Heisler András: Az Orbán kormány és a mesterségesen alapított zsidó szervezetek

2023 május 8 8:59 de.54 hozzászólás

Amit a chabad lubavicsi identitású EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) tesz a magyarországi ortodoxiával, az a zsidóság ellen elkövetett bűn.

A Magyar Autonom Izraelita Hitközség (MAOIH) bekebelezése a többszáz éves magyar ortodox hagyományok felszámolását jelenti. Az EMIH területfoglaló akciója háborús állapotokat hozott létre: a hagyományos ortodox közösség tagjai 80 évvel a világégést követően szent tekercseiket, a Tóráikat és a szent szövegeket tartalmazó könyveiket próbálják az EMIH rablása elől menekíteni.

Mindeközben az EMIH kíméletlenül, azonnal zárolta a MAOIH számláit, rendőri segédlettel behatolt és fizikailag is elfoglalta a világ ortodox mozgalmaiban emblematikus helyszínnek számító Kazinczy utcai zsinagógát.

Az EMIH által szabálytalanul, vélhetően csalással megválasztott új elnök méltatlan ahhoz, hogy bármilyen zsidó közösség vezetője legyen. Az elmúlt esztendők során gyűlöletkeltésével, aljas indokból elkövetett rágalmazásaival a zsidóságon belül megvetett személlyé vált. Erre a gyalázatos feladatra – nem véletlenül – az EMIH csak ilyen embert találhatott.

A magyar kormány állásfoglalása az új MAOIH képviselet elismerésével minden tisztességes zsidó embert megdöbbentett- pedig ez logikus folytatása az eddigi gyakorlatnak. Az EMIH a NER részeként olyan kiváltságokban és védettségben részesül, ami mára teljesen kontrollnélkülivé tette őket. Az összefonódás egyértelmű. Az EMIH zsidó oldalról mindenhol, mindenben igazolja a kormány bármilyen zsidósággal kapcsolatos cselekedetét. Félrevezeti a világot, ha kell csúsztat, ha kell hazudik, sajtója fake news kampányokat indít a Mazsihisz vezetői ellen.

Az orbáni zéró toleranciának vége. Budaházy már szabad! A kormány mesterségesen alapított zsidó szervezeteket erősít a független Mazsihisz képviselettel szemben.

Zsidó temetők megújítása, zsinagóga rekonstrukciós program, Izrael barátság, emelkedett hangulatú megemlékezések, fizikai biztonság. E díszletek között a magyar zsidóság szétverése, hagyományaink és függetlenségünk megszüntetése zajlik.

Legyen szervilizmus mindenek felett! Ez a kormányzati elvárás a Mazsihisz vasárnap megválasztandó új elnökétől is. Volt már ilyen a történelmünkben. Akkor, a zsidók kemény szavakkal elítélték az életéért küzdő Izraelt. Volt már ilyen, akkor a zsidó tradíciókat a családok életéből kiűzték. A május 14-i Mazsihisz választáson arról fogunk dönteni, akarjuk-e ezt újra.

Ma a zsinagógáinkban félelem uralkodik. Félelem a jövőtől, a teljes bizonytalanságtól. Ha nem leszünk erősek, diaszpóránk lassan széthull és elveszik őseink öröksége. S a gyalázatot követően az EMIH majd magában tombolhat. Ebben azonban tévednek. Mai gyarapodásukkal csak majdani zuhanásuk mélységét növelik. S ha bajban lesznek, ahogy jöttek, úgy fognak innen elmenni és nem hagynak mást csak a rombolást és az űrt.

Nekünk nincs más választásunk, egymás felé fordulva a Mindenhatóhoz kell imádkoznunk. Elmenni zsinagógáinkba és a hétköznapokat meg „lemerülni és kibekkelni” – ahogy egykoron Antall József miniszterelnök mondta. Szomorúak vagyunk!

Heisler András a Mazsihisz elnöke

 

54 hozzászólás

  • Ejnye. Amúgy milyen volt a széderesti vacsora Gyöngyösi Márton (antiszemita nézetű politikus) társaságában a magyar amerikai nagykövetségen?

  • A magyarorszagi zsidosag lenyegeben Neolog-ok voltak.Manapsag inkabb Darwinsitak.
    De javaslom a szerzonek is Debarim 30. reszet!!!!

    Ferenc-Jozsef nemcsak jovahagyta, hanem anyagilag is lehetove tette a Dohany utccai zsinagoga es Zsido-egyetem letrehozasat.

    Annak eredmenyekent tortent hogy nahany magyar-zsido kozossegek meg a „Sabath napjat” is elhagytak a „vasar-nap” ill. a Sol-invictus-t felkarolva.

    De vegre orom olvasni, hogy Magyarorszagon az elhagyatott Israelita temetok es Synagoug-ok helyreallitasa tortenik vegre!!!!
    Barki kezdemnyezese, de az igen tisztesseges tett!!!!!

  • Miklós bá'

    warrior! (2023 május 8 10:40 de.)

    Budaházy szabad.
    A fasizmus, a nácizmus kis hazánkban kegyelmet kapott.
    A világ meg hallgat, mint a múlt század harmincas éveiben …

    A borzalom: vannak, akik tapsolnak, nyavalyognak, apró, szövegösszefüggéseikből kiragadott foszlányokba kötnek bele …

    Anyósom évtizedek múlva is elborzadva mesélte, hogyan indult a vonat annak idején Bajáról Auschwitzba… és Budaházy kegyelmet kapott 2023-ban Magyarországon.

    Mi van itt?

  • Orsós Elemér

    warrior
    2023 május 8
    10:40 de.

    Már Gyöngyösi első nyílvános szereplése is azt a gyanut keltette bennem, hogy agent provocateur lehet, de hogy kié, azt még ezidáig nem sikerült megfejtenem!

  • Succubus Lilith

    Nos hat… mint most mar kivulallo, hadd tegyem hozza, hogy itt mindenkinek van valami igaza.

    No es Budahazyt idekeverni ovon aluli utes, semmi koze hozza. Se annak, hogy Gyongyosi elvtarssal egyutt unnepeltek egyesek a Peszach-ot az amerikai nagykovetsegen.

    Amikor par napja olvastam errol eloszor, azt valaszoltam a beszelgeto listamon, hogy „Nacsak, a Chabad a bekekebelzi az egesz „magyar” ortodoxiat?”
    Ez szerintem sem jo, vagy helyes. A Chabad nem az egesz ortodoxia, es barki is van emogott a magyar kormanybol nyilvanvaloan nem tudja mit csinal.

    Ugyanakkor be kell valljam, hogy nem tudom mi tortent zsido vonalon Magyarorszagon az utobbi 32 evben, de annyi szent, hogy amikor en eljottem Magyarorszagrol nem volt egy ortodox zsinagoga sem.
    A Mazsihisz-nek pedig elegge szegyenletes multja van a kommunista idokbol, tehat eppen nekik kene a legkevesbe jajgatni, foleg, hogy talan egy ortodox zsido sincs koztuk.

    Amugy gratulalnom kell, vegre egy ertelmes cikk is megjelent a KMH-n

  • Miklós bá’
    2023 május 8
    1:30 du.

    Egyetlen kommunista mufti se lett elítélve, felakasztva, bebörtönözve – zömük mára ágyban párnák közt halt. Lelkes kommunista, Thürmer Gyula, ellenben pártjával együtt ma is él és virul.

    Ám de, se fasiszta, se náci, se nyilaspárt működése nem engedélyezett Magyarországon. Ilyenek nem is működnek.

    Légy szíves ne vezesd félre a külföldi olvasókat. Még akkor se, ha akadnak ilyen Budaházy és Gyöngyösi-félék is. Politikai véleményük lehet, de a felsorolt izmusokban nem alakíthatnak pártot.

    Ugye milyen érdekes? Thürmer Gyula még a választásokon is indulhatott. Pedig anno az MSZMP-t vitte tovább más név alatt, ma éppen a Magyar Munkáspártban.

  • warrior
    2023 május 9
    5:24 de.

    Fujj te !
    Náci sőpredék.

  • Geyza

    05.09.8:29 W. ugyanaz a . k ö b ö n !!! vvvv 🙁 vvvv

  • Jichak Perlmutter

    Szubkubbus Lillittt

    Amúgy, mint olvashattad is, Heisler András Úr a MAZSIHISZ elnöke.
    A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége bárhogy is volt korábban az elmúlt harminc évben – Heisler alatt is – kemény kitartással képviselte a magyarországi zsidóság elemi érdekeit is olyan össztűzben, amit a magyar nacionalista kormány (Orbanisztán) minden erejével a Mazsihiszre zúdított.

    Ti. Orbán már az első regnálása alatt megvetette a lábát nemcsak az emlékezéspolitikán, de a Horthy restauráció minden megragadható kapaszkodójára is mentőövet vetett… S mivel „a zsidók” általában e témákban kevésbé álltak kötélnek, a Vezér az oszd meg és uralkodj római elvéhez nyúlva vette maga mellé Köves Slómót, aki végsősoron önként állt az ő szolgálatába, hogy a maga személyes egzisztenciája érdekében, akár a MAZSIHISZ kárára, de ő a NER-ben nyerhessen majd üdvösséget…
    Köves összeszűrve a levet a külföldi Chabad Lubavicsivel ajánlotta fel szolgálatait az Orbanisztán I. uralmi korszakának, ahol nemcsak rasszizmus, de a szélsőjobboldali és volt Horthy világ adott egymásnak randevút.

    Első feltűnő hűbéri ajándéka amagyar hadsereg országos tábori főrabbija cím, katonai ranggal és vele járó magas zsolddal egyetemben. Majd a második – bár vallásinak tűnő – fejedelmi jutalom az óbudai műemlék zsinagóga volt, amelyhez legalább a látszat kedvéért létre kellett hozni egy új hitközséget, amit elnevezetek Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek, EMIH-nek, ahol ez az „egységes” szó nyelvileg sem stimmel, hisz értelmetlen blöff, bár az résztvevők egységét igyekszik bemesélni az első szemlélőnek, miközben az igazi egységet a . v á l a s z t o t t . és tagszervezetekből álló MAZSIHISZ képviseli és látja el, melynek csak az . e g y i k . t a g s z e r v e z e t e . az Emih.

    A Mazsihisz elnökségért már többször, sikertelenül indult Köves is – nem vélasztották meg.

    Röviden; e témába vág még a Sorsok Háza projekt is, amelyet az Orbán-kormány indított aképpen, hogy csak a MAZSIHISZT hagyta ki a témájában oly fontos, Holokauszt projektből, úgy hogy Schmidt Mária jobboldali Terrorházas-nőszemélyt bízta meg a koncepció és az egész program lebonyolítáésával.

    Azon túl hogy őket szándékosan kihagyták, a MAZSIHISZ magát a koncepciót, sőt a vezetőség az elnevezést is kifogásolta, minthogy pl. a Magyar Holokauszt . n e m . hol-mi . s o r s . keze által, de méginkább az emberi gonoszság s benne a . m a g y a r . j o b b o l d a l . a k t í v . közreműködése révén bonyolódott le… Ennek a hamis programnak az összeállításában is oroszlánrész jutott Kövesnek, akinek meggyőződése, hogy a zsidóság holokauszt általi megélése már rég lejárt szempont, helyette táncolni és énekelni kell… A sorsok házát még azzal fejelte meg a botcsinálta, jobboldali szervezőbizottság, hogy magát a kiállítást az elhurcolt 200-ezer gyerekeknek szentelték volna, kihagyva belőle a mintegy 300-ezer többi, tehát felnőtt zsidó áldozat emlékét…

    A MAZSIHISZ ma Heisler Úrral az élén joggal és erkölcsileg is a magyar zsidóság egyetlen méltó képviselője. Katasztrófa lenne a leváltása…

  • Jichak Perlmutter

    Post scriptum

    Köves az I.Orbán-kormány idején tartott népszámlálás idején az kormány nomására minden fórumon és médiában amellett agitált, hogy a zsidóság vallja magát nemzetiségnek, mely borzalmas fantazmagória szinte előre vetíthetné, egy újabb sárgacsillagos holokauszt rémképét.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Subbus lilit 9.12:24 Mindentudó!

    Szégyellnivalója csak a horthysta jobboldalnak van, akik Magyarországot csekély 25 évük alatt oda juttatták, hogy idejük végére 500.000 Auschwitz-ban, a másik 500.000 pedig a frontokon illetve a romok alatt végezte… Itt és most már a más népeknek okozott hullahegyeket nem is említve.

    Lehet, hogy talán összetévesztetted az Eichmann által az I.napon kijelölt, és a Horthy éra alatt kényszerített ún. Zsidótanáccsal akik fizikai és pszichés kényszer alatt zsidók címeit szolgáltatták ki, a deportáció magyar és német hivatalainak. Ennek az ún. Zsidó tanácsnak semmi köze a MAZSIHISZ-hez! Az a korszak lezártnak tekintendő onnan, hogy a szovjet tankok – hál’istennek – ledöntötték a budapoesti gettó téglafalait. Erre emléktábla emlékeztet a nagy-zsinagóga Wesselényi utcai Hősök Kertje nevű tömegsír falán.

  • Miklósbá’

    Mi van itt? kérdezed.

    Válasz:

    ORBANIZMUS = FASIZMUS

  • szatmári
    2023 május 10
    7:07 de.

    Te sem vagy egy matyóhímzés

  • Jichak Perlmutter
    2023 május 10
    9:14 de.

    Köves úr a fajtánk árulója

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2023 május 10
    9:56 de.

    Majd jön Budaházy és leveri azt a táblát

  • Succubus Lilith

    Jichak Perlmutter 2023 május 10 9:02 de.

    Koszi a leirast.
    Ez a „magyar jobboldal” ugy tunik ossze akarja mosni a Horthy korszakot a mai rendszerrel.

    .
    „tisztelthölgyeimésuraim” 2023 május 10 9:56 de

    Erdekes, hogy megertest tanusitasz a Zsidotanaccsal, de azt mar nem tudod megerteni, hogy Horthy-eknak is alaposan fel lett adva a lecke azzal, hogy a Fenyesseges Nyugat penzelte es kelet fele iranyitotta Hitlert es a Magyarorszag korul levo, teruletre ehes orszagok vezetoit.

  • SuccubusL.
    05.9.12:24

    Azt írod, hogy
    „…Bárki is van emögött a magyar kormányból, nyilvánvalóan nem tudja, mit csinál.”

    Ez jószándékú, bár sajnálatos tévedés a részedről, egy „ártatlan Orbán-kormányt” feltételezni.

    Orbán ugyanis első hatalmi pillanatától, már 1998-ban fejébe vette a magyar zsidóság . m e g r e g u l á z á s á t . amódon, hogy a Mazsihiszt is . b e s o r o l j a . a saját – neki gazsuláló – Horthy-restauráló korporációi közé, amibe bár rögtön beletörött a bicskája, ő rögtön az ősi római, oszd meg és uralkodj módszeréhez folyamodva, valahonnan előkapott egy eredetileg nem is ortodox karrieristát, Köves Slómó (alias: K. Máté) személyében, aki felajánlotta anti-mazsihiszos szolgálatait.

    Először is az oroszországi Chabad Lubavics valami személyes ismeretsége révén tőkére szert tévén megalakította az Emihet, ahol először a Mazsihisz tagszervezeteként többször is sikertelenül aspirált annak elnökségre, majd kilépve belőle ortodoxnak kiáltva ki magukat, vad propagandába kezdett a magyar zsidóság választott (neológ) szervezete ellen. Ma is ezt a propagandát folytatja.

    A cél érdekében Orbán őt különféle elismerésben, címekben, magas állásokban és ajándékokban részesítette, amelyben a legkiemelkedőbb az óbudai klasszicista zsinagóga volt.
    Akkor most képzelj el egy szakállas Geréb Dezsőt, akit két irányból is pénzzel és propagandával töm a hatalom és a Chabad.
    `

    Rosszul emlékszel akkor, amikor állítod, hogy „annyi szent, hogy mikor eljöttem nem volt egy ortodox zsinagóga sem Magyarországon”, mert a Rumbah Sebestyén-utcai Zsinagóga a holokausztot véletlen túlélt ortodox zsidó közösség zsinagógája volt, amely még a rendszerváltás után is – amíg tehette – igenis a Mazsihiszen belül elismert hitközségként működött…

    sólem aléhem!
    havasi kürt

  • Succubus Lilith

    havasi kürt 2023 május 11 7:28 de.

    „Orbán ugyanis első hatalmi pillanatától, már 1998-ban fejébe vette a magyar zsidóság . m e g r e g u l á z á s á t . …”

    Utanaolvastam egy kicsit ennek a fiunak most. O kisertetiesen hasonlit a joval fiatalabb enemhez, de ez nem jelent sokat.

    A wikipediat gondolom nem tartod elfogultnak, mert en igen. Foleg amikor a politikailag eppen korrekt dolgokrol es kulonfele amerikai hazugsagokrol van szo. De meg igy is valahogy egesz mast irnak ok rola, mint te:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Slom%C3%B3_K%C3%B6ves

    Nem lehet, hogy csak azert gyulolod, mert vallasos es a Fidesszel jo kapcsolatot apol?

  • A magyar kultúra történetében, építészetben, szobrászatban, festészetben hallatlanul nagy szerepe volt/van a magyar zsidóságnak. Sorolhatnánk világhírü közgazdászokat, tudományos kutatókat, mérnököket, pénzembereket, iparosokat, feltalálókat és több tucatnyi Nobel díjasokat. Véleményem szerint Magyarország zsidósága a legkimagaslóbb egyének és a legértékesebb állampolgárai közé tartoznak és mindég is tartoztak a Magyar társadalomban – a zsidó íróink, költőink, művészeink, színészeink, filmes és színházi szakembereink – Magyar zsidó honfitársaink – nevük öröktől fogva be volt és be van mélyen vésve kultúránk történetébe !

    Sajnos még ma is látjuk, hogy a tehetségtelen, alacsony inteligenciával rendelkező, ‘mélymagyar keresztény‘ genyóembereket, kik úton-útfélen kifröccsentik, beteg fajgyűlölettel dúsított, sötét fasiszta magyarkodásukkal, a kisebbségi érzesüket a zsidó honfitársainkkal szemben. Ezek az iskolázatlan gazemberek mindenhol, mint pl. itt a KMH-on, egymás megfertőzése útján szaporodnak ! Kérdések: Miért kell gyűlölni a tehetősebbet, a tehetségesebbet, az okosabbat, ügyesebbet, szorgalmasabbat ? Miért kell még ma is agresszív nacionalista uszításokkal a gyermekeink, unokáink, a magyar fiatalság, nemzetünk szívét-lelkét megmérgezni ? Kevés aljasabb dolgot ismerek a világon, mint a lélekmérgezést !
    A ‘’keresztény’’ magyar társadalom egy aljas, megbocsáthatatlan bűnt követett el a zsidó honfitársai ellen. Magyarok, magyarok ellen ! Egy óriási, lemoshatatlan szégyenbélyeg lett rápecsételve hazánkra örökre – a 1944/45-ös, szégyenletes cselekedeteinkért ! A világ szégyene vagyunk!

    Bárcsak a jó Isten áldaná meg Magyarországot és még adna sokkal többet ezekből a művelt, szorgalmas, becsületes, gazdag optimizmussal megáldott, remek humorú, aranyos emberekből hazánknak !

  • Jichak Perlmutter

    Succubus Lilith
    2023.V.10. 10:15

    Ne gyanakodj, hisz így igaz. Nem kell összemosni, mert ez van:

    Mert ha csak a Steindl Imre projektet vesszük alapul, már abből is kitűnik a Horthy-restaurációnak nemcsak a szándéka. de a gyakorlati megvalósítása is.

    Persze apróbb lépésekkel teszi, mint ahogy Horthy fővezér(lényegében Führer) szélsőjobboldali hazaárulását és ellenforradalomnak nevezett fehérterrorját 1919-ben „nyélbe ütötte”,ami kül és belpolitikai terepen is túl feltűnőnek, ill, nyilvánvalónak bizonyult…

    Az orbáni ellenforradalom (1998-tól napjainkig) pedig arra alapoz, hogy ” végsősoron az idő nekem [ti: neki] dolgozik”, s ha ügyesen ,játszanak a betűkkel és szavakkal,akár 40 évre is övék a hatalom…

    Szóval a Steindl pgrm. gyakorlatilag azzal kezdődött, hogy az első köztársasági elnökünk Károlyi Mihály művészileg is értékes bronz emlékművét egyetlen éjszaka során – a főváros engedélye nélkül – szó szerint a földbe döngölte, ill. eltüntette, majd jött a tartalmában igaz és mellékalakjaiban is sokatmondó Kossuth-szobor-együttes szintén éjjeli lebontása és szétverése stb.stb. Egyszóval az egész Kossuth-tér arculatának a Horthy érában betöltött hamis , „díszmagyar” országképhez igazítása annak . e l h i t e t é s e . végett, hogy Pl. a holokauszt és a háborúba lépés sem a 25 éves Horthysta állameszmény politikai terméke sőt, gaztette, hanem a velünk szövetséges Németország úgymond „megszállás” diktátumának a hozadéka lett volna.

    Orbán, ha nyíltan egyelőre még nem is védi Horthyt, azonban a nácikkal nyíltan kokettálva szélsőséges utalásokat tesz a Horthy-éra irredenta követeléseire, ilyen és hasonló szimbolikus formaságaira hazug mód’, úgy beállítva magát, magukat mintha „48” örökösei ők és az annak épp’ ellentmondó kacagányos és darutollas Horthy-világ lett volna…

    – Sötét világ ez a jobboldali Orbanisztán is.

    A magyar jobboldal történelemhamisító gyakorlata során viszont, hallgat az 1941-es Kamanyec-Podolszki 20-ezres előholokausztról, valamint az egész véres negyedszázadról, a Donkanyarba lépésünkről,stb., mindarról ami ehhez a tragédiához vezetett, amit úgy hívunk, hogy Horthyzmus…

    És akkor „a mai jobboldal” – valójában a Horthysta kontinuitás – már ott tart, hogy az echte Fid SS Kövér László házelnök engedélyével már Horthy szobrok is találhatók a parlamentben is !!!

    Ilyen előzmények után, arról már nem is beszélve, hogy . e z e k . a magyar állam hivatalos nevéből már a Köztársaság államformát is kitörölték, ami legalább addig szolgálta a minimális társadalmi konszenzust.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Szubkubus
    10.10:15/2

    Megértést? Csak annyiban, amennyiben az elmúlt 25 év fasiszta ideológiai és a Horthysta zsidótörvények pszichés nyomása minden fenyegetett(!)emberre mérhetetlen nyomással nehezedett rá.

    Mégpedig nemcsak az egzisztenciájukat, a vagyonukat, de addigra ugyanezek a tényezők már a családjuk és a önmaguk puszta létét is a megsemmisülés(!) borzalma fenyegette.

    Az ún. Auscwitzi jegyzőkönyv csak 44 áprilisában érkezett Magyarországra ezért mire az Endlösung valódi jelentése a tudatukig eljuthatott, addigra magyar zsidókkal telt MÁV vonatok sokasága teljes gőzzel és odaadással szállította a „gyehenna tüzére”…

    Nem akarok elvtelen kollaboránsokat védelmembe venni, de hogy az a néhány hónap ritka, kevés lehetőséget biztosított a magasabb erkölcsiség, az igazi testvéri szolidaritás érvényre juttatásához, hogy valakik még az alatt megérezzék a végveszélyt is az biztos.

    Nemúgy magyar hatóságok, és a személyi állomány amelyek a szállításokat és vagon biztosítást példás gyorsasággal, (SIC Eichmann) hajtották végre az utolsó deportáltig…

    Nem az ún. zsidó tanácsok, de nem is a joggal sokat szidott KZ tábori, ún. kápók, hanem majd’egy éven át már a magyar nép fürdött ártatlan deportált polgártásainak a – fejenként 100 liter – vérében… 🙁

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Utóirat: 12.5:30-hoz

    Tiszta szívemből megvetem viszont azt a zsidó gyárost -és bankárt- aki Horthyt haláláig támogatta, ill. eltartotta Portugáliában, bár osztályhelyzeténél fogva megmagyarázható, hogy „hitsorsosai” [a hit talán igaz, de a sorsos ???] tömeggyilkosát szponzorálta. Nyilván az amúgy echte antiszemita[SIC] Horthy neki külön tett engedményei fejében, hálából – egy életen át.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Utóirat II.

    Azthiszem, hogy a szponzor báró Chorin (???) a nevezetes „Kasztner vonat” egyik jeles utasa volt…

  • Succubus

    A mai magyar jobboldalra jellemző Orbán iménti (tegnapi) kijelentése: H i t l e r r ő l, aki Napoleon mellett
    „mint . n a g y . á l m o d o z ó” 😀 egységes Európáról álmodozott”.

    Állati!!!!!!!!!! Nem ?

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Geyza
    10.6:45

    Ezt, a szovjet felszabadítást megörökítő, eredeti táblát a rendszerváltás megszületése egy sötét éjjelen, már 1990-ben nácik törték ripityára, illetve verték le a zsinagóga faláról.
    Barátom, aki akkor lett vállalkozó, hallván a rossz hírt, azonnal fölhívta Zoltai Gusztáv akkori MAZSIHISZ-elnököt, hogy küldje hozzá az általuk kijelölt sírköves kivitelezőt és ő állni fog egy méreteiben, formájában és színében azonos, fehér márványtábla fölszerelését a „Hősök Kertje” utcai frontjára.
    Tehát már, ez a meglévő mai márványlap is 33éves másolat. 🙁

    Egyébként az a hely volt a „Nagybudapesti Gettó” bejárata.

  • MI AZ HOGY „MESTERSEGESEN ALAPITOTT SZERVEZET…”?????

    LETEZNE VALAHOL IS VALAMI „SZERVEZET” amely nem mestersegesen lett volna alapitva valaki vagy valakik altal?????

    Talan a csipkerozsa-bokorbol eredo szervezet letezne barhol is????

    De a lenyeg, s amit az iittenniek keptelenek felfogni ,hogy az ma mar letzheto meg magyaroszagon is!!!!!

    Az am az oriasi elohaladas!!!!!!!!!

    S ha letezheto lett volna az 1920-40-es evekben talan mind azok az aldozatok nem tortentek vOlna amit THU fenti soraban kozolt?

    Na de az am igazan rendkivulli eset ma MagyarorszaGON, HISZEN mind AZ ITTENI PUFALYKAS HOZZASZOLLOK REMESEN ELLENZIK ES GYULOLIK MINDEN EMBERILENY ELZALOGOSITHATALAN JOGAIT ES LEHETOSEGEIT.

  • Sucubbus és Jitzhak !

    Nagyjából így néz ki az Ún.Sorsok Háza Ügy, azonban hozzá tartozik a témába vágó – Terrorháza névre hallgató, Orbánék első szorgalmi játéka az egykor Hűségháza nyilasközpont, később az ÁVO székházban Orbán és Scmidt M.által koncepcionált és berendezett, ideológiájában aránytalan és mesterkélt „múzeumi” program, amelynek 90%-át az ÁVO (ÁVH), és csak 10%-át teszi ki a jobboldali terror, benne a holokauszttal.

    Az pedig köztudott, hogy ez az arány éppen fordítva működött különösen, ha összehasonlítjuk a 25-26 év Horthy korszakot a Rákosi korszak 5 éves időtartamával…- nem is szólva az áldozatok 1-milliós, illetve talán néhány-ezres számarányáról – lévén szó „múzeumról” történelemhamisítás, ezt fordítva interpretálni…

    A lényeg, hogy ezt az ízléstelen és szándékos arányeltolást ellensúlyozandó egy kihalt mellékutcai zsinagógában összedobtak egy ahhoz képest apró úngynevezett Holokauszt Központnak titulált kiállítás-félét, amelyet csak az lát, akit oda visznek. Az pedig jóval ritkább eset, mint a kormány által a Terrorházába utaztatott vidéki tömeg…

    A Terrorháza hatalmas épülete viszont, vad dekorációjával – szemben Páva-utcai sikátorba zárt (szinte láthatatlan) eldugott, mini Holokauszt-Központjával, minden budapesten arra közlekedő számára szembetűnő látvány a főváros legfrekventáltabb helyén az Andrássy út 60-as három-emeletes monstrumában. Különös tekintettel, a buszokon szervezetten oda transzferált erőltetett turista és diák nézőseregre.

    Ezt a szándékolt és mérhetetlen a r á n y t a l a n s á g o t
    nemcsak a MAZSIHISZ kifogásol(t)a, de jóérzésű külföldi látogatók is szóvá tették. És, hamár külföld, akkor Orbanisztán fokozottan ügyel(t) a renoméra.

    Ezért agyalták ki a Sorsok Háza koncepciót egy, a centrumtól jóval kíjebb eső, az egykori Józsefvárosi pályaudvar* állomásépületeibe tervezve, csak éppen a koncepcióból a MAZSIHISZ-t szánt szándékkal kifelejtve ahol nemcsak a jelentéktelen helyszín, a periférikus elhelyezés, de a „kegyetlen sorsra” utaló álszent névválasztás, de a kivégzett magyar zsidóság négygyötödét kirekesztő >az elhurcolt gyermekek jegyében< deklarált szlogen, illetve kiállítói koncepció is súlyos kifogás tárgyát képezi.
    `

    * A Józsefvárosi Pályaudvar volt évekig a budapesti zsidó munkaszolgálatos férfiak indítóhelye, saját ruhájukban. Erre mondta Orbán történelmi főtanácsadója Schmidt Mária terrorháza-parancsnok a rájuk jellemző náci cinizmussal, hogy a MUSZ-osok jobb helyzetben voltak a frontharcos katonáknál.

  • hexadodekaéder

    BENDEGUZ
    5.12.12:33

    Kérdezed „mi az, hogy mesterségesen alapított szervezet”.

    Lehet, hogy HEISLER elnök úr ez esetben nem volt eléggé szabatos, de itt Pesten mi félszavakból is értjük egymást. Nade, valószínűleg olyan, botcsinálta hitközséget értett ez alatt, amely nem alulról jött indítékból jött indítékból, hanem felülről, a kormánypolitika, vagyis a N E R* nyomására, kollaboránsok hathatós közreműködésével, puccsal hoztak létre.

    Rádióhírek és a helyi ortodox (MAOIH) hitközség rabbija szerint a Kazinczy utcai zsinagógában „szabályos” p u c c s o t hajtottak végre többekközt úgy, hogy pl. lelakatolták a Mazsihisz-tag hitközség ortodox zsinagógáját és oda bezárkózva kikiáltották azt a sajátjuknak… Stb.

    Bendegúz a pálya széléről auslenderként könnyen üvöltözöl befelé nem tudva, hogy a Hitközség alapítást Magyarországon belül külön rendeletek, részletesen szabályozzák.

    Másfelől Bendegáz!
    Ez az aljas „PUFAJKÁS” dumád, a többi szitokszóhoz hasonlóan, nem illik bele a Kanadai Magyar Hírlap illemkódexébe se. Minthogy tudtommal itt eddig a te fejedhez se vágta még senki, hogy te egy NYILAS pribék lennél, pedig nem kevés megnyilvánulásod utal erre az egykori Dunaparti státuszodra 🙁
    `

    * N E R: Orbanisztán avagy „Nemzetiegyüttműködésrendszere”, úgy mint a Hitlerei „Volksgemeinschaft”-ja…

  • warrior! (2023 május 9 5:24 de.)

    Ha nem veszed észre egy ország fasizálódását, arról én nem
    tehetek. Megismétlem: „A borzalom: vannak, akik tapsolnak,
    nyavalyognak, apró, szövegösszefüggéseikből kiragadott
    foszlányokba kötnek bele …” )2023 május 8 1:30 du.) –

    Egyébként: A Führer sem gázkamrákkal kezdte …; a Duce is
    közmunkát szervezett a mocsarak lecsapolására …; a Gulággal
    relativizálni az ipari méretű emberirtást szerintem mégsem
    megy! Vagy igen?

  • Jas Abba
    14. 12:33

    A”MEGBUKOTT”: nem pontos! Csak lejárt a mandátuma.

    KÁR, hogy ezt a csúsztatást az Index című – a ballibtől . e l o r r o z o t t – NER-lapból vetted.
    Ti. Orbán, mint minden médiára, erre a sajtótermékre is – szokásos gazdasági, akár állami tőkeerő trükkel is – már 3 éve rátette azt a mocskos mancsát.

    KÉT LEGYET EGY CSAPÁSRA, azaz
    – Egy hírmagazinra…
    – A népszerű bal-liberális hírforrás ellopása és felhasználása úgy és aképp, hogy azt az addigi olvasók egy része ma is azt hiszi, hogy megbízható, baloldali sajtótermék. „Kakukkmadár mimikri”, amely úgy működik, mintha minden (az arculat, az embléma, a tördelés, stb.) a régiben menne…
    – Eltorzított tartalommal.

    HOLOTT, az addigi szerkesztőség minden tagja otthagyta, kilépett az Indextől és megalapították a TELEX című (teleex hu.), a régi filozófián alapuló net-magazinjukat.

    Konklúzió: az
    o l i g a r c h i k u s . m o n o p o l k a p i t a l i z m u s tőketankja bármit felfal, ami csupán látszatra is útjában van…

  • lassan mindenki megbolondul——–https://nepszava.us/a-mazsihisz-elesett-az-uj-elnok-leningradban-vegzett-katona-aki-a-ner-t-szolgalta/

  • Miklós bá’
    2023 május 14
    10:21 de.

    Hitbeli túltengésben szenvedsz.

    „Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.” – az Alaptörvény szövegéből idézve.

    Magyarország nem fasizálódik, de akadnak hitükben és véleményükben szélsőséges nézetűek. Magyarországon ma nem folyik emberirtás.

    De véleményed elfér a csekély számú szélsőségesek között.

  • NA MIERT NEM AZ ELZALOGOSITHATLAN VALLAS SZABADSAGOT OHAJTANATOK kovetelni es valossagga valni?

    EGYSZERUBBEN ; EL A MOCSKOS KEZEITEKKEL MIDEN VALLSAOKTOL!!!!!

    BIOZOPNYaRA MERT VEREteKBE VETEK A MOSZKVAI AGITATOROK REGEN MINDENKI KEGYETLEN KORLATOZASAT ES ALPVETO JPOGAIKNAK A TIPRasat.

    Na azt probalnatok tagadni !

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2023 május 12
    11:12 de.

    Igen !
    A bajok ott kezdődtek hogy a büdös „bőrhajúakat” nem náciknak hanem „nemzeti érzelmű radikális fiataloknak” aposztrofálták.

    Ezért tartunk most itt.

  • JasAbba
    15.12:10

    Köszönetem azért, hogy [linkben] hívtad fel a figyelmünket a NÉPSZAVA hu. >Mazsihisz-puccsról . t á j é k o z t a t ó< rövid, de rendkívül szellemes cikkére.

    Sajnos a régi közmondás jött be: Zsák a foltját megtalálja.

    Üdvözlettel:DonGolo
    `

    UI.
    Szomorú,hogy mennyire,de mennyire igaz "havasikürt"05.14.7:28-as helyzetjelentése 🙁 …

  • Mr.Cristopher Adam
    t,igazgató
    főszerkesztő

    Megoldható e, a (Jas Abba-link) NÉPSZAVA CIKK ÁTVÉTELE, ill. LEKÖZLÉSE a KMH-n ? Csak, hogy kerek és komplett legyen az olvasók információja…

    Üdv. szatmári

  • Bendegúz
    151253

    „Moszkvai gazdáitokat” nyilván Orbanisztán-állam NER-es Leningrádban tanult új Mazsihisz elnök kiválasztását gondolod.

  • Bendegúz

    Összekeverted; ” EL A TE MOCSKOS KEZEDDEL ETTŐL A VALLÁSTÓL !!! „

  • BrunszvikTeri

    Bendegúz

    AAzt kiáltod, hogy „minden ember elzálogosíthatatlan joga”, elharapod a mondat végét azt, hogy melyik jogát érted ez alatt.

    Tudniillik nem mindegy, hogy Köves Máté EMIH hadsereg tábori főrabbijának a hitközség-bekebelezési, vagy a Orbán, mint teljhatalommal rendelkező magánember(?) zsidó-hitközségeket alapító, illetve szétverési jogát tekinted istentől eredeztetett emberi jogának ?
    *
    Amúgy,ami Orbanisztán „elzálogosíthatatlan joga” lenne vallási kérdésekben az csupán egy „SZEKULARIZÁLT ÁLLAM” azon korlátját jelenti, hogy nem üti bele az orrát vallási kérdésekbe, pláne nem hitközségek viselt dolgaiba azon az alapon se, hogy „az rendeli a zenét, aki a zenészt fizeti”, mint azt a jobboldal gyakran hangoztatja, hisz a tolvajkormány mégcsak nem is a saját pénzéből, hanem az adófizetők pénzével oly „nagyvonalú”…

  • warrior!

    De most tényleg: a disznóólból kirugdalt kultúrájú falusi kocsmavitéz által a csatornából ránk öntött szennylével érvelsz? Esetleg nézz utána a Duce imperátorkodásának (történelem)! Tanulságos. Méghogy én vagyok a szélsőséges?! Mert nem fogadom el a szélsőséget? Menjél már …!

    De hogy örüljél: két, számomra igen kedves képet soha nem felejtek el. Az egyik a fejjel lefelé lógó Duce, a másik a „Kárpátok Géniusza” a fal előtt. Mert van remény …; édesanyám mondta mindig a nyolcvanas években: „még Róma sem tartott örökké”.

  • HEXA;

    Soraidbol kibijt a tgadhatazlan valosag es az aljassag!!!!

    Mint irtad; ‘magyarorszagon a hitkozossegeket szbalyozza es korlatozza az allamdiktatura’.

    Az am, igazan szegyenletes, europaban a XXI. szazadban az tortenheto.

    Hat nhol a vallaszsabadsag, sot minden mas elzalogosithatalan emberi jogok??????

    Miert nem azonnal kezditek naponta kovetelni minden kepviselotoktol, Orbantol, napi-heti lapokban es szervezkedni vegre letrehozni meg ottan is az alapveto emberi jogok lehetoseget?

    Na arra miert nem reagalnatok????

    Talan tul lustak vagytok meg sajat jogaitokert is valamit tenni?

    Alapjaban az leheto am meg ottan is, senki nem tagadhatja azt meg.
    Kezd azt azonnal, ha a diktatura nem tetszene!!!!!

    Ne csak sirankozz, hanem cselekedj!!!!!!!

  • CUKIHARA;

    NEM!!!!

    Hanem elavult ostobasagaitokat, lustak vagytok meg a leg-alapvetobb dolgokert is felszollalni, cselekedni, kovetelni.

    Azt az alapveto beleilleszkedo aljassagot Adolftol, Matyitol, stbk.-tol tanultatok.

    S nem vagytok hajlandok gondolkodni a sajat lehetosgeiektek alapjan valamit tenni a sajat erdekeitekben.

    Szegyenletes !!!!!!

  • BRUNSWIK TERRY;

    Minden letezo jogokat amit a US Constitution es a Bill of Right biztosit, talan tudnal tobb emberi jogot emliteni is????

    Kattinhato az magyarnyrluen is. Javaslom!!!!

    LILITH;
    Nem ‘negy evenkent” hanem minden ev November elso keddjen a donto szavazatok.
    S minden ev Augustus, Szeptember es Oktober elso keddjen az u.n. elozetes valsztasok, amiken a szvazok lecsokkentik a versenyzok szmait , ugy hogy Novem,berben csak a vegzok sorasi letzik.

    De kozoltem nehenya itteni szavazo lapomat, mutatani az ottani olvasok szamara tisztan latni hogy az hogyan megy.
    Nem csatolva, hanem adatait magyarul lenyegeben mutatav, hogy MINDEN leheto poziciokkat a szavazo lakossasg nevszerint, egyenileg valasztja.
    Birakat, a legfelsobb birosag tagjaitol, a jarasi, felebbezesi birosagok, sheriffek, iskola bizotsag , kozmuvek, tervezesi biozotsag tagjait mindenutt.

    S az alkotmanyos modositasokat, minden mas kozossegi hatarozatokat a szavazo lakosssag korlatlan dontese alapjan tortenik, mindeg es minden alanyon.

    Talan azt meg LILTH is kepes lett volna felfogni?

    Na de ha az serto lehettett volna a korlatlan demokraciat gyuloloknek hat elvezzetek annak hianyat orokke!

    Az elobbi allitasopn az egyik hozzaszollo alatal, hogy a US hadihajok az atlantic ocean-kozepen uzemenyaggal elattak a nazi tengerlatjarokat, az a leheto leh aljasabb allitas volt!!!!

    A teny, hogy a harc az Atlantic-ert volt a leg-veresbb es hosszab haboru, 1939-45.

    Hitler tengerlattjaroi b lokadoltak Angliat 1939-tol.
    Anglia mindenben behozatalra szorult sziget-orszag.

    S 1941-tol a US kereskedelmi hajok Moszkvat is elletakk minden szukseges dolgokkal.

    Egy teljes olajfinomiot, 4.5 miilo tonna elelmiszert, 1.7 millio tonna gyapot/textile. 400,000 jarmuvet, 15,000 repulot, 18,000 traktort, 15 millio par katona csizmat, fegyverket es loszeret millio tonna szmban.

    Mind az 3,500 US kereskedelmi szallito hajot sulyesztett a tenger kozepen Donitz U boatjai, ahol sem a US, sem az angol legvedelem keptelen volt mukodni.
    175 Us hadi hajot, 36,200 US hadtengeresz es 36,000 kereskedelmi hajosok vesztette eletuket Anglianak es Szovietnek szallitani minden szukseges hadi es polgari elletarnak szukseges anyagot.

    De sikeresen elpusztitott 783 nazi tengeralatjarot, 47 nazi hadi-hajot, 30,000 nazi tengereszt.

    Mindazok aldozatait gyalaztatok am, ami lehetove tette szamotokra a Moszkvaiak imadasa es mind a mai atkozasatok.

  • Még valami!

    A fasizmusnak nem szükségszerű velejárója a gázkamra. (Gyilkolni szóval is lehet, „a szó veszélyes fegyver”.) Csupán egyenes az út, mint egy hitleri autópálya. „Oszt jó napot!”

  • „tisztelthölgyeimésuraim”05.12.5:30

    írod, hogy „addigra magyar zsidókkal telt MÁV vonatok sokasága teljes gőzzel* és odaadással szállította a gyehenna tüzére…”

    …Hogy mennyire így volt, ahogy mondod, Tanúként idézném Kulcsár Zoltán nagyszöllősi (kápátaljai) „népszenvedőt”, itt a KMH-n 2020.dec.-2021 augusztus között megjelent visszaemlékezéseiben említett számára kedves „mozdonyvezető nagybátyját”, a Kárpátaljáról elhurcolt mintegy 100-ezret, is . c s a k . akkor említette – akaratlan és burkoltan – amikor a derék és szorgos MÁV-masiniszta szolgálati úton, állítólag „igen gyakran térült és fordult” a mellesleg náciktól megszállt Lengyelországban… Erre tehát, a mártírlelkű memoárszerző még külön is kitért. Uggyan mi is lehetett a drága nagybácsi célállomása ???
    `

    * A gyermek, öreg, anya. és beteg fogoly százezrek étlen szomjan (stb) szenvedéseit, útját a földi pokol felé még az is fokozta, hogy a katonai szerelvények forgalmi elsőbbsége, a fogolyszállítmányok gyakran egész napos veszteglését hozta a számukra…

  • BrunszvikTeri

    Bendegúz79
    05.17.12:32
    I.bekezdés

    Minden esetre, érdekes kérdést vetnek föl az ember elidegeníthetetlen [elzálogosíthatatlan] jogait illetően.

    Konkrétabban az emberi munkát, annak tulajdonlására, birtoklására, kisajátítására, illetve ezek elidegenítésére vonatkozó jogokról.

    Először amikor az . e g y é n . a munkaerejét, tudását, produktumát mint az egyetlen, a saját tulajdonát bocsátja áruba -. z á l o g o s í t j a . el – az úgynevezett munkaerőpiacra, azaz piacnak csak nevezett, mások által diktált árhatárok, falak között.

    Az így eladott, vagyis . e l z á l o g o s í t o t t . munkaerejével ettől kezdve annak birtokosa gazdálkodik, aki a munka termékét, hasznát egy munkaszerződésnek nevezett – mondjuk inkább bérleti szerződésnek – diktátuma értelmében . e l i d e g e n í t i, azaz . e l z á l o g o s í t j a . sőt, bizonyos körülmények között munkapiacon – mint egy rabszolgavásáron – saját árujaként is . b é r b e . a d h a t j a . más tőkésnek, illetve vállalkozásnak…

    Szabad a vásár ?!

    A munka-erő természetes tulajdonosának az egyetlen lehetősége az effajta . e l z á l o g o s í t h a t ó(!!!) rendszerszerű kiszolgáltatottsága ellen, ha nem-tetszésének hangot adva és tartalékba azaz munkanélküliségbe vonul. A munkaerő effajta tartalékolása egyben a dolgozó munkás sakkban-tartásának politikai eszköze is…

    Ennyit az emberi jogok . e l z é l o g o s í t h a t a t l a n s á g á n a k . a mítoszáról. 😀

    Üdvözlettel: BrunszvikTeri

  • Lenyúlták a zsidókat (is)

  • HEXA;

    Keptelen lennel emlekezni amit mar sokszor irtam es vitattuk sokaig, hogy AVH-s (hataror) voltam.

    S MINDEN emberileny egyenlo es elzalogosithatalan jogainak es lehetosegeinek a hangos hirdetese nem a te nazi-zasod-ra emlekeztetok.
    Sot pont az 180-fokos ellenkezzoje!!!!!!

    Ti, regi KADARISTA PYFALYKASOK,,( S AZ EN ALTALAM BEVEZETETT MEGNEVEZESETEK) am.

    De soha, senki nem kepes sem hajlando reagalni, hogy MIERT ellenzitek, sot erossen es allandoan gyuloleteiteket nyilvanitsatok ki itten meg azon emberi jogok emliteseet is.
    Vajon miert ????????????????????????

    MAS.

    Lilth ragalmaira reagalva kozoltem nehany itteni, az en regebbi Floridai szavazo lapkat, de azt a foszerkeszto torolte.
    Ami ugy az „elozetes” es novemberi donto valasztasokat bizonyitotta, minden Szovetsegi, allami, birosagok, megyei, varosi, kozigazgatasi , iskolai, tervezesi s minden elkepzelheto allasok betoltesein.

    Amit a kedves foszerkeszto torolt, ill. megsemmisitette kozleset.

    Vajon miert??????
    Az nem serthette volna ofelsege koronajat, csupan ismerteteskent es bizonyitekkent kozoltem, bizonyitani hogy minden ev November honap elso keddje a valasztasok veg-hatarozatai tortenik.

    De minden ev Augustus, Szeptember es Oktober elso keddje az u.n. elozetes valasztasok tortennek, amikor a versenyzok sokait zomiti le a valasztok hatarozatai a vegso versenyre.

    De a fo-szerkszeto kozolte azon valotlan es abszolute gonoszsagbol eredo hazugsagot hogy 1939-45-kozott az eszakamerikai olajellatast szallitottak a tengerkozepen lesben allo fascista tengeralatjaroknak boldogitani azokat, miutan tobb ezer szallito hajokat sulyesztettek el, s tobb mint 60,000 tengereszeket meggyilkolva, feluk nem katonak, hanem kereskedelmi hajosok voltak, rengeteguk Canadaiak is.

    Azok aldozatai tette lehetove hogy ma nem horogkeresztes zaszlo lobog Canada Parlamente folott, s nem nemetul kenyszerive irunk itten.

    Azt nagyon hamar felejti a sokasag, amig onmaguk lesznek kenyszerulve majd egyszer az aldozatot hozni.

  • JAVITAS;

    Azt ohajtottam irni ,hogy a PUFALYKAS megnevezesetek NEM en altalam tortent!!!!

    Bizonyara velheto, hogy az a ti akkori tetteitek eredmnye.

  • Na olvasok, kerdezem most, hogy ha nektek jogotok lehetne ocsarolni vita-tarsaitokat, s gyuloletesen ellenezni barmi alapvato emberi jogok gyakorlaSAit, hat mi alapon tennetek azt ma itten?????

    S miert nem letezhetne a szabad-gondolkodas, szabad-elvek, szabad-kifejezesek, szabad velemny-nyilvanitasok alapjan mindenki joga azt hinni, irni, vallani, kovetni amit barki is ohajtana, ertve az alatt meg masoknak szelszzosegenek tuno elveket is mint Marxizmus, facizmus, Darwinizmus, Leneinizmus,Sztalinizmus, communizmus,stbk., stbk.????

    Hiszen azt a ti sajat celjaitokakat hirdetni gyakoropljatok itten, de masok velemnyeit gyulolitek, meg amikor az a tetteitek alaplehetoseget nyutja is.

    na, miert ??????

  • WARRIOR:

    Magyarorszag Alaptorvenye az altalad emlitett „jogopkat” csupan „ELISMERI”.

    Elsoben; az elismeres jelentese es erteke absolute zero.

    De a legjelentosebbet elhalgattad, s azt hogy kovetkezo mondata hogy minden „elsiemert jogokat” SARKALATOS TORVENYUEKKEL korlatoz !!!!!

    Hello, erteted hogy mi az a „korlatozas”?????

    Ami szabad, az nem lehet korlatozott, s ami alatal, s ami koprlaTZOTT BARMI ALATAl, barmi modon az NEM lehet SZABAD.

    De meg HA „szAbad” is lehetne, mi biztositana annak korlATLAN GYAKORLASAT BARKINEK, BARMIKOR ??????????

    Mas.

    Mi alapon vitajatok ISRAEL vagy a Judaizmus, ill Juda Kiralysagabol leszarmazottakat es erkolcsi elveiket, hagyuomanyaikat, stb.?????

    Elfelejtettetek, hogy Israel es Juda a 13 torzs felbomlasaval jottek letre.
    S nem csak hogy mint ADAM ES eVA GYERMEKEI EGYMAST GYILKOLTAK, AMI A MAI NAPIG SEM LASSULT hanem egyre sokszorosodik.

    meg kell jegyeznem, hogy mai zsidok, vagy barmi masnevet ohajtanal is, de NEM kovetnek el gyilkossagokat, sem barmi mas eroszakos tetteket.
    ( Az alnyon csupan A New Yorki „son of saul”-ra vagyok kepes emlekezni, aki egy elmebeteg-sexualais bunozo volt.)

    De a lakosok mindeg a tortenelem adatai alapjan „nyakas” fuggetlenseguket magasra becslo nepek voltak.
    Azert tobbszor lazadtak minden elnyomasaik ellen, ugy a ropmai birodalom ellen is.

    De a kerdes, hogy miert SOHA egy arva szo nem esik a Mozesnak diktalt Torah (Torvenyek) alanyan, ill. annak erteken es betartasan??????

    Talan valaki hajlando lenne olvasni legalabb is Debarim 30 reszet (Mozes V.30) ami mimnt az „UTOLSO FIGYELMEZTETES” volt.

  • MIKLOS ba;

    Tagadhatalanul maga ellenzi barki mas emberilenmy szollas-szbadsagat, csupan a sajat lehetoseget tartja es gyakorlja.

    Hat az nem szelszosegesseg???
    S nem a nazi-izmus alapelve es celja , ugy mint minden szelszoseges es embertelen eszmek, elvek egyedulli celja , s maga azt hirdeti es gyakorolja, mindeki mas jogaait sarba taposva?????