Éljen és virágozzék az orbanizmus paradicsoma — Adóügyi korfa-gyilkosság

2023 június 3 2:43 du.75 hozzászólás

A reggeli hírek egyik csúcspontja volt, hogy életbe lép a legújabb, immár a gyógyszergyártókra vonatkozó különadó-módosítás. Lehet, hogy a Klubrádió elfogult, de sajnos ismerősöktől is hallani, hogy már a gyógyszertárban is „várólista” van olykor. Márpedig a gyógyszerszektort érintő fokozottabb elvonások így, az egészségügy állapota mellé felsorakoztatott, újabb adócsomaggal a tömeggyilkosság egy fondorlatos formáját is képviselhetik.

Elvégre az egészségügyi várólisták, és az ellátási problémák miatt az emberek olyan állapotban indulnak az ellátásra szorulók versenyében, ami már önmagában sem feltétlenül jelenti a hosszú, és gondtalan élet zálogját. Egyre többször szorulnának tehát olyan műtét utáni, illetve műtétet helyettesítő kezelésre, mint speciális tápszerek, vagy nem egyszer élethosszig szedendő gyógyszerek. Ezeket hiánylistára varázsolni, illetve megfizethetetlenné tenni nagy lépést jelenthet előre az áldozatoknak. A temető felé. Egy daganatos beteg utókezelését, táplálását érintő probléma esetén a kínhalál útján lépegetve.

Ha pedig valaki azt hiszi, hogy ezzel párhuzamosan csökkennének azok az elvonások, amelyeket a hatalomban kényelmeskedők a szociális ellátásra hivatkozva beszedetnek, az téved. Hatalmasat. A recept valahogy sokkal inkább úgy szól, hogy fizess sokat amíg dolgozni tudsz, aztán dögölj meg minél előbb. Elvégre a korfa tetejének a csonkolása azt is jelenti, hogy élethosszig fizet valaki, de nyugdíjat nem kap. Mert előtte eltemetik. Na, valójában ez az, amire valójában egy adekvát reakció lehetne: A Te kurva anyádat kedves, redvesagyú vezető. De ilyet az ember nem mond. Elvégre a vezető anyja lehetett a legtisztességesebb nő a világon. Aki talán inkább a széklábnál dönt annak idején, ha tudja előre, hogy milyen szemétládává fajul a csemete.

De az egyébként is létező, és egyáltalán nem eltörölt, „szociálisnak” hazudott elvonásokon túl a megtakarításokat is megterhelik. Miközben nem kis cinizmus és magabiztos pofátlanság kell az egészhez. Ahhoz pedig, hogy valaki szó nélkül benyelje azt a retorikát, hogy szankciós infláció lenne, ahhoz meg valami különleges szellemi állapot. Mert az jól látható, hogy miközben Magyarország inflációs nagyhatalom, a szankcióktól érintett több európai országban mintha mégsem lenne olyan magas fizetőeszköz értékvesztése.

Mely infláció alkalmasint a lakossági megtakarításokat „égeti”, és a forgalmat terhelő adó révén a kleptoligarchia felé csatornázza át a lakosság megtakarításait. Ahogy ezt Orbán Matolcsy nevű elvtársa az előre vetítette. Nem veszik el közvetlenül, mint a magán-nyugdíjakat. Mert azt még nem merik. De azért csak rátenyerelnek a lakossági tartalékokra. Így „természetesen” nem csak az egészségügyi tartalékát éli fel az ország, hanem minden mást is. Valójában tehát egyfajta gazdaságpolitikának hazudva végrehajtott, tömeges rablógyilkosság zajlik.

Ennek fényében lehet értékelni csak igazán a Momentum kerítésrázó akcióját, amihez felzárkóztak a nem igazán körülhatárolt céllal szervezett tüntetések is. Céltalanok, mert Törley kartársnő lózungjait nem tudom célkitűzésként kezelni. Ellenben mindezek egyik nagy eredménye, hogy kiválóan alkalmas elvinni a fókuszt pár sunnyogó hatalmi ténykedésről. A megtakarítások inflációs elégetése, a megtakarításokra kivetett újabb adócsomag, vagy legutóbb a gyógyszeripart érintő újabb sarcolások mintha nem érinteni sem látszanának az ingerküszöböt.

Márpedig az oktatás kétségtelen problémái mellett ezek is léteznek. De azt sem tartom kizártnak, hogy a diákságot is érintheti, ha a szüleinek elfogynak a tartalékai, vagy a szülei, nagyszülei idő alatt felfordulnak. Az sem kizárt, hogy talán hamarabb, és erősebben érintheti, mint feltétlenül szeretné. Bár előtte a nagyvilág. Elvégre számos innovációs iparág mellett Magyarország a nyugati „húspiacnak” is nagybeszállítója. Az elszegényedő családok gyerekeire tárt karokkal vár a Nyugat. Biztos álláshelyekkel. Vagy a versenyszférában, vagy az utcasarkon.

Magyarországon meg éljen és virágozzék az orbanizmus paradicsoma.

75 hozzászólás

  • bár illetéktelennek érzem magam a speciális magyar hejzetre, de marad egy kérdésem a fél cikk elolvasása után {majd befejezem}

    csökkennének e a gyógyszerek és a gyógyászati segédeszközök árai a végső eladási pontokon ha nem terhelnék a gyártókat ezek a speciális állami beavatkozásnak bemutatott adók miatt?

    a kérdés költői mert meg is válaszolom, a válaszom az, hogy: SOHA!!!
    az árak egyetlen és kizárólagos karakterisztikája az, hogy emelkednek exponenciálisan és országa válogattya ez az exponenciális hatványkitevő számszerűen mekkora, de sohasem „1” {matematikailag nulla nem leheccséges}

    az infláció gerjesztője a gyártók monopolhejzete és pofátlansága lett légyen az bármijen áru is majd a piac eldönti és már el is döntötte kanadai példán a condo azaz öröklakások spekulativ célokból beruházásként vásároltak voltak amíg a piac fel nem robbant és csak a Toronto-i erre a célra épített egységek ezerszámra és növekvően eladatlanok illetve a kóbor kutya sem bérli ki őket a csicsás irodák és csatolt lobby-juk ba nincs kliens aki oda bemegy mert a látványuk elriasztya ha ez ijen csicsás akkor mennyit fog a szolgálatásáért felszámolni csődbe megyek e ettől és persze igen azaz azaz most a vállalkozók rablóbandája megy csődbe
    és a holtak városa lesz Down Town Toronto Ontario óCanada de ezzel itt az atlanti pocsoján innen nincs egyedül a trupista adócsökkentések semmiféle árcsökkenést nem eredményeztek csak a profit márzsint növelték, business killer ként!
    erről ennyit majd jön grizi és leápol és lesznek sokan mások is

    de hadd legyen nekem ez a tapasztalatom az utóbbi 45 évben!!!

    Bandi neked meg üdvözletem, küzggy és bízva bízzál

  • majd ha únnyátok nem olvassátok!?

    a magánnyugdíjpénztárról: az IMF kamatos kamatai már régen annak többszörösével terhelték volna a magyar nemzetgazdaságot, hogy azóta miért nem lett újjáélesztve a rendszer az maraggyon a péndémonra testált válasz,

    a matematika gonosz egy alak, nem lehet átvágni a palánkon és mindig felmutattya ami a valóság 2*2 nagyon jó közelítéssel akár 4 is lehet,… ez ma a nemzetköz matematikai kvintesszenciája

    és? valahogy sohasem jön ki a „4”?
    miért is? maraggyon ez nektek költői kérdés

  • Kopácsi Judit bezárt cikkéhez már nem tudtam válaszolni a mindenkit mocskoló senkinek.Ha Chris megengedi,itt bepótolom egész röviden a lemaradást:

    Geyza
    2023 május 29
    7:58 de.
    gyuri10
    2023 május 27
    11:30 de.

    Idézlek: ” kitartás-heil Rákosi ”

    „Rossz helyre címezted a jelszavaidat.
    Jas Abba kollegádnak kellett volna,
    akinek -saját bevallása szerint-
    te vagy a „szellemi vezetője”
    Mondhatni a Führerje hehehe”-

    -Ezt írja ide a pufajkás náci.-
    Az ő szövegére folytatásként csak annyit,hogy ő nem vallja be, de ő a zárt-osztály egyes számú kezeltje!

  • Nembaj bammegg úgyse so’se’ halung meg

  • Ródeo11
    2023 június 3
    4:23 du.

    TE uggye hujevagy továbbra is deazsenagy baj

  • gyuri10
    2023 június 3
    5:44 du.

    Legjobb lenne ha semmilyen cikkre nem válaszolnál
    mert a válaszaid csak értelmetlen betűhalmazok.
    Talán kezeltethetnéd magadat.
    Úgy hallom Izraelben egészen kiváló elmegyógyászok vannak.

    Bár..ha így folytatódik a szellemi leépülésed, hamarosan a családod fog tégedet beadni valami zárt intézetbe.

    Csak így tovább öreg : )))))

  • Mellékesen jegyzem meg: a KSH korfáinak jobban hiszek.

    Amúgy: szerencsére ma lehet mindenféle véleményeket olvasni, hallani. Nem minősül bűncselekménynek a kormánnyal való szembenállás. Olvashatjuk: „Magyarország politikai rendszerének ma már csak diktátorok a szövetségesei, nemzetközi értelemben egy szégyen közepén állunk” – fejti ki bővebben cikkében Millei Ilona újságíró.

    Vagy: „Orbán Viktor a háborúval riogat, hogy az emberek ne a gazdasági problémákra figyeljenek” – olvasható egy tavalyi cikkben Vas András és Papp Zsolt szerzőpárostól.

    Szemben álló véleményüket nevüket felvállalva írták. Nem csodálatos? Ma Magyarországon nyíltan lehet támadni még a miniszterelnököt is. Azért ez nem semmi. Ez a cikk is simán elmegy.

    De a KSH korfáinak mégis jobban hiszek.

  • Orsós Elemér

    Majdnem minden stimmel, D E az „Orbán Matolcsi nevű elvtársa” hatalmas tévedés, mert a „Magyar” Nemzeti Bankhoz, annak irányításához -ezen belül Matolcsi bárminemű befolyásolásához- és pénzpolitikájához- Orbának semmi köze! Most idézzem be immár sokadszorra a „Magyar Nemzeti Bank jogállásáról” szóló hiteles Google mantráimat? Sajnos a Magyar nemzeti Bank az atlanti távvezérelt Európai Központi Bank kizárólagosan alárendelt fiókja, tehát Orbánynak CSAK szolgai belenyugvási lehetősége van velük szemben, amit azért időnként nem ártana mérlegelni, nem elfelejteni, mert ez is nyom egy kis kényszeredettséget a „nemzeti kormányzásba”! 😀
    És a mindenben közös EU-ra se hivatkozzunk, mert az csak a korrupt és lekenyerezett EU vízfej szerint közös, a perifériáról felzárkoztatni nem akaróztatott második sebességre fékezettek viszont vagy illedelmesen elfogadják a kettős mércét vagy orbánok lesznek! 😀 (Halkan azért megjegyzem: egyre több eus ország vezetése kezd orbanizálódni ezen demokratikus kérések(kényszerítések) hatására! 😀 )
    (Persze az is költői kérdés, hogy az EU-nak ideális kormányzásra szánt libling demokratikus ellenzék regnálása és beigért rendíthetetlen engedelmessége esetén milyen dobrevezés vagy gyurcsányozás érkezne Brüsszelből!? 😀 Szerintem csak -elégedett kézdörzsöléssel egybekötött- vállveregetés! 😀 ))

  • Göllner András

    Na látom ez a ciklus is kb ugyan úgy indul idelenn mint több száz korábbi Gyuri/Rodeo/Csigabika show. Ha szabad, röviden meg köszönném Simay Endre kezdeményezését, melyben az Orbán rendszernek a magyar emberek egészsége iránti felelőtlenségét igyexik bemutatni. Ez egy óriási nagy téma, jó lenne erről odafenn többet hallani, az idelenn bóklászó agyalágyultaktól pedig kevesebbet.

  • Geyza
    2023 június 4
    3:08 de.
    Na mi újság? Szabad napot kaptál?
    Gyorsan önts ki mindent a lepcsesből,mert ha visszakerülsz nem lesz belépésed a KMH-ba és a Lehárba még úgy sem.Ott nem tűrik meg az agymenéses náci utódokat.

  • BrunszvikTeri

    Bendegúz79
    antidarwin

    Zárolt,”kötél” kezdetű cikk alatt
    Shuméker/Fortimbras vitairataihoz
    szólnék elnézést e cikk szerzőtől

    A cetek, ill. bálnák mellső uszonya, egyes darabjai formavilágukban és kapcsolódásukat illetően megközelítő hasonlósággal, darabszám szerint pedig teljes egészében tartalmazza az . e m b e r . (a főemlősök… 🙂 ) mellső, ill.-al-és felkarcsontjai morfológiai megfelelőségét.

    Ugyanez mondható el a cetek farokúszója előtt, elcsökevényesedett, évmilliók óta már csak belül(!) elhelyezkedő végtagpárról, mely csontok darabszámra, de kapcsolódás tekintetében is megegyeznek az egykori szárazföldi ős hátsó végtagi (a hátsó lábak) csontozatával. Megjegyzendő, hogy azinte az összes mai emlősváz jellemzőivel is, egértől a vízilóig.

    Kérdés persze, hogy a „tervszerű teremtés”, ama bizonyos ötödik és hatodik napon, hogyan s mennyire kalkulált az egér, a víziló, illetve a kékbálna súlytömegével, amikor éppen a csontvázak statikája került sorra …?

    Számolt e vajh a gigantikus hústömeg szárazföldi, illetőleg (édees vagy sős-vízi!) vízalatti súlyával ?

    Mi indokolhatta, hogy pl. a bálna „maradék lábait” ugyanazon csontokból építette föl, mint a kisegérét is ?

  • Geyza
    2023 június 4
    3:08 de.
    00000=5X0=Geyza.

  • Göllner András
    2023 június 4
    9:22 de.

    Dr; Dr; Dr: olvastam és kiemelt érdeklődéssel a szerző iránti Leitmotif-oddal elővarázsolt semmitmondásodat!

    a Ródeó11-et is utálod? namost, ez a Ródeó11-et nem hozza extatikus állapotba, de így sohasem fogja megtudni miért fáj neked a lét?

    természetesen Dr; Dr; Dr Geyza barátod és te egy ívásúak vagytok, ez megnyugtat…

    mikor fox a cikk tartalmához konvergálni?

  • BrunszvikTeri
    2023 június 4
    10:17 de.

    valós élvezeteket és kéjeket okoz nekem, ahogy hűvös szavakkal a grizi-t megpróbálod emberszámba venni

    {szvsz valami pitecus még lehet, de az bizonyos, hogy az evolúció tréfája maradt}

    a szubjektív idealizmus és a vulgar materializmus a legújabb divat de –majd– elmúlik és

    a grizik majd csinálnak másikat, ahogy egyre gyorsuló sebességgel tolatnak az evolúcióban {szvsz vannak közöttük már vidám ebihalak is}

    üdv! és a német zöldek között, már fósszíliákat találni

  • Kicssit tull-sok az itelkezes es keves az adat a mai ottani egeszsegszolgaltatas eredmeneyerol.

    De tagdahatalanul acikkel kozolt adatok bizonyitja hogy Magyarorszag atlag egeszsegi allapota javuloban van, amikor a 2020- es 2050-es adatokat hasinlitojuk.

    A lakosssag osssz-szma csokkeni fog, de a velt eletkor emelkedni fog. Pl. ferfiak 0.6% eri el a 80 evet, de 2050-ra duplajuk, ill. 1.6% uk.

    Persze egeszsegugy is mint minden mas resze a kozgazdasagnak csupan a szabad-lehetoseg alapjan sikereskedik.
    Szocializmus, mint minden mas vonalon es vilagszerete is csodbe jutott vagy ncsodebejutoban all.

    Igen meg a USA-ban is mind a „szocialias programmok’ doglodnek, fokent az anyagi kudarcaik miatt.

    A US Congressus mult heten jutoot wgywmwnyre az elnok szuksegleteit kielegiteni, s jova hagyta nemi valtoztatassal ami nemi csokkenest kovetelt a szovetsegi kormany osz-koltekezeseiben, fokent a „szoccialis kotesgeken”.

    De minden szbadon mukodo szektorok sikereskednek

    mindnek dacara a vilagszerti problemak elleneben.
    Egyszeruen mert a szbad versenyzes lehetosge adja azt.

    Na de mint RODEO imadott levtarsa Fidel velte „Soccialismo my morro”.
    Tagadhatalanul csak a „morro” volt a lehetoseg!!!!

    B.Teri , Shumacherholgy es mind az evolucio vitazoihoz;

    Sajnalom Shomecher Lady, de mind amiket listazott a kerdestol tavol esett.
    s a kerdest NEM en tettem fol, hanem az Anglikan papp, maga Mr.Darwin kozel 190 esztendeje.

    Darwin remelte hogy majd idovel mind kozbe-eso, ill . atmeneti fajok bizonyiteke napvilagra jonne a fossil lerakatokban.

    de sajnos, egeytlen egy sem bukkant fell az elmult 180+ esztendoben.
    Persze remes tevedesek , mint a Hesperopitecus esete, es mint a Piltdownmen es Java men esetei, amik csak remes cslasok voltak.

    Biztosra veszem hogy Mr.Darwin tudataban volt mind a Balnak eseteivel.De a balan, akar a Saharaban, akar Pakistanban, vagy barhol, mindeg balank voltak s NEM kozbeseo fajai semmi mas fajoknak.
    De HOL a bizonyitek hogy mi mas fajokbol evolultak volna balankka????

    Az hogy minden elolenyeknek letezik kozosnek tuni szerveik, mint sziv, vese, tudo/kopoltyu, stbk. az NEM bizonyitja egymebol eredetuket.
    Hasonlkoan testreszeik, mint a vegtagok, akar lab, szarny, szem, ful, szaj, stb.

    De akerdes hogy ha mind az csupan a „veletlenseg” es a semmi alatal tortent volna, hat nem ugyan ugy bizonyitana „tervezeset es teremtest” is?????

    Hiszen a fizika leg-alapvetobb torvenye a (Cause and effect), az okozo es eredmenye.

    Alapjaban; egy targy , anyag,nem mozdul amig valami ero/energia mozdulasat nem okozza.

    De vajon mi lehetett volna annak az eronek/energianak az eredete ami a vilagegyetemet, es szerves-eletet letre hozta, ill. okozta??????

    S ha az elolenyeket reszltes adtait vizsgalod, hat az nem inkabb a TREVEZESt, s nem a semmi-altal okozott veletlent bizonyitja???????

  • TERI;
    Uto irat.
    A „kiseger” es a „balna” hasonlitasod, sot minden elolenycsoportok hasonlatossagai es idoszeri-letrejovesei nem Mozes sorait bizonyitja???

    Hiszen Mozes 3600 evvel elobb irta sorait.
    Persze a „nap” kifejezesei nem egy Foldi 24 oras idopontra hivatkozva.

    De ha olvasni hajlando lennel Moses sorait, ugyanazon sor-rendben adja ugy a vilagegyetem letrejotett mint a Foldonlevo elolenyek megjeleneseit a biologusok adatai altal !!!!

    Microbak, novenyek, allatok, majd vegul az emberileny.
    S hol az atmenet bizonyiteka a novenyekbol az allatilenyekke????

    A coral-ok novenyek-nek velve ,mert gyokereik a kovekben eresztve, de eletszuksegleti taplalekaikakt NEM a koves-talajbol szerzik hanem csapdakba ejtett lenyekbol.
    Hasonloan mint a VENUS (fly-trap) legy-fogo noveny.
    Anbnak alapjan „allati-lenyeknek” is velhetok lennnek.
    De hol az atmentiseguk bizonyiteka?????
    Darwin feltetelezesei alapjan az elmardhatalan bizonyiteka hianyzik.
    Bizonyitek hianyaban hogyan lenne elfogadhato „tudomanyosnak”???

    De a biologusok a tudomanyos „speciation”-t figyelemenkivul hagytak.

    S hogy minden eloleny-csoportok hasonlataossagai nem inkabb valami inteligens ero-altali befolyast, ill. „teremtes”t mutatna a semmi alatali veletlenseg esete elleneben??????

  • TERI;
    Uto irat.
    A „kiseger” es a „balna” hasonlitasod, sot minden elolenycsoportok hasonlatossagai es idoszeri-letrejovesei nem Mozes sorait bizonyitja???

    Hiszen Mozes 3600 evvel elobb irta sorait, ill. az Anglikan papp irta feltetelezeseit 3600 evvel kesobb. Tehat vajon ki probalt masolni kinek a meglatasait?
    Persze a „nap” kifejezesei nem egy Foldi 24 oras idopontra hivatkozva.

    De ha olvasni hajlando lennel Moses sorait, ugyanazon sor-rendben adja ugy a vilagegyetem letrejotett mint a Foldonlevo elolenyek megjeleneseit a biologusok adatai altal !!!!

    Microbak, novenyek, allatok, majd vegul az emberileny.
    S hol az atmenet bizonyiteka minden eloleny-csoportok atmenete mas elolenycsoportokkka, ugy a novenyekbol az allatilenyekke????

    A coral-ok novenyek-nek velve ,mert gyokereik a kovekben eresztve, de eletszuksegleti taplalekaikat NEM a kovekbol szerzik hanem csapdakba ejtett aprobblenyek.
    Hasonloan mint a VENUS (fly-trap) legy-fogo noveny.
    Annak alapjan „allati-lenyeknek” is velhetok lennnek.
    De hol az atmentiseguk bizonyiteka?????
    Darwin feltetelezesei alapjan az elmardhatalan bizonyitekaik hianyoznak. Soha nem talalva, de ha az feltelezheto , hat nem talalhatok lettek volna Darwin idejetol oriasi szamokban???
    Bizonyitek hianyaban hogyan lenne elfogadhato „tudomanyosnak”???

    De a biologusok a tudomanyos „speciation”-t a fent emlitett esetekben figyelemenkivul hagytak.

    S hogy minden eloleny-csoportok hasonlataossagai nem inkabb valami inteligens ero-altali befolyast, ill. „teremtes”t mutatna a semmi alatali veletlenseg esete elleneben??????

  • Ródeo11
    2023 június 4
    8:20 du.

    Te idióta.
    Még jól emlékszem mikor pár éve -szokásodhoz híven-
    bejelentkeztél ide egy második néven is mert nem bírtad a gyűrődést. Kellet egy kis „virtuális segítség” hehehe
    csakúgy mint mostanában.

    Akkor a második neved valami ” Drdr ” volt.

    Úgytűnik nálad ez a betűkombináció valamiféle mágikus töltettel bíró kényszeres dolog. Mind pozitív mind pedig negatív értelemben.
    Igaz is … remélem arról már letettél hogy a saját magadnak adományozott egyetemi fokozattal szólítsunk..
    te félkegyelmű : ) : )) : )))

    Többieknek :
    Akkor még a másik gyengeelméjű, bizonyos Gyuri10 meg akarta verni Rodeót a „Drdr” neve alatt. Azóta már nyalja az antiszemita Rodeót, mint kecske a sót.

    Ezek a párbeszédek mind megtalálhatóak a NET-en, de el is mentettem néhányat.
    Arra az esetre ha nagyon nevetni szeretnék : ))
    Mert nincs viccesebb annál, mint amikor az ilyen idióták vérre menően hőbörögnek.

  • Ródeo11
    2023 június 3
    4:23 du.

    Nem. Az egyszer már felemelt árak gyakorlatilag ott is maradnak. Nagyságrendileg biztos.
    Ugyanakkor a hiánytermékek léte is tény.
    A hiány emeli az árakat, ez is tény.
    A mesterségesen segített gyógyszerhiány, és a többszörös hatással „kiküzdött” magasabb ár egy fékezett habzású jövedelemnövekedéssel, és egy 30% körüli háttérinflációval felér a porlasztott tömeggyilkossággal. Szerintem.

    Éppen azért mert 2#2 ay 4, akármennyire akarja 2,5/re hazudni a kormány

  • A Teremtő mentsen meg Minket és a világ emberi részét a fent bóklászó,agyalágyult,rangkórság szaggatta köpönyegforgatóktól.

  • Orbánt szolgálni és utána kígyót békát szórva Rá Kanadába menekülni,jellemző a Szentjóby maradékaira.

  • Andrew_s
    2023 június 6
    2:20 de.
    Bandi kösz!!!

    megjegyezném –nagyon szerényen– nem minden gyógyszer hiánya okoz gyógyítási gondokat „csak” profitkiesést! ha a kóbor kutya sem érdeklődik ojan ajánlatokon ahol a TV képernyőjén a reklám alatt az apróbetű miatt –szinte– semmi más nem láccik; és az apró betűk a mellékhatások
    amikor a gyógyászat fizetős akkor fordul elő, hogy kanadai őslakosok és én 35 éve nem látogattunk fogászt, mert az egyetlen lukas fogamat amin volt átmérő 1.45MM luk 7 mm méj!!! a dr fogász {le voltam kötözve a székbe, nagy szerencséjére} kifúrta Ø9.2 mm -res porcelán fúróval, a fogból semmi sem maradt!!!

    de amikor a biztosítóval elszámolnak ezért kapnak usque Cdn 1258+adóvisszatérítést ami 35% mert ők életet mentenek

    és az „én anyám k.”

    ha nincs ijen biztosításom {autómhoz vettem a megfelelő hejen Cdn 10.00 -ért 10 évre szólót ha én csináltam volna a balesetet akkor fizetett volna} más ijen-be nem tudtak betuszkolni azóta sem!!!

    szóval az árakat úgy is emelik hogy a csomag egyre könnyebb hogy a vevő ne fáraggyon de az ára +17.48%-kal a C-19 miatt és a Trudeau nagynénjének az alsószoknyáján lévő ráncok miatt emelkedtek

    ez most

    GBR-ban a gonocc nyelvek szerint már éheznek és izzadnak vagy fáznak évszaktól függően nincs az az eccségsugarú aki ki tuggya fizetni senkinszkij kastéjának az árát

    én nem olvasok grizt mióta belenéztem a mai betoltyaiba és megállapítottam hogy a leghüjébb pitecus is minimum egy Bólyai János hozzá képest

  • Orsós Elemér

    OFF!
    Ezek a nagyonbolond ruszkik már megint megönmerényelték magukat:

    https://444.hu/2023/06/06/racz-andras-szerint-inkabb-az-oroszok-erdeke-lehetett-a-kahovkai-gat-felrobbantasa

  • Orsós Elemér

    „A Te kurva anyádat kedves, redvesagyú vezető.”

    Én a jogosan lekurvaanyázottak közé még besorolnám az éhenhalást kesergő gyógyszergyártókat és forgalmazókat is, akik úgy reklámozhatják az ellenőrizetlen felhasználású gyógyszereiket és placebóikat, mint az ártalmatlan ásványvizeket vagy élelmiszereket, amiben persze a nyugati stratégiai partnereit kedvezményekkel körbenyaló „redvesagyú vezető” is hunyó, mert ezek áldásos ténykedése legalább akkora egészségügyi károkat okozhat, mint a „nemzeti” egészségügy elhanyagolása!

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2023 június 5 2:20 du.

    ““A „kiseger” es a „balna” hasonlitasod, sot minden elolenycsoportok hasonlatossagai es idoszeri-letrejovesei nem Mozes sorait bizonyitja???
    Hiszen Mozes 3600 evvel elobb irta sorait.
    De ha olvasni hajlando lennel Moses sorait, ugyanazon sor-rendben adja ugy a vilagegyetem letrejotett mint a Foldonlevo elolenyek megjeleneseit a biologusok adatai altal !!!! ””

    Nem akarlak elkeseriteni, de amikor zoldsegeket irsz, akkor konnyen bele tudnak kotni a mondokadba azok, akik szerint a semmibol lehet valami.

    Tehat: Legjobb esetben is Mozes kb. 3200 evvel ezelott irta a Torah-t. De ez sem ilyen egyszeru, mert meg forditasban is eszreveheto, hogy a Deuteronomy-t a Jeremias nevu egyen irta, aki profetanak kepzelte magat. Raadasul azok, akik jol ertik a o-heber nyelvet mar regen kimutattak, hogy a Torah-nak csak nehany resze valoban nagyon regi, 2600 evnel idosebb, pl a Nadas Tengeren valo atkeles utani enek.
    Azzal meg vegkepp nem kene ervelned, hogy a Torah ugyanugy irja le az elovilag letrejottet, mint a biologusok, mert egyreszt a Torah-ban ket kulon leiras van erre, masreszt a biologusok nem ugy irjak le.

    Az elso verzio a Torah-bol (Gen. 1. Fejezet, 3 naprol szolva): “Hajtson a föld gyenge füvet, maghozó füvet, gyümölcsfát, amely gyümölcsöt hozzon az ő neme szerint, amelyben legyen néki magva e földön.” (Vedd eszre, hogy nem az Isten teremtette a novenyeket, hanem a szarazfoldon teremtette meg a lehetoseget annak, hogy isteni parancsra az novenyeket hozzon letre.)
    4. nap: Megteremti a Napot es Holdat. (Ha itt egy nap tobb ezer, vagy milliard ev, akkor a novenyeknek nehez lehetett eleinte feny nelkul.)
    5. nap: Megteremti az Isten a vizi elolenyeket es a madarakat.
    6. nap: Az Isten megteremti a szarazfoldi vad es haziallatokat a madarakon kivul. Vegul megteremti az embereket. (az adam szo, egymagaban (26. vers), a heberben az emberiseget jelenti, igy nem jelenti azt sem, hogy ez az adam himnemu. Ezutan a Genesis-ben az adam szo ha-adam-kent (az Adam) jelenik meg, de a Gen. 1. 27. versben, ami mar ha-adam-nak irja, meg mindig az emberisegrol szol, mert utana van biggyesztve, hogy ferfinak es nonek lettek teremtve.)
    7. nap: Isten megpihen.

    A masodik verzio szerint: (Gen. 2 fejezet) Eloszor az embert teremti meg az Isten: (Itt ha-adam van irva, tehat ‘az embert’, nem az emberiseget.)
    “Még semmiféle mezei növény sem vala a földön, s még semmiféle mezei fű sem hajtott ki, mert az Úr Isten még nem bocsátott vala esőt a földre; és ember sem vala, ki a földet mívelje; Azonban pára szállott vala fel a földről, és megnedvesíté a föld egész színét.És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából…”

    Ezutan a novenyeket teremti meg az Isten:
    “És nevele az Úr Isten a földből mindenféle fát, tekintetre kedvest és eledelre jót…

    Ezutan a szarazfoldi allatokat teremti meg:
    “És formált vala az Úr Isten a földből mindenféle mezei vadat, és mindenféle égi madarat,

    Ezutan teremti meg az Isten a not a ferfi oldalso reszebol:
    “És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, amelyet kivett vala az emberből, asszonynyá…
    Ebben a 2. valtozatban egy kukk nincs a viziallatokrol.

    Tehat van eloszor:
    1. Novenyek, 2. Nap es Hold, 3. vizi elolenyek + madarak, 4. vad- es haziallatok, 5. emberiseg. 6. Az Isten megpihen.

    Masodszor van: 1. Egyetlen ember, 2. novenyek, 3. Szarazfoldi allatok, 4. A ferfi asszonya.
    Egy szo sincs a viziallatokrol, se arrol, hogy az Isten pihenne.

    Remelem, hogy ez a ket tortenet meg neked sem azonos. Tehat, amikor azt javaslod, hogy az evolucionistak vegyek figyelembe a Biblia teremtestortenetet ildomos lenne hozzatenned, hogy melyiket.

  • Figyelemreméltó a cikk első bekezdése, miszerint „gyógyszergyártókra vonatkozó különadó-módosítás” és „gyógyszerszektort érintő fokozottabb elvonások” következménye lenne(?) a „tömeggyilkosság egy fondorlatos formája”, ami egészségügyi eszközök- és gyógyszerhiány alakjában lesz tapasztalható.

    Az írás további része ebből a gondolatsorból építkezik, végül kiköt a „tömeges rablógyilkosság” zajlásánál, amit az utolsó sor koronáz: „Magyarországon meg éljen és virágozzék az orbanizmus paradicsoma.”
    És pont. Felkiáltójel nélkül.
    (extra-nyereségről egy szó sem)

  • Remek cikkre hivnám fel a nagyérdemű figyelmét:
    Lázár György: HŐSÖK
    PÁRATLAN OLDAL – LXVII. évfolyam, 22. szám, 2023. június 2.

    Május 28-án, vasárnap, a clevelandi Egyesült Magyar Egyletek tisztelettel meghívja Önt a magyar Hősök
    napján tartandó megemlékezésre és koszorúzásra. Ez állt a meghívón. A helyszín egy temető: Sunset
    Memorial Park, 6265 Columbia Rd, North Olmsted, Ohio. A meghívó angol nyelvű verziója „Memorial Day”
    megemlékezésről ír, hiszen az másnapra, május 29-re, hétfőre esik.
    Május utolsó hétfője ugyanis nemzeti ünnep. Azokra a katonahősökre emlékezik Amerika, akik életüket
    adták a nemzetért.
    Magyarország Chicagói Főkonzulátusa szerint is a Hősök napján „azokra a magyar katonákra és civilekre
    emlékezünk, akik az életüket áldozták hazájukért”. Kovács Tamás főkonzul, Sonkoly Tibor alezredes
    (Washingtoni Nagykövetség) és Scott Barga parancsnok (Ohio Nemzeti Gárda) eljöttek a temetőbe, hogy
    leróják tiszteletüket.
    Az ünnepségre az 1986-ban átadott emlékfal előtt került sor, amelyen egy bronzturul ágaskodik. A falon
    emléktáblák sorakoznak, olyanoké, akik tisztes kort megérve főleg Cleveland környékén hunytak el. Balló
    István csendőr őrnagy, Beodray Ferenc csendőr alezredes, Erdélyi Gábor csendőr törzsőrmester, vitéz
    Borgóy János csendőr őrnagy, vitéz Balla József csendőr alezredes – és még sorolhatnám a M. Kir.
    hadnagyokat, századosokat is.
    De hát ezek a „hősök” a második világháború alatt a szövetségesek, vagyis az USA ellen harcoltak!
    Mert bizony egykori horthysta (és talán nyilas) katonák és csendőrök hősiességére emlékeztek
    Clevelandban a magyarul meghirdetett Hősök napján. Viszont angolul, trükkösen, Memorial Day
    megemlékezésre invitáltak, azt sejtetve, hogy olyan hősöket méltatnak majd, akik Amerikáért adták az
    életüket. Nagy különbség!
    Ez aztán a magyar furfang.
    https://www.es.hu/cikk/2023-06-02/lazar-gyorgy/hosok.html

  • idevaló ez is 🙂

  • Auróra Boreális

    Bendegúz
    Schumacker
    és Brunszvik

    Az . e l s ő, valamikor élő, kövült telep(ek) a . s t r o m a t o l i t(ok), 2,4-3,8 m i l l i á r d [billion] éve mindmáig fennmaradt prokarióta (sejtmag nélküli) algák önszerveződő azaz, bizonyosfajta együttműködésre épített sok esetben mértani – többekközt hatszögü, illetve méhsejtszerű – alakzatokat felvett csoportjai. azaz fönnmaradt széles elterülésű sekély-tengeri, meszes „tanúkő” csoportjai.
    Tehát, nem üledékes, ill. nem lerakodásos, hanem egykor működő, vagyis élő és így „kooperatív” együttműködés okozatai, ill. fosszíliái.

  • LILITH:

    Megjegyzendo a hosszu adatnyujtasod, de csupan egyeni meglatasodat mutetted!.

    Persze vannak akik allitjak, hogy a Torah a rabbik alatali keszitett a Babyloni fogsaguk idejen.

    S az u.n. Bareshit, vagy Genesys nem volt Mozesnek diktalva a Sion hegyen!!!!

    A kerdes lehetne hogy honnan vette Mozes annak adatait?
    Probalod allitani ,hogy talan Mozes hazudott??????
    Ne dilj be az adatokat valtoztato rabbiknak. Azok mind a sajat erdekeiket szolgaljak ma is!!!
    Mi lett volna Moses erdeke?????
    Hiszen O volt az egyedulli aki meg az igeret foldjebe sem mehetett.

    A valasz arra pedig hogy az emberiseg a kezdettol tartott adatokat generaciokon at.
    Mint pl. a Gilgames epic es tobb mas adatok elobbi tarsadalmaktol.
    De minden esetben igen erdekes es figyelemre melto azt elemezni es a valosagot levonni mindbol.

    Peldaul, mind a gerinces fajok, a hulloktol kezdve, a madarak, az amlosok ugy a tengeri mint a szarazfoldiek casukloi kivallo mechanikai eredmenyt bizonyit.
    Ugy a mell-csont, mint a medence csontjaik csukloi egyenloen mukoddtethetett az uszaj, szarny, lab, es kez esetebn is.
    Tehat kivallo mechanikai eredmenyt bizonyit.
    Mai ,kepzett, gyakorlott terveo mernokok nem igen tudnanak jobb megoldast atalalni.

    de hat az nem valami intelligens terv eredmenye lehetne, s alig kepzelheto hogy a semmi alatali veletlenseg eredmenye.

    De mindewn vitak messze estek az eredeti alanytol, mert Darwin kerdese volt, ill. remenye, hogy majd az utokor talalna bizonyitekot elvenek alapjan , hogy minden eloleny egy elobbi primitivebb fajbol evolult.

    Ma kozel ket evszazada annak, de egyetlen egy tallalt adatot senki nem volt kepes idezni, sem talalni a fossil-recordbol.

    Ez Borealisnak is;
    S a „fissil”-ozodas, semmi mas mint a szerves anyagok megsemmisuleseivel azt a kozelli koves-anayagok elemei toltik ki.Tehat nem az osi csontok, hanem a csontok alaku kovesedesek.

    Pompey-ban az aldozatok testei idivel megsemmisulve, de annak helyiseget kesobb a kutatok gypsszel betoltve tettek lehetove.

    Az „emlekez napjan” ( Memorial day);
    Az az aldozatok eleismeresenek napja, akik , onkentesen vagy kotelezeseik alapjan a haborukban elpusztultak, vagy az eletben mardta resztvevoktetteinek az elismerese.

    De 1944, Junius 6 ara igen erossen emlekszem.
    Mindenki csak suttogva, de hamar tudatba jutott, hogy az amerikaik sikeresen partraszltak Normandiban. Az lett Hirler vegitelete, amit akkor mindenki eszlelet es velt.

    Magyaroszag reszvetele a haboruban csupan a Trianoni terulet hoditasok remenye vezetett a ahaboruba.
    Nem csak Kun Bela, de Horthy is abban remenykedett.

    Emlekszem az 1941-es becsi accordra is.
    Sot annak eredmenyekent lett Szlovaki , a delvidek es Erdely nemi resze ismet magyar terulet.

    Szuleimmel utaztunk amig lehettet, Kassar es Erdelybe, le a Gyilkos-to es Bekas-szoros-ig.

    A Kassai dom alatti kriptaban, csodalkoztam II. Rakoczy Ferenc baba-meretu koporsojan, persze nem a csontvaz , hanem csak nemi csontmardvanayait tartalmazta.

  • LILITH;
    Nem jelzed hogy mifele „masodik” verzoit ertessz?
    Talan hibad az hogy nem ertelmezed amiket Mozes nem ismetelt minden soraiban.

    De az elolenyek „teremtese” egyenlo a biologiai es Darwin felsorolasaival.

    Ma a kulombseg, hogy a hianyzo bizoonyitekok nelkul a biologusok a „gyors-atalakulas” elvet velik lehetobbnek.

    Persze Darwin elmelete sem ad vlaszt a szerves-lenyek letrejotterol.
    Az „ospocsolyaban’ feloldott elemek egyesulesei reg bizonyitva valotlanhatonak. Miller-Yuri es Obo kisreletek.

    S ma a tudomany allitas hogy a szerves elet eredete a kuklvilagbol erkezett az ustokosokon.

    Dannekin kivallo es jovedelmezo ismerteteseket nyujtott azon, de annak lehetosegei igen kerdesesek!!!!

    A leheto leg-kozelebbi Exo-planet tobb szaz fenyevek tavolsagban vannak.
    Talan a Teremto biztositasa a vilag-uri haboruktol valo megemntesee?!

    Hasonloan allitva hogy a Foldon levo minden viz amodon erkezet mint viz-kristaly az ustokosokon.
    De van kb. 5 billio kob-mefold viz a Foldon, de semmi elekpzelheto bizonyiteka hogy leg-alabb egyenlo mennyisegu ustokosok utotytek volna valaha is a Foldet.
    A Hold tagadhatalanul bizontitja mind az ustokosok utodeseit a Holdon maig is. De ottan nincsen es nem volt viz soha.

    A Szoviet tudosok a Hold-utazashelyett a Foldmejebe furtak, 40,000 lab melyre, s bizonyitekokat talalva hogy a FOld melyeben sok viz letezik, amit Mozes sorai alitott hogy a Fold minden vizei a Foldmelyebol mint a Geyzirek lottek fedl.

    Na vajon melyiket velned lehetonek?????

  • Succubus Lilith
    2023 június 6
    8:14 du.

    +grizi
    *mózes összes^3

    szóval, ahogy én olvasom –azaz olvasatomban– a ti vitátok arról szól, hogy:

    istenetek selejtes, mert

    összevissza teremtette {a terembúráját} az egész ketyerét és az

    mégis műxik, azaz ti a

    rossz istent teremtettétek meg,

    kellene egy másikat összeeszkábálnotok és hozzá Mózes legújabb könyveit is

    {lektorálást vállalok jó pénzért}

    leskribálni –persze eredeti ömlesztett papíruszon–

    gyorsöregítéssel eredetivé varázsolva és

    máris kész lehetne a világ legújabb csodája

    [ti megosztott Kémiai Nobel díjat kaphatnátok, mert ez már a méregkeverés netovábbja is]

    kiadni Óhéberül

    és ez az istenke ami már azt csinálja ami van és akkor nem olvasnám kétségek között, hogy Nóé hogyan cipelte fel az állatokat a Nagy Bárka Után az Ararátra?

    te tudod a választ erre? vagy ha nem a grizi majd elmagyarázza neked

    persze az USA jelenlegi áremelkedéseit is, hogy a munkanélküliség jelentős csökkenése ellenére mégsincs elég hazai termék méjdinlyueszéj hanem méjdincsájna extraprofittal a polcon… a lyukrajnai események egyre gáttalanabbá válnak valaki majd gátat vet nekik? {szvsz elfogy a zsé}

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 június 6 12:43 du.

    „” megjegyezném –nagyon szerényen– nem minden gyógyszer hiánya okoz gyógyítási gondokat „csak” profitkiesést! „”

    Amig vannak „gyogyszerek” amiket valoban erdemes szedni, addig szerintem is nagyon kell veluk vigyazni. A „gyogyszer” egy nagyon rosszul eltalalt szo a magyarban, mert egyik sem az. Inkabb valami mereg, ami neha szukseges, es nem gyogyit meg, csak a tuneteket csillapitja.
    Nekem mar 3.-szor irt ki a mindig eppen uj orvosom Tamsulosin-t (Flowmax), amit most mar harmadszor hagytam abba szedni. Allandoan elfelejtem, hogy miert nem szedek valami merget. Igy jartam a koleszterin-mereggel is, de a masodik alkalommal mar mely nyomokat hagyott, igy azt nem tudjak tobbe ramtukmalni.
    Ez a csodas Tamsulosin szivritmus-zavart okozott, ami foleg akkor jott elo, amikor az evezo-gepemen erolkodtem. Ugyanakkor abszolut semmit hasznos hatasa nem volt.
    Ma pedig mar, az 500 millios-emberiseg-celu vilagban elegge gyanakodva kell kezelni minden uj merget.

    „amikor a gyógyászat fizetős akkor fordul elő, hogy kanadai őslakosok és én 35 éve nem látogattunk fogászt … ”

    Hehe… mar kozel 30 eve tortent, hogy az a magyar baratom akivel egyutt repultunk Kanadaba a menekult taborbol, Vanouverbe koltozve talalt egy cakcervezet altal megaldott allast, aminek az az egyik aldasa, hogy a ceg fizeti a fogaszatot. A baratomnak egy lukas foga volt. Aztan a jo doki, miutan megtudta, hogy a srac cege fizeti ot, elzsibbasztotta az egesz bal oldalat es kifurt, betomott 3 vagy 4 fogat.
    Meg perelni sem lehetett, mert termeszetesen nem csinalt rontgen felvetelt a fogakrol. Ugyes…

  • SzundiMandi
    2023 június 7
    4:14 de.
    Köszönet az értékes értesítőért.
    Ha ez így folytatódik,március 12.-e is”hősök”napja lesz.1946 márc.12.-én akasztották fel a magyar nép sírásó”hőseit”: bakyt, bárdossyt és az örmény eredetű „nemzetvezető”salosiánt.(szálasit) Sajnos sok ezer mást nem,az úgy nevezett kis nyilasok gyakorlott szakemberekként kerültek az ÁVÓS gyilkosok szolgálatába.

  • Ródeo11
    2023 június 6
    12:43 du.

    Tudom, hogy nem minden gyógyszer….
    De, tudom, mert közvetlen ismeretségi kört érint, hogy a műtét utáni „vérhigító” vagy van vagy nincs listán van. Nekem „csak” a vérnyomás-csökkentőre mondták legutóbb, hogy nincs készleten, és ajánlanak másikat (azonos hatóanyag, de hogy, hogy nem másfélszeres áron).
    Szintén ismerős (és megbízható) esete, hogy onkológiai kezelés okán evendő, orvosilag felírt tápszerért „jöjjön jövő héten, talán kapunk”. Mely esetben a problémát nyilván megoldja, ha a páciens lassan éhen hal, de talán ez nem a leghumánusabb módja a passzív eutanáziának.

    Azt is tudom, hogy mindig van az a pénz…. De,…..
    Ha tudod, hogy nem kapsz táppénzt, és csak éhenhalós nyugdíjat (pl. Kína), vagy ha tudod, hogy betegség esetén mehetsz egyetemi kórházba, vagy magánklinikára, illetve ispotályba, sámánhoz, stb. akkor úgy készülsz. Ha tudsz. Ellenben, ha az általad megtermelt 100 pénzből nem a huszadot viszi el a földesúr+egyház, hanem 84-85 %-ot az állam, akkor mégiscsak a k. anyukáját annak, aki ilyen rendszert működtet (Kádártól Orbánig), illetve ezzel visszaél (per pill. Orbán, de nagyon). Mivel a magánmegtakarításokat égeti, és lerombolta a magánnyugdíj-rendszert.

    Ugyanis nem okvetlenül az a bajom, hogy oldjam meg, ha kell valami, hanem akkor a pénzem alsó hangon 70% -át hagyják nálam, és majd úriasan megdeglek, ha hülye vagyok (nem tartalékolok kéztörés esetére és biztosítást sem kötök).

  • Orsós Elemér
    off/
    Egy élmény, hogy miközben a helyzetben és hadászatban tényleg szakértőbbek is vitatják, hogy biztosan Putyinnak volt-e érdeke a jórészt általa megszállt terület elárasztása, addig a fotelstratégák már tutira tudják a tutit. Mert ők nyilván ott voltak és telepaták.
    /off
    Gyógyszerileg, és alkalmasint a gyógyszergyártókat sem okvetlenül kell félteni. De a dolgozó plebset érintő 80+%-os kormányzati elvonás esetén mégis csak a vezér k. anyukáját, ha ezzel visszaél.
    Alkalmasint elég rendes elemszámú emberkísérletek zajlottak a COVID kapcsán a hirtelen szentté avatott és EU-s extra-profitot bezsebelő (s ezzel a csődtől is megmentett) cégű GMO-vakciánás naccsága cuccával.

  • SzundiMandi
    23.06.7.4:14

    Teljesen jogos az észrevétel.

    Az USA egyetlen mértékzsinórja a gazdasági mérleg, ill. a nyereség, a kasszasiker stb. ennek megfelelő polgári értékek, közte a hősiesség sajátos megítélése is.

    Így kerülhettek a valódi hősök – a szövetséges katonák – közé olyan, finoman szólva is kétes alakok,is, mint magyar csendőrök is, akik nemcsak, hogy Horthy legmegbízhatóbb „elitcsapatát” képezték, de e minőségükben ők adták a fegyveres kíséretét a Magyar Holokauszt deportáló M Á V-szerelvényeknek is, melyek a tervet túlteljesítve szállították a vágóhídra a magyar emberanyagot…

    Mégis, akkor hogyan is kerülhettek föl erre a monumentumra ezek a háborús bűnözők ?! Nyilván a diaszpóra nácimúltú, és az ún. republikánus* jobboldalhoz igenközel álló náci leszármazottai közreműködésével.

    Először is nézzük meg, az USA gyakorlatát háborús bűnösök meg-és elítélése terén, amit mindenki elképedve tapasztalhatott, nemcsak a háborús bűnök relativizálását, de még ezek – pédául SS-ek, magyar csendőrök és nyilasok stb. – emigránsként való befogadását illetőleg… Alap szempont, a befogadás hasznossága, persze humanitárius szempontokra hivatkozva.

    Egy olyan országtól, ahol embereket bőrszínük alapján különböztettek meg, mi más lett volna várható, még akkor is, ha ezt a zászlójukra tűzve, a szabadságot hirdették is.

    Itt, a KMH lapjain is több ízben váltott ki heves vitát többekközt a kanadai magyar emigráció egyik jeles – elítélt háborús bűnös – alakja Finta Imre csendőrszázados gettóparancsnok relativizáló megítélése, vagyis a diaszpóra egyik közkedvelt, joviális öregura… Fintát – vele Horthyt is – több kommentelő védte anyatigrisként.

    Na szóval, akkormeg ezekután mit is várhattunk volna egy fakabát amerikai tisztviselőtől, akinek jóformán fogalma nem volt a náci borzalmakról… ?
    `

    * A jobboldali republikanizmus is csak úgy republikánus, mint a nemzeti szocializmus volt szocialista. Mindkettő elnevezés hazug PR fogás: afféle tömegcsalogató mézesmadzag.

  • SchumackerLady

    Kedves Bende!

    Írod, hogy Pompeii romjai közt fellelt emberi áldozatok maradványai szerinted „csupán alakok . c s o n t o k . n é l k ü l . mert, hisz’ azokban minden elenyészett és helyükön belőlük megmaradt üregeket tudósok gipsszel töltötték ki”.
    Írod ezt abból a meggondolásból, hogy tudomásod szerint:
    – Minden régi élőlény maradvány csontostól teljesen megsemmisül.
    – Tehát szerinted nem maradhattak fenn csontok őslényektől sem.

    Már bocsánat, de kapaszkodj meg ! Tudniillik, a BBC egyik tudományos ismeretterjesztő filmjében bemutatták, hogy a Vezuv áldozatok emberi maradvány gipszöntvényeit beszállították a Nápolyi kórházba, ahol CT-vizsgálatnak vetették őket alá.

    A Computer tomográf nemcsak a l é t e z ő teljes és komplett emberi c s o n t v á z a t mutatta ki, de azt is hogy már évtizedek óta megideologizált, szakmával, foglalkozással és nemével is felruházott földi maradványok sokszor egészen más egyén csontozata volt, mint amit tévesen gondoltak róla. Pl. az „ülő hajcsár” nem volt sem kocsis, sem pedig férfi, tehát ahelyett egy hölgy volt az istenadta…stb.

    Ergo, miközben a holtak teste a vulkáni (por) hamu képeeztee különleges „üreggé lett” sírjukban, mintegy szarkofágban alatt elenyészve üreget képezett, addig az emberi csontok teeljesen fennmaradtak.

    DE honnan veszed azt a blöfföt, hogy a csontok – a tűzön kívül – bárhol máshol is elenyésznek ??? A paleontológia lényege a csontvázak rekonstrukciója és elemzése, de a munltkor Ettenbourgh prof. ős sárkánygík megfelelő talajban a bőrének egy fél-méteres darabját is meglelte.

    Az őslénytan lényege főleg fönnmaradt csontok vizsgálata és Te ezt tényt szeretnéd ilyen olcsó csúsztatásokkal, trükkökkel eliminálni, hogy érvényt szerezz a hitednek.

    Utóirat:
    Csont leletek még a legrégibb ősember létét is igazolják.
    A HOMO EREKTUS a legrégebbről fennmaradt lelete 1,4 millió éves.
    Add meg a tiszteletet legalább ennek a nagybátyádnak. 😀

  • SchumackerLady

    Utóirat 2.

    A kagyló, vagy csigaházban lerakódott üledék sem utánozhat csontot, mert ezek életükben puhatestűek voltak.

    Az ősállatok nem képoeezhettek a Pompeii-hez hasonló üregekeet, teekintve arra, hogy őket jellemzően és általában nem nem vulkáni hamu fedte be, és így a „normális” enyészeté letteek, vagyis a csontvázuk maradt meg.

  • Mindenki nema maradt azon hogy vajon mi okozhatna Magyarorszagon orvosaghianyt????

    Keszitenek ottan nemi orvossagokat, es a tobbi szuksegessegek szbadon vasarolhaTO A VILAGPIACON. mA MAR MEG A BEHOZTALI ADO SEM LETEZIK.
    aZ ATKOZOTT GLOBAL KERESSKEDELEM EREDMENYEkent kpahato minden ami vilagszerte letezik, na azt atkozhatjatok, fokent ha az eletedet mentene meg !!!!!!

  • Andrew_s
    2023 június 9
    1:51 de.

    én nagy örömmel egyet is értenék veled, kivéve a Kádár érát, amiről az én szeméjes élményem az, hogy mindig mindent megkaptam ami kellett, mikor az üzemi orvos felhítta az Uzsoki gégészetet hogy a saját kocsijával visz oda mert haldoklok, akkor a gégész a főbejárat felett kinyitott ablakban állva várt és azonnal kezelésbe vettek és mivel itt írok neked megmentették az életemet nem volt könnyű!!!

    és ez nem az egyetlen a MÁV kórház az meg szerintem a világ csodája volt…
    a körzeti orvosok túl voltak terhelve de tették a dolgukat és éjfélkor is kijöttek a húgomhoz aki szintén rossz állapotban volt sohasem mentünk fölöslegesen orvoshoz

    ez szeméjes az anyagi hátterét és a gazdasági részét nem ismerem de egy vasfüggöny megetti országban ez nem lehet vita téma!!! nekem semmi kifogásom sohasem volt a kenőpénzekkel kapcsolatban és hogy az orvos Moszkviccsal jütt éjszaka és ugyanazt a Operába menet is használta

    és tudtommal 1989 után csak rosszabb lett

    a többi az itteni kóklerkodás és mindenre van gyógyszer a gyógyszerre is az meg kapitalista szokás mert valaki mindenképpen kifizeti a csillagászati árakat amiért nincs
    szolgáltatás bár most áprilisban egy csodadoktor megoperálta a szememet és télleg csodát csinált, látok vele!!!

    az itteni biztosítási rendszer az útonállás még jó hogy Oltárylyó ban van OHIP ami nem mindent térít de azt én nem is szedem be meg nem szoktam felülni a reklámok ringlispiel jére sem

    üdv

  • SchumackerLady
    2023 június 9
    6:22 de.

    türelmed végtelen???
    a grizi az egy troll aki az ide betolt hejessírási® hibáival csak hergelni akarja az olvtársakat

    én nem olvasom mert a ölni tudnék látva mit követ el

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2023 június 7 12:04 du.

    “Persze vannak akik allitjak, hogy a Torah a rabbik alatali keszitett a Babyloni fogsaguk idejen.”

    Ilyet csak egy elmebeteg allitana, mert a babiloni fogsag idejen meg nem voltak rabbik.

    “Probalod allitani ,hogy talan Mozes hazudott??????”

    Nehez annak hazudnia, aki sohasem letezett.

    “Ma kozel ket evszazada annak, de egyetlen egy tallalt adatot senki nem volt kepes idezni, sem talalni a fossil-recordbol.”

    Kar, hogy ennek semmi ertelme.
    Perfekt laikusokkal vitatkozol. Azt a temat sem ismerik, amirol irnak, nem hogy az evolucios elmeletet alatamaszto mas elmeleteket. No es ket malomban oroltok.

    ““S a „fissil”-ozodas, semmi mas mint a szerves anyagok megsemmisuleseivel azt a kozelli koves-anayagok elemei toltik ki.Tehat nem az osi csontok, hanem a csontok alaku kovesedesek.””

    Lenyomatot akartal irni?

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2023 június 7 12:31 du.

    ““ Nem jelzed hogy mifele „masodik” verzoit ertessz? ””

    Helyes!!! Igy kell elkerulni azt, hogy beismerjuk a zsido Biblia is teli van ellentmondasokkal. Gratulalok, ugyesen mellebeszeltel!!! Ha pedig nem latod az alabbiban a ket kulpnbozo tortenetet akkor jobb ha megvizsgaltatod magad:

    “Tehat van eloszor:
    1. Novenyek, 2. Nap es Hold, 3. vizi elolenyek + madarak, 4. vad- es haziallatok, 5. emberiseg. 6. Az Isten megpihen.

    Masodszor van: 1. Egyetlen ember, 2. novenyek, 3. Szarazfoldi allatok, 4. A ferfi asszonya.
    Egy szo sincs a viziallatokrol, se arrol, hogy az Isten pihenne.”

    “Hasonloan allitva hogy a Foldon levo minden viz amodon erkezet mint viz-kristaly az ustokosokon. De van kb. 5 billio kob-mefold viz a Foldon, de semmi elekpzelheto bizonyiteka hogy leg-alabb egyenlo mennyisegu ustokosok utotytek volna valaha is a Foldet. A Hold tagadhatalanul bizontitja mind az ustokosok utodeseit a Holdon maig is. De ottan nincsen es nem volt viz soha.”

    Ez is egy erdekes furcsasaga a Naprendszerunknek. A Fold az egyetlen bolygo szamottevo vizzel, a Hold pedig allitolag a Foldbol szakadt ki. Korabbi elmeletek szerint ha jol remlik a Hold a Jura korszakban szakadt ki a Foldbol, amikor mar voltak elolenyek a Foldon, tehat kellett viznek lennie a Foldon. Ma azt mondjak, hogy 2-2,5 milliard evvel ezelott szakadt ki a Hold, amikor meg nem volt elet a Foldon, es folyamatosan tavolodik. (Most mindegy, hogy ezeket a szamokat, es az egesz tortenetet nem szabad komolyan venni.)
    De teljesen mindegy melyik verziot probaljuk meg elfogadni ha az altalad emlitett kulso forras elmeletet akarnank elfogadni, mert mindket esetben roppant furcsa, hogy a Holdon nincs viz. Hogy lehet, hogy a Hold nem fogott be vizet, vagy nem vitt magaval egy jelentos mennyiseget?

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 június 7 9:11 du.

    “szóval, ahogy én olvasom –azaz olvasatomban– a ti vitátok arról szól, hogy: istenetek selejtes, mert összevissza teremtette {a terembúráját} az egész ketyerét …”

    Hja, ha bugyuta gunyolodas helyett inkabb megeroltetned az agyadat, es emlekeznel arra, hogy en nem hiszek a Biblia isteni eredeteben, akkor ilyen marhasaggal nem egetned magad mindenki elott, nekem cimezve.

  • Voronyezs
    2023 június 9
    4:46 de.

    Sztálin meg kihúzta a vén , magyarul aligtudó Horthy nyakát a hurokból.

    Holott az amcsik bitón lógva szerették volna látni.

    Továbbá kollektívan megkegyelmezett a magyar náciknak és más magyar háborús bűnösök ezreinek mert többet ért neki
    az ún. ” Szovjet-magyar barátság” .

    Folytasd a fröcskölődést.

  • Andrew_s
    2023 június 9
    1:51 de.

    én ijen dolgokkal is szoktam…:
    a bécsi opera Nagy Verdi Quartett je:
    Osváth Júlia, Basilides Mária, Rősler Endre, Székely Mihály!
    ő mint: „az” Osváth maradt fenn arra az időre amikor nekem 3 operabérletem volt a II. emelet bal 7 -es páholyába, és ott volt részem Astrid Varnay és Joviczky József Tristan& Isolda jára

    mikor az akkor már 63 éves Varnay kijött a súgólyuk elé, egy szál pendejben és letérdelt és a Kórody Gida áhítattal elfelejtve hogy ő haza szokta zavarni 2300 kor a közönséget ha törik ha szakad, azt vezényelte amit Astrid énekelt Isolda halálban ami az életről szól
    és elfelejtettünk tapsolni rengeteg állkapocs hullott ott akkor a padlóra de utána kitört a magyar vastaps

    szóval ez is Kádár rencer volt

  • e fenti sem az amit írtam valami lehet a wordpress-el részleteket szépen kihagy, de miért?

  • Voronyezs
    2023 június 9
    4:46 de.
    Ha az agymenéses táborőr maradványa mocskolódik Veled,az annak a jele,hogy a jó oldalon vagy.A csendőrök és ukrán pogromhősök védője vitézkedik,biztonságos foteljából,ha egyáltalán van neki olyanja és nem a kültelki disznóólból tépi klaviatúráján a lepcsesét.A zsinagógából rekvirált imaleplet már úgy sem viszi vissza.

  • Éljen a SZABAD SAJTÓ!

    Az dögöljön meg aki nem engedi át beírásaimat a szabad sajt vagy a kvargli nevében.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Lillith

    írod, hogy „roppant furcsa, hogy a Holdon nincs víz- Hogy lehet, hogy a Hold nem vitt magával egy jelentős mennyiséget.”

    Nem akarlak elkeseríteni, de már évtizedek óta tudjuk. hogy a Hold pólusok közelében elhelyezkedő hatalmas becsapódási krátereknek napsugárzással ellentétes (árnyékos) oldalaiban (közel -200°C) hatalmas mennyiségű – több-millió köb-kilométernyi – fagyott vizet őriznek ma is. Tudniillik, ezen kráterek túloldalán a a hőmérséklet 150 C°-ra is felhág, minek okán a szomszédunk ott őrzött víztartaléka már az elején szublimálva az űrbe távozott.

    Sajnos legközelebbi bolygótársunk, a Mars pedig mágneses pajzs hiányában nemcsak légkörének nagy részét vesztette el, de a Napszél és a kozmikus sugárzás, valamint a nap hőhatása nemcsak a ezt, de a légköri vízpárákat is folyamatosan söpri ki vörös naprendszeri útitársunk panorámájából. Azonban az ezektől a hatásoktól védett helyeken, mint kráterek stb. a Holdhoz hasonlóan őrzik a ma már bizonyítható egykori óriási – ugyancsak üstökösök által szállított – gigászi vízkészletének ma sem lebecsülhető maradványát a Marson is.

  • Voronyezs
    2023 június 9
    4:46 de.
    Ha az agymenéses táborőr maradványa mocskolódik Veled,az annak a jele,hogy a jó oldalon vagy.A csendőrök és ukrán pogromhősök védője vitézkedik,biztonságos foteljából,ha egyáltalán van neki olyanja és nem a kültelki disznóólból tépi klaviatúráján a lepcsesét.A zsinagógából rekvirált imaleplet már úgy sem viszi vissza.
    A szabad sajt vagy rokfort nevében engedjétek át!

  • Geysa
    9.6:51

    Azt állítod, hogy „Horthyt az amcsik lógva szerették volna látni”.

    Hát kérlekszépen ez sajnos óriási tévedés részedről.

    Ti. Robert Jakson amerikai főügyész(!) m á r . 1 9 4 5.
    október 22-én sem gyanúsított, avagy vádlottként, hanem csak tanúként hallgatta ki Horthyt. Bizony, ez a jogi tényállás, már az amerikai álláspontot fejezi ki Horthy személyének hivatalos megítélésével kapcsolatban.

    Ugyanakkor az első magyar kormányküldöttség ominózus moszkvai tárgyalása Sztálinnal és Molotovval . c s a k . 1 9 4 6 . áprilisában történt, ahol Sztálin mellékesen kérdezte megy Nagy Ferenc kormányfőt, hogy tudnak e valamit Horthyról, majd a nemleges válasz után, kurtán annyit válaszolt, hogy
    „hagyják őt, ne bántsák, hisz Horthy már annyira öreg”.

    Ebből következtettek teoretikusok arra, hogy Horthyt Sztálin
    kimentette a „hurokból”, holott ez nincs bizonyítva, hogy személyesen Nürnbergben is interveniált volna a 25 éves Ellenforradalmi rendszer antiszemita tömeggyilkos fővezérének fölmentése érdekében. Tehát a tanúkénti „amerikai” minősítés végig kísérte, még 1949-ben is csak ebben aminőségében hazudozhatott a bíróságnak, eljátszva a szerencsétlen öregembert, eleve magában hordozva a „felmentés”
    ÉS napjaink . H o r t h y-r e s t a u r á c i ó j á n a k . a feltámasztását.

  • Voronyezs
    06.11.6:56
    +Geyza

    Akkor minden háborús bűnös „nyugat” felé menekült.
    Végülis Horthy sem gondolkodott másképp, mint amit te itt leírsz az amcsikról… Ő amikor kiszabadult „fogságba esett” az amúgy saját Hitlerista szövetségesei koncentrációs táborából, ahol a vele szövetséges náci bagázs tartotta őt fogságban azért, nehogy még az esetleges magyar – tehát horthysta – csatlósai majd velük szálljanak szembe a proklamáció szellemében.

    Minden esetre, ő is mint az SS-ek, a magyar csendőrök, a nyilasok, katonatisztek, újraébredők stb jómadár, Horthy is az amerikaiaknak tett első kihallgatása során természetesen így nyilatkozott. Ezzel éppen ez a jegyzőkönyv részlet foglalta össze Voronyezs kolléga az U~A hozzáállását és sajátos szövetségesi felfogását a háborús bűnök mibenlétét illetően:

    „…Végig azon gondolkodtam, hogy miért is vagyok . i t t . hadifogságban. Mivel az amerikai odaadó nép, semmi helytelen dolgot nem csinálna, az egyetlen lehetséges magyarázat szerintem az, hogy amíg az amerikaiaknál vagyok, addig sem kerülök a bolsevikok kezére.”[SIC]

    Csak úgy mellesleg, az elfogott, ill. azonosított SS-ek 95%-át nem ítélték el, ahogy Horthy is ezt az amik effajta „odaadását és jóságát” hangsúlyozta…

    Végül is Churchill a Fultoni Beszéde is ezt a fajta, hidegháborús, úgymond békülékeny szellemet helyezte előtérbe, amit Horthy is…

    Az ítélet-nélküli SS-perek, valamint a szűkkörű Nürnbergi ítéletek pedig a korabeli nyugatnémet közvéleményben igen nagy elégedettséget sőt, önigazoló revans hangulatot váltottak ki.

  • Succubus Lilith
    2023 június 9
    3:39 du.

    te >legalább< nem vagy grizi és valami ojan teremtőt teremtettél magadnak amit hiába keresnénk, mert a geometria összes ficamai ellenére nem fér el abban amit önmagából hozott létre akár a Descartes -i akár a Bólyai geometriát használom

  • Voronyezs
    2023 június 11
    6:56 de.

    Örülök hogy a „jóoldalra” álltál.
    Csakaztán nehogy feketekewnyér
    legyen reggelire a „béketábor”.-ban .

    Gyuri10 :
    Ha rajtad állna Izraelben (is) ruszki tankok dübörögnének
    Nagy szemétláda vagy te..szaros arab és Kreml bérenc…

  • Schumackler Lady
    2023.júni.9.6:31
    &Bendegúz/Lilith

    A „genezis” tanúságával kapcsolatban nem hagyhatók figyelmen kívül a mélytengeri – óceáni – 4-10-ezer méter mélységű hátságok lemez-tektonikai találkozásain, főleg a tűzgyűrűk nyomvonalán fellelhető HIDROTERMÁLIS KÜRTŐK* és azok „kitüremlő” – gyárkéményszerű, viszonylag 40-50 méterre is felnyúló „FÜSTÖLŐI”. Ezek az óceánok vizébe a talapzat repedéseiből szakadatlan áramoltatják, „füstölik” kifele az izzó magmával reakcióba lépett 100 C°-os, zavaros fehér, avagy fekete színű tengervíz keveréket, melynek egy része új „kéményeket” építenek, vagy hószerűm fehér csapadék pelyhekként hullik vissza a talajra…

    A hidrotermális kürtők napfénymentes világában nyüzsög az élet
    olyan élőlények formájában melyek egy része anaerob, másik része nem igényel napfényt, harmadrészt olyanok, amelyek a repedések felől fel-fel villanó infra-sugarakat hasznostják a maguk számára. Ennek megfelelően az ott – kitudja – akár több-milliárd éve „”megtapadt”” élővilág tagjai többségükben fehérek, vagy színtelenek. E hatalmas állati nyüzsgésből természetesen kiveszik a részüket, a többszáz fajt magukénak tudó, csupán egysejtű kolóniák, baktériumok, algák és vírusok is. Az egyik két-és félméteres csőféreg vizsgálata megállapította, hogy a 250 éves életkort is meghaladta.

    Summa summarum, minthogy a földet korábban teljes egészében borította tenger, bizony joggal tételezhető fel, hogy az ismert élővilág első képviselői is ezeken a különleges szülőotthonokban látták meg, ha nem is nap-de vízzel kevert vulkánias -világot… Nagyon is elképzelhető, hogy ezek a több-tíz évmilliárdos, egysejtűek . pl. s t r o m a t o l i t . telepei is onnan,„ a legmélyebb tenger-fenék, azelőtt élettelennek hitt pokolkapúi felől származtak fel a vizek felszínére, hogy majd annak partjain kolóniákat alapítva induljanak el a többsejtűség evolúciós útján…
    `

    * A hidrotermális kürtőket a kilencvenes évek óta ismeri az emberiség- Azóta beható vizsgálatnak vannak kitéve.

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 június 10 4:10 du.

    „e fenti sem az amit írtam valami lehet a wordpress-el részleteket szépen kihagy, de miért?”

    Hogy lehet ilyet kerdezni? Ugyanugy, ahogy a Kereszteny Egyhaz oszlopos tagjai is (valoszinu a Great Schism-ig) sorozatosan adtak hozza es vettek el a Biblia kereszteny reszehez/bol az „Egyhaz nagyobb dicsosege erdekeben”, most a tokeletes szabadsag es demokracia hazajaban a cenzura teszi ugyanezt a szabadsag es demokracia nagyobb dicsosege erdekeben.

  • Succubus Lilith
    2023 június 9
    3:39 du.
    te, mint az „okostervezés”-től a bigbang-en át a teremtéshez és az evolúció teljes tagadásához vezető sikamlós ösvényen baktató >eendő oszlopszent< tagadva ismered a büblossz rejtelmeit manapság Korán-nal kacérkodva mindenkit leápolsz hogy bugyuta meg nem nőtt fel a te szintedre büszkén vagy vaskalapos..?

    hát én ebből nem kérek de elutazhatnál a CERN -be is mert onnan manapság már nem jön a ferde hír hogy lehet a semmiből valamit csinálni Hawkins-szal ellentétben aki a valamiből csinál semmit mint nagy bűvészek versenye mint anno a Ki Mit Tud ban:

    itt a nyulambulam osztmár nincs is és kell hozzá cilinder meg varázspálcika amivel nem lehet sushi-t enni

    vigyázz magadra, megárthat

  • SchumackerLady

    Lilith
    +thu.(komment)

    És mégegy.

    Említed azt is, hogy „… érdekes furcsasága Naprendszerünknek; a Föld az egyetlen bolygó számottevő vízzel…”

    A Cassini űrszonda színes felvételei és tömegspektrometriai adatai adatai arról is tanúskodnak, hogy a Szaturnusz egyik holdja nemcsak, hogy „számottevő vízkészlettel” rendelkezik, de ez a vízkészlet fagyott jég formájában óceáni méreteket produkálva teljesen belepi a kis mellékbolygó felszínét. Ezt jégsivatagot repedések szaggatják részekre, mely szakadások láthatólag be is fagynak, ahol a fagyás színe mindenütt rózsaszín hegesedésben záródik el, mely „hegek” színezőanyagát szerves(!) vegyületek jelenlétének tulajdonítanak.

    Érdekes jelenség még, hogy az Enceladus pólusain, a Cassini többszáz km magasba, a világűrbe kilövellő gejzírszerű gőzkitöréseket (video)fényképezett le, mely folyamatos jelenség a repedezett jégpáncél alatt valamiféle aktív, működő óceáni, ill. tektonikus együtthatást tételez fel.

    Mindezen kívül az Enceladust elhagyó gőzkitörés anyagát tekintik a Saturnus „E-gyűrű” anyaga forrásának is, minthogy a kisbolygó e gyűrűt keresztező pályán halad.

  • LILITH , Cipokeszito holgy es meg rodeo es masok soraira is;

    1.,Vannak akik a Shemoth-ot (Exodus) velik szobeli torveny-nek, mert Moses ismetelten adta ‘ezt modta az Ur, ha nem erted kerdezd a rabbidat’ .

    2.,A tengerek alatti u.n. „ring of fire” allitva tobbek alatal az eleolenyek kezdetenek lehetosegere, de hasonloan akik a befagyott tngerek alatti lehetoseget is allitjaK.

    3.,a SZEVES-ELET EREDETENEK KEZDETE SEM OKOZPOJA NINCSEN leszogezve, de az u.n. „pre-cambian ido”, kb. 600 millio ev.
    S az eleolenyek 5 nagy-kihalasa tortent az elmult 450 millio evben.

    4., Pompeyban a Vesuvius kitorese altal okoztt pusztulas eredmenyeit meg a 60-as evekota nem latogattam, de akkor azt allitottak az ottani kutatok bemutatasai!!!!!

    5.,Hasonloan az osi „fissil”-ok eseteben is azert nevezve „kovuletek”-nek, mert a koves elemek alatali alkotott,ill. betoltott maradekok!!!!
    Csontok nem maradnak meg ev-milliokat!

    6., rodeo US munkanelkulisegere:
    A valosag hogy oriasi a munkas hianyossag, sot minden teren.

    A nyariszezon kezdetevel a tengerpartok es uszodak 300,000 „lifeguard” (eletmento) hianyaossagat probaljak toborozni.

    hasonloan minden vonalon oriasi a munkashiany.
    25 ezer favago (lumberjack) hianya a furesztelepek lezrasat es epulet-fa-anyag hianyoissaga lessz az iden.

    Pedagogusok a legnagyobb hainyban minden orszagban, 300,000 a USA-ban.
    Floridaban szaz-ezer a vendeglatoipari dolgozok hianya.
    400,000 az egeszsegi apolok hianya.

    Csupan bunozokben , gyilkosokban nincsen hianyossag!!!!!.

  • Geyza
    2023 június 11
    6:35 du.
    Gyuri10 :
    „Ha rajtad állna Izraelben (is) ruszki tankok dübörögnének
    Nagy szemétláda vagy te..szaros arab és Kreml bérenc…”

    Ha Rajtam múlna,te még félórai szabadságot sem kaphatnál a diliházból.Őrültnek születtél,őrült maradtál és őrültként fogsz kipurcanni.A Mágnás Miskából kerültél ide? Genere De Genere.

  • Succubus Lilith

    „tisztelthölgyeimésuraim” 2023 június 11 5:20 de.

    Imádom, amikor áltudományos elméleteket tényként kezelnek az emberek kizárólag világnézeti alapon.
    Lehet, hogy az a minimális mennyiségű valami, amit a Holdon látnak jég, de ez semmit sem jelent. (Azt is tudom, hogy a becsléseik szerint annak a jégnek a tömege jóval nagyobb, mint az enyém, pedig nekem is van annyi, hogy megzavarom az összes égitest mozgását amikor elmegyek WC-re.)

    Cukihara 2023 június 11 9:08 de.

    Nem tudom Horthyt mikor es miert hallgattak ki eloszor, de ismereteim szerint az amerikai es nyugati szovetsegeseinek eredetileg eszukbe se jutott a „haborus bunosseg” fogalma, mar csak azert se, mert akkor sajat magukat is fel kellett volna akasztgatniuk.
    Aztan beszelhetnenk arrol is, hogy mit muvelt Sztalin pajtas a kulonbozo orszagok nepi nemeteivel a haboru utan, akik teljesen artatlanok voltak, de aze’… Az talan nem haborus buntett, meg akkor is ha a haboru utan tisztogatnak, irtanak, kinoznak…?

    Na mindegy, a lenyeg az, hogy a komcsi Sztalin otlete volt a „haborus bunos”, mert neki se istene, se embere… akinek nincs lelkiismerete barmire kepes.

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 június 11 10:26 de.

    “te >legalábbeendő oszlopszent< tagadva ismered a büblossz rejtelmeit manapság Korán-nal kacérkodva mindenkit leápolsz hogy bugyuta meg nem nőtt fel a te szintedre büszkén vagy vaskalapos..?

    hát én ebből nem kérek de elutazhatnál a CERN -be is mert onnan manapság már nem jön a ferde hír hogy lehet a semmiből valamit csinálni Hawkins-szal ellentétben aki a valamiből csinál semmit mint nagy bűvészek versenye mint anno a Ki Mit Tud ban:””

    Rolad szolva a bugyuta hizelgo, inkabb legyel buszke ra.
    Ha tanultal volna fizikat a kozepiskolai szinten tul is, tudnad, hogy a 19. szazadi fizika tarthatatlan. Tehat tobbek kozott az, hogy a vilagegyetem oroktol fogva letezik es fog is letezni nem lehet igaz. Erdekes elmeletek voltak azok a 19. szazadi gondolatok, es te alaposan be is biflaztad az osszes hulyeseget, sot nem is banod minden nap idezni oket, de ettol fuggetlenul idejetmultak.

    Namostandeg: Veled ellentetben en nem tudom kijelenteni a tutit meg az altalam legjobban ismert temakban, a geologiaban, vagy elektronikaban sem, ennelfogva altalaban kritikus szemmel nezem a modern fizika “vivmanyait” is. Tehat megint mellelottel a gunyolodassal a CERN-t illetoen, mert szerintem is 99% biztos, hogy az csak egy nagy penztemeto, vagy egyenesen penzmosoda. Ugyanakkor, mint olyan aki tanult fizikat az ovis szinten tul is megertem, hogy keresgelnek, meghozza pont azt, amitol te legjobban rettegsz, hogy kideruljon hogyan teremtette az Isten a vilagot. 😊

    De hogy lasd kivel van dolgod, kuldok egy linket, ebbol lathatod hogy a Koran adja a legjobb magyarazatot a Teremtesre az osszes (altalam ismert) vallasi leirasok kozul:

    https://www2.nau.edu/~gaud/bio301/content/iscrst.htm#:~:text=Big%20Bang%3F,Come%20together%2C%20willingly%20or%20unwillingly.

    Probald meg ugy olvasni, hogy csak a lenyeget, azaz az idezett Koran szovegeket olvasod, es nem a magyarazatot, mert aki ezt irta kb. olyan fizikatudos, mint te, es marhasagokat tetelez fel mar a vilagegyetem kialakulasat illetoen is.
    Kellemes tanulast!

  • Succubus Lilith

    SchumackerLady 2023 június 13 7:09 de.

    Sok erdekes elmelet van, mint irtam vala, vilagnezeti alapon barmiben lehet hinni. De neha nem art kicsit jobban belegondolni abba, amit az emberek ele talalnak valakik.

  • `

    Rodeo11
    .12.4:33

    Bizony Szubkubus a mások leszólásában eléggé élen jár, s ha kell még tényeket is úgy tagad meg, hogy mint mondja; nem győzök rajta – ti. amit a másik mondott, azon – röhögni. Ez jogtalan fölényesség, amely nem humoros, hanem erőszakos lejáratása amásiknak, pláne ha annak van igaza.

    Így volt ez nem rég, amikor egyik olvtárs’ a KMH-n a Föld evolúcióját állította párhuzamba az állatvilág evolúciójával példaként hozva fel a „folyamatosan” ma is változó óceáni tűzgyűrű pályáján keletkező új szigeteket, illetve az ezekre vetődött állatok további, ettől testi formájuk is átalakult. …

    E szigetek körébe tartoznak többekközt a Darwin által méltómód kitüntetett Galapagos szk. is, melyek épp a tengerfenéki tektonikus „tűzgyűrű” folytán nyertek olyan földrajzi el-eltájolt elhelyezést, mely cikk-cakk pár-vagy többszáz, essetleg ezer km-es eltérés más és más – táplálkozási – körülményeket – teremtett a „hajótörött”, addig fajtársnak számító rokonoknak is, megváltoztatva ezek nemcsak szokásait, de életmódját is, új küllemet kölcsönözve nekik.

    Ezen rögni

    Azért az belátható, hogy az utóbbi időben sokat leadott ebből a cinizmusából és végsősoron lehet vele normálisan is tárgyalni-.
    Másfelől viszont valahol szükség is van az ellenkező nézetek felszínre kerülésére, hisz őnélkülük a saját nézeteinknek hogyan is találnánk megjelenési felületet ? Halastavakba is gyakran telepítenek ragadózókat csak azért, hogy az állomány ne lustuljon- illetve ne hízzon el…

    A kommentek modora és e személyeskedő stílus jótékony nyirbálása pedig szvsz. a főszerkesztő k.kötelessége… 🙂

  • AZ ELSŐ HIDROTERMÁLIS KÜRTŐT 1977-BEN FEDEZTÉK FEL, S MÉGHOZZÁ

    ÉPPEN HOL ?

    MÉGPEDIG A GALAPGOS SZK. ALAPJAIT KÉPEZŐ TŰZGYŰRŰ TALAPZATON.

    DARWIN ÖRÖMÉRE AZÓTA KB- 300 – ÚJ, EDDIG NEM ISMERT . F A

    J T . FEDEZTEK FÖL A HIDROTERMÁLIS „KÉMÉNYEK” ÉS A MÉLYTENGEREK

    VILÁGÁBAN.

    UGYAN, N O É . BÁRKÁJÁN MI BIZTOSÍTOTTA EZEK SZÁMÁRA A TÖBB-EZER

    LÉGKÖRI NYOMÁSNAK MEGFELELŐ VÍZNYOMÁST ? 😀

  • Rodeo,
    A Kádár rendszerre is igaz volt, hogy 80% körül volt az elvonás. Csak ugyebár úgy, hogy eleve beárazódott, mint nyomott fizetés.
    Az ellátás színvonala ettől még nagyságrendekkel volt jobb, mint manapság.
    Amikor nagy az elvonás, de legalább nem is kapsz érte semmit.

  • Succubus Lilith
    2023 június 14
    6:16 de.
    +++
    Butella
    2023 június 14
    8:58 de.

    butella belőled lehet tudást kiönteni egy kehelybe, de a „Lili”-ből semmi az égadta világon ami értelmes lenne nem önthető ki!

    nem érdekel a középiskolás XIX. századi fizikája mert neki az van nem jelenti, hogy mindenki másnak is kötelező Lilivé válnia, semmire sincs bizonyítéka de minden amire hivatkozik pénztemető ő meg a józan ész kriptája!

    ha aszziszi, hogy kinyitom a link linkjeit akkor téved és ha el is gyalogol a végtelen világ legvégére és lekukucskál és megláttya ami ott van, akkor kell majd neki ellenszert szednie, de jó erőset

    Grizi, a munkaerő hiány és a munkanélküliség hatalmas % aránya nem mond ellent egymásnak csak annyit mutat kéken fehéren, hogy a tőke azaz profit tulajdonosai továbbra sem akarják a profitshare coefficiénciáját javítani, tehát a kóbor kutyát sem érdekli a munka ajánlatuk azaz ez a kapitalista termék nem fogy!!!

    ezért engedi be a bidénelnök és csipicsupicsapattya a törvénytelen migrácsokat mert azok assziszik azután felébrednek egy pár éven belül és ők is inkább a kajajegyet vagdossák és a foodbankokat látogattyák mérföldes sosokban várva a másként eladhatatlan élelmiszernek csúfolt ehető szemétre

    üdvizellek grizi!!! megint eltaláltad a fóssziliás zsugorkezelt agyaddal a szarva köszt a tőgyit

    mindenkinek kellemeset vagy kellemesebbet kívánva, maradtam

  • Andrew_s
    2023 június 14
    11:56 de.

    Bandi ez szívmelengető, >ugye< tudod a svédek a C-19-es és utószelei előtt jól éltek és náluk is hasonló volt az adózás és mindenük volt amire normális élethez szüxége van a normális embernek!!! ez a demokrácia és járulékos kék-sárga skarlátkiütései óta már nem műxenek a többit nem mondom

    a vállalati üdülők és a SZOT üdülők is adóból épültek, és nem kellett évente eccerse bevallani és lehetett a budai úriasszonynak álcázott vállakozóknak jó jövedelmük az egyik női divatot a másik konyhai és fürdőszobai mozaikokat gyártott és amikor lemosta a munkakesztyűs kezéről a cementet és a porfestéket akkor beöltözött pongyolába és a csipkefüggöny megett élvezte a házikészítésű Triple Sec-et {hogy hogyan nem import kávéból pörkölt espressóját… a külkeresek importáltak is} szóval volt megoldás bőven kedvenc főnököm mondása volt csak az panaszkodik akinek nincsen annyi esze, hogy éljen a lehetőségekkel amiket ugye nem hírdettek meg a Jézus Szíve alapszervezeti taggyűlésen sem, de nem volt tilos és adrenalintermelés a szüxéges mértékűvé vált nem is volt annyi elhízott tunya baloldali idióta mert a kommenyisták voltak az igazi jobboldal és ha nem akkor nem szóltak hozzá … még legsötétebb Rákosi érában is volt éjféli körmenet ahová azért mentünk mert a kerületi párttitkár is ott volt vitte a méteres
    gyertyát

    üdv

  • Butella
    2023 június 14
    8:58 de.

    Vedd már észre hogy Rodeo két név alatt önti ide a hülyeségeit.
    Mert egyedül kevésnek érzi magát.
    Monnyuk..így is kevés..még a ribbanc-név alatt is hehehehehe

  • T. Szubkubus!

    Légyszíves, ne minősítsd mások személyét. Tehát ne fűzz senki személyiségéhez jelzőket és mellékneveket, mert ehhez itt KMH-n nincs jogod. Csak arra van, hogy bárki véleményét hivatkozásokkal megalapozva esetleg kifogásold, illetve védelmedbe véve érvekkel kommentáld azt…

    Ha mégis úgy érzed, hogy hited szerint kell ostromolnod az olvasótárs így vagy úgy – tudományosan – alátámasztott érveit, azt szintén a tudományosság és a korrekt, demokratikus vita elvei szerint, de ne hitelvek szerint cáfold.

    Hitelveken vitatkozni meddő próbálkozás. Hinni pedig a templomban, zsinagógában, vagy a mecsetben stb. kell.

    Az úgynevezett „szentkönyvek” objektív, történelmi – n e m . hitelvi – elemzése viszont mindenki joga, hisz ezek kétségtelen, mindig politikai szándékot, nem egyszer lelkiismereti diktátumot közvetítenek az olvasó, a polgár felé, mellyel befolyást, vagy nyomást gyakorolnak a mindennapi közéletre, annak „harcállásaira”.
    Az évezredes regulákat márcsak az idő múlására tekintettel is, „nem árt” gyakran revideálni… 🙂

    Üdvözléggyel:
    Butella

  • Succubus Lilith

    Butella 2023 június 14 8:58 de.
    `
    “Bizony Szubkubus a mások leszólásában eléggé élen jár, s ha kell még tényeket is úgy tagad meg, hogy mint mondja; nem győzök rajta – ti. amit a másik mondott, azon – röhögni. Ez jogtalan fölényesség, amely nem humoros, hanem erőszakos lejáratása amásiknak, pláne ha annak van igaza.”

    Nem akarlak elkeseriteni, de ha mar igy rodeonak cimezted, gondolom rola leven szo, hadd tegyem hozza, hogy a “doktor ur” ehhez a temahoz egyaltalan nem ert. Ez onmagaban meg nem lenne baj, hiszen en sem ertek mindenhez. Azonban a “doktor ur” surun gunyolodik, raadasul ugy, hogy ertelmetlen halandzsakat kuld be abban a hitben, hogy o most valami okosat, vagy vicceset irt. Mintha egy 6 eves gyerek lenne, vagy meg lenne hibbanva. A vele valo folenyesseg teljesen jogos, eddig meg egyetlen ervet nem hozott fel, csak szajkozza az elavult korai elmeleteket.

    Mellesleg neked is sikerult itt egy par ures kijelentessel operalnod, mert azt elfelejtetted megemliteni, hogy mily tenyeket tagadok meg, es hogy mi az ami miatt neked rohognod kell?

    Ugyanakkor az irasod tovabbi reszeben azt fedezem fel, hogy te is vakon elfogadsz barmilyen elmeletet, anelkul, hogy alaposan meg is vizsgalnad, hogy egyaltalan lehetseges-e az elkepzeles.

    Es akkor most nezd meg a Havasi Kürt (2023 június 14, 9:58 de.) hozzaszolasat, amiben azzal akarja nevetsegesse tenni a Bibliat, hogy vajon hol tarolta Noe a tengeri allatokat a barkajaban…
    Te ezt a szintet veded es az nem tetszik neked, hogy az ilyen hozzaszolasokon elkepedek, meg akkor is ha en sem hiszek a Bibliaban.

    Igazuk volt azoknak, akik az alabbiakat irtak:

    „Az első korty a természettudományok poharából ateistává tesz, de a pohár alján Isten vár rád.”

    Vagy Francis Bacon: „Egy kis adag filozófia ateizmusra hajlamosítja az ember elméjét; a filozófia mélysége azonban a vallás felé tereli az embert.”

    Illetve Alexander Pa’pa: „A kevés tanulás veszélyes dolog; igyál mélyről, vagy ne kóstold meg a Pier-forrást: ott a sekély merítések megrészegítik az agyat, de ha nagyot iszunk, újra kijózanodunk.”

    Nem artana ismerni a temat, amirol vitatkozni akartok.

  • Tobbek allitasaira es hozzaszollasaira, alanyonkent.

    Az Evolucion.

    Darwin elemlete tagdhatalanul egy feltevese volt, s remelte hogy bizonyitekok fognanak majd felbukkani. De sajnos, maig sem bukkant fel egyetlen bizonyiteknek velheto sem.
    Az az hogy annak alapjan elismerheto az hogy a lassu/altalanos biologiai vlatozas nem tortent.

    Azert a 20-ik szazad Darwinistai, s Gould aki allitasa alapjan velte hogy a fajok nem lassu/altalanos, hanem nagyon gyorsan valtoztak meg. Oly gyorsan hogy nem volt ido bizonyitekoknak letrejonni.
    Na de az mit bizonyit?
    Attol elteroen ma a „rapid acceleration” elvet velik tenynek a mai biologusok.

    A mult-idok eleolenyeinek , szerveiknek es vegtagjaiknak a hasonlata NEM bizonyitek semmifele Darwinista elekpzeleseknek!!!

    Ha azt ellenzitek, hat az is a ti allaspontotok!!!

    Vezuviou/Pmpey es a kornyeki pusztulasaok.
    Szokasotok hogy valamit olvasva azt altalanossagnak eskudtok.
    Az van a Pompey eseteben is veletek.

    En, a „What are the remains of Pompey ?” kerdesre 957,000 web-lap adatokat kaptam 0.32 masodperc alatt.

    De a valosag tagadhatalan.
    Kozel 2 ezer eve Vesuvius kitort, es a kornyeket 4-6 meter melyen forro lavaval takarta, ami a kornyeken minden egheto anaygot hamuva egetett.
    Az lathato ma is barhol a hirekben vulakanik kotoreseket lattok.

    Tavolabbi helyeken a Vesuvius vulakan homerseklete csokkenve, mint pl. Herculeneum-eseteben.

    En 60-as evekben voltam ottam, Pompey maradvanya igen meglepo.
    Nem csak a mai mradvanyok, hanem hogy hogyan eltek az akkori lakosok.
    Szamomra meglepo volt latni hogy az akkoriak hazaik kulso oldalain nem voltak abalakok! Hanem a haz-kozepen levo „athrium” nyujtotta a napvilagot.

    Kivalloan egysegeseget muatat a varos eredeti szervezeseben es kiviteleben is. Nagyon elorehaladott tarsadalmi szervezesuk tagadhatalan!!!

    Nehany hazak, mint a „Cassa del Vettti” (a Vetti fiverek haza), akik bor-kereskedok voltak es hazuk igen luxusosagot mutat.

    Az ottani lakosok a lavaban hamuva egtek.
    De tavolabbi helyeken tobb maradvanyokat hagyott az utokor szamara.
    Az utokori kut-furok csodalkoztak hogy urgeket talaltak munkajuk alapjan.
    A kesobbi kutatok azokat az uregeket plaster-el toltve mutatta az aldozatok allapotait amint a forro/ego lavaban megszuntek. Mind olvashato es lathato a sok ezer web-lapok adataiban!!!!!

    Persze temetokben a kriptakban elhaltak maradvanayai nem egtek el. Sem a tavolabbi helyeken. Azok csontjai talalva is.
    Hasonloan a tavolabbi faluk lakok maradvanya is.

    Aki utazik Olaszban, Pompey elmaradhatalan latogatni, sot minden turista csoportok azt ki-nem-hagyjak.

    Habar a Napoli Museum igen erdemes visitalni, de delebre utazni erdemtelen idotoltes Olaszban.

    Altalanosagban;
    Remelnem, nem lenne tul sok remelni es elvarni, hogy hajlandok es kepesek lennetek az alanyokonal maradni, s nem a hozzaszollok egyenisegeit tamadni , atkozni es gyalazni ?!

  • butella
    2023 június 15
    4:10 de.

    magam részéről >pláne az itt efelett írt förmedvényével< a Lilli kiírta magát a vitaképes egyedek közül, "érvei" sohasem voltak, aranyköpésekig jutott: … és:

    megtalálta az üres pohár fenekén pontosan azt amit ő akar? pedig az üres pohár az üres tehát ott sincs semmi

    {neki kedvező esetben a belenéző tükörképe még cicckánypitecus® korából}
    à priori [azaz isten oka isten] tetőtől talpig "succubus"

    nagyon fárasztó és pontosan ez a stratégiája és a taktikája is mi a "mások" már óvodás korunkban az ilyeneket meg szoktuk dobálni homokgombócokkal és a válaszuk mindig az volt, hogy berohantak az Óvónénihez, hogy a Pistike és Béluka bántanak

    üdv.: üssük, vágjuk csak a fejit, hogy meg ne sántuljon