Titkos külföldi beavatkozást észleltek egy kanadai konzervatív politikus ellen — Korábban a magyar rezsim képviselői is tettek hasonlót

2023 augusztus 9 2:55 du.43 hozzászólás

A kanadai külföldi beavatkozást figyelő rendszer „információs műveletet” észlelt Michael Chong konzervatív parlamenti képviselő ellen – derült ki szerdán a Külügyminisztérium nyilatkozatából.

A minisztérium közleményében azt írta, hogy a júniusi szövetségi időközi választások során alkalmazott, külföldi államilag támogatott dezinformáció online megfigyelésének részeként – amely a „gyorsreagálási mechanizmus” (RRM) néven ismert – a célzott támadást a kínai WeChat azonnali üzenetküldő platformon észlelték.

„2023. május 4. és 13. között a WeChat hírfiókjainak összehangolt hálózata nagy mennyiségű hamis vagy félrevezető narratívát mutatott be, osztott meg és erősített meg Chong úrról. A tevékenység nagy része arra irányult, hogy hamis narratívákat terjesszenek a személyazonosságáról, beleértve a hátterére, politikai állásfoglalásaira és a család örökségére vonatkozó kommentárokat és állításokat” – közölte a kormány.

A Külügyminisztérium szerint semmi sem jelentett veszélyt Chong vagy családja biztonságára, azonban a hálózat „számos jelét mutatta a külföldi információs manipulációnak és beavatkozásnak”. Ezek közé tartoztak: összehangolt tartalom és időzítés; rendkívül gyanús és szokatlan váltások a szerepvállalás mennyiségében és terjedelmében; valamint az állami szerepvállalás elrejtése.

Nem ez az első eset, hogy Chong külföldi beavatkozás célpontja; idén tavasszal derült ki, hogy Chong és családja egy „megfélemlítési kampány” alanya volt, amelyet állítólag egy mostanra már kiutasított kínai diplomata szervezett, megtorlásul azért, mert elítélte Pekingnek az ujgur muszlimokkal szembeni bánásmódját.

Bár a kormány nem mondja ki konkrétan, hogy Kína áll a legutóbbi támadás mögött, jelezte, hogy Kína szerepe „nagyon valószínű”.

A CTV News-nak adott nyilatkozatában Chong azt mondta, hogy ez „egy újabb komoly példája annak, hogy a pekingi kommunista kormány megpróbál beavatkozni a demokráciánkba azzal, hogy választott tisztségviselőket vesz célba”.

„Bár nagyra értékelem, hogy ebben az esetben a kormány nem várt két évet és egy médiatörténetet, mielőtt tájékoztatott volna engem és a nyilvánosságot, egyértelműen többet kell tenni a pekingi külföldi beavatkozás ellen” – mondta Chong. „Ez a helyzet is újra bizonyítja, hogy szükségünk van egy nyílt, független, nyilvános vizsgálatra a külföldi beavatkozással kapcsolatban, méghozzá azonnal” — tette hozzá.

A külföldi politikai beavatkozás — különösen idegen és autoriter kormányok Kanadában szolgáló diplomatáin keresztül — nem csak kínai körökben valóság, hanem magyar viszonylatban is. Az elmúlt 13 év alatt számos Kanadában szolgáló magyar diplomata avatkozott be pártpolitikai és ideológiai alapon a helyi magyarság ügyeibe. Legmagasabb szinten magyar nagykövetek és első beosztottak is tettek ilyet számtalan alkalommal — aligha rejtve szándékukat. A legnyiltabban ilyet Pordány László nagykövet és Oláh Lajos elsőbeosztott követtek el Ottawában és Montreálban, miközben Ódor Bálint nagykövet, illetve Palkovits Valér torontói főkonzul ennél körültekintőbben tevékenykedett.

A CTV tudosítása alapján / KMH-fordítás és magyar vonatkozású kiegészítés

43 hozzászólás

  • Göllner András

    A „körültekintőbb” kifejezés Ódor Bálint esetében azt jelenti, hogy ő sunyibb, ravaszabb, aljassabb módon szolgálta az Orbán mafia-család érdekeit mint az a régivágású kriptó-fasiszta Pordány akit elsőként küldött ide Orbán, amikor végrehajtotta 2010-ben azt a műveletét amelyet “fülkeforradalom” néven aposztrofál.

    Pordány a volt Kádár rendszer spiclieit, szekértolóit, aniszemita hordalékát szálítgatta ide, hogy itt terjesszék kóros nézeteiket. Neki köszönheti a kanadai Magyarság a Kanadai Magyarok Országos Szövetségét, mely fennléte óta túrót se volt képes az asztalra tenni Bede Fazekas Zsolt agymenésein kívűl. Ódor formabontó volt mint egykor a Pepsi. Ő odadobott egy két zsetont a Kanadai zsidóknak, akik ennek fejében elnézték a főnökének azokat a húzásait amelyek a magyar antiszemita közbeszédnek, gyűlöletkeltésnek mind máig kiemelt szerepet biztosítanak Magyarországon (lásd Bencsik András, Raffay Ernő, Bayer Zsolt és a többi antiszemita magyar véleményvezér lovaggá ütését, Hóman Bálint, Wass Albert, Horthy, stb magasztalását, hogy most a Veritas Intézet szisztematikus történelemhamisításairól ne is beszéljek).

    Pordány „békemenetes” vonatját egy oszágos, és nagy nyílvánosságot élvező leleplezéssel siklasztottuk ki, többek közt ezért kellett Pordánynak gyorsan elhagynia a pályát (lásd: https://stopracism.ca/content/canadians-condemn-hungarian-hate-rallies ) Ódor szerelvényét a Montreáli zsidóság emlékpáholyában, annak Holokauszt Emlékközpontjában, több száz ember előtt, 2016 November 12-én állítottam le. (Ennek a műveletnek a leírását egy 7 részből alló sorozat 6. Fejezetében itt olvashatjuk: https://kanadaihirlap.com/2016/03/12/orban-es-a-zsidok-a-hizelgo-atveres-anatomiaja-6-resz-a-csaletek/ (A szöveg eredetileg angolul jelent meg. Azt az Orbán rezsim által hazájából kiűzött egykori barátom, a nem rég elhúnyt Kossuth Díjjas Kertész Ákos fordította magyarra). Ódor attól a ponttól kezdve lemondta összes előre betervezett szerepléseit a kanadai zsidóság templomaiban.

    (Ez úton szeretném jelenteni a gyuri10 néven idelenn bóklászó Izraelita lábvízkereskedőnek és barátainak, akik engem Názi szinekben szeretnek láttatni idelenn, hogy Kapd Bea az alúljáró kijáratánál várja őket egy nagy csokor csalánnal, hogy hazafelé azzal verjék). Én máris elmentem…

  • „Az elmúlt 13 év alatt számos Kanadában szolgáló magyar diplomata avatkozott be pártpolitikai és ideológiai alapon a helyi magyarság ügyeibe. Legmagasabb szinten magyar nagykövetek és első beosztottak is tettek ilyet számtalan alkalommal — aligha rejtve szándékukat.”

    Lehetne kérni konkrét példákat? Mondjuk: a helyi magyarok szavazzanak a Fideszre? Vagy: házukra tűzzenek magyar zászlót? Netán: kérjenek magyar állampolgárságot és útlevelet, legyenek kettős állampolgárok? Összejöveteleiken énekeljék a magyar himnuszt?

  • Nos, sajnos én meg a hazai jogosulatlan diplomáciai beavatkozások legnagyobb számát a Budapest, Szabadság tér 12-ből eredeztetném.

  • warrior
    2023 augusztus 10
    5:31 de.

    Szövegértési problémáid vannak kisfiam?
    Menj analízisbe (hogy Karinthyt idézzem, bár ő a megborult elméjű Opheliára értette hehe) de ez a lényegen nem sokat változtat.

  • A Kinai rezsim jelentosen beavatkozik a mindennapi elet alapveto ugyeibe vilagszerte a sajat politikai es vilaghatalmi erdekeit elosegiteni. Persze nem minen eset kerul figyelembe, s nem ertesitesekre.

    Nem is emlitve a kozvetlen eroszak lehetosegeinek a veszelyet, mint a jelen idei kozos Kinai es Orosz hadiflotta tevekenysegei Alaska hataranal.

    De igazan csodalkozom ,hogy „rodeo” figyelmet elkerulte az az eset, hogy Hollywood Majus elseje ota nem mukodik.

    Mert az hogy az irok ket szervezete nem jutott megelegedo anyagi egyezmenyekre a studiokkal, s az irok sztrajkot szavaztak meg.

    Azota a studiok visszahivtak az alkudozokat, de semmi siker nem mutatkozik. Tehat a sztrajk a 100 napot is tulelte.

    Kozben semmi uj-filmet, sem TV sorozatokat nem keszitenek.
    TV-k az u.n.’reality game’-eket es regi filmeket mutatnak.

    Persze a legutolsobb film, a „Barby” 18 nap bemutatasaval is az egy billios jovedelmet tultette.
    S a masik legutobbi kiadas, az „Oppenheimer” is a 3/4 billios jovedelmet is tulerte.

  • WARRIOR:

    P{ersze az csupan a kanadai torvenyhozotestulet hibaja hogy Canadai polgarok resztvehetnek mas nemzetek politikai belugyeikben.

    US polgar vesztheti allampolgarsagat azt probalni is, mert azzal nemzeti mhutlenseget bizonyitja.

    De logokatlan is am az, mi lenne ha vilagszerte mindenki azon hivatalos hatarozatait gyakorpolhatna????

    Persze nem sok nemzetek polgarinak leheto azt gyakorolni meg a sjat eletuk migazgatasaban sem.

    Nem is emklitve hogy a vilag legtobb nemzeteiben csupan partokra szavazhatnak, tehat semmi kozvetlen hatarozati joguk nem letezik eletuk es tarsadalmuk kozvetlen iranyitasaban .

  • BENDEGUZ
    2023 augusztus 10
    12:57 du.

    Nem akarlak elkeseríteni, de a „Barby” című „film” 1 billiós üzleti sikere legfőképpen a Ti szellemi szinvonalatokat minősíti! 😀 (Azonban vigaztalódj, mert sajnos nálunk is elég sikeres e portéka, ugyanis a globális elhülyítés hatására itt is egyre nagyobb az igény a szinvonal helyett a sziruppos mákonyra! 😀 )

  • BENDEGUZ
    2023 augusztus 10
    1:06 du.

    „Nem is emklitve hogy a vilag legtobb nemzeteiben csupan partokra szavazhatnak, tehat semmi kozvetlen hatarozati joguk nem letezik eletuk es tarsadalmuk kozvetlen iranyitasaban .”

    Kérdezz már meg egy egyszerű farmereteket, hogy a Monsanto vetőmagján kívül vethet-e másikat, netán a saját terméséből félretettet! Vólna még a Ti nagy egyéni „határozati jogotokról” egy párszáz kellemetlen kérdésem, de hadd türtőztessem magam!

    https://videa.hu/videok/film-animacio/elelmiszeripar-rt-teljes-film-QrlTwu0oRCatpjVM

  • Göllner András
    2023 augusztus 9
    5:34 du.
    A szentjóby Olivér az én keresztapám volt!?
    Jó,hogy felrántották!!!

  • gyuri10
    2023 augusztus 11
    3:39 du.
    Ez a hozzászólás nem jelenhet meg,mert a zsidóság nagy védelmező atyja a szentjóby maradéka az aluljáróba ment és egy köteg csalán segédletével [MODERÁLVA].

    2023 augusztus 11
    3:27 du.
    Göllner András
    2023 augusztus 9
    5:34 du.
    A szentjóby Olivér az én keresztapám volt!?
    Jó,hogy felrántották!!!

  • Geyca,
    Mi történt?Ukrajnából kifüstöltek a Ruszkik és már újra itt tépheted a lepcsest?

  • Succubus Lilith

    Göllner András 2023 augusztus 9 5:34 du.

    Azt elfelejtetted ecsetelni, hogy te milyen modon szolgaltad a Zorbant. Milyen melyre, es miert sertodtel meg?
    Es mar megint “antiszemitazol” mindenkit, aki nem ert egyet a globalista torekvesekkel. Nem lehet, hogy ok nacik, fasisztak, rasszistak is egyuttal, nem is emlitve a miriadnyi fobiakat?

    Meg annyit, hatha megjelenik, hogy senki sem gondolja rolad, hogy naci lennel. Te gondolod azt mindenki masrol, aki nem ert veled egyet. Te a naciknal sokkal rosszabb vagy.

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2023 augusztus 10 9:53 de.

    Igen, ilyen cimeket lehetne talalni a vilag osszes orszagaban.

    Es akkor meg ott vannak azok, amik kisse eroteljesebben tudnak ervelni: “The total number of foreign sites with installations and facilities that are either in active use and service, or that may be activated and operated by American military personnel and allies, is just over 1,000.” (A Wikipediabol.) Tehat tobb, mint ezer amerikai katonai tamaszpont van szerte a vilagban.

    Persze mindez rendben van, hiszen mindenhol a nemletezo demokracianak kell lennie.

  • Talán megjelenhet ….. Верните память! – szabad fordításban: Hozd vissza az emléket!

    Egy orosz dalcím, aminek hallva a szövegét, a közönség föláll, mint himnuszhoz. Kitalálni se nehéz, az áldozatok emlékét hozza vissza. Több háború halottai hősi emlékét. Rezsimben is. Talán vannak magyar emlékek is.

    Eredetiben itt hallgathatod és láthatod közönségét:
    http://www.youtube.com/watch?v=SicY11UakCg

  • warrior
    2023 augusztus 13
    11:30 de.

    megtanítottál sírni

  • Elképesztő, miket ír a magyarokról ez az amerikai író:
    https://twitter.com/AndrewPollackFL/status/1690408061351985152

  • P.S.

    NE probald fogyasztani a „vetomagokat”, a vedoszerek veszelyesek az emberi es allati fogyasztasra!!!!!!!

    Azert jelentosen figyelemeztetve vannak !!!!

    De minden feldolgozott, tarolt es vilagszerte szallitott elelimiszerek is szukseges de biztonsagos vegyszerekkel kezelve, azert leheto a vilagszerti lehetoseguk!!!!

    De az NEM Monsnto bune !!!!
    Korlatozd a sajat ohajaidat amire minden jogod es lehetoseged szabadon letezik, sot termelheted amit naponta fogyasztani oahajtanal.

    Hanem a vilagszerti leteik es kaphatosaguk celjai!!!!!

  • Hat ELEMER, nem halottam senkit hogy kritizalt volna Teged azon hogy mifele filmeket kedvelsz.

    Nem velned hogy igen szelszoseges es egyoldalu kritizalnod a vilagszerti mozi-latogatokat csupan mert neked nem tetszett a Barbi nevu film.

    De nem velned hogy mindenkinek egyenlo velemenyalkoto joga
    es lehetosege lehetne mint neked?
    Mint a regi magyar mondas; ‘kinek a papp, kinek a pappne’.

    Vajon miert az allando egyoldalu meglatasod minden alanyon???

    Nem latnad be hogy az talan igen szelszoseges es allandoan egyoldalu?

    LILITH;

    Szerncsere a „demokracia” egy szabadon valaszthato lehetoseg, remelve meg Ukrajnaban is hamarosan leheto lessz?!

    Az NEM kotelezett sehol, mindenhol a lakossag szabad lehetopsege azt valasztani ohajaik alapjan.

    Sajnos a vilag legtobb reszen az megtagadva van a diktatorok altal, akik csak a sajat uralmaikat remelik rakenyszeriteni a szerencsetlen lakosokra. Mint imadott Putin elvtarsatok!
    De miert nem eltek ottan??????

    Nem szegyenlitek magatokat masok szabad-lehetosegeit atkozni allandoan, amig bujkaltok egy szabad tarsadalomban?????

    Ighazi’ket-arcuak’ vAgytok!!!!!!
    De vajon mejik az igazi arcatok?????

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2023 augusztus 14 4:36 du.

    Testverem, te vagy jatszod, vagy valoban teljesen elmentek otthonrol nalad. (Esetleg nem mentek el, mert soha nem is voltak ott.)
    Kalapald mar ide hogy hol volt, vagy van demokracia, es az miben nyilvanul(t) meg!

    ” … Mint imadott Putin elvtarsatok!
    De miert nem eltek ottan?????? ”

    Mar irtam neked: Kuldj eleg penzt, amibol megelhetek es maris megyek Oroszorszagba.

  • Valamint miket ír Marcel Danesi, a Torontói Egyetem szemiotikával és antropológiai nyelvészettel foglalkozó professzora Orbán Viktor magyar miniszterelnökről?

    Többek közt olyasmiről, ami nem igaz, de ez mit sem zavarja a professzor urat. Mert nem mindegy, hogy a 2016-os beszédében a migránsokat nevezte „méregnek”, vagy magát a migrációt Orbán miniszterelnök.

    Marcel Demesi eszmefuttatásával foglalkozott az index.hu, ahol olvasható Bereznai István publicisztikája:
    https://index.hu/kulfold/2023/07/31/orban-viktor-donald-trump-vlagyimir-putyin-manipulacio-emberi-agy-nyelveszet/

  • WARRIOR:

    Szukseged lenne ismet elolvasnod Andy Polack cikket, hogy mi magasztaloan irt a Magayrorszagi tapasztalatirolo, a USA-t vagta soraival, fokent hivATKOZVA A NAGY US varosok allapotairol, melyek mind a legszelsobb Demorata es ha mondhatnam fekete vezetok alatal mukodnek, a rend es torvenytelenseg legszelsobb fokaig.

    Anyagilag tonkre mennek mint mind a „szocialista „tarsadalmak, mert akinek csak leheto az rohan deli comservative (Republikanusok alatali) orszagokba.

    Az eszaki nagy-varosokban a szemet,rablok csapatai, azok tomegek 30-50 fos csoportokban berohanava egy-ket perc alatt 1/4 es fel-millios erteku cikkekel rohannak ki, s rendszamtabla nelkulli kocsikkal menekulnek.
    Nem szukseges jelezni, hogy kik azok?!
    A hirjelentesek alapjan ma az $100 biiliora meno tomegrablasok.

  • ELEMER;
    Talan nem figyeltel de a csatolt videod mar 10 eves, az az 2013-beli.
    De meg azota is oriasian emelkedett az emberiseg letszam ezen a Foldon.
    100 vagy meg 50 ev elotti termelsi modszerekkel milliok eheznenek.

    A nagyipari elelmiszer termeles elmarADHATATLAN!!!!!

    De nem szukseges azt kovetned.

    Vasarolhatsz elelmiszereket az u.n. „farmer’s market’-okon is, sot a „flea market”eken is.

    Nem is emlitve hogy onmagad is kepes lehetnel termelni nemi szukseges elelmiszereket. Friss zoldsegeket, stb. meg az ablakod vagy terraszodon is.

    Oroaszorszagi barataim mondtak hogy a „szoviet evekben” ha hust ohajtottak enni a csirkeiket a furdoszobaban nevltek.

    Na es persze ha nem lennel lusta olvasni minden elelmiszereken fwelmutATOTT LiSTAIKAT A TARTALAMAIKON.

    Minden elelmiszer osszes tartalamai felmutataVA CSOmAGOKON, DOBOZOKON, CANNAKON, STB,STB.

    Tehat minden lehetosged fenn all tudataban lenned hogy mit vagy hajlando gyomrodba tenni!!!!!!

    A „tobb szaz kerdeseid” johetnek, persze csak korlATOZOTT SZAMOKBAN EGY-EGY KERDESkent.

    De „kerdes legyen az” s nem propagandaID SEM ATKOZASAID!!!!!!!

  • a másik cikk bezárult
    https://kanadaihirlap.com/2023/08/03/a-roma-holocaust-emlekezes-szecsi-margittal/?unapproved=356607&moderation-hash=c53213efa6e6826eb705350aed41b8d4#comment-356607
    BENDEGUZ
    2023 augusztus 14
    4:47 du.

    GRIZI, ugyanezen meditálok én is! keresve a miértekre a választ, és nem találom, de van az okság törvénye ami a fizika tudomány tárgykörébe tartozik, azaz alaptétel: nincs okozat ok nélkül, úgy tűnik az emberi társadalomban ez érvényesül mig hangyáéknál és a méheknél, darazsaknál nem de már a majmok bizonyos felekezeténél tapasztalható, tehát: az evolúcióval {tudom Darwin hülye volt és evolúció nincs azaz Bendegúz még mindig pólyásbaba} ez kialakul mert vannak érdekek amik a közösség érdekét megpróbálják felülírni és akkor kiborul a szalmával tömött matrac és a grizi leesik az agyagpadlóra

    eddig bírtam
    grizi a „putyinelvtársatokra” csak annyit, hogy a nálatok most zajló koncepciós pereket te a demokrácia melyik ágazatába sorolod éppen most megy a tv ben MSNBC ők már ácsolják a bitófát is a kötelet is megvették pedig még tárgyalás sem volt

    ennyit erről
    te mikor jártál utoljára Szentpéterváron? és mennyi időt töltöttél ott?

  • bendeguz
    2023 augusztus 15
    3:53 du.

    csak, hogy ne mondd hogy..
    én 1978 ban voltam Antananarivóból Szocsin, Kijeven, Moszkván át utazva Szentpéterváron amit akkor még Leningrádnak neveztek, hatalmas élmény volt télen észak Velencéje

    te hogyan vagy ezzel

  • bendeguz
    2023 augusztus 15
    3:53 du.

    „ELEMER;
    Talan nem figyeltel de a csatolt videod mar 10 eves, az az 2013-beli.”

    De figyeltem és ha azóta az akkori viszonyokhoz képest gyökeres pozitiv változás történt, akkor még egy nyílvános bocsánat kérésre sem vagyok rest! Napersze a kettőnk pozitiv változásról alkotott véleménye is relativ lehet a „mihez képest” viszonylatában! Mellesleg elég fals a tiz évvel ezelőtti USAt a fegyverkezési versenyre kényszerített és ezért csak arra koncentráló néhai Szovjetúnióhoz hasonlítani! És még egy: aláírom, szeretek kritizálni -főleg elvakultakat és szerintem embertelen igazságtalanságokat- de -mint már észre vehetted- nem kenyerem az átkozódás még akkor sem, ha az igazolt lehetne vagy ha teszemazt egy szófogadó woodoo babával rendelkeznék! (Sajnos ma már egy tűzrőlpattant felnőtt woodoo babával sem tudnék mit kezdeni! 😀 ) (((Az az egyben, így: azaz)))

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 augusztus 15 6:35 du.

    Az alabbiakra akartal utalni?

    „” Az ok-okozat törvénye.

    A fizika e törvénye röviden annyit állít, hogy minden hatás egy bizonyos reakciót von maga után, valamint, hogy minden okozatnak megvan a maga oka. Ez a törvénye minden tudományos vizsgálódás alapjául szolgál. Valójában még az ég és a föld keletkezéséhez is köze van ennek a törvénynek. Tény, hogy a tudósok is egységesek annak tekintetében, hogy a látható univerzum sem mindig létezett, hanem volt egy „időbeli” kiindulási pontja.

    A tudósok által széleskörben elfogadott relativitáselmélet (mára már bizonyított elv, és nem elmélet) is vonatkoztatható az ok-okozatiság törvényére. Az egyik vonatkozása az, hogy az időként, térként, űrként, anyagként, és fizikai energiaként meghatározható univerzum rendelkezett egy kezdeti ponttal, azaz nem öröktől fogva van. Einstein egyenletei lehetővé teszik a tudósok számára, hogy az univerzum fejlődését annak kezdeti pontjáig visszakövessék, egészen az ún. szingularitás-eseményig, vagyis az kozmosz születésééig. A tudomány bebizonyította, hogy az univerzumnak igenis volt kezdete. Ez azt is maga után vonja, hogy amennyiben rendelkezik egy kezdettel, akkor létezésének is kell legyen valamilyen oka.

    Tehát, ha szükség volt egy okra, ami következtében ez az okozat kibontakozhatott, akkor ez az ok az univerzumon kívül keresendő, vagyis az időn, a téren, az anyagon és a fizikai energián kívül. Az ok olyasvalamihez kell hasonlítson, amit a keresztények „Istennek” neveznek. Még a korunk legismertebb ateistája, Richard Dawkins is, a következőképp ismerte ezt el a Time magazin hasábjain: „a jelenlegi értelmünk és elképzeléseink korlátain túl létezhet valami elképesztő, máshoz nem hasonlítható, nagyság.” Ez valóban így van. Ez a nagyság pedig maga Isten.

    A kozmológiai bizonyítékokat a legáttekinthetőbben a következő állítások mentén foglalhatjuk össze.

    (1) Minden, aminek kezdete van, annak a létezésének oka is kell hogy legyen.

    (2) Az Univerzumnak volt kezdete.

    (3) Ennélfogva létrejöttének is kell legyen oka.

    (4) Az Univerzum létrejöttének okainak vizsgálatánál (előállása az időtlenségből, téren kívüli létezése stb.) Isten természetébe, jellemébe kaphatunk némi betekintést.

    (5) Mindezeket egybevetve tehát elmondhatjuk, hogy az Univerzum létrejöttének oka kizárólag Isten lehet (1.Mózes 1:1).”

    .
    En meg hozzatennem, hogy ha elfogadjuk, hogy „minden okozatnak megvan a maga oka”, akkor vajon az oknak mi az oka, hogyan letezik, vagy jott letre az ok?

    Valamint, hogy a jelenleg uralkodo elmelet szerint a vilagegyetem pulzal, jelenleg tagul, majd zsugorodni fog egeszen addig, amig egy pontban megszunik letezni a ter, anyag, es az ido is. Ez egy izgalmas allapot, mert semmi sem letezik, megis lesz belole egy uj vilagegyetem.
    Tehat a fenti iras feleslegesen emliti meg, hogy „az ok az univerzumon kívül keresendő”. Ha abszolut semmi sem letezik, akkor barmi, vagy barki is hozza letre a vilagot, az csakis az abszolut semmin kivul letezhet. 🙂

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 augusztus 15 6:45 du.

    „én 1978 ban voltam Antananarivóból Szocsin, Kijeven, Moszkván át utazva Szentpéterváron…”

    Ilyenkor meg a bilibe er az egyik kezed, vagy mar kivetted?

  • Succubus Lilith
    2023 augusztus 17
    10:30 du.
    ha jól értem kétségbe vonod utazásomat? nem küldök képeket róla, vedd ki a kezed a biliből

    a másik az anyag örökkévalósága teremthetetlensége és megsemmisíthetetlensége ott van elásva ahol éppen bizonyítva látod tételeid igazát, méghozzá {na jó nevezzük istennek az olyan jól hangzik de én más nevet adnék neki: A VÉGTELEN LÉTEZŐ} azaz az istenetek örökkévaló tehát egy örökkévaló kisded játékszerei lennének azok a phenoménák amikről itt oly hozzáértően mesélsz! tehát mégis van egy örökkévaló elrejtve az egész rablómesében, azaz van ami örökkévaló és ennek következtében dugádba dőltél. Mert: ha önmagából hozza létre akkor én el kezdek harsányan röhögni és Majungai tengerparti nádfedelesben elköltött pálmaolajban sült gamba ananásszal és Red Breast-tel kevés jéggel és szódával és az Indiai Óceán csendes és hatalmas hullámait lesve, azért ha irigyelsz is … dehát te már csak ilyen vagy éljen az örökkévaló isten ami az örökkévaló anyag és annak phenoménái és kisnyúl

  • Igen, s tagadhatalan hogy a fizika eslo torvenye az okozo erohatasa nelkul nem letezhet fizikai eredmeny.

    S vajon mi lehetett volna annak az eronek az eredete amely a vilagegyetemet okozta?

    De a kerdes, hogy mi az az „Isten” fogalam valoban?
    Mert az nem lehet egy emberihez-hasonlitott, sem fizikai leny!

    Na de allitasaitokban, vajon mit okozott Europa zsidosaga amiert Hitler elvtarsatok milliokat gyilkolt meg , s tervezte megsemmisiteni mind vilagszerte ??????????

    rodeo:
    Nem tagdhatod soraid alapjan, hogy meg Rakosi es Peter Gabor elvtarsaidnal is kivaltsagosabb eletet elveztel akkor!!!!!!
    Nem csoda hogy idegen-foldon bujkalsz!

  • LILITH;

    Hogy mi jellemzi a demokraciakat, az a leg-egyszerubben aZ HOGY A LAkossag szabaDON NEVSZERINT VALSZTHATJA MEG A TARSADALMAIK MINDEN TISZTVISELOIT ES MINDEN UGYEKEN SZBADON HATAROZHATNAK NEPSZVAZASKENT.
    S ahol meg az elnok sem kivaltsagos, sem torvenyfeletti, sot perelheto, de meg bortonbe is juthat am.

    Azert nevezzve a nep-uralmanak, ha forditod a gorog szobol.

    Az letzik Swajcban es a USA-ban.

    Na de te miert nem vagy hajlando bevallanod hogy valoban mit velnel „demokracia”-nak????

    ELEMER;
    Barmilyen babakkal is jatsznal, remelem boldogan elvezed mind!

    De vajon miert lehetne tiltva altalad, hogy masok mit es milyen filmeket vagy jatekokat kedvelnek?

    Bizonyara istennek veled magadat!

  • Succubus Lilith

    Partunk es Kormanyunk szerint lejart a „kapitalista” „demokracia” ideje. A videlyon lathato „holgy” egy kanadai szemely, allitolag naci felmenokkel Ukrajnabol. Tehat szerinte nem jo a „kapitalista” „demokracia” (egyik sem letezik, de ettol meg lehet rossz) ennelfogva valami mast akarnak bevezetni.
    Hogy nem nacizmus lesz az biztos, mert a nacik legalabb a sajat nemzetuknek jot akartak, itt pedig nemzet sem letezik. Akkor sem letezett, amikor az indian lakossagot nem szamolva a lakossag 99%-a feher volt.
    Tehat inkabb valamifele kevereket varom a fasiszta es komcsi rendszereknek (de lehet, hogy tevedek), totalis megfigyelessel es kontrollal, ami garantalja, hogy a kegyesen megengedett szamu rabszolgasag 1000 generacio elteltevel is rabszolga lesz.

    https://twitter.com/i/status/1692517334001324069

    Bendeguz es geyza most orulhet. Megkapjak, amire oly nagyon vagytak.

  • Göllner András

    @ Gyuri 10

    Mocsokszájú lábvízkereskedő! Neked tudom nincs keresztapád. Ez úton tájékoztatla, hogy édesanyám testvérét, Szentjóby Olivért nem „rántották” fel. Rákban, az ágyában, szabad emberként, feltartott fejjel távozott a túlvilágra az ötvenes évek végén. A magyar törvényhozással csupán ’56 után keveredett bajba, mert bátorságát, harciasságát kinyílvánítva, a magyar munkásosztály, a magyar hazafiasság oldalán küzdött a Szovjet birodalom megszállói ellen. Pár év fogság után szabadúlt a börtönből, korai halálát a börtönben elszenvedett bolsi, Kádárista „kezelésnek” köszönheti.

    Mocskosszájú lábvízkereskedő! Én téged idelenn féregként, az Orbán rendszer álnéven bóklászó segédhernyójaként, Ábrahám dicsőséges népének szégyenfoltjaként kezellek. Szentjóby Olivér fia Tamás (a magyar neo-avantgarde mozgalom kimagasló személyisége, guglizd be magadnak szépen), és lánya Zsófia, kevésbé elnézőek azzal ahogyan te idelenn állnéven rágalmazod az ő szeretett és rég elhúnyt édesapjukat. Tőlük majd az izraeli postaládádban várhatod, igazi neveden, a rágalmazásaiddal járó ügyvédi idézést. Ki tudja egyszer még hősöddel, a Bibivel kerülhetsz egy cellába, neki lavórozhatsz.

  • Göllner András

    @ Szukabuci Lili

    “Azt elfelejtetted ecsetelni, hogy te milyen modon szolgaltad a Zorbant. Milyen melyre, es miert sertodtel meg?.. Te a naciknal sokkal rosszabb vagy.”

    Aszzondod? Nézd szukabuci: Én nem ecsetelek, hanem írok. Az hogy te csak pepecselsz ebben az alúljáróban és képtelen vagy elolvasni azokat az írásaimat amelyekben leírtam (idelenn is többször), mikor és milyen kapcsolatban álltam Orbán Viktorral, legyen a te bajod. Téves az elemzés. Orbán nem engem, hanem a népének érdekeit sértette és sérti mind máig. Az hogy engem nem tudott átverni nekem örömet okoz, naponta adok hálát az Atya Jó Úr Istennek, hogy nem kell a közelében élnem, nem kell azt aáltala elrontott közéleti levegőt szívnom, ami téged idelenn is gerjeszt.

    Bucikám, kis náciszaglászom, te! Én nem akkor fordultam a felcsútival szembe amikor kiütötték, hanem akkor amikor teljes erejének birtokában, rárontott a közösre. Egy biztos: én nem nyaltam a felcsúti bugris talpát, vagy nyílászáróját, mint te idelen napi szinten. További jó étvágyat, de kérlek, mielőtt újfent felém fordulsz, töröld meg a szájad. Azon az állításodon, hogy én rosszabb vagyok a náciknál, a fiaimmal egy jó nagyot röhögtünk tegnap este kinn a lugasban, a vacsora asztalnál, egy kupica kóser öregágyas kíséretében. Szukabuci, lehet hogy te is egy kukoricáabN születtél? Téged nem a szerkesztőségnek hanem a gyuri10-nek kellene jól leöntenie valamivel hogy kevesebbet pattogj idelenn.

  • Geyza
    2023 augusztus 19
    5:30 de.

    Ne légy tulzottan igazságtalan, tán az eddig regnált másik „ugyanazok” nem a saját kutyájuk kölykeit ettették szaftos falatokkal?! (De bizony, csak az már a feledés kínos homályába kezd bagatelizálódni! Ergo: ezek tényleg „ugyanazok”, viszont most már az oldalaik betagolódása szerint is lehet „kedvelni” őket.)

  • BENDEGUZ
    2023 augusztus 18
    11:47 de.

    grizi, hát ha még tudnád azt, hogy ezen kívül még hol és mennyiszer voltam a succubus már hallgat mert ugye ő nem hisz, de küldtem neki ezt azt

    rodeo:
    Nem tagdhatod soraid alapjan, hogy meg Rakosi es Peter Gabor elvtarsaidnal is kivaltsagosabb eletet elveztel akkor!!!!!!
    Nem csoda hogy idegen-foldon bujkalsz!

    nem bujkálok, Canada nem egy búvóhely! az is 100% hogy sokkal biztonságosabb, mint állandóan nyüzsgő\kavargó kies fogadott honod pláne, hogy most a desantist is sikerült bemószerolnia a DNC-nek és a ramashwamy tör előre mint a kozák sereg

  • Orsós Elemér
    2023 augusztus 20
    9:39 de.

    nem tudok linket adni a CD lejátszóban szól teljes hangerővel
    Jean Rondeau csembaló zkr Bach d-moll BWV 1052 és a következő lesz Cecilia Bartoli szakállasan bajússzal One God On farinelli az éneklés magasiskoláját mutatja be

    kísérem folyadékokkal
    és van még Callas Mexico 1954 Aida az egész az őrültségekkel együtt..
    ilyenkor kit érdekel bármi más?

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 augusztus 18 9:07 de.

    ” a másik az anyag örökkévalósága teremthetetlensége és megsemmisíthetetlensége ”

    Meg mindig csodalkozva olvasom soraidat, amikor errol a temarol van szo. Valtozatlanul nagy eloszeretettel bizonyitod be minden alkalommal, hogy nem ertesz a temahoz es nem is akarsz tanulni rola. Hanyszor irtam mar, hogy a 19. szazadi fizika es filozofia ma mar tulhaladott? Ma mar azt tanitja a fizika, hogy az anyag is megsemmisul… majd egykor. Sot, ki tudja hanyszor mar meg is semmisult.

    ” azaz az istenetek örökkévaló tehát egy örökkévaló kisded játékszerei lennének azok a phenoménák amikről itt oly hozzáértően mesélsz! tehát mégis van egy örökkévaló elrejtve az egész rablómesében, azaz van ami örökkévaló és ennek következtében dugádba dőltél. ”

    Ez az egy liter palinka utani logika, vagy volt bor is?

    Az orokkevalo fogalom csupan az emberi ertelem vegessege miatt van hasznalva. Az Isten ezen a vilagon kivul es ettol fuggetlenul letezik. Az o szamara nincs ido. Csak akkor lehet valami orokkevalo, ha olyan vilagban letezik, ahol van ido is.

    ” Mert: ha önmagából hozza létre akkor én el kezdek harsányan röhögni …”

    Kar a butasagodat allandoan paradeztatnod. De te tudod.
    En korabban emlitettem egy elmeletet, miszerint az Isten sajat magabol alkotta a vilagot. Ez csak egy elmelet, raadasul szuksegtelen is, erre te allandoan ezen lovagolsz es bugyuta modon gunyolodsz. Ha igazan erdekelne a tema utananeznel. De nem erdekel, csak allandoan bizonyitani akarod, hogy megragadtal a kozepiskolas szinten.

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2023 augusztus 18 11:47 de.

    Nem kell komolyan venni Rodeo elvtars sorait. Legjobb esetben akkor utazhatott volna a vilagban annyit, amennyit allit, ha valamelyik nagyvallalat, vagy ‘impex’ ceg uzlertkozotje lett volna. De elmondasa szerint o szakrajzos volt, ezert inkabb kepzeld mindig oda a bilit a mesei melle.

    BENDEGUZ 2023 augusztus 18 1:07 du.

    ” Hogy mi jellemzi a demokraciakat, az a leg-egyszerubben aZ HOGY A LAkossag szabaDON NEVSZERINT VALSZTHATJA MEG A TARSADALMAIK MINDEN TISZTVISELOIT ES MINDEN UGYEKEN SZBADON HATAROZHATNAK NEPSZVAZASKENT. ”

    Ettol meg nincs demokracia. Amit irtal az egy szuk, valasztott reteg korlatlan hatalma. No es melyik orszagra jellemzo a sorozatos nepszavazas? Az USA-ra biztos nem.
    Az USA-ban el sem indulhatsz a valasztasokon, ha nincs egy bizonyos osszegu penzed. Arrol ne is beszeljunk, hogy az egadta vilagon semmi kulonbseg nincs a ket nagy part kozott.

    „” Na de te miert nem vagy hajlando bevallanod hogy valoban mit velnel „demokracia”-nak???? „”

    Mar irtam, hogy demokracia nem letezhet es nem is letezik.

  • Succubus Lilith

    Göllner András 2023 augusztus 19 1:23 du.

    Latom mergeske vagy. Nem kell mindjart begozolni, csak egy artatlan kerdest tettem fel.

    Azt sajnos nem latom meg, hogy a Zorban hogyan „rontott ra a kozosre”, ami nem csoda, hiszen nem is tudom mit jelenthet ez.
    De ha a kozos koncot jelenti, akkor valoszinu elarultad magad.

    Az, hogy egy kicsit korrupt az Orban kormany is nem meglepo, mutass egy olyat a vilagban, amelyik nem az. Ezt csak azert emlitem, mert valamit felreertesz szereny szemelyemmel kapcsolatban. En, ha akarnam sem tudnam tamogatni egyik magyar partot sem. Csak a bugyuta propagandat nem kedvelem, ennyi az egesz.

    Lehet, hogy tevedek, de szerintem te tamogatod a globalista elkepzeleseket, es amiket hallunk Santa Klaus Schwab, valamint Hariri elvtarsaidtol, az bizony olyan, ami elott meg Hitler es Sztalin is leverne a vigyazzmentetet. Remelem erted.

  • Göllner András
    2023 augusztus 19
    12:20 du.

    Honnan veszed hogy ez a ” Gy-10″ zsidó ?
    Több VALÓDI zsidó kommentes többször megmodota itt, hogy zsidó nem beszél úgy másik zsidóval -ról ahogy ez a féreg szokott.

    Feltételezésünk szerint úgy került Izraelbe ’56 után az itáliai menekült táborból, hogy ott valamilyen módon
    (nem részletezném hogyan de ismerve a lelkületét , a legrosszabra is gondolhatunk)
    szert tett egy VALÓDI izraeli identitásra. (Papírok, név hinterland stb.)
    Valószínűleg sürgősen el kellett hagynia Európát a budapesti események alatt elkövetett gazságai miatt…
    Gyáva egy patkány ez…

  • Orsós Elemér
    2023 augusztus 20
    9:39 de.

    Nem bay ugye, ha nem foglalkozok az ömlengéseiddel?

    NINCS IDŐM KÉREM !!!

  • lilth IRTA 8/18, 2;53 DU SORAIBAN:

    „..MERT A NACIK A SAJAT NEMZETUKNEK JOT AKARTAK…”

    MEGGYILKOLNI MINDEN ZSIDOT ES SOK MAS KISEBBSGEKET, SOT AZ VOLT VILAGSZERTI CELUK IS.

    DE AZ LILITHKENK A „JO AKARAT..” JELENTESE.

    vEGRE VALOBAN KIBUJT A SZEG A ZSAKBOL LILITH, BIZONYITEKOD HOGY VALOBAN MI VAGY!!!!!!!!!!!

    SORAid tanubizonysagot nyujt hogy mi vagy, a „partunk es kormanyunk” szavaiddal!!!!!!!!!!!