Az Orbán rendszer számokban

2023 június 14 2:13 du.67 hozzászólás

Az alábbi táblázatot osztották meg lapunkkal, amely egyértelműen és tényszerűen tükrözi, illetve foglalja össze a jelenlegi viszonyokat Orbán Viktor Magyarországán. A lassan szinte mérhetetlen korrupció, a nyomor, a könyörtelen infláció és a forint értékének zuhanása köszön vissza az adatokból. Ezt örökölte az Orbán rendszer 2010-ben és ez lett Magyarországból 2023-ban. A táblazotot eredetileg a Magyar Ellenállás nevű Facebook csoport osztotta meg. Talán a legdermesztőbb összehasonlítás az utolsó adat…

67 hozzászólás

  • kiskrampuszom csiklandoz, annyit teszek hozzá, hogy ez manapság a demokráciák alapjelensége

    a CNN most mesélte habzó szájjal, hogy a 2022 -es 8.78%-kos infláció 2023 júniusban 4.77% ra csökkent az IMF meg aszongya, hogy Orosz Federáció {szügyig szankcióban} 2023 ban 2.25% os az infláció és a gazdasági növekmény is erősen null szaldó feletti mialatt IMF adat € komplett stagfláció és recesszió uralkodik
    USA-ban nem találnak matematikust és a PISA teszteken sorra megbuknak de ha american asian a Stanfordra matek szakra jelentkező akkor nem veszik fel, latinót sem és négert sem de szívárványszínben pompázik a Fehér Ház

    Magyarország egy Land Locked Small Country with a very bloody history és most demokrácia van kis renitenskedésért szankcionálva! kérdés: mejik lop tőle többet az € vagy a Mészaros&Mészaros?

    költői kérdés, ne válaszolj

  • Engem nem érint,tehát nem is zavar.Szóljatok a kültelki hold kórosnak.Ő majd rendbe hoz mindent,ha kiengedik a zárt osztályból félórai cigaretta és pálinka szünetre,ami nem valószínű.

  • Mostani hír hogy NÖVELNI AKARJÁK A BENZIN ADÓTARTALMÁT !!

  • És…..rájuk szavaznak…

  • Tagadhatalan es vitathatalan az hogy a Szocializmus elveinek a gyakorlasa mindeg es mindenutt gazdasagi osszeomlast es a lakossag szamara nehezebb es alacsonyabb letlehetoseget okozott.

    Mint mar sokszor irtam is, hogy az meg a USA-ban is annak elmeradhatalan eredmenyet okozta !!!!!!

    Az gazdasagi fejlodes, termeles lassulasat, eladosodast, inflaciot, minden mas gazdasagi es tarsadalami problemakat.
    Tehat nem ostobasag azt kovetni barhol ??????

    Az egyedulli orvoslasa annak : a teljes es korlatozotlan szabad lehetoseg biztositasa a lakossag szamara, akik a sajat erdekeiket szolgalva szorgalamaskodva az elohalasat kovetik.
    Persze csupan ahol azt az allamhatalom NEM beklyozza!!!!!!

    Sajnos hogy az emberigyarlosag alapjan soha nem hajlando tanulni a mult hibaibol !!!!!

    Tagadhatalanul, Magyarorszagnak is nagyon szukseges lenne a kozvetlen demokracia gyakorlasa, s nem a mult-rendszereinek az utanzasa!!!!
    Talan amodon a kovetkezo generacio hajlando es kepes lenne a jovot celozni, s nem a multat imitalni, mint az itteni vaszari-pufalykasok !!!!!!!!!

  • rodeo;

    Az adatok azt bizonyiyja hogy Meszaros csupan 5.5% tulajdonossa a nevetviselo cegeknek !!!!

    Tehat valakik tulajdonozzak azt a 94.5%-ot.
    Talan mint „talalom” is az MOL es OTP-nek?!

  • rodeo;

    Multheten volt a „spelling Bee contest”.
    A 25 finalistak kozott egyetlen ‘feher-amerikai’ volt.
    A tobbi 24 MIND szines-azsiaiak, Indiaik,Burmaiak, stbk.
    Hasonlo mindenutt az egyetemi vegzettek eseteiben is!!!!

    Na de az azsiaiak mindeg sikeresebbek voltak.

  • Rodeo11

    Azért, a „demokráciák” kitétel mellé illenék odatenni, az >úgynevezett< jelzőt, de legalább az ún. rövidítést.

    Mert bárhol, ahol pl. a

    – lakosság 10 %-a bitorolja a nemzeti vagyon 95%-át,

    – államfő godfather fal-"jövedelméhez"is stróman adja a nevét,

    – dolgozó,a munkás bére az általa létrehozott érték néhány %-a,

    – a választási törvényt 13 év alatt 300-adszor módosítják,

    Ilyen politikai . r e n d s z e r e k b e n . demokráciát realitásként csak említeni is illuzórikus hazugság lenne. 🙁

  • Orsós Elemér

    Ez az „esszé” elég nagy hülyeség, mert ennek analógiájára elkezdhetnénk a 2010 előtti rendszert is elmúltnyolcévezni, ami semmivel sem volt ideálisabb a mostani elmulttizenháromévinél, már ha a statisztikai adatok valóban abszolut hitelesek 😀 (Nopersze a közben eltelt idő a szelektiv amnéziát kedvelők bizonyítási képességeit sokkal jobban érvényesíti, ami nekijek ez most nagy előnyükre válik! 😀
    Viszatetszésül közlöm, hogy -hajlott korom ellenére- mindenre tökéletesen emlékszem, ezért Bródyra hitlesen hivatkozva pofátlanul közlöm: szerintem ne finnyáskodjatok, ezek -veletek együtt- mind „ugyanazok” ! 😀 )

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2023 június 14
    4:10 du.

    Kedves Gyuri, figyemetekbe ajánlom az „okos enged…” kezdetű ősi magyar szólást, ami még a nyílvánosság miatti -közröhejes- önlejáratás ellen is hatásos! 😀 (Remélem érted és nem veszed sértésnek ezt a szemtelen tanácsot! 😀 )(Persze most Geyza is azt hiheti, hogy ellene vagyok, pedig nem, csak korszellemtelenül pacifista, annak ellenére, hogy még fiatalon két évet zokszó nélkül lehúztamaz az átkosban betárazott elsőlépcsős sorkatonaként! 😀 )

  • 🙂 Miért van padlón a baloldal nálunk?
    https://naphire.hu/cikk/felmeres-jovedelem-vagyon-magyarorszag-eurostat

    hazudnak reggel, délben, este

  • Orsós Elemér

    Ródeo11
    2023 június 14
    3:47 du.

    „Magyarország egy Land Locked Small Country with a very bloody history és most demokrácia van kis renitenskedésért szankcionálva! kérdés: mejik lop tőle többet az € vagy a Mészaros&Mészaros?”

    Jó kis költői kérdés, de a lényeget nehéz számszerűsíteni, ezáltal összehasonlítani, mert mindkettő mesterien tehetséges és hozzáférhetetlenül titkolózó!

  • Geyza
    2023 június 14
    4:19 du.
    „És…..rájuk szavaznak…”

    Vagy a kültelki részeges náci-ivadékokra?!!!

  • Göllner András

    @ Ródeó

    Figyusz, a PISA teszteken idelenn te vagy a király !

  • Göllner András

    @ Rodeó

    „USA-ban nem találnak matematikust…matek szakra jelentkező négert sem, de szívárványszínben pompázik a Fehér Ház”

    Kiskrampuszom, menjetek le a Fehér Ház alúljárójába a gyurkával PISA tesztelni, ott a helyetek.

  • Göllner András
    2023 június 16
    5:23 du.

    lefordítanád? én már lefordítottam de a fordítottja is ugyanaz, te hogy vagy ezzel?

  • Vögelein
    2023 június 16
    6:59 de.
    Orsós Elemér
    2023 június 16
    1:26 du.
    kedves Madárovics Madárszkája köszönöm! trehányságomra nincs mentség, én itt >< & "" -kel próbálom pótolni de úgy érzem egy húron pendülünk

    Elemér, a számok sohasem hazudnak, ezért nem tanítanak számtant itt a déli szomszédomnál és az imperialista {bocs imperial azaz hosszmérték esetén a decimális incset ami agysérv ezért van az, hogy a Furfangos Nyesztyerka eltalálja még mielőtt kitalálna a bozótból} rendszer bármit és ugyanannak az ellenkezőjét is megengedi, ennek ellentételezésére találták ki a Nagy Hatalmas Biztosító Társaságokat és azok reklámozzák a szemmel láthatóan 85 és a halál közötti életkorú házaspár keresi a neki megfelelő életbiztosítást amivel évente meg tud takarítani {grizinek ne mondd meg} $728 -at [én mind a Cdn 3547.13-at mert nekem ijenem sincs] tudd, ha "olyan" a házaspár az első 2 évben nem használhatja …

    szóval minden meg van oldva megkérdeznéd a grizit, hogy hány csilliárdja van a nagy szabad gazdaságból kifolyólag? és, hogy milyen hamut vitt haza Pompei-ből hogy leugathassa Darwin-t?

    ((éljen a KGST és az NDK))

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2023 június 15 12:07 du.

    A mar lezart elozo cikkbol.

    Nincs kedvem utananezni, de nekem nagyon ugy remlik, hogy Pompei-t nem lava, hanem pyroclastic flow pusztitotta el.

    Ebben a cikkben:

    BENDEGUZ 2023 június 15 12:24 du.

    Valoban, a „szocialista tervgazdalkodasnak” mindenhol sikerult tonkretenni a gazdasagot, ugyanakkor abban sem hinnek, hogy a teljesen szabadra engedett gazdasag sokaig fenntarthato.
    Lasd az USA-t, ahol valamikor meg a 19. szazad vegefele megengedtek a nagy nagy cegek egyesuleset, es milyen koser kis fasiszta rendszer alakult ki mara ott. Gyakorlatilag minden ket csalad kezeben van, a Rockefeller es a Morgan csaladok kezeben, akik azt muvelnek, amit akarnak es a nepnek abszolut semmi beleszolasa semmibe.

  • Succubus Lilith

    charlie 2023 június 16 12:07 du.

    ” Miért van padlón a baloldal nálunk?
    https://naphire.hu/cikk/felmeres-jovedelem-vagyon-magyarorszag-eurostat

    hazudnak reggel, délben, este”

    Es tul atlatszoan. Minden hazugsagban kene legyen valami igazsagtartalom hogy hiheto legyen. De meg erre se futja nekik. Mintha szandekosan nem akarnak megnyerni a valasztasokat az elkovetkezo 20-30 ev soran.

    .
    Ródeo11 2023 június 14 3:47 du.

    „USA-ban nem találnak matematikust és a PISA teszteken sorra megbuknak de ha american asian a Stanfordra matek szakra jelentkező akkor nem veszik fel, latinót sem és négert sem de szívárványszínben pompázik a Fehér Ház”

    Most fontos a szivarvany, nem tehetnek rola. A pisalo teszteknek ma mar semmi szerepuk nincs, de tudtommal a negereket felveszik az egyetemekre szivarvanytol fuggetlenul is. Csak a feherek es az „azsiaiak” vannak kitiltva az antirasszizmus jegyeben.
    Nem tudom hogy vagy vele, de en meg drukkolok is nekik, mert ha valami oknal fogva nem lenne naluk hamarosan polgarhaboru es/vagy szandekosan gerjesztett teljes gazdasagi osszeomlas, akkor majd ebbe belerokkannak 20-30 ev mulva. Kepzeld el azt a
    mernoki gardat amelyik nem tud osszeadni se…

    ” mejik lop tőle többet az € vagy a Mészaros&Mészaros? ”

    Ez erdekes kerdes, es mar azert is furcsallom az EU tagsagot, mert Orban maga mondta egyszer, hogy 4 milliardot pumpal be az EU Magyarorszagba evente, es ugyanakkor 6 milliardot pumpal ki belole.
    Namost, lehet hogy en felejtettem el szamolni, de nekem ez kibaszasnak tunik es nem segitsegnek.

  • BENDEGUZ
    2023 június 15
    12:24 du.

    grizi az a hüje Darwin leáll vitázni grizivel? pedig te, grizi vagy az élő bizonyítéka tételednek: nincs evolúció, te még mohos és őskövületes vagy, egyébként a szocializmusról csak annyit, hogy a Német Szövetségi Köztársaság most a teljes nihilben leledzik de senki sem érti kivéve a volt endékásokat, azok most akarják {bármi áron és bármi módon} eltávolítani a sötétzöldeket, ez kies fogadott hazádra is igaz, remélem nagyon jól kamatozó saving accouynt-ot nyitottál a sok cashback tárolására, vagy a tőzsdén Soros részvényeket veszel belőle és azokat forgatod {vsavillával}?
    hogyan is van ez?

  • A táblázatot nézegetve, a fehér-kenyér kilója volt 3,50 Ft, piacokon kaptál fokhagymás lángost 1 Ft-ért, és egy villamos vonaljegyet kaptál 50 fillérért. …. és egy gombóc fagyit is.

    Ennyit a (netto)időket összehasonlító táblázatokról.

  • Orsós Elemér
    júni.16.8:26

    Tudod mit? Inkább elemezd a tényeket, vagyis a táblázatot.

    Azt hiszed, ha az általánosságaidat tele-szmájlizod, attól a

    „csúsztatásaid” viccesnek – jószándékúnak – hatnak. Pedig nem…

    Mert, ha legalább egy konkrét elemzést produkáltál volna, bölcs

    maradtál volna…

    Így aztán erőltetett és szubjektív ez a véleményed.

    Pl. Mit szólsz Orbán & Mészáros Zártkörű Camorra világon

    egyedülálló rekordtolvaj bűvészmutatványához 13 év alatt,

    nulláról 700 MD-ra duzzadt szajréállományához ?

    Amúgy éppen mostanában avatják a Hatvanpusztai Kastélypalotát

    is, mely trófeát még be sem számították a harács gyűjtemény”

    az idei „100 leggzdagabb magyar”* értékébe, amikor a hazai

    infláció 24 %-ával az egekbe rúg.
    `

    * „Gazdagnak lenni, de becsületesen!”

  • gyuri10
    2023 június 16
    4:16 du.

    írod: „Vagy a kültelki részeges náci-ivadékokra?!!!”

    Csak nem politikai ambíciód támadtak az óhazában?

    Amekkora patkány vagy még be is juthatsz az álparlamentbe, bólogató-jánosnak.

  • Ródeo11
    2023 június 14
    3:47 du.

    Hülye voltál de az is maradtál.
    Magyarázd a baromságaidat a másik idiótának, aki örömmel veszi a Holokausztból fabrikált vicceidet. Bár állítólag ő zsidó, amit erősen kétlünk itt jópáran .

  • Succubus Lilith
    2023 június 16
    11:20 du.

    mivel te a grizinek válaszoltál, majd add át neki: ezt én állítom:
    déli szomszédunk {te csövön tudnál közlekedni hozzájuk de már csak 2 évig utána eldugul} szóval tervhógazdálkodás és a szocializmus csődje valamint az átkozott kommennyizmuszé is{???} ugye neked sem újdonság ha valakinek összekötözik kezit lábát és balettoznia kell mert ha nem akkor éhenhal, én emléxek rá és dicsőség @warrior nak az 50 filléres egygombócos fagyiért és a gyermeknapon {volt ojan is kapitalizmusban LGBTQ+ van} sétahajókáztunk a Dunán a Szent István gőzösön a kommenyizmusban is szent maradt hát nem érdekes? és ingyen volt a Vidámpark és délután Bukfenc mindent tud az isteni friss meleg pattogatott kukoricával és a málnaszőrrel a Fővárosi Nagycirkuszban de jutott idő az állatkertre is nem kellett volna ahejett az usába utaznunk léghajóval? szóval TERVGAZDÁLKODÁS: mint azt tapasztalom és röhögök hozzá déli szomszédunk próbálkozik vele mert valami hiányzik nekik mert ugye a cashback ből és 2,5% os kamatokból a saving accounton hagyott pénzemért mialatt az infláció és HST GST elvisz 12-25%-ot, de EDDIG NEM JÖTT ÖSSZE mert a demokrácia Mozart kakofóniának keresztelné matematikusok dilettantizmusnak és közgazdák hidegrázásnak és a jó édes keresztre feszített sem érti, hogy az offshore és az állandó háborúzás sem oldja meg pedig most mondta manapság {mikor felhúzták a rugóját} a bidén kartárs, hogy tervei szerint(SIC) 2 éven belül a Rhaiteon nem lesz képes pótolni az akármit (tudod lőni lehet velük meg amit kilőnek belőle) mert nincs matematikus, nincs mérnök, nincs esztergányos aki képes lenne tankcsövet huzagolni tükrösítve hogy ha Furfangos Nyesztyerka belepislant hanyattessen láttán a Nagy Hatalmas Technológia Nincs Ennél Jobb-nak de egy roncstelepről kiszökött Lada Niva a Javellin -nel [emez hadizsákmány] a tetején és a röhögő kiskatona durrbele és volt Leopárd nincs leopárd meg a Bancer vagy hogy híjják sem csak füst szóval van aki tud 3 és 5 valamint 25 éves és 300 éves terveket készíteni és az szépen lépésről lépsre meg is valósúl a gay7+€+mato meg néz ki a fejiből és aszongya a Mennyei Birodalom az egy gonosz…
    majd ha a grizi elolvassa akkor… lesz Új Gazdasági Mechanizmus USA ban mert bevezetteti a cashback ből finanszírozza

    kedves @warrior nagyon jó pillanatokat szereztél, @ Lili te is
    én most CFL-lel leplezem

    hja és @geyza, nem baj, majd eccer te is… kigyógyulsz, minden jót neked

  • BrunszvikTeri

    Warrior
    17. 4:58

    Azt írod, hogy
    „Ennyit a (nettó)időket összehasonlító táblázatokról”.

    Márpedig a fönti táblázat nem „körtét hasonlít almával”, hanem
    u g y a n a n n a k . az oligarcha-kapitalista . r e n d s z e r . ugyanazon fals produktumait a saját, tizenhárom éve alatt kitermelt őnellentmondását* tárja az olvasni akaró és tudó olvasó szeme elé…
    `

    * Nem, mintha ezek a . s z á m o k . ellentétesek lennének a NER nevezetű, összeesküvő tolvaj-politikai rendszer bármely,már eleve hazug elemével is, amely Madách Orbáni Luciferje szavaival élve:
    „Nem adhat(ok) mást, mi lényege(m)!”

  • Göllner András
    2023 június 16
    5:39 du.

    Nem tudtad?
    Az USA-ban nem hogy matematikusok nincsenek,
    de még írni-olvasni sem tudnak ott. A Pentium processzort
    is az UFO.-któl lopták mert olyat még ember sem tud kitalálni, nem hogy valami usaiai analfabta hehehehe

  • LILITHKE;6/16, 11;20 du soraira;

    Igen nsok valotlansagokatb irtal marv a multban, de ezen alliatasaid tul tett mindenen.

    A XIX szazad vegen es a xx. szazad elejen a USA a totalis ANTI-MONOPOLI torvenyeket hozta letre.

    De nem csak hogy letre hozzta hanem fewl is oszlatta a nagy vallallatokat, elsokben a John D. Rockefeller u.n. „Standard Oil of New Jersey”-t.

    De az megy am allandoan, mert az a torveny szigosuan betatrtva es ellenorizve van. A „US Anti Monnopoli Trust” altal.
    Mint mar irtam itten, en is sokat vesztettem mikor a „AT&T of Canada”- ceget szetoszlatta a torveny alatal.

    Ma a Astor-ok, Rockefellere-k, Carnegy-ek ismeretlen atlag csladivagyonok csupan az emlekezetben letezznek.

    Ma a „Szoros”-ok, „Musk”-ok a jelen gazdagodok, de azok is hamarosan masodsorba kerulnek a holnapi sikereskedok alatal.

    Lasd az „ABC Shark-tank”-jat, s lathatod hogy Inddiai, Szerbiai, tobb fketek es sok mas sikeres billiomosok, mint Damon John,stbk. jelennek meg naponta.
    Mert nem letezik semmifele korlatozas az egyeni siker es szorgalom megakadalyozasan!!!!!
    Az elzalogosithatalan egyeni jog es szabad lehetoseg ami biztositja barkiszmara a lehetosget allandoan.

    P.S.
    A „shark tank” eseten tobb semmitlen akik otleteiket azok financiroztak es sikereskedtek otleteik, kepessegeik, szorgalmuk altal.

    ORSOS elobbi allitasara;

    AZ MNB reszvenytarsasag, DE a magyar allam a reszvenyek 100%-os tulajdonossa.
    Vajon miert nem hivjatok azt ki torvenyesen, ill. a torveny elott. Arra jogotok letezik, csupan 100,000 alairasra lenne szuksegetek azt nep-szvazasra tenni !!!!!!
    Arra is lustak vagytok????

    Hiszen Horthy 1921-ben a volt Osztrak-Magyar Bank Rt-bol Rakosi modjara tette azt MNB-nek.

    rodeo;
    A P.I.S.A. az evi nemzetkozi elemi es kozepiskolasok versenyei. Ket foszakon, a 9-11 evesek eseteben a szoveg-ertelmezese es a 13-14 evesek korban az alapveto (matematika es fizika) szakok alapjain.
    Tehat NEM matematukusokat keresvnek ottan!!!!!

  • VOGELEIN;

    Egyeni elkepzeleseidet a valosag tagadja.
    S a valosag talalhato, olvashato es bizonyithato.
    De az elkepzleseidet csupan az egyeni gyilolteid alapjan almodtad.

    Na keresd mind az adatokiat az interneten !!!!!!!!!

  • WARRIOR;

    A tablazat a 2010-es 2023-as adatokat abrazolja.

    Vajon mikor vasarolhattal volna az altalad allitott cikkeket az altalad allitott arakon 2010-ben, vagy meg 1960-ben is ????

  • Gyuri10
    16. 4:16

    A tegnapi „Magyar Nemzet” k o r m á n y l a p . vezércikke

    kicikkezte, hogy

    „itt az ideje, hogy Horthyt újraértékeljük az érdemei szerint”.

    Orbanisztán érettnek találja az ő-népét arra, hogy a szó

    legszorosabb értelmében hazaáruló (értsd: ANTANT-nyaló), a

    Trianon-előkészítő, majd azt alá is író vezért (értsd: Führert*)

    ismét piedesztálra emelje, nem is beszélve 25 év nevét viselő

    rendszerének, már eleve minden szálával a Holokauszthoz és a

    a teljes összeomláshoz vezető totális államcsődjéről… Hol

    vannak itt érdemek… ???!!!

  • Geyza
    2023 június 19
    10:16 de.

    ezt a modern kapitalizmusban brain drain nek nevezik {ha tudod ez mit jelent}

    azaz a Pentium chip feltalálója Indiai tudós-vállalkozó akit az USA megvett, mert neki nem volt ilyen feltalálója

    Vinod Dham
    Born 1950 (age 72–73)
    Pune, Bombay State, India
    Citizenship India
    Education B.Tech, MS[1]
    Alma mater Delhi College of Engineering (Delhi Technological University); Delhi University , University of Cincinnati

  • BENDEGUZ
    2023 június 19
    1:25 du.

    grizi, írád:
    „rodeo;
    A P.I.S.A. az evi nemzetkozi elemi es kozepiskolasok versenyei. Ket foszakon, a 9-11 evesek eseteben a szoveg-ertelmezese es a 13-14 evesek korban az alapveto (matematika es fizika) szakok alapjain.
    Tehat NEM matematukusokat keresvnek ottan!!!!!”

    ezért van az is, hogy a Stoltenberg azt panaszolja, hogy a következő 5 évben remény sincs arra, hogy az a szakember gárda amely a fegyvergyártáshoz szükséges korszerű gépeket megtervezze még nem született meg, a készletek nullán vannak a nato ban, tehát a technikai tudás
    {amibe a matematika alapvetően beletartozik}
    nem is létezik és a jelenlegi oktatási modellben a gender equality messze megelőzi a 2*2=711/37-et oktatást mert az okosteló gombjai minden emberi és technikai problémát megoldanak ha a jó gombot nyomja meg és időben

    ennyike

  • Magyarorszagnak, ill. a magyaroknak, nem Orbannal van a problemaik, hanem a sajat elmejuk mukodtetesevel.

    Orban a magyarok termeke. Valoban tagadhatalan a mondas hogy a zsak megtalalta a foltjat.

    Ti vagytok a zsak es Orban a folt-otok.

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 június 18 9:46 du.
    es
    BrunszvikTeri 2023 június 19 3:43 de.

    Azt hiszem elfelejtkeztetek arrol, hogy a szocializmus bosz epitese kozben Magyarorszagon is kusztak felfele az arak.

    Rodeo: A Satani Birodalmadat pedig szerencsetlen kinaiak is megvaltoztatni valami emberire.

    .
    BENDEGUZ 2023 június 19 1:25 du.

    Igen, nehanyat feloszlattak, mint a Standard Oil, de aztan surgosen el kezdtek masfele nezni.
    Az lehet, hogy manapsag nem veszed eszre, hogy a Morgan es a Rockefeller csaladok tulajdonaban van az egesz amerikai ipar, mert par evtizede mas orszagokba koltoztettek a gyaraik nagy reszet, de ettol meg mindig ok viszik a primet.

  • Geyza
    2023 június 19
    10:16 de.

    ezt a modern kapitalizmusban brain drain nek nevezik {ha tudod ez mit jelent}
    azaz a Pentium chip feltalálója Indiai tudós-vállalkozó akit az USA megvett, mert neki nem volt ijen feltalálója

    Vinod Dham

    Born 1950 (age 72–73)
    Pune, Bombay State, India
    Citizenship India
    Education B.Tech, MS[1]
    Alma mater Delhi College of Engineering (Delhi Technological University); Delhi University , University of Cincinnati

    2023/06/21//0940
    BENDEGUZ
    2023 június 19
    1:25 du.

    grizi, írád:
    „rodeo;
    A P.I.S.A. az evi nemzetkozi elemi es kozepiskolasok versenyei. Ket foszakon, a 9-11 evesek eseteben a szoveg-ertelmezese es a 13-14 evesek korban az alapveto (matematika es fizika) szakok alapjain.
    Tehat NEM matematukusokat keresvnek ottan!!!!!”
    Programme for International Student Assessment
    PISA (Programme for International Student Assessment) is an international study which began in the year 2000. It aims to evaluate education systems worldwide by testing the skills and knowledge of 15-year-old students in participating countries/economies.

    ezért van az is, hogy a Stoltenberg azt panaszolja, hogy a következő 5 évben remény sincs arra, hogy az a szakember gárda amely a fegyvergyártáshoz szükséges korszerű gépeket megtervezze még nem született meg, a készletek nullán vannak a nato ban, tehát a technikai tudás
    {amibe a matematika alapvetően beletartozik}
    nem is létezik és a jelenlegi oktatási modellben a gender equality messze megelőzi a 2*2=711/37-et oktatást mert az okosteló gombjai minden emberi és technikai problémát megoldanak ha a jó gombot nyomja meg és időben

    ennyike

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 június 19
    1:25 du.

    „ORSOS elobbi allitasara;

    AZ MNB reszvenytarsasag, DE a magyar allam a reszvenyek 100%-os tulajdonossa.”

    Utána néztem és ebben maximálisan igazad van, D E ha elolvasod az MNB jogállásáról szóló rendeletet, akkor a kettő között valami kurva nagy ellentmondás van, mert a 100 %-os tulajdonos -azaz az állam- köteles eltartani/fentartani öket, azonban nem diktálhat nekik, csak az Európai Központi Bank utasításait fogadhatják el kizárólagosan, ami szerintem nonszensz, paradoxon vagy hűbérszolgai benyalás! (Szerintem mindhárom!)

  • Orsós Elemér

    DonGolo
    2023 június 17
    5:45 de.

    OK! És azt tudtad, hogy speciel a mindig kitűnő példának mutogatott ázsiai kis- majd most már nagytigris Dél-Korea attól lett ilyen világbefolyásos, hogy a külföldi „befektetői” nagy részét háttérbe helyezve a saját Lölőit kezdte erőteljesen patronálni és saját kútfejét, saját kultúrával és észjárással kiművelni? A sok szmájli bevetését meg azért erőszakolom, mert kevés forumtárs -főleg idegebe szakadt- rendelkezik alapvető magyar humorérzékkel és a szarkazmus meg teljesen ismeretlen fogalom náluk, ezért sajnos azt ilyen dedós szimbólumokkal jelölni szükségeltetik!

  • Sajnálom, aki nem érti, mi félrevezető a táblázat tartalmában.

  • Orsós Elemér

    warrior
    2023 június 17
    4:58 de.

    Az is nagy kár, hogy érzékszervileg már nem lehet összehasonlítani a -primitiv, még hagyományos eljárással készült- hatvanas évek 3,00 forintos barna és 3,60 forintos fehér kenyér, valamint a kezeletlen -kannás vagy visszaváltós üveges, papirdugós- 3.00 forintos és a CSAK pasztőrözött 3,60 forintos tej ízét és összetételét a mai hasonló „korszerű” csúcstermékekkel! Lenne nagy pofára esés! Én még hál’ Istennek szerencsés vagyok, mert mindkét változatot megtapasztaltam és ezért, sem a három számjegyű állomány javítókkal sem a szeparálással piacosabbá(soványabbá) humanizált termékeket nem díjazom!

  • Orsós Elemér
    23.06.22.6:24

    Erre a SAJÁT LÖLŐI-re legszívesebben én is egy nagy röhögős szmájlit biggyesztenék, mert amit te abból a Dél-Koreai példából leszűrsz, az gyakorlatilag az OLIGARCHIKUS MONOPŐOLKAPITALIZMUS dicsérete, vagyis annak a rendszernek, amit Te igen-sokszor joggal bírálsz a nyugati hatalmak, pl. az USA esetében.

    Másrészt ez a fajta SAJÁT LÖLŐS nosztalgikus befelé fordulás eelőbb, vagy utóbb a beteges belterjesség vérmezejére csalogatja az álmodozó nemzetet, csak úgy mint a a SAJÁT LOVASSTENGERÉSZ eszméjét és személyét hizlaló Horthy-rendszer is szakadékba vitte a nemzetet.

    Egyébként láthatólag Dél-Korea sem zárkózik önmagába, hanem például Magyarországon létesít akkumulátor gyárakat, stb. Kérdés, hogy vajh ezt a terjeszkedést 8000km-re is a saját Lölőik műveelik e ? Avagy ez éppoly’ tőkés imperializmus, avagy GLOBALIZMUS ez is, mint amit minden fejlett tőkés monopólium művel, amikor az otthoni – értsd a „nemzeti”- piaca az ő számára már telítődött ?

    Azt hiszem a kérdés költői, és nem vár konkrét válaszra.

  • Cukihara
    HORTHY REHABILITÁCIÓJÁNAK ANTAGONIZMUSA
    Örültem Gyuri10-hez intézett figyelemfelkeltő gpndolataidnak, melyeek szomorú aktualitása vészkiáltásként jelent meg itt, ahol elvárhatnánk legalább egy történészi cikket.

    Horthy bűnei összevont felsorolásodból én külön is kiemelném a hazaárulás tényét, amelyet a többi, gyakran emlegetett gonosztette mellett sokan mellőznek. Mégpedig az ellenséges Antant parancsnokságon tett személyes látogatása, ill ott tett felajánlkozása a hazai belügynek számító kormányzói szék elfoglalására az angol-francia parancsnokság illetve, a „kis-Antant” által levert – h o n v é d ő és h a t á r v é d ő – harcokat folytató Tanácsköztársaság helyébe lépve. Addig is garnizonba vonulva hagyta, hogy a román, cseh túlerő elvégezze a nagyamagyar határokat védő és őrző többszázezres hadsereg elleni piszkosmunkát, hogy ő majd ez után „belovalgolhassson” és az azt követő 25 évig – vajjal a füle mőgött – a saját árulását másokra kenve – boszorkányüldözést folytasson az ország akkori védelmezői ellen…

    Horthynak e z t a többrendbeli árulását a mai Btk.* így részletezi:
    258.§ A hazaárulás:
    Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének,… külföldi kormánnyal, vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel, vagy tart fenn…” hazaárulá bűntettét követi el.

    ERGO: HA HORTHYT REHABILITÁLNI SZEERETNÉTEK ELŐSZÖR AZ ALAPTÖRVÉNYETEK, ILL btk-TOKNAK EZT A PASSZUSÁT KELLENE KITÖRÖLNÖTÖK !!!

    * Horthyra, mint O-M-M főtisztre Fereenc Józseef cs és kir. áruló adjutánsára osztrák Btk vonatkozna, de ez nem állt rendelkezésemre.

  • LILITH;

    A voltlAN ALLITASOD HOGY A usa-BAN A XIX szazad VEGFELE BEVEZTTEK A mONOPOLIUMOK LEHETOSGET, AZ TELJES VALOTLANSAG !!!!!

    Mar tobbszor hoztam figyelmetekbe hogy a eppen ellenlezoleg tortenrt.
    Javaslom kattintsad a USA Antimonopolista Torvnyeit!!!!!
    A XIX szazad vegefel a Szovetsegi torveny a Monopoliumok megszunteteseit hopzta,ill;.tette torvennye!!!!!
    S akkor rogton feloszlatta John D.Rockefeller „Standard Oil of New Jersey” olaj ceget.

    Sot mint mar perszor jeleztem azt is hogy en is vesztettem jelentos osszegeket a nemregen az Antimonopoli torvenyek alatal feloszlatott „AT&T of Canada” telephone cegenek.

    Csupan a Marxista kozgazdasagok az Allam-kapitalista Monopoliumok !!!!!!!!
    Azert az soha, sehol nem volt mukodheto, mert az egyenek ambicioit elsoporte, csupan az allamot tulajdonozo partvezerek hatalamt biztositotta es azzal a lakosssag nyomorult es kegyetlen allapotait!!!!

    RODEO (6/14, 3;47 du; allitasaban ismet a leg-valotlanabb ostabasaGAIT ALLITOTTA, HOGY A USA egyetemeken nem vesznek fel pl. Indiai es mas kisebbsigieket.

    Az u.n. „Affermative Action” , a torveny 1961-tol.
    a USA-ban, barhol iskolakban, alkalmazasaok eseteiben, elolepteteseke esetein amikor ket egyenlo kepessegu egyen van a listan, s az egyik feher, s a masik fekete, vagy barmifele szinesboru, vagy kissebsegi nemu, szexu, eredetu, vallasu, a toveny megkoveteli a KISEBBSeGI egyen elonybe valo letet!!!!

    Annak alapjan lett Barak Hussein Obama Yale Egyetem Jogi-karanak a professora.
    S hogy mifele foglalklozas az az u.n. „Community Organizer”
    , aminek alapjan lett szenatorra valasztva, maig sem tudja senki.

    ELEMER;

    Igen, remelem kovetni fogod a jovoben amit bavalottal es belattal.
    AZ MNB valoban a magyar allam, 100%-os tulajdona.
    Persze mivel ma AZ EU tagja az orszag, az EU bankrendszerenek valami torvenyes befolyasa szuksges az egyseges panzugyekben.
    Maskent Matolcsi elvtars a regi valotlan ostoba modszerek alapjan mukodtetne a bankot, s mi lenne a magyArok anyagi sorsa amodon????

    Nem elegge gyatra az manAPSAG ?????
    Minden ellenkezseid ellenere ertelmes a valosagot felkutatni midelott valotlan elekpzleseket allitana bafrki is!!!
    Gratula !!!!

  • LILITH elobbi allitasara, hogy a ToraH-T NEM mOZES HANEM jEREMIAS IRTA VOLNA.

    mOZES A ytORAH ELSO 3 KONYVET 1512- B.C.E.-ben irta a Sinai sivatagban.
    Az utolso ket irasat meg 1473 b.c.e.ben a Moab mezjen.

    Jeremias meg Jerusalemben irta profeciait kb. 581 B.C.E.-ben.

    Tehat tagadhatalanul oriasi tavolsagok leteztek idoben kozottuk.
    Persze mint Moses irta; ‘ha nem erted, kerdezt rabbidat’!

  • ELEMER;
    Vajon miert felfoghatalan , vagy ertelmezhetetlen szamodra az hogy bar ki is lenne tulajdonossa barmi gazdasagi cegeknek,vagy bankoknak, a toveny felesobbsege a kozerdekekeket vedlemezni torvenyekkel.
    Maskent ti mar reg a regi „Tiz-mill B Forint”-ot is tiulhaldatok volna.

    Az MNB eseteben, s mas EU tag-nemztek esteiben is, az EU bankrendszerenek a kotelessege a kozos erdekeket tovenyekkel korlatozni, ill. vedeni.

    Elfelejtetted hogyan tette azt imadott Marxista-Stalinista Neploztarsasagod????

    A fenti lista tagadhatalanul bizonyitja a szocialis allam-igazgatas gAZDASAGI on-pusztito EREDMENYEIT!!!!!!

  • elemer:
    az elobbi cikk adatai bizonyitja hogy ma Magyarorszagon az eletlehetoseg emelkedett, il. hosszabodik a ti regi eletmodszereitoktol.
    S az a TI eleteteiket hosszabitotta mar is, sot meg az eletszinvonalat is emlete jelentosen.

    Azt vajon miert ellenezned????

  • ELEMER;
    Az EU tAGNEMZETEKNEK NEM LEHET TORVENYEI AMI FELULMILNA AZ UNIO TORVENYEIT ES ERDEKEIT.
    mASKENT AZ uNIO NEM, LETEZHETNE !!!!

    Azert nyuijt alamizsnakat az EU elmaradt tag-nemzeteinek.

  • Orsós Elemér
    2023 június 22
    5:08 du.

    Elemér

    errefelé annyi a marha és a tejből még sem lehet aludttejet csinálni amit utána jól behűtve szoktam anno, az általad emlegetett kenyereket itt az utóbbi pár évben kezdték olasz és más € ból ideszökött pékek és oda zarándokolnak a bennszülöttek, mert a többi pékárú ottmarad a polcon vagy az veszi aki nem tuggya van ehető pékárú is!!! de ropogós sóskifli nem található, és a lángost sem ismerik és a palacsintát 12 mm vastagra csinálják és amikor elvittem a baráti társaságot a magyar étterembe és csirkepaprikás volt nokedlivel meg 5 féle töltelékkel palacsinta és rétesek akkor azok ott csak néztek mint Rozi a moziban belvárosi szuperluxus étteremtulajdonos majd leesett a székéről amikor a pincér kihozta magyaros bécsi szeletet ami lelógott a tálról és a hasábos sült krumplit alatta akkor gyorsan rendelt még egy üveg magyar bort és volt Dobos is… odajárok tobzódni még pacalpörköltyük is van szintén nokedlivel

    most a klíma mese van meg a sok hüjeség de nem szabad odafigyelni … én egy komplett MÁV vasúti menetrendet szeretnék bemutatni az itteni közlekedési guruknak meg a BKV vonalait mert itt a magyarországnál sokkal nagyobb Oltárylyóban {Ontario beceneve} összesen írd és mondd egy vasútvonal van egy múlt századi diesel mozdonnyal és naponta kétszer van vonatjárat de csak kelet nyugat irányban ha észak déli irányban szeretnél vonatozni akkor építened kellene vasútat és … néha nosztalgiám van ojankor leeszem magam, mert minél jobban árt annál jobb, alapon kerül amibe kerül a kanadaiak oda zarándokolnak a bécsi szeloetért és meséket regélnek a szomszédjaiknak erről pláne a Swiss Chalet kanadai változata után ojan mint egy csillagközi cirkálóval elhagynák a tejútrendszert

  • Cukihara
    2023 június 21
    5:49 de.
    Teljesen tisztában vagyok a rohadék vitéz-gyalogsági-lovas- tengerész”érdemeivel”.A családom egy nagy részével azért elszámoltattam volna,még a nácik bevonulása előtti deportálások miatt is, Rákospalota,Újpest,Békásmegyer és Filatorigátról.A többi érdemét a 25 évi kormányzása alatt sem kellett volna figyelmen kívül hagyni.Izsák-Orgovány,navarrai tizedelések, Kamenyec-Podolszkíj, Babi-Jár(ukrán-német és dicsőséges magyar közrejátszással)Szabadka-Zombor-Újvidéki,erdélyi bevonulás és a fehér terror egyéb dicsőségével Don kanyarról és a Jányi Gusztáv szenthazájáról,a többi gyilkos akciót most hirtelenjében éjjel 12 órakor már nem is sorolom.
    A mai rendszerben sajnos az alternatíva sem jobb mint a regnáló szemétdomb. Dehát…Minden népnek olyan vezetői vannak,amilyent megérdemel.

  • Ródeo11
    2023 június 21
    5:41 du.

    Hülyeségeket hordasz össze, de folytasd…

  • Cukihara
    2023 június 21
    5:49 de.

    Ne is törődj vele.
    Bármits irsz a Gyuri10
    akkor is lelkesedni fog a Horthyzmusért.

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2023 június 22 5:08 du.

    Nalunk, a Vilag Legjobb Orszagaban mar regota nem lehet tejet venni a boltokban, csak azt a feher szinu valamit, amit allatoknak se adnek.
    Viszont mar tobb mint 30 eve, hogy az egyik varoska mellett kijartam egy farmra, ahol a farmer egy darabig hajlando volt eladni friss tejet titokban persze. De aztan bemajrezott es mondta, hogy ezert ot lecsuknak, ugyhogy utana inkabb nem mergeztem a gyerekeimet ezzel a bolti szemettel.

    Ugyanakkor kar olyanokkal vitatkozni, akiknek szelektiv memoriajuk van. 🙂

  • BrunszvikTeri

    Számodra érthetőbben: 2010-ben a minimálbér havi 73500 forint, 2023-ban havi 232000 forint.

  • Cukihara
    21.5:49-ben

    *-gal jelöltem a Horthyt illető, németes „der Führer” jelzőt, mely alatt mindenki Hitlert ért, hisz ő tituláltatta így magát 1933-tól, csak Hindenburg marsall halálát követően. Már 14 évvel Horthy budapesti belovaglásától magát, amikor egy „Nemzeti Hadseregként” aposztrofált gyülevész, bicskás gyülekezet élén az ANTANT alátolta a már oly sok vereséget látott magyar trónt.

    Ő akkor csak e siserahad élén, a lezáratlan béketárgyalások előtt a győztes ANTANT-protektor mellett is egy jó, puccsista tábornokhoz méltó, legfeljebb „Fővezéri”- azaz Führer – ranggal ruházhatta fel saját magát.

    Ennek, az angol-francia ANTANTNAK akkor több, mint megfelelő, echte reakciós ellenforradalmi Vezérnek már az első dörgedelmes napiparancsában kifejtette a „katonai sorozás” során már eleve MEEGBÍZHATATLANOK FEKETE LISTÁJÁT, akik az ő számára a ZSIDÓK, a KOMMUNISTÁK, valamint a SZAKSZERVEZETI TAGOK és SZCDEMEK voltak.

    Ismétlem, MÁR 14-15 ÉVVEL az ELŐTT, hogy a német Führer ugyanígy válogatott „megbízhatatlanok” számára megnyitotta az első nekik létesített Koncentrációs táborokat Németországban.

    Ezeket az úm. KZ-Lager-eket ugyanolyan ‘népfelkelő’, pl SA semmirekellők vezették, működtették és őrizték, mint Horthy említett kócsagtollas nemzetihadserege.

  • gyuri10
    2023 június 14
    4:10 du.

    Sz’teed kit érdekel hogy téged mi érdekel .
    Vén agyalágyult : )) : )))

  • Geyza
    2023 június 23
    5:21 du.
    nahát? télleg?

  • Ródeo11
    2023 június 24
    2:19 du.

    Nem kell azé’ minnyá pityeregni kislány.
    Már máskor is megesett veled.
    Megszoktuk a blődségeidet.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Butella
    23.12:25

    Sajnos Horthy rehabilitációja nem csupán történelmi helyretételt jelent, de sokkal inkább az általa fémjelzett politikai rendszer újjáélesztését, melyhez kultivátor gyanánt már az első percétől fogva a . N E R . nevezetű, úgyszintén ellenforradalmi indíttatású, settenkedő politikai rendszer (nyilatkozat) szolgáltatja a építő elemeket.

    Egyébként a NER lényegét tekintve ugyancsak megfelel a hitlerista Volksgemeinschaft (népközösségg) rendszerének amely nem egyszeerűen „a nemzeti összetartozás” identitásképző, de ugyanakkor a „másság” kizárását, bár egyelőre még burkoltan, de mind-gyakrabban ki is fejezi, akár Horthy első Napiparancsában.

    A NER így megvalósuló projektjei a Budai Vár – kontra Ligetprojekt – megostromlása, ill. az I.kerület settenkedő, valójában erőszakos Fid-SS-es bevétele után, a Budavári Palota (Nemzeti Galéria/ Orsz.Széchenyi Kt.) tervezett kiürítésével, egy remélt [„Merjünk nagyot álmodni”{Orbán}] az Orbánház -dinasztia-alapítást követő világraszóló koronázási ünnepség célálmának nyélbeütésével…
    Mindezt megelőzőleg a Horthy-restaurációt biztosítandó dobták össze Steindl Imre projekt Kossuth-tér kamu-nosztalgia blöffjét többekközt annak érdekében, hogy a német-megszállásra hivatkozva a Horthyt megpróbálják mentesíteni a Holokausztban viselt kormányzó államfői felelőssége alól, mely hazug igyekezetük során elfeledkeztek az1941-es Kamaenyec-Podolszkíji (Kőrösmezői) csekély húszezres Előholokauszt magyar áldozatairól, akol Magyarország német megszállásáról mégcsak szó sem lehetett, sőt inkább fegyverbarátsági és szövetségesi összeborulásról beszélhettünk, amelynek folyamán a baráti „Hitlertől visszakapott” területeken csak úgy kapásból összeszedett 20˙000 zsidó lett a horthysta államrend kiszemelt áldozata. Egyelőre ennyit a Steindl program horthysta igazságáról,melyhez sajnos szorosan hozzátartozik az Orbán-tervezte ócska, ún. Megszállási emlékmű, amely szintén a Horthy-restauráció keretében mos össze áldozatot agresszorral…

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Még annyit, hogy

    A Steindl Imre Projekt „szellemi” tartalma, azaz koncepciója azt elhitetni a Világgal, – benne főleg az ifjúsággal – hogy Magyarország a német megszállással elvesztette az addig fennálló önállóságát. Tehát az Orbánbagázs koholmánya az, hogy 1944. március 19-étől nem hibáztatható a gyilkos Holokauszt magyar, államilag szervezett emberiesség elleni gaztetteiért. Ellenben tehát, amit addig tett, aláírt, utasított az mind rendjén volt.

    Innenfogva állítja a csuti kondás azt, hogy a vitéz, és nagybányai Horthy Miklós kormányzó államfő sem hibáztatható e bűnökért, hanem csakis a fátum okolható minden jogszabályért és reendeletért, amit az ellentengernagy és az ő „parlamentje” terelt e „végzetes sorscsapások” felé…

    Azonban furcsa amnézia táplálhatja Orbanisztán mai miniszterálnok államfője memóriáját, amikor elfelejti a jóval korábbi, ún. Zsidó törvényeket, a Kőrösmezei húszezret, a munkaszolgálat kivégzettjeit, a falhozállítottakat és a Dunába-lőtt nőket és gyerekeket, a felrobbantott hidakat, a rommávált Budapestet, az egész Magyarország summa mintegy 1-millió halottját amit valójában, nem a fatális véletlen, hanem Horthy Miklós negyedszázados regnálása idézett elő…

  • Auróra Borealis

    Butella
    23.12:25

    Érdekes megközelítés részedről Horthy terhére rótt . h a z a á r u l á s . jogi megközelítése amit, mint írod is, a többi evideencia mellett mindenki elfelejt felróni neki, aminek olyan politikai oka is van, hogy angol-francia cinkostársai ezt a tényt igyekeztek eltüntetni márcsak annál fogva is, hogy az imperialista katonai szövetség főtisztjei általában – mint Horthy is – a földbirtokos arisztokráciában gyökereztek. Ez az osztályazonosság minden hazafias lózung dacára többet nyomott a altban, mint a kékvérű Horthy hazaszeretetére hivatkozó valóságos árulása. Köztük sok volt a tőkésivadék is, akik inkáb fogták fel „létérdeknek” fogták fel ebben az esetben közelebb álltak egy számukra ellenséges ellentengernagyot, már egy matrózlázadást kegyetlen leverő diktátort, mint egy honvédő – számukra eleve ellenséges – forradalom fennmaradását is…
    A bejelentkezett
    Horthy „főveezér” tehát az Antant számára nemcsak a katonai megadás hivatalos záloga, de mint birtokos arisztokrata ugyanakkor a maguk osztályszövetségeseként a forradalmi Magyarország diktátoraként is megfelelt, aki alkalmasnak bizonyult egy majdani békediktátum [ld.Trianon] aláírására is.

    Horthyban az ellenség két legyet ütött egy csapásra: Egy ellenforradalmi diktatúra megvalósítóját, illetve a háborúban vesztes félre az Antant által rásózott és vitamentes diktátor főparancsnokot.

    Ami a vitamentességét illeti, ő 25 éven át a saját árulásáért is csak az általa bűnbaknak kikiáltott, megbízhatatlan bűnbak zsidóságot és a baloldalt kárhoztatta éjjel és nappal olyannyira, hogy végülis majd’mindannyiukat kerggette a halálba.

  • Geyza
    2023 június 25
    4:36 de.

    „Ródeo11
    2023 június 24
    2:19 du.
    Geyza
    2023 június 23
    5:21 du.
    nahát? télleg?”

    ez mióta pityergés? hogy te siralmas vagy az engem nem indít könnyekre csak röhögök a nyavajgásodon… tényeket cáfolni nem ildomos, tehát ökörségeket brekex

    de e’vagyte

  • Auróra
    25.9:30

    Írod, hogy a győztes ellenség (az Entente Cordiale) Horthyban két legyet ütött egy csapásra:

    – egyrészt I.Világháborús hazaáruló generális császári adjutánst
    – másrészt egy diktátort az ellenforradalmi „rendcsináláshoz”.

    Az utóbbi főnyereményük ellentmondásosra sikerült, mert bár igaz, hogy a számára Magyarország ellenséges túlerő által fegyverrel megalapozott Ellenforradalmat* létrehozta, ám annak gyakorlati győzelmét csak az ún. Kis-Entente harcolta ki a hont egyedül védő Vöröshadsereggel szemben hogy Horthy, mint kvázi győző majd a . k é s z-be ülhessen bele s majd leszámolhasson a nemcsak a magyar, de ugyanúgy az Entente-imperializmus földbirtokos, illetve tőkés-osztálya magyar forradalmi ellenfeleivel is.

    Tanulság, hogy az elnyomó osztályok adott esetben nemzeti érdekeiket is félredobva szolidárisak egymás iránt, ha saját egzisztenciális érdekeiket látják veszélyben…

    Horthy hazaárulói kötelességének negyedszázados kormányzói uralkodása alatt – végsősoron – olyannyira tett eleget „megbízói” kívánalmainak, hogy 1944-re a dicső felszabadító glóriájával a feje körül vitte majdnem teljes pusztulásba az ő állítólag hőn szeretett nemzetét.
    `

    * Az Ellenforradalom elnevezést maga a Fővezér őfőméltósága adta rendszerének, mely kifejezést pragmatikus megfontolásból a Nagy Francia Forradalom 😀 szótárából rekvirálta, tehát nem a kommunisták találták ki…

  • Nadeésmégakkor ez is :

    https://nepszava.hu/3199240_orban-viktor-eurupai-unio-bovites-balkan-veto-nemzetkozi-jog

    Más téma:

    Rodeonovics bátyuska :

    Én hatalmas ívben teszek
    a te hiéna-szerűen visítozó röhögéseidre

    De ugye nem bay ?

  • Kedves Rodeonyovics bátyuska :

    Neked nem „tényeid” vannak,
    hanem fizetésed a ruszki titkosszolgálattól.

    Érthető ha meg akarnál nekik felelni,
    mert azok nem tréfálnak ha átverik őket.

  • SchumackerLady

    Butella
    23.12:25
    szerint

    „Horthy az Antant számára alkalmasnak bizonyult a békediktátum [Trianon] aláírására is.”

    Csakhogy et „a vitéz és a nagybányai lovastengerész” új, kormányzói szerepében már „becsapott szűzi” álarcot húzott magára, mely álca azt szolgálta, mintha ő lett volna aki az Ellenforradalom élén fegyverrel verte szét a „nemzetrontó Vörös Hadsereget”, hogy szerintük azok ne idézzék elő elő egy tragikus határredukáló békeszerződés létrejöttét.

    Tehát ő, a . h a z a á r u l ó . önjelölt . k o r m á n y z ó . megjátszva a nemzeti önérzetében sértett nemzetvezért, nem utazott Párizsba aláírni, ellenben – hogy mégis teljesítse az Antantnak tett szimbolikus ígéretét – elküldte gróf Apponyi Albert küldöttségvezetőt és szárnysegédeit, hogy majd azok viseljék a „diktátum” magyar aláírásának várható ódiumát.

    E sértett, sunyi ügyeskedés lett a kulcsa a Horthy-éra teljes 25 éves irredenta „Trianon-politikájának”, és az ezzel összefüggő hivatalos antiszemita és baloldal ellenes propagandának, illetve üldözésnek úgy, hogy az ANTANTBÁB Horthy mindvégig – többekközt díszes Horthyképek alatti díszszemlés bevonulások közepette – játszhatta meg az ügyben ártatlan, hólelkű hazafit, aki még portugáliai emigrációjában is mártírt alakítva halgatta el az 1919. augusztusi nemzetárulását.