Kötél a hóhérnak — Meghívó Kopácsi-Gelberger Judit könyvismertetőjére és egy betekintés új könyvébe

2023 május 21 12:21 du.57 hozzászólás

Kopácsi-Gelberger Judit kanadai magyar író új könyve, Kötél a hóhérnak, Budapesten jelenik meg az Atlantic Press kiadásában június 8-án. Judit lapunkkal megosztotta a meghívást és szeretettel várja olvasóinkat június 10-én, 15 és 16 óra között Budapesten, a Vörösmarty téren, ahol dedikálni fog a 78-as pavilonban. Június 12-én kerül sor egy könyvismeretetőre és beszélgetésre a Nagy Imre Házban.

Ime egy kis ízelítő a történetből:

Egy balatonkenesei löszbarlangban négy fiatal – valamennyien a korai Kádár-rendszer nagyhatalmú funkcionáriusainak gyermekei – 1967 tavaszán összeesküvést sző, hogy a rezsim életben maradt áldozatait és hozzátartozóikat megmentsék az üldöztetéstől. Szpidy, a Magyar Biztonsági Szolgálat magas rangú tisztjének, „Reki ezredesnek” a húszéves lánya és barátai, köztük Brúnó, a belügyminiszter fia, levelet kapott Jancsitól, aki ítéletvégrehajtó apjának pisztolyával öngyilkosságra készül. Búcsúlevelében arra kérte barátait, hogy fogjanak össze a rezsim áldozatainak védelmére.

Első sikeres akciójuk Csopaky Kirának, a volt budapesti rendőrfőkapitány lelkibeteg lányának kimenekítése az országból. Egy véletlen találkozás során Szpídy összefut Kira volt fiújával, Rockyval, azaz Görgey Péterrel is, akinek arisztokrata család leszármazottjaként reménye sem lehet arra, hogy itthon felvegyék az egyetemre. Szpidy neki is felajánlja, hogy apja befolyását latbavetve megszerzi számára a hőn vágyott útlevelet. Itt azonban a titkosszolgálat közbelép: az útlevélért cserébe elvárja Rockytól, hogy nagybátyját, aki a CIA szolgálatában áll, Kanadából visszacsalja Magyarországra. Rocky látszólag hajlandó is a kompromisszumra, a valóságban arra készül, hogy megakadályozza a magyar titkosszolgák emberrablási kísérletét és találkozzék a gyermekét váró Kirával…

Kopácsi Sándornak, a Nagy Imre-per hatodrendű vádlottjának Kanadában élő lánya írta ezt a kordokumentumnak is beillő kalandregényt, melyből az is kiderül, hogy mi az összefüggés a KÖTELET A HÓHÉRNAK nevű Rock and Roll együttes balatonboglári koncertje és a Varsói Szerződés 1968. augusztus 20-án lezajlott csehszlovákiai inváziója között.

Gratulálunk, Judith!

57 hozzászólás

  • Orsós Elemér

    Érdekesek ezek az 56-os átállások, majd -kizárólag „rendszerváltás” utáni- rehabilitációk és az átkosbani beépített bródyjánosok vagy a néhai méltatlanul kedvezményezett konczzsuzsák mostanra kádárésorbánellenálló népi hössé való emelése! 😀

  • Majd jól megveszem : ))

  • Göllner András

    Gratulálok Judit ! Nagy sikert a könyvnek.

  • Judith Kopacsi Gelberger

    Köszi szépen András. Ha elküldöd az e-mail cimedet, hozok Neked is egy példányt. Kiváncsi lennék a véleményedre.

  • Judith Kopacsi Gelberger

    Orsos, ki emlitette itt akár Koncz Zsuzsát, akár Bródy Jánost? Bár mindkettöjüket tisztelem és szeretem, de rólúk egy szó sem esik a könyvben. Nem kéne elöbb elolvasnod és csak utána kritizálnod? Vagy az túl egyszerű lenne?

  • Kötelet a hóhérnak … sokan gondolták és gondolják ma is. Pedig mindössze csak végrehajtó, aki mások törvényhozása és ítélkezése alapján végzi munkáját. Neki ismernie se kell cselekménye alanyát.

    Sokan éltek – túl sokan – a kommunista rezsim áldozataiként. A társadalmat átszőtte a félelem. A sortüzekből és a politikai perek halálos ítéleteiből megtanulták, van félnivalójuk. A hétköznapokban is. Sok-sok jelből. Utóhatása az emlékezetben. Ma már az unokákban.

    Emiatt se különleges 2022 áprilisa. Így volt jó. És így lesz jó.

  • Orsós Elemér
    2023 május 21
    3:05 du.

    Te sem panaszkodhatsz:
    Eleinte úgymond „belülről romboltad” a
    Pártállamot,aztán meg kívülről a hazai polgári demokráciát.

    Hm..milyen különös dolgok ezek…

  • Amit a cikk parsorabol itelheto, ez igen beteges elekpzelest bizonyit.
    Sajnos, hogy a magyarok meg idegen szabadfoldon , es hosszuevek utan sem kepesek tavozni a regi verukbe eroszakolt elekpozelesektol.

    Persze oriasi hiba volt, hogy a „rendszervaltas utan” , habar csak a rendszer neve lett valtoztatva, s nem maga a „rendszer”nem, mert nem tortent felelosegrevonas, ill. totalis kivizsgalas,nyilvanossagra hozva mind a remndszert okozok nevsorai es tettei.
    Na az nem politikai uldozes amit jelzek, hanem teljes nyilvanossagrahozsa a mulkt rendszer vezetoinek a tetteit.

    S azon alapon a teljes egyeni szabadsag es lehetoseg megvalositasa MINDENKI szamara soha nem valt lehetove, mert valojaban nem volt „elvalas” a must rablo es kegyetlensegeitol.

    Persze az elekepzelhetetlen az itteneik szamara, akik csupan a mult atkait es embertelensegeit ohajtjak feleleszteni.
    Azert keptelen nemzetuk az otrol a hatra vergodni.
    A mult szamukra tovabba el es letezik.
    Hat ugy hogyan lehetne egy valodi „feltamadas” a nemzet szmara?

    Oszinten, nem a mesealapitojat ohajtom kritizalni, mert ez cvaloban csak egy beteg-mesenek tunik,de az egesz „regeny” remalmok feleleszteset abrazolja.

  • az 1968 -as invázió másolata é a 2014 Majdan ból a 2022 feb 24-iki kiseprési kísérlet 2023 május x-edikén hiroshimai szeánszon újraszentesített mivagyunk a papagájkommandó senkise merjen ellenállni és az összes verebek halálra röhögik magukat a hüje a papagájokon közben papagájék szép csöndben tönkremennek de még ordíbálnak előtte egy picirit

    a Bródy meg a Koncz őfelsége ellenzékei voltak jól fizetetten mint az Omega is amiről később kávémárkát is elneveztek

  • Mr.Adam;

    Igazan kivancsi lennek, hogy mit talalt kozolhetetlennek elozo hozzaszollasomban?

    Amiben jeleztem, hogy mennyire szukseges lett volna a „rendszervaltozasa” utanni teljes es megbizhato kivizsgalasai a mult rendszer latal elkovetett termeszet-ellenes tetteiknek.
    Ertve, kepzett es szavahiheto szakertok alatal esku-alatti tanuskodasokkat es adatokat kovetve.

    Valojaban, maig is nagyon sok tenyek csupan „hearsay” (pletyukak), sot ellentmondasok is mardatak.
    Kozottuk meg Petenyi Sandor akkori Budapest rendorsegenek fonoke esete is.

    Tisztan emlekszem maig is, a Muegyetem diak-kepviselok es a fokapitanysag kozotti alkudozasokra, ami alapjan a fokapitany szemelyesen adta az engedelyt a felvonulasukra.

    A diakok azt kovettek es betartottak a szukseges fegyelmi modszereit. Karoltve negyesen,fegyelemezett sorokban vonultak fel.

    De mirt kelett titoknak mardni a Brodi Sandor utcaban tortenteknek????
    Ki feleloltlensege volt a fegyvertelen es bekesen felvonulo diakora sortuzet nyitni????

    Miert ellenzhette volna annak oszinte kivizsgalasat barki is????

    Hasonloan Petenyi Sandor elleni vadakakt es iteletet is.

    Tobb adatok alapjan Petenyi Sandor-t halalra itelte a Kadar-fele birosag.
    Mas adatok alapjan felmentettek.

    Leanya sorai alapjan itten neheny eve, hogy a Kadar rendszer bortonre itelte mert valami allast nem fogadodtt el a rendorfonok.
    Mifel „allas” lehettet volna az, s miert, hiszen a rendorfonok nem volt „allas-nelkul”, vagy miert ohajtott volna valtoztatni allasat?

    Tagadhatalanul, Petenyi Sandor az Oktoberi esemnyek egyik hoseve valt, mert sajat erkolcsi dontese alapjan, felettessei ellenere, engedelyezte a diakok felvonulasat es koruti tunteseit.
    Az ami totalisan ellentetben alt az akkori allamrendszer leg-alapvetobb hatarozataival.

    Bizonyara mind az ma az itteni olvasoknak nem velnem hogy jelentene barmit is, de miert mestersegesen tagadni vagy valotlanna allitani az utokor szamara azt ??????

    Hat nem az emberi tortenelem valosag alapjan megorokito-celjanak az ellenkezoje az ???

    Miert tagadni, vagy valtoztatni, vagy sotetsegben hagyni celzatosan tortenelmi valosagokat??????

    Hat nem az alpveto emberi tisztesseget tagadja vagy cafonja az a jelen allaspont es tenyek itten ????????????????

  • WARRIOR:

    A felelm a legerosebb fegyver, azert minden kegyetlen diktaturak, barmi neven is, csupan az eroszak alatal gerjeszztett felelememmel kepesek hatalmukat fenntartani.

    Azert ellenzik mind remesen a nep-hatalmat, a demok-raci-at, s csupan az eroszak az eggyetlen modszeruk hatalomra jutni, SOHA nem a lakosssag hatarozata ,ill. nepszavazasa alapjan.

    Azert olvashato az itteni nep-hatalamt es egyeni jogokat gyulolok allando atkozasai.

    Vajon mier soha, egyetlen volt „pufalykas” nem oahajtan senki emberileny elzalogosithatlan jogainak a lehetossgeit.

  • Regeny, de valoban ki „mentette meg” Vladimir Farkas-t?????

    S vajon az elvtarsai miert nem „mentettek meg” Rajk Lacit es tarsait, no meg Kadart sem Farkas-tol es kinzo hoheraitol.
    Kerdezheto lehetne meg Kirov, sot Nadiya Stalina esete is.

    De miert kellett a „Kadar negyesnek” Nagy Imre alvtarsukat ‘feleladozni’, s a Warsoai szerzodes felmondasaval vadolni?

    Hiszen Magyarorszag barmi fele allmahtalmi rendszerenek nem volt leheto azt meghatarozni, ill. felmondani, Nagy Imre teljesen tudataban volt annak.

    Bizonyara nem olvastatok a Warsoi Szovetsegi Szerzodes szoveget.

  • hany bendeguz van ???? mert van egy kisbetus bendeguz es egy nagybetus is Bendeguz …. lehet hogy a floridai nap miatt ennyire meg-zavarodott hogy 2 ember lett ?

  • Jézus markába szöget vertél
    Dózsa húsából ebédeltél
    Hitler-taktusra meneteltél
    Nemet mondani sose mertél

    – irta a törökszentmiklósi költő, Iluh István még a 70-es években, bár ugyanezt már megirta Ady jóval korábban majd legutóbb a nemrég elhunyt kiválló Kertész Ákos barátunk. Szóval Elemér és Vári ur ez a ti erkölcsi mércétek, a közösségért kockázatot sosem vállaló, saját anyagi szempontjai által irányított, mézesmadzaggal manipulált mindenbe beletörődő rabszolgalét.

    Szerencsére van még néhány igaz ember otthon: mások mellett pl. Simkó Edit és Pfeiffer Norbert kirúgott tanárok. Példát vehetnétek róluk! Persze, hogy nem fogtok, ahogy a hazai tanárok és szülők többsége sem!
    https://444.hu/2023/05/25/meg-egyszer-ne-fujjak-le-a-gyerekeket-elobb-mint-engem-ket-magyar-pedagogus-utja-a-konnygazig

  • „Pedig mindössze csak végrehajtó, aki mások törvényhozása és ítélkezése alapján végzi munkáját. Neki ismernie se kell cselekménye alanyát.”

    Bravó!!! „Parancsra tettem.” – Auschwitz, Gulág, Recsk, Kossuth tér, Salgótarján, Kistarcsa, házmesterek, utcabizalmik … – „Oszt jó napot!”

    „Hab a tortán”: „végzi a munkáját” … – és ők konczzsuzsáznak, bródyjánosoznak!

  • Miklós bá’
    2023 május 25
    6:03 du.

    Na ja. Kollektív bűnösség. Hited szerint. Pl. hogyan Auschwitz? Nézd meg a Wannsee-i titkos csúcstalálkozóról készült filmet, amit az ott készült jegyzőkönyv alapján forgattak:
    https://onmov.me/video/157317894/az-osszeeskuves-online-teljes-film-2001/

  • Orsós Elemér

    Judith Kopacsi Gelberger
    2023 május 21
    9:48 du.

    Nem egyszerű, mert összefüggések vannak!

  • Geyza
    2023 május 22
    10:10 de.
    kitartás-heil Rákosi!Mikor viszed vissza apád tachrihemjét?

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2023 május 25
    4:00 de.

    Ezeknek az önmagukat kirugattatottaknak ajánlanék egy „nagyon demokratikus” -ám még véletlenül sem példálózgatott- német tanári munkavállalási szerződést, hasonlóan ajánlanám Neked is a „náci” magyarral való összevetésre ha már mindig a civilizált, abszolut humanitárius nyugathoz képest vagyunk szerintük lelketlenségünk és maradiságunk okán a bányászbéka seggéig leminősítve!

  • warrior!

    Ne tulajdoníts nekem olyasmit, amit nem mondtam, nem írtam, és még most sem fogom leírni a kifejezést, mert kiforgatod!!!
    Azt viszont megismétlem: a „parancsra tettem” nem felmentés.

    A hitnek meg ehhez semmi köze!!! Mint ahogy a hithez nekem – kegyetlen tapasztalat alapján, amik csak rám tartoznak – nincs közöm.

    Ezzel ezt a „vitát” én lezártam.

  • jas abba
    2023 május 25
    1:44 de.

    Azt nem tudjuk,
    de hogy te már (le)szerepeltél itt
    minimum kettő nickkel régebben, az tuti.

    Tudod öreg a nevedet
    változtatgathatod, de az együgyű
    stílusodat nem. Messziről bűzlesz.

    Majd rájövök milyen
    neveid voltak itt régebben.
    Nincs már türelmem idióták viselt
    dolgai után keresgélni az Internet-en.

  • Orsós Elemér

    Miklós bá’
    2023 május 25
    6:03 du.

    „-és ők konczzsuzsáznak, bródyjánosoznak!”

    Mondják ezt olyanok -akik lszerintem lefogadhatóan- még ezekkel a tehetségtelen kollaboráns haszonlesőkkel is a pufajkából átszabott bocskai mundér becsületét védik! 😀

  • Orsós Elemér, 2023 május 27. 1:07 du.

    Valamikor régen még én botor azt hittem rólad, hogy igen, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nagyon de nagyon nem.

  • gej-zuka orulok hogy idegbe hoztalak szuka

  • gyuri10
    2023 május 27
    11:30 de.

    Majd a tiedet . Ha végre elvisz téged az ördög.

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 május 22
    12:25 du.

    Az utolsó bekezdésedig mindennel egyetértek!
    (Mellesleg a múltat szerintem nem kell „végleg eltörölni”, mert okosan okulni lehetne belőle, ha valami csoda folytán egyszer csak nem követnénk el sorozatosan ugyanazokat a baklövéseinket!)

  • A Hirtv-s Sajtóklub imádók figyelmébe:

    ” ..Tényleg az ember fölveti a kérdést, hogy meddig tart még az Európai Unió és hogy nem kéne lassan fölkészülnünk az Európai Unió utáni életre, mert ezekkel a szörnyetegekkel akarunk a továbbiakban is együtt élni?!” – tette fel kérdését a Nepszabadság egykori dicső párttitkára, Bencsik András.
    https://nepszava.hu/3196272_bencsik-andras-sajtoklub-europai-unio-kilepes

    Kérdezném az itt „szakértő” igaz magyarokat, hogy szerintük mi legyen ezután a szörnyeteg EU után?

    – A vlagyimirivocsi jóemlékű szovjet szövetség?
    – Az egy út kinai minta?
    – Esetleg a megbonthatatlan Türkmén – Kipcsák családi kötelék?

  • Még egy nagyon megszivlelendő cikk a nepszava.hu-ról:

    Lélekrongálás most – Az Orbán-rezsim hatásai egy pszichológus szemével

    Ebben a cikk nem magát az Orbán-rezsimet veszi célba, hanem azokat a közvetlen és közvetett következményeit, amelyeket valamennyien megszenvedjük. Meglehet, még az utódaink is.

    Szinte mindenki (!) cselekedeteit a félelem motiválja.

    „nehezen cáfolható, hogy az alulra beszorítottság, a kilátástalanság, a szegénység, a munka- és lakásnélküliség összefügg az alsó decilis (legalsó 10 százalék) olyan nehézségeivel, mint a visszaeső bűnözés, a családon belüli erőszak, a felfelé mobilitás csaknem teljes lehetetlensége.
    Ezek viszont, ideszámítva az alkohol- és kábítószer-használatot is, tönkreteszik mind az egyének, mind a legalsó társadalmi rétegek lelkét. Mentálisan beteggé, de legalábbis személyiségükben torzultakká teszik őket. Mivel náluk a termékenységi ráta is jóval magasabb, mint a felső decilisben, óhatatlanul nagyobb a mentális torzulások aránya is. Meg az átörökítés aránya. „

  • gyuri10
    2023 május 27
    11:30 de.

    Idézlek: ” kitartás-heil Rákosi ”

    Rossz helyre címezted a jelszavaidat.
    Jas Abba kollegádnak kellett volna,
    akinek -saját bevallása szerint-
    te vagy a „szellemi vezetője”
    Mondhatni a Führerje hehehe

  • SzundiMandi
    2023 május 29
    5:42 de.

    eccerű:
    szabad országok, szabadon aszt csinálnak amit akarnak ahogy aszt már „valaholnetuggykik” már: eis il exemplar ecce homo
    nincs nemzetközi $Ł€, sem más!!! van viszont Huf, DM, Ffr, Sfr, ésígytovább és a boldogság teljes {Matolcsy művészete szarkofágba kerül?}

    és te meg lesel, mint Rozi a moziban, és az jó vala

  • SzundiMandi 2023 május 29 5:53 de.

    a népszavácska guruja nyugatabbra guruljon és ott láthatá aszt amit ráfog a magyarokra, magyarországon „csak” állandóan húsvét hétfő van és locsolás, és eszt nagyon irigylik a nyugaton meg a baloldal amejik még életében nem locsolt húsvét hétfőn mert piros tojás hejett kavicsokkal dobálják őket és aszongyák nekik, hogy: pfúj!

  • SzundiMandi
    2023 május 29
    5:53 de.

    Harminc év.
    Mire kiheverik ezt a lélekrombolást.
    De meglehet hogy ötven…

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2023 május 29
    5:42 de.

    „Kérdezném az itt „szakértő” igaz magyarokat, hogy szerintük mi legyen ezután a szörnyeteg EU után?”

    Egy olyan -nem atlanti távvezérlésű- szuper EU ideális lehetne, amiben a vízfej nem korrupt, nem büntető bíróságok elöl odamenekített, ezért senkinek hálával nem tartozó, nem kettősmércével mérő, nem megfizetett vagy megzsarolt részrehajló, továbbá működését nem 100000 rafináltan szófosó -ezért rugalmasan alkalmazható- paragrafussal szabályozzák, hanem csak 100-al, de azt mérlegelés nélkül mindenre és mindenkire konzekvensen! 😀 😀 😀

  • Succubus Lilith

    Az ezt megelozo lezart cikk utolso hozzaszolasaihoz csak annyit tennek hozza, hogy korabban mar tobbszor megbeszeltuk, hogy az eredeti, darwini lassu evoluciora semmi bizonyitek nincs es lehetetlen is. Az ugynevezett revoluciok, azaz gyors, hirtelen evolucio ugyanugy lehetetlen.

    Viszont mindig mulatsagos latni a temahoz perfekt laikusok magabiztos kijelenteseit, amikbol kiderul hogy minden alaposabb megfontolas nelkul barmilyen tudomanytalan elmeletet tenykent emlegetnek csupan „filozofiai” meggondolas alapjan, azaz minden tudas nelkul. Csak hogy tagadhassak az Isten letet.
    Aztan ott van az, aki megfeledkezve Occam mester borotvajarol azt feltetelezi, hogy az Istennek szuksege volt evoluciostol teremteni a vilagot.
    Az meg aztan a csucs, amikor a mar lejart, 19. szazadi fizikat is belekeveri valaki.

  • Succubus Lilith

    A cikkhez is, hatha veletlenul megjelenhet:

    A kis artatlan es naiv szivem minden alkalommal repes, amikor veresszaju rablogyilkosok egymas kozti perpatvararol olvashatok. Nincs is erdekesebb olvasmany, mint az, hogy a ket rablogyilkos banda kozott felmerulo vitaban melyiknek van igaza:
    1. Eloszor legyilkoljuk oket es utana vesszuk el mindenuket.
    2. Eloszor mindenuket elvesszuk es utana gyilkoljuk le oket.

    Mert ez nem mindegy am! De foleg az nem mindegy, hogy melyik vereszaju rablogyilkos mondhatja majd meg a tutit. Na meg az se mindegy, hogy az USA altal tamogatott rablogyilkosok vannak hatalmon, vagy a Szu-altal kinevezettek.

    Es most nekem be kene izguljak. Remelem nem baj, hogy megsincs tole orgazmusom.

  • JASS ABBA;

    Valojaban a sotetseg ami elkabit ,ol, butit es nyomorba dontte mindazokat akik azt kovettek es kovetik a jovoben is!!!!!!

    ELEMER:

    Bravo, gratula!!!!!
    Az ismetelt baklovesek elkovetese ami megbocsajthatalan am ezer-ev utan is!

  • „Kotelet a hohernak” kit felakasztani mostan??????

  • Orsós Elemér
    2023 május 29
    2:18 du.
    €>> isa por és homu vogmuk

    de a hamut is beásni jó méjen trágya közé a kissingerrel együtt, az még csak egy jó trágya

  • Succubus Lilith
    2023 május 30
    1:43 de.
    az okosabb mindig tanul, tehát .. szegény Darwin, meg az evolúció és az istened ami kituggyamitésmikoréshogyan de állandóan belekavar, mint az usa…, a kettő nem azonos?
    Szu nem létezik viszont van Mennyei Birodalom ami néha hatalmas sárkánnyá vedlik és ojankor istened ott áll mint paff a bűvtelen sárkánypalánta

    üdv. ne igyál ijeneket, megárthat?

  • Judith Kopacsi Gelberger

    Engem még mindig meglep, hogy egyesek képesek konkrét véleményt mondani, kinyilvánitani tetszésüket, vagy nem tetszésüket egy könyvről, aminek csak a címét tudják és esetleg pár sor utalást az ismertetöből. Persze nem kötelező megvásárolni, és elolvasni sem, de akkor hagyjuk a véleményezést olyanokra akik a könyvet el is olvasták. Mert addig csupán csak vakon lehet találgatni, hogy mit is jelent a cim, ki akar kit és miért akasztani, no meg hogy hogyan.

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2023 május 24 1:37 du.

    „A felelm a legerosebb fegyver, azert minden kegyetlen diktaturak, barmi neven is, csupan az eroszak alatal gerjeszztett felelememmel kepesek hatalmukat fenntartani.”

    Tevedes:

    https://www.youtube.com/watch?v=09maaUaRT4M&t=3s

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2023 május 27 1:07 du.

    Lehetne nekik kanadai, vagy amerikai tanari allast is ajanlani, amibol ugy rugjak ki ket labbal ha a legkozelebbi baromsaggal nem ert egyet, hogy meg orulhet ha nem kerul bortonbe.

    .
    Geyza 2023 május 27 7:07 du.

    ” Nincs már türelmem idióták viselt dolgai után keresgélni az Internet-en. ”

    Remelem azert ongyilkos meg nem akarsz lenni. Mindannyian jokat rohogunk az „elmes” irasaidon, az uldozesi maniad pedig egyenesen fenomenalis! Ne add fel, vizsgalgasd csak magad.

  • Succubus Lilith

    SzundiMandi 2023 május 29 5:42 de.

    „” Kérdezném az itt „szakértő” igaz magyarokat, hogy szerintük mi legyen ezután a szörnyeteg EU után?

    – A vlagyimirivocsi jóemlékű szovjet szövetség?
    – Az egy út kinai minta?
    – Esetleg a megbonthatatlan Türkmén – Kipcsák családi kötelék? „”

    Az Elemer mar adott egy aranylag elfogadhato valaszt. De a Rodeo valasza sokkal jobb volt.

    Tudod, amit irtal, es en ide bemasoltam mindent elmond a magyar ellenzekrol. Ez a ti legfobb bajotok.

    Termeszetesen felsobb szinten megertem, hogy a minden es barmi aron valo valahova tartozas fontos a vezeto politikusoknak, hiszen a hazaarulasert eleg szep nagy halapenzeket kaphatnak. Meg azt is megertem, hogy agymosnak benneteket, es mivel nem vagytok hajlandok mindket iranyban muvelodni ez nem is nehez nekik.
    De azert neha el kene gondolkodnotok azon, hogy valoban, minden es barmi aron kell-e a magyarsagnak valaki, aki kulfoldrol mondja meg milyen koreografia szerint kell menetelniuk? Nem lehetne esetleg egyszer a tortenelem folyaman a sajat eszeteket hasznalni? (Korabban Moszkva, most Brusszel, de ha a kinai jobban fog fizetni majd amellett fognak agymosni benneteket.)

    De nem mondd, hogy nem adtam valaszt: Minden lehetseges orszaggal kell kereskedni kolcsonos elonyok figyelembe vetelevel.
    Mar irtam korabban mas cikkek kapcsan, hogy ugynevevett „szabad” kereskedelemre nincs szukseg ahhoz, hogy kereskedjunk. Sot, a „szabad” csak a globalista nagyuraknak szabad, azoknak akiknek az erdekeit koromszakadtaig veded itt az elvtarsaiddal egyutt, mikozben allitolag nagyon nem kedveled oket. Veled, es a tobbi atlagpolgarral megfizettetik valami modon azt a „szabad” kereskedelmet, megis imadod a kialakult korrupt rendszert.
    Valami nem stimmel itt.

  • Succubus Lilith

    Szia Gabriel! Latom, valamit megint megneztel. 🙂

  • Succubus Lilith
    2023 május 30
    8:32 du.

    a belga egy csoda, személyre szabott belső istenünk? igen, de én ugyanazt intuíció nak nevezem, Max Planck -kal egyetértve {ha nekem is szabad?} nem kell mindenre magyarázatot találni, neked nem mondok zenei példát de próbáld beleélni magad abba szituációba ahol egy Dudamel nekiáll vagy egy Willem Mengelberg ugyanannak a műnek mondjuk BWV 244 ból: Erbarme Dich… alt ária h-moll ban {Beethoven szerint és jogosan az öngyilkosok hangneme} leírni az árulás utóérzetét és az öngyilkosság előtt őrjöngve könyörögni bocsánatért arra am ire a te Istened azt mondta: erre nincs bocsánat, pont!

    szóval ha nem akarok beleőrülni az állandó racionális kutatásba akkor meg kell elégedjek az intuícióimmal és újra feltenni a korongra Guidon Krémer rel JSBach h-moll partitaját BWV 1002/4.

    és akkor van is egy istenem akit én magam teremtettem magamnak és azt csinálok vele ami nekem tetszik

  • Kedves Evolucionistak.

    Javaslom barkinek is mieleott Darwin elmeletet vitaznatok, olvassatol el Darwin „A Fajok Eerdete” cimu muvet.

    Allitasa, ill. feltetelezese volt hogy minden elolenyek egymasbol eredtek, es lassan sejtenkenti valtoztaIK ALAPJAN JOTTEK LETRE MAS ELEOLENYEKKE.

    de annak alapjan a sok millio elolenyek atalalkulasai a sok millio eveken at hany millio, sot billio u.n. kozbeseo lenyeke bizonyitekai letezne a fossil lerakatokban?

    De egyetlen egy sem letezik!!!
    Darwin remelte annak idejen hogy az leheto lenne, de maig sem egyetlen egy sem jott napvilagra.

    Az itten allitott Saharai balna, ugy mint a Pakistani sivatagi balan is barhol es barmikor is elt, de mindeg balana volt.

    Sehol, semmi bizonyitek hogy az Lilithke allitas alapjan ‘egy kutya meretu’ emlosbol evolult volna, sem hogy barmifele mas lennye valah is evolult.

    Sot, minden bizonyotek hogy MINDEN elolenyek teljesen a jel;en kialakultan jottek lketere, s melyek kihaltak, azok mind teljessegukben pusztultak el. Egy sem evolult mas elolenyekke.

    De a kerdes a ketelkedokhoz; ha az allitasotok valosag lett volna, nem leteszne annak bizonyiteka a fosil talatakban????

    Eheytel egy „kozbe-eso” vagy hianyzo lanc-szem nem letezett soha, sehol.
    S akik a bizonyitatlan feltetelezesben hisznek hat azok nagyon vallasosok am!!!!

    De NE feledd, az evolucionistak allitottak letezo kozben-eso lancszemek letet.
    Az volt pl. a Hesperopiytecus.

    Annak tortenwete, egy jeles evolucionista talalt egyosi fogat.
    Abbol kovetkezztetve, inkabb elekpzelve ,annak idejen (kb. 100 esztendeje) tankonyvelben, itezetekben, muzeumokban kiallaitasok leteztek az osi Hesperopitecus-eletet es csaladjaval a barlangban mutatva.
    Amig a kerdes feljott, hogy hatha letezhetne tobb maradvanay is.
    Ugy tovabba stak, kutattak es talaltak mas reszzkdet is. Sot egy telejes csontvazat a Hesperopitecusnak.
    de osszeallitva az nem egy os-embert, hanem egy os-disznot bizonyitott.

    Azt oriasi hibanak, tevedesnek vdeltek, s ma mint a Nebraskai dsizni ismerve.

    De az 1912-es Piltdown-i emeber esete nem tevedes volt, hanem teljes es celzatos gazemeberseg.
    Ami nem egy os-ember, hanem egy modern ember csontdaranja es egy allati csont alapjan fabrikalt hazugsag volt.

    Na kedveseim , varom a foszil bizonyitekaitokat amely egy kozbe-eso-faj , u.n. hianyzo lanc-szem letet bizonyitana.

    P.S.
    A valosag elismerese NEM konservativism, hanem tagadhatalan oszinte eleismerese a valosagnak, mas-szoval; jozan-elmuseg!!!

    Probalanatok azt mar egyszer??????

  • Olvasva az ismertetest, valahogyan a cronologia nem latszik stimmelonek.

    1967-ben a Kadar rendszer veztoi-utodainnak az ossze-eskuvese.

    Talan a szerzo Kadar Janos elobbi part-mukodesre hivatkozna?
    Hiszen a Rajk kivegzese idejen Kadar is uldozot volt szeretett partja alatal, sot szenvedett is es bortonzott is volt elvtarsai alatal.

    De tagadhatalna, hogy nem vagyok tudatos az 1956-os hatalomra jutasa idejen gyermekeik talan tul fiatalok lehettek volna?

    S vajon ki „uldozte” volna oket akkor?????

    Regeny, de regenynek is logikan szukseges feltetelezeseket gerjeszteni az olvasokban.

  • SchumackerLady

    Succubusok
    &
    Bendegúzok

    A CETEK, ill. BÁLNÁK fejlődési ÁTMENETE a PAKICETUS,

    egy párosujjú . p a t á s .

    Csak a cetek különleges koponyaszerve a HLLÓBULLA nevezetű szerv

    képződmény amely rajtuk kívül, tehát emlősöknél KIZÁRÓLAG

    CSAK A PAKICETUS fosszíliájában megtalálható meg.

    A HALLÓBULLA vízi életmódhoz alkalmazkodó eredetileg

    szárazföldi emlős adaptálódó,a bálnák koponyájában már erősen

    megvastagodott (összetömörödött) csont alakulat a vízben terjedő

    hanghullámokat közvetíti a koponya hallószerve felé. A pakicetus

    alkalmazkodása anno már az édesvízben szükségessé tette egy

    ilyen speciális organum kifejlődését tekintve, hogy a félig

    szárazföldi állat vizi préda érzékelésében hang lokáció is

    játszik szerepet. Később pedig, a tengeri életmódban pedig már

    teljesen nélkülözhetetlenné vált, már csak a cetekre jellemző

    „alkatrész”.

  • SchumackerLady

    Bendegúz

    Megrögzött konzervativizmusodban olyan sanda cselhez folyamodsz, hogy a genetika, illetve az archeogenetika egyelőre még kezdeti „fejletlen” állapotára hivatkozva, próbálod cáfolni a paleontológia fokozatos átmeneteket már ezrével igazolt bizonyítékait. Tudniillik a paleo-vagy archeogenetika az őstankutatásban – bár ez is óriási eredmény, de – a tízezeer éves mamut genetikai szekvenálásáig volt képes eljutni, ami mindössze a mamut és az elefánt rokonságát rögzíti biztosan.

    A 49-millió, illetve 40-millió éves PAKISAURUS-ból, illetve 40-millió éves BASILOSAURUS-ból DNS-t, vagy más örökítő anyagot kivonni lehetetlen, ami nem jelenti azt hogy e két őslény csak náluk föllelhető közös – egyforma – szervei, ill. morfológiai közösséget mutató vázuk, azaz csontkészletük ne igazolná kellő alapossággal a közös, az egy ősre visszavezethető eredetüket.

    Valahogy úgy van ez nálad, mint az Isten korai ábrázolásokon égi léte, majd a léghajó és repülőgép feltalálásával a felhőknél is magasabbra, aztán az úrhajózással a mindelhol ottlétével. Ha pedig az evolúció kerül szóba, akkor is tudomány pillanatnyi állásának a pillanatnyi akadályaiba kapaszkodsz, de görcsösen. Minden kifogást eggyel még-és még arrébb tolsz.

    Ma már a teremtés szót is óvatosabban kezelitek. A közismert deffiníció helyett, köreitekben ma már egyre elterjedtebb a (Világ) értelmes tervezettsége. Most éppen a legeklatánsabb kapaszkodótok a big-bang theory, avagy a nagy bumm 🙂 .

  • BENDEGUZ
    2023 május 31
    2:26 du.

    grizi teljesen „ünnepi” amit ide hüppöx!
    önmagadat is cáfolod és mindenki mást de legfőképpen Darwin-t akire különösen haraxol, mert semmit sem tucc ellene felhozni, de lekkfökképpen® semmit az égatta világon te sem és szubkubusz Lilike sem tudtok mondani arra a logikusan adódó kérdésre, miszerint ha minden haszukkságg® akkor mi is az „Í” gaz -ság®?

    mert ugye ha lába nőtt a bálnának és neked visszafejlődött a kopoltyúd és van hejette antennád és ollós nyelved, az még nem jelenti aszt sem, hogy te egy majom vagy?

  • SchumackerLady
    2023 június 1
    9:12 de.
    ugyanhaddmá’
    Bigg Bengg avagy hogyan fingjunk ma nagyobbat mint tegnap össznépi hüjeségi verseny kvint Esszen CIA jajj®

    az anyag és energiamegmaradás törvénye az smafú és egyébként isteni az ahogy keresnek valami zsebbenhordható mászóbotot azért, hogy ha már a falra nem tudnak felmászni akkor legalább —néha– arra felkapaszkoggyanak és hisztérikusan üvöltözzenek: hogy ez márpedig mégsemlehet a terembúráját, az a hüje anyag csak úgy ott van és az égadta világon semmi szüxége sincs semmijen istenteremtményre mert két kvark és egy műón között csak a grizi anyósa tud belovagolni a teknőspáncélozott hattyún

    és csak mongyák, mert … csak!

  • SchumackerLady
    2023 június 1
    9:12 de.

    a bigg bengg az ugyanaz mint anno volt a frissen pirított kávé hejett a cikória vagy másnéven frankkávé {rúdban vagy pasztillákban} ami teljesen ugyanojan sötét volt mintha.., de mégse’ dehát ha Darwin hejett és az anyag és energiamegmaradás törvénye hejett van egészen nagy agydurranás azaz agyficam és teremtenek egy teremtőt akit senki sem tud meghatározni hol is van és hogyan és hogyan hejettesíti az evolúciót állandóan teremtve valamit ami megfelel lillikének és a grizinek mert ha valakinek nincs kényelmes ágyikója az ijeneket szokott álmodni amikor forgolódik álmában és néha le is esik

    én maradok a kedvenc sötétbarnára pörkölt LAVAZZA -mnál, menek is párolok egyet ebben a nagy hőségben sok habbal

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2023 május 29
    5:54 de.

    Meg kéne vizslatni ennek a SzundiMandi
    2023 május 29
    5:54 de.

    Meg kéne vizslatni ennek a derék Rudas János úrnak a szakmai és egzisztenciális eredményeit is mert nagyon nem jellemző a sikeres psichológusokra az utolsó menedék politizálás! 😀

  • 2023/06/01/1050

    BENDEGUZ
    2023 május 31
    2:26 du.

    grizi teljesen „ünnepi” amit ide hüppöx!
    önmagadat is cáfolod és mindenki mást de legfőképpen Darwin-t akire különösen haraxol, mert semmit sem tucc ellene felhozni, de lekkfökképpen® semmit az égatta világon te sem és szubkubusz Lilike sem tudtok mondani arra a logikusan adódó kérdésre, miszerint ha minden haszukkságg® akkor mi is az „Í” gaz -ság®?

    mert ugye ha lába nőtt a bálnának és neked visszafejlődött a kopoltyúd és van hejette antennád és ollós nyelved, az még nem jelenti aszt sem, hogy te egy majom vagy?

    2023/06/01//1103
    SchumackerLady
    2023 június 1
    9:12 de.
    ugyanhaddmá’
    Bigg Bengg avagy hogyan fingjunk ma nagyobbat mint tegnap össznépi hüjeségi verseny kvint Esszen CIA jajj®

    az anyag és energiamegmaradás törvénye az smafú és egyébként isteni az ahogy keresnek valami zsebbenhordható mászóbotot azért, hogy ha már a falra nem tudnak felmászni akkor legalább —néha– arra felkapaszkoggyanak és hisztérikusan üvöltözzenek: hogy ez márpedig mégsemlehet a terembúráját, az a hüje anyag csak úgy ott van és az égadta világon semmi szüxége sincs semmijen istenteremtményre mert két kvark és egy műón között csak a grizi anyósa tud belovagolni a teknőspáncélozott hattyún

    és csak mongyák, mert … csak!
    2023/06/01//1121
    SchumackerLady
    2023 június 1
    9:12 de.

    a bigg bengg az ugyanaz mint anno volt a frissen pirított kávé hejett a cikória vagy másnéven frankkávé {rúdban vagy pasztillákban} ami teljesen ugyanojan sötét volt mintha.., de mégse’ dehát ha Darwin hejett és az anyag és energiamegmaradás törvénye hejett van egészen nagy agydurranás azaz agyficam és teremtenek egy teremtőt akit senki sem tud meghatározni hol is van és hogyan és hogyan hejettesíti az evolúciót állandóan teremtve valamit ami megfelel lillikének és a grizinek mert ha valakinek nincs kényelmes ágyikója az ijeneket szokott álmodni amikor forgolódik álmában és néha le is esik

    én maradok a kedvenc sötétbarnára pörkölt LAVAZZA -mnál, menek is párolok egyet ebben a nagy hőségben sok habbal

  • Ma néztem az egyik hírportál felvételén a fiatalokat: tüntettek és zúgott a „mocskos Fidesz!” Tömegük soknak tűnt, de bármi változtatáshoz kevésnek.

    Lelkes arcukat figyeltem, közben újra láttam ötöd magunkat az utcasarkon, moziból kijövet a látott filmről beszélgettünk.

    A túloldali járdán feltűnt két kék-egyenruhás hatósági közeg, oszlásra szólítottak. Megrökönyödve fagytunk le, gumibotjaik csapásaitól rebbentünk szét. Egyikünk vérző fejjel ment anyjával panaszt tenni a közeli rendőrőrsre. Végül egyikük ellen sem indult eljárás.

    „Mocskos Fidesz!” – lelkes arcokkal zúgtak a fiatalok, közben újraláttam ötödmagunkat ….

  • Schumackerin
    és Bendegúzi

    Bende folyvást hajtogatja, hogy a paleontológiai leletek – szerinte csak csontok – kronológiája sincs, de szerinte létezésük is „hazugság”, mely vélemény nemcsak egy csököttm vaskalapos megrögzöttség, de nem is igaz…

    Tudniillik, az őstan, az őslénykutatás nemcsak csontokkal de azok lelőhelyi környezettanával, de azon belül többekközt a régészeti rétegtan tudományos vizsgálati módszereit is alkalmazza, amely éppen a leletek korabeli elhelyezkedésének körülményeit, valamint azok időrendjét(!) is rögzíti.
    A Tudomány így jutott el például annak megállapításához, hogy 65,5 millió évvel ez előtt az addig a Földet uraló őshüllők „”egy pillanat”” alatt kipusztultak (kivéve a madarakat, illetve a legkisebb elbújni képes hüllőket és némely apróbb emlősöket). A kipusztulás oka egy égitest becsapódása volt, mely kataklizma atomtélbe borította az planétát elpusztítva a növényi táplálékkal együtt a növényevő prédaállat saurusokat is.

    Ezt az eseményt az archeológiai rétegtan nemcsak az úgynevezett őslény-temetőkben, de a Föld bármely részén képes kimutatni, mely esemény csak a hüllők számára volt katasztrofális, nem úgy a földalatti járataikban megbújt apró . e m l ő s . rágcsálók számára, melyek a pusztító istencsapás ellenére sem vesztették el táplálékukat és azok forrását pl. gyökerek, gumók és más formákban, mely változást nyugodtan nevezhetjük akár az emlősök forradalmának, mégpedig, mert robbanásszerűen „e pillanatban” ellenség híján indult el az emlősvilág szerves fejlődése és Földet meghódító diadala…

    Másfelől, ha több-tízmillió év távlatában egyelőre a genetika kimutatása eredménytelen is, attól még az archeológiai, környezeti rétegekben – ld. eseményhorizont – föllelt egyéb, fennmaradt növényi, ill. szerves anyagok szénizotópos kormeghatározása igen nagy pontossággal kapcsolódik az abban föllelt, történetesen csontlelet korához, azaz annak kronológiájához.

    Szívesn: 😀
    FORTIMBRAS