Két kanadai magyar jezsuita pap bántalmazott kiskorúakat

2023 március 13 2:31 du.91 hozzászólás

A kanadai jezsuita rendtartomány március 13-án lehozta azt a listát, amelyen kiskorúak szexuális zaklatásával „hitelesen megvádolt” papok nevei, illetve adatai szerepelnek. Köztük két magyar pap is található: Andrew Eordogh (Eördögh András) és John Toth.

Eördögh András 1929-ben született, 1959-ben szentelték pappá és 2020-ban halt meg. Az évek folyamán a kanadai magyar közösségben végzett lelkipásztori szolgálatot, többek között a torontói Szent Erzsébet Egyházközségben, a Courtland-i Szent István templomban, a hamiltoni Szent László templomban, a hamiltoni Szent Erzsébet otthonban, illetve Montreálban és Victoriában is szolgált, valamint a Chicago-i a Szent István plébánián, Alaska államban és Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Pilisvörösváron is. Feltűnő, hogy milyen gyakran váltott várost, országot és kontinenst. Végül 92 évesen, a kanadai Pickering-ben halt meg. A kanadai jezsuita rendtartomány szerint Eördögh ellen egy vád tekinthető hitelesnek. A dokumentált vád szerint Eördögh egy négy éves kisfiút bántalmazott szexuálisan Alaskában a hatvanas években, a Holy Cross nevű községben. Aztán amikor hét éves lett, Eördögh ismét molesztálta.

Eördögh András. Forrás: arckepcsarnok.jezsuita.hu

John Toth 1920-ban született, 1951-ben szentelték pappá és 1990-ban halt meg. Saskatchewan tartományban szolgált, két Regina városbeli középiskolában.

A kanadai jezsuiták provinciálisa, Erik Oland S.J., levelet jegyzett a közzétett lista kapcsán. Ebben a következőket írta:

„Az elmúlt több mint három évtizedben több generációra visszanyúló súlyos visszaélésekre derült fény, és az egyház lassan reagált. A nyílt tagadás és az áldozathibáztatás fázisain keresztül haladva az egyház végre elkezdett igazságosan reagálni. A lassú válasz aláásta egy olyan intézmény hitelességét, amelynek saját létjogosultsága szerint tanúságot kellett volna tennie mindarról, ami hozzájárul minden egyes emberi személy erkölcsi méltóságának előmozdításához, nem pedig megalázásához. A bántalmazás áldozatai által átélt trauma az egész emberre kihat, beleértve a biztonságérzetre, a másokban való bizalomra és az élet értelmének megtalálására való képességüket is érinti. Ahogy találkoztunk a túlélőkkel, meghallgattuk történeteiket, és elolvastuk a tapasztalataikról szóló beszámolókat, szégyent éreztünk, és meggyőződésünkké vált, hogy az egyetlen út előre az igazság kimondása, a gyógyulás és a megbékélés.”

91 hozzászólás

  • göllner András

    Kiváncsi lennék vajon mikor fogják közzé tenni azt a listát is amelyen azoknak a kanadai-magyar papoknak lelkipásztoroknak a nevei szerepelnek akik a reájuk bízott nyájak bárányait politikai nézeteik miatt bántalmazzák, azokat kárhoztatják akik nem akarják Prohászka Ottokár, Horthy Miklós, vagy Orbán Viktor talpát nyalogatni, nem óhajtanak részt venni abban a keresztény-nemzeti átverésben amely a Kövér Lacikat a hatalomba, az átlag embereket pedig az elidegenedés, a sorstalanság, a kivándorlás irányába tolja. Vobiszkum dominusz? Már megin’ spirituszt ettünk?

  • Chris, köszönettel olvasom és válok x-eccer paffá!
    ez egy nehéz úgy(???) mondanák sokan, szvsz NEM!

    a doktrínák és a doktrínerségek, a k. egyház hatalmi tébolya és a fülledt unalom a papi cölibátus {Franciso ezellen is és a genderkedés ellen is!!!}-sal karöltve eredményezi mindezt…,
    a papnak hatalma van a lelkek és testek felett amejek önként és dalolva alá is vetik magukat, a gyermeket úgy küldi az annya {„az a jó édes”}, hogy a pabbácsi az jó bácsi és neked jót akar [kivéve mikor nem] és megtanít dolgokra amire én a te jó édes … nem!

  • Lehet írni kacifántosan is, vagy a közepén értelmetlenül ugyan de ipszilonnal , tökmindegy, de a „nomen est omen” elv most működni látszik.

  • Rémes történetek ezek, és ráadásul ezen a cölibátus megszüntetése sem változtatna sokat. A pedofil hajlam egy szexuális aberráció, amire a hajlamuk nyilván már akkor megvolt, amikor az illetők a papi hivatás mellett döntöttek. Sajnos az sem kizárható, hogy a hivatás kiválasztásában elsősorban nem is a hitbéli meggyőződésük, hanem ez az adottságuk játssza a „főszerepet”, hiszen áldozataikat – a bizalmukba férkőzve – ebből a pozícióból tudják a legkönnyebben megszerezni.

  • Chris, kösz! egyetértek a döntéseddel a többit majd egy másik cikk alá, ha megírod? mikor? láttam a kongresszus -i meghallgatást „a” témáról, paff^12 lettem tőle mint usa szenátor is!

  • „Számunkra továbbra is a kitűzött célok elérése az abszolút prioritás, és a továbbiakban is ez marad. Ezeket most csak katonai eszközökkel lehet elérni” OROSZ VONAL!
    ÉRTEM ÉN FŐSZERKESZTŐ ÚR AMIT ÍR – OLVASNI IS! Például „….Toronto rontoi kifosztották az erkölcsöt kanadai templomokban…” ahogy Geza írta: „::: Geyza 2023 március 13 5:33 du. Lehet írni kacifántosan is, vagy a közepén értelmetlenül ugyan de ipszilonnal , tökmindegy, de a “nomen est omen” elv most működni látszik.:::”
    Gölner úré meg kimondotan tetszett nekem: „:::: göllner András 2023 március 13 3:35 du.
    Kiváncsi lennék vajon mikor fogják közzé tenni azt a listát is amelyen azoknak a kanadai-magyar papoknak lelkipásztoroknak a nevei szerepelnek akik a reájuk bízott nyájak bárányait politikai nézeteik miatt bántalmazzák, azokat kárhoztatják akik nem akarják Prohászka Ottokár, Horthy Miklós, vagy Orbán Viktor talpát nyalogatni, nem óhajtanak részt venni abban a keresztény-nemzeti átverésben amely a Kövér Lacikat a hatalomba, az átlag embereket pedig az elidegenedés, a sorstalanság, a kivándorlás irányába tolja. Vobiszkum dominusz? Már megin’ spirituszt ettünk?:::”
    Ródeo11 2023 március 13 5:04 du.hozta a színét áltlánosit azaz lejáratja a papságot -„::: a papnak hatalma van a lelkek és testek felett amejek önként és dalolva alá is vetik magukat, a gyermeket úgy küldi az annya {“az a jó édes”}, hogy a pabbácsi az jó bácsi és neked jót akar [kivéve mikor nem] és megtanít dolgokra amire én a te jó édes … nem!::::”
    Hiányzott kettő az 5-ből, bizton pikáns volt de a tűréshatáron tűli így nem olvashattam el.

    Köszönöm bátorságát, Christopher Adam A Kanadai Magyar Hírlap alapítója és főszerkesztőjének!

  • Orsós Elemér

    Már megint a magyarok!!! (Pardon, a CSAK kimaradt?!)

  • Orsós Elemér

    joti
    2023 március 13
    6:50 du.

    Szerintem teljesen hülyeség a veleszületett hajlamra, netán genetikai bekódoltságra fogni a nemi aberrációt, mert sokkal nagyobb motivációja lehet a természetes hiányérzetnek, amit megmagyarázhatatlan szigorú tiltással még fokoznak is! Meglepődve össze lehet hasonlítani az esetek számát más vallásokkal vagy más keresztény egyházakkal, ahol nincs vagy nem kötelező a cölibátus!

  • id Kiss László
    2023 március 13
    8:14 du.

    mi is ami nem teccik neked belőlem? a papságnak ez a kizárólagos rendeltetése! {tudtommal}

  • Az a szomoru, hogy csak halaluk utan hoztak nyilvanossagra gaztetteiket! Es csak nehanyuknak!
    Termeszetesnek tartom, h nem minden pap pedofil, de jocskan tobb ilyen eset van, amit az Egyhazak onvedelembol eltitkolnak.
    A colibatus szerintem rasegit a pedofiliara, mert a tiltas reven a legkiszolgaltatottabbakkal, legvedekezesre keptelenekkel tudjak kielni a termeszetadta vagyaikat, megha eltorzult formaban is.
    Nem is ertheto szamomra, h olyan fiatalok fele mi a vonzalmuk, akiknel meg a szexualis jegyek ki sem fejlodtek….
    De jogos az a felvetes is, h hatalmukkal nemcsak szexualis teruleten elhetnek vissza, hanem politikai, v mas teruleten is a bizalom es szellemi, erkolcsi vezetoiseguk tudataban.

    Ide sorolnam azt is, amikor erkolcsi peldabeszedet tartanak.
    Ritkan megyek templomba, akkor is kulturertekek iranti erdeklodesbol, de egy ismerosom orgonista es elkisertem egy szertartasra, amikor peldabeszedet tartott a pap.
    Megdobbentett!
    A lenyege az volt, h a torvenyeket rugalmasan kell ertelmezni, nembaj, ha lelkiismeretunk szerint eljarva megsertjuk a torvenyeket, adotcsalunk! hiszen Jezus egyik esetben szinten ezt tette. (Valami penzugyi, gazdasagi temaban kijatszotta a torvenyt….)

    Mindig ugy gondoltam, h az Egyhazakra szukseg van az erkolcsi peldamutatas, iranyitas miatt! Ez esetben pont forditva tortent. Nemcsak, h felmentest adott, inkabb batoritott arra, h az amugy eleg hajlekony lelkiismeretunk csabitasanak engedve kovessuk el a dolgokat!
    Erre minden esetben lehet hivatkozni, azaz nincs korlat semmiben!

    Tehat, ha megkivanok barmit, akkor azt ellophatom, ha nem akarok szabalyosan cselekedni, mert az faraszto, v koltseges, akkor a lelkiismeretemre hivatkozva a konnyebb utat valasztva is felmentest kapok….

    Ez hasonlo torz felmentesi alap (de kulonbozo!), mint amikor egy haborus bunos, v maffiozo arra hivatkozik, h parancsot hajtott vegre, semmi szemelyes, semmi rosszszandek nem volt….

    Az a szomoru a cikk alapjan, h nem a szamonkerheto elo emberekrol hozzak nyilvanossagra, hanem amikor mar tétnelkuli!

    En mar most felajanlom, h halalom utan barmilyen buncselekmennyel megvadolhatnak!

    Ilyen alapon a bortonok ajtajait kinyithatnak, es a bunozoket csak halaluk utan itelnek el!

    Ismertem olyat is, aki 12 eves kislany koraban egy ferfi abuzunak aldozata volt, es O teljesen kifordult a szokasos , konvencionalis szexualis magatartasi korbol, elveszitette a tarsadalmalag termeszetes gatlasait! Nem tudatosan, hiszen tul fiatal volt racionalitason nyugvo dontest hozni, hanem a konvenciok iranymutatasa valt nala kodde!

    Ez hasonlo hatas lehet, mint amikor az iskolaban valakinek a 25. into beirasakor ez a figyelmeztetes, buntetes, megrovas hatasat veszitette, hiszen radobben a nebulo, h egyreszt igazsagtalan egy resze azoknak, masreszt hatasuk se lett mar. Ha, csak 1-2 intot kap, akkor azt ugy ertekeli, h tetje van es megprobalja elkerulni, a szabalyokat betartani. (A masik veglet, ha nincs retorzio!)
    Mint o1g-nel! Ha a tegnapi 2milliardos lopasa, sikkasztasa retorziomentes, akkor ma es holnap is lop 2, 5, vagy akar 20milliardot! Raadasul belefasul, mert barhany nulla van a vegen, mar nem fog oromet szerezni neki, hianyozni fog az adrenalinloket! Mint a kabszereseknek, a dozist kell novelni, hatha ujra jon az adrenalinloket!
    Szexualis teren pedig hasonlo. Ha unalmassa valik az 1, akkor jon egy masikkal, azutan egyszerre kettovel, majd 5-tel, …. Talan a pedofilia is ilyen lehet? A korosztalya mar unalmas, nem hozza izgalomba? jonnek a fiatalabbak, megfiatalabbak es igy tovabb? Csak talalgatok, mert mas logikat nem latok. Nemhiszem, h alapbol meg nemnelkuli gyerekekhez lehet vonzodni szexualisan! Az olyan lehet, mintha egy szekrenyhez, vagy barmilyen szexualisan semleges dologhoz vonzodna valaki szexualisan…. (talan a latex es a cipő? Azt sem ertem.
    A domina es a korbacs mas, mert ott az uralkodas es a fajdalom a lenyeg, nem a szex…. szamomra azok is aberraciok, de legalabb kozos megegyezesuk szerinti megallapodas alapjan, akaratuk szerint es masoknak nem kart okozva….)

    A pedofilia pedig teljesen mas, hiszen a hatalmukkal, konvencionalis folenyukkel elnek vissza vedekezesre kepteleneknel!

    Kulonben felnott korban – 18 eves kor felett is szamtalanszor megtortenik hasonlo eset, hogy erofolenyukkel, hatalmukkal visszaelve szexualisan zaklatjak az embert!
    Mivel 13 eves koromtol 25 eves koromig 20-30 ilyen eset volt velem szemben, aterzem a csinos nok gyakori zaklatasanak lelki kovetkezmenyet!
    Emiatt fontosnak tartanam, h az iskolakban szexualis felvilagositaskor tobbszor, hatarozottan oktassak ki a fiatalokat, h ilyen esetekben mit kell csinalni, illetve hogy lehet megelozni! Szulokhoz, hatosaghoz fordulni nyiltan, kiabalni, nagy zajt csapni, …. persze en is csak utolag jottem ra a sajat karomon tanulva….

  • Succubus Lilith

    Ez az elvtarsak! Listazzatok! Ehhez ertetek.

    Erdekes lenne az a komcsi rendszer besugoirol nyilvanossagra hozott lista is, de asszem arra hiaba varunk.


  • Félre, kislelkűek, akik mostan is még
    Kételkedni tudtok a jövő felett,
    Kik nem hiszitek, hogy egy erős istenség
    Őrzi gondosan a magyar nemzetet!

    Él az a magyarok istene, hazánkat
    Átölelve tartja atyai keze;
    Midőn minket annyi ellenséges század
    Ostromolt vak dühhel: ő védelmeze.”

  • Orsós Elemér

    küldöm Lilithnek is

    és ajánlom Neked, Rodeio

    https://youtu.be/iwRURhimiZI

  • Göllner

    Küldök neked is egy versben kifejezett gondolatot
    (nem általam – hanem egy szavak/gondolatok mestere által leirtat)

    https://youtu.be/qC4BIQWWnIA

  • Gabriel
    2023 március 15
    9:58 de.
    nem felejtem el, kösz! de amit én szoktam mondani az Brünnhilde megteszi, és sikoltva vijjogva: Loge, Loge… és ő maga is belevágtat a mindent megtisztító lángokba és manapság ez már ott tart, hogy Brünnhilde ott bércen és Grane már repűl felé

    hiába a gonoszok keserve és az a halvány szürkésfehér derengés ami utána lesz az valami új bölcsője

  • Homosexualaitas letezik ugy a ferfiak mint a nok kozott is, ,akar tilalom alapjan akar vilagszerte hirdetve is.
    Persze a hormonal hianyosagok maiatt a mai keszitet elelmiszerek terjedesei alapjan.

    De a Romai egyhaz eseteben a kerdes, hogy a papjaik hazasagnak a tiltasai vonzana a homosexualis ferfiakat a papsagba, vagy az okozona idovel a hazASSAG TILTAS MIATT?

    Presze az ataka annak , az egyhaz szamara, hogy a jotekony-adomanyokbol kenyszerulnek billiokat fizetni karterioteskent idovel az aldozatoknak.

    Vajon mikor jonne a Romai egyhaz felfogasra, hogy a Termeto alatali hazasagot jovahagyna a apjai szamara?

    Nem ,nem, az nagyon teves, hogy az egyhaznak anyagi problema lenne a papok utodainak nevelese es tanitasa!!!!

    Eppen ellenkezoleg!

    Veget vetne a pap-hianynak, ami vilagszerte fenyegeti az EGYHAZ megszuneset.

  • Helyesbites;

    A vilgszerti papok hianya fenyegeti a Romai egyhaz mukodesnek lehetoseget.
    Ill. az egyhaz megszuneset okozhatja.

  • A Wkipedia adatai alapjan, 2014-ben 49,153 romai chatolikus egyhaz-kozossegek voltak pap-nelkul!

    Kozben a Romai Chatolikusok szama vilagszerte duplazodott, a 650 milliorol 1970-ben, az 1.3 billiora 2012-ben.

    Persze mondhato lehetne az is, hogy talan az egyhaz sikeresebb papok-nelkul.
    De hova lettek a „juhaszok”, senki nem hajlando vallasi/egyhaZI „juhaszsagra” ?

    Vagy PONT az lenne az egyhaz (Vatikan) vezetoinek a celja?

  • WARRIOR:

    Egyedi-foneveket nem irnak magyarban kezdo-nagybetovel tobbe, bar mit is velne barki is, a szo ertelmen??????

  • O1G66, 3/14,9;04 du.
    (Hova lett a tobbi 6666666?)

    Rem-furcsa logikat bizonyitasz opszinte bevallasodban!

    Persze a vallasok emberi alkotasok, de az emberi-erkolcs a szellemi kepesseg , felfogas es on-hatarozat alapjan mukodik.

  • Gabriel
    2023 március 15
    10:07 de.

    Neked VANNAK gondolataid ??
    Nahát…mindig van új a Nap alatt…ki gondolná…

  • Orsós Elemér
    2023 március 14
    5:02 de.

    Le lehet ugyan írni, hogy „teljesen hülyeség a veleszületett hajlamra, netán genetikai bekódoltságra fogni a nemi aberrációt…” – de attól az még nem igaz.

    Ugyanis:
    ____________

    A pedofília a szakértők szerint genetikai meghatározottságú, azonban eredete pontosan nem tisztázható. Riskó-Tóth megemlíti, hogy „alapvető, súlyos önértékelési zavar jellemzi őket, illetve, hogy az anya szerepe a fejlődés során kulcsfontosságú lehet”.
    ____________

    Idézet innen: https://mindsetpszichologia.hu/a-pedofilia-arnyekaban

    És én inkább hiszek a szakértőknek, mint egy laikus kommentelőnek.

  • Jó lenne olyan statisztikát is látni amiben az egyéb egyházak papjai (zsidó, protestáns, muszlim, stb) milyen mértékben érintettek a pedofilia vádjával. Továbbá a nem papok körében milyen arányú ez a bűnözés?

    Azzal együtt írom ezt, hogy a római katholikus papok valószínűleg nagyobb számmal pedofilok.

  • BENDEGUZ
    2023 március 15
    3:35 du.

    Petőfi Sándor írta így, tőle idéztem.

  • Gabriel
    2023 március 15
    9:58 de.
    Gabriel
    2023 március 15
    10:07 de.

    Sanos egyiket sem tudom megnyitni!

  • Orsós Elemér

    joti
    2023 március 15
    9:01 du.

    Elnézést kérek, mert a „teljesen hülyeség” tényleg túl erős volt egy -beismerem- valóban laikus(csupán útépító technikus, de hatszoros nagyapa!) kommentelőtől! Nem sértésnek szántam, csupán meglehetősen rosszul -azonban még véletlenül sem bántó személyeskedési szándékkal- fogalmaztam, viszont úgy kezdtem, hogy „szerintem”, ami mentségemre szolgálhat! 🙁
    A mellékelt, segítőkész linket köszönettel áttanulmányoztam és jótékony hatására kissé változott sommás, felettébb laikus véleményem ebben a -sok közül szintén- kibeszéletlen témában!

  • Geyza
    2023 március 15
    7:42 du.

    Aha …
    Rólad is …
    De jobb ha megörzöm magamnak inkább, mint széles körben publikáljam

  • Orsós Elemér

    joti
    2023 március 15
    9:01 du.

    Elnézést kérek, mert a „teljesen hülyeség” tényleg túl erős volt egy -beismerem- valóban laikus(csupán útépító technikus, de büszke hatszoros nagyapa!) kommentelőtől! Nem sértésnek szántam, csupán meglehetősen rosszul -azonban még véletlenül sem bántó személyeskedési szándékkal- fogalmaztam, viszont úgy kezdtem, hogy „szerintem”, ami mentségemre szolgálhat! 🙁
    A mellékelt, segítőkész linket köszönettel áttanulmányoztam és jótékony hatására kissé változott sommás, felettébb laikus véleményem ebben a -sok közül szintén- kibeszéletlen témában!

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 március 15
    3:07 du.

    Kedves Bendeguz, csak a figyelmetlen félreütések és helyesírási hibák miatt nem tudok csillagos ötöst adni: de még így is 4.5! 😀

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 március 15
    3:35 du.

    „Egyedi-foneveket nem irnak magyarban kezdo-nagybetovel”

    Kivéve a hagyományos versek szófajoktól független kezdő vers szavait(lásd Himnusz, Szózat vagy jelen esetben Petőfi Sándor: A magyarok Istene stb.), a szabadvers persze egészen más, mert ott abszolut nincsenek szabályok! 😀

    Van még mit tanulnod a kioktatásig! 😀

  • Orsós Elemér

    Van még józanság Németföldön is ugy tünik
    Remélem egyre többen lesznek
    Reménykedem, hogy azok lesznek a többségben, akiknek megnyilik a látása, és nem érünk meg egy újabb „hitlerájt”
    Mert sajnos a német-pakliban ez is mindig benne van, ahogy a helyzet egyre veszélyesebbé (kilátástalanná) válik

    Talán Cens Urunk megengedi, hogy átküldjem ezt neked – sajnos egyre kevésbé bír ellenállni a fösodornak (az hogy vannak akik reflektorfényben „birodalmi centrum” középületében a pedofiliát népszerüsitik a totalitárius politika eszközeivel és a világsajtó ezen diadalittas gyözelmi táncot lejt, az nem hogy NEM baj, hanem egyenesen „dicsöség”??!!!)

    A csalános egyre nagyobb – egyre többeket visznek bele – (talán mert fogyóban vannak akikével verni lehet?)

    De írjunk inkább a józanok békévágyáról – amíg lehet:

    https://mandiner.hu/cikk/20230316_frank_lothar_krolll_heinz_theisen?utm_source=vilaggazdasag.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_04_sz

  • Mi az hogy „bantalmazott” ?

    Homosexualisaknak az SZERELMESKEDES !

    De az eroszak ami torvenytelen es serto !!!!

    Sexualaitas csupan a hormonok eredmenye, s azaltal letezheto.

    De leteznek a biologiai korulmenyek altali valtozotsagok is!

    Talan elitelheto, de letezo, elitelese azt nem valtoztatja.

  • joti;

    Homosexualitas leheto a nevelesi/psyhologiai korulmenyek ill. befolyasok alatal es a hormonok hianyosagai altali is.

    Ami manapsag egyre gyakoribb mind a vegyszerek-altali modositott elelmiszerek alatal, minek kovetkezmenyei az anyamehben kezdodik.

    Minden esetekben akaik este vizsgalava volt egeszsegi szakertok alatl , azt bizonyitotta, s hormonal therapy correctalta az allapotaikat.

  • Orsós Elemér

    Hmmm!
    https://neokohn.hu/2023/03/17/az-eu-es-az-usa-finanszirozza-az-izraeli-puccskiserletet/
    (Mi a majdan(tér) ivritül? Victoria néne ezúttal nem süteményecskéket, hanem üzemanyag kártyácskákat osztogat! Egyszer nagyon ráb…faragnak erre a sok nagylelkű ajándékozásra!)

  • Succubus Lilith

    Nem volt idom idekukkantani, mert vegre befejeztem a konyvemet es azzal totojasztam, hogy csinaljak neki egy webpage-et. Nehez mar ebben a korban az ilyesmi, de csak elkeszult.

    Az elozo cikk utolso reszet hamar vegigolvastam, hala a jo Istennek tobbnyire csak a Bendeguz es a Geyza irt, ezert aztan oket kihagyva alig kellett olvasni valamit.

    A Rodeo egyik mondata megtetszett ott:

    Ródeo11 2023 március 16 9:10 de.

    ” számomra {ez szeméjes hüjeségem???} a polgári társadalom kapitalista annak összes kvintesszenciájával ”

    Ebben az a vicces, hogy hiaba irtam le mar ezerszer, hogy az ugyanevezett „rabszolgatarto”, a „feudalista” es meg a szocialistanak hazudott tarsadalmak is mind-mind „kapitalistak” voltak.

    Mindegyik gazdasagi rendszer azon alapult, hogy valaki befektet, majd profittal tovabbadva a szemetjet visszaszerzi a befektetett osszeget, es vegul meg nyeresegre is szert tesz.

    Hogy ezt csak a polgari tarsadalmak eseteben ismerjuk fel elegge elfogultnak kell legyunk… vagy talan a partfoiskola, esetleg a vilagneztunk alapjai orak artottak meg a gimiben. 🙂

  • Geyza
    2023 március 16
    7:25 du.

    „Hijjnye komám de ismerősek a “fuvallataid”.
    Mintha valamiféle régi vállalati politikai fejtágítást olvasnék.
    Látom öreg, anno jól beléd verték a frankót. Hja a Béketábor hehe”

    Nos tisztelt Geyzám, fenti kedves idézeted a sokat emlegetett „bagoly mondja verébnek” kezdetű zseniálisan találó népi példázat tipikus esete, mert ippeghogy pont nekem nem volt hivatásos állományú, tehát átkosban szigorúan lekáderezett benfentes szülém még a Hadtörténeti Múzeum közelében, nemhogy az élén sem, mert édesapám 1956-ban meghalt, na nem a forradalom/ellenforradalom, hanem a szibériai vendég marasztalás utóhatására, édesanyám meg egy budaörsi albérletben, segédmunkából nevelte fel két árváját, ezért a „Béketábor fejtágító fuvallatai” abszolut nem voltak nosztalgikus hatással rám/ránk, főleg politikailag, ideológiailag, de leginkább egzisztenciálisan! Szóval ne az vádoljon freudi elszólással, akinek lojálisan huhogó bagoly volt a nemzője, azért duplán ismerősek a belévert/belészocializált frankók! 😀 D: D:

  • Geyza
    2023 március 17
    10:52 de.

    ______________________________________________________
    te vagy usa udvari bolongya?
    a MIG-29-esek 1980 ban működtek utoljára mai napig karbantartás nélkül a rozsda lepi őket és a hejet foglalják, ukrajnában elférnek tyúkketrecben tyúk hejett, mert repülni azok sem tudnak.
    usa mexankc-tinózta a repülő-társaságokat, hogy az mégsem lehet, hogy azok igen ő meg nem repülhetnek oroszország felett?

    ez sokba kerül és mindenki rajtuk röhög_ a kányák itt a madárijesztőkön aszt kárálják, hogy kifutott a bableves ukrajnában és a zelenszki felesége a CNN élő adásában már aszongya, hogy a hős ukrán nők paradicsom-konzervekkel a balkonnyukon lesve szedik le az orosz drónokat {lásd még az Egri Nők festmény-t},

    és most Bakkmutty is van!

    egyébként is már senkit sem érdekel usában a zselé és a hőscincéreik mert le fogják tartóztatni a Krumplee-t kedden és akkor nagyszabású háztűznéző lesz a Kongjesszus-ban is!

    népi hurál usa módszerrel

    Kim rakétákkal játszik,

    ICC -amit senkit sem ismer el- elfogató parancsot adott ki Furfangos Nyesztyerka ellen, azóta pártedliket osztanak oroszoknál mert nehogy leröhögjék magukat

    és van ám még ijen… sok

  • Valamikor ’56 után egy alföldi kisvárosba megérkezett egy szentandrási káplán, történetesen akkor, amikor egy apát plébánost egy esperes plébános váltott, aki jó két év után a feleségem sógora lett. No, ez a káplán tanított meg engem a „nyelves puszira”.
    Már a nyolcvanhoz közelítek; még mindig rettegek …; – 12-13 éves lehettem akkor …

  • Gabriel
    2023 március 16
    1:56 du.

    Tedd azt.
    A „gondolataid” büdösek,
    jobb ha inkább benned maradnak.

  • Succubus Lilith

    Azoknak, akik „elfelejtettek” milyen volt a „szocializmust epitunk” tarsadalom Magyarorszagon. A 13. percig nyugodtan elore lehet tekerni, onnan kezdodik a lenyeg:

  • Bendegúz-nak vére!

    Éppen Te vagy az, aki a Te szavaiddal:
    „rég bedöglött elképzeléseken rágódsz”.
    Ahogy és amikor Te PETŐFIRE HIVATKOZOL.

    A Te világszemléleted a rég elavult, már ezerszer bedöglött nacionalista megközelítése mindennek, hozzátéve persze, hogy nemzeti bezárkózásnak is megvoltak a maga történelmi szükségszerű indokoltságai, mégpedig éppen a Felvilágosodás, a Reformkor és a királyságok ellen harcoló PETŐFIK VILÁGSZABADSÁGI elképzeléseiben és szép idealista tetteiben, ahogy Jichak olv-társunk is kifejti a polgárság védelmében…

    Igen a . n a c i o n a l i z m u s . a maga idejében – a polgári forradalmak emancipávciós törekvéseiben – feltétlenül szükséges és mint a tényleges szabadság, testvériség és egyenlőség vivőhulláma – ösztönökre ható . h a l a d ó . eszköznek bizonyult. Viszont MA, amikor a burzsoázia kapitalista rendszere immár az egész Földbolygót beteríti, a nemzetállam abszolutizálása nemhogy retrográd irányzattá, de a megcsontosodott konzervativizmus hangadójává degradálódik, akadályozva a normális történelmi folyamat továbbhaladását
    .
    Gondolj csak a tőkekivitellel terjeszkedő nagyvállalatok minden gazdasági területre kiterjedő multinacionális, világgazdasági érdekeltségeire, melyek a maguk területein ma már nemcsak gazdasági, de politikai befolyással bírnak. Vagyis, hogy az ő birtokaikon már a népeket összekötő gazdasági hatalom a cél és nem a nemzeti szeparáció, amely a hűbéri középkorba visz vissza.

    A nemzeti sovinizmus, azaz a nacionalizmus amelyet képviselsz – bár eddig nem tisztázott , hogy ez a „”nemzeti” megközelítés nálad USA, vagy a Hungarysta sovinizmus e – ilyen gát a fejlődés útján, amely a népeket együttműködés helyett elkülönülésre biztatja… Amikor oroszozol te bizony ezt teszed…

    Korlátolt műveltségeddel kételkedve szólítod fel a plénumot, hogy „legalább egyetlen Orosz felfedezést említsen valaki”, azt sejtetve, hogy ilyet véletlenül se tudunk felmutatni. Hát íme kedves nemzeti-soviniszta uram fontossági sorrend nélkül:
    1. A Szputnyik,
    2. Az első ember vezette űrhajó,
    3. Mengyelejev periódusos rendszer megjósolva hiányzó elemeket
    4. Pavlov kutyái,
    5. A Venyera Vénusz-program, önjáró és a Vénuszt felfedező prgm. egységei,
    7. A Lunahod 1… önálló holdjáró és felfedező prgm.
    8. Ciolkovszkíj: a/ többlépcsős űrrakéta b/ a Ciolkovszkíj-egyenlet, c/ Az első kozmikus sebesség kimutatása, stb.

    Ami pedig az U S A agyelszívó rendszerét illeti, minden etikai fentartás nélkül tette magáévá a több-ezer fős náci(= SS) rakétatervező irodát V.v.Braun SS rakétamérnök vezetésével és csinált belőlük amerikai héroszt… Egyébként Braun is – mint Korojlov is – Ciolkovszkíj elméleti találmányai alapján dolgozták ki a V-2 rakéta szerkezeti megoldásait.

    U S A a népek kohója, egy igazi . ú j n e m z e t, valóságos nemzeti agglomerátum, a nemzetközi összetartozás egyfajta megtestesítője. („Csak ne legyen fekete”.) Állam és gazdasági rendszeréből kifolyólag nemzeti jellegét csak csak polgári alapon imitálva hirdeti s ezért nem esik nehezére a világ . b á r m e l y . n e m z e t é b e !!! fizikailag is . b e t ü r e m k e d v e . ráoktrojálni a saját gazdasága sajátos neokolonialista globalizmusát. Teszi ezt azzal az indokkal, hogy csak fejlődést exportál nekik, ami valahol és végsősoron megfelel PETŐFI VILÁGSZABADSÁGA polgári eszményének 😀 csakhogy óriáskonszernek nagypolgári, világhatalmi törekvésén keresztül.
    Gondoljunk csak Chilére, Nicaraguára, vagy a távol-keleti kistigrisekre, ahol úgy globalice már mindenütt benn van a lába nyoma, mégha e tény hosszú távon valóban jelenthet – majd egyszer, valamikor történelmi fejlődést az osztálybővítés révén.

  • T.Főszerkesztő Úr!
    Előbbi kommentemet a Nem tudjuk, hogy…c. cikk zárolása miatt voltam kénytelen itt, e cikk alatt feltenni.
    Kérem hagyja rajta mert fontos igazságokat tartalmaz.
    Köszönöm, és üdvözlettel: – V –

  • Rodeio

    emlékszel még az egykori kérdésedre? (kettönk között)
    én sokszor megpróbáltam az én szavaimmal elmagyarázni

    most itt alant hozok egy olyan valakit aki pénzügyi szakkifejezésekkel elmondja

    Talán igy világosabb – persze ha amugy igazán érdekel
    meg persze ha Ö-feneséges Felsöséges Cenzusa meghallgathatónak ítéli
    (merthogy nem hinném hogy megérti, avagy pontosabban akarná megérteni, de biztos van valami szelekciós kritériuma, csak azt meg mi nem értjük, avagy talán nem is akarjuk, mert akkor pedig MI nagyon „letennénk a ceruzát”)

    https://fb.watch/jmOOamk8Y8/

  • Gabriel
    2023 március 19
    10:01 de.

    itt most sok „k”-t képzelj
    UBS a svájci állam sugallatára „megvette” a Credit Suisse-t adósságostól amit a rencer kreált és usa bankok újra 2008 előtti kevarodásban vannak, azaz Furfangos Nyesztyerka és III. Xi a Mennyei Birodalom Császára majd kvaterkáznak azzal mit szeretnek a 911 sem jött össze arról is lehullott a lepel mert vannak még akik ismerik az acélszerkezetes felhőkarcolók fiziognómiáját és a füstben porban harsányan röhögtek és azóta is a C-19 is Pomádé kiráj vadiúj meztelensége lett most van mé egy pár napig Screwed up Yukrajna a paradicsomkonzervekkel dobálózva de már az is mosoly országa
    ez a pénzügyi kavarodás most megbukik mert tudat alatt a leglebutítottabb is rájön: NEM VESZ INGATLANT ÉS HAJLÉKTALANNÁ VÁLIK mert ott nem teremt a lendereknek fedezetlen tőkét extra kamatokkal amik -ugye- nem 29% hanem ha jól számoltam 15000% nál tartanak és az nagyobb lufi mint amire 10 napig hiába vadásztak
    ez most kipukkadt … már megint

    jól vagy? én ojanokat röhögök itt a nyögeteken hogy képtelen vagyok lefogyni de vidáman frissen… és örök ifjúként lesem
    amint száll a nagy nehéz yukrajnai paradicsomkonzerv és „becsapódik”

  • Rodeio

    Ezt a kis videót csakis neked küldöm (más ugyse nem érti)
    Egy brazil srác ékes brazilsággal
    Amugy pár videoját megnéztem már régebben is, nagy utazó, járja a világot – próbálja megélni és megérteni az adott hely kulturáját, ugy bemutatni azt, sokszor remekül …

    Ö maga semmi szekta, hit vagy akármi hasonló ….
    Nem is lehetne másképp elfogulatlan ….
    Na jó, sok a dumám – a CensUra csak nagyon módjával tolerálja …
    …hmmm …vélemény?? lehetne-e???

    https://youtu.be/IH6vMSINouY

  • Lengyelország párizsi nagykövete tegnap bejelentette, hogy

    „Amennyiben Ukrajna elvesztené a háborút, akkor ők belépnének.”

    Ha ez nem egy kacsa, akkor felér egy Oroszországnak címzett hadüzenettel, melyet az az ország címez a harcoló feleknek, amelynek nem kis része volt a háború kirobbantásában, többekközt azzal, hogy a szokásos mártíromkodó vergődő kacsa politikai hisztériakeltésén felül, a háborút már jóval azt megelőzően igényt nyújtott be N A T O csapatok lengyelországi állomásoztatására, melyet a Pen ta gon haladéktalan’ teljesített is akik ma is ott vannak sőt ezek,már akkor több „megtisztelő” US-elnöki látogatást is magukénak mondhattak, ami finoman szólva is több, mint a medve bajszának a húzogatása közvetlenül a barlangja bejárata előtt…

    A lengyelországi szélsőjobbos, populista „Jog és Igazságosság”
    párt vezette erők politikája kormányzásuk első percétől erre a pontra, Oroszország provokálására helyezte a főhangsúlyt, amit folyamatos áldozati szerepjátszó jajgatással adnak el a világnak, melyben egy igazi „pax usana” szövetségesre lelt a világ legnagyobb fegyvergyártó nagyhatalmában, aki alig várta – s ezt deklarálta is az ukrajnai háború „várható” kitörését, hogy a Lengyelbe addig leszállítottatakon túl a kitűnő immár támadó gyilokjainak további, sokkal nagyobb piacot és harcteret is találjon.

    Tudták, hogy az orosz hon effajta fizikai megközelítése túlmegy már a Gorbacsovnak beígért puffer-zónák megsértésén is, és kiválthatja a másik nagyhatalom válaszlépéseit, ami ezek szerint US/PL-koalíció áhított várakozásának megfelelően, bizony be is következett.

    A franciaországi nagykövet eme bejelentése tehát csupán az eredeti military táncrend soron következő szamba/polonéz száma.

  • Ne nyivákoljatok nácik, legyetek férfiak.
    Emelt fejjel viseljétek építő kritikáimat : )))

  • Orsós Elemér

    Voronyezs
    2023 március 19
    6:53 de.

    Nekem ez a vélemény gyönyörűség volt, de a „nemzeti sovinizmus, azaz a nacionalizmus” közé -így ex catedra- nem bátorkodnék egyenlőség jelet tenni, mert azt csak a globális érdekszférák -általad is említett, nekik érthető okokból- erőltetik egyenértékűnek, valójában szerintem az egészséges nacionalizmus, azaz egy kicsivel nemzetibb patriotizmus közel sem káros, szemben a valóban ordas, uszító sovinizmussal. Más kérdés az hogy hol a határ, ahol a patriotizmus átvált nacionalizmussá és kik és hogyan határozzák ezt meg. Tehát ez is relativ, mert teszem azt ami nekem esetleg még hazafiság, az más, nagyobb szavúnak már nacionalizmus és akkor szerinte én automatice büdös náci vagyok! 😀 Naszóval, szerintem a patriotizmus vs. nacionalizmus akár aljas játék is lehet a szavakkal!

  • Geyza

    Te! valamikor jobb sorsra érdemes kerge birka!

    Vedd rá magad, hogy végighallgatod ezt a rövid videót
    és a tanár úr záró mondatait akár többször is (a video végén)
    Nem hosszú – belefér a vénségedre elfuserált életed idejébe

    JAVALLOM MÁS OLYANOKNAK IS AKIK AZ ÓCEÁN TULSÓ PARTJÁRÓL OSZTJÁK ÉSZT – A FELSZINES, AGYMOSOTT TUDATTALANSÁGUKBAN magukat megjátszva kergetik a világot szörnyü gyilkolásba – milyen könnyü nem?

    https://www.facebook.com/cskiralytamas/videos/228084593119976/

  • Göllner András

    @ Geyza

    Gabrielhez intézett tanácsodat 100% támogatom. A meztelen csigabika nem a felső, hanem az alsó nyílászáróján keresztül terjeszti a gondolatait idelenn. („Púzz-le” mondogatja neki angolossan a mindenre kapható Ródeó.) A vészkijárat nem működik. Abba beleragadt az a szerencsétlen Bendegrúz. És még csak most érkezik a lavórjával az Izraeli lábvízkereskedő, a Gyurka. Mese nincs, már megin’ csak befogott órral vagy gázálarcban lehet csak ezen az alúljárón keresztül közlekedni.Még jó, hogy ma oda kinn, úgy berobbant a tavasz mint egy öregágyas a vércukorba.

  • Kedves Succubus Lilit!

    18.6:36-os videó mellékleted Schiffer András szakasza engem kellemes meglepetésként ért az ő eddig jól titkolt, globalizmusra vonatkozó kristálytiszta világnézete, ahol a szemellenzős műsorvezetővel vitára kelve percek alatt bizonyítja be, hogy ez a globális – az egész földre kiterjedő – világjelenség ma még mennyire és egyelőre csakis a kapitalizmus . g a z d a s á g i, de semmiképp sem a baloldali termék, mert az a multinacionális tőke expanziójának a politikai oldala.

    Tehát feltételek híján szó sem lehet sem valamiféle baloldali világhatalom organikus kialakulásáról, ill. szerveződéséről vagy egy erőszakos globál-forradalom kirobbantásának a veszélyéről.
    .
    Szerényen meg kell jegyezzem azt is, hogy jómagam a „Nem tudjuk,hogy…” kezdetű KMH cikk alatt márc.10-én – tehát e riportnál 8 nappal korábban – 9:57-kor jegyzett, éppen neked címezett kommentárom mennyire egybevág Schiffer eme vita-nyilatkozatával, szinte már rezonálnak egymásra, különösen amikor az a nyegle és műveletlen riporter folyvást a baloldali globalizmust mantrázza, ami nincs, azt Ő nagyon helyreteszi…

    Kösz’ a videómelléklet!
    Vögelein

  • UI

    Nagyon szimpatikus még a nyilatkozatban, ahogy Schiffer kiáll a nyílt, de békés dialektikus vita mellett, mint az egyetlen közelítés az amúgy súlyosan polarizált társadalom két pólusa között a nemzeten belül.

  • VORONYEZS;

    Mind az altalad listazott Szoviet twettek NEM??

    Varom a valaszt !!!!!!!

  • Hmmm?

    Csodalatosan az elobbi soraim VORONYEZS-hez cimezve csak kis reszben jelent meg.
    Tehat probalom ismet.

    VORONYEZS;

    Az altalad listazott orosz eredmenyek NEM a Szoviet rendszer eredmenyei voltak!!!!

    A kerdes volt, hogy mit nyujtott a Soviet rendszer az emberiseg bekes javaira?

    A szovietek 1945 utan elraboltak a volt nemet hadi-ipari tervezoket, mernokoket es kenyszeritve voltak a Szoviet hadi-iparnak dolgozni, akik azt mind lehetove tettek.

    A czari-rendszer alatti eredmeneyek NEM a szovietek sikerei volt!

    Vener von Brown onkent es szerzodese alapjan imigralt a USA-ba.

  • Vögelein
    2023 március 21
    4:24 de.
    Vögelein
    2023 március 21
    4:34 de.

    Örömmel egyetértek Veled és erősen drukkolok, hogy Magyarországnak jusson még sokkal-sokkal több ilyen SCHIFFER, ha már anno ROSZIK és ÁNGYÁN sajnos nem volt kapós!

  • VOGELEIN es tarsaihoz;

    A nyilt, szabad es korlatlan vita, BARMI alanyon , az elzalogosithatalan szabad kifejezesek alapjan, miert lenne elitelheto, barmi szelszoseges megbelyegzeseid alapjan is??????

  • Orsós Elemér

    DonGolo
    2023 március 20
    7:27 de.

    Sajnos már rég nem igaz az a Széchenyinek igazolt mondás, miszerint minden nép olyan, mint az általa megválasztott vezetői, mert az egyszerű -már sok kudarcot megtapasztalt- lengyel soha nem menne úgy a falnak, mint a cigány kupec -vak helyett vakmerőnek hazudott- lova a viccben! Egyszóval a lengyeleknek már megint kívülről akkreditált, megalomániát és túlzott határ reviziókat sikeresen generáló vízfej exportálódott, amitől ismét csúfos pofára esés jósolható, de csak a soha, semmiből nem tanuló szignifikáns egyszerinek, akinek egy kis józan megfontolással és összefogással az összeurópai pánszláv összefogásból nagyságrendekkel nagyobb nyeresége származhatna! 😀

  • Geyza
    2023 március 20
    11:15 de.

    szerencsétlenek ti ketten a göllnerrel… a grizinek legalább saját szavai vannak, de ti mint a papagájkommandó a seggségeket ismétlitek, siralmasan röhögények maradtatok pláne a mostani 3 napos Nagy Értekezlet a Mennyei Birodalom Császára és Furfangos Nyesztyerka között … zárt ajtók és a sejtelmes mi lesz veletek gyemokrácíjában?

    magam részéről nem vagyok egy hajlongó…

    már nem sokat kell aludni és Eljön Nagy Nyulam Bulam is csapkoggya a nagy tapsijait

  • vORONYEZS;

    EGYENISZBADSAG NEM „REG BEDOGLOTT NACIONALISTA ELMELET,hanem az emberiseg elnyomhatatlan remenyei allandoan!!!

    Kerdezd mind azokat akik eletuket reszkirozzak es sokuk vesztik is menekuleseik alaklmaval az USA-ba beszokni.
    Vajon miert, mit gondolnal?

    Voronyezs elekpzelese az elmaradt ocska almodozas!!!!!!!

    Az emberiseg allandoan azon vergodott, s az elnyomhatatlan remenye minden elo-szerves lenyeknek!

    Igen, meg a mikrobak-nak es virusoknak is az az egyedulli ohajaUK, remenyuk, sot meg XIX szazadi Petrowitch Sandor is azert aldozta fel eletet minden feltetelezesek es kerdesek hianyaban is!!!!!!

  • Tuntetnek es egetnek a Parizsiak.
    De mi okbol ered az mind?

    Ah, a tarsdalami juttatasuk veszelyben.

    de miert?

    A XIX szazadban nagyban m,emnt a i[pari forradalaom europaban, az agrar munkasok ozonlottek avarosi iparlehetoseget kihasznalni.

    A Mrxistak, hirdwettek a tarsadalmi biztositaspok alkalmazasait szelekorokben.
    Lett volana az oszinte humanis celu, vagy csak politikai, l;ehetosegek kihasznalasa?

    de Bismark nagymeretekben cselekesdett azokon.

    Mjad minden fej;leett tarsadalmakban az elterjedt, ma majdnem vilaghszerti mmind.

    Persze a negative oldala maig is minden gazdasaGI problemak OPKOZPOJA.

    s CAZ HOGY SENKI nem GONDOLTA MEG annak koltsegeit, ami tweljesen on[pusztito.

    Ma, pl. Swedorszagban, amely a leg-humanisaBB TARSAdalmi biZtoreiotASOKAT NYUJT, A minimum JOVEDLEM ADO 57%, a tarsadalmi biZtoasitASOK ADOJA 30% FOLOTT, S KERESKEDELMI ADOK (AFA) 25%.
    Ami alapjan egy munkas fizetesenek kozel 3/4-e az allamburokracia kasszAJABA MEGY, S NEM A SJAT SEM CSALADJANAK !

    Hasonloan a USa-ban is, ,a SS (Soccia;lis biztositas, Medicare es Medicaid egyedul tulhaladjak a Szovetsegi mkormany totalis ado-jiovedelmeit.
    S va tobbi koltsegeket meg kolcsonzi.
    Azert van a mai $ 31 trillio folotti adossaga.

    MA IS, ES MINDEN NEHANY EVEKBEN A KERDES HOGY csokkenteni A TARSDALMI BIZTOSITASOK OSSZEGEIT, VAGY EMELNI AZ ADOKAT.

    Politikusok mallandoan igergetik azon tarsadalmi juttalekok vedelmeit.

    Macvron elnok is azon helyzetben all ma.
    Csookenteni a nyugdijjakat VAGY emelni a nyugdijjazasi kort.

    Persze az egyedulli es sikeres megoldasa annak csupan a jozan szorgalom altali cselekedet.

    Ma, az USA-ban tobb hasonlo nyugdijazasi, lehetoseg letezik torvwenyesen.

    A L:EG-kivalobb az u.n. „IRA”, Individual Retirement Account.

    Nem, magan penztar-beli bitositas, hanem a SAJAT, onallao, az egyen jovedelmenek egyreszet, ado-memntesen a SAJAT, onaltala alapitottt, iranyitott es kezelt lehetosege a SJAT NYUGDIJAT letrehozni es adomenmtesen.

    Sajnos, sokan inkabb elkoltik penzeiket ostobasagokra, fokent a fiatalok, s varjak hogy az allam-burokracia nyujtson majd nekik jopvedlmet idoskoraikban.

    TehaT AZ EGYEN akarata, kepessege es ambizioja a megoldas, ami leheto es torvenyesen kedvezove teve ma itten az u.n. IRA-kal.

    Na demiert is irom mind azt?
    Hiszen az itteniek gyulolik minden emberi lehetosegeket ami mukodheto barki szamara, s az egyeni szbadsag es lehjetopseg alapjan vilagszerte alaklmazhato.

    Kiveve AZOKAT AKIK AZ EMBERI LEHETOSGEKET ES SIKEREKET GYULOLIK.

    Tehat buszkden tapsolhatnak a dicso szoviet rendszer ON-pusztito tetteit!!!!!!

    Miert ne?
    Hiszen csupan az volt es lessz mindeg, mindenutt annak az elkepzelesnek az egyedulli lehetosege.

  • Kedves Orsós Elemér/20.2:35/

    Valóban, nem könnyű cezúrát vonni a . p a t r i ó t a . j ó t é k o n y s á g . és a rosszindulatú sovinizmus közé. Azonban amikor ránézek a lelátón tomboló, egymást nemcsak pocskondiázó de szarral dobáló tomboló megosztott drukker-táborra gyorsan felsejlik az emberi gonoszságnak az a foka, ahol a jótékony és a patrióta is teljesen elkülönül egymástól, mint savóban a túró.

    Törzsi ösztönből fakadó vadállati reflexes viselkedési forma indokolt volt anno, a mamutok, a kardfogú tigrisek, „vérfarkasok” és más klánok által űzött egymásra utalt, csoporterő fokozó, védelmi együvé tartozásban.

    Azonban e zsidókeresztény erkölcsön „nyugvó” társadalomban már nagyon finoman szólva is anakronisztikus az effajta primitivizmus. Történelmi aspektusban a kornak sem megfelelő indokolatlan, l’art-pour-l’art gyűlölet-attitüd, melyet az érdekeltek sport-rajogásként tálalnak a nagyérdemű publikum asztalára. Mégpedig azért, hogy otthon a tévé és a sörmámor mellett ülő lumpen és kispolgár is foglaljon el „nemzeti” . h a r c i . állást végsősoron a semmiért.

    Mert mi másnak is lehetne, mint uszításnak nevezni ezt, amikor klubcsapatok „szurkolói” tévényilvánosság előtt esnek egymásnak szóban és tettleg s közben a nemzeti himnuszt gajdolják iszonyú hamis hangon és förtelmes hangerőn, hogy a másikat túlharsogják.

    Ezekre a fals és alantas háborús nacionalista reflexekre épít a FIFA és MLSZ is amikor napirenden és a lelátókon tartja pl. a nagymagyarország molinók engedélyezését mert „ez lelkesíti csatára fanatizált a magyart, a magyart”, nem mellesleg jegy vásásrlásra…

    Azt hiszem e fenti ábra bemutatja a véres határt jótékony hazafiság és fanatizált náci demagógia között. Amikor a Hitlert éltető óriási választó tömegek filmfelvételeire tekintünk joggal vonunk párhuzamot a lelátók öntudatlan – csimpánz horda – tömegeinek ösztönös tombolása között…

  • Hosszú várakozás után jutottam hozzá Dr.Balázs Dénes:Alaszkától a Tűzföldik. című könyvéhez, melyben az első kötet egyik szereplője 1969-ből Eördögh András. Ovassák el, érdekes párhuzam!

  • bendeguz
    2023 március 21
    3:53 du.

    grizi IRA és a canadai RRSP be van határolva, hogy mennyit „takaríthat meg” ha az nem elég akkor amikor az infláció messze túlhalaggya majd 45,… 50 évvel később mint amikor el kezdi gyüjtögetni és a bankok mai és mindenkori állapottya sem biztonságos már a párnaciha és a matrac alatt biztonságosabb de ott meg az egerek rágják szét

    szóval… azért hoztuk létre az államot hogy bennünket szolgáljon és ne önös érdekeit és kölcse a pénzemet hadiiparra amire én soha egy buznyák vasat sem adnék önként nem is kell, mert az állam elveszi tőlem erőszakkla
    a nagy gyemokrácíjában és szabaccságban

  • Succubus Lilith

    DonGolo 2023 március 20 7:27 de.

    A lengyelekkel kapcsolatban gebedjek meg, ha ertem hogy mitol hulyultek meg.
    Van olyan velemeny, hogy ki akarjak hasznalni a tortenelmi pillanatot es felfegyvereztetik magukat az USA-val, hogy ok legyenek a legerosebb europai hadsereg az orosz utan.
    De ehhez is legalabb akkora hulyenek kell lenni, mint ahhoz, hogy szandekosan bosszantjuk az orosz medvet. Ugyanis lehetne tanulni pl. Saddam Hussein esetebol, aki szinten azt hitte, hogy legyozheti a vilagot, mert kapott egy rakas ocskavasat az USA-tol.

    .
    Geyza 2023 március 20 11:15 de.

    Geyza, neked meg kene tanulnod eloszor mi az a kritika, aztan azt is, hogy milyen az, amikor „epito”.
    Te itt csak hebe-hoba bemutatod, hogy mekkora bunko vagy. Az nem kritika.

  • Succubus Lilith

    Vögelein 2023 március 21 4:24 de.

    Nekem is szimpatikus a Schiffer. Neki kene vezetnie a magyar ellenzeket, de ugy latszik nem fexik jol Gyuri bacsinal. 🙂

    Azzal en is tisztaban vagyok, hogy nem lesz „baloldali”, azaz kommunista vilag-forradalom. A globalista nem hulye, hogy rablogyilkosokkal legyilkoltassa magat. Viszont hasznalhato idiotanak mindig is jol bevaltak az igazi elvtarsak, mar ahol volt „forradalom”, mint Oroszorszagban, vagy Kinaban.

    Ettol fuggetlenul termeszetesen a sok behulyitett munkakerulo meg abrandozik arrol, hogy hamarosan o lesz a vilag ura, de legalabbis kap majd egy gyarat, ahol mint megbizhato jo elvtars majd CEO lehet.
    Csak azt nem veszik eszre, hogy a munkasosztaly elcsapata mar most milliomosokbol es milliardosokbol all, es ok nem fognak felreallni a Great Reset utan. Sot, azok lesznek lelovoldozve eloszor a „kis” komcsik kozul, akik tul sokat tudnak.
    Tudod… csak a szokasos.

    Azt egyelore nem tudhatom hogy mikent hasznaljak fel az elvtarsakat majd a Great Reset-hez, de annyi sejtheto, hogy nem szavalo-versenyeket fognak kiirni nekik.

  • Succubus Lilith

    Voronyezs 2023 március 22 3:22 de.

    Lehet, hogy tevedek, de a Fenyesseges Nyugaton szerintem a futball-drukkerek baromsagait epp az elfojtott nacionalizmus hozta letre. Ott tomboljak ki magukat, ott erzik magukat egy csordaban, vagy torzsben, vagy ha a valogatott jatszik, egy nemzetben.
    E
    zt a baromsagot aztan jo majom modjara atvettek a magyar szurkolok mar a 80-as evekben is. Elsosorban a Fradi szurkoloi igyekeztek nagyobb allatnak lenni, mint barmelyik nyugati csapate.
    Ez 1990 utan meg jobban erore kapott, es ma mar talan csak az angol szurkolok elozik meg a magyar szurkolokat az idiotizmusban.

    Kar, hogy nincs senki aki elmagyarazna nekik, hogy a magyar szurkolonak nincs oka hulyen viselkedni. Nalatok meg szabad magyarnak lenni.

  • Orsós Elemér

    Voronyezs
    2023 március 22
    3:22 de.
    Teljesen egyetértek a véleményeddel, de ezeket a sajnálatos degeneráló tényeket még hozzá fűzném azzal a lábjegyzettel, hogy ez nem a valódi „nacionalista magyarok” mentegetése:

    Azokat a nem is szurkolni, hanem kizárólag részegen balhézni, verekedni járó -állati primitivségük miatt könnyen fanatizálható és megoszható- hulligánokat vegyük ki a beszámíthatók és szavazat érettek közül, mert fogalmuk sincs a valódi hazaszeretetről, viszont pont ezért lehet a bérből élő kibiceknek egy kis kannásborért vagy baksis belépő jegyért a kezükbe nyomni profin nyomtatott nagymagyarországos és nyilas zászlókat, molinókat, a szájukba pedig nekik felfoghatatlan ordas jelszavakat!
    A „Törzsi ösztönből fakadó vadállati reflexes viselkedési forma” és a ” l’art-pour-l’art gyűlölet-attitüd „rohamos terjedése pedig nagyban „köszönhető” az uszító, megosztó és a fertőt haladónak elfogadni eröltető globális fősodor médiumoknak, meg persze a növekvő létbizonytalanságnak és kilátástalan jövőképnek, különös tekintettel a most is dúló, testvéreket is összeugrasztó és szándékosan végromlásba eszkaláló proxi háborúk árnyékában!

  • Elemér
    20.2:35

    „Szerinted a patriotizmus vs. nacionalizmus akár aljas játék is lehet a szavakkal.” Mert mint mondod, a hazaszeretet /patriotizmus/ relatív fogalom, ami neked az, az másnak nacionalizmus.

    Biz’ így van ez különösen, amikor a nacionalista a nemzeti sovinizmusát patriotizmusnak, azaz a szeretet egy szelektív fajtájának tünteti fel, melynek során jelszavaival és jelzőivel más népek/nemzetek kárán ügyködik, buzgolkodik azaz mímelt hazaszeretete mögé bújva uszít, vagyis nemzetközi konfliktusokat generálva árt a népek közti béke ügyének.

    Tehát az effajta „hazaszeretet” tényleg . r e l a t í v, hisz például „tót, vagy oláh” szemmel vizsgálva már viszonylagos, mert történelmi iránya megbékélés helyett megoldási mechanizmusa háború felé tendál abban a korban, amikor békében(!)az európai polgár akkor és oda utazik, vállalkozik, dolgozik. stb.,ahová éppen kedve szottyan…

    A nácizmus („náciság”) tényállása is, rossz magyarsággal viszonylagosnak fordítható le, mert az aki úgymond’ csak a saját jussát, jussunkat követeli vissza a másikon, és csak aztán persze jöhet a népek közti megbékélés vagyis „holnapután kiskedden…”, addig pedig nincs béke.

    Más tészta a lokálpatrióta az, aki valóban hátsó-szándékmentes, szűkebb lakóhelye mindennapi tényleges – n e m . r e l a t í v – önzetlen hazaszeretete vezérel s nem pedig a más nemzetek, népek és népcsoportok [focicsapatok 😀 ] verbális , s o v é n . átkozása és vegzálása hanem:

    „Felröpülök ekkor gondolatban,
    Túl a földön felhő közelébe,
    s mosolyogva néz rám
    a Tiszától a Dunáig nyúló róna képe…”

    /Petőfi: Alföld (részlet)/

  • PS

    Nacionalizmus: birtoklási gőg és jog formálás.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Voronezy
    3.19.6:53

    Ez a haszonelvű . p r a g m a t i z m u s . is a tőkés állam sajátossága. Se előtte, se azóta nem produkált a történelem olyan, akár a saját hangzatos elveit is negligáló, semmibevevő hatalmi trükközést, mint pl. a’merikának a II.WW-t követő 180°-os köpönyeg kifordítása a következő hidegháborús korszak az egész gazdaságuk, ill. a fegyvergyártó prosperitásuk érdekében, mely valós érvekkel mégcsak meg sem indokoltak, legföljebb csinált okokra hivatkozva indítottak be…

    Így történhetett többekközt, hogy „szakértő nácikat” fogadott be -a pénznek nincs szaga – fontos állami állásokat betöltetve velük, mint pl Gehlen SS-tábornok GESTAPO titkosszolgálati tótumfaktummal, akinek bizonyítottan tapadt vér a kezéhez is de számtalan más SS hadmérnökkel is, akiket te itt is említesz, mely gonosztevőket tán még ma is amerikaiként tart számon a préri-szabadság gáncstalan lovagjaiként mutogat a fegyverlobbi, a hollywoodi cowboy-bravúr kultusz és hitvallás.

    Tőkéserkölcs = fukar pragmatizmus

  • Bendegúz
    3.21.12:31

    Te a csúsztatás, ravasz-hzugság mestere vagy.

    LEGALÁBB ÍRD ODA,HOGY ÉPPEN MELYIK KOMMENTÁRT BÍRÁLOD:név+dátum+időpont EBBEN MÁR SZÁZSZOR MEGÁLLAPODTUNK !!!

    A kérdésed pedig ott úgy szólt; hogy . o r o s z
    Mivel az általam listázott „szovjet” találmányokat oroszok találták fel, ill. valósították meg. Szándékosan nem írtam pl. Hacsaturjánt, Malinovszkíjt(sky-t), Bronsteint, vagy Richtert, de Dzsugasvilit se…-nehogy még beleköss.
    Azok a találmányok pedig cári-és szovjet-OROSZ találmányok, ahogy kérted.

    AA találmányon történt esetleges újítás is találmány, ha az eredeti célt gyökeresen fejleszti tovább…

    A Holdat először a Koroljov tervezte holdrakéta kerülte meg, majd juttatott el automata holdjáró – Lunahod – berendezést.

    Mondj egy „elrabolt” német tudóst ! Úgymint: W.v.Braun „szerződéses” SS sturbannfürer… stb. ))) 😀 (((

  • Kedves Voronyezs!
    2023.márc. 22.3:22

    Ez az egész „csimpánz nacionalizmus” mitse számítana, ha az effajta gyűlolet-ösztönt nem az olyan tehetős néptribunok szítanák, mint Orbán, Csányi Sándor, a listás-Kubatov és a többi N E R-haszonélvező, vagyis ők, akik demagógiájukkal és titkos listáikkal milliós apolitikus tömegeket generálnak a lelátókra a saját nacionalista politikájuk aktivizálására.

    Sajnos nincs új a Nap alatt, hisz a másik jófirma, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolókból avanzsált, nem épp szellemi emelkedettségű, apolitikusnak látszó tagjai is fújják ugyanezt a passzátszelet.

    Ezek a naiv függetlent játszó mintakép sportman-ek 1936-ban megszavazták a goebbelsi náci propaganda számára aranyat érő, azt a rendszert szavakban is messzemenőkig támogató olimpia megrendezését akkor, amikor Hitleráj-szerte már koncetrációs táborok működtek a német köztársaságpárti ellenzék megfékezésére és a zsidóság már rasszista, fizikai üldözést szenvedett el.

    Nem is mellesleg, ez az usabeli mr Brundage utólag is sokszor elismerőleg nyilatkozott a náci rendszerről sőt, az amerikai atléta csapattag zsidó atléták közül többeket le is cserélt azért, „nehogy még sérelem essék Hitler vezér és kancellár érzésvilágán”…

    mindebbe belegondolva, az ember már nem is csodálkozik, hogy a First Amerika akkori tevékenysége az U S A-ban micsoda egy förtelmesen rothadt nacionalista televényen hirdette a be-nem avatkozás politikáját a mindössze néhány év múlva a hitleristák által kirobbantott, akkor még európai, valójában már akkor is II.Világháborúba.

    NOB, annak is főleg amerikai tagjai – a [náciszimpatizáns] Avery Brundage – elutasítva a náci-ellenes bojkott javaslatot, adták meg a lehetőséget a nácizmusnak, hogy Hitler személyesen nyithassa meg a „nyári nemzetközi olimpiai játékokat”.

  • Bendegúz
    3.21.3:29 <[lám én mindig veszem a fáradságot, hogy datáljam a te kommented is, amire válaszolok (házi etikett)]

    Egyszóval, ahogy te szoktad-volt mondani, "a rabbi szerint" (Mt.13.53-58):
    "Prófétának csak a saját hazájában és házában nincs becsülete". Vagyis, modernizálva: senki nem lehet próféta a saját hazájában.

    Ebből következik az, hogy a valaha progresszív . n a c i o n a l i z m u s , ma, a tőkés Globalizmus korában, értelmetlen egymásnak-feszülés, amely megegyezés helyett csakis szenvedést és megsemmisülést hozhat nemzetnek és egyénnek egyaránt…

  • LILITH

    csak relaxar kicsit

  • Voronyezs

    T é v e d s z, amikor azt mondod, hogy az UFA engedélyezte nagy-magyarország molinók bevitelét a stadionok lelátójára.

    Tudniillik ma közölte az UFA, hogy ez nem igaz. De kiderült, Kubatov Gábor FidSS és Fradi pártigazgató terjesztette ezt, amikor megköszönte Csányi Sándor MLSZ igazgatónak, hogy „lehetővé tette” ezt a nacionalista megmutatkozást.Szerény nacional izmusával hozzátette még azt is, hogy-aszongya:
    „H i s z e n . m i . e g y . v é r b ő l . v a l ó k . v a g y u n k”. 🙁

    Üdv

  • ORSOS;

    Nem a versekre valo kersedemet tettem, hanem a magyar helyesirasi szabalyt a FO-NEVEK nagybetus kezdesen.

    Mint pl. „Orsos Elemer” , vagy „orsos elemer”.

    S ha megjegyezhetnem, ha Orsos neve egyedifonev, miert nem lehetne a vilagegyetem Teremtojenek a neve is ugyan azon szabaly alapjan irva, hiszen az a LEG egyedibb fonev, aminelkul Orsosok nem leteznenek sehol a vilgurben!!!! HM ?????

    Eltekintve az egyeni allaspontrodtol????”?

    VORONYEZS;

    Tisztan jeleztem hghoy SZOVIET, s nem azon elotti tarsadalom ,ill. allamhatalom eredmnyeire gondoltam, ill.kerdeztem.

    De a „velikaja Russ” (a nagy Oroszorszagnak a muve e frigy…”, az talan nem az oroszok felsobbrenduseget bizonyitotta?????
    S az nem lenne talan „nacionalizmus”?????

    A „Sputnik” tagadhatalanul Moszkva h0odito, hadi-celu kezademenyezese volt.
    De maig sem jutottak a Holdra!

    Sot, kudarcaik ellenere a szoviet tudosok a Fold melyebe kezdtek mely-furasokat tenni.
    40 ezer labu furasaiki bizonyitotta Mozes sorait, hogy a Fpld vize a Fold meleybol eredt, s nem viz-kristalyok-alapjan meteorokkal.

    A USA az EGYETLEN ‘nemzet’ (altalaban nevezve nemzetnek mert tobb orszagok szovetsege) de az ELSO, sot mondhatnanak hogy az egyedulli amely NEM a NEMZETISEGEN, hanem MINDEN EMBERI LENY ELZALOGOSITHATLAN JOGAINAK BIZTOSITASAN ALAPULT!!!!!!

    Olovasd a USA alapito levelet, (Fuggetlensegi Nyilatkozatat).

    „Mi tartjuk ezt onbizonyitekul,hogy minden emberi leny egyenloen teremtetett es felhatalmazva teremtese alatal ELZALOGOSITHATATLAN jogokkal, kozottuk az elet, szabadsag es boldogsagunkank elnyerese.

    Ezen jogok biztossitasara allamhatalmak szervezve, letezesuk a lakossaik alatali hatarozataik alapjan.

    Barmikor ezen elevek megszegve, azon jogaik, VALTOZTATNI vagy MEGSEMMISITENI azon allamhatalmat, es uj allamhatalmat alapitani amint az legjobbnak tunik szamukra biztonsagasikat es boldogsagukat biztositani….”

    Na ,hol a feneben lathatna barki is NACIONALISTA alapelveket abban????

    Sem a Jakobinusok, sem a Francia forradalmarok soha nem jutottak arra a pontra.

    S mi atkoznivalot lathatna barki jozan-elmeju egyen is abban ???

    S vajon a „pufalykasok tobbsege” miert nem lehetne jozan gondolkudasu, legalabb is nemi kivetellel?

    Mi atkoznivalo abban hogy MINDEN EMBERI LENYT egyenlonek itel jogaira vonatkzoan?.
    (Sajnos a felfogasaikra es kepessegeikere vonatkozoan oriasi a kivetel!!!!!

    RODEO;

    Persze hogy evi jovedelmeik szazalekai alapjan!
    Miert ohajtanad a „lopott penzeket’ adomentesen a mai lakohelyedeen eldugni??????

    De Marx elvenek LEG-alapvetobbje hogy az egyen szabad lehetoseget monopolizalta, csupan a kivaltsagos uralkodok, partvezerek szamara, a tarsadalom minden tagjaina erdekenek elleneben.

    MIERT gyulolod sajat es embertarsaid jogait es lehetosegeik biztositasat??????????????
    Miert rabolta el meg Rakosi elvtarsad a szegeny falusi kovacs mestert es kocsmajat is??????????
    Azt csupan az egyenloen rablo velhet elismerhetonek es jovahagyhatonak.
    Miert nem adod minden tulajdonodat Putin elvtarsadnak?

    Amig monopol-izalas a bun-cselekmeny normalis tarsadalmakban.

  • Hogy a feneben lehetne a GLOBASLIZMUST osszekeverni a NACIONALIZMUSSAL??????

    A global kereskedelem a nemzetek egyeenlosegn alapszik, az hogy minden nemzetben egyenloen lehetne a kereskedelem MINDENKI JAVARA!

    Hiszen az mindenki erdekeit szolgalja, ugy a termelo, mint a fogyasztok erdekeit vilagszerte, nemzeti-hatarok megszuntetesevel!

    Mi oly-rem bonyadalmas azt felfogni nehany itteni olvasoknak?

  • Voronyezs
    2023 március 23
    4:31 de.
    a grizi az egy nagy rakás tévedésbe ágyazott szemenszedett hazugság, de nincs vele egyedül és – mint láccik – ügyesen kopírozza Kirby Admirális nyugdíjkiegészítésért „visziaszótahováéri” belemongya a légbe, én meg „a másik csatornán” pont azt látom amit tagad… csatornázni tudni kell

    nagyon érdekes dolgok jönnek, aszongya a Kirby, hogy az egész 3 napos találka és össznépi hurál az smafu, mert usa megingathatatlanul… közben pénzügyi szakember mongya ugyanarról: ez egy vonatszerencsétlenséggé alakul {trainwreck}
    mármint a FED és kisded tettei… Stoltyka {másoknak Stoltenberg bohóc a csinnbummcirkuszban nato} szavai: „végre
    a hadiipari kapacitásokat meg kellene soxorozni € ban mert lyukrajnában mindent elnyel a hősiesség”

    és nem ébred fel?
    és a németeknél egészen sötétzöld párt fog alakulni az utolsó generáció nevű jólfizetett hablehányok NGO-iból… ott most bármi lehet, csak jólét és béke nem

  • Orsós Elemér

    Voronyezs
    2023 március 23
    11:08 de.

    „Ebből következik az, hogy a valaha progresszív . n a c i o n a l i z m u s , ma, a tőkés Globalizmus korában, értelmetlen egymásnak-feszülés, amely megegyezés helyett csakis szenvedést és megsemmisülést hozhat nemzetnek és egyénnek egyaránt…”

    Pontosan és ezért szerintem a „progressziv valahaitól” most már valami más megnevezéssel kellene illetni, hasonlóan a valaha progressziv liberalizmus elfajulása esetét is!

  • Orsós Elemér

    SchumackerLady
    2023 március 23
    11:35 de.

    „T é v e d s z, amikor azt mondod, hogy az UFA engedélyezte nagy-magyarország molinók bevitelét a stadionok lelátójára.

    Tudniillik ma közölte az UFA, hogy ez nem igaz.”

    Igen de sajnos ez sem rögvest, automatikusan az események után történt meg, hanem -ki tudja milyen megfontolások hatására- jóval később! Naszóval úgy vélem, hogy a magát szuverénnek láttató UEFA is cinkelt vagy neki kiválogatott lapokkal játszhat! Az a gyanum, hogy a SPORT és összes szereplője is már rég a globalizáció jól profitáló cirkuszi mutatványosa vagy inproduktiv haszonélvezője, a buta szurkoló meg megeszi, hogy az ő szórakoztatásáért izzadnak! (Leggyönyörűbb példa erre az amerikai pankráció(circus maximus) popcornos közönsége, akik reakcióján -nem az úgynevezett sportolókén- én nagyon jól tudok mulatni! 😀 )

  • SuhmakkerLédi!
    2023.03.23.11:35

    Ennek a Kubatovnak igaza lehet valahol ebben az „egy vérbőlvalók vagyunk” szlogennel, hisz ez a kiplingi Dzsungel könyvének az akkori kor tudásának megfelelő hamis nemzettudat megszólalása volt, amit a Benderlog majomnépe citált folyton a maga „nemes és különleges” identitástudatának frissen-tartása érdekében.

    Már Voronyezs fenti, focigenetikus kommetárja olvastán is fölmerült bennem, melyet Ő az efféle hisztérikus, illetve nácis stadionlelátói tombolásokat a törzsi csimpánzidentitás megnyilvánulásaként aposztrofált.

    …És most, meccsoda összefüggés azt látni (hallani) a Kubatov football falkavezér szájából, aki >egy vérről< hablatyol ottm ahol erre hivatkozva, épp az ilyenek példaképei bizony már milliókat vittek a máglyahalálba.

    …S, hogy még konkrétabban tisztázzuk ezt a magyarfocis egy vérből-való N E R – identitás tényleges igazságát;
    "A mai magyarságnak . n i n c s . s e m m i l y e n . jelenleg ismert specifikus g e n e t i k a i . l e n y o m a t a .., az eredeti honfoglaló markerek már a középkor folyamán kikoptak…"(Index). Pech!

    Persze, ha a Nemzeti Együttműködés Rendszere,a N E R ebbe sem egyezne bele, megteheti azt is, hogy a genetika tudományát kitörli a nemzeti tudományok belügy-miniszteri listájáról, de az MLSZ is kitilthatja, a nemzeti stadionok és focipályák drukkerklubok hálózatából, ahol jól tudjuk; tudománynak helye nincs csak naci onalista molinóknak.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2023 március 23 11:19 de.

    Ujabban semmi sem jelenik meg tolem, de aze’ megprobalom.
    Amit kuldtel nem veletlenul kereszteny csoport zsidot jatszva?
    Nekem az ilyesmi sokkal jobban tetszik:

  • BENDEGUZ
    2023 március 23
    2:19 du.
    grizi, te egyre hüjébb leszel, kezeltesd magad vagy vegyél be valamit {ötleteim vannak arra mit kéne bevenned?}

    nem azt írtam amire seggségeket körmicélsz, mondd lelkem grizi mit szedsz? nagyon erős lehet,… de rajtad már semmi sem segít, legyen hosszú életed és tuggyál firkálni az felvidámíttya a pillanataimat amikor meglátom hogy megint beborítottad a hejessíráschy hibáidat, közörömre

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 március 23
    2:19 du.

    Bocsánat, azt hittem Warrior Petőfi idézetére reagáltál, mivelhogy eredetileg Neki címezted a nyelvtani kioktatást, én csak lelkes amatőr nyelvőrként belepofáztam! 😀
    (Az a gyanúm, hogy most valamelyikünk eléggé belezavarodott! 😀 Egyébbként az Orsós ugyanúgy nem a valódi nevem, mint ahogy a Te Bendeguzod sem lehet az, ennek ellenére mégis személynevek, amiket erősen illik -nem csak udvariasságból- nagybetűvel kezdeni! 😀 )

  • Lilith

    „…..de aze’ megprobalom….” irtad.

    Hát igy van ez, nagyon nem vagy egyedül ezzel.

    elküldenék egy kis magyarázó rajzot, ha átmegy a Mézgarádión – mert mai világban már MZ/X nem küldözgethet csak ugy direktbe akármit, tudod az ablak mindig betörik….

    Igen ez zene itt feljebb
    A besugókat (téglákat) mindegy milyen fö/al osztályba voltak besorolva, mindegy hova irták jelentéseiket, változatlanul megvetem – ugyhogy az épp megjelent ujabb cikknél biztos ne keresd majd a nevem

    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=994Imagem_do_WhatsApp_de_.jpg

  • Bendegúz
    3.23.2:19

    Marx egyáltalán és sehol nem beszél „pártvezérek” kiváltságos jogairól sőt, az egyedi uralkodókat kimondottan és kizárólag negligálta (volna) minden politikából, mégpedig éppen „a társadalom minden tagjának”(sic) az érdekében.
    Emiatt is a korlátlan egyszemélyi hatalom teljesen idegen a Marxizmustól.

    Az, hogy egyesek történelmileg éretlen(!!!) helyzetekben hivatkoztak Karl Marxra, az épp a marxizmus nagyszerűségéből fakadó visszaélés következménye, amiról nem az elv tehet. Bára konzervatív reakció érthető okokból,előszeretettel hivatkozik ezekre, az amúgy anomáliákra.

    Hisz’az egész ott kezdődik, hogy az általa megalkotott történelmi materializmus már eleve leszámol a rendiség intézményével, amikor hűbériség felszámolását a progresszív polgárság, a buorgies javára, annak érdemeként ismeri el úgyanúgy, mint annak demokratikus parlamentarizmusra törekvését is.
    Ez a történelmi szemlélet több, mint száz évvel a Nagy Francia – polgári – Forradalom után szemben az általad 1 szóval említett forradalmi egzisztencializmus is kizárta a személyi kultusz továbbvitelét a fejlődés általa elképzelt további evolúciója során. Ezt bizonyítja a Párizsi Kommün kollektív közigazgatási gyakorlata is…

    Ergo akik bármi sanda érdektől vezérelve is, a „vezér” elvet beszélik bele a Marxizmusba, azok az általa már rég lejártnak minősített történelmi szisztémával, homokot szórnak a történelmi szükségszerűség olajozott fogaskerekei közé. Így történt ez többekközt Bonaparte megkoronázásával, de Joszif Viszárjonovics Sztálin generalisszimusszá emelésével is… Mindkettő esemény ütközött a nép – a polgárság, illetve a munkás-paraszt – forradalmi tömegek érdekével, de nem utsó’sorban a forradalmi hitével is.

    Igen, ismerem az általam is nagyrabecsült U S A Függetlenségi Nyilatkozatot is, melynek az általad sorolt forradalmi passzusai, sajnos nem kis mértékben maradtak meg a puszta
    deklaráció szintjén, amikor a mindennapi gyakorlatban még ma, 200 év után is a lakosság jelentős része az államhatalom sem hajlandó az afroamerikai polgárok ELZÁLOGOSÍTHATATLAN jogait elismerni. Manapság még mindig apartheid-szerű több,mint hátrányos helyzetben tartják őket, sőt évente több alkalommal részesíti őket a rendőri végső leszámolás legaljasabb, bírói ítélet nélküli módszereiben.

    Ez a mindennapok szegregációja kétségbe vonja az U S A NEMZETI minőségét,mégpedig a Függetlenségi Kiáltvány „NEM NEMZETISÉGEN”, hanem MINDEN EMBERI LÉNY JOGÁNAK BIZTOSÍTÁSÁN nyugvó MASZLAGJÁT ezen EMBERI LÉNYEK rosszabb,mint nemzeti, mégpedig a többi állampolgártól való FAJI, rasszista megkülönböztetésük miatt.

    Utószó: És akkor nem is szólottunk a tőke mindennapi praktikáiról és taktikáiról, a GÉOBÁLIS tőkeexport miatt növekvő NEMZETI munkanélküliségről és az abból fakadó hajléktalanságról, a márcsak a politika szintjein jelentkező fegyver és katonai lobbi NEMZETRE HIVATKOZÓ, azzal TAKARÓZÓ POLITIKAI JÁTSZMÁIRÓL és a statisztikák által évente csak emiatt elhullott többmint 3000 amerikai polgárról,iskolás gyerekekről és bevásárló polgárokról.

  • Bendegúz
    3.23.2:28

    „A GLOBÁLIS kereskedelem a nemzetek egyenlőségén alapszik”- írod.

    Vajon a fillérekért dolgoztatott kulik is ugyanígy érzik???

    Ha most erre azt mondod, hogy de nem kötelező munkát vállalni,

    én azt mondom, hogy az a burmai, maláj, indiai, vagy pakisztáni is tagja egy-egy nemzetnek, amelyek szerinted állítólag egyenlőek a foglalkoztató nemzettel, a gyár tőkés tulajdonosával akkor miért nem fizet a magáéval állítólag vele egyenlő nemzet egyenlő munkás tagjának ugyanannyi Dollárt, mint a saját nemzete munkásának, ugyanazért a munkáért?

    Na, meg amazt, azt a távolkeletit miért foglalkoztatja kétszer annyi munkaidőben, míg a saját nemzetinek mondott munkását fele annyiban?

    Hát persze, hogy azért,mert különben nem érné meg neki a tőkeexport. De akkor ne beszélj egyenlőségről! Hisz’így aztán ez a gyerekmese, „egyenlő nemzetekről” éppoly mitosz beszélni , mint az ő, vagyis a tőkés egyenlősége az otthoni „”nemzettársaival””a saját hazai üzemeiben gyakorolt sosem létezett egyenlőség és összetartozás… ))) 😀 (((

    Annyit azért el kell ismerjek, hogy egyelőre ennek az egyenlőtlenségnek van itt a történelmi ideje, a többi még várat magára.

  • Auróra Boreális

    Voronyezs
    25.3:48

    Marx és Engels a korabeli kapitalizmus politikai gazdaságtanát dolgozta fel a legapróbb részletekig de nem jutott idejük a folytatásra, vagyis a szocializmus, és pláne nem az ún. kommunizmus kidolgozására. Az utópista szocialisták fantázia-kísérletei után Marx különösen idegenkedett valamiféle nem kiérlelt utópia megalkotásától.

    A Kommunista Kiáltvány című pamfletjét is csak a kortárs német munkáspártok „unszolására” írta meg, melynek gunyoros bevezetőjében használja „a kommunizmus” kísértő kísértetét, mely ellen összefogva alkot akcióegységet a reakció amúgy egymással is szemben álló panoptikumba illő serege.

    A kommunizmus szót legközelebb Marx talán a Párizsi Kommün kapcsán használja, de korántsem a szó ma használatos értelmében, hanem csupán példaként állítva a munkásság elé, annak „kommunisztikus” jellegét hangsúlyozva.

    A kommunizmust tehát az utópista szocialisták a XVIII.században alkották meg, melyet a Marx utáni mozgalmak használtak forradalmi buzgalmukban egy kapitalizmust követő igazságos társadalom messianisztikus ígérete gyanánt.

  • Succubus Lilith

    Gabriel, mit szolsz ehhez? Kulonosen a 2. enek…

  • Succubus Lilith

    Voronyezs 2023 március 25 3:05 de.

    Most megneztem, hogy mit irt a Bendeguz testver. Nekem inkabb az vakitja a szememet, hogy:

    „Hiszen az mindenki erdekeit szolgalja, ugy a termelo, mint a fogyasztok erdekeit vilagszerte, nemzeti-hatarok megszuntetesevel!”

    Tehat Bendeguz testver mar az elmebeteget jatszo, de annal sokkal veszelyesebb amerikai gazemberek teljes vilaguralmat szeretne, hogy aztan egy mareknyi aljadek azt csinaljon az emberiseggel, amit eppen aznap jonak lat.

  • Voronyezsk
    2023 március 25
    1:48 de.

    Succubus-t kihagytad,

    mivel tudományos tényeken nem ildomos
    vitázni nem is teszem,

    mert egyetértésemet már kismilliószór leírtam,

    most várom a grizi, a Succubus Lillith és legfőképpen Gábriel kőbaltás kirohanásait; bár az a kis képecske {a linkjében} neki saját magának is ellentmond, bár 100%-kig igaz!