Ti vagytok a terror és a veszély

2023 szeptember 1 12:38 du.17 hozzászólás
Nektek Horthy, nekünk a cipők a Dunaparton.
Nektek Wass Albert, nekünk Radnóti Miklós.
Ti gépen szálltok fölébe, nekünk nem térkép e táj.
Nektek nemzeti konzultáció, nekünk parasztvakítás.
Nektek stadion, letelepedési kötvény, kaszinó, föld, trafik, helikopter, magánrepülőgép, jacht az Adrián, ereszcsatorna Brüsszelben, nekünk az ország.
Mi szabadok vagyunk, ti csak szabadlábon.
Nektek a csalás, nekünk a család.
Nektek a saját láb, nekünk a tehetség.
Nektek csókosoknak kiírt pályázat, nekünk valódi verseny.
Nektek a másként gondolkodó legyőzendő ellenség, nekünk ellenfél, akit vitában kell meggyőzni.
Nektek terrorveszély, nekünk ti vagytok a terror és a veszély.
Nektek a korrupció a kormányzás, nekünk az a véleményünk, hogy nem szabad lopni.
Nektek Felcsút, nekünk Budapest, Miskolc, Szeged, Debrecen: az ország.
Nektek a kisvasút, a mi gyerekeinknek a nagy utazás: ők nem csupán Bicskéig mennek, vagy Lovasberényig, számukra Anglia, Németország a végállomás.
Nektek túltolt bicikli, nekünk túltöltött pohár.

17 hozzászólás

  • én mostanában sem németországba sem a valaha volt great britanniába sem vágyok, viszont nagyon hiányzik valami élhető vidám bajkál tó parti kies szaunás faház medvével, a toronto-i poros levegő nem az igazi még a tó partján sem

  • I love it.

  • Adalbert George Latis

    ss peti ludaz vagy a javàbol ! sajnàlak mert nem éred meg a ” jôvôtttt” !!!

  • László Bujkó

    Kedves Péter.Minden mondatával egyetértek.Ha megengedi kiegészítem egy gondolattal,a cikk stílusában.”Nektek pávatáncos,nekünk…?”Itt egy még nagyobb kérdőjel következne,de a klaviatúra határt szab a karaktereknek.Ez a fő baj,hogy nincs igazi kihívója a regnáló miniszterelnöknek.Ezért tud azt tenni amit csak akar,illetve amit a mögötte felsorakozó oligarchák akarnak.Ez a NER! Tisztelettel egy magyar adózó.

  • Ez így nem teljesen igaz, különösen az első három gonoszkodás! A többi csak fizetett megélhetési árokásó epeokádás!
    Ja, és ha az összes „nekünk” mind öszinte és igaz lenne, akkor most nem kellene a zsíros sültgalambot ölbe tett kézzel és összeszurkált woodoo baba segítségével tutyimutyin várni! Mellesleg elég lett volna anno az őszödi délceg kurvaországozót azon melegében -foggal-körömmel való mentegetés helyett egy kis legalább látszat önkritika gyakorlással- lapátra tenni és akkor most nem Döbrögi verné el már sajnálatosan sokadszorra Ludas Matyit!

  • Orsós Elemér
    2023 szeptember 1
    6:56 du.

    Elemér, én aki itt 5000 km-nél távolabb a Niagara közelében nem tapasztalhatom, de vannak informátoraim mind a két olyan oldalból, ahol a véleményadóm maximálisan ember és nem emberminőség alatti „ellenzék”, ebből én azt a következtetést vonom le magamnak és most szeretném nyilvánosságra is hozni, miszerint mindegyik korszak az utóbbi néhány évszázadban Magyarországon nagyon hasonló volt!!!
    mindegyik headhoncho nak az egész világgal kellett egyensúlyoznia a létért, az ország létéért, aktuálisan Putyint idézem tegnap mondta: az országért azaz Maty Rasszija-ért mi meg Édes Haza Anyánkért kell, hogy küzgyünk, mert ha nem, akkor nem csak becsületünket, hanem önbecsülésünket is eladjuk egy fél tál lencséért és akinek ilyenje nincs az nem ember!

    egy édes anyaföldön honanyánk ölében és a keblén pihenve boldogok lehetünk mert akkor a szükséges személyes szabadságunk is meglesz és nem kívánunk magunknak több szabadságot mint amit bárki másnak mi megadunk, mert joga!

    ehhez kell egy olyan társadalmi berendezkedés, amiben mindez létrejöhet 1100 adik évfordulót ünnepelni irigylésre méltó tett! és sokan vannak akik irigylik mert a bort búzát békességet és édes anyatejet csak egy imádott hazában lehet

    nézem a Google Earth gyalogló változatában azon helyeket amiket x+y éve ismerek illetve ahol éltem és hatalmas a fejlődés az utóbbi 35 évben!!!

    voltam „ott” is, és már nem vágyok oda, mint már mondám itt fenn,

    itt is jó, ez más de mégis azonos, mert van valami ami értünk van, ha nincs is mögötte 1100 év és ez is nagyon kilátszik

    ennyit szerettem volna hozzátenni, megtudod ha be lesz engedve

  • Orsós Elemér
    2023 szeptember 1
    6:56 du.

    Elemér, még egy „szó”: a „Maty Reka” a nagy hatalmas folyó mely életet ád, és Musszorgszkij: Gyermekkuckó dalciklusában a meleg otthon boldogságát énekli meg és említi a Nyányá ami számomra a mi: Anyu -nkat idézi amint a kiskölök vele van és csak boldogok együtt én ilyet más dalirodalomban még nem találtam, bár sok csodát hallottam már a nemzetközi dalirodalomból és ez Magyarországon is így van, az én nagyim szokott nekem esténként és délutánonként mindenfélét a fülelmbe brummogni ez a lét és nem Mammon keserves vért izzadós aljassága

  • László Bujkó 2023 szeptember 4:47 du.

    „Ez a fő baj,hogy nincs igazi kihívója a regnáló miniszterelnöknek.”

    Sajnos ma, a posztkommunista országok, a Dicső Proletár Diktatúrájuk után, a tudatlan proli-csőcselék és az ebből kinőtt csirkefogók uralma alatt állnak. A fő baj az, hogy jó szokása szerint a magyarok többsége bambán bámúl ki a fejéből mint egy borjú az új kapura, tétlenül várva a jobb időkre. Kérdés, hogy eljönnek-e?
    Köszönet a „balsorsunknak”, nekünk ez a EU / haza / szabadvilág áruló, nagyzási hóbortba szenvedő seggdugasz, alacsony életű elvtelen tróger, a bűnöző csúti cigány O1G jutott. A dicsőséges proletár diktatúra alatt szellemileg sérült, gondolkodni képtelen, cselédlelkűségre hajlamos tanulatlan tömegek kapóra jött neki. A csúti, a bunkó csavaros ravaszságával, a szűklátókörű prolikkal egybeforrt! Kuncog a taknya mert tudja, hogy jövőbeli választásokon 4/5 öd biztosítva van javára!

  • Succubus Lilith

    „Nektek nemzeti konzultáció, nekünk parasztvakítás.”

    Csak igy tovabb fijjug. Aztan csodalkozzatok a kovetkezo 4/5-on is.

    Rodeoval egyetertek. Elemerrel is.

  • Succubus Lilith

    Propaganda, vagy igaz? Es ha igaz, azert igaz, mert a pilotak 6 honapos kikepzes utan alltak szolgalatba, vagy csak az orosz gep jobb?

  • László Bujkó
    2023 szeptember 1
    4:47 du.

    Nálad az öt csillag !!!

  • Adalbert George Latis
    2023 szeptember 1
    2:02 du.

    A „Szebb jövő” .-re célzol?
    Azt csak tartsad meg magadnak.
    Köszi,de a többség nem kér belőle.

  • Ródeo11
    2023 szeptember 1
    7:53 du.

    „ehhez kell egy olyan társadalmi berendezkedés, amiben mindez létrejöhet 1100 adik évfordulót ünnepelni irigylésre méltó tett! és sokan vannak akik irigylik mert a bort búzát békességet és édes anyatejet csak egy imádott hazában lehet”

    No igen, DE 2007-ben hallottál-e Te az 1100 évvel azelőtti makacs kiírtásunk diadalmas meghíúsításának és mai maradék ittlétünk megalapozának jogosan méltó megünnepléséről? Nem is hallhattál, mert sajnos egyre többen vannak -még az államhatalmat gyakorlók között is vagy főleg- a néhai Gyermek Lajosnak és mai megfelelőiknek drukkolók, akiknek ez nem édes haza, csak egy kurva jól jövedelmező tartózkodási hely! A 907-es diadal nélkül még szent Isvánig sem jutottunk volna, tehát ezt is méltó helyén kéne kezelni! (Mellesleg II. Rákóczy Ferencet is!)

  • Orsós Elemér
    2023 szeptember 3
    11:22 de.

    Elemér, mostanában megint összejön az osztály x+1-egyedszer … mi tartjuk! igen II. Rákóczy, a Hunyadiak, és sorolhatnánk, de mindez a sorolás egy hatalmas boldogság és dagadó kebellel teszem… érdekes módon a XX. és XI. században szinte senkit sem vagy ha igen arra én nem szavaznék viszont akikre igen azokat ma nem illik? pedig volt és van élet ezekben a korokban is és fel kell (KÖTELEZŐ) vállalni mert az is mi voltunk vagy vagyunk, annál gyűlöletesebb és undorítóbb –számomra– nincs, mint a legújabb múltak naponta a térdig érő passzátszélben változékony múltakról papolnak és amikor ilyen csótányokat mint egy pankotailili mutogatnak is az számomra gyomorforgató, remélem (bár ez ma tendencia de ez a tendencia azokkal együtt fog elmúlni akiket Succubus által berakott vídeón szétlőttek) nem sokáig és még megérem… vagy nem is kell már „olyan” sokat aludni addig?

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2023 szeptember 3 11:22 de.

    Kedves Elemer!

    En nagy konteos vagyok! Mit nagy? Hatalmas. 🙂

    Ugyan az egesz vilag ellen valo 4000 eves zsido osszeeskuvessel kapcsolatban vannak nemi fenntartasaim, de azzal egyaltalan nem, hogy nagyhatalmak, sot meg kozepes hatalmak is allandoan betartottak egymasnak, askalodtak egymas ellen.

    Ennelfogva szerintem Kossuth amerikai, Rakoczi pedig torok proxy volt, mindketto arra hivatva, hogy a Habsburg Birodalomnak betartson legalabb egy kicsit.
    Rakoczi eseteben talan meg az is megfordult a Porta fejeben, hogy egy harcokban legyengult orszagot konnyu lesz ujra elfoglalni, es akar talan az egesz Habsburg Birodalmat is.

    Persze bizonyitani nem tudom ezt. 🙂

  • Pontosan! Bravisszimo Föld S. Péter!

  • Szomorú, de nagyon ide illik:

    „A holokauszt óta a magyar zsidóság elleni legdurvább antiszemita támadás az állami szintre emelt Horthy-kultusz, a vidéki zsidóság deportálásáért felelős Horthy Miklós rehabilitálási kísérlete. A magyar társadalom legsúlyosabb kritikája az a mély csend és hallgatás, amely Orbán Viktor államának antiszemita provokációját kíséri. A magát demokratikusnak és függetlennek nevező sajtó sem emelte fel a hangját, mindössze tudósított arról, hogy a fideszes pártállam parlamenti képviselőkkel és éppen a közlekedési miniszterrel hitelesítette az antiszemita kormányzó tisztára mosását.
    Orbán pártjának parlamenti képviselői és Orbán volt miniszterei emlékeztek meg és mondtak beszédeket Horthy kenderesi újratemetésének évfordulóján. Ez pontosan kifejezi a magyar állampárt és vezetője, Orbán Viktor viszonyát a népirtásban részes Horthy Miklóshoz. Nyíltan nem vállalja, de szívében támogatja a Horthy-kultuszt. Horthy nevezte ki a vidéki magyar zsidóságot deportáló kormányt, mert tudta, hogy a Sztójay-kormány végrehajtja a nácik kívánságát. Horthy feláldozta a magyar zsidókat. Tisztában volt azzal, hogy a deportált magyar zsidókat a nácik meggyilkolják.
    Orbán a kenderesi megemlékezésre küldött félhivatalos különítménnyel legitimációt adott a népirtásért felelős kormányzó rehabilitációjának, és üzent magyar antiszemita és náci híveinek, hogy egyetért velük. Mellettük áll, és Horthyt tiszteli. Kormánya és „keresztény-nemzeti” rendszere példaképnek tekinti a tömeggyilkosságban felelős volt kormányzót. Lázár János jelenléte és beszéde nyomatékot adott ennek, mert a magyar kormány képviseletében emelte állami szintre a Horthy-kultuszt, cinikus módon emléket állítva a zsidókat haláltáborba szállító MÁV vagonjainak……”
    https://nepszava.us/a-magyar-zsidosag-elleni-antiszemita-tamadas-az-allami-szintre-emelt-horthy-kultusz/