Yakushenko kalapacs altali kivegzeset Ukrajnaban.

    A ficko Orosz bortonbol, ahol rablo-gyilkossag buntetest szolgalt, jelentkezett a Wagner zsoldosokhoz.De UkrAjnaban felvilagosodott a tettein es az Ukranokhoz csatlakpozott.
    AztAN az Oroszok elfogtak es modszereik alapjan kivegeztek, amit a rendszeres modjaikon vilegszerte kozltek a web-en.
    A Yahoo-news-on kattinthato az kivegzes.

    TehAT A „KALAPACS” NEM CSAK A voros „MUNKASSAG”-ot kepviseli, hanem Putin hoherait is.

  • A hirszerzes minden tarsadalmak celjai, kulonosen a nemzetvedelmi oldalon.

    A Kinaiak a heten igen ismeteltek kemkedesiket.
    Az termeszetes.
    De ma Kina az allitolagos vedelmi celokbol igen jelentos es agressive modszereket alkalmaz.
    Fokent hogy a „felso-atmosphera”-t tervezi hadi celokra alkalmazni.
    A 80-as evekben hangoztatott „Star-war” elv-alapon.

    Kina nagyban a Hypersonic raketak es azok alaklmazasain a felso-atmospheraban, ami nagyban agressive celokat bizonyit.

    S a multheti lelott kem-ballonok azt megerositettek.

  • 2/12, 9;40 du sorokra;

    Lakott-teruletek felett celzatosan nem lottek le azokat, a lakossag biztonsagainak celjabol!!!!

    A fenti hozzaszollonak az talan felfoghatatlan?

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 február 13
    12:06 du.

    Oszt mitől van „nagymostanság” ilyen nagy kinai lufi- és ufójárás nálatok?
    Oszt nem lehet, hogy azért kell hazarendelni világpolgáraitokat -de már a benfentes csicskáitok is ezt teszik- mert biztosra tudjátok ki fogja elkezdeni a szakóca új reneszánszát kiváltó atomvillongásokat? Máskülömben meg alaposan el vagy maradva: a sarló, a kalapács és a jégcsákány már rég kiment a divatból, sokkal hatásosabban lehet süteményes kosárkákkal, ügyesen visszaható embargókkal és demokrácia export tavaszokkal fáintos holodomorokat előállítani! (Node, ép Neked mondon ezt? 😀 ) Ja, meg a túloldalon félénk revansként a FED kötvények eladásával és a zöldhasuak seggszpirként használatával, de azt is csak a túlzott elszemtelenedés ellensúlyozására! 😀
    (Mellesleg, mi az oka annak, hogy ezegyszer gyanutlanul elfelejtettél a szokásos billentyű félrecsapásos ómagyar akcentusoddal kommentelni? 😀 )

  • Succubus Lilith

    Jonnek a kotonok, rettegjetek gyerekek!!!

    Mint mar tobbszor irtam, a magyar nephadseregnek nevezett leanybalett intezetben radar-kezelo voltam, es a magassagmeron. Ezzel a radarral, tehat nekem kellett kovetni a meteorologiai lufit, amit mi kotonnak hivtunk. Erre azert volt szukseg, mert mind a harom adat kellett (oldalszog, tavolsag es magassag) es mert nemelyik felkuszott 40 km magasra is, amit a felderito radar mar nem nagyon latott volna.

    Nos, a 19 honapos hosies ugykodesem soran egyszer fordult elo, hogy az egyik koton az Istennek se akart lepottyanni, es baromi lassan haladt Erdely fele. At is ment, aztan jott a fiu HAP-rol szolni, hogy mondjam be a vonalba, hogy eltunt, mert mar mindenki unta, hogy orak ota kovetjuk.

    Ezek a kotonok neha eloszor elmentek nyugati iranyba, aztan amikor felert 8-12 km magasra egyszercsak elkezdett kelet fele sodrodni. Vagy eppen forditva, eloszor keletre, kesobb nyugatra.
    Ezeket nem lehet iranyitani, es nem lehet kiszamitani elore, hogy merre fog menni. Persze figyelve a windy.com site-t 24 orara aranylag eleg jol meg lehet saccolni merre fog menni, de pontosan senki sem tudhatja elore.
    Igy aztan nehez elhinni, hogy akar Kina, akar Oroszorszag probalkozna igy kemkedni. Kulonben sincs ra szukseg, van boven satellite-juk.
    Raadasul most mar Anglia felett is… meg talan mar mindenhol, ahol rettegtetni kell.

    Ezeket az amerikaiak kuldik fel, az is lehet hogy az elsot B.C.-bol, vagy Albertabol, de hogy ezek a kotonok annyira kinaiak, mint en vagyok, arra ide a rozsdas bökőt.

  • BENDEGUZ
    2023 február 13
    12:06 du.

    Se füle se farka!A mondanivalód érthetetlen.A szavaid egymást túllicitáló gépelési és összefüggési hibák halmaza.Ritkán fordul elő,hogy megpróbálom elolvasni a szövegedet,de két mondat után feladok minden reményt.

  • KINA RUGKAPAL es fenyeget hogy majd bosszut alnak.
    De ma reggel 4 Orosz harcigepet kenyszeritettek vissza Alaszkabol.

    Mind a pufalykasok, Moszkvai janicsarok es az emberi jogokat es lehetoseget gyulolok remenykednek a tovabbi verontastert, s nem csak az Ukran nep pusztitasaert.

    Igaza volt a fiatal rabbi-nak; „Satan volt a ti apatok”.

  • A cikk cime es LILITH allitasa is rem teves!

    NEM UFO, sem „Nagymagassagi…” hanem a civil repulesbe utkozheto, az az a 10 es 30 ezer meter magasagokban ahol a civil es kereskedelmi legikozlekedes mukodik.

    Hogy mik voltak azt meg nem igen tudjak mert nem lettek feltalalva a lelott dolgok a foldon, ahol a teruletek lakatlanok.

    De vajon mi oly remesen bonyodalmas azt felfogni a mgyarorszagon szuletetteknek?

    A Kinai nagy baloon egy harom autobusz meretu gondolaval az kemkedo-ezkoz volt.
    Mar megallapitva hogy Kinabol kormanyozhatoan mukodott es hirszolgalati felfogokepessege volt tovabbitani azt Kinanak.

    Kina hazudott hogy meterologiai baloon lett volna es remesen fenyegetnek ma.
    Persze meterologiai baloon nemzetkozileg leheto alaklmazni, de nem a kemkedeseket vegezni, az reszki.

  • Orsós Elemér

    Succubus Lilith
    2023 február 13
    8:09 du.

    „Igy aztan nehez elhinni, hogy akar Kina, akar Oroszorszag probalkozna igy kemkedni. Kulonben sincs ra szukseg, van boven satellite-juk.”

    Ne hidd, hogy ezt nem tudják a verébre is F-22-eseket küldők, de kénytelenek valahogy az ufó képregényekre érzékenyített szignifkánst a megelőző válaszcsapásokra felkészíteni! 😀

  • Hm…itten régebben CIKKEK is voltak,
    nem csak ilyen süket kattogás mint ez,
    no meg a vele egyívású idióta kommentek.
    (Tisztelet a kivétel(ek)nek.)

  • Orsós Elemér
    2023 február 13
    3:56 du.

    a szakócákról mostanság 2023/02/03-04 óta Ohio -i kisváros szakértő aszongya: ők csak „le nukleárisozták” a várost és környékét, azaz kisiklott a vonat tele nagyon mérges dolgokkal és ez ugyanebben a hónapban a harmadik hasonló, és az iskolai lövöldözések sem maradtak abba, Stoltenberg sikoltozik: ha nincs mit kilőni akkor az is felesleges amivel ki lehetne és ha minden lufi kilövése $5 000 000 és a lufi használt vizespalackból készült és Yüan 327.12 be kerül házhoz repítve, akkor ki megy először tönkre, pláne ha az amit mondasz, hogy a FED papírkötegeit végre elhasználják arra amire egyedül alkalmas {tábortűz alágyújtós} és nincs a nato- nak katonája mert azok San Remo meg Eurovízió s dalfesztiválon szívárványszínekben és nem érdekli őket a sárban is lehet csatangolni hőscincér legenda

    egyre újabb események születnek és derülnek ki

  • Succubus Lilith

    Elemer, megneztem a Gezenguz azon bizonyos „irasat” es en nem mondanam, hogy o „elfelejtett a szokásos billentyű félrecsapásos ómagyar akcentussal kommentelni”.
    A szandekos helyesirasi hibak ugyan valamennyivel kevesebbek a szokasosnal, de ugyanolyan hulyen fejezi ki magat ebben is, ahogy szokta.

    Meg annyit (ha esetleg nem tudnad) hogy az amerikai UFO es a magyar ufo nem ugyanaz. Magyarul a kepzeletbeli, mas bolygorol erkezett szemelyeket ertik ufok alatt, mig Amerikaban az UFO az unidentified flying object roviditese, ami viszont lehet barmi, akar egy amerikai, vagy masok altal gyartott repulo, vagy lebego alkalmatossag.
    Tehat a rettegtetes nem annyira mas bolygokrol erkezokrol szol, hanem orosz es/vagy kinai repulokrol.

  • BENDEGUZ

    Angyalkám ne a kinai lufikról** csicseregjél itt hülyeségeket, hazudozzad a szokásos „LIBERTY-PROPAGANDÁT”, hanem arról mesélj hogy
    mi történt OHIÓBAN, ott Pittsburg határainál ….

    szóval kári-kittyom, van-e még félpénzed?

    ** te is pénzt kapsz ezekért a lufikért?

  • BENDEGUZ
    2023 február 13
    12:21 du.

    Mondják hogy akkora volt az a „semmi” mint három lakókocsi

  • Succubus Lilith
    2023 február 13
    8:09 du.

    Nomeg a kotonhibából lett gyerekek is, mint pl. TE aranyapám !

  • BENDEGUZ
    2023 február 15
    10:54 de.

    grizi azok is UFO-k voltak? de szupertitkos mert egyetlen media sem szólt róla… te bennfentes vagy Pentagon ban?

    és hogyan tolták ki mind a négyet? mondd grizi, a Miley és az Austin is tud erről?

    tudtommal Oroszország vissza akarja kapni Alaszkát már csak azt kell eldönteni ingyen lesz e vagy lesz valamilyen üzlet belőle, utána még a Yukon-t és az Északi Territory-t kell megszereznie és akkor J.T. máris ügyesebb lehetne?

  • BENDEGUZ
    2023 február 15
    10:54 de.

    grizi: kiegészítés utánanéztem, tehát megint rajtakaptalak hazugságon!
    a hír: 4 darab különféle és legmodernebb orosz harci gép megközelítette de nem hatolt be sem Canada sem USA légterébe, nemzetközi levegőben repültek, majd teljesítve küldetésüket elmentek onnan

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 február 15
    10:54 de.

    Az ukrán népet(és persze a rokon ruszkikat is, meg persze majd később az agymosottá és gyanutlanná tett művelt nyugati polgárokat is) ippeghogy ti és engedelmes pincsi kutyáitok pusztítjátok el a rengeteg, import helytartótokra tukmált -humánus békediktátum helyetti- fegyvereitekkel, pedig ha a felajánlott minszki szerződést és a semlegességet megtagadó Puccsrajnának önerőből kellene „önvédelmeznie” magát, akkor el sem kezdődött volna ez a felvásárolt tesztpályán levő jenki-orosz proxiháború, aminek tervei szerintem már 2010-ben elkészültek, de most nyílt rá a legoptimálisabb lehetőség! De mintha nem is ez az elterelő III. világháború lenne itt a lényeg, hanem a FED felfedhetetlen gazdáinak látens kétségbeesett hasonló kimenetelű próbálkozásai(TTIP, covid, tavaszok, hittérítő muszlim és etnikum keverő migráció) a majdnem megvalósított világuralom makacs visszaszerzésére, mert alaposan felbőszítették a közös akoltól makacsul ódszkodó, még önállóan és egészségesen is gondolkodni képes világot a játékszabályok túl individualista alapos seggbe rugásával!

  • Orsós Elemér

    Succubus Lilith
    2023 február 15
    10:38 du.

    Köszönöm a felvilágosítást, viszont szerintem a szándék és ez a lényeg: ugyanaz! 😀

  • Gabriel
    2023 február 16
    1:33 du.

    Hehehe az idegenbe szakatt népdalnok
    minnyá leröhögöm a zakóm hajtókáját

  • gyuri10
    2023 február 15
    2:06 de.

    Nemtom mit nem értesz Bendeguz írásában.
    Tudod öreg…ha egy szó első és utolsó betűje ugyanaz de a szóban kissé összevissza vannak a betűk, az emberi agy képes visszaállítani a szó tartalmát. Írok is rá példát:

    Nme tduom mtiől vgy iidota de mjad mgeétrem
    Presze ha za fjeedben kpáosztla lé vna, akokr mniden vliágos…

    Más téma:
    Hallom Izrael szándékozik eladni Ukrajnának a Martin-Marietta hadiipari nagyvállalat általuk kissé „ráncfelvarrott” továbbfejlesztett változatát, mely „Vaskupola” néven vert gyökeret a köztudatban.

    (Mert senki ne gondolja azt, hogy ez az irdatlan mennyiségű hadianyag, (a NATO készleteinek kb 1 százaléka, mely eddig felemésztette a ruszkik hadianyag-készleteinek kb. a felét)
    ingyen van ! Azt bizony ki kell majd a háború végén fizetni.
    Ha Ukrajna veszít, akkor a NATO bukta a pénzét. Ha leverik a ruszkikat mégha csak regionálisan is) akkor rá fogják verni a ruszkikra a költségeket és más kártérítéseket is. Feltéve ha a ruszkik kereskedni akarnak a Világ leghatalmasabb gazdasági és katonai szövetségével, a Nyugattal !Ilyen kérem a Világ.)

    Visszatérve a Patriotból avanzsált Vaskupolára:
    Ugyebár, azt sem gondolhatja senki, hogy a Martin Marietta hadiipari nagyvállálat szép csendben ült a babérjain és elnézte hogy egy kis középkeleti ország (Izrael) lenyúlja a bizniszüket. Egészen biztos hogy mostanra a Patritotok hatékonyabbak mint az izraeli al-változat.

    Most , hogy Ukrajna kezdi megkapni mindenfelől a Patriotokat,
    Izrael rájött arra, hogy egyrészt odalesz az üzlet (Ruszkibarátság ide, ruszkibarátság oda)
    de ami még ennél is rosszabb, el fog veszni a Vaskupola „csodafegyver” legendája.

    Tehát igyekeznek rásózni Ukrajnára a konfettijüket : )))

  • A kommentdoboz szerzői tartalma nem sokat változott.

  • Hey, mi megy a vilag kozgazdasagaval?
    Az olaj ara esett tobb mint harom dollart, es az arany ara tobbet mint 18 dollart.

    Elhunyt Raquel Welch, az amerikai szex-symbolum, aki Gina Lolombrigida amerikai masolata volt.
    Sajnos kb. ket hettel elobb Gina is elhunyt, amit a vilag mint „a vileg legszebb-noje” neven ismert.

    Persze Gina felkeltette a ferfiakban az eletermenyet a haboru-utanni Olasz es Francia filmjeivel.

    KARIKAS:
    Mivel keptelen voltal ertelmezni, hat itten ismetelem szamodra, hogy egy vasuti kemiai-teherszallitmany kisiklott es az anyagok langabarobbantak.

    LILTH; NEM az ismertelen vilagurbol eredokrol volt szo, ami persze NEM LETEZIK.
    Hanem amit nem allapittotak meg, hogy mi is az. Egyszerubben ISMERETLEN, vagy megallapitatlan.

    GEYZA.
    A harom autobusz meretu gondola a Kinai kem-leg-gomb hirszerzo-felszerelesei voltak. Azt elkaptak!!!

    A jelentes hogy a harom masik leg-gombok, nem tudva maig hogy Kinai lett volna, talan magantulajdos leggombok.
    De a legikozlekedest veszlyeztetok voltak, azert lovette le azokat a Canadai hatosag!

    A repulesek ma, eszak-amerika felett remesen korlatozott mert remesen veszlyes a tul-nagy szamu repulok alatal.

    Karacsonykor 1700+ kozlekedesi tomegszallito gepeket kelett leallitani a nagyforgalom miatt.

    Vejem kivallo pilota volt, 16 eveskoratol repult solo-t, sajat negy-uleses gepen en is repultem tobbszor, de az u.n.”ALSO 48″ folotti repules remesen korlatozott a forgalom miatt. Ugy a magassag ,de mindenfele csak keskeny leg-folyosok lehetok a kis-magan-gepek szamara.
    Azokkal gyakran sok a baleseti kenyszerleszallas, gyakran az auto-utakon szalnak le, ahol az autokozlekedest is veszelyeztetik.

    ELEMER;
    A satelit-ok a vilagurben ,az athomosphera folott vannak. Azok csupan mint a Google-earth adatait nyijtjak, tull magasan es tavola foldi-adatokat felfogni.

    A Computer hacker-ek a leg keresetebbek es elonyesebbek. !!!!

  • Succubus Lilith

    Gyuri, nem tudom olvastad-e az elmebeteg beszolasat, amit valoszinu az allitolagos karaita identitatasaval akar takarni:

    „” Igaza volt a fiatal rabbi-nak; “Satan volt a ti apatok”. „”

    Ugyanakkor az is igaz, hogy aki szerint 30 km magassagban szallnak polgari gepek azzal kar is szoba allni.

    .
    Elemer, igen, csak en ezt rettegtetesnek hivom. A rettego polgar majd koveteli, hogy vedje ot meg az allam. Ha meg nem koveteli senki, majd jonnek a hivatasos tuntikezok, ahogy vannak hivatasos „forradalmarok” is. (Bar lehet, hogy a ketto ugyanaz.)

    .
    Rodeo, ne izgulj, hamarosan ki fog derulni, hogy mindez a sok kisiklas, besiklas, lovoldozes, UFO-k, hus es tojas-uzemek egymas utani leegese …stb … mind kinai, vagy orosz terrorizmus. En mar most elore kovetelem is hogy vedjenek meg engem a gonosz Poutine-tol. Azonnal fel kell fedezni egy kotelezo jellegu vakcinat a poutine ellen!

    .
    Geyza, eloszoris ne felejtsd el a nyugtatoidat!
    Masodszor, ugy nezem hianyolod a regi „jo” cikkeket, teli mindenfele buta, atlatszo hazugsagokkal. Megertelek teged ez ugyben, azok a te szinvonaladra voltak tervezve.

    Csak tudod az elvtarsaid is rajottek, hogy rossz lora tettek, es a sok bullshit helyett most affele „who cares” cikkeket irnak, kiveve amikor eppen kifejezik csalodasukat a „Nagy Baratban”.

    Te meg csak csokolj be tovabbra is, neked jol all a barna ruzs.

  • Geyza
    2023 február 17
    5:22 de.

    grizi, {meg}ídézlek:
    „(Mert senki ne gondolja azt, hogy ez az irdatlan mennyiségű hadianyag, (a NATO készleteinek kb 1 százaléka, mely eddig felemésztette a ruszkik hadianyag-készleteinek kb. a felét)
    ingyen van ! Azt bizony ki kell majd a háború végén fizetni.
    Ha Ukrajna veszít, akkor a NATO bukta a pénzét. Ha leverik a ruszkikat mégha csak regionálisan is) akkor rá fogják verni a ruszkikra a költségeket és más kártérítéseket is. Feltéve ha a ruszkik kereskedni akarnak a Világ leghatalmasabb gazdasági és katonai szövetségével, a Nyugattal !Ilyen kérem a Világ.)”

    namost a valóság soraiddal szemben:

    a nato készleteinek 89.17% ka: Stoltenberg adata

    a ruszkik túltermelnek és kifogyhatatlanok

    nincs ingyen, most utazik egy hatalmas delegáció „chartered accountant” usa Kongresszus-ból, hogy kiderüljön hová fogyott el a küldemény amikor semmiféle eredményt nem értek el és a zselé még követel;

    Münchenben Kalamajka Harrisnya USA alelnök női hölgy mondá, hogy testem lelkem a zseléé és ezt az összes női hadügyér megismételte kánonban!

    namost a ruszkiknak fognak fizetni (azt vissza amit elloptak tőlük), vagy a ruszkik megszankciózzák a 12 szer több náluk lévő nyugati befektetést!
    a világ leghatalmasabb [te szavaid nem a valóság] a világ 14% -ka és csökken…;

    a 86% meg a hasát fogja röhögés közben

    a „másik 3” meg: „With US officials still unable to confirm what was shot down on February 11, members of the Northern Illinois Bottlecap Balloon Brigade (NIBBB) have offered a possible explanation. Tracking data shared by the group shows that one of its small mylar balloons went “missing in action” in Canada’s Yukon region on Saturday, matching the description, altitude and location of the unidentified object shot down by a US F-22 the same day.”

    magyarul {csak neked} NIBBB elveszítette a $200 érő házi készítésű lufiját amit szórakozásból klubtevékenység keretében engedtek fel és Február 12-én Canada Yukon territory felett F-22 és rakéta lelőtte {F-22 óránként $70000 rakéta
    darabja $500 000} és 3 lufiról van szó és egyiket sem találták el elsőre mert túl kicsik… voltak!

  • Succubus Lilith

  • Succubus Lilith
    2023 február 17
    8:03 du.

    Az efftasak per pill. Moszkvában és Belarussziában vannak.
    (Legalábbis Puttler, a Kreml ura így szólítja a társaságában lévőlet: „Daragijje tovarischi” .)

    A te megbízóidnak a főnöke is épp legutóbb tolta magát Minszkbe, baráti elvtársi látogatásra.

    Akkor meg miről kuruttyolsz szépfiú ?

  • Geyza
    2023 február 18
    8:14 de.

    ami te művelsz annak van neve: hazaárulás!

  • BENDEGUZ
    2023 február 17
    10:32 de.

    grizi, az usa közlekedési rendszere extraprofit termelés miatt lett kőkorszaki szintre lerohasztva…,
    kezdődött a városi villamosok szétbarmolásával és a selejtes országutakon az üzemanyagzabáló kamionok és SUV-k teszik tönkre hatékonyságuk nulla körüli, a polgári domesticus repülés detto

    azzal az energiával amit egy repülőgép 200 vagy 250 személy személy szállítására elfogyaszt 2500 utast lehetne kényelmesen háztól házig szállítani {Kínában vannak olyan épületek amelyekbe a 350km/h sebességű vonat bemegy és a lifttel az utas már haza is ért, nem kell órákat vesztegetnie a repőtereken amik messze vannak a várostól és nincs hozzájuk tömegközlekedés}

    Magyarországon az 1900-as évek elejétől Kandó Kálmán jóvoltából {nem volt ezzel egyedül} villamosított a tömegközlekedés és barátaim 30 – 35 km-re a város központtól egészséges vidéki házakban lakva vonattal és villamossal mennek baráti találkozókra… a nyugdíjasoknak ez ingyen van, és csak vidéki vasútállomáson parkoló autójával hajt haza 10 perc alatt… mindez usában nem létezik ott extraprofit termelés folyik azaz egymást kifosztyátok és az életeteket tömgnyomorban za repülés örömeivel töltitek, mert az drága és ki lehet fosztani az utast aki mire megérkezik már meg is bolondult az utazási körülmények miatt.

    a napi 3 szori kisiklások rendszeresek, a képen látható, hogy a sinek kiszabadultak a talpfa csavarokból fél méterre és a vagonok futóművei szerte széjjel gurultak a környéken
    ez már paleolitikum-i fejlettség a kőkorszak ennél sokkal fejlettebb volt

    de te csak írjál mindenfélét, hazug egy alak vagy

  • BENDEGÚZ
    02.15.10:54

    Az átkozódás . p r i m i t í v . e g y é n i s é g r e . vall s az átok visszaszáll annak forrására.

    Amikor te ilyet mondasz, hogy
    „a Sátán volt az apátok”, akkor saját fejedre szórsz átkot.

    Minden esetre áruld már el,az öregnek volt szarva és patája is?

  • Nesze semmi, fogd meg jól.

    Legújabb: Az USA hivatalos bejelentése, hogy nem kínai léggömbök (vagy mik) voltak.

    (Lehet rágni a gumi csontot tovább-:))

  • Succubus Lilith

    AMERIKA MAGYARORSZÁGRA KÜLDÖTT EGY NYOMORULT KÖCSÖGÖT MOST MEG EGY ROHADT SZAJHÁT AZ ORSZÁGOT TÖNKRETENNI
    – A FELELÖS A DOBREVNÉ! (GYURCSÁNY ÉS CSAVARGÓ BANDÁJA) –
    BÁRKI, BÁRKI AKI KIÁLL MELLETTE – HAZAÁRULÓ!

    SAJNOS TALÁLSZ NÉHÁNY ILYEN GÉYZA NEVÜ CSAVARGÓT AKIK CSAK HOGY VALAHOL VALAKINEK LÁTSZÓDJON – (KÖCSÖGÖK STILUSA) BÁRMILYEN ALJAS BANDÁKHOZ HOZZÁCSAPÓDNAK

    A háborut mostmár nyiltan akarják

    Nincs tovább – mostmár nyiltan szinvallanak

    Itt sincs másképp – aki hallgat, az háborupárti – vagyis GYILKOS PÁRTI

    biztos vannak akik most elélveznek az országban – akkor is ha bármilyen vénségek
    (komcsik, fasiszták)

    Tényleg az utolsó bejegyzésem – nincs itt tovább mihez hozzászólni,
    (hiányozni fog néhány normális ember)

  • Auróra Borealis

    Gésa bölcseli ide nekünk azt, hogy
    „Senki ne gondolja, hogy ez az irdatlan mennyiségű hadianyag ingyen van” Szerinte „a háború végén ezt valakinek ki kell majd fizetni.”

    Na persze, nem mindegy, hogy a proxy-hérosz Ukrajnán ezt bármikor is be tudnák hajtani, sőt mi több nem is akarják, hisz ahisz ama dollár-milliárdokat az jenki állam már előre megvette, kifizette minden ebben a háborúban érintett fegyvergyártójának. Ergo az így kidobott „költség”, közpénz, költségvetési hiányként a jenkik számláján könyvszakilag eleve jóvá lesz írva, magyarul valamiképp el lesz tüntetve.

    Nem volt az USA-nak még olyan háborúja, ahol ne az állam állta volna ezt a cechet és sose hallottunk olyat sem, hogy attól a sok ócskavas – katonai hulladéktól – a költségvetési hiány átlépte volna a megengedett mértéket sőt…

    Mert ez a lényeg Té’hölgyeim és uraim! Amerika* fegyverlobbi micéliumával átszőtt erdei öko[nómikus] televénye tartja fenn az egész vadont és őserdőt, mely szerves talaj rendeltetésének megfelelve minden rothasztó és rothadó elemet magába szív, feldolgozva profittá, illetve veszteségként „leírt” állami mínuszok gyanánt.

    Vagyis az a „valaki” aki valóban állja a cechet, az semmiképp sem a tőke, hanem az önfeláldozó amerikai nemzet-és annak gazdasági-katonai-komplexuma lesz… Azt a hiányt pedig az éves mérleg tartozik oldalában így keletkezett sötét lukban lehet(?) majd keresni, miközben az eredmény sose megy veszteségbe. Kész bűvészmutatvány.
    `

    `
    * Tévedés ne essék, nemcsak az USA, de minden kapitalista gazdaság ugyanezt a nélkülözhetetlen katonai,gazdasági ballasztot cipeli magával, minek következtében számukra létérdek a hidegháború malasztja, egyben egy új világháború ódiuma.

  • Christopher

    Bocs de még egy;
    – szeretném a személyes hozzáállásod hallani az alábbi történtekröl, mivel valamikor töled a vallási közösségekhez való pozítiv hozzáállást olvashattunk, nemcsak idelent hanem fent a cikkek közözött szintugy

    Hangsulyozom, nem hivatalos (szerkesztöi) véleményt, hanem személyeset

    A „hivatalosokét” ismerjük, azokét az elitista Phd-kkal villogó EMERISTA VILÁGCSAVARGÓKÉT akik a világ ujabb KATAKLIZMÁBA való vezetésében éppen
    testestül, lelkestül benne vannak (a lelkük nyilván az ördögtól való)
    ha akarod tedd közkinccsé – amúgy megköszönném – emberileg

  • Auróra Borealis
    2023 február 19
    7:08 de.
    kiegészítenélek népies magyarul:

    az usa onshore-jai az offshore-jaikból ingyen élnek, ma már állásajánlatok:

    Starbuck, MacDonalds,

    Walt Disney parkban Nyulam bulam és fületlen ebihal, …

    a többire a kóbor kutya sem kíváncsi…,

    viszont munka nélkül lehet évente $100 000 -et vagy annál többet, mert az offshore papírgyárak győzik {az extraprofit ellenében} a zöldre színeződött papírcetlik gyártását, azaz van FEDezet…e^12!

    mindehhez rengeteg madárijesztőt kell gyártani, de a kányák már bele is fészkeltek, zselé meg várja mikor költözhet a Grammy nagydíjaként nyert itáliai rokokó kastélyába…

    Furfangos Nyesztyerkának erről különvéleménye van, nekem is!

  • Létezik-e egyáltalán még szuverén Ukrajna? Szerintem nem, DE akkor kit tömnek a jóságosan adakozó USA eus csatlósok már a sikeres sütemény osztás óta élelmiszer és túlélési cikkek helyett -Európa védhetetlenségéig és teljes legatyásodásáig- fegyverekkel? Ja és kinek lesz esélye a győzelemre, mert szerintem a nyiltam háborúzók közül egyiknek sem!?

  • Auróra Borealis
    2023 február 19
    7:08 de.

    Mi az, már Te is náculsz? 😀
    Amúgy szerintem 5*!!!
    (Persze az nagy kérdés még, hogy az USA állam alatt mit látunk és mit nem veszünk észre vagy mit nem akarunk/szabad észre venni!? 😀 )

  • Gabriel
    2023 február 19
    6:34 de.

    mindkét beszólásodra:

    Kipling Dzsungel Könyve {most haggyuk Madách-ot? pihenni}

    az a jelenet amelyben Mawgly Káa val behatol Nag és Nagaina azovsthal-i rejtekhejére és Mawgly kezében a hatalmas ANKUS az ékkövekkel díszített arany ládzsa amelynek Damaszkuszi penge a vége és elkapja Nag-ot bele tövig a fejlebenye közé, vége… Nagaina viszont menekülni próbál a fogai között az utolsó tojásával de a Végzet az ankus eltalálja…

    na ez a hejzet ma a világgazdasági marketing harc tankokkal és aljassággal, de Mawgly a 8 000 000 000 -ból 5 700 000 000 és Nag és csipicsupi csalággya 970 000 000 a többiek a kerítésen ülve nézik Neuquén ben rájöttek, hogy a szeretetcsomag sztaniolban szar +* bomba, Lula pofánröhögte Tio Pepe-t is meg a Scholzy-t is Macaroni-t és bandáját hazazavarták Afrikából de nekik nem nyílt meg a Niger folyó

    ahogy München-t én látom: köhög a bolha és a madárijesztőbe beköltözött a „faszú” helyett a vasszú költözött és a rozsda meg az egerek

    mókás percek jönnek Cassandra lenéz onnan a magasból és Priamosz is és a harsonák hangjai mellet Cathó: Hannibal ante portas

    a zöld és lila NGO-k a bahamákon pihenik ki a földhözragadtságaikat ezek is a marketing policy részei

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2023 február 19
    7:18 de.

    Szatmári Sándor: Kazohinia
    (Totál agyi nichilizmus, de legalább gyakorlati nem, csak elrettentő irodalmi értéke van, kb. mint a hozzá képest késett „A majmok bolygójának”, az „1984-nek”, az „Állatfarmnak” vagy a „Fahrenheit 451-nek”! Nekem 6 felettébb egészséges unokám van, ezért egy cseppet sem tudok meghatódni a genderideológiát erőszakosan diktálók kirekesztő idiotizmusától, viszont az megnyugtat, hogy reprodukcióra nem képesek, ezért nagy eséllyel előbb-utóbb spontán a dinoszauruszok sorsára jutnak!!!)

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2023 február 19 6:34 de.

    ” A háborut mostmár nyiltan akarják
    Nincs tovább – mostmár nyiltan szinvallanak ”

    Igy van. Nem csak a haboru es barmely orszag belugyeibe valo nyilt, pofatlan beavatkozason latszodik ez meg, hanem mar azon is, hogy akar egy aszalt szilva is lehetne az elnokuk.

    A legutobbi valasztas elott pofatlanul azt is bejelentettek, hogy a vilag legjobb valasztasi csalas rendszeret tettek ossze.
    Mar a demokraciat sem szinlelik, ez mar nyilt fasizmus nepirtassal spekelve, es ezt a csodas uj rendszert minden mas nepre is ra akarnak eroszakolni.

    .
    Auróra Borealis 2023 február 19 7:08 de.

    ” Nem volt az USA-nak még olyan háborúja, ahol ne az állam állta volna ezt a cechet és sose hallottunk olyat sem, hogy attól a sok ócskavas – katonai hulladéktól – a költségvetési hiány átlépte volna a megengedett mértéket sőt… ”

    Igy van, de azert igyekeznek a cel orszagot utana kifosztani.
    Ukrajna eseteben is biztak abban, hogy a banyak, a termofold …stb… majd visszateriti a befektetett osszeget.

    Ha egyaltalan marad valami Ukrajnabol nagyon ugy nez ki, hogy a mostani osszeg (aminek nagy resze el lett sikkasztva eppen az amerikai politikusok altal) 100%-ig leirasra kenyszerul anelkul, hogy egy penny is megterulne belole utolag.

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2023 február 19
    6:34 de.

    „Tényleg az utolsó bejegyzésem – nincs itt tovább mihez hozzászólni,”

    Elárulom Neked, hogy ez a „megfutamodásod” sokaknak kéjes és téves önigazolást fog okozni, ezért ne legyél már ennyire jószívű! 😀
    (Mellesleg nem kell mindent mellre szívni, mert sajnos esélyünk sincs a világbékét kierőszakolni, viszont az nem szégyen, hogy legalább megpróbáljuk! 🙁 )

  • Succubus Lilith

    Gabriel, olvasod meg? Mi ez? Felszamoljuk a favelakat???

  • Auróra Borealis

    Orsós Elemér
    22.02.19.11:22

    „Szezon és fazon” kérdése áll szemben egymással a véleményedben, tekintettel arra, hogy a józan elemző írás és a nacionalista, vad „náculó”szavakkal dobálódzás úgy áll egymáshoz, mint Mako Jeruzsálemhez…Csak egy példa itt fentebb a Gábrél által bedobott „”Hírtévé””-s és felszínes – csak a felszínt vakargató – video tudósítás [Globál] is csupán úgy tesz, mintha elemezne, holott éppen a lényeget nem nevezi a nevén.

    Miközben a provokátorokat „antifa”-sisztáknak sejteti egyenlőségjelet húz közéjük és a nácik közé, a lényeget felejti el kimutatni, mégpedig monopolkapitalista „GLOBÁLIS KAPITALIZMUS” ABC-jét, melynek valójában érdeke ezek az utcai zavargások.

    Egyszóval; nem a monopolista nagyvállalatok tőkeexport okozta munkanélküliséget, sem a környezetszennyezést és a más országokba exportált bérrabszolgaságot veszik górcső alá, hanem a tüntetők szociális segélyeit és elkeseredett összecsapásait a rendfenntartókkal. És mindemellett nem véletlen még mindig és egyfolytában felejtik el említeni a tőkés társaságok hatalmas érdekeltségeit a KATONAI_GAZDASÁGI_KOMPLEXUMOK*mindent átszövő praktikáit a gyilkos fegyvergyártásban és exportban, ill. világkereskedelmében.

    Természetesen ugyanígy vagyunk ITT mi is, amikor folyton a felszintszínt vakargatjuk ahelyett, hogy az . a l a p o k . környékét, a dolgok mélyét kotorgatnánk… Kezdve a munka tőke általi kizsákmányolásánál immár világ-[globális] méretekben, $-centekben mérve, minek köszönhetően a nemzeti munkásosztálytól veszik el a munkát, azaz odahaza ezzel okozva munkanélküliséget. NA! A fegyver és katonai gyártás e jelenség kiküszöbölését isis célozza.

    Merthisz rakétákat, aztat mégse gyártathatnak „primitív” Thai, Bangladesi,v. ‘stenőrizz! Kínai munkásokkal, hogyan is venné az ki magát úgy nemzetileg, vagyis nacionálisan, röviden . n á c i . vonatkozásban ? Erről Gejzát is megkérdezheted, ő már teljesen „elnácult”… 😀

    Megjegyzem, utcai zavargás és anarchizmus is csak a . t ő k e . é r d e k e . persze csak addig, míg az a cégkapun kívül van…

    Utóirat:
    Köszönöm a 5*-ös elismerést 🙂

  • Auróra Borealis

    Succubus Lillith
    2022.02.10.3:02/II.

    Szellemesnek tartom válaszod. 😀

    Ha csak belegondolok, hogy a Vietnami Háború során több bombát szórtak arra népre és országára, mint a II.VH. alatt Németországra összesen…

    Már csak ez az egy „könyvelési tétel” hozzájárulhatott a háború mérlegének pozitívvá tételéhez ammódon is, hogy még az „avult” I-II.világháborús fegyverfélék ilyetén, pénzben – nyilvántartási árukon is – meglehetett szabadulni úgy, hogy csinált okokkal, háborús propagandával stb. egy nép ellen fordíthatták ezeket és nem kellett afféle snassz könyvelési trükköket sem bedobni… a raktárkészletek eltüntetésére. Zseniális, nem ? Milliárd dollárokban kifejezhető és a Kongresszus által elfogadható mérleg egyenleg… MOST VAJH HOGY ÁLL AZ U S A erkölcsi-avult fegyverkészletekkel ? Kellően segít e rajta a többszáz Abrams tank átdobása Ukrajnába ?

    – A költségvetési tvr pedig nem írja elő a 3-M vietnami és az 58-E amerikai halottal elszámoljon az „amúgy sem létező” Hadipari-Gazdasági-Complex. Arra elegendő egy-egy gyönyörú márvány emlékmű… Ezt nevezik egyensúlynak a számvevők…

  • Succubus Lilith
    2023 február 19
    10:44 du.

    Sajnos ez a bandita, akit a nyugati „demokraták” – inkább mondjuk ugy a globalista héják – kiszedtek a tömlöcböl ahova való volt és elnököt csináltak belöle, nemcsak egy részeges stupid senkiházi, hanem igazi mindenhájjal megkent szélhámos
    Ha a száját kinyitja vagy piál, vagy hazudik
    Ifjabb korában valóban mint minden szélhámosnak jó beszélökéje volt, felkarolták és tanították „szónaklatra”
    Irni nem igazán tud, olvasni utál – (kvázi félanalfabéta) – de verbálisan fog az agya ezért képes kommunikálni
    Nyilván mára már elitta az agyát – amikor szónaklatokon kis vizesüvegeket látsz nála, abban Cachasa (brazil rum) van, Ez a nöci akit vele láttál sokáig titkárnöként kisérgette és néha kiszedi a kezéböl az flakont. Tavaly összeházasodott vele.
    Szóval a bidenetek hozzá képest egy mindent lehengerlö zseni~abszolut friss elmével
    Viszont ez részeges bandita szívéböl gyülöli az elözö elnököt (vetélytárs) körülbelül ahogy a magyar ellenzék viszonyul a Zorbánhoz
    Csakhogy míg a Zorbán valóban egy korrupt féreg, addig itt brazilban aki korrupt az ez a féreg – vele az ócska bandája. Van köztük mindenféle szinezetü, minden ami belefér és ami a csövön kifér, beleértve az igazi dél-amerikai drogmaffiát – drogbárókat. (A FARC és holdudvara)
    A legfelsöbb biróság elnöke egy brazil drogkartell fönöke – PCC. Nézd utána a NET-en ha van kedved, hogy kik ezek – tavaly még az US is kénytelen volt terrorszervezetnek nyilvánitani, de az nem akadályozta meg, hogy a választási-biróság teljhatalmi elnökeként levesse a folyamatot és mindenféle eljárás nélkül halomra csukasson le még ujságírókat és „ellenzéki” képviselöket is.

  • Orsós Elemér

    Auróra Borealis
    2023 február 20
    6:07 de.

    Ezer bocsánat, a „náculást” erős idézőjelekben értettem, ezennel kijavítom inkább pártatlan vagy tárgyilagos elhajlóra! 😀

  • Orsós Elemér

    Succubus Lilith
    2023 február 19
    3:02 du.

    „Ha egyaltalan marad valami Ukrajnabol nagyon ugy nez ki, hogy a mostani osszeg (aminek nagy resze el lett sikkasztva eppen az amerikai politikusok altal) 100%-ig leirasra kenyszerul anelkul, hogy egy penny is megterulne belole utolag.”

    Hát ez az: ha marad valami Ukrajnából, az rövid időn belül újra lőporos hordó lesz! Hacsak ki nem találnak nekik az egymással lepacsizó nagyhatalmak valami kényszerített semlegességet vagy demilitarizált autonómiát vagy egy unalmas, általános világbékét! Sajnos csak ilyen abszurd ötleteim vannak!

  • succuth….! nem lehet felszamolni se a favellakat se a munkanelkuliseget se a hajlektalansagot minden t meg lehet pe rsze igerni hogy meg-valasszak az embert

  • GABRIEL ne menj el meg-ertem hogy idegileg soxor faraszto pl geyzat olvasni de akkor irjal ritkabban ne legyen orome a geyza feleknek

  • Succubus Lilith

    Auróra Borealis 2023 február 20 6:07 de.

    “ Miközben a provokátorokat “antifa”-sisztáknak sejteti egyenlőségjelet húz közéjük és a nácik közé, a lényeget felejti el kimutatni, mégpedig monopolkapitalista “GLOBÁLIS KAPITALIZMUS” ABC-jét, melynek valójában érdeke ezek az utcai zavargások. ”

    “ Természetesen ugyanígy vagyunk ITT mi is, amikor folyton a felszintszínt vakargatjuk ahelyett, hogy az . a l a p o k . környékét, a dolgok mélyét kotorgatnánk… Kezdve a munka tőke általi kizsákmányolásánál …”

    Megjegyzem, utcai zavargás és anarchizmus is csak a . t ő k e . é r d e k e . persze csak addig, míg az a cégkapun kívül van… ”

    Erdekes, hogy latod az ugynevezett “tőke” es a kommunista csurhe kozotti kapcsolatot, megsem ezt tartod a legfontosabb kerdesnek, hanem azt, hogy a gyar, vagy a fold tulajdonosa profittal adja tovabb a termékét. Mar csak azert is izgalmasnak kene legyen ez a “fura” erdekegyenloseg a kommunistak es a leggazdagabb reteg kozott, mert ez elvezet minket a masik – szerintem – sokkal fontosabb mai problemahoz, amit nepirtasnak hivnek. Ezt minden elkepzelheto modon teszik (agymosastol kezdve fizikai gyilkossagokig) – es ami a legszembeszokobb talan, hogy elsosorban a feher ember van megcelozva.

    Auróra Borealis 2023 február 20 8:29 de.

    ““ Már csak ez az egy “könyvelési tétel” hozzájárulhatott a háború mérlegének pozitívvá tételéhez ammódon is, hogy még az “avult” I-II.világháborús fegyverfélék ilyetén, pénzben – nyilvántartási árukon is – meglehetett szabadulni úgy, hogy csinált okokkal, háborús propagandával stb. egy nép ellen fordíthatták ezeket és nem kellett afféle snassz könyvelési trükköket sem bedobni… a raktárkészletek eltüntetésére. Zseniális, nem ? ””

    Koszi, hogy leirtad helyettem, mert igy nem engem vadolnak konspiracios gyakorlattal. 😊
    Valoban, ez az elmelet mar regota kering az emberek kozott. Akkoriban meg nem volt internet, amikor az egyik munkatarsammal beszelgetve felvetettem azt az otletet, hogy szerintem a Hideghaboru csak egy nagy szinjatek volt. Erre a tarsam mondta, hogy o szolgalt a kanadai hadseregben, es onnan tudja, hogy a “legdurvabb” hideghaborus evekben is Kanada a Szovjetuniotol vasarolta a harczi szekereihez az alkatreszeket, mert azok olcsobban adtak, mint az amerikaiak. (Tudni illik, hogy a legtobb szovjet harci szeker amerikai tervezes volt.)

    Tehat, jessszzzz, valoszinu az megy itt nagy hoborgesek kozepette, hogy mindket oldalon felgyulemszik egy rakas jatekszer 10-15 ev alatt, ami kozben elavul. Ahelyett hogy epitenenek meg tobb “silot” tarolni az ujabb gyilok-szerszamokat egyszerubb el es kilovoldozni az elavultakat, amik aztan jok lesznek ocskavasnak.

    Csak a helyszin valtozik. Most pl. nagyon jol jon mindegyik resztvevonek, hogy amig fogy a sok ocskavas, addig Europa kozben szepen teljesen vedtelenne valik es visszater a kokorszakba.

  • AuróraBoreálisz
    2023.feb.19.7:08

    Ezzel a fegyver és katonai kellék gyártó és beszállító komplexummal az a helyzet, hogy kezdetben – a nagy gazdasági válság után – vala a New Deal, amely megmutatta, hogy ha a gazdaság és az állam szervezetten, tehát szervesen képes összefogni, akkor ez így együtt, jó történelmi időzítéssel csodákat képes produkálni… Akkor még képesek voltak törvényekkel határt szabni a természetéből fakadóan mohó tókének is.

    Azonban a világháború akkor még szükségszerű(!!!), antifasiszta körülményei felszaggatták a demokratikus korlátokat ahhoz, hogy a hadianyag termelésben rejlő végtelen lehetőségeket megízlelve a nagytőke, vérszemet kapva a korábbi . t í z s z e r e s é r e . felfutott GDP növekménytől, hogy onnantól már további igényt formáljon erre a határtalan profit lehetőségeket tartogató „gazdaságpolitikai” ágyúcsövet formáló bűvészkalapra…

    Gyakorlatilag nem is kellett létrehozni a háborúban már kialakult – létrejött – bonyolult textúrájú katonai gazdasági komplexumot. Az még ma is magába foglalja a monopolista nagytőke minden szubjektív és objektív elemeit, elindítva nemcsak bel-de világpolitikai folyamatokat annak érdekében, hogy gyártmányaikat és propagandájukat a Glóbus minden pontján, lehetőleg bármikor „elsüthessék”…

    Mindeme végtelen lehetőség kiaknázását szolgálta-volt az 1945-ben újra-meg-nem választott Churchill „megálmodott fekete kutyája”*, az úgynevezett Hidegháborús politika teóriája, melyet szeretettel ajándékozott újsüttetű jankye-elnök barátjának Trumannak, aki amerikai háborús gazdasági érdekek permanens fenntartására kapott is az alkalmon s vagy 40 éven át ellenőrzés nélkül vett ki $-billiárdokat az U S A „”védelmi”” büdzséjéből. Az indok önmagában is: a Szovjetúnió léte, amely emiatt omlott össze ezzel megfosztva elvi és gazdasági ellenségeit többekközt a gazdasági militarizmus nagy kalandjától…

    Biden ma ezért bóklászik épp Lengyel-ben Ukrán-ban stb. szvalva a régi, hidegháborús NATO-békehimnusz hangját keresve:
    „Régi dicsőségünk,hol késel az éji homályban?” /Vörösmarty/
    `

    `

    * Churchill valóban depressziótól szenvedett. Fekete kutyája naplórészleteiben is visszatérő elem. Erre csak rátett a ’45-ös választási veresége. Szívesen tett hát eleget a Roosevelt halála miatt kijelölt, alkalmatlan USA alelnök meghívásának, annak szűkebb és szürke pátriájába, ahol együtt ereszthették le a vasfüggönyt Európára…

  • Orsós Elemér
    2023 február 19
    6:21 du.

    ez NEM „megfutamodás”, hanem egyszerü józan gondolkodás

    Sajnálatos módon ugyan a föszerkesztö úr tagadja, hogy lapjának köze lenne a világcsavargó csalánárus lumpenelem szponzorálásához, de sajnálatos módon mint ifju és tapasztalatlan totális alázattal alárendeli kiadványát eme lelkironcs ideológiai háborujának, amit amaz teljesen egyéni lelki okokból folytat – vagyis lelkisérelmeit a világon (és tanulóin) vezeti le.

    Ezért gyülnek itt össze az egykori egypártrendszer selejtes maradványai is, akik közül néhányuknak néha kitisztul a meglátása – de olyan ez mint a jéghideg fagyos ablak – a meleg lehelettöl ugyan egy-egy pillanatra átdereg az üvegen a külvilág (a valóság), de aztán nyomja a süketet rá, ugyhogy mégjobban befagy
    Aztán például ezért tisztelhetünk itt Bendeguz név alatt egy egykori amerikai szabotör elemet is, akit vénségére nyilván orientáltak az amerikai „felsöbrendü demokrácia export” propagálására eme kiadvány hasábjain.
    Kivénült kappan, de hát ide sok ilyen kivénült kappan irogat unalmában

    Mint mondjak az olyan pufajkásokról, akiken most hirtelen kitört a holyvoodi filmeken kinevelt antiszovjet harcivágyuk, közben pedig a szovjetrendszer igazi majmolói?
    Mint irtam, néhányotokkal majdhogynem mint régi barátokkal érzek – függetlenül pártállásuktól – mint például Margitka – akit a régi rendszer még élö selejtjei amugy ugyanugy lekezelnek mint egykor – hiszen ök ( a Margitkák és ne röhögj de a Rodeók is) bizony valóban szociális empátiából hitték el, hogy a „baloldali” mozgalmak valóban embertársaik tiszteletének, szeretétének kiteljesitésére törekednek
    Sajnos az igazság nem egyéb, mint az hogy a vágyálmuk a hatalom megszerzése, gyakorlása, a totális vazallusság megteremtése a társadalmi viszonyokban (alá és fölérendeltségi viszonyok despotikus kiépítése)

    Ezt hivhatod kommunizmusnak, fasiszmusnak – bárminek
    Szathmári is tök jól leirta, rádásul egy könyvön belül festette le a szélséges ellentétét is, de azért Orwellnél jobban csak Madách irta le – mivel képes volt arra a hatalmas irói képzettársitásra, amellyel kevesen rendelkeznek e világon – hogy átivelte szinte az egész emberi történelmen – ezáltal valóban „a teremtés históriájával” összemérhetö szintre emelte.

    De hát hogy beszéljek én erröl olyanoknak akiknek már a „mában” néhány év átfogó átlátása is képtelenséggel felérö elvárás??!!
    De a mellüket PhD-kal verik, – kár hogy nem köböl van; nem jutnának emeritániusokká, pusztán valami meritizmus okán – (hogy mit meritettek ki, az más kérdés)

    De a legfontosabb – sajnos nyögdijat sehonnan nem húzok, tehát dolgoznom muszáj is, nemcsak hobbyból teszem – vagyis valóban drága mulatság nekem az értékes idömet ilyen, az emberiség selejtjeire pazarolni

    De: az ami valóban szörnyübb, ezek az erkölcsi selejtek valóban A HÁBORUS ÚSZITÓK!!! – mintahogy a történelem folyamán mindig is ezek voltak azok, akik alájátszottak az abban érdekelteknek – lett legyenek azok imperialista (hódító) csoportok, egyes despotikus egyedek

    Nézd meg ujra ezt az egykor többször, sok fórumon elhangzott riportot – persze ha megnyeri Cens Urának a kegyeit is (nem hajtja le fejét a fentebb lefestett beteg személyiségek akaratossága elött)

    Ahogy irtam egy frissitö visszaemlékeztetés: (hiszen, vannak akik néhány évet is képtelenek átlátni – vagy inkább nem akarnak semmi áron – merthogy akkor szembesülni kellene a saját gyalázatos hazugságaikkal)

    https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/4793415374104412

  • Gabriel
    2023 február 21
    8:51 de.

    be kell vallanom neked is de itt most már nyilvánosan is, hogy:

    amikor jól éltem és szabadnak éreztem magam, akkor sohasem jutott időm arra, hogy:

    korifeusék lelki indítékait meg lelki életét tanulmányozzam!
    ami történt valóban azt én mai napig szubjektív irigységként fogom fel és emberi selejtségként; sajnos Spárta már régen nem műxik, pedig igény lenne rá

    maraggyunk ennyiben te meg én
    a mai napok rosszabbak és ebben nem tucc megingatni!

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2023 február 20 12:44 du.

    ” Szóval a bidenetek hozzá képest egy mindent lehengerlö zseni~abszolut friss elmével ”

    Akkor lehet, hogy nem is annyira a marxizmusa hianyzott a CIA-nek, hanem az encephalopathy-ja. 🙂
    Ezert kellett a Biden is tolunk delre. (Nekunk itt True-Dope-unk van, aki annyiban kulonbozik a masik kettotol, hogy o csak jatsza a hulyet – egyelore.)

    ” A legfelsöbb biróság elnöke egy brazil drogkartell fönöke – PCC. ”

    Ez mondjuk ertheto. Ha en lennek a PCC vezetojenek helyeben en is ezt csinalnam.

    De nem szoltal semmit Lula elvtars favela-felszamolasi taktikajarol. Mert kisertetiesen hasonlit az USA-ban suttyomban bevezetesre keszulo uj torvenyhez, hogy se nyugdij, se szocialis segely neked, ha nem vagy beoltva. No es nagy kussban hozzatettek az elixirt a gyerekek evi oltasaihoz.

    Lehet en latok remeket, de nekem ugy nez ki, hogy a hackable animal-ok kozott sok hasznalhatatlan es ertektelen van az „elit” szerint, es kar rajuk pazarolni a penzt. Azt a sok milliardot el is lehet sikkasztani. Es kozben megmentjuk a Foldet!!! Nemde?

  • Gabriel
    2023 február 21
    8:51 de.

    Putyin nem hülye, sőt, de sokkal egyszerűbb a háborús dögevőknek, hullarablóknak kapásból lenácizni, mint észérvekkel megcáfolni, amit meg sem próbálnak, mert azért ők sem teljesen hülyék -csak pórázon fogottak- tudják, hogy simán belesülnének!

  • Succubus Lilith

    jas abba 2023 február 20 5:33 du.

    ” nem lehet felszamolni se a favellakat ”

    Dehogynem. Regebben lovoldoztek oket, de az tul durva volt. Most megmentik oket egy virustol.

  • Ródeo11
    2023 február 18
    10:25 du.

    Mondod TE !!
    A hazátlan senki,
    aki egy szalmaszálat
    sem tett keresztbe sem a régi
    sem pedig az új „hazájában” ami inkább
    csak fejőstehén a szemedben. Miközben ruszki
    megszállásról álmodozol. Vagy kínairól. Tökmindegy.

  • Gábriél
    02.21.8:51

    Churchillnak többek közt a Galipolli katasztrófa bűne nyomasztotta érzékeny pszichéjét, ill. az ő „fekete kutyája ” ettől az örök önvádtól kísértette éjjelenként…*

    A Te fekete kutyád viszont nemcsak szociopata természetedből, de az oly sokat emlegetett . h a z a . e l h a g y á s b ó l . kifolyólag ficánkol a rossz álmaidban.

    Most éppen az ilyenekre jellemző primadonnáskodások közepette kéreted magad, hogy legalább az eddig még el nem zavart, vélt szövetségeseid marasztalnának, hogy „maradj mán itt”, de nem akadt még egy Dr, vagy Phd, de még egy Emeritus sem, aki ezt a rögeszmés természetedet itt a KMH-n kívánná marasztalni. Mert pont az általad kitdja miért is 😀 agyongyűlölt művelt értelmiségiek sem hülyék,>Ördögöt venni a nyakukra<. Hisz' elég kárt okoztál már e közösségben…

    Te tényleg elhiszed, hogy itt bárkinek is fontos a Te szarkeverő természeted ??? Hogy hiányoznál,na ne hülyéskedj már.

    Még az sem hiányzik, amikor bizalmaskodva Chris-nek szólítod a főszerkesztőt és bensőséges hangon búgva próbálod nekije bebeszélni a magad nélkülözhetetlenségét, ami épp fordítva áll…

    Bocs' de rólad egy kicsit mindig Vanek B.Eduárd rejtői figura jut az eszembe, azzal a különbséggel, hogy a z legalább egy . k e d v e s . alak volt. Na ő, Vanek úr állította magáról, hogy ő azelőtt a francia Riviérán egy "X"nevű műintézet titkári állását töltötte be aztán, a regény végén kiderült, hogy az a műintézet egy bolondokháza volt és Vanek nem a titkár, hanem egy bentlakó volt külön szobával…

    Hogy ezt miért is említettem? Hát csak azért, mert itt bármit állíthatsz magadról – egy 3×5000 km háromszög valószínűtlen kötelékében – ahogyan itt beállítod a személyiségedet, azt csak betegesen zöldfülű naiv békegalambok hiszik el rólad, különben később minden hamisságod – kibújik a szög a zsákból – kiderül rólad, ahogy az már sok esetben be is bizonyosodott… Azonban sajnos az innen általad kiutált áldozatok már neem térnek vissza közénk.
    `

    `

    * Elnézést kérve n. W. Churchill emlékétől az összehasonlítás miatt.

  • Auróra Borealis

    Succubus Lilith
    2022.02.20. 7:40

    Azt, hogy az csürhe, aláírom, de hogy kommunista lenne, mint te állítod, kétségbe vonom. Egyrészt azért, mert Te az antifasisztákat – ha a provokátorok egyáltalán azok lennének – Te csak kommunistáknak, vagy mint felelőtlen egybemosással összerakva tüzet és vizet, anarchistáknak tudod elképzelni, ami nálad a mások nagyképű, önhitt lebecsülésében megnyilvánuló szűklátókörűség, vagy pedig a politikai gazdaságtan abszolúte kimarad bőséges műveltséged birodalmából. Van ilyen

    Ilyen hiátust produkálsz, amikor az „úgynevezett tőke” jelzős szerkezetet használod egy tudományosan meghatározott gazdasági, mi több közgazdasági sőt, történelmi fogalomra, amelyet 300 évee klasszikus közgazdász iskolák öntöttek a mai axiomatikus rendszerébe. És ma már egymás közt sem vitatják, hogy a tőke az tőke… Vagyis azon termelési tényezők összessége, amely szükséges vállalkozás elindításához és fenntartásához.

    Csak a tisztánlátásod érdekében folytatom a fentebb csak említett kizsákmányolás közgazdasági [politikai gazdaságtani] alapfogalmat, amely a tőkés gazdaság alapját képező bérmunkás létre épül. Amelyről meg kell említenem, hogy ma már nem feltétlenül zajlik nemzeti keretek között tudniillik, hogy A TŐKE ma elsősorban az alacsonynak bizonyuló munkabér irányába terjed, ha kell faképnél hagyva a hazai, vagyis a „saját nemzeti” 😀 magasabb béren „tartott” munkásait, filléres órabérű filippinó, pakisztáni, avagy vietnami munkásokért, akik ugyanazt a munkát bagóért kénytelenek elvállalni…- Naná.

    A fegyverek, tankok, és/vagy repülők technikai kérdései, amelyekről itt dosztig vitázunk, ettől minősülnek felszíni kérdések. Merthisz’ a tőke világszerti’ terjedése és politikai befolyása a döntő tényező, lényegében a tőke elaszticitásának a globális terjedésén múlik…

    A tőke export ugyanakkor és többekközt nagy dolgozó tömegek munkanélkülivé válását idézheti elő odahaza, amely adott hazai, vagy nemzeti színtereken már különféle feszültségekben, pl, tüntetésekben próbál levezetődni. Az elvesztett jogaikat és munkalehetőségeiket követelve ill. visszakapni a minimális jussukat, legalább a Glóbusra széthordott bérmunkát…

    Mellesleg mi marad ebből a hazai melósnak? Azért, villámhárítóként a fegyvergyártást mégiscsak a „nemzeti munkásnak” tartogatják. Katonai eszközöket mégse gyátathatják mondjuk Mexikóban, vagy a Bahamákon, a dollárcentes bérrabszolgáknak jól jön pl. a műanyag játék, vagy más tömegáru milliói is… Ez az ellentmondás viszont a „nemzeti munkást” teszi érdekeltté a fegyvergyártásban, illetve a háborús politikában, vagyis a háborúban.]

    Óriási tévedés tehát azt hinni, sőt állítani részedről, hogy a tőke tulajdonosa és a munkásosztály között érdekegyenlőség állana fönn akkor, amikor klasszikus közgazdászok serege szerint e két társadalmi osztály között >antagonisztikus ellentét áll fenn<.

    Ergo a tőke a kommunista világnézettel szemben az anatagonizmus azaz feloldhatatlan ellentét állapotában leledzik, de semmiképp sincs – a Te szavaiddal – közöttük érdekazonosság.

  • Succubus Lilith

    Auróra Borealis 2023 február 22 10:26 de.

    Valoban, muciologiabol hianyosak az ismereteim, elsosorban azert, mert nem tartom tudomanynak.

    A „toke” szoval nem az a bajom, hogy nem letezik, hanem az, hogy azt itt a regi rendszer csahosai meg mindig a marxi ertelemben hasznaljak. Nem irom szocialista rendszernek, mert az nem volt szocializmus, es meg csak nem is epitettuk azt. Elsosorban azert nem epitettuk azt, mert azt a vezeto elvtarsak, a „munkasosztaly elcsapata” is tudta nagyon jol, hogy lehetetlen letrehozni. Mar csak azert is tudtak ezt jol, mert a globalista nagyurak tettek oket oda, ahol voltak.

    Ezert van az, hogy a globalista nagyurak hasznaljak a hiszekeny csurhe „kis” tagjait arra, hogy kiepitsek az uj rabszolgasagot az egesz vilagon, amit mellesleg eleg jol leirtal. A celjuk es az erdekuk ott talalkozik, hogy mindketto vilaguralomra tor, es mindketto egy uj rabszolgasagot kivan letrehozni.

    Persze megertelek, fiatal korodban – velem egyutt – azt tanultad, hogy kibekithetetlen ellenseg a munkas es a tokes. Hogy ez marhasag tobb okbol is, most nem erdekes.
    De talan ideje lenne a Token, Lenin Elvtars Osszes Muvein es a globalista mediakon kivul mast is olvasnod.

    Ha csak azon elgondolkodnal, hogy vajon miert engedi ez a „halalos ellenseg” „tokes” azt, hogy Eszak-Amerika es Europa osszes iskolajat, beleertve az egyetemeket is, valamint az allami pozicioit az 1900-as evek eleje ota megszallva tarthassa az a sok kommunista, fasiszta, szocialista, naci, anarchista, vagy hogy vajh miert lehet egy allitolagosan demokratikus rendszerben olyan partokat letrehozni es fenntartani, amelyek a demokracia nyilt es hangos ellensegei, akkor talan valami meg derengene neked is. A demokracia (polgari tarsadalom) nem attol demokracia, hogy a fennallo rendszer ellensegei is azt csinalnak, amit akarnak.

    Azon meg kar erolkodnod, hogy az antifa nem kommunista. Itt, mi tudjuk nagyon jol, hogy kik ok. Raadasul teljesen mindegy, hogy mikent definialjuk oket, a fasiszta, a naci, a kommunista, az anarchista ugyanabbol a kezbol eszik. Ez a csurhe csak azert letezhet, mert a „disznofeju nagyurak” hagyjak oket letezni.

    Ha majd egyszer megtanulsz a sorok kozott olvasni es nem csak a marxista polgaz gyermeteg axiomait olvasgatod es hajtogatod talan rajossz arra, hogy hulyere vettek teged is.