Kanada elképesztő náci botránya

2023 szeptember 26 4:50 du.70 hozzászólás

Kanada nemzetközi tekintélyét baltával verik szét politikusok és közalkalmazottak egyaránt. Mi is történt? Jom Kippur előestélyén Kanada parlamentje egyöntetű tapsviharral és köszönettel fogadta a 98 éves Yaroslav Hunkát, aki a II. Világháború idején az ukrán SS Galizien náci formációban harcolt a szovjetek ellen. Az ukrán elnök — Volodimir Zelenszkij — is jelent volt a kanadai Alsóházban és utólag nem kis kellemetlenséget okozott neki az eset. Anthony Rota házelnök kedd reggel lemondott és teljes felelősséget vállalt a botrányért. A liberálisok pedig nyilt örömmel fogadták, hogy Rota viszi el a balhét — egyedül. Ő volt az, aki azt mondta a parlamentben, hogy a náci veterán „egy ukrán és kanadai hős” — nem tudva arról, hogy Hunka mely hatalom mellett harcolt annó. A liberális Rotáért kár — ő vállalja a felelősséget a botrányért, miközben eddig jól végezte munkáját és az ellenzéki pártok tiszteletét is kivívta házelnökként. Justin Trudeau miniszterelnök szerint az egész eset egy rémes szégyen Kanada számára.

„Ami történt mélységesen megalázó Kanada parlamentje, illetve az egész ország számára” — mondta a kormányfő.

Rota pedig a zsidó közösségtől kért bocsánatot. „Szeretném kifejezni legmélyebb bocsánatkérésemet a kanadai és a világ zsidó közösségeinek. Teljes felelősséget vállalok tetteimért”–mondta Rota, aztán 24 órával később lemondott a házelnökségről.

(Anthony Rota a jobboldalon fogja Hunka kezét. Baloldalon Karina Gould liberális frakcióvezető teszi ugyanezt.)

Lengyelország Kanadában szolgáló nagykövete feldúltan reagált a botrányra, mondván hogy „az ilyen gazemberek szépítése” teljesen elfogadhatatlan. Witold Dzielski most már a 98 éves öregember kiadatását követeli.

„Ez egy olyan személy, aki részt vett egy olyan szervezetben, amely lengyelek ellen irányult, tömeges gyilkosságokat követett el lengyelek ellen, nemcsak a katonák, hanem civilek ellen is” – mondta Dzielski. „Az ilyen embereknek nem szabadna jelen lenniük a közéletben, és valószínűleg büntetőeljárás alá kellene vonni őket. Ne feledjék, hogy a második világháború alatt hatmillió lengyelt gyilkoltak meg. Hatmillió lengyel halt meg. Ennek a csoportnak a fele, hárommillió lengyel zsidó volt.” — tette hozzá a nagykövet. Dzielski elvárja, hogy Kanada kérjen bocsánatot a lengyel néptől.

A döbbenetes az egészben az, hogy mennyire komolytalan országnak tűnik Kanada. Nem csak a liberálisok, hanem az egész parlament felállt és kétszer vastapssal ünnepelte Hunkát, akiról tudták, hogy a II. Világháborúban az oroszok ellen harcolt. Nem fordult meg senki fejében az, hogy ebben az esetben igen nagyvaloszínűséggel a nácik mellett állt az ünnepelt. Továbbá az is evidens, hogy a politikai tanácsadók — feltehetően még akadnak ilyenek a kanadai közigazgatásban — nem végeztek el semmilyen átvilágítást mielőtt javasolták Hunka ünneplését a parlamentben. Pedig aligha lett volna szükség mély ellenőrzésre — percek alatt kiderülhetett volna, hogy meghívása egy aknamező. Ez pedig nem a házelnök felelőssége, hanem a miniszterelnöki hivatalé.

Az zűrös helyzet egyik következménye, hogy a gyilkos orosz rezsim szóvívője egészen ésszerűnek tűnik, amikor azt mondja, hogy a kanadai közoktatás nyilvános és totális kudarcot vallot a II. Világháborús múlt oktatása kapcsán. De nem kell ennyire messzire visszatekinteni. A nyolcvanas években a kanadai szövetségi Deschênes Commission pont azért le felállítva mint független vizsgálóbizottság, mert kiderült, hogy a hidegháború tüzes éveiben Kanada tárt karokkal fogadott be nácikat menekültként, illetve bevándorlóként — mert a nácik legalább köztudottan kommunistaellenesek. Nem csak ukrán nácik kerültek így Kanadába, hanem magyar nyilasok és Szálasisták is. A vadul tapsoló bamba parlamenti képviselők még az egykori vizsgálóbizottságról megfeledkeztek.

Horribilis szégyen az egész. Romokban hever Kanada hitelessége.

70 hozzászólás

  • hozzáadva: láttam egy vídeót, amin Trudeau gyanús pofával azt mondja bele a kamerába, hogy: nem fogjuk megengedni, hogy az orosz propaganda ennyire hatással legyen ránk egy percnél rövidebb a clip…
    egyébként az utóbbi időben mióta Scholz a miniszterelnök a németek úgy viselkednek mint az 1930-as években és lihegve revansot akarnak, közben
    a Lengyel külügy berendelte az ukrán nagykövetet is és nagyon úgy tünik, hogy Z. túllőtt a célon és elveszíti a lengyel barátságot, gyanús ukrán mezőgazdasági termékeket akarnak ráerőltetni Europára ott is leginkább a volt KGST országokra és arra az esetre ha nem veszik meg meg akarja büntetni azokat közben csak tegnap közel 7000 ukrán menekült érkezett Magyarországra Ukrajna nyugati részéről

    várhatóan a botrányt próbálják átfesteni, és mint H. Clinton mondta vasárnap MSNBC -ben hogy orosz beavatkozás van a 2024-es választásokba, mint az volt 2016-ban és 2020 is, nagy a hajcihő

  • Az elozo, lezart cikkhez:

    butella@gmail,com 2023 szeptember 25 4:42 de.

    “Csak az nem világos, hogy Succubus miért csodálkozik azon, hogy a munkanélküliség . u t c á r a . szorított, i n t é z m é n y e s . sisera hada egyben ki is . t e r m e l i . a . r e n d s z e r . e l l e n z ő i t . is…”

    Nem hogy nem csodalkozom rajta, hanem tokeletesen megertem a vegcelt. Jon a kedvenced, a rabszolgasag uj formaja, amit te szocializmusnak vagy kommunismusnak hivsz. Jon a szep uj globalista vilag, ahol megjatszak neked az uraid a kommunistat es a filantropot, ahol semmid se lesz, de boldog leszel, foleg, hogy a bankszamladat barmikor lezarhatjak, abban az esetben ha megsem lennel maradektalanul boldog.

    BENDEGUZ 2023 szeptember 25 11:46 de.

    ““ „Ring of Fire” a continensek kornyeken letezznek, ketsegtelenul a Gwandana, ill. a Supercontinent felbomlasaval kezdodtek.Bizonyara a csendesocean kozepen is annak eredmenye az.””

    A szelein van. Bar a kozepen levoket is lehet valami ilyesminek hivni, pl. “Line of Fire”. Javasold!

    BENDEGUZ 2023 szeptember 25 11:53 de.

    “Velned hogy az allitott eredeti Ark of the Covenant, ma Etiopiban lenne orizve…”

    Nem jol mondjak. Dobogokore lett kuldve es ott lett elasva. Azert dobog. Tudod, a szivcsakra. 😊

    BENDEGUZ 2023 szeptember 25 1:14 du.

    “Mifele ugyved-politikust gondolnal eloalni es kerdesknek kitenni onmgat?”

    Olyat, akinek vannak onallo gondolatai es tud beszelni is.

  • A cikkhez:

    Kanada hitelessege mar regen romokban hever. Trudeau es a kis naci szarmazasu helyettese csak hab a tortan.

    Az viszont valoban igaz, hogy a kanadai oktatas csodait mutatja, hogy egyetemet vegzett kepviselok kozott nem akad egy se, akinek gyanus lenne a 2. vilaghaborus ukran „hos”.

    Mindenesetre jot rohogtem a kanadai parlament legujabb kabaremusoran, ahol Trudeau elvtars bolcsen nem jelent meg. A fenti kepen lathato szoke no valaszolt helyette, vagy 10-szer elmondva ugyanazt, mint egy magnoszalag.

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 szeptember 26 5:08 du.

    „… gyanús ukrán mezőgazdasági termékeket akarnak ráerőltetni Europára ott is leginkább a volt KGST országokra…”

    Nem erted Z. elvtars joindulatat. Most hogy energiavalsag van es lesz, amig 500 milliora nem csokken a Fold lakossaga, o csak segiteni akar. Tuzelot kuld a hoeromuvek kazanjaiba. A buta magyar, szlovak es lenygyel vezetes meg nem akarja elfogadni az ajandekot.

  • Nem tetszik a cím. A bevezető mondat eleje sem. Kollektív bűnössé lett Kanada?

    Magyar híreket olvasva a kanadai parlament és Anthony Rota elképesztő ostobaságáról lehet olvasni. No meg az ott jelenlévő és egyetértő Zelenszkijről. Kanadát egyetlen hírben sem nevezik kollektív bűnösnek.

    Orosz ellenességükben elvakultak, megsüketültek. Nem esett le nekik a tantusz. Kik harcoltak a II. világháború idején az „oroszokkal” szemben? Azaz a Szovjetunió ellen?

    A cikk befejező mondata sem igaz. Kanada hitelessége nem hever romokban. Csak a parlamenti képviselőik értelmi képessége.

  • Igen, ez úgy van, ahogy itt írva vagyon. Nincs ehhez mit hozzátenni, csak azt, hogy egy ideje nem írok már ebbe az újságba, mert nem egészen értettem, hogy hol voltak kérdések, írások egy jó ideje sok alapproblémáról Kanadában.
    Soha nem volt Veled (Chris) összetűzésem és részemről mindig is nagyon jó barátomnak, szakembernek, kanadainak és magyarnak tekintettelek, sőt, nincs kétségem most se,de amikor teljes hallgatás van egy csomó kulcstémáról, ráadásul a Facebookon nagyon nemtelen, támadások, rágalmak érnek régi fegyvertársaimtól, arra nem tudtam és tudok reagálni. Konkrétan az én oldalam soha nem hallgattatott meg. Ugyanakkor napraforgó kollaborátorok vígan élik az életüket. Én civilizáltan bármit hajlandó vagyok megbeszélni – akár privátban is, de én nem indítványozom. Ezt a Chrisnek írom kifejezetten, mert írtam privátban, de nem kaptam csak egy langyos – bár nem elvető választ. Vedd ki ezt innen Chris, ha akarod és beszéljünk!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Na persze. Nincs új a Nap alatt.

    Kanada, és persze az Egyesült Államok lakossága is is mint a közvetlen háborút megúszott népek, mondjuk így szerencsés csillagzat alatt született népesség és azok leszármazottjai igen lazán fogták – s úgy látszik – fogják fel még ma is az emberiség ellen elkövetett, náci és háborús bűnöket.

    Mindkét – kétségtelen felszabadító – „szövetséges” közvetlen az után már másképp állt a kérdéshez, nevezetesen a nácizmus, mint világnézet nevében elkövetett bűnökhöz, tömeggyilkosságokhoz. Tízezer-szám fogadták be SS- és más, gyilkolásra berendezkedett katonai és félkatonai szervezetek eleve bűnöző tagjait a háborúban viselt sötét múltjuk leellenőrzése, illetve ún. igazoltatása nélkül.

    Mi több, sok „szakember” nácit direkte ezzel a céllal azonnal és végleg, állampolgárság megadásával honosítottak, s lettek a két békebajnok ország megbecsült állampolgárai. Nemcsak Werner v.Braunok, de Finta Imre csendőrszázadosok…gettóparancsnokokUtóbbi a kanadai magyar diaszpóra igencsak tisztelt veteránja is. Se szeri,se száma a szövetséges bíróságok által elítélt SS-eknek akik kötél helyett néhány hónap börtön után felszívódtak a szólás és véleményszabadság eme „”objektív”” mocskában, s lettek joviális póggárai az elkendőzött bűnök „nyugati”paraván-országainak.

    Jellemző, hogy egy évekig Auschwitzban szolggált SS „adminisztrátort” háború után néhány évvel évtizedekre beválasztottak az NSZK egyik ún. választott bírósága elnökének… …Hogy a kiválasztott Gehlen véreskezű SS titkosszolgálati vezetőről nem is szólva, akit az USA háború után azonnal amerikai állampolgársággal együtt tette megtette a CIA NSZK-beli Gehlen Szervezet fejének. STB STB STB

    Summa summarum: az amerikai szemléletről:
    Amikor az egyik buchenwaldi fogoly az őt felszabadító amerikai kihallgatójának részletesen beszámol a nyilasok hazai rémtetteiről…
    A hadnagy unottan közbevág:
    Tudom! Tudom! Ami maguknál Szálasi, az nálunk Al Capone…!

  • Lillith
    27.12:35

    Tévedés. Én nem beszéltem szocializmusról, pláne nem kommunizmusról. Csak veled egyetértve arról, hogy a munkanélkülisség és a nyomor kitermeli a fennálló rendszer természetes ellenzékét. Honnan vesszed, hogy azok a szocializmus hívei ??? Mitől lennének azok, mikor végsősoron olyan jó nekik ? Pl. az utcán, az aluljárókban, a híd alatt, sátorban,v.lakókocsi telepen, stb?
    Amúgymeg, ne csak a legfejlettebb országban eleemezd ezt a kérdést. Láttam egy BBC filmet a gazd.válságg idején Kínáról, amikor egyik napról a másikra bezártak a gyárak. Az ottani tömeg ilyet még nem is látott, és szétszéledt. De vajh’ a következő alkalommal, vagy az azt követő gyárbezárásokra hogyan reagálnak majd…
    Mert, ne próbáld azt bemagyarázni senkinek, hogy ha a munkás, munkára, keresetre, polgári(!) életminőségre vágyik. Ilyenkor kizárják belőle akkor ez az alapjoga sérül, akkor ezért ő nem hozsannázni fog a tőkésnek, hanem esetleg majd szervezkedik ellene, ellenük szakszervezetbe civil mozgalmakba. Az eszközökben nem válogathat. Ő van kényszerhelyzetben, ha nem ismewri fel kiszolgáltatottságát, akkor nem is válogat az eszközökben… Ha szervezetten tiltakozik, sokkal több az eesélyee… A rendszer propagandistái és katonái, éppúgy, v.mégjobban tartanak a szervezett munkásoktól, mint az árnyékseregtől, mert utóbbit nyugodtan pocskondiázhatjátok, de az organizált munkás a gyárat is képes leállítani, ha pl.nincs kollektív szerződés megkötve,v.megújítva…

    Az a baj a stílusodban, hogy képtelen vagy az objektív kép megfestésére és mindig átmész személyeskedésbe: a „tetetetete” ami némi játszótéri neveletlenségre és nem örülök neki….

  • Kíváncsi lennék,hogy minderről mi a véleménye egy volt haláltábor őr pufajkás fiának.

  • Nagyon nem csodálkoznék, ha utóbb kiderülne hogy ebben (is) a ruszki titkosszolgálat keze van benne valahogyan.
    A nem olyan régi német szilveszteri „migránsbotrányokat” is azok szervezték, mint később kiderült.

    Ruszkiország egész Második Világháború utáni történelme a nemzetközi bajkeverésről és destabilizálásról szól.

    Ha másban nem is, de abban jók.
    Hazudozni, álhíreket terjeszteni..azt aztán tudnak.

    És a hülye (naív) Nyugat rendre beveszi a pofátlanságaikat.

  • Succubus Lilith

    A kabaremusor tovabb folytatodott tegnap, vagy ma a kanadai parlamentben, de ebben semmi uj nincs. Vegre elojott Trudeau is a rejtekhelyerol. Azert is volt jo a kabare.

    De nem errol akartam irni. A globalista elitnek volt egy nagy dilemmaja, miszerint melyik konnyebb: Felhozni az ugynevezett 3. vilagot az ugynevezett nepjoleti allamok szintjere, vagy levinni az un. nepjoleti orszagok szintjet az un. 3. vilag szintjere?
    Haaaaaaaaaaat… nem sokaig gondolkodtak rajta.

    Az alabbi video bemutatja a ma forradalmi munkasosztalyat az USA-ban, amint eppen a globalista urak elvarasait teljesitik, es gyeprevagjak az USA-t is. Ez a kis video tanulsagos azoknak is, akik meg nem lattak be, hogy ez a nagyfene nepjolet a velejaro hatalmas korrupcioval egyutt szandekosan tonkretett minden ilyen orszagot. (Pl. az olaszoknak mar haromszor kene eladniuk az orszagukat, es meg ket ev Trudeau, a kanadaiaknak ketszer kell majd eladni Kanadat.)

  • Succubus Lilith

    Meg annyit a cikkel kapcsolatban, hogy a kanadai parlamentbol jovo tudositas azert jo kabaremusor, mert a kerdezett szemely meg veletlenul sem valaszolna a kerdesekre. Trudeau kulonosen kivalo abban, hogy valami egesz masrol beszeljen.

    Kozben par napja megneztem a videot a magyar parlamentbol, ahol Orban tetelesen valaszolt a kepviselok kerdeseire. Nem mellebeszelt, nem masrol beszelt, turelmesen elmagyarazta az ellenzeki kepviseloknek, hogy mit kellene nekik meg megtanulniuk.

    Vajon lesz valaha is a kanadai parlament legalabb megkozelitoen olyan, mint a magyar?

  • Succubus Lilith

    Geyza 2023 szeptember 27 5:15 du.

    „Nagyon nem csodálkoznék, ha utóbb kiderülne hogy ebben (is) a ruszki titkosszolgálat keze van benne valahogyan.”

    Csakis az lehet!!! Meg veletlenul sem a kanadai ‘oktatas’ hibaja, hogy meg egyetemet vegzettek kozott se akad egy, aki tudna, hogy kik ellen ‘harcoltak’ annak idejen az ukranok.
    Tehat csakis a Putyin es a Zorban lehet ezert is felelol. Geyza, te nagyon vagod ezt a temat!

  • Miklos Banfi
    2023 szeptember 27
    3:01 de.

    Teljesen egyetértek Veled.
    Ezen az oldalon Gyuri10, Rodeo és más nácik vették át a „primet”
    Van idejük, nem kell dolgozniuk és itt élik a kis életüket.

    Normális embernek nincs gyomra olvasgatni a fröcsögéseiket.
    Annyi jó és szép dolog van a Világban…minek szenvedtessük magunkat a hazudozásaikkal ?

    Ez a Gyuri10 például igaz „virtuálisan” – de mégiscsak oda köpött egyet az utolsó haláltábor túlélő nekrológjába (is) .

    Rodeo (és álnevei) nem érti meg hogy a csend gyakran sokkal többet ér az általa keltett zajnál.

    Ez van sajnos.

  • Succubus Lilith
    2023 szeptember 27
    1:02 de.

    na, ja! de a fasizmus tombol! mostanság sorozatban a németekről a „kedvenceim” lettek mint az állatorvosi egyetem beteg lova azon minden elképzelhető betegség egyben megtalálható!
    ők most tombolnak mert csináltak egy sorozat olyan döntést amit csak a Titanic kapitánya volt képes: MIJAZNEKÜNK EGY JÉGHEGY!
    építész {az ész ebben felesleges szótag} professzor arról mereng egy nagyon hosszú tanulmányában, hogy mindenki húzza össze magát, egyen kevesebbet, éljen kevesebbet, autózzon kevesebbet vagy cserélje biciklire, ne fürödjön 2 percnél tovább és azt is hideg vízben, és kidolgozott egy sémát {én meg a sámfát neki a helyét kitalálod, ugye?} miszerint központi tervezés alapján fűtési, élelmiszer ellátási, gyógyászat stb személyi quotát határozzanak meg és ezt ellenőrizzék {én olvastam anno kismillió évvel ezelőtt a KAZOHINIÁ-T} de sem orwell sem Szatmári csak Hyeronimus Bosch és JS. Bach volt képes lefesteni és harmóniába öltöztetni a kakofóniát mert le merte kottázni azt ahogy ISTEN IGAZÁNDIBUL HARAGSZIK ugye arról a jelenetről van szó a BWV244 ben amikor megreped a falikárpit a templom falán… és ki ha Ő nem Bach tudott olyan hangosan üvölteni hogy a mennydörgés ahhoz képest suttogás a két zenekar a négy kórus és az orgona meg a kontralto eccerre én hiába kerestem ehhez mérhetőt persze Michelangelo IL GIGANTE a kistermetü Dávid égig ér mert a kisember nélkül a paraziták kihalnak és osztódva sem képesek szaporodni és az jó

  • Succubus Lilith
    2023 szeptember 27
    1:02 de.

    BWV 244 második rész 91-dik tétel és az azt követő 3 ott meg mint egy hatalmas tsunami AZ EMBERISÉG ÖSSZES KÖNNYE

  • Geyza
    2023 szeptember 27
    5:15 du.

    „És a hülye (naív) Nyugat rendre beveszi a pofátlanságaikat.”

    Az immár 78 éve ideiglenesen agyonanyáskodott „hülye (naiv) Nyugat” tán nem a legtisztességesebb USA cicijén nevelkedett, nem az ő mintaszerű „demokráciáját” majmolja ezerrel? A generált „pofátlanságok” nyájas bevétele nem lehet, hogy természetes és elvárt pótcselekvésük, mert egyébbként ez tényleg nem logikus egy magát felsőbbrendűnek (ki)tartott gentleman társaságtól?! Szerintem a két illusztris világhatalom között csak nűansznyi külömbségeket lehet találni -a mindkettő szerint századrendű- tisztesség dolgában, ezért a politikai(és gazdasági) pofátlanság(gátlástalanság) nevű fogalom nem szerepel a szótáraikban. Sőt még -szerintük a csak máshol előforduló csúnya- protekcionizmusra is van saját különbejáratú szavuk, ami tövényileg büntethetetlenné teszi azt! 😀

  • warrior
    2023 szeptember 27
    3:00 de.

    „A cikk befejező mondata sem igaz. Kanada hitelessége nem hever romokban. Csak a parlamenti képviselőik értelmi képessége.”

    Nagyon úgy néz ki, hogy ez lehet a meztelen igazság és „tisztelthölgyeimésuraim” 2023 szeptember 27. 7:51 de-i véleménye is valószínüleg telitalálat.

  • Geyza
    2023 szeptember 27
    5:15 du.

    aranyoskám, a nyugat óriásságára a tegnapi és már második GOP elnökaspiránsok „vitáját” kellett volna látnos és –persze– hallgatnod, óriási élmény volt ebből nem csak az FSZB de az egész világ megtudhatta hogy ott mindenki hülye és egyetlen trolibusz sincsen, valamint szépen sorban fel lett sorolva kedvenced összes gyenge és leggyengébb pontja, hát mit mondjak? ehhez már a Furfangos Nyesztyerkának semmit sem kell hozzátennie, lehallgatnia sem és kár meghekkelni is mert tegnap önmagukat hekkelték meg

    óriási élmény volt, persze közben ragyogó jéghoki meccsek is voltak nem győztem kapcsolgatni hogy melyiken tudok nagyobbat nyeríteni

    te hogy vagy ezzel? a te információid több mint 25 évesek elvesztetted a passzwördödet a cia -hoz?

  • Succubus Lilith
    2023 szeptember 27
    6:34 du.

    trehány vagy nem mindenki ért angolul pláne nem a zusa szlenget ott Philadelphiában!
    szóval a lényege, Lululemon, Apple és a likőrüzlet kifosztásáról szól a film, a BLM {black life matter >>a feketék élet fontos} mozgalom fiatal tagjai azt ordibálják amikor rendőr elkapdoválja őket, hogy el vagyunk nyomva ez és senki se finanszírozza a rendőrséget mert csak ilyen attrocitásokat cvsinálnak bennünket bántanak, az egyik rabló vette fel szelfivel és kommentálta sikoltozva addig amíg el nem kapták a grabancát
    még annyit ehhez, ez ma mindennapos arrafelé
    namost ezt a vídeót csak Foxnyuszi mutatta be a szöszi kommentátor nélkül de miután nem akartak padlóig égni a órákkal később a CNN és az MSNBC is leadott belőle nagyon rövid részletet és panaszolták, hogy elnyomás van, meg rasszizmus
    a társadalmat sikerült szétdarabolni már a tegnapi csinnbummcirkuszt nem a két párt hanem 3 azaz GOP, DNC és Independent kritizálta amit ezek ott ott össze vissza ordibáltak és dobálták a szart és csak Niki sikoltozott a többi az csak ordibált nagyon kultúrált és ildomos meg bájos volt az egész, várom a harmadikat ahhoz majd ünneplőbe öltözök

    geyzának ezt ne mondd meg mert lekaparja a falat

  • Ez nem Kanada véleménye volt, hanem a politikusaié! Sajnos a világ vezetői (a világ lakosságának-ami 8 milliárd- még ezrelékben sem kifejezhető a létszámuk) olyan magatartást tanúsítanak- nyilván a közvetlen tanácsadóikkal együtt- amiben azt hiszik, hogy rátermettek az emberiség vezetésére !!
    Micsoda psztichológiai tanulmányok születhetnének- ha merészelnének a lélekviszgálók- ezzel foglalkozni, hogy mekkora ellenségei ezek az emberiség összességének.
    Azt csak megmutatta ez az eset- egyebekben igen sok lehet még-(annak idején Kurt Waldheim az ENSZ elnökségig jutott,annak ellenére, hogy Wermacht egyenruhás fotója bejárta a világot).
    Úgy tűnik nem változott semmi, csak a politikusok mellénye lett nagyobb, és torzult tovább a lelkük a kapcsolati korrupcióban !!

  • /Géjjza mostan elolvasta Orsóskám meg Rodejjó -mindkét neve alatti- „hozzáírását”, majd vállat vont és átlépett rajtuk/

  • Ez Ukrajna valódi képe,akikért az idejáró haláltáborőr fia is lelkesen kiáll 2023-ban:

    Az 1941. június 30.-án Stetsko elnök Ukrajna függetlenségi nyilatkozatának , harmadik mondata a következőképpen szól:

    „3 / Az újonnan megalakult ukrán állam szorosan együttműködik Nagy-Németország nemzetiszocializmusával , vezetője, Adolf Hitler vezetésével , aki új rendet akar teremteni Európában és a világban, és segít az ukránoknak a szovjet megszállástól való
    elszabadulásban. . Az ukrán földeken megalakult Ukrán Népi Forradalmi Hadsereg folytatni akarja a harcot a Szövetséges Német Hadsereggel a moszkvai megszállás ellen egy szuverén és egységes állam és egy új rend érdekében az egész világon ”

  • Geyza
    2023 szeptember 28
    3:59 du.
    pubi! ha elolvastad és meg is értetted {amit kétlek} akkor hogy a válladat vonogatod és „átléptél” egy íráson {vagy kettőn} az téged jellemez, és hajszál pontosan, nagyon hasonlítasz a kyril budanov-hoz aki mióta a hozzád hasonló szöveget lökte sokadmagával eltalálta egy rakéta, egy 50 méterrel a föld alatt lévő bunkerban, azóta csak íróasztal mögött ülve{???} mutatják, mert egyetlen volt aki a társaiból legalább a felső részét megtartotta, és most kappanhangon rikoltozik ugyanúgy mint te,
    rólam lepereg, én leírtam a többi nem tartozik rám, meg az sem hogy hogyan ülsz a bidén!

  • Feloras, de jol elmagyarazza miert van Kanadaban ennyi beloluk:

  • Orsós Elemér
    2023 szeptember 28
    4:16 de.

    geyzába tudományt és emberséget? ne fáradj!
    a bölcsesség és a hit kombinációja, Mezopotámia, Gilgames éposz: Anunnaki az örökéé meghaló és örökké feltámadó isten a gabona megszemélyítése
    és ez az i.e. 2600 és azelőtti idők, minden fontos jelenségnek volt istene és az embert miután megteremtették nem tudtak ember nélkül létezni mert az ember hozta létre a létükhöz szükséges dolgokat…

    ha ezek ma élhetnének mit gondolsz rendesebbek lennénk?

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 szeptember 27 8:39 du.

    “na, ja! de a fasizmus tombol!”

    Vard ki a veget! Lehet, annal sokkal rosszabb jon.

    Orsós Elemér 2023 szeptember 28 4:32 de.

    “Nagyon úgy néz ki, hogy ez lehet a meztelen igazság …” (miszerint a kanadai parlamenti kepviselok eretlmi kepessege hever romokban.)

    Szeretnem en is hinni ezt, es nehanyuk eseteben valoszinu igaz is. De nagyon ugy nez ki, hogy ez tudatos volt.

    Kálmán Tamás 2023 szeptember 28 11:40 de.

    “Sajnos a világ vezetői … olyan magatartást tanúsítanak- nyilván a közvetlen tanácsadóikkal együtt- amiben azt hiszik, hogy rátermettek az emberiség vezetésére !!”

    A politikusokat a penzugyi elit teszi oda, ahol vannak, ennelfogva azt csinaljak, amit a gazdi mond nekik.

    Az elmeletem szerint itt az a baj, hogy a legtobb elkenyeztetett gazdag hulyegyereket meg gimnaziumba se vettek volna fel Magyarorszagon a Kadar, vagy a Horthy rendszerben, itt viszont ha apukanak van penze lesz a csemetenek akar meg 3 egyetemi diplomaja is, anelkul, hogy barmirol is tudna. Es talan ezek erezhetik ugy, hogy ok a szellemi elit, es hivatottak a vilag vezetesere.

    gyuri10 2023 szeptember 28 5:26 du.

    “Ez Ukrajna valódi képe,akikért az idejáró haláltáborőr fia is lelkesen kiáll 2023-ban:”

    De csak azert, mert nem Magyarorszagra kerult az a 14 000 Waffen SS ukran a vilaghaboru vegen, hanem tobbsegeben Kanadaba.

  • gyuri10
    2023 szeptember 28
    5:26 du.

    A megalomán, pénzért, hatalomért önsorsrontó elitukránra honosított/honosult politikusok agyában azóta sem változott semmi, de azért érdemes lenne -ha lehetne- az egyszerű muzsikok tizmilióinak véleményét is tudni, főleg azokét akik onnan már szerencsésen elmenekültek és nagyobb részük még egy -szerintem elképzelhetetlen- ukrán győzelem után sem lesznek hajlandók oda visszatántorogni, mert vannak azért közöttük is számosan a sötét múltjukból és sorozatos megtévesztésükből okulni képesek!

  • Kedves Rodeo11 !

    Igazán jólesett, hogy a legnagyobbak között említettél, és valóban én nem vagyok képes az Ő mennyei szintjükön kifejezni a magasztos mondanivalót, ezért e cikkel kapcsolatos mondanivaló okán átadnám a szót a zseniális Radni Miklósnak, aki az SS-korban imigyen szóla:
    `
    TÖREDÉK

    ” Oly korban éltem én e földön,

    mikor az ember úgy elaljasult,

    hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,

    s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,

    befonták életét vad kényszerképzetek… ”
    `

    Mostmár csak egy kis észrevétel, hogy az az újszöv. megfogalmazott, meghasadt szövetnél n e m . f a l i k á r p i t -ról, hanem csak függönynek használt vastag szövet „k á r p i t” r ó l . szól a mese, amely a „szentek szentjét” (később frigyszekrény) választotta el a templom egyéb belső tereitől. Tehát az a bizonyos „kárpit” nem a falon, hanem két fal közt, illetve a mennyezetről függhetett alá…

    Üdvözlettel: szatmári

  • Geyza
    2023 szeptember 28
    3:59 du.
    te egy valódi lépegető exkavátor vagy.Már leléphetnél Ukrajnába, mielőtt az általad követelt”vasököl”jól orrba vágna.Könnyű a biztonságos foterályból hochmológizálni és mindenkit lenácizni. Továbbra is”Legyen érdekes életed.”

  • LILTH;

    A „plate techtonic alapjan a ” mid oceanic ridge” neven ismerve, ahol a foldkered terjedese latal az ocean feneken a vulkanic anyag felbukkan. Azok a Hawai szigetek es az Atlanicban eszakon a Iceland es Greenland alakulasai.

    Veltem volna hogy meg egy magyar geologus is emlekzne arra?!

  • „Ellensgeid ellensegei mind a ti remelt mebvaltoitok”.

    Valahogyan igy lenne az magyarul,de velhetoen Canadaiak mar ismertek volna a mondast.

    Szerncsetlen Ukranok is azt rmeltek tobb evszazados orosz elnyomasaik alatt.Mert ugy a czarok mint a part-titkarok mind evszazadokon at kegyetlenul elnyomtak oket.

    Ukrajna, mint ‘Oroszorszag kenyerkosara’ volt ismerve.
    Szegenu ukranok turtak a foldet a Ruszkikat etetni.
    S ugy a czarok mint Sztalin is tomegesen pusztitotta oket, s milokat kilakoltattak kozep-azsiaba, s oroszokat ultettekbe oda helyetuk.

    Nem csoda hogy szerencstlenek remeltek felszbadulasaikat 1941-ben. De hamar rajottek hogy Hitle nem volt humanisabb mint Sztalin, aki 1936-38-kozott 9-10 millio Ukrant gyilkolt meg.

    Persze a politikusok opstobasaga NEM Canada „szegyene”!!!!

    Polituksok mindeg labbalovik onmagukat meg amikor a leheto leg-jobbakat is probaljak.

    Az megy ma meg itt a USA-ban is.
    Lasd a Koztarsasagikat akik halvany tobbseget elveznek ma Hazban, s rogton Biden „impeachment”-jet kezdtek, ot-honappal az elovalsztasok kezdete elott, ami halott volt az elso napon, ostoban elkepzelik hogy Kamala Harris talan Joe Biden eltavolitasat megszavazna.

    Amint az kinez ma, 2020 ismetlese fog tortenni 2024-ben.
    Ma az adatok alapjan;
    a Demokratak;
    37%-a pro-Biden,
    51% Anti-Biden
    de 77% nem oahajtja Bident ismet szaladni, valaki fiatalabbat, kepesebbet, gerincesebbet ohajtanak.

    A koztarsasagiak;
    46%-a pro-Trump,
    42% Anti-Trump
    12% pro-Desantis,
    8-10 masik probalkozok alig az 1-2% kozottiek.
    Ha valaki „fekete barany” nem lepne ki a falmuveletekbol, ismet Trump lehet sikeres.

    Robert Kenedy Jr. probalkozik, de nem kedvelt a demokratak alatal, mert ramutatott a mai ingatlan-lakas problemak okaira.

    A vilagszerti korlatlanpenzu befeketetok mindent kepesek felvasarolni, amit a dolgozok keptelenek ellennuk versenyezni.

  • Well, Moszkovita pufalykasok, verhetitek a doglott lovat, az ugy sem fog szaladni.

    De miert maradtok nemak a mai esemnyeken, hogy Putin elvtarsatok ugyan azt koveti el amit Sztalin es Hitler a 40-es evekben, sot 1939-ben katonai szovetsgesek voltak Lengyelorszag elpusztitasban.
    Azon miert mardtok nemak????????

    A tomeggyilkos az tomeggyilkos barmi nevek es zaszlok szine alatt is!!!!
    A tettek tagadhatalanul egyenlok voltak, sot ugyan az megy ottan ma is, azt miert ohajtjatok „elfelejteni”???

  • rodeo, 9/28, 8;35 de

    Igazi koponyegfordito vagy, mert most meg ‘elvtarsaidat’ kritizaltad!!!

  • Succubus Lilith
    2023 szeptember 27
    6:34 du.

    remélem tudod? a tömeges rablások {több mint 100 an voltak} amit te a vídeón betettl, tovább fejlődött
    az a csaj aki neve Meatball {húsgombóc} azt követeli a hatóságoktól és legfőképpen a rendőrségtől hogy nyílvánosn kérjenek tőle bocsánatot és adjanak egy legújabb Apple I phone-t már ki van nyomtatva a trikó a képével 2 formátumban az egyik trikó a másik csuklyás melegítő és hatalmas siker a BLM
    és a DNC köreiben
    a Fox News mag akarja hívni a nagymamájával aki még ennél is durvábban nekiment, hogy mégis hogy képzelik az ő unokáját bántalmazzák, mikor annak mindenféle lelki és fizikai szükségeletei vannak és azok nincsenek kielégítve a gonosz társadalom által
    itt abbahagyom meg fogom nézni az interjút!!!

  • Butella
    27.8:55

    Írod, hogy „a rendszer [ti. a tőkés rendszer] propagandistái jobban tartanak a szervezett munkásoktól, mint az árnyék-
    seregtől [ti. a munkanélküliek „hőzöngő” tartalékseregétől]”.

    Hogy mennyire így van nemcsak a KMH itteni fogadatlan prókátorai, de már a nácizmus Hitler előtti nagy doajenje, vitéz Nagybányai Horthy Miklós, Nemzeti Hadseregnek nevezett gyülevész ellenforradalmi serege élén vezéri címét magára öltő életművész ELSŐ NAPIPARANCSÁBAN bélyegzi meg, ítéli el többek között a . S Z E R V E Z E T T . M U N K Á S O K A T .

    Ezek számára egy elvesztett imperialista háború is jobban megéri, mint a tőkét, vagy az úri birtokot veszélyeztető. földosztó, szervezett munkásosztály.

    – Ez a füle mögötti vaj magyarázza a Vezér Trianonhoz vezető, nemzetalázó és országvesztő . á r u l á s á t . az E n t e n t e seregek előtt.

    – Ez a füle mögötti vaj magyarázza trónbitorló rendszere 25 éve minden gyötrelmét.

    …ÉS ugyanez magyarázza Orbanisztán Banánköztársaság fokozatos, Horthy-restaurációját is… 🙁

  • grizi {aliasbendegriz}
    mindösszesen az összes förmedvényeidre, én is nagyon sajnálom a hoholokat mert aki ilyen mint ők azokkal sok minden más is megtörténhet ami nagyon valószínű
    kedvenc és fogadott hazád képt kedves Voronyezs olvtársunk jellemzi most éppen sztrájk van egyre nagyobb és égnek az elektromos autók és a klímaketyere is kezd leégni de már van legújabb vax a vírust még keresik hozzá eddig a profit nagysága indokolja eme hatalmas beruházás értelmét több ezer milliárd {neked billió} a haszon € és $-ban
    Ursula nagyban hozzájárult
    az impiccselésről annyit, hogy nagyon vidám perceket okoz a két pártra szakad media fej fejmelletti versenye ki tud több szart dobálni a másikra eddig sikeresek már reklámozzák a legújabb szagtalanítót, én a bidén Ukrajnai családi vállalkozásának a végét látom, a Dodó bácsinak is ugyanaz a sorsa mint a Feinstein-nek ezt senki sem kerülheti, de már az unokáinak is van vagyona abból amit az ukrán, orosz kínai, azerbajdzsáni oligarchák utaltak neki 12 LLC különféle bankszámláira, hogy lesz e ideje kiszedni és cash-t csinálni belőle abban nem vagyok bizonyos a hohol kalamajkáról még annyit állításod: bagoly mondja verébnek hogy nagyfejű

    egyébként jól vagy? a lila kapszulákat időben kell beszedni, mert ha nem akkor ilyeneket irogatsz a jobb sorsra érdemes olvtársáaink nagy örömére

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 szeptember 29
    1:40 du.

    „Persze a politikusok opstobasaga NEM Canada „szegyene”!!!!”

    Bizony és sajnos ez nem Canada kivételes sajátossága, a világ népeinek nagy része ennek levét issza! (Mondám már vagy tízszer, pedig nem is vagyok a mantrás Cato rokona : „márpedig a politikus külön állatfaj”! Mellesleg szerintem a „jó” politikus nem ostoba, nagyon is okos, de ezt a képességét gátlástalanul, a közerkölcs tudatos mellőzésével használja.)

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 szeptember 29 9:00 du.

    „… az a csaj aki neve Meatball {húsgombóc} azt követeli a hatóságoktól és legfőképpen a rendőrségtől hogy nyílvánosn kérjenek tőle bocsánatot és adjanak egy legújabb Apple I phone-t…”

    Hehe, ez oly tipikusan amerikai! Nem tudtam rola. Massal voltam elfoglalva a hetvegen, de ennek a Metaball nevunek inkabb 6 honapos ingyen Janny Craig-et kene kovetelnie, nem gondolnad?

  • T.butella T.Lillith-
    nek adott reakciójéhoz
    a munkanélküliségre;
    9.27.8:55 keltezéssel

    …Hogy mennyire bele találtál a közepébe, azt mi sem bizonyítja jobban, mint például Tim Gurner Ausztrál milliárdos fejtegetése arról egy gazdasági konferencián, hogy ‘a munkanélküliség növelésével’ kellene fegyelmezni a dolgozókat. Ti. „az emberek nem igazán szeretnének többet dolgozni, ami komoly problémákat okoz a termelékenységben”. … Véleménye szerint „a munkanélküliségnek 40-50 %-kal kellene megugornia. ‘A gazdaságnak fájdalom kell’, ‘hogy emlékeztesse az embereket’ arra, hogy ők munkáltatónak dolgoznak,nem pedig fordítva. ‘Ki kell ölnünk ezt az érzést’ s ehhez fájdalmat kell okoznunk a gazdaságban.”

    S hogy, láthassuk, hogy ez a vélemény nem szorul az államhatárok közé, tehát nem egyedülálló nemzeti sajátosság, álljanak itt Prraggh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szintén milliárdos nagyvállalkozó oligarcha többször is elhangzott szavai ugyanerről, hogy úgymond’ „a recesszió elérése érdekében a munkanélküliség [fenntartása] sem ördögtől való”.

    Larry Summers,az USA volt pénzügy-minisztere pedig ugyanerről így nyilatkozott, hogy „több embernek kellene elveszítenie a munkahelyét az infláció megfékezése érdekében”.
    Marx és Engels ugyanerről, mint a rendszer szükségszerű >tartalék seregéről< beszélnek, merthogy a tőkének szüksége van tartalék munkaerőre és kiemelik, hogy történelmileg A
    STRUKTÚRÁLIS MUNKANÉLKÜLISÉG A KAPITALIZMUS ELŐTT NEM LÉTEZETT.

    Már szerintük is a teljes foglalkoztatás olyan társadalmi és politikai változásokat idézne elő, amely új lendületet adna a cégvezetéssel szembeni ellenállásnak, a kirúgás már neem töltené be fegyelmező szerepét. Vagyis a munkásosztály osztálytudatával az önbizalma növekedne. Viszont a fegyelmet a gyárakban többre becsüli a profitnál is a vállalti vezetés… – Azaz a munkanélküliség a normális kapitalista rendszer szerves része.

  • Voronyezs
    2023 október 2
    9:25 de.

    nekem már régen fúrja az oldalamat, hogy meg kellene valósítani ezt a tőketulajdonos legnagyobb kéjelgése közpette amikor is kellemes dolgokat provokáló kéjgázokkal is rásegítene a munkásosztály, és senki sem menne be, hogy teljesüljön hőn óhajtott vágya és küldenék neki anzixot: én jól vagyok mert itthon megcsinálom amire szüxégem van, te hogy vagy ezzel?
    és rajzolnék rá piros repedt szívet is, ahhoz hasonlóan ahogyan Elon Musk az X-en a hoholok elnökéről egy rémképet, lila a feje és az erek repedeznek rajta: aláírás ez éppen az az 5 perc amikor még nem követeltél 10 milliárdot,
    vidám percek mivel @bunda GRIZI most, hogy másképpen nem megy éppen ezekben a percekben anyagilag akarják tönkretenni a Trumpot, izgatottan figyelem a szabadság főggyét amint éppen fegyveres kísérettel bekísérnek valakit tárgyalóterembe ahol az ítélet már tegnapelőtt készen volt már csak a röhögény van hátra hogyan fogja a bíró elővezetni eme lopott holmit

    üdvizellek

  • Hey pufalykasok ;

    Lenne valaki, legalabb egyetlen is aki kepes lenne tisztesseges modorral es nemi ertelemel megvitazni mind amiket lapattal szortok mint a farmer a mocsodat…?

    A megallasnelkulli ismetlesei a ti elavult es ertelemtlen es sikertelen valotlansgaitoknak semmit nem fog elerni itten, mint soha semmit nem ert el meg a Voros Hadsereg es minden mas eroszakos verontasai latal sem.

    Vajon kit ohajtanatok itten a ti rohejes allaitassaitokkal megnyerni?????

    A „munkanelkulliseg” allitasaitokon, multhonapban 142 ezer torvenytelen bevandorlo erkezett a Texasi hatarra.
    Egyetlen egy sem „munkanelkulli”, sot Erik Adam, N.W. polgarmestere alig varja hogy a Biden adminisztracio munka igazolvanyokat nyujtson mind a migransoknak.
    Rengeteg munka var mind a migransokra, amiket amerikaiak nem hajlandok vegeni, kezdve a mezogazdasagban.
    Persze N.W.C.-ben nincsen mezogazdasagi munkalehetoseg, de szaz-ezrekre van szukseg vegezni a varosban szuksges munkakat, amit a lakossag nem hajlanado tenni.

    A jolet es a korlatlan lehetoseg sokakat elkenyeztetett, az igaz, de a lehetoseg hazaja vagyunk.

    Na vajon menekult egyetlen emberileny is a ti imadott Putin czarsagaba ??????
    A ketfeju saso zaszlokkal avarja, ha valaki is bolond lenne oda menni.

    Meg Lilith is tollem kerte panzt oda utazni, de nem ottan elni.

    Na de ha leptelenk vagytok ertelmesen, tisztesseges modorral eszmecsrebe lepni ,hat miert egetitek le onmagatokat mind azzal az ostoba hazugsagaitok ismetlesevel ?????

    Hey VORONYEZS; Imadott karcsi bacsid kpetlen volt megelheteere es csladjanak eltartasara, vegzett ugyved letter, sem Nemet orszagban, sem Franciaban, de meg Angliaban is miutan a N.W.T. kuldte a honorariumokat volt kepes csladsjat eltartani.
    Annak semmi elhihetosege nem letezett soha, sehol a kozgazdasag alapelveit kritizalni.

    Hasonloan mint ti itten, csupan a dolgozo nep kirablasavaboleltetek, sot maig is a „lopott penzekbol” isztok az Irish whiskit.

  • Succubus Lilith
    2023 október 2
    5:21 de.

    fenn kell maradnom hajnalig egyébként is ATP van Pekingből, szóval Jessey megcsinálta a Meatball-os NAGYJELENETET majdnem nagyobb volt mint amit a NYNY -i főügyész csinál, kétségbevonja a Trump ingatlainak értékét és megvádolja, hogy nem annyira becsülte mint ŐSZENTSÉGE AZ KIRÁLYI ÜGYÉSZ a free market meg smafu és most 250 millió büntetést akar kiszabni a Trumpra és kiutálni NY államból az összes business-ével együtt közben kamerát beengedték és látni amint az ügyész is meg a bíró is idétlenül vihognak hja a Jessey meghívott egy szikiáter professzort aki egyetértett abban, hogy déli szomszédunk jelen állapotában gyorsan vissza kellene állítani a diliházakat de énnekem az jutott eszembe, hogy a sürgésségi kórházi osztályokon a gyerekek sorra halnak meg mert nincs szak egészsügyi dolgozó akkor lehangoló az egész közben versenyben a McConnell-lel Bidén is lebénult beszéd közben és amikor felriadt akkor aszon’ta hogy hm és elment pricc pracc pucc a világ meg röhög

  • „A munkanelkuliseg a normalis kapitalista rendszer szerves resze”

    Nagyszeru masolas a kozel ketevszazadelotti propaganda marhasagoknak!!!

    A tgadhatalan teny, a valosag, pl. a mai kiadott hirekben a hivatalos statistikai adatok, (minden keddi Labor Department adtai), hogy Agustusban a USA-ban 9.61 millio munkasszukseglet ures, az az betoltetlen volt.

    Mit velnel miert fogadjak orommel mind a migransokat a Rio Grande hataron Texasban?????

    Oriasi a minkashiany minden vonalon. Ugy a kepzett mint a kepezetlen munkaszuksegletek esetiben.

    Gyere, probalj alaklmazni valakit barmi penzert aki hajlando es kepes dolgozni, s marad a munkaban tobb mint a penteki fizetesnapja utan.

  • Orsós Elemér

    Voronyezs
    2023 október 2
    9:25 de.

    „S hogy, láthassuk, hogy ez a vélemény nem szorul az államhatárok közé, tehát nem egyedülálló nemzeti sajátosság, álljanak itt Prraggh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szintén milliárdos nagyvállalkozó oligarcha többször is elhangzott szavai ugyanerről, hogy úgymond’ „a recesszió elérése érdekében a munkanélküliség [fenntartása] sem ördögtől való”.”

    Szerencsére -szerintem- Paraggh László tudvalevően egy kapitalista fejlődési fokokat kihagyó és ezért azokból okulni képtelen túl gátlástalan kapzsi seggfej, aki éppen ezért nem érzékelheti, hogy a szándékosan generált és kiszámíthatatlan munkanélkülisége itt, ebben -az idealizált kommcsinál „fejlettebb” rendszerbe átmenet nélkül hirtelen belelépő- társadalomban olyan ÁLTALÁNOS kalamajkát okozhat, amibe ő is százmilliókat,”szőgépeket” vagy gatyát veszíthet, tehát az az érzésem, hogy neki sem kellene kihagynia legalább a reális marxi kapitalista evolúciós meglátások megfontolását!

  • Orsós Elemér

    Orsós Elemér
    2023 október 3
    4:26 du.

    Javítás: szőgépeket helyett szövőgépeket! (Elnézést!)

  • A lipsik most nem tudják Hova forduljanak…

  • Succubus Lilith

    Most fog-e Trudeau terden csuszva viragot vinni a templomba?

  • Voronyezs
    30.2:26 és 2.9:25

    Jól mondod, hogy – a tőkés – a gazdasági vezető többre becsüli gyárában a vakfegyelmet, mint magát, a profitot. Hiszen a munkafegyelem, különösen a sztrájkjog visszafogása, hosszabb távon hat ki a termelésre, mint a rövidtávú munkaügyi viták.

    És ugyanakkor felismerhető, hogy a tőkés (osztály) nagyon is tisztában van a munkásság munkateljesítménynél is jelentősebb erejével, mi több elhivatottságával. Az ilyen tőkés – ha nemis szándékában, de – már nagyon is közel áll a munkásosztály marxizmus megállapította történelmi szerepének felismeréséhez. Akkor is, ha ezt nem így fogalmazzák meg… 😀

    Jellemző kompromisszum volt részükről, amikor félve a forradalomtól, inkább elárulták a működő honvédelem (ti.a határok védelmének) ügyét és Horthy személyében bejelentkeztek az Antant megszállók főparancsnokságán, mint ellenforradalmi hadsereg. Számukra a világháborús veszteség másodlagos szempont volt a munkás világforradalom veszélyénél…

    A nemzetáruláson túl ennek . f e l i s m e r é s e . részükről, jelentősége abban áll, hogy lépten-nyomon tagadott marxi tanokat voltak kénytelenek a saját eszményeik előtt belátva elismerni, és pénzt, paripát, fegyvert sem kímélve, maradék katonai erejüket a megszálló . e l l e n s é g g e l . e g y e s í t v e . a Tanácsköztársaság ellen fordulni.

  • hexadodekaéder

    KálmánTamás
    09.28.11:40

    Kurt Waldheim (osztrák) ENSZ-főtitkárról készült háborús fotón „őexellenciája” nem csupán tiszti Wermacht egyenruhájában feszített, hanem azt a pillanatot örökíti meg, amikor egy civil fejéhez pisztolycsövet szorít…

  • KORDON BLUED
    2023 október 4
    8:38 de.

    kedvenc hústekercsem sok illatos sajttal és zöldséggel töltve valamint szépen bepannírozva…
    na! csak annyit ezt lécci címezd a grizi nek,
    és azt is tedd hozzá, hogy nem csak az autóipar van országos sztrájkon hanem a szinészek és írók is hólivudiban valamint és az egészségügyi dolgozók is az utcán vannak nagy tacepaokkal mondván mit nektek és hová és a hoholok sem kapnak alamizsnát
    mert kell nekik is

    üdv… Rockfort sajtot kóstolgatok majdnem elindul magátl és zöldhagyma meg piritós van hozzá és némi üdítő italok itt trópusi meleg van de már hullanak a levelek

  • BENDEGUZ
    2023 október 3
    1:15 du.

    GRIZI, EHHEZ MIT SZÓSSZ?

    én olyan híreket kapok nyugateurópából főleg a németektől, hogy nagyon duzzognak mert az orosz hatóságok nagyon megrágják kinek aggyanak bevándorló vízumot és láttam egy vídeót fél óránál hosszabb egy süsü fiatal pár csinálta Moszkvában sétalva és azt kommentálta hogy otthon nekik ilyen nincs: derűs nyugalom, vidámság, tisztaság és senki sem alszik az utcán és nincsenek sátorvárosok a Moszkva folyó hídjai alatt, aszongya az egyik aki megkapta hogy mindig ilyenre vágyott mert Szibéria csodálatos és Bajkál tó tiszta nincs benne nukleáris szennyezés és kiscsilliárd tonna műanyag viszont a halak isteniek és jó horgászni is

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 október 2 8:57 du.

    „… a Trump ingatlainak értékét és megvádolja, hogy nem annyira becsülte mint ŐSZENTSÉGE AZ KIRÁLYI ÜGYÉSZ a free market meg smafu és most 250 millió büntetést akar kiszabni a Trumpra…”

    Mar most aszongyak, hogy zaroljak az osszes biznicet ugyhogy se Trump, se a gyerekei nem fernek hozza. Hogy ezt a szabadsag Folegvaraban hogyan lehet megcsinalni nem pontosan ertem.
    De talan te a demagogracia szo alatt megtalalod a jogi magyarazatot.

    Hogy rohog a vilag??? Az nem kifejezes.
    Eddig is tudtuk, hogy banankoztarsasag Bendeguz testver fogadott hazaja, de ennyire nyiltan meg nem mertek megmutatni, hogy a sok hulye a habokra hajt, mikozben a fasisztak szandekosan vezetik az orszagot a szakadekba. (Ez lehet a ‘nagy lehetoseg’, amirol Bendeguz testver papolt itt fenn.)

  • Bendegúz
    10.2.3:46
    utsó.bek.

    Megszólításodhoz.

    A te szavaddal: „Karcsibácsi” többezer rendezett oldala megválaszolja a te marhaságaidat, pusztán azzal is, hogy a Tőke című nagyszabású munkájában részletesen taglalja a kizsákmányolás tényét és módozatait, mely nélkül a kapitalizmus nem lenne az ami, hisz a munkás kizsákmányolása, azaz . a-
    m u n k a . é r t é k e . a l a t t i . honorálása nélkül, nem termelődne profit se.

    Munkája tehát nem lett hiábavaló, hisz az ilyen szuper-konzervatív alakok, mint te is, még ma is dührohamot kapnak nemcsak a neve hallatán, v.olvastán arról kell értessülniök, hogy tudományos tételei a mindennapok gyakorlatában nap-mint nap funkcionálnak és érvényesülnek s mi több, igazolódnak.

    Azt írod, hogy nem volt joga a tőkés rendszert kritizálni, mert őmaga szegény volt. Ezen az alapon Petőfi Sándornak – neked Sanyibácsi – szegény mint a templom egere, s mégis súlyos kritikával illette a feudális urakat,és a királyság intézményét.

    Avagy nagyon is releváns példa Edmond Halley, aki a XVIII.század tudósaként . c s u p á n . csak . k i s z á m í t o t t a . a később róla elnevezett üstökös pályáját, illetve 76 év múltán visszatértét melyet életében még nem bizonyíthatott be.
    Demagóg vagy kisapám a végtelenségig.

    A „dolgozó népet” éppen Ti raboljátok ki immár vagy 300 é v e .és az a zseni társadalomtudós ezt, már majd’ kétszáz éve felismerve kidolgozta a kapitalizmus természetét, kórisméit és azok ellen való gyógyszereket. Hozzátéve, hogy Marx élete rövidsége miatt a kommunizmusnak már sem gazdaságtanát, sem politikai felépítését nem állt módjában kidolgozni, legföljebb rövid utalásokat tett rá.

    Ha most erre azt mondod, hogy de azok nem váltak be, én meg az válaszolom, hogy Marx a . l e g f e j l e t t e b b . tőkés államra saccolta meg az addigi, ill. fennálló „rendszer meghaladását” és óvakodott, sőt ódzkodott a kalandor próbálkozásoktól, az idealista kísérletektől arra nem alkalmas – fejletlen gazdaságú – tőkés országokban. Valahogy így viszonyult a Párizsi Kommün időszerűtlenségéhez is: nemcsak gazdasági erejénél fogva burzsoázia túlereje, de a munkásosztály fejletlen szervezetlensége élcsapat hiánya buktatta meg. Viszont megmutatta, hogy a tőkések nagyon is összefognak, még ellenérdekű (nemzetközi) erőiket is összeadják, ha hatalmukat látják veszélyben forogni, vagyis azt, hogy mire készülhet, mitől tarthat a következő „kommün”.

    A nemzetközi tőke is bizonyított a magyar, a bajor, a szlovák, de még az orosz forradalom során is (tőkés) intervenciók formájában mutatta meg, hogy ha kell az egyesült kapitalizmus internacionalizmusa egyelőre(!) még ma is van olyan erős, mint a munkás szolidaritás ereje. Kezükben a money (tőke) ereje…

  • A marxi életmű rövidségét azért kell kiemelnünk, mert a konzervativizmus minden alkalmat megragad, hogy a kommunizmus gyakorlata úgymond’megbukott, tehát az elmélet nem állja meg a helyét, ergo alkalmatlan. Utána se néznek, hogy mit és mennyit írt erről a . s z á m á r a . i s . u t ó p i á t . jelentő fantázia rendszerről. Maximum a termelőeszközök majdani társadalmasítását helyezte határozatlanul távoli dimenzióba.

    Az úgymond’ „megvalósult kommunizmus” sosem volt. Ami volt azt kísérletnek nevezhetjük…

  • Az inflacikat az onzes okozza, kezdve az allandoan emelkedo olaj-arakkkal, ami minden termeles es letlehetosegek alapja.

    Kozottuk a politikusok, ill.az allamburokraciak allando emelkedo koltsegeik, ami lehetetlenne teszik az inflacio megallitasat.
    S abban az „elvtarsak” a legelsok okozni a korlatozatlan es allandoan emelkedo koltsgveteseiket.

    Miert ment tonkre az egesz szocialista vilag, sot a USA-nak is jelentos koltsgeket es adossagokat okoz ma is.

    Na azon miert maradtok nemak mindeg?????????

    A munkanelkulisegnek semmi koze az inflacio lassitasan, az tobb allamkiadast kovetel, mert a munkanelkullik fiztese nem jovedelmezo, csupan koltseg, kiadas es tovabbi gazdasagi-problemakat okoz,semmi megoldast!!!!!
    Az csupan az itteneik ostoba elekpzelesi es hazugsagaik!

    Elfelejtetettek, a nem0termelo munkas nem hoz PROFIT-ot.!!!!!
    Nincsen „kizsakamanyolas” sem, arra nem gondoltatok??????????

    Na de kit probalnatok, ill. remelnetek megnyerni ostoba es valotlan allitasaitokkal itten???????????????????????

  • Oh come on Kordon Blued; vajon hol volt, vagy elekpzelheto is lehetett volna a strjakolo munkas a ti imadott Monopol Kapitalizmusaitokban???????

    Az a korlatlan alkudozas joganak a legvegso lepese amikor keptelenek megeggyezni a munkas es munkado szerzodesiken.
    Mint megy ma a UAW alatal a harom nagy automakerek es az irok alatal, amiokbol a studiok nem keszitenek ujfilmeket.

    Jelenleg, a UAW nem is alkudozott, egyszeruen bejelntettek kovetelesikben a 40% fizetes emelest es a 32 oras munkahetet.

    P.S.
    A magasztalat „tanacskoztarsasagod tobb mint 100 evvel ezelott volt. Dec az bedoglott vilagszerte ,s soha, sehol, senki nem oahajtotta azt a sajat szabad hatarozata alapjan, meg a Lopot-meziek sem!!!!

    Na hol a feneben tortenhette volna az a ti imadott proletar-paradicsomotokban???????????????????

  • Succubus Lilith
    2023 október 5
    9:28 de.

    mint látom te követed a csinnbummcirkuszt, én is és szeretném megosztani azokkal az olvtársainkkal akik ilyen életközelből nem tudják mmegismerni.
    a lényeg a médiák háborúja, minden a médiákban zajlik azután be is mutatják
    a kedvencem, miután teljesen tönkre akarják tenni Trumpot mert halálfélemeik vannak tőle az a ribanc főügyész kiállt az akármilyen lécsőre és többek között Mozart Figaro házasságából Figaro monolgját idézte , miszerint „most pedig vége a szépidőknek, nemcsapod már a szelet a nőknek…”
    még a bíró nem döntött az ügyben de ez a ribanc már bejelentette az ítéletet és az MSNBC meg is csámcsogta messzebb kellett üljek a tv től mert csorgott belőle a nyál és a kéjes vigyoruk nem fért el 65″-en…a FOXNYUSZI meg elment a kedvencemmel Lorenzo másképpen Texas külsőre és Dallas ba ami már nem olyan mint „a” Dallas-ban!
    ott a nép szava szólt és csak a paripa pmipillője nem hangzott el arról, hogy mi a véleményük a jelenleg regnáló globalista zöldekről akik döglött szamár jelképével flangálnak, és mondák mert ők benne élnek és tapasztalják, hogy ha még egy kicsit marad ez a rendszer akkor nem tudják hová menjenek mert Cuba nem ad bevándorló vízumot és vágyakozva néztek a reggelivel teli tányérjaikról a képernyőmre természetesen semmiféle egészséges kaja nem volt a tényéron és mindenki túlsúlyos…
    a sztrájkok egyre rosszabbá teszik a hangulatot a Pentagon elmesélte a kongresszus hadügyi gittegyletének hogy idén eddig 15000 rel kevesebb katonát tudtak besorolni és ez összesen az utóbbi időkben 450000 mínusz azt a sok támaszpontot be kell zárni mert csak a parkőr van ott meg a madárijesztők és az is sokba kerül mert most még a kölcségvetésüket is megvágják., hoholok nem kapnak egy buznyák vasat sem hoholné zelenka mialatt a ünnepi zöldbe öltözött férje koldult az ENSZ ben és Fehér házban addig elment a Fifth Avenue re és $1100000 -ért éxert vett és amikor a kiscsaj a kiszolgáló segíteni akart neki a válogatásban azt mondta neki ki mondta neked hogy kíváncsi vagyok a véleményedre a kiscsaj örömében lemásolta a számlát és most instagrammon kering meg hogy másnap kirúgták az üzletből a zelenka követelésére aki a boltvezetővel keveredett szóváltásba
    Szlovákia csatlakozott Magyarországhoz és azonnali hatállyal beszüntette a hoholoknak szánt szállítmányokat és a lengyel kormány meg leállítja a bevándorolt hoholok szociális segélyezését és lezárja a határait, az Új Speaker {házelnök} nagyon sok feladattal lesz ellátva de fő feladatának tartja az impiccselést, közben több helyen tömeges gyilkosságok lövöldözésből kifolyólag és mindennek viszik felfelé az árát

    itt abbahagyom de nincs vége

  • Mielott ez a cikk zarulna, csattanosnak ohajtanam megjegyezni ami tagdhatalan, hogy Canada egy szabad tarsadalom, meg Alkotmany es Bill of Rights nelkul is, azt tagadhatalanul bizonyitotta ez a cikk, ill a jelzett esemeny.

    Ahol meg egy vaszari oreg Ukran volt naci is szabadon kifejezheti barmi meglatasat, velemnyet korlatlanul es vissaelesek-nelkul az egy boldog es szabad tarsadalom.

    Kiveve persze a foszerkeszto altal kimutatott CPC, akaik foleg magyarok, akik azt remelik megszuntetni es egy kelet-europai rem-uralmi tarsadalomma valtoztatni barmi eroszak es verontasok aran is, amit az itteneik ismetelten bizonyitanak soraikkal es atkozasaikkal.

    ELJEN a vilagszerti emberi szabadsag, korlatlan lehetoseg, kozvetlen demokracia a lakosssag szabad hatarozatai alapjan es altal.

    POKOLBA a diktaturakkal, az elnyomassal, a haborus hoditasokkal es barmifele elevek alatli embertelen kegyetlensegekkel barki ellen !!!!!!!!!

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 október 5 6:20 de.

    „én olyan híreket kapok nyugateurópából főleg a németektől…”

    En is olvasom, hogy sok nemet szokik meg a zold Paradicsombol, es van aki Magyarorszagra, van aki Oroszorszagba megy.

    „… Szibéria csodálatos és Bajkál tó tiszta … a halak isteniek és jó horgászni is”

    A Teleckoje to jobb. Nincs olyan rohadt hideg telen, mint a Bajkalnal.

  • Succubus Lilith

    Voronyezs 2023 október 5 10:07 de.

    “… a Tőke című nagyszabású munkájában részletesen taglalja a kizsákmányolás tényét és módozatait, mely nélkül a kapitalizmus nem lenne az ami, hisz a munkás kizsákmányolása, azaz . a-m u n k a . é r t é k e . a l a t t i . honorálása nélkül, nem termelődne profit se.”

    Kuncognom kell. Kuncz-kuncz. Hadd idezzem ide Jurij Bezmenov-ot. KGB ugynok volt, majd lelepett:

    “Ez alapvetően azt jelenti, hogy minden amerikai valóságérzékelését olyan mértékben kell megváltoztatni, hogy a rengeteg információ ellenére senki ne tudjon értelmes következtetéseket levonni saját maga, családja, közössége és országa védelme érdekében.”
    “Egy demoralizált ember képtelen felmérni a valós információkat. A tények nem mondanak neki semmit.”
    “Arra vannak programozva, hogy bizonyos ingerekre egy bizonyos séma szerint gondolkodjanak és reagáljanak. Nem lehet megváltoztatni a gondolkodásukat még akkor sem, ha hiteles információknak tesszük ki őket. Még ha be is bizonyítod, hogy a fehér az fehér, a fekete pedig fekete, akkor sem tudod megváltoztatni az alapvető felfogásukat és a viselkedési logikájukat.”
    “Mint már említettem, a valódi információknak való kitettség már nem számít. A demoralizált ember képtelen értékelni az igaz információkat. A tények nem mondanak neki semmit. Még akkor sem, ha elárasztom őt információkkal, hiteles bizonyítékokkal, dokumentumokkal és képekkel. … nem hajlandó elhinni… Ez a demoralizáltság helyzetének tragédiája.”

    Nos, ez rolad es az ido iro elvtarsaidrol szol. Hiaba beszeltuk meg, hogy egyaltalan nem biztos, hogy a biznic tulajdonos a munka erteke alatt fizeti a munkasait. Az alapanyagokat is tularazhatja, azaz ha 100 dollarert vett alapanyagokat es 150-ert adja tovabb, a profit abbol jon be.
    De a nagyobbik problema az, hogy se te, se senki mas nem tudja megmondani mi a munka valos erteke. Ezeknek ellenere csak fujjatok tovabb a fiatalkorban beletekvert zoldseget.

    Azt mar ne is emlitsuk, hogy a ‘kizsakmanyolas’ nem a polgari tarsadalmak ujitasa, vagy talalmanya. Megis ugy probalod te is eloadni, mintha Marx elvtarsad valami hatalmas, addig soha nem ismert tenyre jot volna ra.

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2023 október 5 11:49 de.

    “Az inflacikat az onzes okozza, kezdve az allandoan emelkedo olaj-arakkkal, ami minden termeles es letlehetosegek alapja.”

    Ez nem igaz, es tobb okbol. Amikor az olaj ara esik, akkor ugyanugy emelkedik az uzemanyag ara, mint amikor az olaj ara novexik. Ha van rajta sapka, ha nincs…
    A masik meg az, hogy nem az onzes okozza, hanem a kapzsisag, es az is csak azert, mert ma mar a torvenyket a leggazdagabb 5-10 csalad tagjai irjak. De ha van is torveny ellene, siman nem veszik azt figyelembe.

    Ez az alapveto problemaja ma ennek a tarsadalomnak, azaz hogy egy nagyon szuk reteg hijack-elte.

    Harmadszor, amig az igaz, hogy a kulonfele alapanyagok vilagpiaci ara hatassal van az inflaciora, vagy annak hianyara, szerintem leginkabb a real estate-ek aranak folyamatos emelkedese okozza az inflaciot. Amikor egy mar-mar osszeomlo 80 eves fahaz 1 millio dollarba kerul annak ellenere is, hogy az elso tulajdonosa 80 evvel korabban tizezer dollarert vette. Talan inkabb 10 dollarba kene keruljnie ma, nem gondolnad?

    BENDEGUZ 2023 október 5 12:01 du.

    “Oh come on Kordon Blued; vajon hol volt, vagy elekpzelheto is lehetett volna a strjakolo munkas a ti imadott Monopol Kapitalizmusaitokban???????”

    Jo kerdes… Az elvtarsak valasza az volt, hogy mivel a munkasosztaly uralkodik, furcsan nezne ki, ha a munkasosztaly sajat maga ellen sztrajkolna es tuntetne.

    Amugy meg igazad van ebben, egy rohadt budos rabszolgatarto rendszer a szocializmus, annak epitese is es a kommunizmus is. Ellenorizhetetlen, hogy a ‘nagy’ elvtarsak mit csinalnak, foleg a kulfoldi uzletkotok, belertve a bank vezetoit is, akik a kolcsonoket intezik. Fekete elvtarsnak sikerult meg Kadar elvtars tudta nelkul is uzletelni, total eladositva Magyarorszagot. A ‘kis’ magyar ember pedig azt se tudta, hogy Fekete elvtars letezik.

  • BE.GÚZ
    5.11:49

    Úgy biza az állami kiadásoknak jelentős szerepe van az infláció fenntartásában, márcsak azért is, mert az állam szerepe a tőkés gazdaságban is nélkülözhetetlen, sőt az idő haladtával szükségszerű, hogy egyre nélkülözhetetlenebb…
    tölti be.

    A szociális kiadásokon túl a költségvetésben igen nagy szerepet játszanak a védelmi kiadások, melyeket példaként említhetünk – az általad kihangsúlyozott önzés Cimborasso-jának, annál fogva, hogy az állami katonai kiadások egyértelműen a gyártók és beszállítók elsősorban MAGÁNÉRDEKEIT, vagyis számukra a gyenge piac egyfajta GAZDASÁGI SZELEP szerepét tölti be állami eszközök révén, melyek fedezetét egyértelműen az adóbevételek biztosítják. E milliószámú ráfizetéses cikk, álló és fogyóeszköz vagyis kts-vetési tétel egyenlegét egyedül a kongresszus, v. a képviselőház megszavazta hadikiadások ismerik el jogos költés, azaz ráfizetésként, beleszámítva a technikai avulás és és háborús pusztulás „mesterséges” kárát és selejt hozamát is.

    Ennek a gyártói, ill. hadipari-gazdaságpolitikai-komplexne
    k a minden téglát sajtót, médiumokat-és politikusokat megmozgató lobby-hálózat teremti meg háborús termőtalaját úgy, hogy az inflációs hatás természetesen elkerülhetetlen. Indoka a Haza érdeke…

    Bendegúz igazad van:
    Mi ez ha nem a legnagyobb és legkárosabb EMBERI ÖNZÉS?
    A leghangosabb MAGÁNÉRDEK kierőszakolása!

  • Bendegúz 5.12:01

    Amiről te itt tőkés-munkás alkukról beszélsz, az a két fél közötti minimális érintkezésének az elemi viszonya, mely semmiképp sem valami adott kegy a munkaadó, ill-a tőkés rendszer részéről. Sok-száz éves „párbeszéd” hagyomány. Mondhatnók a a két fél közti (osztály-)harc immár bevett módszere, mely permanens küzdelem elért egyes eredményei munkás részről a rendszer beépült, még korántsem teljes, de visszavonhatatlan munkásmozgalmi trófeáinak csak az egyike.

    Ugyanis a monopolista munkaadó tulaj (társaság) sem ellensége önmagának, hogy egy nagyobb strike pl a külföldi konkurenciát hozza előnyös pozícióba.

  • BrubszvikTeri

    Voronyezs
    10-2-9:25

    Marx&Engels már akkor – 200 éve – látta és tudta, hogy A TŐKÉNEK SZTRÁJKTöRŐKRE IS SZÜKSÉGE VAN, mert az MENTÁLIS fegyver a kezükben.

    A munkanélküliek serege elsősorban nem az új létesítmények, gyárak új erővel feltöltését, hanem A DOLGOZÓKAT munkahely vesztéssel való MEGFÉLEMLÍTŐ ZOMBI ROBOTOK HADA a munkához jutottak sakkban-tartását szolgálja: ti. ha rosszul viselkedsz, mehetsz, mehettek a szemétdombra. Úgy vigyázz! MINDIG VAN PÓTLÁS.

    Érdekes szituációja ennek a zombí-sereg „LEHETŐSÉG-nek”, amikor az USA-ban kitört a légiirányítók sztrájkja és a szélsőjobbos álnok kripto-cowboy-színész, Rony Reagan kirugva a sztrájkolókat katonai légiirányítókat vezényelt a helyeikre.

    Szintén sajátos megoldást választott a jobbszél’ sajtó által vasladynek becézett Margaret Thaetcher egyszerűen magukat a bányákat zárta, záratta be a sztrájkjogukkal élő bányászok elől.

  • Rodeo11
    X.4.1:35

    Kösz, de a Kordon Bleud nevet Führeerünk Orrban erős al-csutor főkondás tiszteletére választottam, tudniillik a kordonbontás emlékére, amiért a bíróság garázdaság bűntettében bűnösnek találta 0, azaz nulla büntetési tétellel.
    Megjegyzem az ő kordonját bontókat a táncszínházi irodája előtt viszont a rendőrség gázspray-vel és más erőszakos eszközzel rendszeresen vegzálja.
    Másfelől, a kanász mióta kisajátította a Vár-illetvee Táncszínházat magának, azóta Karmelitának hazudja, holott ez évszázadokon át várszínház volt, migneem Budapesti Táncszínház néven öregbítetette a magyar táncművészet jóhírét.
    Ugyanakkor tudniillik, hogy amikor a mi császárunk és királyunk II.József feloszlatta az egyházy rendeket, velük együtt a várbeeli karmelita kolostort is, és ő rendelte el az épület várszínházzá alakítását. Úgy is lett. A táncosok előtt a Nemzeti szh. kamaraszínházaként üzemelt. Nekem is volt szerencsém egy Két árva c. darabjukat ott megtekinteni.
    Ez a surmó kondás pedig , ahogy a Liget-ill. a Várprojektet beindította rátette mocskos mancsát és csak így egyszeerúen: „Karmelitának” nevezteti a NER-udvari médiájával, ami ugyanaz Budai Várban mérvee, mint a felcsúti Puskás stadion az ő Parasztháza szó szerint közvetlen tövében. Ő egy igazi, uborkafán feltört, sötét parvenü.
    Megjeggyezném, hogy a Ligeet-projeekt pontosan a Vár kiürítését szolggálja annak érdekében, hogy ő és udvartartása az egykori nemes urak helyét elfoglalva a Mária Terézia építette várpalotában elfoglalja a Nemzeti Galéria és Orsz.Széchenyi Kt. tróntermét dinasztia alapítás céljából. A budavári szoc.bérlakások nagy részét már feltöltötte a FidSS NER setét Fekete-seregével.

  • Utóirat:

    A kordonblőt magam is imádom. 🙂

    Üdv’

  • Orsós Elemér

    KORDON BLUED
    2023 október 8
    5:27 de.

    Te kis Narcisticus! 😀

  • Succubus Lilith
    2023 október 7
    3:01 de.

    elolvastam megjegyzem én éveken át itt Canada alsón
    azzal foglalkoztam profiként, hogy pontosan azokat a számokat alakítsam amiről te olya nagyvonalúan aszondod, hogy akármi is lehet
    EZ NEM IGAZ
    overhead két alapvető tényezőből áll a munka értéke és az anyagi rész a munka értékébe az én számításaim is beleértendők és kiderült, hogy a munka értékének felcsavarásával és az anyagi rész csökkenő hányadosával könnyebben és jobban lehet kellemes profitot kialakítani
    ebben az is benne van hogy eladtam munkaórát $Cad241,52 -ért és kifizettem 45,12 -őt
    ugyanezt a sajtoló szerszámoknál is meg lehet csinálni mert azt is mi gyártottuk és az alapanyagok árával sem lehetett sokat manipulálni mert jöttaz adóellenőr és visszadobta az éves adóbevallást mialatt ahogy én csináltam soha egy jottányi gondunk nem volt
    a többirő én nem szólok a grizi meg már olya hüje hogy szóra sem érdemes
    szívélyes üdvözletem

  • Succubus Lilith
    2023 október 7
    3:01 de.

    még valami déli szomszédaink –ugye– a világ eszei {szegény világ!}
    történelmük során mindent fejére állítva csinálnak, most arról megy a vita, hogy az „appropriation” már megvan, de… és ide azt illesztesz amit akarsz {én a kismacskát a gombolyagba bonyolódva csendéletet}

    azaz sohasem voltak képesek gazdaságot tervezni csakis és kizárólag profitot egy minél magasabbra kifacsart gazdaságból ahol az általuk költségvetésnek nevezett röhögényben a hadi kiadások 58%-kal szerepelnek, ez a füstbement terv és ebből származott és még növexik az önmagunknak tartozunk című agyficamnak látszó kiscsoportos óvodások által önmaguknak kimondott kisvödör amibe belepisilnek!
    azok akik sikeresek és nem tartozásra terveznek hogy lehessen a hüjének nevelt és tartott eccségsugarú álompó’gárt terelgetni mint a birkanyájat a puli, hanem beárazzák azt amire tényleg szüxégük van és a gazdaság anyigi részét tervezik és ezek sikeresek, mert olvasták Marx-ot is, bár nem ildomos!!!

    én még sohasem vettem meg azt a legújabb cipőt amit divatosnak mondanak és az overhead 25 szöröséért akarják és tudják eladni, és egy hét után már el is dobják, mert kijön a még újabb de lila békákkal, és mind a kettő 10 nap után magától szétesik úgy hiszem, hogy pontosan ezért bízták és bízzák olyanokra azoknak a termelését amik használhatók és affordable-k akik tudnak gazdálkodni azaz nekik már óvodában bemutatták azt kiskátét amit gazdálkoggy okosan a kishúgomnak is átadtak aki sírva fakadt tőle mert neki a másik hajasbaba kellett, én elolvastam!

    te is?