Magyarország büszkesége

2023 október 28 11:24 de.83 hozzászólás

Valahogy idén is sikerült Magyarországon és a diaszpórában megemlékezni az 1956-os forradalomról, az áldozatokról, a kegyetlen orosz invázióról. Sikerült ez azután is, hogy Orbán Viktor elmondta: büszke arra, hogy találkozott és kezet fogott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, körözött háborús bűnössel. Orbánt ismét egy hullám kritika érte Európában és erre a magyar vezér elmondta:

„Mindent szeretnénk megtenni a béke érdekében. Ezért minden kommunikációs vonalat nyitva tartunk az oroszok felé, különben nem lesz esély a békére. Ez egy stratégia, büszkék vagyunk rá. Mi vagyunk az egyetlenek, akik a béke nevében és érdekében beszélünk, ami mindenkinek érdeke lenne Európában.”

Az egy dolog, hogy Magyarország immár 13 éve lényegében szociopata politikát folytat szinte minden kérdésben. Erkölcsi megfontolások még véletlenül sem merülnek fel, a pártpolitikai érdek, a személyes meggazdagodás mindent felülmúl és nem számít az, kit kell elgázolni a cél elérése érdekében. Bizonyos pontig a realpolitik sajnos olyan, hogy az erkölcs máshol, más országban is háttérbe van szorítva. De Magyarországgal ellentétben, más országban azért időközönként felmerül politikusaink szemeiben vagy szívében a szégyen, a megbánás, a becsület, a méltóság, a kegyelem és az áldozatkészség. Ehhez képest emberileg annyira halott a magyar politikai vezetés, hogy reflexióra már nem képesek, a gátlástalan és számukra is nyilvánvaló hazudozásra viszont annál inkább. Mintha Magyarországnak a gyilkos moszkvai rezsimmel való szövetsége valaha is az ártatlan békesség iránti vágyról szólt volna. Pirul az arcbőre annak a magyarnak akinek van még szégyenérzéke.

Ezek közé természetesen nem tartoznak azok a kanadai magyarok akik önfeledten táncoltak Torontó városháza előtt október 23-án, a magyar zászlófelvonás alatt, egy maroknyi fásult orbánista jelenlétében. Beszédet mondott ott Igaz Máté diplomata, aki annak a torontói főkonzulátusnak az ügyvivője, amely hónapok óta főkonzul nélkül tengődik — miután Kanada nem volt hajlandó beengedni az Orbán kormány által kinevezett antiszemita és romaellenes Bencsik Jánost. Valószínű elérkezik az a nap, amikor Igaz Máté igyekezni fog megfeledkezni e korszak szerepléseiről és arra fog törekedni, hogy mások is feledkezzenek meg mindenről.

Forrás: A torontói főkonzulátus Facebook oldala.

Nincs mit ünnepelni idén 1956 körül, táncolni pedig tényleg nem kéne. Legalább 2022 februárja óta becsületesebb magatartás lenne a gyászos, méltóságteljes csend október 23 körül.

83 hozzászólás

  • „De Magyarországgal ellentétben, más országban azért időközönként felmerül politikusaink szemeiben vagy szívében a szégyen, a megbánás, a becsület, a méltóság, a kegyelem és az áldozatkészség. Ehhez képest emberileg annyira halott a magyar politikai vezetés, hogy reflexióra már nem képesek, a gátlástalan és számukra is nyilvánvaló hazudozásra viszont annál inkább. Mintha Magyarországnak a gyilkos moszkvai rezsimmel való szövetsége valaha is az ártatlan békesség iránti vágyról szólt volna. Pirul az arcbőre annak a magyarnak akinek van még szégyenérzéke.”

    kedves Chris, elolvastam, igaz, csak egyszer!
    a fenti ídézet megkapta a tudatomat: az ídézet első mondata különösen:
    csak nem az € neokolonialista szarházi vazallus államocskákról akarsz ide mintát begörgetni? mialatt € teljesen tönkremegy és olyan ideológiai agylúdtalpa van, hogy nincs az a gyógycipő ami képes lenne kompenzálni tehát járásképtelen és olyanra képes mint Macrón, miszerint Orbánnak azaz Magyarország törvényesen megválasztott miniszterelnökének egy szuverén ország vezetőjének be kellene előzetesen számolni annak a Macrón-nak aki mióta ott kavarja az Elisée palotában a térdig érő passzátszelet még semmilyen olyan eredményt nem tudott felmutatni ami a választóinak jó lenne, sőt!
    dettó: GBR, Teutonok, Svédek, Olaszok, Görögök
    a délszláv diaszpóra a mesterségesen létrehozott politikai és kultúrális teljes zavarral divide et impera

    vagy valami más lebegett a szemed előtt amikor írtad? jó lenne tudni!
    1956 ról röviden Magyaroszág különféle nevek alatt és kisebb meg sokkal nagyobb területen az első világháborút túlélve elég jelentős magyar ipart fejlett mezőgazdaságot és bizonyos kultúrális fejlődést is ami ugyanaz volt mint akkor és azóta szerte Európában kissé rasszista kissé xenofób, a hoholok vidáman írtották a zsidókat és a más etnikumokat, benne magyarokkal.., mielőtt Hitlernek eszébe jutott volna..
    ez a mai Európára is hajszálpontosan ráillik és szándék sincs változtatásra a vazallusnak kuss van, az is igaz hogy lassankét a tartótisztnek itt tőlem délre hasonlóképpen bár nagyon hangosan ordibál {emléxek gyerekkoromban a sötétben kiabáltunk mert féltünk a nemtudommitől azután a Nagyi elmagyarázta, hogy boszorkányok pedig nincsenek}

    ezt ma nem lehet elmesélni mert akkor LMBTQ tagadóvá válik a szerencsétlen és persze ha nem ismeri el a nem bináriak jogait?
    56 egy színes forradalom volt nem is az első próbálkozás de ma már többet tudunk a színes forradalmakról és azok hasonló véget szoktak érni
    kis vér, kis pisi kis kaki de Marx alaptétele: a lét meghatározza a tudatot mai napig érvényesül! és mindez láccik is!
    leverték? nem kérem szépen hanem a Varsói szerződés és a KGST legális joga volt a határait megvédeni mert erről megállapodás született 1945 ben amit sokan el akarnak feledni és már 22-dik legújabb múltat is előadták
    végülis 1956 előtt is lehetett élni én még élek sokak nagy sajnálatára és egészségesen, mint a makk, Budapesten és más nagyvárosokban de különösen VII.,IX.,X., VII., XIII., stb kerületekben örökölték azok akik ott laktak a komfort nélküli gangos melós lekótömböket amiket a bombák is elkerültek, mi kiköltöztünk a kertvárosba a VII. kerületből és vidáman megáltünk de dolgozni kellett mindenünk megvolt és a tömegközlekedéseel közlekedtünk meg gyalog azután kaptam bringát és én azzal 1956 után a híres Csuhraj film kezdett kialakulni aminek a címe TISZTA ÉGBOLT és mindez a vasfüggöny mögött nem mindenkinek teccett de ma is vannak akiknak nem teccik de én napi kapcsolatban vagyok barátaimmal mindegyik sikeres mai napig és kritizálnak sok mindent de jól élnek vidáman békében nagy egészséges családdal és ha Google Earth -ön kinyitom Magyarországot és Budapest azon részeit amit ismertem csodálkozva látom, hogy virágző hatalmas piros tetős villák épültek a Kádárkockák helyén és mindegyik előtt legalább egy autó is áll, de ez egy rohadt rendszer ha azért mert Ursulának nem tetszik akkor EZ EGY ISTENI SZÓZAT URSULÁNAK mit neki és hogyan és mekkorát, € ban jog nem létezik csak az ursulák jogai amit senkit sem adott nekik kinyílvánították és most máglyára sem lehet őket tenni
    a közlemúlt és a jelen nagy válságai nem természeti jelenségek, mesterségesen nyereségvágyból és hatalmi tébolyban generáltak és az láccik, hogy a sikerük nem teljes hogy nem mongyak olyan szavakat amik nem bírnák el a nyomdafestéket!
    Chris üdv innen tőled nem messzéről én hadd tartsam meg magamnak mit gondolok a Trudeau kamionos intézkedéseiről természetesen a demokrácia szent nevében
    majd most kapok hideget meleget, persze ha beengeded

  • Ródeo11 Amit te megvetően csak €-nak nevezel, azért jött létre, hogy megakadályozza, hogy megint háború induljon ki Európából, hogy ne legyenek ismét nacionalista diktátorok. Egy demokratikus országot lehet jól vagy rosszul vezetni, de egy pártállam csak zátonyra futhat előbb vagy utóbb. Az a jólét, ami még látszik Magyarországon jórészt abból a bőkezű európai támogatásból ered, ami eddig ömlött az EU-ból Magyarországra és aminek egy nagy része rokonok és barátok zsebébe került. Óriási a korrupció. De én nem ezt érzem leginkább gyomorforgatónak, hanem az önelégült orbáni propagandát, ami ellehetetlenít minden vitát, és pszichopata módján mindenkiben ellenséget lát és mindenkiből ellenséget csinál, aki bírálni merészeli. Nem a Kádár-rendszer tér vissza, hanem a Rákosi-rendszer, ahogy Putyin is visszahozza a sztálinizmust. Ebbe az ordenáré propagandába illik bele a te acsarkodásod is. Én nem akarok pártállamot, ahogy Orbán is azt állította még valamikor Soros-ösztöndíjas korában, hogy liberális demokráciát akar.

  • Ródeo11
    2023 október 28
    2:18 du.

    Rogyanyó.
    Megint sokat lefetyel jóasszony.
    Menjen mossa ki a sz@ros bugyogóját.

  • Utód
    2023 október 28
    5:31 du.
    te vagy az első, a sorban akik mint megjósoltam, lelked rajta!
    #1./ az €-nak nincs saját pénze, sohasem volt, az € nem egy állam, hanem egy gittegylet ami jó nagyra nőtt és mint egy pióca a tagállamokból él azaz a tagállamok eltartanak egy vízfejet amely az égadta világon nem jó semmire és
    #2./semmiféle háborút sohasem akadályozott meg:
    Jugoszlávia porig bombázása, Koszovó és az albánok, örmények, azerbajdzsánok és persze a hoholok amelyek már 98 éve egy nagy szemétláda, fasiszta, korrupt semmit sem érő szarkeverő és ez most látszik!
    #3./ hol van demokrácia? egyetlen példát mongyál az €-ból!
    #4./ mindenhol diktatúra van, azért tartják a fegyveres testületeket, hogy a hatalmon lévők és az őket kiszolgáló aljas politikusok seggét megvédjék azoktól akiknek jót sohasem tesznek és akikre ráfogják hogy az elcsalt választásokon őket választották, ennyire hüjének néznek néhány egyedet, engem nem!
    #5./ tehát, ha egy diktatúra jól van szervezve akkor az műxik és prosperál és 30+ év alatt a kőkorszkból kiemel másfél milliárd embert úgy hogy a másfél milliárd is dolgozik és megkapja a rájutó részt a megtermeltből ami a demokráciákra nem jellemző ezért is van 3 hónapja országos AUTÓIPARI SZTRÁJK és még sok mindenféle sztrájk és fogynak a foodstamp-ok és a hitelkártyák túl vannak terhelve a bankok meg keresik a megoldást ami a 2008 as kis hercehurcánál valamivel véresebb lesz és lehet hogy a Soros féle loppkowitz-ok elveszítik még a zoknijukat is

    szóval, összegezve, írd ide hol van demokrácia és azt te miért tartod demokráciának de legelsősorban írd le a te kritériádat a demokrácia mibenlétéről ((nehogy úgy járj mint a déli szomszédomban a Legfelsőbb Bíróság legújabb tagját a szenátus bizottsága vizsgáztatta, és az egyik azt kérte tőle (nő az illető bírójelölt) határozza meg mi a „nő” és sunyin vigyorogva azt mondta: NEM TUDOM))

    szóval hol van most annyira jó, hogy elvágyol kies hazádból ahol születtél és ahol boldog vagy, vagy ha nem akkor az más tészta, hová mennél?
    engem ne külgyél sehová, sok helyen voltam, amit a succubus elvtársnő nem hisz el, sőt azt is tuggya, hogy én besúgó voltam és azért, de ezzel nincs egyedül a Gábriel is hasonszőrű… én meg jól megvagyok és lepereg rólam mint kutyáról az esővíz.

    várom becses válaszodat

    #B./ az előzőm folytatása:
    Valamit az átkosról ahogy én átéltem!!! Nem hallottam a szomszédtól, sem a SZER, vagy AH-tól benne éltem!
    Korai 56 előtti időszak
    húgom a kispajtások délutánja után vidáman és nyugodtan ment a plébániára ahol mindeféle katolikus oktatás volt, én az úttörő foglalkozásokról a közeli templomba jártam teadélutánra ahol oktatás folyt, amit a Szabó Ervinből nem tudtam azt ott kaptam meg, szerettem odajárni, csodálatos emberek a főtiszteletű Úr később a teológiai egyetem tanára lett és a kóbor kutya sem érdeklődött kijártunk a népi összejövetelekre és ott lehetett szórakozni vidámság volt és körhinta meg lovas akrobaták kaja és innivaló is volt, az egész egyházközség kivonult a Hármashatár hegyre és Húsvét voilt és az orgonista hozta hordozható rádióját és vezényelte nekünk a Messiás-t közben a gyerekek majszoltak mindenféle házi sütit.
    Sohasem hiányzott a kalapok alól a családi cash{SIC} de nem pazaroltuk és csak ritkán vettem 5 forintos fagyit általában az 1 forintosra jutott de volt egyforint és volt maszek fagylaltos
    Az egyik nagynéném budai úriasszonyként padlómozaikokat gyártott otthon a garázsban volt neki legalább 25 féle mozaikja, és mikor befejezte akkor átöltözött pongyolába és pletykált meg cikória kávét ivott kis tejjel és kis cukorral
    Én 1956 Október 24-én késő délelőtt éppen a maszek péknél vártam a hosszú sorban a friss ropogós és illatos 2 kilósra meg kiflire és zsömlére és akkor jöttek a T34-esek lezárt fedéllel, de mi álltunk tovább mert a pék dolgozott azután a SZER mondott mindenfélét azután
    Lett egy politikai átmenet aminek eredménye a nagymértékű gazdasági jobbulás lett azaz a szívárványos forradalom nem sikerült de az életünk igen
    Én sajnálom azokat akik semmivel sohasem tudnak együttélni és mindig valami más kellene nekik amit nekem egyik sem tudott sohasem elmagyarázni, bölcs nagybátyám a nyári vakációmon sokat mesélt és adott könyveket a kezembe és ő mert maszek molnár volt feketeseggű lett de kapott 5 hold földet, tehenet és a jobbágydűlőben egy agyagfalú nádtetejű házat és ott fogadott engem nyáron és volt két szőlleje is sok borral és két pincével, kurvára el volt nyomva, felesége meg a tejbeszolgaáltatóban dolgozott, kötelező kvóta volt hogy mindenki kapjon friss és egészséges tejet ott a faluban meg én a frissen fejt tejet ittam a 10 kilós házikenyérből vágott szeletet majszolva
    Iskolában vidámak voltunk a tanáraink ragyogó emberek szerettük egymást és tanultunk

    Iskolába is beengedték a katolikus papot valami oktatás címén és azzal sem volt probléma

    A nagy majálisok és a Fővárosi Nagycirkusz meg az Állatkert negy élményem maradt

    Sokan nem értettek egyet semmivel a szemben szomszédunk férfi tagja puskával a kezében flangált az uccán és mindenki nézte mi a frászt akar azután kapott 25 évet de a lányai egyetemre jártak és a feleségének volt munkája amiből megéltek
    Mivel a cikk agnoszkálás hát én is agnoszkáltam egy kicsit!!

  • Chris remélem még nem vagyok sok?
    Utód
    2023 október 28
    5:31 du.

    én a neveltetésem és inherens valóm miatt sohasem szartam bele abba a tányérba amiből ettem, nem vagyok áruló {tudod ugye az általam nem hitt isten azt mondta: minden bűnre van bocsánat, egyet kivéve és az az árulás ezzel kapcsolatban ajánlom BWV244-ből Erbarme dich alt áriát} azt is tapasztaltam, -sok minden más mellett- hogy ha nem is sok de volt lusta frusztrált egyed aki soha semmivel sem volt megelégedve következésképpen nem tett a közösbe semmit, de fizetést kapott mert kötelező volt dolgozni, és ő volt az egyetlen aki a bérfejlesztéskor [ilyesmi mint bérfejlesztés demokráciákban nincs] nem kapott egy buznyák vasat sem, másnap viszont már nem jött be „dolgozni” és soha többé nem láttuk.
    Demokrácia a görög eredeti alapján és amit annak alapján csináltak
    A nép hatalma de ki volt „a” nép? Egy szűkkörű kiválasztott (azaz önmagukat kiválasztották fegyveres erővel, nem ismerős,) csoport kikiáltotta hogy ők a nép és mindenki másnak kuss mert náluk van a hatalom, EZ AZÓTA EGY JOTTÁNYIT SEM VÁLTOZOTT!

  • Succubus Lilith

    Utód 2023 október 28 5:31 du.

    “Ródeo11 Amit te megvetően csak €-nak nevezel, azért jött létre, hogy megakadályozza, hogy megint háború induljon ki Európából, hogy ne legyenek ismét nacionalista diktátorok.”

    Erre mindent megtesznek az altalad preferalt internacionalista diktatoraid, hogy vilaghaboru legyen, es minel tobb ember haljon meg, valjon rokkantta, hajlektalanna es otthontalanna.

    “Egy demokratikus országot lehet jól vagy rosszul vezetni, de egy pártállam csak zátonyra futhat előbb vagy utóbb.”

    Azon tul, hogy ez csak egy ures, es elegge butuska kijelentes, hadd vilagositsalak fel, hogy mivel minden allitolagosan demokratikus europai orszagot egy-egy part vezetoi iranyitanak, mind partallam. Csakugy, ahogy az egesz amerikai kontinensen is mind partallam. Amivel tehat azt akarod mondani, hogy ezek mind Europaban es az amerikai kontinensen zatonyra fognak futni.

    “Az a jólét, ami még látszik Magyarországon jórészt abból a bőkezű európai támogatásból ered, ami eddig ömlött az EU-ból Magyarországra…”

    A bokezuben egyetertek. Amig kap Magyarorszag 4 milliard eurot egy evben, addig az EU bokezuen kipumpal Magyarorszarol 6 milliardot ugyanennyi ido alatt. Ez csak jolethez vezethet… persze nem Magyarorszagon, de ez teged ne izgasson.

    “Én nem akarok pártállamot…”

    Akkor koltozz Szaud Arabiaba! Az pont neked valo.

  • Göllner András

    Christopher, köszönet hogy nem hunysz szemet a szemét előtt amit a NER 56 köré seper. Geyza, szavaidat osztom. Ma, Ródeó pelenkájától bűzlik ez az alúljáró de irgalmatlanúl. Jobb innen ki menni a friss levegőre mert ez a bűz csak a Szukabuci féle segédhernyókat gerjeszti idelenn.

  • Geyza
    2023 október 28
    8:22 du.
    nem neked való „ez” inkább porold le a huszárcsákódat ás kend be lakkal a fakardodat és menny ki a homokozóba, egyébként jól vagy?

    honnan tudtad az én bugyimat? mindig oda dugod az orrodat ahol nem engedik be?

  • Utód
    2023 október 28
    5:31 du.

    Elég idillikus tévképzeteid vannak Neked az EU-ról! 😀

  • Göllner András
    2023 október 29
    9:03 de.

    majd most kiderül a cenzura beengedi e?
    csak annyit, te és társaid csak hallomásból ismeritek
    a legújabb múltat meg azt amit halálosan frusztrált senkiháziak költenek arról, hogy akkor emberek nem is léteztek így nem is élhettek tehát egy falansztert teremtettetek magatoknak és kurvára élvezitek,
    a személyeskedő jelzőidet meg csak akkor terjeszd amikor a PhD-et visszaadtad és canossa-t jársz,

    azért mégis? nem szégyelled magad?

  • Göllner András
    2023 október 29
    9:03 de.

    csak annyit még! te és a hasonszőrü két lábon járó tévedések azok gyermekei vagytok akik olyanok valtak, hogy olyat csináltak amit te most itt leköpköcc, azaz küzdöttek széllel szemben, mert nem a keleti hordáktól {mint a Lohengrin-ben} rettegtek, hanem a nyugati széltől ami még a pelyvát is kifújta volna a lábuk alól miután learatták és kicsépelték az „életet” mert a magyar ember életnek nevezi a gabonát és a kenyeret és elhordták volna a demokrácia szent nevében ahogy az most meg is valósult 30+ évvel ezelőtt és jól műxik, igaz nem a magyaroknak azok csak gyalogok a sakktáblán de mikor hatalmas ÓLOMGYALOGGÁ lesznek mint Il Gigante Michelangelo nál akkor sikítófrászt kapnak, NÉCSAK EZEK LELEPLEZTEK BENNÜNKET, és kiderült, hogy hazugságra, lopásra épült a rendszerünk és másodrendűnek eltiportnak tartjuk a KGST-t meg azokat a rohadt oroszokat és másokat a globális délen akik nem aggyák ami az övék, ha bele kékülünk akkor sem!

    még sok minden ki kívánkozik belőlem de a beírásod alapján tőled jóra az a szerencsétlen „régentép” még tépettebb lenne és eltiport vazallus… még nem az!

  • RODEO;
    Swajc Europa egyetlen es a vilag elso kozvetlen democraciaja!!!!!

    Miert felejtitek azt el, s meirt nem tanultok tolluk??????

    Mr AdaM; Vajon miert felejtette el hogy Orban azon beszedeben az EU-t a regi Moskvai rendszerhez velte hasonlataban?????

  • Göllner András
    2023 október 29
    9:03 de.

    Hehehe..hehehh

  • Ródeo11
    2023 október 28
    9:06 du.

    Idézlek:

    „Chris remélem még nem vagyok sok?”

    Magából jóasszony még a kevés is sok.
    A sok meg egyenesen undorító.

    Menjen kérem,mossa ki a sz@ros bugyogó..izé..száját

  • Orsós Elemér
    2023 október 29
    12:51 du.

    Inkább 1 EUROPAI ÚNIÓ
    mint 1000 FÁK ÁLLAMAI vagy BRICS

  • Gyuri10:

    Az agyondícsért putyini Oroszországodban már mennek a pogromok a zsidók ellen.

    Csak szólok..

  • A GŐG [I.] és JÓRA VALÓ RESTSÉG [VII.]

    E mesteri riportfotó anakronizmus és tragikomikum… 😀

    EGYSZERRE olvasztja magába HÉT katekista FŐBŰN;ELSŐ és HETEDIK

    tilalmát az [I.] a HÜBRISZ -„Rámás csizmát visel a babám”- és a

    [VII.] a DEPRESSZIÓ -„maroknyi fásult orbanista”bűnös- KÉPÉNEK a

    GŐG tragikomikus elemeit egy rideg FALANSZTER zord és szürke

    tornyai között egy rájuk oktrojált meghittségben.))) 😀 (((

  • hexadodekaéder

    `

    A képen:

    Róka-tánc 1956. tiszteletére NER-csinovnyik kar kísérettel.

    Fantasztikus ez az Igaz Máté, ezzel a virtuóz magyar táncával!

    Imigyen megtudhassa a nagyvilág, hogy mi a magyar Igaz-ság. Ja!

  • T. Főszerkesztő Úr!

    Az Ön helyében én nem engednék be ide olyan írásokat, melyekben a mondatok elejéről többekközt hiányzik a „kezdő nagybetű”, tehát a mondatok által tagolt s ettől érthető magyar szöveg, miáltal az kaotikus s ettől olvashatatlan hányássugárrá válik.

    E zavarbaejtő, fogjuk rá, „stílus” az olvasót, már önmagában is úgy dühbe gurítja, hogy az ilyen szöveg-tirádák kritikus szemléletéről kénytelen letenni és magában duzzogni.
    Célja ennek csakis a „verbális”erőszak, mely olvashatatlanságával tapos bele a mindennemű olvasó veséjébe mondván; sajnálom, ha nem vagy képes elolvasni, akkor menj akárhová…

    Ez az olvashatatlanság – mert ez az – homlokegyenest ütközik a KMH olvasó-centrikus szerkesztési elveivel, amely a tiszta és világos nyelvi közlést tekinti a kulturált érintkezést tekinti e klub jellegű portál céljának és erényének.

    Az effajta . m o n d a t o k – n é l k ü l i . ú j m a g y a r . szóáradat tehát az érthetetlenségén túl taszítólag hat az amúgy is, már csak maradék, régi olvasói törzsgárdára kik közül már eddig is sokan hagyták, hagynák el ezt a pástot.

    Hát szükségünk van erre Fószerkesztő Úr… ???

    Üdvözlettel: BrunszvikTeri

  • Orsós E.
    .29.12:51

    Én pedig nem hinném, hogy neked az EU károdat okozta volna.

    Ha pedig problémád van van vele, akkor légyolykedves és részletezd és ne ilyen falmelléki szöveggel kötözködj.

    Az biztos, hogy Magyarországnak úgy politikailag, mint gazdaságilag csak hozott ez az államszövetség, amely közvetlenül nem tehet arról, hogy Orbanisztán (a NER) bűnszövetkezet pofátlan módon a saját privát zsebét tömte tele az EU-s konvergencia alapból, a magyarok kárára…

    Az Európai Unió, a bővítéskor nem sejthette, hogy egy lator államot vesz be demokratikus közösségébe.
    `

    Ui.
    Talán száz év múlva derül majd ki, hogy „Angela” csak naiv volt, avagy egy cinkos gengszter az Orbán-maffia felvirágoztatásában, mely dilemma tényleg egy nagy köpedelem!

  • BENDEGUZ
    2023 október 30
    12:57 du.

    grizi, {Brunszwick Teri a grizi csakis kisbetűvel írandó} jó pap holtig tanul! (neked sem ártana) én itt a KMH-n még a rébuszokból is sokat tanulok, mert új ismeretek híján az ember grizivé degradálódik.

    sehol soha sem volt azaz nincs közvetlen demokrácia, és ha az általad annyira soxor hivatkozott bibliából ídézed a te istened szavait abban semmiféle demokrácia sincs, szándékában sem volt {persze ha „Ő” volt? van?}
    kinyilatkoztat és utasít és lángpallossal fenyeget ha nem követed az utasításait… azaz az embernek sem szabad akarata sem szabad cselekvése nincs, egy gyalog a sakktáblán és mint a Falanszterben létrejön, felnő, dolgozik mert ez élete egyetlen célja szolgálni istent! és utána majd csak lesz valami,
    a mennyországot még senki sem látta, de a Pokol összes bugyrait az ember szorgalmasan létrehozza állandóan, nehogy elfelejtőggyön.
    kies honodban most éppen a demokrácia van csúcsra járatva a hatalom be is van rezelve tőle de a népet a nép ellen nem vagyok bizonyos benne hogy még eccer sikerül… bár vannak akik arra vannak kiválasztva{???} és vér meg agyvelő és csontvelő folyik patakokban

    lesz ez még igyse!

  • BENDEGUZ

    az INFOSTART nevü baloldali magyar hirportálban jelent meg az alábbi szöveg:
    ((mégegyszer mondom: én csak szószerint idézem, semmit hozzá nem tettem és el nem vettem belöle))

    ….
    Az Egyesült Államok felrobbanttatta az Északi Áramlat gázvezetékeket, katonai és biológiai kísérletek terepévé tette Ukrajnát, és felkészítette az Oroszország elleni harci cselekményekre – jelentette ki Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára egy tomszki kihelyezett tanácskozáson.

    Idézte Joe Biden amerikai elnök szavait, aki szerint az Ukrajnának és Izraelnek nyújtott katonai segély „bölcs befektetés, amely nemzedékeken át hoz majd hasznot az amerikai biztonságnak”. Patrusev azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy politikájával kiprovokálta és tovább szítja a közel-keleti válságot.

    „Ugyanígy tesz Ukrajnában is, ahol államcsínyt provokált ki, engedte a neonáci ideológia terjesztését, katonai és biológiai kísérletek kísérleti terepévé tette Ukrajnát, szemet hunyt a Donyec-medencei civilek meggyilkolása felett, és felkészítette a hazánk elleni katonai cselekményekre. Ilyen körülmények között állt Oroszország a Donyec-medence lakosságának védelmére, és akadályozta meg az agresszív tervek valóra váltását” – mondta a Kreml biztonsági illetékese.

    „Ráadásul az Egyesült Államok az ukrajnai válságot felhasználva elérte, hogy Európa és Oroszország megszakítsa gazdasági kapcsolatait és kiiktassa gazdasági versenytársait. Gazdasági problémáikat más országok rovására oldják meg. És annak érdekében, hogy Európa ne kaphasson gázt Oroszországtól, felrobbantották az Északi Áramlatot” – mondta.

  • Rodeio

    Hogy ne siránkozz a jelentéstevési kötelezettség felemlitése miatt – elmondom hogy más is megértse:
    Tudjuk, vagy legalábbis én tudom, hogy nem azért kóricáltál nyugaton, mert hogy ez okból szólt kiküldetésed, hanem a kiküldetés elnyerésekor fogadalmat kellett aláirnod, hogy a idönként megjelensz, beszámolót tartasz, és ha van bármilyen használható információd bárkivel és bármivel kapcsolatosan azt a dolgozó nép szolgálatában az illetékes szervek tudomására hozod

  • Rodeio

    Nem akartam még befejezni, de véletlenül a return gombra kóricált valamelyik ujjam.

  • Rodeio

    Na jó, nem szenvedek tovább…
    Csak hivatkozok még a Karikó Katalinra ismét, aki szintén vállalta, aláirta mindezt. A dolog onnan válik érdekessé hogy a nagyvilág el sem bírja képzelni, hogy van egy ország, történetesen a szülöhazája, ahol egyik politikai csoportosulás számára pont ez egy motivum, amiért mocskolni lehet. Történetesen, pont az a politikai csoportosulás, amely amugy magát liberális baloldali értéket vallónak deklarálja! (a nyugati értékek mellett elkötelezettek)
    Na de hát a magyar kormányt a covidpolitikáért pont ezek átkozzák, akiket pont azok finansziroznak, akik a nemzetközi járványpolitikát kitalálták.
    És amugy pont ezek maguk egy és ugyanazok is, akik az egykori rezsim örökeseinek, az eszme folytatóinak vallják magukat (tenmagad is beleértve)

    Valami nagy baj keletkezhet ilyenkor ott benn a fejekben amikor identitás meghatározásról van
    szó.

    Ugyhogy inkább ne ilyesmikkel foglalkozzunk, küldök inkább Neked a Foz Iguaçuról egy kis napi friss hirt (tudván, hogy ott akkor biciklizel catarátát nézni, ha éppen kedved szottyan rá, nekünk itt ilyen van, és messze is tölem, amugy ugy normális állapotjában: (fotó tölem)

    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=938WhatsApp_k_p_2023_10_1.jpg

    Aktuálisan éppen most pedig ilyen:

  • Lillith

    SAMUEL 8
    1. És lőn, hogy a mikor Sámuel megvénhedett, az ő fiait tevé bírákká Izráel felett.
    2 Elsőszülött fiának pedig Joel volt a neve és a másodiknak Abia, kik Beérsebában bíráskodtak.
    3 De fiai nem járának az ő útjain, hanem a telhetetlenség után indulának, és ajándékot fogadának el, és elfordíták az igaz ítéletet.
    4 Összegyűlének azért Izráelnek minden vénei, és elmentek Sámuelhez Rámába.
    5 És mondának néki: Ímé te megvénhedtél, és fiaid nem járnak útaidon; most azért válaszsz nékünk királyt, a ki ítéljen felettünk, mint minden népnél szokás.
    6 Azonban Sámuelnek nem tetszék a beszéd, hogy azt mondák: Adj nékünk királyt, a ki ítéljen felettünk. És könyörge Sámuel az Úrhoz.
    7 És monda az Úr Sámuelnek: Fogadd meg a nép szavát mindenben, a mit mondanak néked, mert nem téged útáltak meg, hanem engem útáltak meg, hogy ne uralkodjam felettök.
    8 Mindama cselekedetek szerint, a melyeket véghez vittek attól a naptól kezdve, a melyen kihoztam őket Égyiptomból, egészen a mai napig (hogy elhagytak engem, és idegen isteneknek szolgáltak): veled is a szerint cselekesznek.
    9 Most azért hallgass szavukra; mindazáltal tégy ellenök bizonyságot, és add tudtokra a király hatalmát, a ki uralkodni fog felettök.
    10 És Sámuel megmondá az Úrnak minden beszédeit a népnek, mely tőle királyt kért.
    11 És monda: A királynak, a ki uralkodni fog felettetek, ez lesz a hatalma: fiaitokat elveszi és szekér vezetőivé és lovasaivá teszi őket, és szekere előtt futnak.
    12 Ezredesekké teendi őket, és hadnagyokká ötven ember felett; velök szántatja meg barázdáit, és velök végezteti aratását, készítteti hadi szerszámait és harczi szekereihez az eszközöket.
    13 Leányaitokat pedig elviszi kenőcskészítőknek, szakácsnéknak és sütőknek.
    14 Elveszi legjobb szántóföldeiteket, szőlőhegyeiteket és olajfás kerteiteket, és szolgáinak adja.
    15 Veteményeiteket és szőlőiteket megdézsmálja, és főbb embereinek és szolgáinak adja.
    16 Elveszi szolgáitokat, szolgálóitokat, legszebb ifjaitokat és szamaraitokat, és a maga dolgát végezteti azokkal.
    17 Barmaitokat megdézsmálja, és ti szolgái lesztek néki.
    18 És panaszkodni fogtok annak idejében királyotok miatt, kit magatok választottatok, de az Úr nem fog meghallgatni akkor titeket.
    19 A nép azonban nem akart Sámuel szavára hallgatni, és mondának: Nem! hanem király legyen felettünk.
    20 És mi is úgy legyünk, mint a többi népek, hogy királyunk ítéljen minket is, és előttünk járjon, és vezesse a mi harczainkat.
    21 És miután Sámuel meghallgatta a népnek minden szavát, megmondta azokat az Úrnak.
    22 És monda az Úr Sámuelnek: Hallgass szavokra, és adj nékik királyt. És Sámuel monda Izráel férfiainak: Menjetek el haza, ki-ki az ő városába.

  • Orsós Elemér
    23.10.26.2:52
    zárolt:jóbor’
    cikk alatt
    Olv:”tisztelt

    Erre az általad „kapzsiságként” ösztönből minősített „shortolási műveletről” szólva, hadd idézzek Marx: A zsidó kérdéshez c. vitacikkéből, melyben a tudós teoretikus azt fejti ki, hogy „a zsidó”képét a – tiedhez hasonló – rosszmájú sztereotip előítéletek mint, hogy a kapzsi zsidó maga a tőke megtestesítője jelenik meg. Kocsmai párbeszédekben,v. cikkekben, de elsősorban rosszindulatú feltevésekben ő a „”kapzsi””, az uzsorás, aki nem enged… Mely tulajdonságok a valóságban viszont – születéstől függetlenül – bármely tőkés sajátja leehetne. De erről nem beszéltek, mint kapzsiságról.
    Mellesleg éppen Soros úr az, aki dollár-milliárdos adakozásával meeg is cáfolja az állítólagos zsugoriságát. Melyhez megjegyzendő, hogy nektek épp’az fáj, hogy rászorultaknak adakozik és nem nektek.
    S hogy „a zsidóra” nézve e sztereotípia mennyire hamis, ahhoz még érdemes minimum, a fortepan.hu: zsidóság, a holokauszt, vagy a munkaszolgálat címszavaira rákattintani. Azt a nyomort, azokat a rongyokat amit ezek a képek dokumentálnak, szinte semmi más nem adja vissza, cáfolva a Biblia népével szemben megnyilvánuló végtelenül kicsinyes intoleranciát: a „gazdag zsidó”, avagy fordítva:”ha zsidó, akkor gazdag” hamis képéről. Mely hazugságáradat már a középkor sötétségében, annak egyházi és feudális talaján alakult ki és vált gonosz gyűlöletté. Ebbe a jórészt fikcióba még (az állítólagos) Shakespeare is bekapcsolódott a Velencei kalmár figurájával, aki Angliában nem is nagyon találkozhatott zsidóval.
    A zsidó nyomornegyedeket minden középkori ill. magyar város határán kívül gettónegyedként ismerjük, ahonnan az imaház sosem hiányzott. Egy fiatal izraelita eezekből csak szakma tanulással, pénzügyek gyakorlásával, vagy házalással volt képes kitörni úgy, hogy csekély bevételeiből lassan kuporgatott magának némi pénzmagot is. Mindenütt elűzték és zavarták őket. E felsorolt „lehetőségekből” is ki-kiszorították, majd a nagyipar fejlődése révén a vidéki lakossággal együtt a munkásosztály szívta magába őket is…
    Csak a szerencsésebb, többet kuporgatók és szakmailag műveltebbje kerülhetett följebb a gazdasági hierarchiában s lett vállalkozóvá különösen a Kiegyezés után… Rózsavölgyi (Rosenthal)Márk zeneszerző – akárcsak a róla író Petőfi(Petrovics) – magyarosított nevét a magyar hatóságok sosem hagyták jóvá.
    A zsidó többségében rosszindulatú sztereotípiájának a felszámolását, annak lehetőségét Marx említett korabeli cikke is csak a kapitalizmus távoli felszámolásában látta lehetségesnek.
    Megjegyzés:
    A firenzei keresztény Medici család ugyanúgy pénzváltóként!!! kezdte gyilkosságoktól sem mentes, állítólag tiszteletreméltó mecénási pályafutását, ám a „kapzsiságukat” sehol és senki nem veti a szemükre, mint viszont a mecénás Soros Úrét Orbanisztán korrupt propagandája jóvoltából sokszorosan teszitek ezt…

  • Az EU valojaban es tagadhatalanul a Saar-Ruhr ipari conglamorete keresdkedelmi szelesitese, a Belga Spahc muve.

    A Saar-Ruhr ipari erdekek tobb haborut okozott a Nemet-Franciak kozott, mert a szen a hatar masik oldalan volt mint a vaserc.
    Csupan haborus hoditasokkal voltak kepesek egyesiteni, de 1945-utan az egyesulesuk a haborut elhalasztotta.
    Persze a hatalma iparicegnjek a piacra van szuksege eletben maradni, s azt a Belga miniszter okosan kiagyalata, az EU nevevel egesz europat piacava tette.

    Az EU nem igen velheto nemzetek szovetsegenek, mert nem egyseges erdeku tarsadalmi-politikai celu egylet.

    Sem Alkotmanya, sem demokratikus kormanya nem letezo, csupan a nagy-uzlet lehetosege.De az anyagilag a legfontosabb, ami az iparilagfejletebb nemzeteknek nagy lehetoseget nyujt.

    Remelhetoen talan majd valamikor megoldjak evszazados ellensegeskedeseiket is?!

    A kerdes ma hogy europa kepes lessze-e majd bekeben elni es valaha is egyesulniuk?
    Ami a nacionalizmus megsemmiseitoje lenne.

    Persze HA az europaiak kepesek es hajlandok lennnek bekeben elni egymassal, az a nagy kerdes am !!!

  • A cikkel kozzolt kepen a diplomatak kenyszerit soraimra.

    A jelen vilagban, amikor barmit elintezhetsz a web-en, az internet, na meg az okostelephon alkalmazASVAL, HOGY MIERT LEHETNE SZUKSEG AZ ORIASI KOLTSEGEK VCESZTESEGEIRE AMIBE AZOK ANAGYJOIVEDELMU DIPLOMATAK KERULNEK?

    Gondolt arra valaha is valaki?

    Hiszen nem csak a diplomataK ES SZEMELYZETEIK KOLTSEGEI, HANEM MIND AZ INGATLANOK AMELYEK MINDEN VILAgavarosban a legdragabb ingatlanok amikert azon orszagok adofizetoi kewnyszeritve fizetni.

    De egyetlen tarsadalom sem velne azt figyelembe, s oriSI osszgeket szornak barmi jelentos celok nelkul, mind amig minden jelentos koltsegek nelkul elinyezhetok, sot az ENSz is hasonlo lehetoseget nyujt minden tag-nemzet szmara.

    Na de a burokratakat nem erdekli a termelo adofizetok erdekei.

  • Orsós Elemér

    butella
    2023 október 31
    2:13 du.

    Hajlamosak vagytok mindent -az egyébbként általam is agyonkritizált- Orbányra és háttérben levő éltető multinacionális hatalom és gazdaság finanszírozó gazdáira fogni, pedig a magyar gazdasági és ideológiai/identitásbeli/mentalitásbeli leépülés/leépítés már az eddig regnált MSZMP 89 utáni jogutódok(Fidesz is az!) előtt elkezdődött! Bizony! És éppen ezért analógiát kizárólag a néhai KGST és az Európai Szén- és Acélközösségből elfajzott EU összevetésével értelmes előrukkolni, amit csak azok képesek felfogni, akik mindkét banda működési idejében már érett felnőttként átélték azokat! Namármost, diszkréten megkérdezhetem, hogy hány éves vagy, mert ha még hátulgombolós akkor elnézően megértelek, de ha velem legalább egykorú(72), akkor meg a független tárgyilagosságodról érzek ellentmondásokat!? És az, hogy most a civilizált nyugat tenyeréből kényszerülünk enni szintén nem Orbánynál indukálódott, hanem már jóval előtte, mondjuk úgy az „impexesek” és Fekete János úr világbanki hazárdjátékaitól!

    „Az Európai Unió, a bővítéskor nem sejthette, hogy egy lator államot vesz be demokratikus közösségébe.”

    Nos, ez is egy hatalmas tévedés, mert a keleti blokk „latorjai” az Uniónak nem a demokráciájuk erősítéséhez, hanem a túlfejlett nyugaton már eladhatatlan vagy lejárt szavatossági idejű árúik felvevő piacának és az extraprofitjukat tovább növelő olcsó -a sajátjaiknál harmad- negyedfizetésű- bérrabszolgák sajnálatos megfejhetősége miatt kellettek, akiket ezért -természetesen a fenti okok miatt- cseppnyire sem áll érdekükben a maguk szintjére integrálni, sőt!

    „Talán száz év múlva derül majd ki, hogy „Angela” csak naiv volt, avagy egy cinkos gengszter az Orbán-maffia felvirágoztatásában, mely dilemma tényleg egy nagy köpedelem!”

    Nem kell a dilemma megfejtéséhez száz év, mert világosan látszik, hogy „Angéla” is onnan kapta a nagyobb fizetését, ahonnan anno Mazzini amerikai barátja, akinek szobrát nemrég döntötték le derék BLM aktivisták !

  • rodeo;
    Elso hozzaszollasodban , valojaban Horthy-t magasztaltad, mert az tette lehetove hogy az orszag rendbejutott 1919-utANNI ORULTSEGEK ELLENERE IS.

    Sajnos keptelenek meg azota sem a jozan gondolkodasiakra!
    Azert megy minden a „regi modon”.

    Mas alany;

    Moszkvaban , a Solovyev „Russia 1” TV program pro-Putin propagandista programjan kibukkant a szeg a zsakbol a mai ottani eletrol.
    Meg a pro-Putin vendegek is nyilatkoztak az ottani haboru-okozta korulmenyeken, a hianyosagokon es letfentartasi problemakat emlitve.

    LILITH;
    A Canadai Liqour Board, tartomany hivatala nem hatarozza meg hogy mifele borokat importalhatnak. Csupan a public-fogyasztasi korulmenyeket szabja meg.

    Sajat celodra rendelhetsz barmi bort barhonnan az Import kovetelmeneyektol fuggetlenul. A weben talalhatod a mennyiseg meghatarozasat, s meg az itteni cikkek alapjan is rendelhetsz amit ohajtasz, ill. amit kedvelsz.

    A masik hozzaszollo soraira;
    Az „asszu” az nem „table wine”, hanem „Coctail-wine” mint a Vermouth.
    De az „Asszu” a „marsala”-ak ize es minosgevel egyenlo.
    A „Kopasz” (hegy vagy inkabb domb)Tokay kozeleben a magas vas-tartalma alapjan kapja jelleges izet es minoseget.

    Sajnos ma mar a bor-ipar is elvesztette eredeti jelleget es modszereit. Ma mar nem tolgyfa hordokban erlelik a bort, hanem rozsdamentes tartalyokban keverik , sajnos sok Sulfa-t adnak hozza, regen csak a hordokaban egettek kis-sulfa-rudat. A sulfa a gyomrot rontja.
    Itt a USA-ban az Ernesto es Julio Gallo testverek voltak a leg nepszerubb es es sikeresebb bortermelok es keszitok.
    A testverek elhaltak, s ma termekeiket mas cegek es mas nevek alatt arusitjak.

    Mint a kozmondas, ‘ugy megy az egesz-vilag is mind a kutyaknak’.

  • gabriel
    2023 október 31
    11:11 du.
    nézd! igazán nem akarlak bántani de az számomra nagyon ismert orvosi eset, ha te sokkal többet tudsz rólam, mint én magam!
    Karikó és tsai. -ról egy már véglegesen elhallgattatott kanadai tudós orvosprofesszor nézte át a kórlapját „a” vírusnak, és megtalálta, röviden a megelőző védőoltás 6+ évvel 2019 előtt már készen volt de csak 2018 végére sikerült hozzá vírust csinálni ebből lett a C-19 {vagy ha az én elnevezésemet használnánk: marketing egy sohavéget nem érő csilliárdos üzlethez, és az emberek örök rémületben tartására, az utólagos (2022-s) vizsgálatok kimutatták, sokan haltak meg a C-19-től de egyetlen olyan sem aki nem volt beoltva…}

    (valami hasonló mintha valaki kitartaná a tenyerét eme Iguaçu elé hogy megállitsa!) a génekbe beavatkozni valami olyasvalami mintha az az isten akiben én nem hiszek a SÁTÁNra bízná a szeretet kiosztást kis csomagokban!
    én, azért üdvözöllek, nincs harag, beteg lelkekkel csínján kell bánni

    Bendegúz összes-hez: grizi ennyi kavarodást a valóság és ábrándjaid valamint félremagyarázott valóságod összekavarására nehéz lehetett leírni? nem leszel utána fáradt? pihennyél és ne feledd el beszedni a sárga tablettáidat!

    Geyza: nem véletlenül kapták a magyarok az összeszerelést, mert Magyaroszágon már megszületett a Ford T1, Bánki Donát, a Ganz testvérek és soroljam már világhírűek voltak nekem szerencsém van mert még gyermekkoromban láttam dolgozni ezeket a mestereket együtt dolgoztunk és később én terveztem ők megcsinálták, hát nem véletlenül lett az ami lett … hogy a világpolitika eseményeit mindenki úgy magyarázza, ahogy neki tetszik, sohasem szabad elfelejteni az OKSÁG törvényét és Ockham borotváját, és azt a fizikai törvényt hogy az inga mindig teljes lengést csinál és nem forog hanem a Föld forog el alatta

    mindenki azt mond amit akar hogy a valóság meg somolyog és jól megvan! az meg az én megjegyzésem

  • DonGolo
    2023 november 1
    4:32 de.
    nem vitázni akarok, kiegészíteni!
    2023 október 7 hajszálpontosan ugyanaz volt mint a 2001 szeptember 11-diki NYNY-események…
    mind a kettőre bizonyítékok tömkelege áll rendelkezésre

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2023 október 31 11:11 du.

    “Valami nagy baj keletkezhet ilyenkor ott benn a fejekben amikor identitás meghatározásról van szó.”

    Ne gondold. Eloszoris az illeto urak es holgyek elvtelenek, hazajuk sincs, a haracsolason kivul csak a hatalom visszaszerzese erdekli oket, az is csak azert, hogy haracsolhassanak.
    Masodszor, mivel ellenzekben vannak, most elleneznek mindent, azt is amit ok is megtennenek.

    “a Foz Iguaçuról egy kis napi friss hirt”

    Hinnye, hogy felduzzadt az Iguazu folyo! Erdekes, mert kozben az Amazonas szintje record alacsony. De ha jol tudom, most kezdodott az esos evszak arrafele.

    Gabriel 2023 október 31 11:14 du.

    Koszi. Gondolom teologiai vitat akarsz, ezert nehany kritikat hadd eresszek meg az idezett szoveggel kapcsolatban:

    “Összegyűlének azért Izráelnek minden vénei, és elmentek Sámuelhez Rámába. És mondának néki: Ímé te megvénhedtél, és fiaid nem járnak útaidon; most azért válaszsz nékünk királyt, a ki ítéljen felettünk, mint minden népnél szokás. Azonban Sámuelnek nem tetszék a beszéd, hogy azt mondák: Adj nékünk királyt, a ki ítéljen felettünk. És könyörge Sámuel az Úrhoz. (Hogy mi all a konyorgeseben nem tudjuk, de sejtheto a szovegbol.) És monda az Úr Sámuelnek: Fogadd meg a nép szavát mindenben, a mit mondanak néked, mert nem téged útáltak meg, hanem engem útáltak meg, hogy ne uralkodjam felettök.”

    Nos, ez szamomra mindig is izgalmas volt. Ugyanis a Torah, amit allitolag Mozes irt es ami allitolag megelozi Samuel korat ezt irja: 5. Mozes 17. 14-20:

    “Mikor bemégy arra a földre, amelyet az Úr, a te Istened ád néked, és bírod azt, és lakozol abban, és ezt mondod: Királyt teszek magam fölé, miképpen egyéb népek, amelyek körültem vannak: Azt emeld magad fölé királyul, akit az Úr, a te Istened választ. A te atyádfiai közül emelj magad fölé királyt; nem tehetsz magad fölé idegent, aki nem atyádfia. Csak sok lovat ne tartson, és a népet vissza ne vigye Égyiptomba, hogy lovat sokasítson, mivelhogy az Úr megmondta néktek: Ne térjetek többé vissza azon az úton! Sok feleséget se tartson, hogy a szíve el ne hajoljon; se ezüstjét, se aranyát felettébb meg ne sokasítsa. És mikor az ő országának királyi székére ül, írja le magának könyvbe e törvénynek mását a Lévita-papokéból. És legyen az ő nála, és olvassa azt életének minden idejében, hogy tanulja félni az Urat, a te Istenedet, hogy megtartsa e törvénynek minden ígéjét, és e rendeléseket, hogy azokat cselekedje. Fel ne fuvalkodjék az ő szíve az ő atyjafiai ellen, se el ne hajoljon a parancsolattól jobbra vagy balra, hogy hosszú ideig éljen az ő országában ő és az ő fiai Izráelben.”

    Nem ugy tunik nekem ez a szoveg, mintha az Isten nem akarna, hogy Izrael nepe kiralyt valasszon. Ha ez a szoveg elobb irodott, mint a Samuel konyveben levo szoveg, akkor mi okbol gondolhatta meg magat az Isten (aki a Torah szerint nem ember, hogy meggondolja magat, de megis a haboru embere)?

    “És miután Sámuel meghallgatta a népnek minden szavát, megmondta azokat az Úrnak.”

    Ez a Torah-ban is elofordult parszor, ugy latszik, hogy az Isten vagy nem mindenhato es mindentudo (a jovot is ismeri) vagy nagyothall szegeny. Maskulonben csak azzal lehet ezt megmagyarazni, hogy se Mozes, se Samuel nem tudott arrol, hogy az Isten mindenhato es mindenhol jelen van, sot, mielott az Izraelitak mondtak volna barmit is az Isten mar tudta, hogy mit fognak mondani.
    Nem teljesen ertem ez hogyan lehetseges.

  • Succubus Lilith

    DonGolo 2023 november 1 4:32 de.

    “…hadd idézzek Marx: A zsidó kérdéshez c. vitacikkéből, melyben a tudós teoretikus azt fejti ki, hogy „a zsidó”képét a – tiedhez hasonló – rosszmájú sztereotip előítéletek mint, hogy a kapzsi zsidó maga a tőke megtestesítője jelenik meg.”

    A “tudos teoretikus” azonban irkalt ennel sokkal erdekesebb dolgokat is a zsidokrol, azokat miert nem idezed?

    Mellesleg az igaz, hogy meg ma is ugyanez a kep el az emberek fejeben a zsidokrol, elsosorban az elvtarsaid koreben, itt a Fenyesseges Nyugaton. Ugye az ‘koztudott’, hogy minden zsido milliardos, ergo minden zsido ‘burzsoa’ es ‘kapitalista’, tehat ebbol kovetkezik, hogy ki kell oket irtani, hiszen a bator eszme ertelmeben mindenkit ki kell irtani, akinek 100 dollarnal tobbje van (vagy ellopta a palinkamat). 🙂

    Itt van peldanak a Harvard “egyetem”… de hadd szoljon rola a fama Bill Maher altal. (Be lehet allitani magyar forditasra.)
    https://www.youtube.com/watch?v=fMF0bser1aM

    “Mellesleg éppen Soros úr az, aki dollár-milliárdos adakozásával meeg is cáfolja az állítólagos zsugoriságát.”

    Viccelsz, ugye? Soros az amerikai allamtol kapja a penzt a szarkeveresehez.
    Par eve azt mondtak nekunk, hogy Gyuri bacsi a teljes vagyonat, 40 milliard dollart, beletette a gittegyleteibe. Es nekem most el kene hinnem, hogy Gyuri bacsi van akkora barom, hogy az egesz vagyonat elszorja felesleges hulyesegekre.

    Talan meg azt is megemlitenem, hogy furcsa jotekonysagi gittegyletei lehetnek a szegeny kis artatlan filantrop bacsikanak, hogy igy fialnak neki dollarban… Hiszen eltelt kozben par ev es Gyuri bacsi meg mindig ‘jotekonykodik’. Mibol, ha mar par eve elkoltotte az osszes penzet?

  • Succubus Lilith

    Kedves Gabriel!

    Hadd gonoszkodjak meg egy kicsit: 🙂

    Gabriel 2023 október 31 11:14 du.

    “Mikor bemégy arra a földre, amelyet az Úr, a te Istened ád néked, és bírod azt, és lakozol abban, és ezt mondod: Királyt teszek magam fölé, miképpen egyéb népek, amelyek körültem vannak: Azt emeld magad fölé királyul, akit az Úr, a te Istened választ. A te atyádfiai közül emelj magad fölé királyt; nem tehetsz magad fölé idegent, aki nem atyádfia.”

    Vajon melyik Beth Din térítette be Salamon feleségét a judaizmusba? Salamon király egyetlen felesége, akit a nevén ismerünk; Naamah, az ammonita hercegnő, Rehoboám trónörökös édesanyja.

    És Rehoboám lett a király, egy idegen király Izrael felett…

    Kivéve persze, ha egy nagyon kóser Beth Din, három Torah-hű orthodox rabbival térítette be Naamát. 🙂

  • Geyza
    2023 október 30
    4:27 du.
    Elélveztél?

  • Gyuri10 :

    Ady Endre most röhög a sírjában.
    Hogy ő előre megmondta…

    https://nepszava.us/orban-mar-visszament-azsiaba-viszi-magaval-az-orszagot/

    De te azért csak terjesszed nyugodtan továbbra is hogy azt a bizonyos írását a magyarországi liberálisan gondolkodó demokratikus beállítottságú embereknek címezte.

  • Geyza
    2023 október 30
    4:27 du.
    Ez legyen életed egyetlen élvezete.

  • gyuri10
    2023 november 2
    3:45 du.
    Geyza
    2023 október 30
    4:27 du.
    Ez legyen életed egyetlen élvezete.

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 november 1
    11:49 de.

    „Az EU valojaban es tagadhatalanul a Saar-Ruhr ipari conglamorete keresdkedelmi szelesitese, a Belga Spahc muve.

    A Saar-Ruhr ipari erdekek tobb haborut okozott a Nemet-Franciak kozott, mert a szen a hatar masik oldalan volt mint a vaserc.
    Csupan haborus hoditasokkal voltak kepesek egyesiteni, de 1945-utan az egyesulesuk a haborut elhalasztotta.
    Persze a hatalma iparicegnjek a piacra van szuksege eletben maradni, s azt a Belga miniszter okosan kiagyalata, az EU nevevel egesz europat piacava tette.

    Az EU nem igen velheto nemzetek szovetsegenek, mert nem egyseges erdeku tarsadalmi-politikai celu egylet.

    Sem Alkotmanya, sem demokratikus kormanya nem letezo, csupan a nagy-uzlet lehetosege.De az anyagilag a legfontosabb, ami az iparilagfejletebb nemzeteknek nagy lehetoseget nyujt.”

    Brávó és köszönet!!! (Szerintem még túl diplomatikusan is fogalmaztál!)

  • Orsós Elemér
    23.nov.1.2:34

    Öcsi…! 😀

    Körmönfont fogalmazványod éppen az itt rám testált, de alapvetően téves, szerinted az én zöldfülűségemre számítón rébuszokban sorolod el politikai paranoiád okát, melynek igazi alap-mondanivalóját az utolsó bekezdésben teszed fel olyképp, hogy „ugyanaz, mint az a valakinek egykori barátja, aki szintén barátja volt annak, aki szobrát a BLM-esek ledöntötték…stb…

    Szövegeid mondanivalójának mindig egy cél a centruma, mégpedigg valami „nemzetközi zsidó összeesküvés”rasszista alapú sejtetése.

    Tudod mit? Írd inkább ki mindenütt a múlt és jelenbeli gyanúsítottaid neveit, kikről aztán persze már konkrét vád alapján értekezhetünk, sötét és homályos gyanúsítgatások helyett.

    Azon kívül, miféle stílus a tárgyalás kellős közepén átcsapni személyeskedésbe a másik életkorát firtatva, amikor ez teljesen mellékes és az üggyel kapcsolatban pláne indifferens kérdés. Hozzáteszem, hogy az ilyen fölényeskedő és öntelt (ugyanis ugyanott saját személyed állítólagos óriási élettapasztalatával rukkolsz elő) stratégia éppen a kérdésfeltevő talajtalanságára mutat rá…

    Maradjunk tehát korrektek,objektívak és konkrétak Kedves Elemér!
    Ezt nem én, hanem a dialektika ősi alapszabálya mondja ki…

    Üdvözlettel: butella

  • U.I.

    Ami az államellenes összeesküvést illeti, nem volt véletlen hogy akik annak véletlen tanúi lettek és volt még bennük becsület, nem vélten hagyták akkor faképnél a pártvezetőjükből maffiavezérré avanzsált Keresztapát és léptek ki még időben az ún. fiataldemokraták 😀 bűnszövetségéből.

    Egyébként Keresztapa, vagy Führer az MSZMP idején még tüntetett az úgymond’, a rendőrállam ellen… Te pedig itt onnan származtatod a hatalmát. Honnan vannak erről adataid? Mik azok?

  • Geyza
    2023 október 30
    4:27 du.
    Ez legyen életed egyetlen élvezete és „utána a h…l szemeidet lágy csókkal zárja le!”

  • Succubus Lilith

    Hozzatennem, hogy amikor elektronikat tanultam Kanadaban, es valahogy elojott a szo a vilagurbol erkezo radiohullamokrol, megkerdeztem a mernok tanarunkat, hogy ki modulalja ezeket?
    Egy pillanatra elgondolkodott, aztan, mert tudta, hogy vallasos vagyok es hogy elkerulje a vitat ravagta: „God” az „Isten”. 🙂

    https://soundcloud.com/nasa/sets/sinister-sounds-of-the-solar

  • Succubus Lilith

    Bendeguz:

    “AGLC (Alberta Gaming, Liquor and Cannabis) controls the importation, manufacture, sale, possession, storage, distribution, and use of liquor in Alberta. We establish and enforce liquor policies. We also licence businesses in which liquor is sold or consumed.”

    „Az AGLC (Alberta Gaming, Liquor and Cannabis) ellenőrzi a szeszes italok behozatalát, gyártását, értékesítését, birtoklását, tárolását, forgalmazását és használatát Albertában. Mi alakítjuk ki és hajtjuk végre a szeszesital-politikát. Emellett engedélyezzük azokat a vállalkozásokat, amelyekben szeszes italokat árusítanak vagy fogyasztanak.”

    Albertaban a Liquor Board-ot osszevontak a lottoval es a marihonaljaval. A neve mas, de ugyanazt csinaljak, mint mashol.

  • Hogy’ is mondjam … írjam … Érdekes a cikk és a kommentdoboz mondanivalója a magyarországi 1956 októberi történésekhez kapcsolódva. Már amelyik hozzászólásban ennek nyomát lehetett fölfedezni. Írom ezt azon a napon, amikor a Vörös Hadsereg megtámadta Magyarországot.

    Pedig nem nehéz megérteni annak a 12-13 napnak a jelentőségét, amire a világ országai is fölfigyeltek. Forradalom és szabadságharc zajlott ebben az alig két hétben.

    Ezt lehet többféle nézőpontból értékelni és magyarázni, ahogyan maga a forradalom is csak egyvalamiben volt egységes: megszüntetni a Rákosi-rendszert. A megvalósításban már nem volt egység, ahogyan a megszüntetés utáni időkre sem. A szabadságharcot is többféle módon akarták végrehajtani, fölmerült a békés rendezés is.

    Amit nem lehet vitatni: 1956-ban Magyarországon forradalom és szabadságharc zajlott.

  • Succubus Lilith
    2023 november 2
    12:20 de.

    mibe’ fogadunk? most a Levantén és a világban megvalósul Sámson sorsának ismétlése csak nagyobban

  • Ő Bugyutasága: Geyza
    2023 november 1
    9:30 de.
    +sucubus 2023.november 2, 00:20

    folyt. köv:
    ugye a világ végtelen? a Rajna kincse kezdő harmóniái, amit eccerű hangszóróval meg sem hallassz {amin igen ott erősítő és hangszórók félmillió $-csi} onnan indulnak a végtelenből és mivel a Föld is keletkezett valahogy megérkezünk oda és pontosan a Rajna mélyére mert a víz hordozza az élet egyik alapépítőkövét, és a sellők őrizvén a világ gazdagságát amely: tudás, szeretet, és boldogság és az arany képében amely még ércként hever a Rajna mélyén… és akkor nagyhírtelen a cselekmény közepén találjuk magunkat Wotan aki főistennek képzeli magát és meglehetősen fiatalka és tapasztalatlan de (k)nagyon erős, és akkor tanácsot kér és ki mástól, mint Erda a Föld Anyá-tól, aki megjelenik és röviden annyit mond neki: Wotan légy óvatos és sohasem durva… majd jönnek a „kedves” szereplők elorozzák az aranyat mert ha szerelmet nem tud legalább gazdag lehessen és akkor nagy építkezések mintha a piramisokat az óriások hoznák létre és azután az egész ahogy az embernél szokásos összeverexenek a vagyonért és a szerelemért és vér folyik, harag, meg aljasság és Fricka a családi tűzhely istennője beavatkozik és az egész még randább lesz! és a hatalmi tébolyban és a nagyság tévképzetében szenvedő Wotan-t aki
    „főisten” a szerző bemutattya mint szerető atyát aki mindazt a gyalázatot amit csinál azt a gyermekeinek a boldogságáért stb majd ipari forradalom Siegfried összekovácsolja a Notungot amit Wotán lándzsája kettétört mint nádszálat és Mime aki ugye varázslattal, ármánnyal akarja összeragasztani, nem sikerül…, és akkor Siegfried összekövácsolja azaz megjelenik a tűz mint az ipari forradalom egyik alappillére… felgyorsúlnak az események Siegfriedet elárulják {persze emberéknél ez a szokás alapon} és hátbadöfik egy lándzsával, de ekkor újra Brünnhilde Grane hátán beszágúld és süvöltve idézi Loge Loge {a tűz istene} gyújtsd meg ezt a hatalmas máglyát Siegfried az ember végső reménye ott fekszik kiterítve holtan de amikor Hágen az orrgyilkos le akarja húzni a halott újjáról a VILÁGHATALMAT JELENTŐ GYŰRŰT AKKOR A HALOTT FELEMELI A KEZÉT ÉS MEGFENYÍTI de ekkor már lángbaborult az egész rettenet és Brünnhilde is a tűzben leli végzetét és valami szürkés derengés keletkezik zenében és fényben és a Rajna sellői újra énekelnek a remény az arany újra tiszta és lehet valami újat kezdeni… és ezzel van vége

  • Orsós Elemér

    butella
    2023 november 3
    3:59 de.

    „Szövegeid mondanivalójának mindig egy cél a centruma, mégpedigg valami „nemzetközi zsidó összeesküvés”rasszista alapú sejtetése.”

    Kedves Bátyó! 😀
    Most erre mit mondjak? Semmit, mert minden utólagos cáfolatot -bizonyítvány magyarázkodásnak beállítva- ügyesen ki lehet forgatni! Viszont a tényleg modortalan és pofátlan -első és egyben utolsó- személyeskedésért bocsánatot kérek, annál is inkább, mert eddig sem volt kenyerem!

  • Orsós Elemér

    butella
    2023 november 3
    3:59 de.

    „Szövegeid mondanivalójának mindig egy cél a centruma, mégpedigg valami „nemzetközi zsidó összeesküvés”rasszista alapú sejtetése.”

    No és az, hogy -netán beavatatlanság miatt esetleg túlzón, méltatlanul és bizonyíthatalanul- atlanti lekenyerezettség látszatával gyanusítom az EUt mitől lesz „nemzetközi zsidó összeesküvés látszatának rasszista alapú sejtetése”, ráadásul úgy, hogy nem is állítok, mert mezei porbafingóként nem is láthatok bele a nagyok lapjaiba, csak naivul feltételezek? Szerintem ez maximum csak egy kellő információtól megfosztott laikus rosszhiszeműségét sejtetheti, de nem az általad feltételezett sunyi antiszemitát! (Basszus, közben mégis átmentem bizonyítvány magyarázóba, miáltal gyanúsá váltam! 😀 )

  • gyuri10
    2023 november 2
    12:32 du.

    Naaa…csak azért mondtam mert te szoktad itt az egekbe feldícsérni Putyint és az ő Oroszországát.

    De úgylátom még ezek az események sem nyitják fel az alvadt szemeidet, hogy kik is a ruszkik és most mennyire keverik a sz@rt, sütögetik más százezrek szenvedésén a kis büdös pecsenyéjüket.

    A régmúlt idők méregkeverő Medicijei, vagy a Keletrómiai Birodalom Bizáncjának az állandósult politikai sz@rkeverői
    csak kisinasok lehetnek a nagy és dicsőséges világhatalom urai mellett, akik annyira számítanak ” világhatalomnak” hogy már rászorulnak olyan nyomorult országok katonai segélyeire mint pl. Irán, vagy az undorító É-Korea.

    Gondolkozz el ezeken a dolgokon.

  • Succubus Lilith
    2023 november 3
    3:19 du.

    Nem tudsz te semmit az elektronikáról.
    Fenti beírásod egy akkora baromság mint ide Lacháza.

    Aki cseppet is érdeklődik a rádiózás után, pontosan tudja a háttérsugárzás vagy a spontán világűrbéli rádiókitörések mibenlétét.

    Méghogy „ki modulálja ezeket”…te idióta : )))
    De az állítólagos „tanárod” sem „mérnök” volt hanem valamely félművelt politechnika-tanár az elemi iskola alsó tagozatából.

  • Izraelben úgy tudják, a HAMASZ
    (csak az érthetőség kedvéért : a palesztinok)
    hatszáz (600) USA állampolgárt is túszként tartanak, még ha el nem is hurcolták őket a mocskos patkányos alagútjaikba.
    De nem hagyják őket Gázából távozni Egyiptom felé és mindenféle rohadék „követeléseik” vannak velük kapcsolatban.

    TERROR = HAMASZ = PALESZTIN ÁLCIVILEK !!!

    https://www.youtube.com/watch?v=vd-wJ71Bjmc

    Mondjuk…az is nagy barom aki amerikai állampolgár létére olyan mocsadék helyeken érzi jól magát mint az ENSZ által 1948 ban a nem létező palesztinoknak (sima arab szarháziak…nem ” palesztinok…Palesztina pont annyira nem létezett sohasem mint
    pl. Bergengócia ) adományozott terület.
    Hát most rákapáltak a nagy arab-simogatásaikra. Élvezhetik Izráel kemény öklének a csapásait.De majd előbb utóbb az IDF kiszabadítja őket, elmennek és a Világ széltében-hosszában azt fogják sipákolni hogy milyen embertelenséget kellett szegény „palesztinoknak ( értsd : terroristáknak) elszenvedniük Izraeltől.Mert -úgymond- nem „arányosak” a válaszlépések.
    Hát most majd én elmondom mi a helyes arány : egy a százhoz !!!
    Ez a jó arány ! Amikor a fejlett világot ilyen vademberek megtámadják, ebben az arányban kell elszenvedniük mindig a veszteségeiket.
    Majd ha Izrael eléri a megsemmisített 140 000 palesztint (terroristát , volt terroristát vagy jövőbeni terroristát) akkor megállhat. Addig még dolga van ott.

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 november 4 7:51 de.

    “mibe’ fogadunk? most a Levantén és a világban megvalósul Sámson sorsának ismétlése csak nagyobban”

    Mindjart sejtettem, hogy azonnali orgazmushoz jutnal, ha az osszes zsidot belelonek a tengerbe az arabok, vagy a perzsak, de van egy olyan gyanum, hogy meg fogsz lepodni.

    .
    Geyza 2023 november 4 1:08 du.

    “Nem tudsz te semmit az elektronikáról.”

    Majd veszek toled leckeket. Addig is talan vedd figyelembe, hogy a tenyek es az elmeletek kozott hatalmas kulonbseg van. Tudod, amikor egy rontgenszemu elmebeteg hiv valakit idiotanak, az mar-mar dicseretnek szamit.

  • Orsós Elemér

    Nos kedves Butella, ha már szerinted én alattomosan lázítok a -művelt és civilizált Nyugat szerint csak pozitiv jelzőkkel illethető- EU vízfej ellen, akkor Te most kertelés nélkül csapd az orcámba az ítéleted arról, hogy ez a lenti fősodratú eus állásfoglalás az adófizetői pénzeinek feneketlen kútba hajigálásáról és egy EU-n és NATOn kívüli -háborúba provokált szerencsétlen- ország hazugságokkal való jogos felmagasztalásáról és támogatásáról vagy Europa szándékos, erőszakosan téríteni és európai kalifátust alapítani érkezők kötelező migránsoztatásával és betelepittetésével még megspékelve Europa „megöngyilkoltatásáról” szól-e:

    https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20231104/megszolalt-ursula-von-der-leyen-ukrajna-eu-s-csatlakozasarol-649619

  • Kedves
    Elemér
    4.11:12
    4.12:23

    Megértem érveidet, de föltételezem, hogy annyi tájékozottsággal mégiscsak rendelkezel, hogy pl. Angela a hatalma révén kritika nélkül, menetrendszerűen utalta – hagyta jóvá – Orbán számára a „konvergencia” és más EU-s alapok kizárólag az ő számára égből pottyant mannákat…* Nem volt véletlen tehát, kész vallomás valamelyik kancellár-választás előnapján Orbán nyilvános üzenete, hogy „Angela! Mi rád szavazunk” így -tegeződve – bizalmas hangot használva, csak semmi titokzatosság
    … Miközben Magyarországon szinte >minden sz…rban van<. Angela utódja és barátnéja is, csak az Európai Parlament nyomására tett úgy, hogy hajlandó a magyarországi korrupció is épp elődje -kitudja- naivságából, virult, virágzott trágyaként a magyar jogrend szinte teljes felrúgását kellett csak felhasználni, aminek az adományozónak donórának még esze ágában nem volt utána nézni, sőt. Találkozóikon a csútival mindig meglepően meghitt légkör uralkodott. Mi több, Andzsela egyik utsó kancellári szereplésekor, ha jól emlékszem Sopronban, még külön meg is dícsérte a Vezért, hogy "mily körültekintően használja fel" az EU-ból nyert pénz milliárdokat".
    Nem kell hozzá túl tájékozottnak lenni, hogy tulképp e mögött a testvéries atmoszféra mögött az autógyárak és összeszerelő üzemek köztudottan kedvezményes adó, vám és más, feltűnően előnyös gazdasági feltételeinek az Európai alapokból történt "visszafizetése" húzódik meg – a "kölcsönkenyér visszajár" speciális esete.
    Az viszont már az én gyanúm, hogy Ursula a már feltárt "7-es cikkely" további vizsgálatát tartja vissza, lassítja, hisz az ő országa áll az egész – nem akarok panamát említeni – az egész autós variáció mögött.
    Most, hogy már a hülye is látja, hogy a nő időhúzással próbál valahogy elibe menni a teljes pénzmegvonásnak, hogy a 24-es EU-s választások talán újra s mégiscsak meghozzák Orbanini már eddig is érthetetlenül hülye szerencséjét, hogy az EU-parlament majdcsak, legalább némileg revideálná a Hetes-Cikkely/Hungary ügyet.
    Az mindenesetre feltűnő, hogy Nagyracsüccs miniszter már legalább ötvenszer megígérte a magyar népnek, hogysszongya: mostmár tényleg gyün a péz, ami a "megkövetelt 27 pont" minimális teljesítése mellett tök' elképzelhetetlen lenne. Valamit mégis tudnak ezek?
    ˙

    * Ő ma – igaz,egy mélyszaros név alatt, de – a Világ kb. 2700. leggazdagabb embere. (Forrás: a 200 leggazdagabb 2023.)

  • Geyza
    2023 november 4
    6:05 du.
    én nem tudtam, hogy kötelező? és úgy tűnik OV sem tuggya, viszont vannak érdekei és az ország jóléte,

    nemdebár? ez egy nagyon jó vezető avagy headhoncho

    Succubus Lilith
    2023 november 5
    1:27 de.

    grizi, én egy történelmi tényt mondtam bele a KMH-ba! és azt is, hogy a történelem ismétli önmagát, valamint azt a fizikai alaptételt, miszerint az inga mindig teljes pályán leng ki, nem lehet középen megállítani

    érdekes dolgok vagynak itt tőlem délre a tv csatornák tegnap késő este óta egyre inkább nem arról beszélnek amiről te meg a geyza, és még a Foxnews is szordínóval húzza a varázshegedűt,

    egyébként én azt is várom hogy a Bidén mikor akasztya ki Gáza kapujára: Arbeit macht frei???
    ötleted? zzz

  • Orsós Elemér

    butella
    2023 november 5
    5:58 de.

    Ezt a megállapításodat meglehetősen reálisnak vélem és nekem úgy tűnik, hogy ha a mára kialakult/átjátszott kb.80 %-os idegen gazdasági kitettség a nyugati befektetőknek és hatalom osztóknak még a távlatokban is megelégedetséget, tehát profitot okoz, akkor Orbán és rendszere csak egy kedvezőbb -de bizonytalan betarthatóságú- igéret esetén mozdítható el, de akkor is csak külső segítséggel támogatott puccsal, ami sikertelenség esetén ronthatja az üzletet, ezért a szintén gazdasági oligarchák által befolyásolt EU vízfej fenyegetőzése is olcsó szinjátéknak tűnik! (Mint Rejtő Török Szultánjának pofonjai 😀 ) Én ezeken felül az is gyanítom, hogy Ursula asszony még a „megkövetelt 27 pont” túlteljesítése estén sem tudná már utalni azt a -járó vagy nem járó, ezt most ne firtassuk- csinos kis összeget, mert azt már humanitáriusan az ukránokkal rég elpuffogtatta, akik ennek ellenére telhetetlenül(és szemlelenül hálátlanul) megint követelőznek, tehát világos, hogy ismét nekik fog kedvezni, mint ahogy azt már a fenti portfóliós linkem is sajnálatosan bizonyítja! Navracsics úrról meg -az ötvenszeres eredménytelen igérete tükrében- nem tudom elhinni, hogy csak naiv!

  • Geyza
    2023 november 4
    7:06 du.

    nyünyüke bogárkám, ott van ez a kis terület:

    sokan Palesztínának nevezik, mint a zsidó biblia, mások izraelnek ugyanabban a zsidó bibliában, és
    még nagyon sok halálosan unalmas és érdektelen szájtépés valamiről ami engem se hidegen se melegen nem érdekel! még akkor sem ha füstöl vagy lángok szállnak fel onnan… annyifelé van füst meg láng, hogy a sok között ez már csak az egyik és kisebb…,

    és több ezer év óta tulajdonjogi vita folyik, és még nincs eldöntve.

    Déli szomszédomban naponta minima calcula csatornánként 12 órát foglalkoznak a világban lévő antiszemitizmus 550% százalékos növekedéséről az utóbbi egy hónapban és nem értik.

    nekem az a gondom, hogy nem tudom hogy mi is az az antiszemitizmus és miért kell róla ennyit beszélni?

    engem például ha még ott laknék ahol korábban, sokkal inkább felizgatna hogy a csömöri piacon felment e a krumpli ára, vagy hogy Ontario külsőn a leveli békák lelki élete gyötrelmes e amiatt, mert elszaporodtak a gólyák?

    másrészt sohasem foglalkoztam azzal, hogy valakinek zöld haja vagy göndör haja van e, vagy piros cipőt hord e és hogy mit eszik, meg hogyan,

    és legkevésbé, hogy miben hisz, mert az magánügy, nem tartozik rám.

    és ezen nem is szoktam vitába bonyolódni, én a cserebogarak halhatatlanságában hinnék, ha hithű cserebogár lennék, de nem vagyok!

    a Föld nevű bolygón annyi gond van, hogy holmi Netán Yahoo hőbörgése és bukása a kóbor kutyát sem érdekli, játtszák ezt otthon a kibuc sarkában, piláfot majszolva!
    Alsó Samoa szamarainak napi gyomormozgása is érdekesebb, mint egy dilisnek kinéző hatalmi tébolyban szenvedő egyén képét nézzem a tv ben inkább a reggeli betelefonálós tv műsorba telefonálok, hátha küldenek valamit nekem is ha már felhívtam őket ha nem is nyertem Cdn$1000-et

    szóval magyarázd ezt meg mert te hátha, ha nem megy konzultáljál Succubus Lillith nevű mindentudóval, mert aki nála szebb és többet tud az festi magát, vagy a grizivel? vagy csináljatok ti négyen Jehova szocialista brigádot és te lehetnél a brigádvezető? És a brigádnaplóba te rajzolhatnád a sormintákat.

  • Succubus Lilith

    Kedves Rodeo!

    Az alabbi videon a fonokod, hozzad hasonlo ertelmi kepesegekkel tamogatja a ceasefire-t (tuzszunetet) Gazaban, de kicsit tul sok marihonaljat szivott el es kicsit tul sok feher csikor szimatolt be eddigi elete soran, igy aztan ceasefire helyett sissy lett belole. 🙂

    https://twitter.com/Concern70732755/status/1721158942087069919?cxt=HBwWvoOykYq85OIvAAAA&cn=ZmxleGlibGVfcmVjcw%3D%3D&refsrc=email&fbclid=IwAR1MHgZ_I_ODHixg1-nPGKaBYHIRGiiMjT7YG345KVheCPG_NXPg8SFbwwo

  • butella
    2023 november 5
    5:58 de.

    Ugyan Elemérhez cimezted a hozzászólásodat, de gondolom merthogy bármely itt megjelenö hozzászólómány nyilvános, igy nem csoda ha esetleg mások is olvassák

    Gondolom továbbá, hogy a világ egyik legfeleslegesebb dolga a Te amugy „ELKÖTELEZETT” nézeteiddel kapcsolatban „TENMAGAD FELÉ” bármit is észrevételezni, méginkább ugymond vitába szállni!
    Tehát nem is próbáltam már jó ideje észre se venni amit Te irogatsz

    De a fenti „rövidke” bejegyzésedben annyi különféle gyülölet és hecckampányt sikerült „mesterien” összehoznod és a nagyvilágba beleorditanod, hogy egyszerüen nem tudok elmenni melette reagálás nélkül!
    Legalábbis megpróbálni, mert hiszen eme lapfelület (vagy blog és vitafórum) reálisan a Te ELV ÉS KÜZDÖTÁRSAID számára lett kreálva mint szócsö eme nézetek szabad és korlátlan terjesztésére. Ergo a hozzászólások cenzurálása nyilván arról szól, hogy megvédje a baráti és elvtársi gyülölet-beszélöket bármilyen „atrocitástól”!
    Nert nyilván aki reagál az ilyen gyüleletbeszédekre, úszitásokra az atrocitásnak számít!
    Mintahogy a mostanra „kiderült” ujra és ujra, hogy Izrael az aki megtámadta az „ártatlan” palesztinokat, akik csak gyerekes játszadozásból lödözik a rakétákat, robbantgatnak bombákat, késelnek meg szakállas izraelitákat, zsidó gyerekeket!
    Nem, nem a palesztin terroristák azok, akik saját népüket egy gyülölet-ittas szituácoba kényszeritve manipulálják, a gyerekek gyilkolásra nevelik, nem ugye? Mintahogy nálatok se igy mükszik, ugye?

    Szóval mit lehet mondani azokra a gyülölettöl ittas szavakra, amelyeket még német vezetökhöz is cimzel, és ugye kalákában cimeztek itt, mint „értelmiségi elitje” az országnak! (legalábbis azt képzelitik be magatokról!)
    Csak nagy kétségeim támadnak, hogy vajon mely országnak is, mert hogy szavaitok szerint létezik egy olyan ALÁVALÓ NEMZETSÉGE EURÓPÁNAK, amely nem akar háborunak részese lenni, amelynek nagytöbbsége köszöni nagyon szépen de nem kér a buzi-forradolomból, amelynek nagy többsége köszöni szépen de nem kér se muszlim, se más vallási szélsöségesekböl (legyenek azok „mohamedisták” (másképp iszlamisták), „Jézusisták” (másképp keresztyének, vagyis krisztusisták), de ugyanigy nem kér sem komcsikból, sem fasisztákból (másképp marxistákból)
    de ugyanigy nem kér olyan magukat liberálisnak nevezö anticionistákból – akik ugyan gyülölik a saját zsidóságukat, de rögtön zsidóságukra hivatkoznak viszont, amikor a nagy többség, az egyszerü pórnép reagál az elitista hazug, álszent mocskolódásaikra, amely bizony egyszerüen gyülöletre való úszitás!

    Az Orbán ebben az összképben csak egy sima megszemélyésitett figura, mint az Orwell Emmanuel Goldstein-je.
    Nyilván a holdudvarával egyetemben.

    Számotokra ily módon válik Gyuri10 valódi személye is NÁCIVÁ, egy zsidó tábornoké (aki mellesleg COHEN)
    Persze a kunbélák és rákosik örösei, akiknek személyiségét testesititek meg mint valódi fasiszták, igy abban a percben rögtön „üldözött zsidává” váltok, amikor valaki megmeri kritizálni a fasiszta attitüdjeiteket!
    Ezen a fórumon jóideig valami magát filófusnak tartott fasiszta próbálta definiálni a zsidó létezést itt Kövendég néven, egy kis apró „szépséghibával” hogy büszkén magát Espinoza örökösének definiálva, annak arcképét viselte (Baruch Spinoza) akit a Rabbinikus tanács kitagadott és megátkozott! Amikor ENNEK A KÖVENDÉGNEK az érvei elfogytak, mindjárt MEGTÁMADOTT COHENKÉNt mutatkozott be! Nyilván én is persze náci lettem! Söt, a braziliai tartózkodásom is csak arra szolgál, hogy felkészüljek majd a hozzá hasonszörüek üldözésére! (sicc!)
    Minek? Hiszen üldözi öket a Sátán maga, akinek az ilyenek a fiai, aki bennük lakik!
    Az ilyen zsidóságukat megtagadóknak, akiknek a megmondó embereik az igazi fasiszta hitvallásu csalánárusok, azok a gyülöletre úszító személyiségek, akik mára a nyugati egyetem katedráit elfoglalva a demokrácia leplébe takarózva úszitanak mindazok gyülöletére, akik nem szeretnének semmilyen diktatórikus rezsim uralmában rettegni!
    Még egy Csauseszku szintü nyomorultéban sem, aki még utolsó perceiben is képes volt ismételgetni, hogy ö csak „nagy népgyülésnek” hajlandó továbbra is hazudozni, amit és ahogy akar!
    A valódi fasiszta multtal és jelennel rendelkezök náciznak, fasisztáznak le bárkit akikre kedvük szottyan … nem új ez.

  • Succubus Lilith

    Geyza 2023 november 4 7:06 du.

    „ … az is nagy barom aki amerikai állampolgár létére olyan mocsadék helyeken érzi jól magát mint az ENSZ által 1948 ban a nem létező palesztinoknak … adományozott terület.”

    Akkor meg az araboknak adta azt az ENSZ is.
    De jellemzo a hiszekenysegedre, hogy nem csak az amerikai nepszava, hanem a magukat palesztinnek mondok butacska propagandajanak is felulsz. Kicsit tul hiszekeny vagy. Hajlott korod ellenere meg nem tanultad meg, hogy illene minden hirt leellenorizni. Ha megtetted volna nem csodalkoznal azon, hogy amerikai es egyeb allampolgarok is elnek a Gaza ovezetben, ugyanis az allando propaganda ellenere is – ha nincs eppen haboru – nagyon jol elnek ott az emberek. Kiveve a „menekult taborukban” eloket, aminek kapcsan viszont felmerul a kerdes, hogy te elutazhatsz-e Szegedre es kerhetsz-e ott menekult statuszt mint magyar allampolgar, avagy en elutazhatok-e Winnipegbe, hogy ott kerjek menekult statuszt, mint kanadai allampolgar?

    „Hát most majd én elmondom mi a helyes arány : egy a százhoz !!!”

    Ha mar ennyire megy neked, mint jo oreg pufajkas meg tudnad hatarozni a munka erteket is? 😊

    „Majd ha Izrael eléri a megsemmisített 140 000 palesztint (terroristát , volt terroristát vagy jövőbeni terroristát) …”

    Tehat szerinted gyerekeket is lehet gyilkolaszni, csak azert mert valaki mas is azt tette? Te is meg tudnad tenni, vagy csupan masokat buzditasz aljassagra?

  • Succubus Lilith

    Butella 2023 november 5 5:58 de.

    „„ … Mi több, Andzsela egyik utsó kancellári szereplésekor, ha jól emlékszem Sopronban, még külön meg is dícsérte a Vezért, hogy „mily körültekintően használja fel” az EU-ból nyert pénz milliárdokat”. ””

    Azt szeretem benned és az elvtársaidban – akiknek egyetlen jó szavuk sincs Orbánról -, hogy látszólag teljesen naivak és tudatlanok is vagytok. Egyáltalán semmit sem tudtok az EU-ról, és a nemzetközi politikai problémákról. Ez engem nagyon meglep, mert bár én kanadai vagyok, tudom, hogy az EU nem ad pénzt „itt van 4 milliárd euró te kis aranyos Viki (vagy Ferike), költsd arra, amire akarod” formában.

    Hiszen az EU célja, hogy a germán országok és Frankhon kivételével minden országot kizsákmányoljanak, és azok a kizsigerelt országok még csak versenyt se tudjanak teremteni az olyanokkal, akik kizsigerelik őket.

    Szóval, most a kérdés a következő: Tényleg nincsenek ismereteid az EU-ról, vagy csak játszod a feledékenykét?

  • Elemér
    5.10:39

    Navracsics naivsága, Andersen habbal. Alapvetően arról van szó, hogy mint mindig, náluk is fejétől bűzlik a hal. Persze hogy nem Nagyracsüccs az EU tényleges tárgyalópartnere, hanem a háttérből (ó áldott modern kommunikáció!) Orbanini duce, aki titkos szálakon – és ez biztos – mindenről előre értesül és, hogy a látszatot mégis megőrizze – az ő tök’elbutított népe előtt is, egy-egy pávatánccal* sorozatban játssza el azt, mintha ő az EU-nak mind a 27 kívánságát már teljesítette volna**, holott ebből semmi sem igaz, de a népnyugtatáson kívül, a maguk szűzi ártatlanságát kell kecses pávavariációkban el-pa-dö-dőzniük.
    Könnyen is teszik, hisz’ „aki lop az hazudik is” 😀 .
    ˙

    ˙

    * Pávatánc tehetségét ő maga vallotta meg külföldi diplomaták, nagykövetek előtt. Ezért talán várbéli helyválasztása is esett az addigi várszínházra. Ti. az épület 1780. II.József Cs.és Kir-unk rendeletére úgy 250 éve meg is szűnt karmelitának lenni sőt, benne ugyancsak Őfelsége II.József rendelte el a Várszínház alapítását, ami Orbanini-ig az is maradt, ill. néhány évig Magyar Táncszínházként funkcionált. Ez a kármelítázás is egy tipikus orbanisztáni hencegés. Minden NER-média így zengi…

    ** A teljesítés a 27 pont kérdésében nyilvánvaló, hogy a rész-teljesítmény bizonygatása mögött is tipikus orbáni sumák, pávatánc rejlik, hisz az elváráslista minden egyes eleme majd’húsz éve fedi felvételünk és tagságunk összes kritériumát. Ha ezekből csak egyet is kiveszünk, akkor az egész „Jenga” dől össze… Tehát nincs olyan alku, hogy bizonyos elemek teljesítése kielégítené a teljes EU-ultimátum bármely elemét is, vagy az egész halmazt.
    Persze Orbanini mint mindenben, ebben is kettős játékot folytat. Egyszer, a pénzre hajt, hisz az még mindig a saját zsebét dagasztaná, ha kapná… Másrészt ő a kocsirúdját már az első hatalmi pillanatától kezdve a kijárat, azaz kifelé fordította azzal, hogy úgymond'”az Unión kívül is van élet”. S lám tényleg, Kazakisztán-külső, kipcsak pusztái is mennyire passzolnak a mi délceg hercegünk megjelenéséhez és politikusi mentalitásához. Hát, az a táj jobban klappol Alcsútkülsőhöz, mint Bruxelles-downtown-hoz… ))) 😀 (((

  • Orbán Navrasits szolidan hazudós modorával kiáltja világgá, hogy ő mindent megtett a jogállamiság 27 feltétele érdekében, miközben tudtommal csak ÖTÖT hajtott végre, azokat is úgy, hogy
    CSUPÁN MÁS NEVET, KAMU LÁTSZATOT RAKOTT A VÉGREHAJTÁS OLTÁRÁRA. Nekik eszük ágában sincs a jogállam helyreállítása…Sajnos ezek tényleg és görcsösen hisznek az önálló, úgymond „nemzetállam” maszlagja, az autarkia sikerre-vivő mivoltában. – Sötét nacionalista, csibész kalandorok kifele kacsintgatnak a mi Uniónkból.

  • hexadodekaéder

    A kisajátított, bennfentes kuratóriumok kezébe átjátszott, eddig szuverén egyetemek kétes helyzete is jellemző.

    A minap volt az ATV-n, hogy a CORVINUS EGYETEMEN egy professzor vizsgáztatott. Az egyik tanulót, aki nem teljesítette a vizsgázás egázás előfeltételeit (asszem’ zárthelyi elhagyása, stb.) miatt a prof elutasította. Ekkor a tanuló mobilos teelefonjára, belépeett az anyaja és megfenyegette a tanárt, hogy „az ő férje – a tanuló apja – fontos ember, s ha nem akar bajba kerülni, engedje át a tanulót!”. Erre a tanár az egyetem szabályzatának megfelelő pontjaira hivatkozva ismét elutasította a tanulót…
    Summa summarum, a nemrég hivatalba léptetett „független” milliomosokból álló kuratórium felszólította a rektort, hogy rugja ki az egyetem e köztiszteletnek örvendő tanárát egyben DOCENSÉT ki is rúgta. Külön érdekessége az ügynek, hogy a független KURATÓRIUM ELNÖKE Hernádi Zsolt MOL elnök, FidSS veterán, a KERESZTAPA egyik legfontosabb BARÁTJA és tanácsadója, aki ellen már INTERPOL-os nemzetközi körözés is volt körforgalomban.
    Témábavágó ügy, hisz az a bizonyos 27 feltétel egyike a botcsinálta új egyetemi kuratóriumokból a miniszterek és államhivatalnokok azonnali eltávolítása. Igaz, Hernádi MOL-VEZÉR nem miniszter, de – tudtommal – a legnagyobb állami vállalt elnök vezérigazgatója, szinte már miniszter, aki Orbán személyes védelmét élvezi. Tudhatjuk meg a 10M €-s korrupciós Ivo Sanader bűnügy kapcsán is…
    A fenti kázus is tökéletesen tükrözi MAFFIAÁLLAMUNK sötét működését és viszonyát többekközt az egyetemi autonómiához, melynek közepébe az állam párt úgy sz..ik bele, ahogyan csak akar…

  • Orsós Elemér
    23nov.5.10:39

    Továbbá, nem hiszem, hogy Brüsszelből bármi okból hiányozna az a pénzösszeg, amit Magyarországtól joggal vontak meg…

    Polgári perekben hasonló helyzetekben a bíróság az ilyen összeget ún. bírói letétbe helyezi, amely az egész ügymenet alatt rendelkezésre áll ha szükséges. Olyan nincs, hogy az ilyen pénzt „valakik” elköltik…

    Én megfordítanám: szerintem Orbánék nem,hogy ne tudnák teljesíteni az Uniós felvételkor támasztott feltételeket, de nagyon is tudnák. Csakhogy Orbán nem akarja. Illiberális méghozzá a maffiózó államrezon-felfogása szerint Ő erre „”elvből”” 🙁 nem hajlandó.

    Az Andzsela föltáplálta „római farkas” – Orbán – az idő úgyis nekem dolgozik alapon vezetett doszt csaló életfelfogása most valahára szembe találta magát egy, bár lanyha, ámde mégis makacs demokratikus ellenállással. Sajnos nem odahaza, „csak” az EU-parlament jóvoltából, amely megkésve bár, de végre rádöbbent az echte csaló és svindler anyagi és politikai praktikáira.

    Most meg huzakodnak, mivel anno az EU megalakulásakor nem alkotott szankciókat, s így ez az időhúzás is az öntelt, svindler észjárású pernahajder számára úgy gondolja, éppen neki jön kapóra.

  • BrunszvikTeri

    Rodeo 11
    10.5.8:35

    UTOLSÓ, SZEMÉT BEKEZDÉSED SÖTÉT ÉS ALJAS LÉLEKRE VALL.

  • szatmári
    2023 november 6
    4:21 de.

    Nálad az őt pont !!

  • BrunszvikTeri
    2023 november 6
    6:11 de.

    ez nem pontos, pontosítsd, majd utána mondom a magamét

    ???
    Rodeo 11
    10.5.8:35
    ???

  • Succubus Lilith
    2023 november 5
    9:58 du.
    neked is a főnököd!
    nekem más bajom van vele, de már említettem!

    arra a megjegyzésemre, miszerint ez 911, avagy kassa bombázásának másolata, nem reagáltál, pedig én 100%-ban biztos vagyok benne!
    a 911 is akkor lett, amikor már majdnem béke lett a Földön, és a kutyák már nem ugatták az elhaladó karavánt, hát –mivel a karaván már elment– azonnal intézkedtek! a siker nem teljes de valami lett, hogy a bush mit mondott szaddamnak hát nekem az a véleményem, egy baja van a bushnak, hogy élve született! most a bidén felvette a Mentsük meg Isaúrát nevű szent szocialista brigádba brigádvezető helyettesnek obama elvtársat aki máris, azonnal, van is füstye!
    hogy mit keres a ló a hálószobában majd te elmeséled, de déli szomszédunk olyan sokfelé fordul elő, hogy néha nem is tuggya miért is ment oda nem akar elmenni, mert mexokta, aber, keine willkommen!

    most folytathatod villámaidat és sziporkáidat addig én vidáman, majd elolvasom ha közben nem zár be a bazár!

  • BrunszvikTeri
    2023 november 6
    6:11 de.

    [egy egész hónapot tévedtél, de…?]
    ha erre utalsz?
    Ródeo11
    2023 november 5
    8:35 de.

    naïve vagy! a világ ilyen, ha nem ismered a meghatározást? „gaslight” egyre inkább használják és sikerrel, te is erre vagy eklatáns példa, a másik amit ma a déli szomszédom „jogrendszere” csinál donald trump-pal az hajszálpontosan ugyanaz amit a déli szomszédom az egész világgal próbál csinálni és mindenki aki nem fogadja el

    [láttad volna a a világon tízmilliók tüntetnek és nem a fősodor gaslight jáért hanem ellene]

    és a fősodor nem érti, lehet, hogy a donald trumpot tönkreteszik, nem ő az egyetlen a világban a Russel Brand és a volt osztrák miniszterelnök néhány példa erre… és van más is… annyi világos és vitathatalan, hogy bármely háború élő áldozatokkal jár ez normál velejárója, de a legutolsó trójai háború amiből trója már nem épűlt újjá ugyanaz a história mint a hoholok és a hammamamások meg a Levante és a Maghreb, és az Indiai óceán, meg a Kínai tenger…
    vagy ha még mindig nem érted, akkor sajnállak az már orvosi eset

  • Orsós Elemér

    butella
    2023 november 6
    6:01 de.

    „Továbbá, nem hiszem, hogy Brüsszelből bármi okból hiányozna az a pénzösszeg, amit Magyarországtól joggal vontak meg…

    Polgári perekben hasonló helyzetekben a bíróság az ilyen összeget ún. bírói letétbe helyezi, amely az egész ügymenet alatt rendelkezésre áll ha szükséges. Olyan nincs, hogy az ilyen pénzt „valakik” elköltik…”

    https://ripost.hu/politik/2023/10/tragikus-helyzetben-az-eu-koltsegvetese

    Nos fenti link az EU 2022. évi zárszámadásáról szólt, szerintem a 2023-as sem lesz szívderítőbb, sőt, mert ebben az évben még jobban kiköltekeztek és az előzőhöz hasonlóan ismét nem az Unio és még csak nem is Europa javára, tehát a hiányt kénytelenek lesznek klubon belül valakiktől „átcsoportosítani” és azok szerintem természetesen nem a már kielégítettek lesznek, hanem a mindenki egyenlőből a kevésbé egyenlő, behódolást makacsul megtagadó renitens rebellisek és ha így haladunk, akkor szerintem még az egyre jobban tabunak tűnő „felzárkoztatás” szó is törölhető lesz az alapszabályokból a beigért reformok hatására! (Terminus technikusokat ne várjatok tőlem, mert nem értek hozzá, csak mezei paraszti logikával okoskodok! 😀 )

  • Lilith
    5.11:08

    Vicces kedvedben vagy, de nem baj.

    Csak annyit árulj el, hogy az EU milliárdok átadása (utalása) után ellenőrizte e bárki is e pénzek további sorsát a pályázatok tükrében?
    Vagyis Orbanisztán eleget tett e először is az elszámolási és beszámolási kötelességeinek?
    Jártak e Magyarországon a pénzeszközök tényleges felhasználását vizsgáló ellenőrök, hogy a tenderek korrekt, nyilvános kiírása és lebonyolítása megfelelt az Eu szabványnak, és az általános kereskedelmi korrekt előírásoknak és szokásoknak?

    A kérdések költőiek. Választ tőled nem is igényelnek.

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 november 5 9:50 du.

    “sokan Palesztínának nevezik, mint a zsidó biblia…”

    Nahat! Nem hittem volna, hogy az eletben valaha is fogok valami ujat tanulni a Bibliarol, raadasul egy olyan atiestatol, aki buszke is ra, hogy sosem olvasta a Bibliat es soha nem is fogja.

    “nekem az a gondom, hogy nem tudom hogy mi is az az antiszemitizmus és miért kell róla ennyit beszélni?”

    Azt en se tudom mi az antiszemitizmus, de a zsidogyuloletrol kell beszelni, mert kicsit tul sok a bunko, tudatlan, hulye ember, aki csak ugy megszokasbol gyuloli a zsidokat. Azt persze megertjuk, hogy a zsidogyulolok nem akarnak errol beszelni.

    “és legkevésbé, hogy miben hisz, mert az magánügy, nem tartozik rám. és ezen nem is szoktam vitába bonyolódni”

    Ehhez kepest csodas bunkosaggal “vitatkoztal” az Istenrol es a Teremtesrol.

    “szóval magyarázd ezt meg…”

    Mit? Hogy a csomori piacon felment e a krumpli ara, vagy hogy Ontario kulson a leveli bekak lelki elete gyotrelmes e amiatt, mert elszaporodtak a golyak, vagy hogy miert zold, vagy gondor valakinek a haja, vagy piros cipot hord e es hogy mit eszik, meg hogyan, hogy hiszel-e a cserebogarak halhatatlansagaban, vagy mitol mozog a szamarak gyomra also Samoan?

    Olyat kersz szegeny Geyzatol, amit nem tud teljesiteni. Azt kerdezd meg inkabb tole, hogy szerinte mi artott meg az agyadnak. Arra valoszinu tudni fogja a valaszt.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2023 november 5 10:12 du.

    “Az ilyen zsidóságukat megtagadóknak, akiknek a megmondó embereik az igazi fasiszta hitvallásu csalánárusok, azok a gyülöletre úszító személyiségek, akik mára a nyugati egyetem katedráit elfoglalva a demokrácia leplébe takarózva úszitanak mindazok gyülöletére, akik nem szeretnének semmilyen diktatórikus rezsim uralmában rettegni!”

    Na ja. De ezek tobbsege nem zsido.
    Mellesleg, pont az ateísta zsido tudja jobban, hogy ki az igazi zsido. Legjobban pedig a kommunista zsido tudja. 😊

    .
    Butella 2023 november 6 6:01 de.

    “… Brüsszelből bármi okból hiányozna az a pénzösszeg, amit Magyarországtól joggal vontak meg…”

    Ezen a ponton mar nehez eldonteni, hogy a hatartalan rosszindulat es gyulolet mondatja-e ezt veled, vagy valoban nem tudod mirol beszelsz.

    .
    BrunszvikTeri 2023 november 6 6:11 de.

    “Rodeo 11
    10.5.8:35

    UTOLSÓ, SZEMÉT BEKEZDÉSED SÖTÉT ÉS ALJAS LÉLEKRE VALL.”

    Meg csak most vetted eszre?

  • A folytonosan Oroszországról és annak diktátorjáról, bizonyos Tovarisch Putyinról dicshimnuszokat prüntyikélő
    Gyurcsicska Tizcsicskának „szeretettel” :

    https://www.portfolio.hu/global/20231108/nagyon-ugy-tunik-oldalt-valasztott-oroszorszag-az-izraeli-palesztin-konfliktusban-650195?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

  • Succubus Lilith
    2023 november 7
    9:36 de.

    önmagadat cáfolod, mert korábban azt mondtad, hogy nekem nincs is lelkem, szerencsétlen alakok vagytok, a G7 miről suttog zárt ajtók megett ma meg holnap, és az ENSZ főtitkárát miért akarja a netán yahoo leváltani?

    ügyes dolgok ezek, kassa bombázása, 911, 2014 kijev majdan tér és előtte ogyessza leégetése, 2023 október 7

    mind egytől egyig ugyanannak az érdekeit szolgálják, de még nem teljesültek és most van az agyában kacifánt
    mint neked és a többieknek

  • Succubus Lilith

    butella 2023 november 7 9:05 de.

    „Csak annyit árulj el, hogy az EU milliárdok átadása (utalása) után ellenőrizte e bárki is e pénzek további sorsát a pályázatok tükrében?”

    Minden bizonnyal. Ezeknek mindenre van egy gittegyletuk.

    Az a problemad a palyazatokkal, hogy magyar vallalkozok nyertek el nyugat-europai vallalkozok helyett? Pedig ugye milyen jol kifizetes nelkul hagyhatnak megint az alvallalkozokat, nemde? 🙂

    „Jártak e Magyarországon a pénzeszközök tényleges felhasználását vizsgáló ellenőrök, hogy a tenderek korrekt, nyilvános kiírása és lebonyolítása megfelelt az Eu szabványnak, és az általános kereskedelmi korrekt előírásoknak és szokásoknak?”

    Tudtommal igen. Latom, teged valoban az bant, hogy az eu-s penzekbol magyar is gazdagodik. Talan igazad van, az osszes kapott penzt vissza kene nekik adni, es aztan meg kuldeni szegeny milliardosoknak 6-8 milliardot a tetejebe.

  • OrsósElemér
    23nov.6.4:41

    Szép igyekezet és tanúsítvány a KESMA – a Fid SS (Orbán)által

    ügyesen összerakott médiatöbbségi alapítvány-TAG Ripostot –

    tanúként ide idézned. A vita témánkban abszolúte ELFOGULT TANÚ.

    Gratulálok. Az elfogultság fogalma -legalábbis jogállamban- még

    a bíróságon is tanút kizáró ok. Psze.Magyarország nem jogállam.

  • Suckubus
    11.7.9:36

    Kár, hogy Bendegúz módszerével te is kiragadsz eyg-egy mondatot nemnem véve figyelembe, hogy annak előtte egy másik kommentben ugyanabban a témában „bevezetőleg” már vagy 50 mondat elhangzott.

    Így ezzel a sunyi szisztémával épp ellenkező, koholt értelemmel ruházod fel az adott mondatot…