Havi 6 ezer dollárt keres és hajléktalan — Lakhatási tragédia Kanadában

2023 július 19 1:57 du.32 hozzászólás

Az 53 éves Teresa Chhina egy Brit Columbia-i tartományi közalkalmazott, akinek munkaköre a lakhatás és a szorult anyagi helyzetben lévő családok támogatása. Eddig viszont kevesen tudták, hogy ő maga is hajléktalan immár március óta, annak ellenére hogy keresete a kanadai átlag feletti. Havi bruttó 5.600 kanadai dollárt keres (ami több mint 1,4 millió forint), de az egekbe szökött vancouveri lakbérek miatt, még egyszobás lakást sem tud megengedni magának. Ha pedig talál egy viszonylag tűrhető áron lévő lakást, pillanatok alatt elkel. Ezért Chhina kocsijában alszik és ha éppen szerencsés, akkor egy barát kanapéján húzza meg magát. Történetét a CBC közszolgálati médiának mesélte el.

Márciusig szubvencionált lakása volt, ami havi 1.400 dollárba került (360 ezer forint). Amióta az tűzvészben leégett, képtelen volt új lakást találni. Hajlandó és képes lenne 1.700 és 2.200 dollárért bérelni, de egy egy hálószobás vancouveri lakás átlag havi bérleti díja 2.900 dollár (740 ezer forint). Adó, autókölcsön és egyéb kölcsön törlesztése útán alig több mint 2.700 dollárja marad.

A lakhatási válság nem csak Vancouvert érinti, hanem lassan az összes nagyobb kanadai várost. E hónapban a havi bérleti díjak városokra lebontva így alakultak egy hálószobás lakások esetében (tehát nappali, konyha, hálószoba):

  • Vancouver: 2.945 CAD
  • Toronto: 2.572 CAD
  • Mississauga: 2.362 CAD
  • Etobicoke: 2.263 CAD
  • Victoria: 2.071 CAD
  • Ottawa: 1.995 CAD
  • Hamilton: 1.870 CAD
  • Oshawa: 1.875 CAD
  • Halifax: 1.806 CAD
  • Gatineau: 1.768 CAD
  • Montreal: 1.712 CAD
  • Calgary: 1.687 CAD
  • Kingston: 1.651 CAD
  • Laval: 1.610 CAD
  • Winnipeg: 1.300 CAD
  • Edmonton: 1.196 CAD
  • Saskatoon: 1.110 CAD
  • Regina: 1.096 CAD

Vancouver / Forrás: Angie, Unsplash

Kanada lakossága gyorsan növekszik és idén elérte a 40 milliós szintet. Ez a bevándorlásnak köszönhető. Idén 456 ezer bevándorlót és menekültet fogad be Kanada, 2024-ben 485 ezret, 2025-ben pedig félmilliót. A bevándorlás gazdaságilag kulcsfontosságú, hiszen súlyos munkaerőhiányban szenved az ország, az itt született lakosság pedig öregszik. Ugyanakkor a szövetségi, tartományi és önkormányzati hatóságok eddig képtelenek voltak megoldást találni a lakhatási válságra, amely természetesen egyre súlyosabb lesz, ahogyan a lakosság gyorsütemben növekszik. Éppen a nyáron láhattunk egészen elképesztő felvételeket Toronto belvárosából, ahol többszáz újonnan érketett menekültet a Pearson repülőtérről konkétan az utcára szállítottak, ahol napokig táboroztak a járdán a menekülteknek segítséget nyújtó hivatal bejárata előtt.

Egy-egy önkormányzat helyi intézkedésekkel próbálja enyhíteni a problémát. Itt a fővárosban — Ottawában — az önkormányzat különadót számol minden olyan ingatatlanra, amely üresen áll. Ez elsősorban a külföldön élő ingatlanspekulánsokat és befektetőket érinti. Az évente fizetendő különadó az ingatlan értékének 1 százaléka. Továbbá a szövetségi kormány 2024-ben lejáró moratóriumot vezetett be, mely tiltja a legtöbb külföldiek által történő lakás vételt. Ugyanakkor az alapvető probléma az építkezés lassú tempója — részben a munkaerőhiány miatt, részben pedig az önkormányzati bürokrácia és engedélyezések miatt, másrészt pedig azért mert a családiházak tulajdonosai általában ellenzik azt, ha környékükön többemeletes lakóházak épülnek.

Aki Kanadába szándékozik költözni — akár munkaszerződés, akár emigráció révén — számoljon azzal, hogy élete egyik komoly kihívása a lakhatás lesz.

 

32 hozzászólás

  • Succubus Lilith

    Hiaba na! A Vilag Legjobb Orszaga! 🙂

    Halat adhatok Allah-nak, hogy annak idejen visszakoltoztunk British Columbiabol Albertaba. Igaz, mostanaban, amiota valamiert az erdok nagyon utban vannak valakiknek, eleg a friss kolbaszt kiakasztani az ablakba es megfustolodik, na meg nagyon nehez munkat talalni errefele, elsosorban azert, mert a „Diver City is our strength”. De legalabb sokan elmenekulnek innen, es emiatt sok az ures lakas, ergo en meg mindig 950-et fizetek egy keccobasert. (Mellesleg, van benne furdoszoba is.)

    A cikkbol:

    „A bevándorlás gazdaságilag kulcsfontosságú, hiszen súlyos munkaerőhiányban szenved az ország…”

    Nem tudom hol van sulyos munkaerohiany, de speciel nalunk Albertaban, az egyetlen olyan kanadai provinciaban, ahol meg nem sikerult a gazdasagot teljesen taccsra vagnia partunknak es kormanyunknak nem lehet munkat talalni. De minden bizonnyal azokban a provinciakban, ahonnan a biznicek es az emberek is menekulnek hatalmas munkaerohiany lehet. 🙂

    Nem lehet, hogy valami teljesen mas celbol vannak behozva a legalis es illegalis menekultek?

    https://twitter.com/TheRealKeean/status/1681172478411026433?cn=ZmxleGlibGVfcmVjcw%3D%3D&refsrc=email

    Itt a legerdekesebb egy Gabrielle MacDonalds nevu holgy kommentje, bar meg kell hagyni ezt en sosem hallottam TrueDope-tol.

  • Succubus Lilith
    2023 július 19
    9:00 du.

    5 liter hozzászólásom le lett engedve a lefolyón, tehát tőled kérdezem, mondd, ha Teresa el kezdene szivárványos lenni akkor kapna e Cdn$ 500 -ért havonta inclusive egy bachelor apartment-et?

  • Kanada egy válogatós, multikulturális társadalom, angol és francia gyökerű keresztény többséggel.

    Az ország területére belépni igyekvők közül azonnal őrizetbe veszik azokat, akiknél az okmányaikat gyanúsnak, vagy jelentéktelennek tűnő valótlan adatközlésűnek talál a határőr. Utóbbira megtörtént példa: több mint öt hete tartott fogva (évekkel ezelőtt) a kanadai határőrizet egy magyar férfit, noha nem vádolták csempészéssel, nem folyamodott menedékért, megvolt a repülőjegye is és szívesen hazajönne Magyarországra – mert úgymond hamisan tüntette fel a Kanadába való belépésének okát.
    Először azt állította, hogy látogatásra érkezett, majd elismerte, hogy szándékában állt feleségül venni egy kanadai állampolgárságú magyar nőt, akivel az interneten ismerkedett meg, és letelepedni szeretne az országban.

    Nyilván nem engednének be olyan személyeket sem, amilyeneket ma az EP osztana szét a tagállamai között, akik magukat menekülteknek mondják, és nincsen semmilyen okmányuk. Ráadásul személyük kiderítése idejére nem zárhatók őrzött táborokba, közlekedésüket-mozgásukat Magyarországon is szabadon biztosítani kell(ene).
    Kanada az országunkra jutó migráns kvótát ingyen viheti, röpcsikkel akár mi odaszállítjuk őket.

    Amúgy itt olvashatsz a Kanadába történő beutazási és tartózkodási feltételekről:
    https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kanada

  • Teresa és az ő gazdasági szociális dilemmája! Mi is az?
    Szvsz.: egy eldöntendő kérdésre adott legfelsőbb azaz Canada Parlament válasza: a jövedelme kevés vagy a bérleti díjak magasak {pofátlan kapzsiság okán ami ellen a fennálló gazdasági vezetés semmit sem hajlandó tenni?}
    Az a tény, hogy ajánlatokat kapok különféle bankjaimtól arra, hogy a hosszútávon lekötött betétjeimért már nem
    2,00 azaz kettő% kamatot fizet évente hanem 3.50%-ot egyesek a merészebbek közül már 5.00% -ot is ajánlanak, ugyanakkor amikor a hitelkártyáimra 20.99 és 21.99% ot számláz attól függően én mire költöm!
    Az HST Ontarioban 13.00% amit mindenre ráraknak amint megfogtam, és az elismert {a valós számokhoz semmi köze} infláció 4.52% és afeletti ami az élelmiszer polcokon és az összes boltokban az árcédulákon látszik és különféle kereskedelmi egységek egyedi profitrátával dolgoznak ugyanarra a termékre vonatkozóan és ember legyen a talpán {ha dolgozik és utazik is a munkába/ból akkor erre nincs lehetősége, utazás közben aluszkál, mert kimerült mert másfél munkát vállal ha van, mert különben a gyereknek nem tud elektromos rollert venni szülinapra és tortát sem} aki ki tudja ismerni magát ebben az árdzsungelben, és reménye van arra, hogy a hitelkártyájának a bankja felajánlja a részletfizetést az életvitelhez szüxéges dolgainak a törlesztésére (installment)
    Most van BC ben kikötői sztrájk már be sem jelentik csak csinálják, hólivúdiban is leáll a szórakoztató ipar ami sokaknak adhatna jövedelmet amiből meg is lehetne élni?
    Közben a társadalom mindenféle olyan problémát generál aminek semmi az égadta világon értelme sincs de lefoglalja az eccségsugarú idejét és energiáit

    Teresa meg lakik az autójában, pedig vehetne egy RV-t is??? És a parking lotban levezethetné a csövet a csatornába

  • warrior
    2023 július 20
    1:57 de.

    az emigráció az egy természetes emberáramlás szerte a világban és van törvényes megoldása országonként, gazdasági tömörülésenként egyedileg szabályozva. a Kanada i alkalmazás humánus, de alapos ez személyes tapasztalatom, a menekült státuszt is ki kell érdemelni azaz megfelelően alá kell támasztani de a manapság bevezetett hivatalos beszállítások már társadalmi problémákat generálnak, újra létezik a korábban elenyésző xenofóbia ennek okát én a szociális média hatásaként látom és megfelelő oktatással meg a törvények szilárd alkalmazásával meg is lehetne oldani Kanada most foglalkozik {legalábbis a tv híreiben jól láthatóan és nem fogcsikorgatva hanem vidáman a indigenous azaz őslakossági gerjesztett problémák is megoldásuk felé haladnának ha nem lennének egyedek hatalommal és nem köpnének bele, de vita folyamatos}

    én mesterségesen gerjesztettnek látom a neokolonializmus eredményeként!

  • Orsós Elemér

    Ródeo11
    2023 július 19
    11:44 du.

    Biztosan, de a viszonylag prűd canadainál sokkal szivárvány lelkesebb nyugat-európaiaknál még a feléért is, különösen a felvilágosult Németországban, ahol már queer emberek jogaival foglakozó kormánybiztos is van.

    https://24.hu/kulfold/2022/01/05/queer-emberek-kormanybiztosa-nemetorszag/

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 július 19 11:44 du.

    “… ha Teresa el kezdene szivárványos lenni akkor kapna e Cdn$ 500 -ért havonta inclusive egy bachelor apartment-et?”

    Nem tudom ki az a Teresa, de Kanadaban sehol sem kapna 500-ert bachelor-t.

    .
    Ródeo11 2023 július 20 11:37 de.

    “…a jövedelme kevés vagy a bérleti díjak magasak…”

    A jovedelem keves, es a lakberek magasak. 😊

  • Succubus Lilith

    Warrior 2023 július 20 1:57 de.

    “Először azt állította, hogy látogatásra érkezett, majd elismerte, hogy szándékában állt feleségül venni egy kanadai állampolgárságú magyar nőt, akivel az interneten ismerkedett meg, és letelepedni szeretne az országban.”

    Na igen, az ilyesmit nem kedvelik. De nem is nagyon volt ertelme igy elintezni a dolgot, mert direkt evekig szorakoztak az ilyen emberekkel. A magyar baratom igy hozott maganak feleseget. Aztan tobb mint 4 evig vartak mire a kis feleseg megkapta a bevandorlo statuszt. Akkoriban meg nem is adtak neki (a felesegnek) ideiglenes munkavallalasi engedelyt.
    Jobb ugy csinalni, hogy a kanadai allampolgar elmegy abba az orszagba, ahonnan be akarja hozni a parjat, ott osszehazasodnak es utana megkerik a kulfoldinek a bevandorlast. Igy 6-8 honap alatt elintezodik es mint bevandorlo erkezik a kulfoldi.
    A masik aprosag, amin erdemes elgondolkodni, hogy pl. a fenn emlitett magyar no most februarban ment nyugdijba. Kb. 15 eve van Kanadaban, abbol 11 evig dolgozott. Itt Kanadaban 4 kulonbozo nyugdijhivatal van, hogy lehetoleg minel egyszerubb legyen a dolog. Az egyik nyugdijt van pofajuk Old Age Security-nek (OAS) hivni, ami ugye “oregkori biztonsag” lenne magyarul. Ennek a maximumat, ami most kb 680 dollar akkor kapod, ha legalabb 40 eve Kanadaban eltel. En is csak a 92,5%-at kapom, mert 38 ev kanadai tartozkodas utan mentem nyugdijba.
    A masik nyugdijhivatal, a Canada Pension Plan (CPP) tobbet ad, de csak akkor ha 40 evig folyamatosan kiemelten jo fizetesed volt, tehat a mindenkori minimumber kb. haromszorosat, vagy meg annal is tobbet kerestel. Van meg egy Federal Supplement-nek hivott vicces tarsasag is, akik viszont az elozo evi osszkereseted alapjan hatarozzak meg, hogy mennyit adnak neked. Ehhez jarul egy provincialis supplement, ami ugyanugy, az elozo evi osszkeresetet nezi, es ugy ad hozza az OAS-hoz es CPP-hez.
    Namost, a fenn emlitett magyar no, aki ez ev februarban ment nyugdijba 520 dollar nyugdijat kap, ami a OAS es a CPP egyutt. Egyik supplement-et (kiegeszitot) sem kapja, mert 2022-ben es 2021-ben 45 000-en tul keresett. Ha tehat most ehenhal, vagy majd telen megfagy, akkor jo lesz neki jovore, akkor talan kap majd 1400 dollart, amibol ilyen lakasarak mellett szinten csak ehen lehet halni.
    Termeszetesen az emlitett no kenytelen tovabbdolgozni, csak most mar nem teljes idoben.
    Azt akartam mindezzel mondani, hogy ha elmultal 40 eves, akkor na nagyon akarjal Kanadaba jonni!!!

    Most meg mar mindegy is, mert bizonyos orszagokbol csak akkor johetsz turistakent Kanadaba, ha van “jol” fizeto munkad, ha’zad odahaza, vagy gazdag uzletember vagy.

    Meg annyit, hogy Kanadaba hamarabb be lehet jutni illegalisan Mexicon es az USAn keresztul, mint legalisan. Elhajigalod a papirjaidat meg Mexicoban, es maris te vagy a legkivanatosabb joveveny. A kanadai szabad mediak, amiket mind a kanadai allam penzel valahogy nem emlitik meg az illegalisok szamat, pedig van nehany millionyi.

  • Ródeo11
    2023 július 20
    11:47 de.

    „Nyilván nem engednének be olyan személyeket sem, amilyeneket ma az EP osztana szét a tagállamai között, akik magukat menekülteknek mondják, és nincsen semmilyen okmányuk.” – ezt írtam, próbáld értelmezni.

    Meg még azt írtam, hogy „Ráadásul személyük kiderítése idejére nem zárhatók őrzött táborokba, közlekedésüket-mozgásukat Magyarországon is szabadon biztosítani kell(ene).”

    Nos, az EP Magyarországra akarna kényszeríteni befogadásra kultúridegen embereket válogatás nélkül, s ha nem fogadjuk be őket, akkor emiatt fejenként közel 8 millió forint büntetést kellene fizetni.

    Szerencsére se befogadni nem fogjuk őket, és miattuk büntetést se fizetünk. Ez a tagországokra kényszerített migránskvóta előszele az Európai Unió felbomlásának.

  • Orsós Elemér

    warrior
    2023 július 21
    4:50 de.

    „Szerencsére se befogadni nem fogjuk őket, és miattuk büntetést se fizetünk. Ez a tagországokra kényszerített migránskvóta előszele az Európai Unió felbomlásának.”

    Igazad van, azonban egy valóban független EU-nak ettől és még ilyenebbektől, már -nagyon reálisan- rég fel kellett volna bomlania, DE egyesek gondoskodtak róla, hogy a vízfej ne a saját alattvalói kezéből egyen, azaz ne az Ő kedvükben járjon!

  • Orsós Elemér

    Ha a magyar fizetésekhez képesti arányokat nézzük, akkor mi is hasonló „lakhatási tragédia” szintjén állunk, csak sajnos nálunk keveseknek telik éjszakai gépkocsi fekhelyre!

  • Kivalloan es oszinten mutatja be az eszak amerikai, vagy mondhatnam a fejlett vilagban levo korulmenbyeket.

    Persze a regi magyar mondas hogy „mindenki a sjat szerncsejenek a kovaccsa”, ertve hogy elete a sajat onfegyelem,onkepessaeg es szorgalamn mulik nagyban.

    De a problemak oka hogy ma tul sok emberileny van a Foldon, s mindenki, mint a cikk jelzi is, US-ba vagy Canadaba ozonlik lassulasnelkul.

    Az ingatlan ertekek a leheto LEG-jobb befektetesek barki mszmara, mert az ertetei allandoan es oriasian emelkednek amint a lakossag szma emelkediki.

    S ne felejtsd, a USA-ban es Canadaban is nem mcsak az ottan-lakok, hanem a vilag minden reszerol a befektetok oda viszik penzeiket ingatlant es mas ipari cegeket felvasarolni.
    Ugy az europaiak, Oroszok , es nagyban a kinaiak is.
    S az emeli az ingatlan arakat.
    A lecke abbol mindenkinek, barhol is, hogy tegye pont azt !!!!
    Befektetest ingatlanba.

    Sajnos az a problema Floridaban meg sokkal es sokkal magasabbra megy, mert Florida a „menyeorszag” a befektetok szmara is!!!!!

  • LILITH;

    Pelosi merenyloje egy Canadai volt aki Mexicon at szokott be a USA-ba.

    Aki kepes Candaba jutni az minden problemak-nelkul atsetalhat vagy hajthat a USA-ba.

    De a valasz a cikk alanyan a legjelentosebb, hogy aki berelni ohajt az nem igen lessz othonanak (ingatlan) tulajdonossa.

    Persze egyre nehezebb ingatlanhoz jutni, de aki az elso dollarjanak soha nem ismerifel az erteket annak minden dollarja csak az utolso dollarja lesssz!!!!

    De va tagadhatalan valosag hogy a vilg naprol-napra kissebbedik, mert az emberiseg allandoan novekszik es pusztit mindent ezen a Foldon.
    Minden elolenyeket, novenyzetet, allatokat es fokent a letelehetoseget biztosito termeszetet!!!!!!!

    Kozel 8 billio demberileny, egyre csokkeno termeszeti korulmemnyek es eletlehetosegek a termeszet pusztitasaval.

    Tudom, a magyaroknak bagot sem jelent a vilag tengerei,, mert nincsen „tengeruk”.

    De ez a Fold, valojaban egy VIZ-bolygo!!!!!!
    Minden, kezdve a szerves elet lehetosegetol a tengerekek fugg.

    S mi a tenmgerek es a Folod-felszintenek allapota ma?

    A Fold, legkor es tengervizek homerseklete 2022-ben a LEG magasabbat erte el miata metereologiai adatgok tartva.

    2023 azt mar is tul-erte!!!!!!

    A vilagkorulli coral-ok, manmgrove-ok es minden szeves elet a micropbaktol az orias-lenyekig pusztuloban.

    Floridaban a Manatee-k ( az u.n. „gentle-giants” = (gyenged-oriasok))ezrei pusztultak az elemult evekben.
    Ehenhaltal ezreik.
    Mert eledeluk a „sea-grass”, s az megszunt a melegebb tengerviozekben.

    A magasabb homerseklet szarazsagokat es tomeges tuzeket okoz es taplal vilaghszerte.
    Ma , ezen percekben, 2.5 billo acre (kismagyarhold) eg, Canada, US, Torok, Spanyol, Amazonia, stb.vilagszerte.

    A sarki jegek olvadnak rohamosamn, ami a vizek 2%-a ,ami nem soso viz.
    Tudom, rodeo majd reagal hogy el-sotalanitas leheto, de nem tudja annak koltsget, mert oriasi energiat kovetel az.
    Azert ma, Saud Arabaiaban az ivo-viz alig olcsobb mint ottan az uzemanyag arak.
    S ne feledd, ma s utobbi napokban az olaj arak jelentosen emelkedtek, ma kozel a 80 dololarhoz!!!!!!!

    Vilagszerte a 35-40 fokos nyari hoseg elhaladhatalanul emelkedik vilagszerte.

    A termofoldek vilagszerte kimerulokben.
    Minden vegyszerek, sot a plastic-molekulak ugy a termofoldekben, l;egkorben, vizekben, de meg az emberi tesytben es verben is talalva.

    Tudomanyos szakertok remelik feltarni annak hatasat az e,beri szervekben, mint vese, maj es agyban.

    De mar is van jelentes Stutgarti kutatok malatal, hogy a plastic-molekulak a verben, a hemoglobin oxygen-tovabbito hatasat csokkentik.
    Na az igazan jo hir lenne a temetkezesi vallakozoknak.

    A Fold pusztitasat, s minden let-lehetoseg p[usztitasat csupan az emberilkenyek okozzak, s okozzzak azt tudatosan es celosan oriasi szaporodasukkal es onzo kegeytlensegukkel.

    A Fold rohamosan a helyrehozasi korulmenyek lehetosegetol tavolodik naponta.

    De senki nem haj;lando a szukseges korlatozast figyelembe venni, kezdsve az emberiseg szamanak csokkenteset a
    vilagszerti bropmium alaklmazasaval az ivozizekben es minden italokban.

    A csokkeno testosterone kevesebb haborukat, eroszakos buntetteket, embertelensegeket es fokent kevesebb terhesseget es babakat, ill lassulo emberiseget es a Fold es minden eloleny lehetoseget elosegitene.
    Illoetve magaT A fOLDET is vedene az emberiseg pusztitasatol.

    Na de arrol senki nem hajlando hallani, csupan panaszkodni es sirankozni majd amikor az tul-keso lessz!

    S a magyaroknak az teljesen ertelmetlensegnek szamit.

    Csak rikacsoljatok Orban Viktor hatso-reszenek a szagan!!!!!

  • ‘Algee’ es ‘plankton bloom’ evekota gyakori es ismetlodo veszely volt mar evekig.

    De percekkel elobb olvastAM A JELENTEST Californiabol, HOGY A tengerpartok oriasi mennyisegben elarasztva tengeri elolenyek (rozmarok, dolphinek,stb.) holt-maradvanyaival,ami naponta novekdok.

    A biologiai esemenyt a tengerviz homersekletenek emelkedese okozza.
    A microbakat emeszto lenyek , s amodon a folfele-levo lenyekbe jutva oriasi pusztulasaikat okozza mindenek.

    Ami pedig vegul a partkozeli lakosssag egeszseget es letlehetoseget erinti.
    Sajnos az naponta novekvo mennyisegekben.

    A „figyelemztetes a falra volt irva”, de az emberiseg semmi figyelemztetesre nem reagal!!!!!

    Annak kovetkezmenyei elmaradhatatlan !!!!!!!!
    Orban ‘hatsoreszenek a szaga’ abban nem segitseg!!!!!!

    Elvezzetek a ‘szagot’, a tobbi kovetkezmenyek elmaradhatatlanok!

  • warrior
    2023 július 21
    4:50 de.

    Én erről, amit te itt említesz nem beszéltem! Az utolsó mondatomban meg –ha elolvastad?—amigráció valós okairól beszlek!
    Az, hogy a perverz €-s korifeusok mit agyalnak ki naponta az nem az én tollamra való, mert ha kifejezem véleményemet róluk akkor “nem ildomossá” válok és nem kerül közlésre!

    Most olvastam egy cikket Annalena Charlotte Alma Baerbock szavairól a szerző megjegyzésével a hölgyemény mental higiénés állapotáról a szavai alapján, valamint Joseph Borrell hasonszőrü szavait más témában de a folyamatban lévő háború kapcsán mind a kettő egy bizonyos ideológia attitűdöt tartalmaz amely nélkül a háború el sem kezdődhetett volna!

    Egy nemzet {és ebbe a Magyar Nemzet is beletartozik}
    szuverenitását maximálisan tisztelem ezért megértheted, hogy azon túl, hogy ismerem a témát amiről beszélsz, emlékztetnélek –újfentú– a már általad olvasott soraimra,
    és megnyugtatlak, egyetértek veled abban amiért te engem kritizálsz.

  • BENDEGUZ
    2023 július 21
    11:28 de.

    Grizi, össze vissza vagdalkozol az okot összekevered az oksággal és hazudsz!
    A 8 milliárd ember vidáman élhetne egészségben és boldogságban szaporodva ha nem lennének háborúk amiket nem a népek robbantanak ki de a népek szenvedik!
    Az időjárásba bele lehet szólni de a zöldek ötletei agyficamok, ha láttad már Contváry Kosztka Tivadar Magányos cédrus festményét, azon láthattál egy facsemetét ami potom 500 éves!!! Az, hogy egy cédrus akkorára nőjön, hogy a törzséből hajókat lehessen ácsolni ahhoz 3500 év szüxéges, az Iliász és Odüsszeja ideje még csak közel 2000 éve volt azaz Lebanon cédrusai {ha vannak?} még facsemeték
    A többi erdőket is kiírtotta az emberi butaság az usában csak ott keletkezik és tombol a tornádó ahol nincs erdő!
    Hiányzik a Földön sok növényzet közötte legfőképpen a fák lombkoronája, számításaim szerint saccperkábé 500 milliárd fa! És bizonyos vagyok benne, hogy ennél jóval több.
    Az erdőtüzek nagyrésze gyújtogatás következménye ennyi villám nincs és nem is volt soha

    A könnyűszerkezetes épitkezés ami észak amerikában divat az többet árt a természetnek mint amit a természet kompenzálni tudna ennyi lumber-ra nincs szüxég ha tégla építkezésre állna át az építőipar.
    Aszondod beruházás az ingatlan vásárlás: Kanada betiltotta olyan külföldiek lakás vásárlását akik nem költöznek bele mert annyi fölösleges és üresen maradt ingatlan épül, hogy Toronto lassanként kísértatvárossá válhat! És senki sem bérli ki, azaz a piac törvénye műxik!
    Még jégkorszak van és olvad a jég de nem attól amit agyficamos zöld tudósok hablatyolnak és nem is az a megoldás!!!
    Az emberiség számának csökkentése mint az Kamala Harris elszólásában elhangzott szintén nem megoldás a pándémóniumok és a vaxolás sokat tett és még tesz amíg Bill Gates és tsai élnek… a WEF –et mexüntetni kellene és sokkal kevesebbet háborúzni és sokkal több fát ültetni és úgy általában a kapzsiságot felszámolni annak okozóit és okozatait is… majd írjál még vidám mókás perceket szerzel a lábhajtásos Nokiáddal.

  • rodeo;

    A hite;lkertyaid kamatat csak akkor fizetsz (21-23%-ot) HA nem fizeted azt a havi torleszteseidet idejeben.

    ha zt teszed akkor neked fizet a bank 5-2% -ot csupan hasznalni penzuket ingyen.

    Ami az otthontalan holgy esetet illeti, Mr.ADAM TISZTAN JELEZZTE HOGY LAKASA LEGETT, ami a globalis felmelegedes eredmenyekent tortent, az oriasi Canadai erdotuzek altal. Ami a vilagszerti eccologiai problemakat okozza, na de mit tesszel azon?

    Hasonloan a jelen magas ingatlan arak-okait is tisztan jelezte!!!!

    Tehat mi alapon ismet ellensegessgedet okadod azon?

    Miert nem cselekszel, s ne add penzedet a banknak 5%-ert, hanem te alkoss tomeglakas lehetosget!!!!!

    „Tedd penzedet oda ahol a szam van” !!!!!!!

  • BENDEGUZ
    2023 július 24
    12:13 du.

    grizi, ha valaki ki tudja fizetni a teljes törlesztendőt, akkor minek neki a hitelkártya? bűbájos hazádban a családok nagyon nagy része foodbankokba jár mert nem tudja megfizetni a kaját, és a Purolator meg egyéb intézmények gyűjtik az ingyen adományokat, hogy odavigyék ahol nincs és erről számtalan tv reklám is szól, meg az „affordable dental care” ami még így is olyan drága, hogy észak amerikában a lakosság 35+%-ka sohasem látogat fogászt.

    Teresa lakása leégett és nem tud venni másikat {nem erdőtűz volt, és az erdőtűz nem a globális felmelegedés miatt van ami egy hoax hanem gyújtogatás [arson]} mert a biztosítója nem fizet csak behajtja a havi részesedést, mindig van valami magyarázat miért lopja el az egész összeget!
    a magas árak okait a cikk nem magyarázza kérdezi? hogy miért is lehet olyan amilyen!

    azután az az agyficamod, hogy én vagy más aki bérből fizetésből él szerinted:
    „Tehat mi alapon ismet ellensegessgedet okadod azon?

    Miert nem cselekszel, s ne add penzedet a banknak 5%-ert, hanem te alkoss tomeglakas lehetosget!!!!!

    „Tedd penzedet oda ahol a szam van” !!!!!!!”

    hogyan? lelkem bogaram grizi amikor a havi szaldója az eccségsugarú álompó’gárnak negatív?

    csak neked, ne áruld el senkinek: havi $200 -at megtakarítani nem is érdemes, mert mire annyi összejönne amiből érdemes addigra alulról szagolod az ibolyát is!

    mint olvasható eme röffentyűdben is te az éppen kötelező politikai brosúrát szajkózod mint a papagájkommandó oszlopos tagja ami egy merő hazugság!
    az elnököd zöld programját a lakossággal akarja megfizettetni, és a lakosság „NO” val szavazott rá … ezzel lehet egy döglődő gazdaságot végleg letérdeltetni és érdekes módon az oktatási metódus dolgozik nálatok a 18-24 éves korosztály a DNC -re szavaz döntő többségben, ez a vég, de majd felébrednek

    te már nem!

  • BENDEGUZ
    2023 július 24
    12:13 du.
    Grizi, még annyit, te itt velem személyeskedsz ki akarván provokálni azt, hogy tudd, hogyan managelem az én saját családi gazdaságomat? Nem fogod megtudni, ha belegebedsz sem!
    De annyit elárulok nyugodt és derűs álmaim vannak ezzel kapcsolatban is bár nagyrészét amit te itt istenítesz én messze elkerülöm, és az jó vala

    Csak hogy tudd grizi, és az avatarom macskája üdvözletét küldi amint éppen nem érdeklődik a papagájkommandód iránt, az ám a móka

  • Geyza (2023 július 26, 10:24 de.)

    Szerinted egy ilyen hosszú, amúgy nagyon érdekes és informativ cikket elolvasnak a trollok? 🙂

    Sokkal inkább a tusványosi bálvány kell nekik:

    Gábor György: A sunyi vidéki róka és a sörhab esete

    Tusványoson a tömeg a politikus nyersanyaga, akit az érzelmek nyelvén kell megszólítani, az igen és nem, a fekete és fehér dichotomizált világával hatni rá, csábító vezényszavakkal, s a jövőre vonatkozó ködös és délibábos, levegőben lógó ígéretekkel, ahol messze nem az ígéret potenciális realitása vagy irrealitása az érdekes, hanem a közös mítoszba való beágyazottsága.
    Hirdetés

    Voltaképpen az orbáni „mondjuk meg neki, hogy ő egy sunyi, szőrét hullató rossz vidéki róka, na, mondjuk meg neki” szöveg ugyanarra a pszichológiai alapszituációra épült, mint ami a tusványosi fellépésének körülményeit jellemezte. A parlamenti folyosón a falkaszellem kiváltotta jellegzetes regresszív viselkedésmód, vagyis a meghaladott fejlődési szakaszok tünetei váltak érzékelhetővé. Mindazt, ami ott történt, azt jellemzően a félénk (Orbán esetében nyugodtan mondjunk gyávát), ám a falkában felbátorodó kiskorú gyermek műveli, aki egyedül ugyanezt nem tenné meg, ahhoz persze erős benne a félsz, ám a társaktól körülvéve annál nagyobb lesz a szája, s még bíztatja, hergeli is a többieket, hogy csoportba verődve, a nyáj- vagy hordaösztöntől hajtva az egyedül maradt ellenében közösen, egymást gerjesztve lépjenek fel, hogy létrejöhessen a hatalom (omnipotencia) csábító és csiklandozó, boldog, felhőtlen és annyira, de annyira kívánt érzete.

    Tulajdonképpen ugyanez történik Tusványoson is. Az összegyűlt tömeg nem kritikus tömeg, s nem a magyarországi mindennapos helyzeteket a saját bőrén (pénztárcáján, egészségén, egzisztenciális megfélemlítettségén, gyermekei oktatási helyzetén, félrevezetettségén, kihasználtságán, meglopottságán stb.) ismerő és megtapasztaló, azoktól maximálisan érintett tömegről van szó, hanem az „áhítatos tömeg”-ről, amelyet mitikus képzetek kötnek egybe. A szónok itt nem kényszerül racionális-kognitív érvelésre, ezek a háttérbe szorulnak, s a rétornak itt elegendő szimbólumokban beszélni, szimbolikus üzeneteket eljuttatni a sokasághoz, amely épp sokaság jellegével az igazság megkérdőjelezhetetlen mércéjének tűnik, s ezzel a biztos és megrendíthetetlen tudattal tekint önmagára. Holott, ha ismernék és értenék az itt egybegyűltek a rendre meghivatkozott magyar kulturális hagyományból teszem azt Berzsenyit, akkor pontosan tudnák: „Nem sokaság, hanem / Lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat.”

    A tömegben az egyéni viselkedés jelentősen módosul, s az elsajátított(nak vélt) kulturális mintázatok jelentősen elhalványulnak. Tusványoson a tömeg a politikus nyersanyaga, akit az érzelmek nyelvén kell megszólítani, az igen és nem, a fekete és fehér dichotomizált világával hatni rá, csábító vezényszavakkal, s a jövőre vonatkozó ködös és délibábos, levegőben lógó ígéretekkel, ahol messze nem az ígéret potenciális realitása vagy irrealitása az érdekes, hanem a közös mítoszba való beágyazottsága.

    Ebben a világban a politikai ellenfelet dehumanizálni szükséges: a parlamenti folyosón az állatot kell benne meglátni, a gusztustalan kinézetű, szőrét hullató sunyi rókát, emitt, Tusványoson az ízletes sörön éktelenkedő, teljesen felesleges és egy laza kézmozdulattal lesöpörhető sörhabot. Itt, a tusványosi szakrális térben lesz igazán érthető, hogy vannak a haza pártján álló mieink, vagyunk mi, akik különbek vagyunk, mindezzel a történelemből jól ismert élcsapat-élmény érzületét felelevenítve, s velünk szemben ott van az ellenség, a sörhabként lesöpörhető „azok”, akik a sörre és a hazára egyként veszélyt jelentenek. A lelkiismeret elhallgattatása épp az ilyen közegben látszik a leginkább biztosítottnak, itt válik szükségessé a saját értékrend folyamatos igazolása, s az ellenség feláldozásának legitim lehetősége a saját értékrend oltárán.

    A kényszeres azonosulás, a konformizmus itt kéz a kézben jár a kritikai észrevételek teljes hiányával, elsorvadásával.

    A szertartás során a bűnbakfelmutatás élményéről folyamatosan gondoskodni kell: így szükséges rámutatni az Egyesült Államokra, Brüsszelre, a nyugati hatalmakra, s elengedhetetlen szóba hozni az egyetemes (nem mellékesen legfőképp a zsidó-keresztény hagyományból táplálkozó) nyugati értékek silányságát, amelyeken az új, feltörekvő, avantgárd erők, így Kína is csak nevetni képes.

    Az adott helyszín a vezérkultusz legjobb termőtalaja. A vezér itt már nem is személy, hanem elvont szimbólum, bölcs gondviselő, megmentő és szabadító, gubernátor, a jövő mérnöke.

    Itt, akár egy pékségben, komoly munka figyelhető meg: a nagy és szent kollektivitás közös kenyerének előállítására alkalmas egyentészta megmunkálása zajlik több napon át.

    Hogyan is írta József Attila a Tömeg című versében?

    „Kenyértésztaként dobódik,
    hánykolódik, dagasztódik
    a tömeg.
    Tömény őssejt, püffeteg
    tapogatóit kibontja,
    nyúlik, válik amőbaként,
    más dudorait bevonja.”

  • Geyza
    2023 július 26
    10:24 de.

    és akkor ebből a csippcsippből egyet beszerelnek a Lancet orrába és szétlövik Ogyesszában az összes fegyverraktárt és zsoldoskatonát… de még búza és árpa kenyeret eszünk ropogósan friss tejjel amihez tehén kell meg búzaföld amit fel kell ásni, szóval maradt a régi jól bevált és nehogy elfeledd a hagyományos embergyártási módszereket, az az igazi, és a végén ha sikeres volt lehet csippcsippcsókát játszani a termékkel aki nem transznemű…

  • SzundiMandi
    2023 július 27
    4:51 de.

    Honnan veszed hogy én ezeknek az izékéknek írok itten?
    ( Trollok vagy kik )

    Én kremássan, hogy Frigyebácsi Mr. Karinthyt idézzem:
    ” Megvetésemnek habzó serlegét nagy ívben ürítem fejükre”
    ( nem szószerint írom, mert kb. 30 éve olvastam utoljára
    az „Így írtok ti” című alapműben.)

    Én kérem szeretettel azoknak írok akiket valóban érdekel más is mint amit a NER harsonák szajkóznak napi 25 órán át.

    Egy másik érdekesség : Made in Csájna. No komment hehe

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2023 július 27
    4:51 de.

    Ha tetszettetek volna az „ugyanaz” Gyurcsányt 2/3-ra szavazni -mert más eddig labdába sem rughatott- akkor azt hiszed, hogy most nem rá hányingereznél/nétek mórickai csökönyösséggel? Bele kéne már nyugodni mindenkinek abba, hogy ez az ő gyáva számonkérés és elszámoltatás elsumákolásának a szégyenletes következménye és sajnos az első -szerintem megvilágosodása miatt megbetegedett/megbetegített?- miniszterelnökünk igazát bizonyítja, miszerint: „tetszettek volna forradalmat csinálni”!(rosszul álcázott -és azóta bőven tudatosodott- ráncfelvarrás helyett!)

  • Geyza
    2023 július 27
    2:43 du.

    ha nyilvános vagy akkor az olvassa aki kinyitja a blogot!
    ez a hüjegyerek a vídeón ordibál ő maga sem érti, hogy mit, és teljesen érdektelen
    én elektronikát a Bestbuy {Bestbuy.ca} ban szoktam ott minden van ami nekem kell és nem is rossz de van a Baybloor Radio az már a legigényesebb hangoskodókat is kielégíti, meg kell fizetni… Aliexpress egy egészen kíváló a korábbi Andrews -ból vedlett alivá és mindent teljesít pontosan úgy ahogy leírja, ennyi pénzért csillagközi űrhajót várt a gádzsi, csalódott azt kapta amit fizetett, ráadásul műxik, ki az a marha aki egyszerre akar 64 Tb-ot rátenni, te még semmit sem rendeltél Aliexpress-től viszont keresed az ilyen idiótákat akik rikoltozva hosszan 13 percig rikoltozik.., semmit sem mondanak
    én amit aliexpress-től vettem pontosan azt küldi ami le van írva és ha bármi okból nem voltam megelégedve szó nélkül visszautalja a hitelkártyámra és a kezembe szállíttya!
    kérdésem: ha ennyire szar a méjdincsájna akkor usa miért küldi oda a pénzügyminiszterét és a külügyért és miért kap sikítófrászt amikor a katonáik nem tárgyalnak velük miután usa első számú közellenségnek kiáltotta ki miközben azok az usa eladók is akik texasból szállítanak nekem azok méjdincsájnát küldenek csak sokkal drágábban, mint aliexpress és persze

    kifogástalan minőség!!!
    a többi a te hisztériád

  • rodeo;
    Ha a te hazugsagod valosag lenne, hogy tul sok lakast epitenek es uressenalnak, hat akkor nem olcso lenne a lakber????

    HiszeN alaCSONYABB LAKBER-BESZEDESE IS JOBB LENNE MINT A SEMMI. nEM????

    KIVAND ONMAGADNAK „AZ IBOLYAT ALULROL SZAGOLNI” !!!!!!

    HAT NEM TE VAGHY AZ A „KIZSAKMANYOLO” AKI IRTA ITTEN HOGY 5%-OT KAP A BANKTOL BETETELEzETT PENZEERT??????

    MEG A SAJAT SORAIDRA SEM VAGY KEPES EMLEKEZNI?

  • bendeguz
    2023 július 28
    1:00 du.

    grizi!
    5% az pofánröhögés, azaz nekem nem is kell!
    „azok” az épületek irodaházak és kereskedelmi központok akarnak lenni, illetve azért ruházott be az akárki, hogy majd kiadja!? de Downtown -ban lehetetlen a közlekedés meggyilkolták az állandó építkezéssel, útburkolatok felújításával, a közművek javítgatásával, a TTC meg hát azon elvesztegeti az ember az életét, tehát a kóbor kutya sem érdeklődik ingyen sem!!!

    viszont építenek bérlakást meg condominiumot is egy 850-1000 négyzetláb as lakás a 6-dik emelet sarkában ahol a folyosón 200 métert kell gyalogolni a lifttől elkérnek első nekifutásra Cdn$2500000-t azután fizetheti a közös költségeket amik a mortgagehoz hozzáadva megvehetetlenné teszik, és 3 év múlva lesz kész de már gyűjtik hozzá az áldozatokat… szép lassan építkeznek egy szép közparkot szétbarmoltak miatta, most lesz kőrengeteg és a park belső részén lévő üzletekhez szinte tankkal lehet csak bemenni mert a TTC -nek nincs esze és nem visz be oda egy buszjáratot hogy hogy ne kelljen 500+ métereket megrakodva gyalogolni és a parkolókat is lecsökkentették, a vállakozó kalandos kíváncsi leszek mikor kész lesz hogyan telik meg az itt a szomszéd utcában lévő vadiúj 3 éves townhouse complexen majdnem minden lakás állandóan eladásra kínálva mert ha bele is vág rájön, hogy a csődtömeget vette meg ráadásul a townhouse ban több a lépcső ami nyaktörő re van építve mint a lakótér, teljesen idióta architektura…
    de te csak dumálj hüjeségeket az itteni jövedelmek olyanok, hogy azokból csak nullszaldóval vagy negatív szaldóval lehet élettere bérelt vagy hitelre vásárolt ami drágább és ha máshová van a jövedelemforrása akkor eladhattya vagy autózhat 401 on a dugóban naponta többször… szóval ez nem jött össze az élet is meg az utcák is tele vannak stoptáblával meg piros lámpával

    azok az ázsiai fiatalok meg nem költöznek ijen izékbe hanem valahol a várostól messze vesznek egy mansion-t és annak költségeit 16 felé elosztva szinte ingyen élnek és az üzleti érzékük ragyogó és az innovációs készségük is ragyogó

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 július 24 4:15 du.

    “a magas árak okait a cikk nem magyarázza kérdezi? hogy miért is lehet olyan amilyen!”

    Kanadaban a varosok vezetese okozza az (un)real estate arak emelkedeset. Szegeny paraknak allandoan tobb penz kell, kulonben nem fusssssa kickback-ekre es egyeb lopasokra. Mivel a a tulaj a real estate utan az adot a real estate aranak fuggvenyeben fizeti, es nem a merete utan, allandoan emelgetik az arakat. Igy fordul elo, hogy egy 70 evvel ezelott epult korhado-rothado fahaz, ami alig all a laban 70 evvel ezelott 20 000 dollarba kerult, ma pedig mar tobb mint egy millio.
    Hogy meg izgalmasabb legyen, lenyegeben ez okozza ez inflaciot is.
    Mennyibe telne torvenybe hozni, hogy egy real estate ara az idovel csak csokkenhet? Illetve emelkedhet is, ha epitettek hozza, vagy pl. uj subdivisión-hoz kiepitettek a csoveket es kabeleket.

    “és érdekes módon az oktatási metódus dolgozik nálatok a 18-24 éves korosztály a DNC -re szavaz döntő többségben, ez a vég, de majd felébrednek”

    Lenyegeben mindegy, hogy kire szavaznak az amerikaiak, ugyanazt kapjak. Ott mar nagyon regota egypart-rendszer van. De az igaz, hogy a kommunista agymosas nagyon jol muxik az USA-ban is.

    .
    Ródeo11 2023 július 28 12:10 du.

    “kérdésem: ha ennyire szar a méjdincsájna akkor usa miért küldi oda a pénzügyminiszterét és a külügyért és miért kap sikítófrászt amikor a katonáik nem tárgyalnak velük…”

    Inkabb az lenne a kerdes, hogy ha ennyire rossz a kinai termek, akkor miert azokkal van teli minden bolt Eszak-Amerigoban?

    .
    Ródeo11 2023 július 28 2:27 du.

    “viszont építenek bérlakást meg condominiumot is egy 850-1000 négyzetláb … Cdn$2 500 000-t azután fizetheti a közös költségeket amik a mortgagehoz hozzáadva megvehetetlenné teszik, és 3 év múlva lesz kész de már gyűjtik hozzá az áldozatokat…”

    Ne izgulj. Jonnek a legalis bevandorlok Afrikabol es Azsiabol es az illegalisok Latin Amerikabol, majd nekik kifizeti Trudeau elvtars a lakberuket. Az se baj, ha 3 ev mulva mar 5000 lesz a lakber.

    Persze vannak kivetelek, pl. az indiai illegalis gyemantkereskedelembol meggazdagodott urak nem foglalkoznak holmi szaros apartmentekkel, nekik a 20 millios vityillok kellenek.

  • Succubus Lilith

    Geyza 2023 július 26 10:24 de.

    https://qubit.hu/2023/07/26/egyetlen-vallalat-kezeben-van-a-modern-vilag-mukodesenek-kulcsa

    Esztetet ismertuk mar regota. De az amerikai mar epiti a sajat magaet. A kinai es az orosz is ugyeskedik.

    .
    SzundiMandi 2023 július 27 4:51 de.

    “Sokkal inkább a tusványosi bálvány kell nekik:”

    Ez hianypotlo iras volt. Ugy latszik a Chris nem akart egy szajtepo irast feltenni ide Tusvanyosrol, tehat kellett valaki, aki bepotolja a szokasos jajveszekelest. 😊

    .
    Bendeguz 2023 július 28 1:00 du.

    “Ha a te hazugsagod valosag lenne, hogy tul sok lakast epitenek es uressenalnak, hat akkor nem olcso lenne a lakber????”

    Nem. Kanadaban inkabb uresen all, de lejjebb nem viszik a lakbert. Mar csak azert sem, mert itt az a divat, hogy adjak-veszik az apartment epuleteket. 2 evvel ezelott megvette 10 millioert, a varos vezetese kozben felverte az arat 12 milliora, tehat csak siman tulad rajta es keresett 2 milliot, mikozben a lakberekbol is szedett be egy keveset a 2 ev alatt.
    A masik problema a lakok velemenye. Egy nem tul gyakorlott indiai ferfi, aki egy real estate ceg fonoke volt, es az epuletert volt felelos ahol laktam, 1987-ban, amikor doglott volt Alberta es aki birt megszokott innen, es emiatt rengeteg ures lakas volt, megprobalta levinni a lakbert. Mikor az epulet elotti board-on meglattak a lakok az uj arat, koveteltek hogy nekik is vigye le az arat a fonok. Erre gyorsan visszatert a korabbi ar.

  • Geyza
    2023 július 27
    2:43 du.

    látod „bélám” hja, hogy nem látod? szóval amikor a valóság szembe jön veled mint a bécsi gyors az alagút túlvégéről, mint a jövő fényei{SIC} akkor elhallgatsz és elsomfordálsz hasonlóképpen a Doppelgängeredhez a grizi-hez, aki szédülten keresgél a stelázsi alsó polcán és a sublódban a harmadik fiókban a régi zoknik alatt, hogy hátha valami brosúra vagy új hírek a papagájkommandótól pendrive-on {méjdincsájna} de nem találja a lelkem mint te se, téged orrodnál fogva vezetnek és még mindig hiszel [bármi is lett légyen az ami neked az inherens „ide Óh Ló geek-ád”©-hoz éppen passzol]

    dehát olvassál engem mint @Succubust vagy @Succubus-t, mint @Rodeo11-et, sokat tanulhatnál de mi nem tudunk kőbe vésni, hát maradsz az ami, nem baj, csak ne reklámoznád?

  • rodeo;

    A CYPRUS fa csak a vizben no es letezik, de a hajokat regen amikor fabol keszitettek azt tolgyfabol volt keszitve. Ugy a Gorogog, Spanyolok meg a Portugalok, sot meg a Vikongok is azt hasznaltak,s azert jaratak eszak-amerikaban faert, mert Iceland-ban nincsen tolgyfa!

    LILITH;
    Oh, te inkabb uresen hagynad azt a lakst amibe befektetted penzedet?
    Fiztened a koltsegeit a zsebedbol a laks jovedelme hianyaban?????

    S amikor sok lakas all ursen ,lakok hianyaban, inkabb uresen tartanad mint engedni a lakberbol?????
    Nem csoda hogy ugy nbeszelsz mint rodeo ver-testvered, akinek bizonyara ko van a fejeben.

    Az ingatlan arakat a vagyonadok emelik.
    Ha az ado magasabb az ingatlanokon hat nem dragabb lessz a lakas ara????

    Kovetelik hogy a kormany epitsen „affordable-housing”-ot, de azzal csak az ingatlan arakat es a lakbereket emelik am.

    Mi az advalorum tax Canadai tartomanyokban ahol te bujkalsz????

    A USA eszaki (liberal orszagaiban ma egy atlag csaladihaz adoja $4-6,000 , sot magasabb is lehet evente.

    Floridaban ahol a Koztarsasagiak vannak abszolute tobbsegben, az adoztatas csokkentese a celuk.

    2018-ban nepszavazas alapjan az ingatlanadokat max. 20 mill-re kotelezve, ma itten az 14 dollarr/1000 erteken.
    Tehat alig 1/5 az eszaki adoknak.

    Es a „homestead” jelentos ado-kedvezmenyeket nyujt.
    Bona fide Floridai (allando) lakosnak $50,000 csokkentes evente, idos (65+),rokkant, rendor, tuzolto, menmtos, veteran, kap masik $25,000 adoleszallitast evente.

    Sajnos a biztositas az egbemeno a hurrikanok miatt.
    Nincsen sok sem gyakori hurrican, de amikor jon es tulnepes reszeket ut, az egyenlo Hirosimaval a sugarzasok nelklul.

    Sok biztositok bankruptta valtak, sok meg elhagyta Floridat.
    Most A kormanyzo a „Citizens Insurance”-ot probal alapitani az adofizetok zsebebol. Igazi szocilais rem-otlet!!!!
    Az a szocializsta onpusztito eszme eredmeney.
    S vajon kik nem kepesek azt felfogni?????

  • 1., Havi 6 ezer dollartos jovedelemmel lennel otthontalan????

    2., A holgy lakasa le-egett a tuzben. Tehat a biztosito fizeti neki annak karat.

    3., A holgy minklaja,. ill. haVI 6 EZER dollaros jovedelem nem a lakberklbol eredt?
    Hioszen valami onkormanyzati opsztalyon dolgozott, ami minden centje az iongatlan adokbol ered!!!!!

    Tehat a szocialis otlet koltsege a sjat farkat ragja, ill on-emeszto.

    A szbaDVWERSENYZES a lehetoseg ,ami az arakat a szuksegletek alapjan mukodik. Amikor sok az ures lakas, a lakberek lezuhannak.

    S ne feledd, az ures lakas NEM gazdATLAN !!!!!!