Böjte Csaba gondolatai arról, hogy mi kell a nőknek

2023 május 16 1:02 du.34 hozzászólás

A Maros megyei ítélőtábla 28 év börtönre ítélte a Böjte Csaba ferences szerzetes felelősségi körébe tartozó dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik – immár csak volt – alkalmazottját. A 36 éves K. Sz. tíz éven át rendszeresen és akadálytalanul bántalmazta szexuálisan és fizikailag a rábízott gyermekeket az alapítvány két Hargita megyei bentlakó otthonában. A Böjte Csabát számos alkalommal a pajzsára emelő magyar kormánynak szava sem volt a szerzetes környezetében elkövetett gazemberségekhez, de a székelyudvarhelyi RMDSZ Nőszervezetét sem zavarhatták a történtek, mert meghívták a szerzetest a párt anyák napi rendezvényére. S ha már Böjte testvér tiszteletét tette – nyilván szerzetesként sok tapasztalatot szerzett a női lélek rejtelmeiről – minden férfi számára megszívlelendő tanulságokat árult el nőnemű embertársainkról.

„Hát mondom, ilyenek a nők. Ha virágot kapnak turbékolnak. Ha a fejsze fokával kopogtatják a vállukat, akkor sikoltoznak. Nem olyan komplikált a női lélek… Mindig, amikor egy ilyen asszony jön, akkor a kollégáknak elmondom, el kell vinni a fodrászhoz, aludja ki magát, szép ruhákat kell venni a turkálóban, és nagyon hamar megnyugszik, biztonságban érzi magát a nő. Kicsit sírdogál, de tényleg talpra áll.” Lényegében ennyiből állt Böjte testvér tanítása. Az írás elején említett, Böjte-közeli 36 éves K. Sz. bűnlajstromán viszont számos undorító, gyomorforgtó és vállalhatatlan cselekedet szerepel. Egy 14 éven aluli fiút több alkalommal orális szexre vett rá, négy fiút rendszeresen arra kényszerített, hogy simogassák a nemi szervét, hét fiúnak rendszeresen simogatta a nemi szervét, hét fiút rendszeresen arra kényszerített, hogy együtt nézzenek pornófilmeket, öt fiúnak rendszeresen mutogatta a nemi szervét, tizenkét fiút, és egy fogyatékkal élő, beszédképtelen fiút rendszeresen ütlegelt. Őt többször kitette az otthon emeleti (hat-hét méter magasan lévő) ablakpárkányára, és becsukta az ablakot. Böjte Csaba állítása szerint nem tudott az ügyről, ami azért is életszerű, mert, mint tudjuk, Varga Judit igazságügyi miniszternek sem volt tudomása arról, hogy lebukott helyettese, Völner Pál egykori államtitkár miben sántikál.

A Böjte testvérrel jó kapcsolatot ápoló, magát családbarátnak és a gyerekek védelmezőjének mondó magyar kormánynak nem volt hozzáfűzni valója a történtekhez. Pedig, Orbán Viktor és társai szájából szinte napi gyakorisággal halljuk, hogy „el a kezekkel a gyerekeinktől!” Igaz, ők nem a Hargita megyei gyermekintézményekben történtekre gondoltak, hanem a nálunk jelenleg nem létező LMBTQ-lobbi mesterkedéseitől óvnák a gyerekeket.

A most képbe került Böjte Csaba egyébiránt ugyanaz a ferences rendi szerzetes, aki öt kislányt arra buzdított, hogy imádkozzanak Budaházy Györgyért és barátaiért. „Budaházy úr”, Böjte úr állítása szerint ugyanis ártatlanul ült a börtönben. „Van egy bácsi és az ő baráti köre, Budaházy úr, aki ugye le van tartóztatva, és folyik a per, hogy kimondják az ő ártatlanságukat. És azt gondolom, hogy ez egy jó dolog, ha imádkozunk azokért, akik le vannak tartóztatva, akik be vannak zárva, de különösképpen azokért, akik ártatlanul vannak a börtönben. És nagyon nagy szeretettel kérlek, hogy ezért a Budaházy úrért, az ő barátaiért imádkozzunk, az igazságszolgáltatás minél hamarabb mondja ki, hogy igen, visszamehetnek az ő családjukhoz, gyerekeikhez, közösségeikhez.” Ezzel a szívhez szóló szöveggel bírta rá a kislányokat az imádkozásra a női lélek avatott ismerője, Böjte testvér, ám azt már nem közölte velük, hogy az akkor még börtönben ülő bácsi és az ő baráti köre terrorizmus vádjával került bíróság elé. Nem gyorshajtásért, vagy utcai szemetelésért kaptak börtönbüntetést, hanem azért, mert egy korábbi kormánypárt politikusai ellen merényleteket terveztek. Böjte atya azt sem kötötte az imádságra buzdított gyerekek orrára, hogy Budaházy bácsi, más bácsikkal közösen, 2007 és 2009 között sorozatban követett el Molotov-koktélos támadásokat, robbantásos, illetve lőfegyveres merényleteket az akkori kormánypártok, az MSZP és az SZDSZ pártirodái és korabeli vezető politikusok lakóingatlanjai ellen, felgyújtottak két melegbárt, egy hetero szórakozóhelyet és egy terézvárosi jegyiroda kirakatát, valamint, mintegy bónuszként, vascsövekkel megverték Csintalan Sándor korábbi szocialista politikust.

Böjte atya utóbb magyarázkodásra kényszerült, elmondása szerint szeret elítéltekért imádkozni, mert ilyenkor nemcsak rájuk, hanem a gyerekeikre is gondol. „Én azokra a gyerekekre gondolok, akik otthon vannak és szenvednek egy ilyen ítélet miatt. Úgy gondolom, hogy nagyböjt idején különösen jó, ha imádkozunk az elítéltekért. Tudom, hogy fellebbeztek, hogy folyik a tárgyalás továbbra is, hátha olyan ítélet születik, aminek semmi köze nincs a politikához”.

Mit ad isten, az ötéves kislányok imája meghallgatásra talált. Eljutott a három gyermekes anyuka, Novák Katalin államfőhöz, aki megkegyelmezett Budaházy úrnak, a kegyelmi kérvényt pedig egy másik, ugyancsak három gyermeket nevelő édesanya, Varga Judit igazságügyi miniszter ellenjegyezte.

Mindez persze nem Böjte Csaba testvér sara. Nem akart ő semmi rosszat, csupán úgy gondolta, hogy „nagyböjt idején különösen jó, ha imádkozunk az elítéltekért.” Ennek szellemében osztotta az észt a székelyudvarhelyi Anyák napján. Ami nem volt hiábavaló, mert most már tudjuk, mi a teendő, ha az asszony nyugtalan. Vegyünk virágot neki, vigyük el fodrászhoz, vásároljunk számára ruhát a turkálóban. A fejsze fokával viszont csak akkor veregessük a vállát, ha nem nyugtatni, hanem fegyelmezni akarjuk.

34 hozzászólás

  • Köszönet ezért az írásért Péter!
    Tovább is van mondjuk még?
    Mindenesetre Perintfalvy Rita óriási energiát, időt fektetett bele ebbe az ügybe, könyvet írt róla – hamár a fideszes barátaink próbálták elsikálni az egészet. Mert ez ugyanúgy része az orbáni diktatúrának, mint ami jobban felszínen van a tíz parancsolat minden pontjának megszegésével.

  • Figyelem!
    Budahaziek felmentese felhatalmazast, megerositest tartalmaz O1G es tarsai elleni tamadasok legalizalasara!
    Akar vascsovekkel is helyre lehet igazitani a frizurajukat e szerint!

    Nem gondoltam volna, h ilyen onkritikat gyakorolva a sajat megrendszabalyozasi lehetoseguket is megnyitjak a politikailag nem szimpatizansaik reszere!
    Ez az elso gerinces lepesuk!
    Vegre valami jézusi szemlelet, aldozatvallalas!

    Mondjuk szerintem is hasonlokat erdemelnek, de a gerinctelen pondroszeru viselkedesuk alapjan a sokeves rablasuk es elnyomasuk alapjan ezen sanyargatasokat mar reg kierdemeltek, megszolgaltak!

    En magam galamblelku harcos békeparti a fegyverhasznalatot csak az agresszor oroszok es mas rablok ellen tudnam elkepzelni, de keresztyeni kereszteshaborus szemleletu igazsagszolgaltato vallalkozo szemleletu tiszteletet erdemlo egyenek ezen felmentesek alapjan jogosan torekedhetnek igazsagoszto buzgalmaik beteljesitesere!
    Nekem ez nem jutott volna eszembe, ha O1G iranyitasaval nem szuletik meg ez a torvenyes iteletet feluliro diktatorikus dontes!
    Tehat Emberek! Szabad a palya!

    Bolyte Csaba nagypofajusaga, a nok alacsonyabbrendusegenek hirdetoje, a pedofil bunozok fedezomenje egy nyomorult, torzagyu percember!
    A pedofilok baratja bunpartolo, bunreszes a leirtak szerint!
    Remelem, h az egyhaza nem vallal vele bunreszesseget tamogatasaval, szemlehunyasaval!
    Csak egy primitiv pillanatnyi celeb, akit a veletlen ideiglenesen felemelt! Legfeljebb majd megnagyobbat bukik!
    Azt hazudja, hogy nem tudott semmirol?!
    Akkor alkalmatlan ezokbol is a munkajara, tisztsegere!
    Ennyi gyerek kozott a minimalis bizalom es kommunikacio ne letezett volna?
    Ugyanmar! Hulye aki elhiszi!
    Aki ezeket a bunoket elnezi, elturi, az egy senkihazi, tragyalelku, torzerkolcsu ember!
    Sot!
    Aki ezek utan tamogatja akar anyagilag, akar erkolcsileg az maga is beismeri, hogy istentelen, nihilista erkolcsi torpe onmaga is!
    Aki megtagadja, eliteli – Ő pedig erkolcsi folenyben van Bolyte es tamogatoival szemben!

  • Bojte O1G erkolcsi primitivitasaval, erkolcstelensegevel, a Biblia szemleletenek sarba tiproja!
    Elkeserito modon vannak meg nok is, akik tamogatjak oket himsoviniszta torzlelkuletuk ellenere!
    Talan mazohizmusbol, talan a tudatalatti felelmuk miatti behodolasbol.
    – ilyenkor mindig azok a szerencsetlen millionyi zsidok jutnak eszembe, akik ellenallas nelkul egyuttmukodoen vonultak bevagonirozasra, majd a gazkamrakba, hogy vegul nyomorult modon elegetve fustolodtek el!

    Mert nyilvan, h a gyava fergek, akik kiszolgaltatott, vedekezesre keptelen gyerekeket eroszakoltak meg testileg, lelkileg, azok a megvetesen kivul minden mas bunhodest megerdemelnek!

    Visszaterve a diktaturank terroristapartolo orbanrendszerere: ez azt is jelenti, hogy minket felelemben, rettegesben akarnak tartani, hiszen Budahaziek – mint kebelbeli terroristak buntethetlenek, azaz a jogallamisag kikerulesevel fenyegetnek minket, terrorizalhatnak, megverhetnek , felgyujthatnak, akar az ingosagainkat es ingatlanjainkat!

    Kimondhatjuk orbanek a magyar tarsadalom terrorista maffiozoi!
    Szervezetten, folytatolagosan elkovetett buncselekmenyeikkel!
    Akik eddig hianyoltak a diktaturak fizikai atrocitasait, azoknak jelzem: szintet lepett az o1g maffia terrordiktaturaja!
    Legalizaltak maguk reszerol a politikai fizikai agressziot is, bar gyavan, hiszen nem az allamigazgatasuk legalis reszekent, hanem az ero sotet oldalan, az illegalis, maffiozo tartomanyban!
    Megvalositva mar a legsotetebb eroszakos diktaturakkal a nyilt rokonsagot, azonossagot!
    Igy probalja diktatorunk EU-konforma tenni totalis diktsturajat!

  • O1G.66
    2023 május 16
    3:02 du.

    bizonyos társadalmi talajok termékeny befogadói „eszméknek” „hiteknek” ahogy Madách írja: a homo usion és a homo iosion egyformán,

    az egyikhez: szopni kell,
    a másikhoz: el kell hinni, hogy amit a fennálló hatalom erőszak szervei támogatnak az az egyetlen lehetséges és aki deviáns az kirekesztve az élet alapvető feltételeiből(SIC),
    megint másiknál: ölni kell, mert aki nem a „mi” hívünk az az életet sem érdemli,

    ehhez jelképeket, zászlókat kreálnak és csatolnak…,
    F-16-osokat követelnek, mert őket nem azok „szabadították fel” akiket ők szerettek volna és most már nem is akarják a felszabadítás emlékét sem még a sírokat és szobrokat is lerombolják nyom nélkül megsemmisítik, és vagyonokat elrabolnak mert „azoknak” vagyonuk sem lehet

    a teremburáját neki, és a római pápa hiába kér békét, az neki smafú mert ő a Mammonért liheg és a vak gyűlölet vezeti ami vele született de azt: szabájokon alapuló rendnek kell nevezni csak azt nem tudja a rohadt, hogy mijen szabáj, mi is „az” a szabáj (bármi ami „neki” éppen abban a bizonyos pillanatban megfelel)

    mi is ehhez képest egy fülledt gyóntatószobában egy kis szopás, nyalás és simizés?

  • K.Szabolcsot 2022. júniusában ítélte el a Csíkszeredai Bíróság, erről tudósított tavaly júniusban a 24.hu.

    Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gyerekeket imádkozásra kérő beszéde, Budaházy György szabadulásáért, egy YouTube videóban volt látható-hallható, amit egy időre levettek a portálról, mivel a gyerekek arca nem volt kitakarva.

    Szerencsére a kormány egyik esetben se avatkozott be, mert ilyen cselekedete vezetne szélsőséges üldöztetéshez, elnyomáshoz. Bűncselekmény elkövetésénél a bűnüldöző és a bírósági szerveknek van feladatuk, ami K.Sz. esetében megtörtént. Imádkozás kérése másoktól nem bűncselekmény, még ha ez az ima egy bírósági eljárás alatt állóért szólna is.

    Amúgy Budaházy a köztársasági elnök kegyelmével a bűncselekménye alól NEM lett felmentve.

  • Ja, és Böjte nőkről alkotott véleménye bizonyos fokú primitívséget jelez.

  • Mint a regi mondas; az ordog sohe nem pihen, vakaciozik, sem nyugdijaskodik!!!!!

    De miert nem figyelmesebbek az ellenoprzo szervezetek, s kotelessegeik miert nincsen ellenorizve a hatosagok alatal?

    P.S.
    Talan bortonbuntetes megy ottan „gyors-hajtasert”, s nem letezik valtsag dij sem ottan ?

    Talan maig is megy a ;vadlott bunos barmikorulmenyek kozott.

  • warrior! (2023 május 17 3:45 de.)

    No, ebben nincs vita köztünk!!!

  • És ami még vitathatatlan: végre fejlődésében Magyarország eljutott arra a szintre, ahol nincs állami megkülönböztetés, állami üldöztetés, állami politikai-vallási elnyomás, és lehetne folytatni a felsorolást.

    A vélemények szabadon elhangozhatnak, legyenek azok bármilyenek. Nincs vélemény-bűncselekmény. És erről kicsit részletesebben:

    „A véleményszabadság a kommunikációs szabadságok anyajoga. Ez azt jelenti, hogy a véleményszabadság több szabadságjogot foglal magában. Ide sorolható: a szólás- sajtószabadság (beleértve az összes médiumot), az informáltsághoz való jog, az információk megszerzésének szabadsága, a művészi, irodalmi alkotás szabadsága, a művészeti alkotás terjesztésének szabadsága, a tudományos alkotás szabadsága, a tudományos ismeretek tanításának szabadsága, (illetve szorosan ide kapcsolódik a lelkiismereti és vallásszabadság, valamint a gyülekezési jog is). A véleménynyilvánítás szabadságának biztosítása azért alapvető fontosságú minden demokratikus jogállamban, mert célja, hogy az egyén számára lehetővé tegye a szabad kommunikációt másokkal, hogy mások véleményét formálja, meggyőzhessen másokat a maga álláspontjáról. Továbbá:

    A véleménynyilvánítás az egyéni önkifejezés alapja lehetővé teszi az egyén számára, hogy vágyait, gondolatait, szándékát megfogalmazza, másokkal megossza. A véleménynyilvánítás szabadsága minden közlés szabadságát magában foglalja, mégpedig függetlenül annak módjától, értékétől, erkölcsi minőségétől és legtöbbször valóságtartalmától is. A véleménynyilvánítási szabadság határainak megvonásánál indokolt különbséget tenni értékítélet és tényközlés között. Értékítéletre, egyén személyes véleményére a véleménynyilvánítás szabadsága minden esetben kiterjed függetlenül attól, hogy az értékes vagy értéktelen, igaz vagy hamis, érzelmen vagy észérveken alapul. Még nincs vége:

    Fokozott védelmet élveznek az olyan értékítéletek, amelyek a közügyekre vonatkozó vélemények ütközésében kapnak hangot, még akkor is, ha esetleg túlzóak és felfokozottak.
    A véleménynyilvánítási szabadság nem ilyen feltétlen a tényállítások tekintetében. Az Alkotmánybíróság álláspontja szerint a véleménynyilvánítás szabadsága nem terjed ki a becsületsértésre alkalmas valótlan tények közlésére akkor, ha a nyilatkozó személy kifejezetten tudatában van a közlés valótlanságának (tudatosan hamis közlés) vagy foglalkozása, hivatása gyakorlásának szabályai szerint elvárható lett volna tőle a tények valóságtartalmának vizsgálata, de a véleménynyilvánítási alapjog felelős gyakorlásából adódó gondosságot elmulasztotta. Végül:

    Az Alkotmánybíróság egyik határozatában kimondta, hogy a közszereplőknek, közhatalmat gyakorlóknak (pl.: politikusok, hivatalnokok, újságírók stb.) jóval több kritikát – adott esetben sértést – kell elviselniük mint az „átlagpolgárnak”.
    A véleményszabadság nemcsak az egyéni önkifejezés alapját teremti meg, hanem hozzájárul a demokratikus és nyitott társadalom fejlődéséhez is azzal, hogy lehetővé teszi nézetek, eszmék szabad kifejtését még akkor is, ha azok egyeseket megbotránkoztatnak népszerűtlenek vagy sajátos elképzeléseken alapulnak. A véleménynyilvánítás jogának kitüntetett szerepe van az alapjogok között, de ez nem jelenti azt, hogy az élethez vagy az emberi méltósághoz hasonlóan korlátozhatatlan lenne, de mindenképpen azzal jár, hogy csak igen kevés joggal szemben kell engednie, azaz a véleményszabadságot korlátozó törvényeket megszorítóan kell értelmezni.”

    Nem ártana itt többeknek értelmezni a föntieket. Félreértések elkerülésére: mindez bővebb kifejtése az Alaptörvény IX. cikkének.

    (ilyen hosszan itt még kommenteltem)

  • Böjte – Déva – „eltitkolt szerető” – „Oszt jó napot!”

  • Jichak Perlmutter

    Warrior

    Az én egyik, akkor 9 éves rokonomat 1944-ben a nyílt utcán megkergette egy civil valaki azzal a felkiáltással, hogy
    „Zsidó-kislány ! Hol a sárga csillagod ?!”

    A te szerény erkölcsi és jogfilozófiádban az effajta, nyilvánosság előtt megalázó „kommunikatív véleménynyilvánítás” hol foglal helyet?

    A leírásod szerint a ma már szinte korlátlan gyűlöletbeszédnek, az egyénnel,illetve magánszeméllyel szemben akad e pl., vagy legalább az alanyt illetően korhatári korlát ?

    Az egykori, ún. Zsidó Törvények szerinted a szólásszabadság kiteljesítésének voltak az eszközei, vagy csupán „az egyéb identitású” állampolgártársak szabadságjogainak a megkurtítását szolgálták ?

  • Auróra Borealis

    `

    Az az orbáni és novák-katalini cinizmus amely egy ilyen hétpróbás gazember terrorista, mint Budaházy szabadon-engedését állítja a társadalmi béke megoldásához vezető út elébe, az nem jobb a náci egérút – t ö m e g g y i l k o s . p r i b é k e k . ezreit . is felmentő sőt, meg is keresztelő, álszent katolikus padovai papjainak – a polgári ítélkezést semmisnek tekintő – azt elvető, megbocsájtó aljasságánál.

    [Ugyanez az antihumánus jogi relativizmus mentett ki Mengeléket, Barby-kat, és Eichmann-okat, de Pribkéket is a Szövetségesek Nürnbergi Bírósága markaiból…]

  • Azért Böjte páter kibontakozó arcképét elnézve, a Katolikus Egyház cinizmusánál csak a tőke, illetve a FidSS cinizmusa a még nagyobb szemfényvesztés…

  • Jichak Perlmutter

    2023-at írunk, nem 1944-et. Ma ez bűncselekmény.
    Ám gondolataidat ma szabadon közölheted.

  • Warrior
    18.5:09

    Mondd, bárkinek alkotmányos joga lenne az is, hogy ad absurdum,

    akár egy gyermeket is nyilvánosan, például az utcán lezsidózzon ?

    A „Horthyzmus” idején már ez is megengedett volt.

    A sok mellébeszéléstek mögött ma mi a főcsapásotok valódi iránya?

  • warrior!

    Hiába idézed ide a brüsszeli szennycsatornán lecsurgatott,
    vasúton hazahozott zagyvalékot! (Parasztvakításnak nevezte-
    nevezi a népnyelv az ilyesmit.) A múltban is előfordult már,
    hogy a Szentírás szövegét idézve működött az inkvizíció. Attól
    még működött a csiga, égett a fáklya – „Isten nevében”! Mert
    itt, ezen a fórumon megszólalhatok ilyesféle nézeteket
    hangoztatva, de …

  • Orsós Elemér

    Cukihara
    2023 május 19
    9:56 de.

    Azért Böjte páter kibontakozó arcképét elnézve, a Katolikus Egyház cinizmusánál csak a tőke, illetve a FidSS cinizmusa a még nagyobb szemfényvesztés…”

    …vagy már megint egy Károlyi Mihály kever!

  • Íme az idejáró nácik kedvenc hírharsonájának prominens tagja…

    https://444.hu/2023/05/19/nem-az-a-baj-hogy-kamaszkent-karlenditett-hanem-hogy-ugy-is-marad

    Ebből a szennylapból szoktak ide okádni aljasságokat.

  • SchumackerLady

    BENDEGÚZ 69.
    23.05.19.11.29.
    „Heisler”cikkhez

    Úgy provokatíve írja többeközt, hogy
    „szélsőségesnek tűnő elvek, mint a DARWINIZMUS, stb…”

    Ebből a zavaros-fejű ítéletből most csak a Darwinizmusra mint szélsőségre” utalva hadd reagálok egy abszolút tudományos apropóból mégpedig, egy friss tudományos felfedezésből kiindulva, mely Bendegúzunknak szélsőségesen gyenge pontja, az általa kerekperec tagadott a fajoK-közti evolúciós átmenetek létezése,miből ő a külön-külön teremtettségre próbál kilyukadni.

    Azonban történt mostanában,hogy régészek a Szahara egyiptomi részén a Földközi tengertől 140 km-re fölfedezték egy ősbálna 16 méteres csontvázát, amelyet BASILOSAURUS névre kereszteltek. A 40-millió éves lelet MELLSŐ LÁBA uszonnyá, míg a hátsó lába, mint a MAI BÁLNÁK „BELSŐ” LÁBA is csökevényként tengeti átalakult, ötujjas, végülis funkciótlan szerepét… 😀
    S, hogy nem hüllőről, hanem emlősről lévén szó.

    Mondhatnók, hát na és akkor hol itt az evolúció bizonyítéka…

    Ámde, szintén nemrég fedezték föl egy ŐSEMLŐS 50-millió éves szárazföldi őskövületét Pakisztánban, a PAKICETUSt melynek csont morfológiája ÁTMENETET képez nemcsak a mai bálnák, de a 40-millió éves szaharai ősbálna tökéletesen megmaradt csontváz elemeivel is.

    Mellső és hátsó lábai minden porcikája formailag passzol nemcsak a bálnák, de a többi emlős [közte az emberi] láb, illetve karcsont, stb. anatómiájához is…

    Mivel kedvesen ŐSKONZERVATÍV Bendegúzunk korábbi nyilatkozatai alapján mindezt tagadja, s még ő állapítja meg a Darwinizmusról, hogy az úgymond csak „egy szélsőség”. Az ő ítélete ennyire megbízható sőt, bizonyítja, hogy ÉPPEN Ő A SZÉLSŐSÉGES…

  • Nem tűnik fel senkinek sem ?
    Ha valami oknál fogva Rodeo eltűnik
    (pl. kezeltetnie kell a fájós hasikáját
    vagy esetleg kikapcsolták nála a közműveket fizetési
    elmaradások okán, akkor a Lilith nevű „alteregója” sem ír.

    Hm…milyen különös dolgok ezek…

  • WARRIOR:

    Elfelejtetted listazni mind az u.n „sarkalatos torvenyeket” melyek KORLATOZNAK minden altalad felsorolt es allitott tovenyeiteket.

    De hogy a feneben lehetne barmi is szabad ami ugyanakkor korlatozott????

    Vagy hogy a feneben lehetne barmi is korlatozott ami allitolag „szabad”?????

    Prbalnatatok mar azon gondolkodni??????????????????????????

    Masok megjegyzeseire;

    Vajon miert es ki altal lehetne megtagadva hogy kire mit kiabalhatnatok szabadon es teljesen korlatlanul?????

    Pl. Kire nem kiabalhatana barki mis hogy bar mi is az , zsido, fekete, gazember, hindu, muslim, fascista, vagy kommunista, sybk.stbk.??????????????????????????????????????????????
    Persze amikor sertelmet, kart okzna azzal azert felelsogre vonhato!!!!

    S miert megdobbento szamotokra a telejes es korlatlan egyeni szabadsag?????????????????????

    Na es soha nem reagal senki, hogy a ti magasertelemu elveitek alapjan KI es HOGYAN hatarozhatna azt meg embertarsai jogainak a korlatozasat???????????????

    Hat az nem e leg-szelszosegesebb es korlatozotabb rendszer lenne????
    S mint minden korlatozott rendszer is volt mindeg.
    S ki ohajtana azt??????

    Persze senki mas , csupan az aki onmaga ohajatna az a totalis diktator lenni!!!!!!

    Miert ellenzitek a totalis egyeni szabadsagot amely mindenki totalis egyeni jogait biztositja, de senki masok jogait soha nem korlatozhatja, sem tagadhatja????????

  • Geyza
    2023 május 20
    6:58 du.

    Előző bejegyzésemhez:
    Arról volt szó a 444 írásában,
    hogy a Pesti Srácok c. szennylap egyik vezető arca már kamaszkorában is náci karlendítéssel üdvözölte a hasonszőrűeket.

    Csak valami miatt eltűnt a cikk a 444-ről.
    Biztosan nyivákolni kezdett az illető hogy csak tréfa volt.

  • Nadrágom baloldalán tartott,”haláltáborőr ivadéka”,

    Az ellopott imaleplet vissza vitted már a zsinagógába?
    Ócska,süketeléseidet folytasd,de engedd szóhoz jutni a csalánárus mesteredet is.Rajta is szeretnénk néha elborzongva mulatni,nem csak rajtad!

  • `

    T.SchumackerLady
    2023. 05.22. 8:52

    Szerintem Bendegúz olvtárs’a . s z é l s ő s é g e k . közé

    inkább sorolhatta . s z o c i á l d a r v w i n i z m u s .

    demagóg áltudományát, melyet érthető okokból éppen a

    legkonzervatívabb politikák és azok művelői kaptak föl és tettek

    a magukévá pontosan, a saját beteges és szélsőséges társadalmi

    céljaik demagóg kiteljesítése céljából, mégpedig

    szembeszegezendő a dialektikus és történelmi materializmus

    logikailag és gazdaságtörténetileg fölépített majdnem tökéletes

    rendszerével.

    Ergo, nem hinném, hogy Mr.Bendegúz ennyire maradi volna, hogy

    még az ősi fosszíliáknak se hinne…

  • Orsós Elemér
    23.05.20.5:32

    Úgy érzem, én nem lennék eléggé tájékozott I.köztársasági elnökünk gróf Károlyi Mihály dolgai felől, de Cukihara mondatára írott válaszod, mintha egy befejezetlen mondat volna…

    Kérlek, fejtsd ki, Károlyi hol és mit is „kevert” az adott, az Első Magyar – polgári – Köztársaság szekularizációs kérdésben ?

    Előre is megköszönöm:
    FORTIMBRAS

  • Auróra Borealis

    Butella
    23.3:37

    Igencsak jóhiszemű „butella” vagy, avagy csak nem ismered Bendegúz kolléga valódi arculatát, mely minden kellemes benyomásodat megcáfolva annyira konzervatívan maradi, hogy itt a KMH-n hosszú oldalakon keresztül fejtette ki röghözkötött Antidarwinista nézeteit, nem törődve sem az élő biológiai, seem pedig a paleontológiai leletek százezreinek tanúbizonyságávaSőt, ha jól emlékszem itt nemrég enyhe burkoltan fejtette ki egyes olvasótársaink kárhozatra termettségét szerinte Darwinista világnézetük okán.

  • CIPESZ HOLGY es MIND a Darwinizmust kovetokhoz;

    Darwin elkepzelese, hogy barmely elofajok egymastol szarmazva valtoztak mas fajokka az u.n. „gradual” valtozasaik alapjan sejtenkent, azt maguk a Darwinista tudosok caFOLTAK AZZAL hogy ha Faj A- faj B-ve alakulhatott volna sejtenekenti valtozasaval, hagy billio kozbenlevo fajok letezhettek volna.

    S NE feledd, ma 30-50 millio eleolenyt listaz a termeszet-tudomany.

    S a DNA megszabott alakulasa valtozhatatlan a termeszetes modon, barmi abnormalis valtozas a teljes pusztulast biztositja.

    Lasd a Dawn syndrom aldozatait.
    Gyermekek akik 47 chromosommal szuletnek. Egy sem eri meg a felnott kort, mind elhal koran.
    (Majmok 48 Chromossomosak, ember 46, de a 47 nem egy kobe-eso-faj, hanem korcsosodo szuletesuek.

    De SOHA, SENKI, SEHOl NEM talalt egyetlen kozbenlevo faj letenek bizonyotasat,ill. egyettlen kozbenlevo faj soha nem letezett, s annak alapjan jott a termeszet-tudomany arra a dontesre hogy minden faj azonnali modon johetett letre, ami nevezve maga egy Marxista termeszet tudos altal, neve Steven Gould.
    De az pont Mozes sorait bizonyitja, csupan nem adja a „hogyan” reszleteit.

    Igen, regen letezett elolenyek elkovesedett maradvanyai letezznek jelentos szamaban tobb szaz-millio evekbol eredve., de egysem valami KOZBE-ESO-FAJ !!!!
    Hiszen elolenyek testei mar kb. 3/4 billio eve a „kemeny-test” lehetove tette a fosilozodasukat.

    Az ugy nevezett „ARCHPTEOTERIX” allitas is koholmanynak bizonyult.
    Elsokben; mert a ko-lap ket-reszbol volt osszeallitva.

    Masodik; Archpteoterix kb. 105 millio eves volt, de teljes AVIAN /repulnikepes madarak leteztek mar 115-120 millio evvel ezelott.

    Kezdenetek szukseges tanulni valami biologiat , mielott viatakozni ohajtanatok.

    Hasonloan a tarsadalmi adatok kerdesein.

    Az emberi munka kepesseg NEM magan tulajdon!!!!
    Azert kovetel es kap minden munkakepes ember, legalabb is valami szbad-tarsadalmakban.

    Csupan termeket, munkajanak eredmenye eladhato altala, vagy aki azert alkalmazza fizetese elleneben.

    S termekenek erteke amit a fogyaszto hajlkando szbadon fizetni azert.
    az semmifele „kizsakmanyolas, hanem ‘ertek-csere’, s csupan ahol az nem szbadon a cserelok onallao szbad hataroztai alapjan tortenik az a rabszolgasag, diktatura, es erkolcstelen kihasznalasa masoknak.

    Az volt a ti imadott, szelszoseges es tisztessegtelen rendszeretek, s az ma is ahol az eroszakkal fentartva.

    De a lakossag onnan ma is menekul ezreivel meg eletukreszkirozsaival is.

    De miert mind, ezreivel naponta a Texasi, Arozonai hataron jelennek meg ??????

    Na azt vitasad oszinten elveid alapjan, s NE csak ostoba ,soha, sehol nem letezo elkepzelt allitasokat ismeteljetek!!!!!

  • BENDEGUZ
    2023 május 24
    12:43 du.

    grizi,

    már megint egy csomó hüjeséget körmicélsz ide,
    elolvasásra méltatlan az amiről te beszélsz az az evolúció maga amit önmagával akarsz tagadni

    ez meg agylúdtalp, de neked agysérved is van

  • SchumackerLady

    BendeGőz!
    5.24.12:43

    A PAKICETUS [ld.Google: ott] tökéletes ÁTMENET a szárazföldi

    i „”sétáló bálna”” (a patások rendjéből) és a tengeri emlősök

    bálnák, cetek között, mivel az említett, Pakisztánban föllelt

    őskövület csontjainak . d a r a b s z á m , valamint tökéletes

    MORFOLÓGIAI* egyezése is, abszolút EGYBEVÁG a Szahara-

    sivatagban 😀 a minap a homokból szél által „előfújt”, vagyi

    s csak úgy előkerült BASILOSAURUS [ld.Google: ott] ŐSABÁLNA

    (szintén a patások rendjéből 😀 ) csontváz . m i n d e n e g y

    e s . p o r c i k á j á v a l .

    Kérlek, ennek a részleteit cáfold, ne szavakkal dobálózz !
    `

    * Morfológia: Biológiai alak, v. alkattan, az élőlények, de azok egyes részeinek egyező és eltérő formavilágát tárgyaló résztudomány.

  • Schumacker Lédi
    2023. 05.22.8:52

    Egy mondatod megütötte a szememet 🙂 , miszerint a „szaharai bálna” esetében „sincs szó hüllőről”, de nem indokolod meg.

    Mégis, megtennéd, ha kérlek rá ?

    üdvözlégy:
    Dubois

  • SchumackerLady

    Dubois 25.8:34
    Ajánl.Bendegúz

    Tekintettel arra, hogy egy ős-emlősről van szó, tehát nem teremtethetett hüllőnek… Hű maradt emlősi mivoltához 😀

    Na, de a tréfát félretéve ez a Szahara óriása az őstenger vizébeen, egy kutya nagyságú patásból vált és fejlődött gigászi méretű vízi emlőssé, olyanná, melyet a bálnára jellemző életmódja , tehát oldalcsapásos farokcsapásos úszása alakította a gerincoszlopát olyanná, amely – szemben a hüllők és a halak gerincével – nemvolt képes oldalirányú, hullámzó mozgásra, mely úszó „stílus” kizárólag a cetekre jellemző föl és le hullámzó úszásra. Tehát kizárt, hogy ez a homokból „előbújt” 16 méteres fosszilis csontváz, életében még hüllő lett volna.
    Tudniillik, a hüllők és a halak úszása oldal és nem föl-le hullámzó, mint a ceteké. Ezt a fosszilia gerinc-próbája is tökéletesen igazolja.

    Érdekes tanulsága még az „esetnek”, hogy az élet fejlődést mennyire alakítja a Föld, a bolygó evoluciőja is, ez esetben a ma sivatag Szahara évmilliókkal ez előtti őstenger mivolta, majd kiszáradása…

    KURIÓZUM, hogy az evolucionizmussal még véletlenül sem vádolható, extra-konzervatív Prohászka Ottokár róm.kat. püspök 1903-as Ég és Föld című könyvében említést tesz a Szahara helyén évmilliókkal korábban hullámzó őstengerről… Játsszunk el a gondolattal, hogy vajh mit szólt volna, ha látja a szaharai homokból előbújó BASILOSAURUS ősfosszíliát, vagy annak a nyilvánvaló ős PAKICETUS pakisztáni köb-ükijét 5000 km-rel odébb ?.

  • minden tovabbi nelkul beillesztheto a teremtes logikajaba a darwinizmus —— az ISTEN megteremtette az allatvilagot amibol kifejlodott az emberiseg—–kicsit rovid es tudomanytalan vagyok de miert ne lehetett volna igy

  • jas abba
    2023 május 25
    3:57 du.

    nem lehetett!!!
    mert nyomai mai is vannak az élettelenből élővé váló micróbák!!!
    is, gyakorlatilag {majd schumi kiegészíti?} a kő „el kezd járni”

    és utána ezek integrálódnak bonyolultabb egyedekké, idejük, mint a pejva és a Föld örökké változása ebben nagy segíccség

    hja; s abba?

  • jas abba
    2023 május 25
    3:57 du.

    még valami: a természet

    {grizinek ne mondd meg!}

    kínos vigyora Karikó kartársnő MrNA kísérleteire: a kedvesnő át karja venni a véletlen örökmozgás szerepét és a csőd teljes!

    a cromosoma-t meg lehet operálni ez tény, de hogy a cromosoma mivé lesz az operáció következményeként az manapság „nagyon érdekes és izgalmas” vitatéma a hitetlen gyaúr tudósok mennek az ellehetetlenítésbe vagy börtönbe mert a csilliárdos profitot nem lehet „csakúgy” megfúrni… viszont amit Karikó művésznő és tsai csinálnak arra nincsen gyógyszer, mert az evolúció nem haggya magát!

    {megjegyzésem: az evolúció az természetes változás de az nincs belekódolva, hogy az adott változás jobbá lesz vagy rosszabbá de a rosszabbá esetén az egyed elpusztul és ezáltal a jobbáváltak maradnak fenn}

    ehhez nincsen szüxég sem istenre sem Karikóra, az anyag tehetetlen és örökké mozog, próbáltad már megállítani?