Orbán miniszterelnöki pozícióban szépségkirálynői aggyal

2023 február 19 9:23 de.132 hozzászólás

Ismételten skizofrén állapotokat produkál Orbán Viktor.

Úgy tűnik, a gráci elmeorvosi magánklinika fertőző osztálya mellől hazahozva valami skizoid ragadványt sikerült idecipelnie, amivel egyébként vírusszerűen fertőzi közvetlenül talpnyalóit – mint Szijjártó Pétert és az éteren keresztül hallgató táborát. – Ugyanis, mint tapasztalhattuk, elektronikai eszközökön keresztül is terjed a vírus!

Miniszterelnöki pozíciójába belegyökeresedve megszólalt egy újabb szépségkirálynő agyú énje a putyini leigázó barbár vérontó Ukrán háború kapcsán. Békepárti! Legyen béke! Ne háborúzzanak!

Nem tudom, hogy jelen esetben kinek kell feltenni a kérdéseket. A miniszterelnöki -, vagy a rebegő szempillájú bárgyútekintetű szépségkirálynői énjének? De fussunk neki! A további brutális agressziót, mészàrlást azonnal abba lehet hagyni 2 esetben.

1.) Ha az agresszor Putyin azonnal kivonul a jelenleg általa megszállt területekről az Oroszország és a független Ukrajna között 1994. december 5-én aláírt Budapesti Memorandum – amint nemzetközi szerződés során aláírtak szerint az Ukrajna akkori területi egységét elismerő, és annak megsértése esetén Ukrajna megvédésére garanciát vállaló Oroszország kötelezettsége alapján. Már csak azért is, mert az akkori Ukrajna a világ 3. legnagyobb atomhatalmaként a mintegy 1.700 atomtöltetét ennek fejében átadta az erre garanciát vállaló Oroszországnak! (Lehet, hogy hiba volt átadni? Hiba volt megbízni az oroszokban? Kéri vissza a babaruhát? Ma már hasznos lenne? Ha nem is kínálná meg Moszkvát és Leningrádot néhány ilyen légipostai ajándékkal, de Putyin sejhajában feszülne a zabszem, és akkor inkább ignorálná az ukrán területeket és az eddigiek szerint más – volt testvéreit igázná le, mint ahogy már Grúzia harmadát is bekebelezte. Jöhetnének a belsőázsiai volt tagköztársaságok, Moldova, Baltikum, Mongólia és ha túl csábosan nyal Orbán, akkor akár Magyarország is! (Ahogy erre vonatkozó igényét Putyin már 2022-ben be is jelentette!)
(Magyarországon nem szokás ismertetni a putyini jól bevált taktikát: Ahol részben orosz kisebbség is lakik, ott Oroszországból odaküldött provokatőr anarchistákkal atrocitásokat gerjeszteni, lázítani, véres etnikai konfrontációt szítani, majd béketeremtőként bevonulni nagy erőkkel, fegyveresekkel népszavazást tartani a voksolók kireszavazását gyakorlatilag nyiltan, fenyegetően ellenőrizve. (Amint Orbán és Kósa Lajos a Parlamentben 2005-ös titkos köztàrsasági elnökre szavazàskor minden fideszes honatya szavazását, – hogy kire ixelt – felettük állva ellenőriztek és korrigáltattak! Kósa új szavazólapot kéretett képviselőtársának, amikor látta, hogy „tévesen” szavazott!)

2.) Ha a jelenleg lerohant ukrán területek Oroszországhoz csatolásával egyidőben az azonnali békét forszirozók saját területeikkel kárpótolják Ukrajnát! (Esetleg Ukrajna által is elfogadott mennyiségű tőkét, gyárakat, bányákat! Hogy az arányokkal tisztában legyünk, Oroszországnak napi 1milliárd Eurójába fáj az általa kirobbantott leigázó háború (félmilliárd költsék és félmilliárd elmaradt haszon a termelésekben, kereskedelemben), amit még akár 3 évig is képes folytatni ezért, ami azt jelenti, hogy Ukrajnának ez is messze kevés, nem tárgyalási alap! Ukrajna és egyben Európa egyik ásványi anyagokban -ércekben, szénben és gázmezőkben leggazdagabb része, amit Putyin annekcionál, Ukrajna leginkább iparosodott része, ami egykor a Szovjetunió legfejlettebb része is volt. Egyben kiváló termőföldek.)

Tehát Orbán „a” és „b” lehetősége szerint:

– a.) Szólt-e már a szibériai apatigris példaképének, hogy ” Legyen Béke!” Vonuljanak ki a megszállt független Ukrajna területeiről!

– b.) (Mint magyar állampolgár aggódva kérdezem, hiszen Putyin jelenleg Ukrajnában egy egész magyarországnyi területet tart megszállás alatt): Orbán Magyarország mely területeit ajánlja fel kompenzációra a béke érdekében, ha Putyin nem piszkít be Orbántól és takarodik vissza maradék seregével a határaikon túlra! Tiszántúlt? Vagy esetleg Alsócsúfláda is elégséges? Vagy egész Magyarországot a szláv birodalom részévé ajánlaná fel megszüntetve EU- és NÀTÓ-tagságunkat és holnaptól „Dobríj gyeny táváris!”-ra kelnénk?

Szijjártó gerinctelen kaméleon-papagályként megjelenve egyébként ezt megbeszélte már kisgömböc urával? Miért hallgatja el?
És a kisgömböcünk a nagygömböcükkel?
Amilyen látványosan találó az elnevezésük, olyan kiegyensúlyozóak a természet erői. Ahogy karcsúsodunk mi, úgy kerekednek ki a gömböceink. Az anyag, ahogy a közpénz is, nem vész el, csak átalakul. Pl. Elveszíti közpénzjellegét! Ha úgyvesszük, akkor végül is ezért dolgozunk, fizetünk adót….

Már egy éve felerősödött bennem a kétely és egy meghatározó kérdés, amelyet mindenkinek kóstolgatni kellene!

– Elmennék-e harcolni az orbánoligarchák hatalom és vagyonátmentéséért?

– Elküldeném-e fiamat, unokámat, hogy megrokkanjon, akár a lábát, vagy életét áldozza Orbánért?

Szomorú, de jelen helyzetben én nem érzèkelek hazát, csak még el nem lopott prédát, koncot, amely már csak kiüresedő levedlett hüllőbőre annak, amit egykor sajátomnak tekintettem – fizikai és patrióta értelemben egyaránt!
Belülről raboltak ki! Nem az EU és nem az USA!

Thomas Mann-i Cipollánk – mint anno, ma is a neofasizmust megtestesítve hipnotizál, kábít, semmiz ki fizikai és mentális téren. Révetegen kábult megtévesztett Márióink amikor lehull a narancsos ködlepel szemükről mire lesznek képesek? Külön- külön, vagy együtt. Román típusú szinte vérnélküli forradalom, vagy vérgőzös háborús keretek között?
Eddig az elsőre, a konszolidáltabbra volt nagyobb esély, de a korábban elképzelhetetlen szomszédságunkban kirobbanó véres haláltánc rávilágít a világunk hidegpolgárháborús „kvázibékéjének” esetlegességèré, egy őrült általi pillanatok alatti lerombolhatóságára!

Pártunk és kormányunk azt a hamis hazugságot sugallja, építi, hogy itt, a határ ezen oldalán biztonságban vagyunk, a túloldala csak hermetikusan szigetelt rémálom, vagy csak egy háborús filmsorozat következő évadja. „Ne aggódjunk!

Érinthetetlenek vagyunk!”

Pedig nem! Mert az nem egy mozivászon, hanem csak erősnek álcázott függöny a mögötte levő fizikailag is véres valósággal! A békepártiság mantrázása nem állítja meg a lövedékeket! A találataik, robbanásaik amikor eljutnak ide, romba döntenek embert épületeket, városokat! Ahogy a földrengés is, ahol éppen tarol.
Igen! Könnyebb egy kis látszólagos burokba képzelni magunkat, amit ideiglenesen mentális védőhálóként képzelünk el, mint szembesülni az orbáni hazugsággal, hogy reálisan nem lehet béke orbáni módon! A véres, pusztító háború mellettünk létezik, és csak akkor állítható meg, ha tetlegesen is teszünk, kisebb, nagyobb (akár) fájdalmas áldozatokat hozunk, különben előbb, vagy később részesei, áldozatai leszünk! (Azt pedig ezzel együtt érzékelni kell, hogy a jelenlegi áldozataink, nehézségeink, kellemetlenségeink tömegében nem az Ukrajna szabadságáért folyó harc áldozatai, hanem az Orbán-Putyin-infláció és Putyin-háború miatti àldozatok! Jelentős részük már a háború megindítása előtt beindult, amit az orbáni katasztrofális gazdálkodás és késöbb a putyini háború eredményezett.)

Az, ha Orbánnak szimpatikusabb is, nem opció, hogy az ukrán állampolgárok százezrei legyenek áldozatok, hagyják veszni jelenleg magyarországnyi területüket, miközben mi méltatlankodunk, hogy miattuk sárfröccsen a szép tiszta cipőnkre!

Hol van a valódi együttérzés, empátia, szolidaritás?
Szerintem testvérvárossá kéne fogadni minden városunknak egy harcban szenvedő ukrajnai várost és rendszeresen közvetlen, emberközeli riportokat készíteni, vetíteni ott szenvedő, harcoló emberekkel, akik, névvel, címmel bemutatkoznak, elmesélik rövid életrajzukat, bemutatják családtagjaikat jelenlegi állapotukban a lerombolt településeiken és a harcmezőkön!

Különben mi is skizofrénekké válunk! A valóságot világosan látó énünk meghasadásával megjelenik Marika a felszínes butuska, narancsosrózsaszín burokban élő öregedő, egoista, hervadozó szépségkirálynő énünk is tudatunk legsötétebb mélyéből lehasadva!

Irén Skizoff

132 hozzászólás

  • irénskizoffrénia versenyben a szépségkirájnői hejezésért!!!

    én drukkolok,

    „ojan” drukker lélek lennék,
    …valaki győzni fog!!!

    ez bizonyos, és sokan sokfélét hazudnak

  • T.Szerző! Bizony-bizony, véres háború zajlik a határaink mentén, nem angyalok és ördögök összecsapása. Igen, a béke útját kell keresni. Magyarország jelenlegi miniszterelnöke abban téved, hogy a békét majd valamilyen, általa jól ismert, és használt sumák módon el tudja érni,és még személyes sikere is lesz ebből. Hiú remény, pláne, ha a szándékai mögül folyton elővigyorog az elvtelen haszonlesés ördögpofája.
    De ez a háború nem tavaly februárban kezdődött, amikor az orosz csapatok átlépték az ukrán határt. Gyakorlatilag a Szovjetunió felbomlása óta zajlik, változó intenzitású fegyveres összecsapásokkal. Ukrajnában 2022-es adatok szerint 18,87% orosz nemzetiség él, kb minden hatodik lakosa orosz. Márpedig mi tudjuk, hogyan bánik Ukrajna a nemzetiségeivel.Pl. A nyelvtörvény szerint a nemzetiségi nyelvet tilos nyilvánosan használni. Vagyis, ha te Munkácson a magyar hentestől magyarul kérsz egy kiló hűst, az nyilvános nyelvhasználatnak számít, és büntethető.
    Kelet-Ukrajnában, az ún Donbas-ban még magasabb az orosz nemzetiség aránya. Az atrocitások miatt két tartomány – Donyeck és Luhanszk kikiáltották a népköztársaságot és bejelentették elszakadásukat Ukrajnától.(Erre hivatkozik Putyin a támadás indokául.)
    Kétségtelen: a támadó Oroszország. De messze nem arról van szó, hogy egy demokratikus, békés állam szenvedi az agressziót. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a Szovjetunió felbomlásakor Oroszország nukleáris arzenálja jelentős részét átadta Ukrajnának.
    Szóval – nyugi.

  • „irénkizoffrénia”©

    Alexandre Dumas szavai jutnak eszembe tudathasadásodról:

    {münchenben összegyűltek néhányan és nagyon hangosak akarnak lenni}

    íme: „a hangya mely a fűszál tetejéről Istent káromolja [azaz próbálja meghazudtolni]”

    emlékezz Agamemnon ra és tsai-ra ők kitalálták és be is tolatták a trójai falovat,

    …manapság ez a faló beszorult a kiskapuba és a hangyák meg az egerek beleköltöztek kuncogva!

    fogadunk egy nagy adag eperfagyiban?

  • A beauty queen valóban nem az eszéről hires kategóriája, de Orbán ennél sokkal butább! =))

  • Succubus Lilith

    Latom rokonlelkek vagyunk.
    En tobbnyire a sleep paralysis nevu allapot elhatalmasodasa kovetkezteben jelenek meg, te, Skizoffren elvtarsno, meg egy skizofrenia roham soran.

    Valoszinu ezert hagytad ki a szamitasaidbol a kozben eltelt nehany evet, melynek soran a felallas egy „paranyit” megvaltozott a nacik altal elmegyogyintezette tett Ukrajnaban.

    Valamit nagyon hianyolok az irasodbol: Elfelejtetted megmagyarazni, hogy miert tetszenek neked ennyire a nacik? Vagy mindegy kik, ha utaljak a Zorbant akkor csak jok lehetnek?

  • Orsós Elemér

    Kedves Irénke!
    Csupán csak azt a mesterlövészekkel, ogyesszai szakszervezeti székház alkalmazottakkal együtt felgyújtásos, rasszista nyelvtörvényekkel és dombaszi oroszok írtásával szépített -kiskegyed memóriájából nyomtalanul kitörölt- puccsot nem kellett volna megcsinálni, de ha már véletlenül így sikeredett, akkor legalább a nagyon művelt és nagyon becsületes nyugat által is védnökséggel „szorgalmazott” minszki megállapodást illett volna az akkor a még nem ennyire maffiaállamot felvirágoztató európai integrációra és nem időnyeréses fegyveres és soviniszta felzárkóztatásra kapacitálni! Kedves Hölgyem, Önt is a Ludas Matyiból vagy a Metropolból szalajtották ide?
    (Mellesleg pedig, hogy az az 1700 darab robbanófej elkerült az önfeláldozóktól az egész világra áldás, mert már nagy része titkon szponzorált terroristák kezébe került volna szarért-hugyért! Naszóval: gyanítom, hogy az Ön nagyon szelektiv amnéziája is felér egy kezelendő skizofréniával, mert úgy érzékelem gyenge hölgy létére Ön is csak mások fiait elpusztító háborúval tud megbékélni!

  • Egyetertek a cikkel, Orban valoban egy aljas es minden magyar szamara megalazo politikat kovet, de ez nem igazan ujsag. Ebben a kritikus helyzet Magyarorszag, mint eddig is sokszor a tortenelemben, az aljas es vesztes oldalra allt. Ket kerdes merul fel: Miert valasztott igy Orban? Es miert koveti ebben az orszag jelentos resze? Az elsore konnyu a valasz. Orban alapjaban veve mai is egy felkepzett videki bunko, a nyolcvanas evek kadari iskolainak es egyetemenek a termeke, aki soha nem elt nyugati demokraciaban, soha nem ertette meg a liberalis demokracia mukodeset, es ezt az alapveto korlatoltsagat egy mafia fonokre jellemzo dorzsoltseggel, hatalom vaggyal, bosszuvaggyal es narcizmussal kompenzalja. Ami az orszagot illeti, a nyelvi elzartsag, tajekozatlansag, sertettseg es kisebbrendusegi erzes a nyugattal szemben egy konnyen kiaknazhato forras Orban propagandaja szamara. De vegulis a valosag mindig gyoz. Az orbani aljassag es inkompetencia meghozza gyumolcset. Mar most is sok tekintetben Europa sereghajtoi vagyunk, es a helyzet csak rosszabbodni fog. Orban ma mar nem levalthato demokratikus modszerekkel mert a demokraciat megszsuntette. Es akkor hogy lesz vege ennek az aljas es szegyeletes rezsimnek…? Tessek talalgatni…

  • Andras Toth
    2023 február 19
    6:36 du.

    kérdés
    #1.: te éltél e már „nyugati” demokráciákban?
    #2.: ha igen, és teccett akkor miért nem maradtál ott?
    #3.: tulképpen mi is ami neked személy szerint nem teccett az átkosban? {1956-1989}
    #4.: hogyan létezik az, hogy „azok” a demokráciák annyival gazdagabbak az összes többinél, amennyivel az összes többit kifosztyák? [vagy a te sejtetett meglátásod alapján annyival keményebben és okosabban dolgoznak és élnek?]

    a quintessenciám coefficiénciája: te valamiféle fatornyos elefántcsontszínűre mázolt kalyibából szemlélőcc és még nem ébredtél fel arra, hogy tele bilibe lóg a kezed?

    kevés reményt látok gyógyulásodra, de hátha? mióta O1G állandóan egy hatalmas bronz mozsárral közlekedik ami tele van borssal és töri feszt, azóta én megváltoztattam a róla szóló nem pozitív véleményemet
    (ősi afrikai mese az ő isteneikről: egyik kedvencem közülük Xangó a kis furfangos néger kölök aki úgy győzte le az Ördögöt saját magát, hogy hüjét csinált belőle és O1G ről nekem Xangó jut eszembe, de Orúnmila mellém rendelte a Világmindenség örök Vándorát, Obbatalá-t, ő mindent tud!)

    viszont nálad a tudás hiánycikk!

  • Succubus Lilith

    Andras Toth 2023 február 19 6:36 du.

    ” Ebben a kritikus helyzet Magyarorszag, mint eddig is sokszor a tortenelemben, az aljas es vesztes oldalra allt. ”

    Ugyan a Zorban nem allt egyik oldalra sem, de tebutasagod szosszenetebol ugy tunik szerinted az oroszok fogjak elveszteni ezt a haborut. Jo tudni, hogy a zsidok es a muzulmanok is tevednek; meg ma is leteznek profetak!!!

    ” Ket kerdes merul fel: Miert valasztott igy Orban? ”

    Tehat sikerult egy marhasagot feltetelezned, es most tovabb szovod remalmodat. De ne izgulj, hamarosan megjelenik neked Incubus elvtarso a csipodre ulve aztan majd az orgazmus utan felebredsz. Ahogy a Geyza is.

    ” Orban alapjaban veve mai is egy felkepzett videki bunko …”

    Latod tokikem, ezert vesztetek el minden valasztast. Neked minden videki bunko. Gondolom Arany Janos, Deak, Liszt es a tobbi nehany-szaz nagy magyar is mind felkepzett bunko volt.
    Csak azt nem veszed eszre, hogy pont a te fajtad a legrosszabb bunko nem csak Magyarorszagon, hanem az egesz vilagon.

    ” aki soha nem elt nyugati demokraciaban, soha nem ertette meg a liberalis demokracia mukodeset …”

    Aha… de te megertetted, ugye? Biden elvtarsad sajat szavaival:
    „We have put together, I think, the most extensive and and inclusive voter fraud organization in the history of American politics.”
    Gondolom, hogy mivel nyelvi elzartsagban elsz nem erted, itt van magyarul is:
    „Azt hiszem, az amerikai politika történetében a legkiterjedtebb és legátfogóbb választási csalási szervezetet hoztuk létre.”

  • Egyet ertek a reakciokkal!
    – O1G seregeivel le kell rohanjuk Szlovakiat, hiszen a magyar kisebbseggel hosszu idon keresztul aljas modon bantak! Nagyobbra nove vissza kell foglaljuk a Vajdasagot a ganyé szerbektol, hiszen ok is elnyomtak a magyar kisebbseget a legutobbi idoig! (Sot, szerintem a most kirobbano koszovoi haboruba foleg oket sorozzak majd be az albanokkal szemben! Tehat vesszenek a szerbek, nojon Magyarorszag gomboc modjara! Ezutan mar kozel lesz eselyunk, hogy a rohadt romanokat megtamadva Erdelyt magunkhoz csatoljuk, hiszen Romania kisebbsegi politikaja hosszu ideig elfogadhatatlan volt!
    Mindegyik helyre a jogos tamadasunk elott Putyintol ellesett modon bekuldunk anarchista felforgatokat a fradi b-kozeprol, akik kiprovokaljak a helyi nemmagyarok magyarellenes agressziojat, amire valaszlepeskent bekefenntarto nacitlanito regularis seregeket dobjon be O1G! Na ne velem es a fiaimmal, hanem a Ti fiaitokkal, ferjeitekkel! Hiszen jogosan annektaljuk igy a teruleteket!
    A szlovenekkel es horvatokkal kicsit korulmenyesebb lesz, mert ok nem annyira csesztetik a magyart, de a fizetett b-kozepes tarsasagot, ha eleg ideig fizetjuk, meg talan sikerul valami ellenerzest kicsikarni es a kormanyaik akar csak politikai okokbol is, de hatha hoznak valami rusnya nyelvtorvenyt, vagy elnezobbek lesznek a viszontvalaszra erkezo ottani soviniszta verolegenyek aktivitasara es akkor mar csak tenyleg esetleg par ev alatt ki tudjuk provokalni a vedekezesuket es ellenszenvuket….
    Afelett, hogy az EU elvarasainak megfeleloen ezek az orszagok mar szalonkepesebben viszonyulnak a magyarsaghoz, az a serelmeink jogossagat nem feltetlenul kell eliminalja, hiszen teruleti igenyeink jogosak!

    O1G jelnlegi viselkedese, pojácasaga pedig akar fuggetlen is lehetne szemelyisegetol, hiszen barki hasonlo szamito velemennyel es tettekkel hozza hasonloan csak megvetesre szamithatna!

    Talalomra reagalva meg kell jegyezni, hogy Putyin a hoditasait Gruziaval kezdte, majd jott a tobbi. Ahol nem hoditott oda babkormanyt ultetett, vagy Azerbajzsan es Ormenyorszag kozott stabilizalta a konfliktust, hogy bekefenntartoival befolyasat erositette. Ahogy Moldaviaban is, hiszen ott is allomasozik ( ha jol tudom), vagy 20.000 orasz bekefenntarto.
    A kalinyingradi tersegben pedig csak katonai lakossag van, vagy 200.000 fo a kiszolgalo szemelyzettel, ami a 3 kis Balti-allamot es Lengyelorszagot tartja folyamatos fenyegetettsegben.
    Putyin mult evben nyilatkozott arrol, hogy celja a volt szicialista terseg visszaallitasa! Hogy ne ketelkedjenek, ebbe Magyarorszag is bele tartozik!
    Azaz NEM KONYEC TAVARISI, HANEM DOBRIJ GYENY TAVARISI az orbani hozzaallas kovetkezmenye!
    Lukasenkoi gyenged benyalas fuggoseggel az ideaja, hiszen Putyin gyenged mosollyal kezelne o1g diktatori ambicioit eletfogytiglan! Ban meg azon o1gnek dolgoznia kell, h az EU-tol hogy rakhatna zsebre a csabito ezermilliardjait! Hiszen azok az ove!

    – Ukrajna az atomtolteteket nem az oroszoktol, vagy Szovjetuniotol kapta, hanem mint a Szu resze, a sajatja volt eredetileg is, nem Oroszorszage!
    Az mas kerdes, hogy mit tenne vele ma, vagy tett volna vele. De ma mar biztos banja! Igen! Nyilvan valami korrekt megoldast kellett volna talalni azon atomtoltetek sorsara, de ma mar latjuk, hogy Putyin nnemcsak, hogy nem tartja be a nemzetkozi szerzodeset, hanem azzal szemben raadasul meg atommal fenyegeti Ukrajnat, sot mas allamokat is!

    „De messze nem arról van szó, hogy egy demokratikus, békés állam szenvedi az agressziót”
    Es akkor le lehet rohanni az orszagot? El lehet rabolni teruleteit? (De szerintem demokratikus modon tartott valasztas kovetkezteben valasztottak meg Zelenszkit. Az biztos, hogy Ő legitimebb, demokratikusabb , mint O1G!
    Azaz Romania visszafoglalhana, elcsatolhatna a Tiszatult, mert O1G agresszivan reagalna egy esetleges roman provokaciora (vagy ahogy a ciganyok elleni eroszakkal szemben sem lepett fel hatarozottan?!) es antidemokratikus?

    Az meg, hogy hany % kisebbseg orosz a valojaban kevert lakossagbol? Nalunk tenyleges mennyi a svab? Hany % tenylegesen a katolikus? Ahanyan annak valljak magukat a kerdezobiztosnak abban a pillanatban. Sokan katolikusnak, vagy reformatusnak nyilatkozzak magukat, megha nem is vallasosak, ahogy a cocalizmusban pedig forditva!

    Ha ugy nezzuk, Ukrajna helyettunk rendezi le a Putyint! Gyengiti le annyira, h ne tamadjon le masokat!
    De jo eselye van arra, h pont Oroszorszag kerulhet hasonlo sorsra, mert meggyengulva a sziberiai -Uralon tuli nepek mozgolodhatnak, valhatnak fuggetlenne, majd nepszavazason idovel csatlakozhatnak akar Kinahoz, vagy az USA-hoz! Putyini recept szerint!
    Csak ido kerdese, hogy Kina mikor kebelezi be Sziberia egy mekkora reszet!
    A mongolok helyeben en igencsak aggodnek! Mongoliaval Kina a mai napig fegyveres hatarvitaban van. Sot, rengeteg kinai telepult be a varosokba kereskedni, ahogy hozzank is!
    Vak Putyin es mi is, hiszen Kina a neveto 3!
    Igazabol Oroszorszag es a NATO is gyengul, fogy a haditechnika es loszer! Kina pedig csak keszul!

  • „…az utolsó csepp ukrán vérig harcolunk…”
    Tegye fel a kezét aki tudja, h. ki mondta.

    ps: Kb egy évvel ezelőtt már-már megállapodtak a hadban álló felek a békéről amikor a britek és a jenkik leállították az aláírást ígérve minden jót, fűt-fák Ukrajnának.
    Remélem lesz háborús bűnösök elleni bírósági eljárás

  • Andras Toth
    2023 február 19
    6:36 du.

    Tisztelt Uram, jó lenne ha a mórickásan csak a patás ördögöt láttató szemellenzőjét néha levenné, mert akkor nem csak a sorozatos szélsőbaloldali, mindig másra kent bukásaik okának állítólagos főszereplőjét, de azok kiváltó okait is láthatná némi önkontroll és egészséges önkritika hatására, de lehet, hogy még a „hazudtunk reggel, délben és este” miértjeit is! Naszóval: való igaz, hogy Orbán szépsége és agykapacitása meg sem közelíti a kommunista Apró klánba és elvhűséggel szerzett milliárdjaikba beházasodott másik KISZ titkárét, viszont volt annyi kurázsi benne, hogy nem vett fel olyan IMF hiteleket -szerencsére nem magának, csak ennek a hálátlan kurva országnak- amik előreírt és diktált politikai kritériumokhoz voltak szabva! S hogy, még egy oroszseggnyaláshoz való analógiát is felelevenítsek, megsúgom, hogy az előző délceg és sármos, aljas megbuktatása óta folyamatosan igazságosztó polgárháborúért imádkozó miniszterelnökünk az apósa 1956-os érdemeiért hálából kapott villájában fogadta a sztyeppei világmegrontót, sőt még egy -filmhiradókban is hatásos- kiskutyával is lekenyerezte! 😀 Ergo, ha csak fele annyira próbálna tárgyilagos lenni, mint szerénységem, akkor talán elfogadhatóbb lett volna ez a vágyvezérelt, eukomfortnak is megfelelő, demokratikus puccsra ösztönző kiáltvány! 😀 Azért még azt megkérdezném, hogy mit ért nyugati demokrácia alatt, mert egyrész a gyarmataik leigázása valamint kiszipojozása és az agymosottság mellékhatású Marshall segélyek nélkül ma a legleprimitivezett Magyarország szintjén sem lennének! Ja, és belefér-e az európai demokráciába a minszki megállapodások – most már gúnyosan bevallott- szándékos sárbatiprása, hogy béke helyett egy maguknak önsorsrontó, de a gazdi USAnak harmadjára is busás extraprofitott hozó proxi világháborút kiprovokálhassanak?

  • O1G.66
    2023 február 20
    6:49 de.
    szóval „semmiegygéponthatvanhatperc” a hüje utas lemaradt Hatvanban a vonatról mert 66 perc alatt meg akart ebédelni a restiben de a vonat elment 6 perc után… te is valahogy „úgy jártál” olvass inkább „@találom”-ot szvsz mindez ami ma van „a hit” kérdése azaz nyugati demokráciák abbeli hite, hogy ők még valakik és a sorozatos röfögésük, miszerint: „namimostjólmegaszongyuk” az egy rossz kabaré tréfává vált és nincs piaca, a piac is elment: mint mondám: …”Hannibál ante portas” „ennél” a nyugatnál a hangyák és a lódarázs népe is bölcsebb, mert azok hagynak a csótányoknak is finom főzeléket és nem zabálnak fel minden szart, mint az kiderült szar van bőven és már csak az jut nekik amúgy demokratikusan és a profit sem a régi ott marad nekik az éhkopp

    de érdekes amit összerax ez is egy változata a hogyannemlehetmegoldani azt amit nem is akarunk mert nem az eredménymény a lényeg, hanem hogy állandóan legyen „zavaros” hogy legyen miben halászni bidén kartárs képes volt vonatozni kijevbe mert így a zselé el tuggya énekelni a Mennyből az Angyal, lejött hozzátok, pásztorok, pásztorok… sötöbö de a sztaniolban is szar van!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    A KÉT BARÁZDA
    népmese valósága

    Profi fotó. Biztos a Vezér udvari képírója karcolta őróla.

    A 33 forgalmi éve során, ennél az alaknál alaposan megfigyeltem ezt a jellegzetes, csak bizonyos „pávatáncos” helyzetekben működő . h a z u g s á g v o n a l . g r i m a s z p á r t.

    Mert Nagyotmondó Csuti Kanász, amikor ő hazudni csupán csak készül is, szájának sarkától elindul fölfele két mély árok, mely ívesen fogja harapófogóba, szorosan és kínosan szaglószervét, miközben ugyanakkor mimikai izmai ugyanazt lefelé parancsolva nyomják lejebb, tehát ellenkező irányba, elárulva azt, hogy na „most megint egy baromi nagyot fogok lódítani ezeknek is” 🙁 És a másodperc töredéke alatt, máris zavartan lesi, hogy – mint már gyerekkorában is annyiszor történt ővele –
    „lehetséges, hogy most sem fognak hinni nekem… ?”

    „S a nép, az istenadta nép” ?
    Az három évtized alatt sem ismerte fel e két mélyen szántó barázdában ama tanúságtételt se, hogy tudniillik:
    „a k i . h a z u d i k, a z . l o p . i s”… 🙁

  • Orsós Elemér

    ferenct
    2023 február 20
    8:54 de.

    „“…az utolsó csepp ukrán vérig harcolunk…”
    Tegye fel a kezét aki tudja, h. ki mondta.”

    Csak nem az, akinek édesanyja, édesapja orosz nyelvű zsidó, de ő echte banderista ukrán? Szerintem ezt a kitűzött célt halál komolyan is veszi, mert ő szeretné utolsóként lekapcsolni a villanyt. Csak azt tudnám, hogy az ukránok mikor fognak felébredni!?

  • Nem is ertem o1g es nehany beiro erkolcsiseget!
    Szerintem nem az alapjan kell donteni, h ki melle allunk, h ki fog gyozni!
    Eleg erkolcstelen, h o1g es masok Putyin gyozelmere fogadva ot tamogatjak! Putyinnak eselye sincs gyozni a NATO-val szemben, es a NATO tamogatja Ukrajna vedelmi erofesziteseit! Csak azert visszafogottan, nehogy Putyin eselytelensegeben ugyismindegy alapon atomfegyvereket hasznaljon.
    Kulonben is konnyu lenne legyozni, mert akar kisebb erokkel eleg lenne tamadni K-Ukrajnabol, a Krimet osszekotohidjat, Mariupolnal a szarazfoldi osszekotest, Kalinyingradi folyosot elvagni es tamadni a teruletet, É-rol Finnorszag felol Leningrad iranyaban,( esetleg Mongolia es Kazasztan felol), -Vlagyivosztokot a Csendesocean felol Japan, Dkorea, Ausztralia es Ujzeland (megszuntetve az Azsia felol is a „melegtengeri” kijarasukat!), Gruzia felol az elcsatolt teruletek visszaszerzesevel, Toroko pediga Fekete tenger Krasznodari regiot, azaz megszunne teljesen a Feketetenger fele a kijarasa! Az Uralon tul pedig nem is az oroszok voltak, hanem mas nepcsoportok, akik fuggetlenseget kaphatnanak! Most ki vannak akadva, h oket hurcolja Putyin mas nel elleni hodito haborujaba, azaz lemeszaroltatja oket a birodalomepiteseert, igy konnyu lenne oket is meggyozni, h az imperrator Putyin, vagy az ellene vedekezok mellett allnak ki. (Maskulonben ezek a nepcsoportok a NATO-val kerulnenek szemben, akikkel eddig sem volt kapcsolatuk, vitajuk. Az Uralon tuli nepek nepszavazasban donthetnenek fuaggetlenne valasukrol, illetve masrol is!
    Putyini Oroszorszag toredekere szakadna erdemi tengeri kijaratok nelkul!
    Moszkvat, Leningradot es a kornyezo kozepso reszt vedhetnek csak erdemben meg, de azt valojaban a NATO sem tamadna meg, csak a fenyegeteset szemleltetne. Vegul is csak a klasszikusan volt cari teruletei maradnanak meg. (Sziberiat is csak a cari idoszak vegefele kebeleztek be, korabban fuggetlen torzsi nepcsoportok teruletei voltak!)
    Maskulonben pedig megannyi hazug kamuval hulyitik a nepet Robert C. CASTEL es sajnos a nagytudasu Nogradi Gyorgy is!
    Pl. azzal, h Oroszorszagnak nem volt a Fekete tengeren kikotoje, azert szukseges a Krim!
    Vagy Putyin megoldotta, h a szankciok miatt a gazt gazvezeteken mar Kinanak szallitjak!(???) Baromsag, hiszen a gazvezetekek kiepitese minimum 3-5 ev! Jelenleg csak egy kishozamu vezetek uzemel, az is csak kozvetlen a kinai hatar kozeleben! Jelenleg a gaz nagyreszet csak elegetik es a levegobe kiengedik! Azt hazudjak, h a szankciok nem mukodnek! Persze! Pl. Az autogyaraik tobb, mint 90%-a all!
    Nem tudnak banyaszatban gepeket beuzemelni, mert nyugati es tajvani alkatreszek kellenenek nekik! A bankkartyakat nem tudjak lecserelni, ujakat adni! Azt csinaljak, h a regiekbol kikaparjak a chipet es azt ultetik be masik kartyaba! Igy a szuksegesnek kb. 1%-at tudtak csak potolni!
    Az eletuk szamtalan teruleten hasonlo gondok vannak, amelyeket barkacsolassal probalnak megoldani!
    Pl az uj autokba nem raknak be legkondit, mert alkatreszek kellenenek, 80-as evekbeli szintu barkacsolasokkal probalkoznak! A nyugati mg-i gepeik, repuloik allnak alkatresz hianyaban! A nyugati lizingelt repuloket lefoglaltak, nem fizetik, nem adjak vissza, belfoldon hasznaljak! Elloptak!
    Na persze a repulok foleg szervizigenyesek, hianyaban balesetveszelyesek!
    Osszeomloban van a gazdasaguk! Nyilvan visszaterhetnek idovel a 80-as evek szintjere, de sokmindent nem tudnak potolni! Egy lancszeru osszefuggesu termelesben mindig a leggyengebb lancszem ami vegul meghatarozza a produkcios kepesseget! Na ez a toredekere zuhant vissza!
    Perszqe, ennivalojuk lesz ezutan is (ha nem tortenik novenyi es allati fertozes!)
    Indiabol, Kinabol evek alatt biztos rossz csereerteken be fognak tudni szerezni gepeket, de rossz cserevel, nyersanyagaik elkotyavetyelesevel alacsony aron, nehez szallitasi korulmenyek kozott. Es ez hosszutavon igy lesz, azaz elszegenyedik es Kina lenyomja minden ertelemben!

  • Mi is remeljuk, h lesz haborus bunosok elszamoltatasa!

  • Orsós Elemér

    O1G.66
    2023 február 20
    6:49 de.

    „O1G seregeivel le kell rohanjuk Szlovakiat, hiszen a magyar kisebbseggel hosszu idon keresztul aljas modon bantak! Nagyobbra nove vissza kell foglaljuk a Vajdasagot a ganyé szerbektol, hiszen ok is elnyomtak a magyar kisebbseget a legutobbi idoig! (Sot, szerintem a most kirobbano koszovoi haboruba foleg oket sorozzak majd be az albanokkal szemben! Tehat vesszenek a szerbek, nojon Magyarorszag gomboc modjara! Ezutan mar kozel lesz eselyunk, hogy a rohadt romanokat megtamadva Erdelyt magunkhoz csatoljuk, hiszen Romania kisebbsegi politikaja hosszu ideig elfogadhatatlan volt!”

    Ezeket a hülyeségeket csak az eszkalációra kéjsóvár Zelenszkij mantrázza, hogy sikerüljön valamelyik revizió lehetőségétől betegesen fosó megalomániás kisantantost NATO beavatkozásra provokálni, amiért még a kedvenc világszámot előadó zongoráját is felajánlaná! De ha nem lennél annyira elvakult, akkor tudhatnád, hogy a volt magyarlakta területeken már rég 15 % álá keverték vagy a másik határ mellé deportálták a „bozgor” magyarokat „elővigyázatosságból”, hogy az imperialista Orbánnak ne legyen kedve a sok türkidegen szlávot az árja birodalmába asszimilálni! 😀

  • Orsós Elemér
    2023 február 19
    6:02 du.
    A Skizoff-rén hölgy nem tud és nem is akar tudni az ukrán nácik bűneiről.Arról sem emlékezik meg,hogy az orosz hadseregnek köszönhetjük a felszabadulást a német,ukrán és magyar nácik uralmától. Szerintem el fog jönni a béke az utolsó ukrán pogromhős utód leterítése után.A magam részéről kívánom,hogy Béke legyen,minél előbb!

  • Andras Toth és O1G.66
    Üde szinfoltok vagytok az órabébe iderendelt sajtóklubos féknyúzpropagandisták idiótaságai ellenére! 👍👍👍 🙂
    Csak igy tovább! 🙂

    Azmegmiazhogymégnincsen feltéve a fővármegyei főméltóságú évértékelője?! Aztarézfánfütyülőjét akinek semmisemszent! Naugye.

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 február 19 7:50 du.

    „” #4.: hogyan létezik az, hogy “azok” a demokráciák annyival gazdagabbak az összes többinél, amennyivel az összes többit kifosztyák? [vagy a te sejtetett meglátásod alapján annyival keményebben és okosabban dolgoznak és élnek?] „”

    Jogos a kerdes, de hozzatennem, hogy azok a boldog evek, amikor kifosztottak a vilag nagyobbik reszet megszuntek. Most mar a hackable animal csak teliszarja a vilagot, es utban van ha az „elit” ugy dont, hogy semmi szukseg ra.
    En visszasirom a kifosztos eveket.

    Ezzel az O1G (Orban 1 Geniusz) hozzaszoloval mi tortenhetett? Gyermekkori trauma???
    Szegeny Putyin Atyuskat vadolja azzal, amit az amerikaiak tettek, azaz a CIA mindenhova babkormanyokat ultetett be.

    Node mindegy. Megbocsathato neki, amig elismeri, hogy az Orban egy geniusz. 🙂

  • Orsós Elemér
    2023 február 19
    6:02 du.
    Úgy látom nem divatos,amit Veled azonosulva beírtam.Csupán annyival toldottam meg Skizoff-Irénke cikkét,hogy igenis harcolni kell az utolsó ukrán pogromhős-utód megdicsőüléséig.Úgy látom a cenz urát befolyásolta valami kültelki strici közben járása.Sebaj a kültelki,haláltábor őr utódai is előbb-utóbb mennek az ukrán tesóikkal együtt a levesbe!

  • gyuri10
    2023 február 21
    7:41 de.
    Orsós Elemér
    2023 február 19
    6:02 du.
    Úgy látom nem divatos,amit Veled azonosulva beírtam.Csupán annyival toldottam meg Skizoff-Irénke cikkét,hogy igenis harcolni kell az utolsó ukrán pogromhős-utód megdicsőüléséig.Úgy látom a cenz urát befolyásolta valami kültelki strici közben járása.Sebaj a kültelki,haláltábor őr utódai is előbb-utóbb mennek az ukrán tesóikkal együtt a levesbe!

  • O1G.66
    2023 február 20
    2:53 du.

    valami nagyon erőset szedhettél azelőtt, hogy mindezt ide teregetted!
    ugye bidén elvtárs már warsóban lebegteti a kéjgázt amitől a duda kartárs kesztyűbe dudál, megérkezett kijevből miután napokkal hetekkel ezelőtt az orosz biztonsági szervektől engedélyt kapott az utazásra, mert az oroszok továbbra is tréfakedvelő nép és szeretik a kabarét amiben a jövő hetet is elajándékozza az, akinek a magánszámát most kötelező néznivalóként az összes media csatorna grizin túltéve és lengetve a sávos csillagos lobogót, mert az még van%

    ha álmaidat írtad le akkor miért nem csinálja usa nátója az álmaidat? szerelmi álmok?
    és kinek lenne mindez jó? mert neked bizonyosan nem, de amit itt beletoltál a légbe azt még a véresszájú MSNBC sem tudta ma reggel 5 órán keresztül, csak annyira voltak képesek, hogy megdícsérték Tio Pepe-t hogy kibírta az utazást és utána még tudott a zselével kéz a kézben mi veletek vagyunk az utolsó ukrán harcosig, de lehet még előtte csinálunk másik kalamajkát mert ez sem jött össze mint az összes többi amit az utóbbi 75 évben … kivéve az NSZK mexállását érdekes módon mióta a Régen Cocó főbohóc ledöntötte a berlini falat mert szüxége volt a KGST piacaira {olcsó munkaerő és felvevő piac az NDK lakói nem értenek egyet veled mert ők még emlékeznek hogy nem jó átrepülni a palánkon}

    érdekes amit írsz, de csináld meg!!! legalábbis kezdd el mexervezni…, mikor felébrecc akkor gyorsan vegyél forró fürdőt
    és kapjál be néhány aspirint

  • Na! Nemes hozzaszolasokbol olvashatjuk ki, h a putyini nacitlanitas jogos lenne Magyarorszagon is!
    Ilyenkor kettos erzelmeim vannak. Vegulis Putyin bejelentette, h Magyarorszagra is igenyt tart. Csak az nem vilagos, h ehhez a most putyinista magyar nacik kesobb mit fognak szolni!

    A fenti o1g-evertekelo (Somogyi Andras tolmacsolasaban igazan talalo). Azert en helyette is felek egy kicsit erte!
    A diktaturank fejlodese hamarosan eleri az ilyenek retorziojat! – ahogy fuhrerunk peldakepenel Putyinnal ez mar bekovetkezett.

    Felmerult, h fizetett propagandista lennek. Bevallom toredelmesen, h hiaba varom evtizedek ota Soros es most Markizay fele milliardokbol az apanazsomat, de kezd betelni a pohar, mert egyszer sem kaptam.
    Igy tehat felajanlom o1g-nek seggnyaloi szolgaltatasaimat megfelelo javadalmazasert, ahogy Rogan, Pataki Attila, Nagyfero, Akos, Tothgabi es hasonlo gerinctelenek.
    Meg dolgoznom kell a gerincem elkocsonyasitasan, mert tul oregedo vagyok, inkabb meszesedik.
    De igerem, hogy napi rendszeresseggel fogom gyakorolni a hazugsagok mantrazasaval egyutt!
    A lekaderezesemhez csak annyit, h melyik oldalhoz tartozom? Az antifasiszta, vagy a fasisztahoz?
    Inkabb antifasisztanak tartom magam, mert az o1g-fasizmus visszataszito nekem. Ez mar csak erkolcsi kerdes.
    Ugy tunik, vannak tul sokan is, akik erkolcsi mercejenek megfelel a fasizmusunk. De legalabb tudjuk, h a 40-es evekben ki hogy viselkedett volna. Ki deportalta volna boldogan a zsidokat, ciganyokat, LSDBTQQQ-kat, a politikai ellenfeleket. Kik mentek volna programokat rendezni zsido testvereink megutkoztetesere, sportpotlaskent boxolni, kikboxolni, celba loni!
    Szerencsejuk, h ma elnek, mert akkor haborus bunoskent eltek volna. Ma egyenlore meg nem jott el az idejuk, bar az igeny az meg lenne ra reszukrol.

    Korabbi hozzaszolasomban emlitettem a feligmeddig Jeruzsalemben is elo magyarzsido Robert C Castelt.
    Ha valaki teheti kerdezze mar meg tole, hogy az o elvarasaihoz hasonloan ahogy elvarja, h Ukrajna adja fel teruleteit a beke erdekeben, akkor lzrael is adja at kovetelt teruleteit az araboknak! Intezkedne , forszirozna-e ezt lzraelban? Hiszen oly bekeparti!

  • Rodeonal mar elvesztettem a fonalat, ahogy korabban egy masik idos (valahol talan Floridaban elo) hozzaszolonal.
    Rodeot is probalom kovetni, de hiaba facsarom ki az agyam, bevallom, en ehhez keves vagyok.
    (Mint az egzaltaltaknal. Ugy tunik, mintha penge elen laviroznanak az orultseg es a muvesziesseg kozott. Sot! Sokszor atcsap egyik a masikba, a megitelesuk pedig az eppen aktualis divat, felkapottsag alapjan valtozik. Amint Hannibal Lecter vs. sorozatgyilkosok eseteben.)

  • Orsós Elemér

    O1G.66
    2023 február 20
    2:53 du.

    Nekem már csak egy tiszteletteljes kérdésem van: miért is kell Oroszországot minden áron földbe taposni? DE CSAK olyan indokokat kérek, amik a legnagyobb -felettébb féltékeny- riválisaira nem jellemzőek!!! Zsigeri russzofóbia és az USA isteni kiválasztottsága nem érvényes!!!

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2023 február 20
    4:14 du.

    Kedves Gyuri, én csak arra lennék kíváncsi, hogy ezek a kardos markotányos skizoff irénkék mit szólnának, ha az ő szeretett, délceg unokáikat, fiaikat és férjeiket is besoroznák a szakértők szerint maximum 4 órás túlélési esélyű frontra, üzenetes dum-dum lőszerket adnának-e nekik búcsúzáskor vagy szegfűt a puskacsövükbe?! A véresszájú fotelkibiceknek nem probléma más szerszámjával a csalánt verni, én kipróbáltatnám velük, de tragédiát azért még nekik sem kívánok!!!

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2023 február 20
    4:25 du.

    Küldj egy ilyet Észak-Koreából! 😀
    Tilcsa a diktátor a vélemény-, a sajtó-, a vallás- és szólásszabadságot, ugyi? D:

  • Putyin hivatkozasa Ukrajna annektalasara az volt, h Ukrajna Natohoz es az Eu-hoz kozeledese hatara melle hozna a Natot es az EU-t.
    Kiderult, hogy mar evek ota keszult bekebelezni Belorussziat is! Azaz hazugsag volt a hivatkozas, hiszen pont Putyin torekedett arra, h kozvetlen szonszedja legyen Lengyelorszagnak es Litvanianak – amelyek Nato es Eu tagok!

    https://g7.hu/vilag/20230221/egy-kiszivargott-dokumentum-szerint-2030-ra-bekebelezne-oroszorszag-belaruszt/?utm_source=related&utm_medium=g7.hu&utm_campaign=widget-7174924

  • Hát kb. valahogy így …

  • Gyuri10 nácikról papol,
    holott őkelménél nagyobb nácit
    ritkán termett a külvárosi csatorna szennye…

  • Succubus Lilith

    Ne mondjátok, hogy én nem irtam ide egy cikket se:

    Pénteken a Globe and Mail – amely általában megbízhatónak tartott baloldali kiadvány – megdöbbentő jelentést tett közzé a kanadai választások integritásáról, amely kétségbe vonja országunk egész demokráciájának biztonságát.

    A Globe and Mail cikke a Kanadai Biztonsági Hírszerző Szolgálat (CSIS) kiszivárgott dokumentumain alapult, amelyek a CSIS által a 2021-es kanadai szövetségi választásokkal kapcsolatban folytatott vizsgálatról szólnak, és azt mutatják: Kína kifinomult stratégiát alkalmazott a kanadai demokrácia megzavarására a 2021-es szövetségi választási kampányban, mivel kínai diplomaták és megbízottjaik Justin Trudeau liberálisainak újraválasztását támogatták – de csak egy újabb kisebbségi kormányra -, és azon dolgoztak, hogy legyőzzék a Pekinggel szemben barátságtalannak tartott konzervatív politikusokat.

    A kínai beavatkozási művelet teljes terjedelmét a The Globe and Mail által megismert titkos és szigorúan titkos kanadai biztonsági hírszerzési szolgálati dokumentumok tárják fel, amelyek a 2021. szeptemberi, a liberálisokat ismét kormányra juttató választások előtti és utáni időszakra vonatkoznak….

    A legfontosabb, hogy a hírszerzési jelentésekből kiderül, hogy Peking eltökélt volt abban, hogy a konzervatívok ne győzzenek. Kína dezinformációs kampányokat és kínai-kanadai szervezetekkel kapcsolatban álló megbízottakat alkalmazott Vancouverben és a „Nagyobb Torontói Körzetben”, ahol nagy kínai bevándorló közösségek élnek, hogy a konzervatívok ellen adjanak hangot, és a Trudeau-féle „liberálisoknak” kedvezzenek.

    A CSIS azt is kifejtette, hogy a kínai diplomaták hogyan avatkoznak be külföldön politikai jelöltek és választott tisztségviselők támogatására. A taktikák közé tartoznak a politikai kampányoknak adott be nem jelentett készpénzadományok, vagy az, hogy az üzlettulajdonosok nemzetközi kínai diákokat alkalmaznak, és „megbízzák őket, hogy teljes munkaidőben önkéntesként dolgozzanak a választási kampányokban”.

    Ez a leleplezés teljesen megdöbbentő (legalábbis a teljesen naívok számára) – Kanada demokráciájá teszi kétségessé.

    A kanadai kémügynökség megerősítette, hogy kanadaiak százezreit jelenleg más parlamenti képviselők képviselik, mint akiket képviselnének, ha nem avatkozott volna be a választásainkba egy ellenséges külföldi állam.

    Justin Trudeau-nak azonnal nyilvánosságra kell hoznia a teljes CSIS-jelentést, hogy megmutassa a kanadaiaknak, mennyire súlyos volt ez a beavatkozás, el kell távolítania a frakciójából minden olyan képviselőt, akit a kínai állam támogatásának köszönhetően választottak meg, fel kell szólítania minden ilyen képviselőt, hogy azonnal mondjon le, és időközi választásokat kell kiírnia, hogy a kanadaiaknak lehetőségük legyen saját képviselőjüket megválasztani, nem pedig Kína képviselőjét, és ha bármelyikük ezt megtagadja, azonnal általános választásokat kell kiírnia.

    (Az The Alberta Institute Team email-jebol forditottam.)

  • Voronyezs
    II.21.4:07
    `

    Bódogan élnek, míg meg nem hónak:
    `

    Azt hiszem, a kapitalizmus a fakír emberiségnek afféle házi-

    kedvence, mely boldog szimbiózisban – a hadipari komplexum

    formájában – egy oly végzetes parazitát hordoz, mely számára cs

    ak idő kérdése, hogy mikor marja majd halálra gazdáját és őt is.

  • O1G.66
    2023 február 21
    11:58 de.
    sok mindenem Cenz Ura áldozatává vált,
    én benned is mint a geyza -ban hazaárulót látok

  • Succubus Lilith

    Az „Orban 1 Geniusz” fedonevu tarsunk erdekes kerdest vetett fel, ami nala az elso ilyen eset:

    ” Korabbi hozzaszolasomban emlitettem a feligmeddig Jeruzsalemben is elo magyarzsido Robert C Castelt.
    Ha valaki teheti kerdezze mar meg tole, hogy az o elvarasaihoz hasonloan ahogy elvarja, h Ukrajna adja fel teruleteit a beke erdekeben, akkor lzrael is adja at kovetelt teruleteit az araboknak! Intezkedne , forszirozna-e ezt lzraelban? Hiszen oly bekeparti! ”

    A kerdes a felszinen jogosnak tunik. Azonban ha azt is nezzuk, hogy az arab es a zsido nemzet nem ugyanaz a nemzet, meg akkor sem, ha a Biblia szerint a kozel 4000 eve elt o”s kozos. A ket vallas pedig erosen elter.
    Ugyanakkor az ukran es az orosz gyakorlatilag ugyanaz a nep es a vallas is ugyanaz. Ebbol kivilaglik, hogy a kettot nem lehet osszehasonlitani – kiveve, ha rosszindulattal rendelkezunk valakik irant.

    De azt sem kene elfelejteni, hogy Ukrajna valahogy csak 1991 ota letezik, bar 1941-tol kezdve is volt valamifele „csatlos-szabadsaga” par evig, amikor elegge hathatosan irtottak a zsidokat is. Amugy Ukrajna sosem letezett, vagy Oroszorszag, vagy a Torok, vagy a Tatar Birodalom resze volt, amennyire en visszaemlexem a szoban forgo terulet tortenelmere. (Szivesen fogadok kiigazitast ez ugyben.)

    De leginkabb az a jelenlegi haboru oka, hogy az amerikai jatsza ki a ket reszre oszlott orosz nemzetet egymas ellen, no es a szokasos modon, idiota nacikat hasznalva a cejaira. Minden normalis orszagvezetonek illene „idegesse” valnia, amikor egy masik nagyhatalom a kozvetlen kozeleben nacikat tesz be hatalomba es aztan fegyverzi oket. No es hat a haboru mar csak ilyen: Ha mindenaron haborut akarsz, megkapod. Aztan ha kiderul, hogy vesztesz, akkor porul jarsz. Ez tobbnyire teruletvesztessel jar.

    Remelem, hogy az Orban 1 Geniusz nevu tarsunk is megerti ezt.

  • RonaGyuri
    2023 február 19
    1:08 du.

    Nade legalább szép !
    És az kérem nagy előny, sőt érték !
    Viszont a Hungaropharao ?!… Az ???!!?? … : )))
    (Vigyázni kő kérem me’ még magamra döntöm
    a kofit. Röhögés okán.)

  • Succubus Lilith
    2023 február 21
    8:58 du.

    Sajnos ezt az egészet nem tudom elhinni, inkább valamilyen kabátlopási dezinformációnak vélem, amit majd a canadai közvélemény kellő mértékű felháborodása után helyeigazítani fognak, hasonlatosan a néhai jólértesült jereváni rádió elkapkodott szenzációs híreihez vagy az angolok iraki vegyi fegyver halálbiztos értesüléseihez! 😀 A nagy kínai sas miért kapkodna picinyke canadai legyekre? 😀 Igaz viszont, hogy a pofátlan kinaiak ippeg most utasították el az USA udvarias felszólítását, hogy meg ne próbáljanak a ruszkikkal mégcsak barátkozni sem, nemhogy fegyverekkel -oh jaj még ráadásul jüanban- kereskedni, ezért lehet, hogy most már a sorozatos kinai félelmetes ballon és ufo eregetéseknél erősebb false flagokat kell bevetni a kételkedő „szövetségeseik” nagyobb haragra gerjesztésére, mert kezd lanyhulni a felpiszkált harci kedvük 😀 Nade, ha mégis tévesek lennének a jereváni értesüléseim, akkor már jóelöre elnézést kérek a rosszul feltételezett rosszmájúságomért! 😀

  • O1G.66
    2023 február 21
    2:38 du.

    forrás DW bruhaha +* FAZ? SZ?
    de le vannak maradva a nato 19valahány óta terjeszkedik, már a Mars ra és a Hold ra is akarnak, de a Holdat csájna elsinkófálta előlük, és kiderült, hogy nem is leng a sávos csillagos lobogó a nagy Holdbeli szélviharokban!

    ez két régi mondást juttat eszembe: Hic Rhodas hic salta; Quod licet Iovi non licet bovi csak itt most nem az a bovi akit a nyugat akar hanem a nyugati demokráciák, tövig

    van még ijened? kávé hejett is jó pedig isteni espresso kat tudok Lavazza ból

  • Succubus Lilith
    2023 február 21
    8:58 du.

    ez meg sohasem lesz a Globe & Mail-ben!
    news.CGTN.com
    China 17:45, 20-Feb-2023

    U.S. Hegemony and Its Perils [majd te lefordítod azoknak akik nem beszél inglish-et]

    részlet:

    …”Az esszét széles körben megosztották a kínai állami médiában, és valószínűleg ez volt a legkeményebb dolog, amit valaha publikáltak, legalábbis ami Washingtont illeti. Egybeesik Vlagyimir Putyin orosz elnök közelmúltbeli beszédével, és a témák széles skáláján támadja az Egyesült Államokat, felvázolva Washington sokrétű erőfeszítéseit az egész bolygó feletti kizárólagos dominancia elérése és fenntartása érdekében.”

  • Voronyezs
    2023 február 22
    5:27 de.

    NINCS SZERENCSÉD

    Elolvastam azt az aljas ömlengésed, amit a lezárt topiknál nem szégyeltél papirra vetni
    De hát nem is lehet szégyenérzete annak, aki nem ismeri a szégyen fogalmát

    kérdezhetné „”hogy mi fenéröl beszélsz” az a valaki aki nem ismerte a pártállami közelmultból-multbol a munkásörök, pufajkások, part-, és kisztitkárok parazita éhenkórász bandáját
    Az ezekhez tartozó léhütö pártpropagandisták sisere-hadát – akiket az „ÉRTELMISÉGI ELIT” kasztjába soroltak be a volt elvtársak, akiknek az volt a feladata, (azért tartották öket az állam kenyerén) hogy a „buta”-parasztokat, kizsegerelt melósokat folyamatason „ÉBEREN-TARTVA” úszitsa

    Ezek – belértve szégyen-gyalázatos tenmagadat és jónéhény hozzád hasonló álnéveken ideirogató volt beépitett ügynököket, valódi értelmiségnek képzelitek be magatokat
    Akiknek az értelme hogy milyen szinten, inkább ne taglalom, hiszen abszolut fölösleges
    Fel nem fogtad, tehát meg sem érthetted a szójátékomat az emeretissimus, meritos és kimeritö fogalmakkal – ÉRTELMISÉGI!!!
    utolsó aljas naplopó társaság vagytok, akiknek valóságáson csakis egoista lajas céljaik vannak, akiknek sem az ország, sem az emberi´seg nem számit, hanem csak a hozzájuk hasonló primitivek számára való elfogadás, az egymásnak való megfelelés

    Innen kiindulva mi mást tételezhetnél fel az amugy egyszerü átlagos közemberekröl, minthogy azok is igy birnak csak létezni

    Azt az álnok és idióta eszmefuttatást amit ott levezettél – már többször visszadobtam – ugyhogy essen mostmár végleg rád!

    A besugók, dörgölödzök igazi mentalitását pötyögted ide le beirásodban, nem is kell ennél jobb jellemzés, mint amit elkövettél
    Valóban igy müködnek az összes despotikus alapokon berendezett társadalmak (kormányzatok) – KÖZÖTTÜK A ZORBÁNÉ IS – HISZEN CSALÁDBÓL HOZTA! A PÁRT-BENNFENTES ÉDES JÓ APUCIKÁTÓL ERED

    A mai nyugaton a léhütö sors(elv)társaid „jódolgukban” jutottak idáig – a világ vérét szívó nyugati „demokráciákban” a nemi szerveik verése és vakarása közben olvasgatták Gramsci-t, Lukácsot, Trockijt – a globalista pénzmágnások, az oligarchiák elitjei – a FILANTROP-ok – eltartották öket.
    Hogy miért?
    Mert ezeknek nem kell az évezredek óta a tömegek által (az ugynevezett középosztály) által vágyott jólét – ami semmi más, mint az egyszerü megélhetés békében és nyugalomban.

    Te stupid fajankó – a baloldalinak nevezett éhenkórász propagandisták (filózófusnak és szociológusnak keresztelt vagabundok) akik értelmiségi elit vezetöiként a hatalom megszerzésére pályáznak – de valóságban csak a globalista pénzügy elit szarházi csicskásai PhD-val és anélkül!
    A harmadik osztály!
    Munkás – Paraszt – Csicskás
    Te fajankó – én nemhogy a ti lelkinyomorult osztályotok tagjainak – hanem az uraitoknak sem szolgálok!

    Ne keverj bele, oké?
    Nem tartozom abba az elátkozot kommunista értelmiségi osztálynak nevezett kasztba, amelyet a világ „elitjének” képzel be az a csökevény agyad és fertözött lelked, annak az általad annyira óhajtott elitjébe (a pártitkárok és csicskásai közé)

    Hanem egy egyszerü értelmes intelligens középszerü alak vagyok, ha ugy tetszik egy „szántó-vetö”
    Te gazember én nekem soha nem volt szükségem sehol nyalni és soha sehol taposni

    Csak jelezném a voronyezs féle kóbor-bandának, párt-csicskás senkiháziknak hogy ne irjanak, nem válaszolok.
    Azoknak is akik egyszerüen azért utálják a Zorbánt, mert nem birják megemészteni hogy egy falusi paraszt létére kormányfö lett – nem ök „AZ ELIT CSICSKA” aki lophat a hatalomban, akik szívhatják a vért – hanem leelözte jobbról öket egy hasonló parazita
    De a sztalint meg imádják – trockista banda!

  • Geyza
    2023 február 21
    7:07 du.

    vár téged a grizi! ott Floridában! együtt ti ketten mi csodákra lennétek képesek a demokrácia és a szabaccság főggyén, ha szépen kéred a grizi elintéz neked sok mindent ehhez is!
    és ott szabadon buherálhatnád az Örökmozgódat persze egy szalmaszállal!

  • Tisztelt Szerző, legalább egy kérdésemre válaszolhatna az alább feltettek közül:

    „Miniszterelnöki pozíciójába belegyökeresedve megszólalt egy újabb szépségkirálynő agyú énje a putyini leigázó barbár vérontó Ukrán háború kapcsán.”

    No, ha már az Európa szempontjából huszadrangú magyar szépségkirálynők vannak terítéken, íme egy nőgyűlölettel még véletlenül sem vádolható nagyon okos Hölgy reális fejtegetései Európa vezető hatalmának újraweimárosításáról:

    https://neokohn.hu/2023/02/23/a-noi-kvota-es-a-nemet-politika-lezullese/

    „1.) Ha az agresszor Putyin azonnal kivonul a jelenleg általa megszállt területekről az Oroszország és a független Ukrajna között 1994. december 5-én aláírt Budapesti Memorandum – amint nemzetközi szerződés során aláírtak szerint az Ukrajna akkori területi egységét elismerő, és annak megsértése esetén Ukrajna megvédésére garanciát vállaló Oroszország kötelezettsége alapján.”

    Oszt mi van a Gorbacsovnak a Varsói Szerződés megszüntetése fejében adott igéretekkel?

    „(Magyarországon nem szokás ismertetni a putyini jól bevált taktikát: Ahol részben orosz kisebbség is lakik, ott Oroszországból odaküldött provokatőr anarchistákkal atrocitásokat gerjeszteni, lázítani, véres etnikai konfrontációt szítani, majd béketeremtőként bevonulni nagy erőkkel, fegyveresekkel népszavazást tartani a voksolók kireszavazását gyakorlatilag nyiltan, fenyegetően ellenőrizve.)”

    Oszt mi van az exportált szines forradalmakkal és arab tavaszokkal, pedig ott még USA kisebbségek sincsenek?

    „Ha a jelenleg lerohant ukrán területek Oroszországhoz csatolásával egyidőben az azonnali békét forszirozók saját területeikkel kárpótolják Ukrajnát!”

    Oszt mi van azokkal a kétmagyarországnyi földterületekkel amit a Monsanto és egyébb globális USA szervezetek már suttyomban fölvásároltak, de még nem jutott eszükbe vagy már nem volt idejük gyorsan bekeríteni?

    „– a.) Szólt-e már a szibériai apatigris példaképének, hogy ” Legyen Béke!” Vonuljanak ki a megszállt független Ukrajna területeiről!”

    Oszt mi van a II. világháború óta USA által még mindig ideiglenesen megszállt és demokratikusan sakkban tartott területekkel?………………………..

    Nem folytatom a kérdezősködést, mert akkor nem férnék bele az itt leüthető karakter keretbe, de azért udvariasan megkérdezném Tisztelt Szerzőt, hogy nem lett volna logikusabb megcáfolhatatlanabb vagy összehasonlíthatatlanabb tényekkel -mellesleg jogosan- vagdalkozni, hogy nekem vagy más gondolkozóknak ne lehessen a rosszul alkalmazott, agyoncsépelt kettősmérce folyamatos mantrázására hivatkozni?!
    (Én sem vagyok okos, de Kiskegyed alaposan lepipált! 😀 )

  • Az ukrán határ magyarországi hossza 136,7 kilométer. Budapestről autóval indulva valamennyivel jutsz túl Siófokon. Rövid határszakasz, ettől csak a szlovéneké kevesebb.

    Viszont a háború ezen a rövid határrészen is átbírna törni. De ehhez valamiféle alapot, okot is kellene adni. De mi a békét szorgalmazzuk, és nem szállítunk hadianyagot a harcoló feleknek. Ukrajnának sem. Félelemből? Lehet. Viszont fogadjuk és ellátjuk az ukrán menekülteket. Akik maradni akarnak, kapnak lakást, munkahelyet.

  • O1G/66.
    20.2:53

    Heveny russzofóbiád ebben a szakszerűtlen összevisszaságban nyerte gennyes megtisztulását, mely nálad egy kóros sipolyban gyülemlett fel, amely nagy valószínűséggel még az a „Rusz” ideiglenes itt-tartózkodása idején gyűlhetett fel, illetve meg a te amúgy szabad, ámde sértett(!) bensődben, mikor még úgylátszik, kénytelen voltál az ő talpukat nyalni…

    Lám 30 évig csak kitartottál mellettük mígnem ennyi idő kellett neked ahhoz, hogy csak most fakadjon ki ez a sajnálatos fekélyed: gratulálok !

    Minden esetre sanyarú az a zsigeri mocskolódással kevert szakszerűnek és tájékozottnak egyáltalán nem mondható, vízben, gázban, gazdaságban és történelemben egyaránt járatlan szubjektív marhaság-áradat, amivel nem röstellsz az ügyben a Krímtől Kamcsatkáig geopolitikai szakértőként mutatkozni. A mint a szóáradatod végén ki is bököd, hogy te végülis a testvéri nyenyec, a jakut, a manysi, „”szamojéd””* és a többi szibériai „nép” felszabadítása érdekében „teszed szóvá” 😀 mindezt…
    Okos! Ez az út végsősoron a Berring tengeren elveezethet Alaszkába is… Mert bizonyos közép-szibériai népek genetikai hasonlóságot mutatnak …. …. …. amerikai őslakosokkal

    . Nosza! Fel !
    Mint egykor ott vándorolt nép, tehát odavalósiak, akár még jogot is formálhatnánk az újvilági világhatalom egyes területeire is…

    Mellesleg Szibériát már az 1500-as évektől – a mongol (nálumk tévesen tatár) birodalom szétesése folytán – hódították az orosz cárok vazallusai… Persze ez neked csupán „párszáz” év…

    Na, szóval Ady Endre szavaival: „Menjünk vissza Ázsiába!”

    *Szamojéd: Ady szerint az egyik ősmagyar törzs… 😀

  • Tessenek elolvasni kérem.
    Sezt nem én mondom, de nem is a Gyurcsányiak.
    (Bár már én hasonlókat hónapok óta mondogatok.. )

    https://www.portfolio.hu/global/20230224/lengyel-kormanyfo-az-oroszorszaggal-kotott-szerzodesek-az-ordoggel-kotott-paktumoknak-bizonyultak-599140

  • Orsós Elemér

    Látod Elemér ilyen Voronyezsi, Hajó Kürti (vagy behavazott?) és társaik, nem beszélve ezekröl akiknek az agyuk a spermákon járnak – mint ez a valami orbánygeci 66x, aztán a magát a Sarki Fényként aposztrofáló (A.Bor…) valójában onnan a Rákóczi tér valamely sarkáról (bár nem tudni hogy strici vagy szajhája minöségben) – szóval ezeknek és társaiknak valójában pont annyira fontosak a magyarok sorsai – mint egykori felmenöiké, akik ugy 1914-ben mint 1919-ben, aztán nem sokkal késöbb a Horthy érában háborukba rángatták a magyar népet.
    Fajgyülölö, felebarát-gyülölö beteg és megrohadt lelkiviláguk okán számukra az aki a kenyeret termeli és a kaszát gyártja, hogy ök a rohadt bendöjüket megtömhessék – szerintük azok az emberiség ellenségei.

    Mit lehet az ilyen fajzatokkal beszélni?

    Figyeld, én leirom egyszerüen a marxizmusnak nevezett agymenésüket, amiben a fanatikus iszlamistánál jobban hisznek (még annál is aki évente elzarándokol kába-kö kábitás-frissitésre) – szóval ezeknél is kisebb aggyal bírnak – és lélektelen mocskossággal telitettek

    A marxista olyan dögevö állatfajta aki képtelen egy csirkét megölni – de csakis hust zabál
    Vagyis lesi, várja hogy minél több élölény elhulljon – mindegy hogy éhségtöl, más állatok általi elpusztitásból – de nekik mértéktelül zabalni kell
    Igy mindent megtesznek azért hogy a többiek egymást öljék, hogy járványok, háboruk legyenek – szó szerint is

    Persze gyülöletre úszitják a munkást az ellen, aki megszervezi, lehetövé teszi azt, hogy munka legyen (nem számit az hogy ez utóbbi a nap 24 órájából sokszor 28-at hajt) – megutáltatja a melóst is, mert azok mostmár gyülölik a munkaadót!
    De zabálni akar a porontya! Megtömni azt puffadt hasát!

    Az ilyet hivják ideológusnak! (szociológusnak, marx után szabadon mindenféle értelmiségnek! merthogy az a dögkeselyü minden volt – szociológus, közgazdász, filozófus, történész, iró, újságiró – de leginkább parazita!)

    Hogy egyre durvábban és kendözetlenebbül fejezem ki magam?
    Látod mi történik a világban – Te igen látod
    Mi tudjuk és ismerjük a történelmet – meg is éltük – nem hazug, fals irományokat olvasgattunk, amiket kicsikét átszerkesztve mint tudományos doktori értekezést prezentáltunk az ócska hazugsággyárosoknak – akik kiállitottak egy bizonyitványt, hogy mostmár doktorok vagyunk hozzájuk hasonló mi is a sok sületlenségböl és hazug teóriakból!

    Ha lenne itt valódi történész tudná, hogy a lengyeleknek egyetlen biztos határuk volt 1000 éven át, a magyar lengyel határ! A többinél a gondolat se volt biztos – egyetlen ami biztos volt, hogy az oroszokkal háboruztak!
    A lajtán innen (magyaroldalról nézve) mi nomád népek voltunk 1000 éven át. De a határ biztos volt itt! 1000 éven át! (mem véletlen, hogy Görgey sem lépte át!)

    Egészen addig amig „ki nem egyeztünk” onnantól jött a trianon – a gyülölködés a nemzetek között!
    Mert nyugaton egy volt a biztos hogy valahol mindig ármánykodás, veszekedés dult! Háboruk! A világ gyarmatosítása, hóditás, fosztogatás!
    Azért irtam, hogyha lenne történész (kelet-európára specializálva) akkor tudná, hogy abban a bizonyos Monarchiában a kiegyezés ugy volt, hogy a magyar királyságnak „csak”!! a külügybe és a hadügybe nem volt beleszólási joga sem, nemhogy döntési!!

    Ugyhogy 1914-ben nem Magyarország, hanem a Monarchia vonult BE Szerbiaba – AMI UGYANOLYAN PROXI-HÁBORU VOLT, MINT EZ A MOSTANI – AZ EGÉSZET A ROHADT ANTANT SZERVEZTE!
    A ROHADT DÖGKESELYÜK MEGSZERVEZTÉK KELET-EURÓPA NYOMORBA TAPOSÁSÁSÁT – UGYAN UGY, MINT AHOGY MOST!
    ÉS A ZSIDÓ POLGAROK MEGGYÜLÖLTETÉSÉT!

    És engedtessék meg a magyar-kormánynak (olyan korrupt amilyen, most leszarom) de legfökképp a magyar embereknek, hogy most se akarjanak háborut! Mintahogy sem akkor, sem 1000 éven át

    Igaz ugyan most csak egy szaros 10 milliós, picsányi országunk van, de abban az a néhány agyi és lelkifertözött most szerencsére nem fog dönteni, azok akik az Antant érdekek lelkes kiszolgálói, seggnayalói (kilóra megvett selejtes kommunista és fasiszta hazaárulók (a Brit és francia gyarmat-birodalmi szekértolók)
    Kun Bélák és Horthy Miklósok mai korbeli csicskásai!
    Legföképpen akik eljárnak Magyarországra úszitani az antant érdekében!

    Nagyszerü az hogy Szerbiával végre ujra nem ellenségek, hanem szövetségesek vagyunk! (mint volt az évszazadokon át)

    AZONNAL KI KELL LÉPNI A MA NATONAK HIVOTT ANTANTI GYARMATOSITÓK CSELÉDSÉGÉBÖL, DE LEGALÁBBIS ABBÓL A B9-NEK NEVEZETT SZARSÁGBÓL – AMIT VARSÓBAN AZ A MOCSOK ÖSSZERÁNCIGÁLT MOST MINT CSICSKÁSOKAT, HOGY HA AZ UTOLSÓ UKRÁN IS MEGPUSZTUL, AKKOR MAJD NEKÜNK KELLJEN AZ OROSZOK ELLEN MEGDÖGLENI?
    Hogy micsoda?!
    Remélem hogy hamarosan szibériában tépik szét a farkasok …. valamelyik gulágon

    Az esetleges helyesirási hibákért kérjek elnézést? – nem tudom …nem fogok utána olvasgatni
    Talán sokak bánatára még az is megeshet nemsokára, hogy otthon közszínre lépek – mert hogy magyarország háboruba nem léphet semmi szín alatt!
    Egyre jobban érlelödik bennem a szándék – csak megsugom, hogy nem leszek még ennyire sem finom a háborus úszitókkal!

  • orsós Elemér

    Bocs de ezt még elakartam küldeni:

  • Geyza
    2023 február 24
    9:10 de.

    szerződések lengyelekkel? dejszen lengyelország nevű izé nem is létezik, ott warsó körül az usa 52-dick{sic} állama van…; warsó meg „w”ashington#2.

    Bidén elvtárs oda haza jár és el is téved mint Hamlet attyának szelleme Helsingőr-ben, láttad?

    ojan mókás volt, majdnem annyira mint mikor orraesett a lépcsőn a „Z”… „erforszvan”© -on

    és a rosszíjá federácíjá és annak első embere minden ojat betart amit vele szemben a másik fél is betart és nemcsak „betartás” van kitartás hejett?

    eddig világos? Ő1Géniusz*66 azaz lelki társad…, majd megaszongya neked, ti ugyanaszt a térdig érő passzátszelet szívjátok, tehát egyszívásúak vagytok

    megint Lavazza

  • Gabriel
    2023 február 24
    10:30 de.

    őszintén; aggóggyak e érted? neked megártott, hogy sohasem olvastál marxkárolyt és valami nagyon erőset ihacc {őszintén irigylem mert a CNN-hez is valami hasonló kellene} hogy így ideborúlsz? jobb sorsra vagy érdemes, mint muciológiával foglalkozni, mialatt déli szomszédaim készítik a Majdan#2-őt 2014 másolatát csak most tajwánban, már vittek is oda szívárványos lehánytfijúcskákat egyenruhában és kaptak elektrónikusz csúzlikat is megkommuni{ista}kácijához lebutított kisképernyős tiktok-osat amin lehet látni, amint repül a nagy nehéz tojáslabda NFL-ben és közben elénbekelhetik a jelszavamat:

    és akkor jött a Tenkes kapitánya, hogy odacsap hol sanyargatni lát és nem lát a demokráciától és nekirepül, mint az éji bogár, azután nagyot koppan

    és most? á nem mondom… de brexitéknél jegyre sem lehet zőccséget sem és gyümölcsöt sem, €*2^xyz stoltenberg meg nem bírja kapacitással és a bulgár gyárakat talált amik fel szoktak gyulladni és akkor nem 122mm-es sem meg gyár sem és a remény is meg hal igaz nem is ponty hanem harcsa lehetett volna de de rossz tóba lógatták a csalit???
    eddig bírod?

    Lavazza

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2023 február 24
    Geyza
    2023 február 24
    9:10 de.

    Nagyon sajnálom az amúgy vitéz lengyeleket, akik ugyan nagyon jó katonák, de rettentő rossz politikusok, mi sem bizonyítja jobban, hogy minden nagymellényeskedésük után hosszabb-rövidebb időre eltűnnek a térképről, mint legutóbb is 1795-ben 123 évre. Az a gyanúm, hogy most megint magukra vették a megalomán mellényüket és ugyanúgy ki fognak maradni a követelt osztozkodásból mint a II. világháború előtt megigértekből, amikor is az őket felheccelő szövetséges hatalmak nem sok szalmaszálat mozgattak meg értük amikor két tűz közé szorultak.

  • Geyza, 2023 február 24,9:10 de.

    Szerinted a hitrádiós és sajtóklubos féknyúzpropagandistákat érdekelheti bármi más mint amiért fizet nekik a putler vagy a főméltóságú legmagyarabb tsz-elnök?

    Amúgy a portfolió a NER anti HVG-ja akar lenni, olyasmi szerepet próbál betölteni mint az álellenzéki Atv. (Véleménycikk-ként közli csak Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök gondolatait.)

    Szépen lassan összeér a „béketábor”, a kinai kommunisták az orosz kgb-patriarchákkal és a magyar kisz-es hungaristákkal. 🙂

    A nyájas érdeklődőknek jó szórakozást:
    A Kompország vendége Lányi András író, filozófus, filmrendező, nyugalmazott egyetemi docens.
    A műsorból többek között kiderül, hogy Lányi András szerint
    • Az orosz-ukrán háborúnak egy vesztese már biztosan van, mégpedig Magyország
    • Nyíltan árulói vagyunk a nyugati rendszernek, hol az orosz, hol a kínai érdekeket képviseljük

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2023 február 24
    10:30 de.

    Szerintem sok mindenben igazad van, de nem kellene ennyire erőltetned az akármilyen okokból másként gondolkozók vagy kéjért szándékosan bosszantó heccelők átnevelését, mert egy idő után túlszárnyaljuk a magyarországi komment szekciók bányászbéka segge alatti szinvonalát! Szerintem ne legyen ez itt egy egymást átnevelő ovodás tábor, csak egy viszonylag sportszerű vitafórum, gyanítom, hogy az idejét és pénzét is nagylelkűen felajánló tulajdonos is nagyobb örömét lelné benne! 😀

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2023 február 24
    10:38 de.

    No, ez kiváló példa volt arra, hogy a hivatásos katonák között is akadnak EMBEREK! Lehet, hogy sokkal több összeférés lenne a világban, ha a soha nem volt katona, megélhetési karrierista politikusok nem dönthetnének a háborúkról!

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2023 február 24
    10:30 de.

    Szerintem a NATO-ból egyelőre még nem szabad kilépnünk, mert akkor a reviziótól rettegő kisantant visszatarthatatlanul egyből nekünk esne, de a B9 nevű szarságból azonnal, mert ez csak a túlzott kapzsiság önhibájából agonizáló és bukásának megelőzését másként elképzelni nem képes DS mizériája, amihez semmi közünk, mint ahogy a proxi háborúra kényszerített szerencsétleneknek sem!!

  • Skizoff(i)rén

    Ha már agyakról beszélünk:
    Pár évvel ezelött a Soros György egyik NGO-jához köthetö angol laboratóriumba elszállitottak nagy tömegben dengi-szunyogot, amelyek a virust terjesztették

  • warrior
    2023 február 24
    3:54 de.

    Csakhát nemigen akarnak maradni.
    Bármit is állítson a királyi sajtó.
    A karpátaljai magyarok meg köszönik szépen,
    de nem kérnek a ruszki mocsokból. Megjegyzem az ukrán
    állampolgárságú ámde orosz anyanyelvű kisebbség sem kér belőlük
    Hát látod kiskomám így van ez. De azért te csak nyalj
    a ruszkinak tovább. Ha már egyszer ez
    utasítás jött nektek odafentről.

  • Gabriel
    2023 február 24
    10:38 de.

    Ez egy szenny-csatorna.
    Amit ide méltóztattál belinkelni.
    Mondjuk..nem is nagyon csodálkozok azon hogy
    ilyeneket zabálsz. Amekkora egy alávaló náci vagy.

  • butella
    2023 február 24
    4:48 de.

    Volt idő, amikor az emberek
    Európa-szerte hányingert kaptak a „NÉMET” szó hallatán.
    De ezt az attitűdöt Németország kb 20 év alatt
    szívós munkával ledolgozta magáról.

    Most Oroszországnak sikerült pár hét alatt elérnie ugyanezt.
    Szóval senki ne mondja hogy nem tehetséges nép az orosz.
    Azt azért kétlem hogy Oroszország akár kétszer annyi
    idő alatt is meg tudná változtatni az emberek
    a róla most kialakult véleményét.

    Putler eljátszotta még a megkopott „imázst” is,
    ami a Nagy Honv.Háborúból megmaradt.

  • Succubus Lilith

    Nem a haborurol szol, de a refren szovege lehetne akar profetai is: „Tancolj Oroszorszag, sirj Europa!”

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2023 február 23 12:40 du.

    ” Sajnos ezt az egészet nem tudom elhinni…
    A nagy kínai sas miért kapkodna picinyke canadai legyekre? ”

    A kinai beavatkozas nyilvanvalo, nem csak Kanadaban, de az USA-ban is. Deli szomszedunk elnokenek van egy kisfia, aki intezi a csaladi biznicet ket crack elszivasa es harom kinai kurva megdugasa kozott.

    En inkabb azt latom ebben a kiszivarogtatasban, hogy mar a Kanadat valoban iranyitoknak is teli van a zacsijuk a Castro kis hulyegyerekevel.

    .
    Gabriel 2023 február 23 8:25 du.

    Ez mar valami! Kar, hogy nem szamoltal el 10-ig mielott elkuldted, mert siman bele tudnak kotni nehany meggondolatlan mondatodba.
    De a lenyeggel egyetertek. Ezek, a muciologiai diplomaikkal azt hiszik, hogy ok az ertelmi elit, mikozben annyira butak, hogy nem veszik eszre a penzugyi elitet szolgaljak/szolgaltak.
    Persze van kivetel is koztuk, aki nem buta, hanem tudta nagyon jol kit szolgal, viszont az meg aljas.

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 február 23 10:27 du.

    „… és ott szabadon buherálhatnád az Örökmozgódat persze egy szalmaszállal! ”

    Inkabb az antennait allithatna fel (ha mar mas nem all fel neki) es megprobalhatna a kinai kem-jelenteseket megfejteni. Minden bizonnyal a kinai kemszolgalat naponta tobbszor is jelenti a floridai mocsarak allapotat az anyaorszagnak.

    Es micsoda utak vannak arrafele! Lehet szaguldozni a motorral! Szende Guz talan meg is ajandekozna egy Neiman Marcus Limited Edition Fighter-el.

    Ugyanmar Bendi, ne legy fosveny, 11 milliot csak meger az, hogy vegre talaltal valakit, aki erti is amit kalapalsz (irsz) es meg egyet is ert veled. (Amit viszont en nem ertek, hogyan lehetseges.)

    .
    butella 2023 február 24 4:48 de.

    Ahogy te is irtad, korabban az oroszok popsijat csokolgathatta ez is. De nem hiszem, hogy kenyszerbol, hacsak azt a kenyszerkepzetet nem vesszuk kenyszernek, ami arra vesz ra egyeseket, hogy valakinek mindig muszaj becsokolniuk csontig.
    Na jo, lehet, hogy nem kenyszerkepzet, hanem egyszeruen lustasag, munkaiszony es az ezekbol fakado penzhiany vezeti az ilyenek oda, hogy mindig oda nyalnak, ahonnan fizetik oket.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2023 február 24 10:30 de.

    ” A marxista olyan dögevö állatfajta aki képtelen egy csirkét megölni – de csakis hust zabál ”

    Haaaaat, attol fugg hogyan fogjuk fel ezt a metaforat, de van egy olyan erzesem, hogy nem a legjobb hasonlat.

    A tobbseguk nem nagyon pirul el, mielott legyilkolna az aldozatat – barmi okbol is, vagy akar ok nelkul is.

    Ha viszont arra akartal utalni, hogy a sok alkohol fogyasztastol lustava valtak, es masokra varnak, hogy azok dolgozzanak helyettuk, mikozben ok majd dirigalnak (hiszen ok a megbizhato, jo elvtarsak) akkor meg aranylag elfogadhato a hasonlat. Ugyanis vannak koztuk olyanok is, akik legalabb tanulni nem voltak lustak, csak a fizikai munkatol iszonyodnak.
    Persze, muciologia szakon vegezve ok is csak a gyilkossaghoz ertenek.

    ” Igy mindent megtesznek azért hogy a többiek egymást öljék, hogy járványok, háboruk legyenek – szó szerint is ”

    Ebben csak reszben ertunk egyet. Szereny meglatasom szerint ugyan benne van a fenn emlitett biznicben a komcsi vezerkar is, de az utasitast az uraiktol kapjak, akik a latszolagos hatalomba segitettek oket.

    ” Persze gyülöletre úszitják a munkást az ellen, aki megszervezi, lehetövé teszi azt, hogy munka legyen (nem számit az hogy ez utóbbi a nap 24 órájából sokszor 28-at hajt) – megutáltatja a melóst is, mert azok mostmár gyülölik a munkaadót! ”

    Na ja, valahogy meg kell osztani a jonepet. Kell a latszolagos bal es jobb oldal, mikozben mindketto oldal vezeto retege ugyanazokat szolgalja. Ezert is kellett az eredeti jobboldalt es baloldalt szetverni es letrehozni ezt a ket, barmire kaphato korrupt bandat.

  • Az igazság 31 percben:

    Pirkadat menóra-televízió: prof. Krausz Tamás történész; Senki nem akarja a Szovjetuniót visszaállítani –> [a Youtube-on]

  • Az igazság 31 percben:

    Pirkadat menóra-televízió: prof. Krausz Tamás történész; Senki nem akarja a Szovjetuniót visszaállítani –> [a Youtube-on]

    https://www.youtube.com/watch?v=D4r8Hi8fR|8

    (lehetséges, hogy a link végén az nem „|8”, hanem 18 )

  • A gyűlölet rossz tanácsadó, tévútra viszi a gondolatokat is. Ennek a háborúnak érdekessége, hogy egyetlen EU és NATO tagország állampolgára sem halt a harcokban, vagy küzdene a frontvonalon az orosz csapatok ellen …. kivéve a magyarokat, a kárpátaljai magyarokat, akik között sokan magyar állampolgárok.

    A békekötés bírja elhallgattatni a fegyvereket, és megszüntetni a halálos áldozatok számának növekedését. Magyarország helyes háborús külpolitikát folytat: nem szállít fegyvereket egyik harcoló félnek sem és a békekötést szorgalmazza.

  • Voronyesz
    feb22.5:27

    Véleményem szerint a Gábrielről itt készített kórlap csak a konkluzió szociopátiája téves, mert az a szegény jóember valójában pszichopata, hisz elég egy pillantást vetni febr. 23-i 8:25-kor kelt egymásnak, önmagában is ellentmondó, gyűlölettől frecsegő szóáradatára s máris kész a diagnózis…
    Ergo, nem tehet róla, legföljebb a KMH közösségét bomlasztja, mint azt eddig is tette, még ha a jó szándék részéről egyértelműen kétségbe vonható, akkor is…
    A KMH-nak okozott kár, az már nem az olvasó kompetenciája.

  • EU:
    Márpedig mi csakazértis bele erőszakoljuk a nyakunkat a furmányosan kivetett hurokba, had örüljön a gazdi,hogy nem megy veszendőbe a zseniális csapdája! 😀 😀 😀

    https://mandiner.hu/cikk/20230225_szankcio_oroszorszag_kettos_felhasznalasu_termek_haboru

    Nem baj, majd a 100. csomagnál rájönnek a híd alatt, hogy nem is a ruszkiknak szólt! 😀

    (Elnézést, hogy egy szélsőjobbos fidesz médiummal közöltettem ezt a világszenzációt, de a megfontolt baloldali média még nem eszmélt rá a jelentőségére!)

  • Orsós Elemér
    2023 február 25
    11:43 de.

    Elemér ugyammá, hagyd a Borrell művészkém most mondta ki, hogy „mi” azaz ők mind a 6-an {ökör van bőven alapon} nem is igazán akarnak ártani az oroszoknak… III. Xi Kínai Császár meg aszongya bele a légbe, hogy ők most komolyan kezdik venni, és nagyobb lufijuk is van mintamit „nátusa”© $28500000-ért ki is pukkasztott és most az összes gyerkőcok a penta Tónijá ban most análizélnek, és vihogva mongya, hogy megtakarítottak neki: ¥5 742 000 487 901-et mert a vasútak és az autóutak maguktól szétesnek már csak az üvegkábelekbe kell belevezetni a 450 000 Voltot és akkor mókás percek következnek…

    mivel Abrams nincs csak 1 darab a kiállítóterem vitrinnyében pappundekkliből mire legyárcsák a yukiknak megígérteket addigra a zselé már régen be is lesz balzsamozva
    de a Shunák az akar még de a Larry a Nagy Eger Ész lebeszélte róla… lehet, hogy macskaeledel még kapható brexitéknél?

    Duda mint mondád most megtanul kesztyűbe dudálni …
    aszongya a zselé vannak tervei… én meg mint Paff a Bűvös Sárkány nézek mint Rozi a moziban, mijen lehet az?

  • Auróra
    22.10:26

    A legkomikusabb az, amikor afféle konzervatívok, mondjuk ki, „reakciósok”* Marx csupán poénosnak szánt jelmondatát azt, hogy „kísértet járja be európát, a kommunizmus kísértete” úgy használják fel saját apologetikus céljukra mint az általuk feltalált spanyolviaszt. [Ti.valaki itt, talán Ferenct idézte.] Holott Marx rövid pamfletben éppen őket, korának megcsontosodottait, azok jellemző hiszterizáló félelmeit ismétli el ezzel a mondattal.

    Mint az itt fentebb is – Gábriel/02.24.10:30 és Lilith/ 02.20.7:40 hisztis komment-reakcióiból is jól látható, hogy ha ezek, ha Marxnak csupán a nevét hallják úgy ugranak rá,mint >Ördög a tömjénfüstre<,
    vagy épp ugranak el előle… Mert például nem érv az se, hogy Lilit kijelenti, hogy ŐŐŐŐ nem tartja tudománynak, miközben a konkrét tételt(!!!) képtelen cáfolni, mert bizonyára nem is olvasta… Ahelyett, hogy azt az állítólag bagatell tételt, mint 1 magas labdát ütné le, ill.helyette határozná a szerinte helyesen pl."a tőke" axiómája miként is hangzana, v.íródna helyesen.

    Azonban ez a fajta, gondolat nélküli, makacs tagadás még azt is megszegi vagy nem is gondol bele, hisz nem olvas utána, hogy pl. Marx előtt már hány és hány neves tudós állapodott meg egy-egy, később már marxista axióma végső – azaz jelenlegi – alakjában…

    Ti. e kommettársak ahelyett, hogy az egyes kifogásolt marxi tételeket vennének górcső alá – támadják inkább le – Ők az egész Marxizmust úgy á'lá totalice, érdekből és ebből kifolyólag érzelmileg logika nélkül primitíve, dühöngő, személyeskedő és hisztérikus mocskolódó szócséplésükkel. Az se zavarja őket, hogy ezzel a betegesen emocionális magatartásukkal végülis önmaguk érvtelen tehetetlenségét fedik fel a KMH egész plénuma előtt…

  • Subcubbus Lillit
    2023.02.25.1:08

    Ez a szövegmix (Gl és SL) részetekről egy demagóg fecsegés.

    Ugyanis mindkettőtök „megállapításai” (kérdések és a rá adott válaszok) konkrétumok nélküli szubjektív blablák, melyeknek se fülük se farkuk.

    Pl. méghogy a munkás legyen hálás a munkaadójának – az ő tőkésének – azért, hogy az neki munkát biztosít… Most már csak az a kérdés, hogy ez a hálaadás éppenséggel Thay-földön, az USA-ban, avagy Magyarországon jár a . m u n k á s . g a z d á j á n a k ? . Ez az igazi szeretet hangja, hisz már Szentpál is megmondotta, hogy „Ti [rab]szolgák fogadjatok szót gazdáitoknak, mert ők is emberek”. Mely mondatban csak egy a bökkenő, hogy az állítólag szeretetvallásban hogyan lehet az egyik ember gazdája a másik embernek?

    És éppen ezt a feloldhatatlan . g u b a n c o t . hordozza tovább a vallás lámcsak még a mai napig is, amikor a munkásnak az az a jóságos >gazdája< még ma is az ő sorsának a kovácsa annyiban,hogy Őtőle függ a dolgozó és családja "kenyere"..
    Persze ez a fajta birtoklás annyiban finomabb, mondhatjuk, rafináltabb, hogy míg például a rabszolgát teljes testében, a jobbágyot félig testében (némi birtokkal is ellátva őt és családját), addig a munkásnak márcsak a munkáját sajátítja ki a gazdája, egy egyoldalúan megkötött szerződéssel ráoktrojált munkabér fejében, melynek a végzett munka értékéhez szintén semmi köze, viszont azzal a látszattal, hogy a munkás – ha nem tetszik, vagy úgy-tetszik – "önként" akár fel is mondhat a gazdájának… 😀

    Aztán meg az már egyenesen nevetséges demagógiátok, hogy a tőkés a nap 24 órájából úgymond 28-at "dolgozik". Ez a kijelentésee G-nek már akkora pofátlanság, mint a Bécsi-kapu a Kitörés-napján.

    Ugyanez a személy azt is gyakran emlegeti, hogy marxisták mennyire uszítják a munkás tömegeket, stb… Ahol már csak az a kérdés hogy amennyiben bárki is műveltsége révén rádöbben a kizsákmányoltságának a tényére, esetleg a fokára, minek azt még külön lázítani is ? Sőt az se mindegy hogy ez a "lázítás" a tőkés (v.társaság) hazájában, vagy 10ezer km-rel odébb Kasmírban történik, ahol örül a munkás annak az 50$-centnek is, míg ugyanazon . g a z d a . otthoni, hazai bérrabszolgája már le se köpné ezt az úgymond' "piaci munkabért". 😀

  • Succubus Lilith

    A Rodeiohoz küldött videomat Te is megnézheted, de nem akartam neked cimezni, nehogy csak egy hited irányában tett cinikus megjegyzésnek vedd.

    Mindenesetre a marxista haramiák tekintetében nem az irgalmas lelkületük miatt vontam párhuzamot, illetve rokonlelket a dögkeselyükkel és hiénakutyákkal, hanem valóságosan valódi lelki és szellemi rokonságban állnak eme állatfajtákkal komportamento tekintetében!
    Merthogy világosabb a fénylö napnál, hogy nem irgalmas lelkületükröl hiresek, hanem pontosan irigy, egoista lekivilágukból fakadóan besugásból, feljelentésekböl, intrikákból élnek, amelyet egymás iránt még kevésbé restek gyakorolni – pontosan a dögevö lelkületböl fakadóan

    Hiszen a marxista „gazdaságélmélet”(sicc) alaptézise, hogy mások vagyonának, munkájának totális kisajátitásából kell élni.

    Természetes hogy nem mindenkinek van ehhez jogosultsága!!
    Csakis kizárólag A VEZETÖ ELITNEK ÉS KÖZVETLEN KISZOLGÁLÓ SLEPPJÉNEK (VAZALLUSOK)

    Ebbe a körnek a beletartozóinak érzik magukat az ugynevezett „értelmiségi elit” azon csürhéje, akik az ideológia propaganda megbizott szószólói nyilván!
    Na de ennek kivánnak tartozékai lenni azon nem kevés paraziták is, akik ennek az önszántu propagálásából remélnek elismerést – karrierépitést!

    Nyilván mindannyiuk számára nem adathatnak meg kivétel nélkül a kiváltságosok számára elérhetö kedvezmények – ezért gyakorolják természetes módon az INTRIKÁT, mint az érvényesülés alap-eszközét.
    Igen, az eszközök a besugás, feljelentés, korrupciós hipotézésik gyártása – nem sorolom, bizonyosan ismered.

    Ez a szocialista társadalmi berendezkedés, amit volt „szerencsénk” a börünkön megtapasztalni
    Aminek a legkisebb porcikáját sem kivánom, hogy fiaim megtapasztalják!
    Hogy a mai magyar kormány is ezt gyakorolja? Igen, ezek ebben nöttek fel, ezt ismerik mint utat és lehetöséget a pozicióik megszerzésére és megtartására.
    A nagyobb kérdés, hogy az ifjabb nemzedék politikusai miért tették magukévá mindezt ugyszintén?
    Na erröl interjuhold meg azokat a csalánárus skizoffrén lelkironcsokat, akik kiszabadulván a nyugati egyetemekre „lázadásuk” demonstrálására nagyobb leki és szellemi roncsokká váltan hirdetik mindazokat a „tanokat” mint amit annak a vámpir kiagyalója valaha is kibirt magából préselni

  • Orsós Elemér
    2023 február 24
    3:54 du.

    Sajnálom, hogy félreértetted …..
    Akkor vagy nem értetted meg sem a Méhecske/Légy példáját sem a „kék-fü” történetemet igazán

    Dehogy kivánom én „nevelni” ezeket (volt, vagy lett volna esetükben is aki megtegye!)

    Mi hála az égieknek, 4 gyermeket neveltünk fel nejemmel – ugy hogy az alaptézisem semmi más nem volt, mint hogy a „gyereket csakis gyerekkorban lehet nevelni”

    Amit égyik közölük mára pszichológussá lett szakemberként is megerösit!!
    Amugy a többiek is!

    Ezek pedig itt ugyan „felnött” kinézetüek, de SOHASE VÁLTAK FELNÖTTEKKÉ” – hanem éretlen taknyos kölykönként kivénhedt, begárgyult szamarakká lettek!

    Dehogy fogom én gyözködni arról bármelyiket is, hogy a „fü márpedig zöld”, sem arról, hogy a virág nektárjóból táplálkozni mennyivel kellemesebb – ök maradjanak csak a trágyadomb illatánal – azt szeretik

    Viszont egyet zsigerböl megtanultam, gyerekként belém-vésték!

    A GAZT, HA LEHET, RÖGTÖN AKKOR KI KELL KAPÁLNI AHOGY A HAJTÁSÁT KIDUGTA.

    Tudod, Orsós barátom a kapa az egy szerszám, és ha ÉLEZETLENÜL HASZNÁLOD, AKKOR MAGADAT KINOZOD VELE!

    Sok szerszám használatát gyakoroltam – ….
    (többek között kömüvis-kanalat, szikét, fogót, kalapácsot, tollat/pennát (irásra/rajzolásra) de még pákát is!) … a fenti kitétel mindegyikre egyformán igaznak bizonyult, vagyis minden szerszámot „élesben” kell tartani!
    Kicsorbult, letompitott szerszámok semmit sem érnek – nem véletlenül próbálják ránk eröszakolni, hogy mi „legyünk mindig gáláns uriemberek velük szemben” viszont ök szemben is övön alul szurnak, hátat meg csak akkor forditsd nekik, ha mazochista vagy!

    Nézd meg ennek a SzundiMundi (inkább SandaBanda) viselkédését – az idehozott videóján a köcsöggel, aki rinyál „hogy jaj most hova lesznek a nyugati köcsögök és dudások az életéböl?” – akinek hasonlóan a német szajhához nem a hazája, a népe fontos, hanem a „nyugati értékeket” vagyis az egykori Róma értékeit nyomja ránkfele – ugy a kulturáját, mint az imperialista világát (annak is az abszolut totalitárius viselkedését bármely néppel szemben, aki nem fekszik be nekik)
    A hazáját, a népét azt magasból leszarja!
    De számonkéri a jólétet, amit azok a világ nagyobb részének a gyarmatositásából (kifosztásából) tettek a magukévá!
    Irországban az egy före juto GDP 110 ezer dollár – pofámba mondta egy ottani jólétet élvezö, hogyha magyarország is jól viselkedne, mintahogy ök ottan, akkor mi is ugyanugy meggazdogodhattunk volna az EU-ban.

  • Orsós Elemér (folyt. …)

    (valami rossz gombot nyomtam már meg megint)
    csak befejezném a fenti mondatot

    Szóval, ha mi is viselkedhetnénk kvazi off-shore terület módjára, ahová az összes amerikás cég elvitte központját – hogy ne kelljen sehol adóznia – viszont az 5 millós országnak befizetett sok milliárd böven elég a jóléthez, akkor nyilván nálunk se lenne másképp
    Na de az íreknek nem kell hogy harcra kész agyutöltelékként az USA gyarmata legyenek a keleti-határvidék kóbor-csapattesteiként…
    Nem beszélve arról az apróságról, hogy az ir-leszármazottak mégiscsak az USA egyik legerösebb népességformáló (és politika-meghatározó) szereplöi

    Amugy felhivnám a figyelmed ez kapcsán egy hirre (sok roszban van valami jó is)
    Valószinü ugyanis hogy a Black-Rock azért tette Bp.-re regionális központját, hogy az ukrán „ujjáépitést”(sicc) közelböl vezesse le; ráadásul egy olyan szomszédságból, ahol nem deklaráltak harci állapotokat (ez meg is erösiti eme státuszunk elfogadását)
    Lehet, hogy nemsokára tüzszünet is lesz?
    A 2 Korea is igy müködik már 70 éve

    Remélem kedves Cenz Ura eme bejegyzésem nem zavarja a tényeket, mintahogy a multkor hasonló okokból csak „fél” bejegyzés jutott át a „demokrácia” bástyáin
    (ahol amugy teljesen brazil vonatkozásu és az állami egészségügyi jelentések közzétételéböl származó tényeket irtam le.
    (Hogy a végén párhuzamot vontam Irénkénkel és neki rosszul esett, hmmm. Mea Culpa!)

  • SzundiMandi
    2023 február 24
    3:42 du.

    Igazad lehet a „Portfolió” helyzetével kapcsolatban.
    Én spec azt olvastam róla (egy alapos felmérésben) hogy középen igyekszik tartózkodni, viszont hányingert szoktam kapni az idiótikus túlzó bulvárízűnél is gennyesebb felütéseiktől.

    Viszont ellenben sok olyat leközölnek (mint pl. ezt a lengyel álláspontot is) ami nem nagyon jelenik meg a balos sajtóban.

    Ezért olvasom csak.

  • Auróra Boreális!

    Szt.Pál Efezusiakhoz írt 6. 6-8. így fogalmaz:

    „Ti szolgák engedelmesek legyetek a ti test szerint való uraitoknak félelemmel és rettegéssel szíveteknek egyenességében… Tudván, hogy ki-ki mi jót cselekszik, azt veszi az úrtól is akár szolga legyen, akár szabad.”

    Bizony, a polgári erkölcsiség még mindig csak idáig, a 2000 év előtti szintig az . ú r .és . s z o l g a . viszonyig jutott el… Tudniillik, hogy úr és szolga csak testben egy de lélekben korántsem….

    A páli és sok más „újszövetségi dokumentum” fogalmazza meg ezt a viszonyt, hogy ti csak legyetek szófogadóak, akik majd persze az Úrban lesztek velük egyek.

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2023 február 24 3:15 du.

    Szerintem a lengyelek nem fognak kimaradni most az osztozkodasbol. A nullat akarhanyfele is el lehet osztani.
    Viszont ha sokat pattognak konnyen lehet, hogy lesz megint orosz-nemet hatar.
    Nem vagyok jol informalva: A lengyeleknel most mar van tokeletes demokracia es jogallam is, vagy meg van igazitani valojuk? Ha meg kell igazitani, hany millio halott lengyel katona kell hozza?

    .
    SzundiMandi 2023 február 24 3:42 du.

    Te, es a muciologus ritka nagy hulye. Szerinte ha a Fenyesseges Nyugat ongyilkossagot kovet el Magyarorszagnak akkor is kotelessege kovetni oket.
    Es ez neked tenyleg tetszett?????

    .
    Geyza 2023 február 24 6:45 du.

    Nem is tudom hogyan mondjam viragnyelven…
    Tudod, ha barkinek barmi oknal fogva egy egesz neprol meg van a velemenye, akkor annak … mondjuk igy… felesleges kitoltenie egy IQ tesztet. Annak idejen az ilyeneket hivtuk bunko naciknak, most pedig te onkent es dalolva kozejuk leptel.

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2023 február 25 11:43 de.

    ” Nem baj, majd a 100. csomagnál rájönnek a híd alatt, hogy nem is a ruszkiknak szólt! 😀 ”

    Ezek csak 6 honapra ervenyesek, osztan vagy meghosszabitjak, vagy szep csondben veszik az orosztol ami kell nekik – ha kell kozvetito utjan, alapos felarral. Az okos ember modjan. 🙂

    Epp ma jutott eszembe, es kerdeztem a Rodeot maganyban, hogy neki van-e mar fekete szemuvege az atomvillanas ellen? Mert nekem van ketto is, tehat en mar biztonsagban vagyok. 🙂

    Vajon a blog fo-proktologusanak (Geyzanak) is van legalabb egy?

  • Rodeio

    Ezt nem az orosz sajtó terjeszti, sem nem Putyin mondja
    Egy amerikai szenátor kérdez – és a válasz rohadt aljas szenvtelen hazugság
    Szenvtelenül a pofádba hazudnak – a dögkeselyük
    Abban a cimerben nem a sas a cimerállat – hanem a dögkeselyü

    https://fb.watch/iXJF6Rhiut/

  • Succubus Lilith

    Kedves Elemer, az elobbi elszaladt mielott a szankciokat alaposabban megvitattuk volna.

    Ott volt Iran es Irak esete, amikor „valakik” felbiztattak Saddam-ot es aztan 8 even at vitatkoztak egymassal a muszlimok. (Lehetoleg mindig testver nepekkel kell ezt eljatszni, nehogy meg fejlodhessenek es erosodhessenek.) Amint beindult a vita azonnal mindket orszag ellen szankciokat leptettek eletbe, ami kizarolag arra volt jo, hogy mindket olajban gazdag orszagnak 10-szeres aron adjak a szeretet gepeit, de meg elelmiszert es egyebeket is.
    Mivel azert kisse pofatlan lett volna direktben szallitani az szeretet eszkozeit az USA-bol Iranba (mikozben az USA allitolag Saddam-mal volt) a derek es roppant filantrop amerikai testvereink ugy dontottek, hogy Izraelen keresztul passzoljak le azokat Irannak.

    Hasonlo vicc zajlott Jugoszlavia szetesese elott is, annyi kulonbseggel, hogy onnan nem nagyon varhattak semmit, igy a cel az orszag szetdarabolasa volt, es nem egy hosszan tarto, jotekony kis haboru.

    Itt most megint egy hosszantarto haboru a cel, es valamiert az orosz is orul neki. Ez utobbit meg nem teljesen ertem…
    Otlet?

  • warrior
    2023 február 25
    4:47 de.

    állításod, miszerint € és tsai szeméjesen nem … az nem fedi az igazságot!

    mindenféle nemzetközi kalandorok sokféle beosztásban töltik a jel nélküli tömegsírokat, mivel a legutóbbi nemzetközi hírek alapján a hejzet eszkalálódik exponenciálisan és azt is látni kell, hogy vannak nagyon sokan akik nemcsak O1G kétkulacsosságát másolják, hanem aktívan résztvesznek a háborúban és mindenféle maszlaggal magyarázzák, hogy ők tulajdonképpen nem is részesei annak, amit csinálnak!

    erre válasz van és látható is lesz, Wagnerék láttak már Leopárdokat a harctér jukrajnai oldalán és a szállítóik/kezelőik választ kapnak megfelelő módon…

    és nagyon fognak csodálkozni ezeken a válaszokon
    Bloomberg írja a német gazdaság min. €1 000 000 000 000 veszteséget termelt 2022 ben és ennek nincs vége! a többiek is hasonlóak brexites gazdálkodók piszkálják a Shunákot, hogy újra kellene mezőgazdaság mert az importot senki sem tuggya megfizetni és a polcok emiatt üresek

  • Gabriel
    2023 február 26
    7:48 du.

    naponta többször és egyre többször lejátszódik ugyanez!
    de a sohasem volt szent a rohadt szeméttye a Paulus Efezusiakhoz {is} írja…
    de most kitaláltak még egy vérforgató szlogent, csasztuska? kiskáté? Black History Month Forever
    ennél aljasabb rasszista szeméccséget már nem lehet kitalálni és a seggfej feketék {nem mind az!!!} be is kapják bő nyállal

    ez a gyarmatosítás fojtatása ájtatosan és aljasul, mint az Admirális mongya a szenátornak, különbség van és marad fekete és mások között és mindenki különböző a CRT {critical race theory az aljasság csimborasszója} de „ők” eltűrik és fizetik ezt a mozgalmat is

    ami 1991 óta ukrajnában fojik az az 1930-as évek történelmének aljas fojtatása Gyuri10 nem véletlenül van kiborulva tőlük és az „admirális” önti a tűzoltó készülékből rá naftát!

    és akkor megint Bellini Norma a római birodalom ott van és a szokásos és akkor a bölcs és óvatos Normában elszakad a cérna és ütni vágni kezdi a Gongot: és Guerra guerra guerra és jön a tömeg mert erre vártak erre a gongra és erre a sikolyra

    a lufi leleplezett sok mindent az most lépésenként ki is derül, a kiráj mezítelen a Patyomkin kastéjában és a nép meg röhög de már husángokkal a kezében és védhetetlen rakétákkal amik bármit hordozhatnak

    sokan sok mindent hejettem is elmondtak itt fentebb az események felgyorsulnak ott ahol piros rózsákat a sárba tiporják és kéjelegve széttépik ott bármi leheccséges Unter den Linden Berlin!!! ma korábban!!! őrzöm, mert

    vigyázz, Brazil nagy és erős és nagyon szép! és azok a dögkesejűk még élnek de én láttam már karón varjút és mikor kiderül, hogy Nag valaha életveszéjes méregagyara üres bűzlő kiszáradt lukas fog és Káa röhögve mutattya Mawglinak

  • Succubus Lilith
    2023 február 26
    7:53 du.

    le vagy maradva teljes brosúrákkal!
    ma CNN bemutatta és hosszú interjút készített HRH Reza Pahlevi perzsa trónörökössel aki most USA ban dekkol, és aszongya sok zamattal: hogy ő mint vadiúj perzsa sah be fogja vezetni a demokráciát, mert „az” mégsem mehet… és nem röhögte el magát!

    tévecc, megint lesz brexit orosz határ ahogy zselé földrajtudásával ellentétben van orosz usa közös határ is…

    a többiek meg? hát voltak! ahol egy makeyew nevű jukrajnai nagykövet roncs tankokat vonszoltathat az Unter den Linden -en annak hosszában múlt pénteken és beállíthattya az orosz nagyköveccséggel szemben mondván a T-72-es roncsa a ti roncsotok… azután sok minden történt szombaton felvirágozták piros rózsákkal és orosz zászlókkal ma vasárnap megjelent makeyew és szergey sumlennyiy és néhány twíten követőjük és széttaposták a virágokat és nők kézzel tépték és taposták bärbock és a többiek nem voltak jelen…

    és a mai számadatok alapján csájnának már csak $ 385 000 000 000 usa államkötvénye maradt a $1 200 000 000 000 ból, amit ha most nullszaldóz vagy csak gyorsan és olcsón elaggya alig érzi meg viszont a usa ott marad FED ezetlenül a növekvő inflációjával és a nullszaldós energiatermelésével a hadiipar hatalmas profitot termel de azzal nem lehet lőni mondja Stoltenberg kartárs a béke angyala ágyútalpon, tehát???
    mivel fognak jukrajnai zsoldosok lőni mielőtt a tömegsírokba esnek?

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2023 február 26
    8:21 de.

    Hogy őszinte legyek én egyáltalán nem örülök a lánctalpakkal felszántott ukrajnai romhalmazból is haszonot leső, előre nyálcsorgató Black-Rock Európába, de különösen Magyarországra telepedésének, mert mi van akkor, ha nem az általuk kedvezményezett nyeri meg maguknak helyreállításra a proxi tesztpályát?! Mi van akkor, ha rosszul reménykedett és még konchoz sem jut és ha akkor majd elkeseredését kárpótolandó a jóhiszemű befogadóját kezdi fölzabálni?
    (Mellesleg hasonló okokból és lelakott romból saját kezüleg felújított családi házam lakhatóvá és folyamatosan javíthatóvá tételét én is csak megbízható -de sajna drága- szerszámokkal(akciós Bosch, Metabo, Makita, DeWalt, Hikoki) tudtam elképzelni a Nejem kezdeti zsugori ellenállása dacára! 😀 És bejött, mert mindegyik géppel legalább 5 gagyi gépet és fél kg nyugtatót spóroltam meg! 😀 )

  • Orsós Elemér

    Succubus Lilith
    2023 február 26
    7:53 du.

    „Itt most megint egy hosszantarto haboru a cel, es valamiert az orosz is orul neki. Ez utobbit meg nem teljesen ertem…
    Otlet?”

    Utána kéne nézni, hogy nincs-e egy kis közös érdek vagy alattomos összejátszás egy lapuló harmadik ellen! Ez most viccesnek hangzik, de szerintem egyáltalán nem az!

  • Cukihara
    26. 12:05

    Jézus állítólag még azon is túltesz, amikor a 3 szolgára bízott parabolájában azzal a gazdával példálódzik aki, szerinte helyesen ítélte büntetésre azt a (rab)szolgáját, aki . csupán csak megőrízte a rábízott 1 talentum ezüstjét ahelyett, hogy haszonnal fialtatta volna gazdája tőkéjét, mint ahogy azt a másik két „megjutalmazott szolga tette-volt”…
    Ráadásképp Máté evangélista azt is ismerteti erről a példabeli „”a gazdáról””, hogy úgymond „ott is arat, ahol nem vet sőt, ott is szed, ahol nem szór”. Vagyis ő egy igazi léhűtő, s Jézus mégis követendő példaként állítja a (rab)szolgák elé.

    Vagyis Jézus a szegények oltalmazója a Mt.25. 19-30.”tanúsága” szerint megveti azt a rabszolgát, aki csak megőrizte az ő urának vagyonát ahelyett, hogy hasznot – mai kifejezéssel profitot – hozott volna ki belőle sőt, beszédet is intéz hozzájuk, hogy „vegyétek el tőle a talentumot…” …”mert mindenkinek akinek van, annak adatik és bővelkedni fog, attól pedig akinek pedig nincs, attól még az is elvétetik amije van…” Ami egy akkora hazugság úgy beállítani, mintha ezek a „talentumok” bármikor is a szolgák tulajdanoai lettek volna…
    S aztán ezt még azzal az igazságtalan büntetéssel is megtetézi, hogy:
    „A haszontalan szolgát pedig vessétek ki a külső sötétségre: ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás.”

    Még mindig ugyanez, az úgymond újszövetségi,v.jézusi . ú t m u t a t ó . érvényesül a XIX-XXI-századi profit termelésében is,de már globális mércével számolva, >bérrabszolgák< százmilliói hasznosítják és szaporítják a gazdáik által rájuk bízott különféle tulajdont, termelő eszközt, azaz a mások talentumát. Akik pedig a gazda szerint nem felelnek meg ennek az elvárásnak, azoknak marad a kegyelemkenyér, illetve "a sírásrívás és fogcsikorgatás", valójában egyfajta, a tulajoknak mindig fenyegető és zsaroló pozíciót biztosító tartalék státusz a munkanélküliek seregében, mint anno az a "haszontalan szolga" már a Máté evangéliumban is…

  • Hát már megin nagyon pipa vagyok!
    Nemcsak a Fideszes Anyák Nemzethy Társasága valamint a magyar királyságért küzdő Honfoglalás 2000 Egyesület, de még a horthysta Vitézi Rend báljáról is lemaradtam már megint!

    Csák (Máté) János kulturális és innovációs miniszter köszöntőjével indult a horthysta Vitézi Rend bálja, amiről az est házigazdájának, „vitéz gróf Molnár-Gazsó János főkapitány úrnak” a Facebook-posztjából értesülhetett a kiváncsi cselédség és az állandóan irigy pórnép.
    A vendég vitézek között ott volt a békemenetek első sorából sosem hiányzó Fásy Ádám, valamint vitéz Farkas Bertalan elvtárs, kis hazánk máig egyetlen űrhajósa, (ha még emlékszik a fazonirozott bajszára valaki a dicsőséges 80-as évekből). 🙂 Remélem volt elég főispán és tekintetes főméltóság is az úri társaságban.
    Bravóóóó – merre is megyünk mostanában? 🙂
    https://telex.hu/zacc/2023/02/27/csak-janos-miniszter-koszontojevel-indult-a-horthysta-vitezi-rend-balja

  • Orsós Elemér

    Succubus Lilith
    2023 február 26
    7:53 du.

    „Ott volt Iran es Irak esete, amikor “valakik” felbiztattak Saddam-ot es aztan 8 even at vitatkoztak egymassal a muszlimok. (Lehetoleg mindig testver nepekkel kell ezt eljatszni, nehogy meg fejlodhessenek es erosodhessenek.)”

    Sajnos ez már legalább 5000 éve -okulatlanul- bevált módszer, de művészi szintre a rómaiak, majd professzionális szintre a Kelet-Indiai Társaságok -azokon belül is leginkább még a többi európait is kitúró angolok- fejlesztették! Namármost, az ázsiai arabokat XX-XXI. században összeugrasztók még az angolszász jogelődeiket is -jó tanulóként- simán lepipálták a muszlim szekták vitatható örökösödési fundamentális külömbözőségét(siita-szunita) is fel- és kihasználva! Ergo: ezért óvatos előrelátás még a kérdéseik őszintének látszó valódiságában is kételkedni! 😀 Node, vigasztalás képpen: ez minden hegemóniára törekvő, nagy elődei módszerein kikupálódott mai nagyhatalomra jellemző!

  • Orsós Elemér

    Loptam ide egy megcsócsálni való kommentet a neokohn.hu-ból:

    „Folyik a hisztériakeltés és a szankciók előkészítése Kínával szemben, már dörzsölik a markukat azok, akik ezen készülnek meggazdagodni. Merthogy „Peking ragaszkodik ahhoz, hogy egy ország szuverenitása sérthetetlen, és azt mondja, hogy soha nem avatkozna bele egy másik állam irányításába. Sok biztonsági tisztviselő nevetségesnek tartja ezt az álláspontot”, de azon még nagyobbat röhög, amikor az USA mondja ugyanezt, mert akkor lehet igazán tartani a kalapot, lesz ott káosz, kell ott fegyver dögivel – Ukrajnában talán nem ezt csinálták a Majdantól kezdve?

    Ja értem, csak az a baj, ha más szállít fegyvert, – de nem is, hisz azzal csak fokozza a pörgést, növeli az üzletet, ha eszkalálja a helyzetet, nem ezt tette eddig Amerika? Elllenség nélkül meghal a biznisz, ezt neki tudnia kell, hát gyárt magának egyet, meg még egyet, mert Ukrajnához amúgy sok köze nincsen, hisz ő nem avatkozik be sehova, ugye?”

  • Cukihara
    2023 február 26
    12:05 du.

    „Nem lesz semmi baj velünk ha jók leszünk
    Jól ki van minden találva
    A popsi belefér a nadrágba
    Az ég kék zöld a fű
    Ez így gömbölyű”

    /Katona Klári : Gömbölyű Dal/

  • Nehéz leírni a súlyos szavakat: emberöltővel a kommunista rendszer széthullása után először a magyar államot, majd növekvő mértékben a hazai társadalmat, mindenekelőtt az értelmiséget, a vállalkozók rétegét és a vidék kiszolgáltatott népességét, a határon belüli és kívüli magyar nemzet vaskos csoportjait lépésről lépésre foglyul ejtette, megrontotta, szétzüllesztette és a világ szégyenévé tette egy mindenre elszánt, gátlástalan, erőszakos, hazug és tolvaj uralkodó csoport. A nemzeti-keresztény jelszavak – isten, haza, család – hamis álarca mögött a csőcselékre oly nagyon jellemző módon érzéketlen embertelenség, szenvtelen kegyetlenség, vigyorgó műveletlenség és ordító faragatlanság, azaz teljes erkölcsi romlás mutatkozik. Ez a helyzet messze rosszabb, mint pusztán egy mély gazdasági-pénzügyi válság, vagy akár egy nagyobb társadalmi megrázkódtatás, pártok acsarkodása, öntelt értelmiségiek öncélú kultúrharca. Ha a nemzetvesztő és társadalomromboló oligarchia uralma valami csoda folytán a közeljövőben véget ér, és a gazdasági, társadalmi károkat okos politikával egy évtized alatt esetleg felszámoljuk, a mérhetetlen erkölcsi kár akkor is legalább egy évszázadra velünk marad, és akadályozza majd a magyar állam újjáépítését, a magyar társadalom meggyógyítását és a magyar nemzet becsületének helyreállítását.

  • Succubus Lilith

    FORTIMBRAS 2023 február 26 4:46 de.

    Mint korabban irtam, a marxista muciologia azert nem tudomany, mert – ahogy te is irod – olyanokat hord ossze, amit mar elotte masok is megallapitottak, valamint a megallapitasok ugy kb. egy 5-6 eves gyerek szintjen vannak, azaz nem kell hozza nagy tudas. Nincs mit megcafolni, az egesz egy nagy nulla.

    .
    Gabriel 2023 február 26 5:59 de.

    https://youtu.be/RnTx0-34xsw

    Megneztem en is. Kicsit sokat tokolnek vele. Magyarorszagon volt egy idos munkatarsam, aki egyszer megemlitette, hogy a csodas Rakosi rendszerben makkal hizlalta a disznojat.

    .
    BrunszvikTeri 2023 február 26 6:35 de.

    Nem kell a munkasnak halasnak lennie, eleg ha belatja, hogy az o erdekes is, hogy a munka menjen rendesen.

    .
    Gabriel 2023 február 26 6:39 de.

    A kommunista (es egyeb pszihopata) egyenekben az a legrosszabb, hogy mivel ismerik sajat magukat (pl. nincs lelkiismerete, a cel szentesiti az eszkozt, istentelen … stb …) nem biznak meg a sajat fajtajukban sem es irtjak egymast is, mert tudja mind, hogy a masik ugyanugy szeretne Big Brother lenni. Az sem szamit, hogy a gyermeteg marxizmuson kivul csak a lopashoz es gyilkolashoz ertenek – ahogy te is irod, csak mas szavakkal. De a tudatlansag, butasag nem zavarja oket, ettol meg mindig ugy erzik, hogy el tudnak kormanyozni egy orszagot.

    “A nagyobb kérdés, hogy az ifjabb nemzedék politikusai miért tették magukévá mindezt ugyszintén?”

    Mert az 1900-as evek elejetol a komcsik megszalltak az egyetemeket es allami poziciokat. Ugyanakkor azt is latni kell, hogy ma mar ez nem csak egyszeruen a marxi szellem, ez alaposan meg van fuszerezve mar a feherek elleni rasszizmussal es a vaggyal, hogy az emberiseg szamat kisse megkurtitsak.

  • ÉRDEKES,

    bár nem meglepő a jobboldalnak ez az álszemérmes érzékenysége az igazság iránt, hogy tudniillik zokon veszik a szinte már ősi valóság – a kizsákmányolás és hatalom – 4-5000 éves szoros párhuzamát. Azt a tényt, azon a termelőeszközön, ennek így-úgy szerzett magántulajdonán alapuló > d o l g o z t a t á s < a rabtartók, birtokosok és tulajdonosok számára oly változatos kizsákmányolás formájában profitál nyereséget.

    A magánnyereség pedig nyilvánvalóan a dolgozónak a munkadarabhoz, termékhez, illetve az áruhoz hozzáadott személyes munkaértéke szerint létrejött érték-többlet révén nyer gazdasági valóságot. Persze többségében nem az ő , hanem tulajdonosa számláján, illetve annak zsebében.

    Mindez pedig csupán történelmi
    . t é n y á l l á s . és . n e m . v á d i r a t .

    Erre pedig oly öntudatos jobboldaliságainknak semmiképp sem kellene ily dühödt, személyeskedő átkozódásokkal reagálnia, hanem tényekkel érvelve védeni a nem munkával, hanem korbáccsal, deressel é s a többi vitézi eszközzel kivívott, szerzett, örökölt jussukat és politikai rendszerbe ágyazott tulajdonosi jogaikat az immáron dolgozó világmilliók értéktelennek, ámde (hamisan) szabadnak deklarált munkaerejével szemben…

    Szerintem.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Succubus
    Lilith
    26.7:53

    „Ötlet ?” – teszed fel a kérdést Oroszország „örömét illetően.”

    „Oroszország” is azért „örül” az arzenál pusztítás útján történő felszámolásának, mert a fegyvert gyártó és beszállító orosz TŐKE – akárcsak USA-ban – is újabb megrendelésekre számít, hacsak már eddig nincsenek ilyen komplex állami kontraktusok birtokában… Dehogynem 😀

    A katonai, hadipari lobbi [tölténytől, robotrepülőkön és a konzervgyártáson át egészen a bakancsfűzőig] egy érdekközösség, n e m z e t i . h o v a t a r t o z á s á t ó l . f ü g g e t l e n’. A HÁBORÚ APOTEÓZISÁNAK az igazi gazdája ma már a kapitalizmus.

    Egyfajta kaleidoszkóp {hármas belső tükör} ahol a katona rendel az államtól, az állam rendel az ipartól, az ipar gyárt és visszacsatol a katonához egy kis „közpénz baksissal”. Kész is a színes tűzijáték.

  • Succubus Lilith
    2023 február 28
    12:08 de.

    aszondod, hogy a kizsákmányoltnak fel kell ismernie hogy neki is érdeke …
    ez hüjeség! semmiféle érdeke sem fűződik hozzá és ebben Marx-nak tökéletesen igaza van, ez az általad ismeretek hiányában érdeknek nevezett izé az a munkanélküliség azaz hajléktalanság és a kábítószer kötöttség rémálma és az a jog, amit az uralkodó osztály saját maga kizárólagos előnyének örökös fenntartására demokráciának nevez és pallosjoga is van mint ahogy ez kies kanadánkban a kamionos tiltakozás megoldása kapcsán kéken fehéren ki is derült meg OHIO ban kelet palesztina nevű nyomortanyán is, hogy a vasúttársaság és a nyomortanya érdekei nem azonosak és Kelet Palesztina nevű kisváros lakóinak nincs joga felrobbantani az adott vasútvonalat

    de te majd megoldod, de „a” megoldás nem „az”!!! most kezdődik a most kezdődik most kezdődik a tánc a Nagy Sárkány felébredt {emlékezz Wagner Tetralogia jára?} és most tüzet okád és azt merte mondani az ott portyázó légi desszantnak, hogy takaroggy! hja! és nem veszi fel a telefont amikor az sikítófrászban csörög

  • Hazafi Istvan
    2023 február 27
    10:21 du.

    nagyon nagymértékben egyetértek, szeretném azt hozzátenni, hogy ennek most a lehánykori neve világméretekben az eccségsugarú kizsákmányolás azaz demokrácia, de van megoldás, és az demokrácijáéknak nagyon nem teccik és sikítófrászban mondta a Burns a CIA headhoncho ja, hogy orosz kontrapunktya csúnyán viselkedett vele Istanbulban mert meg merte neki mondani amit gondolt és amit tesz nyíltan kertelés nélkül ehhez usájék nincsenek hozzászokva {eddig?}
    eddig kizárólag ők mondhattak vattába csomagolt bullshit -et…
    de az anyag örök és örökmozgó eddig senkinek sem sikerült megállítania pláne elindítania sem mert ojan erős pelenka nincs amibe beleférne… az eredmény!

    üdv… légy vidám és tarts ki már csak néhányat kell aludni és megjön a Gyed Maróz ha máskor nem Húsvétkor

  • talalom irta; Ukrajna lakossagnak 18.87%-a Orosz szarmazasu.

    Az nagyon leheto, DE NEM azert hogy az Ukranok meghoditottak volna szulofoldjuket es Ukran nemzetisegnek kenyszeritettek oket, HANEM mert Moszkva hoditotta meg Ukjrajnat evszazadokkal ezelott es ugy a czarok mint a Komisszarok rengetek Ukrant kilakoltattak kozep-azsiba es Orosz nemzetisegi-szarmazasuakat telepitettek be Ukrajnaba nagy szamopkban.

    Tehat Moszkva agresszio es fegyveres eroszaka alapjan lettek Ukrajna lakossai.

    Persze a jelen Ukran nemzeti kisebbsegi torvewnyeik NEM a nyugati demokracia alapuak.
    Hanem eppen ellenkezoleg, a regi Moszkvai elvek alapjan.

    De amint nemzeti fuggetlenseguket biztositva lessz, remenyeik es celjaik a demoracia elevi modjan ohajtanak haladni es NEM a regi Moszkvaiak modjait kovetni.

    Sot, amint Putin kilep majd emeleti irodajanak az ablakan, az Orosz nep is a demokratikus iranyt remeli es fogja kovetni.
    Amodon lehetoseguk lessz majd kepessegeik es szorgalmaik alapjan egy fejlett nyugati demokracia modjan letezni es bekeben elni a vilag emberisegevel.

    Mint az egyik fenti hozzaszollo az olvasok figyelmebe hozta, hogy Moszkva hadai meg a tul-orosz-lakott teruleteklen sem sikeresk Ukrajnaban, tagadhatalanul mert meg ok sem ohajtjak a fegyveres pusztitasait senkinek sem.

    talalom megjegyzese hogy a Moszkva atadta volna az atom arsenaljat Ukrajnanak az remesen teves!!!!

    Az eppen az ellenkezoleg tortent.
    Ukrajna adta at mind a volt szoviet atom es convencios eroket Mosztvanak a Budapesti egyezmeny szerint, amit Putin totalaisan megszegett az agressziopjaval.

    Putin terve es remenye Kiyv gyors elfoglalasa totalis kudarcot valott. Az Ukranok a Kiyev fele halado tank-oszlopaikat pusztitottak.
    Ukrajna elfoglalasa kudarcot valott gyorsan, sot egyre erosodnek az Ukran vedohadak.

    Na de ki ohajtana Oroszban mint Ukrajnaban is a Putin-fele hadi agreszikat????
    Csupan az itteni fizetet kaputnyik propagandistak, de vajon miert?

    Mag a Pekingi elvtarsaik is a bekes megoldast fejezteki a part elso titkara.

  • Hazafi Istvan
    2023 február 27
    10:21 du.

    Amit itt -sokaknak rébuszosan, ám helyesen- megállapítottál az szerintem 100 %-ban helytálló, de sajnos nem 89-el kezdődött, hanem már 82-vel, mikoris Fekete János nevű hazaffy felelőtlenül(vagy szándékosan) -bár némi számító nyugati segítséggel és óvatlan moszkvai szemhunyással- kapitalista árendába tette a hazáját, viszont rohamos elkorcsosítását már a „rendszerváltó” jogutódai vitték túlzásba, sajna olyan hatékonysággal, ami mára békésen helyrehozhatatlan! Ahol az egyszerű nép által is támogatott önzetlen patrióta Roszik Gáborok és Ángyán Józsefek szándékosan agyonhallgattatnak, ott valóban nem érvényesülhet az extraprofit mellett az „Isten, család, haza” elsődlegessége! 🙁 És sajnos a legnagyobb károkat a valódi rendszerváltás és elszámoltatás kényelmes, de inkább félénk elsumákolása okozta, amiben sajnos mi veterán Ratkósok is beszari cinkosok voltunk! 🙁

  • Hey Moszkvai Janicsarok, pufajkasok ,volt besugok es kaputnyikok, amig ti a US „military industrial complex”-et vadoljatok Putin agressziojaert, hat miert nem hagyna elvtarsatok a Kremlinben azt a „US military industrial complexum”-ot ehenhalni agressioja hianyaval????????

    Keptelenek vagytok meg sajat esztelen es valotlan allitasaitokat sem felfogni ?!

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 február 26 10:41 du.

    “ez a gyarmatosítás fojtatása ájtatosan és aljasul,”

    Szerintem inkabb az oszd meg es uralkodj, valamint gumicsont a hulyeknek, hogy ne lassak, hogyan irtjak ki oket hamarosan. Igy boldogan rohan vele a sajat halalaba.

    “a lufi leleplezett sok mindent”

    Szerintem semmit. Ez is csak show musor volt a hulyegyereknek. Vajon miert kene egy vadaszgepet raereszteni egy lassu, alacsonyan lebego kotonra? Nem eleg helicopter?

    .
    Ródeo11 2023 február 26 11:28 du.

    “…egy makeyew nevű jukrajnai nagykövet roncs tankokat vonszoltathat…”

    Ez is csak egy show.

    “…és a mai számadatok alapján csájnának már csak $ 385 000 000 000 usa államkötvénye maradt a $1 200 000 000 000 ból…”

    Es errol akarja elterelni a figyelmet, na meg a hatalmas adossagrol, amit a Fenyesseges Nyugat osszeszedett maganak, es persze a “hirtelen halalrol” is.

    .
    Orsós Elemér 2023 február 27 8:03 de.

    “Utána kéne nézni, hogy nincs-e egy kis közös érdek vagy alattomos összejátszás egy lapuló harmadik ellen! Ez most viccesnek hangzik, de szerintem egyáltalán nem az!”

    Nekem az a gyanum, hogy Kina a lapulo harmadik. Nekik roppant jol jonne, ha a feher ember szepen kiirtana magat, mindjart lenne boven hely a masfel milliard emberuknek Eszak-Amerikaban es Europaban.

    .
    BrunszvikTeri 2023 február 27 8:24 de.

    ““Jézus állítólag még azon is túltesz, amikor a 3 szolgára bízott parabolájában azzal a gazdával példálódzik aki, szerinte helyesen ítélte büntetésre azt a (rab)szolgáját, aki . csupán csak megőrízte a rábízott 1 talentum ezüstjét ahelyett, hogy haszonnal fialtatta volna gazdája tőkéjét, mint ahogy azt a másik két “megjutalmazott szolga tette-volt”…””

    Igen, csak allitolag. Nem akarom vedeni a Kereszteny Bibliat, de ez csak egy peldabeszed volt, arrol hogy a Jezust kovetoknek minel tobb kovetot kell talalniuk.

    .
    Orsós Elemér 2023 február 27 4:39 du.

    “Node, vigasztalás képpen: ez minden hegemóniára törekvő, nagy elődei módszerein kikupálódott mai nagyhatalomra jellemző!”

    Igen, sajnos igaz. Ezert is lenne jobb, ha Ukrajna is kerne a felvetelet az orosz federacioba, aztan kialakulna egy patthelyzet, mínimum ket polussal. Az amerikai is valoszinu kenytelen lenne megszuntetni odahaza azt a mocskot, amit raszabaditott a sajat nepere is.

  • Succubus Lilith

    Hazafi Istvan 2023 február 27 10:21 du.

    Van valami konkretumod is?

    Gorgonzola 2023 február 28 1:55 de.

    “bár nem meglepő a jobboldalnak ez az álszemérmes érzékenysége az igazság iránt, hogy tudniillik zokon veszik a szinte már ősi valóság – a kizsákmányolás és hatalom – 4-5000 éves szoros párhuzamát.”

    Meg kell halni a rohogestol. Ti meg mindig azt hiszitek, hogy mindezt Marx elvtars fedezte fel. Egy olyan dolgot tartotok tudomanynak, amit egy 5 eves gyerek is lat es ert.
    Es akkor meg ott van az is, hogy az a felteves, hogy a munkast a munkaereje altal “zsakmanyolja” ki a csunya-bacsi burzsuj egyaltalan nem szuksegszeru.
    Amikor feltettem a kerdest, hogy mi van akkor, ha a felhasznalt anyagokat adja tovabb emelt aron es kifizeti a munjasok teljes beret, akkor nem jelentkeztel megmagyarazni hogyan van kizsakmanyolva a munkas. Mar csak azert se, mert az felvetne azt az erdekes kerdest is, hogy mennyi a munkas jogos/teljes fizetese.
    Osztan beszelhetnenk a kisiparosrol is, aki egymagaban dolgozik. O kiket zsakmanyol ki?
    Vagy arrol is, hogy a Rakosi es Kadar rendszerekben miert dolgoztunk rabszolgaoraberert a nyugati fizetesekhez kepest? Csak nem azert mert a mocskos globalista tolvaj elvtarsaitok jo aron eladtak a Magyar termekeket nyugaton, mikozben tomtek a sajat zsebuket is?
    Miert kellett az alakanazott, keritessel ellatott nyugati hatar? Miert kellett eroszakkal raeroltetni a csodas rendszereteket a magyar nepre? Miert nem a meggyozes erejevel tettek azt az elvtarsaid?

    Ne termeloeszkozokrol meg erokrol hadovaljal, attol, hogy kitalalnak idiota szavakat kulonfele dolgokra amiket mindenki ismer meg lesz a butasagbol tudomany.

    Mindenki tudja, hogy a polgari tarsadalmak sem tokeletesek, foleg nem ugy, hogy a kulonbozo allamok politikusai hagytak kialakulni a nagyvallalatokat. A jelenlegi problemak nem a polgari tarsadalmak hibaibol, hanem a nagyvallalatok eroteljes befolyasabol erednek.

    .
    „tisztelthölgyeimésuraim” 2023 február 28 3:53 de.

    ““ “Oroszország” is azért “örül” az arzenál pusztítás útján történő felszámolásának, mert a fegyvert gyártó és beszállító orosz TŐKE – akárcsak USA-ban – is újabb megrendelésekre számít, hacsak már eddig nincsenek ilyen komplex állami kontraktusok birtokában… ””

    Erre en is gondoltam, el kell puffogtatni a regi jatekszerekhez valo municiot, es jatekszerekbol is ocskavasat kell csinalni. Ez lehetseges, de azokat el is lehetne adni. Mindig akar idiota, aki megvasarol hasznalhatatlan szarokat. A legujabbat meg ugysem adjak el senkinek.

  • Szerencsertlen Ukranoknak eleguk volt a muszka csizmak alatt elniuk per-evszazadon at.

    Most kormukkjel es fogaikkal is harcolnak fuggetlensegukert es szabdsagukert.

    Moszkva ma panikba esett, meg a SzentPeterburgi repuleseket is halasztva lettek ma, mert tobb dron-tamadasokat okoztak orosz teruleteken, s egyben a Kerchi-hidat is tobb reszen felrobbantottak, meg az Azovi folyosot is tamadjak, ami alatal Cremia-i hadi-utanpotlast gatoljak.
    Sot Cremia felszbaditasa is kozeledoben.

    Putin azonnal rendkivulli intezkedeskhez folyamodott, de igy majd az Orosz lakossag is tudatba jott vezeruk veres agressiojanak.
    Sajnalatos dolog, de egyedul Putin hatarozata es vere tettei okozta mind!

    Percrol-percre meggyozodesukre jon hogy valtozasra van szukseg a Kremlnben!

    ORBAN ugyen;
    Nem igen hasonlit a szepsegkiralynokre, inkabb egy horcsogre, de az az egeszsegi allapotanak a bizonyiteka, a COPD-jenek, vernyomasa es cholesterolja majd teszi a valtozast a magyaroknak, ha nem a szavazok.

  • HAZAFI ISTVAN;

    Egy emberoltobe kerult a magyaroknak moda jutni, s bizonyara egy masik emebroltobe fog kerulni annak orvoslasa is majd.

    Tehat meglatasa igen valosagot bizonyito!!!

  • Hazafi Istvan
    2023 február 27
    10:21 du.

    * * * sőt , inkább * * * * *

  • Mi történik itt?A haláltáborőr csemetéje már Ukrajnából firkál?
    Ritkán látni itt a kültelki stricit!Már hiányzik az állandó náci keresése.Ukrajnában megtalálja.Csak el ne árulja,hogy egy időben zsidónak adta ki magát. Zelenskíjnek csak két séjgec kölyke van.Őt befogadja fake news nevelőnek.

  • Lilith

    Sokan találgatják azt is, hogy hol csiráztak azok a dudvák, amelyek ma elpusztitják a termöföldet – itt alant láss egyet belölük

    Orsós Elemérnek irtam, hogy éles kapa lett volna a hatásos szerszám, de csak akkor hat, amikor a gaz kidugja a fejét …

    Késö bánat ….
    Ezek a nagyon szerencsétlen stupid alakok itt feljebb pedig még mindig annak az igen beteg marxnak az agyalágyultságait fujják – Te, nem valami papagájok ezek?
    Tolluk szines, rikácsolni birnak – akár lehetnének is
    Mikor bírják végre felfogni, hogy a velük hasonszörüeken (vagy tollazatuakon) kivül a kutya se kiváncsi rájuk??

    https://www.facebook.com/oroszhirek.hu/videos/379665453984780

  • Szubkubus Lili-Muci
    2023.02.28.12:08

    Nyilván, amikor felmenőid egymást mucikámnak becézgetve (ld muciológia) mint világzsenit hoztak létre téged, a kedves Lilit, aki még Einsteint is felülmúlva dicsekszik a maga nagyságával, mint aki „mindent tud”, akárcsak Bukfenc a Csin-Bum cirkuszi bohóc tudott.

    Képzeld el! Éppen Einstein mondotta, úgy egy pár évtizede azt, hogy a tudományosság:
    „az egyszerű, gyermeki kérdésfeltevésen múlik”.
    Ezt a példát – ha fel tudod fogni – éppen a szerinted „5-6 éves >gyermeki szintű marxi stílusra<
    hoztam, ami így felér egy einsteini együttérzéssel Marx és engels iránt.

    Az emberiség mai tudását sem egyetlen tudós "találta fel", hanem az milliárdok közös, más és más részekből és összefüggő alkotása sok apró építőkőből együtt alkotva. Tudjuk talán, hogy a vizet, a kőbaltát, a bronzot, vagy a vasat ki találta föl? Pythagoras tételét, v. Arhimedes törvényét talán nem nap-mint nap használjuk és teszünk hozzá a magunk ismereteiből, ami nem számít (a te közönséges profán szavaiddal "összehordott") plágiumnak…

    Természetesen Marx sem feltalálta hanem alkalmazta a Tőke már létező fogalmát, és alkalmazta gazdasági törvényszerűségeit, amely a kapitalizmus mai "imperialista" – a globalista – szakaszában még igazabb és még aktuálisabb mint valaha volt.

    Ehhez példákat épp ti szolgáltattok, amikor az állami hadipari komplexumok produktumait ecsetelitek itt KMH hasábjain. 😀

  • BENDEGUZ
    2023 február 28
    12:55 du.

    grizi, már majdnem hiányoztál, üdétlen színfolt maradtál.

    Gabriel
    2023 február 28
    9:49 du.
    már 1997 előtt 1945 ben aláírták de 1930 as években meg finanszírozni kezdték mert egyikük sem hallotta és pláne nem látta Csajkovszkij 1812 nyitányát az ágyúkkal és amint Napoleon orrát a sárban vonszolva és százezreket hagyva maga mögött ugyanott ahol most a zselé hagyja a sajátjait a temetetlen tömegsírokban a maiak annyiban különböznek, hogy a zselé harcosai fel vannak töltve drogokkal, mert aki nem az már régen megadta magát persze ha nem sikerült az azoviaknak tarkón lőni menekülés közben mert ugye zselé országa a bibliai kánaán az ígéret főggye… mert ha 2023 nyár végéig az összesen $167 000 000 000 + költekezés eredménytelen akkor nincs értelme ezt a rulettet tekergetni,… kell keresni másikat de onnan meg beszóltak nekik, hogy kuss!

    most mi lesz Marx -szal? ott röhög a Purgatórium ajtajában és olvassa: ki itt belépsz haggy fel minden reménnyel és felhajt még egy pohárka rieslinget megfigyelve amint a tömegek hosszú tömött sorokban vonulnak befelé és én meg koccintok vele!

    valószínűleg igazad van a papagájkommandó létéről csak abban tévedsz kik is vannak benne, mert ugye aki benne van nem lát ki a papagájkommandóból, nemdebár?

  • FORTIMBRAS
    2023 március 1
    3:47 de.

    Szólíthatod az illetőt Rodeonak is.
    Merthogy a két nick azonos
    senkiházzy trollt
    takar.

    Mindig a stílust figyeld.
    Hosszabb távra senki sem képes álcázni magát.
    Ez meg már itt túlságosan régen rázza magát.

  • Orsós Elemér

    Succubus Lilith
    2023 február 28
    2:23 du.

    „Igen, sajnos igaz. Ezert is lenne jobb, ha Ukrajna is kerne a felvetelet az orosz federacioba, aztan kialakulna egy patthelyzet, mínimum ket polussal.”

    Inkább legyünk sajnos realisták: Te el tudsz képzelni ilyen kényszerZelenszkij féle diktatórikus személyi kultusz, vallás-, sajtó- vélemény- és szólásszabadság totális korlátozás, az összes ellenzék és kisebbség betíltása, kényszersorozás, azovos harcra kényszerítő kommiszárok és statáriális itélkezések mellett egy majdanihoz hasonló, de nem idegenekkel, hanem belföldiekkel végrehajtott ellenpuccsot?! Én sajnos nem, pedig „CSAK ” ez kellene a patthelyzethez! (Meg persze egy kis rubel vagy jüan! 😀 )

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 február 28
    3:10 du.

    „Most kormukkjel es fogaikkal is harcolnak fuggetlensegukert es szabdsagukert.”

    Hát egy bánatos lószerszámot, már rég nem a függetlenségükért és szabadságukért harcolnak, hanem azért az eddig már főleg fegyverekre el is kótyavetyélt 37 és a még beigért 100 dollár milliárdocskáért amivel a saját kiirtásukat finanszírozzák hamisan játszó, importált, még ukránul is alg tudó vezéreik „kérésére”! Naszóval: a ti majdanotok nélkül ott most nem háború, hanem borscs-csal-vodkával folyó szokásos vidám belső maffia civakodás folyna csak! Ráadásul szerencsétleneknek pedig most jött a washingtoni gyorssal az eddig fűben bujtatott alamuszi pofára eltés is, mert azt üzentétek nekik, hogy az a bizonyos segélynek mondott, nem is az volt, hanem öröklejáratú kamatos hitel vagy ha fizetésképtelenek lesztek, természetben is egyenlíthettek! A lényeg: nesze sánta, adok még egy púpot is! Namármost, ne haragudj ha, én erre most nem mondom azt amit Kohn bácsi mondott a sorozatosan pénzt elnyelő kávé automatára!

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2023 február 28
    9:49 du.

    Emlékszel arra a zavart makogásra amikor a ruszkik „halál komolyan” felvételüket kérték a NATO-ba? 😀 😀 😀

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2023 február 27
    3:16 du.

    Szerinted hány milliárdba kerülhet a visszavármegyésítés, és mennyit lehetne az helyett a tanárok fizetésén emelni? Én megsaccolni sem próbálom, de hogy sokkal hasznosabb lenne, arra mérget merek venni!

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 február 28 8:57 de.

    “aszondod, hogy a kizsákmányoltnak fel kell ismernie hogy neki is érdeke …
    ez hüjeség! semmiféle érdeke sem fűződik hozzá és ebben Marx-nak tökéletesen igaza van..”

    Ehhez meg annyit, hogy amiota az ember-allat tarsadalmakat hozott letre, a munka kozos erdek. Ha szerinted egy olyan idiota, mint Marx szerint a munkasnak nem erdeke a munka, akkor sej-haj, legyen vidam elet, lopjunk-roboljunk-gyilkoljunk. Ha mindenki azt teszi minden bizonnyal eljo a Kanaan.

    .
    BENDEGUZ 2023 február 28 12:55 du.

    Nem olvastam vegig a hulyesegedet. Kicsit el vagy tajolva. “Ukrajna” mindig is Oroszorszag volt, sot, a Tatar megszallas felszamolasa pont onnan kezdodott. De sebaj, nyomasd csak… Mi mast hallottal a CNN-en?

    .
    BENDEGUZ 2023 február 28 1:12 du.

    “Hey Moszkvai Janicsarok, pufajkasok ,volt besugok es kaputnyikok…”

    Ez vicces az elvtarsakra nezve. De vagyunk itt paran, akik soha nem voltak elvtarsak, es megsem elvezunk el annak a lehetosegetol, hogy a “vilag egypolusu” legyen. Mert ez a senkik altal meg nem valasztott 15-20 leggazdagabb csalad korlatlan hatalmat jelentene az egesz vilag felett, es mar most dicsekednek azzal, hogy ki kell irtani az emberiseg nagyobb reszet. Erre megy ki az a sok baromsag, amit jelenleg a te haverjaid tolnak. Talan tudod mirol van szo, ha nem vagy komplett hulye.
    Ugyhogy mi abban remenykedunk, hogy az orosz gyoz, es a BRICS orszagok megszivatjak a te csodas kis orszagodat, hogy kenytelen legyen egy kicsit lekoszorulni az agyarabol. Nem akarjuk annak sem a halalat, mert mindegy, hogy ki lenne az egyeduralkodo, az minden bizonnyal nem sok jot hozna az emberiseg szamara.

    A tobbi hulyeseged pedig szora sem erdemes.

    .
    Gabriel 2023 február 28 9:49 du.

    “ Mikor bírják végre felfogni, hogy a velük hasonszörüeken (vagy tollazatuakon) kivül a kutya se kiváncsi rájuk?? ”

    Haaaaaaaaaaaaat… ami az ide iro kivenhedt komcsikat illeti, nekik ideje lenne felismerni, hogy hulyere vettek oket, es Marx elvtars muvein kivul van mas irodalom is. De szerintem a fiatal korban belejuk vert hulyesegtol nem birnak szegenyek szabadulni, oreg korban pedig mar nehez tanulni.

    A Fenyesseges Nyugaton, a globalistak altal penzelt agymosott komcsik (akik rosszabbak, mint a Szu.-ban agymosottak) viszont egyelore nem tudjak felfogni, hogy csak a gazdi gesztenyejet kell kikaparniuk a tuzbol, aztan mennek a sullyesztobe. Nemtom mennyire vagy “muvelt” a szovjet “irodalomban”, de szinte mar komikus, ahogy olvasod a szovjet elvtarsak ketsegbeesett leveleit a bortonbol Sztalin elvtarsnak, amint arra akarjak felhivni Sztalin elvtars figyelmet, hogy ot felretajekoztattak. Pedig hat csak a szokasos: A “forradalom” felzabalja gyermekeit.

  • Succubus Lilith

    FORTIMBRAS 2023 március 1 3:47 de.

    “Szubkubus Lili-Muci”

    Latom az alnevemmel probalsz gunyolodni. Minden bizonnyal komoly ervek johetnek ezutan…

    “Nyilván, amikor felmenőid egymást mucikámnak becézgetve (ld muciológia)…”

    Alakul az ervek sora… 😊

    ““ Éppen Einstein mondotta, úgy egy pár évtizede azt, hogy a tudományosság:
    “az egyszerű, gyermeki kérdésfeltevésen múlik”. ””

    Ez nagyszeru, annak ellenere is, hogy nem szoktam hasra esni attol hogy ki mit mondott. Ugyanakkor a kerdes nem azonos a vegso konzekvenciaval. Foleg nem olyankor, amikor azt a konzekvenciat mar korabban sokan levontak, es semmi uj nincs benne.

    ““Természetesen Marx sem feltalálta hanem alkalmazta a Tőke már létező fogalmát, és alkalmazta gazdasági törvényszerűségeit, amely a kapitalizmus mai „imperialista” – a globalista – szakaszában még igazabb és még aktuálisabb mint valaha volt.”

    Ezt el lehetett volna mondani szemelyeskedes nelkul is, de nem erdekes.
    Tehat akkor hadd fejtsem ki bovebben: Az ugynevezett “Tőke” azota van jelen velunk, amiota az emberiseg tarsadalmakat alkotott. Mindenki, aki akar szerencsesebb volt, akar jobban ertett hozza, akar tobbet es jobban dolgozott, akar orokolte, tulajdonhoz jutott, es a termeket profittal adta tovabb a kereslet fuggvenyeben. Nyilvanvaloan az okori tarsadalmakrol csak halvany elkepzeleseink vannak, de ugy nez ki ez mar akkor is igy ment. Es itt te es az elvtarsaid a toket, es a belole szarmazo profitot tamadjatok, mintha az valami gonosz dolog lenne. Pedig a szocialista rendszerben is hasznalta az allam a toket es a profitot.

    Namost, ha a szocializmus az eloallitott profitot egyenloen osztotta volna szet a nep kozott, akkor meg beszelhetnenk arrol, hogy ez mennyire jo otlet. Azaz, mennyire fogja motivalni a fiatal fiut, hogy orvosnak tanuljon 10 even at, ha majd a ket eves katonai szolgalattal egyutt 30 evesen ugyanannyit fog keresni mint egy 18 eves, akinek esze agaban sem volt tanulni. (Ugye, ez nem vezetett korrupciohoz a csodas magyar szocializmusnak hazudott rendszerben?) De a nagyobb problema az, hogy amikor az az elnyomo hatalom osztja szet a profitot, amit senki sem tud ellenorizni, akkor konnyen lehet, hogy a “munkaosztaly elcsapata” valamelyest (100-szor, 1000-szer) annyit tart fenn maganak belole, mint amennyit a sok idiotanak kioszt. Ami azt is jelenti, hogy a korrupcio merteket csak az szabalyozza, hogy mennyit nem szegyellnek lopni az elvtarsak.

    Nem akarom azt allitani, hogy a polgari tarsadalmak tokeletesek, lenne boven mit javitani. Elsosorban valahogy le kene torni a globalista nagyurak hatalmat… es lenne meg sok mas aprosag, de most ebbe nem megyek vele, mert tul hosszu lenne. A lenyeg, hogy lehetne egy olyan tarsadalmat letrehozni ami nem a rablogyilkossagon alapszik, es amiben mindenki meg tudna elni emberhez meltoan.

  • BrunszvikTeri

    Sucubbus Lillith
    02.28.2:23

    Szerinted állítólag „… ez csak egy példabeszéd volt arra, hogy Jézus követőinek minél több követőt kell találniuk.”

    Nemmondom, érdekes és kegyetlen egy példa, mégpedig egy előre-mutató gazdaságtörténeti és szociológiai tanulmány formájában arra, hogy miként is lehetséges „tehetetlen” emberek sokaságát nemcsak rabságban, de zsarnokságban, vagyis zsarolás hatalma alatt megfélemlítve dolgoztatni.

    Persze aképp’, hogy a kizsákmányolt ne csak úgy érezze, hogy mindez az ő szabad választásától történik ill. függ, hisz kenyéradó gazdája jutalmat, ha szaporítja, de már büntetést helyez kilátásba arra az esetre, ha csupán csak érintetlen hagyná a gazdá vagyonát…

    Jézus, a gazda, illetve a „jó és a rossz” – utóbbi haszontalan jelzővel illetett – szolga viszonyt jelöli meg e valójában . e g y o l d a l ú . f ü g g ő . k a p c s o l a t b a n, mely tulajdonon alapuló viszony a lényegét tekintve két évezred távlatában sem változott, legfeljebb formális gesztusaiban. Mint pl. röghözkötöttség, „szabad” költözés, „szabad” munkavállalás, munkaszerződés, ill. bérdiktátum, „munkaerőpiac” stb.

  • SuccubusLillith 28.2:30

    „Mindenki tudja, hogy a polgári társadalmak sem tökéletesek, főleg nem úgy, hogy a különböző államok politikusai hagyták kialakulni a nagyvállaltokat. A jelenlegi problémák nem a polgári társadalmak hibáiból, hanem a nagyvállalatok erőteljes befolyásából erednek” állapítod meg nagyon helyesen, épp a fején találtad a szöget. 😀

    Merthogy éppen erről van szó. Marx már majd’ kétszáz évvel ez előtt foglalkozott a tőke, a kapitalizmus e velejáró törvényszerűségével; amit ő a tőke koncentrációjának, illetve centralizációjának mert megnevezni, amit a népnyelv egyszerűen úgy aposztrofál még ma is, hogy „a nagyhal megeszi a kishalat”.

    A folyamat ezzel persze nem is áll meg, hisz ezek az óriások nemcsak szakmai monopóliumokká dagadnak, de a politika útvesztőit magukévá téve terjeszkednek szanaszét az egész – előbb hazai, majd globális organizmusban, úgy hogy a „nemzeti kereteken” bőven túl terjeszkedve, több-mint befolyásra tesznek szert a világpolitika porondjain is, természetesen a maguk gazdasági monstrumaik piaci monopóliumát kiterjesztve.

    Jól mondod, hogy . h a g y t á k . k i a l a k u l n i . őket, de hát be kell látni, hogy nem tehettek mást, hisz valaho a politikust is a vállalt monstrumok fizetik, mégpedig mint a legnagyobb adófizetők, különösen a . m u l t i n a c i o n á l i s . társaságok, akik – némelyik az egész bolygón – termeltetik nemcsak a saját profitjukat, de „hazájuk” adóbevételeit is.

    Na ettől volt meddő pl Trump próbálkozása az úgymond’ idegen-munka bűntető adóztatására – különös tekintettel Kínára – amel dollárcentes bérmunkás-osztályával csillagászati számokban gyárt gyártat és kereskedik az egész világon pláne az USA konszernekkel kooperálva a közös kizsákmányolásban. Természetes, hogy az ex-elnöknek ez a rövid-életű kísérlete épp a globális multikra épült amerikai gazdaságban és politikai rendszerben már eleve egy hamvába holt ötletnek bizonyult.

    A tőke – a kapitalizmus – a világ leginternacionalistább, legszervezettebb organizmusa, mely egyelőre még mindig képes koncentrálódni, azaz egyre kevesebb kézben összpontosulva hatalmat gyakorolni akár 8-milliárd ember fölött is…

  • Subbukus Lillth folytatás:

    Azon pillanatnyilag vitatkozni, hogy a te szavaiddal, mennyi a munkás „jogos/teljes” bére nem érdemes, mert az a . j ö v ő b e l i . szakaszervezetek ellenőrizte kollektív szerződések kompetenciája.

    Másfelől te pedig arra nem reagáltál, hogy hogyan lehet, létezhet legális munkásoknak $-centes bérük.

    Ergo, nemcsak munkaszerződés és kollektívszerződés – diktátumok szükségesek, hanem annál inkább törvényi garanciák erre a kérdésre is sőt, nemcsak nemzeti (hazai) munkaerőpiacokon, hanem majd multinacionális dolgoztatatás terén is. Ehhez kell még sok sok évtized, az biztos.

    Képtelen vagy megérteni, hogy a KIZSÁKMÁNYOLÁS FŐNÉV nem melléknév, vagy indulati kifejezés, hanem tényállás amely a munkás befektetett és hozzáadott értékben, v. profitban realizált munkájánál jóval kevesebbet fizet neki.

  • Helyesbítés:

    amely a munkásnak az ő munkája révén létrejött értéktöbblet, ill. profit aránynál jóval kevesebbet fizet neki, az azt létrehozónak.

  • „…ESNEMZETKOZIVEEELESSZ HOLNAPRAAVILAG…”

    HAT AZ NEM globalizmus, DE fegyveres eroszakkal ????

    Ha valoban elleneznetek a global kereskedelmet dobd el mindent ami nem helyi keszitmenyu!!!!!!

    SOHA NE HASZNALJ, ne egyel, ne igyal semmit ami nem az ottani helyi termek vagy keszitmeny!!!

    S az okor-hatsoreszenel talalhatnad magadat.

    Allandoan on-hazuttoljatok allitasaitokat!!!!!

    Miert nem lennetek hajlandok tanulni valamit a Kinaiaktol????

  • LILITH es masok is udvosen hirdetik Biden’s Reuters 2020, October 29, 12;20 pm interview-jat, de rem tevesen.

    Mert Biden a Voter fraud (valasztasai cslasok) elleni kivizsgalasokra hivatkozott.

    Hasonloan Trump is kihasznalta, ill. kifacsarta annak ertelmet.

    Mas;
    Vajon miert ellenzitek Ukrajna fuggetlensegt????

    Hiszen Marx is hirdette a „nemzeti onhatarozati jog” elismereset.

    Sot V.I.Lenin is keszsegesen vette Finland onallosagat 1917-ben.

    Nyiltan kifejezte (Lenin) hogy az a forradalmak lehetosegeiot elosegiti.
    Decemberben az Ossz-Szoviet elismerte, sot meg Stalin ,Trockij is alairta azt. Sot remelte hogy Finland csatlakopzna majd a Szoviet Uniohoz. 1939-ben azt fegyveres-eroszakkal probalata ,de remesen szenvedett hadserege a Finnek alatal.

    Az lessz am Putin sorsa is Ukrajnaban!!!!

  • Succubus Lilith
    2023 március 1
    7:06 du.
    Ródeo11 2023 február 28 8:57 de.
    írád nekemnek!…

    „Ehhez meg annyit, hogy amiota az ember-allat tarsadalmakat hozott letre, a munka kozos erdek. Ha szerinted egy olyan idiota, mint Marx szerint a munkasnak nem erdeke a munka, akkor sej-haj, legyen vidam elet, lopjunk-roboljunk-gyilkoljunk. Ha mindenki azt teszi minden bizonnyal eljo a Kanaan.”

    ezzel én —ha megengeded— tökéletesen egyetértek, megjegyzésem:

    én vagyok a tőkés aki elviszi a hasznot és

    te vagy a melós aki létrehozza és nem kap belőle csak finomfőzeléket feltét nélkül és hálhat az uccán ahogy József Attila mondá vala

    ehhez te hogyan „V”iszonyúlc?

    hja, és Marx üdvözletét küldi, tegnap kvaterkáztam vele a sarki krimóban alig őszült és zónapörköltet ettünk nokkedlival, te hogy vagy ezzel mikor Einstein-t is lehüjézed?

  • Succubus Lilith
    2023 március 1
    7:06 du.

    hozzám intézett nagyrabecsült szavaidról nekem egy régi szovjet történet jut eszembe:
    Szergej XIII. Goncsarow az aheti kultúrális programja keretében meglátogattya Hermitázs-t ahol „modern szobrok” kiállítás van demokráciáék küldték!

    XIII. Szergej Szergejevics sétál és csak fidel egyre rémültebben mígnem odaér a Katharsys-hoz: a szobor: egy nagy bronz tojás benne hatalmas luk és abban egy kisebb tojás, a szobor címe: Anya

    XIII. Szergej Szergejevics kapja a plajbászát benyálazza és beír a vendégknyvbe:

    az lehet, de a tiéd!

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2023 március 1 4:05 du.

    “Inkább legyünk sajnos realisták: Te el tudsz képzelni ilyen kényszerZelenszkij féle diktatórikus…”

    Na nem… Addigra Z. elvtars mar panamai bankar lenne, vagy szerencsesebb esetben Ukrajna martirja. Arra az esetre, ha megint lenne Ukrajna 20 evre majd parszaz ev mulva.

    .
    BrunszvikTeri 2023 március 2 2:57 de.

    “Nemmondom, érdekes és kegyetlen egy példa…”

    Azon lehet rugozni, hogy lehetett volna valami massal peldalozni, de a zeitgiest-ot is figyelembe kell venni. Olyan pelda kellett, amit a korabeli embernek szolt, hogy meg is ertse.

    ““ Jézus, a gazda, illetve a “jó és a rossz” – utóbbi haszontalan jelzővel illetett – szolga viszonyt jelöli meg e valójában . e g y o l d a l ú . f ü g g ő . k a p c s o l a t b a n, mely tulajdonon alapuló viszony a lényegét tekintve két évezred távlatában sem változott, legfeljebb formális gesztusaiban. Mint pl. röghözkötöttség, “szabad” költözés, “szabad” munkavállalás, munkaszerződés, ill. bérdiktátum, “munkaerőpiac” stb. ””

    Nagyjabol igaz. Itt-ott, rovid idore voltak kivetelek. A fuggo kapcsolat nem szuksegszeruen egyoldalu, sot! A munkaltatonak ugyanugy szuksege van a munkasra, mint a munkasnak a munkaltatora.
    Heben-hoban itt nalunk elfordul egy-egy lazas idoszak, minek soran alig talalnak munkast. Olyankor meg azt sem engedheti meg maganak a tulaj, hogy kisebb hibakert kirugjon valakit.

    Egy jol mukodo szabad polgari tarsadalomban nem nagyon lenne munkanelkuliseg sem, kiveve a lusta, alkoholista egyeneket. Muszaj lenne mindket felnek megtanulni hogyan tisztelje a masikat.

  • Succubus Lilith

    Gorgonzola 2023 március 2 4:15 de.

    “Jól mondod, hogy . h a g y t á k . k i a l a k u l n i . őket, de hát be kell látni, hogy nem tehettek mást, hisz valaho a politikust is a vállalt monstrumok fizetik…”

    Az USA kezdeti idoszakaban nem engedtek kialakulni a mammut-cegeket. De hat a korrupcio minden rendszer sajatja lesz elobb-utobb, mert ugye a hatalom korrumpal. Ugyesebben kellett volna a politikai rendszert kiepiteni, hogy az olyanok mint pl. Pelosi elvtarsno ne tudjanak 60 even at politikusok lenni. Nem csak az elnokot kene cserelgetni 4-evente…

    Trump alatt jonehany ceg hazatalalt, es volt rendesen munka. A Kinaval valo erolkodes inkabb arra iranyult, hogy a trade deficit ne legyen annyira minuszban, mint amennyire addig volt. O csak azt nem vette eszre, hogy a hatterhatalom mar regen ugy dontott, hogy a sajat feszket is felaldozza a szent ugy (globalizmus) oltaran, fokent, hogy ennyi emberre nincs is szuksege.

    Gorgonzola 2023 március 2 4:56 de.

    ““ Azon pillanatnyilag vitatkozni, hogy a te szavaiddal, mennyi a munkás “jogos/teljes” bére nem érdemes, mert az a . j ö v ő b e l i . szakaszervezetek ellenőrizte kollektív szerződések kompetenciája. ””

    Ez csak kitolja a kerdest idoben, ami egy rossz vicc, hiszen a jogos/teljes bert senki sem tudja megallapitani.

    “Másfelől te pedig arra nem reagáltál, hogy hogyan lehet, létezhet legális munkásoknak $-centes bérük.”

    Ugy, hogy szandekosan krealjak a munkanelkuliseget. Ebbe beletartoznak a 10-20 evente bejatszott szokasos mindenfele “buborekok” mintha annyira hulyek lennenek, hogy ne tudnak, az elobb-utobb kipukkad majd. Aztan ott van a legalis es illegalis bevandorlas, migracio engedese, aminek elsosorban az oraberek leszoritasa a celja. Sokan azt hiszik, hogy az amerikai liberalisnak hazudott part valasztokat hoz be maganak, de ez naivitas, hiszen latszik Biden elvtars “megvalasztasan”, hogy mennyire fontos az, hogy kire szavaznak az emberek.
    De mindez korrupcio es nem a rendszer alapveto hibaja. A rendszer felepitesere kellett volna jobban vigyazni, es nem hagyni azt, hogy a nagyvallalatok allamok lehessenek az allamban.

    “Képtelen vagy megérteni, hogy a KIZSÁKMÁNYOLÁS FŐNÉV nem melléknév, vagy indulati kifejezés, hanem tényállás amely a munkás befektetett és hozzáadott értékben, v. profitban realizált munkájánál jóval kevesebbet fizet neki.”

    Tudom, hogy a marxi feltetelezes ez. De pl. amikor elintezik, hogy a sajat orszagukban is rabszolga-oraber legyen, akkor – amig van konkurrencia – olcsobban is adja a szemetjet, mert a munkaber kevesebb. Es ez meg mindig nem jelenti azt, hogy a profit a munkaberbol szarmazik. Elsosorban azert, mert senki sem tudja meghatarozni mi lenne a teljes fizetes.
    Ezt meg komplikaltabba teszi az, hogy nem minden gyar termel sikeres termekeket, vagy hosszabb idore van szuksege, hogy a befektetes megteruljon. Nyilvanvalo, az ilyen nem tud annyit fizetni a munkasanak, amennyit egy olyan, aminek a termeke szepen csillog es a sok hulye veszi esznelkul.

    .
    Bendeguz 2023 március 2 12:11 du.

    “Ha valoban elleneznetek a global kereskedelmet dobd el mindent ami nem helyi keszitmenyu!!!!!!”

    Jatszod a hulyet, vagy tenyleg szomoru a helyzet nalad vallon felul? Amig nem volt fontos tonkretenni minden orszagot a legtobb fejlett orszagban szinte mindent gyartottak. Nem gondolod, hogy ahhoz vissza is lehetne terni, es meg talan jobban is fejlodne az emberiseg az allando konkurrencia miatt?

    Gondolkoztal mar azzal a 2 agysejteddel azon, hogy mi lesz azutan, hogy a 20 leggazdagabb csalad tulajdonaba kerul az egesz Fold? Mert az nyilvanvlo, hogy a konkurrencia meg szunni, hiszen pont erre megy ki a jatek.

  • FORTIMBRAS
    2023 március 1
    3:47 de.

    Mindegy ….
    Ha csak infantilis lennél, még legyinteni is lehetne rá
    De hogy mellette ennyire aljas szemét is legyen valaki, ahhoz valóban „tehetség” kell
    Születni kell hozzá
    Gorgonzolával, a B. Terikével, valami THU-val, a sarki bordélyossal, (csak nem északi, hanem rákóczy-teri,) a sanda-banda naccságos elvtársnövel együtt.
    Hogy ezekböl a nevekböl hány sima szemilyiség-másolat, vagyis csak egy rohadt önismétlés itt mint marxista hitvallásu propagandista és mára „csak” idióta önszorgalomból, vagy tényleges juttatásokért – tojok rá!
    DE!
    A bendeguzi is csak fizetett amerikai beépitett besugó, felbujto volt egykor (szépnek nem nevezhetö pályafutása 56-ban indult)
    De mint sokszor kifejtettem, minden rohadt besugát utálok
    Mindegy milyen köntösben és kit szolgál!!!
    Az emberiség aljai!
    Mindegy, hogy milyen látszatra inteligens szöveget hordanak össze
    És ha meg zsidóként jött erre a világra aljas árulónak, besugónak, akkor meg még inkább!
    Legyen Zelenszki vagy soros vagy marx a neve, édesmindegy!
    Ti meg hiába szaporitjátok magatokat több nick-név alatt, csak a sötét primitivséget sikerül még látványosabban bemutatni – pontosan azt ami ti „tudományotok”, a mérhetetlen ostobaság!

    A Lilith abszolut nem tartja magát a leghétköznapibb normális embernél okosabbnak, hanem pontosan egy átlagos értelmes embernek!
    De ti igen, a szemét ideákat, ami egy ostoba, lekisérült agyában megfogalmazódott azt nyomatod itt ezerrel
    Kinek?
    A „társaidnak”?
    Vagy azok elfelejtik minden nap, és azért kell ismételgetni?

    Valamelyikötök próbálta nekem felróni hogy én „érzelmi alapon” beszélek az ilyen stupid eszmékröl??
    Hát milyen más alapon születtek ezek??

    Már sokszor leirtam, bármilyen sületlenséget ki lehet találni, aztán rá lehet egy egész elszart életet szánni annak a bizonygatására – önmagából kiindulva igazolni lehet a legnagyobb sületlenséget, hazugságot, ocsmány ideákat ugy, hogy a sok infantilis hülyegyereknek még tetszik is!
    Mintahogy Münchausen báró kihuzta magát a saját hajánál fogva a mocsárból – nektek is minden nap megjön a sikerélmény – ahogy naponta kihuzzátok magatok a pöcegödörböl
    Sajnálatos mindössze csak annyi, hogy hány szerencsétlen óvatlan embert taszitottok magatokkal!
    És minden nap biztos megkapjátok a napi betevö csalánt is, hogy meglegyen az élvezetetek!

  • Bendeguz

    Azért amerikában is vannak értelmes, becsületes emberek /lásd alant/

    Nem mindenki a cinkosod
    Illetve nem mindenki cinkosa a gazember háborus héjáknak, sem a háborus úszitóknak, mint ahogy te!

    Te egy aljas besugó voltál, most meg egy rasszista gazember
    és mindenekfelett rasszista alapokon egy mocskos alak, egy koszos, fizetett ügynök – egy felbujtó
    A kommunista/fasiszta rendszert amerikában akarjátok megteremteni – merö hazugság a többi – ami egy az egyben a világkormány lenne – vagyis amit az amerikai elit irányitana!

    Oroszország NEM Szovjetunió

    A történelemröl fingod nincs, de a hazug állitásaidat a valóság a legkevésbé sem zavarja

    https://www.facebook.com/watch/?v=544833323256242

  • Orsós Elemér

    Bendeguz
    2023 március 2
    12:42 du.

    „Vajon miert ellenzitek Ukrajna fuggetlensegt????”

    „ELLENZITEK????” Már megint hülyeségeket beszélsz! Itt minden normális ember Ukrajna függetlenségét szeretné, a patás ruszkik is CSAK azt akarták, akarják!, mellesleg jogosan!!! Csak ti és láncos európai kutyáitok erőszakoltok mást, még öngyilkos önsorsrontás árán is!!! Vajon miért?

  • Bendegúz
    3.2.12:42

    Fogd már fel kérlek, hogy
    1. Itt senki nem ágál a globalizmus ellen.
    2. A vita azon folyik, hogy a tőkés jobboldal, vagy a munkásérdekű baloldal idézi e elő az úgynevezett globalista terjeszkedést ?
    3. Abban mégiscsak van némi konszenzus, hogy a saját „nemzeti” keretein bőven túlnőtt multinacionális tőke, a Te szóhasználatoddal élve; „világszerti” már >nemcsak árukkal<, ami ideális lenne de munkaerővel is, régi kifejezéssel, kvázi ember-kereskedelemmel is "foglalkozik", mint anno már Róma, v. Egyiptom és más későbbi korok rabszolgatartói is tették csak más és más nevet adva neki. Lásd ma, a penny-béres ázsiai munkások ezer-millióinak dolgoztatása a hazai dolgozók hátul-hagyása(!) mellett…
    4. Tehát az a koncepció miszerint a globalizmus a baloldal terméke lenne megbukott. Semmit sem bizonyít az általad idézett romantikus "induló" szövege sem. Ami bizonyték az az említett filléres munkásseregekre épült, épülő multinacionális világgazdaság multiprofitja.
    5. Az márcsak hab a tortán, hogy a kapitalizmusnak az eképpen ez automatikus és multinacionális térhódítása a . m u n k á s o s z t á l y ( dolgozók milliárdjainak ) g i g a n t i k u s . megnövesztését hozta magával pont azt, ahogy mint te is írod:
    " ÉS NEMZETKÖZI-VÉHHÉHÉÉÉÉ LESZ HOLNAPRA A VILÁÁÁÁG " 😀

  • SchumackerLady

    Vögelein
    3.3.3:56

    Utóhang az 5.szakaszhoz:

    Az úgynevezett . n e m z e t k ö z i s é g e t . a klasszikusok is a tőkés gazdaság effajta kiterjedése folytán tartották szükségszerű folyamatnak.
    Ahogy és amikor a burzsoázia szükségszerűen bővíti állásait, azzal együtt, létszámával akaratlanul paralell bővíti állásait a világ proletariátusa is.

    Megjegyezném, hogy még mindig jobb ez így, mint államok közötti háborús, illetve fegyvergyártó kompenzálással levezetve a feszültségeket…